Myt eller verklighet - hårrätande schampon


De flesta tjejer, oavsett om de har lockigt hår eller inte, står ofta inför problemet, hur får man helt rakt hår med minimal ansträngning?

Hair straightening shampoo kommer att vara ett värdigt alternativ till strykning.

Trots allt är inte alla tjejer redo att lita på håret på heta apparater eller kemiska medel.

Är det möjligt?

Med hjälp av schampo kommer det att vara möjligt att räta långt allt hår. Ägare av hårt och mycket lockigt hår, det är osannolikt att ett sådant verktyg inte hjälper. I det här fallet är det bättre att ta starkare åtgärder som keratinrätning i stugan.

Vi rekommenderar alla andra att prova detta innovativa system och få ett smidigt hårhår som inte trycker, passar bra och håller sin form.

Populära schampon för rätning av lockigt hår

Gliss kur

Detta schampo tillhör budgetkategorin. Den innehåller aprikosolja, ett extrakt av platta vanilj och bambu, panthenol och keratin.

Lämplig för olydigt och lockigt hår. Tillverkaren lovar lätt kamning och rätning.

Syoss - Shine Boost

Standardkemiska komponenter är en del, och det skiljer sig naturligt - det finns en olja av aprikossten och ricinolja.

Det rekommenderas att använda för ägare av ömtåligt och tråkigt hår. När du appliceras får du en utjämningseffekt och en bländande glans.

Syoss positionerar sig som ett företag som tillverkar professionella verktyg. I verkligheten är resultatet av denna produkt dock inte så fantastisk som tillverkaren hävdar.

Farmavita - "utjämning"

De viktigaste komponenterna är grönt teextrakt, termopolymerer och glukos.

Grönt te rensar rent håret, termopolymerer skyddar mot yttre biverkningar och glukos fuktar väl.

Shampoo innehåller speciella filter för att förhindra exponering för solens UV-strålar. Tunt, främmande och torrt hår - detta är huvudindikatorn för användning av "Smothing".

Zonkoncept - Slät

Bland komponenterna i detta schampo domineras av naturliga ämnen: ris, olivolja och mandeloljor, silkeprotein.

Tillsammans släpper dessa komponenter aktivt hårets översta lager, mättar dem med fukt och hjälper till att neutralisera statisk elektricitet. Designad för långt, lockigt hår.

Sexigt hår - Rett sexigt hår

Detta amerikanska schampo innehåller mjölk, honung och panthenol. Kämpar splittrade ändar och riktar riktigt hår, vilket gör det smidigt, smidig och silkeslen.

Perfekt för vilken typ som helst. Kan appliceras varje dag.

Urvalsregler

När du väljer ett schampo för rätning måste du först vara uppmärksam på komponenterna i dess komposition:

 1. Kompositionen måste innehålla silikon-, panthenol- och ricinolja. De kan göra håret mjukt och lättsamt.
 2. Närvaron av laurylsulfat, natriumhydroxid och laurethsulfat är också nödvändigt, eftersom de fyller hålrummen i håret och gör det tyngre vilket leder till att den rätas ut.
 3. Att inte utan rena naturliga ingredienser, inklusive olika vitaminer, näringsämnen, silke- och veteproteiner.
 4. Viktiga naturliga ingredienser är oljor, de mest värdefulla är avokadoolja och oliver.
 5. Huvudingrediensen är keratin (eftersom vårt hår är 3/4 av detta ämne) och olika aminosyror. De skyddar vårt hår mot yttre skador och förlänger effekten av rätning.

Du bör också rådgöra med din mästare, vem kommer att kunna välja rätt shampoo korrekt, baserat på din hårtyp och omfattningen av deras skada.

I vilket fall, försök flera märken för jämförelse. Så, du kan välja den som har den bästa effekten på ditt hår.

Hur ofta kan jag använda?

Det finns inget bestämt svar på den här frågan, eftersom allt är väldigt individuellt och beror på många faktorer:

 • Hårets allmänna tillstånd, graden av skada.
 • Hårtyp
 • Headwash frekvens
 • Egenskaper hos schampon. Vissa märken är lämpliga för daglig användning, och vissa är inte. Denna information anges vanligen på förpackningen.

Om du ofta använder sådana schampon regelbundet, så blir håret blötläggt med kompositionen så att ingen fukt är hemskt för dem. Effekten av rätning fortsätter även vid hög luftfuktighet!

Shampoo med en rätningseffekt är ett utmärkt ersättning för strykning och kan kvalitativt förbättra det övergripande tillståndet hos håret. Det viktigaste är att välja rätt verktyg för dig!

Shampoo för hårrätning

Ägare av lockigt vackert hår inte i ord vet hur svårt det är att bry sig om lockar, så att de ser vackra och elastiska ut.

Krokigt hår hör till den olydiga hårtyperna, så det är svårt att klara av dem, och om du ofta använder en hårtork och ett strykjärn, kan du snabbt göra dem sköra, torra, förvirrade. Mer sistnämnd har en unik alternativ hårrätningsmetod visats, vilken är tillgänglig för varje kvinna och är lämplig för daglig användning. En underbar mild metod är att använda ett speciellt keratinschampo för hårrätning. Vad ska vara en del av ett sådant tvättmedel?

För att uppnå maximal effekt av schampot bör det inkludera aktiva kemikalier som har förmåga att släta håret. För att uppnå mjukhet och lydnad måste kosmetiska produkter innehålla ricinolja, silikon och det kan dock vara överraskande att det är - panthenol. Dessutom måste sådana naturliga ingredienser som extrakt av olika örter, provitamin B5, proteiner av vete och silke också finnas närvarande. Ingen kemisk komponent kan ge håret noggrann omsorg som substansen skapad av naturen själv. (Se även hemlagade schampo recept från naturliga produkter).

Det är inte bara kemikalier som kan räta på sig, men även naturliga ingredienser som avokadoolja och olivolja bidrar också till detta. Dessa unika i deras kompositionoljor kan smidigt släta varje hår, genomsyras med användbara vitaminer och mineraler.

Förutom de komponenter som redan är listade måste etiketten hos hårglättande schampo innehålla de aminosyror och keratin som är nödvändiga för att skydda håret från de skadliga effekterna av miljön och förlänga effekten av rätningen. Priserna för sådana kosmetika bör inte vara för låga, eftersom deras komponenter är dyra.

Keratinrätning: schampon och andra medel

För professionell och långsiktig utjämning av lockar används ett speciellt keratinschampo för hårrätning, såväl som serum och kräm. Alla de listade kosmetika används i komplexet, vilket gör att du kan få fullt rakt, friskt hår i slutet av proceduren.

Effekten av keratin på håret varar upp till tre månader. Det viktigaste är att ordentligt ta hand om håret, för att inte provocera sin curling. En frisör ska berätta för dig hur du stylar och tvätta håret, han kommer att rekommendera schampo efter keratinrätning.

I början av proceduren är håret djupt rengjort från rester av stylingprodukter och smuts med hjälp av ett speciellt schampo som kan förbereda sig för effekterna av keratin. Sedan sker cirka tre timmar hårrätning och behandling. Efter avslutad hela processen erbjuds kunden att köpa ett icke-sulfat shampoo efter keratinrätning och en mask eller balsam som kan användas efter två dagar, eftersom håret måste skyddas noggrant från någon påverkan under denna tid.

Populära varumärken av schampon för hårrätning

Den bästa effekten av hårrätningsproceduren kan endast erhållas med användning av professionell kosmetika. För närvarande finns ett stort antal tillverkare som erbjuder hårbehandlingskomplex.

De mest kända varumärkena är:

 • Global Keratin Hair Treatment;
 • QOD;
 • Nanokeratin;
 • Kokoskeratin;
 • Copola;
 • Global keratin;
 • Sunliss;
 • och andra.

Det viktigaste att veta vilket schampo efter keratinrätning bäst kombineras med det valda komplexet. Tack vare keratinbehandling tränger små partiklar av keratin in i hårcellerna och berikar dem.

Shampoo för hårrätning hemma

Nästan i någon butik kan du köpa schampo för självrätande hår, men det är viktigt att veta att det här inte är en panacea. Dessa medel kan göra livet enklare för ägare av lockigt hår, men inte rätta dem helt. Shampoo kan göra håret mer hanterbart.

När du använder denna typ av schampo bör du veta att håret inte kan torkas med hårtork efter tvätt. Våt krullar bör sättas i ordning med en kam med sällsynta tänder och låt dem torka naturligt.

Följande är de mest effektiva hårrengöringsschamponerna:

 • Farmativ utjämning;
 • Gliss Kur "Asiatisk jämnhet";
 • Glatt från Zone Concept;
 • Ta Home Smoothing kit av Paul Mitchell;
 • "Perfekt jämnhet" från Kemon;
 • Sexigt hår.

Schampo recensioner

Tack vare keratinrätningen kan jag sova längre och spendera mindre tid framför en spegel.

Svetlana, 28 år gammal

Jag använder ofta olika schampon och det kan jag säkert säga till var sin egen. Försökte mycket, slutade på PaulMitchel.

Jag är trött på att bekämpa mina hemska krullar, jag hoppas att keratinkomplexen hjälper mig.

Till efterrätt, video: Keratin hårrätning hemma

Topp shampoo för rätning av hår

Mode för rakt hår passerar inte. Därför finns det i skönhetsindustrin nya verktyg för utjämning av vågiga krullar. Avslag på kemiska metoder och strykning, mode kvinnor väljer alltmer schampo för hårrätning. Användningen av detta verktyg leder inte till uttorkning av strängarna och försämringen av deras struktur. Att göra styling med detta schampo blir mycket enklare. Den är lämplig för både mycket lockigt hår och bara frodiga trådar. I denna artikel kommer vi att överväga i detalj de egenskaper och egenskaper som användes av schampo för lockiga lås.

Vad orsakar hårrätning?

Sammansättningen av schampo innehåller speciella komponenter som, när de tränger in i follikeln, gör det tyngre och jämnare hårets struktur, så att krullarna upphör att trycka. Polymerer och silikoner förhindrar också krullning av krullar, som inte tvättas av med schampo.

Om du använder det här verktyget regelbundet kommer även mycket elastiska lockar att bli lite rakare. Strängar kommer inte att krulla även under påverkan av fukt. Curls kommer att vara mer lydiga, och tiden för stapling kommer att halveras. Du borde inte förvänta dig från mycket lockigt hår att de kommer att vara helt raka. Shampoo hjälper dock att pacify dem och göra dem mjukare.

Vad ska vara sammansättningen av schampo?

Ett bra schampo för lockigt hår bör innehålla både kemiska och naturliga ingredienser. Vart och ett av dem bidrar separat till och med för att snabbt och långsiktigt räta ut vågigt hår. Komponenterna i schampot kan vara följande:

 • natriumlaurylsulfat;
 • natriumsulfat;
 • natriumhydroxid.

Naturliga ingredienser kan inte bara räta ut krullarna. Med deras hjälp, utmärkt vård för hårbotten och håret. Följande komponenter läggs vanligen till rätningsschampot:

 • ricinolja;
 • veteproteiner;
 • växtbaserade extrakt
 • silkeproteiner;
 • olivolja;
 • provitamin B5.

Som en del av fonderna kan det finnas olika vegetabiliska oljor, som talar om sin höga kvalitet. Förutom de angivna ingredienserna bör ett bra schampo innehålla mineraler, aminosyror, vitaminer och keratin. De kommer att bidra till att förlänga kosmetikens effekt och ge tillförlitligt skydd för håret.

Topp 7 schampon för räkningskurvor

Shampoo för lockiga trådar kan köpas på vilken kosmetikaffär som helst. Nästan varje rad erbjuder sina egna hårrätare. Beroende på deras typ och individuella egenskaper hos organismen är det nödvändigt att välja ett lämpligt schampo. Om något verktyg har hjälpt till att anpassa håret till en tjej betyder det inte att det blir lika effektivt för en annan.

För att göra ditt val lite enklare har vi förberett en kort översikt över de mest populära lockiga hårschamponerna. Många tjejer föredrar dessa märken av kosmetika på grund av deras höga effektivitet och god kvalitet till en acceptabel kostnad.

 1. "Asiatisk släthet" från Gliss Kur. Som ett led i det här verktyget finns särskilda utdrag som, förutom huvudsyftet, bidrar till att återfuka och återställa håret. Enligt observationerna av många skönheter garanterar detta schampo effekten av rätning för hela dagen.
 2. SYOSS Shine Boost. Detta verktyg är skapat enligt en speciell formel som är utformad speciellt för att öka glans och elasticitet hos lockiga lockar. Shampoo skummar väl och är lätt att applicera på vått hår. Efter appliceringen blir torra och skadade lockar starkare, blir starkare och blir i allmänhet mycket mer attraktiva.
 3. Farmavita utjämning. Oftast innebär det att äga ägare av tunt, torrt och orubbligt hår. Dess glukos och gröna textrakt mjukar försiktigt strängerna och eliminerar eventuell förorening. Även en enda användning av detta schampo kan ändra hårets utseende. Håret slutar elektrifiera och behåller styling under ganska lång tid. Som en del av verktyget finns det också filter mot ultraviolett bestrålning. Genom att använda detta schampo klarar du inte bara att släta ut dina olydiga strängar utan också för att skydda dem från alla negativa miljöfaktorer.
 4. Sexigt hår. Amerikansk botemedel baserad på organiska komponenter hjälper till att räta lockar och förhindra deras avsnitt. Sjampoen är berikad med honung och mjölk extrakt, det innehåller också panthenol. Den fördelaktiga effekten av medel på strängarna är att ge dem glans, elasticitet och jämnhet. Resultatet kan ses efter det första hårtvättet.
 5. Barex SHT. Detta verktyg används för aktiv näring och rengöringskräm. Rätsträngar är en ytterligare effekt av schampo. Verktyget har dock visat sig vara en utmärkt förberedelse för lockigt hår, så att det kan rätas utan aggressiv kemisk verkan på kort tid. Shampoo innehåller magnesium och kisel: dessa komponenter förhindrar avdunstning av fukt från strukturen av strängarna, så att de förbli raka.
 6. Nutrive HS-47. Detta läkemedel är baserat på bomullsfröolja och blommemjölk. Det återställer skadade krullar, närmar och fuktar dem. Ofta rekommenderas detta schampo för olydiga och torra strängar. Tack vare användningen kan du snabbt återställa hårets naturliga glans och elasticitet.
 7. Ta Home Smoothing Kit av Paul Mitchell. Serum används med schampo. Den komplexa effekten främjar uppriktningen och utjämningen av hårstrukturen. Sammansättningen av dessa fonder innehåller hennaxtrakt, alger, jojobaolja, kamomill och aloe. Därför ger, förutom rätning, schampo och serum fullständig vård för lockar.

Det är inte alltid lätt att välja ett schampo som passar din hårtyp. Ibland måste du prova mer än ett verktyg innan du hittar det perfekta alternativet. Var inte rädd för att experimentera, eftersom alla dina ansträngningar kommer att belönas med ett utmärkt utseende - fashionabla och otroligt vackra frisyr.

Alla kvinnor tenderar att ändra sitt utseende: skönheter vill ofta räta på lock och locka slät hår. Även mycket unga tjejer strävar efter att förändra skönheten som ges av naturen till deras smak. Sammanfattningsvis uppmanar vi dig att titta på videor från en vacker ägare av vågigt hår, som används för att räta ut dem utan strykning och kemikalier.

Vilket schampo för att räta håret är bättre

En mängd olika schampon i moderna kosmetiska butiker trivs med glädje ögat. Nu kan du hitta en lämplig vårdprodukt för alla typer av hår och hår. Det finns till och med sådana sådana, efter appliceringen av vilken ingen ytterligare styling behövs, till exempel en rätningsschampo.

Hur fungerar det

Vi gör en bokning omedelbart att smidiga krullar inte kan släpa några spegelmedel till en spegelglans. Även om du gör salongrätning, kommer effekten inte att hålla länge, och håret blir fortfarande inte helt slät. Och effekten av schampo är mycket svagare än speciella professionella verktyg, och justeringen i detta fall är en fysisk process, inte en kemisk, därför är resultatet kortvarigt.

Forskare har länge funnit att hår som är lockigt från naturen skiljer sig från rakt hår i form av en håraxel. Om håret är slät, har det en perfekt perfekt cylindrisk form och i branta krölar är den nästan platt.

För att räta ut håret är det därför nödvändigt att skapa ett extra skal runt dem. Det ska inte vara för tätt, annars kommer håret att bryta, och det blir omöjligt att göra en normal styling. Men mycket tunn kommer inte att ge önskad effekt och tvättas snabbt.

Därför utvecklar välkända tillverkare av schampon i sina egna laboratorier speciella kompositioner, vilket kan innefatta:

 • Sulfater och laurylsulfater är de som alla förbannar schampo. Men det är de som ger en utmärkt tvätteffekt och hjälper till att lätt öppna keratinvågorna, så att andra användbara komponenter tränger in djupare.
 • Natriumsalter, inklusive havsalt - stärka håraxelns struktur och komprimera den. I måttliga mängder är det också användbart för hårbotten, eftersom det främjar snabb läkning av små sår och mikrosår.
 • Silikoner är artificiella kiselföreningar, mycket plast, välsmälta hår och något förtjockande utan betydande viktning. Behöver utmärkt skyddande egenskaper, men med frekvent användning är skadliga.
 • Naturliga oljor: oliv, burdock, castor, kokosnöt - skapa en elastisk film som omsluter varje hår. Det underlättar kamning och styling, liksom skyddar håret mot miljöens skadliga effekter, inklusive ultraviolett.
 • Vete eller silkeproteiner - kan snabbt återställa strukturen av skadat hår, fyllning av de bildade hålen. Gör håret mer tätt, perfekt slät, ge en vacker glans.
 • Herbal extrakt - deras åtgärd riktas mer till hårbotten, som de närmar och fuktar. Hårsäckarna börjar arbeta mer aktivt och producera friska celler och därigenom konsolidera och förbättra hårets struktur.
 • Multivitaminkomplex (vanligtvis med tonvikt på grupp B) - ger glans och elasticitet, ger enkel kamning och utmärkt fixering under styling. Håll ett gott skick i hårbotten, förhindra mjäll.
 • Flytande keratin är en speciell högteknologisk formel, där det finns syntetiska proteiner som helt och hållet kan återställa hårets övre skyddskikt, komprimera och utjämna det. Det fungerar bara när man använder en hel rad professionella produkter.

De mer användbara komponenterna i verktyget, desto snabbare kommer effekten att visas och varar längre. Följaktligen kan ett bra schampo för hårrätning inte vara billigt i princip.

Hur man väljer

Hårets struktur är väldigt individuell. Och när du väljer rätt schampo måste du också ta hänsyn till hårets nuvarande tillstånd. Därför är det först och främst nödvändigt att fokusera på kompositionen och huvudkomponenterna (de är på första plats i listan).

Glöm inte möjligheten till individuell intolerans av enskilda ingredienser och att professionella högteknologiska verktyg inte är avsedda för daglig användning.

Typer av schampon

Baserat på de aktiva ingredienserna kan alla nivelleringsschampon delas in i tre huvudtyper: naturligt, silikon och keratin. Var och en av dem har sina positiva och negativa sidor.

naturliga

I stora mängder innehåller oljor och växtekstrakter. De innehåller ofta sheasmör, argan, aprikos, persika och jojoba. Av de eteriska oljorna har ylang-ylang, rosmarin, kanel, mentol och mintoljor en utmärkt uppfriskande och utjämnande effekt.

Dessa schampon är ett utmärkt budgetalternativ, vilket ger glans, jämnhet och elasticitet för torrt och skadat hår.

Men för dem som är benägen att tjocka, är de inte lämpliga, eftersom de lämnar en ganska påtaglig pudig film. Från frekvent användning av naturliga schampon förlorar håret sin volym och saltas snabbt.

silikon

De var super populära 15-20 år sedan. Sedan öppnade de olika egenskaperna hos silikon endast, och den var närvarande i nästan alla kosmetiska produkter.

Silikon kan verkligen göra håret helt smidigt efter den första applikationen. Fukten hålls väl under den, men håret kan inte andas normalt eftersom silikon helt blockerar luftens tillträde.

Att komma i hårbotten klumpar det på porerna och kan orsaka seborré och till och med alopeci. Det är därför som experter inte rekommenderar det för permanent användning.

Förresten, i de billigaste schamponerna, är den aktiva ingrediensen bara silikon.

keratin

Denna typ av schampo uppträdde relativt nyligen som en extra hårvårdsprodukt efter ett salongrätningsförfarande. Under det behandlas håret med en speciell förening innehållande flytande keratin, som därefter skrivs in i hårsaxelns struktur under efterföljande värmebehandling.

Användningen av keratinschampo förhindrar snabb uttorkning och effekten av rätningen varar längre. Men om du bara tvättar håret med keratinschampo, kommer det att förbli på hårets yta och det blir inget konkret resultat.

Det finns också kombinerade medel, som inkluderar flera aktiva komponenter samtidigt. Som regel ger de inte en snabb uttalad effekt, men kan användas för regelbunden tvättning av huvudet.

Topprankat

Ibland tar det månader för att hitta det perfekta utjämningsschampot, och några får tur från den första. Därför är det inte värt att allvarligt fokusera på betyg på produkter som publiceras i en tidning eller på Internet.

Enligt experter är de bästa tillverkarna vars produkter verkligen ger snabb utjämning av håret följande:

 1. Gliss Kur "Asiatisk släthet" - ett bra budgetalternativ med fuktgivande och närande ingredienser. Justering upprätthålls till nästa tvätt.
 2. Syoss, Shine Boost - speciellt utformad för att tämja de stygga krullarna. Innehåller reflekterande mikropartiklar som ger extra strålning och naturliga oljor.
 3. Nutrive HS-47 är en utmärkt naturlig lösning baserad på bomullsfröolja, fokuserad på ägare av torrt och kraftigt skadat hår, återställer fasthet och elasticitet och ger näring till hårbotten.
 4. Elseve "Full Recovery" är en billig, men mycket effektiv vårdprodukt som gör ett utmärkt jobb med de splittrade ändarna och ökad brittleness i håret, vilket ger dem jämnhet och elasticitet.
 5. Keratinkomplex Keratin Färgvård är ett utmärkt sulfatfritt schampo som perfekt släpper ut och återställer färgat hår, ger färgfasthet och enkel styling.
 6. Concept Smooth är ett professionellt utjämnande och närande schampo, som innehåller flera naturliga oljor på en gång, användbar för hår som skadas av perm och frekvent färgning av hår.
 7. Sexigt Hair Straight - Effektivt schampo för utjämning av hår med honung, mjölksyra och panthenol, är närvarande i sammansättningen av en hel rad produkter som är utformade för att tämja oroliga krullar.

Listan kan fortsättas - nya kosmetika visas på marknaden varje dag. Och om var och en av dem finns både positiva och negativa recensioner. Priset på professionella schampon är mycket högre, men de ger ett utmärkt resultat efter första användningen.

Att välja keratinschampo är endast för ägare av mycket tunt och kraftigt skadat hår. Tjocka krullar, de kan väga betydligt och göra skört.

Hem rättsmedel

Förbättra effekten av schampo, rak hår, du kan regelbundet använda hemma masker för att släta håret. Det finns många recept, vi presenterar bara några av de enklaste och mest effektiva:

 • Oljeättande: Högkvalitativ naturlig olja (oliv, mandel, kardborre, etc.) skild i hälften med 9% ättika.
 • Äggbrandy: Kycklingblomman, separerad från proteinet, piskas ordentligt med ett bord av falsk honung och 20 gram brandy.
 • Henna med oljor: Henna ångad med varmt vatten (kan färglöst) späds till ett uppslamningstillstånd med druvfröolja med tillsats av 10 droppar orange eller ylang-ylang.
 • Sött te: starka te teblad fylls med en tesked granulatsocker (ger ditt hår en kastanjebrunt färg!).
 • Naturliga oljor med ricinolja: 3 tsk ricinolja sätts till 100 ml naturlig olja uppvärmd på ett vattenbad eller en blandning av dem.
 • Kamille: 100 ml av en stark kamilleavkok blandad med samma mängd kvalitetsbrandy.

Masker appliceras på hårbotten och rötterna och fördelas sedan med en bred kam över hela längden. För att fungera bättre måste du byta håret med cellofan och varma med en handduk. Håll från 15 minuter till 1 timme.

Skölj oljemaskor med varmt vatten med en liten mängd schampo, resten - under en varm ström. För att resultatet ska bli märkbart, ska en mask användas i kurser på minst 10 procedurer 2-3 gånger i veckan och hoppa inte omedelbart från ett medium till ett annat.

Kom ihåg att på färgat hår kommer oljemaskar att bidra till den snabba tvätten av pigmentet. Och på fett kan de prova mjäll och seborré.

Glöm inte rekommendationerna från hårvårdspersonal. Irons och curling ska användas så sällan som möjligt. Detsamma gäller hår hårtorken, speciellt om du har bråttom för att ständigt växla termostaten till maximalt läge. Glänsande och slät hår kan endast ges till att de är friska och välskötta. Annars kan även det bästa schamponet för rätning inte hjälpa dig.

Listan över de bästa schamponerna för rätning av lockigt hår

Curly curls anses vara den mest olydiga och svåra att stilen. För att pacify de olydiga lockarna, använder ägarna av sådant hår dagligen hårtorkar, strykjärn. Men regelbunden användning av sådana anordningar påverkar hälsan hos deras strängar negativt. Och lösa dessa två problem bara schampo för hårrätning. Tack vare det här verktyget kan du släppa lockiga lockar utan att skada dem. Naturligtvis kommer det inte att kunna raka håret helt. Ändå är det önskvärt att veta vad de är och hur de agerar.

Sammansättningen av schampon för hårrätning

Ge bra rätande lockigt hår i schamponet, de aktiva substanserna. Också i deras sammansättning är kemiska föreningar som kan påverka skadade strängar negativt. Men denna åtgärd är helt återbetalad av naturliga ingredienser.

Mycket effektiva schampon innehåller följande ämnen:

De aktiva komponenterna, som tränger in i hårets porer, stärker, ger den vikt. Under sin egen vikt är strängarna inriktade.

Castorolja, panthenol gör håret mer lättsamt. Som extra ingredienser använder tillverkarna silkeproteiner, extrakt av medicinalväxter. Kompositionen kan vara honung, mjölk.

Närvaron av naturliga ingredienser är mycket viktigt eftersom ingen kemikalie kan ge en så mild och effektiv vård. Tack vare dem blir curls lydiga, skaffa glans, silkiness, bli friskare.

Möjligheten att anpassa håret har inte bara kemiska föreningar. Naturliga oljor är inte mindre effektiva: avokado, lotus, lakrits, argan, jojoba. Naturliga ingredienser räta försiktigt krullarna över hela längden, närma dem med användbara ämnen.

Men produkter som innehåller silikon för vård av lockiga trådar rekommenderas inte. Detta ämne väcker vågar på håren, för vilket de är förvirrade, blir mer sårbara mot negativa faktorer.

Hur gör utjämningsschampot

Alla komponenter i nivelleringsschampot tränger snabbt in i folliklarna. Curls märkbart raka, curling blir mindre uttalad, hår curling. Även efter sköljning av medlet förlängs dess verkan på grund av dess aktiva beståndsdelar.

En ansökan är tillräcklig för att märka det första resultatet. Strängar är mindre tryckande vilket gör läggningsprocessen mindre tidskrävande. Dessutom innehåller schampoen värmebeskyttande komponenter som förhindrar hårskador. De blir resistenta mot fukt, frisyren upprätthålls även med hög luftfuktighet.

Granskning av effektiva lockiga hårschampon

Varaktigheten av resultatet av rakt hår beror på sammansättningen och kvaliteten på schampot. Till salu är många olika medel olika i åtgärd. Det är svårt för en person att förstå sådant överflöd.

En bedömning av de bästa lockiga hårvårdsprodukterna hjälper till att välja ett nivelleringsschampo:

 1. Sexigt hår - mildt schampo som förbättrar hårets tillstånd. Det innehåller inte salt, gluten och sulfater. Fluffy strands blir mjukare och mer lydig. Det blir lättare att packa dem och hålla håret med det här verktyget. Effekten uppnås på grund av honung och panthenol. Genomsnittspriset för en volym på 300 ml är 1500 rubel.
 2. Smooth / Concept - detta schampo kan räta ut håret. Innehåller mandel, ris och olivolja, silikon, silkeproteiner. Förbättrar ståndarnas tillstånd, ger dem glans och jämnhet. En flaska på 300 ml kostar cirka 200 rubel.
 3. Gliss Kur - effektivt keratinschampo. Väl rengör håret, lätt att skölja och smälter något hår. Det gör strängarna mer lätta och smidiga för styling. Med regelbunden användning är håret mindre tryck och glans. Innehåller bambuxtrakt, vanilj, aprikosolja, keratin och panthenol. Den genomsnittliga kostnaden per 250 ml är 120 rubel.
 4. Loreal - kända varumärke shampoo, som är mycket populär bland ägare av lockiga högar. Det ger fullständig vård. Naughty curls efter första användningen är helt slät. Förutom kemikalier innehåller produkten naturlig argan och olivolja. De gör håret lydigt, skyddar och närnar det. Mjuk arom kommer tillfredsställa även den mest krävande konsumenten. Genomsnittspriset för ett 1,5 liter shampoo-rör är 1200 rubel.
 5. Ta Home Smoothing kit / Paul Mitchell - utjämnande schampo. Den kan användas varje dag. Det renar rent krullarna, inte överdriver dem. Den innehåller jojobaolja, aloe, kamomill, alger och henna. Efter första användningen blir håret silkeslen, slät och glänsande. Kostnaden för ett schampo på 300 ml - 1000 rubel.
 6. Brelil - komponenterna i produkten omsluter håren, eliminerar fluffigheten, återställer strukturen från insidan. Håret är täckt med en film som skyddar dem mot skador och fuktförlust. 250 ml schampo kostar 750 rubel.
 7. Kemon Silky Feel Shampoo - ger jämnhet och glans till hår. De får ett hälsosamt och välvårdat utseende. Särskilda komponenter i produktens sammansättning skyddar trådarna från negativ effekt av yttre faktorer, förhindrar torkning av spetsarna. Curls är justerade. Kostnaden per flaska 250 ml - 500 rubel.
 8. Syoss "Shine boost" - det här billiga shampooet är utformat för att ta hand om tunt och tråkigt hår. Den innehåller naturliga oljor. Smoothes strängar och ger dem en bländande glans. Priset på 500 ml schampo - 200 rubel.
 9. Farmavita - "Smoothing" - baserad på grönt teextrakt. Produktens huvudkomponent ger krullar med bra rengöring och hälsa. Särskilda filter i sammansättningen av schampon skyddar mot skadliga effekter av UV-strålar. Naughty och tunt hår blir slät och silkeslen.
 10. Londa Professional / Slick Smoothare - ett utjämnande schampo som ger känslig hårvård. Det tränger igenom hårstrukturen, släpper vågorna och närmar sig från insidan. Priset på en 250 ml flaska schampo är 400 rubel.

Detta perech populäraste nivelleringsschampon i olika priskategorier. För dem som är begränsade i fonder är det värt att välja ett budgetalternativ. Dessa inkluderar: Nivea, Sunsilk, Schwarzkopf, Dove. De säljs i varje butik. Deras kostnader varierar från 120 till 250 rubel per flaska. Du borde inte förvänta dig en fantastisk effekt från dem. Men efter att ha använt dem blir det lättare att sätta lockar i en vacker frisyr.

Hemma kan du också använda professionella schampon. De hjälper bättre att anpassa krullarna. Bland dem är populära hudvårdsprodukter: Super mager dagligen / Paul Mitchell, Straight Sexy Hair, Farmavita Smoothing. De används som vanliga schampon, men resultatet är fantastiskt. Ett särdrag hos dessa medel är den kumulativa effekten.

Se även: recension av populära remsorvårdsprodukter (video)

Användningsfrekvensen beror på slutresultatet. För två applikationer kommer strängarna att bli släta, stoppa curling, även i en våt miljö. Kostnad - 1000 rubel och över. Men alla ekonomiska kostnader som uppstår kommer att löna sig med ett fantastiskt resultat.

Hemlagad recept för hårrätning

Stor popularitet vunnit naturligt schampo, kokt med egna händer. Fördelen med sådana medel är att de är helt naturliga och hjälper bättre i kampen mot styggt och fluffigt hår.

Hair straightening shampoo: ett fashionabelt trick eller en riktig hjälpen

Naturligt lockiga lås ser romantiskt och väldigt vackert ut. Det är emellertid inte alltid möjligt att skapa den önskade frisyren från ett sådant hårhår, därför gör många tjejer sina strängar raka, med olika metoder. En av dessa - schampo för att räta håret hemma.

Rak hår är väldigt lätt och passar bra.

Vilka medel kommer att lindra från olydiga lockar?

Egenskaper av lockiga huvuden

Krokigt hår ger sina älskarinnor många problem.

Krullarna är som regel olika:

 • olydnad;
 • torr;
 • bräcklighet;
 • överdriven elektrifiering.

Krullar dåligt hållet hår och förvirras ofta, vilket leder till allvarlig skada. Den porösa strukturen hos sådana krullar reagerar omedelbart på den minsta fuktigheten. När du blöter upp vattnet bokstavligen, håren, försiktigt vikta med egna händer, ändrar sig de olika formerna: de vrider sig i olika riktningar och kommer ut ur styling.

Krulligt hår kräver särskild vård

Det är därför som många moderna tjejer väljer speciella tvättmedel med en likriktande effekt.

Vad gör shampoorätning

När du väljer, var uppmärksam på ingredienserna som ingår i schampot: hårrätning, det måste innehålla speciella kemiska element. Naturligtvis har deras inflytande inte alltid en positiv effekt på porösa och försvagade strängar. Men effekterna av kemikalier kompenseras ofta av fördelaktiga naturliga ingredienser.

Som en del av en bra likriktare bör det vara:

 • natriumlaurylsulfat;
 • natriumhydroxid;
 • natriumlauretsulfat.

Dessa komponenter penetrerar genom hårets porösa, rivna mantel och gör den tyngre. Under denna vikt faller strängarna av och upphör att curl starkt. Kompositionen av tvättmedlet kan innefatta alla tre ingredienser, och vilken som helst.

Räkning av hårschampo bör också innehålla ingredienser som har en viktningseffekt på utsidan.

Till exempel kan dessa vara:

Var uppmärksam! Castorolja gör inte bara håret tyngre, utvecklar det, men ger också utmärkt vård.

Av stor betydelse och hjälpkomponenter. De förbättrar inte bara effekten av direkthet utan ger även högkvalitativ hårvård.

Typiskt är dessa ingredienser:

 • aminosyror;
 • växtextrakt
 • B-vitaminer;
 • proteiner av vete, silke;
 • olika oljor.

Närvaron av användbara ytterligare komponenter kommer att förbättra kvaliteten på lockigt hår, göra dem mjukare och mer lätta. Regelbunden användning av högkvalitativa rätschampor ger bra resultat och har en positiv effekt på hårets tillstånd.

Oljor väger håret, räta ut dem

Var uppmärksam! Tuffa, starkt lockiga hårschampon har ingen effekt. Hår med en sådan struktur för rätning behöver mer radikala åtgärder.

Likriktaröversikt

Straightening curls shampoos idag njuter av stor popularitet. De väljs inte bara av tjejer med lockiga strängar utan också av ägare av något lockigt, vågigt och orubbligt hår. Dessa rengöringsmedel förenklar processen för styling med egna händer och hjälper till att pacify håret.

Det finns två kategorier av kosmetika på marknaden idag som erbjuder schampon för rätning:

 • budgetposter
 • professionella linjer.

Budgetalternativ

Populära kosmetiska märken uppmärksammade problemet med lockigt hår. De fortsatte om tjejerna och skapade en speciell linje för att hjälpa till att övervinna styggt hår.

Till exempel har de nödvändiga fonderna:

 • Schwarzkopf (Gliss Kur);
 • Garnier;
 • Sunsilk;
 • duva;
 • Nivea, etc.

Bilder av utjämningslinjen för medel från Schwarzkopf

Dessa märken kan köpas på nästan alla kosmetiska butiker och även i snabbköpet. Priset på medel varierar i intervallet 120-250 rubel per flaska, så de kallas budget.

Du bör inte förvänta dig en fantastisk smidighet från dessa schampon. De kommer helt enkelt att göra lockigt hår mer lättsamt och mjukt, vilket kommer att underlätta den efterföljande stylingen. Lite stärka effekten av ytterligare köpta balsam från samma serie.

Fonder för jämnhet från Nivea har bra recensioner

Professionella verktyg

Medel för att tvätta professionella linjer kommer bättre att klara problemet med lockor. Dramatiskt raka strängar med deras hjälp fungerar inte heller, men det visuella resultatet är mer uttalat än i budgetposter.

Följande droger har fått särskilt positiv feedback:

 • Rak Sexigt Hår;
 • Supermager dagligen (av Paul Mitchell);
 • Farmavita utjämning;
 • "Perfekt jämnhet" (från varumärket Kemon).

Shampoo från varumärket Sexy Hair

Var och en av dessa schampon har sina egna nyanser, unik sammansättning och rekommendationer för användning.

Till exempel är panthenol, honung och mjölk en del av det amerikanska medlet av Sexy Hair. Ingredienser av naturligt ursprung har en positiv effekt på varje hår. De blir lydiga, lätta och lätta att passa.

Bruksanvisning är vanligast:

 1. Fuktar ditt hår väl.
 2. Slå lite shampoo i dina händer och massage tipsen.
 3. Sprid skummet längs längden och håll i 2-3 minuter.
 4. Tvätta av med varmt vatten. Upprepa vid behov.

Sexigt hår har förmågan att ackumulera. Ju oftare du använder det, ju rakare ditt hår blir. Efter den första tiden ser frisyren dock mycket bättre ut och påverkas inte av en fuktig miljö.

Super mager dagligen, utgiven av det kända varumärket Paul Mitchell, kännetecknas av sin skonsamma vård och värme skyddskvalitet. Detta verktyg gör strängarna elastiska, avbryter bunt och fluffiness.

En av fördelarna är en intressant sammansättning:

 • henna;
 • extrakt av romersk kamomill, alger;
 • aloe vera;
 • jojobaolja

Paul Mitchell Straightening Shampoo

Denna produkt är lämplig för tjejer som aktivt söker efter ett speciellt schampo: vilket räter ut håret och skyddar mot överhettning. Efter tvätt kan du utan problem och ytterligare vårdprodukter fixa resultatet med en hårtork eller strykning.

Farmavita Smoothing Shampoo ger jämnhet med glukos, grönt te och glycerin. Dessutom innehåller verktyget UV-filter, vilket gör det oumbärligt under sommarsemestern. Efter användning skiner håret bra, är lydigt och mjukt.

Fotoverktyg för rätning från varumärket Farmavita

En av de viktigaste positiva åtgärderna i produkten Farmavita Smoothing-tjejer anser möjligheten, om den inte är rakad, så "tömma" även det mest lockiga håret. Som ett resultat kan den läggas med en strykningstryck. Resultatet kommer att pågå hela dagen.

"Perfekt jämnhet" från det italienska varumärket Kemon rättfärdigar fullständigt sitt djärva namn. Verktyget förändrar hårets struktur och rätnar det väl.

Shampoo hjälper också till att klara de populära problemen curly curls:

 • styvhet;
 • stark elektrifiering
 • sammanblandning av.

För att förbättra och fixa resultatet hjälper du en speciell gel från samma serie.

Det enda hindret kan vara kostnaden för professionella rakningsschampon. De flesta priser börjar vid ca 700-900 rubel per flaska.

sammanfattning

Inte varje likriktare kommer att göra sitt jobb perfekt. De flesta glättande schampon kommer bara att förenkla stylingen något. Men vissa verktyg kan verkligen förbättra krullarnas kvalitet och ha en inverkan på deras struktur (se även artikeln "Brasiliansk hårrätning - Frälsning för" trötta "lockar).

Mer intressanta nyanser presenteras i videon i den här artikeln.

Shampoo L'Oreal Professionnel Liss Ultime - recension

Utjämningsschampo existerar. (+++ hårfoto)

Flickor! Skönheter! Idag presenterar jag för din uppmärksamhet en regelbunden översyn som syftar till vårt hårs skönhet. Det handlar om schampo för slät hår L'Oreal Professionnel Liss Ultime.

Som alltid börjar jag med det vanliga. Med vad tillverkaren lovar oss. Shampoo för smidighet i håret L'Oreal Liss Ultime ger näring och kvalitetsvård för styggt hår. Liss Ultime Shampoo Shampoo är ett pålitligt skydd som direkt kan tämma envis hår. Drogen har fått godkännande från användare runt om i världen. Sammansättningen av schampo innehåller ett innovativt verktyg: Incell molekyl. I kombination med den unika patenterade teknologin Oil Incell stärker detta verktyg hårstrukturen från insidan. Shampoo för jämnhet av håret L'Oreal Liss Ultime stramar, närmar och fuktar håret, vilket är källan till sin perfekta jämnhet. Shampoo innehåller en kombination av oliv- och arganoljor, tack vare vilket håret slätas under tvättprocessen. Shampooen rensar och skyddar håret hårdt från hårdvatten, fyller det med fukt och näringsämnen, disentangles fina krullningar och upprätthåller önskad styling även i vått väder.
Resultat. Håret är smidigt och lättsamt, de är näring från insidan, de är välhydrerade, oundvikligen blivit mjuka och silkesiga. Frisyren tar ett välkänt utseende, håller det i vilket väder som helst.
Komposition. Vatten, natriumlauretsulfat, proteiner, fria aminosyror, lipider, ett vitaminkomplex, en omsorgsformel, en innovativ Incell-molekyl, en kombination av naturliga oliv- och arganoljor.

Nu från mig. Jag bekänner, jag har länge tänkt att skriva denna recension. Nej, det är inte för att jag inte kunde bestämma om jag gillar det eller inte. Inte av den anledningen. Strax efter varje shampooing skrek jag, som Stanislavsky, till hela badrummet.Jag tror inte"... och varje gång jag trodde det bara var en slump att detta inte kunde vara... Men nu berättar jag om det.

Vit shampoo med pearl shimmer. Inte transparent. Inte tjock. Ganska flytande. Med dyra salonglukt. Med lukten av glans.

Shampoo skummar väl. Men detta är inte förvånande, eftersom det döljer mer produktivt att det innehåller laurethsulfat. Det skrämmer mig inte. Mitt hår också. Shampoo är mycket ekonomiskt. Även för min hårlängd. Tre ärtor är tillräckligt på mitt huvud. Det tvättas mycket bra. Även när du tvättar det, kan du känna hur håret är silkeslen, slät, rak, mjuk. Mycket väl untangling hår.

Efter appliceringen blir håret smidigt (se bilden före och efter). Ja, de är naturligtvis inte detsamma som i schamponannonsering, men det här är det bästa resultatet jag har uppnått från olika utjämningsschampon.

Vanligtvis använder jag inte bara schampo, efter det använder jag alltid en balsam eller en mask. Men för att visa effekten, tvättade jag bara med schampo. Så döm dig.

Till detta schampo köpte jag en hårmask. I komplexet arbetar de underverk.

Hair Straightening Shampoo Rating

Om du har rakt hår kan du ändra bilden enligt ditt humör: vinda upp, göra vågor eller direkt styling.

Om du har naturligt lockar - det är mycket svårare. För direkt styling måste försöka räta krullarjärn. Men när fukt uppträder i luften, kommer alla ansträngningar att försvinna - krökarna ändrar omedelbart strukturen och kaos uppträder på huvudet.

Idag finns det medel för att lösa detta problem - schampon för hårrätning. Sådana produkter har en viss sammansättning, under vilken krullarna blir tyngre, blir lydiga och smidiga. Vanligtvis tillsätts ceramider och oljor där.

Högkvalitativa medel för rätning mättad med kemikalier och naturliga ingredienser. Komplexet av dessa ingredienser bidrar till långsiktig utjämning.

Sammansättningen av schampo för lockiga lås innehåller:

 • natriumlaurylsulfat;
 • natriumsulfat;
 • natriumhydroxid.

Naturliga produkter som läggs till likriktaren:

 • ricinolja;
 • veteproteiner;
 • extrakt av olika örter;
 • silkeproteiner;
 • olivolja;
 • provitamin B5.

Närvaron av naturliga ingredienser indikerar att produkten är av hög kvalitet. Tillsatsen av aminosyror, vitaminkomplex och keratinkomponenter till kompositionen förlänger effekten av organen för rätning av lockigt hår och skyddar mot skadliga faktorer.

Topp 10 bästa

Följande åtgärder har visat sig:

 1. Asiatisk släthet från Gliss Kur. Straightens i 24 timmar oberoende av väderförhållandena.
 2. Super Skinny Daily baserat på alger, henna, romersk kamomill, jojoba och aloe vera. När du använder strykjärn skyddar du perfekt krullarnas struktur.
 3. Sexigt hår med honung, mjölk och panthenol. Resultatet visas efter första användningen. Permanent användning säkerställer en smidig struktur.
 4. Glatt från Zone Concept rätnar och tar bort elektrostatik.
 5. Farmavita utjämning är utformad för tunna, spröda och torra krusar. Perfekt restaurerar och främjar rätning.
 6. Perfekt jämnhet från Kemon-företaget i kombination med gelén i samma linje ger en fantastisk utjämning av lock.
 7. G-baserade terapier på risprotein, enzymer och liposomer. Glattar idealiskt krullar som har genomgått kemisk bearbetning.
 8. HS47 räknar ut mycket stygga krullar.
 9. Barex sht baserad på linfröolja återställer och mjukar håret.
 10. SYOSS Shine Boost tillhör den professionella linjen, ger jämnhet och glans.

De användbara egenskaperna hos dessa kosmetiska produkter är obestridliga. Men ägarna av rakt hår, även skadade, är sådana schampon inte rekommenderade. Du kan få problem istället för nytta.

Rak hår kommer att vägas, kommer inte längre att lyssnas på och passa, kommer att kräva regelbunden tvättning och återhämtning från schampo, vilket indikeras av återkoppling från konsumenter.

Dessa produkter är effektiva för lite vågiga strängar. Om curls curl starkt, då särskilda förfaranden är nödvändiga. Till exempel, keratin håret.

Sulfatfria produkter

De som har genomgått keratin hårrätning behöver andra medel. Ta reda på hur du shampooar håret efter denna procedur.

Huvudregeln vid val av ett schampo efter keratinisering är den fullständiga frånvaron av sulfater i produkten. Idag väljer tillverkare av kosmetiska produkter, även för vanliga schampon, en sulfatfri frisättningsledning.

Det är sulfater som är ansvariga för churning och bekvämt tvättning av huvudet, men icke-sulfatprodukter är naturliga produkter utan kemiska tillsatser: parabener, dofter och andra.

Sulfatfria schampon efter rätning av illa skum och ingen lukt, men de tvättade huvudet väl, är allergivänliga och tvättar inte keratin från krullstrukturen. Denna faktor förlänger den långsiktiga effekten av rätningen.

Rätningsförfarandet är baserat på mättnad av krullar med keratin, så hårschampot måste överensstämma med upprätthållandet av keratin i strukturen och inte tvätta. Även nackdelen med att du måste tvätta huvudet upprepade gånger utan ett sulfatmedel, som det skumbas hårt, kompenseras av resultatet: keratinet tvättas inte ut och krullarna är mättade med naturliga ämnen.

Köp shampoo efter keratin hårrätning i vanliga stormarknader är omöjligt. Sådana medel säljs i specialaffärer, men även där finns de inte alltid tillgängliga.

Du kan köpa dessa schampon i apotek eller göra en beställning i nätbutiker. När du köper, var uppmärksam på sammansättningen av fonderna, som inkluderar sulfatersättning, som produceras på basis av naturliga extrakt och glukos.

Vanligtvis ingår det:

 • sulfosuccinat;
 • sarkosinat;
 • acylglutamat;
 • kokoglyukozit;
 • kokosulfat;
 • laurylglukos

Efter schamponering är schampon dyrare än konventionella produkter, därför använder vissa opålitliga företag detta, vilket ger vanliga produkter som icke-sulfat.

Det finns varumärken som positivt har rekommenderat sig på marknaden och har höga betyg på försäljning av kvalitetsprodukter.

Top Marks Rating

Det finns två serier av produkter för hår efter rätning: professionell och icke-professionell.

Att professionella inkluderar:

 1. Cocochoco Regular Shampoo;
 2. Honma Tokyo;
 3. Brasil Cacau från Cadiveu;
 4. Aubrey Organics;
 5. Goldwell Dualsenses;
 6. Desert Essence.

Icke-professionella är:

 1. Natura Siberica;
 2. Färgssäker med sulfatfri från Schwarzkopf Professional; Organix;
 3. Sexiga Hair Organics;
 4. Ekologisk butik.

Shampoo efter keratinrätning är tillräckligt för att välja rätt verktyg för kompositionens pris och kvalitet. Varje val är individuellt, kvinnor älskar att dela sina åsikter om sina resultat.

Kvinnor recensioner

"Nyligen gjort keratiniserande hår. Befälhavaren rekommenderade att köpa Goldwell Dualsenses. Jag är nöjd med shampooet, förnya håret helt, det finns ingen klåda och som siden. "

"Jag hittade ett mirakelschampo, bara glad över det! Namnet Sexy Khair, hår nu från bilden: glänsande och superslät. "

"Jag valde CocoChoko Regular. Naturligtvis är verktyget inte billigt, men det rättfärdigar sig helt. Curls mer än en månad rakt och ser bra ut. "

Recensioner om märkena av schampon efter keratinrätning är positiva, det viktigaste är att hitta rätt produkt som uppfyller rekommendationerna från proffs och använder den korrekt.

Oberoende kreativitet

Många förbereder sina egna schampon hemma, baserat på kompositioner av naturliga ingredienser. Om du använder folk recept och masker, försök sedan göra en hemlagad schampo.

 • 250 ml schampo som matchar din hårtyp
 • 30 ml burdock olja;
 • 30 ml olivolja;
 • 30 ml vetegroddar;
 • 1 injektionsflaska med provitamin B5;
 • 100 ml kamilleavkok - för ljuskrullning eller 100 ml nätdekok - för mörka.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Applicera beredda schampon till vått hår.
 3. Bra skum.
 4. För att hålla 5-10 minuter.
 5. Skölj huvudet och skölj.
 6. Med långa lockar upprepa proceduren.

För att förbättra effekten kan du laga en hemlagad balsam efter tvätt.

 • 100 ml burkolja;
 • 100 ml olivolja;
 • 2-3 droppar rosolja;
 • 2-3 droppar lavendelolja;
 • 2 ampuller provitamin B5.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Häll i flaska med dispenser.
 3. Gör ett par klick och slipa blandningen i dina händer.
 4. Sprid på våtkrullar.

Skyddar perfekt mot varm styling och smidighet. Hemlagade recept är lämpliga som medel för att räta ut vanliga krullningar och som en schampo och balsam efter att ha rakt håret.

Om du gillar det - dela med vänner:Nästa Artikel
De mest effektiva vitaminerna för hår och nageltillväxt