De bästa schamponerna för hår. Topp 10


Denna bedömning av de tio bästa shamponerna för hår i början av 2017 baseras på Yandex-Marknadsbetyg, där mer än 40 tusen olika typer av schampon från dussintals nätbutiker är representerade. Produktbetyg på Yandex Market beräknas utifrån alla recensioner och användarbetyg.

Moroccanoil Moisture Repair Shampoo

Genomsnittspriset är 1535 rubel (för en flaska 250 ml). Shampoo från den israeliska tillverkaren Moroccanoil utformad för hår, försvagad och skadad av färgning, kemiska effekter eller varm styling. Moroccanoil revitaliserande fuktgivande schampo har en mycket effektiv formel som smutsar och svalar håret, mättar varje sträng med antioxidantrik arganolja, keratin, fettsyror och andra näringsämnen. Dessa ingredienser arbetar samtidigt på två nivåer: tränga djupt in i håret, stärka strukturen och fukta hårsäckarna, vilket gör håret lydigt och friskt - från utsidan och insidan.

ESTEL Prima Blonde Shampoo

Genomsnittspriset är 450 rubel (för en flaska 250 ml). Silver shampoo Prima Blond från den ryska tillverkaren Estelle skapades speciellt för att försiktigt borsta ditt hår för att ge dem en ädel silverskugga. Natur Parl-systemet i produktens sammansättning innehåller panthenol och keratin, vilket bidrar till återställandet av hårstrukturen, vilket ger dem mjukhet och glans.

Shampoo Sim Sensitive System 4 5312

Genomsnittspriset är 936 rubel (flaskor från 100 till 500 ml). Therapeutisk schampo från det finska varumärket Sim Sensitive är konstruerat för torrt, skadat och färgat hår. Förhindrar mjäll, lindrar klåda och irritation. Efter att ha använt shampoo blir håret slät, silkeslen, lätt att kamma, klåda försvinner, håravfall minskar, mjäll är frånvarande.

Londa Color Radiance shampoo

Genomsnittspriset är 478 rubel (för en flaska 250 ml). Shampoo från det tyska varumärket Londa, som ägs av det amerikanska företaget Coty, skapades speciellt för att förhindra allvarliga skador på färgat hår. På grund av de olika miljöeffekterna kan färgat hår bli poröst, eftersom färgningsprocessen gör den ömtålig. Det nya Londa-shampooet använder en speciell teknik som använder Radialux-mikrojoner, som effektivt kan avlägsna kemiska färgämnesrester samt blockera Vitaflection-mikrosfärerna, samtidigt som du behåller levande hårfärg.

Schwarzkopf Professional Sulfate-Free Shampoo

Genomsnittspriset är 680 rubel (för en flaska 250 ml). Shampoo från det kända tyska varumärket är utformat för färgat hår. Tack vare en speciell lameringsteknik återgår håret till en optimal nivå av pH 4,5 och tätar färgpigment, vilket ger upp till 90% färgretention och upp till 100% mer glans. Teknologi Krio Color Defense stabiliserar färgpigment, fixar dem, som om de fryser. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i kryoformler är silkehydrolysat, med hjälp av ytterligare ingredienser för att polera hårets yta, vilket ger en läcker glans. Amincell reparationsteknik ger näring till hår på mobilnivån.

Shampoo är idealisk för användning efter färgning och för hemvård. Innehåller inte sulfater.

Matris så lång skada Shampoo

Genomsnittspriset är 565 rubel (flaskor från 300 till 1000 ml). Shampoo med ceramider för håråterställning från den amerikanska tillverkaren Matrix rensar försiktigt skadat bräckligt hår, stärker, ger dem en hälsosam glans. Återställd från insidan och skyddad från utsidan av håret återfår sin naturliga styrka och elasticitet. Passar alla hårtyper.

Tack vare Cuticle Rebond-tekniken handel med ceramider och aminosilicones schampo återställer hår från insidan och skyddar det från utsidan från ytterligare skador. Ceramider tränger in i hårstrukturen, fyller det skadade hårets hål och klistrar dem ihop. Som ett resultat är skarvflakorna (hårbeklädnaden) tätt fastsatta på varandra och bildar en jämn och jämn yta. Förhindrar gallring, förhindrar förstöring av hår på grund av yttre påverkan. Med en positiv laddning neutraliserar aminosilikoner den negativa laddningen på hårets skadade områden. Aminosiliconer bosätter sig i form av små partiklar i en höftkropps höjda vågor, i högre grad - i ändarna av håret. Som ett resultat blir håret friskt, elastiskt och glänsande.

Shampoo Wella Balance Scalp

Genomsnittspriset är 1200 rubel (flaskor från 250 till 1000 ml). Shampoo från det tyska varumärket Vella, som ägs av det amerikanska företaget Coty, designat för känslig hårbotten. Verktyget rensar försiktigt håret, lugnar hårbotten, lindrar irritation, återställer skadat hår, har en fördelaktig effekt på regenerering av hårbotten. Med detta schampo kommer du definitivt att glömma klåda, brinnande hårbotten. Detta schampo innehåller inte dofter.

Sammansättningen av följande ingredienser: lotus extrakt, champagnextrakt, keratin, glyoxinsyra, panthenol, vitamin E, fytokeratin.

Shampoo Natura Siberica Protection and Shine

Genomsnittspriset är 360 rubel (för en flaska på 400 ml). Shampoo för att skydda färgat hår från det ryska varumärket Natura Siberica (Siberica Natura) baserat på extrakt av Rhodiola rosea och Dahurian sojabönor med vit bivax förbättrar avsevärt hårets motstånd mot de skadliga effekterna av kemikalier som ofta finns i färgämnen. Användningen av Rhodiola Rosea-extrakt ökar hårets skyddspotential, ger näring och fuktar dem, liksom stimulerar de naturliga regenerativa processerna. Dahuri sojabönaxtrakt kan mätta hårbotten och håret med det mest värdefulla växtbaserade proteinet, medan vit bivax stärker håret och ger det en hälsosam glans.

Shampoo L'Oreal Professionnel Pro Fiber Restore

Genomsnittspriset är 1080 rubel (flaskor från 250 till 1000 ml). Shampoo för kraftigt skadat hår från det kända franska märket L'Oreal. Aktiva ingredienser: aminosilan-kiselkiselförening för att binda hårets inre skikt till ett tredimensionellt nätverk (stärka och återställa hårstrukturen); katjonisk polymer som täcker hårkutiklet med en skyddande film och "tätande" Aptyl 100-komplexet inuti håret.

Matrix Totalresultat Färg Obsesserad schampo

Genomsnittspriset är 530 rubel (flaskor från 300 till 1000 ml). Shampoo för att skydda färgen av färgat hår med antioxidanter från den amerikanska tillverkaren Matrix. Rengör försiktigt, stärker håret, skyddar mot skadliga effekter av UV-strålar och fria radikaler. Mättar håret med en hälsosam glans. Bibehåller fuktbalansen, förhindrar att färgen blinkar till nästa hårfärg. Ljus färg tack vare hemligheten för skydd mot tvättning av skuggan. Color Obsessed shampoo främjar restaureringen av porösa hår. Ger varaktig glans och färg. Antioxidanter hjälper till att skydda håret från de negativa effekterna av miljön, bibehåller färgens ljusstyrka upp till 32 gånger att tvätta huvudet

- E-vitamin - rikt på antioxidanter, hjälper till att bekämpa fria radikaler, vilket skyddar mot exponering för skadliga ämnen.

- naturliga silikoner - hjälper till att förbättra hårets tillstånd och förbättra hårfibrernas integritet, vilket ger sken till dem.

- solrosolja - perfekt för färgat hår.

Topp 10 bästa hårschampon 2018

Tjockt, strålande och välskött hår ger inte bara ett attraktivt utseende, utan också en indikator på en hälsosam kropp. Att skapa och behålla ett lyxigt och hälsosamt hår kräver självklart regelbunden vård. Trots det faktum att tillverkarna av kosmetiska produkter producerar alla slags masker, balm, tinkturer och andra hårvårdsprodukter, är huvud och huvudmedel schampo. Shampoo är kända för att rengöra inte bara håret utan också hårbotten. Korrekt utvalt högkvalitativt schampo kan göra krullningar skrymmande, släta och silkeaktig, samt ge styrka och glans till även det mest sjuka och tråkiga håret.

Hur man väljer ett bra schampo?

Så, hur man väljer rätt schampo för att fortsätta att njuta av det konkreta resultatet?

Först, när du väljer ett schampo, sluta med de där naturliga organiska växtextrakten fungerar som tvättredienser, eftersom denna komposition hjälper till att bli av med olika problem med hårbotten och kommer att ha en terapeutisk effekt på den. Tja, respektive måste shampoo väljas efter hårtypen.

Det är också nödvändigt att noggrant undersöka dess sammansättning för att undvika oönskade konsekvenser.

Med innehåll av ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen), torka hårbotten, och eftersom de färre av dem i schampo, desto bättre. Observera också pH-nivån, som ska vara identisk med PH i hårbotten.

För fet hår är det 6-7, för normalt 5-5,5, och för torrt hår - 4.

Och nu går vi direkt till betygsättningen. Den baseras på användarbetyg och feedback.

Topp - 10 bästa schampon 2018.

Out of Scores - Moroccanoil Moisture Repair

Den israeliska tillverkarens schampo med en effektiv formel rensar försiktigt alla typer av hår och mättar dem med användbara antioxidanter: arganolja, avokado och olivolja, fettsyror, keratin etc. Återställande schampo är lämpligt för hår som skadas av kemiska effekter och färgning.

 • Den har närande och fuktgivande egenskaper;
 • Lämplig för alla hårtyper;
 • UV-skydd;
 • Trevlig lukt;
 • Ekonomisk konsumtion;
 • Daglig ansökan.

10. Sim Sensitive Shampoo

Sim Sensitive är ett terapeutiskt, närande schampo som är utformat för färgat, skadat och torrt hår. Det bekämpar effektivt håravfall, lindrar irritation och förhindrar mjäll. Returnerar naturlig styrka och glans till skadat hår. Efter att ha applicerat shampoohåret lätt kammas och staplas.

 • Läkning egenskaper
 • Mot mjäll
 • Lämplig för alla hårtyper;
 • Näringsrik.

9. Skönheten i Professional Shampoo Expert Collection

Stunning shampoo från den inhemska tillverkaren, som är lämplig för daglig användning, rengör försiktigt håret, till mycket tips, utan att göra dem tyngre. Shampoo innehåller argan och macadamia regenererande oljor, som omedelbart absorberas i håret, lämnar ingen oljig film, skyddar håret från oönskade solexponeringar, förlänger livslängden av mättad hårfärg och provitamin B5, som är ansvarig för vävnadsregenerering och vitamin B3, vilket är nödvändigt för förbättring. blodcirkulationen involverade i bildandet av pigment i håret.

 • Stor flaska;
 • Ekonomisk konsumtion;
 • Lämplig för alla hårtyper;
 • Prisvärd pris;
 • Utmärkt komposition;
 • Innehåller inte parabener och färgämnen;
 • Det har antistatisk effekt;
 • Håret blir långsamt smutsigt;
 • Trevlig arom;
 • Förvirrar inte håret;
 • Hårets mjukhet och silkhet under tvätt.
 • Inte så bekväm dispenser.

8. Estel Professional Otium Aqua Mild

Fuktgivande universell schampo professionell linje Estel, ger en bra glans, främjar omfattande håråterställning och effektivt rengör dem över hela längden, inte väger. Estel Professional Otium Aqua Mild är lämplig för alla hårtyper.

Den unika formeln av produkten - True Aqua Balance, baserad på aminosyror och betain, balanserar vattenlipidnivån, penetrerar djupt in i huvudets hudceller, fuktar och stärker håret, vilket ger en naturlig glans och strålning, har en antistatistisk effekt.

 • Innehåller inte lauritnatriumsulfat;
 • Mångsidig, lämplig för alla hårtyper;
 • Eliminerar mjäll
 • Daglig användning;
 • fuktgivande;
 • Hälsosam sken;
 • Rimligt pris.
 • Kan vara beroendeframkallande
 • Särskild lukt;
 • Håret är snabbt smutsigt.

7. Londa Professional Synlig Reparationsschampo

Professionell hårvårdsprodukt är utmärkt för dem som har genomgått en permanent, skadad, försvagad, torr kröning som kräver särskild vård. Det är bland annat perfekt för färgat hår. Almond och jojobaoljaxtrakt återställer hårstrålstrukturen försiktigt från insidan, skyddar den från att torka ut och fuktas på ett balanserat sätt. Rik komposition bidrar också till att ge maximal lyxvolym. Fuktgivande och närande schampo skyddar mot UV-strålar och främjar lätt kamning.

 • Daglig användning;
 • Fuktar hår;
 • UV-skydd;
 • näringsrik;
 • Ger volym;
 • Trevlig, hatad doft;
 • Enkel kamning och styling;
 • Bekväm flaska;
 • Professionell vård;
 • Prisvärd kostnad.

6. Schwarzkopf Professional Schwarzkopf Bonacure Color Freeze Shampoo

Speciellt utformad för färgat hår baseras Shampoo på Krio Color Defense-teknik som balanserar färgpigment. Cryo formler - hydrolyserad silke med hjälp av extra ingredienser polerar ytan av lockar, ger dem en unik glans, och tvättar inte bort skuggan av färgat hår. Shampoo upprätthåller en stabil nivå av fukt och föremål till hårstrukturen och innehåller inte sulfater.

 • Daglig användning;
 • UV-skydd;
 • befuktning;
 • Lämplig för alla hårtyper;
 • Ljusarom;
 • Perfekt för hemvård;
 • Håller rik hårfärg.
 • kostnad;
 • Delvis överdriver huden.

5. Natura Siberica Shampoo Skydd och Glans för målade och skadade

Rhodiola rosea, mer känd som "gyllene roten" har länge varit känd för sina fördelaktiga och helande egenskaper. Det är inte förvånande. Rhodiola extrakt stimulerar naturliga regenerativa processer, ger näring till håret och ökar också deras skyddande potential. Shampoos Natura Siberika, konstruerad för svagt, skört och skadat hår, är rik på vitaminer och mineraler som är nödvändiga för det känsliga och noggranna skyddet av hårfibrer och hårbotten.

Dessutom innehåller schampoten Nature Siberik ett vitaminkomplex: C, D, A, B, E, P, och närmar sig hårbotten och håret med växtbaserat naturligt protein, Dahur sojaxtrakt. Fjärr-östra citrongräs, vit bivax, olja av sibirisk lin, etc., ger energi och vitalitet till hår.

 • Prisvärd pris;
 • Lämplig mot mjäll
 • Nourishing och moisturizing;
 • Lätt att skumma;
 • Ekonomisk konsumtion;
 • Trevlig doft.
 • Delvis överdriver huden.

4. Wella Professionals System Professional Balance Scalp Shampoo

Shampoo professionell linje för känslig hårbotten, lindrar klåda och irritation, rensar lätt och särskilt delikat håret och huden, återställer skadat hår och ger dem en elegant volym. Wella Balance Hårbotten förhindrar klåda, brinner, och kompenserar också för brist på fukt.

Omhändertagande av lås och hårbotten beror på de ingredienser som utgör produkten: lotus extrakt, förhindrar håravfall och eliminerar irritation i hårbotten, champagnextrakt, ger skina till tråkigt hår och mjukgör huden, E-vitamin, som återvänder styrka och naturlig glans hår, liksom panthenol, keratin, fytokeratin och glyoxinsyra.

 • Ta hand om känslig hårbotten;
 • Ger volym;
 • Med dispenser;
 • näringsrik;
 • fuktgivande;
 • Motståndskraftig och behaglig lukt;
 • Ekonomisk konsumtion;
 • Bekväm flaska.

3. L'Oreal Professionnel Pro Fiber Restore Shampoo

Pro Fiber reparera professionella serien för skadat hår från den franska jätten L'Oreal, anses med rätta vara en av bästa och mest kvalitativa. På grund av dess terapeutiska verkan och rika sammansättning.

Aminosilan är den aktiva komponenten som är ansvarig för att återställa och stärka hårstrukturen, den katjoniska polymeren täcker hårkutlet med en skyddande film och det revolutionerande Aptyl 100-komplexet ger en aldrig tidigare skådad effekt i tre steg: omedelbar restaurering i salongen, personlig hemvårdsprogram och effekt hemma. Lämpligare för torrt hår, och resultatet är hälsosamt och silkeslen.

 • Ekonomisk konsumtion;
 • Trevlig ihållande lukt;
 • Det närmar och fuktar håret;
 • Gör inte hår tyngre;
 • Med luftkonditionering
 • Passar känslig hårbotten;
 • Gör kamningen enklare
 • Näringsrik.

2. Matrix Totalresultat Färg Obsessad

Shampoo skyddar professionellt och pålitligt hår från ultravioletta strålar och från de skadliga effekterna av radikaler, rensar håret och påverkar hårbotten positivt, bibehåller optimal PH-balans och effektivt bekämpar håravfall och ger också en rik färg och hållbar glans av färgat hår.

Sjampoen förhindrar tvärsnittet av spetsarna, deras bräcklighet och återställer de porösa områdena av hår. Den innehåller solrosolja och E-vitamin, skyddar krullarna mot de negativa effekterna av yttre faktorer, liksom naturliga silikoner, vilket ger sken och förbättrar hårstrukturens integritet avsevärt.

 • Prisvärd pris;
 • Daglig användning;
 • Med luftkonditionering
 • Lämplig för tunt och skadat hår;
 • Lämplig för färgat hår;
 • Lätt kamning
 • näringsrik;
 • Trevlig lukt;
 • Bekväm flaska;
 • Ekonomisk konsumtion.
 • Håret blir tjockt vid rötterna.

1. Mulsan kosmetisk reparationsschampo

Ovillkorlig första plats är företaget Mulsan Cosmetic shampoo. Egenskapen hos detta schampo i sin naturliga sammansättning. Det innehåller inte sulfater (SLS, SLES), parabener, silikoner och andra kemikalier som kan skada hår.

Shampoo återställer skadat hår, minskar håravfall, ger naturlig glans och elasticitet till lock. Efter användning blir krullarna mjuka och släta, och viktigast av allt - friska. Mulsan Cosmetic är ledande inom naturlig och säker kosmetika. Produkterna njuter av otrolig framgång med kvinnor, med särskild uppmärksamhet åt deras hälsa. När det gäller dess egenskaper och sammansättning överträffar det enkelt konkurrenterna med en kostnad som är högre än 4-7 gånger. Säkert rekommendera den officiella webbutiken (mulsan.ru)

 • 100% naturlig komposition
 • Låg kostnad;
 • Extrakt av växter och oljor i kompositionen;
 • Återställer skadat hår
 • Minskar förlusten;
 • Gör krullar vackra och friska;
 • Den har ett behagligt ljust arom;
 • Bekväm att använda;
 • Låg konsumtion;
 • Snabb och fri frakt.

Några användbara videoklipp

Lyxiga lockar är varje kvinnas telefonkort. Och därför borde det vara mer noggrant relaterat till hårvård, inte sparsamt, varken styrka eller tid, inte pengar. Och om hur vårt betyg Topp 10 av de bästa schamponerna från 2018 var till nytta för dig, kan du dela i kommentarerna.

Bra hårschampo: recensioner och topp rankning bäst

Den moderna marknaden ger ett stort urval shampoos, men bland dem behöver du hitta en riktigt bra.

Detta schampo borde göra håret mjukt och lättsamt, tvätta sebummet från rötterna, skummet väl och innehåller naturliga ingredienser.

Hitta det perfekta omöjligt. På ett minimum, för att vi alla är unika och på olika sätt påverkas av komponenterna. Därför valet av schampo lämplig endast för testning och välja det bästa för dig själv.

Shampoo sorter

När du väljer ett schampo behöver du först förstå din hårtyp. Hittills finns det fyra huvudtyper:

För var och en producerar sina vårdprodukter.

Enligt hårtyperna kan du bestämma vad de behöver. Tork hår är till exempel vanligt tunt, så schampon är lämpliga, som syftar till att stärka och öka volymen.

I närvaro av mjäll behöver särskilda schampon märkta "mjäll". Och från att falla ut helt olika produkter, och så vidare. Du kan köpa dem på någon livsmedelsbutik, kosmetisk butik eller ett apotek.

Vi rekommenderar att du läser: Indiska hårkosmetik, du behöver veta

Hur man väljer ett hårschampo

Många ställer frågan "Hur man väljer ett hårschampo?". Val av det perfekta schampot utförs genom att jämföra problemen med hårbotten och håret själv. Ovan nämndes om klassificeringen av håret i normalt, torrt, oljigt och kombinerat.

Tänk på problemen med varje typ:

 • Oljig hud kännetecknas av snabb förorening av huvudet. Redan efter utgången av 20 timmar efter tvättning observeras en signifikant grad av hårgeler. Var uppmärksam på det milda schampo som kan användas varje dag.
 • Torr hud kännetecknas av överdriven skalning och jämn håravfall. Ge dina preferenser varumärken av schampo, som innehåller vegetabiliska och näringsämnen, oljor.
 • Den kombinerade typen kännetecknas av närvaron av flera problem samtidigt: hög fetthalt och mjäll. I detta fall är det nödvändigt att kombinera vårdprodukterna för att hantera varje problem separat - rengör noggrant de oljiga rötterna och närma de torra ändarna.

Topp 5 bästa schampon enligt Yandex-Marknadsbetyg

Produktbetyg på Yandex Market beräknas enligt recensioner och användarbetyg. Därför kan trovärdigheten hos den presenterade schampotoppen vara pålitlig.

5: e plats - Sim Sensitive System 4 5312 schampo

Det här är varumärket för det finska varumärket. Används för att driva torrt, sprött och färgat hår. Dessutom är schampon riktad mot mjäll och reducerar klåda.

Den genomsnittliga kostnaden för produkten är 1000 rubel.

4: e plats - Schwarzkopf Professional Sulfate-Free Shampoo

Produkter från det populära tyska varumärket syftar till att ta hand om färgat hår. Tack vare en speciell teknik är färgen ordentligt förseglad inne i håret. De ser väl underhållna, glans.

I genomsnitt kostar en 250 ml flaska 700 rubel.

3: e plats - Natura Siberica shampoo "Skydd och sken"

För det tredje är shampooet för det ryska varumärket Natura Siberica. Det är baserat på naturliga ingredienser: extrakt av radiooler av rosa och Dahurian salt, vit bivax. Shampoo är utformat för färgat hår, det närmar, återställer och återfuktar dem. De inneslutna extrakten mättar hårbotten med användbara komponenter, och vaxet garanterar hårets skina och hälsa.

Sådant schampo kostar inte mer än 400 rubel per 400 ml flaska.

2 plats - L'Oreal Professionnel Pro Fiber Restore schampo

Detta schampo från det kända franska varumärket. Av hela betyget utmärks det av dess superminskande egenskaper. Näringskomponenter syftar till att förbättra håret från insidan.

I genomsnitt kostar en flaska 1000 rubel.

1: a plats - Matrix Totalt resultat Färg Obsessed schampo

Den första platsen är ledd av en amerikansk tillverkares schampo. Det syftar till en omfattande lösning på följande problem: det skyddar mot ultravioletta strålar, stärker håret, rengör, fuktar, gör håret skimt och friskt. Lämplig för färgat hår. Antioxidanter som ingår i kompositionen syftar till att skydda hår från yttre föroreningar.

Kostnaden för en flaska i genomsnitt är 500 rubel.

Som framgår av det presenterade betyget kan goda schampon presenteras i olika priskategorier och olika tillverkare.

Vi rekommenderar att du läser: Matrix - Hårkemi, erkänd av yrkesverksamma

Topp 5 schampon för torrt hår

Torrt hår har många problem - de delar, bryter, ser dim och livslöst ut. Därför finns speciella krav för schampo för sådant hår:

 • Kompositionen bör innehålla oljor, växtextrakt - de syftar till att återfuka och återställa hårets ursprungliga struktur.
 • lecitin och proteiner - för att bevara fukt i håret;
 • mjuka ämnen för att rengöra hårbotten, för att inte överdriva den.

Vi presenterar de 5 populäraste schamponerna för torrt hår av olika priskategorier:

5: e plats - ren linjeshampo

Även ett sådant billigt verktyg är inte på något sätt sämre än dyra varumärken. Detta schampo syftar till håråterställning, arbetar med problem med torrhet och brittleness, närmar huvudbunden och hårrötterna. Kompositionen innefattar många växtekstrakter. Shampoo skummar väl, har en trevlig och orubblig lukt.

Kostnaden är bara 80 rubel per flaska.

4: e plats - Wella shampoo

Det klarar alla problem med torrt hår. Redan efter den första applikationen är resultatet synligt. Shampoo innehåller en stor mängd oljor och växtekstrakter. De syftar till att bekämpa skört hår och torrhet. PH-värdet ligger i de nedre gränserna, vilket garanterar fuktsäkerheten i håret.

I genomsnitt varierar priset på det presenterade varumärket inom 600 rubel.

3: e plats - Natura Siberica shampoo "Skydd och näring"

Nyligen är ryska tillverkare inte sämre än utländska. Därför tas rätt tredje plats av schampot från företaget NATURA SIBERICA. Shampoo hanterar problemen med torrt, men inte skadat hår. Kompositionen innehåller milda rengöringsmedel som inte torkar ut huden, även vid daglig användning.

Det genomsnittliga priset är 300 rubel.

2 plats - Kerastase Elixir Ultime från "Kerastaz"

Detta är ett universellt schampo som passar alla hårtyper. Aktiva formler syftar till håråterställning på cellulär nivå. Detta möjliggör en kort tid för att ge ditt hår ett hälsosamt utseende. Produktens sammansättning innehåller endast naturliga ingredienser, ingen silikon.

1: a plats - ESTEL AQUA OTIUM

Leader rating shampoos för torrt hår - ESTEL AQUA OTIUM. Denna produkt innehåller mildt rengöringsmedel, fuktgivare, glycerin och växtekstrakter. Det syftar samtidigt till att bibehålla både balansen och hårbalansen i hela längden. Håret ser levande och friskt ut, det finns en naturlig volym.

Behandlar professionella medel, men har samtidigt låg kostnad - 450 rubel.

Vi rekommenderar att du läser: Beskosmetik för hår från ledande proffs

Topp 3 anti-mjällschampo

Ofta i lågsäsong tar tjejerna över mjäll. Detta är en naturlig förekomst på grund av förändringar i vädret, brist på vitaminer och hälsoproblem. För att bekämpa denna sjukdom måste du försvara dig med ett riktigt bra schampo.

Introduktion av de 3 bästa anti-mjällschamponerna:

3: e plats - "Nizoral"

Det riktar sig mot neutralisering av en klåda och en skalning. Det får inte vara mer än 500 rubel.

2 plats - "Sebozol"

Den har en trevlig arom, skum väl, eliminerar mjäll genom att förstöra skadliga mikroorganismer. Dessutom förtorkar hårstrukturen, vilket gör den mer tät.

Priset på apotek från 370 till 600 rubel.

1: a plats - Instant Clear från L'Oreal

Komplexet fungerar i flera riktningar: eliminerar mjäll, närmar hårbotten, läker håret längs hela längden, eliminerar klåda.

Det genomsnittliga priset på 700 rubel.

Bästa hårschampon

Enligt betyg på Internet är de bästa hårschamponerna:

Clean Line Herbal Medicine "Firming"

Konstigt nog, men i första hand är den ryska tillverkarens budgetprodukter. Detta schampo är lämpligt för alla typer av hår och innehåller naturliga ingredienser representerade av växtbaserade extrakt. Med hjälp av näringsämnen förbättras utseendet på hår, mjäll, klåda och inflammation.

Den obestridliga fördelen med denna produkt är dess pris med goda egenskaper. Nackdelarna innefattar dofter som potentiellt kan orsaka allergiska reaktioner.

Garnier Fructis "Freshness"

Också lämplig för alla hårtyper, på grund av det optimala pH-värdet. Som en del av salicylsyra och grönt teextrakt. Dessa komponenter syftar till att bekämpa mjäll. En del av vitamin B3 ökar blodcirkulationen och främjar sålunda aktiv hårväxt.

Produkten är inte utan nackdelar: dålig skumningsförmåga, närvaron av dofter som kan orsaka allergier.

Syoss Volume Lift

Från hela listan är det förmodligen det bästa shampooet för tunt, svagt och torrt hår. Passar även för skadat och färgat hår. Kompositionen innehåller oljor som fuktar håret och tillåter inte att fukt kommer ut ur den. Produkten skumar väl och fullständigt eliminerar mjäll. Det är lämpligt för daglig användning, eftersom det inte torkar ut huden. Hydrolyserat keratinkomplex påverkar både längden på håret och huden vid rötterna.

Den enda negativa, liksom andra företrädare för betyget - luktämnen.

Shamtu "100% volym"

Mest av allt är detta schampo lämpligt för ägare av fet hår och fet skalp. Den unika formeln fungerar så att hårskalorna lyfts försiktigt under tvätten. Detta gör att de kan rengöras grundligt av ackumulerad talg. En sådan produkt är därför inte lämplig för ägare av torrt och skadat hår. Sammansättningen innehåller naturliga ingredienser som fuktar hårbotten. Produkten skumar väl.

Pantene Pro-V "mat och skina"

Bedömningen är stängd av en produkt av ett välkänt premium märke, vilket är ganska överraskande. Den innehåller sulfater som skumar väl, men kan irritera hårbotten.

Dessutom innehåller kompositionen konserveringsmedel som inte har mycket skada, men kan inte passa människor med känslig hud. Det finns komponenter för fuktning. Produkten passar dock bäst för fet hår.

Som du kan se, för varje fall passar din schampo och den enda bästa kan inte bestämmas. Dessutom innehåller de presenterade värdena produkter av olika märken: inhemska och utländska, och i olika priskategorier.

Hitta det bästa shampooet för alla overkliga. Alla bestämmer själv vilken produkt passar honom bäst.

50 bästa schampon av all tid

Valet av schampon måste närmar sig mycket noggrant. De är ansvariga för grunden för ditt oklanderliga utseende - en bra frisyr. Det bästa förtjocknings- och hårdmetallschampot för fint hår, schampo för extra volym och andra fynd från experterna - i valet av BeautyHack.

Shampoo Dream Big Instant Volumizing Shampoo, Serge Normant

Västerländska journalister, bloggare och frisörer blir galen för sin egen frisör Serge Norman, som tar bort täcken till Allure och ansvarar för håret hos Margot Robbie, Julia Roberts, Giselle och Sarah Jessica Parker. I den stora Dream Big-linjen finns både styling och schampo, vilket inte gör håret tyngre och ger dem en krossvolym som kan tåla hela dagar före tvätt.

Pris: ca 1 500 rubel.

Shampoo MarulaOil Light Rare Oil Volumizing Shampoo, Paul Mitchell

MarulaOil Light-linjen är stjärnan i den professionella Paul Mitchell frisörsalongen. Samlingen är utformad för fint hår, så alla medel för maximal ljus och mjuka formler, som ändå ger riktiga resultat. Shampoo från den här linjen visade sig vara väldigt flytande, nästan som vatten med tillsatt olja, men samtidigt rensar den perfekt - säger i alla fall Riana Capri, som arbetar med Selena Gomez.

Pris: ca 1 500 rubel.

Shampoo för volymen av tunt hår Body Full Shampoo, Redken

California-stjärnans frisör Tre Major, vars kunder inkluderar Mary J. Blige och komiker Amanda Sils, berömmer det klassiska Redken-shampooet från Full Body-sortimentet. Men om du ska följa hans råd, kom ihåg att varumärket nyligen har startat om den här raden - och nu kallas serien för volymen Beach Envy.

Pris: ca 2 800 rubel.

Shampoo Muroto Volume Pure Lightness Shampoo, Shu Uemura

New York-stylisten James Waids, en expert på Glamour Magazine, ringer bäst i sitt praktikschampo Japans varumärke Shu Uemura. Verktyget ger håret en levande naturlig volym och stärker håret och innehåller inte heller silikon. Naturliga ingredienser ger glans och jämnhet till frisyren.

Pris: 3 200 gnid.

Shampoo Diametress Volumizing System Shampoo, Nexxus

Lona Vigie, frisör Reese Witherspoon, föredrar Diametress-sortimentet till det amerikanska varumärket Nexxus. Produkter från denna serie ger inte bara en optisk volym till en frisyr, men ökar också varje hårs diameter med 17%. Nexxus är mest effektiv när den används i kombination (fyra produkter i serie), men även ett schampo lovar att få resultat.

Pris: ca 2 100 rubel.

Volume Shampoo för Volume Shampoo, Wella Pro Series

Fonder från Wella Pro-serien (inte förväxlas med Wella Professionals - det här är ett annat märke) är billigt och förpackat i stora flaskor - det verkar inte vara något utsökt. Men det är dessa blygsamma schampon och balsam som bloggare och skönhetsredaktörer älskar.

Pris: ca 300 rubel.

Shampoo för tunt hår Aussome Volume Shampoo, Aussie

Experter från det brittiska magasinet Woman, bland annat den berömda stylisten Richard Ward (ägare till sin egen salong och frisör Catherine, Duchess of Cambridge), tilldelades priset för bästa volymschampo till Australiens billigt varumärke Aussie. Ett annat bevis på en enkel avhandling - och massmarknaden har sina stjärnor.

Pris: ca 400 rubel.

Shampoo Voluminous Shampoo, Rahua

Redaktörerna för den engelska versionen av InStyle-magasinet placerar enhälligt shampooet av det veganska organiska varumärket Rahua i första hand i rankningen av de bästa produkterna för hårvolymen. Rahua använder ingredienser odlade i tropiska Amazonas skogar. Och så effektiv som modeflickor köper sina pengar i stora mängder.

Pris: ca 2 100 rubel.

Bain Volumifique Firming Fine Hair Shampoo, Kérastase

Inte alla stjärnor pratar ivrigt om sina kosmetologer, men den framgångsrika brittiska sångaren Ellie Golding, som pratade vid bröllopet av Catherine Middleton och prins William i Buckingham Palace, döljer inte någonting. Hennes favoritschampo och balsam är Kérastase Volumifique fint hårlinje, som fungerar som det borde.

Pris: ca 1700 rubel.

Extra Volume Shampoo Extra Volume Shampoo, Moroccanoil

Sally Holmes, biträdande chefredaktör för amerikanska ELLE, hade möjlighet att försöka om inte alla världens schampon, då majoriteten - och slutade på Extra Volume, älskad av kändisarna i Marocko-märket. Och nu, genom Sallys egna inträde, är hennes hår silkesleket, nästan som Sophia Vergar.

Pris: ca 1 000 gnid.

Ultimate Thickening Shampoo, Kiehl's Tjockning och Firming Fine Hair Shampoo

Grundare av den största kanadensiska skönhetsplatsen Michelle Ville, som Chrissy Teigen, älskar Tresemme-schampo. Men Kiehs Ultimate Thickening Shampoo, en långsiktig bästsäljare, adore - en dyrare men billigare lösning i Ryssland som också hjälper till att minska håravfall.

Pris: 1 550 gnid.

Shampoo Plumping.Wash, Kevin.Murphy

Chippen av denna linje är lukten med bärsurhet. Förälskad i drogen efter första användningen. Tack vare Plumping.Wash shampoo håret trycker inte och passar lätt utan extra medel. Jag brukade tvätta mitt hår varannan dag, men Kevin.Murphy lyckades överraska - alla tre av mitt hår var fräscha, jag behövde inte ens ett torrt schampo. Efter den första ansökan märkte jag en bra volym: det räcker att torka håret med en hårtork, med huvudet nere. Shampoo ger inte rikligt skum, men två kranar på dispensern räcker för att skölja alla områden noggrant. Jag använde Plumping Skölj tillsammans med balsam - det är mycket koncentrerat: Jag behövde en droppe för mitt långa hår. Enkel kamning, trevlig arom, rolig förpackning - vad du behöver under det långa kalla väder: nu använder jag det på vintern.

Pris: 2 660 gnid.

Intensive Top Care Reparation Hydra Hair, Lisap Nourishing Shampoo

Det italienska varumärket Lisap grundades i Milano år 1952. Detta är ett familjeföretag, som nu hanteras av den tredje generationen av Locatelli-familjen. Huvudfokuset på varumärket är att arbeta med proffs, varför en betydande del av sortimentet består av produkter för färgning, utjämning och krullning av hår och styling. Och härmed blir vårdlinjen, som Lisap också har, ännu mer värdefull. Jag gillar inte mättade aromer, mycket skum, vanligtvis behöver du bara ett fungerande schampo, vilket kommer att tvätta hårbotten, ta bort resterande styling och låt balsam eller hårmask slutföra jobbet. Hydra Hair är precis som det. Den har en mycket diskret, sötgod doft, är ekonomisk och nästan inte skum. Håret efter det är inte torrt. Viktigt: Shampoo är mycket känsligt, det finns ingen känsla av "squeak" av håret, medan mina tunna strängar håller volymen. Anledningen till denna effekt i kompositionen. Det har till exempel papyrus extrakt, som har konditioneringsegenskaper.

Pris: 718 rubel. (250 ml)

Mild Shampoo Hårvård Gentle Conditioning Shampoo, Caudalie

Den mest skonsamma och känsliga shampoo i mitt minne tycker jag om att ha bråttom - det mjuknar håret så bra att balsammen efter det är ofta inte nödvändigt. Med all sin naturlighet och delikatess, håret och hårbotten är mycket väl rengjorda, blir blankt och lydigt. "Stjärnan" av alla Caudalie-produkter - druvor - finns också i schamponet. Och mer specifikt är bland ingredienserna vinäger och druvfrö extrakt - de tar hand om håret, stärker och skyddar det från yttre aggressiva influenser och ger effekt av ljushet. En extra bonus är den behagliga doften av druvblommar som känns på håret under dagen.

Pris: 875 rubel.

Shampoo för känslig hårbotten Balansschampo, System Professional

Om du någonsin känner obehag eller till och med klåda efter att ha tvättat ditt hår, är det troligt att din hårbotten är av känslig typ och behöver särskild vård. Jag upprepade gånger stötte på sådana känslor, så jag blev omedelbart kär i Balance Shampoo. Efter det börjar skalpen att andas - du undrar omedelbart om de tidigare produkterna gjorde sitt arbete? Formeln innehåller en pH-faktor som är extremt gynnsam för torr och känslig hårbotten, och de aktiva ingredienserna återfuktar håret och skyddar det mot uttorkning. Personligen uppskattade jag (ägaren av tunt och fluffigt hår) detta schampo också när det gäller volymen - håret efter det blir väldigt frodig. Och för att förbättra effekten av ingredienserna i hårbotten applicerar jag mitt favorit Alpha Energy-serum från System Professional - jag kommer att prata mer om det här i detalj.

Pris: 1156 gnidning.

Uppfriskande Elements Shampoo, Tja

På vintern blir mitt hår torrt och sprött, så varje säsong är jag i den eviga sökningen efter ett fuktgivande schampo som återställer vattenbalansen i hårbotten och håret själv. Detta schampo klarade uppgiften för de fem bästa. Han väger inte håret och kammade dem var mycket lättare. För experimentens skull använde jag inte balsam efter att ha tvättat huvudet, men jag torkade håret med en hårtork efter att ha tillämpat en permanent vård från denna serie. Hennes hår var jämnt och fuktigt, och lerig blev mindre.

Pris: ca 600 rubel.

Hydre, Sebastian Hydrating Shampoo

Jag älskar varsamt alla medel för håret i detta märke - efter att ha använt dem kan du minska antalet salongprocedurer, håret är lättare att stila och de delar inte upp. På vintern sparar Hydre shampoo håret från att torka ut (och jag bär inte hattar, och detta är mitt stora misstag). Efter tvättning visas en naturlig volym (det räcker att torka dem med en hårtork, med huvudet nedåt). Och efter styling skiner ditt hår som efter ett salongförfarande. Sjampoen irriterar inte hårbotten, och om du använder balsamens balsam får du en riktig "wow-effekt".

Pris: ca 1 500 rubel.

Shampoo för intensiv glans Professionella oljebespeglingar, Wella

Lätt fuktgivande schampo är utformat för att skapa glans på håret. Den speciella EDDS-tekniken skyddar nagelbandet från fria radikaler, och kameliaolja och vitt teextrakt rensa håret så försiktigt att produkten är lämplig även för färgat hår. Shampoo har en ljus, frisk doft och är rik på skum.

Efter applicering verkar håret knäcka, men effekten är inte densamma som från schampon för djuprengöring. Det finns mer polering. En liten mängd hår visas. Håret lyser verkligen, bli inte förvirrad. Jag tycker att det är möjligt att hoppas på botemedlet, när det är den wow-effekt som behövs: för att ge håret ett bra och hälsosamt "utgång" -utseende. Även om det är lämpligt för frekvent användning, om du regelbundet använder fuktgivande masker och balsam.

Pris: 819 rubel.

Shampoo för att stimulera hårväxt Shampoo Stimulerande hårväxt för normal hårbotten, Lundenilona

I denna linje finns produkter för tre typer av hårbotten: torr, normal och fet. Jag testade schampo för normal hårbotten. Den har en trevlig, lätt söt lukt. Kompositionen innehåller ett extrakt av vit lupin, som bekämpar alla typer av alopeci och har en fördelaktig effekt på hårets livscykel. Amaranthproteiner är ansvariga för återställandet av lipidskiktet, panthenol och sheasmör, fuktar och förstärker hårfibrerna, medan vitaminerna B5, B6 och ett komplex av tång återställer hårbotten. Sjampoen är väldigt trevlig och mjuk, håret efter att det är lätt men fuktigt, det finns ingen känsla av hårdhet i hårbotten. Efter läggning är de utmärkta och inte trycka. När det gäller den mirakulösa effekten av att stimulera hårväxten, tar det tid, åtminstone några månader. Men recensioner av nöjda kunder med resultaten före och efter är fulla av och på den officiella webbplatsen.

Pris: 990 gnid.

Återställande av naturligt schampo för hår Alladale, Natura Siberica

Snyggt, minimalistiskt, vitförpackning - allt som jag älskar. Innehållet i burken var också nöjd. Pearl shampoo pärlfärg, måttligt tjock, fördelad på håret. Den har en växtbaserad, söt och sur smak. Verktyget gör inte håret tyngre, men rengör dem försiktigt, utan att bli svamp. Efter tvättning är inte trådarna förvirrade, men de behöver en luftkonditionering. Näringsfunktionen i schampo utförs av ett tistlextrakt i kompositionen.

Pris: 319 rubel.

Baobab Leaf Shampoo, Yves Rocher

Det hände så att jag nästan inte lyckades hitta högkvalitativa budgetmedel som skulle fungera på fussed hair. Men för andra gången ger Yves Rocher-produkter en premiebonus. Det första botemedlet är en balsam-balsam med mallow från Volymserien. Och den andra är baobab extraktschampo för lockigt hår. Det väger inte, men visuella strängar ser mer täta ut. Jag kan inte säga att de blir perfekta naturliga krullar (bara styling kan göra det), men frisyren ser riktigt snygg ut. För sken och näring är ansvarig baobab extrakt i kompositionen. Yves Rocher har en hel serie produkter med denna komponent.

Pris: 380 gn.

Detox Exfoliant Shampoo Cleanse Clarifying Shampoo, Oribe

Medel och förpackning, och texturen är mest som en mousse för styling. Faktum är att detta rengöringsdetoxschampo är en mörkgrå färg: ett par klick på dispensern - och rätt mängd för långt hår i din handflata. Applicera det på hårbotten och massera hela längden, skölj noggrant och skölj sedan. Medlen rensar perfekt - det känns efter första gången, så re-wash ditt hår är inte nödvändigt. Jag rekommenderar det här shampooet efter tung styling med många stylingprodukter - det rensar för "en-två" (jag hade krullar twisted i en bulle och "smaksatt" med en stor mängd lack, men efter shampoo kände varje strand mjuk igen, det var lätt att kamma ).

Vid kontakt med vatten omvandlas mousstrukturen till ett krämigt, rikt skum. En trevlig bonus är den rika kompositionen av vårdande ingredienser: det unika Oribe Signature-komplexet (extrakt av vattenmelon, lychee och edelweissblomma), vulkanisk aska (fungerar som exfoliant) och extrakt av tång, grönt te och papaya. Vanligtvis är mitt huvud varje dag, men efter detta schampo slutar den andra dagen, och mitt hår är fortfarande rent och mjukt.

Pris: 3 370 rub.

Shampoo LuxeOil Keratin Protect Shampoo, System Professional

LuxeOil linjeshampoo kommer att vädja till ägare av fint hår - det sätter ihop varje hår utan att det påverkar vikten. Många närande schampon mättar hår och berövar det av sin volym och naturliga konsistens - jag märkte inte en sådan "synd" för LuxeOil.

Verktyget rensar perfekt hårbotten av föroreningar och stylingmedel, och hårets yta blir jämn och redo för nya stylingprestationer. Doften påminner om godis från barndomen, men under dagen känner jag mig inte i mitt hår - det ger delikat vägen till parfym. Shampoo innehåller keratin, vilket återställer locken och gör dem mer elastiska, så om ditt hår är färgat eller bara skadat, notera!

Pris: på förfrågan

Shampoo Balance Pure Purifying Shampoo, Wella

Tillverkare säger - shampoo ger djupt rensning av hår och hårbotten från ackumulerade yttre föroreningar och stylingprodukter. Jag använder det en eller två gånger i veckan, det här är tillräckligt för att hålla hårbotten ren och inte torr. Även om det finns ett lotusekstrakt i kompositionen som fuktar håret, är keratin också en tonisk och regenererande komponent.

Sjampoen i sig är transparent - vid kontakt med vatten blir det omedelbart ett rikt skum, så även för långt hår är en liten mängd tillräcklig. Personligen gillade jag verkligen den trevliga blommiga doften som påminde mig om en utsökt parfym. Men den största bonusen är resultatet. Håret blir mjukt och glänsande, som efter en fullvård.

Pris: 465 rubel.

Mytisk oljeshampo, L'Oréal Professionnel

Jag har länge letat efter ett schampo, vilket inte bara ska städa mitt hår bra, utan också pacify det - det är tjockt och ibland olydigt efter tvättning, börjar de elektrifiera. Mytisk oljeshampo klarade uppgiften. Genomskinlig gel skumar väl, för grundlig rengöring, enligt traditionen tvättade jag mitt hår två gånger - för att höra den eftertraktade "knäcken" av renhet. Jag älskar kompositionen: bland de omsorgsfulla komponenterna arganolja, berikad med E-vitamin och myrraxtrakt (även i antiken upptäckte grekerna, kineserna och egyptierna härdande och återbildande egenskaper hos denna ingrediens). Shampoo ger näring och fuktighet - efter att ha tvättat och stylat en hårborste med hårtork märkte jag en hälsosam glans och varje sträng var så mjuk att jag ständigt ville röra på mitt hår.

Pris: 1.050 rubel.

Enzymatisk skalning för hårbotten, Lundenilona

Sammansättningen av mjuk schampo-peeling innehåller ett komplex av sju naturliga oljor, som i kombination med vitamin E har en antioxidant, djupt fuktgivande, närande och skyddande effekt på hårbotten och håret. Användning ovanligt - du kan inte bara applicera på våt hårbotten, som ett vanligt schampo, men också för att torka håret - jag lämnar det i några minuter så att de kåtpartiklar mjuka och sedan gnugga det i huden med massörrörelser.

Efter en sådan rengöring känns en otrolig friskhet och ljushet, och om du fortsätter vården genom att applicera en balsam eller en förstärkande mask, ser håret ut mjukt och smidigt, som om du hade gjort en professionell salongvård. Hårets tillstånd förbättras efter första användningen, och hårrötterna förblir rena i flera dagar - du kan inte oroa dig för utseendet och torka bort schampo bort.

Pris: 1 390 gnid.

Mitch Heavy Hitter Deep Cleansing Shampoo Shampoo, Paul Mitchell

Det var min första bekantskap med varumärket Paul Mitchell, och jag erkänner ärligt, jag blev inte besviken. Jag har alltid uppmärksammat hårbotten, eftersom rengöring är ett viktigt steg mot hårväxt och förstärkning.

Mitch shampoo (som förresten är menat för män) rensar hårbotten djupt och eliminerar behovet av att tvätta håret ofta. Verktyget gör inte håret tyngre, men jag rekommenderar ägare av torrt och sprött hår att använda schampo en gång i veckan som profylax och applicera sedan en fuktgivande mask.

Shampoo fick sin äraplats i vår nyårsafton av ideala gåvor för män - läs om dem här.

Pris: 1 920 gnid.

Lugnande shampoo-omsorg Dercos Ultra-Soothing Shampoo, Vichy

Sulfatfri lugnande schampo är konstruerad för normalt och smutsigt hår, medan tillverkaren har identifierat tre typer av skador: mekanisk (från gummiband och hårborstar), termisk (från hårtork och strykjärn) och kemikalier (från färgämnen och felaktigt utvalda produkter). Någon av dessa typer av skador leder till obehag i hårbotten. Det är här Vichy shampoo kommer till räddning.

Verktyget lindrar inte bara huden, utan ökar även motståndet mot skadliga effekter. Shampoogelens konsistens luktar fint och diskret: vita blommor, citrus, sandelträ och muskus.

Även om det inte innehåller sulfater, skummar det mycket väl och rensar håret väl första gången. Jag bestämde mig för att kontrollera läget i hårbotten med värmadeg - jag torkade mitt hår med en hårtork. Det fanns ingen känsla av täthet eller obehag, och håret var rent i två dagar - inget behov av att byta sätt att tvätta huvudet. En utmärkt Sökning för dem som ständigt söker efter ett schampo som skulle rengöra sina huvuden samtidigt och noggrant och intensivt.

Pris: 842 rubel.

Purifying Nettle Shampoo, Yves Rocher

Även i barndomen, spenderade helgdagar i landet sköljde mina flickvänner och jag mitt hår med avkok av nässla, tillagade med egna händer. Så jag vet förstklassigt om de positiva egenskaperna hos denna växt. Förutom att nätet stärker håret, stimulerar tillväxten och förbättrar strukturen, reglerar den också fettinnehållet i huvudet, förhindrar mjäll och gör håret glänsande och silkeslitet.

Jag gillar växtbaserade smaker, så lukten av schampo tyckte omedelbart. Verktyget är tjockt i konsistens och skummar bra, men jag saknar en gång - jag applicerar den två gånger. Håret blir mycket rent, smuler och lyser. Och denna effekt kvarstår i flera dagar.

Pris: 380 gn.

Exfolierande schampo för hårbotten uka Scapl Cleansing Deep Ljus, veckan

Jag blev förälskad i det japanska uka-varumärket shampoo för sin underbara naturliga komposition - här hittar du salviaxtrakt, Japansk Herbia Plantia, Tea Tree Oil, och mynta. Tillsammans gör de doften mycket trevlig och uppfriskande. Omedelbart känns det som i sammansättningen av 96% av naturliga ingredienser.

Trots den djupa rengöringsegenskapen är shampooen lämplig för daglig användning, men jag brukade använda den 1-2 gånger i veckan och märkte fortfarande resultatet. Hårbotten rengörs "till creaken", vilket medför att håret växer snabbare.

Applicera shampoo endast på hårrotsarna med en applikator, och massage sedan hårbotten med fingrarna och skölj med varmt vatten. Produkten är väldigt lätt och flytande, men skumar snabbt, och när det appliceras finns det en trevlig lätt tinning - detta är mintens effekt. Efter tvätten försvinner denna chill, men friskheten förblir - ett idealiskt schampo för måndag morgon!

Pris: 3 870 gnid.

Hydrate Shampoo Shampoo, System Professional

Shampoo från System Professional är konstruerad för torrt och skadat hår, och på vintern är det idealiskt för alla och fyller bristen på näringsämnen. Vitamin B5 är ansvarig för fukt i kompositionen - tack vare det börjar håret att lysa och hårbotten rengörs mycket noga. Lukten är väldigt trevlig (det är helt enkelt förknippad med renlighet), medan tvätten det inte stör, och efter applicering är det fortfarande ett lätt spår. Redan under applicering och skumning känns det som att håret blir mjukt. Men det viktigaste är att volymen är bevarad, även om många fuktgivande schampon gör synd eftersom håret, trots sin mjukhet och silkhet, ser rakt ut och "slick". Jag gillade verkligen effekten på de klargjorda tipsen - de slutade att trycka. På vintern är det precis vad du behöver.

Pris: 1 504 gnid.

Rengöringsschampo "Oblivion", R + Co

Det finns många schampon för djuprengöring, men R + Co har intensifierats - deras schampo hjälper inte bara att hantera föroreningar, men gör också hårfärgen ljusare. Han hanterar resterna av stylingverktyg (i synnerhet hårspray) och tar bort osynlig ögonplåta från hårt kranvatten - som ett resultat är håret rent, mjukt och friskt.

Separat vill jag markera doften - som med andra märkesvaror, har Oblivion shampoo sin egen personliga parfymkomposition av anteckningar av citron, mandarin, eukalyptus och grönt te. Och bland ingredienserna - rosmarin extrakt, rensar varje hår, kokosolja från Brasilien, japansk hasselnöt och tea tree olja.

Pris: 1 800 gnid.

Kaviar Klinisk Daglig Avgiftning Shampoo, Alterna Daily Shampoo

Alterna dagliga schampo bekämpar inte bara håravfall, men lovar också att försegla dem med 10%. Med tanke på att dessa procentsatser du inte ser med ett normalt mänskligt öga, måste du bara tro tillverkaren. När det gäller det dagliga märket lura producenten inte här - han renar hårdhåren håret och håret, vilket förresten blir tungt som om det var rakt med ett platt järn. Och om du vill lägga till mer volym, använd sedan ett speciellt volym eller stylingverktyg.

Jag noterar en rik komposition - bland ingredienserna är extrakt av svart kaviar, pepparmynta, tång. Verktyget luktar som mintgummi och uppdaterar väldigt behagligt hårbotten. Skumma på håret, det rekommenderas att lämna i 3-5 minuter och skölj sedan. När det gäller kampen mot håravfall, under de första ansökningarna märkte jag faktiskt att håret blev starkare. För dem som kämpar med detta problem och fortfarande letar efter det perfekta botemedlet för daglig rengöring, blir Alterna shampoo ett oumbärligt verktyg!

Pris: 3 770 rubel.

Oily Hair Cleansing Shampoo, Londa Professional

På vintern har mitt hår två olyckor - de blir torra och spröda, och rötterna blir ibland feta så att du kan steka potatis på huvudet. Men allvarligt räddade schampon mig bara - efter den första applikationen började rötterna vara längre, trots kylan och behovet av att bära en varm hatt (den främsta fienden i vacker styling). Dessutom började håret att lysa och se mättat - det här är fördelen med jojobaolja. Du borde inte vara rädd för honom - det faktum att rötterna snabbt blir feta betyder att de saknar fukt, så oljan är den bästa assistenten. Och extraktet med vitt te gör ditt hår glänsande, som om du bara kommer från en skönhetssalong. Sant, och borde inte bli involverad: alternativ med regelbunden schampo.

Och om schampon som är lämpliga för daglig användning, skrev vi här.

Pris: 410 rubel.

Anti-mjällschampo Anti-Reccurence mjällschampo Granatäpple Bark, Yves Rocher

Jag har inte mjäll, men för profylax har jag mitt huvud med djupt rengöringsschampo varannan vecka, som i ungdomar jag led av den periodiska förekomsten av denna "sjukdom". Konsistensen i shampoo är tjock - ljusgrön i färg, men du förväntar dig att se en annan nyans, för som en del av extraktet av granatäppleskal.

Mitt hår är oljigt vid rötterna, och schampo gör ett bra jobb med det (tack vare salicylsyra i det) och måttligt torkar rötterna utan att göra dem torra. En annan bonus är att det inte finns några parabener och silikoner. Efter shampooet är ditt hår kammat perfekt, det glimmar och luktar av granatäppleolja.

Pris: 480 gnid.

Solid Shampoo "New", Lush

Fram till Lush provade jag aldrig sola schampon. Denna idé tycktes obekvämt (jag älskar flaskor med imponerande pumpar) och oekonomisk. Faktum är att allt är mycket enklare än det verkar. "Kruglyasha", som påminner om pastakaka, räcker för 4-5 applikationer, även vid upprepad applicering av schampo åt gången. Det skumar mycket bra (rakt, som badskum) - det innehåller natriumlaurylsulfat. Om det föregående faktum inte förvirrar dig, så kommer jag också att säga att det rengör produkten med ett smäll!

Efter applicering verkar håret knäcka, men hårbotten är inte över torkad.
Jag använder den en gång i veckan (även om tillverkaren säger att den är lämplig för daglig tvätt), lägger jag det på ett torrt stativ så att schamponet torkar ut och sätter tillbaka det i förpackningen. Det här är väldigt bekvämt om du reser med handbagage, till exempel, och ta bara ditt eget schampo med dig. Lush har en mycket tårta kryddig smak. Allt tack vare en parfymeringskomposition bestående av nässla, rosmarin, kryddnejlika och kanel.

Pris: 570 rubel.

Revitalizing Shampoo med Tomat Extract, Vegetabilisk Skönhet

Är det möjligt att överraska en skönhetsredaktör med något? Det visar sig att du kan - shampoo varumärke Vegetable Beauty direkt bevis på detta. Organisk produkt utan mineraloljor, silikoner, sulfater och parabener i kompositionen skumar perfekt och rensar perfekt hårbotten. Konsistensen är lätt och något vattnig, men en droppe behövs för bildning av skum.

Han har den fantastiska lukten av naturliga örter - inte en enda "kemisk" anteckning. De viktigaste aktiva beståndsdelarna i kompositionen: extrakt av tomat, bambu och ginseng. Verktyget fungerar bra även utan luftkonditionering - ger sken längs hela längden. Under två veckors användning försvann hårbotten, håret blev mer lättsamt och smidigt. Ett separat "tack" för volymen vid rötterna - shampoo löste mitt huvudproblem. "

Pris: 420 gnid.

Tjärschampo "Tar", Librederm

Shampoo från Librederm - från kategorin "tung artilleri". Det behandlar nådigt oljebotten, mjäll, peeling och andra problem - och dess ständiga användning återställer talgkörtlarna, accelererar hudläkningsprocesser och förhindrar till och med håravfall.

Min huvudhud, som tur är, känner inte till sådana problem, men som en förebyggande åtgärd sätter jag ibland sjampon för djupt rengöring och skalar för hårbotten. I det här fallet rekommenderar tillverkaren att inte transporteras och använda schampokurser - inte längre än ett par månader. Men den söta frukten aromen är bättre att inte vänta - schampo luktar som en bra gammal tjära tvål.

Pris: 533 rubel.

Kerasilk Control Shampoo, Goldwell

Detta botemedel är frälsning för de som har hårt tryck. Många människor heter det - en analog av keratinrätning. Rengör, mjukar och pacifierar perfekt - efter att det är lätt att räta lockigt hår.

Pris: 2 080 gnid.

Shampoo 24 Everyday Shampoo, Philip Martins

Verktyget kan användas varje dag, så i arbetet med kunder, det här är mitt måste, det passar alla. Den har en otroligt läcker blomst lukt - det ger både dem och mig stort nöje. Shampoo innehåller kamille extrakt, häxhasel, immortelle och centaury. Jag älskar det faktum att verktyget normaliserar sekretet hos talgkörtlarna och stramar hårbotten i hårbotten. Efter shampoo använder jag och mina assistenter Scalp Benefit balsam - med sheasmör, pepparmynta och rosmarin. Conditioner fuktar, toner och stimulerar hårväxten. Ett av de bästa verktygen för invånarna i metropolen.

Pris: 2 200 gnid.

Shampoo Ocean Mist Volume Shampoo, Sachajuan

Det mest kända verktyget från Ocean Mist-linjen - en texturiserande spray för volym - är älskad av många stjärn frisörer. Serien har också schampo och balsam. Utan styling borde naturligtvis inte svimna höjder från frisyren förväntas, men du kan garantera att det, när det torkar, inte håller håret på huvudet (om du som jag älskar att göra det).

Pris: 1 590 gnid.

Shampoo och balsam Terapeuten, Evo

Shampoo luktar hav och friskhet. Verktyget skumar nästan inte, texturen är flytande, "sprider" i handflatan. Ändå var en lång press på dispensern tillräcklig för mitt långa hår. Rengör perfekt, och ihop med balm gör håret så mjukt att de inte vill släppa taget.

Solen skiner i solen - fördelarna med näringsämnen och utjämnande ingredienser i terapeuten. Jag lägger en solid topp fem!

Pris: 1 600 gnid. (per varje agent)

Alchemic Shampoo and Mask, Davines

Den Alchemic skuggningslinjen räddade mitt hår när det var en grå-silverfärg, så att den inte kunde bli ledsen gul som en gammal rökares fingrar. Davines har flera par shampoo-maskar, presenterade i olika färger: de kommer inte att färgas, men kommer att behålla sin färg eller ge det en ljus nyans om håret är missfärgat. Det finns koppar, röd, tobak, guld, choklad och silver. Den uppenbara fördelen med produkterna är otroligt kostnadseffektivitet: flaskorna är stora, men du behöver lite shampoo och mask.

Pris: 1540 gnidning. (Schampo)

Shampoo Absolut Reparation Lipidium, L'Oréal Professionnel

Professionella kosmetika för hår L'Oréal "avslöjar" alla hemligheter i hans arbete i namnen. När det gäller Absolut Repair Lipidium ("absolut lipidåtervinning"), tro på dessa tre ord: schampo och balsam fungerar som en salongbehandling som botox för hår. Skillnaden i effektens varaktighet - Botox utlöser om en timme, schampo med balsam - om två veckor. Plus det andra alternativet i den minsta kemiska effekten på hårstrukturen. Du öppnar schampot - och du luktar trädgårdsliljorna. Du churn den gyllene botten i dina palmer - och du får en stor mängd bubblor. I kompositionen finns silikoner, som inte bör vara rädda - de tätar håret ute och påverkar inte den inre strukturen. Jag varnar dig - tunn hårschampo ger näring åt jojobaolja så aktivt att det kan tyckas oljigt för dig. Jag rekommenderar att du noggrant sköljer produkten med varmt vatten och torkar håret med en frottéhandduk med en elastisk tupplur.

Pris: 850 rubel.

Shampoo helt laddad, TIGI sänghuvud

Jag älskar det här märket för ljusa, snygga och ibland ovanliga förpackningar, vågade och korrekta namn och wow-effekt. Båda produkterna från den Fully Loaded linjen liknar gelé i konsistens och luktar hubba-Bubba-gummi med smak av vilda bär: aromen omedelbart återlämnas till barndomen. Shampoo skumar inte mycket, men det påverkar inte hans förmågor. Huvuduppgiften är att ge en basvolym, och det klarar det bra, och luftkonditioneringen ger extra hjälp och underlättar lätt kamning av håret efter tvätt. De kan helt enkelt torkas med en hårtork och en rund kam (den här superhacken delades med mig av den berömda ryska frisörstylisten Roman Moiseenko, andra trippar av den perfekta stylingen enligt hans recept kan läsas här), och här är volymen utan några extra rörelser. Delight!

Pris: 905 gnid.

Hair shampoo Volume Beach, Redken

Detta är samma schampo som jag snabbt använder utan balsam. Det citrusliknande textureringsmedlet skummer väl. Han blev den bästa vänen i det ögonblicket då jag var för lat för att torka (och ibland även kam!) Mitt hår efter tvättning - gick till sängs med vått. På morgonen vaknade jag inte bara med slarviga krullar utan också med volymen vid rötterna (som om de redan hade den färdiga stylingen). Det förkrossar inte håret - tvärtom, efter det kammar de lätt och ser väldigt tjock ut.

Pris: 1 750 gnid.

Shampoo Clean Maniac, Redken

Redken Clean Maniac - den "gyllene medel" mellan organiska och oorganiska. Det innehåller inga sulfater, parabener, silikoner och aggressiva ytaktiva ämnen - produkten rengör försiktigt håret från stylingrester, överskott av talg, damm, tungmetaller. Mikellärschampo med antioxidanter och UV-filter har en tjock gelkomposition - du måste späda den med vatten innan du applicerar. Den har en fräsch, diskret doft - det luktar en trädgård efter åskväder. Verktyget används ekonomiskt - för att skapa rikligt skum är bara en droppe tillräckligt.

Pris: 1 750 gnid.

Cleansing Shampoo System 3 Cleanser System 3, Nioxin

Sedan 2015 har det amerikanska varumärket Nioxin blivit försäljningsledare inom tunna hårvårdsprodukter. Ur egen erfarenhet kommer jag att säga att märket verkligen kan rädda det "döda" håret, vilket var mitt eget innan jag blev bekant med varumärket. Jag nåddes av "System 3" vård - det är avsett för tunt, skadat hår med en framväxande tendens till håravfall. Efter regelbunden användning av schampon började mitt hår falla ut och växa - snabbare. Shampoo skummar väl, och "till squeak" rensar hårbotten. Efter den första applikationen kan huden brinna lite - det betyder att du gör allt rätt, och porerna öppnar och ger upphov till tillväxten av nytt hår.

Pris: ca 2000 rubel.

Shampoo för hårvolymen Volupt, Sebastian

Problemet med hårväxt, bestämde jag mig, nu är det dags att arbeta med volymen. Jag hade tur, jag har en naturlig basvolym, men den måste också bibehållas. Dessutom försummar jag inte regeln om byte av omsorg så att håret inte vänder sig till ett medel och alternativt betyder det som behövs: en gång varannan vecka, en gång i månaden eller en gång varannan månad. Det beror på säsongen och villkoren för mitt hår. Men Volupt-linjen i Sebastian-märket passar alla årstider och alla hårtyper. Hennes huvuduppgift är att göra håret skrymmande och inte väga dem. Med hennes schampo är det bra. Bonus - håret blir mjuk och silkeslen.

Pris: ca 2000 rubel.

Rengöring Shampoo-ler Så rent, organiskt kök

Jag älskar att prata med ekologiskt kök. Rolig design, smärtsam konsistens, oskyldigt pris - du kan prova masker, duschgeler och scrubs varje vecka. Min hobby var inte allvarlig förrän första användningen av So Clean shampoo-lera. Det är mycket tätt, mer som gelé, inte lera, skum som galet och kallt rensar hårbotten. Denna behandling gör jag varannan vecka för att spara resultatet av färgning. Efter applicering av balsam och få mjukt (även för) hår och volym vid rötterna.Nästa Artikel
Burkhårolja