Hårschampo oljig vid rötterna och torka på spetsarna


Sedan antiken har man fått mycket uppmärksamhet hos kvinnor. Enligt vissa övertygelser är det i dem att det finns en viss mystisk kraft. Och frisyren och smycken, och även kammen / kammen skulle ha varje rättvist könsbestämning för att motsvara samhällets status, var det också möjligt att omedelbart avgöra om gift eller inte, hur många barn: pojkar eller tjejer. Tiden har förändrats, nu är det naturligtvis inga strikta regler och restriktioner. Men en sak förenar alla - viljan att ha friskt och vackert hår. Detta kräver korrekt vård: rengöring, näring, fuktgivande.

Hur man väljer hårprodukter, om ögonen går upp från en sådan sort på hyllorna i butikerna. Och marknadsförare sover inte här, de lovar alla i en röst att det är deras produkter som kommer att bota och eliminera förlusten, och kommer att lägga sken, som någon form av magi. Någon tror att någon inte gör det - det är frivilligt.

Fortfarande, kom ihåg, kära damer och herrar, schampo är utformat för att rensa hår från smuts, stylingprodukter, men det är inte på något sätt ett läkemedel. Därför bör man inte vänta på vad han inte helt enkelt kan göra. Sådana produkter ska väljas efter hårtyperna, men det finns också fallgropar här. Så låt oss räkna ut det tillsammans.

Hur man väljer ett schampo för hår oljigt vid rötterna och torka på tipsen?

All hälsa är direkt beroende av korrekt näring och intag av vitaminer (om nödvändigt). På samma sätt är hår inget undantag: äta mer grönsaker och frukt, magert kött, eftersom protein är ett "byggmaterial".

Denna typ kräver som regel regelbundet tvättning, men alltför ofta är det skadligt, du kan enkelt torka hårbotten och då kommer det att finnas ännu fler problem. Därför ska schampo märkt "för oljigt hår" eller "rengöring" inte användas varje dag, helst en eller två gånger i veckan, detta kommer att räcka till.

Läs kompositionen före inköp, eftersom det finns aggressiv pav (Sodium Lauryl Sulfate), vilket ger rikligt skum, men kan samtidigt torka håret. Produkter med detta sulfat är inte för frekvent användning. Att inte förväxlas med natrium Laureth Sulfate, är en mjuk pav, framställd av kokosnöt.

Ge preferens till schampon utan silikon. De är inte hälsofarliga, det vill säga fetttypen är inte lämplig. På grund av den porösa strukturen är håret täckt med en film och lockar sålunda damm.

Välj alkoholfria produkter, starka dofter och konstgjorda färger. Eftersom dessa komponenter kan orsaka håravfall och fet hår.

Skölj bara rötterna, och när det tvättas sköljs skummet och längden. Detta är nödvändigt för att inte över torrt hår.

Tvättbalsam / balsam / masker appliceras endast på hårets längd, inte i rotzonen. Eftersom i denna typ av vårdprodukter innehåller silikon är det inget dåligt i det, bara rötterna efter ett sådant förfarande blir smutsigare snabbare, men maten kommer inte att skada ändarna.

Förbättra lätta texturer för styling som en spray.

Var noga med att använda termiska skyddsprodukter.

Kamma inte vått hår, vänta tills det torkar ut lite.

Vegetabiliska oljor: mandel, argan, shea / shea, kokosnöt och många andra kan appliceras på tipsen i form av en mask, även kvar över natten.

Nu kommer du inte vara svår bland hela massan att plocka upp hårschampo oljigt vid rötterna och torka på spetsarna.

Topp 10 schampon för fet hår på rötterna

Håret är uppdelat i flera typer: torrt, oljigt, kombinerat och normalt. Var och en av dessa typer av önskvärda specifika typer av vård. Den viktigaste vårdprodukten som används av alla är schampo. Vad är det bästa schampoet för fettigt hår vid rötterna, lämplig för blandad typ? Tänk vidare.

Shampoo egenskaper

Hårtypen med torra tips och feta rötter finns främst hos personer med långt och medelstort hår som bryter mot kosten och använder olämpliga vårdprodukter. Dessutom kan svårigheter uppstå på grund av bristen på vitaminer eller metaboliska störningar. Externa faktorer (klimat, värme och kemiska effekter) gör håret sprött, prova torra ändar.

När kombinerade hårtyper bör inte applicera specialiserad schampo för fet hår - det verkar starkt och berövar huden av rätt mängd fukt. En sådan effekt förstör det naturliga skyddet av huden och hårets rot. På grund av den aggressiva effekten av schampon för fet hår, kommer egenskaperna hos den kombinerade typen av hår att öka - rötterna blir fetare och ändarna torkar ännu mer.

Blandad typ kräver aktiv hydrering och näring. Trichologists råder dig att använda fuktgivande schampon, komplettera vård av krullar med balsam, och en gång i veckan använd en fuktgivande mask.

Ett bra alternativ - verktyg, specialiserat på den kombinerade typen av hår. I deras sammansättning finns vegetabiliska ingredienser av naturligt ursprung. Det är bättre att föredra professionella schampon och andra vårdprodukter.

Rådet. Dessutom kan du använda droger som används för att behandla fet hud i huvudet. De kommer att ha en stark effekt, eftersom den kemiska sammansättningen är balanserad.

Medel för den kombinerade typen av hår är önskvärt för att komplettera de närande maskerna som används för split, torrt och färgat hår. För torra, sköra tips lämpliga oljor av naturligt ursprung, spray och serum. Men de måste användas direkt på den torra delen av håret, vilket lämnar fettrotet - intakt.

De bästa professionella schamponerna

Professionella hårvårdsprodukter är mjukare - de gör mycket mindre skada på hårets struktur. Med rätt användning av den valda professionella kosmetiska produkten kommer resultatet att märkas mycket snabbare än att använda en billigare motsvarighet.

HAIRX

Oriflame-katalog erbjuder överväganden Pure Balance shampoo. Skapas på grundval av Normaliseringssystemets komplex, ta hand om krullarna, rengör dem och huvudets hud. Det optimerar också talgkörtlarna, ger en känsla av ständig friskhet.

Förutom den vanliga vätskeprodukten finns det ett torrt schampo med hårdhalten HAIRX Pure Balance. Han har samma egenskaper. Dessutom är det mycket praktiskt att använda. Särskilt användbart ett sådant schampo med brist på tid att tvätta håret eller brist på möjligheter till detta.

För den kombinerade typen är Aquabalans-shampoo perfekt för torra, bräckliga och färgade lockar i kosmetiska märket KORA. Det rensar försiktigt håret längs hela längden och huden i huvudområdet från föroreningar. Tillverkaren garanterar långvarig konstant fuktning av hårtexturen.

Professionellt verktyg spolas inte snabbt ut färgen och skyddar hårstrukturen från eventuella skador (till exempel från ultravioletta strålar). KORA gör krullarna mjukare och mer strålande.

Estel

Estel Unique Otium Shampoo är speciellt formulerat för feta rötter och torra tips. Det hjälper till att försiktigt bli av med överflödigt ackumulerat fett och salter från huden och rötterna på håret, normaliserar lipidbalansen.

Estel varumärke kosmetika hjälper till att återfuka krullarna längs hela längden, vilket ger dem en hälsosam utseende. De aktiva ingredienserna i schampon hjälper till att återställa hårstrukturen och ge den en naturlig glans.

Timotei

Timotey föreslår användning av Healthy Balance shampoo, utformad speciellt för blandad typ. Detta verktyg är lämpligt för skört, torrt på spetsarna och smutsiga vid hårets rötter. Timotei Sunt balans gör håret friskt utan effekten av viktning.

En annan positiv egenskap hos detta verktyg är ljusvolymen. Statisk uppstår inte mellan håren, vilket innebär att locken inte kommer att stå på slutet efter att du sveper över dem med en kam. Den kombineras väl med masker, balm och balsam från andra märken.

Natura Siberica

Märket av naturlig kosmetika erbjuder volym och balans shampoo. Produkten bidrar till att återställa hårstrukturens naturliga balans, returnera den till gott skick, samt förbättra hårbotten.

Ingredienser (Arctic Raspberry och Cedar Elfin) kommer att ge vitaminer till hår och hud.

Var uppmärksam! Det otvivelade pluset av användningen av detta verktyg är utseendet på basvolymen.

Lanier

En utmärkt lösning på problemet är Laniers Herbal Cocktail, designad speciellt för blandat hår. Resultatet är synligt efter första användning av verktyget.

Sjampolens kalendulaxtrakt har en lugnande och antibakteriell effekt, eliminerar irritation och stärker. Kockrot ger en mjuk och mild rengöring av ackumulerad smuts. Kontroll av pH-nivå och reglering av talgkörtlarna är de otvivelaktiga fördelarna med "Herbal Cocktail".

Schauma

Schauma lanserar Fresh det upp produkten, lämplig för hår, oljig vid rötterna och torkar på spetsarna. Tillverkaren lovar hårets rots renhet i upp till två dagar, samt stärker sin struktur och intensiv näring av torkade ändar. Schauma Fresh It Up med en lätt behaglig doft gör inte krullarna som stannar länge.

Alerana

Apoteksprodukt av hög kvalitet. Sjampoens huvudsakliga terapeutiska egenskap är reglering av talgkörtlarna på grund av nätutdrag. Den komplexa kombinationen av flera aktiva ingredienser förhindrar stark håravfall och stimulerar också tillväxten.

Verktyget har en synlig rengöringseffekt, men torkar inte huden i huvudområdet. För att få ett bra resultat måste du applicera produkten länge.

Loreal

Detta varumärke producerar Pure Resource Shampoo, vilket är lämpligt för en blandad typ av lockar. Verktyget bryr sig försiktigt för locken, vilket gör dem mjukare, inte överdriver huden.

Bioderma

Detta varumärke erbjuder ett kombinationsschampo. Det normaliserar pH-balans, ger håret ett bra utseende. Shampoo avlägsnar effektivt smuts, vilket ger volymen till strängarna.

Instruktioner för användning

För den kombinerade typen av lockar, som är feta i rotdelen och torr på spetsarna, används professionell kosmetika 1 gång om 2-3 dagar. En sådan användningsfrekvens kan ha en terapeutisk effekt utan att förvärra problemet.

Förfarandet bör utföras med varmt, inte varmt eller kallt vatten. Läkemedlet själv appliceras på hårbotten, och det är bättre att tvätta krullarna längs längden med skummet som visas.

En viktig punkt! Efter användning av schampon, använd helst en balsam för en blandad hårtyper av samma märke som huvudprodukten.

Hur man lagar mat hemma

För läkningskräm kan du använda enkla recept för matlagning hemma. Traditionell medicin har en positiv terapeutisk effekt - strängar blir rena och välskötta. En extra fördel med sådana medel är att spara pengar.
Här är de mest effektiva recepten för fet på rötterna och torka på hårets tips:

 1. Ingredienser: torrt bröd och öl. Ta de färdiga ingredienserna i ett gram-till-gram-förhållande mellan bröd och öl 100 till 50. Placera dem i en behållare. Efter en tid, när brödet har absorberat vätskan och mjukat, blanda innehållet i behållaren tills spannmålen erhålls. Applicera den resulterande massan i hela längden på locken och tvätta den med varmt vatten efter en halvtimme.
 2. Ingredienser: senapspulver, svart te och kycklingägg. Ta en matsked senapspulver och blanda med en liten mängd svart te. Separera äggula från proteinet. Tillsätt äggula till blandningen. Blanda noggrant. Applicera den beredda massan på hela hårets längd och tvätta den av efter 20-25 minuter.
 3. Ingredienser: Cognac, kycklingägg. Separera äggula från det vita och blanda det med 50 gram brandy. Slå samman dessa livsmedel tillsammans. Applicera blandningen på krullarna, var särskilt uppmärksam på rotdelen. Skölj med varmt vatten efter 25 minuter.

Med en kombinerad typ av trådar, när spetsarna är torra och rötterna är feta, bör vård kosmetika väljas noggrant. Shampoos bör återfuktas, reglera talgkörtlarna, rengör föroreningen försiktigt. Dessutom bör du ompröva din kost och för att klargöra orsaken till problemet - kontakta en läkare.

Användbara videoklipp

Oljigt hår vad ska man göra? Välja schampo rätt.

Välja schampo för fet hår och hårbotten: recensioner, översyn av de 16 bästa schamponerna!

2018/09/02

Enligt statistiken lider varje andra bosatt i landet av alltför stort fet hår. Om du eller dina nära och kära finns i antalet personer som känner förhand om problemet, är materialet definitivt användbart för dig. Erfarenheten från många miljoner ägare av hårbenna krullar gör det möjligt att bestämma det bästa schamponet för tunt och smutsigt hår, för fet hårbotten. Sluta bekämpa problemet ensam, lösningen har redan hittats.

innehåll:

8 bästa schampon för fet hår: recensioner, recension

Speciellt för dig har vi förberett TOP-8 bästa förberedelser för vård av fet hår:

Estel

Verktyget för detta varumärke för feta trådar rensar effektivt huden och lockar sig, ger dem ytterligare volym. Ingår i produkten, har lecitin en positiv effekt på hårets struktur, nivåer och leder till det ursprungliga utseendet.

Curls är flexibla, smidiga och lydiga. Innehåller en sådan komponent som B5 - vitamin ger näring till håret och fuktar dem.

 • Väl tvättas bort.
 • Efter användning är håret lätt och luftigt.
 • Skapar inte en frodig volym.

Medelpriset på en produkt är 300 rubel.

Min favoritschampo ger mycket skum, det luktar gott. Bekväm flaska. Väl lättnar på huvudet. Håret är rent och fluffigt. Nu före mig är det ingen fråga hur man alltid använder schampo.

Jag använder verktyget i två år. Håret är rent i två - tre dagar säkert, och det här är en stor sällsynthet för mig. Effektiv, jag rekommenderar!

Natura Siberica

Det inhemska varumärket kändes länge på marknaden, specialiserat på produktion av naturlig kosmetika. Shampoo-tillverkaren innehåller ett stort antal vegetabiliska komponenter och är lika bra för män och kvinnor. Effektivt återställer hudens fuktighet, aktiverar tillväxten. Det är särskilt populärt bland köpare.

 • Innehåller inte konserveringsmedel och färgämnen, irriterar inte huden.
 • Lätt trevlig lukt.
 • Väl tvättas bort.
 • Prisvärd kostnad för god volym.
 • Brist på fluffigt skum.
 • Väl tvättas bort.
 • Efter applicering är håret svårt att tvätta.

Pris - cirka 300 rubel för 400 ml av medel. I allmänhet är ett bra schampo för svagt och fettigt hår.

Personligen för mig, efter att ha köpt ett schampo, har frisyren blivit mer lysande, mjukare. Diskret lukt och ekonomisk konsumtion. Mitt huvud håller mig rent under en lång tid.

Passar bra med fetthalt på huvudet, för älskare av naturliga produkter, rekommenderar jag att jag försöker.

Planeta Organica SAVON NOIR

Medel för benägen till fett hår från varumärket Planeta Organica rensar håret hårt. Kompositionen innehåller naturliga ingredienser som har en skyddande effekt. Förbättrar balanserad sebumsekretion, stramar inte eller torkar huden. Med denna vårdprodukt ser frisyren alltid perfekt ut.

 • Rengör direkt hårsäcken.
 • Innehåller naturliga ingredienser.
 • Agerar som ett antiseptiskt medel
 • Lugnar irritation på huden.
 • Skyddar mot de negativa effekterna av den yttre miljön.
 • Innehåller inte konserveringsmedel och sulfater.
 • Dåliga skum.

Budgettpriset är 100 rubel.

För mitt relativt korta hår, en bra schampo. Med rensning klarar man hundra procent. Jag kommer att använda den vidare.

Jag upptäckte naturligt schampo på råd av en vän, nu ändrar jag inte till en annan hemgjord. Krullarna är rena i två dagar och på den tredje jag bara samlar in i svansen. Och inga allergier.

Squanorm

Squanorm - schampo mot fettigt hår, bekämpar effektivt problemet med skalor på huvudets hud. De komponentkomponenterna ökar hastigheten på peeling, normaliserar utsöndringen av fett utan att orsaka irritation i huden.

Skonsam och ömtålig rengöring av lås och epidermier. Det kallas schampo för oljig mjäll, som snabbt kan eliminera det och förhindra återkomsten av svampar. Idealisk för användning på målade lockar, påverkar inte färgen.

 • Bra skumning.
 • Effektivt bortskaffande av seborré.
 • Högt pris

Kostnaden per flaska 200 ml - 600-800 rubel.

Shampoo är mycket, väldigt mjuk. Jag har inte träffat det här än. Enligt effektiviteten i kampen mot mjäll, det bästa botemedlet för dem som testats av mig!

"Jag klarade mig bra med seboréen som började med mig. Klåset var borta, håret började kamma lätt, det ser hälsosamt ut, glänsande.

Vichy

Speciellt utformad, med en unik uppsättning komponenter betyder reglerande greasiness. Minskar utsöndringen av hudfett, tar bort överflödigt fett, gör friskt hår och hud. Curls efter användning är lätta och lätta.

Speciellt utvalda ämnen i en speciellt uppmätt dosering noggrant vård för huden och upprätthålla det rätta balansen. Testad och godkänd av experter.

 • Tar bort fett.
 • Curls är lätta och lydiga.
 • Bra komposition.

Pris 800-900 rubel per flaska.

Slutligen hittade ett schampo som löste mig av mjäll. Tack Vichy! Jag har använt det redan ett halvt år och allt passar mig.

Jag köpte schampo för min son, han hade konstant mjäll. Läkemedelsberedningar hjälpte inte. Efter flera applikationer av schampot har klåda på huden gått och mjäll har blivit mycket mindre.

Alerana

Terapeutisk schampo är utformad speciellt för den särskilt noggranna vården av svaga, benägna att fett, krullar. Det aktiverar blodcirkulationen i skikten av epidermis, vilket stimulerar aktiv tillväxt. Balans sebum sekretion. Lättnar mot klåda, håret blir friskare och snyggt. Kompositionen innehåller naturliga ingredienser.

 • Verktyget klarar av håravfall.
 • För att uppnå en effektiv effekt är långvarig användning nödvändig.

Pris 350-400 rubel.

Mitt hår har definitivt förändrats till det bättre. Efter två månaders användning har tillväxten blivit mycket mer aktiv, mjäll har försvunnit.

Min mamma använder schampo, så när jag försökte. Efter det, och förvärvade mig själv. Resultatet av användningen är helt nöjd.

Faberlic

En bra lösning för att bekämpa fet hår för kvinnor och män. Det förbättrar talgkörtlarna, normaliserar epidermis mikroflora, lugnar och skapar en känsla av komfort. Perfekt för daglig användning.

 • Skyddar effektivt mjäll.
 • Återställ den normala balansen i huden.
 • Skarp volym.

Pris ca 250 rubel.

En trevlig känsla av komfort och renlighet från botemedlet varar hela dagen. God effekt från användning. Men det vore önskvärt att volymen på en flaska var mer.

Shampoo med en trevlig lukt, ger mycket skum. Efter användning är håret mjukt, lätt att kamma. I allmänhet är resultatet nöjt, men det är dåligt att volymen är liten.

Ren linje

Mjäll från den ryska tillverkaren. Dessutom förbättrar det elasticiteten, näring och fuktar krullarna, torkar inte huden. Efter honom är krullarna mjuka, livliga, inte belastade med mjällproblem.

 • Lågt pris
 • Ekonomiska utgifter.
 • Brottar hårets vattenbalans längs hela längden.
 • Efter tvättning är håret svårt att kamma.

Det genomsnittliga priset på 100-130 rubel.

Ekonomisk schampo, ger mycket luftskum. Totalt sett bra och billigt. Ganska nöjd med det.

Positivt överraskad av effekten av att använda schampo. Anständig effekt till ett lågt pris. Jag rekommenderar att köpa.

Jämförelsetabell med poäng: vilket schampo är bäst?

Det finns ingen universell botemedel som är perfekt för absolut alla. Om vad är det bästa shampooet för fet hår, fortsätter vi från konsumenternas åsikter och positiva recensioner.

Genomsnittspris, gnidning.

Betyg, 10-punktsskala

Välja schampo för fet hårbotten: 3-ka bäst

Konsumentrecensioner och expertråd hjälpte till att välja det bästa shampooet för fet hårbotten. Vi representerar TOP-3 anti-fettiga hårprodukter.

Låt oss dö på var och en av dem mer ingående.

Ökenens väsen

Ekologiskt schampo, innehåller teolja. Riktat för att bekämpa överflödigt fett. Den har en stärkande och skyddande effekt. Efter honom är frisyren mjuk och silkeslen. Medel med naturlig örtkomposition.

Rengör försiktigt och försiktigt fettlåsen. Den har en trevlig citron lukt. Konsumeras ekonomiskt. Väl tvättar strängar. Uppfriskar håret under lång tid.

Helen seward

Normaliserar sebumsekretion, med anti-aging effekt. Rengör delikat, ger volym och snyggt utseende. Det aktiverar blodcirkulationen, varigenom trådarna blir friska och vackra.

Regleringsmedlet fyller håret med energi, stärker dem och ger ett harmoniskt regelbundet lämnande. Det normaliserar hudens arbete. Lång känsla av friskhet.

Wella reglerar

Avslutar betyget på ett professionellt verktyg som innehåller lera. Kvalitetsreglerande schampo från företaget Vella. Den främsta fördelen med Wella Regulate är att behandlingsprocessen inte sker genom torkningskurvor, utan genom att bygga upp det korrekta och hälsosamma arbetet i epidermalcellerna.

Pålitlig eliminering av orsaken till sjukdomen. Andra liknande lösningar eliminerar effekterna. Perfekt för regelbunden användning.

Bäst torrt oljigt hårschampo

Dry shampoo har nyligen tagit sin position på kosmetikmarknaden. Medel - pulver, rensar hår och hud utan att använda vatten. Speciellt bra för hår med mycket fetthalt - pulvret absorberar fett från håret, och all smuts tas bort vid kamning. Populära märken av torra schampon enligt 2017.

 • Tork shampoo Syoss. Spray sprayed på lockar, ger friskhet och lämnar inga spår. Återstoden av drogen rengörs genom kamning eller handdukning. Rid av svamp på håret.
 • Batiste torr schampo. Högkvalitativt verktyg för att ge håret friskhet. Det ger en spektakulär volym, har en ljus, trevlig arom. Lätt att använda och bekvämt på språng. Den perfekta lösningen för människor som leder en aktiv livsstil. Produkten har redan fått många insignier. Och är särskilt populär bland konsumenterna.
 • Dry Dove Shampoo. Spray tar omedelbart bort fet film. Applicera på håret och kamma sedan försiktigt. Tillåtet att ansöka en gång var sjunde dag. Avviker till ett överkomligt pris.
 • Dry Oriflame shampoo för fet hår upprätthåller effekten av rent hår i tjugofem två timmar. Prisvärd kostnad.
 • Torr Lush Remedy. Väl visat sig vara i aktion och vann ett visst antal fans. Rengör snabbt håret och hårbotten, fyller med vitaminer och ger extra glans och glans.

Fondens verksamhet är i allmänhet densamma, men för ett flertal kvaliteter och i enlighet med undersökningsdata är ledaren Batiste-torrschampo. Högt uppskattat av proffs och vanliga användare.

Det bästa schampoet för tunt och smutsigt hår

Tunt, oljigt hår blir snabbt smutsigt och volumlöst. Shampoo för tunt och oljigt hår hjälper till att lösa problemet. I kategorin ledande professionella medel för premiumklass.

 • L'Oreal Professionnel Volumetry Salicelsyra + HydraLighht. Ledaren bland schampon för de smala lås som är föremål för fetthalt. Salicylsyra är närvarande. Medlen rengör, fuktar, stärker och ger volym. Väl skum och tvättar av, torkar inte hår och hud. Frisyren är länge ren och välskött, utan oljig glans. Detta slog försäljningen från det franska företaget.
 • Wella System Professional Volumize - från tyska utvecklare rensar håret och huden försiktigt, vitaminiserar och ger ett måttligt utseende. Ger mycket skum, tvättas snabbt, förvirrar inte håret.

Det bästa schampotet för fettigt hår vid rötterna

Vi valde två ledande schampo för fet hår vid rötterna från 2018.

 • Elegant och Shine Shampoo från varumärket Mulsan Cosmetic - det bästa shampooet för strängar som är feta vid rötterna. Medel från denna tillverkare är inte den första som upptar en ledande position. Den har en unik naturlig komposition och är säker när den används regelbundet. Detta framgår av den korta hållbarheten. Rengör huden hår och hårbotten, utan att orsaka allergier.
 • Natura Siberika, vi har redan nämnt det tidigare. Det är i stor efterfrågan, eliminerar fettinnehållet i rötterna.

Bästa fuktgivande schampo

Om ditt hår är oljigt vid rötterna och torka på spetsarna, använd ett fuktgivande schampo för fet hår. I kategorin schampo Elsev för fet hår och normalt med en tendens till fetthalt tar den första positionen. Bra för torra tips. Som en del av väsentliga citrusoljor innehåller vitaminer inte silikon. Trevlig arom, bra skumning, överdriver inte. Curls efter applicering ljus och fluffig.

Vad ska du köpa schampo med zink

Friederm Zinc - ett läkemedel som innehåller zink, syftar till att eliminera mjäll, seborré och överflödigt fett. Efter användning varar effekten av rena strängar lång tid. Lugnar huden, minskar allergiska reaktioner. Det bästa botemedlet med zink.

Vad ska man leta efter när man väljer

Liksom någon kosmetisk produkt väljs schampo individuellt. Hur man väljer det perfekta schampot för mycket fet hår. Gör ett val till förmån för naturkosmetik, utan kemiska element.

Dessa produkter rengörs försiktigt och försiktigt utan att störa den naturliga balansen i hårbotten. Naturliga ingredienser behandla och återställa. Huvudregeln - välj ett verktyg som matchar din typ av hår.

Hur man tvättar fettigt hår

Hur tvättar man ordentligt? Läkare och trichologer som behandlar hår och hårbottenproblem rekommenderas att tvätta håret regelbundet, i enlighet med graden av förorening, med specialutvalda agenter.

 • Du kan inte tvätta håret med schampo för andra typer. Annars skadas skyddsfilmen på huden och fettinnehållet ökar.
 • Tvätta huvudet med varmt vatten, använd shampoo med massagerörelser, skölj och skölj igen. Första gången är rengöring från damm och smuts, den andra - från alltför mycket fett.
 • Använd inte balsammen på krullarnas rötter, den bildar en film på huden och klämmer på porerna, provar fettproduktionen.
 • Skölj med kallt vatten, det lugnar talgkörtlarna.

11 bästa schampon för fet hår

Enligt statistiken har varje tredje invånare på jorden fet hår, även om det på sommaren verkar som om denna figur klart underskattas. Om du är bland de "lyckliga", så försökte du förmodligen mycket olika schampon, som inte löste ditt problem. Kanske är det nog att söka efter mirakeluppställningen på egen hand och det är dags att ta reda på vad dina kamrater i olycka fann? Vi samlade recensioner och åsikter av ägare av fettigt hår om olika schampon och inkluderade de bästa produkterna i granskningen.

Shampoo för fet hår vilket företag att välja

Alla företag som producerar schampo, finns i linjen minst ett sätt att bekämpa det feta håret. Sant kan inte alla uppnå någon märkbar effekt. Men det finns riktigt bra kompositioner, även om de kanske inte är lämpliga för någon på grund av de enskilda egenskaperna hos håret eller hårbotten. Så du bör omedelbart notera flera tillverkare och prova schampon från sina linjer.

Effektiva produkter för vård av glänsande fet hår erbjuds av följande märken:

1. Schwarzkopf Henkel

4. Natura Siberica

5. Apivita Propolin

6. Desert Essence

Några av dessa tillverkare är inriktade på produktion av naturliga (eller så nära som naturliga) produkter - de är mer som kvinnor. För män är det viktigt att shampoo tvättar huvudet mot en knäcka - de är lämpliga för traditionella kompositioner från populära märken.

De bästa kvinnans schampon för fet hår

När man skapar kvinnors schampon beaktar utvecklarna de fysiologiska egenskaperna hos det svagare könet, till exempel, deras tunna och känsliga hud. Sammansättningen av sådana medel introducerar mer naturliga ingredienser som efter rengöring kommer att ge näring och fuktar håret.

Apivita Propoline med Nettle and Honey

Denna "högspecialiserade" schampo är lämplig för dem som har fet hårbotten men torra och livlösa hårändar. Den har en 85% naturlig komposition och är en av de få produkter som kunderna inte har några klagomål om. Formeln innehåller ett stort antal naturliga ingredienser: propolis och honung, nässlextrakt, aloe, samt eteriska oljor. Och i stället för vatten för grunden tas rosmarin tinktur.

fördelar:

 • Det klarar inte bara huden, utan reglerar utsöndringen av talgssekretioner.
 • Smoothes varje hår;
 • Underlättar kamning och styling;
 • Långvarig ren huvudeffekt;
 • Gör håret silkesmort till beröring;
 • Innehåller inte parabener och andra aggressiva ämnen.

nackdelar:

 • Det är inte billigt;
 • Rekommenderas inte för personer med allergier mot biprodukter.

Natura Siberica "volym och balans"

Välprövat inhemskt företag med naturlig kosmetika och vårdprodukter producerar bland annat schampo för fettigt hår. Den innehåller många växtkomponenter, vars främsta stärkande cedertälva och arktiska hallon-extrakt, vilket aktiverar hårväxten.

fördelar:

 • Innehåller inte SLS och andra parabener;
 • Det ger håret en hälsosam glans och märkbar volym;
 • Långvarig rengöringseffekt;
 • Trevlig lukt;
 • Tillräckligt ekonomiskt på grund av bra skumning;
 • Rimligt pris.

nackdelar:

 • Inte mycket bekväm flaska;
 • Liksom alla vårdprodukter - inte alla är lämpliga.

Detta schampo är en riktig troll för oljigt men tunt hår. Den maximala effekten av att öka volymen med den kan erhållas med en extra balsam från denna linje.

Desert Essence Organics Citron tea tree

Den organiska formeln från vilken potentiellt skadliga ämnen är uteslutna är inte ens en syntetisk doft. Likväl tvättar shampoo bort överflödet av sebaceous utsöndring och reglerar dess produktion. En intressant del av Desert Essence - här är de första ställena: Aloe juice, vilket förbättrar hårväxt, citron och tea tree oljor, yucca extrakt, rik på selen och zink och nässla.

fördelar:

 • Naturlig komposition med mildt ytaktivt medel;
 • Aloe juice som en bas (i stället för vanligt vatten);
 • Bekväm frigöringsform - mjuk tuba;
 • Hår med honom mindre fett och längre behåll friskhet;
 • Mycket trevlig lukt;
 • Rimligt pris.

nackdelar:

 • Ganska flytande konsistens;
 • Dåligt skum, vilket ökar bekostnaden av medel.

Kunder säger att håret blir hårdare och kammat efter att ha använt denna schampo - som om de tvättades med tvål. Problemet löses med luftkonditionering och kvinnor är beredda att förlåta detta lilla besvär för säker sammansättning och vacker glans av krullarna

Shauma 7 örter

Shampoo, vars huvuduppgift är att mjuka, rengöra och släta håret, är idealiskt för alla med hårbotten för fet. Sammansättningen innehåller naturliga extrakt: kamille, rosmarin och humle, vilket återställer och ger näring till skadat hår.

fördelar:

 • En trevlig växtbaserad arom, om än lite hård;
 • Ger volymen till tunna strängar och lyser på försvagat hår;
 • Långvarig rengöringseffekt;
 • Den skumar väl och förbrukas mycket långsamt;
 • Det tvättas lätt bort, utan att lämna en glatt känsla;
 • Tillåter dig att göra utan balsam;
 • Ingen fuzziness effekt;
 • Tillgänglighet och attraktivt pris.

nackdelar:

 • Ett litet torrt hår;
 • Kan inte vara lämplig för personer med känslig hud och orsaka klåda.

Faktum är att åsikterna delades om örtschampo: för vissa kvinnor passade det inte alls - en allergi mot växter (främst nässla) drabbades. Andra var glada, för för mycket oljigt hår visade sig det här verktyget vara en riktig frälsning.

De bästa mänens schampon för fet hår

Mäns schampo innehåller tuffare ytaktiva medel som ger maximal rengöringseffekt. Ofta innehåller de antibakteriella och antifungala kosttillskott som eliminerar mjäll, koffein och taurin. Svåra killar som känslan av absolut renhet, och tillverkare går bara för att möta dem.

Redken Män Clean Brew

Detta schampo rengör inte bara hårbotten och håret för överskott av sebumsekretion, men ger dem också omfattande vård. Den innehåller bryggerjäst och malt, rik på B-vitaminer - de gör håret tjockare och ger en hälsosam glans. Och tillsatsen av apelsin extrakt uppdaterar huden även i värme.

Ren Brew avser djuprenande ämnen som kan spola ut starka porer och ackumulerande ämnen (masker, stylingskum). Detta förklarar en ganska stel komposition: med två typer av kraftfulla tensider och salicylsyra. Säljs i flaskor på 250 och 1000 ml.

fördelar:

 • Avlägsnar smutsiga hemligheter och smuts från första gången - att pipa;
 • Med långvarig användning blir håret tjockare, minskar fett.
 • Ger uppfriskande effekt
 • Den har en trevlig citrus lukt med öl anteckningar;
 • Gör håret mjukt;
 • Det skummar bra och är mycket ekonomiskt.

nackdelar:

 • Torka efter användning
 • Innehåller SLS och SLES;
 • Dyr.

Trots vissa brister, män gillar detta schampo: det är effektivt, det luktar som en man och ser ut som en flaska öl.

Nivea Men "Extreme Freshness"

Shampoo, som inte bara löser problemet med fet hår under tvätt, men eliminerar det också i framtiden. Sammansättningen imponerar med dess effektivitet: citrusjuice nourish, cupana extrakt (guarana) hjälper till att hantera dermatologiska problem, menthol uppdateras och glycerin och hydrogenerad ricinolja behåller fukt. Samtidigt klarar sig manschampo med sin huvuduppgift - rengöring av fet hår.

fördelar:

 • Glattar håret i alla längder;
 • Ljuskylningseffekt;
 • Trevlig frisk lukt;
 • Innehåller inte SLS - lämplig för långvarig användning.
 • Eliminerar mjäll
 • Utmärkt skumning;
 • Säljs i alla butiker till ett överkomligt pris.

nackdelar:

 • Med tiden kan det börja torka huden på huvudet.

Även om tillverkaren tillåter användning av Extreme Freshness-schampo på normalt hår, är det bättre att inte göra det här - verktyget torkar dem fortfarande allvarligt.

Klar Vita ABE Män "Kontroll av fett"

Ett schampo som samtidigt tar bort håret från överskott av talg och mjäll. Sammansättningen är inte så naturlig, men "kraftfull" och tvättar huvudet mot det knäckande. Det ger emellertid inte några speciella allergiska reaktioner även vid långvarig användning.

fördelar:

 • Tvättar effektivt håret;
 • Hjälper bli av med mjäll och klåda
 • Väl uppfriskande hårbotten;
 • Håller håret rent längre
 • Tjock och ekonomisk, rik skum;
 • Finns till ett pris.

nackdelar:

 • Instabil flaska;
 • Oavslutad lockform - Shampoo fläckar dispensern hela tiden.

De bästa torra schamponerna för fettigt hår

Tork Shampoo är likadan utseende som en vanlig spray, pulver eller pressad kakel, men det rensar helt håret från fett och smuts. Det finns inget behov av att använda vatten. Sådana medel är oumbärliga på långa resor, på sjukhus - varhelst det är svårt att tvätta mitt hår på traditionellt sätt.

Självklart är detta förfarande inte en komplett ersättning för torr schampo, men det är ganska möjligt för honom att ge ett rent och snyggt utseende till hans hår under en tid. Han kommer att klara av fettigt hår, och hans rester kan lätt avlägsnas med en kam.

Osis + Refresh Dust Bodifying

Denna "högspecialiserade" schampo är en frälsning för dem som inte har tid att inte bara tvätta, utan också att laga håret ordentligt. Sold som en spray med en volym på 300 ml, det är en universell botemedel för att uppfriska frisyren och ge den en volym.

fördelar:

 • Avlägsnar glänsande hårsken;
 • Ger volymen vid rötterna, som varar fram till slutet av dagen.
 • Den kan användas för enkel styling;
 • Absorberar snabbt överflödigt fett;
 • Förblir osynlig på håret.

nackdelar:

 • Känner till beröring;
 • Mycket dyrt;
 • Starkt smaksatt.

Den enda begränsningen av användningen av detta verktyg - det är oönskade att använda det på svagt hår (till exempel efter blekning).

Syoss Anti-Fett

Shampoo finns i form av en spray med en volym av 200 ml. Dess sammansättning innehåller en betydande mängd vitaminer och användbara mikroelement, vilket inte bara lindrar hår från fett, utan också tar hand om sin hälsa. Naturligtvis var kemi inte heller gjort utan kemi här, så du borde inte använda den som någon torr schampo hela tiden.

fördelar:

 • Lätt att använda;
 • Utmärkt rensar, och effekten varar en dag eller två;
 • Ej giftigt och med rimligt bruk förstör inte håret.
 • Väl kammad ut, utan att lämna vita flingor på huvudet;
 • Efter "tvätt" frisyren passar lätt;
 • Shampoo ger hår en märkbar mängd;
 • Lämpligt pris.

nackdelar:

 • Absolut oekonomisk kostnad;
 • På känslig hud kan det orsaka klåda;
 • Inte alla tycker om lukten.

För att spara ett underbart verktyg rekommenderas kvinnor att applicera den bara vid rötterna - så shampooet räcker för en längre period.

De bästa fasta schamponerna för fet hår

Det skulle vara mer rättvist att kalla den här kategorin shamponsäp för huvudet, men vi kommer inte att argumentera med tillverkare för att inte vara förvirrad i termer. Hårda schampon är idealiska för fet hår, eftersom de renar dem bättre och har en längre bestående effekt. Och det är inte mindre lämpligt att använda än traditionella flytande produkter.

Ma Provence Green Clay

En blomformad skiva med ett runt hål i mitten ser väldigt ovanligt ut, men det är bekvämt att behålla det tack vare den lilla krokhållaren som ingår. Liksom alla fasta rengöringsmedel kommer schampon att vara bekvämare och mer användbar i en sluten låda eller tvålbox.

Trots den naturlighet som tillverkaren förklarade är de första linjerna i kompositionens beskrivning här olika sulfater, och de naturliga komponenterna (sheasmör, extrakt av vete, nässla och apelsin) ges endast en liten del av talstången vid 85 g. Men recensionerna för detta verktyg är mycket bra.

fördelar:

 • Sköljer perfekt även mycket smutsigt huvud;
 • Håret blir starkare och mindre faller ut;
 • Eliminerar delade ändar;
 • Gradvis mjäll går bort, hårbotten mjuknar;
 • Strängar efter tvätt blir ljusa, glänsande och får volymen;
 • Trevlig lukt;
 • Endast mjuka tensider ingår - även utan SLES.

nackdelar:

 • Det finns ingen långsiktig effekt av "avfettning";
 • Kan inte användas ständigt - du måste byta på andra sätt;
 • Tvätta snabbt.

Lush Jumping Juniper (Juniper)

Fasta schampon av det här varumärket på vår marknad uppträdde bland de första. Specifikt är denna typ av Lush utformad för att ta hand om fet hår. Trots namnet "Juniper", luktar det som lavendel och lime. Säljs i form av en rundad del som väger 55 g med en kvist torr lavandin, "inbäddad" i barens yta.

fördelar:

 • Rengör mycket bra;
 • Uppfriskar och toner huden skonsamt.
 • Gör inte tyngre och smälter inte håret, gör dem mjukare.
 • Det klarar sig väl med spolningsmaskor;
 • Reglerar sebumsekretion;
 • Balanserad näring och hydratisering - optimal för fet hår;
 • Kompakt och bekvämt på vägen "tvättmaskin";
 • Mycket ekonomisk kostnad.

nackdelar:

 • Det skapar en åtdragande effekt på hårbotten och torkar hårets ändar;
 • Innehåller SLS;
 • Berör håret av volymen.

Vilken schampo för fet hår att köpa

1. Om håret inte bara är fet, men också försvagat, kommer den billiga hemmafrukten Natura Siberica Volume and Balance att klara båda problemen.

2. Försöker komma undan skadlig kemi? Ditt val - ekologiskt citron-tea-schampo från det amerikanska företaget Desert Essence.

3. För de som inte har någon reaktion på växtallergens (särskilt nässla) kan du rekommendera en billig version av Shauma "7 örter".

4. Ägare är torra i ändarna, men snabbt blir fett vid kröllarnas rötter behöver ett balanserat verktyg Apivita Propoline.

5. En riktig man som föredrar att shampoo launders, även fettigt hår till en squeak, kommer att tycka om den rena rengöringskompositionen från Redken - Clean Brew. Eller billigare analog av "Kontroll av fetthalt" från Clear Vita ABE.

6. För att lösa problemet med snabba, feta hår på sommaren kommer Nivea Extreme Freshness att vara särskilt relevant för män.

7. Kvinnor som ständigt inte har tillräckligt med tid (eller vatten) för att tvätta håret, bör titta på torrschampot Syoss Anti-Grease.

8. Vill du göra styling också? Ta omedelbart Osis + spray.

9. För att lösa flera problem på en gång, som glänsande hår, splittrade ändar och mjäll, behöver du en bra, solid Ma Provence-shampoo av grön färg.

10. För mycket oljigt hår (om du inte är rädd för volymminskning), kan du använda en solid Lush Juniper shampoo.

Det bästa schampot för fet hår på rötterna

Det bästa schampoet för fet hår på rötterna hjälper till att normalisera arbetet med talgkörtlarna, ger högkvalitativt hår och hårbottenvård. De har utmärkta rengörings- och avfettningsegenskaper. På listan över de bästa drogerna med djupt rengöringsschampo för oljigt hår hos män.

Läget i hårbotten är instabil och kan förändras under påverkan av olika negativa faktorer. Bland dem är stress, depression, felaktigt utvalda kosmetika för vård av hårbotten. Om håret är oljigt vid rötterna kan problemet lösas med hjälp av de bästa schampon som normaliserar talgkörtlarna.

Torrt schampo för fet hår

Med fettrötterna frisyrar sig snabbt överklagandet. Detta kan förebyggas genom att använda torra schampon som snabbt kan avfetta håret på grund av absorption av talg.

Batiste original

Batiste Original Dry Shampoo är en av de mest populära. Han fick erkännande av konsumenten på grund av sin förmåga att effektivt hantera det ökade fettinnehållet hos håret vid rötterna och längs hela sin längd. Denna kosmetika är hypoallergen och har därför inga kontraindikationer. Förberedelsen omfattar:

 • risstärkelse;
 • antistatiska medel;
 • bensylbensoat (antiseptiskt);
 • alkoholbeteende (ger antibakteriell och antiinflammatorisk effekt).

Absorberande i detta schampo är risstärkelse. Det är han som absorberar talg, och de övriga ingredienserna ger skydd för hud och hår.

Metoden för applicering av denna kosmetiska är enkel: du måste ta bort locket och tryck på sprutpistolen. Jetet av detta läkemedel är brett, sprutmoln är tjockt. Därför är en kort press tillräcklig. Den här kosmetiken kommer att uppdatera huden och håret länge, vilket är väldigt bekvämt när det inte finns tid eller möjlighet att tvätta håret. Genomsnittligt pris - 505 p. per flaska av 200 ml.

Kerastas Powder Bluff

Kerastase Powder Bluff är en kosmetisk hårvårdsprodukt som kombinerar egenskaper och effekt av två droger samtidigt:

För att uppnå effekten av avfettning av håret sprutas kosmetiken över huvudet på ett avstånd av 5-7 cm, lämnar i 2-3 minuter och kammar håret.

Kompositionen omfattar:

 • mineraler som är nödvändiga för friskt hår;
 • xylos;
 • vitamin E;
 • UV-filter;
 • värmebeständiga komponenter.

Spray shampoo hjälper till att förbättra hårets lydnad, uppdaterar och ger en trevlig arom. Den genomsnittliga kostnaden för denna kosmetiska produkt är 1200 rubel per 250 ml flaska.

Professionella schampon för feta hårrötter

Professionell kosmetika för fet hår kan lösa problemet snabbt och effektivt. Koncentrationen av tvättmedel och terapeutiska komponenter i dem är högre än i konventionella schampon.

L'OREAL PROFESSIONNEL PURE RESOURCE

Professionella hårvårdsprodukter från L'Oreal är kända för sina snabba åtgärder. PURE RESOURCE shampoo är ett utmärkt val för problematiskt hår. Läkemedlet tillhör kategorin multifunktionella, näring, defats och skyddar huden. Efter att ha torkat huvudet med detta schampo krävs ingen balsam, eftersom håret blir lättsamt och lätt att kamma.

Shampoo innehåller vitaminer, mineraler, lipidkomplex. Det finns inga kontraindikationer. Genomsnittligt pris - 700 p.

Shampoo syoss

Syoss-shampoo för feta hårrötter har utmärkta tvättegenskaper, närmar och skyddar hårbotten. Förberedelsen omfattar:

 • aprikosolja;
 • pantenol;
 • hydrolyserat keratin;
 • vitaminer;
 • aromatiska tillsatser.

Kosmetisk produkt har en trevlig delikat arom, gör håret silkeslen och smidig. Det är en specialpreparat för smutsiga i rötterna på håret och torrt på spetsarna. Det utmärks av dess förmåga att effektivt avfetta, därför kräver det noggrann användning för torr hårbotten. Det genomsnittliga priset på 220 rubel. för 500 ml.

Billiga schampon för feta hårrötter

Billiga schampon - det mest populära sättet att ta hand om håret oljigt vid rötterna. Detta beror främst på möjligheten att byta droger som inte är lämpliga av någon anledning till andra utan ånger.

Natura Siberica "volym och balans"

Natura Siberica Shampoo "Volym och balans" - ledande inom försäljningen av linjen för fet hår. Läkemedlet är helt säkert, innehåller inte sulfater och parabener. Den viktigaste aktiva ingrediensen är ett extrakt av arktisk hallon, rik på vitamin C.

Shampoo "Balans fett"

Shampoo "Balans av fettinnehåll" i Clear vita Abe Ultimate Control-linjen ger kontroll över talgproduktionen, snabbt avlägsnar hud och hår, ger näring och fuktar dem. Basen för detta läkemedel är Nutrium 10-formel, som innehåller 10 naturliga komponenter, vars samverkan ger lydnad, glans och återställande av hårstrukturen.

Shampoo är ekonomiskt tack vare den tjocka konsistensen och utmärkta indikatorer på skumning. Denna kosmetika kan användas för daglig tvättning av huvudet, utan rädsla för att torka ut huden. Läkemedlet har en kumulativ effekt: ju längre användning, desto bättre är hår och hud. En särskiljande egenskap är långvarig spolning på grund av bra skumning. Det genomsnittliga priset på 250 p.

"Black currant and nettle" från GREEN MAMA

Shampoo "Black currant and nettle" är utvecklat på grundval av en formel med ett minimum av konstgjorda komponenter. Tillverkaren garanterar en bestående effekt av fluffiness och glans av hår med regelbunden användning av denna kosmetiska.

Drogen har utmärkta rengörings- och avfettningsegenskaper, är rik på vitaminer och naturliga ingredienser som är fördelaktiga för hårhälsan. Det genomsnittliga priset på 250 p.

Shampoo "Regulatory" från Vichy Dercos

Fransk "Regulatory" schampo är ett läkemedelsmedel för fet hår. Kunna kontrollera sebaceous körtlar och förhindra ökad produktion av talg. Läkemedlet innehåller salicylsyra, vilket ger upplösningen av fettfilmen och har en torkningseffekt.

Basen för denna kosmetiska produkt är termiskt vatten, som snabbt kan återfuka huden, förhindrar att den torkar ut under avfettning. Shampoo rekommenderas 2-3 gånger om dagen. Genomsnittligt pris på 800 p.

Shampoo för män Clean Brew Extra Cleansing

Shampoo från Redken för män för män Clean Brew Extra Cleansing Shampoo är ett medel för djupt rengöring av hårbotten och håret. Avlägsnar effektivt fett och ger kvalitetsvård. Krämig konsistens, vilket garanterar effektivitet och användarvänlighet. Den rekommenderade frekvensen av procedurer är 1-2 gånger i veckan.

Med frekventare användning kan det orsaka torr hud. Sammansättningen av läkemedlet naturliga och syntetiska komponenter. Shampoo har en trevlig arom, den är väl uppfriskad, lukten varar länge. Det genomsnittliga priset på 1100 p.Nästa Artikel
4 bästa mjällschampo