Hur man väljer ett lätta schampo


Shampoo för lätta hår - ett mildt medel som låter dig tända håret i två eller tre toner. Effekten av detta verktyg är inte så mycket skada på hår som färg, men brukar också ytterligare näring och stärker strängarna. I artikeln kommer vi ta reda på vad som är en lättnadshampo, lära dig att välja en lämplig produkt, bekanta dig med översynen av de mest effektiva schamponerna för idag. Du kommer också att vara intresserad av information om hur effektiv masken med kanel är för att lätta håret och vilka recensioner som finns.

Är det möjligt att lätta håret med schampo

Naturligtvis är det omöjligt att uppnå en radikal förtydligande av håret med hjälp av en tonad schampo. Biverkningen är ganska mild i sin effekt, så det maximala det kan göra är att göra håret lättare med en eller två toner, i sällsynta fall med tre.

Tint shampoo med en ljusande effekt rekommenderas för användning av naturliga blondiner och de med artificiellt missfärgat hår. Hårbrunt hår och brunetter med detta schampo kan inte lysa upp.

Dessutom kommer även blonda och brunhåriga tjejer att kunna göra håret lättare inte omedelbart, men endast efter flera användningar av schampo.

Du kommer också att vara intresserad av information om huruvida du kan lätta ditt hår efter keratinrätning och hur man gör det korrekt.

I videon - proceduren för blekning av hår med schampo:

Lightening shampoo

Tänk på funktionerna i lätta shampo för hår, samt en kort genomgång av de mest populära och effektiva verktygen i denna kategori.

beskrivning

Hair Brightening Shampoo är en kosmetisk produkt med en mild effekt, som innehåller färgämnen i en liten koncentration, liksom ytterligare komponenter, inklusive de av vegetabiliskt ursprung, för näring, fuktgivande och omhändertagande av hår. Ett sådant verktyg kan få några applikationer att lätta håret på två eller tre toner.

Observera att verktyget har en likformig men kortvarig effekt - det är inte ett färgämne som kan tränga in i hårets struktur. Men shampooet torkar inte huden och håret så mycket, håller elasticiteten och livligheten på strängarna, ger en underbar naturlig glans och silkiness.

Särskilt användbart kommer att vara denna verktygsfärgade blondiner som snabbt kan ta bort pigmentet från de växande hårrötterna. Användningen av ett lysande schampo hjälper till att använda mindre skadlig ammoniakfärg, som aggressivt verkar på trådarna. För grått hår kommer det här verktyget också att vara användbart, eftersom det kan göra en kvinna blond och helt eliminera det irriterande gråa håret. Shampoo används också för färgat, melirovanny hår som hjälper till att behålla sitt utseende. När man lyfter fram kort hår är det viktigt att schampon inte orsakar mjäll eftersom med en kort frisyr blir det mycket märkbart.

Kanske kan du också vara intresserad av information om hur den röda färgen ser ut på mörkt hår utan att bli lättare.

översikt

Schwarzkopf linje Blond Mi

Shampoos av denna linje är idealiska för dem som vill ge sitt hår en trevlig varm nyans. Verktyget kan lätta strängerna och ge dem följande nyanser: vete, karamell, gyllene, persika.

Dessutom har varumärket en serie med kalla toner, platina eller ashy hårfärg. Shampoo rekommenderas för användning på hår som är upplyst med färgämne och inte naturligt. Om före användning av schampo var en markering på mörkt brunt hår, då kommer det att ljusna de markerade trådarna och kommer inte att tas på de naturliga. Men hur effektiv masken för håret med citron för lätta och hur du kan göra det, kan du läsa här.

Blond Glam Shampoo av Redken

Detta verktyg ger det klara huvudet av hårets ljusstyrka och oklanderliga glans. Med regelbunden användning gör krullarna ljusare med 2-3 toner. Rekommenderas för användning med luftkonditionering med samma namn märke.

Shining Blonde av L'Oreal

Verktyget gör att du kan ge en vacker skugga av platina, för att eliminera den gula undertonen, för att jämföra hårets skugga helt. Rekommenderas endast för användning på förklarade färg- eller peroxidsträngar.

Verktyget hjälper till att bli av med den gulaktiga undertonen från första användningen. Shampoo håller håret hälsosamt, samtidigt som det ger en vacker lysande nyans. Den stora fördelen med detta verktyg är dess förmåga att använda den på tunna, torra och skadade trådar. Främjar bevarande av fukt i cellerna.

Eugene blond schampo

Medel från det franska varumärket, som effektivt bidrar till att lätta koppar, kastanj, blond, eldrött hårfärger. Produkten innehåller naturligt protein som ger näring krullarna, ger dem glans och strålning. Det kan inte användas om det finns sår på huvudet, skärningar, nötningar, eftersom läkemedlet innehåller en liten procentandel av oxidationsmedel. Pris - 980 rubel per förpackning på 250 ml.

Några yrkesverksamma anser att denna produkt är en mer godartad motsvarighet till ljussfärg. Kan missfärga trådar även på 4-5 toner - det är tydligt att för flera applikationer. För frekvent användning är inte lämplig.

Blond Platinum Shampoo

Det här verktyget rekommenderas för att få en fin kalltone. Det är bäst att använda det på förfärat (klarat) hår. Medlen avlägsnar på ett tillförlitligt sätt yellowness, hjälper till att göra färgning och markera mättad, ljus. Shampoo är gjord i USA, kostnaden för det är 1000 rubel per förpackning på 50 ml.

Efter 10-14 dagars användning garanterar tillverkaren en kall nyans. Verktyget bland annat hindrar även mjäll. Observera att effekten av ansökan ackumuleras i det här fallet, så efter den första tvåveckorsutbildningen i framtiden är det tillräckligt att använda schampo ett par gånger i veckan. Men för att klargöra naturliga strängar är det inte lämpligt.

Du kan också göra hårblegning med majonnäs, men hur man gör det korrekt anges här.

Mässa hår shampoo

Blondiner, både naturliga och konstgjorda, kan inte bara använda ljussmedel, men också tonade - för att ge en extra attraktiv ton till ljusstarkt hår. Därefter betraktar vi funktionerna i färgverktygen för ljust hår, bekanta dig med de mest populära verktygen från de som presenteras idag i försäljning.

beskrivning

I kontrast till lätta shampoos kan tonade använda både blondiner och redheads, brunhåriga kvinnor och till och med damer med chokladfärgat hår. Ett sådant verktyg kan ge en vacker nöt, karamell, honungblond eller någon annan nyans av hår, förutom att, till skillnad från färg, inte skadar håret. Tonad schampo är lämplig för rakade strängar - den kommer att uppdatera och uppdatera ditt hår perfekt, ge det ett nytt ljud.

Verktyget har en mjuk, mild effekt, förstör inte hårets struktur, närmar sig, fuktar och skyddar dem mot miljöens skadliga effekter.

Det kommer också att vara användbart att lära dig hur man lyser håret med läsk, men hur man gör det korrekt anges här.

Shampoo är lätt att använda hemma: färgen blir enhetlig, högkvalitativ. Dessutom kan du med sin hjälp inte bara lägga till en ny färg på strängarna, utan också bli av med den yellowness som ofta följer med konstgjort blekt hår.

På videon - en beskrivning av sättet och möjliga resultat:

översikt

Därefter betraktar vi de mest populära och effektiva schamponerna för blont hår.

Shampoo av det här varumärket är speciellt utformat för ljusa, grå eller konstgjorda ljusstrålar. Den är en produkt av professionell kategori. Verktyget tar på ett effektivt och tillförlitligt sätt bort det gula pigmentet, och grågråt hår ger ett grått hår. Sammansättningen av silkeproteiner, vilket ger håret en känslig konsistens, utjämning av strängar och bambuxtrakt - omhändertagande, fuktgivande.

Crystal Shine Complex

Detta verktyg är utformat speciellt för att ge strålning och glans till ljuskrullningar. Sammansättningen av partiklarna av naturlig glimmer, vilket ger strängarna en unik glans, liksom polyfenol, har en antioxidant effekt, grapefrukt extrakt för att stärka och återställa.

L'Oreal Shine Blonde Shampoo

Ett skuggmedel som effektivt eliminerar gulfärgning på artificiellt upplysta strängar. Verktyget är lämpligt som korrigeringsmedel efter färgning av låg kvalitet, eftersom det perfekt anpassar hårets skugga. Detta läkemedel kan till och med hantera svåra fall när strängar blir vulgulgul eller ljus stråstråle som ett resultat av hemlagad färgning.

Bland annat handlar verktyget om hår, ger näring och återställer dem. I sammansättningen av ceramider, förstärkande lockar, skyddande komponenter, pigment av hög kvalitet, inklusive lila för att eliminera den gula subtonen.

OLLIN INTENSE Profi COLOR

Tint shampoo utformad speciellt för grå och blekta trådar. Verktyget tar effektivt bort smuts, försiktigt toner och bibehåller de färgade kretsarnas ljusstyrka. Den kan också användas som en gul nyanser av nyanser.

Och här är hur hårmaskan används efter lätta och för vad det behövs anges det här.

Är det möjligt att lätta färgat hår med schampo?

Med hjälp av ett lysande schampo är det ganska möjligt att ge en ljusare ton till de färgade trådarna - naturligtvis, om håret är färgat i ljus nyanser. Om du är målade i en brinnande brunett eller du har mörkt brunt hår, kommer ljushampo inte göra något "väder".

Det är också nödvändigt att ta hänsyn till att den önskade förtydligandet inte kommer att komma omedelbart - efter den första ansökan kommer effekten inte att vara tydligt synlig. Men om du utför ett förfarande med hjälp av ett lätta läkemedel, så kommer resultatet efter några få procedurer att vara säkert.

Du kommer också att vara intresserad av information om hur du anpassar hårfärgen om rötterna är ljusare.

Det är inte önskvärt att använda ett lysande schampo länge, eftersom det torkar hårbotten lite.

Men hur håret är lättare med färglös henna och hur man gör ett sådant förfarande är detaljerat här.

recensioner

Vi lär oss vad kvinnor säger om att använda lätta schampon.

 • Inna, 36 år gammal: "Jag är en naturlig blondin från naturen, så jag har aldrig tittat mörk i färg. För att behålla din naturliga, ganska vackra färg använder jag lysande schampon - inte hela tiden, men med jämna mellanrum. Jag gillar verkligen produkterna från L'Oreal och Ollin - skampon av dessa märken närmade mig mig mer än andra, noga ta hand om håret, skäm bort deras struktur, ge en vacker ljus nyans. "
 • Alexandra, 27 år gammal: "Frisören rådde mig att lätta schampo för att bibehålla en jämn vacker skugga av blond mellan fläckar. Jag valde Blond Mi-produkten från Schwarzkopf, eftersom den också närmar och fuktar. Ganska lycklig - shampoo hjälper mig att använda skadlig färg mindre ofta, ger en vacker nyans och enhetlig ton och ger också glans. "
 • Tatiana, 52 år gammal: "Mitt hår har redan blivit grå i ungefär tio år nu - nu är mitt huvud helt vit. För att inte se ut som en gammal kvinna använder jag schampon med en ljusare effekt. De samtidigt och vård, och ger en vacker, naturlig skugga av hår. Jag använder inte färger, eftersom mitt hår är tunt och sällsynt. Shampoo i mitt fall - det du behöver, speciellt som varumärket Sessio - det här är en professionell produkt, oskadlig och högkvalitativ. "

Vi träffade funktionerna i lätta schampon för hår. Som du kan se, kan du med hjälp av denna kategori lätta strängar med flera toner, samt ge en vacker, likformig glänsande nyans till ditt hår - snabbt och säkert.

Brightening Shampoo

Experiment med frisyr och stil är älskad av nästan alla tjejer. När allt kommer omkring vill jag alltid prova något nytt på mig själv och uppdatera mitt utseende. Hårfärgning är ett av de enklaste och mest prisvärda sätten att byta. För att inte skada håret, tjejer som vill bli blondiner, kan du använda shampoo tonade istället för färg.

Vad behövs

Tint shampoo är en bra uppfinning för dem som fortfarande tvivlar på att byta hårfärg till en lättare för evigt. Detta verktyg är lämpligt för tillfällig förtydligande. Om du inte gillar den nya färgen kan du bli av med det bara genom att tvätta huvudet flera gånger.

Skuggmedlet är lämpligt för ljus ljusning av mörkt eller ljusbrunt hår. Med hjälp av detta schampo kan du experimentera med färg utan gallring och inte överdriven dina lockar. Den används också på klara krökar för att ge dem en perfekt nyans. En sådan produkt fungerar mot yellowness, därför att om du har använt färgen, är hårets ton inte tillräckligt ljus, då kan det lätt korrigeras.

Även tonad schampo lämplig för dem vars hår redan börjar bli grå. Om du inte vill färga ditt hår, men gråa trådar passar dig inte, försök att göra ditt hår flera nyanser lättare.

En ytterligare fördel med detta schampo är att det gör håret väldigt mjuk och silkeslen. Om du är van vid att färga dina lockar, så har du dem, troligen ganska tunna och torra. Du kan återuppliva ditt hår med ett enkelt schampo.

Princip för verksamheten

Tint shampoos beror på rätt sammansättning. Produkten färgar håret på grund av att det innehåller citronsyrakstrakt, kamomill och ett oxidationsmedel. Och mjuka och välskötta lockar gör ytterligare näringsämnen.

Efter att ha använt ett sådant schampo blir det silkeslen på grund av närvaron i kompositionen av kamomill. De är enklare att kamma och längre förblir snyggt och välskötta.

Funktioner av användning

För att erhålla önskad effekt är det nödvändigt att använda schampo enligt anvisningarna. Som regel kommer den förpackad med en touch av schampo.

Förtydligande processen sker i två steg. Först måste du våta håret väl över hela längden. På våta lås måste du anbringa en tonad schampo i rätt mängd och skölja det ordentligt. För att hålla tonen jämn bör agenten vara väl fördelad över hela längden på håret. När du har tvättat håret kan du skölja skummet från ditt hår.

Det andra steget är redan ytterligare och det är ganska möjligt att göra utan det. Det består i att applicera en nyans balsam på håret. Om du planerar att använda den är det önskvärt att båda produkterna är från samma tillverkare. Så de två organens komponenter kommer inte att reagera med varandra.

När det gäller användning av schampon av denna typ är värt att notera en sak. De kan inte användas under lång tid. Trots att de är helt ofarliga, måste du byta till en enkel vårdprodukt efter att du har fått den nyans du behöver.

Då, när färgen försvinner, kommer det att vara möjligt att återvända till processen att bleka dem igen med hjälp av en tonad schampo.

Topp tillverkare

Om du vill köpa ett bra schampo med en lätta effekt, är det bättre att köpa produkter som har passerat tidstestet och många användare. Låt oss titta på några populära märken som gör hårljusprodukter så att du vet vad du ska leta efter.

John Frieda

Detta verktyg hjälper till att hantera en oönnskad gul nyans på färgat blont hår. Om färgning under blondan ser gula ut, då kommer en sådan produkt att passa perfekt. Hårfärgen blir ljusare och renare.

Topp 7 schampon för lättare hår. Egenskaper, sammansättning, egenskaper hos klargörande medel

Högkvalitativ schampo för lättare hår är en mild kosmetisk produkt från en välkänd tillverkare, som består av färgämnen, liksom andra naturliga ingredienser som främjar håråterställning, förbättrar strukturen och förstås naturligtvis med några toner.

De aktiva substanserna tränger snabbt hårstruktur, försiktigt påverkar pigmenteringen, främjar effektiv lättnad. Samtidigt bevaras elasticitet och naturlig glans av krullar.

Applicera blekschampo

Moderna kosmetika med ljuseffekt används för att minska färgen efter färgning med vilken professionell färg som helst.

Om du regelbundet använder blixtschampo, kan du snabbt avlägsna färgpigmentet utan skada. Den här enkla proceduren kommer delvis att återställa den naturliga färgen.

Det är speciellt rekommenderat att använda shampoo för att lätta håret när hårrötterna växer i blondiner. Tillverkaren garanterar mjuk toning och tonning mörkare områden.

Det främjar harmonisk utjämning av färger och gör det möjligt att använda professionell färg med ammoniak eller andra aggressiva pigment mindre ofta.

När den används på naturligt blont hår kan det lysa från 2 till 4 toner utan ytterligare kosmetika. Och hjälper också till att uppdatera skuggan och eliminerar helt grått hår.

Brightening eller blekningshampoo hjälper också till att rätta färgen på färgat hår, så att du snabbt kan uppnå önskad nyans.

Dessutom används sådana kosmetika framgångsrikt för att belysa på ljusbruna och ljusa krullar.

Applikationsfunktioner

Shampoo för lättare hår kan använda både rättvisa och mörkhåriga tjejer.

Applicera schampo enligt följande:

 1. Vått hår
 2. Applicera ett lätta schampo och skumma lätt medlet med lätta massagerande rörelser.
 3. Skölj håret med vatten;
 4. Upprepa proceduren 2 gånger. Då ska du lämna dem i detta tillstånd i 5-7 minuter;
 5. Skölj sedan håret noggrant igen.

Det är viktigt att komma ihåg! Färgen på den naturliga nyansen påverkar inte aktionens algoritm, det är inte värt att öka kontakttiden med klararen!

Det bästa schamponet för att lätta håret

De bästa märkena av professionella lysande schampon visas i tabellen nedan.

Det finns också en serie som målar i coola (aska och platina) nyanser.

"Blond Me Shampoo" av Schwarzkopf

Koncentrerad schampo lämplig för frekvent användning.

Tack vare sin unika formel skyddar den håret mot solljus, mjukar hårt kranvatten och upprätthåller en balans mellan näringsämnen. Rengör försiktigt och ger en vacker nyans till blekt hår.

Shampoo producerad i Tyskland.

Sold i 250 ml silikonrör. Kostnad - från 650 rubel.

ingredienser:

 • vatten;
 • Propylenglykol;
 • parfym;
 • Parfymkomposition;
 • Färgpigment;
 • pantenol;
 • Silkeprotein;
 • sericin;
 • Glycinaminosyror;
 • Glycerin.

Användbara egenskaper

Shampoo "Blond Me Shampoo" från "Schwarzkopf" ger omfattande hårvård, näring dem, ger dem glans och fuktar hårbotten.

Såsom komponenterna i detta verktyg återställer hårets struktur, fyller de skadade områdena med flytande protein, vilket är en del av.

Ger dig en stabil skugga efter 1 månad med regelbunden användning.

Det bidrar till att skapa de mest ovanliga och resistenta nyanserna, både varma och kalla toner. Gäller endast för färgat hår.

Shampoo "Blond Glam" från "Redken"

Detta är en professionell kosmetisk produkt avsedd för försiktig förtydligande, både av naturligt ljus och för att korrigera färgat hår.

Shampoo stärker strukturen, återställer elasticitet och främjar snabb hårväxt.

Ursprungsland - USA.

Kostnad - 900 rubel, volym - 300 ml.

ingredienser:

 • vatten;
 • Proteinkomplex;
 • Citrus extrakt;
 • glimmer;
 • parfym;
 • Propylenglykol;
 • UV-filter.

Användbara egenskaper

Ger dig möjlighet att lätta håret 2-3 nyanser utan att använda aggressiva färgpigment.

Innehåller UV - filtret som skyddar ringlets från solsken och brinner ut. Det hjälper till att stärka glödlampan och fuktar hårbotten.

En märkbar nyans visas redan 14 till 21 dagar efter första användningen. Det rekommenderas att använda en balsam av samma märke för att förbättra resultatet.

Lika effektiv för både blekta och naturliga krullar. Liten grad av inflytande (eller förtydligande).

"L'Oreal Professionnal: Shine Blonde"

Detta innebär att klargöra att krönorna har en hög grad av färgning, så att du snabbt kan bli av med yellowness och ojämn fördelning av färg från första gången.

Det rekommenderas att markera, måla över grå. Det hjälper till att få en rik platina nyans, samtidigt som du behåller friskt hår.

Ursprungsland - Spanien. Kostnaden för 880 rubel, volymen - 250 ml.

ingredienser:

 • glycerol;
 • Vitaminkomplex av grupp B;
 • Omega 6-syra;
 • PEG-55;
 • lipider;
 • Keratidy;
 • parfym;
 • vatten;
 • Parfymkomposition.

Användbara egenskaper

Ljusstarkt håret, vilket ger en cool platinaskugga. Det hjälper till att omsorgsfullt ta hand om blekta krullar, vilket ger dem en frisk look, elasticitet, glans.

Accelererar tillväxten, fuktar hårbotten och med regelbunden användning skyddar hårstrukturen från hårt kranvatten och solljus.

Effekten av lättnad är redan märkbar vid första användningen. Det ger ett synligt resultat endast på färgat hår.

Lämplig för torrt hårtyp, tunt och sprött, benäget för fuktförlust. Idealisk bryr sig och fuktar deras struktur.

"Sheer Blonde: Go Blonder"

Shampoo "Sheer Blonde: Go Blonder" - ett av de få verktygen som möjliggör ett mildt sätt att lätta upp det naturliga håret i mörka och blonda nyanser.

Det kommer också att lägga till sken och rik färg, återställa strukturen, fukt och skydda mot exponering för solljus och hårt vatten.

Ursprungsland - Storbritannien. Volym - 250 ml, kostnad - 700 rubel.

ingredienser:

 • vatten;
 • UV-filter;
 • Mjölksyra;
 • kamomill;
 • Parfymkomposition;
 • Extrakt av citron, solros.

Användbara egenskaper

Detta schampo rensar försiktigt håret, medan det blir lättare och förstärkt. Den är lämplig för frekvent användning.

Mjölksyra gör att du kan smidja ut all grovhet, så att hårets struktur återställs och näring med näringsämnen.

Och bibehållande av nagelns integritet vid exponeringstid bidrar till den snabba tillväxten och återställandet av det friska utseendet hos håret.

Går maximal effekt i 2-3 veckor med regelbunden användning.

Ger naturlig och mild förtydligande för mörkt naturligt hår. Lyser med 3-4 nyanser och färgen är helt beroende av den ursprungliga tonen.

"Eugene Blond Shampoo"

Den här moderna kosmetiken lyser helt och hållet alla nyanser av rött, koppar, lätt kastanj och ljusbrun färg.

Ingredienser som ger näring, bryr sig om, slät hår. De mättar sin struktur med protein, förhindrar torkning.

Ursprungsland - Frankrike. Kostnad - 980 rubel, volym - 250 ml.

Var försiktig! Shampoo innehåller en liten mängd oxidationsmedel, därför rekommenderas det inte att använda det i närvaro av sår, sår och andra skador på hårbotten.

ingredienser:

 • vatten;
 • Propylenglykol;
 • Kamillextrakt;
 • Veteproteiner;
 • parfym;
 • sorbitol;
 • 1% oxidationsinnehåll.

Användbara egenskaper

Mjukt och försiktigt lyser, ger en naturlig glans på grund av innehållet i veteproteiner. Detta schampo är bra - ett alternativ till professionell färg.

Gör hår ljusare med 4-5 toner, med regelbunden användning. Resultatet varar länge. Ljusar håret försiktigt utan skador.

Det rekommenderas inte att använda mer än 2-3 månader i rad, du måste ta en paus.

Shampoo för lättare hår gör dina krusar nya, fräscha och glänsande.

"Blond Platinum Shampoo"

Blond Platinum Shampoo gör att du snabbt kan få en cool platinaskugga på färgat hår.

Den aktiva ingrediensen hjälper till att neutralisera yellownessen, för att maskera ojämn färgning, för att göra höjdpunkter ljusa och mättade.

Ursprungsland - USA. Kostnad - 1000 rubel, volym - 250 ml. Volym - 300 ml - kostnad - 1300 rubel.

ingredienser:

 • vatten;
 • keratin;
 • Cocamidopropylbetain;
 • Violett färgämne;
 • Laurethsulfat;
 • Jojobaolja;
 • Aloe Vera.

Användbara egenskaper

Fuktar perfekt, smutsar försiktigt bort smuts. Skyddar mot solljus, förhindrar mjäll.

Garanterad kall skugga efter 10-14 dagar. Shampoo har en kumulativ egenskap, efter en månad av användning, är 2 gånger i veckan tillräckligt.

Ger en ljus, resistiv nyans utan yellowness. Noggrann färgning. Används inte på naturligt hår.

"Avon Advance Techniques"

Perfekt för både färgat och naturligt hår. Med regelbunden användning tänds med 2-3 toner.

Tillverkare - Ryssland, volym - 250 ml - kostnad - 250 rubel.

ingredienser:

 • Propylenglykol;
 • keratin;
 • proteiner;
 • Aminosyror;
 • Vetextrakt;
 • silikon;
 • vatten;
 • Provitaminny komplex B;
 • Vitamin E;
 • Eteriska oljor.

Användbara egenskaper

Skyddar, återställer hår, förhindrar snabb förorening. Naturliga ingredienser ljusa, vitaminkomplex och eteriska oljor återfuktar och bibehåller färg under lång tid.

Effekten är märkbar efter 1 månad användning.

Ger noggrann vård, näring. Effekten av att lätta bara 1-2 toner.

Receptar hemlagad schampo från naturliga ingredienser

Shampoo för lättare hår kan tillverkas med egna händer hemma från naturprodukter.

Det är mycket enkelt och dessutom tillåter man att använda nya ingredienser varje gång, vilket innebär att mätta håret med olika användbara vitaminer.

Recept 1:

 1. Skaka såpen på ett fint rivjärn (du kan lägga till ett vanligt schampo);
 2. Tillsätt 30 ml varmt vatten.
 3. Kram citronsaft.
 4. Ta 3 skedar med burdockolja.

Blanda noggrant, tvätta håret efter behov, lämna på håret i upp till 15 minuter.

Recept 2:

 1. Ta 20 ml schampo, ett halvt glas yoghurt, rå äggula, 1 sked vodka.
 2. Rör och tvätta håret varje dag och lämna håret upp till 10 minuter.

Detta schampo för lättare hår används en gång. Kan inte lagras!

Recept 3:

 1. För intensiv förtydligande kan du använda äppelessens.
 2. Späd äpple (!) Vinäger Jag observerar en andel av 6 till 5, där 6 är vatten och 5 är ättika.
 3. Det resulterande koncentratet tillsättes till schamponet, tvättas regelbundet och håller på håret i 7 till 10 minuter.

Recept 4 - noggrann förtydligande med kamomill:

 • Brew 3 kamillefilterpaket med 20 ml;
 • Tillsätt 20 ml schampo eller riven tvål till en varm buljong;
 • Ta in en homogen konsistens;
 • Att tvätta huvudet dagligen och hålla på huvudet i 15 till 20 minuter.

Ett intressant faktum! Naturliga ingredienser gör det möjligt att uppnå högkvalitativ lättnad snabbt, utan att skada hårstrukturen.

Hur man väljer ett bra schampo för att lätta håret

Valet av lysande schampo beror helt på den ursprungliga färgen, strukturen, densiteten och den totala hårlängden.

Om den naturliga färgen är en mörkare ton bör du välja kosmetika med mer intensiv förtydligande.

Om sammansättningen av det valda shampooet innehåller ett oxidationsmedel eller annat färgämne är det nödvändigt att kontrollera kroppens reaktion på den individuella intoleransen hos komponenterna i schampokompositionen.

Test för en allergisk reaktion utförs enligt följande: En liten mängd bör appliceras på ett litet intakt hudområde (helst på handleden eller i armbågens område), och den ska bibehållas i 3 till 5 minuter.

Sedan under dagen för att observera denna plats, såg det om rodnad, klåda eller andra typer av allergisk reaktion. För eventuella tecken på utslag eller rodnad ska medlet inte användas.

Det är bättre att välja lysande schampon i kompositionen, som innehåller antingen ett vitaminkomplex, eller aminosyror eller eteriska oljor.

De är garanterade att skydda håret mot aggressiv exponering och förhindra att de torkas.

Komplexa förtydliganden, för vilka experter rekommenderar att du använder:

 • Shampoo för att lätta håret;
 • Balm-conditioner av samma linje;
 • Cream maskerar för lätta
 • Spray brightener (om ett sådant verktyg är av samma märke).

Om du följer bruksanvisningen och grundläggande råd om valet av schampo, kommer resultatet att behaga länge. Curls kommer att få önskad ljus nyans, återställa en hälsosam struktur, bli glänsande, slät och silkeslen.

I den här videon ser du hur schampon fungerar för att lätta håret, vilken effekt de ger:

Från den här videon lär du dig att lätta ditt hår hemma:

Lista över schampon för lättare hår

De unika egenskaperna hos de vackra företrädarna för mänskligheten ligger i det faktum att de alltid vill förändras. Många tjejer börjar ändra sin bild från att byta hårfärg till ljusare. Men hur väljer man rätt färgschema? Om du inte vill experimentera med färger och kemiska färgämnen, kan du använda ett schampo för att ändra skuggorna i strängarna. Brightening hårschampo hjälper till att effektivt ändra den naturliga nyansen av strängar med 2 toner, för att ge hårets ljusstyrka och mättnad.

Vad är syftet med lätta shampoo?

Många vet att lysande schampon används direkt för att lysa upp strängarna. Det är förstås det. Men förutom huvudåtgärden har en sådan kosmetisk produkt ett antal andra fördelar.

 • Kosmetiska medel används om de färgade låsorna har vuxit och en annan nyans av strängar har bildats vid rötterna. Med hjälp av läkemedlet är det möjligt att snabbt och effektivt färga röda rötter och sålunda bli av med disharmoni i närvaro av hår med 2 nyanser.
 • Ljussmedel används om tonen i de strängar som erhålls efter kemisk färgning behövs för att "släta ut" lite.
 • Kosmetisk ideal att markera.
 • Shampoo för lättare hår används väl för att måla grå hår.
 • Den kosmetiska produkten används när du vill ändra utseendet genom att färga trådarna, men med val av färgton finns ett problem.

Innehåller schampo

Det är en felaktig åsikt att bara blonda damer kan använda lätta föreningar, det här verktyget är också lämpligt för färgning av mörka trådar. Det enda som är viktigt att ta hänsyn till ägarna av mörka lockor, att användningen av kosmetisk brightener för strängar som är märkbart mörkare än en medium kastanjfärg, är helt enkelt meningslös - den nya färgen på sådana strängar kommer inte att vara tydligt synlig.

Shampoo för lätta är idealiska för att framhäva strängar. Effekten av förtydligande uppnås på grund av kosmetiska produktens huvudkomponenter:

 • oxidator svaga egenskaper;
 • kamille extrakt;
 • citronsyra;
 • närande och fuktgivande element.

Kamilleklarerare har inte bara ljuskvalitet, utan även regenererande och skyddande egenskaper. Kamille är känd för att ha en positiv effekt på håret - det ger dem mjukhet och silkighet, hjälper till att inte bli förvirrad och gör kamningen enklare.

 1. Mjuk effekt. Läkemedlet förstör inte strukturen i trådarna, det närmar sig och fuktar håret, skyddar locken från de negativa yttre faktorerna.
 2. Användarvänlighet. Kosmetiska kan enkelt användas hemma, bara för att utföra självfärgning.
 3. Justera färgtonen. Med felaktigt lättnad av strängarna bildas ofta yellowness, tonade shampooar hanterar effektivt yellownessen, lätta krullens ton med 1 enhet.
 4. Ekonomi. Kostnaden för nyans är ganska ekonomisk. Det kan köpas i professionella butiker och i kosmetiska butiker.

Användarvillkor

Är det möjligt att lätta håret med en delikat schampo? Det är viktigt att komma ihåg att effekten av lättnad efter direkt applicering av ett kosmetiskt ljusmedel inte kommer att uppnås omedelbart - det kommer att ta flera gånger för att använda lysmedel för att märka en förändring i strängarnas skugga med åtminstone ett par toner. Varaktigheten av användningen av ett sådant verktyg beror på strängarnas naturliga nyans.

I alla shading-inbyggda instruktioner för användning, vilket bör följas när du använder kosmetika. I regel består färgningsförfarandet av flera steg:

 • Våt lockar med varmt vatten.
 • Applicera en liten mängd kosmetisk produkt på ytan av trådarna, skölj den och skölj med rinnande vatten.
 • Använd re-applicering av nyans, men denna gång ska inte göras omedelbart. Väntetid - 5 minuter.
 • Skölj noggrant kosmetiken med trådarna.

Beauticians har visat att sådana produkter inte orsakar skador på trådarna, men det är fortfarande inte rekommenderat att använda lysande schampon under lång tid. Efter det önskade resultatet är fullt uppnått, är det nödvändigt att sluta använda det tonade schampot eller byta det med ett annat sätt att ta hand om strängarna. Det är tillåtet att återanvända den kosmetiska produkten för att bibehålla färgämnets ljusstyrka.

Tips som hjälper dig att lätta ditt hår med 2-3 toner utan färgning:

Listan över de bästa tonade schamponerna

"Crystal Shine Complex"

Kosmetiskt verktyg som är utformat för blondiner, ger krullarnas strålning, mättnad, naturlig styrka, ljusa och briljanta nyanser.

 • glimmerpartiklar - för att ge effekten av strålningsträngar;
 • polyphenol - en antioxidant som skyddar strängarna från den negativa naturen;
 • solskyddsmedel;
 • grapefrukt extrakt - för att stärka och återställa hår.

"Blond glam" från "Redken"

Shampoo är idealisk för att förbättra utseendet på ljusbruna strängar, det ger dem ljusstyrka, glans, glans. Den kosmetiska rekommenderas för att ge en mättnad av färgskugga för:

 • naturliga strängar;
 • tonade och färgade lockar;
 • Streckade strängar.

"BlondMe Shampoo" från "Schwarzkopf"

Kosmetiken är speciellt utformad för ljusa och blekta strängar. Dess användning ger den yttre elegansen och prakten av håret. Shampoo kan appliceras dagligen, det kan ersätta det kosmetiska tvättmedlet, eftersom det har utmärkta rengöringsegenskaper.

 • skyddar strängar från externa negativa faktorer;
 • fuktar krullar;
 • stärker rötterna
 • ger håret varma och mjuka färgnyanser;
 • perfekt för streckade strängar.

"L'Oreal Shine Blonde Shampoo"

En kosmetik som är idealisk mot gulrande lockar. Shampoo är perfekt för att korrigera felaktig färgning, när tjejer, som ett resultat av självförbrukning av kemiska färgämnen i stället för blonda trådar, får gult och halmhår.

Sjampoen har också regenererande egenskaper - den regelbundna användningen bidrar till hårets mjukhet, spännen blir silkeslen och felfri, fylld av skönhet och styrka. Sammansättningen av kosmetiska produkter är användbara komponenter:

 • ceramider - återställ den förstörda strukturen av hår
 • skyddande ingredienser - mildra de negativa effekterna på strängar med hårt kranvatten;
 • pigmentförstärkare - bidrar till bevarande av den resulterande färgskärmen;
 • violett mikropigment - eliminera gulning.

Platina Blonde Shampoo

Tintschampo ger silver och platina nyans till trådarna, men påverkar inte strukturen negativt. Det kosmetiska unikt är att det har en kumulativ effekt, det är nog att använda den 4 gånger i veckan för att få en ovanligt ljus och mättad nyans av strängar.

Shampooet är också effektivt för att återställa skadade lockor på grund av dess rika komposition, vilket inkluderar rosmarin extrakt, jojobaolja, aloe och lavsoniaxtrakt.

Är tinting schampo effektiv? yttranden

Bestäm effektiviteten hos kosmetiska produkter kommer att hjälpa recensioner från kvinnor som framgångsrikt använt lätta schampon för olika ändamål.

Jag använder Loreal för lättare hår. Detta schampo färgar vackert de vävda vuxna rötterna, nivellerar färgen och ger håret en extraordinär glans.

Jag använder schampon under lång tid. För färgat hår är det bäst att föredra produkter som innehåller fuktgivande ingredienser.

Förvärvat tintingschampo med citrusxtrakt. Jag blev positivt överraskad, jag fick inte bara en vacker hårfärg, men min hårbotten blev av med mjäll.

Problemet med grå hår blev akut på 40 år. Jag ville inte använda kemiska färgämnen, eftersom jag naturligtvis har sällsynt och tunt hår. Hon hittade en utväg - det här är tonade schampon, de hjälper att måla över grått hår och ge mitt hår extra volym.

För lättare hår använder jag bara tonade schampon. Flera applikationer hjälper till att få de färgsträngar som behövs. För att korrigera färgschemat är det tillräckligt att återanvända kosmetiska.

Välja ett lättnadsschampo för ditt hår, du måste studera dess sammansättning, liksom metoden för applicering. Innan du använder kosmetiken för första gången är det viktigt att testa på allergier, eftersom vissa av de naturliga ingredienserna som utgör den kan orsaka en allergisk reaktion.

Se även: Hur man tintar hår med vanlig balm (video)

Du kan lätta håret och om hjälp av folkmedicinska lösningar. Vi erbjuder 12 hemlagade recept.

Lightening shampoo för mörkt och brunt hår

Varje tjej ville minst en gång i sitt liv önska att lätta krullarna. Någon har förmåga att ändra kardinalförändringar i bilden - med missfärgning eller markering, någon verkar mer försiktigt - tänder lite om tråden ett par nyanser lättare. Lightening shampoo är för mörkt hår, och för ljus och blont, och det gör att du snabbt och harmlöst kan ändra hårets skugga.

Vad är det

Shampoo som lyser håret är ett kosmetiskt innehåll som innehåller aktiva ingredienser som tvättar pigment från lock. Huvudskillnaden från standardschampo är kompositionen. I klargöraren finns aggressiva tillsatser som, beroende på deras syfte, kan bidra till att bli av med både kemiskt pigment (efter färg eller tonic) och naturligt.

Fördelar med Brightening Shampoo:

 1. Åtgärdens mjukhet. Till skillnad från de flesta tvättar är det här verktyget idealiskt för att lätta skadat hår. Det skadar inte strukturen, rengör försiktigt och matar ofta med gynnsamma ämnen.
 2. Användarvänlighet hemma. Detta schampo är applicerat som standard, det är inte nödvändigt att klara det på huvudet under en viss tid eller att kombinera med andra rengöringsmedel;
 3. Effektivitet. Verktyget hjälper till med att blondiner har en felaktig färg för att lysa upp sin nyans. Recensioner hävdar att om du regelbundet använder professionell schampo, då denna vecka kan du tända trådar upp till 1 ton;
 4. Tillgänglighet. Du kan köpa blixtschampo hos någon kosmetisk butik, och gör det själv.

Sammansättningen av sådana preparat för personlig vård kan vara annorlunda. Nu säljer butikerna produkter med väteperoxid, blondioxidoxid och naturliga extrakt.

recept

Tint shampoo för blekt och höjdpunkter hår kan enkelt tillverkas hemma själv. Det enklaste receptet med kamille. Efter att ha torkat huvudet, måste du doppa tråden i en kamilleavkokning (50 gram torkade blommor per liter vatten). Spola inte vätska.

Utmärkt skuggningshampo för vitt eller brunt hår erhålls med citron och honung. Det här receptet hjälper inte bara till att snabbt lysa och ge lockar en vacker nyans, utan också att låsa lås med användbara ämnen. En matsked av föruppvärmd honung ska kombineras med samma mängd citronsaft, blanda den resulterande massan med äggulor. Applicera blandningen på hela hårets längd och låt i en halvtimme, skölj sedan med varmt vatten. Du kan upprepa varje dag. Här fungerar citron och äggula som rengöringsmedel och avfettningsmedel.

Foto - Brightening shampoo

I samma blandning, istället för äggula, kan du lägga till gräddfil - då får du en lättare mjuk schampo för skadat lätt torrt hår.

Blandningens recept, som innehåller:

Citrus hjälper till att normalisera talgkörtlarna och används därför för feta och kombinerade strängar.

 1. Om du kombinerar schampo och sköljning kan du uppnå ett bättre resultat, snarare än att använda dem ensamma. Förutom att tvätta huvudet i kamillebuljong kan du skölja krullar i ättika och grönt te;
 2. Om du applicerar citronsaft eller honungsvatten innan du går ut i solen, blir resultatet starkare och visas mycket tidigare;
 3. Dessa är milda rengöringsmedel, de kan användas varje dag, och vid behov, även två gånger.

Bordsbetyg

Det finns ett stort antal professionella personligvårdsprodukter på marknaden. Tänk på de mest kända av dem:

Brightening hårschampo - hur man väljer och använder hemma

Vill du lysa upp trådarna, men du tvivlar på att den nya färgen passar ditt ansikte? Det finns en enkel metod att ta reda på - försök bli lättare schampo. Det fungerar mjukare än något färgämne, skadar håret mindre och sparar avfall när man går till en specialist. Dessa schampon är lätta att använda och idealiska för hemfärgning. Vilka är deras fördelar, hur man väljer och använder rätt, läs vidare.

Vad betyder detta

Shampoo för lätta hår - en populär typ av kosmetika att ta hand om dina lockar. Med det kan du ge ljusa strålar av ljus och solsken, och för färgade lockar - det här är ett utmärkt verktyg för korrigering, färgmättnad och vård.

Brightener shampoo används för att:

 • Mild missfärgning av det inre hårpigmentet;
 • Mättnad av den tvättade färgen efter färgning;
 • Att släta gränsen mellan de vuxna rötterna och de lätta ändarna;
 • Om du inte gillar färgen efter färgning vill klienten försvaga den eller ersätta den med en annan med minimal skada på håret.
 • För att lägga till extra glans till ljuskrullar;
 • Som ett medel för hemmarkering
 • Att bli av med yellowness efter förtydligande;
 • I vissa fall hjälper det att dölja grått hår. Men här måste du vara försiktig. Många tonade schampon kan ha motsatt effekt, detta påverkas av strukturen och densiteten hos klientens hår.

Brightener shampoo hjälper till att ändra den naturliga nyansen eller för att korrigera effekten efter färgning. Dessutom bryr de sig om strängarna, ger dem mjukhet och silkiness, så många kvinnor föredrar dem alltmer till kemiska färgämnen.

Hur man väljer och var man ska köpa

Brightener-shampoo kombinerar 3 huvudkrav hos kunder som vill ändra skuggan av lockar:

 1. De är lätta att använda, så de kan användas hemma utan problem.
 2. Praktiskt taget ofarligt - i sådana kosmetika innehåller mer sparsamma tillsatser, blekning av naturligt hårpigment än i färgen. Dessutom innefattar blekmedlen användbara och naturliga extrakt av kamille, majsblomma, citronsyra;
 3. Garanterade lätta trådar med 1-2 toner;
 4. Att köpa en kosmetisk produkt orsakar inte svårigheter, ett stort utbud av produkter väntar på dig i en specialaffär och även i en stormarknad.

För att få produkten att verkligen njuta av effekten, rekommenderar vi att du väljer de ursprungliga färgerna på trådarna när du väljer. Shampoo-brighteners av mörkt och ljust hår skiljer sig något, så välj en produkt som är utformad för att passa din typ av hår.

Innan du köper, granska noga tillverkarens sammansättning och rekommendationer. Exempelvis är Golden Shimmer-shampoo från Yves Rocher ett tonat schampo för blekt hår, det skyddar och förstärker strukturen hos skadade lockar under färgning. Och här, en annan produkt av samma märke "Shampoo på basen av Cornflower för Silver Gloss Gray Hair" - ett schampo för grått och blekt hår, det kommer att ge glans och naturlig lyx för kvinnor med asy nyanser eller grått.

Tips! Lightening shampoo ger näring och hydratisering av trådarna, men du kan inte ersätta det med daglig shampoo. Glöm inte att det har tillsatser att eliminera egna pigment och oxidationsmedel. Långvarig användning av sådana medel hotar torkning av hår.

Hur gör man förtydligande

Alla tillverkare av schampon för förtydligande bifogas produktens detaljerade användningsanvisningar. I den är särskild uppmärksamhet åt exponeringstiden på lock och applikationsteknik. Ofta med kosmetiska blekschampo, rekommenderar kosmetiska företag att använda balsams och balsam för sköljning. De förbättrar färgen och garanterar hållbarheten av resultatet.

Hela klargöringsprocessen kan delas in i tre steg:

 1. Håret måste vara vått väl.
 2. Tvätta bort smuts och fett från håren med en ljusande schampo. För att göra detta, applicera lite på huvudet av hår och skum. Skölj sedan kompositionen med trådar av varmt vatten.
 3. Applicera om botemedlet på krullarna. Skumma det, men tvätta inte det. Underhålla produkten vid den angivna tiden, som regel tar det 5-10 minuter. Om uppsättningen levereras med en balsam, använd den.

Man bör inte förvänta sig höga resultat från en enda applikation, särskilt för ägare av mörka hår nyanser, man borde inte förvänta sig. Tint shampoos är inte lika effektiva som färgämnen, men de skadar inte lockar. Använd läkemedlet enligt tillverkarens anvisningar i instruktionerna.

Toppschampo för ljusning

För de som inte tidigare har stött på frisör och hemfärgning, rekommenderas att bekanta sig med klassificeringen av denna typ av kosmetiska produkter, med funktionerna i användningen av produkten och recensionerna av specialister innan du köper ett lätta schampo. Uppmärksamma de mest populära och optimala alternativen.

Schwarzkopf

Schwarzkopf är ett känt varumärke av hårvård och färg kosmetika. Schwarzkopf kosmetiska produkter används av yrkesverksamma och hemmafruar. Detta visar produktens höga effektivitet och mångsidighet. Efter förfarandets gång kommer dina lockar att vara ljusa, fyllda med liv och glans. Företagsledningen hävdar att ingen skada förekommer i håret, bara ytterligare styrka och skydd.

För blonda tjejer är BlondMe Shampoo för varmblont nyans lämplig. Han kommer noggrant att behandla dina lockar, ge dem ett solsken, betona individualiteten, skönheten i den naturliga nyansen och stärka försvagade hår.

Speciellt för de nyminnade blondinerna finns en ny serie "Sunshine" från Claudia Schiffer och företaget Schwarzkopf. Produkter från denna serie kommer att fixa yellowness efter färgning i flera steg, till och med ut färgen och mätta den med gyllene toner.

Schwarzkopf Essence Ultime BlondBright är en populär kosmetisk produkt. Sammansättningen av det ljusande medlet innefattar citrusxtrakt, vilket förbättrar tillståndet för inte bara håren utan även huvudets hud. Kosmetisk produkt kämpar aktivt med problemmjölk, ger naturlig glans och mjukhet till krullar.

Shampoo review - Svetlana, 35 år gammal: "Jag älskar lätta kosmetika från Schwarzkopf. Efter att hennes hår är mjukt, lätt att passa och ser lysande ut. Krullarna skadas inte vid blekning, och den nya nyansen lyser i solen.

John Frieda

John Frieda är ett kosmetikmärke som är känt i cirklarna av stylister och frisörer. För blondiner skapade hon en separat linje av blekmedel, i synnerhet detta är en schampo, spray och balsam Go Blonder. Kosmetologer försäkrar att om det efter att ha markerat locken har fått en grön nyans, så är denna serie produkter idealisk för dig. Go Blonder påverkar strängarna försiktigt, gör inte ont på dem, men tvärtom ger en lyxig varm glans och silkiness.

John Frieda blonda blondiner - John Frieda lightening shampoo är en ljus företrädare för företaget i fråga om förtydligande. Den kan användas av mörkhåriga tjejer. Produktens sammansättning innehåller en uppsättning vitaminer, naturligt kamillextrakt, som bryr sig om strängarna, fyller dem med livgivande energi och briljans.

Avon - ett välkänt kosmetikföretag har också skapat en separat serie hårvård och nyanser av hårprodukter. Brunetter är bekanta med Avon Advance Techniques Daily Shine Shampoo. De naturliga komponenterna i produkten ger hälsan, hållbarheten och skönheten till locken. Missfärgningen av mörka trådar är mild och ofarlig.

Estel

Estelle är ett favoritmärke av professionella och älskare av frisör. Företaget presenterade framgångsrikt Estel Prima Blonde-produkten, som kombinerade egenskaperna hos ett ljusmedel och en gulnings neutraliserare. Använd det bekvämt och bekvämt, plus du kan använda en lång period.

En av recensionerna om schampo: Olga, 30 år: "Estel Prima Blonde är ett utmärkt val för blondiner. Curls shine, lätthet när kamma och den snabba tillväxten av hår - något som många tint kosmetika saknar. Enligt min erfarenhet kommer jag att säga att produkten hjälpte mig att lätta mitt hår med så mycket som 2 toner utan förlust och skada. "

Brightening shampoo är en bekväm och bekväm rätning, restaurering och skydd. De hjälper till att stanna blond under en lång tid och bibehålla hälsan, styrkan i strängarna.

Det är intressant att veta! Ljusa håret hemma utan skada och användningen av kemiska föreningar kommer att hjälpa folkläkemedel:

Användbar video

Hur man väljer schampo med pH-nivå:Nästa Artikel
Rengöring av hår med kefir eller naturligt schampo hemma