Flytande silikon för hår


Nu har de mest radikala hårvårdsprodukterna - vilket ger dem ett hälsosamt utseende - med silikon. Skaffa vanligtvis liknande kompositioner för långvarig vård, för att skydda håret från extern exponering och ge det en hälsosam utseende.

Hårprodukter med silikonskydd täcker strängarna med en tät vattentät film, porositeten hos keratinstängerna minskar, okränkliga lockar slätas och blir lydiga. Fuktförlust uppstår inte, kamning är mycket lättare, efter att måla strukturen faller inte samman. Omedelbart efter proceduren visas en lamineringseffekt - håret glänsar, frisyrens frisättning vid rötterna ökar.

Vad är flytande silikon?

Den vanligaste silikon är cyklometon. Sådana välkända kosmetiska tillverkare, som L'Oreal, Nouvel och Barex, introducerar det i sina vårdprodukter. Med denna typ av silikon, hårsprayer och, mycket mindre ofta, masker görs. Dess egenskaper - effekten av jämnhet och mjukhet skapas, men samtidigt är den lätt att tvätta bort, det långsiktiga resultatet ges inte.

En annan vattenlöslig silikon som inte ackumuleras i hårets struktur och inte skapar viktning är dimetikon-copolyol. Det finns i kompositionen av schampo eller i luftkonditioneringsapparaten.

Amodimetikoner används för att förbättra hårets kvalitet. De är svåra att tvätta bort, ge volymen under en längre tid, bidra till att bevara slätheten av trådarna, har en fixeringseffekt. Silikon av denna typ är en komponent av vaxer, lacker och mousser för styling.

Företag Estelle, Nouvell injicerar Dimethicone i kompositionen av deras kosmetika. Detta verktyg liknar olja i struktur och används för färgat och skadat hår, vilket hjälper till att återställa sin hälsosamma glans och återställer mjukhet och silke. Spray med detta ämne rekommenderas inte att sätta på sällsynta tunna trådar - det väger dem, de blir snabbt feta. Utsikten blir orörlig.

Silikon exponering för hår

Även om silikon ser underbart ut på håret, hjälper det att klara många befintliga problem, men de som använder det bör vara medvetna om dess skadliga effekter på håret:

 • smörjmedelssöndringen störs, den tvättas av från keratinstänger, vilket kan orsaka irritation i hårbotten och mjäll.
 • vid upphörande av användningen av medel för att lämna liknande handlingar börjar strängar splittras;
 • krulelasticitet på grund av förlust av fukt reduceras;
 • ökar risken för allergiska reaktioner.

Efter att silikonhårsmaskorna är lätta att sätta, ser frisyren ut sig felfri. Men med tanke på de skadliga effekterna bör dessa läkemedel inte missbrukas. Professionella kosmetologer rekommenderar att du använder silikon inte mer än 1 gång per vecka.

Du kan inte köpa vårdprodukter med silikon om låsen är missfärgad, tunn och uttorkad.

Silicone Hair Products Review

För hårvård är silikonoljor de mest populära - de gör masker.

 • De ger skydd mot magnetisering - de tillåter inte statisk att ackumuleras, de ger smidighet mot trådarna, de gör håret vackert preparerade, de löser sektionsproblemet;
 • På ytan av locken bildas en film som förhindrar deras deformation, skyddar mot ökad fuktighet och överskott av ultraviolett strålning, bevarar pigmenteringsljusheten efter färgning.
 • Maskan med silikon skyddar också mot värmeexponering - det ger skydd vid användning av ploek, hårtork, strykjärn.

Gnugga inte masken i rotzonen - partiklar av ämnet täppa porer, huden slutar andas, risken för allergiska reaktioner ökar. Detta kan orsaka håravfall. Därför måste masker med skyddande komposition tvättas ordentligt av huden.

De mest populära är följande oljor.

 1. "Kerastase". Komplexet innehåller förutom silikon fyra ytterligare naturliga vegetabiliska oljor, på grund av vilka de skadliga effekterna minimeras. Förpackningskostnaderna om 2000 rubel, hårfettlighet efter applicering observeras inte;
 2. En intressant form i produkterna från det israeliska företaget "Hair Silicone Drops Bio Spa Sea of ​​Spa" - speciella droppar, berikade med havtornsolja, om några minuter kommer att förändra hårets utseende. Krullarna mjukas, de visade ändarna är förseglade, den skyddande åtgärden varar i flera dagar - tills du tvättar huvudet. Förpackningskostnaden är densamma;
 3. På masken med silikonolja "L'Oreal Mythic Oil" är konsumentrecensioner endast positiva. Med regelbunden användning är olydiga strängar snabbt "pacifierade", jämn och lätt att kamma. Priset är lågt - ca 800 rubel per 100 ml;
 4. Revitaliserande olja har "Wella Reflections oil". Detta är ett av de billigaste sätten - 670 rubel per 100 ml. Filmen på håret bildas inte;
 5. Morokanoilolja erbjuds för utjämning och rätning, men det är inte populärt hos konsumenterna. Strukturen är tung, obekväm att applicera - flaska utan dispenser. Och så ser frisyren inte perfekt ut. Inte nöjd med priset på "Moroccanoil" - för 200 ml 1000 rubel.

Typiskt erbjuder tillverkare silikonprodukter för hårvård i komplexet - balsam, schampo och mousse. Shampoos ger ett perfekt utseende för hår, håret torkar snabbare efter dem. Om du inte missbrukar applikationen minimeras skadan från användningen - eventuell överdrivenhet och utseende av sårbarhet -.

Serum - Giovanni Frizz Göm, Anti-Frizz Hair. Ganska bra feedback från konsumenter på Avon Shampoo Advance Techniques - det eliminerar snabbt tvärsnittet av tipsen, gör strängarna mer täta och lydiga.

Högkvalitativa silikonskampor från ett välkänt företag MATRIX. Biverkningar med korrekt användning sker inte.

Beautycosm Sebum Balanse och Periche Kode FREQ tvättmedel är ett populärt schampo för daglig vård. Den första av dem normaliserar sekretionen av talg, bryr sig omsorgsfullt för håret, skapar skydd mot den yttre miljön. Den andra åtgärden är liknande, men den kan användas för vanliga hårtyper - det har ingen torkningseffekt.

Följande företag introducerar flytande silikon i sina produkter:

 • HAIRSHOP - schampo + spray + balsam baserat på dimetikon;
 • Kerastase Masquintense - keratinmousse, rekommenderad för användning efter perm och flera färgämnen;
 • .Paul Mitchell shampoo + skumkomplex, släpper effektivt orörliga krullar och gör att de snabbt kan kamma
 • Kaaral TRIACTION - huvudsaken - rätande locket, mousse komplexa + balsam;
 • L'Oreal Professionnel erbjuder Hydra Repa spray med amodimetikon - den har en stark fixering och är lämplig för dem som inte vill spendera tid efter att ha havsbad eller simma i poolen;
 • Wella har släppt en speciell gel "Lifetex hair ends elixir" - med användningen kan du spara på lamineringsprocessen, effekten är densamma.
 • Produkter från företagets Faberlic PRO-linje finns tillgängliga för budgetkonsumenten. Professionella hygienprodukter och stylingprodukter innehåller dimethikon-copolyol och kan användas för sprött, torrt hår.
 • komplex från företaget Lacme - balsam + schampo + mousse + lack. Det fungerar som en "ambulans" om det är mycket viktigt att visuellt förbättra håret på kort tid. För daglig vård är inte lämplig.

Om du har problem med hår och en tendens till allergiska reaktioner, är det bättre att göra med hemmet och tvätta håret med lätta schampon. Men det finns situationer när det är svårt att göra utan silikonhårbehandling.

I det här fallet måste du välja dina medel, men missbruka dem inte. Om utjämningsämnen används inte mer än en gång i veckan kommer en oönskade bieffekt inte att uppstå.

Silikonhår: balsamer, schampon, sprayer, masker, krämer, serum

Många försöker undvika schampon och andra medel att ta hand om strängarna, som innehåller ett stort antal kemikalier. Vi föreslår att överväga huruvida flytande silikon är skadlig för håret, där det kan köpas och vilka typer det har.

Hur gör silikon

Trots det faktum att hårprodukter med silikon något vägt hår är de marknadsledande inom behandlingen av trådar och förbättrar deras utseende. Silikoner täcker håret med en tunn hydrofob (vattentät) beläggning. Däckförmåner:

 • Minskar kretsens porositet, vilket gör det mindre absorberbart och hjälper till att underlätta rätningsförfarandet (det är därför det är bra att utjämna orörliga och lockiga strängar).
 • Minskar förlusten av fukt från krullarna, vilket gör det bra för konditionering;
 • Smörjer ytan av långt hår, så de är mycket enklare att kamma, de är mindre förvirrade. Men det finns också en minus, det är svårare att knyta dem i en fläta eller att vrida dem på curlers;
 • Bidrar till restaureringen av orderstrukturen efter färgning;
 • Används för att lägga glans från rot till spets. Efter användning visar den korta effekten av laminering låsningen blir tjockare, blir jämnare, jämnare.

Video: Den hårda sanningen om silikon

Effekten av silikon på krullarna

Vilka skadliga silikoner för hår? Det finns olika typer av remedier, vissa av dem ackumuleras i en sträng, och det kan helt enkelt inte fungera normalt, alopeci kan börja, bräcklighet och torrhet av krullar, ökad prolaps, splittrade ändar etc. uppträder. I det här fallet kommer inte ens vitaminer, som ofta ingår i separata produkter, att hjälpa till. Låt oss ta en närmare titt på typerna av silikon:

 1. Cyclomethicone är en av de vanligaste silikonen i hårvård, den används av välkända företag som Nouvel, Loreal, Barex. Det är en flyktig silikonvätska, den avdunstar någon gång efter appliceringen, ger silkeslätt, slät, lydigt hår, tvättas av omedelbart när vatten kommer in, det används i luftkonditioneringsapparater, oftare i masker eller stylingprodukter.
 2. Dimethicon copolyol är en vattenlöslig lättviktig silikon som ger mycket lite sediment. Det används ofta i balsam shampoo.
 3. Amodimetikoner (har "AMO", "amin" eller "amino") är vanligtvis använda silikoner i kosmetika, vilka är kemiskt modifierade för att förbättra tillståndet hos huden och håret. De är svåra att tvätta, men de håller sin form bättre. De används i lacker, mousser, vaxer, pulver för krullar.
 4. Dimetikon är en silikonolja, som ofta används för förlängt, skadat, färgat hår (Nouvelle spray, PERICH serum, silke för skadade Estelle curls). Dimetikon ger vacker glans och konditionering. Men det löser sig inte i vatten, så det är svårt att tvätta bort det. Dessutom kommer den här tunga beläggningen, i förhållanden i en storstad, damm, krullar, mycket snabbt att bli smutsig, om håret har en liten volym eller det är sällsynt, blir de mycket tunga på grund av detta betyder att de kommer att se osjobbiga ut.

Förlängda trådar och silikon

Varje professionell schampo kommer att tvätta bort silikon, kan därför säkert använda medel som innehåller det. Men om du utnyttjar tunga partiklar (i synnerhet dimetikon), kan du behöva tvätta huvudet flera gånger i rad. För split och hårförlängningar är silikon det bästa sättet att skapa en frisyr, det hjälper till att lägga strängar i de mest otänkbara formerna, skyddar mot de skadliga effekterna av UV-strålar.

Silikonskada

Transparenta preparat som innehåller silikon är inte lämpliga för användning på sällsynta trådar, eftersom gör dem tyngre och skapar effekten av smutsigt hår. Det är inte tillrådligt att använda det för daglig installation, eftersom För att helt tvätta produkten hemma fungerar den första tiden inte, och med tiden kan krullar förändra strukturen på grund av konstant förorening.

 1. Ämnet torkar håret starkt, tillåter inte att de andas normalt;
 2. Det används ofta för att återställa färgade krullar, men endast om låsningarna är tjocka, och det gäller inte blekning.
 3. Silikonbalkningsmedel ska inte användas efter tvätt för krullar som saknar volym;
 4. Silikonprodukter kan vara farliga om du är överkänslig, allergisk, känslig för hårbotten.
Foto - Kontraindikationer silikonhår

Silicone Hair Products Review

Det är mest lämpligt att använda silikon om det ingår i specialprodukter. Vi erbjuder en översyn av professionella produkter som innehåller denna komponent. Betygsättningen skapades med hjälp av recensioner från kvinnors forum.

Användningen av silikonhaltiga produkter i kosmetologi

Hår för normal tillväxt och vackert utseende behöver många spårämnen. Ett av dessa ämnen är kisel. Silikon är på andra plats efter syre, spelar en viktig roll i kroppen. Det är en del av bindvävskomponenterna (kollagen, elastin, mucopolysackarider), upprätthåller kärlväggens elasticitet på cellulär nivå, stärker immunsystemet och ingår också i det muskuloskeletala systemet hos människor och djur.

Silikon går in i kroppen med mat. Normalt är detta ca 1 g. Men kroppen absorberar bara 4% kisel. Sålunda är den dagliga hastigheten av kisel 5-20 mg.

Manifestationer av brist och överskott av kisel i kroppen.

Med brist på kisel försvagas bindväv hos de lokomotoriska och bronkopulmonala systemen. Detta uppenbaras av smärta i lederna efter ansträngning, utvecklingen av lungens emfysem, vilket uppträder som andfåddhet. Det finns frekventa frakturer på grund av osteoporos, som utvecklas med svag benvävnad. Också utveckla sjukdomar i mag-tarmkanalen (inflammation, erosion). Det mest märkbara symptomet på kiselbrist är håravfall och deras bräcklighet.

När kroppen övermättas med kisel, utvecklas sjukdomar som urolithiasis, tumörer i pleura och bukhålan, fibros av lungvävnaden.

Silikon finns i sådana produkter: spannmål - opolerat ris, havre, hirs, korn. Finns också i tang, bär och torkade frukter, kött och slaktbiprodukter.

Silikoner. Egenskaper och tillämpningar av silikon i kosmetologi

Silikoner är syntetiska substanser baserade på kiselmolekyler. Silikoner har många fördelaktiga egenskaper för hår. Till exempel skyddar de mot termisk och kemisk skada. Användningen av silikon ger ett flätat utseende till håret, en känsla av jämnhet och glans.

Silikoner förhindrar en kraftig förlust av fukt eller överdriven absorption. Silikoner har en bindande och utjämnande effekt, så de används för att återställa hudens lipidbalans i hud och kroppsrök.

Användningen av silikoner är motiverad för hushållsändamål och konstruktion, i matlagning och medicin. För medicinska ändamål används silikon i plastikkirurgi inom området kosmetologi och estetik. I kosmetika används två typer av kisel - organiska och oorganiska.

Oorganiskt kisel består av kiseldioxidgeler, kiseldioxid, kiselsyra och silikater. Användningen av oorganiska kiselsilikoner har förenklat skapandet av hudvårdsprodukter.

 1. Silikagel. Detta är en torkad gel, som bildas från kiselsyralösningar. Kiselgelgranuler har en stor yta, sfärisk form, en katalysator, ett adsorbent. Används som avfuktare för industriella ändamål.
 2. Kiseldioxid är en färglös kristaller som har adsorberande egenskaper. Kiseldioxid reagerar inte med vatten, har abrasiva egenskaper, så det används i sammansättningen av scrubs.
 3. Silisinsyra bildas genom verkan av starka syror på lösliga silikater av natrium eller kalium, under utbytet av joner och i elektrodialys. Silisyra används som ett adsorbent.
 4. Silikater är salter av kiselsyror, som uppträder när de upphettas och alkalier tillsätts till dem. De är en del av salvor, pulver och medel mot hög surhet. Silikater belagda med järnoxid och titandioxid har funnits i sminkprodukter.

Sådan användning av silikon har blivit populär, och det är redan svårt att föreställa sig några industrier utan silikon.

Grupper och typer av silikon som används i kosmetologi

Silikon är en polyorganisk monomer. Silikoner klassificeras i dimetikon, cyklometon och metikon.

 • Dimetikon. Dessa ämnen används för att förbättra kammade vått hår, ta hand om färgat hår. Dimetikoner med hög molekylvikt används för att göra krämer som en fettbas. Dessa substanser ökar resistensen hos färgat hår till ultraviolett strålning.
 • Cyklometoner är cykliska silikoner. De används i dekorativa kosmetika (hår och nagellack, läppstift, deodoranter, UV-skydd). Cyclomethicones rätnar också håret och ger det en vacker glans, liksom förbättrar processen att kamma torrt och vått hår.

Silikongrupper som används i hårvårdsprodukter

 1. Hydrofil - tvättas fullständigt med vatten och används i schampon.
 2. Flyktiga - Innehållet i deodoranter, aerosoler, mousses, sprayer, innebär att skydda mot UV. De har en skyddande effekt på håret och underlättar kamningen.
 3. Lipofil - tvättas endast med hjälp av rengöringsmedel och används i kombination shampoos 2 i 1 och i balms - skölj.
 4. Aminofunktionella - används vid vård av färgat och ostentat hår, i luftkonditioneringsapparater och har en uttalad regenererande effekt.
 5. Hög polymer som används för framställning av hårsarum. De har hög hållbarhet och tvättas bort med hjälp av professionella tvättmedel.

Vid användning av silikoner behöver du veta reglerna för deras användning.

Några regler och nackdelar med användningen av silikon

Silikoner är tropiska mot hårets keratinkärnor och mer till intakt hår. Aminosyror har tropism att skadas, det vill säga färgat hår. Aminosyror sprider ljuset som faller på håret, vilket resulterar i en minskning av hårets intensitet. Vid användning av silikoner blir håret tyngre på grund av att den ackumuleras på håret efter tvättning med balsam.

Därför bör silikonhaltiga produkter appliceras på håret inte från rötterna, men två tredjedelar i längden. Detta skyddar de skadade delarna av håraxeln och bidrar inte till ackumulering av silikon. Silikonhaltiga produkter med en känsla av proportioner bör också användas. Det är viktigt att du regelbundet rengör hårbotten och håret med schampo och inte bli involverad i tvättning (tvätta huvudet med en balsam utan schampo som inte innehåller silikoner).

Silikonhår. Regler för användning av silikon för hår

Fördelarna med att använda silikon för hår är skydd mot ultraviolett bestrålning, lättare kamning, ett hinder för traumatisering av håraxlarna vid kamning och silikonens tropism till skadade delar av håret.

Hårvårdsprodukter ska väljas individuellt för varje person. Detta val görs med hänsyn till hårets skick och struktur, frekvensen och regelbundenheten hos shampooing och färgning. Användningen av silikon ska vara föremål för sjukdomar i hårbotten eller håret. Det är viktigt att undvika okontrollerat intag av silikonhaltiga ämnen.

Användningen av silikon är motiverad för att göra håret smidigt och glänsande för att underlätta tvättprocessen och kamma håret. Dessutom bör silikon för hår användas för att förhindra håravfall av hår.

Silikon i kompositionen av hårvårdsprodukter: fördel eller skada

Silikonhårsprodukter började återställas på 50-talet av förra seklet, men till idag kan experter inte komma till en åsikt: huruvida de skadar håret eller kroppen. Vissa tjejer är väldigt rädda för att skada sig med silikon, så de köper alltid schampon som inte innehåller det. Andra tjejer använder ofta olika kosmetika med detta ämne. Förteckningen över hårprodukter med silikon är mycket stor. Att köpa eller inte dessa kosmetiska produkter är upp till dig, men det är värt att förstå närmare de positiva och negativa effekterna av ämnet på locken.

Silikon - vad är det?

Silikoner är en stor grupp syntetiska polymerer. De används ofta på olika områden: inom byggnad, kosmetologi, medicin. Silikon är gjord av kvarts, som i sin naturliga form kan hittas i form av sand. Även silikon består av en viss mängd metanol. Ämnet i fast form i medicin används för proteser, de täcker ytan av olika instrument. Beauticians silikon används som "mjukmedel". Silikoner kan tåla betydande temperaturfall, de oxiderar inte över tiden, ändrar inte formen. Detta ämne har ingen smak, färg, lukt.

Silikontyper

Det finns fyra olika typer av ämnen som läggs till hårprodukter med silikon.

 1. Cyklometikoner. De är mycket lätta att tränga in i varje hårs struktur, men samtidigt och snabbt utspolas. Med hjälp av dessa ämnen kan man inte lösa problemet med splittrade ändar. Medel för utjämning av hår med silikon innehåller exakt denna typ i sin komposition. Det låter dig skapa effekten av glänsande, friskt hår.
 2. Dimetikon. Om du har hårt skadat hår skapas kosmetiska preparat med detta ämne speciellt för dig. Demitecones är mycket svåra att tvätta med vatten, men med frekvent användning ackumuleras de i håret i stora mängder. Du ska inte vara involverad i verktyg med Dimethicone, även om vi anser att de gör att locken ser välskötta och vackra. Demitecones ingår i hårvikt med silikon och bidrar till deras snabba föroreningar.
 3. Amodimetikon. Med deras hjälp är det möjligt att förbättra utseendet på håret i bara en applikation. Denna typ av silikon är nästan omöjlig att tvätta med vatten. De bota inte bara krullningar utan också tvärtom - med långvarig användning kan de försämra deras tillstånd avsevärt. Hårprodukter med silikon av denna typ kan användas extremt sällan.
 4. Dimetikon-copolyoler. Detta ämne löser sig snabbt i vatten och förekommer i de flesta kosmetika i minimala mängder. Det gör att du bara kan förbättra hårets utseende och anses vara den säkraste av alla silikoner.

Silikonanvändning

Listan över hårprodukter med silikon som läggs till det kan listas under mycket lång tid. Detta ämne finns i nästan 70% av alla kosmetiska preparat. Som regel kostar de lite mer än icke-silikonprodukter. Populariteten hos sådana kosmetika kan förklaras mycket enkelt. Hon tillåter att få omedelbar resultat och att göra hårets utseende oemotståndlig.

Silikon fungerar som följer. Det täcker varje hår med en tunn transparent film. På grund av detta blir håret slät, skalorna slätas och krullarna börjar lysa, blir lydiga. Om vi ​​pratar om splittrade ändar, spelar silikon rollen som lim. Dessutom tillåter substansen inte utlakning av färgpigment efter färgning och en ny nyans av hår håller tillräckligt länge. Tätheten av den osynliga filmen och luftens tillgång till hårstrukturen beror helt och hållet på mängden silikon.

En annan stor fördel med silikon är dess förmåga att skydda håret från de skadliga effekterna av miljön. Ämnet skyddar krullarna från vatten som innehåller en stor mängd klor, från plötsliga temperaturförändringar och skadliga UV-strålar.

Att lägga lockar efter att ha applicerat hårprodukter med silikon är väldigt lätt. De torkar ut mycket snabbare, blir lydiga och inte förvirrade. Osynlig film skyddar mot skadlig värmebehandling, som kan torka ut hår.

Silikonskada

Jag växte ryska spytt! Enligt by receptet! +60 cm i 3 månader.

Tänk nu på den negativa inverkan som nästan hela listan med hårprodukter med silikon har. Som det visade sig, ger silikon mycket mer skada än lock. Du bör börja med det faktum att detta ämne inte botar och inte kan återställa strukturen av skadat hår. Det handlar om perfektionen av alla kosmetiska preparat, som innehåller åtminstone lite silikon och det spelar ingen roll att de samtidigt kan skriva "regenererar" på etiketten.

Silikon kan bara förbättra hårets utseende, så att de verkar släta, glänsande och friska. Ämnet kan inte stärka krullarna, utan gör dem dumma, spröda, bräckliga. På grund av bildandet av en silikon "kapsel" kan vitaminer, näringsämnen, vatten och syre inte komma in i hårbotten och håren i tillräckliga mängder.

Om du ständigt använder hårprodukter med silikon börjar det samlas inuti strukturen i stora mängder. I slutresultatet leder detta till störningar av naturliga metaboliska processer. Syre och blod kan inte cirkulera normalt. Håret blir tråkig, har ett fult utseende, det är svårt att sätta och kamma, till skillnad från det tillstånd där de var efter första användningen av kosmetika med silikon.

Spelar inte någon rolltyp av silikon. Alla på något sätt skadar håret. Läs därför noga kosmetiska produkters sammansättning och välj antingen utan silikon eller med minsta innehåll.

Tips om silikon hårvård

Det finns några tips som är önskvärda att följa om du använder kosmetika med silikon.

 1. Försök att inte använda för starka lacker eller lotionsgeler. I deras komposition finns mer än 50% silikon och frekvent användning kommer att skada hårstrukturen. Om du fortfarande använder verktyget stark, super stark fixering, var noga med att tvätta huvudet med ett schampo innehållande sulfater. Sådana schampon hjälper till att städa håret väl, förhindra att brittleness utträder, dullness på grund av effekten av silikon.
 2. I så fall, om du ofta stilar håret med lack eller mousse med silikon, använd minst en gång i veckan en skrubb för hårbotten. Med detta verktyg kan du enkelt undvika fläckning, klåda och mjäll, som ofta orsakas av ett överskott av silikon.
 3. Det är nödvändigt att byta shampoo, masker med silikon och utan det. Om du har köpt hårprodukter med silikon, som inte är helt tvättat med vatten, var noga med att tvätta huvudet med ett rengöringsschampo en gång i veckan. Med det kan du avlägsna rester av jämn olöslig substans. Schampon med tensider (aktiva substanser av naturligt ursprung, som finns i vissa örter) anses vara mest effektiva.

Korrekt användning av kosmetika med silikon

Kosmetika som innehåller olika typer av silikoner kommer alltid att vara populär tack vare den omedelbara effekten. För att inte längre skada krullarna behöver du veta hur du ska använda denna typ av droger korrekt.

Silikonolja eller produkt som innehåller silikon kan appliceras uteslutande på strängar. Se till att det inte faller på hårbotten och rötterna, eftersom det kan leda till avbrott i talgkörtlarna och negativt påverka syrabasbasen.

För att maximalt tvätta av det silikonhaltiga kosmetiska preparatet behöver du använda speciella schampon som kan djupt rengöra håret. En obligatorisk del av dessa schampon bör vara tensider. Om du inte använder sådana schampon, så kommer curlsna snart att bli feta, orubbliga, stygga och ha ett mycket ohälsosamt utseende.

Använd inte silikonolja mer än två gånger i veckan. Håret ska vara avslappnat från exponering för silikon och fylla på lager av vitaminer, mikronäringsämnen, syre och vatten.

Hårprodukter med silikon kommer inte att kunna skada, om de sällan används och följa ovanstående tips. Naturligtvis, innan du använder dem, är det bättre att bota håret och då kommer det att vara möjligt att göra med droger med ett minimum av skadliga ämnen. Att använda sådana kosmetika eller inte är upp till dig. Bli inte involverad i det, för det kan leda till irreversibla konsekvenser.

Silikon för hår - skadligt eller användbart?

Inspelad baserat på rapporten från Kozyrenko IS, presenterad på satellit symposiet "Trichology for cosmetologists" vid utställningen av professionell kosmetika och utrustning för skönhetssalonger INTERCHARM professionell 2015.

Kozyrenko Inga Sergeevna började sitt tal med definitionen av nyckelbegreppen i hennes rapport - Silikon eller Silocone.

Silikon är ett kemiskt element kisel, som används allmänt för tillverkning av mikrochips. Tillverkningsort - Silicon Vallery - Silicon Valley, bättre känd i ryska översättning som Silicon.

Silikon - silikonföreningar (silikon) på engelska.

Silikon (kisel)

Silikon är den mest rikliga i jordskorpan efter syre. Dess roll i kroppen:

En del av stödformationerna i växter och skelettet - hos djur och människor.

spelar en viktig roll i bindvävskomponenter: elastin, kollagen, munopolysackarider;

hjälper till att bibehålla elasticiteten hos blodkärlens väggar på cellulär nivå;

förstärkning av immunsystemet.

Med mat går upp till 1 g kisel normalt i människokroppen. Samtidigt absorberar en person endast 4% kisel. Kiselhastigheten per dag är 5-20 mg.

Symptom på kiselbrist

Symptom på kiselbrist är:

 • försvagning av bindväv i bronkopulmonala systemet, ledband, brosk;
 • svaghet i benvävnad leder till utveckling av osteoporos, frakturer;
 • ökad sannolikhet för att utveckla inflammatoriska tarm- och magsjukdomar;
 • ökat kolesterol, tidig utveckling av ateroskleros;
 • bräcklighet och håravfall.

Symptom på överskott av kisel

Symptom på överskott av kisel:

 • urolitiasis;
 • lungfibros
 • maligna tumörer i bukhålan och pleura.

Silikonrika livsmedel

Tång och skaldjur

Torkad frukt och bär

Kött och slaktbiprodukter

Druvsaft och vin

Allmänna egenskaper hos silikoner

Helt syntetiska ämnen;

Skydda håret mot mekanisk och termisk skada.

Hydrofob effekt - ger flätig, känsla av jämnhet och återhämtning;

Skydda håret från förlust och absorption av överskott av fukt;

Bindnings- och utjämningseffekter - för att återställa hudens lipidbalans, till exempel i rengöringsmedel och kroppslotioner.

Silikonansökan

Silikoner har använts i medicin. De är särskilt utbredd inom kosmetologi och estetik.

Vad används i kosmetika?

Silikagel (kiseldioxid, silikagel)

granuler har en halvkärlsform;

stor yta;

används som avfuktare i industrin;

torkning och rening av luft, vätskor;

(Di) kiseldioxid (kisel (di) oxid), Si02

reagera inte med vatten;

slipmedel (skrubb);

brukade rensa händerna på händerna mot stor förorening.

Silisyra (kiselsyra)

upplösning av amorf kiseldioxid i vatten;

under verkan av starka syror på lösliga natrium- eller kaliumsilikater;

Silisyra används oftast som ett adsorbent.

För människor och djur är den huvudsakliga formen av biotillgängligt kisel ortokiselsyra.

silikater

bildad genom upphettning och tillsats av alkali;

har en hög smältpunkt och större hårdhet;

innehållet i antacida, pulver, salvor;

när den är belagd med titandioxid och järnoxid kan användas i sminkprodukter.

silikon

Silikon - silikon (synonymer - polyorganosiloxaner, polysiloxaner, silikonmonomerer eller silaner).

Demitikony

 • avviker i viskositet, vilket beror på kedjans längd (ju längre kedjan är, desto högre viskositet);
 • främjar det bästa kammandet av vått hår;
 • för färgad hårvård
 • Demikoner med hög molekylvikt användes som en fettbas för krämer;
 • ökar resistensen hos färgat hår till UV-strålning.

Cyklometyler eller dimetylpolysiloxaner

 • tillhör gruppen av cykliska silikoner;
 • Används i dekorativa kosmetika (läppstift, deodoranter, nagellack och hår, skydd mot UV-strålning);
 • främja hårrätning;
 • ge sken;
 • Förbättra kamningen av torrt och vått hår.

De huvudsakliga grupperna av silikoner som används i hårvårdsprodukter

Hydrofil (finns oftast i schampon, tvättas helt av med vatten).

Lipofil (som oftast finns i 2 i 1 schampo, balsam, masker, tvättas med tvättmedel).

Flyktiga (ingår i aerosoler, deodoranter, medel för skydd mot ultraviolett bestrålning, mousser, sprayer, lätta kamning, skyddande effekt).

Aminofunktionella (finns i balsam, som används vid vård av färgat och omaintat hår, har mer uttalade regenererande egenskaper)

Hög polymer (finns i serum för hår, har en hög hållbarhet, tvättas bort med professionella tvättmedel).

Vad händer faktiskt håret när du använder silikon?

Silikoner har större affinitet för keratinstavar av oskadat hår än skadade.

Aminosilikoner har en affinitet för skadat / färgat hår.

Samtidigt bidrar de till spridningen av infallande ljus, vilket leder till en minskning av hårglans.

Hårviktning observeras på grund av ackumulering av silikon efter tvätt av håret med balsam (cowashing = balsam + hämning).

Vad ska man göra med det?

  Silikonhaltiga produkter ska appliceras på håret inte från rötterna, men 2/3 eller från mitten av längden, vilket samtidigt skyddar den skadade delen av håraxeln och kommer inte att bidra till ackumulering av silikon i den intakta delen av håret.

Använd tillräckliga, men inte alltför stora, silikonhaltiga ämnen.

 • Glöm inte om hårbotten i hårbotten och håret med schampo.
 • Vad används silikoner för hår för?

  Ofta på hårvårdsprodukterna i avsnittet "Sammansättning" möter vi oförståeliga ord. I grund och botten - detta är beteckningen silikon. Varför använda silikon för strängar, vad är de skadliga eller inte? Vi kommer att förstå tillsammans.

  Silikon har använts i kosmetikindustrin under mycket lång tid: från mitten av förra seklet. Han är särskilt efterfrågad hårvårdsprodukter.

  Effekten på håret:

  - gör håret glatt, glänsande och mjukt;

  - Skydd av hår från exponering för aggressiv miljö under kemisk perm eller resistent färgning, från höga temperaturer vid krökning eller strykning, från solen, kallt, klorerat vatten.

  Dessa många fördelar uppväger den enda nackdelen med silikon: det stänger åtkomsten av syre till hårstrukturen.

  Funktionsmekanismen för silikon: det omsluter varje hår med en skyddande film och "stänger" mikroskador på den. Resultatet - vackert hår utan mycket krångel. Men det måste hållas i minnet att detta bara är ett externt resultat. Detta påverkar inte förbättringen av hårstrukturens interna tillstånd.

  Vattenlösliga silikonföreningar tillsätts till schampon. De är nödvändiga för bildandet av rikligt skum. Tvätta av med vatten.

  Silikonolja införs i sammansättningen av balmer, skölj och masker. Det brukar ge elasticitet till lock.

  Flyktiga silikoner används för att skapa verktyg för värmehärdande frisyrer. Skydda håret från värme.

  Högpolymer (mest resistenta) silikoner är avsedda för tillverkning av specialverktyg. Ett exempel är silikon för ändarna av håret. Det klibbar håren förstörda i ändarna, förhindrar att förstöringsprocessen går längre.

  Läkemedel innehållande silikon, finns i beskrivningen av sammansättningen av ämnen vars namn slutar med "-con" eller "-conol". Applicera produkter med dessa ingredienser för att skydda håret från en rad negativa effekter ska inte vara mer än en gång i veckan. Och förberedelser för att fixera hår med silikon bör bytas ut med hjälpmedel utan det. Vid användning av högpolymer silikon rekommenderas att tvätta huvudet med speciella schampon en gång i veckan. Dessutom bör man komma ihåg att silikonpreparat endast ska appliceras på håret, men inte i hårbotten. De enda undantagen är schampon med vattenlöslig silikon.

  Användningen av produkter med silikon för hår gör dem mer attraktiva visuellt. Men kan inte lösa problemen (om några) med sin hälsa.

  Silikat för hår

  Kvalitetsgaranti 100%

  Vi garanterar dig 100% kvalitetsvaror eller returnera alla dina pengar!

  Vi levererar gratis inom Moskva ringväg när vi beställer från 4000 rubel, för Moskva ringväg från 7000 rubel, i Ryska federationen från 8000 rubel.

  Lågt prisgaranti

  Hittade du smink billigare? Låt oss veta om det, och om det är sant, kommer vi att minska kostnaderna för ditt köp!

  Våra specialister hjälper dig att välja rätt verktyg för dig och berätta om deras komplexa användningsområden.

  I vår butik finns det ständigt erbjudanden och försäljning av produkter med rabatter.

  Silikonhår: fördelarna och skadan från applikationen

  Silikon kallas elastiska syntetiska fetter. Den används ofta i kosmetikindustrin: den läggs till mascara, läppstift, men den vanligaste ingrediensen i silikon är i hårprodukter. Silikon har olika egenskaper som hjälper håret att se välskötta och vackra, precis som de ser på omslaget av en tidning.

  Men på grund av det faktum att silikon är en onaturlig ingrediens, finns det många bedömningar om skadan från användningen. Det finns dock så många positiva recensioner om produkter med silikon.

  Därför är frågan: "Är silikon användbar eller skadlig?" Är för närvarande mycket relevant. För att förstå var sanningen är, identifiera de viktigaste punkterna.

  Hur interagerar silikon med hår?

  Silikonmolekyler är större än proteinhårmolekyler. Därför har de inte penetrerande funktion inuti håret. De har snarare en effekt på ytan: de fyller alla lediga platser på ytan (det här är skadorna) och smörjer helt håret och bildar en skyddande film. Silikonmolekyler har en hög fördelningskapacitet, så de sprids ut i ett jämnt lager genom hela håret.

  Användningen av silikon för hår

  1) En skyddsfilm bildad efter användningen av silikonhaltiga medel skyddar på ett säkert sätt håret från de aggressiva effekterna av olika yttre faktorer:

  håret bleknar inte i solen;
  de är inte rädda för kall vind och regn;
  De lider inte av damm och föroreningar i förhållandena för megacities.
  är inte skadade av blekmedel vid simning i poolen.

  2) Silikon skapar en lamineringseffekt på håret - det lyser och glitter.

  Det finns miljoner skalor på varje hår, som stiger upp under dagen, så ser håret tråkigt och färglöst ut. Silikonfilmen släpper vågorna och klistrar de splittrade ändarna, så att håret syns spegelglans.

  3) Håret är inte elektrifierat och lätt att kamma.

  4) Silikon fångar perfekt frisyren.

  Håret kommer inte att trycka jämnt i regnet. Silikon hjälper till att permanent fixa rätningen strykning lockigt hår. En stor mängd silikon finns i spray och hårspray, och de är kända för sin långa fixeringseffekt.

  5) Silikon hjälper till att behålla fukt i håret. Därför används det ofta i produkter för färgat, sprött och torrt hår som behöver regelbunden fuktgivande. Färgen på färgen kommer inte att tvättas över tid och kommer att förbli mättad som med den senaste färgen.

  6) Medel med högt innehåll av silikon, vilket fixar frisyren, är mycket ekonomiskt: 1-2 klick av flaskan är tillräckligt för att hålla frisyren fram till kvällen.

  7) Hjälper delade ändar. Om håret är skuren, kan de bara klippas eller limas. Att bota tvärsnittet är inte längre möjligt. Silikonfilm limmer mycket bra tipsen. Detta förhindrar ytterligare skada på håret när tvärsnittet når hårets mycket rot, så är håret uppdelat i 2-3 tunnare hår, som är mycket lätt skadade, torra och brutna.

  8) Silikoner hör inte till giftiga ämnen i interaktionen: de reagerar inte med kroppens celler, därför är de ofarliga och orsakar inte allergier. På grund av deras säkerhet används silikoner ofta i plastikkirurgi.

  Men om detta är så uppstår frågan: varför har så mycket sagt om farorna med silikon för hår?

  Tänk dem i ordning.

  1) Utanför strömmar inte vitaminer och andra näringsämnen till håret. Håret blir svagt.

  2) Håret har sina egna skyddsfunktioner, eftersom de ständigt är under en skyddande film som skyddar dem mot de minsta skadliga effekterna.

  3) Hårbotten "andas inte".

  Silikon ger inte porer i hårbotten för att helt rengöra, sebum ackumuleras gradvis, och på grund av detta uppstår problem:

  bakterier och mikrober multiplicerar aktivt och irriterar hårbotten, klåda kan uppstå som i allergier;
  När skiktet på epidermis är blockerat, förekommer hårsäckarna först och håret börjar falla ut och växer långsamt.

  4) Silikon gör håret tyngre och är helt olämpligt för tunt och sparsamt hår: frisyren blir liknande hängande istappar. Det handlar om hårets omkrets mindre än 5 cm i svansen.

  Om vi ​​pratar om fördelarna och skadorna av silikon för håret, så kan du se att de positiva sidorna är mycket mer, och det vackra resultatet gör att du vänder dig till verktygen som innehåller i silikonens sammansättning. Men hur man negerar skadan och biverkningarna av användningen?

  Första tipset

  Använd silikon för hår inom rimliga gränser.

  Först och främst är det viktigt att studera kompositionen noggrant genom att applicera denna eller den här hårprodukten. Silikon är lätt att känna igen vid slutet på "kon", till exempel dimetikon. Mängden silikon i kompositionen bestäms av sin plats i ingrediensledningen: om silikon är listad i början av listan, så är procentsatsen hög, om i slutet är andelen silikon i denna produkt mycket liten.

  Hårprodukter som innehåller en stor mängd silikon, är det önskvärt att inte använda mer än en gång i veckan. Skada vid denna frekvens används inte.

  Andra tipset

  Periodiskt måste du rengöra hårbotten och applicera närande masker på ditt hår.

  I informationsmiljön talas att silikon inte löser upp och ackumuleras i hårbotten och orsakar irreparabel hårskada.

  Enligt graden av löslighet i vatten finns det tre typer av silikoner:

  1) Vattenlösliga silikoner. Namnet talar för sig själv. De ackumuleras inte och tvättas lätt efter tvätt. Dessa inkluderar aminofunktionella silikoner (innehållna i medel för att bevara färgen av färgat hår) och polyol-demitikoner (de ingår ofta i sammansättningen av tvättschampon).

  2) Svagt löslig dimetone: finns i balsam och balsam för hårvård.

  3) Högpolymer silikon: används i professionell kosmetika. Tidigare användes sådana kosmetika i salonger, nu är den tillgänglig för hemmabruk. Dessa silikoner är olösliga och om de inte rengörs från hårbotten börjar de ackumulera på håret och hindra hårets naturliga rengöring och näring.

  Hur man rengör hår från olösliga och knappast lösliga silikoner? För att lösa detta problem används ytaktiva ämnen, som är lätta att hitta i de flesta tvättmedelshampor. Vi listar dessa ytaktiva ämnen:

  Efter rengöring håret matas med vitaminer och näringsämnen, då kommer de att glädja utseendet och hälsan.

  Tredje tipsen

  Du måste korrekt applicera på hårprodukterna med ett högt innehåll av silikon.

  Det finns inget att säga om farorna med silikon för håret, en annan sak är hårbotten, där hårsäckarna ligger. Skyddande film stänger hudcellernas förmåga att fullständigt självrena och ta emot näringsämnen, så läkare-trichologer och frisörer applicerar aldrig sådana medel till hårbotten, men några centimeter recede och distribuera produkten på håret.

  Silikon skyddar och fuktar håret, men glöm inte att dess huvudsakliga funktion är dekorativ. När vi väljer en stiftelse tänker vi först och främst på hur det kommer att förbättra hudfärgen och för det andra hur ofarlig dess sammansättning är. Samma sak kan sägas om användningen av silikon för hår: om du förväntar dig bara en terapeutisk effekt, är det bättre att använda andra speciella näringsämnen. Och fixa resultatet bara med hjälp av silikon.

  Då kommer den täta skyddsfilmen som bildas på håret att ge en "växthuseffekt" och alla näringsämnen i den applicerade masken kommer att absorberas mycket snabbare.

  Om du skickligt använder produkter med silikon, känner till silikonens sorter och funktionerna i dess applikation, kommer ett utmärkt resultat inte att ta lång tid: Mjukt, glänsande, lättsamt hår, som enkelt kan kamma, staplas och skyddas från den yttre miljön. Skada av silikon för hår kommer att reduceras till ett minimum, om du följer huvudregeln: "Allt är bra i mått."

  Fördelarna och skadorna i kosmetika med silikon för lock

  Nuförtiden är det knappast möjligt att hitta en kvinna som inte skulle veta om den här komponenten. Det läggs till en mängd olika kosmetika för strängarna. Men förmodligen, få personer vet exakt vad det är för, hur man använder det korrekt för att inte skada håret.

  Tyvärr använder kosmetiska företag som producerar sådana produkter inte alltid naturliga ingredienser. I grund och botten fylls de av silikon och en massa parabener. Och för att välja rätt läkemedel måste du först ta reda på vilken silikon som är för hår och vilken effekt det har på håret.

  Silikon - vad är det?

  Denna högmolekylära organosilikonförening, innehållande syre i dess sammansättning, organiska och oorganiska substanser, vilka är monterade på kiselmikropartiklar.

  Enkelt uttryckt är det ett syntetiskt fett. Det är inte ett allergen och irriterar inte huden. Förorsakar inte förgiftning.

  Första gången det användes i kosmetika ungefär ett halvt sekel sedan, och efter ett tag började de lägga till nästan alla vårdprodukter för lockar. Omfattningen är ganska omfattande.

  Förberedelser med dess innehåll kan skydda lockar från de skadliga effekterna av solljus och enheter som används för styling. De hjälper till att återställa strukturen och ge ett vackert utseende på locken.

  All silikon kan delas in i fem typer:

  1. Vattenlöslig. Den används som tillsats i schampo för volym och tvättas lätt med vatten. Minskande negativa effekter av ytaktiva ämnen på håret.
  2. Oil. Som regel läggs de till balsam, masker och balm. Det ligger på trådarna med en tunn film och soldater vågar av skadade lockar. Den behåller fukt vid användning av en hårtork och samtidigt stryker järnet. Förenklar kamningen. Håret blir mjukare och glänsande. Men användningen av droger där den ingår, rekommenderas ofta inte.
  3. Flyga. Det läggs till outplånliga preparat, såsom skinn, balsam, lack, spray. Efter applicering avdunstar den snabbt. Det ger slät hår och silke. Gör curls lydiga. Väl tvättas bort.
  4. Hög polymer. Används huvudsakligen i professionell kosmetika. Det läggs till vax, en lack, mousse. Han limar delade ändar och bättre håller krullarnas form. Men det är mycket svårt att tvätta bort.
  5. Silikonolja. Den används för färgade, kraftigt skadade och förlängda lockar. Formar en tät film, mycket resistent. Ger sken och eliminerar skador. Det är svårt att tvätta av även med varmt vatten.

  Huvudåtgärderna för denna komponent är:

  • skydd av krullar från brittleness, skada och torkning;
  • ökning i mjukhet och silkiness;
  • glansförstärkning;
  • avsevärd lindring av repor
  • gör krullarna felfria och motståndskraftiga mot miljöpåverkan.

  Silikonhår Kosmetika

  Nu innehåller nästan alla kosmetika i kompositionen flytande silikon, det används av både vanliga kvinnor och modeller.

  Shampoo för hår. Detta verktyg passar väl till ägare av långa krullar. Komponenten fördelas längs stångens längd, skapar en skyddande film och ger volym.

  Håret är mer benäget att torka, inte så mycket förvirrat och lättare att kamma. Vågarna slätas och splittrade ändar är lödda. Dessutom är varje sträng skyddad från klor i vatten, utanför från ultraviolett strålning, och när det läggs från bränning.

  Som ett resultat blir håret glänsande och inte så tjockt. Shampooer för färgade lockar innehåller som regel silikonolja och tvättas av ganska svårt.

  Balm för hår. Sammansättningen av läkemedlet innehåller ofta en outplånlig form. Och där ligger dess skada. Men det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att ett slags verktyg är nödvändigt för vissa kategorier av kvinnor. Det är faktiskt omöjligt att sträcka håret med hjälp av en strykning, under daglig styling och blekning. Vid användning är det nödvändigt att strikt följa åtgärden. Tvätta av det här verktyget endast med schampo djup rengöring.

  Hårmask med silikon. De finns alltmer i försäljning. Efter användning uppnås en omedelbar effekt. Curls blir större och lättare att passa.

  Kosmetika för lock med silikon: fördelarna och skadorna

  Vad är fördelen med denna komponent?

  Som det visade sig har han en imponerande mängd fördelar:

  1. Låg kemisk aktivitet. Den här egenskapen låter dig lägga till en komponent i kosmetika för lockar utan rädsla för utseendet av oönskade interaktioner med resten av drogen. Och i själva verket har det blivit nästan omöjligt att skaffa ett medel där denna komponent inte skulle existera. Det läggs till nästan alla schampon, balm, masker och till och med målarfärger.
  2. Minimal toxicitet. En av de viktiga faktorerna, vilket tyder på att komponenten inte har någon skadlig effekt, eftersom den inte absorberas av kroppen.
  3. Temperaturbeständighet. Det är möjligt att använda preparat som innehåller denna komponent med oförändrad effektivitet när som helst på året och i vilket som helst väder.
  4. Låg värmeledningsförmåga. Fastigheten används för värmeskydd av håret.
  5. Bildandet av en vattentät film. Skyddar hår från förångning och absorption av överskott av fukt. Det betyder att det är värdelöst att använda preparat som innehåller en sådan komponent på torrt hår, och att applicera på vått hår kommer att gynnas genom att behålla fukt i varje sötnos.
  6. Motstånd mot vissa typer av oxidationsmedel. Ozon och UV-strålar som kan skada håret. Användningen av silikonoljor är att skydda krullarna mot de skadliga effekterna av en frätande miljö och vid användning av alla typer av belysnings- och färgberedningar.

  Dessutom, fördelarna med användningen av produkter för vård av redan målat hår.

  Vilka skadliga effekter har detta ämne?

  Faktum är att omslutningen av filmen inte gör krönningarna hälsosamma, men skapar bara visuell skönhet.

  Vad är skadlig komponent:

  1. Effekten av vackra lockar är ganska kortsiktig.
  2. Frekvent användning av verktyget gör låsen spröd och matt.
  3. Förhindrar att vitaminer, syre och näringsämnen kommer in i folliklarna. Begränsar normal försörjning.
  4. Odelbara former kan ackumuleras vid frekvent användning.
  5. Används inte för sår på huden, mjäll och seborré.

  Använd sådan kosmetika bör vara klokt, för att inte orsaka irreparabel skada.

  Regler för ansökan

  Om du fortfarande bestämmer dig för att applicera kosmetika med silikon, är det viktigt att komma ihåg att detta kan göras inte mer än två gånger i veckan i sådana fall då krökning med krullning med järn är nödvändigt. Denna komponent hjälper till att skydda håret från värme och göra det friskt och glänsande. Använd inte för ofta lacker stark fixering. I de flesta fall innehåller dessa beredningar silikon. Med frekvent användning av håret blir det tråkigt och livlöst.

  Det är lämpligt att tvätta av den här komponenten varje dag med ett speciellt schampo. För att uppnå detta mål är schampon innehållande aktiva växtbaserade ingredienser perfekta. Det rekommenderas inte att applicera sådana kosmetika på huvudets hud, eftersom silikon helt stänger porerna och orsakar mjäll och eventuellt håravfall. Sådana preparat appliceras endast på krullarna.

  Hur man återställer lockar efter silikonhaltig kosmetika

  Om du succumbed till reklam, jagade efter glänsande och lyxiga lockar och började använda verktyg med silikon, vilket skadar dina lockar, förtvivla inte, återställ hårets skönhet, även möjligt.

  Använd vanliga barns tvål och ättika. Det är nödvändigt att tvätta huvudet mycket noggrant med tvål och skölj med ättika. Därefter bör du sluta använda produkter som innehåller silikon.

  Fullständigt avvisa sådana medel, ge krullarna tid att återhämta sig. Börja med en kurs av masker, som endast omfattar naturliga ingredienser, och glöm inte massage. Återhämtning kan ta från tre månader till sex månader.

  Upprätt en hälsosam kost och ordentlig vila, försök att undvika stressiga situationer. Och först då kommer ditt hår att bli avundsjuka av andra, vackra, skina och, viktigast av allt, friska.  Nästa Artikel
  Esvitsin för hårväxt: hur det fungerar och om det finns en effekt från användningen