Huden på ögonbrynen skäller av: orsaker och behandling


En vuxnas hud uppdateras ständigt. Denna process är normalt knappt märkbar, men masscellen dör "dekorerar" huden med en vitaktig blomma, inflammation, och i de flesta fall är den också åtföljd av klåda. En sådan attack i ansiktet och speciellt på ögonbrynen är speciellt irriterande, eftersom hudflakor kvarstår i håren, vilket ger ansiktet en slarvig utseende.

Skala ögonbrynen av många anledningar, så att lösningen på detta problem inte är en engagemang.

Orsaker till skador

Faktum är att det rikliga avlägsnandet av död epitel inte är vanligt - detta är den vanliga reaktionen av huden till nästan vilken irriterande, men inte smärtsam faktor. Skälen till avskalning kan ställas in oberoende, och i vissa fall förväntas detta fenomen även.

 • Salonprocedur - till exempel med ögonbrynstatuering, och vilken metod som helst. Det pigment som injiceras under huden irriterar det fortfarande och därmed provocerar en accelererad uppdatering av det "drabbade" locket. I detta fall observeras inte mer än 3-4 dygnsskalning.
 • Sommar - eller hellre, sola och särskilt saltvatten. Ultraviolett torkar huden, vilket i sig orsakar att de döda partiklarna aktivt avskalas. Salt upplöst i havsvatten är irriterande. Detta fenomen är inte åtföljs av antingen klåda eller inflammation, men många unga fashionistas gör dig nervös.
 • Allergisk reaktion - Dekorativa och omtänksamma kosmetika kan innefatta komponenter som är allergener. Och inte bara själva kompositionen utan även den överaktiva användningen av olika medel - geler, schampon, färger, kan orsaka irritation.
 • Rödhet och irritation i huden mellan ögonbrynen uppträder ofta på vintern. Luften i det uppvärmda rummet är mycket torr, medan vattenbalansen i huden är bruten, och epitelet dör av för snabbt.
 • Felaktig diet - fet och kryddig mat irriterar mag och tarmar. Och hudens tillstånd är mycket beroende av dessa organs arbete. Resultatet är där, eller snarare, i ansiktet - i form av röda peelingområden.
 • Stress är lika dåligt i ansiktet. Starka erfarenheter påverkar också matsmältningssystemet, och därmed också på huden.
 • Insektbett - sådan irritation är den mest lokala i naturen och passerar ganska snabbt.
 • Och till sist, det mest obehagliga alternativet - hudsjukdom, seborrheisk dermatit, till exempel. I det här fallet bryr dig inte, men behandling är nödvändig, eftersom en sådan sjukdom inte fungerar utan särskilda åtgärder.

Skador lokalisering

Ögonbryn kliar och flingar på olika ställen. Genom att lokalisera skador kan du mer exakt bestämma orsaken.

 • Under panna - det är troligt att den sanna orsaken var en allergisk reaktion på kosmetika. Användningen av ögonskugga, som inte är lämplig för kompositionen, orsakar omedelbart en sådan reaktion, eftersom huden här är mycket tunn och ömtålig. Orsaken kan vara allvarligare: om ögonfransar påverkas talar vi om demodikos.
 • Skalning av huden på näsbryggan orsakas oftast av en mekanisk irriterande faktor: hushållskemikalier med slumpmässig beröring av pannan, långvarig exponering mot solen, en bit.
 • Huden ovanför ögonbrynen lider av allergi, torr luft och dålig näring - en mycket frekvent förekomst. Men kosmetika orsakar sällan sådan irritation: överflöd av fettkörtlar skyddar på ett tillförlitligt sätt pannan.
 • Varför flår huden runt ögonbrynen, medan de skyddade områdena är hårda? I regel är frågan i väderfaktorer: frost, vind, havsvatten.

Ett mycket talande tecken är klåda. När en insektbit bidrar detta symtom inte till misstanke. Men om ögonbrynen är kliande och fläckig är det troligtvis en hudsjukdom - allergisk eller svampig. I det här fallet kan endast en undersökning fastställa diagnosen: en skrapning tas från det skadade området, och analysen gör det möjligt att fastställa den verkliga "skyldige" av irritation.

Tips som hjälper dig att snabbt bli av med peeling på ansiktet:

rekommendationer

Att ignorera skalningen är inte värt det, även om nackdelen verkar vara kosmetisk. Det kan vara det första symptomet på en allvarligare sjukdom. Så om skadan inte går bort inom 7-10 dagar, rekommenderas att konsultera en läkare, och inte en kosmetolog, utan en hudläkare.

Under dessa 7-10 dagar är det nödvändigt att följa ett antal regler för att eliminera den irriterande faktorn.

 • Salongförfaranden kan inte bara utföras med ögonbryn, men även med ansiktets hud.
 • Det är önskvärt att vägra för denna period från dekorativa kosmetika, oavsett hur angeläget det är att dölja nackdelen.
 • Det är nödvändigt att kontrollera tvättmedlet: eventuellt utgått. Det är lämpligt att byta mjölk eller grädde med en beprövad komposition.
 • Innan du går ut, oberoende av säsongen, appliceras en kräm med hög grad av UV-skydd. Irriterad hud hos kvinnor är i alla fall mycket känslig för kyla, och till solen, och till vinden.
 • Om det är möjligt, är det värt att vägra att simma i havsvatten eller i poolen - blek är extremt irriterande för huden.
 • Om flaking orsakade en insektsbit, behandlas spår med ett desinfektionsmedel. Tyvärr kan den senare själv orsaka en riklig avlägsnande av död epitel.
 • På vintern är det värt att vidta åtgärder för att luftfuktas.
 • Använd fuktgivare och hemlagad masker och tonics.

Om sköljningen på ögonbrynen skäller sig, och ödem, röda fläckar, torra ögon, rinnande näsa, etc., trots alla ansträngningar, gå med i de redan existerande symtomen, bör du konsultera en läkare. I det här fallet är det redan en sjukdom.

 • Om orsaken är en allergisk reaktion, drick en kurs av antihistaminer.
 • För behandling av svampinfektioner är speciella salvor förskrivna, som regel mycket tjocka, tunga och obehagliga luktar. Det ideala utseendet är dock mindre viktigt än hälsan.
 • Om smittade med parasitmider kan antibiotika dessutom föreskrivas.

Hemlagad kosmetika

Vad ska man göra för att återställa ögonbrynens attraktivitet? Om det inte är en sjukdom, kan du göra med enkla hem rättsmedel. Deras mål - att ta bort irritation och svullnad och därigenom neutralisera den negativa faktorn.

 • Honung tonic - honung och rent vatten uppvärmd i ett vattenbad blandas i lika stora proportioner. Tonic används varje dag.
 • Calendula avkok - 2 matskedar örter ångad med 1 kopp kokande vatten. Efter kylning filtreras infusionen och förvaras i kylskåpet. Behöver tvätta 2 gånger om dagen.
 • Mask av havremjöl kokad i mjölk - 1 matsked och honung - 1 tesked, som kan återställa hudens jämnhet och utstrålning. Det rekommenderas att lägga till en tesked olivolja för att återställa glans och hår.
 • Om huden på pannan och ögonbrynen är inflammerad, lugnar en mask puréed gurka med kefir lugnet och lindrar svullnaden.
 • Komprimering av oljor har den mest utmärkta effekten. Vid sänggåendet blandas grapefrö, mandel, persika, aprikosfrö, vetexsolja i lika delar och appliceras i 10 minuter.

Skala pannan och ögonbrynen av olika skäl - från mekanisk, som vindens verkan, till svampsjukdomar. I det första fallet är behandlingen den enklaste och föremål för vissa regler, ger ett snabbt resultat. För hudsjukdomar kommer mer tid och ansträngning att krävas.

Se även: Intensiv hydratisering av ansiktets hud (video)

Skal huden på och under ögonbrynen - orsaker och behandling

En person är en persons visitkort. Därför, om det finns några problem med det, orsakar det allvarliga bekymmer, särskilt bland det rättvisa könet. Täckt med partiklar av hud och mjäll, röda, ständigt kliande ögonbryn kan i hög grad förstöra stämningen. Huvuduppgiften i detta fall är att fastställa orsaken.

Huvudskäl

Under en persons liv förnyas den övre huden. Den mest intensiva förnyelsen sker på håret på huvudet och ansiktet.

Detta beror på det faktum att huvudet och ansiktet inte skyddas av ett lager av kläder, vilket resulterar i att de ständigt står inför miljös fientliga inflytande.

Damm, kallt, starkt solsken och andra atmosfäriska fenomen leder till en enorm död hos hudceller. Vanligtvis är denna process helt osynlig från sidan, eftersom hudpartiklarna har mikroskopiska dimensioner.

Som en följd av någon form av misslyckande på vissa områden i huden, börjar en mer intensiv frigöring av celler. Tomterna börjar avskalas. Särskilt inte estetiskt tilltalande ser det ut på ögonbryns hud, eftersom epidermisfragment fastnar i håret, som om de strunter dem med mjäll.

Innan du kontaktar en hudläkare bör du försöka räkna ut orsaken till sjukdomen själv. Vi måste tydligt komma ihåg när detta problem började. Kanske var det en förändring av kosmetika eller rengöringsmedel, och kanske i någon ny livsmedelsprodukt orsakade denna patologi.

Bland de främsta orsakerna till hudflaking på ögonbrynen är följande:

Hudsjukdomar (psoriasis, seborré)

Under sådana omständigheter bör avkodning förekomma på andra delar av huden. Om de första tecknen på sjukdomen har påverkat pannan, armarna, benen och buken, inte självmedicinera, är det bättre att konsultera en specialist.

Användningen av kosmetika av låg kvalitet

Kosmetika från en okänd tillverkare eller utgått kan inte bara leda till fläckning, klåda, rodnad i ögonbrynen, men också håravfall. Därför bör valet av kosmetika behandlas mycket ansvarsfullt.

Andra populära skäl

 1. Exponering för saltvatten. Mycket ofta uppstår sådana problem efter en lång vila vid havet. Havsvatten, vind och solens ljusa strålar torkar kraftigt ut huden och cellerna börjar dö en massa, vilket leder till svår flaking.
 2. Övertorkad inomhusluft;
 3. Nervös överbelastning, stress, konflikt, depressiv stämning - allt detta kan orsaka sköljning av ögonbrynen.
 4. Felaktig näring eller missbruk av produkter kan orsaka en sådan hudreaktion. Kanske är detta en allergisk reaktion på mediciner.

Peeling ögonbryn hud kan orsakas av en mängd olika orsaker och faktorer. Ansiktets ansikte reflekterar ofta de processer som förekommer i människokroppen. Allvarlig klåda, rodnad, håravfall på ögonbrynen kan vara associerad med allvarliga sjukdomar i mag-tarmkanalen eller nedsatta metaboliska processer.

Om problemet kvarstår under lång tid kan det vara värt att göra en grundlig undersökning av kroppen.

Hur kan flinga ögonbrynen

Innan du bestämmer orsaken till problemet, bör du noggrant undersöka dina ögonbryn och förstå exakt hur och i vilken del de skalar bort. Det är stället för lokalisering av sjukdomen som kan mer exakt ange orsaken:

 • Under panna. Kanske är huden påverkad av ett litet fästmärke. Då bör du noggrant studera ögonfransarna, med demodicos kommer de också att infekteras. En annan anledning - fattig kvalitet grund för ögonlocken eller dåliga skuggor. Eller kanske kosmetika helt enkelt inte passar, vilket orsakar en liknande allergisk reaktion;
 • Mellan ögonbrynen. Vanligtvis är en sådan plats för lokalisering av problemet inte förknippad med något hemskt. Det räcker att inte gnugga och göra morgon- och kvällslotioner med en helande komposition och allt kommer att gå fort;
 • Över ögonbrynen. I en sådan situation är det mycket viktigt att ta reda på orsaken till problemet.
 • Runt ögonbrynen. Vanligtvis är denna hudreaktion förknippad med negativa miljöeffekter: frost, kall vind, ljus sol.

Du bör också undersöka vilka andra delar av huden som är mottagliga för flaking. Till exempel, om både ögonbrynen och öronen skalar samtidigt kan detta vara resultatet av en svampinfektion i huden. Om den håriga delen av huvudet utmärks av en specifik blomning och klåda, är orsaken till peeling mjäll.

Orsaker till ögonbrynflakning i ett spädbarn

Ögonbryn kan avta i både män och kvinnor. Mycket ofta uppstår detta problem vid tonåren och beror på hormonella förändringar i kroppen.

Det är väldigt konstigt när en sådan anledning inträffar hos nyfödda barn. Vanligtvis observeras detta fenomen hos barn i den första månaden av livet och är förknippad med anpassningen av huden till nya miljöförhållanden.

Om det inte finns svullnad, ljus utslag, svullnad på barnets ansikte, bör du inte oroa dig, en näringskräm är vad som låter dig klara av problemet.

De främsta orsakerna till att peeling är torkad luft och mangan.

 • Barnet måste vara i ett väl fuktat rum med en fuktighet på minst 50%. Överhettad och torkad luft orsakar en liknande reaktion.
 • Om barnet badas i vatten med tillsats av mangan, som fruktar infektion i navelsträngen, kan det också orsaka överdriven torr hud och avskalning av ögonbryns hud.

Det är möjligt att barnets hud reagerar på solljus, kall luft eller andra atmosfäriska fenomen. En bra skyddande babycreme kommer snabbt hjälpa till att klara det här problemet.

Allmänna rekommendationer för att lösa problemet

I det fall när ögonbrynsskalningen inte ger starkt obehag, finns det ingen ljusrödhet, svullnad och svår klåda, den möjliga orsaken till problemet ligger i ögonbryns felaktiga vård.

För att lösa problemet bör du använda följande rekommendationer:

 • Innan du lägger dig, tvättar du alltid av kosmetika och smuts och damm som ackumuleras under dagen.
 • Att utesluta från kosten feta, kryddiga och söta rätter. Avvisa söta kolsyrade drycker;
 • Rör inte ditt ansikte och ögonbrynen med smutsiga händer, andra människors kosmetiska verktyg. Rengör kosmetisk borste noggrant efter varje användning.
 • Använd inte kosmetika efter utgångsdatum. Skaffa kosmetika endast i specialaffärer och från välrenommerade tillverkare;
 • Vid korrigering av ögonbrynsformen, för att genomföra hygienisk behandling av huden, både före och efter proceduren Spenderande plockar hår är bara rena händer och ett sterilt instrument.

Dessa enkla rekommendationer hjälper inte bara till att lösa problemet med desquamation, men också för att förhindra att det uppträder.

Hur man behandlar peeling ögonbryn hud

Vad som ska vidtas om alla förebyggande åtgärder vidtas, kosmetika och verktyg för applikation i perfekt skick, är strömmen justerad och problemet går inte bort. Så svaret på frågan: "Varför bryter ögonbrynen bort?" Mottogs inte.

Använd inte råd från vänner som har haft en liknande situation. Symtom på sjukdomen kan vara densamma. Men på grund av olika skäl. Därför kan läkemedlet som har hjälpt en person skada en annan.

Om ögonbrynsskalning uppstår på grund av allergier, kommer läkaren att ordinera en behandlingskurs med antihistaminläkemedel. Läkemedel väljs ut beroende på sjukdomens allvar och patientens hälsa. Vanligtvis används:

 • suprastin,
 • Tsetrin,
 • Diazolin och andra droger.

Externa salvor av Fenestyl-typen kan användas.

Om en svampinfektion i huden detekteras är det nödvändigt att använda antifungala preparat för extern användning. Val av salva beror på sjukdoms orsakssamband. Detta kan bara bestämmas med hjälp av en laboratorieundersökning av hudskrapning. De viktigaste drogerna är:

 • Terbizil,
 • klotrimazol,
 • Fundizol och andra.

Vi rekommenderar:

Vad rekommenderas inte vid avskalning av ögonbrynen

Vid sjukdomens första skede, när orsaken till att ögonbrynen skäller av, ännu inte har klargjorts, bör vissa rekommendationer följas för att inte förvärra hudtillståndet:

 • Oavsett hur mycket dina ögonbryn kliar, du kan inte kamma dem. Om klåda är oacceptabelt kan du försiktigt massera dem med en hård trasa eller kamma genom en speciell liten kam. Efter varje användning måste kammen desinficeras;
 • Det är inte nödvändigt att använda hett vatten för att tvätta. Det kommer att torka ut huden ännu mer, vilket leder till att peelingprocessen bara intensifieras.
 • För att undertrycka klåda bör du smörja ögonbrynen med en allergivänlig närande kräm.
 • Du kan inte använda tvål för att tvätta, det torkar huden. Det är nödvändigt att välja mjuka medel som inte orsakar allergier.
 • Till dess att symptomen är fullständigt försvunnen är det omöjligt att använda dekorativa kosmetika, ögonbrynfärg och korrigera dem.

När du går ut, måste du försöka skydda ditt ansikte från vinden eller det starka solljuset, du kan göra det med en brett hylsa eller lock. Du måste ta hand om mjukgöring, fuktgivande och skydda huden med en professionell skyddskräm.

Traditionella behandlingsmetoder

Om orsaken till peeling ögonbrynen inte är en allvarlig sjukdom, men yttre irriterande faktorer, kan du tillgripa de populära metoderna för behandling.

De vanligaste är:

 • Lotioner från decoctions av örter. Den mest lämpliga kamille, kalendula, citronbalsam och mint;
 • Behandling av det drabbade området med en svag lösning av bakpulver (1 tsk per kopp vatten);
 • Applicera på ögonbrynen aloe juice;
 • Behandling av platsen med ricin och olivolja.

Det är bättre att tvätta med personlig förberedd honungsmassa, men under förutsättning att det inte finns någon allergisk reaktion på detta läkemedel. Naturlig honung smälts i ett vattenbad och blandas med varmt kokt vatten i ett förhållande av 1 till 1. Med konstant användning av tonic blir huden mer hydratiserad, sköljningen försvinner.

Havremasken har utmärkta helande egenskaper. För dess förberedelse blandas 1 matsked gröt grundligt med 1 tesked honung. Strax före användning, lägg till 1 tesked oljaolja till masken. Masken appliceras på ögonbrynen i 10-15 minuter och tvättas sedan av med varmt vatten.

Var inte oansvarig att behandla problemet med fläckande ögonbryn. Kanske - det här är den yttre orsaken till manifestationen av en allvarlig sjukdom. Ändra din kost och livsstil, ge upp billiga och utgått kosmetika, och ordna rätt vård för ditt ansikte och ögonbryn. Om problemet kvarstår, fördröja inte ditt besök till läkaren.

7 tips om vad du ska göra om dina ögonbryn tar av sig

Det är obehagligt när huden på pannan och ögonbrynen skäller av. Detta förstör en persons utseende och kan indikera negativa processer som uppträder inom kroppen. Vad orsakar peeling ögonbryn, och hur man hanterar det? Låt oss titta på dessa problem i detalj.

Problembeskrivning

Peeling hud på ögonbrynen är inte ovanligt. Människor med olika ålder och kön är föremål för det. Skala huden på ögonbrynen hos män och kvinnor, äldre och ungdomar. Ofta är denna process åtföljd av klåda.

Detta obehagliga fenomen är förknippat med celldöd. Men de dör inte gradvis, men i stora grupper, vilket leder till avlägsnande av dermis.

Orsaker till att peeling huden på pannan och ögonbrynen

Skalning av huden på ögonbrynen kan orsakas av ett antal skäl.

De är båda infektiösa i naturen och kan vara förknippade med olika störningar i kroppens funktion.

Seborrheisk dermatit: hudens rodnad

Men i de flesta fall uppstår detta fenomen på grund av en hudsjukdom, som kallas seborrheisk dermatit.

Det kan också åtföljas av aktiv reproduktion av svampen, som förekommer även på hälsosam hud, men seborrheisk dermatit bidrar till ökad flingbildning.

Bland de viktigaste faktorer som bidrar till utvecklingen av seborrheisk dermatit är följande:

Även om seborisk dermatit orsakas av mikroorganismens vitala aktivitet är den inte smittsam.

Andra orsaker till svår fläckning och torr hud

Dessutom florar huden kraftigt i ögonbrynsområdet för vissa typer av allergier och brist på vitaminer A och E.

Kanske är en sådan negativ reaktion orsakad av felaktig användning av kosmetiska produkter eller användning av hygienprodukter som inte är lämpliga för din kropp.

Dessutom kan hudcellens massiva död orsakas av en förändring i läge eller klimat. Till exempel, om du går vila på orten, kan det vatten som är ovanligt för din hud orsaka skurning.

Denna process är provocerad av brist på färskt vatten eller torr luft.

Missbruk av alkohol, cigaretter, psykotropa eller narkotiska ämnen kan också leda till fläckning av huden.

Behandling för vuxna och barn (spädbarn)

För att bestämma vilken behandlingssätt som krävs, måste du först fastställa de specifika orsakerna till vilka huden under ögonbrynen skäller av sig.

Men under alla omständigheter, oavsett orsak, rekommenderas att eliminera de fem ovan nämnda faktorerna som kan prova sjukdomen hos seborrheisk dermatit.

Det är också viktigt att komma ihåg vilka märken av kosmetika du har börjat använda nyligen och sluta använda dem. Kanske är orsaken till sjukdomen i dem.

Naturligtvis kan endast en professionell hudläkare göra en noggrann diagnos och förskriva den optimala behandlingsförloppet.

Men om du befinner dig i en zon där det är svårt att få expertråd, kan du försöka bli av med peeling på egen hand.

Tips som kommer att presenteras nedan, i fallet med en felaktig diagnos, kommer givetvis inte alltid att kunna hjälpa, men kommer inte heller att skada.

Om ögonbryn är skalig hos män eller kvinnor, bör följande rekommendationer användas:

Om du säkert vet att avskalning orsakas av seborrheisk dermatit, är det bästa sättet att behandla det sulsenic pasta. Men när du använder den måste du utöva största försiktighet och undvika kontakt med ögonen.

Orsaker till att peeling huden på ögonbrynen och pannan

Hudförnyelse i ansiktet är en vanlig process. Avlägsnandet av döda partiklar åtföljs av inflammation och klåda, vilket orsakar mycket olägenheter, ser inte ut som estetiskt tilltalande. Det är obehagligt när huden på ögonbrynen och i pannan avskalar.

Orsaker till peeling

Varför huden flingar av? Massavstötning av dermaceller orsakas av en reaktion på en yttre eller inre irriterande faktor.

Mjölk kan påverka ögonbrynen, området i örat. Kosmetisk defekt är lika möjlig hos kvinnor och män. Peeling talar om kroppens funktionsstörningar, åldersrelaterade förändringar eller felaktig vård.

Du kan se skalvig hud och ögonbryn rodnad i en nyfödd bebis. Detta fenomen bör varna föräldrarna. Det är nödvändigt att omedelbart kontakta en läkare för att bestämma orsaken till en liknande reaktion i barnets kropp.

Orsakerna till patologin är följande:

 • Dekorativa kosmetika innehåller allergiska komponenter som orsakar inflammation, celldödande. Anledningen - kompositionen, frekvent användning av schampon, geler, hårfärger. Förfallna och lågkvalitativa produkter orsakar liknande reaktioner.
 • Tjejer tänder sitt ansikte med kosmetiska produkter, torkar huden, inklusive ögonbrynszonen. En annan anledning är felaktigt vald penna och färg.
 • Kosmetiska förfaranden orsakar flaking. När tatuering ögonbryn färgning pigment kan irritera dermis. Broken epidermis är återställd, och börjar processen med förnyelse av vävnad. Irritation varar 3-4 dagar.
 • Klimatförändringar, brännande sol, saltvatten på semester ger hudspänning. Under ultraviolets verkan börjar epidermis att torka och spricka, och de döda cellerna ska avskalas. Saltigt havsvatten försvårar processen, verkar som irriterande.
 • Förändringar i temperaturen under vinterperioden leder till att huden mellan ögonbrynen rodnar, börjar klia. Torr luft i ett uppvärmt rum bryter mot obalansen i huden och orsakar avskalning.
 • Dermis tillstånd påverkar näringens kvalitet. Beroende på kryddig, fet mat förstör tarmarna och magen. Röda, skaliga lappar bildas på ansiktet. Användningen av stora mängder kaffe, rökning leder till en stark avvisning av kåta flingor.
 • Negativt innehåll i kroppen av vitaminer A, E, starka känslor och stress påverkar epidermis negativt.
 • Lokala irritationer orsakas av insektsbett.
 • Hudsjukdomar som seborrheisk dermatit är en farlig orsak. Regelbunden vård hjälper inte och du behöver kontakta en specialist - en hudläkare.

Lokaliseringsfunktioner

Beroende på platsen för skadade områden bestäms av orsaken till överträdelser.

På näsan. Skador på dermis i näsan orsakas av yttre irritationsmedel. Dessa inkluderar påverkan av hushållskemikalier, repor, insektsbett, solbränna.

På ögonbrynen. Vid klåda ögonbryn kan det prata om hudsjukdomar av allergisk natur eller svampinfektion. I sådana fall utförs en undersökning av det skadade området, skrapning görs för att fastställa smittkällan.

Vi rekommenderar att du läser:

På pannan. Pannan, området i ögonbrynen och kanterna på hårets del av huvudet påverkas. Detta kan vara en allergisk reaktion, effekten av torr luft, undernäring eller demodikos.

Hur bli av med torrhet och flaking

Problemet orsakar inte obehag och verkar lösas med hjälp av kosmetisk vård, det kan vara det primära symptomet på en hudsjukdom. Efter 7-10 dagar går reaktionen inte, det är rekommenderat att kontakta en hudläkare för syftet med behandlingen.

För att ta bort de avskalande ögonbrynen, följ de grundläggande rekommendationerna:

 1. I kosten ingår mat som är rik på vitamin A, E. Användning - lever, morötter, smör, ägg, nötter, paprika, sallad.
 2. Exkludera - kaffe, alkohol, läsk, snabbmat.
 3. Sluta använda kosmetika som innehåller alkohol.
 4. Använd medel för tvättning utan tvål.
 5. Drick mer vätskor. Gnid ansiktskamomillkstrakt eller använd ebenholtsolja.
 6. Det är tillrådligt att vägra ett tag från en smink.
 7. Innan du går ut, använd en skyddande kräm.

krämer

Granskning av effektiva krämer:

 • För att skydda ögonbrynen är lämpliga mjukgörande krämer, salvor, gjorda på basis av bivax. Fuktgivande effekt har en serie kosmetika Garnier - "Vivifying moisturizing."
 • Män och kvinnor kan använda icke-hormonella produkter - Avene Cicalfate och A-Derma Dermalibour.
 • Hydrokortisonsalva rekommenderas en gång i veckan.
 • För svår klåda används krämer - Bepanten och Panthenol.
 • Vid avskalning orsakad av seborrheisk dermatit, applicera pastan Sulsen.
 • Vid en allergisk reaktion är antihistaminer berusade - "Diazolin", "Tavegil", "Suprastin".
 • Svampsjukdomar behandlas med svampformiga salvor, beroende på infektions orsakssamband.

masker

Hemmagjorda masker minskar svullnad och irritation.

 1. Koka i mjölk en Art. en sked havremjöl, tillsätt en tesked honung till den. Tillsätt en tesked olivolja till massan. Håll i 15 minuter. Med hjälp av en mask blir hudytan mjuk och strålande.
 2. Du kan göra en oljekomprimering. Blanda lika delar av oljor: mandel, druvfrö, persika, aprikos, vetex. Komprimera håll i ca 10 minuter.
 3. Förbered 4 skedar kefir, en sked olivolja, tillsätt äggulor. Blanda ingredienserna till konsistensen av gräddfil. Håll sminken på ögonbrynen i en timme, skölj sedan med kallt vatten. Behandlingen utförs i 2 månader, proceduren utförs 2 gånger i veckan.
 4. Om problemzonen är pannan, förbered en mask av gurka och kefir, krossad till potatismos. Denna metod kommer att lindra svullnad och inflammation.
 5. För att avlägsna de inflammatoriska processerna som används buljonger - kalendula, St John's wort, timjan. Applicera citron, betor juice, tea tree olja, ricinolja.

Vilka sjukdomar kan orsaka

Bland de sjukdomar som orsakar skalande ögonbryn finns det:

 • Seborrheisk dermatit i hårbotten, eksem.
 • Dermatit av olika etiologi, psoriasis, mjäll.
 • Allergiska reaktioner, demodikos.

När det uppstår tecken på torrhet och integritet hos hudvävnaden, bör du konsultera en läkare för att förhindra utveckling av patologi. Om du inte vidtar åtgärder, kan andra sjukdomar med tiden gå med i defekten.

Ögonbryn mjäll: Orsaker och behandling

Peeling hud förstör inte bara utseendet, men kan också indikera närvaron av en hudsjukdom. Ögonbryn kan förekomma hos män och kvinnor, vuxna och barn, oavsett ålder. Skalning följs ofta av svår klåda.

Orsaker till mjäll

Nu finns det många anledningar till varför ögonbrynen skäller från kvinnor och män. I vissa fall kan du själv bestämma orsaken. Vanliga orsaker är följande:

 • Salonförfarande - tatuering ögonbryn. Pigment som injiceras i huden kan orsaka irritation. Under de första 3-4 dagarna efter proceduren finns emellertid ingen desquamation.
 • Frekvent sola. Ultraviolett i kombination med saltvatten påverkar hudtillståndet särskilt negativt. Detta förklaras av det faktum att solens strålar torkar huden, så döda partiklar avskalas snabbare och havsvatten ökar irritationen.
 • Allergy. En allergisk reaktion kan uppstå i dålig kvalitet eller felaktigt utvalda kosmetika. Ibland kan irritation uppstå inte på grund av kompositionen, utan på grund av den frekventa användningen av ett eller annat läkemedel.
 • Torr luft På vintern är luften i de uppvärmda lokalerna mycket torr, så du bör noggrant övervaka vattenbalansen, annars kommer epitelet att dö av väldigt snabbt.
 • Felaktig näring. Hudens tillstånd beror på de inre organens arbete. Fettiga eller kryddiga livsmedel har en negativ effekt på mag och tarmar. Problem med inre organ kan uppträda på ansiktets hud.
 • Frekvent stress. Starka känslor och irritation påverkar arbetet i mag-tarmkanalen negativt, vilket leder till att hudtillståndet förvärras.
 • Hudsjukdomar. Dessa sjukdomar inkluderar seborré. I det här fallet behöver inte vård behövas, men komplex behandling, eftersom hudproblemet inte fungerar.

Mjölk i ögonbrynsområdet kan orsakas av dåliga vanor. Alkohol och nikotin påverkar inte bara de inre organens tillstånd utan även huden. Med konstant användning av alkohol och rökning inträffar förgiftning av kroppen, med tiden kommer ögonbrynen och pannan att avlägsna sig, uppträder rodnad i ansiktet.

Mjäll lokalisering

Skal ögonbryn hos män och kvinnor kan på olika ställen. Lokalisering av irritation kan indikera orsaken till sjukdomen:

 • Fläck över ögonbrynet kan indikera att det här är en allergisk reaktion på kosmetika. Den snabbaste allergin uppträder i ögonlocket, eftersom huden är mest känslig och tunn. Om ögonfransar också påverkas kan det vara en sjukdom som demodikos.
 • Om huden florar mellan ögonbrynen, kan det vara irritation orsakad av mekanisk stress. Det kan vara solen, en insektsbit eller slår av hushållskemikalier.
 • Från torr luft och dålig näring kan mjäll förekomma över ögonbrynen.
 • Att dö av huden runt ögonbrynen kan orsaka havsvatten, frost eller stark vind.

Ett viktigt tecken är närvaron eller frånvaron av klåda. Om ögonbrynen inte bara är täckt av mjäll, men också kliar, kan det här indikera förekomsten av en hudsjukdom. Det kan ha både allergisk och svampig natur. En exakt diagnos kan bara läkare. För detta tar han skrap och utför den lämpliga analysen.

Ibland kan fläckande ögonbryn förekomma hos spädbarn. Ofta är orsaken till denna process att barnets hud anpassas till miljöförhållandena. Om barnet inte har svullnad, utslag och ödem i ansiktet, kan problemet med att peeling huden lösas med hjälp av en näringsrik grädde för barn.

Allmänna rekommendationer

Om desquamation inte ger något obehag, uttalad klåda, är det troligt att problemet ligger i felaktig vård av ansiktets hud. Följ i så fall dessa riktlinjer:

 1. Sova aldrig utan att tvätta bort sminkprodukter.
 2. Välj vårdprodukter uteslutande för din hudtyp.
 3. Undvik att röra ditt ansikte och ögonbrynen med smutsiga händer.
 4. Använd inte andra människors kosmetiska verktyg.
 5. Besök endast beprövade salonger där alla verktyg hanteras noggrant.
 6. För att måla ögonbryn, använd endast kvalitetsprodukter.
 7. Håll dina makeupborstar rena.
 8. Innan korrigering av ögonbrynsformen ska alltid vara hygienisk behandling av huden.

Ögonbränna mjällbehandling

Endast en specialist kan välja en effektiv behandling efter att ha utfört en diagnostisk undersökning. Du bör inte följa rekommendationerna från vänner som har haft ett liknande problem, eftersom alla hudtyper är olika. Trots det faktum att alla symtom är desamma kan epidermis reagera annorlunda mot vissa läkemedel för behandling.

mediciner

Om orsaken till huden på pannan och ögonbrynen är avskalning är allergi, kan läkaren ordinera antihistaminterapi. Läkemedel väljs i enlighet med svårighetsgraden av skadorna och patientens individuella indikatorer.

För att bli av med mjäll som orsakas av en allergisk reaktion används följande läkemedel:

Ibland kan läkaren rekommendera att använda en extern salva, till exempel Fenistil.

Om orsaken till mjäll är en svamp, bör för behandling användas svampmedel för extern användning. Att plocka upp salvan bör vara en läkare baserad på information om orsakssambandet till sjukdomen. Det kan bara bestämmas vid laboratorietestning - skrapning. Läkaren kan ordinera ett av följande läkemedel:

 • Funbizil;
 • Terbizil;
 • Klotrimazol.

Om en subkutan mite är närvarande bör antibakteriell behandling ges. De kan dock bara ordineras av en läkare, annars kan allvarliga problem uppstå.

Folkmekanismer

För behandling av mjäll kan man använda följande folkmekanismer:

 • Honung tonic. För att förbereda det ska du blanda smält honung och vatten i lika stora proportioner. Denna tonic ska användas dagligen.
 • Kalendula avkok. För att förbereda en sådan folkmedicin, måste du brygga 2 msk. l. örter med ett glas kokande vatten. Tvättadekok bör vara flera gånger om dagen.
 • Mask av havregryn. För denna mask är lämplig havregryn, kokad i mjölk. För större effekt kan du lägga till lite olivolja.

Om huden är ontad inte bara på ögonbrynen, men också på pannan och tempel, kan du använda en mask av gurka. För att göra det ska du blanda mashed gurka med kefir. Detta verktyg hjälper inte bara att lugna irritation, men också för att ta bort svullnad.

En oljekompress kommer också att vara effektiv. Druvfrö, aprikosfrö, vete, mandel och persikaolja bör blandas i lika stora proportioner. Applicera denna komprimering ska vara i 10 minuter.

Vad är förbjudet att göra

Vid det första skedet av sjukdomen, medan orsaken inte är fastställd, rekommenderas det inte:

 • kamma dina ögonbryn. Om de är mycket kliande kan du enkelt massage dem;
 • tvätta med varmt vatten, eftersom det torkar epidermis starkt, så mjäll kan bara intensifiera;
 • för att minska klåda, applicera någon kräm;
 • använd tvål, eftersom det också torkar huden.

Innan mjäll passerar helt, rekommenderas det inte att använda dekorativa kosmetika och att utföra ögonbrynskorrigering.

Vad ska man göra om huden på ögonbrynen skäller av sig

Beroende på hudtyp, hälsotillstånd, väderförhållanden, ögonbryn flakar ibland. Överdriven torrhet förvärras av klåda, svullnad, rodnad, utslag. För att inte förvärra tillståndet för dermis och snabbt bli av med patologin är det nödvändigt att veta vad man ska göra i en sådan situation. På den tiden, ge upp kosmetika, fel mat, dåliga vanor. Om sådana begränsningar inte leder till förbättringar, kontakta en specialist.

Orsaker till hudflaking på ögonbrynen

Det finns många förklaringar till varför huden på ögonbrynen flingar hos män och kvinnor. Överdriven dö av hudceller lokaliseras på pannan, i den håriga delen av ögonbrynet på näsan. Problemet uppstår ofta efter 35 år.

Orsakerna till denna patologi är följande:

 • Nylig ögonbrynskorrigering i en skönhetssalong: tatuering, målning, plockning med icke-sterilt instrument;
 • allergisk reaktion på färg för ögonbryn, ögonfransar;
 • frekvent användning av kemiska peeling, blekningsmask
 • använd tvål för att tvätta;
 • på sommaren reaktion på ultraviolett;
 • effekten av kall vind och frost på huden på vintern;
 • dålig kost, otillräckligt vätskeintag;
 • påkänning;
 • avitaminos, nämligen avsaknaden av vitamin A och E;
 • metaboliska störningar, sjukdomar i matsmältningskanalen;
 • torr luft i lägenheten.

Det är viktigt! För att bestämma varför kvinnornas ögonbryn är skalig, är det värt att granska din smink. Kom ihåg att du kanske nyligen har köpt en ögonbrynpenna eller en ny tonal. Komponenterna i en av dessa fonder kan utveckla allergier. Kontrollera sammansättningen av vårdkrämer, masker, tonics.

Det är också nödvändigt att utesluta hudsjukdomar. Ofta är ögonbrynen hos män och kvinnor skalande på grund av utvecklingen av eksem eller psoriasis. Torrhet som sprider sig till pannan, näsan, indikerar också förekomsten av demodikos som orsakas av små dammmiddor.

Behandlingsrekommendationer

Hudskalning bör ske efter identifiering av orsaken till patologin. Beroende på platsen kan du försöka bli av med problemet själv.

 1. Om en kvinna har skinnig hud under ögonbrynen såg sannolikt reaktionen på skuggan, mascara, eyeliner eller penna. Drick en veckelång kurs av antihistaminer, släng smink från den här tiden, gör inte ögonmakeup.
 2. Om huden flingar på näsbroen eller mellan ögonbrynen, lider du av torr luft. Därför är det nödvändigt att köpa en luftfuktare eller lufta rummet oftare. På det här stället finns ofta insektsbett som passerar sig själva. Vissa kamar huden under stressiga situationer.
 3. Klåda, irritation av det håriga området indikerar en hudsjukdom eller en svampinfektion i dermis. I det här fallet måste du kontakta en hudläkare, som ska ta ett skrap för att identifiera sporerna, förskriva behandling med svampdödande eller glukokortikosteroida läkemedel.
 4. Om torrhet sprider sig till pannan, måste du ompröva din diet. Vid tidpunkten för behandlingen, utesluter kryddig, fet, stekt, alkohol, och även ta antihistaminer.

Det här är intressant! Förutom professionell och medicinsk kosmetika, rekommenderas att använda hemlagade masker baserade på gräddfil, mandel, olivolja, persika eller aprikosolja. När irritation och hudutslag förekommer, komprimera från medicinska avkok av kamomill, arv, kalendula.

Med utseendet på torr hud, håravfall, sköra naglar, försök att slappna av mer, undvik stress. Om problemet uppstod på sommaren, använd krämer för att skydda mot ultraviolett strålning, för vintern, få en mer näringsrik fet kräm.

Vid behandlingstillfället är det nödvändigt att överge till poolen eller simma i havsvatten. Oavsett orsaken till peeling gör du inte en tatuering, ögonbrynmålning, skalning och ansiktsrengöring. Granska din kosmetiska väska och kassera produkter som innehåller alkohol.

En effektiv rengöringsmetod som också hjälper till att eliminera flakning:

De bästa anti-peeling ögonbrynen

Dermatologen kommer att kunna identifiera orsakerna och förskriva en behandling för att fläcka ögonbrynen. I närvaro av en allergisk reaktion är det bästa läkemedlet Suprastin, Diazolin eller Fenistil gel. Om en svampinfektion upptäcks är det nödvändigt att använda Clotrimazole, Terbizil, Fundizol salva. Om huden skadas av dammmidd, föreskrivs ett dricksantibiotikum, som parasitens överkänslighet upptäcks. Seborrheisk dermatit eliminerar pasta "Sulsen".

Ägare av torr hud, som ofta upplever detta problem, rekommenderas att använda följande produkter:

 1. "Bepanten". Denna grädde främjar den snabbaste regenereringen av skadade integreringar, förbättring av exfoliering. Det har en fuktgivande och liten antiinflammatorisk effekt, vilket minskar smärta vid exacerbation av eksem, psoriasis.
 2. "Panthenol". Försvårar försiktigt den irriterade ytan av dermis, hypoallergena, kyler och eliminerar klåda. Ofta utsedd efter tatuering, kemikalie eller hårdvara peeling.
 3. "Hydrocortisone". Lämplig för behandling av hudsjukdomar av icke-infektiös natur eliminerar manifestationen av atopisk, seborrheisk och kontaktdermatit, förbättrar hudens tillstånd under exacerbation av eksem och psoriasis.
 4. Avene Cicalfate. Det rekommenderas för användning i närvaro av peeling, akne. Cremen är antibakteriell och regenererande, lämplig för alla åldrar, hudtyp.
 5. A-Derma Dermalibour. Cremen är utformad för daglig vård, eliminerar desquamation, klåda, återställer elasticitet, fuktar huden. Rekommenderas för användning efter salongskalning.
 6. "Vitalizing Moisturizing" av Garnier. Verktyget bekämpar torr hud som orsakas av väderförhållanden, torr luft och åldersrelaterade förändringar.

Om desquamation åtföljs av klåda, svullnad, hudutslag, kassera ansiktsvård kosmetika. Att klara av torrhet är nödvändigt med hjälp av läkemedel och korrekt rengöring av huden. För att göra detta, välj lugnande, hypoallergena medel, tvätta med kokt eller destillerat vatten.

Finns det några kontraindikationer för användning?

Den huvudsakliga kontraindikationen för användning av anti-peelingmedel är intolerans mot en av komponenterna. Också, inte självbehandla, inte veta orsaken till torrhet och klåda på ögonbrynen. Det är förbjudet att använda följande medel:

 • kemisk peeling, peeling rullar (hemma);
 • scrubs;
 • alkoholhaltiga produkter;
 • hormonella salvor och krämer.

Den farligaste självbehandlade demodicosen. I detta fall är antibiotikabehandling ordinerad, vilket, om det är felaktigt applicerat, kan skada matsmältningssystemet, njurarna, levern, undergräver immuniteten allvarligt.

Svampen behandlas med glukokortikosteroider, på grund av vilka hjärt-kärlsjukdomar, nervositet, irritabilitet, sömnlöshet kan utvecklas. För att eliminera svampinfektionen krävs expertråd och urval av enskilda medel.

Det är viktigt! Om sköljande ögonbryn dyka upp i nyfödda, bör du rådgöra med barnläkare. Oftast är det en reaktion på torr luft i lägenheten eller mangan som används vid badning. I detta fall smörjer du bara huden med babykräm.

När du väljer produkter för daglig vård, var uppmärksam på krämer och skalor för torr hud. De måste vara näringsrika och berikade med oljor. Smörj scaly områden med fuktgivande medel. Hemma, gör masker som inte innehåller allergiska produkter (kaffe, choklad, citrus).

slutsats

Beroende på orsaken till fläckning på ögonbrynen finns det många alternativ för att behandla problemet. Oftast räcker det med att justera din kost och i soltiden för att använda skyddande krämer. Om du utvecklar dermatologisk sjukdom, måste du snabbt börja en omfattande behandling. Under behandling används vitaminkomplex, salvor, antibiotika, läkande, antibakteriella, antihistamin och hormonella medel.

Ögonbryn mjäll: Orsaker och behandling

Peeling hud förstör inte bara utseendet, men kan också indikera närvaron av en hudsjukdom. Ögonbryn kan förekomma hos män och kvinnor, vuxna och barn, oavsett ålder. Skalning följs ofta av svår klåda.

Orsaker till mjäll

Nu finns det många anledningar till varför ögonbrynen skäller från kvinnor och män. I vissa fall kan du själv bestämma orsaken. Vanliga orsaker är följande:

 • Salonförfarande - tatuering ögonbryn. Pigment som injiceras i huden kan orsaka irritation. Under de första 3-4 dagarna efter proceduren finns emellertid ingen desquamation.
 • Frekvent sola. Ultraviolett i kombination med saltvatten påverkar hudtillståndet särskilt negativt. Detta förklaras av det faktum att solens strålar torkar huden, så döda partiklar avskalas snabbare och havsvatten ökar irritationen.
 • Allergy. En allergisk reaktion kan uppstå i dålig kvalitet eller felaktigt utvalda kosmetika. Ibland kan irritation uppstå inte på grund av kompositionen, utan på grund av den frekventa användningen av ett eller annat läkemedel.
 • Torr luft På vintern är luften i de uppvärmda lokalerna mycket torr, så du bör noggrant övervaka vattenbalansen, annars kommer epitelet att dö av väldigt snabbt.
 • Felaktig näring. Hudens tillstånd beror på de inre organens arbete. Fettiga eller kryddiga livsmedel har en negativ effekt på mag och tarmar. Problem med inre organ kan uppträda på ansiktets hud.
 • Frekvent stress. Starka känslor och irritation påverkar arbetet i mag-tarmkanalen negativt, vilket leder till att hudtillståndet förvärras.
 • Hudsjukdomar. Dessa sjukdomar inkluderar seborré. I det här fallet behöver inte vård behövas, men komplex behandling, eftersom hudproblemet inte fungerar.

Mjölk i ögonbrynsområdet kan orsakas av dåliga vanor. Alkohol och nikotin påverkar inte bara de inre organens tillstånd utan även huden. Med konstant användning av alkohol och rökning inträffar förgiftning av kroppen, med tiden kommer ögonbrynen och pannan att avlägsna sig, uppträder rodnad i ansiktet.

Mjäll lokalisering

Skal ögonbryn hos män och kvinnor kan på olika ställen. Lokalisering av irritation kan indikera orsaken till sjukdomen:

 • Fläck över ögonbrynet kan indikera att det här är en allergisk reaktion på kosmetika. Den snabbaste allergin uppträder i ögonlocket, eftersom huden är mest känslig och tunn. Om ögonfransar också påverkas kan det vara en sjukdom som demodikos.
 • Om huden florar mellan ögonbrynen, kan det vara irritation orsakad av mekanisk stress. Det kan vara solen, en insektsbit eller slår av hushållskemikalier.
 • Från torr luft och dålig näring kan mjäll förekomma över ögonbrynen.
 • Att dö av huden runt ögonbrynen kan orsaka havsvatten, frost eller stark vind.

Ett viktigt tecken är närvaron eller frånvaron av klåda. Om ögonbrynen inte bara är täckt av mjäll, men också kliar, kan det här indikera förekomsten av en hudsjukdom. Det kan ha både allergisk och svampig natur. En exakt diagnos kan bara läkare. För detta tar han skrap och utför den lämpliga analysen.

Ibland kan fläckande ögonbryn förekomma hos spädbarn. Ofta är orsaken till denna process att barnets hud anpassas till miljöförhållandena. Om barnet inte har svullnad, utslag och ödem i ansiktet, kan problemet med att peeling huden lösas med hjälp av en näringsrik grädde för barn.

Allmänna rekommendationer

Om desquamation inte ger något obehag, uttalad klåda, är det troligt att problemet ligger i felaktig vård av ansiktets hud. Följ i så fall dessa riktlinjer:

 1. Sova aldrig utan att tvätta bort sminkprodukter.
 2. Välj vårdprodukter uteslutande för din hudtyp.
 3. Undvik att röra ditt ansikte och ögonbrynen med smutsiga händer.
 4. Använd inte andra människors kosmetiska verktyg.
 5. Besök endast beprövade salonger där alla verktyg hanteras noggrant.
 6. För att måla ögonbryn, använd endast kvalitetsprodukter.
 7. Håll dina makeupborstar rena.
 8. Innan korrigering av ögonbrynsformen ska alltid vara hygienisk behandling av huden.

Ögonbränna mjällbehandling

Endast en specialist kan välja en effektiv behandling efter att ha utfört en diagnostisk undersökning. Du bör inte följa rekommendationerna från vänner som har haft ett liknande problem, eftersom alla hudtyper är olika. Trots det faktum att alla symtom är desamma kan epidermis reagera annorlunda mot vissa läkemedel för behandling.

mediciner

Om orsaken till huden på pannan och ögonbrynen är avskalning är allergi, kan läkaren ordinera antihistaminterapi. Läkemedel väljs i enlighet med svårighetsgraden av skadorna och patientens individuella indikatorer.

För att bli av med mjäll som orsakas av en allergisk reaktion används följande läkemedel:

Ibland kan läkaren rekommendera att använda en extern salva, till exempel Fenistil.

Om orsaken till mjäll är en svamp, bör för behandling användas svampmedel för extern användning. Att plocka upp salvan bör vara en läkare baserad på information om orsakssambandet till sjukdomen. Det kan bara bestämmas vid laboratorietestning - skrapning. Läkaren kan ordinera ett av följande läkemedel:

 • Funbizil;
 • Terbizil;
 • Klotrimazol.

Om en subkutan mite är närvarande bör antibakteriell behandling ges. De kan dock bara ordineras av en läkare, annars kan allvarliga problem uppstå.

Folkmekanismer

För behandling av mjäll kan man använda följande folkmekanismer:

 • Honung tonic. För att förbereda det ska du blanda smält honung och vatten i lika stora proportioner. Denna tonic ska användas dagligen.
 • Kalendula avkok. För att förbereda en sådan folkmedicin, måste du brygga 2 msk. l. örter med ett glas kokande vatten. Tvättadekok bör vara flera gånger om dagen.
 • Mask av havregryn. För denna mask är lämplig havregryn, kokad i mjölk. För större effekt kan du lägga till lite olivolja.

Om huden är ontad inte bara på ögonbrynen, men också på pannan och tempel, kan du använda en mask av gurka. För att göra det ska du blanda mashed gurka med kefir. Detta verktyg hjälper inte bara att lugna irritation, men också för att ta bort svullnad.

En oljekompress kommer också att vara effektiv. Druvfrö, aprikosfrö, vete, mandel och persikaolja bör blandas i lika stora proportioner. Applicera denna komprimering ska vara i 10 minuter.

Vad är förbjudet att göra

Vid det första skedet av sjukdomen, medan orsaken inte är fastställd, rekommenderas det inte:

 • kamma dina ögonbryn. Om de är mycket kliande kan du enkelt massage dem;
 • tvätta med varmt vatten, eftersom det torkar epidermis starkt, så mjäll kan bara intensifiera;
 • för att minska klåda, applicera någon kräm;
 • använd tvål, eftersom det också torkar huden.

Innan mjäll passerar helt, rekommenderas det inte att använda dekorativa kosmetika och att utföra ögonbrynskorrigering.Nästa Artikel
Hur bli av med den lila färgen i ditt hår