Hur färgar hårbasma och henna


Kvinnlig intuition är inte lurad. I deras anknytning och vanor kan kvinnor vara överraskande konsekventa. Tja, om de älskar något, för alltid. Bland föremålen för permanent kvinnlig dyrkan har basmen för hår länge varit fast etablerade. Denna 100% naturliga färgämne har vunnit kvinnornas hjärtan för tusentals år sedan.

Ålders popularitet är inte ett hinder

Men om du observerar historisk noggrannhet, så måste det sägas att inte bara kvinnor använde Basma. Forntida män målade ofta sina lyxiga skägg med det för att erövra kvinnors hjärtan.

Detta färgämne var ganska dyrt, och bara rika människor kunde färga håret i basma. Kvinnor använde en sådan "knappa" produkt för ögonbryn, ögonfransar, applicera ornament på kroppen. De förföljde målet, oförändrat från antiken: att bli ännu vackrare.

De råvaror som samlats på plantagen för dyrbar färg lagrades i påsar av djurskinn och inte i låren på deras tyg. Konserverad färgämne så att den inte suger in i materia. De husvagnar som transporterade det fick en förstärkt säkerhet. Värdet av vegetabiliska produkten var mycket högt.

Det första historiska omnämnandet av den naturliga förundran av målningen var daterad till 700-talet f.Kr. Men idag samlar Basma för hår rave recensioner av våra samtidiga. Vad är det gjort av?

Vad är basma?

Ett sådant populärt färgämne är av vegetabiliskt ursprung. Dessa är torkade och krossade blad av indigofer. Först användes vilda växter för att erhålla målar, då odlades de och redan från stora plantager skördade dyra växtmaterial.

Indigo växt växer i länder med varma tropiska klimat. Detta är en blommande växt av legume familjen. Det är väldigt vackert under blommande och påminner oss om en lila buske.

Det grågröna pulvret som erhålls från de torkade bladen av indigofer är inte för pretentiös i utseende. Men det är han som kan göra underverk med vårt hår.
Förutom färg fyller en helande grönsaksdryck krullar med vitaminer och biologiskt aktiva substanser. Inte undra på att Österns skönheter, som har använt Basma för färgning i århundraden, hade glänsande, flytande, förtrollande hår med skönhet.

Erfarenheten av kvinnor var användbar för våra samtidiga. Basma har alltid varit i efterfrågan. Eftersom det är användbart! Tanninerna i den närmar sig hårbotten, hjälper till att växa och stärka håret. Lämpliga och tåliga kemiska färger har inte kunnat avstå från denna miljövänliga naturprodukt från marknaden.


En nära släkting, du kan säga att den naturliga "syster" av Basma är henna. I takt med att dessa "vänner" av kvinnlig skönhet ger stora fördelar. De ger önskad och bestående hårfärg, de ger hälsa, och vi har ett bra humör och en känsla av självförtroende.

Färgen beror på proportioner.

Om du svarar på den direkta och specifika frågan: "Hur färgar du ditt hår med basma?", Då är det logiskt att beskriva färgprocessens tekniska process. Först gör bara det.

Vi köper basma. Och henna! Basma utan "relativ" kommer inte att ge dig önskad färg. Hon kan vackert färga jeans med indigoblå, när hon fått utmärkt bläck från henne, men hon kan "grön" hennes hår. Det är nödvändigt att lägga till henna till basma, men låt oss prata om proportioner lite senare. Var uppmärksam på det utgångsdatum som anges på påsarna. Vegetabiliska produkter måste vara färska och av hög kvalitet.

Beroende på hårets längd och tjocklek, välj mängd pulver (50-200 gr.). Häll i porslinskivor, häll gradvis med varmt vatten, blanda noggrant. När det utspädda pulvret tar konsistensen av tjock vätska (eller gräddfil) är den redo att användas. Du kan lägga till några droppar essentiell olja. Det kommer att lägga till smak och göra det lättare att applicera färg.

Applicera vattnet (medan det är varmt) på huvudet med en speciell pensel. Håret kan vara torrt eller vått. Glöm inte handskarna. Täck med en klädkleda eller handduk för att hålla kläderna torra.

Börja processen bättre med occipital regionen. Varför? Därför är huvudtemperaturen lägre och färgprocessen kommer att gå långsammare. Gå sedan till kronan och templen. Distribueras över hela längden.

När färgen är jämnt fördelad över huvudet och håret, sätt på ett duschlock eller täck huvudet med en plastpåse. Värm en handduk, lind den över förpackningen. Så processen med färgning kommer att gå mer intensiv.

Om du vill få en mörk färg, håll färgen i en timme, du kan och mer. För lättare toner räcker det att gå ca 20 minuter i turbanen. Om det finns mycket grå hår måste färgen repeteras. Men det blir ingen skada.

Skölj utan schampo. Skölj huvudet med varmt vatten. Om håret i önskad nyans inte tvättas i 3 dagar så att resultatet är väl etablerat.

Nu tillbaka till valet av färg. Från det i vilka proportioner kommer det att finnas en henna och en basma i lösningen förberedd för färgning, hårfärgen, beror dess intensitet.
I denna fråga beror mycket på en persons personliga egenskaper, men i allmänhet är mönstret följande:

 • För svart: Basma 3 delar, Henna 1 del. Håll 3 timmar.
 • Kastanjfärg: Basma 2 delar, Henna 1 del. Håll 1-1,5 timmar.
 • Ljus kastanj: Basma 1 del, Henna 1 del. Förvara inte mer än 1 timme.
 • Ljusbrun färg: proportionerna är desamma, lämnar i 30 minuter.
 • Bronsfärg: Basma 1 del, Henna 2 delar. Håll i 1,5 timmar.

Vi svarar på frågor

Trots den naturliga färgmetodens stora ålder framstår frågor om detta ämne. Så du måste svara på dem!

Hur färgar du ditt hår Basmo svart?

Hur lång håller basma på håret?

Är basma skadligt för håret?

Kan jag färga mitt hår med vanlig färg efter basma?

Om du är en fläkt av naturliga produkter som skapats för oss av en intelligent natur och inte vill ha problem efter att ha använt kemikalier, måste du färga håret med henna och basma. Metoden som bevisats av århundraden kommer inte att släppa dig ner.

Gilla vår artikel? Vi inbjuder dig att gå med i vår vänliga gemenskap på Facebook och Odnoklassniki.

Dela intressant! Berätta om den här artikeln till dina vänner och bekanta i ditt favorit sociala nätverk med knapparna i panelen till höger. Lämna dina kommentarer och feedback, vi kommer gärna att höra din åsikt.

Recensioner om användning av basma för hår

Innebär basma med henna grå hår och hur starkt? Jag färgar bara mitt hår på grund av grått hår, målar bara rötterna. Tack för svaret)

Hur färgar håret i basma: naturlig vård och perfekt färg

Ständigt på hyllorna i nya butiker för hår. De konkurrerar med varandra i kvalitet, olika färger, säkerhet och användarvänlighet. Det finns för varje smak någon färg. Och ändå, blygsamma påsar där det finns en naturlig basma för hår, förlorar inte popularitet på sin bakgrund. Varför?

Hemligheten med icke-blekande efterfrågan är enkel. Basma är en 100% naturlig produkt, kvaliteten på färgning är inte sämre än moderna medel. Och med antalet fördelar för våra frisyrer, torkar detta nondescriptpulver "näsan" till och med de mest luxuriösa skönheterna som avbildas på lådorna med hårfärger.

Forntida och väldigt moderna

Det faktum att färgen från en exotisk växt indigofer kan färga jeans blå "indigo", vi lärde oss relativt nyligen. Men om de fördelaktiga egenskaperna hos pulveret som framställts av löv av samma tropiska träd, har det varit känt under mycket lång tid. Det första namnet på pulvret med det moderna namnet "Basma" daterades till 700-talet f.Kr.

Först använde invånarna i antika Kina och Indien, och bakom dem Egypten, Grekland och Rom, Basma för medicinska och kosmetiska ändamål. Det var ursprungligen dyrt, men kunde det stoppa kvinnorna som bodde under dessa dagar i ett försök att vara vackrare?

Basma - en stor färgämne. Detta verktyg kan färga fibrer från mörk kastanj till svart. Naturlig basma för hårrecensioner har den mest smickrande, eftersom den är avsedd för dem av naturen själv. Dess huvudsakliga åtgärder i förhållande till vårt hår:

 • Gör hårstrukturen felfri;
 • Stärker hårsäckar
 • Aktiverar tillväxtprocessen
 • Ger håret en saftig färg och naturlig utstrålning;
 • Det kan förbättra hårbotten och bli av med mjäll.

Ett bra rekord för ett blygsamt grått pulver! Alla dessa regalia testas tidigt och bekräftas av generationer av kvinnor som såg ljusa och attraktiva tack vare Basma.

Kortfattat om ansökan

Du har bestämt dig för att lita på ett beprövat verktyg och färga håret med Basma. Först tre enkla tips som hjälper dig att undvika besvikelse:

 • Köp Basma, var noga med att vara uppmärksam på hållbarheten. Använd inte utgående produkt. Dåligt färgämne kan torka ut hårbotten, och färgen efter färgning kommer att vara långt ifrån önskad;
 • Om du nyligen har tillåtit använd inte Basma. Hårfärgning efter kemisk behandling är oacceptabelt;
 • Efter att ha färgat ditt hår med basma i sin renaste form kan frisyren få en viss grön nyans. För att undvika detta obehagliga fenomen, lägg till lite Henna. Henna är en "släkting" av Basma efter ursprung, hon kommer att tillföra perfektion till hennes tribeswoman.

Beroende på hur mycket Henna du lägger till färgningsblandningen kommer färgens intensitet och färg att förändras. Ungefärliga proportioner:

Svart färg basma 2 delar Henna 1 del

Brons färgbasma 1 del Henna 2 delar

Kastanjebasma 1 del henna 1 del

Ljusbrun basma 1 del henna 1 del (håll i en kort stund, inte mer än 30 minuter)

Nu kan du lära dig att färga håret i Basma. Processen är enkel, men den har några särdrag. Häll blandningen av basma och hennapulver med varmt vatten på minst 90 grader. Vatten behöver gradvis tillsättas så mycket att uppslamningen av tjock gräddans konsistens erhålls.

Medan kompositionen är het, applicera den på huvudet. Först, fluff rötterna väl, sedan sprida sig över hela längden av håret. Det rekommenderas att starta proceduren från huvudet, framåt. Glöm inte att sprida din panna med en grädde så att färgen inte absorberas i huden.
Färgen fungerar bättre om den appliceras på förvasket, fortfarande vått hår. Efter applicering av uppslamningsfärgen, lägg på huvudet en plastpåse eller lock för duschen, värm den med en handduk och håll i 1,5-2 timmar.


Färgblandningens inverkan beror på hårets tjocklek, på längden, tjockleken. Därför ta hänsyn till de enskilda egenskaperna hos ditt hår. Om färgen efter färgning visade sig vacker och passar dig, tvätta inte håret med schampo, gå runt dag 3, låt färgen härda.

Om tonen är för mörk, tvätta håret med schampo. Färgen blir blekare. Du kan skölja huvudet med vatten surgjort med citronsaft. Citron kommer att tända håret.
Gråt hår är även målat med Basma, men mer än ett förfarande kommer att krävas för att gråhåriga strängar ska försvinna helt.

Fråga svar avsnitt

Svara på frågor om användningen av Basma, som är vanligast.

Hur lång håller basma på håret?

Håller lång och fast. Inte värre än kemiska färger. Behöver bara tona växande rötter. Var inte förvirrad av det faktum att vattnet, som du sköljer huvudet efter tvätt, målas först. Detta lämnar en extra färg, hårfärgen kommer inte att förlora sin intensitet avsevärt.

Kan jag färga mitt hår efter basma?

Du kan! Men det är bättre att vänta lite tid. Ca 2-3 månader. Vegetabiliskt färgämne avlägsnas inte från håret. Och med kemiska preparat, som inkluderar resistenta hårfärger, får det inte kombineras. Färgen kommer att vara ojämn och inte alls vad du förväntar dig. Därför är det bättre att först försöka måla på en separat strand.

Är basma skadligt för håret?

Det kan bara vara snyggare med en grön nyans som kommer att visas om du felaktigt använder den för färgning. Kombinera inte med kemiska färgämnen och perm. Och allt kommer att bli bra!

Lyxiga svarta eller chokladfärgade lockar. Sammet eller silke. Långa eller rörliga axlar, liggande eller samlade i en graciös bulle. Ditt hår kommer alltid att vara vackert om du bryr dig om dem med naturliga och beprövade produkter.

Relaterade inlägg:

Hur färgar du ditt hår i basma: naturvård och färg perfektion: 5 kommentarer

Jag har redan lite grått hår och jag använde färgverktyg, kan jag använda henna med Basma?

självklart! Min mormor gör det här för mig))))))))))

Har henna med basma torrt hår?

Devonki. Säg mig, snälla. Jag älskar att måla Henna med Basma. Håret är perfekt. Jag bestämde mig för att göra en mörkare färg. Men ju mer Basmy, desto svårare är det för mig de första dagarna efter målningen. Håret förstör allt. Då kan varken en örngott, något ljus tvättas. Hur man gör, så att färgat Basma-färgat hår under de första dagarna inte målade någonting. Tvätta Basma mycket noggrant. Färg är som, men det här problemet är att döda.

Jag hörde att det hjälper till att skölja med en lösning av ättika och vatten (2 skedar per liter vatten), men jag har inte provat det själv...

Basma - garantisten för oklanderlig hårfärg

Idag kan någon tjej ha råd med alla slags experiment med hår, eftersom den moderna skönhetsmarknaden har en stor mängd olika kosmetika för att genomföra de mest våldsamma idéerna. Om du har bestämt dig för att ändra hårfärgen, kan du lätt hitta på hyllorna i specialaffärer som uppfyller alla dina krav. Men för de som har för ömt och känslig hårbotten rekommenderas inte färgning med kemikalier, eftersom vissa komponenter i denna produkt kan orsaka allergisk reaktion. I det här fallet är det vettigt att vända sig till naturliga och säkra färgämnen, som henna och basma för hår.

Förutom att dessa naturliga färgämnen kan förändra hårfärgen både radikalt och i flera toner, har de också en helande och återställande effekt. Låt oss prata mer om hur du färgar håret med basma. Du kommer att bekanta dig med de grundläggande rekommendationer som ska följas när du arbetar med Basma, lära dig hur du ska behålla proportionerna för att uppnå önskad nyans och lära dig också mycket användbar information.

Fördelar med Basma

Det ljuva pulvret av en grågrön nyans, kallad Basma, älskade många flickor på grund av dess utmärkta egenskaper. Huvuddragen i denna naturliga produkt innehåller följande egenskaper.

 • Färgning med Basma kommer att göra ditt hår glänsande, mjukt, flytande och voluminöst.
 • Basma återställer helt strukturen av skadat hår, stärker rötterna, mättar fibern med alla slags vitaminer och aktiva substanser.
 • Det rekommenderas att färga håret med henna eller basma om du har mjäll, eftersom dessa produkter förbättrar hårbotten, vilket ger en terapeutisk effekt på det.
 • Efter appliceringen av detta pulver kommer färgen på ditt hår att få en naturlig rik och saftig nyans.
 • Många rekommenderar att man färgar krullarna med Basma, eftersom den här naturliga ingrediensen inte bara stärker håret utan också hjälper det att växa hår.

Hur får man den önskade nyansen?

Trots en sådan imponerande mängd positiva egenskaper måste du vara mycket försiktig med Basma. Få personer vet att färga hår med detta pulver i sin rena form rekommenderas inte, eftersom du kan få en smutsig grågrön nyans som resultat. Men i kombination med henna, kaffe, kakao och andra naturliga färgämnen kan basma ge dina lockar en tjock och rik färg. Om du bestämmer dig för att färga håret med detta pulver, bör du veta att för att få den önskade nyansen är det nödvändigt att strikt följa proportionerna. Basma blandas vanligtvis med henna, vilket gör att du kan få helt olika färger, beroende på antalet tillsatta komponenter.

Vi föreslår att du känner till de ungefärliga proportionerna som hjälper dig att blanda ingredienserna korrekt för att få önskad nyans av hår.

 1. För att lätt uppfräsa den ljusbruna färgen och ge krullarna med ljusstyrka och glans, blanda en påse med henna och basma. Du måste hålla en sådan blandning i högst 30 minuter, annars kan skuggan bli mycket mörkare än du önskar.
 2. Älskare av brunt hår måste hålla sig i samma proportioner, bara tiden för interaktion av färg med lockar kommer att vara från 1 till 3 timmar. Det beror helt på hur mörkt du vill få resultatet.
 3. En trevlig och rik brons hårfärg erhålls om du kombinerar henna med basma i två till en proportioner.
 4. Och om du färgar håret med en blandning av samma naturliga färgämnen, bara genom att blanda 2 delar basma med en del av henna, då blir du i slutet av mörkbruna, nästan svarta krullar. Ju längre färgen desto rikare blir hårfärgen.
 5. För dem som lockas till den blåaktiga färgen kan du tillämpa följande proportioner: 3 delar basmakulver för en del Henna. Denna komposition kommer att göra ditt hår piercingly svart.

Tekniken för färgkrullning med Basma

Efter att ha definierat rätt proportioner är det nödvändigt att korrekt förbereda blandningen så att resultatet av färgning uppfyller dina förväntningar. Kom ihåg: Basma eller hennapulver ska spädas med varmt vatten, men det ska inte koka varmt vatten. Blanda försiktigt med blandningen för att göra en tjock gruel, du kan lägga till en tesked vegetabilisk olja (till exempel oliv eller mandel).

Beredda kompositioner måste färgas håret innan det blir kallt. Applicera färgen på rena och torra krullar. Efter proceduren för applicering av blandningen är det lämpligt att linda huvudet med en film och linda en varm handduk eller bära en hatt. Detta kommer att förbättra effekten av naturliga färgämnen. Ägare av torrt och glest hår kan suga henna och basma med varm mjölk eller kefir istället för vatten. För flickor med fet hår är rött vin perfekt för detta ändamål.

Om du ställer ut för att förbättra hårets struktur, stärka dem, blir 10-15 minuters interaktion mellan krullarna och färgämnet tillräckligt. Men för att ändra färgen på ditt hår, tar det lite mer tid. Allt beror på skuggan du vill få. Någon håller Basma i ungefär en halvtimme, och några tjejer som vill färga håret ordentligt, helt ändra den ursprungliga färgen, föredrar att gå med en liknande blandning på huvudet i 5-6 timmar.

Användbara tips om att använda basma

Om du först bestämmer dig för att prova naturliga färgämnen, måste du följa vissa regler. Våra tips hjälper dig att klara av den här uppgiften.

 • Innan du torkar allt hår med basma, prova den här naturliga produkten på en separat sträng för att bestämma hur lång tid det här förfarandet tar och se det slutliga resultatet.
 • För att undvika färgning av huden smörj den med vegetabilisk olja eller fettkräme.
 • Blanda alla ingredienser i en glasbehållare, applicera färgen med en speciell pensel och glöm inte att skydda huden på dina händer och naglar genom att ha på plasthandskar.
 • Det är nödvändigt att måla lockar direkt efter kompositionens beredning, utan att vänta tills det kyls. Detta förhindrar oxidation av blandningen.
 • Varje tjej bestämmer individuellt hur mycket man ska behålla färgen, eftersom den slutliga hårfärgen direkt beror på den. Det tar minst en timme att få en djup och rik ton.
 • Spola basmu, använd en stor mängd vatten och kassera shampoo och skölj. Den naturliga färgen för en annan dag påverkar hårbotten och krullarna, så den slutliga nyansen kanske inte visas omedelbart, men bara efter 3 dagar.
 • För att fixa färgen, skölj låsen med surgjort vatten. För att göra detta, tillsätt en juice av halv citron eller 2 matskedar vinäger till en liter vatten. Efter denna procedur kommer håret att få en ovanlig mjukhet och bländande glans.
 • Missa inte basmen! Färg inte håret oftare än en gång var tredje månad, eftersom du kan orsaka dem allvarliga skador.

Efter dessa rekommendationer kan du säkert färga dina lock med naturliga färgämnen hemma. Tro mig, resultatet av användningen av basma i kombination med henna kommer gärna överraska dig. För att förhindra eventuella misstag i färg, föreslår vi att du tittar på en cool video, som beskriver i detalj hela processen med att göra sådan färg. Använd naturliga ingredienser för hårvård, och de kommer alltid att glädja dig åt deras hälsa och bländande skönhet!

Hur mycket tid måste jag behålla Basma på mitt hår?

Några konstiga basma gick, målar inte. Nästan helt (även om det borde, i teorin). Varken blont hår, varken grå eller mörk.

Hur mycket behöver du behålla det, så att någon effekt kommer att bli?

För en bättre effekt rekommenderas basm att blandas med henna. Förhållandena och tiden för färgning beror på vilken färg du vill uppnå.

Varm blondin - Basma och Henna tas i lika delar, 30 minuter;

Ljus kastanj - samma proportioner, 1 timme;

Rik choklad - b3: x1, 1 timme 30 minuter;

Bronsbrun nyans - B1: x2, 1 timme.

För att få den svarta färgen, den berömda "kråka vingen", rekommenderar mästarna att färglägga i två sätt. För det första håret färgas med henna i en timme, sedan tvättas Henna och appliceras på basma, hålls i två timmar.

Vid framställning av bläckblandningen kan inte metallobjekt användas.

Basma utspädd med kokande vatten, blandningen med henna - vatten 80 ° C.

Endast på ett experimentellt sätt kan detta bestämmas. Jag fick första gången och jag hade tur. Eller hellre, ju längre, desto mörkare är färgen. Det finns ingen dålig basma: "du vet bara inte hur man lagar mat", som de säger. Jag räknar alltid med att jag dammer basmen innan jag applicerar den på mitt hår, jag förväntar mig alltid att den ändrar sin färg så grön som den är i sin ursprungliga form och aldrig applicera den på håret. Som jag förstår är det nödvändigt att enzymet färgar i dessa korn öppnar, så kommer reaktionen och interaktionen med håret att gå. Och hade aldrig misslyckat. Så behöver du aldrig skynda dig. Om jag ser och hur det var grönt, är det så, jag kan värma upp det lite.

Basma, fördelarna och hårskador. Instruktioner för beredning och färgning av hår med henna och basma

Vad är basma?

Basma är ett naturligt färgämne som är känt för mänskligheten sedan antiken. Dess huvudsakliga funktion har alltid varit att färga hår, även om det ibland användes för att ge den önskade färgen till tygerna.

Ämnet i fråga är ett pulver med en gröngrön färg. Den produceras från en tropisk tropisk växt, vars torkade blad är malda för att erhålla önskad konsistens.

Fördel och skada

Bland de positiva egenskaperna hos detta verktyg är:

 • Det är en miljövänlig produkt som inte kan skada hår och hårbotten.
 • Kan läka sår
 • Avlägsnar inflammatoriska processer;
 • Kompositionen innehåller C-vitamin, vax, olika hartser, tanniner, mineralämnen som har en terapeutisk effekt på skadade trådar;
 • Motstår förlust, stärker hårsäckar
 • Förhindrar mjäll
 • Förstör skadliga bakterier som orsakar patogener i hårbotten;
 • Främjar tillväxten av friska och starka krullar;
 • Ökar volymen, vilket ger en känsla av tjockt hår, vilket är viktigt för dem som är naturligt smala och inte särskilt tjocka.
 • Lämplig för känslig hårbotten;
 • Krullarna blir skina, få en rik mörk färg.

När du planerar att färga håret med Basma måste du först veta om den skada den kan orsaka:

 1. Det är svårt att tvätta bort och kräver under en lång tid;
 2. När färgning sker för första gången eller efter användning av andra färger kan basmen förekomma i oförutsägbara färger;
 3. Du kan inte göra en perm för håret, eftersom du kan få i slutändan grön färg på huvudet;
 4. Dåliga färgämnen gråhår, vilket gör dem synliga på den allmänna bakgrunden;
 5. Med frekvent användning gör det strängar torra och spröda.

VARNING! Basma innan du använder kombinerat med henna. Detta skyddar dig från att få en grön, blå nyans på strängarna.

Vilken färg ger naturlig basma?

Utan användning av tillsatser ger naturlig basma en blå eller grön nyans. Det beror på den naturliga hårfärgen. Henna hjälper till att ge dem den nödvändiga nyansen. Det tillsätts till den analyserade färgen i en viss mängd.

Henna och basma kombination

Uppmärksamhet på vilken nyans du vill få på huvudet, du måste observera olika proportioner av dessa två komponenter:

 1. Det kommer att bli möjligt att få en kastanjfärg om du blandar basma med henna i lika stora mängder;
 2. För att få trådarna att få en svart ton med en blå nyans, kombinera en del av henna och exakt dubbelt så mycket basma;
 3. Om du vill göra en bronsfärg, förbered dig mycket av en viss mängd basma och henna, vars mängd ska vara dubbelt så stor.

VIKTIGT! Följ rekommendationerna från experter vid beredning av färg, liksom metoder för dess tillämpning, för att få ett resultat av det önskade resultatet.

För att inte förstöra utseendet, måla en curl med det aktuella organet, utvärdera resultatet och tänk på om du vill se dig själv så här i spegeln.

Hur man förbereder en lösning och väljer en nyans

För att undvika överraskningar på ditt huvud, förbered en blandning av basma och henna och applicera det försiktigt på en liten del av strängarna. Håll i en viss tid och spola. Om du inte vet vad resultatet kan vara efter att du har applicerat färgen, kom ihåg att det blir svårt eller nästan omöjligt att tvätta det. Om den resulterande färgen passar dig, fortsätt färgningsproceduren.

Framställning av lösningen är som följer:

 1. Blanda färger i torr form;
 2. Värm vattnet till 90 grader och tillsätt det gradvis till pulvret.
 3. Om du vill ge ditt hår en intressant nyans, lägg till ytterligare komponenter istället för vatten.
 4. Den färdiga massan ska likna tjock gräddfil;
 5. Tillsätt några droppar av någon essentiell olja så att håret inte är torrt och färgen är lättare att lägga sig ner.

Vissa komponenter kommer att bidra till att diversifiera basmens färg och göra den mer unik:

 • Grönt te hjälper till att få ljus brun kastanj färg;
 • En infusion av lök ger strängarna en brun färg;
 • Elderbärsaft kommer att göra ditt hår rosa eller lila;
 • En blå båge ger en lila nyans;
 • Färskt kaffe kommer att göra trådarna i en brunett choklad.

Rätt proportioner för att få rätt färg.

Det är bara möjligt att få önskad nyans om den önskade andelen av de två komponenterna observeras:

 1. Blanda samma mängd basma och henna och kan få en ljusbrun eller blek kastanjeskugga.
 2. En matsked Henna och två matskedar basma ger en rik brun eller kastanjfärg;
 3. För att ge strängarna en brons eller kopparfärg, kombinera en matsked Basma och två matskedar Henna;
 4. Förhållandet 1: 3 (henna respektive basma) kommer att ge svart med blå nyans.

Henna och Basma hårfärgning

Betraktad naturlig färg är ganska specifik. Det är därför du behöver veta hur man korrekt utför proceduren för att ändra hårfärg hemma.

Målningsmetoder

Det finns två sätt att färglägga:

 1. Blandar komponenterna torra ihop;
 2. Konsekvent applicera och tvätta var och en av dem (används oftast för grått hår för att uppnå en mer likformig färgning).

Hur ofta kan du måla

Det är möjligt att ändra färgen på strängarna av Basma inte mer än en gång i månaden. Annars kan de bli överdriven och förlora styrka.

Färginstruktioner

För att undvika oavsiktliga konsekvenser är det nödvändigt att utföra färgproceduren i enlighet med de grundläggande reglerna och rekommendationerna. Tänk dem mer i detalj:

 • Först måste du tvätta håret med vanligt schampo, utan att använda balsam;
 • Applicera grädden i ansiktet (det underlättar tvättning av fläckarna);
 • Förbered den nödvändiga blandningen, applicera omedelbart den med en speciell borste på trådarna;
 • Börjar att fördela massan på baksidan av huvudet, för det borde vara lite längre att jämnt fläcka;
 • Därefter flyttar vi gradvis till tempel, panna och krona;
 • Borsten borde röra sig mot spetsen av strängarna från rötterna;
 • Torka huden runt håret och allt överskott av materialet.
 • Täck håret med en hatt eller plastpåse.

VARNING! När du är på plats eller ammar, applicera först en liten mängd bläck på huden och vänta några minuter. Med utseende av rodnad, är fläckar eller klåda för att använda detta verktyg strängt förbjudet för dig.

Hur mycket att behålla

Det beror helt på hårets typ, trådens tjocklek och färg. Ju lättare de är desto snabbare kommer skuggan att förändras. Om du vill få en rik färg, måste du hålla färgen längre.

För vackra nyanser är det en viss tid hårfärgen på håret:

 • Blondin - 30 minuter;
 • Blek kastanj - inte mer än en timme;
 • Rika kastanjebruna - en och en halv timme;
 • Koppar eller brons - en och ett halvtimme;
 • Svart, förvärvar en blå nyans - ca 4 timmar.

Hur man tvättar

För tvättning använd endast vanligt varmt vatten. Sköljning av hår inträffar tills vattnet är helt transparent. Shampoo och balsam kan inte appliceras, för att de kan lätta krullets ton.

Om färgen var överexponerad och färgen visade sig vara mycket mörk, kan du försöka tvätta huvudet med tvål. I vissa fall hjälper citronsaft.

Hårvård efter färgning

Efter att återstoden av blandningen har tvättats bort kan strängarna behandlas med en surgjord vätska. Vinäger eller citronsaft läggs till den. De kommer att göra strängarna mer ljusa och glänsande. Försök att torka krullarna med en hårtork så sällan som möjligt för att inte skada eller överdriva dem.

Undersökning: Hur färgar du ditt hår?

Totalt antal röster: 154. Totalt antal medlemmar: 154.

Egenskaper av att måla håret svart

Att nå den aktuella färgen är ganska enkel. För att göra detta, smutsa på henna i 60 minuter, tvätta och färga trådarna med basma. Ju längre det kommer att vara på håret, färgen blir bara svart eller det kommer att få en blå nyans (om procedurtiden når 4 timmar).

Chokladfärg

Denna vackra färg kan erhållas genom att lägga till hönan (högst 25 g) nymalt kaffe i mängden 1 tesked. Du kan förkoka kaffe i 5 minuter, kyla det och tillsätt sedan till torrmassan.

Måla henna och basma grå hår

Jämn färg över vanliga och gråa trådar kommer att ha i flera besök. Först och främst fördela Henna, skölj det och behandla sedan strängarna med basma. Lämna det i enlighet med önskat resultat:

 • Upp till tre minuter - sandfärg;
 • Inte mer än fem minuter - ljusblont;
 • Från 8 till 10 minuter - mörkblond;
 • Ca 20-25 minuter - brunt med en ljus nyans;
 • En halvtimme - naturlig brunhårig;
 • Nästan 40 minuter är mörkbrun;
 • 45 minuter är en vacker chokladfärg;
 • En timme och mer är svart.

I det fallet, om färgen inte ändras efter tiden, och de grå rötterna börjar växa, räcker det bara att tona dem och inte röra hela håret.

Home Coloring Tips

Om du bestämmer dig för att färga ditt hår hemma, glöm inte några knep som hjälper till att uppnå önskad effekt:

 1. Applicera endast på våta strängar. Om de förtorkas på ett naturligt sätt eller med en hårtork, kommer färgen att bli dålig;
 2. Se till att platsen där du ska utföra hela proceduren stängdes med polyeten. Detta förklaras av att en gång på någon yta blir det ganska svårt att torka av verktyget4
 3. Du måste bära handskar och täcka dina axlar med en onödig handduk innan du färgar;
 4. Applicera basma på krullar bara en speciell pensel;
 5. För att hålla färgen strömmande genom ditt hår, lägg till lite glycerin, avkok av linfrön eller vanlig olja. Närvaron av ytterligare komponenter kommer inte att påverka färgen äntligen.
 6. Det är bättre att blanda basma och henna i en glas-, plast- eller porslinbehållare för att inte orsaka oxidation med metallen.
 7. Lämna inte den färdiga massan till nästa gång, eftersom färgen inte kommer att vara som planerat.
 8. När du köper en produkt, studera dess sammansättning. Det måste vara naturligt;
 9. Köp inte utgående färg;
 10. Äppelcidervinäger, som läggs till sköljningsprocessen, hjälper till att göra håret ännu mjukare och mer glänsande.

Recensioner och granskning

Recensioner av Basma är ganska olika. Enligt många, om de används korrekt, enligt alla instruktioner och rekommendationer, kommer du alltid att kunna få den effekt du vill ha.

Vissa användare hävdar att de inte var nöjda med resultatet alls, eftersom håret visade sig vara grönt först efter att ha torkat av färgen, och sedan ändrades skuggan några gånger om dagen.

Iransk basma artcolor

Den har en regenererande, stärkande effekt. Gjord av en unik buske som växer i Iran. Detta färgämne är rikt på vitaminer och spårämnen som skyddar håret mot yttre mekaniska och miljömässiga effekter. Det rekommenderas att använda det för kvinnor i åldern 18 år. Före användning färgas strängarna först med henna och appliceras sedan på basma. Perfekt för alla hårtyper.

Indiska naturliga

Den är gjord enligt det klassiska receptet. Innehåller vitaminer och spårämnen som skyddar lockar och kan inte skada dem. Egenskapen av detta verktyg är att det blandar torrt med henna och appliceras endast i denna form på rena strängar. För att få maximal effekt av färgning, tvätta av blandningen med varmt vatten. För att spara resultatet, tvätta inte huvudet för de närmaste 2-3 dagarna.

Användningen av basma för hår av alla varumärken är en bra lösning för att ge unika egenskaper till sitt utseende. Håret är mättat, vacker färg, blir stark, glänsande. Följ anvisningarna enligt anvisningarna, och du kommer att bli helt nöjd och kommer inte bli besviken i resultatet.

Om den mest älskade - henna och basme. Mitt första inlägg

Välkommen! Jag är en newman hairmaniac. Jag heter Nastya (med mig på dig).
Långt tänkt på vad man ska skriva och valde det ämne som stör mig sedan gymnasiet - det är hårfärgning med naturliga naturliga färgämnen.
Hur många kan komma ihåg, ville alltid ha svart hår, tjockt och glänsande. Men naturen skrattade åt mig - mitt hår är mörkt blont, tunt, rakt. Därför när jag fortfarande var i skolan insåg jag att färgning av hår med vanliga färgämnen i slutändan skulle leda till gallring. Jag försökte ge den önskade färgen med tonics och henna med basma. Som ett resultat blev jag från henna och basma röd, och från tonics - svart, grön. Som student försökte jag måla med professionella färger och en massmarknad. Detta ledde till en försämring av hårets kvalitet. Jag försökte måla på basen av henna och basma med tillsats av ett färgämne, resultatet var fantastiskt, men färgämnet visade sig vara en farlig substans, och jag tappade fallet.
Inte så länge sedan, av en slump, åter uppvakte ämnet basma och henna, och med glädje störde i strävan efter svart hår.

Men jag bestämde mig för att inte upprepa skoltidens misstag och ta reda på allt i detalj innan du färgade med henna och basma black.
Korta teser att alla som vill bli mörka eller svarta hårfärg borde veta:

 • Henna och Basma äter i håret så att det är omöjligt att måla över färgen, speciellt för att lätta. Det hotar med gröna och hårskador. Testad och verifierad på dig själv.

 • Henna målar omedelbart, basma äter gradvis. Vid den första färgningen tvättas den bort, men med efterföljande färgning blir hårfärgen mörkare och mer beständig.
 • Henna och Basma torrt hår. Därför är denna typ av färgning inte lämplig för torrt och sprött hår. Eller du måste lägga till olja i blandningen.
 • Henna och Basma kan inte tvättas av med schampo och tvätta håret i 3 dagar. Under denna tid färgar Henna och Basma fortfarande håret.
 • Basma under dessa 3 dagar målar allt ditt hår berör: nacke, krage, händer, ansikte, kam, örngott

Mitt hår: tokno, långt, deras typ närmare normalt hår, med tendens till fetthalt. De var målade med Belitov-tintsalm.


Färgprocessen. Processens subtiliteter.

1. Henna jag målar antingen 2 gånger i månaden, eller i allmänhet 1 gång. Och så föredra målat bara Basma. Basma Jag målas en gång i veckan, eller en gång i 2 veckor.
2. Henna håller upp till 2 timmar, basma från 5 timmar och hela natten.
3. Jag kan lägga till smör och andra örter till Henna, jag lägger inte till något till Basma.
4. Henna och Basma brygger varmt vatten, men inte kokar.
5. Henna gav en mörkare nyans brygga den med avkok av malet kaffe.
6. Jag kan fortfarande värma Henna, Basma aldrig. När jag är målad med Basma, gör jag ett bandage från bandaget.
7. Innan du färgar huvudet bara med schampo och på vått hår applicerar jag henna eller basma. Det är svårare att applicera på torra och det är sämre fördelat.
8. Henna och Basma späds till en uppslamning, så att konsistensen är som sur grädde.
9. Henna måste bryggas i 40 minuter, jag tillämpar basma där.
10. För henna använder jag keramiska rätter och träpinne från rullar för omrörning. Det är viktigt att inte använda metall.

Så, Henna hårfärgning:


Jag förbereder ett avkok av malet kaffe

Basma hår: användarprogram, recensioner, tips, foton

Hårfärg är ett av de många sätten att göra en kvinnas utseende ännu mer attraktiv och ljus. Men denna procedur är inte lika säker för våra lockar, som tillverkare säger. Kemisk exponering kan leda till allvarliga konsekvenser, varefter det blir extremt svårt att återställa styrkan och glansen av skadat hår. Det är därför som många kvinnor väljer alternativa färger - naturliga färgämnen, som basma.

Vad är basma?

Basma är ett naturligt färgämne som används sedan antiken. Denna naturliga botemedel erhålls från en växt som kallas indigo (indigofer). Strimlad löv innehåller en stor mängd vitaminer och biologiskt aktiva substanser. Det är därför basma är så bra för håret. Trots allt, med regelbunden användning blir håret slät, silkeslen, stark och elastisk. Och sken som förvärvas av hår kan inte jämföras med någon diamant.

Användbara egenskaper

Och nu mer detaljerat om vad den berömda Basma är så användbar för håret:

 1. Stärka håret. På grund av det höga innehållet av mineralämnen i Basma, kommer den regelbundna användningen att hjälpa till att lösa problemet med håravfall. Mycket ofta är håravfall förknippad med brist på vitaminer och mineraler, vilket förorsakar hårsäckarna. Som ett resultat kan vi märka aktiv håravfall under hösten vårperioden, då hela kroppen är akut medveten om bristen på hälsosamma ämnen.
 2. Mjäll behandling. Snö på ditt hår kan se romantiskt bara på julkvällen. Och om vita flingar pricker huvudet året runt, ser det inte så trevligt ut. Och kliar som är förknippade med utseende av mjäll tillkommer inte skönhet i ditt hår. Att lösa problemet med Basma är ganska riktigt. Du borde inte vänta på ett mirakel efter den första applikationen, men med regelbunden färgning av hår med basma kan du notera en signifikant förbättring.
 3. Nutrition hår. Basma närmar sig varje hår med näringsämnen från insidan. Från sådant färg blir håret slät, starkt, fjädrande och glänsande. Inget kemiskt färgämne kan ge ett utmärkt och varaktigt resultat.
 4. Accelererande hårväxt. Denna trevliga bieffekt av basfärgningen noterades av många tjejer. Så om du vill växa långt och friskt hår, så är Basma den naturliga hårväxtaktivatorn du behöver.
 5. Vackert resultat av färgning och den mest naturliga nyansen av hår.

Säkerhetsåtgärder

Naturligtvis, Basma - det här är det rätta valet till förmån för starkt och vackert hår. Men innan du går vidare till färgen måste du lära dig några väldigt viktiga punkter. Annars riskerar du att få ett mycket oväntat resultat i form av grönt eller blått hår blandat med ohälsosamt rödhårigt. På hårets tillstånd påverkar detta inte, men utseendet på sådana experiment kan drabbas avsevärt. Så du behöver färga håret med Basma, vi föreslår att du bekantar dig med flera tips:

 • Använd aldrig basma för rent hår. Hårfärgning bör göras enbart med en blandning av basma och henna i rätt proportion.
 • Använd inte hårfärgbasma om du tidigare använt det vanliga hårfärgen. Även om det var en professionell hårfärg, kommer Basma ge dina lockar färgen på träskgrön.
 • Ett orätt resultat kan också erhållas vid färgning av bashår efter en perm. Varje växelverkan mellan kemi och naturligt färgämne kommer att leda till oväntad hårfärg.
 • Utför proceduren för färgning för fet hår (särskilt grått hår). Basma torkar lite hår, så tillsammans med de fördelaktiga effekterna riskerar du att få torkade trådar, som måste behandlas under lång tid med fuktgivande masker. Alternativt kan du lägga till lite olivolja i den beredda hårfärgsmedelsblandningen, om du bara har tvättat ditt hår igår.
 • Tvätta inte håret i flera dagar efter att du har färgat håret med basma. Härav kommer färgen på ditt hår att vara mer levande och rik.
 • Håll inte basmen på håret under mycket lång tid, om du inte planerar att uppnå en saftig svart nyans.
 • Innan du färgar håret helt med Basma, gör ett färgtest på en tråd. Om resultatet passar dig, kommer det att vara möjligt att färga hela håret helt.

Som du kan se är reglerna helt enkla. Och om du lärde dig dem är det dags att prata om hur du färgar håret i basma steg för steg.

Hur färgar håret med basma: färgtips, instruktioner

Nå, nu instruktionen själv med illustrativa bilder om hur du färgar håret i basma:

 1. Förbered handskar, en pensel och en behållare där du blandar Basma med henna. Glasvaror bör tas i extrema fall kan du använda en plastplåt. Metallskålar för färgning av hår med henna är inte lämpliga, som med kemiska färgämnen.
 2. Applicera en fet kräm på pannans hud längs hårlinjen. Du kan också smita öronen. Detta gör det lättare för dig att skölja kompositionen från huden när henna och basma hårfärgningen är klar.
 3. Blanda henna och basma i önskad mängd. Blandningen måste fyllas med varmt vatten, men inte kokande vatten (max 800). Bestäm mängden vatten själv. Du bör ha en blandning av gräddfil konsistens.
 4. Applicera en blandning av henna och basma på håret med en pensel. Därefter täcka allt hår med ett paket och linda en handduk över toppen.
 5. Ta bort handduken och cellofan från håret efter den tid som krävs och utvärdera resultatet.
 6. Skölj håret väl med varmt vatten. Tvätta Basma och Henna från håret är inte lätt, men måste försöka.
 7. Omedelbart efter färgning bör du inte använda en hårtork för att torka håret. Det blir bättre om ditt hår torkar sig, snarare än under påverkan av hetluft.

Observera: repainting av hår med henna och basma bör göras tidigare än 2 veckor efter föregående förfarande. Trots all användbarhet och naturlighet torkar Basma fortfarande håret, det kan du se genom att titta på bilderna nedan. Så motstår helst 1-2 månader raster mellan färgning.

Hur färgar du ditt hår Basmo svart?

Om du vill få rik svart hårfärg kan du inte blanda henna och basma, men använd dem separat. Mycket ofta kan du hitta sådana instruktioner som hur du färgar håret med Basma Black:

 1. Först applicera en henna på håret och lämna i 50-60 minuter.
 2. Tvätta av henna och torka håret lite med en handduk.
 3. Applicera basma till hår och lämna i minst tre timmar.
 4. Skölj håret med vatten utan schampo och andra kosmetika.

Du kan se den perfekta svarta nyansen några dagar efter färgning, precis nedanför hittar du tydliga exempel i form av ett foto. För grå hår är den här metoden inte lämplig, så för att få svart hår till följd av färgning behöver du hitta något annat alternativ.

Hur färgar grå hår med henna och basma?

Gråt hår för att färga svart med Basmy är nästan omöjligt. För att få denna nyans måste blandningen hållas på strängarna under lång tid. Detta leder alltid till att håret torkas och grå hår är inte klart för sådan extremt torkning.

Med hjälp av henna och basma kan grå hår målas i följande färger:

 • kopparskugga (förhållande av henna och basma för hår 1: 1)
 • mörk koppar (basma / henna i proportion 2: 1)
 • ljusbrun med röd (basma för hår / henna i proportion 1: 2)

Om du lägger till lite malet kaffe eller kakao till färgblandningen blir grå hår choklad. Placerad strax nedanför foto och video hjälper dig att studera i detalj hela det nödvändiga förfarandet för att färga hår med henna och basma utan hjälp av obehöriga personer.

Henna och Basma hårfärgning: metoder och proportioner

Innan du börjar färga håret måste du bestämma önskad nyans. Det är på vilken hårfärg du planerar att få som ett resultat, beror på procenten av basma och henna i den beredda blandningen för färgning. Tiden för färgning på håret är också annorlunda: från en halvtimme till fyra timmar. Så, de viktigaste tricksna av hårfärgning med henna och basma:

 1. För att få en ljus blond hårskugga, blanda henna och basma i förhållandet 1: 3. Håll blandningen på håret i en timme, inte mer.
 2. Blont hårfärg får du om du håller hårfärgen med henna och basma i förhållandet 1: 1. Det är nödvändigt att lämna färgstrukturen på håret inom 30 minuter.
 3. En ljus kastanjeskugga av hår uppnås med samma proportioner, men färgen bör hållas på håret i en timme.
 4. Vacker rik hårfärgkastanje kan erhållas i ett förhållande av 1: 1 och färgningstiden på 1,5 timmar.
 5. Blanda henna och basma för hår i förhållandet 1: 3, du kan få svart färg om du håller blandningen på håret i 3-4 timmar (exakt tiden kommer att bero på hårets struktur).

Om du bestämmer dig för att inte spendera tid att experimentera med färg på en sträng riskerar du att få inte precis den hårfärg som du förväntade dig. Justera hårskugga är väldigt enkelt:

 • För mörkt hår efter färgning, skölj med lite surgjort vatten, med citronsaft eller ättika.
 • För ljus skuggning av håret mörkas genom efterföljande färgning. Ändra bara proportionerna av henna och basma i färgämnen, eller justera exponeringstiden för blandningen på håret.

Hur länge behöver du behålla Basma på ditt huvud?

Som du har märkt är tiden för att hålla basmen på håret från en halvtimme till fyra timmar beroende på önskad nyans. Det finns tjejer som lämnar färgkompositionen för hela natten. Enligt deras råd och feedback, från färgen är färgen ljus och mättad. Men proffs rekommenderar inte att bli involverad i en så lång exponering för basmy. Du kan överdriva strängar, varifrån håret blir poröst och sprött. Detta gäller särskilt för grå hår.

Basme Hair Recensioner

I nätverket hittar du en mängd recensioner om Basma hår. De flesta flickor beundrar tillståndet av lockar efter avvisandet av kemiska färger och övergången till naturliga Basma. Men du kan också hitta negativa recensioner om färgning på detta sätt: en grön nyans, svårighet att tvätta kompositionen från håret, försämring av strängarna.

Felet i sådana recensioner är dock inte Basma själv för hår, och inte överensstämmelse med instruktionerna för dess användning. Om du färgar håret med henna och basma korrekt följer du alla tips tydligt och avviker inte från användningsmetoden, du kommer att kunna undvika alla negativa konsekvenser.

Hur färgar du ditt hår Basmoy: video

För att göra det enklare för dig att räkna ut hur du färgar hårbasen korrekt, föreslår vi att du tittar på videon. Här kommer du att se ovanstående ansökningsförfarande och rätt proportioner.Nästa Artikel
7 sätt att lätta håret utan färg