Funktioner av användning av schampo med zink


Användningen av björktjära i kosmetologi ökar varje dag. Denna naturliga komponent kan hantera många utseendeproblem, göra det så snabbt och effektivt som möjligt.

Trots repulsiv lukt och inte riktigt trevligt utseende, är tjärprodukter inte utbytbara i ett antal problem. Så det är ganska vanligt att använda tjärsåpe för problemskinn. Inte mindre känt och anses vara ett framgångs schampo med tjära. De användbara egenskaperna och funktionerna för denna produkt räknas inte.

Tjärbaserad schampo är en naturlig och hälsosam kosmetisk produkt för hår som har förlorat sin tidigare friskhet, glans, och har även mjäll och håravfall.

Egenskaper och fördelar med schampo från tjära

Från och med tiden är björkbärsjampo den bästa medicinen för alla hudsjukdomar. Tack vare det mirakulösa ämnet som framställs av björkbark, har schampot en antimikrobiell, bedövande effekt. Tjära hjälper till att reducera eventuell rodnad och resorption av sår.

Sedan början av 1900-talet har läkare identifierat tjärens effekt på psoriasis, eksem, dermatit och andra sjukdomar. Det är därför till denna dag att inte hitta en skönhetssalong som inte skulle ta till hjälp av tjära med mjäll, fet hud, håravfall.

Tjärschampo är populärt även trots en begränsad försäljning: det fungerar inte i någon butik.

Så varför är tjärschampo användbart, och vad ger det så hög efterfrågan?

 1. Shampoo syftar till reglering vid utveckling av subkutant fett. På grund av detta kan håret vara rent under lång tid.
 2. Tjära bidrar till att öka blodflödet i glödlamporna, vilket ökar hårväxten.
 3. Shampoo kämpar mot sjukdomar som seborré, är effektiv vid avlägsnande av mjäll, löss, psoriasis.
 4. Shampoo innehållande tjära, eliminera hudsjukdomar, eftersom sådana problem är den främsta orsaken till långsammare hårväxt, skador på deras övergripande struktur.

Trots massan av positiva egenskaper finns det flera obehagliga stunder som är viktiga att tänka på innan de köpas. Så, många kvinnor avstötas av en skarp och ovanlig lukt av tjära.

Shampoo är olika "klibbighet", och är också helt olämpligt för daglig användning.

Hur man använder tjärschampo indikeras på något av alternativen, men oftast överstiger användningen inte en gång i veckan. Basen av hårvård bör vara andra kosmetika.

Ibland läggs speciella dofter till medicinska schampon med tjära, vilket eliminerar den uppenbara lukten. Detta håller dock endast schamponet borta från att vara en del av naturlig, organisk kosmetika. Som de som har upprepade gånger använt produkter med tjära försäkra, kan du vänja dig på lukten om några veckor.

Kända försäljningsrepresentanter tar shampoo

För närvarande finns det på hyllor på många apotek och några specialaffärer du kan hitta tjärschampo - de mest populära kommer att diskuteras nedan.

Shampoo "911" tjära

Skillnader i lågt pris och utmärkt kvalitet. Ofta används det som ett botemedel mot seboré, psoriasis och som kosmetik för hårvård. Shampoo ger hår ett välskött, friskt och glänsande utseende.

Shampooens huvuduppgift syftar till att bekämpa döda hudvågor. Tack vare en speciell dermatologisk formel är shampooen inte aggressiv och är så mjuk som möjligt för huden.

911-verktyget skadar inte hårets skyddande hud och kan användas två gånger i veckan. Efter applicering skummet är bättre kvar på huvudet i några minuter, skölj sedan med varmt vatten.

Det har inga biverkningar och är kontraindicerat endast hos barn och personer med intolerans mot komponenterna.

Elena från Perm lämnade sin recension av denna produkt: "Det här är det bästa du kan köpa för ett så löjligt pris. Jag försökte mycket dyra och välkända produkter, men jag kunde inte bli av med mjäll. Tack 911 för hjälp! ".

Tjärschampo "Neva kosmetika"

En av de företrädare som inte kännetecknas av en skarp lukt, även om den inte innehåller konstgjorda dofter och färgämnen.

Produkten innehåller endast naturliga tjära och konditioneringsadditiv. Tack vare dessa aktiva ingredienser är håret lätt att kamma, se voluminöst, bli mer lättsamt och glänsande.

Björk tjära, i sin tur, syftar till djupt rengöring och förhindrar utseende av mjäll. Shampoo återställer, lugnar, torkar och har antiparasitiska, antiseptiska, antiinflammatoriska egenskaper.

Tjärschampo "First Aid Kit Agafi"

Perfekt för att bekämpa seborré och alla konsekvenser: mjäll, klåda, torrhet, utslag. Shampoo kan också användas som ett profylaktiskt och terapeutiskt medel.

På grund av den antiseptiska och antimikrobiella effekten kan verktyget stabilisera aktiviteten hos talgkörtlarna, förbättra regenerering av hudens hudar.

Shampoo innehåller ett element av Climbazol, som kan undertrycka svampen och därigenom förhindra mjäll. Du kan använda verktyget upp till två gånger i veckan beroende på graden av uttryck för problemet.

Shampoo "Doctor" med björktjära

"Doctor" avser budgetmedel av hög kvalitet.

Christina från Sevastopol reagerade mycket starkt på schampot: "Jag köpte den av en slump, för jag var trött på att kämpa med min mans mjäll. Inget botemedel kom med hans hår, till skillnad från doktorn. Jag märkte resultatet efter den andra ansökan. För ett sådant pris förväntade jag mig inte en sådan åtgärd. "

Tar "Doctor" tar aktivt bort smuts, rengör epidermis, hjälper till att förbättra blodcirkulationen och regenerering. Liksom andra produkter som innehåller tjära, har detta alternativ antiseptiska, antiinflammatoriska egenskaper.

Shampoo Friderm Tar

Använd schampo kan vara att eliminera mjäll, avfettning. Shampoo Tar från Freederm har antimykotisk, vasokonstrictor, astringent action. Det kan eliminera eventuella manifestationer av psoriasis, påskynda förnyelsen av celler i epidermis.

Om din hud kännetecknas av stark fettbildning, så finns det inget bättre alternativ.

Egenheten vid användning ligger i den preliminära agitationen, liksom applicering på håret flera gånger under en tvätt. Varje gång ska skummet hållas i håret i fem minuter och skölj sedan med varmt vatten.

Det rekommenderas att kombinera användningen av Shampoo i Tar-serien med pH-balansprodukten - detta förhindrar eventuella upprepade problem med håret.

Begränsningar av användningen av Friderm är inte ens under graviditeten. Det enda fallet när du ska sluta använda shampoo är om personligt intolerans.

Trots det höga priset är shampoo-recensionerna extremt positiva, och resultatet är fantastiskt: håret blir glänsande och lätt att kamma.

Librederm Shampoo Tar

Librederm är populärt inom kosmetikområdet för ansiktet. Men det här varumärket är populärt, inte bara i detta område. Libredermschampo med tjära bevisar det.

Verktyget syftar främst till att rensa från fett, liksom avlägsnande av mjäll. De aktiva ingredienserna i produkten är lämpliga för vård av något hår. Shampoo återställer talgkörtlarna, förbättrar regenerering av gamla och döda celler.

Det speciella i detta schampo är att det kan förhindra håravfall. För att använda produkten måste du fördela ett par månader och sedan göra en paus. Kursen kan upprepas, men ansökan bör inte överstiga två gånger i veckan.

Schampo "finska"

Produkten är lämplig för daglig användning och har ett stort antal bioaktiva tillsatser, naturliga extrakt.

Verktyget är aktivt i kampen mot mjäll, svagt och fettigt hår i kampen mot styggt och kraftigt kammade hår.

Tjärschampo för håravfall "Tana"

Produkten är homeopatisk med ett uttalat antiinflammatoriskt och antimykotiskt mönster. Förutom att förhindra håravfall är han involverad i behandling av psoriasis, mjäll.

Tack vare de naturliga ingredienserna i kompositionen, liksom kokosnötolja, "Tana" lindrar fullständigt klåda, mjäll, justerar vattensansen, ger håret en hälsosam glans och styrka.

Recensioner av schampon med tjära

I allmänhet, oavsett vilket tjärschampo du väljer, kan du vara säker på att ditt hår kommer att få ett "nytt liv och styrka". Om du tar med alla recensioner om produkterna under en rad noteras det att schampon kan ge inte bara hälsa utan också skina till håret.

Beroende på vilket varumärke du väljer kan du antingen bli av med mjäll eller botemedel mot dermatit eller seborré.

Det rekommenderas att använda extra mjukgörande balm eller kamilleavkok, eftersom schampon har viss styvhet.

För att inte överdrippa håret kan du kombinera två schampon för vården: Välj tjäralternativet för rötterna och fördela det vanliga schampot för hela längden. På grund av att användningen av tjärschampo är begränsad till 1 gång per vecka, kan du undvika onödiga procedurer när du tvätter håret.

Att träffa negativa recensioner om dessa kosmetika är nästan omöjligt. Kunderna klagar huvudsakligen på lukt och ovanliga konsistens av schampo, samtidigt som man noterar att dess funktionalitet och effektivitet är värda obehag.

Oavsett tjärschampo du inte använde, bör du komma ihåg åtgärden. Trots det stora antalet positiva egenskaper kan även en naturlig komponent leda till oväntade konsekvenser, såsom hård hårdhet.

Top 6 anti-mjäll zink shampoo, som bäst passar dem

Mjäll är en signal att ägna mer uppmärksamhet åt din hälsa, granska näring och byta hårvårdsprodukter. Med hjälp av schampo kan du inte bara förbättra hårets tillstånd, utan också bli av med seborré under lång tid. Det valda läkemedlet bör, förutom noggrann och högkvalitativ rengöring, ha en antiseptisk, antifungal effekt, minska inflammation och bidra till att förbättra barriärfunktionen i huden. Många experter rekommenderar schampo med zink från seborrhea-huvudet.

Princip för verksamheten

Utsläppen av mjäll på huvudet kan utlösas av olika faktorer, i de flesta fall - ett brott mot talgkörtlarna och aktiviteten hos patogena mikroorganismer, svampar. Vårdlös behandling av problemet leder till håravfall och komplicerar vidare behandling av seborré.

En av de effektiva substanserna som kan eliminera de obehagliga symtomen på seborré, påverkar orsaken till problemet och förhindrar att utvecklingen i framtiden är zinkpyrition.

Den aktiva beståndsdelen har följande egenskaper:

 • har en hög fungicidal, antifungal effekt, är effektiv vid behandling av psoriasis, atopisk dermatit, ringorm, eksem;
 • normaliserar metaboliska processer i cellerna i huvudets integument;
 • stimulerar regenerering, vilket bidrar till snabb förnyelse av vävnadsskadade vävnader;
 • främjar eliminering av toxiner, skadliga ämnen från kroppen och epidermis celler;
 • deltar i att förbättra krullarnas kvalitet;
 • stärker hårsäckar, förhindrar håravfall
 • lindrar inflammation
 • stabiliserar utsöndringen av huvudkörtlarna i hårbotten;
 • har en torkningseffekt, vilket reducerar hårets smidighet.

För en snabb återhämtning rekommenderar trichologer och hudläkare att behandla problemet på ett tidigt stadium, vid första utseendet. Detta tillvägagångssätt kommer att minimera risken för återkommande sjukdom i framtiden.

Observera schampon med zink från seborré, svampsjukdomar i hårbotten kan användas för terapeutiska och profylaktiska ändamål.

Fördelar och nackdelar

Bland de positiva egenskaperna hos hårprodukter med tillsats av zink säger användarna:

 • rimligt pris
 • effektivitet vid bekämpning av seborré
 • lindrar snabbt klåda och inflammation i de drabbade områdena i hårbotten;
 • har höga antibakteriella egenskaper, används också vid behandling av psoriasis, eksem;
 • orsakar sällan biverkningar;
 • regelbunden användning kommer att lindra och förebygga problemet med håravfall;
 • en lista med kontraindikationer är ofta begränsad till individuell intolerans
 • överdoseringsfakta är frånvarande.

Shampoo med zink mot seborré är inte utan nackdelar. Först och främst leder överträdelse av tillverkarens och läkens recept till missbruk, en minskning av läkemedlets effektivitet. Många patienter noterar också att produkten är ineffektiv vid behandling av kroniska och försummade sjukdomar. I detta fall krävs en kombination av zink med andra aktiva substanser, t.ex. med ketokonazol, klasazol, allantoin.

Kontra

Mjölkberedningar kombinerar en effektiv lösning på problemet och en mild effekt på lockor, därför har de praktiskt taget inga kontraindikationer. Det är förbjudet att endast använda patienter med allergier mot komponentfonderna.

Undvik en obehaglig reaktion på allergenet, vilket uttrycks i allvarlig klåda, hårdhet i krök och ökad känslighet i hårbotten, kommer att hjälpa allergitestet före första användningen av läkemedlet. Kontrollera hur kroppen reagerar på verktygets komponenter, du kan på armbågens inre böja, bakom örat eller på handleden.

Sådana verktyg är mer lämpliga för ägarna av en fet hårtyp. För naturligt torra lås, använd dem med stor försiktighet.

Granskning av de bästa schamponerna med zink

En mängd mjällprodukter kan förvirra användarna. Vår granskning av populära schampon mot seborré kommer att orientera dem för att välja det bästa.

Hudlock

Innehåller zinkpyrition aktiverad i andelen 1 g per 100 ml av läkemedlet. Lämplig för att bekämpa torr och oljig seborré, effektiv vid behandling av psoriasis, seborrheic och atopisk dermatit. Applicering Skin-cap påverkar inte hårets färg och struktur, snabbt minskar tecken på sjukdomen.

Det rekommenderas att använda var 2-3 dagar i 2 veckor. Behandlingskursen mot seborré håller 2 veckor, mot psoriasis - upp till 5 veckor. Läkemedlet kan användas för profylax med intervall om 1 gång på 7 dagar.

Kostnad - från 1200 rubel för 150 ml. Förutom schampo, tillverkaren erbjuder en kräm och aerosol Skin Cap.

Friederm Zink

Friederm Zink är en billigare motsvarighet till Skin-cap. Innehåller zinkpyrithionsuspension med en hastighet av 20 mg av den aktiva substansen per 1 ml medicinsk schampo. Som en del av ingen artificiell färg och dofter.

Det används mot seborré, seborrheic, atopisk dermatit och för att eliminera deras symtom. Läkemedlet klarar av håravfall, stimulerar aktiv tillväxt av nya.

Friederm Zinc är lämplig för alla hårtyper. De behöver tvätta håret två gånger i veckan. Efter 2 veckor är det möjligt att använda produkten en gång var 7: e dag. Behandlingskursen kan ta upp till 2 månader, varefter du måste ta en paus.

Du kan köpa produkten i ett apotek eller webbutik. Pris - från 576 rubel till 150 ml.

Keto plus (Keto plus)

Keto plus är ett kraftfullt antifungalt medel. I 1 g av läkemedlet innehåller två aktiva ingredienser samtidigt: zinkpyrition (10 mg) och ketokonazol (20 mg). Denna kombination hjälper till att bekämpa olika typer av mjäll, seborrheisk dermatit, även ett avancerat stadium.

Keto plus används för behandling och förebyggande av hudsjukdomar i huvudet, åtföljt av utseende av mjäll. För terapeutiska ändamål används kompositionen två gånger i veckan i en månad för att förebygga bara en huvudtvätt på 7 dagar.

Inga fall av överdosering har identifierats.

Kostnaden för en flaska på 60 ml - från 520 rubel. Tillverkaren erbjuder även paket med 75, 80, 100 och 150 ml.

Varning! Trots läkemedlets höga effekt är Keto Plus inte kontraindicerat för gravid och lakterande.

Ch'ing (Zinovit)

Tsinovit schampo används för att bekämpa mjäll på huvudet. Climbazol är närvarande i kompositionen med zinkpyrition (2%) (1%). Tandemet av dessa aktiva substanser säkerställer uppnåendet av den förväntade effekten efter en ansökningsperiod.

Produkten visas mot många svampsjukdomar i hårbotten. Medan samtidigt ser håret ut, tack vare panthenol, glycerin som ingår i struktur, naturlig olja av mynta.

För att bekämpa seborré, rekommenderas att tvätta håret upp till 2-3 gånger i veckan. Behandlingskursens varaktighet är 1 månad.

Priset gläder sig överraskande - endast 262 rubel för 150 ml.

Zink + björktjära (Green Pharmacy)

Produkten används för att bekämpa fet seborré. Förutom zinkpyrition har björktjära, känd för dess höga antifungala, antiinflammatoriska, antiseptiska egenskaper, tillsatts.

Om hårspetsarna försvagas och lider av torrhet, innan du tvättar huvudet med zink + björk tjära från gröna apoteket, behandla dem med vegetabilisk olja och försök att inte röra dem under proceduren.

Betydande minus - en obehaglig, skarp lukt. Kostnad - högst 100 rubel för 350 ml.

Var försiktig! Verktyget är mycket aggressivt och kan göra håret till "halm". Före användning, ange dosering och frekvens av procedurer.

"Zink" Libriderm (Librederm)

"Zink" från Liberoderm - mjällschampo med zink och allantoin. Det ordineras mot olika typer av mjäll, seborrheisk dermatit. Som en del av inga konstgjorda färgämnen, parfymer och parabener.

Passar alla typer av hår, även torra och spröda. Kan användas för att återställa krullarna efter färgning.

Den rekommenderade behandlingstiden är 2-3 veckor. Används med varje shampooing.

Kostnad för 250 ml - från 400 rubel.

Applikationsfunktioner

Användningen av terapeutisk komposition skiljer sig inte från den vanliga tvätten av huvudet. Du behöver:

 1. Skaka flaskan, blöt håret.
 2. Sprid en del av produkten i dina handflator och applicera på hårbotten.
 3. Massage i 1-2 minuter. Sprid skummet längs krullarnas längd.
 4. Tvätta av rester med mycket varmt vatten.
 5. För större effekt upprepas åtgärden. Denna gång hålls kompositionen på håret i ytterligare 2-3 minuter.
 6. Torka noga med håret.

Många användare noterar att om tvätten sköljs med en avkok av medicinska örter (kamomill, kalendula etc.), kan den förväntade effekten uppnås snabbare, och håret blir mjukt, silkeslitet.

Varaktigheten och frekvensen av användningen av läkemedlet beror på kompositionen och graden av problemet. I genomsnitt samlar tillverkarna två till tre gånger i veckan i 1-2 månader.

En viktig punkt! Dessa läkemedel säljs utan recept, men medicinskt samråd och en noggrann diagnos av sjukdomen är nödvändiga.

Vilken effekt kan man förvänta sig

Med regelbunden applicering av schampon förväntar du dig följande ändringar:

 • klåda, obehag efter flera förfaranden;
 • skalning av locket och mjällen minskar gradvis
 • hårfettlighet normaliserar;
 • håret blir mjukare, naturligt lyser fram.

Behandling av seborré-schampon med zink garanterar en mild och effektiv eliminering av problemet. Sådana droger är väl omhändertagna för lock och förhindrar deras förlust. Stanna inte där, använd verktyget för att förhindra återfall.

Effektiva schampon från seborré för hela familjen!

Seborré är inte en kosmetisk defekt, men ett allvarligt problem, som kan elimineras endast med hjälp av komplex behandling. Medicinska och terapeutiska schampon används för att behandla seborré. Huvudkomponenten i kompositionen kan vara:

 • zink;
 • björktjära;
 • antifungalt medel;
 • växtbaserade extrakt.

Zinkpreparat rekommenderas för behandling av oljig mjäll. Zink normaliserar talgkörtlarna och torkar huden, vilket garanterar långvarigt bevarande av hårets renhet och friskhet. Denna komponent har antiinflammatorisk effekt och förbättrar metaboliska processer i hårbotten.

Björk tjärschampo är en tidtestad anti-mjällmedel. Tjäran har en torkningseffekt. Medel rekommenderas för fet seborré.

Shampoo med den svampdödande komponenten är läkemedel som endast säljs på apotek. Den aktiva substansen är vanligtvis ketokonazol eller klasazol - antimykotika med ett brett spektrum av verkan.

Produkter som är baserade på växtextrakt rekommenderas att användas förutom helande schampo. De lugnar hårbotten och stärker håret, kan användas för att förhindra seborré, eller i slutet av behandlingen.

En separat kategori av droger som används vid behandling av seborré, är barns schampon. De har en helande effekt, bekämpar svampen och rengör försiktigt det.

Zink produktöversikt

Populära zinkbaserade schampon är Fridermzinc och Tsinovit.

Friederm Zinc innehåller zinkpyrithion och skummande komponenter. Drogen har antiinflammatoriska och antibakteriella effekter, och mjukar också huden och eliminerar klåda. Friderma zink påverkar effektivt patogenandroten - en svamp.

Det är nödvändigt att använda medicin i två steg. Först appliceras läkemedlet på hårbotten, skum och tvättas omedelbart av med vatten. Sedan appliceras medicinen igen i 5 minuter. Behandlingsförloppet är 2 månader. Det rekommenderas att ansöka 1-2 gånger i veckan.

Som en del av tsinovit betyder:

Zinovit verkar direkt på svampar, vilket minskar deras befolkning. Zink har en antibakteriell effekt och eliminerar obehag. Panthenol (provitamin B5) som en del av läkemedlet bidrar till att påskynda hudregenerering och eliminerar torrhet. Pepparmyntsolja ger fräschhet och lugnar huden. Behandlingsförloppet är 1 månad. Användningsfrekvens - 2-3 gånger i veckan.

Tjäraberedningar

Effektiva tjärschampo

Läkemedlet Algopiks - tjära, tång och salicylsyra. Algopix rekommenderas för behandling av oljig mjäll, eftersom salicylsyra har en torkningseffekt. Detta ämne främjar också avskalning av seborrheiskorskor.

En av de mest prisvärda tjärschamponerna för mjäll är 911-läkemedlet. Förutom björktjära innehåller produkten glycerin (fuktar huden) och kokosnötolja (mjukar och närmar sig). På grund av denna komposition kan läkemedlet användas för att behandla mjäll av vilken typ som helst.

I sammansättningen av schampoen Friderm Tar - endast renade tjära och skummande komponenter. Läkemedlet används för att behandla mjäll, seborrheisk dermatit och psoriasis. Läkemedlet rekommenderas av hudläkare som ett av de mest effektiva medel mot fet seborré.

Antimykotisk medicinering

Det mest effektiva botemedlet för att snabbt eliminera symtomen på seborré är ett antimykotiskt schampo i kompositionen. Sådana medel är universella och lämpliga för behandling av mjäll av vilken typ som helst.

Populära droger i denna grupp:

Shampoos Nizoral och Keto Plus har en liknande komposition. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ketokonazol. Förberedelserna har ett brett spektrum av åtgärder mot de flesta svampar, inklusive jästliknande sådana.

I kompositionen av läkemedel Seborin och Squafan S är ett annat antifungalt ämne - klasazol. Dessa läkemedel är effektiva mot svampen Malasseziya, vilket provar utvecklingen av mjäll och seborrheisk dermatit.

Läkemedel med svampdödande komposition säljs endast i ett apotek. De har en uttalad terapeutisk effekt på kort tid och används två gånger i veckan i en månad. Klåda och obehag reduceras efter första användning.

Mustela Baby Shampoo

För att eliminera seborrheic skorpor i hårbotten hos bebisar, används Mustela schampo, som används från de första dagarna av livet. De viktigaste aktiva ingredienserna i läkemedlet är klasazol och salicylsyra.

Moustela rensar försiktigt huden av föroreningar, exfolierar och försiktigt tar bort seborrheiska skorpor.

Mustel kan användas för att behandla mjäll hos vuxna. På grund av sin milda form är läkemedlet lämpligt för känslig hud, eftersom det inte orsakar irritation. Det är ett mjukt skum som rengör huden och orsakar inte bränning när det kommer i kontakt med ögonen. Lämplig för spädbarn från de första dagarna av livet.

Det mest effektiva botemedlet

Den bästa terapeutiska effekten uppnås vid behandling av läkemedel med antimykotiska komponenter i kompositionen. De mest effektiva drogerna är Nizoral och Squafan S. De eliminerar snabbt klåda och obehag, ger en känsla av friskhet och exfolierar huden, så att du kan bli av med skorpor.

Antifungala schampon rekommenderas att använda en kort kurs, inte mer än en månad. Sedan fortsätter behandlingen med zink eller tjära.

Patienter med känslig hårbotten och en tendens till allergiska reaktioner rekommenderas att behandla seborré med ett bra Mustel-schampo.

Granskning av 7 psoriasis schampon - effektivitet, behandlingstid, pris

Shampoo kan användas för att behandla hårbottenpsoriasis. Resultatet visas i genomsnitt i en månad. De mest effektiva är fonder med aktuella steroider. Det måste dock komma ihåg att dessa hormonella potenta substanser och med okontrollerad långvarig användning kan till och med förvärra psoriasis.

För enkelhets skull delar vi schampon från psoriasis i 4 grupper:

Psoriasis Shampoos Avlasta klåda och peeling

 1. schampon med glukokortikoider (hormonella);
 2. mjäll skampon (inklusive Algopix);
 3. schampon med zinkpyrition aktiverad;
 4. tjärschampo.

Nyckeln till framgången här är att hålla sig till det schema som doktorn föreskriver. Då är risken för biverkningar minimal och behandlingen kommer att ge ett resultat.

1. Topikala glukokortikosteroidläkemedel

Den första gruppen som vi kommer att titta på är schampon för psoriasis med glukokortikoider.

Ämnen av denna grupp är hormoner som produceras i kroppen av binjurebarken. Som läkemedel har de använts sedan 40-talet av förra seklet.

Naturligt eller konstgjort syntetiseras, de används ofta i medicin. Glukokortikoider har immunsuppressiva, antiinflammatoriska, antiallergiska effekter.

Med det progressiva stadiet av psoriasis, förskriva läkemedel som:

 • lindra inflammation
 • reglera processerna för celldelning av epidermis;
 • måttligt skalade keratinska hudpartiklar;
 • eliminera allergiska reaktioner
 • eliminera smärta i huden.

Dessa egenskaper har kortikosteroidläkemedel. Tänk på ett schampo som innehåller aktuella kortikosteroider.

1,1. Etreeks schampo

Etreeks schampo är ett starkt läkemedel, endast enligt instruktionerna och med försiktighet.

Aktiv beståndsdel, komposition

Indikationer för användning

Vuxna från 18 år. I psoriasis, förutom:

 • pustulös;
 • omfattande plack (vulgär) psoriasis.
 • graviditet och amning
 • känslighet för medicineringskomponenter;
 • virala, svamp-, mykobakteriella, parasitiska infektionssjukdomar.

Behandlingskurs

Det rekommenderas att applicera varje dag i 4 veckor. Om det inte finns något resultat, granska behandlingen.

Applicera på torr hårbotten, lämna i 15 minuter, skölj med vanlig schampo.

Erievex Recensioner

Recensioner visar positiva resultat. Men många psoriasispatienter är rädda för att använda schampo på grund av den hormonella aktiva beståndsdelen.

Feedback på Etreeks schampo av Andrey Masny

Medicinsk forskning

I beskrivningen av den aktiva substansen (clobetasolpropionat) anges det: för kortvarig användning, under överinseende av en läkare.

Medicinsk forskning om läkemedlets effektivitet är inte tillgänglig.

Biverkningar

 • ögonirritation
 • akne, follikulit;
 • svullnad, torrhet, atrofi, åtdragning och irritation i huden;
 • klåda, urtikaria, erytem, ​​utslag;
 • allergisk kontaktdermatit
 • huvudvärk.

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 850 rubel. för 60 ml.

tillverkare

Laboratorium Galderma (Frankrike)

Instruktioner på tillverkarens webbplats

Narkotikabasering

Etreeks schampo är ett läkemedel med en hormonell aktiv ingrediens. Det ska användas med försiktighet, under en kort tid.

Recensioner säger en positiv effekt, men bara vid tidpunkten för användning av schampo. Också beroendeframkallande effekt noteras. Det finns ingen medicinsk forskning om resultaten av psoriasisbehandling.

2. Skräpschampo

Den andra gruppen av schampon, som vi anser - mjällschampo.

I indikationerna för användning av psoriasis är inte angivet, men de har en peeling och mjukningseffekt. Psoriasis i hårbotten är ofta förvirrad med mjäll, symptomen är likartade. Recensioner av dessa läkemedel är ofta positiva för behandling av psoriasis.

I det här avsnittet kommer du också att ta reda på priset på Algopix shampoo.

Några verktyg som jag inte inkluderade i översynen, men värt att nämna.

Det finns få recensioner av Losterin shampoo, men innehåller också naturliga ingredienser. Och i indikationerna för användning finns det mjäll och psoriasis i hårbotten. Shampoo från serien Harmony of Pure Metals är också avsedd för behandling av mjäll och innehåller naturliga ämnen - koppar, järn, zink. Recensioner av dess ansökan räcker inte.

2,1. Schampo "sulsena"

Sulsenschampo hjälper mjäll i 90% av fallen (enligt medicinsk forskning). Det finns positiva recensioner om användning av psoriasis i hårbotten.

Aktiv beståndsdel, komposition

Indikationer för användning

Indikationer - för behandling av mjäll. Enligt recensioner - med psoriasis i hårbotten.

 • överkänslighet;
 • graviditet och amning

Behandlingskurs

Individuellt för alla.

Applicera på vått hår, skum, lämnar i 3 minuter. Skölj sedan och upprepa proceduren.

Recensioner av Sulsen

Det finns positiva återkopplingar om användningen av Sulsen-shampoo för psoriasis:

Recenserad av Natalka om schampot "Sulsena"

Recenserad av Ella på shampoo "Sulsena"

Medicinsk forskning

Studien av schampo utfördes av laboratoriet för laboratoriet i den statliga institutionen för det vetenskapliga forskningsinstitutet för arbetsmedicin vid den ryska akademin för medicinska vetenskaper. Tänk på att dess resultat relaterar till effektiviteten hos en mjällschampo.

Studien innebar 30 personer med mjäll. Resultatet - 27 personer botades (90%). Vad verkar bara fantastiskt.

Biverkningar

 • allergier - hudutslag, eksem, klåda, dermatit;
 • hudirritation;
 • lokal håravfall
 • kan färga något hår.

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 300 rubel. för 150 ml.

tillverkare

Amalgam Lux LLC (Ukraina)

Narkotikabasering

Sulsenschampo är effektivt mot mjäll i 90% av fallen. Recensioner säger att detta läkemedel ger resultat vid behandling av psoriasis i hårbotten. Det minsta antalet biverkningar gör att du kan prova detta verktyg.

2,2. Algopix Shampoo

Algopix schampo har ett minimum av biverkningar på grund av dess naturliga sammansättning.

Aktiv beståndsdel, komposition

 • salicylsyra;
 • enbär tjär
 • mikroalgaextrakt extrakt.

Indikationer för användning

Indikationer - för behandling av fet och torr mjäll, seborrheisk dermatit, pityriasis. Enligt recensioner hjälper det med psoriasis i håret.

Kontra

 • överkänslighet;
 • graviditet och amning
 • barnens ålder
 • varning - med astma i bronkial.

Behandlingskurs

Det är individuellt för alla, i anvisningarna anges det 1-2 veckor.

Applicera på vått hår, skum, lämnar i 5-10 minuter. Applicera 3 gånger i veckan.

Recensioner Algopikse

Recenserad av KATYA på Algopix schampo

Recenserad av Vesna om Algopix shampoo

Recenserad av användare 777 om shampoo "Algopiks"

Medicinsk forskning

Inga data i öppna källor.

Biverkningar

 • allergi i form av klåda, brinnande, skalning;
 • torkar huden.

Kostnad för

Genomsnittspriset på Algopix-shampoo i Moskva är 260 rubel. för 200 ml.

tillverkare

Narkotikabasering

Vi vet inte om medicinsk forskning. Enligt recensioner hjälper schampo med hårbottenpsoriasis. Dess naturliga komposition och ett minimum av biverkningar kan användas för behandling.

3. Shampoo med zinkpyrition aktiverad

Tänk på följande grupp av psoriasis schampon. I dem aktiveras den huvudsakliga aktiva beståndsdelen zinkpyrition.

Effekten av läkemedel med zinkpyrition är inte fullständigt förstådd. Enligt en teori stör zinkpyrition transporten av vitala substanser till cellen. Som ett resultat dör hon. Detta ämne dödar också streptokocker och stafylokocker, som kan provocera utvecklingen av psoriasis.

Använd schampo med zink separat från glukokortikosteroider.

3,1. Shampoo "Skin Cap"

Shampoo "Skin-cap" är populärt för behandling av psoriasis. Verktyget finns också i form av en spray, salva och kräm.

Aktiv beståndsdel, komposition

Indikationer för användning

Psoriasis, dermatit, klåda, mjäll.

Kontra

 • överkänslighet mot komponenterna
 • gravida och ammande kvinnor - med försiktighet.

Behandlingskurs

Behandling tar 5 veckor och 1-2 gånger i veckan för att förhindra exacerbationer.

Den appliceras 2-3 gånger i veckan. Skaka flaskan, applicera på fuktigt hår, massage. Skölj och applicera en andra gång. Lämna på håret i 5 minuter, skölj sedan noggrant.

Hudkepsrecensioner

Recenserad av Renka om shampoo "Skin-cap"

Recenserad av Kate om shampoo "Skin-cap"

Medicinsk forskning

Federal State Institution "State Research Center för dermatologisk kirurgi vid Federal Agency for High-Tech Medical Care" genomförde en studie om effektiviteten av läkemedlet Skin-Cap.

De jämförde behandlingen av vulgär psoriasis med Skin-cap (40 patienter) med andra metoder (10 patienter).

Användningen av Skin-cap-preparatet som externt medel vid monoterapi hos patienter med mild svårighetsgrad av vulgär psoriasis resulterade i klinisk remission av sjukdomen hos 83,3% av patienterna. Användningen av Skin-cap-förberedelsen som en del av komplex terapi (i kombination med PUVA-behandling) hos patienter med svår och måttlig grad av psoriasis gjorde det möjligt att uppnå klinisk remission hos 91% av patienterna.

Biverkningar

 • allergiska reaktioner.

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 1400 rubel. för 150 ml.

tillverkare

"B. Brown Medical SA "(Spanien)

Narkotikabasering

Recensioner av schampo "Skin-cap" lite, men alla positiva. Läkemedlet är icke-hormonellt (enligt tillverkaren) och ger resultatet. Medicinska studier har visat att detta schampo ger remission av psoriasis i 83,3% av fallen. En sådan hög siffra för ett externt verktyg får dig att tänka på studiens kvalitet och sanning. Att lita på honom eller inte - ditt val.

3,2. Shampoo "Friderm Zinc"

Shampoo "Friderm Zinc" har antimykotisk, antimikrobiell, antiseborrheic verkan.

Shampoo "Friderm Zinc"

Aktiv beståndsdel, komposition

Indikationer för användning

 • psoriasis;
 • dermatit.

Kontra

 • överkänslighet mot komponenterna
 • Det finns inga belägg för huruvida gravid eller ammande kvinnor kan användas.

Behandlingskurs

Behandling tar 1,5-2 månader, om det behövs - en andra kurs.

Applicera på vått hår, skum, skölj. Applicera sedan igen, lämna i 5 minuter, skölj. Använd 2 gånger i veckan - de första 2 veckorna, och sedan 1-2 gånger i veckan.

Recensioner av Friederme zink

Det finns få recensioner på psoriasisbehandlingsforum för att utvärdera effektiviteten.

Recenserad av Karina om schampo "Friederm Zinc"

Medicinsk forskning

Medicinsk forskning är inte offentlig.

Biverkningar

 • allergiska reaktioner.

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 700 rubel. för 150 ml.

tillverkare

Narkotikabasering

Shampoo "Friderm zink" innehåller den aktiva ingrediensen - zinkpyrition. Enligt de ryska hudläkarnas rekommendationer bör läkemedlet hjälpa till. Den reella feedbacken är dock extremt liten.

Ovan har vi redan beskrivit läkemedel vars resultat har bekräftats. Valet är ditt - gör forskningen på dig själv eller tillämpa det som är verifierat.

4. Tjära schampon

Den sista gruppen av psoriasis schampo är naturlig tjära. Tjära används för behandling av hudsjukdomar sedan gammalt Ryssland.

Välj tjärschampo är inte lätt. De produceras av ryska och utländska företag:

 • tjärschampo 911 (Ryssland);
 • Finska tjärschampo;
 • schampo från mormor Agafi (Ryssland);
 • schampo från "Neva cosmetics" (Ryssland);
 • Tana shampoo (Ryssland);
 • tjärschampo "Guld silke";
 • Björk tjära schampo;
 • tjärschampo "Ett hundra recept av skönhet."

Huvudskillnaden mellan tjärschampo är tjärens ursprung: enbär, björkbark, tall.

Låt oss titta närmare på 2 populära tjärschampon.

4,1. Schampo "psoril"

Sammansättningen av schampo Psorilom - naturliga ingredienser, växtekstrakter. Därför har läkemedlet ett minimum av biverkningar.

Aktiv beståndsdel, komposition

 • björktjära;
 • extrakt av tåget, Hypericum, celandine.

Indikationer för användning

Vuxna över 18 år med psoriasis.

Kontra

 • överkänslighet mot komponenterna
 • graviditet och laktationsperiod.

Behandlingskurs

Applicera på vått hår, massage och skölj noggrant med vatten. Applicera om, lämna i 2 minuter, skölj.

Behandlingsförloppet är individuellt.

Psorilom recensioner

Generellt positivt:

Recenserad av användaren Poli089 om schampo "Psorilom"

Recenserad av Camomile på schampo "Psorilom"

Medicinsk forskning

Forskning är inte offentligt tillgänglig. Läkare säger att tjära ger resultatet i behandlingen av psoriasis.

Biverkningar

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 400 rubel. för 200 ml.

tillverkare

LLC Alkoy (Ryssland)

instruktion

Narkotikabasering

Shampoo "Psoril" lämplig för de som föredrar naturliga produkter av ryskt ursprung. Den innehåller tjära och medicinska växter, vilket minimerar biverkningar. Feedback från riktiga människor är positivt - botemedlet är effektivt.

4,2. Shampoo "Friderm tjära"

Shampoo "Friderm Tar"

Aktiv beståndsdel, komposition

Raffinerad kol tjära

Indikationer för användning

Patientpsoriasis (hårbotten).

Kontra

Ökad känslighet för komponenter.

Behandlingen tar 2-3 månader.

Applicera på vått hår, gnid in tills skumformar, skölj. Applicera om igen, lämna i 5 minuter, skölj håret noggrant.

Recensioner av Friederme tjära

Bland recensionerna är positiva och negativa.

Recenserad av Natalka om schampo "Friderm Tar"

Recenserad av Ella på shampoo "Friderm Tar"

Medicinsk forskning

Forskningshampo är inte offentligt.

Biverkningar

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 600 rubel. för 150 ml.

tillverkare

Schering-Plau Pharma Lda (Portugal)

Narkotikabasering

Shampoo "Friderm tjära" är inte särskilt effektiv vid behandling av psoriasis. Medicinsk forskning är inte fritt tillgänglig, men människans åsikter är olika: det hjälper någon, men inte andra.

rön

Shampoos för hårbottenpsoriasis eliminerar sjukdomens symptom - psoriasispapper och plack. Det finns emellertid ingen garanti för att sjukdoms manifestationer inte kommer tillbaka igen. Med okontrollerad användning av hormonella droger ökar risken.

 1. Etreeks schampo ger resultatet, vid tidpunkten för appliceringen. Kan vara beroendeframkallande. Använd under överinseende av en läkare, läkemedlet innehåller en hormonell aktiv ingrediens.
 2. Shampoo "Skin-cap" ger resultatet - både i recensioner och i medicinsk forskning (83,3% av fallen med återhämtning).
 3. Effektiviteten hos schampot "Friederm zink" bekräftas inte av någon medicinsk forskning eller recensioner.
 4. Shampoo "Friderm tjära" är inte särskilt effektiv i psoriasis. Däremot är sjukdomen enskild, och läkemedel med tjära har ett resultat (som rekommenderas av läkare).
 5. Shampoo "Psoril" innehåller tjära, extrakt av tåget, Johannesört och celandine. Naturmedicin, med ett minimum av biverkningar. Recensioner talar om verktygets effektivitet.
 6. Shampoo "Sulsena" är avsedd för behandling av mjäll. Men enligt recensioner hjälper det med psoriasis i hårbotten.
 7. I sammansättningen av schampot "Algopiks" - salicylsyra, enbär tjära. Läkemedlet har ett minimum av biverkningar och positiv feedback.

Kom ihåg att psoriasis behandlas individuellt för varje patient. Därför har behandlingen också sin egen. Och det är ganska möjligt att ineffektiva på annat sätt passar dig.

Bland de betraktade fonderna kan du välja den som passar priset. Varning bör endast ske med kortikosteroidhormonala schampon. Resten är säker att använda med rimlig användning. Dessutom rekommenderar läkare att byta shampoo så att det inte finns någon habituation effekt.

Men tänk på om du bara behöver lindra symptomen på psoriasis, om det finns bevisade läkemedel och metoder för behandling av psoriasis.

Psoriasis schampo

I denna artikel kommer vi att prata om schampon för behandling av psoriasis. Du lär dig att använda dessa verktyg korrekt och lära dig hur du eliminerar obehagliga symptom hemma. Efter att ha läst den här artikeln kan du själv välja det bästa läkemedlet.

terapeutisk

Shampoo är tillgängliga för att behandla sjukdomar i hårbotten och förbättra hudens regenerativa funktioner. Tillverkare introducerar starka ingredienser (acetylsalicylsyra, zink och andra) i deras beredningar. I psoriasis desinficerar de ytan av huden, läker sår och utlöser mekanismen för reparation av naturliga celler. De frekventa effekterna av terapeutiska schampon på huden är emellertid oacceptabla: de kan orsaka förvärring av sjukdomen.

"Hudhatt"

Den främsta ingrediensen i drogen är zink, vilket förhindrar tillväxt av bakterier, svampar, bakterier. Medlen eliminerar väl klåda och peeling, speciellt utformad för torr hud.

När sjukdomen försämras, använd helande schampo tre gånger i veckan. Varaktigheten av kursen beror på sjukdomens svårighetsgrad och varar upp till 5 veckor. Pris - 1300 rubel för 150 ml.

"Liebriderm zink"

Huvudingredienserna är allantoin och pyrithion. Efter 2-3 applikationer börjar den aktiva regenereringen av huden, klåda försvinner, papullen försiktigt av och syns inte längre.

Shampoo fungerar som ett antiseptiskt medel samtidigt som det fuktar huden. Terapeutisk kurs utförs enligt ordningen:

 • De första 2 veckorna - 4 behandlingar per dag;
 • sedan 2 månader - 1 procedur per dag.

Pris - ca 500 rubel för 250 ml.

"Friederm zink"

Shampoo innehåller zinkpyrition. Verkan av denna förening i psoriasis syftar till att återställa huden på cellulär nivå. Samtidigt är läkemedlet effektivt som ett antiseptiskt, förstörande streptokock- och stafylokockinfektioner, vilket är nödvändigt för effektiv läkning av sår under sjukdom. Zinkpyrithion kan förhindra håravfall.

Använd schampo enligt mönstret:

 • 4 behandlingar under de första 2 veckorna
 • sedan en gång i veckan i 2 månader.

Pris - ca 600 rubel för 150 ml.

"Etriveks"

Franskt läkemedel som tillhör gruppen glukokortikosteroider. Huvudingrediensen är clobetasolpropionat. Shampoo har flera egenskaper på en gång:

 • eliminerar inflammation;
 • stärker kärlväggarna;
 • upprätthåller vattenbalansen i huden;
 • stoppar tillväxten av papules;
 • orsakar inte allergier
 • minskar klåda.
 1. Borsta med schampohuvud (håret ska vara torrt).
 2. Gnid försiktigt in (för att fullständigt bearbeta huvudet, en halv matsked av produkten är tillräckligt).
 3. Lämna beredningen för en kvart timme utan omslag.
 4. Tvätta av med varmt vatten.
 5. Tvätta håret med vanligt schampo.

Förfarandet utförs dagligen i en månad. Om det inte finns någon förbättring under denna tid, sluta använda drogen och välj en annan behandlingsstrategi. Priset på medel på apotek är ca 1000 rubel för 60 ml.

Det är viktigt! Dessa schampon är inte lämpliga för behandling av psoriasis hos spädbarn!

tjära

Den ledande ingrediensen i schampon av denna serie är tjära (kol, enbär, pil, etc.). Det rengör intensivt huden på döda celler, eliminerar inflammation och klåda. Huvudämnena i tjära (kresol, fenol, phytoncider) desinficerar och bekämpar putrefaktiva processer på huden. I psoriasis är de speciellt värdefulla egenskaperna hos tjärschampo mjukgörande, antiinflammatoriska, regenererande hudprocesser.

"Psorilom"

Shampoo består helt av naturliga produkter. Tjurens helande egenskaper i beredningen förbättrar växtekstrakter. De har en terapeutisk effekt på huden:

 • inhibera utvecklingen av svampar och bakterier;
 • exfoliate vågar och lugn;
 • läka sår.

För att förhindra utveckling av psoriasis är en engångsapplikation tillräckligt en vecka, även om produkten även är lämplig för daglig hygien. Transformation av huden observeras efter den första tvätten. Pris - ca 500 rubel för 200 ml.

För mer information om läkemedlet "Psoril" kan du lära av videon. Programmets gäst kommer att berätta om dess funktioner och användningsförfarande.

"Algopiks"

Drog med enbär tjära. Det läker väl, lindrar inflammation, minimerar smärta. För att eliminera symptomen på psoriasis, gör inte mer än 4 medicinska procedurer per månad. Efter några veckor, upprepa kursen. Pris - ca 400 rubel för 200 ml.

"Friderm tjära"

Huvudkomponenten i drogerna från kol. Det läker papper och stoppar utvecklingen av sjukdomen.

Den terapeutiska kursen varar i 3 månader. Procedurens frekvens - två gånger i veckan. För att få resultatet måste du använda verktyget under en lång tid, men efter behandlingsperioden sker en märkbar förbättring av hudförhållandet. Pris - 700 rubel för 150 ml.

Shampoos aktiva komponenter:

 • björktjära;
 • vitamin b5;
 • kokosnötolja;
 • allantoin.

"Tana" har en komplicerad effekt på hårbotten:

 • hämmar multipliceringen av svampar;
 • normaliserar salthalten, på grund av vilken skalning försvinner och huden kliar inte;
 • närmar huden.

Behandlingsförloppet varar i en månad. Frekvens - två gånger i veckan. Pris - 120 rubel för 300 ml.

"911 tarry"

Drogens huvudkomponenter:

Tack vare dem, svampar snabbt förstöras, papullen läker, klåda går bort. Använd schampo varje dag, om du är under behandling eller om du vill förhindra psoriasis. Pris - ca 100 rubel för 150 ml.

"Tjära för ett bad"

Shampoo känt varumärke "Från Agafya." Verktyget är gjord på basis av björktjära. Det läker effektivt papper och förbättrar hårstrukturen.

Efter 2-3 ansökningar försvinner torrhet, klåda och inflammation försvinner. Shampoo främjar cellregenerering och stärker håret. Två gånger i veckan räcker det för att uppnå effekten. Varaktigheten av minimikursen är 3 veckor. Pris - ca 100 rubel för 500 ml.

"Super Psori"

Shampoo innehåller tre huvudkomponenter:

Tack vare dem försvinner irritationen, huden blir mjuk, vågorna passerar sig själva. Shampoo återställer effektivt celler och förhindrar tillväxt av svampar och bakterier.

För att få effekten är en enskild ansökan per vecka tillräcklig. Terapeutiska kursen är en månad. Pris - 100 rubel per 100 ml.

"Zink plus" (med björktjära)

Shampoo varumärke "Green Pharmacy", skapad för att bekämpa mjäll. Den innehåller:

 • henna;
 • zinksulfat;
 • rosmarinolja;
 • eukalyptus.

Verktyget reglerar talgkörtlarna, fuktar och skyddar hårbotten. Henna närmar sig håret, olja främjar cellregenerering, eukalyptus är en bra uppfriskande och desinfektionsmedel. Lämplig för både daglig hygien och psoriasisbehandling. Pris - 70 rubel för 350 ml.

Gyllene Siden

Shampoo är indicerat för tung mjäll, seborrheisk dermatit och psoriasis. Detta är en exklusiv utveckling av laboratoriet "Folkhantverk", som släppte en hel serie schampon med detta namn men med olika driftskomponenter.

Verktyget innehåller:

 • kitosan;
 • vitamin b5;
 • allantoin;
 • extrakt av björkblad, humle och lakrits.

Shampoo ger näring och upprätthåller hårbotten i hårbotten, skyddar håret mot skador och skapar en skyddande film runt varje hår. Verktyget kan appliceras varje dag. Pris - 100 rubel för 250 ml.

"T / Gel" (med tjära)

Shampoo rekommenderas för svår mjäll och psoriasis. Sammansättningen av det upplösta extraktet av tjära. Efter den första användningen eliminerar läkemedlet inflammation, vilket ger en effekt på cellulär nivå.

Shampoo har en trevlig arom, du kan applicera den dagligen. Från de första behandlingsdagarna är huden mindre kliande, håret blir mjukt och smidigt. Pris - ca 900 rubel för 350 ml.

"Terva Shampoo Tjarscampo"

Shampoo Finländsk tillverkare med tjära finska tall. Det exfolierar perfekt flingor, eliminerar mjäll och används som medicinskt läkemedel.

Dagliga hygienprocedurer är tillåtna vid sjukdom, det är tillräckligt att tvätta håret 2-3 gånger i veckan för att förhindra sjukdomen. Pris - 150 rubel för 300 ml.

"Alfoz"

Denna schampo belgiska produktionen, baserad på en 5% lösning av koltjära. Det klarar sig bra med psoriasis, seborré, ordineras för svår mjäll.

För behandling av sjukdomen råder läkare dig att tvätta håret med "Alfosil" 2-3 gånger i veckan. Verktyget exfolierar perfekt döda hudpartiklar och främjar förnyelse. Pris - ca 1000 rubel för 250 ml.

"Swim"

Fast shampoo med tjärjongolja. Finns utan förpackning i form av fasta tabletter. Kompositionen innehåller också växtkomponenter, som var och en utövar sin roll:

 • tjära desinficerar och förhindrar spridning av mikrober;
 • lavendelolja reglerar talg
 • rosenblad mjuknar huvudet på huvudet;
 • Kalendula kronblad spelar rollen som en växtantiseptisk.

För behandling av psoriasis är "Flood" värdefull eftersom det förhindrar att patogena bakterier multipliceras, eliminerar inflammation och mjukar huden. Skalar snabbt av, sår läker och sjukdomen avtar.

Att använda shampooet måste mjukas med vatten och piskas in i ett skum. Tvätta proceduren inte mer än en gång i veckan. Pris - ca 400 rubel.

antifungal

Svampinfektion är ofta en följeslagare av psoriasis. Med sjukdomen försvagas den mänskliga immuniteten, och svampar attackerar huden och inre organen. Läkemedlets symtom är mycket lik psoriasis och ökar bara manifestationen av symtomen på den senare. Anti-svamp shampoo fungerar endast mot svampar och indirekt hjälper till med psoriasis. När svampinfektion försvinner blir symtomen på sjukdomen mindre uttalad och patienten känns bättre.

"Nizoral"

Antifunguschampo, vars aktiva beståndsdel är ketokonazol. Det desinficerar och stoppar tillväxten av svampar. Konsistensen är en tjock ljusorange vätska med en trevlig arom.

För att utföra proceduren för shampooing, smörj håret med en produkt och låt det stå i 5 minuter. Tvätta håret noggrant. Gör 2 behandlingar per vecka. Den terapeutiska kursen sträcker sig från 5 dagar till en månad beroende på svårighetsgraden av sjukdomen. Pris - 700 rubel per flaska 60 ml.

Analysen av "Nizoral" är "Dermazol". Det stannar tillväxten av svampar genom att ändra förhållandet mellan lipider i cellmembranen.

Du kan lära dig mer om Nizoral behandling i videon. Läkaren kommer att tala om metoden för dess användning och eventuella biverkningar.

"Sebozol"

Shampoo är lämplig för att tvätta huvudet varje dag och eliminera psoriasis. Det undertrycker fungins aktivitet, exfolierar och återställer huvudets hud. För att få den helande effekten krävs 1 procedur per vecka. Använd produkten som ett vanligt schampo. Ibland kan det finnas en brännande känsla efter applicering av läkemedlet. Utsättningsformen - flaskor på 0,1 och 0,2 l. Pris - 300 rubel per 100 ml.

"Perhotal"

Shampoo kan kallas en analog av "Sebozol", eftersom den innehåller ketokonazol. Finns i förpackningar om 25 och 100 ml, så att patienten enkelt är att välja en lämplig dosering.

Förutom psoriasis fungerar verktyget bra med seborré och lavar. För terapeutiska ändamål, utför proceduren i 5 dagar i rad eller 2 gånger i veckan. Pris - 200 rubel för 25 ml.

Keto Plus

Antifungal schampo med en rik komposition:

 • ketokonazol;
 • zinkpyrition;
 • kokosnötoljaxtrakt.

Det tar bort irritation och torrskorpa, försiktigt skalar, hämmar svampaktivitet.

Det finns inga kontraindikationer för drogen. Den enda begränsningen är den individuella intoleransen av ingredienserna i schampot. Behandlingsförloppet kan variera från 5 dagar med daglig användning upp till en månad, om du tvätter håret 1-2 gånger i veckan. Pris - 500 rubel för 60 ml.

"Cistifan" ("Squafan")

Shampoo med anti-svamp effekt, vilket lindrar klåda och irritation. Verktygets sammansättning:

 • klimbazol;
 • mikonazol;
 • acetylsalicylsyra;
 • enbär olja och tea tree.

Läkemedlet är hypoallergent, men bara i fallet, test för individuell känslighet innan behandling påbörjas, vilket orsakar några droppar av produkten till armbågens böj. Vegetabiliska oljor orsakar ibland allergier. Terapeutisk kurs varierar mellan 2 och 3 veckor, använd schampo två gånger i veckan. Pris - ca 1000 rubel för 200 ml.

"Bioderma"

Ett botemedel mot känslig hud, vilken läkare rekommenderar att använda under perioden mellan sjukdomens återfall för profylaktiska ändamål. Mjuk shampoo-fluid hjälper till att normalisera hudmikrofloran och hämmar svampens tillväxt, peeling vågorna och stimulerar cellulär metabolism.

Tack vare Bioderma-shampooet är det möjligt på kort tid att återställa hårstrukturen och förhindra förlusten. Antalet medicinsk behandling per vecka är inte mindre än fyra, för förebyggande av patologi - 2 gånger i veckan. Pris - 1300 rubel för 200 ml.

"Vichy Dekros"

Sulfatfritt schampo, skapat av den senaste tekniken. Drogen har en mjukgörande egenskap, tack vare vilken de medicinska komponenterna tränger in snabbare och djupare inuti, förvandlar utseendet av hår. Efter användning upphör huden att klia och stör.

Bland schampoens komponenter, förutom termiskt vatten, 3 ytterligare huvudingredienser: acetylsalicylsyra och mjölksyra och selensulfid. För terapeutiska ändamål, tvätta proceduren två gånger i veckan. Efter en terapeutisk kurs, ta en paus. Förebyggande åtgärder kräver 1 tvätt per vecka. Pris - ca 600 rubel för 200 ml.

barn

I närvaro av psoriasis hos barn, betyder användning särskilt utformad för denna ålder. Det finns inga dofter, smaker, färgämnen i deras komposition - endast naturliga ingredienser är närvarande. Samtidigt har barnens schampo inte mindre terapeutisk effekt än produkter för vuxna.

"Johnsons Baby"

Detta är en hel rad schampon för barn, bland vilka det finns korrigerande medel för psoriasis. Läkemedlet syftar till att återfuka huden, mild läkning och eliminering av papiller och flingor.

Babyshampor är lämpliga för dagliga rutiner, men får inte bäras bort med dem. Använd produkten ett par gånger i veckan när du tvättar ditt barns hår. Pris - ca 90 rubel per 100 ml.

En annan produktlinje för barn. Läkemedlet passar väl för att tvätta håret från de första dagarna av ett barns liv. Shampoo orsakar inte allergier. Den innehåller naturliga extrakt och plantoljor.

Hipp fuktar huden fullständigt. Det eliminerar skalor, förhindrar peeling och skapar skydd för huden. Använd schampo tre gånger i veckan. Pris - från 200 rubel för 200 ml.

"Byubhen"

Bra schampo för spädbarn av alla åldrar. Efter tvättning blir huden mjukare, mindre skalig, kliar inte och torkar inte ut. Använd läkemedlet "Bübchen" som ett regelbundet schampo, med raster på 2-3 dagar mellan behandlingarna. Pris - från 250 rubel för 200 ml.

"Mig och Mamma"

Märket producerar schampon för barn baserat på växtekstrakter. Verktyget fuktar inte bara huden, utan eliminerar också toxiner som alltid finns i någon sjukdom.

Växtutdrag ger näring till huden, vilket gör det friskt och smidigt. Använd schampo i en vecka inte mer än 3 gånger. Kontraindikationer att använda är ålder upp till 3 år. Pris - ca 150 rubel för 150 ml.

kosmetisk

Dessa schampon innehåller helande ingredienser, men i en lägre koncentration. De används också mot psoriasis, men deras huvuduppgift är att förebygga och eliminera sjukdomseffekterna (mjäll, peeling).

"Friederm balans"

Läkemedlet är avsett att eliminera mjäll. Det mjukar huden, fuktar dem, reglerar hudens surhet och produktion av talg. Vid behandling av psoriasis, använd den under remission. Shampoo har en mild effekt, så du kan använda den varje dag. Pris - ca 600 rubel för 150 ml.

"Ekoderm"

Shampoo innehåller allergivänliga tvättmedelskomponenter. Dess uppgift är att rengöra huden på döda celler, upprätthålla vattenbalansen och öka hudens immunitet. Använd schampo som ett komplement till huvudrätten av behandlingen. Verktyget kan appliceras varje dag. Pris - ca 300 rubel för 150 ml.

"Soultz"

Torka schampo med helande ingredienser. Det främjar hårväxten, stoppar svampaktivitet. Efter procedurförloppet blir håret starkare, och skelningen försvinner.

Använd Sulsen dagligen eller flera gånger i veckan för att bekämpa sjukdomens effekter. Pris - ca 500 rubel för 250 ml.

Allmänna rekommendationer

För att behandlingen ska vara effektiv följ anvisningarna:

 • Använd schampon enligt instruktionerna, oftast inte mer än 2-3 gånger i veckan.

Det är viktigt! Psoriasis schampo innehåller medicinska ingredienser som vid användning ofta orsakar allergier eller ökade symtom på sjukdomen.

 • Med sjukdomsaktiviteten, använd medicinsk snarare än kosmetiska schampon. Koncentrationen av aktiva ingredienser i dem är mycket högre, och därför är effekten starkare.
 • Om graviditet och amning anges som kontraindikationer i instruktionerna för läkemedlet, avstå från att använda det. De aktiva substanserna genom såren på pappersplatsen kan komma in i blodet.
 • Före användning, testa för allergier. Applicera lite schampo på armbågen och observera kroppens reaktion under dagen. Om klåda, utslag, obehag, är det bättre att byta drogen.
 • Applicera produkten för att torka eller något fuktigt hår med en gnidningsrörelse. Håll shampoo i 5-15 minuter. Tvätta av med vatten.

Fråga svar

Psoriasis anses vara en autoimmun sjukdom. Hur hjälper antifungals och antiseptika att klara det?

I psoriasis försvagas lokal immunitet. Bakterier och svampar attackera hårbotten och öka sjukdomen. Att bli av med patogena mikroorganismer tillåter dig inte att sjukdomen utvecklas.

Varför är inte alltid schampon effektiva?

Orsakerna till spridningen av papper är olika. När en svampinfektion antiseptisk är maktlös och vice versa. Innan du väljer ett schampo är det värt att göra en analys i laboratoriet för att bestämma vilken typ av patogen som helst.

Kan psoriasis botas endast med schampo?

Allt beror på sjukdomens allvar. Om du använder tvättmedlet i en månad eller mer och inte observerar resultatet måste du ändra behandlingens taktik. Allvarliga former av psoriasis behandlas på sjukhuset med införandet av hormonella droger.Nästa Artikel
Hur vacker hårkrullarekrullare