Kam med naturliga borstar


Valet av en kam är en viktig och ansvarsfull händelse trots sin tydliga enkelhet och banalitet. Det mest praktiska och effektiva verktyget för att kamma hår är en massageborste. Förutom det faktum att hon effektivt sårar håret, blir hon mer hälsosamt, starkt och smidigt.

Hur gör man rätt val?

Mjuk, hård eller kombinerad borste ger en högkvalitativ massage i hårbotten, vilket ökar hårföremålets kraft. Dessutom fördelar verktyget noggrant och jämnt fördelning av talg över hela längden av locken, vilket garanterar deras skydd och näring. Ofta föredrar kvinnor plastburstar - de är billiga, effektiva och kräsna i sin omsorg. Vi rekommenderar dock att du väljer hårborstar gjorda av naturlig vildsvin.

Naturligt borstade massagekamper är naturligtvis mer lustiga i vård och underhåll. Denna nyans är dock mer än kompenseras av hur effektiv och användbar deras vanliga användning är. Eftersom naturliga kammer är mest liknade i håret, skadar de inte honom och ger honom utmärkt vård.

Den mest populära när det gäller produktionen av penslar idag är fläsk eller björnhöge. Detta material är tillgängligt och relativt lågt pris, så nästan alla tillhängare av naturliga penslar köper den.

Det finns dock andra material från vilka dessa verktyg är gjorda.

 • Whale mustache. Betraktas som ett av de dyraste materialen. Det är ett utmärkt alternativ för ägare av poröst och lockigt hår. Se försiktigt efter lockiga lås, släpper och normaliserar sin struktur, unravels tunna lås utan skador.
 • Tagel. En kam med sådana borst är idealisk för dem som har raka och tunga krullar. Med hjälp kan du ge dem en naturlig glans och silkighet, göra dem mer lättsam, "smula", smidig styling (inklusive den som betyder perm);
 • Blandad hög I sådana borstar och kamar kombineras konstgjord och naturlig hög. I princip är ett sådant verktyg lämpligt för alla typer av krullar, men det kan inte vara lika effektivt som en kam med rent naturliga borst. Detta alternativ tillämpas bäst på dem som har en normal (kombinerad) typ och struktur av hår.

Glöm inte att varje frisörsverktyg måste sköts ordentligt. Och naturligtvis måste kammen tvättas. Till exempel bör en pensel borste tvättas med en rengöring minst en gång i veckan. Om du inte är redo att ta hand om dina hårborstar så noga är det bättre att köpa ett enklare verktyg. Till exempel en plastborste. Om du är rädd för ökad elektrifiering, använd helt enkelt ett antistatiskt medel.

Fördelarna med att kamma från naturmaterial

Trichologists rekommenderar enhälligt att föredra kvalitetsverktyg för daglig vård. Du kommer att bli förvånad, men torkning, brittleness och det generella otillfredsställande tillståndet hos håret framkallas inte av kemisk eller termisk skada. Självklart påverkar de att krullarna är extremt destruktiva, men om du inte missbrukar dem och omedelbart återställer krullarna efter negativa influenser kommer det inte att hända något hemskt och katastrofalt.

Ganska olika saker med mekanisk skada. Du ger dem håret nästan varje dag, speciellt om du felaktigt kamar ditt hår eller använder andra kvalitetsverktyg.

Tjejens favoritborste av naturmaterial är trä. Det har många värdefulla egenskaper för hår och hårbotten. Det är sant att det inte är lätt att ta hand om, eftersom trä är ett ganska sårbart råmaterial. Det är nödvändigt att lämna ett sådant verktyg på en plats med hög luftfuktighet, eftersom det kommer att förlora dess egenskaper och kan till och med deformeras. Träkammen kan antingen vara en rund eller platt borste eller en kam.

Med en träkam med en naturlig borste ger du dig själv:

 1. Accelererande hårväxt. Massagen som tillhandahålls till hårbotten av dessa instrument ökar blodcirkulationen kring lökarna, tack vare vilken de väcker och ökar sin aktivitet. Curls växer inte bara snabbare, men också mycket tjockare, vilket garanterar den naturliga hårvolymen;
 2. Vårdkrullar. Sebum, som avskiljs av specifika körtlar i huvudets dermis, är utformad för att närma dina krokar över hela längden. Men bara under förutsättning att du regelbundet fördelar den längs längden med hjälp av en högkvalitativ kam. Det är en borste med naturliga borst som hjälper till att uppnå detta resultat snabbare och bättre än dess artificiella "motståndare". Eftersom naturligt fett sprider sig längs hela längden på krullarna, skyddar det dem på ett tillförlitligt sätt från skadliga effekter under dagen. Även denna effekt säkerställer eliminering av överskott av fett vid rötterna och torrheten på spetsarna;
 3. Snygga frisyrer. Det är naturliga borstar som är utformade för att separera varje hår, unraveling curls efter att ha sovit eller under svåra förhållanden. Samtidigt kan du, oavsett om du har mycket tunt hår, som är benägen att röra sig, inte oroa dig för deras skador vid kamning. Med en naturlig hög är han helt utesluten. Vi rekommenderar dock fortfarande att du använder specialverktyg för att underlätta kammande lockar för att skydda dem mot mekanisk skada.

Naturliga borstar på vakt för ditt hårs hälsa

Dessutom borsten, som är tillverkad av naturlig borst, kan "urladda" ditt hår efter elektrifiering. Om du går in i kategorin tjejer som regelbundet stöter på ett sådant problem, bör du sluta använda metall- och plastverktyg helt, eftersom de bara intensifierar och provar elektrifiering av håret. Om du krular elektrifiering på grund av syntetisk kläder rekommenderar vi att du dessutom använder en antistatisk spray.

Den runda hårborsten med en naturlig borste kan användas inte bara för att kamma, men också för att lägga av hårtorken. Om du är en fläkt av jämnhet och volym "i en flaska", kommer detta verktyg att bli en riktig måste för dig. Med den kan du skapa den perfekta volymetriska stilen utan att skada krullarna.

Ditt hår kommer inte bara att vara vackert och snyggt, men också ganska hälsosamt. Runda hårborstar är det bästa valet för dem som uppskattar inte bara den visuella effekten utan också strävar efter att bevara hårets hälsa med sin attraktionskraft.

Kombiner för hår med naturliga borst har viktiga fördelar jämfört med artificiella motsvarigheter. Till skillnad från det andra bryr de sig verkligen om håret, och ger inte bara henne en primitiv kamning.

De flesta moderna frisörer föredrar en sådan verktygslåda, tack vare vilken deras kunder är helt och fullt nöjda med tjänsten.

Fördelar med hårborstar med naturliga borstar:

 • De ger håret en naturlig glans, mjukhet och elasticitet;
 • De provocerar inte en kemisk attack på dina lockar (syntetiska molekyler kan reagera med kemisk sammansättning av vård och rengöringsmedel och därigenom öka kemiens destruktiva effekt).
 • De sörjer försiktigt och försiktigt hårbotten utan att skrapa eller skada ytan.
 • De har flexibla och fjädrande setae som inte skadar, inte förkrossa eller skada hårets cortex längs hela längden;
 • De kan användas säkert även på våta och våta lockar, utan att äventyra deras integritet och inte splittra vågar, som vanliga kamrar.
 • De tillhandahåller lämpligt förebyggande av tippsektionen;
 • De är mycket effektiva när det gäller att ta bort håret.

Trots att sådana borstar och kamar har en ganska hög kostnad på grund av den höga kostnaden för råmaterial från vilka de tillverkas, är deras pris fullt ut motiverat av användningen av ansökan.

Kam med naturliga borstar

Kombination är ett viktigt förfarande, vilket ofta är ytligt och ouppmärksamt. Och trots allt blir korrekt kamning en garanti för en hälsosam hårbotten och hår, naturlig glans och jämnhet.

En kam med naturliga borstar är ett utmärkt alternativ för daglig vård.

Fördel och skada

Till överraskning för många uppnås många av de negativa effekterna av hår inte bara på grund av de många torrningarna med hårtorkar, miljön, felaktiga kosmetiska produkter och bristen på användning av masker. En av de främsta orsakerna till ohälsosamt hår ligger i en banalkam, som vi använder varje dag flera gånger.

Billiga plastmodeller elektrifierar och förkrossar lockar.

Situationen är annorlunda med naturliga borstborstar. Fördelarna här är uppenbara:

 • acceleration av tillväxt på grund av den massageffekt som hårfolliklarna utövar och jämn fördelning av talg från rot till spets;
 • försiktig avskärmning av hår, separera dem från varandra. Det är med denna kam det är möjligt att uppnå effekten av "hårdhet" i håret, och därför att lägga nyhet i ditt hår.
 • förmåga att lindra statisk stress
 • olika penselhögar syftar till att stryka skalor, vilket ger naturlig jämnhet och glans.
 • elastiska och elastiska borstar traumatiserar inte ens trassig hår;
 • möjlig användning för vått och fuktigt hår;
 • split ends prevention.

Men inte bara fördelarna åtföljer användningen av en naturlig kam. Så håret är benäget för fett, det kan vara skadligt när man kamma från rötterna. Överdriven fett här täcker krullarna helt och gör dem osjälka även efter tvätt. Det finns dock en väg ut i denna situation. Det räcker att kamma håret och återgå från rötterna för ett stycke.

Dessutom kan snabb kontaminering av krullarna observeras med normal hårstruktur. Faktum är att den naturliga icke-lackerade träbasen snabbt absorberar smuts och fett, vilket ger bort det när man kammar rent hår.

Billiga plastmodeller elektrifierar och förkrossar lockar.

I övrigt kan sådana anordningar inte skada, men vissa nackdelar bör anges:

 • Naturliga borstburkar kan inte kamma lockigt och mycket tjockt hår;
 • Kombinerade borststammar från naturliga och konstgjorda borstar uppfyller inte alla angivna fördelaktiga egenskaper;
 • relativt högt pris;
 • kort livslängd, för att efter träning börjar träbotten att spricka och deformeras, vilket leder till skador på krullarnas struktur.

Modeller med naturliga borst har många sorter. Så, en av de mest populära för styling är runda kammer, med namnet "borstning".

Bönor är indelade i:

 • konventionella hårborstar;
 • termorascheski;
 • hair-borstning.

Natural Hair Combs

Hårets skönhet och hälsa beror på kvaliteten på vården för dem. Valet av vårdprodukter, regelbundna besök på frisören är inte alla saker som påverkar hårets tillstånd.


Valet av kam är också viktigt - dess roll i att säkerställa hälsa och skönhet är enorm.

Hur hårborstar påverkar hårhälsan

När vi tar en kam i våra händer vill vi rasa vårt hår för att ge vårt hår en snygg look. Men om vi reflekterar, vilka andra användbara egenskaper bär i sig en vanlig kam?

Användbara egenskaper:

 1. Kammen är en utmärkt massage för huden, förfarandet förbättrar blodcirkulationen och hjälper håret att växa bättre och huden förnyas snabbare.
 2. Hairbrush fördelar jämnt sebum genom håret, vilket skyddar håret mot skadliga effekter under dagen, eliminerar torra ändar, feta rötter,
 3. Hairbrush "tömmer" håret (tar bort statisk elektricitet), så att håret snubblar mindre och inte trycker på.

Om de helande effekterna av konjakmaske på håret finns här. Underbart hår är riktigt!

Vilka är fördelarna med naturliga hårborstar?

Pros combing från naturliga material:

 • ge håret en naturlig glans
 • ge inte kemiska effekter på hår och hud, eftersom de inte innehåller några giftiga ämnen som kan reagera med vårdprodukter.
 • Böjliga borsthår av naturligt hår bryts inte eller drar inte håret.
 • Naturliga hårborstar massera noga i hårbotten och klistra inte på det;
 • förhindra utseendet av splittrade ändar.

Video: Trichologists uppfattning om naturliga hårborstar

Till vem kammar från en naturlig borstning, och till vem - inte, hur man ser efter naturliga kammer och många andra saker.

Vad är naturliga hårborstar

Naturliga hårborstar kan delas upp efter typ av material.

Träkammer

Kombiner av trä - ett bra alternativ för ägare av ömtåligt torrt hår.

Sådana kammar med sällsynta tänder - de gör ett utmärkt jobb med vått hår, de hjälper till att jämnt applicera masker.

Och för tjejer med långt tjockt hår skapas hårborstar med träborst.

Kostnaden för att kamma naturligt trä - från 200 rubel.

Typer av trä som används vid tillverkning av:

 1. Sandelträ: sandelträkammar lugnar och hjälper till att normalisera sömnen;
 2. Ask: Kam från ask hjälper celler att uppdateras, accelererar hårväxten;
 3. Juniper: Enbärkam har en positiv effekt på nervsystemet, vilket minskar effekterna av stress på kroppen.
 4. Bok: Berömd för sin förmåga att eliminera mjäll, förbättra hårväxten och lugna;
 5. Björk: Sådana kammar har en positiv effekt på näringsämnenes aktivitet - de absorberas mer effektivt.
 6. Bambu: accelererar läkning av skador, gör sömnen lugnare
 7. Bok: har utmärkta antistatiska egenskaper;
 8. Persikaträd: förhindrar splittrade ändar och mjäll;
 9. Pine: lugnar nervsystemet, har antibakteriella egenskaper.

Annars kommer talg och andra ämnen, inklusive smuts, att absorberas i den.

Kombiner med naturliga borstar

Dessa kamar är en kontroversiell hårvårdstillbehörsgrupp.

Faktum är att borstkammar inte är lämpliga för alla, dessutom är deras priskategori mycket högre än deras plastkomponenter. Men det faktum att de är helt säkra på hud och hår motiverar priset. Dessutom är översynen av hårborstar med naturliga borstar i de flesta fall positiva.

Det är möjligt att köpa en hårborste med en naturlig borst till priset från 500 rubel och över.

Borsttyper:

 1. Grisborstar: Vildsvinborstar är den mest populära typen av hår som används i kamning.
 2. Blandade borstar: i en sådan kam kombineras naturliga och konstgjorda borstar;
 3. Hästhår: Denna hårborste med naturlig höger polerar perfekt håret, de förvärvar en mycket vacker glans.
 4. Whalebone: whalebone stiften är ett alternativ för tjockt och lockigt hår, de tillåter dig att ta bort håret utan skador.

Det finns en väg ut - köp hårborstar i bra butiker och bara beprövade varumärken.

Dessa märken inkluderar:

 1. Mason Pearson;
 2. Dewal Professional;
 3. HairWay;
 4. Hercules.

Det finns kammar med naturliga borst och deras nackdelar:

 • Priset på naturlig kamning är betydligt högre än för artificiella
 • deras användning för fettigt hår rekommenderas inte: fett från rötterna med hjälp av naturlig borst sprids över hela håret;
 • vissa användare klagar över ökad elektrifiering av håret och har ännu inte fastställts - det här är en enskild funktion eller resultatet av interaktion med naturliga borsthårar;
 • Det är bättre för ägare av lockigt, fluffigt hår att uppmärksamma en blandad typ av kam - när naturliga och konstgjorda borstar används samtidigt.
 • Vildkammar måste tvättas minst en gång i veckan.

Horn eller benhårborstar

Dessa kamar används sällan i vår tid, men det är också ett naturmaterial.

Oftast kan du hitta dekorativa kammusslor och hårnålar, eftersom kammen av sådant material kan skrapa huden.

Kostnaden för vissa exemplar är ganska runda, vilket gör dem ännu mer otillgängliga.

Tourmaline combs

Turmalin hårborstar är kända som läkande.

De förbättrar hjärncirkulationen, förbättrar minnet, lindrar spänningen.

Köparna hävdar att de kan förbättra hårets tillstånd avsevärt och förhindra utseendet av grått hår.

Kostnad - från 150 rubel.

Silver kam

Silverhärborstar presenteras ofta som en souvenir.

Men det här är inte bara en vacker och värdefull sak, utan också en mycket kraftfull vårdprodukt.

Dessa kammusslor hjälper till att snabbt läka sår på huvudet, rensa huden, behandla akne under håret, påskynda ämnesomsättningen, öka hårväxten.

Kostnad - från 3000 rubel.

Nackdelar med naturlig kamma

Hårborstar av naturmaterial har många fördelar. Men är det allt molntfritt, eller finns det några nackdelar? Nackdelar kan representeras av följande punkter:

 • Kostnaden för naturlig kamning är ganska hög. Artificiella analoger är mycket billigare.
 • Det kan finnas allergiska reaktioner mot naturliga ingredienser: vissa typer av borst, trä.
 • Naturliga hårborstar kräver noggrann vård, eftersom de är snabbare än artificiell ackumulera smuts och partiklar av talg.
 • Med tiden kan naturliga material spricka och delaminera, och ojämna ytor kan skada håret.

Hur man väljer en kam

För tunt, försvagat och sprött hår är träkammaralternativ lämpliga, styva borstar kan skada sådant hår.

Om håret är långt, hårt, så naturliga borsten - vad du behöver. Ju längre håret desto större diameter borde vara vid kammen.

Ägare av lockigt hår bör vara uppmärksamma på den blandade typen av borst, eftersom alla naturliga borstar bara kan krossa håret.

Valet av avståndet mellan tänderna på kammen och kammen beror på hårets tjocklek, emellertid omvänd proportionellt.

Vilken naturlig hårborste att köpa för rätning och torkning av hår

Kam med naturliga borstar är idealiska för torkning av hår. Borsten hjälper till att räta ut nagelbandet, vilket skyddar mot de skadliga effekterna av hetluft.

Om du behöver räta håret ofta, så hjälper kam med en blandad borsthår. Denna borste tar bort statisk elektricitet och passar alla typer av hår.

En idealisk variant av en sådan borste är en kombination av björnborst och nylonborst i den. "Boar" släpper håret och "nylon" drar.

För terapeutiska ändamål lämplig turmalin, silverkammar.

Med hjälp av trähårborstar med glesa tänder kan du göra aromskalning.

Vad ska man göra om håret växer långsamt, läs här. Produkter "Guld silke" - ett bevisat verktyg för att påskynda tillväxten.

Också hjälpa dig att växa lyxiga lockar snabbare hjälper nikotinsyra: http://lokoni.com/uhod/sredstva/profi/nikotinovaya-kislota-dlya-rosta-volos.html. Det förbättrar avsevärt hårets kvalitet.

Hur man bryr sig om naturliga hårborstar

Vårdreglerna är mycket enkla men verkligen viktiga för kammen och för att bibehålla friskt hår:

 • Det är nödvändigt att tvätta hårborstar minst en gång i veckan. Och om håret snabbt blir fet, då kan du tvätta det varje dag.
 • Rengör hårborste från lös hår efter varje användning. Ibland är det lättare att göra med en annan kam eller något lämpligt tillgängligt verktyg.

Video: hur man tvättar kammar

Visuellt hjälpmedel för vård av hårborstar hemma.

Konsumentrecensioner:

Lena, 24, Ufa: Av någon anledning har jag inte bestämt mig länge för att köpa en naturlig hårborste så länge att jag helt förstörde mitt långa hår. Jag gick och köpte två naturliga hårborstar, som nu har blivit oumbärliga inom hårvård. Jag ångrar inte pengarna alls - de har redan betalat för sig med gott och vackert hår länge!

Anait, 30 år gammal, Moskva: Jag, som många, ständigt led av valet av schampo, balm och fästade inte på min kam. Och när jag köpte den enklaste träborsten och min värld vände upp och ner. Jag köpte en kam med hästhår och nu lyser mitt hår, jag har glömt splittringarna, mitt hår är inte längre sönder och elektrifierar inte.

Marina, 21, Ekaterinburg: Jag använder en ek och borstborste. Mitt hår är alltid glänsande, mjukt och lättsamt. Jag vill rekommendera alla tjejer att byta till naturliga penslar. Låt resultatet inte synas omedelbart, men med tiden börjar du förstå - det är inget viktigare än en väl vald kam.

Naturliga hårborstar är ett viktigt steg mot friskt hår. Och på hälsa, som du vet, rädda inte!

Kombiner med naturliga borstar

Hemligheten med vackert hår ligger i rätt vård. Idag finns det ett stort antal olika tillverkare som erbjuder högkvalitativa kosmetika för unga damer att bry sig om vilken typ av hår som helst. Men i denna mängd användbara verktyg glömmer vi ofta en så enkel sak som en kam. En ordentligt vald pensel i skickliga händer kan fungera underverk.

Fördel och skada

Naturliga bristade kamar är bra för daglig användning och har många fördelar:

 • De flesta modeller passar lätt i en handväska, så du kan alltid ha till hands ett verktyg för hårvård.
 • Lös liknande kammar och problemet med trassigt hår. Naturliga borstar separerar enkelt håren från varandra utan att orsaka dem någon skada. Experter och erfarna frisörer hävdar att en sådan enhet kan skapa en fantastisk effekt av snyggt "smuligt" hår.
 • I kammarprocessen utlöser dessa verktyg inte aktiveringen av statisk stress, vilket har en skadlig effekt på hårbotten. Detta problem är särskilt relevant på vintern och demisäsongen när olika hattar används. Efter borttagningen står håret ofta på slutet och för tjockt.

Villi i naturliga borstar släpper hårvågorna, vilket väcker sin naturliga jämnhet och glans.

 • Naturliga borstar är elastiska, så inte bara håret, utan också hårbotten kommer inte att leda till att kamma.

En sådan anordning kan användas även på vått eller mattat hår.

Under förhållandena med en galen rytm i livet förlorar hårsträngar ofta sin attraktionskraft och hälsa. Detta beror på konstant torkning med hårtork, liksom effekterna av olika kosmetika. Stor hårskada och vanlig hårborste kan göra, vilket vi vana att använda regelbundet.

De flesta enheter aktiverar statisk elektricitet, vilket provar olika sjukdomar i hårbotten. På grund av den konstanta elektrifieringen av hårstrukturen över tiden förstörs och krullarna själva dräneras.

Modeller med naturliga borst har inte dessa nackdelar. De har en underbar massageffekt i kammarprocessen. Det är mycket användbart inte bara för hårbotten, men också för hårsäckarna.

Med hjälp av en sådan sak fördelas talg jämnt från rot till spets.

Men kam med naturliga borst har ett antal nackdelar:

 • Till exempel, med hjälp är det inte rekommenderat att ta hand om hår som är benägna att fett. När du klipper av rötterna riskerar du att sprida talg längs hela längden av trådarna. En sådan obehaglig effekt kan uppstå även efter att huvudet har tvättats.
 • Sådana anordningar kan orsaka snabb förorening av håret. Detta kan hända inte bara med fett, men också med vanliga strängar. Denna nackdel beror på det faktum att handtaget av oavslutat trä väldigt enkelt absorberar smuts och fett, överför dem i processen att skrapa håret.
 • Det rekommenderas inte att kontakta billiga plastmodeller, eftersom de snabbt förvirrar håret och elektrifierar det.
 • Naturliga borstar kommer inte att klara av lockiga eller för tjocka krullar.
 • Med tiden misslyckas träarmarna. De är föremål för sprickbildning och deformation. Sådana defekter kan leda till deformation av hårstrukturen.

Typer och form

Det finns flera sorter av kamar med naturliga borstar. Tänk dem i detalj.

Kamborstning

En av de mest populära modellerna är hårborsteborstning. Oftast används en sådan enhet för att skapa vacker styling.

Den har en rund form och har flera sorter:

 • I butikerna kan du möta de klassiska kammen, värme och hårtork.
 • Långt hår mer lämplig borste stor diameter och kortare.
 • För ett val av enskilda hårsträngar bör du vända dig till en liten rund kam.
 • Klassiska byxor är utformade för att skapa spektakulär styling i kombination med en hårtork.
 • Termobåtar utmärks av deras bekvämlighet, eftersom uppvärmning sker längs hela kammen.

Många damer behandlas idag med fenbrusning. Från dem kommer en ström av varm och varm luft. Dessa små saker hjälper fashionistas att snabbt och enkelt skapa vackra ensembler på sina huvuden.

Kam för kam

En mycket bekväm kam är för kamning med naturliga borst. Med det här verktyget kan du skapa ett vackert högt hår. Hårets fluffighet beror på effekten av flexibla borstar, som inte traumatiserar hårlinjen och dess struktur.

I slutet av att skapa en frisyr som kam kan du helt enkelt kamma. Det kommer inte att fluffa och elektrifiera håret.

Packmodellerna är utrustade med en smal kropp och en spetsig plastspets. De är ganska lämpliga för bildandet av smidig styling, till exempel hästsvans.

Fördelar och nackdelar med naturliga kammer för hår

Estetiskt attraktivt utseende av lockar består av många faktorer. Valet av kammar och stift är viktigt. Trossa borstar penseln inte bara krullarna utan masserar också huvudets epidermis, liksom rengör håret i gatstoft.

Vad är naturliga kammer?

Träkammar - det bästa alternativet om ditt hår är torrt och sprött. Kombiner av trä med sällsynta tänder lämpliga för att applicera en mask på håret, liksom för att kamma vått hår. Och om krullarna varierar i längd, kommer kammen med trätänder att passa henne.

Kombiner av trä kan tillverkas av olika raser, som alla har helande egenskaper:

sandelträkammar och tillbehör normaliserar sömnen;
askpinnar och tillbehör bidrar till omorganisationen på mobilnivån och därigenom accelererar tillväxten av krullar;
enbärskam har en fördelaktig effekt på mänskliga nervceller, vilket reducerar effekten av stressiga situationer på mentala tillstånd.
kam av böke eliminerar möjlig mjäll, provar hårväxt och är antistatisk;
björkkammar påskyndar rörelsen av näringsämnen;
kammar från stammen av ett persika-träd eliminerar tvärsnittet av krullarnas ändar och förhindrar förekomst av seborré eller mjäll
tallkammar har bakteriedödande egenskaper och har en fördelaktig effekt på nervceller.

Kombiner av trä är lackerade så att de inte ackumulerar föroreningar och damm.

Förutom kammar från naturmaterial finns borstar med borst av naturligt ursprung: fläsk, häst, val och blandad. Kammar med naturliga borstar är dock inte lämpliga för alla.

De är mindre ekonomiska plast, men priset är motiverat. Kombiner med naturliga borstar är säkra för hårbotten och håret. Användarrecensioner av sådana kamar är ofta positiva.

Mindre vanligen använder träkammetillbehör tillverkade av horn eller ben. Den vanligaste dekorativa kammen, hårnålarna eller kammusslorna av sådant material. Detta beror på det faktum att en sådan kam kliar huvudets epidermis. Prisintervallet gör sådana kammer billigare.

Plussar av naturliga kammer

Kombiner av naturlig komposition spelar en viktig roll i frågan om håråtervinning. De fungerar som en massager för huvudets epidermis, rengör krullarna från göddsdamm och fördelar jämnt sebaceösa sekretioner.

Kombiner från naturliga ingredienser och naturliga borstar eliminerar statisk elektricitet och påverkar inte kemiskt med masker eller när man kammar med aromoljor. Borstningen vid kamning ger krönorna en glans som är jämförbar med resultatet av screeningsförfarandet.

Fördelarna med naturliga kammer och naturliga borstar är kolossala:

Naturliga borsten hjälper mot splittrade ändar;
träkam skadar inte vått hår;
ett sådant tillbehör går inte in i kemiska bindningar med ämnena i medicinska masker;
björkkam ökar påverkan av användbara substanser som används i masker;
Kammar av trä och naturliga borstar fungerar som massager och hjälper håret att växa.
träkammar stimulerar blodcirkulationen;
naturliga tillbehör regenerera huvudets epidermis;
från sådana kamar pressar krullarna inte och blir inte förvirrade;
Dessa kamar ger krullar en naturlig glans.
innehåller inte giftiga ämnen
Borsten av naturliga kammen rinner inte håret;
kamar gjorda av naturliga material skadar inte huvudets epidermis;
Sådana kamar gör håret smidigt.
sällsynta naturliga penslar är idealiska för kamning.

Naturliga hårborstar har emellertid inte bara fördelar, men också nackdelar.

Nackdelarna med naturliga kammer

Det finns få negativa aspekter på naturliga hårborstar, men endast en nackdel kan vara en anledning att inte använda den. Bland de negativa faktorerna är:

oskyddade naturliga kammar absorberar epidermal svamp och smuts, så se till att träet är lackerat;
Naturliga borst kan inte kamma tjock, och speciellt lockigt hår (utgången är en kam med naturliga borstar i kombination med artificiella tänder);
vissa människors hår elektrifieras om den valda borsten är av dålig kvalitet;
kam med borst från naturliga ingredienser är inte lämplig för oljig hårtyp. Det är nödvändigt att kamma oljigt hår med det, utan att röra på rötterna, för att inte fördela gnällningen över alla krullarna. Om du inte rör rötterna kommer håret att få glans och hälsosamt, estetiskt attraktivt utseende.
Naturliga kamningar kräver regelbunden tvättning. Helst är det dagligen, men åtminstone varje vecka rengöring är tillräcklig (speciellt för tillbehör med björnborst).
Priset på naturliga kammer är högre än vanligt;
möjliga allergiska reaktioner på material av naturligt ursprung
Med tiden sprider naturliga kammar och exfolierar, vilket orsakar skada på huvudets epidermis under användning.

Naturliga kammar ändras minst en gång om året, och om slitage observeras tidigare, behövs en byte av hårtillbehör oftare. En kam, som en tandborste eller en rakhyvel, är en mycket personlig sak. Det rekommenderas inte att dela kammen med någon.

Kam kräver rengöring efter varje användning. Förlorat hår och andra föroreningar kamma bra med andra kammen. Om håret är oljigt, ska hårtillbehören tvättas regelbundet.

Trähårborste med naturliga borstar - Garantin för ditt hårs hälsa. Priset på en sådan kam är berättigad, eftersom de användbara egenskaperna hos kammen från naturmaterial är mer än de negativa följderna av att använda. Och med den rätta vården av kammen kommer de inte att orsaka sjukdomar i håret eller huvudets hud.

Vilka är fördelarna med och skadorna på kammen (penslar) från naturligt borsthår?

Hårborstar och hårborstar spelar en viktig roll i hårets hälsa.

De kamar och avlägsnar inte bara håret utan masserar även hårbotten, tar bort gödslet och fördelar fettet jämnt över hela längden av håret.

Dessutom avlägsnar de statisk elektricitet, reagerar inte med användbara ämnen vid applicering av masker och aromaterapi, och kamar från naturliga borstar lägger också till glans till hår.

Föreställ dig de enorma fördelar som de tar med ditt hår!

Och, naturligtvis, på sidan VolosOK kan vi bara prata om kammar och penslar från naturmaterial - trä och borst.

Om du bryr dig om ditt hår bör du definitivt ha en liten uppsättning naturliga hårborstar för olika uppgifter - till exempel en träkam med glesa tänder för att kamma vått hår eller fördela en mask genom håret, en massageborste, en hårborste för en hårborste... Men hur man väljer lämplig borstar specifikt för din hårtyp och.

Hårets skönhet och hälsa beror på kvaliteten på vården för dem. Valet av vårdprodukter, regelbundna besök på frisören är inte alla saker som påverkar hårets tillstånd.

Valet av kam är också viktigt - dess roll i att säkerställa hälsa och skönhet är enorm.

Hur hårborstar påverkar hårhälsan

När vi tar en kam i våra händer vill vi rasa vårt hår för att ge vårt hår en snygg look. Men om vi reflekterar, vilka andra användbara egenskaper bär i sig en vanlig kam?

Användbara egenskaper:

Kammen är en utmärkt massage för huden, förfarandet förbättrar blodcirkulationen och hjälper håret att växa bättre och huden förnyas snabbare. Hairbrush fördelar jämnt sebum genom håret, vilket skyddar håret mot skadliga effekter under dagen, eliminerar torra ändar, feta rötter, Hairbrush "tömmer" håret (tar bort statisk elektricitet), så att håret snubblar mindre och inte trycker på. Intresserad av folk.

Valet av en kam är en viktig och ansvarsfull händelse trots sin tydliga enkelhet och banalitet. Det mest praktiska och effektiva verktyget för att kamma hår är en massageborste. Förutom det faktum att hon effektivt sårar håret, blir hon mer hälsosamt, starkt och smidigt.

Hur gör man rätt val?

Mjuk, hård eller kombinerad borste ger en högkvalitativ massage i hårbotten, vilket ökar hårföremålets kraft. Dessutom fördelar verktyget noggrant och jämnt fördelning av talg över hela längden av locken, vilket garanterar deras skydd och näring. Ofta föredrar kvinnor plastburstar - de är billiga, effektiva och kräsna i sin omsorg. Vi rekommenderar dock att du väljer hårborstar gjorda av naturlig vildsvin.

Naturligt borstade massagekamper är naturligtvis mer lustiga i vård och underhåll. Men den här.

Det finns inga obetydliga nyanser i vården, därför måste varje detalj ges lika stor uppmärksamhet. Valet av en massageborste är inte mindre viktigt än inköp av bra schampon och balsam. Hur påverkar det dagliga förfarandet för att kamma håret sitt tillstånd och hur man väljer rätt verktyg?

Vad är massagekamper för hår

Visuellt är verktyget en stor rektangel eller oval, tätt inställd med tänder på en gummidämpare. De kan vara gjorda av naturliga hårda borstar, plast eller metall. De två sista i ändarna har bollar som förhindrar skada på hårbotten under aktiv användning. Men även med en sådan försiktighet erkändes billig metall för att vara skadlig av yrkesverksamma, så det är bättre att undvika det. Ge företräde åt naturmaterial.

Massage kam för hår utför samtidigt två funktioner: unravels strängar och stimulerar flödet.

Det finns flera typer av kammar, som alla har sitt eget funktionella syfte. Många är helt enkelt skadliga för daglig användning. Låt oss försöka lista ut vilken typ av kam som är bäst för hår.

SNABB ARTIKEL NAVIGATION

Materialklassificering

För att förstå skadan och nyttan, låt oss ta en närmare titt på kammartyperna.

Träborstar

Vid produktion av träborstar med olika träslag. Man tror att de har en annan effekt på hårbotten. Vilka raser är träborstar gjorda av? Detta är:

Juniper. Ek. Cherry. Pine. Björk.

En kam som tillverkats av ett kvalitetsmaterial kan identifieras genom utseende och lukt. Det är uppenbart att det måste ha lukten av trädet från vilken den är gjord. Visuellt på.

För varje person finns det ingen mer välkänd hårvårdsprodukt än en kam. Vi använder dem dagligen, men tyvärr tänker vi sällan på riktigheten av deras val. Under tiden beror hårets skick och utseende på hur objektet är valt. Moderna tillverkare erbjuder många olika typer av kammar. Vissa är endast lämpliga för styling, andra används för att måla bra, och andra kan vara idealiska för daglig användning. Låt oss försöka lista ut vad den här typen av kam är för.

Kam kam

Kam är en klassisk version av kammen, som användes av våra avlägsna förfäder. Det kan vara av olika slag, därför kan det användas för olika ändamål:

Kam med sällsynta stora tänder lämpliga för kamning av vått hår. Han försiktigt avlägsnar strängarna och kommer inte att skada dem. Kam med tjocka tänder som är lämpliga för daglig användning på kort hår, det är också bekvämt för dem smidigt.

De nuvarande skönheterna gör mycket ansträngning och ägnar stor uppmärksamhet åt håret, i synnerhet att köpa olika schampo, balm, masker och andra hjälpmedel. Men det här räcker inte. Så att håret inte faller ut, inte delas upp och är hälsosamt, måste du ta hand om en väl vald kam. Det här är precis det föremål som håret kommer i kontakt med flera gånger om dagen, inte bara för hygienisk vård, utan också för hårbotten, vilket ökar blodtillförseln till hårsäckarna och därigenom stimulerar hårväxten. Vet du vad en riktig kam är?

Faktum är att varje flicka på toaletten ska ha flera kammar på en gång, för olika användningsområden. Därför bör du börja med att överväga typerna av kammar.

1. Massageborste

Det kan vara med trä, plast och metall tänder, som masserar hårbotten väl, vilket är var namnet på borsten kom ifrån.

Enkel borste med gummi.

Varje kvinna följer noga med hårets tillstånd. Ibland kan vi inte skada dem själva utan att vi känner till dem, vilka effekter som även professionella masker och schampon inte kan korrigera. Många tjejer använder flera gånger om dagen en dålig kvalitetskam, vilket leder till håravfall, splittring av czeches och elektrifierande hår. Därför bör valet av kam behandlas ansvarsfullt och ge företräde åt den bästa produkten som kommer att läka ditt hår.

Det finns flera typer av penslar som gör att du kan välja det optimalt lämpliga alternativet, med hänsyn till hårets längd och deras egenskaper. Kom ihåg att de kan tillverkas av olika material. Metall och plast - den farligaste för din beställning, men trädet, tvärtom, läker krullarna. Låt oss förstå denna fråga mer detaljerat.

Borsta hårtork

Att lägga och torka håret är.

För att göra en vacker frisyr, gör det inte utan en kam. Mycket modern stil består av ett element som fleece. Vad är det bästa sättet att göra det? Låt oss försöka lista ut det.

Att göra rätt val

Ett måste-föremål som en frisör ska göra för att kamma ett hår är en kam eller borste. Valet av kam för hårkammen bör göras beroende på hur länge håret är gjort.

Olika typer av frisörapparater förvirrar ofta tjejer, vilket gör det svårt för dem att välja ett verktyg.

Om du har långa lockar och du vill höja dem lite vid basen behöver du en kam med fina tänder och den andra med ett tunt och långt handtag, du behöver det för att skilja strängarna från varandra.

När du redan har gjort styling för att släta försiktigt frisyr, måste du hålla toppen med en mjuk borste något. Hon är

Vilka kamar är bra för vårt hår

Konstigt nog, men vårt hårs hälsa beror på vilken kam som vi använder. Den här enkla enheten kammer och slår inte bara håret utan fördelar även jämnt fett över hela längden, masserar hårbotten och tar bort gödselstoft, vilket är särskilt viktigt under sommartiden. Men vissa kamar kan göra mer skada än bra. Vi kommer att prata om vilken typ av kammar som är användbara för håret i vår artikel.

Om du tar hand om ditt hår, betyder det att bland "vapnen" i kampen för skönhetens skönhet borde vara en kammare av naturmaterial. Dessa kammar är träkammer och kamar av naturliga borstar. Den senare, förresten, förutom ovanstående fördelar, avlägsna statisk elektricitet, samt ge hårglans.

För full hårvård behöver du ha flera kamar som passar olika.

Kam - en viktig del av daglig hårvård. Därför bör valet tas med all ansvar. Kammen kan vara avsedd att dagligen gå, och för att lägga. De som är utformade för varje dag bör väljas utifrån hårets typ.

• För tjockt hår;

I detta fall är det nödvändigt att välja en massageborste med täta tänder. De måste vara halv artificiella. Eftersom alla naturliga borst kan inte kamma genom tjock hårbrunn. Dessutom måste borsten vara av olika längd.

Förutom massageborsten borde ägarna av sådant hår vara i besittning av den vanliga kammen av trä med sällsynta tänder - det hjälper till att riva upp håret efter tvätt eller sömn.
• För tunt hår;

Tunt och försvagat hår behöver ingen extra stress, så det är bäst att kamma det med en träborste med glesa tänder eller en mjuk massage med naturliga borst. Detta hjälper till att undvika hårskador.

Estetiskt attraktivt utseende av lockar består av många faktorer. Valet av kammar och stift är viktigt. Trossa borstar penseln inte bara krullarna utan masserar också huvudets epidermis, liksom rengör håret i gatstoft.

Vad är naturliga kammer?

Naturliga kammar är uppdelade på den typ av material från vilket de är gjorda.

Träkammar - det bästa alternativet om ditt hår är torrt och sprött. Kombiner av trä med sällsynta tänder lämpliga för att applicera en mask på håret, liksom för att kamma vått hår. Och om krullarna varierar i längd, kommer kammen med trätänder att passa henne.

Kombiner av trä kan tillverkas av olika raser, som alla har helande egenskaper:

sandelträkammar och tillbehör normaliserar sömnen; askpinnar och tillbehör bidrar till omorganisationen på mobilnivån och därigenom accelererar tillväxten av krullar; enbär hårborste

En av de allra första sorterna av kamar var de som gjordes av naturmaterial.

Först var det trä, men sådana produkter är inte särskilt lämpliga för fint hår, eftersom de sönder och deformerar dem.

Något senare började de göra modeller där naturliga björnhår, hästhår och whalebone användes.

Vad är skillnaden mellan en naturlig borstkam och en artificiell?

Huvudskillnaden mellan de naturliga borsten från den konstgjorda motsvarigheten ligger i egenskaperna hos de material som används. Om den första tar bort statisk elektricitet och deformerar inte ens mycket tunt hår, då med det andra sker allt med exakt motsatsen. Det finns många andra skillnader. Till exempel är mjukheten hos naturliga borstar betydligt högre än den hos dess artificiella motsvarighet.

Det är ibland ganska svårt att visuellt skilja mellan naturliga och konstgjorda borst, särskilt när det gäller högkvalitativa falska. Och ändå.

Från kammarnas historia

Älskade och aktivt används av alla kammen har en rik historia. Även i stenåldern använde kvinnor benkammar, som instinktivt försökte ta hand om sitt hår. Sedan dess har kammen blivit bättre och allt viktigare för människor. Det var inte bara att de gav håret ett välskött utseende, men också genom att de förbättrade sin hälsa, gjorde dem starkare och starkare.

Även farmödrar i byarna visste att frekvent kamning ökar blodmikrocirkulationen, har en bra effekt på hårsäckens näring och stimulerar hårväxten. Många år har gått sedan dessa gånger, och de vanliga träkammen har ersatts av en hel arsenal av olika "massage" borstar och kamar av olika material. Och nu köper man det här objektet i butiken undrar kvinnor - vilken typ av kam som är mer användbar för håret.

Tyvärr vet inte många kvinnor hur man väljer rätt kam, från vilket material det borde vara och vilket alternativ för.

Utan en kam finns ingen anständig frisyr (alternativet "shaggy nest" räknas inte). Är det möjligt att göra styling utan att använda en kam? Och fixa hår? För att inte nämna det faktum att de kamar hela sitt hår (med undantag för ägarna av skallighet): män och kvinnor, från tidig ålder till mycket ålderdom. I allmänhet är värdet av detta blygsamma tillbehör svårt att överskatta. Men hårets tillstånd beror direkt på en bra kam. Hur inte att misstas, särskilt med det nuvarande stora valet?

Tillverkningsföretag erbjuder dussintals olika typer av kamar, modeller skiljer sig åt i syfte, form och material av tillverkning. Från en sådan överflöd bara huvud spin! Vad är den bästa hårkammen? Svar: den som passar dig.

Och när man köper bör vara uppmärksam på: Tillverkad

En mini-utflykt till historia: För några hundra år sedan borstade kvinnor sina lockar med en sköldpadda eller en träkam. Nu listan över råvaror.

Håret behöver konstant vård och kvalitetsvård. En viktig roll spelas av de dagliga kamningsträngarna. Frågan om hur man väljer en kam blir allt viktigare tack vare det stora utbudet av stylingverktyg som erbjuds på den nuvarande marknaden. I hemsamlingen bör det finnas flera borstar, kamar av olika slag och ändamål.

Välja en kam för varje hårtyp

För tjocka krullar rekommenderas platta åsar, massageborstar av naturmaterial. Om håret är mycket tjockt, är det bättre att använda en borste med blandade borstar av ojämn längd. För tunna, torra lockar lämpliga massageborstar med elastiska, mjuka tänder av naturliga borstar. De ökar blodflödet, främjar den snabba tillväxten av hårsäckar. Träkammar, kammar från sköldpadda skal är användbara för fettigt hår.

Curly kam kam comb av naturmaterial, med breda tänder. Denna kam hindrar.

Kamma med naturliga borstar - fördelarna och nackdelarna

Konsumenternas efterfrågan på kosmetika och tillbehör till hårvård ökar ständigt. Att se vacker idag är en av de goda tonreglerna. Och välskötta lockar - en integrerad del av bilden, speciellt för kvinnor. Därför har hon vanligtvis en hel arsenal av hårborstar, hårnålar, klämmor, hårkrullare och andra sådana nödvändiga saker hemma.

Men om hårnålens kvalitet inte påverkar hårets tillstånd, beror det mycket på kammen. Och erfarna yrkesverksamma rekommenderar att du uppmärksammar kammar med borst från vildsvin eller hästhår. Detta gäller särskilt för dem som vill odla ett långt hårhår.

Olika sortiment

Det är redan svårt för en modern konsument att överraska med någonting. Men tillverkare försöker fortsätta att göra det. Och sortimentet av kammar från naturmaterial expanderar ständigt.

På senare tid har naturliga och högteknologiska material i allt högre grad kombinerats, vilket gör det möjligt att uppnå ökad styrka och funktionalitet av produkter.

Typer av kammar

I professionella butiker är valet av kamar det största. Det finns mindre chans att köpa en falsk än på marknaden eller i nätbutiker (såvida det inte handlar om tillverkarens eller dess representanters officiella webbplatser).

Här är de typer av borstkammar som vanligtvis finns i intervallet:

 • Massageborste med trä eller plasthandtag. Den kan vara rund, kvadratisk eller oval med naturliga eller kombinerade borstar. Bekväm att ta hand om medium och långt hår.
 • Borste för borstning av cylindrisk form av olika diametrar, med eller utan skär i huset. Används för styling, skapar vågor och understryker strukturen hos rivna och kaskade hårklippningar.
 • En tunn borste, där borstarna är placerade i 3-4 plana rader, hänvisar mer till professionell tillbehör. Men nu använder många människor hemma - det är bekvämt att kamma och riva hår. Denna borste kan också perfekt polera håret.

Borstens längd, tjocklek och styvhet kan variera kraftigt bland tillverkarna. Men det här är bra - så du kan välja det lämpligaste alternativet för ditt hår. Ett foto av kammar med beskrivningar som är lätta att hitta på webbplatser för professionella frisörer hjälper dig att orientera dig.

Typer av stubbe

Det kan finnas tre typer av naturliga borst i kammen, som alla har sina egna fördelar:

 • Fläsk - måttligt hård och den billigaste. Den används av de flesta tillverkare av kammar och är lämplig för alla typer av hår.
 • Hästhår är mjukare än svarta borstar och polerar håret bättre. Perfekt för vård av skadat och mycket tunt hår, men kortlivat.
 • Whale mustache - väldigt styva borstar som bara är lämpliga för perfekt hälsosamt och ganska tjockt hår. Ofta köpas sådana kamar av ägarna av mörkt lockigt hår, vilket är svårt att kamma igenom väl.

Kamkammar är väldigt bekväma, där naturliga fläskborstar angränsar till längre plast. Plast rakes hår, och naturligt smälter och polerar dem.

Viktiga fördelar

En bra kam med naturliga borstar är mycket dyrare än vanlig plast. Men denna investering är motiverad - det ger verkligen den mest känsliga och högkvalitativa vården av hår.

Dess obestridliga fördelar är följande:

 • Borsten är helt giftfria. I billiga (och inte mycket) plast finns det ofta skadliga kemiska föreningar som, när de kommer i kontakt med huden, kan irritera huden eller komma in i blodomloppet och ackumuleras i kroppen.
 • Allergier, även i mycket känsliga människor, till naturmaterial är mycket mindre vanliga än för artificiella. De är mer mänskliga vänliga.
 • Måttliga styva borstar behåller sin elasticitet, så när kamma inte riva eller bryta hår. Lämplig för svagt och skadat hår.
 • En naturlig borsthårborste ger massor av massage, medan du inte klipper det alls. Det förbättrar huvudcirkulationen och påskyndar hårväxten.
 • Hon polerar perfekt håret, vilket ger det glans, jämförbart med effekten av salongskärmning.
 • Tjocka täta borstar fördelar jämnt talg över hela längden av håret, vilket ger en tunn skyddsfilm som skyddar mot uttorkning och yttre skador.
 • Borsten skadar inte ens de känsliga tipsen, som ofta splittras och brutits vid användning av vanliga hårda hårborstar.
 • Det låter dig kamma håret mycket smidigt när du behöver samla dem i en hästsvans eller sätta dem i en strikt frisyr.

En snabb kam kan enkelt demonteras med en fin kam med borst. Det är oumbärligt när det är nödvändigt att bilda en perfekt avskiljning - den måste vara lite strösad med lack och kammas på båda sidor med en smal borste.

Bristle brister

Men med alla sina fördelar är penslar med naturliga borstar inte lämpliga för alla. De är definitivt inte lämpliga för allergiker som har en individuell intolerans mot pälsen av djur. En sådan allergi uppenbarar sig vanligen omedelbart, så det är tillräckligt att hålla borsten på handleden flera gånger för att ta reda på om det är farligt för dig.

Det blir obehagligt att använda sådana borstar till ägare av coola små lockar. Borsten är oförmögna att kamma dem kvalitativt, speciellt eftersom lockigt hår ofta är mycket tjockt och tufft. Men du kan försöka välja kombinationskammen.

Vissa tjejer klagar på att håret börjar bli mycket elektrifierat efter att ha använt en kam med en borste. Men många experiment som utförts i vetenskapliga laboratorier avslöjade inte en direkt samband mellan den och statisk elektricitet. Mest sannolikt är detta en individuell egenskap hos håret.

En annan betydande nackdel för många är det relativt höga priset på kamar gjorda av naturmaterial. Den dyraste är den keramiska rundborste som används av professionella. Hon är inte rädd för fukt, hållbar och lätt att använda.

För hemmet kan du välja ett billigare alternativ, förutom att använda en naturlig hårborste i mer än ett år utan hygien.

Vårdregler

Hårborste med naturliga borstar kräver mer noggrann vård än plast. Och om det inte rengörs flitigt och regelbundet, blir det en gynnsam miljö för reproduktion av patogena mikroorganismer och svampar, vilket kan prova mjäll och olika hudsjukdomar i huvudet.

Så här handlar du om sådana kamar:

 • Håll dig borta från fukt och använd endast för att kamma torrt hår.
 • en gång i 3-4 dagar borde du definitivt rengöra borsten från damm och fast hår med en vanlig plastkam med fina tänder;
 • 3-4 gånger i månaden, skölj borstarna noggrant i en tvållösning, samtidigt som du försöker förhindra att vatten kommer på dynan eller trädelarna i kammen;
 • Efter tvättning kan du inte torka borsten med en hårtork. Du bör lägga kammen på en torr trasa med borsten och låt den torka helt naturligt.
 • Naturliga borsten behandlas inte med alkohol eller antibakteriella lösningar.
 • Försök inte borsta håret med så mycket lak eller gel med sådana borstar - du måste först tvätta eller kamma dem med en plastborste.

Kom ihåg att naturliga kammen bör ändras oftare. Även med god omsorg kan den tjäna från sex månader till ett år. Då måste det vara hänsynslöst kastat bort och bortskämda med ett nytt förvärv.Nästa Artikel
Starkt klättra hår, vad ska man göra?