Hur man gör ett hårstopp ur håret


Oavsett hur vackert det långströmmande håret och de slarviga skarvarna, det konstanta attributet av stil och elegans har alltid varit och kommer att samlas in och smidiga frisyrer. Hästsvansar, skal, flätor - dessa enkla frisyrer kan omvandla kvinnans bild utan ansträngning och kostnad, det är så enkelt!

Den mest populära hittills är frisyr en massa, som folk enkelt kallar "bump". Snygg och elegant bump - ett bra alternativ för en strandferie och för publicering. Om det tidigare var en klump av hår bara en hel del tjejer och flickor från koreografiska grupper, är det idag populärt.

Vid första anblicken kan håret "bump" verka tråkigt och pedantiskt. För länge var hon associerad med strikta lärare, gamla pigor och äldre kvinnor. Och förgäves. Det räcker med att återkalla den ojämförliga Audrey Hepburn, eftersom frågan om femininitet och sexualitet av denna frisyr försvinner i sig.

Hårstöt är en av de mest antika frisyrerna. Hår som samlats i en bulle inramad med lockar och flätor symboliserade kvinnlighet och tillhörde en hög klass. Den här frisyren gjorde det möjligt för damerna att avslöja den tunna och vita nacken - den enda delen av kroppen som den ädla damen kunde visa för en man. Även de antika gudinnorna Athena och Venus var föreviga av konstnärer och skulptörer i världen, hade snyggt bundet hår bunden med silkeband. Vad kan faktiskt vara mer feminint?

Fördelarna med frisyrhår av hår

 • Enkelhet i körning. För att göra en vacker och slät bump behövs inga speciella färdigheter. Några slag med händerna och en enkel hästsvans omformas till en snygg bun, som uttrycker uttryckligt nackans smalhet.
 • Passar alla kläder, oavsett stil.
 • Behöver inte specialutrustning. Det räcker att ha en hårknytning, kam. Studs och lack. För att skapa en mer volymetrisk och jämn bult, använd basen en hårrulle.
 • Lämplig för både långt hår och hår av medellängd.

Vem är lämplig

Att säga att det passar allihopa är att lura. Först och främst bör du ha den här frisyren och motsvara din inre stil. Du borde känna dig bekväm, annars kommer det inte att tillfoga dig varken skönhet eller leende på ditt ansikte.

Om du har en tunn nacke och vanliga ansiktsdrag, går den här frisyren inte bara, men visas direkt. Höghöjt hår, som samlas i en bulle, kommer bara att betona halsens slimhet. En sådan frisyr kommer bara att addera adeln till bilden.

Om linjerna i nacken är långt ifrån idealiska, så finns det ingen anledning att vara upprörd också.

Den låga bunten "A la Carmen" distriktar delikat från halsen och ger sexualitet.

För långa tjejer ska inte göra en klump på huvudet, det är bättre att göra det lägre, med tillägg av lock och tillbehör.

Ett annat litet råd, men inte regeln. Kvinnor i högre ålder borde undvika en liten bulle. I sitt fall kan denna frisyr bara lägga till dig ett par - tre år. Även om alla individuellt.

Hur man gör en bump av långt hår

Med långt hår är allt lättare. En vacker och snygg gäng är lätt att få från den vanliga svansen, men om du vill diversifiera din bild kommer du att komma till hjälp av en rulldunk eller twister.

Horsetail Cone

Detta är förmodligen det enklaste och mest praktiska sättet att göra ett paket. Allt du behöver är ett hår slips, en hårnål och en kam.

 1. Samla håret i svansen på den nivå där du skulle vilja göra stötar.
 2. Dela svansen i två delar - en större och en mindre.
 3. För det mesta, gör en bulle, omsluter ditt hår runt basens svans. Säkra med pinnar.
 4. Från det återstående håret, gör en flätad och linda runt de resulterande stötarna, säkra hårnålar eller osynliga.

Braid Cone

Det här alternativet ser mer festligt ut och volymen

 1. Braid några inte mycket snäva flätor.
 2. Använda tapparna, placera flätorna i ett bunt och lägg över varandra.
 3. Säkra med dubbar och lack.

Denna kon kan omvandlas till en fullfjärdig kvällsklänning, dekorera den med dekorativa stiften eller en blomma.

Lush bump

Denna frisyr gjorde det lätt, och det ser bra ut.

För att skapa en frodig, skrymmande hårbock, behöver du en rundad mjuk rulle (munk), hårnålar och lack.

 1. Samla håret i svansen i näsan. Säkra med elastik.
 2. Skjut svansen inuti rullen och fäst den vid basen.
 3. Räta ut håret med en jämn fontän så att de är lika fördelade runt rullens hela omkrets.
 4. Hårets ändar klämmer försiktigt upp under rullen med hjälp av stift eller stjälk.

Denna frisyr kan dekoreras med ett brett elastiskt band, bära det över strålen, med dekorativa hårnålar, blommor, tiara eller band. Allt beror på din fantasi och, naturligtvis, på fallet.

Bunt av kort hår

Om du har för kort hår, då gör dem ett gäng är det osannolikt att lyckas. Och till något, för till ditt förfogande finns det många andra snygga och fashionabla stilar.

Men om ditt hår når axlarna är det möjligt att göra en klump av dem. Och här kommer samma bagelrulle till din hjälp - ett mycket användbart föremål för att experimentera med hår.

Frisyren är nästan identisk med den föregående.

 1. Samla håret i en bulle på baksidan av huvudet.
 2. Sätt in svansen i hålet i rullen.
 3. Sprid håret i strängar och blanda det.
 4. Använd en kam med ett skarpt ände genom att glida i ändarna av trådarna under rullen eller mot basen (beroende på hårets längd).
 5. Säkra varje sträng av stealth eller pin.
 6. Strö med lack och dekorera efter behov.

Med samma algoritm kan du göra en underbar kväll frisyr. För att göra detta, vinda varje sträng på tangarna, skrapa, strö över lacken och vackert lägga sig runt valsen, säkra strängarna med smyg. Var kreativ och skapa. Lägg håret i form av en blomma eller krona. På sidan kan du lämna en ljuskrulle, han kommer att ge en flirty semesterbild.

Således, om det finns ett mellanrum mellan krullarna på vissa ställen, kommer de nysgoda ögonen inte att märka det och din bild kommer inte att lida.

6 sätt att göra en stöta ur håret

Snygg frisyrstöt - det här är en av de enklaste och eleganta frisyrerna. Det kan om så önskas ske inom några minuter, medan det ser kortfattat och högtidligt ut. Det finns många alternativ för den så kallade "italienska strålen", vilket gör det till ett perfekt alternativ, inte bara för kvällsdesign.

Med en längd av strängar under axlarna kan det vara det perfekta alternativet för "varje dag". Den klassiska "italienska bunt" är mycket bekvämt för arbete, studier eller sport.

Hur man gör en bump på huvudet

Alternativ som en spektakulär "bump" av sele, flätor med en rulle eller mesh - det här är en utmärkt stil för en kväll eller bröllopsutseende.

Stilfull "bump" kan eventuellt placeras på baksidan av huvudet, kronan eller till och med från sidan. Till exempel ökar den höghöjda "italienska strålen" visuellt längden på nacken och distraherar uppmärksamhet från oregelbundna ansiktsdrag. Men för kvinnor med lång nacke är det bäst att föredra en lågslagen "bump".

För att skapa någon form av "stötar" av hår, behöver du:

 • kamma;
 • styling gel eller mousse;
 • rulle, skum "bagel" eller gummi;
 • studs eller stealth;
 • lack stark fixering.

För kvällen eller bröllopsversionen av den "italienska strålen" kan dekoreras med lämplig stil av dekoration.

Av flätor

Figuren "bump" av tunna flätor är en riktig hitta för ägare av lydiga krullar. Trots den skenbara komplexiteten kan denna installation ske med egna händer på 5-10 minuter. För detta:

 1. Tvätta håret och torka det. Ägar av smala krullar bör dessutom appliceras på rötterna för att ge volymen.
 2. Att samla hår i en hög "svans" på baksidan av ditt huvud.
 3. Dela upp hela massan av strängar i tre delar. Varje del av flätan i flätan.
 4. Vrid försiktigt vardera flätorna runt tandköttet och bilda en bildad "stråle" på baksidan av huvudet.
 5. Ändarna av flätan gömmer sig under den resulterande konen, vilket säkrar osynlig.

Denna bump ser bra ut med blommig dekoration eller "kinesiska ätpinnar."

Av sele

Skarvarna klarar sig ovanligt på grund av en ganska frodig, flernivåstruktur. Det här är ett utmärkt alternativ för att utforska staden eller orörda "möten" på ett café med en vän. För att skapa det:

 1. Tvätt och blåsorkat hår samlas i en tät "svans" på baksidan av huvudet, fäst den med ett elastiskt band. Applicera på hårskummet eller stylinggelen.
 2. Dela i 6-8 strängar, vrid dem varje gång i en riktning.
 3. De resulterande selena såras en efter en på tandköttet - basen, som bildar en frodig "italiensk bunt". Dölj ändarna av selarna inuti "konerna" och fäst dem med koner eller stealth.

Den resulterande "bumpen" ska strös med lack så att den inte går ut ur enskilda lås.

bagel

En bump med ett skum "munk" är en mycket enkel och elegant version av denna stil. Det kan göras med egna händer på 3-5 minuter. Tack vare det voluminösa skummet "donut" kommer frisyren att verka mycket mer voluminös.

Det görs enkelt:

 1. Samla håret i en hög "svans" vid kronan med ett tunt elastiskt band. Applicera stylinggel över hela längden på trådarna.
 2. Sätt på slutet av "tail" bagel.
 3. Vänd sedan strängarna på bagelen så att den är helt täckt med lockor.
 4. Avslutad "bump" ska säkras med stiften.

Denna stil kommer att se så naturligt ut som möjligt om bagelsfärgen repeterar nyansens nyans. För att skapa ett sådant paket är det lämpligt att använda en speciell velcro bagel, som inte tillåter smala strängar att smula.

Cone med en rulle

Ovanlig bump med en rulle är en otroligt elegant version av kvällen eller bröllops styling i retrostil. Efter att ha tagit valsen av nödvändig storlek och form, är det möjligt att skapa en ovanlig "italiensk bunt".

Det är bäst att använda en lång rulle med en knapp för detta, vilket hjälper till att fixa även de mest olydiga krullarna utan problem. För detta:

 1. Stylingskummet appliceras på tvättat och torkat hår.
 2. De samlas i en hög "svans" med hjälp av ett tunt elastiskt band, vilket ger en tunn strand fri.
 3. Vidare sätts rullan på så att den ligger på toppen av huvudet. Sedan fördelas hela massan runt valsen för att helt stänga den.
 4. Den lösa strängen viks runt plattan och bildar en "bump". Ändarna måste döljas inuti stötarna.

En långsträckt kudde av skumgummi med speciellt avrundade ändar hjälper till att skapa en magnifik volym utan en hög.

Cone med ett nät

Den spektakulära "bumpen med ett galler" är perfekt för speciella tillfällen. För att skapa den behöver du bara ett speciellt nät och en liten fantasi. Det görs så här:

 1. Noggrant kammade hår som samlas i en hög "svans".
 2. Vik hela massan i hälften, fäst sedan dem runt tandköttet, böj spetsarna.
 3. Att sätta på den resulterande "bump" specialmask.

Skönheten i denna frisyr är att för att skapa den behöver den inte använda hårnålar, osynliga eller stylingverktyg.

Bulk bump

Bulk "bump" med asymmetriska trådar - det här är ett bra alternativ för kvällen. Det kräver inte användning av speciella rullar eller bagels, medan det ser väldigt ovanligt ut. För att skapa det:

 1. Dela hela hårmassan i 2 delar. Hälften av kronans topp vid tiden för att fästa klippet och dra botten i en "svans".
 2. Ta bort klippet med de övre strängarna och linda dem runt fingret och bilda en tjock tourniquet. Därefter lägg dem försiktigt runt "svansen" och bilda en stråle.
 3. Släpp resten, sprut lite med lack och kam. Vik det runt buntet och göm spetsen. Den resulterande "bumpen" fäster på toppen av en vacker osynlig.

Detta arrangemang kräver ingen ytterligare inredning, eftersom dess ovanlighet ligger i de invecklade sammanfläkten av strängarna. Till skillnad från vardagliga val kräver sådan styling ganska mycket tid och tillräckligt skicklighet.

Universal Hair Hotshot

Modernt mode i frisyrkonst kombinerar nyckfullt den frivolösa grunge och klassiska styling från tidigare år, men "bump" frisyren har varit särskilt populär på senare tid. Den här krökta versionen av strålen, som kännetecknas av sofistikering och femininitet, är lämplig i alla situationer, eftersom frisyrens diskreta kontorsstil med hjälp av tillbehör lätt blir en frisyr för publicering.

För hårvård använder våra läsare metoden för Dasha Gubanova, efter att ha noggrant studerat det, bestämde vi oss för att erbjuda denna metod till dig. Läs vidare.

Vilket hår passar "bump"

Bundar av alla slag är lämpliga för de flesta kvinnor, även om det finns vissa typer av utseende där det inte är önskvärt att göra en "Bump".
Skapa frisyr "Bump" är möjligt med hår:

 • tjock och jämn. Detta är den mest idealiska typen av hår för denna frisyr, vilket möjliggör olika stylingalternativ.
 • tjock och lockig. Frisyrer med pigtails med denna typ av hår är svåra att göra, men styling ett bunt krullar ser väldigt imponerande ut;
 • tunn och smidig. För att skapa en voluminös frisyr (annars ser inte frisyren ut) med den här typen av hår måste du använda en rulle.

Frisyr "bump" i form av ansiktet

En stöta på hårets huvud ser bra ut när:

 • ovalt ansikte typ (förutom den äldre damen, till vilken denna frisyr visuellt lägger till ålder);
 • triangulär ansikte typ. Särskilt spektakulärt kommer "Cone" att se ut när det finns ett knäck, mjukgör skarpa hörn och ger ansiktets egenskaper en oval form.
 • rhomboid typ av ansikte, om du vill betona cheekbones (ser bra ut om det finns en tjock bang av medellängd);
 • rektangulär ansikts typ när du använder extra tillbehör (band, huvudband, volymörhängen).

Ägarna av en rund ansikte typ "Bump" betonar breda kindben och visuellt förbättrar ansiktet ännu mer, så det rekommenderas inte att göra den här frisyren. En sådan bunt är inte lämplig för kvinnor med en fyrkantig ansikte, med fokus på den tunga underdelen. Men även med den här typen kan du experimentera genom att göra håret med smäll och ha långa örhängen som visuellt förlänger ansiktet.

Idealisk för varje stråle anses vara den genomsnittliga längden - och det är bekväm att arbeta med en sådan längd och frisyren är voluminös. Långt hår gör det också möjligt att skapa olika variationer av frisyr "Bump", men för att uppnå önskad effekt, tar styling mer tid. Kort hår kan läggas i "bumpen" genom att göra:

 • Ull och med gummi, dubbar och lack;
 • Flagella och fästande hår med tuggummi, stift och lack;
 • Kombinera, fäst strålen med ett hårnät.

En stöta på hårets huvud kan vara belägen:

 • hög. Det här alternativet bör inte väljas med en lång eller inte mycket vacker nacke, men det här alternativet är idealiskt när nivån på den plana formen;
 • låg. Med det här alternativet kan du dölja bristen på utseende och inte fokusera på oregelbundna ansiktsfunktioner.

Den räknade volymen är inte rekommenderad i liten kroppshöjd och en ömtålig konstitution - en hård frisyr är mer lämplig för små kvinnor.

Alternativ frisyr "Bump"

Den grundläggande frisyren är klar med:

 • vanligt tunt hår slips eller en speciell tuggummi donut;
 • enkel kam;
 • osynliga och hårnålar.

Du kan också använda nät, hårnålar "heagami" eller "sofist-twist". För att skapa bulkbalkar används rull.

Till frisyren såg spektakulär ut, det måste ske på tvättat hår.

Gör "Cone" lättare med tandköttet - "munk". Alla lås samlas i en hög eller låg tätt svans och är fastsatta av ett elastiskt band. Från svansen står den nedre strängen, som är insvept med tuggummi. Ändarna av strängarna är fixerade osynliga, och det återstående håret är uppdelat i strängar och vrids i buntar. Antalet sele är godtyckligt (klumpen är frodigare med ett stort antal sele). Sätena staplas i vilken ordning som helst runt svansen och fästs med stift och sprutas sedan med lack.

Med en tillräcklig hårlängd kan du göra en "Cone" av en bunt - från hela hårmassan på toppen av huvudet bildas ett relativt löst bunt som rullar upp i en bulle. Spolarna är säkrade med dubbar. Spicy hår kan ges med hjälp av japanska pinnar, som är genomborrade genom varv av repet tvärs.

Eftersom en mängd väv är nu i mode kan du se hur man gör en stöta ur håret med hjälp av flätor.


Det enklaste alternativet är att samla håret i en hästsvans, dela upp det i två delar, från toppen gör en vanlig jämn bunke, och fläta bottendelen i en fläta. Med denna fläta sätter vi ihop buntens botten och fäster flätan med knopparna.

Du kan också fläta en eller flera flätor och lägga dem i en bulle.

En mer komplicerad variant är uppdelningen av svansen i strängar och vävning från varje sträng av flätan med deras efterföljande läggning i en viss ordning.
Det ser intressant frisyr från flera knippar och flätor.

Carelessly gjort "Cone" av löst liggande vridna strängar snälla fångar mesh. Denna version av frisyren ger bilden av romantik och kräver inte lång stilering.

I frånvaro av tillräcklig tjocklek tillverkas "Conen" företrädesvis med användning av en rulle. För att göra detta är svansen klar, en rund rulle läggs på den och svanssträngarna vrider sig i buntar och vrid försiktigt runt rullen. Det är också möjligt att separera övre delen från hårets totala massa, placera rullen under den här delen, fäst den på baksidan av huvudet med osynligt hår och täck det med den separerade delen av håret. Braid det återstående håret i flätor eller gör selar och lägg dem runt valsen.

Hur man gör en stöta ur håret med en kort frisyr

Relativt kort hårklippning gör att du kan göra en mängd olika klaser:

 • av flagella
 • med hjälp av rutnätet;
 • vikningssträngar "dragspel".

Ägare av kort hår kan också göra en sådan variation av hår. För detta:
1. Hår kam och dela hela massan av hår i hälften. Då tar vi den första delen, vi delar den i örat i två, och sedan twistar vi flagellumet från dessa strängar. Flagellumets ände är fäst med ett gummiband;
2. På samma sätt bildar vi en flagellum från hårets andra hälft;
3. Vi tar vår flagella och knyter dem i en knut i nackområdet (vi knyter dem som skosnören) och fäster knuten med hårnålarna.
4. På sidorna av knuten har vi hårspetsar. Ta av gummit från ändarna av flagella och väva stickande ändar;
5. Fäst den resulterande "bump" hårsprayen.
Att göra styling med ett rutnät är enkelt och enkelt. Håret som samlas på baksidan av huvudet är uppdelat i övre och nedre delar. Den övre delen är fixerad med en barrette så att trådarna inte är förvirrade. Den nedre delen är kammad ut och skapar effekten av långt hår som samlas i en bulle. På bouffanten sätter vi på nätet i enlighet med hårfärgen och bildar en boll som säkrar nätet med stiften. Släpp den övre delen av håret och linda den resulterande bollen med den. Fixa stylinglack och dekorera med band eller blomma.
Du kan lägga "bump" och "dragspel". För att göra detta kammade håret i det uppsamlade svansen och indelades i separata strängar. Varje sträng är vikad i form av ett "dragspel" mot svansens botten och fixeras med en hårnål och den färdiga frisyren är fixerad med lack. Särskilt noga måste du stile ditt hår i templen - i detta område slås korta strängar ofta ut ur håret.

Tillbehör som kan och bör användas när man skapar hår "Bump"

Hur man gör en hårboll mer spektakulär och vänder vardagliga styling till en festlig? Naturligtvis, med hjälp av inredning. Universaliteten hos denna frisyr är att den låter dig använda för dekoration:

 • Huvudband och bågar av varierande tjocklek;
 • Levande och konstgjorda blommor;

Hår "Bump": höga och låga alternativ

Klassisk styling visas allt oftare på moderna modeshower. Bland dem är de mest populära frisyrstötarna. Många tjejer kallar henne en bulle, babette eller bara en bulle. Denna stil kommer att vara lämplig både vid ett affärsmöte och på ett romantiskt datum, eftersom det kan ge ägaren en prägel av femininitet och elegans.

Styling "bump" kommer att vara idealisk för ägare av tjockt och jämnt hår - styling alternativ är nästan oändliga. För ägare lockigt - valet är något begränsat: flätor flätor kommer att vara svårt, men en massa lockiga lockar kommer att se lätt och ömt ut. Tunt och slät hår behöver ett extra tillbehör - en rulle, med hjälp av styling kan tillverkas i bulk. Frisyrens frisyr går bra: det kan vara krökt och läggas som ett tillägg till stylingen.

Att fläta en klumpig frisyr på baksidan av huvudet är bäst för långa tjejer med en långsträckt elegant hals. Att lägga i det här fallet är värt att göra massan och lite grubby.

En låg bump är en bra frisyr för att dölja ansiktsbrist. Mer lämplig för flickor av kort storlek. Bumpen är värt att flätas fast.

Titta på bilden, hur dessa stylingalternativ ser ut:

I den här artikeln kommer vi att förklara hur man gör hårstopp på huvudet med detaljerade instruktioner och foton.

Hår "Bump" med en pigtail på baksidan av hans huvud

För att göra denna styling behöver du inte träna länge. Om stylingen kom ut lite slarvig - det spelar ingen roll. Detta alternativ kompletterar den romantiska bilden, lämpad för en lätt sommarklänning.

Om du har lite tid att ta håret i ordning, och mötet kräver att du ser vacker och elegant ut, då är det mest korrekta beslutet att sticka den klassiska gänget. Laying kommer att se stilfullt och samtidigt naturligt, och det här är nu verkligen i trend.

Den enklaste "klassiska" versionen är håret av en klump med en pigtail, som görs i ett par steg:

Slå håret i en tätt svans, det är önskvärt att välja ett gummiband som passar din hårfärg. Men överdriv inte det: i slutet av dagen kan frisyren orsaka en känsla av starkt obehag på grund av täta spänningar.

Dela håret i 3 lika delar och börja väva den vanliga "triple" pigtailen. Fixa pigspetsens spets med ett tunt gummiband.

Vik pigtailen runt basen av svansen och säkra med stift eller stup.

För att ge bunten större volym kan de övre strängarna lätt upplösas. Men efter det kommer styling att se lite slarvigt och knappast lämpligt för ett affärsmöte.

Det här alternativet är bra för höga hårstötar, men du kan placera den på baksidan av ditt huvud.

För detaljerade anvisningar om hur man gör hårstopp på huvudet, se på bilden nedan:

Hur man gör en lång hår frisyr "Bump" på huvudet (med foto)

På långt hår kommer en klump bli en frisyr, eftersom det snabbt kan dölja håret i en bekväm stil, så att det till exempel inte stör sporten.

En av de ursprungliga varianterna av bullen är en vävning av ett gäng med en spikelet. På toppen finns en vanlig tuft, men baksidan av huvudet är dekorerad med en ovanlig fläta.

Att göra ett sådant paket är inte svårt:

Luta dig fram och kamma strängarna i ditt ansikte.

Börja på baksidan av huvudet, markera en bred hårsträng och börja väva en fransk spikelet.

Fortsätt vävning tills du når strålens framtida plats.

Slipa det återstående håret i en tätt svans.

Och då - din fantasi. Du kan ändra metoden för vävning, till exempel att "fiska svans" och göra en bulle flätor, eller du kan bara linda svansen runt basen och stifta hårnålarna.

Titta på bilden med frisyrer för lång hår:

Hår "Bump" från lockar på mediumhår med egna händer

En mängd frisyrer med en bump på det genomsnittliga håret är inte mycket sämre än de långhåriga alternativen. Hela poängen är att bullen kan dölja en kaskad frisyr och fixa den säkert i stilen.

En sådan frisyr är en krullkrullning:

Separera håret med en vågrät avskiljning, bind tillbaka baksidan av svansen.

Vrid strängarna med krulljärn.

Gör en bouffant för volym, vrid sedan svansen runt gummibandet och slakta den med smyg för att bilda en bulle.

De återstående krökta låsen är fastade på huvudbunten.

För att hålla stylingen bättre är det värt att sprinkla med mycket lack.

Titta på bildinstruktionerna om hur du gör det här:

Varianter frisyr "Bump" för kort hår med smäll och utan

Många tjejer anser att det är omöjligt att lägga en hårkon på kort hår. Men det här är ett djupt misstag.

Du kan göra en scoop på minst tre sätt:

 • Vrid bältet av sele
 • Att fästa trådar med ett nät
 • Lägg strängar dragspel

Överväga var och en av alternativen mer detaljerat.

Ett bunt sele görs enkelt:

Dela håret jämnt uppdelat i 2 delar.

Dela varje del i halva och vrid 2 strängar.

Tie de resulterande trådarna på baksidan av ditt huvud, fäst dem med stiften.

Fix styling hårspray.

Tack vare nätet kan du skapa effekten av ett bunt av långt hår:

Slå en tätt svans på baksidan av huvudet och dela det i två delar: det övre och nedre.

Rör i botten för att ge stilvolymen.

Sätt på det kammade hårnätet och bilda en boll ut ur den. Säkra alla dubbarna.

Använd toppen av svansen, sätt i nätet och säkra med ett gummiband eller band.

Att lägga på "dragspel" gör att du kan skapa ett volymbunt även på det kortaste håret: Slip svansen och blanda den. Dela håret i flera små trådar. Varje sträng vikde "dragspel" och säkrade med en stift. När alla strängar är fasta, strö över stylinglack. Det är mycket viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt strängarna i den tidsmässiga delen: De är ofta de första som kommer ut ur styling.

Trots den korta hårlängden ser stöten skrymmande ut.

Titta på bilden och se själv:

Frisyr med två "stötar" på sidorna och flödande hår

Nyligen har en frisyr med kottar på sidorna blivit mycket populär bland tjejer. Om det här är ditt första möte med den här typen av installation, rekommenderar vi dig att prova olika alternativ för att linda in strålen och välja den mest bekväma.

Det enklaste sättet är att lägga konerna i två svansar:

Tie två svansar på den plats där stötarna kommer att ligga.

Rör ditt hår och vrid det runt svansen.

Säkra stylingen med stealth.

Håret kan också vara slarvigt slips med ett gummiband, du är bara begränsad av din fantasi.

Ett annat alternativ för sådan styling är en frisyr med två stötar och flytande hår.

Principen förblir densamma, den enda skillnaden är att inte allt hår är inblandat, men endast övre delen. Denna stil är perfekt för unga tjejer.

Du kan göra en frisyr från konerna med egna händer, eller du kan vända dig till en stylist. En professionell kan välja det perfekta stylingalternativet för någon typ av person för att skapa en harmonisk bild.

Titta på bilden, hur olika versioner av strålarna på sidorna ser ut som:

Hur man gör en tjejhår "bump", dekorerad med en båge

Ett utmärkt alternativ för en ung dam skulle vara en hårkon med en båge. Buntet håller håret perfekt, inte låter det klättra in i ögonen, och den söta bågen tjänar som en utmärkt dekoration för huvudet.

Hur man gör en tjej en hårkegle, dekorera henne med en båge:

Tie en svans. Välj från den en liten del av håret. Bågens bredd beror på dess bredd.

Lägg håret i en bulle, kammade det och lindade runt svansens botten.

Braid den sträng som valts tidigare till en pigtail, lämnar en del av håret för att göra en båge.

Fäst flätan runt strålen med hjälp av stealth armar.

Från den återstående svansen, gör två loopar - sidorna av bågen, säkra dem med stiften.

Svansen kan flätas i en tunn flätad och inslagna i form av en blomma för att gömma den centrala delen av bågen.

Titta på bilden, ser ut som en frisyr med en bump för tjejer:

Retro frisyr "Cone with curls"

Frisyrstrumpor med krullar, gjorda i retrostil, lämplig för hår av vilken längd som helst. Det går bra med kvällsslitage och kompletterar den avslappnade bågen.

För att göra en bump i retrostil behöver du inte mycket styrka:

Rulla krullarna på en bred krökning.

Gör en liten basal bouffant.

Separat smäll med en avskild del.

Slå håret på baksidan av ditt huvud med ett tunt elastiskt band.

Lägg de återstående locken runt stötarna, säkra dem osynliga i önskad position.

För att förhindra att krökorna förlorar sin form i förtid, vrid dem på ett finger och slakta dem med smuts så att de kan svalna i den positionen.

Titta på bildinstruktionerna om hur man gör en retro-kon från lockor:

Utförande frisyr "Cone med ett gummiband"

För att utföra denna frisyr behöver du ett speciellt tillbehör - en rulle för strålen. Fast i denna frisyr med en gummikegel.

Tie en hästs svans.

Passera håret genom rullen.

Räta ut trådarna runt rullen och lägg en tunn elastik på toppen för att fästa håret i den positionen.

Braid de återstående strängarna i en pigtail eller rulla dem i buntar och linda runt buntet.

För tydligheten, kolla på bildinstruktionerna:

Jul frisyr "Bump" på huvudet med flytande hår

En bump på hennes huvud med flytande hår är en frisyr som har erövrat hjärtan hos många fashionabla Internet bloggare och har blivit en riktig hit.

Buntet kan vara det mest mångsidiga - från perfekt slät och snyggt till en enkel slarvig knut. Trots enkelheten i denna frisyr har den blivit modetrendan i år.

Det är mycket enkelt att göra en sådan frisyr: det är tillräckligt att kamma håret och knyta en bulle på toppen av det. Och vad det blir, bestämmer du.

Det här kan vara ett bunt av släp, en liten rulle eller bara hårsträngar som sträcker sig till hälften genom det elastiska bandet. Att glida såg frodigt, bara tillräckligt för att kamma lite hår på toppen.

Ett intressant alternativ erhålls om du gör en bunt, och bredvid den från den lilla flädesflätan.

Titta på bilden: den här stilen ser väldigt fräsch och ovanlig ut

Hur man gör ett hårklipp "Bump" för det nya året

Varje tjej vill fira det nya året vackert. För att bilden ska fyllas i måste den kompletteras med lämplig styling. En av dessa frisyrer för det nya året är en klump av lockar med vävning.

Trots ett så komplicerat utseende är denna frisyr utan problem. Curl ditt hår i lockar. Slip de främre strängarna med ett tunt elastiskt band och dela det återstående håret i 4 delar. Lätt kamma hårets topp. Form en snygg bunt från den här delen, stift den med dubbar. Dela den nedre delen av håret i tunna trådar och lägg dem till den övre strålen. På höger sida börjar du väva en klassisk spikelet och slakta sedan svansen med en osynlig svans. Upprepa på vänster sida. Pierce båda flätorna bredvid bunten. Lägg de återstående locken i ansiktet efter dina önskemål.

Titta på de detaljerade bilderna av New Year frisyrstötar:

Titta på en video om hur man gör en hårkon på nyttår:

Om du vill göra en chic hack av hår, bör du överväga några nyanser:

 • Du bör inte göra en massa på nyvasket hår. Annars kommer frisyren inte hålla, strängar kommer att börja sticka ut ur styling.
 • Glöm inte att fixera lack. Särskilt om du bestämmer dig för att göra håret med lockor
 • Sträng stråle bör endast göras på torrt hår. Om det är fuktat kommer strängarna att ligga ojämnt.

Varje tjej är värd att se spektakulärt ut, utan att lägga mycket på hennes hår. Gulka är ett bra sätt att se vacker och original varje dag. Var inte rädd för att experimentera. I buntet kan du lägga till en mängd olika hårnålar, band, huvudband och till och med tiaror. Allt beror på dina mål och smaker.

Hårstöt - snyggt och snyggt! Hur man gör en hårboll på huvudet i olika tekniker (foto)

Nästan varje kvinna vill vara ägare av tjock man och långt hår, för på dem kommer nästan vilken version av frisyren som helst att se bra ut. Detta gäller även till slarvigt lös hår. Men det finns de dagar då håret bara vill bli avlägsnat från syn. I det här ögonblicket kommer en av varianterna av den välkända klassiska bunten till din hjälp - en hårboll.

En bump av hår - hur man gör hårbock på huvudet: funktioner

Alla har länge känt hur man korrekt vrider håret för att bilda ett gäng på huvudet. Hur skiljer sig en klump från det? Du kan hitta några skillnader:

1. Huvudskillnaden mellan en bump och en bunt är redan deras grund: ett bunt är helt enkelt uppsamlat hår och en bump är en noggrant konstruerad konstruktion, som trots att det verkar svårt i ord, faktiskt kan samlas på bara några minuter.

2. En klump är monterad på basis av ett spett som är vävt i förväg, det är detta som gör att en sådan styling kan se mer fördelaktig mot bakgrund av en enkel bunt.

En av de främsta fördelarna med denna frisyr är möjligheten att samla den på olika ställen i huvudet, betonar längden på nacken, om stöten är hög. Eller göm de felaktiga funktionerna samtidigt som de är låga. Det verkar vara så enkelt frisyr, men det kan även bidra till att betona silhuetten och bilden positivt.

Förekomsten av olika varianter av denna frisyr hjälper henne att förbli oumbärlig för både festliga och vardagliga syften. Och det är perfekt för en kvinna i alla åldrar, från en liten tjej till en äldre kvinna. Kanske är det här som gör hårbockar en av de viktigaste trenderna i vilken modesäsong som redan.

En hårboll - hur man gör hårbock på huvudet: material och verktyg

Trots det faktum att den här frisyren ser ut som rik och invecklad är det nog att göra det helt enkelt för att du inte behöver några speciella färdigheter. För att få ett bra resultat gör det absolut ingen mening att spendera pengar på dyr frisör, det kan enkelt bli gjort hemma. Men innan du börjar skapa en frisyr måste du se till att du har alla nödvändiga verktyg redo.

Först och främst - det är själva rullen, som gömmer sig under håret, är maskerad och på grundval av vilken frisyren ser massiv, rik och aristokratisk ut. Det finns flera sorter: rund, avlång, långsträckt, rull på kammen, men de är alla designade för samma ändamål - för att ge volymen.

Nästa är schampo och balsam. En liknande frisyr ska alltid göras på ett nyligen tvättat huvud, annars kommer håret inte att visa sig i all sin härlighet och kommer att se fet ut. Det är också tillrådligt att använda en spray som ger håret extra volym. Nu producerar många kosmetiska linjer liknande produkter. Allt detta hjälper dig att förbereda ditt hår för direkt produktion av hår.

Det bör ta en kam, det är bäst att ha ett trä, det är erkänt att det är de som minst skadar håret när de kammade. Du behöver också verktyg som hjälper till att göra styling: skum och hårspray. Dessa underbara verktyg kommer att hjälpa frisyren att hålla ut på huvudet hela dagen och inte låta henne bli störd.

För att klumpen ska hållas direkt på huvudet, är det nödvändigt att ha i lager en mängd olika gummiband, dubbar och osynliga. Dessa är de viktigaste verktygen som hjälper till att fixa konen själv och dess plats.

Inget behov av att skimpa på de olika hårnålarna och andra klämmor som hjälper till att försköna håret och ge det ett korn av din personlighet.

En bump av hår - hur man gör hårbock på huvudet: sätt och följd av handlingar, foto

För tillfället finns det ett stort utbud av alternativ för vävning av stötar ur håret. Nedan kan du se en fasad analys av varje alternativ.

1. Knippen i flätor.

Det är den här versionen av denna typ av hår anses vara en klassiker. Samtidigt är den också den mest mångsidiga och lätt att tillverka. Det är dock endast lämpligt för ägare av slät hår, men ett strykjärn kan hjälpa till. För att utföra detta alternativ, följ följande steg:

1) Efter att håret har tvättats väl och torkats med en hårtork, bör du applicera ett litet stylingmedel, skum eller gel på den. Det viktigaste är att håret ska vara smidigt och lättsamt.

2) Välj en plats där det kommer att vara en bump och göra en enkel svans. Vanligtvis är den klassiska bumpen byggd på baksidan av ditt huvud eller toppen av huvudet, det här är det som ser mest imponerande ut.

3) Den resulterande svansen ska delas in i tre delar och från var och en för att göra en separat pigtail. Då ska var och en av dem vikas runt tandköttet, som håller svansen. Ändarna på flätorna ska vara noggrant dolda under bumpen, så att de inte ser ut och försiktigt tätar håret med hårnålar och smyg som matchar hårfärgen och inte sticker ut. Fixa lack.

Sömnät och hårnålar med rhinestones är perfekta för en sådan bump som dekorationer, kinesiska ätpinnar - de kommer att ge en snygg elegans till en frisyr.

2. Babette - en bump med en rulle.

Bridget Bordeaux tog till modevärlden, bland annat en helt ny typ av frisyr - "babette". På den tiden gick folk i stora längder för att upprepa sin oändliga stil, så allt som var möjligt skulle hjälpa till. Nu är det mycket lättare att göra detta, eftersom flera sorter av speciella hårvalsar uppfanns. De kommer i en helt annan form - rund, oval, bara långsträckt. Utseende spelar ingen roll, de syftar alla till att skapa denna stil av hår. Det viktigaste är att få en rulle som passar hårets färg, det är önskvärt att även de blandar sig på den allmänna bakgrunden så att stödet ser mest imponerande ut. Hur återskapar ett liknande analogt hår 60s:

1) Tvätta och torka håret noggrant med en hårtork. Därefter bör du noggrant kamma dem och lämna sidan av håret, som ligger bredvid smällen.

2) Vid tillverkningen av den här frisyren kommer vi att använda en oval rull, så utförandet avvisas av detta verktyg. Rullen ska fästas på baksidan av huvudet och säkra den med hjälp av smyg, så att bagelen inte kryper över huvudet. Därefter bör du täcka rullen med förskilda strängar.

3) Håret själv ska delas i hälften och flätas från varje flät. Ta en av dem och säkra runt de resulterande stötarna och säkra med hjälp av osynliga. Gör detsamma med det andra, men i motsatt riktning.

En liten konstgjord blomma som kommer att kittas ut, kommer att bli en underbar dekoration för denna knopp.

3. Bunk bump av hår.

Kanske är detta alternativ det svåraste att göra hår, för i tillverkningen finns det många begränsningar. Det viktigaste är att håret är naturligt mycket smidigt. Annars krävs en mycket, mycket stark rätning vilket kan påverka håret negativt. Sekvensen av åtgärder bör vara enligt följande:

1) Skölj och torka håret noggrant. Vid behov räta ut ytterligare.

2) Allt befintligt hår ska samlas i en bulle på toppen av huvudet och fixa sedan med lack.

3) Strängarna ska delas upp i halva in i övre och nedre, varefter de övre ska sönderas separat, läggs de endast efter de nedre.

4) Ta den nedre halvan av håret och separera flera strängar. Vidare bör de skruvas med ett gummiband och inte för hårt, annars kommer håret att vara för slät.

5). Efter att hälften av håret är klar ska du fortsätta till den andra. Dessa strängar ska fördelas jämnt över hela cirkeln och skapa ytterligare volym. Spetsarna måste gömma sig med smyg, men även en liten utstickning ser mycket harmonisk ut.

En sådan kon kräver inte ytterligare dekorationer, eftersom det redan ser väldigt mystiskt och lockande ut.

En bump av hår - hur man gör hårstopp på huvudet: tips från proffs

1. Skapa en bump, du bör inte missbruka hårspray, annars kommer håret att se väldigt tungt och onaturligt ut.

2. Du bör inte använda vanliga gummiband som bank eller apotek, de kan allvarligt skada håret. Nu till salu finns det speciellt silikongummi.

3. Om du är ägare till tunt hår, är det bäst att välja frisyralternativet, vilket innebär att man använder en rulle. Att han kommer att hjälpa till att göra den saknade volymen.

4. Tveka inte att fantasera med ornament: hoops, tiaras, hårnålar. Bumpen kommer att bära alla dina favorittillbehör.

Hur man gör hårstrå: en ballettstråle av flätor

Det är ingen hemlighet att många kvinnor och tjejer älskar lång, tjockt hår och vill experimentera med en mängd olika frisyrer. Trots allt, med en magnifik man, ser varje skapelse sig fördelaktig ut. Frisyrer med hårstrå - ett vackert och snabbt alternativ för lat. Frisyren görs mycket enkelt, ditt huvud kommer att sättas i ordning på kortast möjliga tid.

Cone eller tuft

Varje kvinna vet hur en otillräcklig bunt är knuten på huvudet. Denna frisyr är särskilt älskad av idrottare och elever. Men denna typ av frisyr skiljer sig från stötarna på vissa sätt:

 • En bump skiljer sig från en bunt vid basen: Ett bunt presenteras i form av slarvigt bandageformade krullar, en frisyr-bump är en flitig design.
 • Frisyren samlas på basis av förflätta pigtails. Tack vare flätan ser den här frisyren snygg ut och praktiserar inte praktiskt taget över tiden, till skillnad från strålen.

Idag är stötar otroligt mångsidiga och ser bra ut på både en vuxen kvinna och ett barn. Deras otvivelaktiga fördel är att de kan fixas på absolut vilken del av huvudet som helst - du lägger bara fläkten på rätt ställe och samlar sedan klumpen. En lång klump är oumbärlig på vardagar och ser ganska elegant och feminin ut tillsammans med en aftonklänning - den här bilden kompletteras perfekt av dubbar med glittrande pärlor på spetsarna.

Stages av att skapa frisyrer

Från sidan ser knoppen (eller "balettstrålen") komplicerat ut, men i själva verket är den konstruerad ganska lätt - det behövs ingen frisörkunskaper. För ett bra resultat behöver du inte gå till en stylist och spendera pengar - klumpen är enkelt monterad på egen hand. Innan du börjar bör du se till att de nödvändiga elementen redan finns:

 1. Först och främst kommer vi att prata om valsen, som kommer att vikas in i håret - det är tack vare honom att frisyren tar sin fina form. Idag presenteras rullarna i olika alternativ - rund, oval, fasad, men de kan alla skapa ett mirakel på huvudet.
 2. Valsen finns, då - tvätta huvudet med en balsam. På grund av mjukhet och volym blir det lättare att montera ett hårhår i en design.
 3. För stötar, som någon annan frisyr, behöver du en kam. Välj den som bäst passar dig. Experter rekommenderar att du uppmärksammar träkopiorna - de kommer att bidra till att glömma dina krullars skörhet.
 4. Att inte göra här, naturligtvis, utan hårspray och styling skum. De enklaste alternativen kommer att göra. Med lack kommer klumpen att vara längre, och även i slutet av kvällen ser det ut som lyxigt och dyrt. Men med en sådan fixering är det bättre att inte missbruka det - en stor mängd lack kommer att göra håret onaturligt tungt och möjligen ge det en "smutsig" effekt.
 5. För att konstruktionen ska vara ordentligt fastsatt på huvudet behöver du dubbar, smyg, gummiband, kinesiska pinnar.

Ballettstråle av flätor

Den klassiska versionen av denna frisyr, alltid snygg och relevant, ser bra ut på något sätt, är enkel att tillverka:

 1. Efter tvättning och noggrant torkning av håret, applicera ett stylingskum på dem. Håret ska vara smidigt och silkeslen. Järnet kommer att hjälpa ägare av storslagna lockar.
 2. Hitta en plats där det kommer att bli en knopp, samla den vanligaste svansen. För detta alternativ rekommenderas en hög svans.
 3. Svansen är uppdelad i tre delar, som är vävda i vanliga flätor. Resultatet ska vara tre tunna flätor, vilka var och en är vidare omslagen runt tandköttet vid svansens botten. Spetsarna på flätorna gömmer sig under stöten. Designen är fast med dubbar, sprayad med lack. Enkelt enkelt!

Bublik (rulle)

För denna installation kommer att krävas starkt tuggummi, bulkskumrulle, fem eller sex tappar, lack för fixering. Denna typ av frisyr från 60-talet heter "Babette" och det tar ungefär tre till fyra minuter att göra det:

 1. Skölj och torka håret. Kamma och samla dem i en hög svans.
 2. Skjut svansen in i rullborrningen. Sänk den till basen, säkra med osynlig.
 3. Dölj munken med fördelade lås, sprida dem runt produkten.
 4. Säkra konstruktionen med dubbar och lack. Klart! Med denna frisyr kan du gå och dansa ballett eller sensuell ballroom dance. Otroligt feminin.

Original frisyr

Ett mer komplicerat frisyralternativ för mycket slät hår. Frisyr gjort så här:

 1. Skölj och torrt hår. Rätta strykningen, smidig med skum.
 2. Samla håret i en strålkastare, fixa lack.
 3. Dela orden i halv - på de som kommer att vara placerade på toppen och på de som kommer att vara i botten. Stabbed de övre delarna separat - vi tar hand om dem senare.
 4. Vi tar de nedre strängarna och delar dem i flera strängar, och sedan vrider vi dem med ett elastiskt band och försiktigt fäster. Vi gör bullen lite försvagad - så håret blir inte alltför sträckt.
 5. Vi tar de övre strängarna och fördelar dem jämt genom hela cirkeln, samtidigt som vi ger volymen av strukturen. Spetsarna måste vara dolda med hjälp av förkokta stealth eller hårnålar under hårets ton. Oblique bangs lägg till denna lekfullhet och kokettighet till denna variant.

Alternativ frisyrer med en båge

Lilla modekvinnor kommer att uppskatta tallskotten dekorerade med en båge:

 1. Vi gör en hög vacker svans, vi väljer en liten strand från den. Lämna det för tillfället.
 2. Vi lägger svansen i en bulle, viks runt elastiken på huvudet.
 3. Förskild sträng väv in i en flätad till hälften. Från det återstående, inte flätta håret bildar vi en båge.
 4. Invisibles fixar fläta runt strålen.
 5. Från den återstående korta svansen gör vi två små slingor - delarna av bågen, fäst dem med en hårnål.
 6. Från svansen kan du göra en tunn pigtail och rulla den som en blomma. Sålunda är bukens mitt vackert gömt.

Denna frisyr är intressant eftersom den är lämplig för kvinnor och tjejer i alla åldrar, och är inte heller svårt att utföra. Snygg, moderiktig, modern och mångsidig!

Hur man gör en stöta på hårets huvud?

Nuförtiden har det blivit väldigt moderiktigt att stila håret på huvudet vackert, det är enkelt vävning eller den klassiska frisyren "bump".
Frisyrstopp på huvudet ser bra ut på både långt hår och hår med medellängd. Fördelen med en sådan vacker stil är att den passar överallt, i en strikt kvällsklänning och även i en träningsbyxa. Du kan alltid dekorera ditt hår med vackra stenar eller en båge.

Hårstöt på huvudet

Denna eleganta frisyr kan göras självständigt.

Hur man gör en stöta på hårets huvud?

För en klassisk frisyr behöver du:

 • vanlig kam;
 • studs och stealth;
 • gummi för fixering av hår, nödvändigtvis tunt.


Det är nödvändigt att samla hår i en gäng precis ovanför occipital regionen, men inte på kronan. Vidare är håret vävt i en flätat och fixerat med ett gummiband. Det bör vara något åtstramade strängar, från början, för att ge volymen. Då sveper flätan runt basen i form av en bump och är fäst med hårnålar, hårets spetsar måste döljas inuti.

Viktig rådgivning: Stäng inte fläkten kraftigt, annars kommer det ingen volym.

Detta är den enklaste och prisvärda versionen av "stötarna". För att fixa håret kan du använda tapparna med stenar, vilket ger bilden en högtidlighet.

Bulk bump

För att klumpen ska vara volymetrisk krävs följande medel:

 • två tunna elastiska band;
 • speciell skumrulle (ju mer, håret blir mer volymmässigt).

Ursprungligen måste du samla håret, som i föregående version, bara i svansen, säkra det med ett elastiskt band. Nästa steg är att sätta rullen på toppen av elastiken. Håret ska fördelas jämnt runt sin omkrets. Härifrån fixar vi håret med det andra gummibandet och försiktigt gömmer kretsens spetsar i en cirkel.

Hur man gör en stöta på hårets huvud?

Rullen kan ersättas med något befintligt material som fortfarande måste vara kamouflerat.

"Cone" med vävning

Förutom ovanstående alternativ finns det också en "bump" med vävning.
Efter att ha lagt till frisyr "klump" vävning kan du få en riktigt original bild.
Att skapa detta hår tar inte mycket tid:

 1. En tunn "fransk" fläta är vävd från platsen för skrå avskärning, det viktigaste är att det kommer att ramma ansiktet.
 2. Håret samlas i svansen med ett tunt elastiskt band precis över nacken.
 3. Du kan begränsa en enkel "bump" och fästa en pigtail runt omkretsen. Dessutom kan du dela upp svansen i flera flätade flätor och linda dem runt basen av tuggummi i olika riktningar, hårstens hårnålar är fastsatta.

För att göra bilden hänsynslös är det tillräckligt att skapa en "bump" på sidan eller, i allmänhet, att göra en frisyr med två stötar. Dessa hårtyper kommer att se väldigt originella ut med sammanvävda mångfärgade band, kvinnor i åldern, det rekommenderas att vägra från band eftersom det kommer att bli löjligt.
"Cone" är en frisyr som passar tjejer och kvinnor i olika åldrar. Det viktigaste är att välja själv en lämplig typ av "stötar" och sedan erövra du bara hjärtat av alla närstående män.Nästa Artikel
Effektiva hårmaskar med kardolja, vitaminer E och A: matlagning recept