Lista över schampon utan natriumlaurylsulfat. Se vad du behöver köpa


Innan du väljer en produkt, kommer en lista över schampon utan natriumlaurylsulfat att hjälpa dig att göra rätt val. Det är trots allt mycket viktigt att använda högkvalitativa kosmetika. Hon ska noggrant tvätta hårbotten och håret och utföra en försiktig omsorg. Det här verktyget är säkert, så det används för permanent vård. Och negativa komponenter kan snabbt skada hår och hud, efter vilken behandling kommer att krävas. Därför är det inte värt risken, men det är bättre att omedelbart välja lämpligt verktyg.

Listan över schampon utan natriumlaurylsulfat är inte så stor. Men bland de presenterade fonderna finns det säkert något som är lämpligt. Shampoo ska inte innehålla parabener, vilket påverkar hårets tillstånd negativt. Information om kompositionen finns på förpackningen.

Innehållet

På grund av de syntetiska komponenterna i schamponet har huden och håret inte en naturlig lipidbarriär. Detta påverkar hårets yttre och inre hälsa negativt. De blir torra, spröda och tråkiga. Efter ackumulering av ämnen kan komma in i kroppen, vilket är orsaken till många komplexa sjukdomar.

Ett utmärkt val för permanent vård skulle vara organisk kosmetika. Hon kommer att ta hand om sin hälsa. I sådana schampon finns inga konserveringsmedel och de innehållna kemikalierna har en minimal effekt. Sådana produkter består av oljor, vitaminer, extrakt. Rik komposition har en närande och fuktgivande effekt. På grund av dessa komponenter uppstår allergier inte, och därför är kosmetika lämpliga för färgat hår.

Populära verktyg

För schampon utan laurylsulfat ingår:

 • Recept Mormor Agafi. I schampon finns eteriska oljor, syror, vitaminer och enzymer. De förbättrar hårets tillstånd. Verktyget har en helande effekt även på skadade trådar. Med regelbunden vård kan du göra krullarna glänsande, elastiska och silkeslena.
 • Natura Siberica. Shampoo innehåller ett minimum av syntetiska ämnen. I kompositionen finns naturliga ingredienser odlade i rena områden i landet. På grund av detta måste du noggrant rengöra hårbotten och håret. För Siberik-varor finns ett ICEA-certifikat;
 • Logona. Tillverkaren erbjuder en mängd olika kosmetika utformade för att ta hand om lockar. Shampoo företag har blivit populära över hela världen. På grund av kosmetikkens sammansättning kan ingå i listan över behandlings-och-profylaktiska. När du väljer en produkt måste du ta hänsyn till vilken typ av hår som helst. Kosmetika behandlar mjäll, fuktar och tar bort greasiness;
 • Himalaya Herbals. Shampoo består av naturliga ingredienser. Nästan alla produkter i företaget inkluderar ett proteinkomplex;
 • Aubrey. Kvaliteten på kosmetika garanteras av certifikat. Shampoo varumärke är oumbärligt för känslig hårbotten.

Sulfater - skummande komponenter som kan rengöra håret. De går in i hudcellerna. Toxiner har en ackumulerande effekt, varefter de kommer in i levern. Deras fara är endast förenad med den ständiga användningen av sådana medel. Organiska vårdprodukter är gjorda av naturliga ingredienser. Sulfater ersätts av glukosider och aktiva ytföreningar.

godsaker

 • Kan användas regelbundet;
 • Krullarna blir hydratiserade;
 • Shampoos rengöra hårbotten;
 • Strängar blir inte smutsiga så snabbt;
 • Medel är idealisk för olika typer av hår.

cons

 • Mer spenderat;
 • Hårknutar;
 • Pris biter.

struktur

För att välja ett kvalitetsverktyg måste du vara bekant med kompositionen. Det mest användbara kommer att vara schampon med örttextrakt. Komplett håråterställning sker med dem. Kompositionen omfattar:

 • Ginkgo extrakt. Det skyddar krullarna från brittleness, har en regenererande och stramande effekt. Med shampoo matas strängarna och splittrade ändar behandlas. Med detta extrakt skyddas håret från negativa faktorer.
 • Bambu extrakt Gör krullar voluminösa, starka, skyddar mot brott. Håret stärker tack vare kisel, som är väldigt mycket närvarande i bambu. Curls får pomp och styrka;
 • Nettle extrakt Nettle är känd för sin helande egenskaper. Växten stärker krullarna och förbättrar deras tillväxt. Regelbunden användning av schampo gör det lättare att kombinera hår. De blir voluminösa;
 • Citronbalsam extrakt Melissa har en antibakteriell effekt. Strängar med sin kvalitet rengjorda, och sedan ser helt ren ut.

Shampoos utan natriumlaurylsulfat har en helande effekt. De kommer bli av med skallighet och mjäll.

Sulfatverkan

Om SLS, SLES, ALS eller ALES anges, då är dessa sulfater. De tjänar som tvättmedel bas. Tack vare dessa komponenter schampo skum. Med håret och hårbotten blir du av med fett. Varje agent kan skilja sig åt i koncentrationen av dessa komponenter.

Även om sulfater inte hör till cancerframkallande ämnen, bör du inte använda sådana kosmetika hela tiden. Efter förfarandena kan klåda, allergi, kruskos skull uppträda. Kosmetika kan skada ögonen, varefter det finns sannolikhet för andningssjukdomar.

Natriumlaurylsulfat. Ämne skapar från kokosolja och olja. Det anses mycket farligt. Tack vare honom, eliminerar kosmetika snabbt fett. Regelbunden användning av ämnet kan orsaka hudirritation. Det har skett många studier som har etablerat inkomsten av ett ämne i kroppen.

Komponenten kan orsaka nedsatt barnutveckling. Efter det förekommer håravfall, mjäll. Många tillverkare hänvisar till ämnet som "komponenter gjorda av kokosnötter".

Laurethnatriumsulfat. Komponenten är nödvändig kosmetika för skum. Den används också som ett förtjockningsmedel, så att produkten har ett dyrt utseende. Komponenten är också hälsofarlig eftersom det orsakar irritation.

Ämnet avlägsnar det naturligt skyddande skiktet i huden, varefter kroppen uppvisar minskat motståndskraft mot bakterier. Lauret är lätt i kontakt med andra ämnen, på grund av vilka andra negativa partiklar bildas.

Ammoniumlaurin och lauretsulfat. Komponenterna har utmärkt löslighet i vatten. Därför utgör de grunden för kosmetika. Ämnen är cancerframkallande, så de är mycket skadliga för kroppen.

Eftersom komponenterna är farliga är det bättre att inte välja kosmetika baserat på dem. Det finns trots allt många andra effektiva medel. En lista över schampon utan natriumlaurylsulfat hjälper dig att navigera ett stort urval och köpa rätt produkter. Regelbunden användning av det kommer att vara ofarligt, och håret blir mycket mer attraktivt.

Sulfatfri Paraben Shampoo: 15 Populära Shampoo

Vill du överge schampo och balm som skadar ditt favorithår? De kan ersätta de sulfatfria schamponerna, som varje år ökar efterfrågan.

Fördelar med sulfatfria schampon

Sulfatfria schampon innehåller inte skadliga ämnen, du hittar bara naturliga ingredienser i deras komposition. Experter lyfter fram en stor lista över fördelar som har sulfatfria schampon. Med regelbunden och långvarig användning, de:

 • Stärka håret;
 • Kämpar med sprött hår;
 • Rengör dem försiktigt och försiktigt med fett och smuts.
 • Tvätta inte det skyddande skiktet av strängarna;
 • Torka inte hårbotten och irritera inte det;
 • Tvätta inte pigmentfärgerna och behåll färgen under lång tid, därför är de idealiska för färgat hår.
 • Gör strängarna smidiga, mjuka och fina
 • Öka volymen;
 • Minskar risken för mjäll och skallighet.
 • Accelerera hårväxten;
 • Komprimera deras konsistens;
 • De tar tillbaka sin styrka och vacker glans.
 • Med regelbunden användning kan du lätt märka den ökade volymen.

Shampoo utan laurylsulfat kan lätt identifieras för en mängd olika egenskaper:

 1. Bristen på smak och för stark skugga - i organiska schampon finns inga syntetiska dofter och färgämnen som är ansvariga för förekomst av lukt och onaturlig färg.
 2. Bristen på rikligt skum, vilket skapar skadliga tensider för strängar.
 3. Närvaron på förpackningen med lämpliga tecken som bekräftar att schamponerna är naturliga ("Innehåller inte parabener", "Innehåller organiska ingredienser", "Europeiskt certifikat för Eco Bio-kosmetika" etc.).
 4. Sammansättningen av tvättmedelsbasen innehåller ingredienser såsom fettsyramono- och diglycerider, betainer, citronsyra eller sorbinsyra (citronsyra, sorbinsyra), eteriska oljor och växtekstrakter.
 5. Det finns inga djurkomponenter i organiskt schampo. Ja, och djurförsök, som ett klassiskt verktyg, passerar de inte heller.
 6. Shampoo utan laurylsulfat tillverkas i förpackningar från återvunnet material - en annan bekräftelse på deras miljövänlighet.

Tyvärr kan även organiska kosmetika knappast utan kemiska tillsatser (emulgeringsmedel, konserveringsmedel), men deras andel är minimal.

Organic Shampoo - en lista över populära märken

De flesta av de mest kända kosmetiska företagen bedriver produktion av parabenfria schampon. Låt oss lära känna det rika sortimentet!

Först kan du säkert sätta det ryska företaget Mulsan Cosmetic. Produkterna i detta företag är otroligt framgångsrika med kvinnor som bryr sig om sin hälsa. Och det här är inte förvånande. Varje produkt har en unik och säker komposition för människors hälsa. Produktionen i dess egenskaper och komposition överträffar enkelt konkurrenter med en kostnad som överstiger 2 tusen rubel, till ett pris av endast 380 rubel. Hållbarheten för produkter är bara 10 månader, vilket indikerar innehållet i endast naturliga ingredienser.

Inte konstigt att företagets slogan är: "Kosmetika för dem som läser kompositionen." Det här är en riktig hitta för mammor också, det finns en barnserie i serien Mulsan Cosmetic-produkter. På grund av den begränsade giltighetsperioden kan produkter endast köpas på den officiella webbutiken mulsan.ru. En bonus till kvalitetsprodukter erbjuder företaget gratis leverans i Ryssland. Akta dig för förfalskningar.

Mormor Agafyas recept

Det finns många olika recept i recepten till farmor Agafya. Bland dem kan du hitta säkra schampon som släpps utifrån smältvatten. Den naturliga sammansättningen av verktyget och rimligt pris gjorde det populärt bland moderna damer.

Teknia Gentle Balance

Spaniens schampo Technia Gentle Balance innehåller aminosyror, akaya-extrakt och betor. Han kan upprätthålla ett hälsosamt utseende av hår och göra en cool styling.

En sulfatfri lista över schampon kan fortsätta med COCOCHOCO produkter. Detta israeliska varumärke har blivit känt över hela världen, så du kan lita på det. Naturliga COCOCHOCO-schampon är lämpliga för skadat och svagt hår, liksom de som en gång gjorde keratinrätning. Basen för dessa produkter är sojaprotein, kaktusjuice och trädbark. Var och en av dessa produkter har inga tillsatsmedel för tvål eller andra skadliga tillsatser.

Ryskgjorda schampon innehåller extrakt av sibiriska växter som är fördelaktiga för epidermis och hårförhållanden. Tillsammans med det sulfatfria schamponet producerar NATURA SIBERICA också bra balm som förbättrar effekten.

Terapeutisk naturligt schampo eliminerar snabbt mjäll, och hjälper också till att bekämpa håravfall och hårskörhet.

Kosmetik av detta märke rensar försiktigt håret och epidermis, bryr sig om dem och accelererar också tillväxten. AVEDAs grönsaksammansättning är helt säker, men det är möjligt att köpa den endast via Internet.

Kapous Professional djupt

Professionellt verktyg som skyddar huden och strängarna av skadliga salter. Det är det perfekta valet för den feta och kombinerade hårtyperna. Lack och geler tvättar emellertid bort väldigt illa.

Estel Aqua Otium

TM Estelle sulfatfria shampoo fungerar väldigt snabbt - en positiv effekt kan märkas nästan omedelbart. Det städar och närmar sig, stärker strängarnas rötter, aktiverar deras tillväxt. Använda schampo och skölj "Estelle", du kan göra utan masker.

BC Bonacure Color Freeze av Schwarzkopf Professional

Schwarzkopfs produktlinje garanterar vård för skadat hår. Med stylingprodukter klarar sig dåligt, men perfekt fuktar.

Hårkosmetikmärket Aubry Organics har en stor lista över internationella certifikat som bekräftar kvaliteten på dessa produkter (NPA, USDA, BDIH). Dessa schampon är lämpliga för känslig hud som är benägen för allergier.

BC Color Save Shampoo

Produkten från detta tyska märke ingår i listan över sulfatfria schampon, som är mycket användbara för färgat hår och keratinrät hår. Efter 20 tvätt kommer din färg att förbli så färgstark och ljus som efter den första tvätten!

Macadamia Natural Oil Rejuvenating Shampoo

Shampoos av denna linje är baserade på macadamia och arganoljor. De mjuka och närma håret, och därför lämpar sig för spröda skadade trådar.

Produkterna i detta företag är baserade på mjuka ytaktiva medel, som erhålls från naturliga aminosyror och oljor. Silikonfri!

Som en del av dessa terapeutiska schampon kan du se ett extrakt av ek, nässla, havre, celandine. Verktyget är ganska flytande, du måste prova det.

Innehåller inte kemiska färgämnen, animaliska fetter, E-komponenter och konserveringsmedel.

För mer information om hur man väljer schampo, se den här videon:

Hur man applicerar schampo utan laurylsulfat?

Att använda schampo utan sulfater och parabener medförde reell effekt, kom ihåg några regler.

 • Regel 1. Håll naturkosmetik för hår som du behöver i kylskåpet - i badrummet kan det sura.
 • Regel 2. Separat tvätt till önskad dos av schampo och låt den värmas vid rumstemperatur.
 • Regel 3. Tvätta håret med lite varmt vatten. I kallt vatten kommer schampon att tvättas hårt och kommer inte att tvättas av håret.
 • Regel 4. Applicera denna produkt på det våta håret. Börja med de områden som är mycket feta - whisky, rotzon. Massage dina händer, och om skummet inte räcker, fuktar du huden igen.
 • Regel 5. Lägg till några fler droppar schampo och massage igen med dina händer. Skölj strängarna med vatten.
 • Regel 6. Applicera agenten för sista gången. Nu borde det finnas mycket skum. Om rekommendationerna anger, lämna det på trådarna i ca 5 minuter och skölj sedan med vatten.

Hur man gör ett schampo med egna händer? Läs mer i den här artikeln.

Sulfatfria schampon för hår - välj den bästa listan

SLS-sulfater i schampon: vad det är och hur det fungerar

En sådan förkortning betyder närvaron av salter av svavelsyra. Tillverkare av kosmetika och hushållskemikalier har använts i stor utsträckning av dessa tillsatser sedan början av förra seklet.

Det finns två huvudorsaker för detta:
Minsta investering
Maximal effekt.

Samverkan med vatten, sulfat oxiderar och bildar ett rikt skum. Svavelsyramineraler gör ett utmärkt jobb med förorening. Därför sättes sådana föreningar till sammansättningen av rengöringsprodukter, tandkräm, geler, etc.

Vad är dessa ämnen dåliga? Problemet är att de aktiva komponenterna, rensar hårbotten och krullarna, förstör hårstrukturen och skyddsskiktet i huden. Experter har kommit fram till den otvetydiga slutsatsen att långsiktig användning av sulfater är skadlig. Återstoden av ämnen kan inte helt tvättas, de har en skadlig effekt på epidermis och smälter folliklarna.

De negativa effekterna av sulfat på hår är följande:

- Irritation, skalning;
- Allergiska reaktioner
- Torrhet, försvagning av nagelbandet, keratinfibrer;
- Ökade elektrifierings frisyrer
- Förhöjd mjällbildning
- Split ends;
- utplåning
- Snabb förorening av hår.

Innovativa kosmetika kompletteras med ingredienser som neutralisera de skadliga effekterna av sulfater. Detta är dock inte det bästa alternativet. Om du bryr dig om hårdheten i hårbotten och krullarna, använd icke-sulfaterade hårschampon.

Om dem lite mer nedan, men för nu låt oss sluta med salterna. Vid val av hårvårdssammansättningar, undvik följande etiketter på förpackningar:
SLES;
ALS;
ALES;
SLS.

Sulfatfria schampon: driftsprincip

En naturlig fråga uppstår: Om saltets funktion är att rengöra huden och håret, hur mår kompositioner utan sådana ämnen hantera detta? Sulfatfria schampon innehåller naturliga rengöringsingredienser. En sådan ersättning fungerar mjukare, mer känslig. De vanligaste typerna av organiska ämnen är:

Betaine - örttillskott som förbättrar hårets skyddande egenskaper. Källan är sockerbetor.

Lauryl sulfoacetat är en organisk substans härrörande från kokos eller palmolja. Det är ett tvålmedel.

Mononatriumglutamat är en naturlig antioxidant.

Lauryl sulfo betaine är en naturlig komponent som bildar skum.

Cocamidopropylbetain är en naturlig antiseptisk och antistatisk.

Decylglukosid. Källa - majsstärkelse och kokosnötolja. Främjar mild rengöring av hårbotten och håret.

Dessa och andra naturliga ingredienser ger skonsam omsorg. Men innan vi väljer ett eller annat alternativ rekommenderar vi att du bekantar dig med de specifika fördelarna och nackdelarna med sådana produkter. Det individuella tillvägagångssättet är viktigt. Tänk på funktionerna i ditt hår, hudtyp, livsstil, frekvens av geler och lacker och andra nyanser.

Sulfatfria schampon: För-och nackdelar

Nackdelar med ett sulfatfritt schampo

Mindre skum.
Låt oss komma ihåg vad vi sa i början: minerals skum väl och schampon utan sådana aktiva element, tvärtom, bildar ett minimum av skum.

Oförmågan att tvätta silikon utan rester.
Om du intensivt använder geler och lacker, var då förberedd att den sulfatfria lösningen inte klarar 100% rengöring.

Försvinnandet av volymen.
En hög kommer inte längre att vara så fluffig som när man använder kosmetika för sulfatmedel.

Misslyckande att bekämpa mjäll.
Den milda verkan av organisk substans kan inte förstöra svampen. I sådana situationer behöver du en omfattande behandling.

När det gäller bristerna i icke-sulfatschampon är det nödvändigt att nämna en sådan sak som ekonomisk och tillfällig utgift. Naturläkemedel är alltid dyrare än kemi, detta är allmänt känt. Förbrukningen av en sådan produkt är också högre, och mer tid krävs för att tvätta huvudet, speciellt när det gäller tjockt och långt hår.

Den milda effekten av organiska schampon kommer inte att märkas omedelbart. Du kommer märka att den konstgjorda glansen kommer att försvinna, hårvolymen. Detta kan kallas en anpassning. Återställandet av lock och hårbotten är en lång process. Var tålamod, och efter en månad eller två efter applicering av ett sulfatfritt schampo, njut av en hälsosam och vacker frisyr.

Fördelar med sulfatfritt hårschampo:

Helt tvättas bort, orsaka inte irritation, allergier.
Förstör inte det skyddande skiktet i huden, folliklarna och naglarna.
Nära och stärka huden, hårfolliklarna;
Tvätta inte färgpigment;
De återställer syrabalansen och genererar generellt krullarna och huden.
Förbättra hårväxten;
De har en långvarig rengöringseffekt - krullarna blir inte salinerade under en längre tid, mindre förorenad
Har inga kontraindikationer
Skillnad i frånvaro av skarpa dofter.

Det rekommenderas starkt att använda icke-sulfat shampoo efter keratinrätning. Eftersom produkterna som innehåller svavelsyra, tvättar de element som är nödvändiga för att räta håret. Om du tvättar huvudet med en sulfatinnehållande förening, kommer effekten efter proceduren helt enkelt att försvinna.

Funktioner av användning av schampon utan sulfater

Så bestämmer du dig för att byta till organiska tvättmedel. Vad behöver du veta om användning? Vi har redan nämnt en ganska lång återhämtningsperiod. Eftersom de naturliga ingredienserna handlar försiktigt och gradvis tar det lite tid att se och känna effekten. Men det här är inte den ögonblickliga skönheten i håret och huden och hårets hälsa.

Om du ofta använder geler eller lacker, för att helt tvätta dem i kombination med sulfatfria schampon, använd ytterligare verktyg.

Du är ägare till långt hår, så tvätta håret flera gånger och skölj noga varje gång du tvättar håret.
Säkert schampo har en så delikat effekt att det i början av ansökan inte klarar av överskott av talg. Men, utfodring och förstärkning, hår och hud återställs gradvis och arbetet med talgkörtlarna stabiliseras. Frånvaron av toxiner och de fördelaktiga effekterna av naturliga ingredienser normaliserar så småningom vilken typ av hår som helst.

Varning! Många sulfatfria produkter måste förvaras vid låga temperaturer. Därför måste du värma upp lite i palmerna innan du applicerar vätskan.

Sulfatfria schampon: lista

Fler moderna tillverkare vägrar att använda giftiga ämnen och erbjuder konsumenterna naturliga produkter. Av de mest tillförlitliga, beprövade företagen som producerar icke-sulfat schampon är utseendet Johnson Bike, Nature Siberika, Vichy, Sjöss, Vella, Estelle, L'real.

För att välja en säker och effektiv huvudtvättprodukt, erbjuder vi en utvärdering av de bästa formuleringarna utan sulfater.

1. Line Natura Siberika.

Detta ryska bolag erbjuder flera sorter av schampon. Det finns schampon för försvagade och färgade lockar, för känslig hud, för hårvård efter salongprocedurer.
Kompositionerna kännetecknas av ett högt innehåll av naturliga fördelaktiga element: hallon och bergaska, gran och vinrör, eteriska oljor och glycerin tar hand om ditt hår.
Dessutom kommer produkter under detta varumärke att vara billigare än många andra liknande produkter.

2. Åtgärd för Loreal för färgat hår.

Delikat Färg - Shampoo som behåller en rik färg efter färgning. Taurin tar hand om lipidskiktet i varje hår och effekten av panthenol ger låsens extra styrka och elasticitet.
Tack vare magnesium, E-vitamin, speciella filter från UV-strålning, kommer håret att skyddas på ett tillförlitligt sätt från de negativa effekterna av yttre faktorer.
Chamupne Loreal Delicate Color är väl beprövad bland det rättvisa könet, många kvinnor sa att håret blev mjukare.

3. Estelle fuktgivande schampo utan sulfater.

Estel Aqua Otium innehåller aminosyror, nikotinsyra, proteiner, laktos. Tack vare dessa komponenter är håret intensivt fuktat, utan att bli tungt, blir mjukt men starkt. Medan man håller fast hydro-lipidbalansen i huden, som närmar sig välgörande mikroelement och vitaminer, är denna komposition avsedd för långsiktig och frekvent användning. Perfekt för hår efter proceduren för keratinrätning och andra salongprocedurer.

Det är värt att nämna produkterna från det ryska företaget "Farmor Agafi's Recipes." Förutom frånvaron av sulfater är schampon av detta märke extremt värderade av köpare på grund av den överkomliga kostnaden och unika sammansättningen av sibiriska örter.

Förteckning över sulfatfria schampon

Sulfatfritt schampo upp till 500r.

ESTEL PROFESSIONAL, Intensive Moisturizing Shampoo / OTIUM AQUA. Pris för 250ml - 450r.
KAPOUS, Keratin Shampoo / Magic Keratin. Priset på 300ml - 430r.
SYOSS Supreme Selection Revive, Pris 250ml - 250r.
Recept mormor Agafi, schampo "Toning". Pris 360 ml - 70r.
Natura Siberica, havtornshampo för normalt och torrt hår "Intensiv fuktgivande." Pris 400ml - 350r.
NATURA SIBERICA, Neutral Shampoo, Pris 400ml - 370r.

KAARAL, Reparation av schampo för skadat hår / Reale Intense Nutrition Shampoo. Pris 250ml - 800r.
MATRIX, schampo för kraftigt skadat hår / BIOLAZH KERATINDOZ. Pris 250ml - 820r.
BAREX, Volumizing shampoo med havtorn olja och gurka olja / CONTEMPORA. Pris 1000ml - 900r.
WELLA, Renovering av schampo / ELEMENTS. Priset på 250 ml - 825 rubel.
CocoChoco, INTENSIVA schampo, Pris 250ml - 850r.
L'Oreal Professionnel Delikat Färg. Pris 250ml - 850r.

KAARAL, schampo med silkehydrolysater och keratin / Colorpro Shampoo. Priset på 1000 ml - 1700 gnidning.
KAARAL, Nourishing Shampoo / Color Nourishing Shampoo MARAES. Pris 250ml - 1300r.
KERASTASE, Shampoo bad för hår / AURA BOTANY. Pris 250ml - 2050r.
KERASTASE, Shampoo bad för jämnhet och lätt hår i rörelse "Fluidist" / DISCIPLINES. Pris 250ml - 2050r.
OLLIN PROFESSIONAL, Rening Shampoo för hår och hårbotten med bambu extrakt / full kraft. Priset på 300ml - 570r.
REDKEN, sulfatfritt schampo, återställning av pH-balans för blont hår / BLONDE IDOL. Priset på 1000ml - 3100r.
JOICO, svavelfritt schampo för lockigt hår / CURL CLEANSING SULFAT-FREE SHAMPOO. Pris 1000ml - 3900r.
HEMPZ, Växtpomegranat Shampoo Mild Fukt / Daglig Örtsmakande Fuktgivande. Pris 265ml - 1350r.

Sulfatfri schamporecension - video

De överflödiga produkterna baserade på naturliga ingredienser gör det möjligt för alla att göra ett bra val. Kom ihåg att effektiviteten beror på hudens och hårets individuella egenskaper. Prova det, var inte rädd för att experimentera, eftersom en sådan sulfatfri kosmetika är ofarlig, och du hittar det bästa alternativet.

Shampoo utan natriumlauretsulfat

Självklart är det schampans uppgift att rengöra och stärka håret. Men i de flesta fall spelar han en helt motsatt roll. I genomsnitt brukar varje person använda 1,5 liter schampo för året. Och med det, kommer inte bara naturliga växtbaserade kosttillskott och oljor, utan också natriumlaurethsulfat in i våra kroppar.

Är det skadligt? Och om så, hur mycket? Finns det några schampon utan natriumlauretsulfat?

Sulfater i schampon

Ta ditt favoritschampo och läs noga dess komposition. Jag slår vad om att den första i listan över ingredienser kommer att vara antingen SLS eller SLES, eller ALS eller ALES. Det här är ingenting annat än att tvätta grunderna i schampo. Och från en kemisk synvinkel - de vanliga sulfaterna. Kan kemin gynna kroppen? I de flesta fall, naturligtvis, nej. Och sulfater är inget undantag.

Att tillsätta sulfater till schampo är det enklaste sättet att uppnå ett tjockt skum, samt ta bort talg från hår och hårbotten. Och det billigaste sättet. Koncentrationen av sulfater i schampo är annorlunda: det finns flera av dem i produkterna för fet hår och lite mindre för torrt och normalt hår. SLS och SLES används i dyrare schampon, och ALS och ALES är billigare. Att hitta schampo utan natriumsulfat, även i ett stort köpcentrum, är inte en lätt uppgift!

Under lång tid trodde man att sulfater i kosmetika är en av de faktorer som framkallar utvecklingen av cancer. Men år 2000 publicerades en rapport i den officiella tidskriften för American College of Toxicology som avskaffade denna myt.

Långtidsstudier har visat att sulfater inte är cancerframkallande. Det verkar som om du kan andas lätt och fortsätt att använda dina favorit sulfathaltiga schampon. Men det är inte så lätt! Har du någonsin undrat varför efter att ha använt denna eller den här åtgärden blir du kliande hud, allergier och ditt hår blir tråkigt och sprött? Och här återkommer vi igen till sulfater och deras inflytande på vår hälsa.

Forskare har visat att en hög koncentration av sulfater i schampon kan irritera ögonens hud och slemhinnor, och penetrering av dessa ämnen i kroppen kan leda inte bara till skador på andningsorganens organ, men också till störningar i hjärnan.

Laurylsulfat, laurethsulfat, ammoniumlaurylsulfat - vad är skillnaden?

Som vi upptäckte är de vanligaste sulfaterna i våra schampon SLS och SLES. De är ofta förvirrade, men i verkligheten är de två olika ingredienser som skiljer sig inte bara i deras kemiska egenskaper utan också i graden av fara för organismen.

Natriumlaurylsulfat eller SLS-natriumlaurylsulfat är ett billigt tvättmedel härrörande från kokosolja och olja. Detta är den farligaste ingrediensen i hårschampon. Han tar snabbt bort fett från vilken som helst grund, och även perfekt skum. Det är därför det används allmänt inom industrin för att bli av med fett i garage och garage, motoravfettning och i tvättprodukter.

SLS är också oumbärligt för kosmetiska industrin. Med hjälp, i vetenskaplig forskning och i kosmetiska kliniker, orsakar de irritation på människors och djurs hud under olika experiment. Och sedan testa nya droger för behandling av sådana irritationer.

Forskare vid medicinska högskolan vid University of Georgia genomförde studier som visade att SLS snabbt går in i människokroppen genom huden, kommer in i ögonen, lever, njurar, hjärtan och hjärnan hos en person och stannar där länge. Samma forskning tyder på att SLS kan ändra cellkompositionen i våra ögon och orsaka en grå starr.

Och en ytterligare "överraskning" av denna sulfat: det kan orsaka utvecklingsfördröjning hos barn. Jag anser att detta redan räcker för att permanent överge användningen av schampon som innehåller natriumlaurylsulfat. Och "bonus" från denna sulfat: det bidrar till håravfall, förstörelse av hårsäckar, liksom utseende av mjäll. Jag tror att frågor om "säkerhet" av SLS inte längre uppstår.

Observera att vissa tillverkare kamouflerar detta sulfat med det vackra namnet "ingredienser härrörande från kokosnötter". Mitt råd: Undvik sådana kosmetika om deras kvalitet inte bekräftas av internationella kvalitetscertifikat.

Laurethnatriumsulfat (Sodium Laureth Sulfate eller SLES) är en ingrediens som används i schampon och duschgeler för skumning. Liksom SLS är det också mycket billigt och utgör kosmetikens tvålbas. Det används som ett schampoförtjockningsmedel för att skapa illusionen av ett dyrt verktyg. SLES används i textilindustrin som ett vätmedel. Med grad av skada på vår kropp är laureth något sämre än lauril. Men forskare kallar det också en av de farligaste kemikalierna i kosmetika. SLES orsakar allvarlig irritation av slemhinnorna.

Eftersom detta ämne inte bara används i schampon, utan även i duschgeler och intima hygienprodukter, bör du veta att SLES tvättar bort det naturliga skyddsskiktet i huden vilket kraftigt minskar kroppens motståndskraft mot bakterier. Lauret är en utmärkt ledare av giftiga ämnen. Det går lätt in i föreningarna med andra ingredienser, bildar nitrater och dioxiner och leder dem snabbt till alla organ. SLES är mycket allergiframkallande, därför är den fullständigt kontraindicerad för gravida kvinnor och barn.

ALS och ALES är ammoniumlauryl och laurethsulfat. Dessa sulfater löser sig mycket snabbt i vatten och skumbrunn. Det är därför de ofta används i kosmetika som schampon eller duschgeler. Molekylerna av dessa ämnen är mycket små, så de tränger lätt igenom huden in i kroppen. Mycket aggressiv, är cancerframkallande. Lyckligtvis används ammoniumlaurylsulfater ALS och ALES i kosmetika mycket mindre ofta än andra sulfater.

Sulfatfria schampon: vad är användningen?

Ett alternativ till schampon med sulfater är bara naturlig och organisk kosmetika. Som regel bekräftas kvaliteten på en organisk kosmetisk produkt av ett internationellt certifikat. Tillverkare av sulfatfria schampon ersätter sulfater med vegetabiliska komponenter: lauretsulfosuccinat (lauretsulfosuccinat), laurylglukosid (laurilglukosid), kokoslukosid (kokoslukosid), härledd från kokosnötolja och glukos. Och även om namnen på dessa substitut också "ger" kemi, men du kan vara helt säker på deras säkerhet och organiska egenskaper.

För att sammanfatta: Vad är användningen av schampon utan lauryl och laureth sulfat? Sulfatfria schampon:

 • Krossa inte det naturliga pH-värdet i kroppsmiljön, torka inte eller irritera huden.
 • Risken för mjällkallhet, akne, ögonsjukdom minimeras.
 • Det finns ingen risk för barnens hälsa.
 • Håret blir tjockt och starkt, mindre skört, kommer inte att förlora färg;
 • Och ändå: produktionen av schampon utan sulfater förorenar miljön mycket mindre!

Observera att schampon som innehåller naturliga tvättmedel baserar sig inte så intensivt som sulfathaltiga schampon. Men det betyder inte att sådana kosmetika rinner håret sämre.

Toppsulfatfri schamponbedömning:

Natura Siberica sulfatfria schampon

Natura Siberika är det enda ryska varumärket vars produktkvalitet är märkt med ICEA-certifikatet. Hela serien av schampon orsakar inte allergier eller kliande hårbotten. Många köpare i sina recensioner skriver att efter regelbunden användning av kosmetika i detta varumärke hår mindre smutsigt, vilket gör att du kan flytta bort från daglig tvättning av huvudet. Naturligtvis betyder det inte att smuts kommer att hålla fast vid ditt hår mindre. Men icke-sulfat schampon tillåter dig att reglera produktionen av talg, vilket innebär att ditt hår blir mindre fett. Tänk på det, för omkring 20-30 år sedan tvättade vi vårt hår en gång i veckan och samtidigt såg vårt hår bra ut. Och allt eftersom SLS och SLES ännu inte har använts i våra schampon.

De mest populära sulfatfria schamponerna Natura Siberica

 1. Shampoo för trött och svagt hår
 2. Shampoo Protection och Gloss för färgat och skadat hår
 3. Neutral schampo för känslig hårbotten

Shampoo utan laurylsulfat "Recept mormor Agafi"

På Internet hittar du ett nästan lika stort antal både supportrar och motståndare till produkterna i den ryska kosmetiska fabriken. Men ingen kan argumentera med det faktum att det finns en stor serie icke-sulfat schampon i denna kosmetiska linje. Det viktigaste problemet med användningen av dessa kosmetika är att håret blir vant med organiskt material under mycket lång tid. Men vänta ett par veckor, och ditt hår kommer att glädja dig åt den återställda färgen och tjock volym.

De mest populära sulfatfria schamponerna Farmor Agafyas recept

 1. Shampoo Hair Series: Black Agafya Shampoo mot mjäll
 2. Shampooing serie för varmt vatten: Agafya hemlagad schampo för varje dag
 3. Shampoo mot håravfall baserat på fem tvål örter och burdock infusion

Shampoo utan sls LOGONA

Lagon är ett tyskt varumärke vars produkter är certifierade av BDIH. Detta kvalitetsmärke utesluter automatiskt användning av sulfater eller parabener som ingredienser. Shampoos av detta märke används ofta som ett botemedel mot hår. Välj rätt produkt för din hårtyp och för att lösa exakt ditt problem: hårbrott, mjäll, torrt eller fettigt hår etc.

 1. Bambu Cream Shampoo
 2. Shampoo Volym med honung och öl
 3. Juniper mjällschampo

Shampoo utan natriumlauretsulfat Aubrey Organics

Aubrey Organics varumärkesschampo: En lista över internationella certifikat som bekräftar produktkvaliteten talar för sig själv: NPA, BDIH, USDA. Dessa intyg, utan undantag, förbjuder användning av kemi i kosmetika. Därför kan du säkert köpa schampon av detta märke! Enligt tillverkaren (som förresten stöds av kundrecensioner) är alla produkter av detta märke lämpliga för personer med känslig och allergisk hud.

 1. Grönt Tea Hair Treatment Shampoo Grönt Tea Healing Shampoo
 2. Svimmare Normaliserande schampo för aktiva livsstilar (Normalisering av schampo för en aktiv livsstil)
 3. GPB-glykogenproteinbalanseringsschampo (Glycogen Protein Balanced Shampoo)

Sulfat-Free Baby Shampoo

För många mumier är det oerhört viktigt att hitta ett icke-sulfatbarnschampo - det bidrar trots allt inte barnets ögon, där barnet inte riskerar att hudsjukdomar (som eksem). Även om du redan har köpt ett sulfatfritt schampo för dig själv, rekommenderar jag inte att du använder den för att tvätta din baby. Barnets hud är mycket mer öm och oftare mottaglig för allergiska reaktioner. Nedan är en lista över schampon utan sls speciellt utformad för spädbarn.

 1. Ja Till Baby Morötter Fragrance Free Shampoo and Body Wash
 2. Avalon Organics Gentle Tear-Free Shampoo Kroppsvaskning
 3. Baby Bee Shampoo och Tvätta

Som du kan se är våra schampon bokstavligen fulla av obehagliga överraskningar. Och inte bara schampon, sulfater ingår också i duschgeler, flytande tvål och tandkräm. Därför, innan du köper, läs noggrant deras komposition, var uppmärksam på tillgången på internationella kvalitetscertifikat. Bättre än, gör shampoo hemma med egna händer - för det här är det enda sättet du kan vara 100% säker på sin säkerhet och kvalitet.

Titta på en video om ämnet: Habitat. Shampoo på huvudet

15 + tillgängliga schampon utan sulfater och parabener

Ekologiska kosmetika utan kemi - myt eller verklighet?

Shampoo utan sulfater och parabener - vilka märken finns i denna lista och hur demokratiskt är deras pris?

Hur och när ska man använda och kommer håret att förändras till det bättre?

Alla dessa frågor är intressanta för det rättvisa könet som vill behålla skönhetens skönhet och kvalitet.

I den här artikeln hittar vi ut om kemin i kosmetikens sammansättning är farlig och vilket rimligt alternativ finns på hyllorna i detaljhandelskedjorna. Och faktiskt, om du ska titta.

innehåll:

3 + mest kontroversiella komponenten i sammansättningen av schampon

Även tjejer, som inte särskilt förstod kosmetikkens sammansättning, hörde att sulfater, parabener, ftalater och dofter är fyra demoner av tvättmedel.

Och här är varför:

Sulfater - även om de bildar ett utmärkt skum som skapar effekten av att tvätta sig till en knäcka, accelererar de förlusten av färg och naturliga oljor, orsakar överdriven hudirritation, vilket gör att håret blir fetare snabbare.

Som ett resultat börjar du tvätta huvudet oftare.

Det är omöjligt att helt vägra sulfater, men det är nödvändigt att leta efter varumärken med minsta mängd.

Ftalater - detta kemiska ont är en av huvudämnena för förpackningsmedel. Tillsammans med dem får du järnkrullar, som inte är rädda för orkaner och en massa toxiner.

Många ftalater är redan förbjudna för användning i kosmetikindustrin.

Shampoo med kemiska tillsatser minskar signifikant kvaliteten på vårt hår

Parabener - förhindra tillväxt av bakterier i kosmetika, men kan provocera allergier och onkologiska sjukdomar.

En bra hälft av studierna kan emellertid inte bevisa deras direkta påverkan på människors hälsa. Därför är det som om de inte är naturliga, att deras användning är bättre att begränsa.

Luktmedel är vad som gör din mandelschampo så mandel.

När man läser etiketten kan en vanlig person knappast förstå vilken av komponenterna som kommer att leda till kliande huvud, rodnad och mjäll, så man bör välja kosmetika utan aktiva artificiella dofter.

Vi kommer att prata om det i nästa avsnitt.

Tips: När du letar efter en komposition utan skadliga föroreningar, söker du faktiskt en komposition med minimibeloppet. Vi måste klara det faktum: 100% organisk kosmetika kan endast förberedas hemma. Men så att butiksschampot gör oåterkallelig hälsorisk måste de tvätta sina huvuden åtta timmar om dagen.

Sulfatallergier, klåda och brännande

Shampoo utan parabener och sulfater - listan över bäst, recensioner och pris

Medel i denna kategori finns vanligtvis i flaskor från 100 till 300 ml - hållbarheten hos naturliga schampon är kort.

Priset anges med den här volymen. Om du tänker köpa shampoo utan parabener och sulfater från vår lista, kom ihåg att det är bättre att hålla det i kylskåpet, eftersom det kanske kan bli surt.

Mulsan Cosmetic, Ryssland (Krasnodar), - ca. 6 dollar

Idag och alltid ledare för alla betyg är det ryska företaget Mulsan Cosmetic. Produkterna njuter av otrolig framgång med kvinnor och ger särskild vård åt deras hälsa.

Och det här är inte förvånande. Varje kosmetisk produkt har en unik och säker komposition för människors hälsa i alla åldrar.

Produkter i deras egenskaper och sammansättning överträffar enkelt konkurrenter med en kostnad på 4-7 gånger högre.

Hållbarheten för produkter är bara 10 månader, vilket indikerar innehållet i endast naturliga ingredienser.

Här hittar du inte sulfater, parabener, färgämnen och annan giftig nonsens.

Inte bara så låter företagets slogan: "Kosmetika för dem som läser kompositionen". Det här är en riktig upptäckt för mumier, eftersom det finns baby schampon i Mulsan Cosmetic produktlinje.

På grund av den begränsade giltighetsperioden kan produkter endast köpas i den officiella nätbutiken (mulsan.ru).

Ett trevligt komplement till kvalitetsprodukter erbjuder företaget gratis leverans i Ryssland.

"Recept mormor Agafi", Ryssland - ca. 2 dollar

Speciellt populär i alla listor och recensioner av hårvårdsprodukter utan parabener och sulfater är det ryska varumärket "Farmor Agafi's recept".

Och detta är inte förvånande - tillverkaren insisterar på produkternas exceptionella naturlighet och hävdar att samma mormor existerade och utvecklade alla kompositioner.

Och priset är trivsamt nöjda. Grunden för kosmetika som sparar grunden för tvålrot och till och med förpackning, om du tror på ordet tillverkare, innehåller inte polyvinylklorid.

Recensioner av kosmetiska linjen är mestadels neutrala och positiva.

"Recept mormor Agafi"

Råd: Shampoo för daglig användning av varumärket Pure Line ekonomiklass är också populärt. Priset är mindre än två dollar, och efter tvätten ser ditt hår ut friskt och levande. Lämplig för daglig användning.

Natura Siberica, Ryssland - ca. 6 dollar

Sulfatfria ryska schampon är tydliga marknadsledare. 95% av kompositionen - föreningar av vilda växter av Sibirien.

Om vi ​​tror tillverkarna av "Nature of Siberika" -sulfat och parabenfritt schampo och recensioner på nätet, irriterar produkterna inte huden, är allergivänliga. Efter regelbunden användning ser håret ut vid liv.

Linjen ger behandlingar för alla typer.

Yves Rocher, Frankrike - ca. 5 dollar

Låg Shampoo - Ett av de många hårvårdsprodukterna i ett populärt franskt varumärke.

99% består av komponenter av naturligt ursprung, rengörs försiktigt, medan håret är kammat ganska lätt och utan luftkonditionering. Det spenderas oekonomiskt.

Perfekt för ägare av ljuskrullar.

Logona Natur Sosmetic, Tyskland - ca. 10 dollar

På linjen i det tyska företaget finns schampon för alla typer av hår, inklusive de som är benägna att mjäll.

Sjampoen är allergivänlig, innehåller inte parabener, silikoner, sulfater, petrokemikalier och dofter.

Den är godkänd för astmatiker och är vegan eftersom den inte innehåller animaliska fetter.

Logona Natur Сosmetic

Himalaya Herbals, Indien - ca. 6-7 dollar

Det kosmetiska varumärket grundades 1930 och har producerat kosmetika i nästan ett sekel, baserat på Ayurvedas principer - livets undervisning i harmoni med naturen.

Himalaya shampoos rensa försiktigt och försiktigt håret, återlämna dem förlorad glans och styrka.

Kompositionen innehåller amla, lakrits, kikärt-extrakt. Inga konstgjorda färger.

Botanicus, Tjeckien - ca. 7 dollar

Och även om det tar lite tid att vänja sig på naturliga schampon, har många tjejer beräknat Botanicus effekt från den allra första tvätten, speciellt i kombination med en mask.

Särskilt populärt är verktyget med extrakt av nasturtium och horsetail för tunna livlösa krullar.

En persistent, behaglig doft bibehålls av persilja eterisk olja.

Shampoo stärker håret hårkt och kämpar mot håravfall. Före användning ska flaskan skakas.

Alloton, Frankrike - ca. 8 dollar

Serien är utformad för daglig vård för svagt hår som är benäget för håravfall.

Ingredienser inkluderar olivolja, rosmarin, burdock extrakt, nasturtium, aloe vera och wheat germ proteiner.

Stärkar hårrötterna, stimulerar tillväxten och är inte beroendeframkallande.

Vichy, Frankrike - ca. 15 dollar

Den lugnande vården av det franska varumärket återställer skyddets barriärbarriär, reducerar klåda, brinner, innehåller panthenol och vitamin C.

Tillverkare erkänner ärligt att en påtaglig effekt inträffar efter de tre första veckorna av användningen.

Aubrey Organics, USA - ca. 15-20 dollar

Amerikanska kosmetika passar för lustigt hår, släpper ut dem, stärker, tar bort alltför fluffigt.

Produkten rensar håret från effekterna av sulfatsilicong-schampon, tvättar ut klor, bryr sig om färg och vitaminer och mineraler kämpar mot överdriven skörhet.

Priset på Aubrey är lämpligt.

Shampoo utan parabener och sulfater - en lista över professionella produkter

L'Oreal Professionell Delikat Färg, Frankrike - från 10 dollar

Sjampoen innehåller inte bara skadliga kemiska föreningar och alkalier, men är också berikat med incell-molekyler som förstärker krullarnas struktur.

Lämplig för färgat hår, skyddar mot tvättning av färg och bevarar en trevlig delikat arom under lång tid.

L'Oreal Professionell Delikat Färg

Schwarzkopf Professional, Frankrike - från 10 dollar

Listan över schampon utan sulfater och parabener, särskilt professionella, är otänkbar utan vårdprodukterna i detta märke.

I linjen hittar du både helt demokratiska representanter och dyra schampo från $ 20 och uppåt.

Alla kännetecknas av en mild rening av lockor och är idealiska för användning efter keratinrätning.

Estel Aqua Otium, Frankrike - från 10 dollar

Shampoo "Estelle" avser kategorin professionell.

Pris per liter förpackning. Liksom alla naturliga schampon skumar den inte bra.

Kompositionen innehåller aminosyror, protein, panthenol och betain, som är ansvarig för strängarnas naturliga fuktighet.

Estel Aqua Otium

Kapous Professional, Italien - upp till 10 dollar

Lämplig för tät tvätt av alla hårtyper, innehåller fruktsyror, rengör försiktigt hår, vitaminer A, B, C, apelsin extrakt, magnesium, kalium, kalcium och andra spårämnen.

Den har en delikat citrus doft. Toner och stärker håret.

Cocochoco, Israel - från 25 dollar

Den dyraste medlemmen i vår lista är idealisk för tjejer som älskar proceduren för keratinrätning.

Mjuka sojaproteiner, juice- och kaktusbark-extrakt skyddar håret från överdriven, försiktigt rengör och orsakar inte allergier.

I linjen finns det balsam och masker av samma prispolitik.

Det finns också en massa barnschampon utan tillsats av kemikalier.

Produkterna från listan nedan är perfekta för både barn och föräldrar:

 1. Baby teva
 2. Wakodo
 3. A-Derma Frimalba
 4. Momsvård
 5. mustela
 6. HiPP
 7. "Eared barnflicka"
 8. Sanosan
 9. Bubchen

Mer schampon utan kemikalier finns bland produkter för barn.

Men observera att vuxna schampon för känslig baby hud och hår inte ska användas.

Fördelar och nackdelar med naturliga schampon

I listan över schampon utan sulfater och parabener hittar du inte underbara beteckningar sls och als.

Shampoo med minst kemi:

 1. Lämplig för daglig tvätt.
 2. Naturliga komponenter (extrakt av örter, växter och deras oljor) tvätta ut artificiella silikoner, så småningom återvända den naturliga glansen och göra krullarna mindre bräckliga
 3. Förorsaka inte allergiska reaktioner
 4. Lämplig för alla typer av hår, inklusive färgat
 5. Aktiva vitaminer i kompositionen ackumuleras, vilket innebär att de läker hår
 6. Återställ fettbalansen i epidermis
 7. Stimulera hårväxt och kämpa med håravfall
 8. Fondens hållbarhet överstiger inte 10 månader

Att lära sig att välja den mest naturliga kosmetiken

Allt detta, å ena sidan, låter magiskt; Å andra sidan har organiska kosmetika ett antal signifikanta nackdelar:

 1. Medverkar dåligt skummad - de måste återappliceras, och även det är inte ett faktum att du kommer att känna den mycket "sköljningseffekten"
 2. Tillbringade två till tre gånger snabbare och kostar två till tre gånger mer.
 3. Utan en balsam är kamning problematisk, så förutom shampoo måste du gaffla ut balsam av samma märke.
 4. De första veckorna efter användning kommer håret att se tråkigt och livligt - tills alla silikoner från massmarknadsverktygen tvättas.
 5. För spolning måste seriös styling använda schampo med sulfater.

Som du kan se, överskrider antalet plussar betydligt mindre än minuserna, vilket innebär att dessutom en naturlig vård ska visas i ditt badrum, dessutom som ett alternativ till det vanliga schampot.

Den kan appliceras utan rädsla och risk varje dag, och medel med aktiv kemisk aktivitet kan reserveras för fallet när du inte kan undvika en "stor tvätt" på huvudet - så påverkan av kemi blir minimal.

Tips: För att inte torka huden, tvätta inte huvudet med för varmt vatten. Alla schampon tvättas noggrant i fem minuter - naturligtvis tvättar vattnet bort färgen på de färgade lockarna, men det neutraliserar också onaturliga komponenter.

Du hittar några mer användbara tips om att ta hand om ditt hår och hemlagade masker i den här artikeln.Nästa Artikel
Hur accelererar hårväxten hemma: 11 bästa sätt