9 bästa färger för grå hår


Åldersförändringar påverkar var och en av oss, bara någon den här gången kommer tidigare, någon senare. Det första gråhåret börjar dyka upp efter 30 år på grund av en minskning av produktionen av melanin, ett naturligt färgpigment. Tidig blekning av hår kan utlösa flera faktorer: en ärftlig predisposition, allvarliga sköldkörtelsjukdomar och nedsatt immunförsvar, tobaksmissbruk, konstant stress.

I vilket fall det här är en oåterkallelig process, och återvända den naturliga hårfärgen kommer inte att fungera. Vissa skäms inte över grå hår, men de flesta vill bli av med detta uppenbara tecken på åldrande. Bara en väg ut - hårfärgning. Idag finns ett stort utbud av verktyg för både professionell och hemanvändning.

Tidigare används ofta henna och basma. Men tyvärr skilde de inte uthållighet. Moderna färger är uppdelade i ammoniakfri och ammoniakfri. För säkerheten hos försvagat hår är det bättre att använda produkter utan denna komponent. För mättnad av skuggan är det bättre att använda den senare. Dessa färger innehåller en liten mängd ammoniak för långvarigt bevarande av pigmentet. Många av dem är berikade med näringskomponenter för vård och återhämtning efter proceduren.

Vilken typ av färg att köpa, för att inte skada håret och få den önskade ljusa färgen? Vårt betyg kommer att hjälpa dig att bestämma valet, speciellt eftersom de produkter som presenteras idag är erkända som de bästa för grå hår.

Vad är det bästa sättet att färga grå hår?

Olika färger används för att måla grå hår. De mest effektiva är produkter som innehåller ammoniak.

Utseendet av grått hår hos människor är inte alltid förenat med ålders- och åldringsprocessen hos människor. Anledningarna till deras utseende innefattar emotionell överbelastning och olika sjukdomar. Dölj grått hår från andras ögon kan använda hårfärg. För detta rekommenderas att använda professionella hårfärger. De används i kombination med balm och medicinska masker.

Egenskaper av färgämnen för grått hår

Strukturen av grått hår skiljer sig från normal ökad porositet. Det är möjligt att bli av med det grå håret som orsakas av olika sjukdomar. För detta behöver du genomgå en behandling. Bli av med ålder grå hår kan inte vara. En sådan förändring av hårfärg är förknippad med förlusten av naturligt pigment som inte kan återställas.

Målar grå hår är förknippat med vissa svårigheter.

Inte alla färgämnen kan klara av färgning av sådant hår. För dem, använd produkter som innehåller minst:

Endast professionella färger kan klara av grått hår 100%. Ej innehållande ammoniak, sparsamma färger kan inte jämnt måla över grå hår över hela hårets längd. Sammansättningen av de vanliga tonfärgen är svaga oxidationsmedel. Urvalet av färgämnen beror på hårets typ och tjocklek.

För färgning av hår med måttlig mängd grå hår används tonade schampon och geler. Dessa är inte de mest resistenta färgerna som är avsedda för daglig hemvård.

Sammansättningen av medel för hemfärgning av gråhår innefattar väteperoxid. Demi-permanenta färgämnen har ett genomsnittligt färgningsbeständighet. Permanenta färgämnen har det högsta motståndet.

Vilka färger är bäst för färgning av grått hår?

För färgning av grått hår använd färgämnen av olika färger och nyanser. Det finns ett antal faktorer som du måste vara uppmärksam på när du väljer dem. Bland dem är:

 • Ålder. Ju äldre en person är desto ljusare är han att välja toner för att färglägga sitt hår. Det gör utseendet ungdommeligare.
 • Omfattningen av mänsklig verksamhet. Affärsmän och regeringstjänstemän föredrar att inte använda prickiga färger för att färga håret.

De vanligaste färgerna för färgning av grått hår är blont och ashy.

Vid val av färgämne beaktas alltid den naturliga färgen hos en persons hår.

Mest populära märken

Effektiviteten hos produkter avsedda för hårfärgning anges på förpackningen. Numren sätts på: 60%, 70% och 100%. Färger som inte innehåller ammoniak tvättas snabbt bort. Bland de färger som används ofta för grå hår är:

 • Matrix Dream Age SocolorBeauty.
 • Igora Royal Absolutes "Schwarzkopf Professional Igora Absolutes".

Matrix Dream Age SocolorBeauty

En av de bästa färgerna för grå hår, som innehåller en liten mängd ammoniak, ceramider och camelinaolja. Den avser professionella och mjuka medel, vars kostnad är tillgänglig för ett brett utbud av köpare. Matrix Dream Age SocolorBeauty paletten består av 17 nyanser.

Verktyget färgar grått hår 100% och ger curls mjukhet och lydnad, samt multidimensionell multi-reflekterande färg. För färgning av håret "Matrix Dream Age SocolorBeauty" kombineras med krämoxidanten "Matrix Socolor.be Beauty Dream" i ett 1: 1-förhållande. Kompositionen appliceras jämnt över hela längden av håret och hålles på dem i 20-45 minuter. Därefter kan färgen tvättas bort.

Igora Royal Absolutes "Schwarzkopf Professional Igora Absolutes"

Användning av färg rekommenderas för mogna kvinnor med ålder grå hår. Den kosmetiska produktens sammansättning innefattar vitamin B7. Åtgärden syftar till att bevara det naturliga färgpigmentet i håret och säkerställa sitt tillförlitliga skydd mot yttre faktorer.

Schwarzkopf Professional Igora Absolutes är dyrt. Den kompenseras av högkvalitativa produkter och ett brett sortiment av färgpalett. Den innehåller 15 nyanser. Vid applicering behöver färgen inte blandas med andra medel. Hennes effektivitet att täcka grått hår är 100%.

Estel De Luxe Silver

Indikatorn på effektiviteten av färgning grå hår 70%. Färgpaletten innehåller 7 mörka färger och 150 toner. Som en del av en stor mängd ammoniak. Färgen är avsedd för professionell användning. Efter färgning utförs ett håråterställningsförfarande.

Estelle appliceras på torrt hår över hela längden under 45 minuter. När återfärgningsmedel appliceras endast på rötterna och åldras inte mer än 35 minuter.

L'oreal Professionnel Color Supreme

Dyrt professionell mild kosmetisk. Den består av ammoniak och Densilium-R, vilket stärker hårrotsna och återställer sin struktur.

Kompositionen innehåller ammoniak och ett komplex av vitaminer.

Londa färg

Färgen har 40 nyanser, sålda med en speciell. Hon har en sparsam handling. Färgen Londas sammansättning innehåller keratin och naturligt vax. Färgen appliceras på hela längden av håret och åldras i 30-40 minuter. Därefter tvättas färgen och en balsam appliceras på håret. Effekten av färgning är 100%.

Måla över grått hår: 25 bästa färger

Problemet med "metall" i strängarna är känt för var och en av er eftersom många av det fina könet ser ganska tidigt ut. Men oroa dig inte - den bästa färgen för grått hår gör att du kan dölja problemet.

Hur man väljer en bra färg?

När du väljer ett verktyg för grått hår, se till att du beaktar dessa viktiga punkter:

 • Sluta på långlivade färgämnen. Med tanke på de specifika egenskaperna hos grått hår kan mjuka medel inte göra det;
 • Var uppmärksam på effektiviteten av den grå färgfyllningen som anges på förpackningen (60, 70, 100%);
 • Undvik för ljusa eller för mörka färger - luta dig på det naturliga hårets nyans;
 • Ge företräde åt färger med vårdande ingredienser.

Tips! Om du har tvivel om färgens kvalitet eller framgången för hela proceduren, kontakta mastern. Detta gäller även för ägare av skadat hår.

Bläddra bland populära märken

Vad är det bästa hårfärgen? För att svara på denna fråga bestämde vi oss för att skapa ett betyg av de mest effektiva metoderna. Det täcker ett ganska stort antal färgämnen - från hushåll och billigt till dyrt och professionellt.

Motståndskraftig professionell färgämne Ryska tillverkare med låg mängd ammoniak. Den består av naturliga ämnen, inklusive kakaosmör, som närmar håret från insidan och gör strängarna skina och mjuka. Den har en mångsidig palett - 100 vackra nyanser + 6 färgförstärkare. Det ger håret en jämn och rik skugga. Bland minuserna kan noteras den snabba förlusten av glans.

"Loreal Professionnel Color Supreme"

Det här verktyget kostar mycket mycket, men tro mig, köpet är fullt berättigat. Effektiviteten hos denna färg är på en mycket hög nivå - det fungerar även om det grå håret har påverkat mer än 80% av håret. "Loreal Professionnel Color Supreme" innehåller Densilium-R, en speciell substans som stärker rötterna, komprimerar trådarna och återställer strukturen.

Professionell färg för grå hår, utvecklat i Holland, är uppdelad i 3 underarter - permanent, sparsam och för SPA-färgning. Paletten "Keune" är mycket stor - 107 olika toner (80 grundläggande och 5 mixer). Vad som är viktigt svarar slutresultatet alltid som anges på paketet. Färgen har en diskret lukt, irriterar inte epidermis och innehåller silkeproteiner, vilket gör strängarna mjukare.

Persistent cream paint "Palet" - ett annat populärt och budgetalternativ. Det maskerar grått hår väl, har ett unikt färgskyddskomplex, ger ett stabilt resultat i 2 månader. Innehåller 32 olika toner, från vilken du enkelt kan välja vad du behöver. Det finns tre typer av färgämnen i Palette - för lätt, halvfast och permanent färgning.

När det gäller bristerna inkluderar de frånvaron av balsam, en stark lukt och den negativa effekten av kompositionen på håret - det blir skört och överdriven. För att undvika dessa ögonblick, ta hand om ditt hår med hjälp av speciell kosmetika - masker, balm, serum. Obs och det faktum att ett rör ofta inte räcker för att måla hela längden.

Förslag Skäl L'Oreal

Mycket högkvalitativ färg, vars pris är ca 250 rubel. För dessa pengar får du inte bara likformig färgning, men också komplex vård under hela proceduren. Efter målning blir håret livligt och glänsande.

"Estel De Luxe" från "Unicosmetics"

Detta är ett professionellt ryskt varumärke som har lyckats vinna miljoner av fans under en kort period av dess existens. Väl förklädd grå hår, bryr sig om håret och erbjuder ett urval av en mycket stor palett. Ger färgade lås med glans, ljusstyrka och silkighet. "Estel" har en krämig konsistens - den sprider sig inte och sprids jämnt över hela längden. Vi är också nöjda med den unika sammansättningen - det finns ett skimrande pigment i färgämnet och en närande emulsion baserad på kitosan, vitaminer och kastanjutdrag. Bland minorna kan hänföras till en obehaglig ammoniaklukt och förmågan att torka håret starkt.

En bra färg av franskt ursprung, som tillhör en mild linje. Den har en unik formel - minsta kemikalier + naturliga ingredienser som skapar ett osynligt skyddande skal på trådarna. Färgområdet har 66 moderna färger - från naturlig till exklusiv.

Professionellt färgämne, tillverkat i Tyskland, konstruerat för långvarig färgning av grått hår. På grund av den speciella formeln spreds den inte alls och genomtränger jämnt hela längden, därför är den idealisk för husmålning. Med antalet toner tar "Igora Royal" de första platserna. Närvaron av mixtoner, som gör det möjligt att skapa unika kombinationer, är också uppmuntrande. Färgen har en trevlig fruktig arom - det finns absolut ingen kaustisk lukt. Det innehåller goda vitaminer och andra vårdämnen.

"Wella Koleston Perfect"

Denna vidhäftande färgämne kan utan överdrift kallas en epitom av oklanderlig tysk kvalitet. Speciallinjen för vitt hår föredras av både professionella stylister och vanliga kvinnor. På paletten hittar du naturliga och ovanliga nyanser. Ammoniakfri färg "Wella Koleston Perfect" torkar inte håret och ger det en rik glans. Tyvärr lite toner lite tråkig över tiden.

"Rowan" från "Acme Color"

Permanent färg med utloppsroman kan kallas den mest prisvärda. Det genomsnittliga priset är 100 rubel, men resultatet blir rik, ljus och otroligt resistent. Paletten har 30 olika toner. Den enda nackdelen med "Rowan" är en stark ammoniak lukt som inte eroderar under hela färgningsproceduren.

Matrix SoColor är ett slitstarkt gråhårfärg från USA, vars främsta fördel är den patenterade ColorGrip-tekniken. Har stor popularitet, ger hårets huvud en ljus och intensiv nyans. Den lägger sig mycket lätt, impregnerar hela längden jämnt, bevarar sin färg under en lång tid, anpassar sig till pigmenten i strängarna, vilket ger ett utmärkt resultat. Formulärfärg innehåller näringskomponenter, återställande av skadad struktur. Nackdelar - lite torra tipsen, innehåller ammoniak.

Professionellt ammoniakfärg känt italienskt märke garanterar full färgning i 100 vackra färger. Dess otvivelaktiga fördel är hög motståndskraft. I kompositionen hittar du näringskomponenter som styr strukturen av poröst hår. Tyvärr är konsistensen av detta verktyg inte så tjockt.

"Londa Color Permanent"

Du vet inte vad hårfärg är bättre att välja för grå hår? Var uppmärksam på salongkrämig kräm från "Londa Color" (Tyskland). Färgen tvättas inte i ca 8 veckor, och den oxidativa emulsionen har en positiv effekt på kompositionens enhetlighet och ger ett utmärkt resultat. Färgen tonar grått hår och läker håret. Den innehåller lipider och naturligt vax, vilket ger högkvalitativa vård och neutraliserande effekter av kemi. En viktig fördel med "Londa Color" är det överkomliga priset. Av nackdelar - ett litet urval av nyanser.

En populär färgämne med en rik palett (35 snygga färger), utvecklad i de bästa traditionerna för nanomolekylär teknik. Den innehåller vitaminerna H, E, A och B3, vilket ger ett kraftfullt skydd mot negativa influenser. Det målar mycket mjukt, vilket säkert kommer att vara ägare av känslig epidermis. En liten torr tråd, har en skarp lukt.

Tips som hjälper dig att välja färg för grå hår:

Vilken professionell hårfärgning mår bäst på grå hår? Goda mästare är glada att rekommendera "Farmavita" färgämnen - det här italienska varumärket är extremt populärt i frisörens miljö. Skapat på basis av extrakt från växter, näringsrika oljor och medicinalväxter, färgar de försiktigt hår i naturliga och djupa toner. "Farmavita" har en krämig konsistens, flödar inte alls och impregnerar jämnt hela längden.

Fördelarna inkluderar ett demokratiskt pris och en låg andel ammoniak. Bland minuserna noteras torkningseffekten och den snabba nedtonningen av färg.

Ryska permanent med lågt ammoniakinnehåll. Färgpaletten består av 80 grundtoner, 6 mixton och 12 nyanser för blondiner. Det ger en mycket hållbar färg, men torkar strängerna lite och innehåller inte extra omsorgsfulla tillsatser.

Bra flytande färg fransk produktion. Giver en långvarig effekt, förkroppsligar 100% grå hår, behagar med olika färger (45 faktiska nyanser). Inkluderat hittar du en balsam baserad på naturliga ingredienser för att återställa den skadade strukturen. Loreal Preferencefärg har en tjock konsistens, men det luktar ganska obehagligt.

"Garnier Color Naturals"

En mycket högkvalitativ produkt baserad på tre ingredienser - olivolja, avokadoolja och sheasmör. Tack vare den tjocka konsistensen flödar Garnier Color Naturals inte och är lätt att applicera. Det luktar ganska snällt, ger ljusa nyanser utan onödig yellowness. Färgen uppfyller fullständigt visat.

Ljusfärgen från SchwarzkopfHenkel (Tyskland) är avsedd för självständig användning. Innehåller naturliga ingredienser som har en positiv effekt på hårets hälsa. Vi pratar om vete proteiner, vitaminer av grupp B och aloe vera. I paletten är 20 toner.

Varning! "Syoss" kan bara användas på ommålat tidigare grått hår.

Produkten från det rysk-franska samarbetet hjälper till att ändra bilden utan att håret skadas. Helt konsekvent med den angivna paletten. Den har god hållbarhet, smälter inte länge och tvättar inte, förtäcker helt grå hår. Innehåller aktiva ingredienser (arginin och amlaolja), tack vare vilka trådarna blir otroligt mjuka. Och viktigast av allt, i "Faberlic Krasa" finns det ingen PDD, en skadlig kemikalie som ofta leder till allergier. Tyvärr har färgen en stark lukt och röret är inte så bekvämt.

Casting Creme Gloss L'Oreal

Den unika formeln av färgämne utan ammoniak eliminerar helt den grå färgen, klämmer inte på huden och orsakar inte irritation. Paletten har 28 färger. Lukten är trevlig, texturen är tjock nog för att ge en enkel applikation. Paketet har en balsam skapad på grundval av kunglig gelé. Spenderat sparsamt - ett rör är mer än tillräckligt för en genomsnittlig hårlängd. Färg erhålls med glitter.

Det kan skryta med ett brett spektrum av färger, vilket möjliggör de mest våldsamma experimenten. Den har en sparsam effekt, ger håret en vacker nyans, behåller sin struktur, ger glans och glans. Lukten är lätt och behaglig.

Det är viktigt! Naturliga nyanser ger ibland en grön subton, så det är väldigt viktigt att blanda pigmenten korrekt.

Kanske är detta en av de bästa färgerna för grå hår. Den nya utvecklingen av det franska företaget "L'Oreal" har en patenterad formel som består av Incel-molekylen, Revel Color-displaysystemet och Ionen G-mikrokatiska polymeren. Tack vare dem förstöder färgämnet inte strukturen och tvättas inte ut under lång tid. Creamy textur ger en bekväm applikation utan smet. På paletten finns både ljusa och fasthållna toner.

Professionell ammoniakfri fransk färg från det världsberömda varumärket Loreal har ingen skarp lukt och innehåller en palett med lyxiga nyanser. Det är baserat på monoetanolamin, ett unikt färgämne som gör att du kan måla över grått hår och jämföra den totala tonen. "Inoa" bryter inte mot lipidbalansen och överdriver inte strängar. Bland färgämnena finns skyddande ämnen som hindrar utvecklingen av allergier och irritation av epidermis.

Detta finska verktyg är mycket vanligt inom det professionella området. Det klarar mycket effektivt med grått hår, vilket ger inte bara högkvalitativ färg, men också intensivvård. Vaxer (bivax och arktiska tranbär), som utgör grunden för produkten, ger glans till lotionen och närar det från insidan.

Det är viktigt! Det finns ingen ammoniak, silikoner eller konserveringsmedel i Cutrin.

Berömd japansk färg har en verkligt unik kvalité - samtidigt skyddar håret och säkerställer en jämn färgning. "Lebel Materia" innehåller en liten dos peroxid och ammoniak, vilket inte hindrade det från att bli en av de bästa för att färga grå hår. Den innehåller lipider och fytosteroler, som är inblandade i den djupa förnyelsen av strängarnas struktur, liksom en betydande mängd färgpigment som bidrar till uthållig färgning.

Tyvärr finns det inga färdiga nyanser i paletten - du måste blanda grundläggande färger. Av denna anledning är "Lebel Materia" inte särskilt bekväm att använda hemma.

"Anthocyanin andra upplagan"

Professionella färgämnen för färgning av gråstrålar kan inte göra utan Anthocyanin Second Edition, en ny färg med en otroligt ljus palett och en lamineringseffekt. Basen för denna kosmetiska produkt är vegetabiliska extrakt som främjar djup färgning. Medel gläds med lätt arom och lägger till glans till lås. Tyvärr är det svårt att tvätta bort huden.

Denna klassificering är stängd med ammoniakfri jonfärg av amerikanskt ursprung. Hennes palett består av koppar, ask och naturfärger. Det finns ingen ammoniak i kompositionen - proceduren sker med deltagande av en våg av ett långt infrarött spektrum, vilket lyfter vågorna och släpper in pigmentet.

Regler för färgning av grått hår

För att använda färgen utan att håret skadas, kom ihåg dessa få regler:

 • Bestäm antalet grå trådar. Om det finns mer än 50% måste du välja proportionerna i förhållandet 1: 1.5 (syre / färg). Vid 70% av de grå hårfördelningarna fördelas i ett 1: 1-förhållande;
 • Analysera deras fördelning. Om det grå håret går jämnt och inte överstiger 50%, använd gärna mått "märkt upp till 50%". Om det förekommer öar, använd medel utan ammoniak;
 • Ställ in gråhårets och strängstyvets karaktär. För färgning av glasögonhår är proportionerna 2: 1. Kvinnor med mjukt hårhår kan stoppa i proportionerna 1: 1. De behöver ta färgen till en ton lättare än önskat;
 • Färgproceduren bör startas från baksidan av huvudet - i den här zonen den lägsta temperaturen;
 • Några dagar innan proceduren använder inte schampo och balsam
 • Bestäm om färgen. Det är svåraste att måla över grå hår på mörkt hår, eftersom de har en tätare struktur. Det är därför som de brunhåriga kvinnorna och brunetterna bör välja nyanser från det naturliga området (nära den inhemska färgen). Praktiskt taget i alla färger är de betecknade med ett nummer - 0, 4.0, 5.0 etc. För dem som vill byta färg måste du välja toner som ligger iurs medurs. I det här fallet skyddar du dig mot oförutsägbara resultat.

Medan du följer dessa rekommendationer kommer du aldrig att stöta på frågan: "Varför håller färgen inte på grå hår?".

Se också: Hur man färgar grå hår hemma (video)

10 bästa färgerna för grå hår

Egenskaper i rankningen

Gråt hår är en störning i pigmenteringen av hår som uppträder vid en viss ålder i varje person. Det var hela tiden ansett som ett tecken på åldrande. Därför har kvinnor alltid letat efter sätt att dölja grått hår. Tidigare användes naturliga botemedel (till exempel henna) för eliminering, nu finns många mer effektiva metoder tillgängliga. Det vanligaste av dessa är färgförändring med färg.

Färgen kan vara av flera typer:

 1. Semi-permanent - en mer godartad färg som inte innehåller ammoniak eller andra skadliga komponenter. Det varar länge, men med tiden tvättas den bort och förlorar sin ursprungliga färg. Den mjuka kompositionen närmar sig håret utan att skada sig. Finns i form av en gel, grädde, mousse.
 2. Permanent färg målar helt över grå hår under lång tid. Det kännetecknas av hög motstånd och den djupaste penetrationen i hårstrukturen. Håller upp till flera månader. Moderna resistenta färger innehåller omsorgsdelar som förhindrar skadliga effekter av kemikalier.

Målningsproceduren får utföras både hemma och i stugan. I det första fallet krävs att man följer instruktionerna och någon behöver hjälp för en jämn fördelning av färg över hela längden. Det är viktigt att köpa en produkt med en bra komposition. Annars kommer ditt hår att se osunt ut, och färgen är visuellt väldigt annorlunda än den som anges på förpackningen. När färgning i salongmästaren vet exakt vilken produkt som är rätt för ditt hår och vilken nyans du får. Professionella färgämnen håller längre, bättre bryr sig om hår, men har en hög kostnad. Vår ranking innehåller de bästa färgämnena för grå hår.

Den bästa professionella färgen för grått hår

Hår utan naturligt pigment kräver korrekt val av färgämne. En professionell frisör, bättre än någon, kan göra det. Om du går till salongen kan du inte oroa dig för resultatet. Professionella färger har en bred färgpalett, många användbara komponenter och en bra komposition. De närmar håret och fyller det med en ny strålande nyans. Professionella färgämnen för grå hår rekommenderas inte att ansöka hemma eftersom De förblandas med specialmedel (oxygenatlösning). Vi har inkluderat i rankningen de bästa verktygen för att måla grå hår.

3 L'oreal Professionnel Majirel

Modern färg, trovärdiga kunder tack vare den unika sammansättningen och hög effektivitet. Den har en rik palett av färger, men målar noggrant över grått hår. Även på hårt hår blir resultatet överväldigande. Sammansättningen innefattar omsorgsämnen. De hjälper till att stärka, återställa och odla strängar.

Kostnaden för produkten är ganska hög, men den är helt berättigad. Professionnel Majirel är lämplig för frekvent användning, skadar inte håret. Passar perfekt med det "startade" gråhåret. Kvaliteten är överst. Idealiskt målarfärger, ger mjukhet och glans, har god fasthet. Detta är en av de bästa färgerna, skapade i europeiska laboratorier.

2 ESTEL De Luxe

För dem som inte bara vill bli av med grått hår, men också få silkesigt hår med vacker glans, är ESTEL De Luxe-färg ett utmärkt val. Den är gjord av försiktiga komponenter med lågt innehåll av ammoniak och andra skadliga ämnen. Kompositionen är tillverkad så att vissa ingredienser helt neutraliserar de negativa effekterna av kemiska komponenter. Verktyget har bra feedback från mästarna, för Det är enkelt och snabbt att applicera och ekonomiskt att använda. För jämn och korrekt användning är det nödvändigt att blanda medlet med oxygenator och aktivator från ESTEL.

 • långsam förbrukning
 • noggrann färgning
 • vacker glans;
 • ger hårets elasticitet och gör dem mjuka;
 • effektiv vård;
 • hög hållbarhet
 • stort värde;
 • den korrekta kompositionen.

1 MATRIX SoColor

Ny innovativ utveckling från MATRIX har redan blivit kär i många kvinnor. Färgen finns i de ljusaste färgerna att välja mellan. Efter proceduren ser håret väl preparerade, glänsande och friska. Anger helt över grå hår, utan att skada dem. Färgen innehåller nästan ingen ammoniak, och resterande komponenter har en fördelaktig effekt och skyddar håret från dess negativa påverkan. En annan fördel med Matrix SoColor är 100% färgmatchning. På grund av det höga innehållet i oljor blir håret märkbart mer elastiskt och mjukt. Masters lämnar endast positiv feedback om denna färg.

 • enkel applikation;
 • ingen anledning att blanda med andra färger;
 • utmärkt hållbarhet
 • ljus palett;
 • full skuggning av grått hår;
 • ger sken och elasticitet;
 • minsta ammoniakinnehåll
 • bra pris
 • Oxidationsmedel för blandning ingår ej.

Den bästa färgen för grått hår för hemmabruk

Bland de olika hushållsprodukterna kommer över och lågkvalitativa produkter. Många tillverkare försummar de fördelaktiga underhållskomponenterna och släpper ut färg med en helt kemisk sammansättning. De bästa produkterna för grå hår i budgetsegmentet har mycket positiv feedback. De ger håret en vacker glöd, rik ton och helt eliminerar grått hår. Användningen av sådana färger kräver inte speciella färdigheter. Vi inkluderade i betygsbestämda färger med de mest hållbara och spektakulära resultaten.

3 OLLIN Färgkräm

Underbar palett av färger OLLIN Färgkräm lämnar inte någon likgiltig. Välj bland över 80 vackra färger. Verktygets huvuddrag är dess sammansättning. Den innehåller veteproteiner som skyddar mot UV-strålar, regenererande växtextrakt, fuktgivande panthenol etc. Formeln med aktiva pigment ger fullständig skuggning av grått hår. Färgen innehåller en liten mängd ammoniak, därför är den särskilt resistent. Efter att ha använts den här produkten är håret mättat, pärrat och väl preparerat. Den krämiga konsistensen tätt täcker krullarnas struktur, målar dem jämnt över hela längden.

 • användningen av högkvalitativa råmaterial i produktionen;
 • god omsorg och återfuktning;
 • speciellt motstånd
 • lågt pris;
 • trevlig struktur;
 • lätt att applicera
 • målar över grå hår.
 • får inte alltid önskad nyans;
 • obehaglig lukt.

2 Londa Färg

Vår nästa representant för den bästa Londafärgen klarar snabbt och enkelt färg av ett grått hår. Tillverkad av unik teknik, innehåller naturligt vax och keratin. Satsen kommer med ett färgämne och en balsam som måste appliceras före proceduren. Resultatet är alltid 100%. 40 mättade färger uppfyller de mest krävande kundernas behov.

Londa Color ger jämn färg över grå, ljus färg och varaktiga resultat. Skyddar håret på ett tillförlitligt sätt från de negativa effekterna av yttre faktorer och färg - från utlakning. Komponenter tränger in i hårstrukturen, vilket ger en rik djup nyans. Den enda nackdelen - ett paket är tillräckligt för en applikation. Men resultatet är beständigt och levande.

1 Wella Professionals Koleston Perfect

Att få en ny, levande färg efter färgning av grått hår är lätt med färg från Wella. Hög hållbarhet uppnås på grund av den kvalitativa kompositionen. Verktyget är utformat speciellt för de särdrag hos hår som saknar naturlig pigmentering. Därför garanterar användningen 100% grå färg. Färgen ger permanent glans, elasticitet och silkighet. Creamy textur hjälper till att snabbt fördela färgämnet över hela längden. De unika komponenterna i kompositionen förbättrar den skadade hårstrukturen, vilket gör den mer enhetlig.

 • lipider anpassar hårstrukturen;
 • bländande glans;
 • skapad av utvecklingen av specialister i företaget;
 • livlig mättad färg;
 • brett palett av nyanser;
 • kvalitetssammansättning.

Bästa icke-ammoniakfärg för grå hår

4 Kapous Professional

Färg krävs ofta bland köpare. Designad för målning i stugan eller hemma. Lämplig för alla typer av hår. Blandning av olika nyanser där paletten är ca 100 tillåten. Den är lätt att sätta, flödar inte. Innehåller naturliga ingredienser: risproteiner, kakaosmör, ginseng-extrakt. Rikta växtbaserade ingredienser gör håret mjukt, hanterbart och glänsande.

Kapous uppfyller internationella kvalitetsstandarder, dess sammansättning är ofarlig, innehåller många näringsämnen. Färger perfekt över grått hår. Hyppig användning är tillåten. Priset är acceptabelt, så att produkten är tillgänglig för den allmänna befolkningen. Du kan säga att detta är den bästa färgen budgetkategori med hög effektivitet.

3 Igora Absolutes

En av ledarna för ammoniakfri färgning. Den har en delikat konsistens, trevlig arom, näringskomposition. Paletten består av ett stort antal nyanser, så varje kvinna väljer rätt färg till din smak. Serie för moget hår är utformat för kvinnor "åldras", innehåller kollagen och silyamin. Dessa ingredienser återställer helt enkelt strängar.

Vitamin B7 skyddar krullarna från yttre faktorer och fixerar pigmentet permanent inuti håret. Bedömning av recensioner, klarar Igora Absolutes 100% av grått hår. I detta fall är krullarna helt intakta. Tvärtom blir de silkeslen och glänsande. Få en hälsosam utseende och en mättad nyans. Det är mycket viktigt att produkten är tillgänglig på fri försäljning.

2 Selective Professional

En av marknadsledarna är selektiv resistent färg. Det tillhör det världsberömda företaget, som har funnits i över 35 år. Hon föredras av professionella frisörer och hemmafruar. Produkten har en hög grad av tillförlitlighet, hållbarhet och mild handling. Innehåller inte ammoniak, så det förstör inte hårstrukturen.

Innehåller spannmålsprodukter, bivax, vitaminer och mineraler samt fettsyror. Ger en jämn fördelning av färgämnet, vilket resulterar i - färdig målning av grått hår utan "luckor". Tillverkaren garanterar noggrannheten av alla uppgifter som anges på förpackningen. Att döma av konsumentrecensionerna är det. Resultatet av tydliga åtgärder enligt instruktionerna och korrespondensen med instruktionerna blir en ljus, mättad, resistiv nyans och otroligt mjuka krullningar.

1 CHI IONIC

Det är ett unikt färgämne som ger högteknologisk färgning. Effekten uppnås genom arbetet med långa infraröda vågor, vilket ökar vågorna, vilket gör att pigment och omsorgskomponenter penetrerar djupt in i håret. På grund av detta återställs strängarna från insidan. Resultatet är en djup färg med en biolamineringseffekt.

Det fungerar på det mest skadade håret med ett "hårt" grått hår. Ingen skada Många studier har visat högkvalitativ och säker komposition av CHI. Skuggan hålls lång tack vare jontekniken. Silkkrämen som går in i strukturen mjuker, mjukar och vitaliserar håret. CHI IONIC är ett verkligt genombrott inom färgningsområdet.

Färg för grå hår: val, varumärke betyg, ansökan + recensioner


Med tiden börjar håret att lysa och förlora sin ursprungliga nyans. Gråt hår uppträder på grund av otillräcklig produktion av melaninpigment från kroppen. Detta problem kommer att hjälpa till att hantera hårfärg, vars val måste behandlas på ett ansvarsfullt sätt.

innehåll:

Hur man väljer färg från grått hår

När du kontaktar en specialiserad salong kommer mästaren att berätta vilken hårfärg som ska användas för att avlägsna grått hår. Det är emellertid ofta inte möjligt att besöka en skönhetsstudio, så det är viktigt att självständigt välja ett högkvalitativt och säkert verktyg.

När du köper bör du vara uppmärksam på följande:

 1. Effektiviteten att fylla grå hår som anges på förpackningen måste vara minst 70%.
 2. Nyans bör inte vara för mörk eller ljus. Färg bör väljas så nära som möjligt till hårets naturliga ton.
 3. Inte alla verktyg kan klara av grått hår, så kompositionen ska vara ammoniak eller motsvarande. Ammoniakfria färgämnen kan inte tränga djupt in i hårstrukturen, så de målar dem bara på utsidan.
 4. Det är bäst att köpa formuleringar med omhändertagande och regenererande komponenter.

Användning av ammoniak betyder att du måste vara mer uppmärksam på hårvård efter färgning, eftersom föreningarna allvarligt skadar deras struktur.

Färgning för grå hår + färgpalett

På hyllorna kan du se olika alternativ för färgblandningar från olika tillverkare. Det är viktigt att välja en kvalitativ komposition som effektivt hanterar problemet med pigmentförlust.

Preference skäl från L'oreal

Palett: 40 nyanser

Högkvalitativa medel från en välkänd tillverkare, som inte bara målar över gråhår, men ger också en bra glans. En egenskap hos denna produkt är närvaron i färgämnets sammansättning större än i andra produkter. På grund av detta tränger pigmentet djupare och bättre kvar i håret och därmed uppnås resistent färgning.

Denna färg för grå hår innehåller ett helt komplex av vitaminer, på grund av vilket håret förblir "levande", mjuk och silkeslen. Paletten har mer än 40 mättade färger. Några veckor efter användning av en resistent L'Oreal-produkt rekommenderas det att genomföra ett omfattande hårvårdsprogram.

Kapous Professional

Palett: 100 nyanser

Professionell färg från inhemsk tillverkare "Kapus" är avsedd för långvarigt hårfärg. 100% målar över ens det kraftfullaste gråhåret. Skillnader i rikedom av naturliga ämnen och oljor i kompositionen, varigenom håret förblir mjukt och silkeslett, och hårets glans och färg bibehålls till nästa målning.

En bred palett av färger innehåller cirka 100 nyanser. Färgen är lätt att använda, så den är lämplig för både professionell och hemanvändning. För att uppnå en djupare och mer mättad färg får man blanda olika nyanser av produkten bland sig. Välja färgämne från "Kapus", du är garanterad att få en lysande och jämn hårfärg.

Igora royal

Palett: 46 nyanser

Tysk färg från grå hår "Igor Royale" är mycket resistent och är idealisk för att utföra proceduren hemma. Totalt finns 46 toner som kan blandas med varandra. Verktyget har en trevlig lukt av frukt. Kompositionen är mättad med omsorgsämnen och vitaminer, tack vare vilka hårbotten och håret behandlas under färgning.

Färgämnets uppdaterade formel säkerställer en hållbar och jämn beläggning samt en komplett målning av grått hår under lång tid. Som ett resultat får du glänsande, mjuka och silkeslena krullar utan en hint av grått hår. Igora Royal är en högkvalitativ tysk produkt, skapad med hjälp av en specialutvecklad teknik till ett överkomligt pris.

Londa Color Permanent

Palett: 91 nyans

Superfast Londa Color Permanent färg har en krämig konsistens. Lätt att applicera och dränerar inte. Produktens sammansättning innefattar lipider och naturligt vax, som bryr sig om lockningar vid färgprocessen. Hanterar problemet med grått hår. Medlen förändrar inte hårets struktur och överdriver inte dem. Den har en trevlig arom som påminner om parfym.

91 färger ingår i paletten av resistenta produkter, vilket gör att du kan välja den mest önskade tonen. Skärmen håller håret i ca 8 veckor, utan att förlora fastheten, en mättnad och glans. En annan viktig fördel med denna produkt är dess rimliga pris.

Revlon

Palett: 35 nyanser

Färgblandning "Revlon" skapades för ägare av känslig hårbotten. Produktens sammansättning innehåller ett komplex av vitaminer och eteriska oljor som utför skyddande och fuktgivande funktioner. De ger också mjukhet, silkighet och hälsosam glans till lockar, mätta dem med användbara och närande ingredienser.

Verktyget har en krämig struktur, vilket gör produkten lätt att blanda och distribuera till vilken hårlängd som helst. I detta fall kommer inte blandningen att tappa. Färgområdet är ganska stort och innehåller 35 moderna nyanser som perfekt möter problemet med grå hår. Den enda nackdelen med produkten är den ganska skarpa lukten av färgblandningen.

Garnier färg naturaler

Palett: 30 nyanser

"Garnier" är en av de mest populära färgprodukterna på marknaden för skönhetsindustrin. Verktyget tränger djupt in i hårstrukturen, vilket ger en hållbar beläggning i upp till 8 veckor. Den tyska tillverkaren har inkluderat i sammansättningen av naturliga näringsämnen: sheasmör, avokado och olivolja.

Olivolja tar hand om hårglans och avokadoolja aktiverar sin tillväxt. Sheasmör har en regenererande funktion, nämligen: det stärker och närmar sig, samt skyddar mot skadliga effekter av solljus. Produkten är lätt att applicera och flödar inte. Paletten presenteras i 30 toner: från rika svarta till superljusblonda.

SYOSS

Palett: 20 nyanser

Syossfärg är en utmärkt lösning för professionell målning av grått hår hemma. Färgpigmentet i produkten penetrerar djupt in i strängarnas struktur, varigenom en enhetlig och hållbar beläggning uppnås. Krämerfärgen innehåller vårdkomponenter som aloe vera, vitamin B och veteproteiner. Tack vare dem blir håret fuktigt, mjukt för beröring och elastik.

Efter proceduren är krökarna lydiga, glänsande och lätta att kamma. Paletten innehåller 20 lyxiga och rika färger. Motståndskraftig krämfärg Syoss är en ny generation produkt som är avsedd för mild och mjuk färgning av grått hår hemma.

Schwarzkopf Essential Color

Palett: 20 nyanser

Färgen "Schwarzkopf Essential Color" kännetecknas av frånvaron av ammoniak i kompositionen, men detta påverkar inte intensiteten av färgning på grund av den förbättrade produktformeln. Beroende på skuggan kan du ta bort från 30 till 100% grått hår. Köpare finns 20 vackra mättade färger.

De naturliga ingredienserna som utgör produkten kommer att ta hand om skönhetens skönhet, hälsa och utstrålning. Håret efter att förfarandet blir mättat och hållbart, vilket underlättar deras styling. Eftersom detta är ett icke-ammoniakmedel, kommer färgen gradvis att försvinna. Måla "Schwarzkopf Essential Color" - en av de bästa för icke-professionell användning till ett överkomligt pris.

Estel De Luxe

Palett: 65 nyanser

Färgverktyg från den ryska tillverkaren "Estel Deluxe Silver" ger håret en rik färg och bra glans. Professionell blandning innehåller en liten mängd ammoniak, så att krullarna förblir starka och mjuka. Produkten är ekonomisk och lätt att använda: lätt att applicera och distribuera.

Paletten för att måla gråhår innehåller ca 65 nyanser, så att du kan skapa den perfekta tonen. Lämplig för både salonganvändning och hemanvändning. Med rätt omsorg för de färgade locken kommer färgen att förbli densamma rik och djup länge. "Estelle Deluxe Silver" anses vara en av de bästa krämfärgerna av hushållsproduktionen.

MATRIX SOCOLOR

Palett: 20 nyanser

"Matrix Sokolor" innehåller 20 mättade toner och klarar även 100% grått hår. Färgen innehåller en minsta mängd ammoniak, är lätt att applicera, ger lockets elasticitet och glans. Designad för professionell användning och lämplig för alla hårtyper. Ger en jämn och hållbar beläggning även på poröst hår.

Komplexet av vitaminer som ingår i produkten ger en mjuk, glansig glans och ett friskt utseende av trådarna. "Matrix Sokolor" är en högkvalitativ amerikansk produkt till ett överkomligt pris, känt bland professionella colorists över hela världen.

Hemfärg för grå hår - applikation

För att utföra förfarandet för färgning hemma måste du ha handskar, vatten, handduk och själva verktyget (färg med aktivator och balsam).

Sekvensen av åtgärder är som följer:

 1. Blanda försiktigt aktivatorn med färgämnet.
 2. Om en professionell komposition används, tillsätts ett oxidationsmedel till massan.
 3. Var noga med att kolla om komponenterna i kompositionen av allergier. Du kan släppa lite pengar på handen och vänta några minuter. Om obehag inte uppstår kan du använda färgen på ett säkert sätt.
 4. Det är nödvändigt att börja färga från parietala platser, lägga ner accenter på de gråa krökarna. Håret måste vara otvättat och helt torrt.
 5. Bearbeta hela längden på trådarna, vänta ungefär en halvtimme.
 6. Fördela kompositionen med en kam för att få en likformig färg. Lämna ytterligare 10 minuter.
 7. Tvätta huvudet, använd vårdkomponenten som ingår i satsen.

I närvaro av mer än 50% grå hår kan färgningstekniken skilja sig. Det rekommenderas att samråda med en specialist om procedurernas nyanser.

Högkvalitativt hårfärg är det bästa sättet att dölja det grå håret som visas. För att hålla ditt hår friskt och starkt under lång tid borde du inte spara pengar på det. Moderna tillverkare erbjuder ett stort urval av produkter, så varje kvinna kommer att kunna själva välja det lämpliga alternativet.

Toppfärg för grå hårklassificering

Många kvinnor uppfattar grå hår som ett tecken på ålderdom. Grå hår finns dock också i ung ålder (till exempel vid 30 och till och med 20 år gammal). Detta fenomen är direkt relaterat till produktionen av färgämnen - melanin (eller snarare dess brist), orsakerna och behandlingen kan vara ganska olika.

För att lösa problemet erbjuder kosmetikindustrin en mängd hårfärger som färgar över grått hår (både kemiska - från kända märken och av naturligt ursprung). Vilken färg att välja och vad ska man leta efter? Vilka verktyg kan användas som naturliga färgämnen?

Vad målarfärg över grå hår

När du väljer hårfärg måste du beakta följande faktorer:

 • För 100% grå målning är det önskvärt att produkten innehåller ammoniak (eller en ersättning) och 6-9% oxid. Denna rekommendation är särskilt relevant för ägare av hårt hår.
 • Ju tjockare hårstrukturen desto högre bör vara koncentrationen av färgämnet och procentandelen oxid.
 • Om mängden grått hår är ungefär 50% av den totala massan och de själva har en ljus nyans (blont, ljusbrunt, rödaktigt), bör man föredra ljusare nyanser. Detta kommer att undvika behovet av frekvent färgning av rötterna.
 • Om grått hår helt täcker huvudet, rekommenderas det att färgas i jämnare toner, på vilka gråa rötter inte särskiljs.
 • Om håret har en mörk färg från naturen och samtidigt är andelen grå hår liten, bör du använda en mörkare färgton.

Betyg av färger för grå hår TOP 10

De mest populära färgerna av följande märken:

 1. Capus för grått hår - de viktigaste fördelarna med detta varumärke är naturlighet (det inkluderar kakaosmör, hydrolyserad silke och keratiner) och ett stort utbud av nyanser (för varje smak och behov). Capusen innehåller inte irriterande komponenter och fyller fylligt grå trådar. Nackdelarna innefattar följande egenskaper: relativt snabbt tvättas bort, har en stark lukt, den resulterande nyansen sammanfaller inte alltid med den som anges i paletten. Färg kan köpas till ett pris av 200 rubel.
 2. Kutrin - bland fördelarna är dess höga hållbarhet (effekten varar upp till 2 månader), 100% grå hårfärgning, ingen obehaglig lukt (det finns smaker i kompositionen), minsta innehållet av skadliga komponenter och närvaron av en stor färgpalett karamell till gyllene toner, för mörk - från asfär till grafit svart). Bland de brister som uppmärksammas: hög kostnad, otillgänglighet (färgen säljs inte i konventionella kosmetiska butiker, eftersom den hör till kategorin professionell). Genomsnittspriset är 500 rubel.
 3. Estel-positiva egenskaper inkluderar en rik palett av nyanser, högkvalitativ färgning av grått hår, vilket gör hårglans. Användare anser nackdelarna: Närvaron av skadliga ämnen i kompositionen (som skadar locken), färger i fel nyans som anges på förpackningen (i vissa fall), tvättas snabbt. Pris - 300 rubel.
 4. Igor - färgen har fördelaktiga fördelar, till exempel upp till 100% täcker grått hår, har en rik ljusstyrka och färgstabilitet, har en stor nyanspalett, som helt motsvarar proverna i paletten. Bland de brister som är värda att notera obehaglig skarp lukt. Pris - från 400 rubel.
 5. Matrix - Till fördelarna med detta varumärke inkluderar användarna nästan fullständig målning av grått hår, mild hårvård, ett stort utbud av nyanser. Nackdelar: snabbt tvättas bort, provar håravfall (i vissa fall). Pris - från 340 rubel.
 6. Londa (för hårdhårigt hår) - den här krämfärgen är perfekt färgad på obehagligt grått hår och hjälper till att återställa texturen (för bättre absorption av färgkompositionen). Också bland fördelarna bör man framhäva mångsidigheten och färgens snabbhet (upp till 8 veckor), såväl som överensstämmelse med den skugga som anges på förpackningen. Nackdelar: En begränsad tonerpalett, en liten mängd förpackningar (ett förpackning är bara tillräckligt för kort hår). Pris - 170 rubel.
 7. Amerikanska besättningen - de viktigaste fördelarna med denna färg som är avsedda för män är färghastighet (upp till 4-6 veckor), användarvänlighet, kort exponeringstid (5 minuter), tonen är helt förenlig med färgpalett, verktyget målar grå hår väl. Nackdelar: relativt hög kostnad. Pris - 1300 rubel.
 8. L'Oreal - 100% grå hårfärgning, ljusstyrka och färghastighet, mild hårvård (innehåller vitamin E och lavendelolja i dess sammansättning) är bland fördelarna med detta märke, den har en stor nyans av nyanser. Nackdelar: torkar lite hår (enligt vissa användare). Pris - 350 rubel.
 9. Schwarzkopf - fördelarna med färg inkluderar användarvänlighet, effektiv målning av grått hår, ljusstyrka och färgfasthet, fullständig överensstämmelse med tonen som anges på förpackningen, orsakar inte hårbottenirritation. Nackdelar: ammoniakens närvaro i kompositionen. Pris - från 350 rubel.
 10. Koncept (botemedel mot restaurering av grått hår) - produkten av detta märke är speciellt utformad för män. De främsta fördelarna är 80% grå hårfärgning, naturlig färgåterställning (det ser naturligt ut), gör håret glans. Nackdelar: snabbt tvättas bort, fläckar inte det grå håret vid templen. Pris - 160 rubel.

Måla utan ammoniak för grått hår

Ammoniakfria färger innehåller mer godartade substanser, i motsats till de som innehåller ammoniak. Dessa inkluderar:

 • Olia - innehåller naturliga oljor, försiktigt bryr sig om hår, färgämnen gråhår 100%. Pris - från 300 rubel.
 • L'Oreal är kanske en av de högsta kvalitet och mest effektiva bläck (utan ammoniak), som inte bara färgar gråhår, men har också en mild inverkan på håret och hårbotten. Pris - från 350-380 rubel.
 • Natulique är ett organiskt, ammoniakfritt färgämne som målar grå hår väl. Produktens sammansättning innefattar naturliga organiska oljor. Verktyget har ingen obehaglig lukt och ger hår glans. Pris - från 1000 rubel.

Hur man målar över grå hår hemma

Vid färgning av hår hemma måste du uppfylla följande krav:

 • Produkter utan ammoniak är endast tillämpliga vid en liten mängd grå hår.
 • För sprött hår är färgämnen med 3% oxidationsmedel lämpliga.
 • Du kan lägga till visuell volym i håret med hjälp av ljusa färgtoner.
 • För att tunna håret är det nödvändigt att välja endast ljus nyanser. Annars kan hårbotten skina genom håret.
 • Om det är mycket grå hår och håret inte har färgats förut kan du lätta det med 1-2 toner.
 • Processen med färgning av grått hår varar längre och tar ungefär 40 minuter.

Du kan måla grå hår med kemiska färgämnen hemma på två sätt:

 1. Pigmenteringsmetod - färgämnet blandas med vatten och appliceras på de grå trådarna (för att mätta pigmentet). Då måste du vänta 20 minuter och fortsätta att färga resten av håret.
 2. Metod "Bristle-blandning" - För framställning av en blandning måste du ta 2 gånger mer färgämne och oxidationsmedel ska vara minst 9%. Blandningen appliceras på de grå områdena av trådarna och du kan omedelbart fortsätta att färga huvuddelen av håret.

Vad ska man göra om färgen inte tar grått hår

Om färgen inte målar över grått hår, bör du prova ett av följande sätt att förbereda hår:

 • Förpigmentering - Ett speciellt permanent färgämne appliceras på trådarna (Prepigment från Schwarzkopf, Pre-Color Farma Vita, etc.). Om ett färgämne väljs som en mörk nyans (som bas), kommer en förpigmentering att kräva ett färgämne en ton mörkare. Vid en ljus nyans - tonen är ljusare. Om grått hår endast är närvarande på templen eller vid rötterna, utsätts endast problemområdet för preliminär pigmentering. Efter 20 minuter kammas håret noggrant ut (men inte tvättas bort). Nu kan du applicera huvudfärgen. Efter detta förfarande smutsar grå hår mycket snabbare.
 • Mordansage - lossa nagelbandet före färgning (för att lättare penetrera färgämnet i hårstrukturen). Detta kommer att kräva ett färgämne: för medelhår - 3% oxidant, för hårt hår - 6%. Oxideraren appliceras försiktigt på de gråa trådarna och efter 10-15 minuter torka håret med en handduk och torka det lätt utan att tvätta det. Nu kan du applicera färg och fortsätt sedan enligt standardschemat.

Färgande grå hår med naturliga produkter

Förutom aggressiva kemikalier kan du försöka att måla över grått hår på ett av de populära sätten:

 • Måleri med kaffe - metoden är perfekta brunetter. För att göra detta måste du sätta 3 kopp varmt kaffe (utan mjölk och socker) på ditt hår och sitta i solen i ungefär en timme och tvätta sedan på vanligt sätt. Förfarandet måste upprepas varje dag i flera veckor.
 • Färgning med henna och basma - till att börja med måste du korrekt bestämma proportionerna på båda sätten (separat rekommenderas de inte att användas på grått hår). Ju mer henna, desto mer rött blir skuggan. Ju mer basmy, desto mörkare (närmare svart) blir det. Före fullfärgning är det nödvändigt att experimentera på en liten strand. Det kommer att spara från oönskade konsekvenser. Sedan kan du fortsätta direkt till färgningen. Efter att ha bestämt proportionerna av henna och basma bör blandningen vara jämnt fördelad över håret och vänta 40 minuter eller längre (beroende på hårets tjocklek, tjock färgad långsammare). Mer om hårfärgning med henna och basma

Färgat grå hår är en ganska arbetskrävande och energiintensiv process, särskilt när det finns för många av dem (mer än 50%). Därför bör valet av färg (kemiskt eller naturligt) närma sig med fullt ansvar, välja det bästa (i kvalitet, färgfasthet, effektivitet för att måla grå hår etc.).

Det är naturligtvis bättre att vända sig till en specialist för detta, som inte bara hjälper dig att välja skuggan korrekt utan också sparar ekonomi och tid. Det är också viktigt att komma ihåg att det inte alltid är den skugga som anges på paketet kommer att motsvara det slutliga resultatet.

Därför rekommenderas före färgningsproceduren att utföra små tester (på tunna hårsträngar). Detta gör det möjligt att bestämma skuggan i förväg och låter dig undvika onödiga problem i framtiden.

Dessutom kan grå hår färg, markera, göra olika frisyrer, sluta inte vid något.Nästa Artikel
Kliande hårbotten