Topp bästa icke-ammoniak hårfärger


Hårfärg har långt in i arsenalen för moderna kvinnor. Ammoniak, som är en del av sådana färger, är extremt negativ för både hår och hårbotten. Denna kemiska förening går in i hårstrukturen och förstör dess yta, vilket gör det möjligt för utländsk färgpigment att tränga in. För att skydda håret vid färgning har tillverkarna kommit med hårfärger utan ammoniak.

fördelar

 • Minimihalten av skadliga kemikalier.
 • Sammansättningen av ammoniakfria färger innehåller komponenter som har en fördelaktig effekt på håret, till exempel naturliga oljekstrakter. Med denna färg kan du färga håret och förbättra kvaliteten.
 • Ett bra alternativ för kvinnor med känslig hårbotten, där hårfärgning åtföljs av klåda och mjäll.
 • Färgpaletten av färger utan ammoniak skiljer sig i naturliga nyanser. Därför, för dem som vill göra sin naturliga hårfärg lite ljusare, utan att ändra det drastiskt, är denna färg den perfekta lösningen.
till innehållet ^

Hur man använder

 • Vid inköp av en icke-ammoniakfärg är det nödvändigt att vara uppmärksam på dess sammansättning. Om det innehåller aminer (kvävehaltiga organiska föreningar) eller natriumbenzoat, bör du inte räkna med ofarlig färgning.
 • Det rekommenderas inte att tvätta håret dagen före hårfärgen med ammoniakfri färg. Det hjälper till att skydda hårbotten från överdriven torkning.
 • Applicera färgen för att torka håret över hela längden och låt handla i 30 minuter, men om håret är tunt rekommenderas att förkorta färgningsprocessen.
 • Om det bara är nödvändigt att måla rötterna, bör färglösningen appliceras först till rötterna och efter 20 minuter sprida sig över hela längden.

 • Du bör inte överdriva färgen på håret, djupare och rikare färg kommer inte att fungera. Ammoniakfri färg är värt att hålla så mycket tid som anges i anvisningarna.
 • Det är viktigt att inte använda metallrätter, hårborstar och hårnålar eftersom metallet tenderar att oxidera, reagera med färgämnet, vilket gör resultatet av färgning oförutsägbart.
 • Användningen av hårfärg vid färgning av ögonbryn och ögonfransar är absolut oacceptabelt, för det finns specialverktyg.
 • Hur ofta kan hår färgas med ammoniakfri färg? Eftersom den skadliga effekten av sådana färgämnen på håret och hårbotten som helhet är minimal, kan frekvensen av färgning vara 1 gång i 1-1,5 månader.
 • Hur man tvättar

  Tvätta av ammoniakfri färgburk, utan att tillgripa hjälp av kemi. Ägare av torr hårbotten kan använda vegetabilisk olja. Du kan använda en blandning av solros, oliv och ricin i lika stora volymer, eller välj en av dem. Oljemaskan bör hållas på håret under lång tid, det är tillrådligt att lämna för natten.

  Ägare av fet hårbotten lämplig hushålls- eller tjärsåp. Du behöver skumma håret och lämna skum på håret i 30 minuter, skölja av det och använd sedan en balsam eller en fuktgivande mask. Tvål är helt säkert för hud och hår.

  brister

  • Dålig uthållighet. Pigmentet tränger inte in i hårstrukturen, utan färgar endast toppskiktet, så färgen tvättas av bokstavligen i 2-4 veckor, beroende på hur ofta huvudet tvättas. Vissa professionella icke-ammoniakhårfärger kan emellertid skryta motståndet i en och en halv månad.
  • Kan inte måla över grått hår. Ammoniakfria färgämnen för gråhår existerar, men förfarandet för sådan färgning utförs bäst i salongen där mästaren väljer en professionell ammoniakfri lösning med beständigt pigment. Hemma är det ändå meningsfullt att använda färger som innehåller ammoniak eller specialfixare för att behålla önskad färg på grått hår.
  • Det är omöjligt att ändra färgen från mörk till ljus i en färg. Ammoniakfritt glittande hårfärg ger maximalt 2 färger.
  • Frånvaron av ammoniak gör det inte helt säkert, till exempel, henna eller basma. Professionella mästare rekommenderar gravida kvinnor under första trimestern att avstå från färgning. Vid 2: a och 3: e trimestern är det möjligt att använda icke-ammoniak hårfärg under graviditeten, under denna period skyddar placentan fostret på ett säkert sätt från externa biverkningar.

 • Priset är högre än det för färger som innehåller ammoniak.
 • till innehållet ^

  Topprankat

  • Loreal Casting Creme Gloss har 28 nyanser. Denna färg utan ammoniak är idealisk för hemfärgning. Färgen torkar inte håret, efter att ha applicerats, ser locken ut friska och glänsande.

  Matrix Color Sync-färg har effekt av glasering. Efter färgning verkar varje hår vara "förseglat" i en skyddande kapsel och blir lysande, vibrerande och ljus. Färgen har gott motstånd och har cirka 50 nyanser.

  Schwarzkopf Professional Igora Vibrance kan färga hår i skuggan som visas på förpackningen. Ammoniakfritt färgämne innehåller omsorgsredienser, tack vare vilket du tillsammans med färgningsproceduren kan läka och förbättra hårkvaliteten. Den har 46 toner i paletten.

  Estel Sense De Luxe är en av de mest populära professionella non-ammoniak hårfärgerna. Resultatet av proceduren är en jämn färg över hela längden, hälsosamt och välskött hår. Paletten av nyanser har 75 nyanser.

  Wella Color Touch skapar ett oöverträffat färgningsresultat, eftersom det har vård och skyddsegenskaper. Vax och keratin i dess sammansättning gör håret fuktigt och glänsande. Detta icke-ammoniakfärgade kakrasyvaet gråhår med 70%.

  Cutrin Reflection Demi hålls i hår 24 schampon. Förutom ammoniak innehåller den inte parabener och dofter. Kvalitativt målar och gömmer upp till 75% av ett grått hår. Det kan klargöra på 1 ton. Innehåller naturligt vax. På paletten av 49 nyanser.

  Ammoniumfri Kapous Magic Keratin är ett icke-ammoniak hårfärg gjord i Ryssland. Förutom innehållet av växtextrakt och kakaosmör har ett brett utbud av nyanser. Kan ta bort grått hår med 100%.

  OLLIN Professional SILK TOUCH kan måla över gråhår med 70%. Tack vare vårdkomponenterna återställer ammoniakfri färg även skadligt hår. Färghastighet upp till 24 spolar. På paletten av 42 nyanser.

  CHI Infra No Lift är en dyr, ammoniakfri produkt som kvalitativt målar och samtidigt återställer hårstrukturen. Skillnader i hög fasthet (till 5 veckor) och smart glans. Paletten är representerad av 9 skalor, bland vilka du kan hitta din egen nyans.

  Topp 11 icke-ammoniakfärger, välj de säkraste hårfärgprodukterna

  Finns det ett sätt att göra hårfärgning säkert? Det är så önskvärt och att vara vackert, och att behålla krullarnas hälsa! Genom att försöka lösa dessa två problem började moderna tillverkare producera en produkt utan ammoniak, vilket gör det möjligt att minska effekten av aggressiva komponenter på håret i färgningsprocessen och till och med göra det omhändertagande. Vad är den säkraste målarfärgen, vilka fördelar är det, och vilket märke bör föredras?

  Skillnaden i ammoniumfärgning från ammoniakfri

  I ammoniakfärgning, som också kallas permanent, är processen att förstöra krökningarna irreversibel, pigmentet tränger djupt in i håren och de förblir färgade hela tiden. Färghastigheten och möjligheten att välja någon nyans är kanske det enda pluset med ammoniakfärgning. Faktum är att ammoniakångor kan orsaka andningssjukdomar eller allergiska manifestationer i hårbotten.

  Effekten av ammoniakfria färgämnen för kvinnohår minimerar risken för dessa negativa effekter, eftersom pigmentet självt tränger in i hårkutiklet och dess inre del nästan inte påverkas. På grund av det faktum att kompositionen inte tränger in så djupt, tvättas den snabbt bort (efter ca 6-8 gånger tvätta huvudet). För detta är ett sådant förfarande också känt som halvvarig färgning (halvvarig).

  Handlingsprincipen för ammoniakfri färg

  Trots det faktum att reagenset endast fungerar på den yttre delen av locken, kan du inte kalla icke-ammoniakanaloger helt ofarliga bläck. Och allt eftersom det inte finns ammoniak i sammansättningen av sådana produkter, men som regel är dess derivat närvarande - etanolamin (etanolamin, monoetanolamin, 2-aminoetanol). Det är faktiskt en mindre irriterande alkalisk komponent som höjer bläckens pH till den nivå som den behöver.

  På grund av det faktum att etanolaminmolekylen är nästan 3,5 gånger större än ammoniak penetrerar den mindre i håret, hårbotten och avdunstar sämre. Detta minskar risken för allergiska reaktioner, andningssystemet är inte så irriterat och krullarna är mindre skadade.

  Lukten av etanolamin är väl dold av olika dofter. Därför anses hårfärgning med ammoniakfri färg anses säkrare, och i processen har färgen en inte så uttalad skarp lukt. Dessutom levererar tillverkare färger utan ammoniak med olika vårdkomponenter, vilket också gör det möjligt att utföra omhändertaganden under färgning.

  Det är viktigt! Tvättning av ammoniakfria hårfärger kräver större försiktighet, eftersom etanolaminmolekylen på grund av dess storlek är sämre borttagen från strängarna efter färgning.

  Fördelar och nackdelar

  fördelar:

  • hypoallergen. Endast i sällsynta fall förekommer allergiska reaktioner och irritation i luftvägarna. Så de är väl lämpade för personer med känslig hårbotten;
  • återvinning av lockar under färgning. På grund av det faktum att reagenset tränger sämre in i krullen, verkar, i stort sett endast externt, är håret i sig nästan inte skadat. Och de vegetabiliska oljorna i färgen tar hand om strängarna och till och med botar dem. Dessutom tillsätts kompositionen ofta komponenter som skyddar håret mot miljöens skadliga effekter: ultraviolett strålning, temperaturfall etc.;
  • förmågan att enkelt utföra färgning hemma;
  • ganska rik färgpalett och pigmentens förmåga att ackumulera i lock med varje färgprocess. Så blir skuggan rikare.

  nackdelar:

  • i jämförelse med ammoniakanaloger är ammoniakfria färger kortlivade. Effekten varar i ca 4 veckor;
  • målar mycket över grått hår och om strängarna redan har färgats kan målaren inte ge önskad nyans;
  • relativ kostnad. För det första är färgen själv utan ammoniak dyrare (om vi talar om en kvalitetsprodukt), och för det andra - det måste målas oftare, eftersom du alltid behöver behålla önskad nyans.

  Vem är lämplig

  Perfekt för en säkrare färg för personer med känslig hårbotten, en tendens till allergiska reaktioner och en önskan att uppdatera eller ändra skuggan utan att tillgripa dramatiska förändringar.

  En sådan färg varar inte länge - ungefär en månad (ju oftare vid huvudet, desto snabbare kommer färgen att blekna), så färgen måste upprepas ofta.

  Bläddra bland populära märken

  Kapous Non Ammonium (Magic Keratin Series)

  Amusfritt hårfärg Capus har redan vunnit sina beundrare bland den kvinnliga publiken. Det är ett ryskt märke, tillverkat i Italien. Recensionerna om det är positiva, många tror att det är den bästa färgen bland de som inte innehåller ammoniak.

  Vad är funktionen hos kepsen utan ammoniak? Etanolamin är det alkaliska medlet här. Och tack vare keratin har kapös icke-ammoniak lamineringsegenskaper. Enligt tillverkaren mår man väl över grå hår.

  När det gäller färgpalett, här är den olikartad och består av 60 nyanser: från den vanliga naturliga till ljusa, till och med extravaganta. Kostnaden för ett paket varierar från 250 rubel.

  Schwarzkopf Professional Igora Vibrance

  Bra färg för färgning att matcha. Enligt recensionerna är färgen precis som den visas i den valda paletten.

  I kompositionen finns: extrakt av blommor av gardenia och polynesisk olja. Detta möjliggör näring och återställning av krullarna i färgningsprocessen. Sedinu gömmer sig 70%.

  När det gäller färgpalett presenteras den huvudsakligen i mörka nyanser: brun, choklad, mörkbrun och så vidare. Presentera här och 6 nyanser av blondinen, samt ljusbrun färg. Det finns också orange, lila och röda guldfärger. En sådan färg är värt omkring 460 rubel.

  Varning! Den otvivelaktiga fördelen är att alla nyanser blandar sig bra med varandra.

  Cutrin reflektion demi

  Producent Cutrin Reflektion Demi är Finland. Den ammoniakfria kompositionen kompletteras med hallonvax (som skapar ett skyddande skikt för strängarna och fyller dem med glans), såväl som polymerer (avlägsnar statisk och fuktar).

  Paletten representeras av 57 olika nyanser som kan blandas. Används tillsammans med Reflexion Demi Oxylotion oxidativ lotion, som köps separat. Kostnaden för färg - 450 - 500 rubel, oxidant - 670 rubel per liter.

  Mild färglinje Mild Tech "selektiv"

  Produkten från det italienska varumärket "TRICOBIOTOS". Enligt experter kommer resultatet av färgning alltid att stämma överens med den färg som anges på förpackningen.

  Kompositionen i sig utvecklades på basis av formeln innehållande regenererande och fuktgivande substansen Ceraflux. Dessutom finns det här: bomulls extrakt och arganolja.

  Paletten presenteras i rika färger - från de ljusaste blonda till blåaktiga och till och med extravaganta ljusa färger. Den genomsnittliga kostnaden för Mild Color är ca 800 rubel.

  Estel Celebrity

  Färg med glans från den ryska tillverkaren innehåller inte ammoniak och etanolamin.

  Tack vare oljor av avokado och olivolja, liksom närvaron av panthenol, fuktar det håret, ger det glans, släpper vågorna. Målar grå hår.

  Paletten är representerad av 20 nyanser, och kostnaden för sådan färg är ca 190 rubel.

  Garnier Color Shine

  Innehåller tranbärsekstrakt och arganolja. Bra för att ge skuggan till curls ursprungliga färg. Kan ändra det med en ton. Målar inte över grått hår. Men motstånd, enligt recensioner, är mycket bättre än tillverkaren hävdar (längre än 4 veckor).

  I en palett med 16 naturliga nyanser. Kostnaden för färg - ca 160 rubel. Detaljer om hårfärger Garnier, färgpaletter finns på vår hemsida.

  Londa Professional (intensiv toning)

  Produkt från den tyska tillverkaren.

  Innehåller: keratin, mikrosfärer, naturligt vax. Gråt hår är 50% täckt.

  Paletten är representerad av 41 nyanser. Enligt recensioner är bedömningen av sådan färg ganska hög. Hon passar bra, ger den förväntade tonen första gången. Shine visas på håret.

  Kostnaden för ett sådant rör är 255-300 rubel. En flaska med en oxiderande emulsion för intensiv toning måste köpas separat. Dess pris varierar från 560 rubel till 1 l. Det finns också rör på 60 ml (pris - ca 80 rubel).

  Wella färgkontakt

  Tillverkare - Tyskland. Kompositionen innehåller: flytande keratin och naturligt vax, vilket ger sken och silkighet mot krökorna.

  Enligt recensioner ger Wella Color Touch en instabil nyans som tvättas av för flera tvättar. Men färgen går inte helt bort, ett märkbart pigment förblir.

  Färgpalettens färg är ganska mångsidig - 87 nyanser. Rörkostnad - 680 - 800 rubel. Den blandas med en oxidator, vars pris varierar mellan 840 rubel per liter.

  L'Oreal CASTING Creme Gloss

  Produktmärke L'oreal Paris. Tillverkad i Belgien. Populär färg i hemmabruk.

  I kompositionen - kunglig gelé, närande krullar och balsam, vilket ger sken.

  I paletten finns 28 färger. Alla, mest nära naturliga. Kostnaden för färgämnesammansättningen varierar mellan 200-250 rubel.

  Det är viktigt! Enligt tillverkaren rymmer upp till 28 gånger tvätt hår. Enligt recensioner - längre.

  CHI Ionisk permanent glansfärg

  Amerikansk produkt, som kallas världens enda hårfärg. Reanimates och fyller skadade trådar under färgning.

  Tillverkaren hävdar färghastighet (upp till 1,5-2 månader), terapeutisk effekt, vilket ökar med varje efterföljande användning och hypoallergenicitet. Dessutom betyder kompositionens egenskaper egenskaper att ändra färgen från första gången till 12 toner. I detta fall lider inte krullarna, eftersom grunden för formeln CHI Ionic Permanent Shine Color är silke och 17 aminosyror.

  Färgning med användning av CHI-märket är också känt som silkhårfärgning. Verktyget är tillåtet för användning av lakterande och gravid.

  Palettens huvudfärger finns i fyra serier: blont, rött, svart, brunt. I varje serie finns flera olika nyanser. Kostnaden för förpackning är ca 820 rubel. Du behöver också en utvecklare. Priset är ca 650 rubel för 350 ml.

  Revlon Professional Young Color Excel

  Producerad i Spanien. Det har regenererande och färgresistenta egenskaper, och gör också hår glans.

  Varning! Det rekommenderas endast för professionell användning, eftersom formeln innehåller flytande kristaller, polymerer och pigment med en fördröjd effekt av åtgärder från femte till nionde nivåer.

  Blandat med aktivator. Kostnaden för röret är ca 820 rubel, aktivatorn är ca 1000 rubel per liter. Paletten representeras av en mängd neutraliserande, guld, beige, mutter, koppar, röda och plommon nyanser.

  Applikationstips

  • Om färgen behöver köpa en oxidator separat, välj varumärke av samma märke. Annars kan det leda till porositet, brott och till och med håravfall.
  • När du använder kompositionen för första gången, var noga med att utföra ett känslighetsprov. Detta kommer att undvika allergiska reaktioner. Applicera en liten mängd färg på provet på armbågen och vänta ett tag. Om det inte finns någon rodnad, hudutslag, kan du fortsätta att färgas. Färg inte heller håret, om det finns sår på huvudet, nackdelar eller hudsjukdomar.
  • Ammoniakfria färgämnen bör appliceras på rena, torra eller något fuktiga strängar.
  • Du bör inte hålla kompositionen på håret längre än vad som anges i anvisningarna, annars kan det skada.
  • Vattentemperaturen vid spolfärg får inte överstiga 37 grader.
  • De flesta icke-ammoniakföreningar döljer grått hår dåligt. Därför, om du har för mycket av det (mer än 30%), använd andra typer av färgning. På vår sida hittar du en översyn av tonade schampon för att måla grått hår.
  • Men att applicera dem på kvinnor med känslig hårbotten eller en tendens till allergier är möjlig. Semi-permanenta färgämnen leder sällan till negativa konsekvenser.
  • Färger utan ammoniak representeras huvudsakligen av naturliga nyanser, och pigmentet kan ackumuleras med varje färgning.
  • Hur ofta kan hår färgas med ammoniakfri färg? Beror på varumärket själv och hur ofta huvudet tvättas. I genomsnitt rekommenderas att upprepa proceduren inte mer än en gång i månaden.
  • Halv-permanent färgade krullar behöver också särskild vård. Glöm inte att skämma bort dem med masker, balsamer och speciella schampon för färgat hår.

  Färgteknik

  1. Färgen kombinerar med ett oxidationsmedel och blandar väl (blandning utförs omedelbart före applicering på håret).
  2. Applicera den beredda kompositionen på torra rena lås, som ska fördelas jämnt genom håret. Om färgning uppträder igen appliceras medlet först på rötterna och sedan på hela längden av locken. Intervall mellan ansökan anges i anvisningarna. I regel är den genomsnittliga varaktigheten av ammoniakfri färgning 30-40 minuter.
  3. Efter att färgen tvättats av med varmt vatten. Som regel utan schampo. För att förbättra utseendet på strängarna appliceras balsam, som också tvättas av.
  4. Sedan torkas håret antingen med hårtork eller naturligt.

  Om vi ​​pratar om huruvida det är värt att färga håret med icke-ammoniakfärg, beror allt på vilket resultat du vill få. För att få en stabil och / eller ljus färg, välj ett färgämne med en ammoniakbas.

  Men om du vill minska skadan från färgning och du inte står emot de naturliga nyanser som måste uppdateras några veckor, är färgämnet utan ammoniak ditt alternativ.

  Dessutom har det mer milda egenskaper och får ofta gravid, lakterande och människor som är benägen för allergiska reaktioner. Men här borde man komma ihåg att en sådan komposition, men i mindre utsträckning skadar strängarna.

  Och så att färgen inte blir ett sorgligt experiment för dig, glöm inte att ta hand om dina lockar med hjälp av masker, balm och speciella schampon. Först då kommer ditt hår alltid att skina i den mest fördelaktiga färgen för dig.

  Alternativa lösningar för mild hårfärgning:

  Eventuell färgning kräver särskild vård för krullar. Våra tips och råd om hur du återställer hår efter färgning kommer att vara till nytta för dig.

  Användbara videoklipp

  Hemligheter att färga blont hår utan ammoniakfärg.

  Ammoniakfri hårfärg - skönhet utan offer

  Människor började färga håret i antiken. För detta ändamål använde de örter, trädbark, valnötskal, henna, basma. Ur växtbaserade råmaterial var förberedelser av dekoktioner, extrakt, tinkturer. De första färgämnena innehöll inte aggressiva kemiska element, skadade inte håret, men var kortlivade och enhetliga.

  Färg med ammoniak uppträdde 1932. Gleb Lawrence öppnade den. Han såg i ammoniak en utmärkt pigmentledare. Ammoniak är en gas som består av väte och kväve, med en skarp lukt. Ammoniak förstör hårets övre skyddande stratum corneum och öppnar vägen för väteperoxid och färg. Peroxid bleker håret, vilket gör det möjligt att permanent färga krullar i vilken nyans som helst, oavsett hårets naturliga färg. I komplexet förändrar ammoniak och peroxid hårets struktur, så att kvinnor fick en massa problem att ladda till den eleganta färgen - tråkigt, torrt, livlöst hår.

  Ammoniakfri hårfärg: fördelar, nackdelar, palett

  Framsteg står inte stilla. Idag har en ny generation av färger som inte innehåller ammoniak uppträtt. Fruktsyror, nya innovativa formler, oljor, hartser, vax används istället för den aggressiva komponenten. Moderna icke-ammoniakfärger har en sparsam effekt på hårstrukturen. De förstör inte övre stratum corneum, men lyfter bara hårskalorna. Förstör inte det naturliga pigmentet, utan bara kuvert det, vilket ger håret en ny nyans.

  Dessutom har vitaminkomplex, oljor och andra näringsämnen som ingår i moderna färger en helande effekt på håret, hårbotten, hårsäckarna. Som ett resultat ser håret bättre och hälsosammare än tidigare färgning.

  Fördelar med icke-ammoniakfärg:

  • sparsam formel - förstör inte hårstrukturen, dödar inte det naturliga pigmentet, skadar inte hårsäckarna, hårbotten
  • Håråterställning - icke-ammoniakfärger innehåller ett komplex av vitaminer, växtextrakt, oljor, vaxer och andra komponenter som har en positiv effekt på hårbotten, förbättrar blodcirkulationen och hårnäringen, skyddar hår från UV-strålar, håller fukt
  • palett av naturliga nyanser - färgämnen ger mättnad till den naturliga nyansen av håret, låter dig måla över grått hår, ändra den naturliga färgen med 3-6 nyanser
  • möjlighet till experiment - färgen tvättas snabbt bort, konsekvenserna av ett misslyckat experiment kan snabbt elimineras utan att skada håret

  Nackdelar färg utan ammoniak:

  • högt pris - långvariga icke-ammoniakfärger är dyra, kräver ofta salongprocedurer, vilket gör målningen ännu dyrare
  • Bräcklighet - även färg av högsta kvalitet tvättas bort efter 3-6 veckor, färgen måste ständigt uppdateras
  • instabil - svagt måla över gråhår, tillåter inte radikal förändring av färg

  Utbudet av ammoniakfria färger är inte lika olika som ammoniakbaserade färger. Linjen av många tillverkare innehåller lite mer än ett dussin nyanser. Dessa är främst färger som är naturliga, vilket bidrar till att göra din egen hårfärg mer mättad, ljus och inte drastiskt annorlunda. Om en stingande brunett vill bli blond, kommer färg utan ammoniak att hjälpa henne. Men de som är nöjda med sin egen kostym, men det finns en önskan att lägga till håret elegant glans, djup nyans, jämnhet, strålning och hälsa samtidigt, det är värt att titta på paletten av icke-ammoniakfärger mer noggrant.

  Instruktioner för hur du kan färga ditt hår ammoniakfritt

  Om du tillbringar hårfärgning av ammoniakfri färg för första gången är det bättre att vända sig till proffs. Sådana färger förstör inte det naturliga pigmentet, men täcker bara håret med ett annat färgämne. Två olika färger kan "göra vänner" på oväntade sätt. För att få den förväntade effekten måste du veta grunderna i färg, för att förstå hur olika färgämnen fungerar, hur färger kombineras. Befälhavaren kommer inte att orsaka problem.

  Om du bestämmer dig för att färga ditt hår själv, undersök först noga ditt hår: färg, struktur, närvaro av grått hår. Och överväga några rekommendationer:

  • Välj en nyans så nära som möjligt till naturlig hårfärg
  • På askigt hår kan färgämnen med en gyllene nyans ge en oväntad grön nyans
  • Gyllene nyanser är oftast ljusare än förväntad effekt
  • ashy nyanser ger ett resultat en halv ton mörkare
  • Undvik röda nyanser, om du har en stor andel grå hår, är det rött utseende på grå hår som är starkt ljus
  • För grått hår, applicera färgning, inte toning

  Det rekommenderas att färga håret i 2-3 dagar efter tvätt. Om du använder stylingprodukter, tvätta håret dagen innan och avstå från lacker, skum och andra styling.

  Färgen appliceras på torrt hår längs hela längden med en speciell pensel. Tvättat hår, om du fortfarande behövde tvätta huvudet före proceduren, bör det torkas något med en hårtork eller torkas med en handduk. Lämna färgen i 30 minuter. Tvätta av. Applicera balsam.

  Vid färgning av hårrötterna appliceras färgen först på rötterna. Den hålls i 15 minuter efter att ha fördelats över hela hårets längd och hålls i ytterligare 15 minuter och först då tvättas den av.

  Färgtiden justeras beroende på hårets struktur och önskat resultat. Tunt hårfärgare snabbare, så tiden kan minskas med 5-10 minuter, tjock och tvärtom tar de längre tid att reagera. Färgens intensitet påverkas också av temperaturen. Ju högre det är desto snabbare håret är färgat och färgen är mer intensiv. För att få den här effekten, wrap hår med en handduk eller isolera det på ett annat sätt.

  Grå hårfärgning rekommenderas i salongen. Det är befälhavaren som kommer att kunna välja rätt färgläge och pengarna kommer inte att slösas bort.

  De mest populära märkena av icke-ammoniak hårfärger

  Att välja en färg som passar dig, måste du försöka. Rådgivningen är inte original, men den enda korrekta. Allt hår är annorlunda. Det som är bra för en person kanske inte passar den andra. Vi kommer att presentera dig för de mest populära märkena av non-ammoniak hårfärger och deras egenskaper.

  Ammoniakfri hårfärg Vella - den perfekta kombinationen av pris och kvalitet. Färgen är avsedd för professionell användning. Håller på hår upp till 4 veckor. Paletten innehåller mer än 70 nyanser. ColorTouchPlus-serien i kombination med en väteperoxidemulsion kan måla upp till 100% grått hår.

  Ammoniakfritt hårfärg Vella (Wella)

  Ammoniakfritt hårfärg CHI. Innovativ unik färgteknik. Skador inte på håret, orsakar inte allergier, gör håret glänsande. Av de 19 aminosyrorna som bildar hår innehåller den 17. Färgen hålls på grund av den elektrostatiska attraktionen av silke och hårjoner som har olika polariteter. Ger dig möjlighet att lätta håret upp till 12 toner.

  Ammoniakfritt hårfärg CHI (Chi)

  Ammoniakfritt hårfärg Loreal. Utmärkt färg för att framhäva hårets naturliga skönhet och för att ge perfekt hårvård. Rekommenderas inte för kardinalförändringar av färg. 50% färg över grå hår. Håller 6-8 veckor. Lämplig för hemmabruk.

  Ammoniumfritt Loreal hårfärg (LOREAL)

  Ammoniakfri hårfärggarnier. Den huvudsakliga uppgiften för denna färg är att göra en naturlig nyans ljus och mättad. Att plocka upp färg av Garnier Color-serien Shine följer ton till ton. Avvikelser är möjliga inte mer än en halv ton. I det här fallet ser färgen naturligt ut, varar mer än en månad, växer rötterna omärkligt.

  Ammoniakfritt färgämne för hårgarnier (Garnier)

  Ammoniakfritt hårfärg Schwarzkopf 100% grå hårfärgning. Efter färgning blir håret starkt och elastiskt tack vare extrakt av vitt te och lök. Trevlig doft.

  Ammonlös färg för Schwarzkopf hår

  Populär icke-ammoniak hårfärg Matrix. Lämplig för hemmabruk. Den har en mångsidig palett. Efter användning blir håret snyggt och glänsande. Av bristerna - snabbt tvättas bort, speciellt koppar och röda nyanser.

  Ammoniakfri hårfärg Estelle. Den olika paletten numrerar 78 nyanser. Håller upp till 4 månader. Minimal hårskada. Innehåller olivolja och avokadoolja. Det är bättre att använda i mästarens hytt, versed in color.

  Estelle Hårfärg

  Linjen av icke-ammoniakfärger är tillgänglig för sådana kända varumärken som Revlon, Syoss, Concept, Rowan och andra.

  Bäst icke-ammoniak hårfärger

  Ammoniak är en kemikalie som avger skadliga rök och kan orsaka brännskador (med ökad hudkänslighet). Ammoniakfritt hårfärg ger en säker och mild färgning. Ammoniak är också en billig klarare, eftersom den innehåller väteperoxid.

  Är det möjligt att färga hår med icke-ammoniakfärg?

  Färg utan ammoniak har sina egna fördelar och nackdelar. Dessa verktyg är inte lämpliga för alla kvinnor, eftersom de inte målar över gråhår och återvunna rötter. På grund av användningen av ammoniakfri färg kan håret färgas ojämnt, särskilt om de redan har målats med ammoniak före.

  Fördelar med färger utan ammoniak:

  • ingen skarp, obehaglig lukt;
  • mild färgning utan traumatiserande lock eller hårbotten;
  • En stor palett av färger (ammoniakprodukter leder fortfarande i detta avseende);
  • inga kontraindikationer

  Professionell färg utan ammoniak är inte billig. Oavsett hur kvalitativt ett sådant verktyg är, kommer det fortfarande inte att ge ett långsiktigt resultat. Färgning, producerad utan ammoniakprodukt, varar inte mer än 2-3 veckor. Produkter som inte innehåller ammoniak, tillåter inte heller att lätta håret några toner åt gången.

  Är icke-ammoniak hårfärg skadligt?

  Innan du använder någon färg, testa för en allergisk reaktion. För att göra detta, applicera först produkten på någon del av huden och sedan på en tunn hårsträng. Denna procedur hjälper till att undvika obehagliga incidenter i framtiden.

  Professionella produkter som inte innehåller ammoniak är inte skadliga för håret. De kan användas av gravida och ammande kvinnor. Produkten blir automatiskt skadlig om den innehåller toxiska komponenter (Syoss Oleo Intense).

  Hur är färgningen utan ammoniak?

  Ljus nyanser av ammoniakfri färg är inte avsedda för mörka lockor. Om en kvinna från en brunett vill bli blondin, måste hon förkrossa håret. Men lättnadsproceduren förstör märkbart krullarnas tillstånd, så den positiva effekten av det ammoniakfria färgen kommer inte att märkas. Måla utan ammoniak i sådana situationer krävs för att inte skada håret ännu mer.

  Ammoniak öppnar hårporer, varför krullarna blir stygga och fluffiga. Efter att ha använt ammoniakfria remedier ändras inte hårstrukturen.

  Korrekt färgsparande produkt bör ske enligt följande:

  1. Färg appliceras på obehandlat hår. Samtidigt bör det på krullarna inte finnas några andra medel (geler, lacker, mousser). Först ska verktyget fördelas över rötterna och efter 10-15 minuter appliceras över hela längden av håret.
  2. Skölj inte produkten i 30-40 minuter. Den exakta tiden beror på önskad nyans: Om en kvinna vill få en stark intensiv färg, behöver hon behålla produkten längre.
  3. Sammanfattningsvis måste du sätta på krullarna. Det rekommenderas starkt att låta håret torka naturligt så att det lyser och fluffar inte.

  Färgen fungerar snabbare om du sätter huvudet i en handduk (efter att du har lagt på en speciell polyetenhatt).

  Hur snabbt tvättar en ammoniakfri färg?

  Färger utan ammoniak tvättas snabbt, maximalt i en månad. Vissa produkter, som Garnier, linger inte på håret alls. Högkvalitativ och professionell produkt utan ammoniak håller lite mindre än ammoniakfärg. Det är möjligt att permanent tona håret med en sparsam produkt, eftersom det inte kommer att orsaka skada.

  Om du gör en särskild rating av medel kommer de ledande positionerna att tas av produkter från Kapous, Matrix, Estel. De är resistenta och deras användning är inte begränsad till enkel färgning. Med dessa färger kan du vackert tonat hår, utan att ändra skuggan dramatiskt. Se vad nyanser Matrix förberedd för blondiner, brunhåriga kvinnor och brunetter här.

  Översynen av färger från de bästa tillverkarna

  Var kan man köpa? Nedan är en lista över ammoniakfria färger som är populära med det rättvisa könet. För att köpa kan du gå till tillverkarens officiella hemsida. Professionella produkter (Kapous, Matrix) kan också hittas i professionella kosmetikaffärer. Hur de ser ut kan ses på bilden.

  Syoss Oleo Intense

  Tillverkaren hävdar att Cies Oleo Intens innehåller olika vitaminer och oljor. I kompositionen finns det verkligen användbara ämnen, inklusive - argonolja som ger näring till håret. Men verktyget har en signifikant nackdel: närvaron av giftiga komponenter. Produkten innehåller sulfater (SLS), linalool (ett ämne som kan orsaka dermatit), aminofenol. Ammoniakfärg kan vara mycket säkrare än Syoss Oleo Intense.

  Produkten rekommenderas inte för kvinnor med överkänslighet i huden, liksom för dem vars hår är i dåligt skick. Svett kundrecensioner, vi kan dra slutsatsen att färgen inte är resistent, något målar över grå hår och kan torka ut lock. Priset varierar från 286 till 409 rubel.

  Estel Sense De Luxe

  Estelle är ett kvalitetsmärke som är populärt inom skönhetsindustrin. Produkter som tillverkas av detta företag används i nästan alla frisörsalonger. Estel Sense De Luxe kännetecknas också av sin trevliga kvalitet och hög hållbarhet. Ljust pigment tvättas i 3-4 veckor, men skuggan varar upp till 2 månader. Med hjälp av produkten kan utföras som en fullständig färgning och toning.

  För att tona håret, bör färgen hållas högst 15-20 minuter.

  Estel Sense De Luxe är en bra, mild färg som passar för svagt, tunt hår. Produkten innehåller keratin och vitaminer, så verktyget stärker och återställer lockar. Den genomsnittliga kostnaden är 270 rubel.

  Matrix Socolor Beauty

  Professionell färg Matrix Socolor Beauty har en rik palett av nyanser och bra hållbarhet. Matris hårprodukter används i salonger. Detta italienska företag har länge etablerat sig inom skönhetsområdet.

  Paint Matrix Socolor Beauty har en stor fördel - den är lämplig för att måla grå. Produktens sammansättning kännetecknas av närvaron av 3 användbara oljor: burdock, oliv och jojoba. Produkten innehåller ceramider R, som skyddar hårbotten och gör håret starkare. Det kostar från 336 till 505 rubel.

  Matrix Color Sync

  Tinting Matrix Color Sync cream-paint perfekt passar inte bara för färgning utan också för huslaminering. På paletten finns en färglös produkt som gör krullarna skina och släta. Färgen innehåller också närande oljor och ceramider R (ämnen som erhålls konstgjort från naturliga ingredienser). Produkten är lämplig för livslöst tråkigt hår. Väl målar över grå hår. Pris - 620 rubel.

  Londa

  Londa-företaget producerar billiga produkter för hår. Färgpaletten utan ammoniak innehåller både ljusa och mörka nyanser. Dessa medel är inte av hög kvalitet, men de ligger i ett överkomligt prisklass. Ammoniakfria produkter från Londas företag kan torka ut hår, det ger inte glans och silke. Ej lämplig för initialt torrt och livlöst hår. Ljus nyanser från paletten innehåller ett oxidationsmedel (väteperoxid), som härrör från ammoniak. Kostnaden varierar från 270 till 350 rubel.

  Kapous

  Capus är ett företag som tillverkar professionella hårprodukter. Företaget Kapous har en populär palett av färger, som heter Non Ammonia (without ammonia). De innehåller olika närande och regenererande oljor (jojoba, argon trä) och vitaminer. Non Ammonia skadar inte hår alls. Linjen innehåller en stor palett av färger. Produkterna innehåller inte heller parabener och SLS. Färger från Kapus är väl lämpade för både hem- och salongmålning. Det genomsnittliga priset är 300 rubel.

  Garnier färg Shine

  Oljig färg, som perfekt målar över grå hår och ger ett ljust pigment till hår. Garnier färg Sken närmar sig lockarna, vilket gör dem silkeslösa och glänsande. Färg är lämplig för experiment. Vissa kvinnor med sin hjälp korrigerar det olyckliga resultatet efter färgning med Tonics. Denna produkt från Garnier är bra för alla utom uthållighet. En ljus färg kommer inte att vara längre än 2 veckor, varefter den gradvis kommer att blekna. Garnier färg Shine innehåller närande oljor och tranbärsekstrakt. Sammansättningen är naturlig och ofarlig, det är därför pigmentet tvättas ut så snabbt. Kosta Garnier ca 200 rubel.

  Schwarzkopf Nectra Color

  Företaget Schwarzkopf positionerar linjen av krämfärg Nectra Color, som resistent och ofarligt. Pigmentet tvättas verkligen länge från krullarna (inom en månad), medan själva verktyget inte innehåller ammoniak och derivat. Paletten är liten, ljusa färger kan gå ojämnt. Mörka nyanser är av högsta kvalitet och utmärkt pigmentering. I allmänhet är verktyget lämpligt för kvinnor som vill målas i svart eller kastanjfärg. Produktens sammansättning innefattar biooljor och blomnektar.

  Faberlic

  Faberlic tillverkar produkter för kropp, ansikte och hår. Företaget har en rad ihållande icke-ammoniakkrämfärger. Ammoniakfria produkter från företaget Faberlic utstrålar lukten av billig ammoniakfärg. Detta är den första punkten som är alarmerande. Efter färgning och under det kan huvudet klämma fast. Denna hudreaktion talar också om en onaturlig komposition.

  Verktyget rekommenderas inte för personer med känslig hud eller sprött, försvagat hår. Priset i katalogen är 179 rubel.

  L'Oreal

  Måla utan ammoniak från företaget L'Oreal kallas CASTING Creme Gloss. Paletten innehåller mycket attraktiva nyanser. Produkterna innehåller både naturliga ingredienser (royal gelé, oljor) och kemikalier. Paint Casting Creme Gloss kommer inte att skada håret, men det kommer inte att göra dem bättre. Huvudvårdseffekten kommer från balsam som finns i satsen. Färgverktyg från ammoniakfri linje målarfärligt över grå hår. Produkten är inte dålig, men är endast lämplig för kvinnor med relativt friskt hår. Ungefärlig kostnad - 500 rubel.

  I allmänhet är ammoniakfria färgämnen en bra lösning för personer med överkänslighet i hårbotten. Och även för dem som helt enkelt inte vill skämma bort sina hår och ändra sin struktur.

  Hårfärg utan ammoniak

  Innehållet

  Idag färgar nästan alla individer av det kvinnliga kön och en liten andel av den manliga befolkningen sitt hår. Skälen till alla är helt individuella - vissa gillar att förändras, och vissa behöver bara dölja grått hår. I slutändan kanske du inte gillar din hårfärg!

  matris

  Matrix Color Sync är ett icke-ammoniak hårfärg som noggrant och noggrant färgar locken. Med Matrix behöver du inte oroa dig för resultatet, för det blir perfekt. Färgen är bra för att den har en trevlig frukt arom, den tvättas lätt och appliceras snabbt.

  Appliceringsmetod: färgen och aktivatorn måste blandas i rätt proportion. Pensla eller borsta för att applicera blandningen på trådarna, var särskilt uppmärksam på rötterna, lämna i 25-40 minuter. Därefter måste du noggrant skölja huvudet med varmt vatten. Efter torkning är det önskvärt att använda en balsamkonditioneringsapparat.

  Ammoniakfri färgmatris har många nyanser som passar varje kvinnlig färgtyp. Det finns en enorm palett av färger: kastanj, körsbär, koppar, ljus, svart, rödaktig, gyllene, röd, choklad. De kommer att ändra kvinnans bild beroende på hennes humör.

  Color Sink

  Färgen kan appliceras inte bara på naturligt hår, men också på tidigare målade lock. En mängd olika färgpalett kommer glatt överraska kvinnor. Om ditt hår har förlorat sin naturliga glans och elasticitet, är du välkommen att välja Matrix Color Sink.

  , fixar färgen på håret och inte skadar deras struktur. En liknande effekt uppnås på grund av närvaron av en speciell substans, som om den omsluter håret, gör det glänsande och behåller färgpigmentet. De mest kända icke-ammoniakfärgerna i satsen har en speciell balsam, som innehåller mycket konditionering, näringstillskott. De är utformade för att minska den negativa effekten av färgämnet på hårstrukturen, för att ge hårets intensiva näring, fuktighet, dessutom krullar får en vacker glans. Efter färgning tack vare användningen av vårdprodukter blir håret silkeslen, extremt mjuk.

  Hårfärg utan ammoniak

  lämplig för hemmabruk, kommer att ge ditt hår en hälsosam glans, mätta dem med vacker färg. Сasting erbjuder färger som karamell (724), mahogny (nummer 550), nyanser av kastanj, beige (713), plommon (426), bärnsten (645), etc.

  Loreal Casting Hårfärg Färgpalett:

  Det är emellertid inte möjligt att blonda håret med hjälp av eluminisering. Om nödvändigt gör färgämnen vanligtvis en kompromiss - håret först blir missfärgat och sedan "förseglat" med en genomskinlig eluminat som återställer och behåller sin struktur.

  Siden och keramiken

  Endast nu har detta icke-ammoniakhårfärg en mycket stor nackdel - den tvättas snabbt. Så för att behålla resultatet är det nödvändigt att göra frekvent färgning.

  Ammoniakfritt hårfärg Schwarzkopf

  Detta hårfärg utan ammoniak innehåller vitt teextrakt och litchi. Det stärker håret. Hon håller på håret tillräckligt länge och målar över grå hår väl.

  Dessutom, efter appliceringen blir färgen ljus och mättad.

  Ammoniakfri hårfärg Chi

  Detta är en av de allra bästa i ammoniakfria färgerna. Det återställer skadat hår, orsakar inte allergier, färgen efter att den har använts tar en ganska lång tid. Detta är den mest kraftfulla icke-ammoniak hårfärgen.

  Hon kan ändra färg till 12 toner. Ingen av de icke-ammoniakfärgerna har inte denna kvalitet. Detta gör det till ett unikt hårfärg.

  Detta, förstås, inte alla icke-ammoniak hårfärgämnen. Det finns också många andra, men här tittade vi på de mest kända varumärkena. Kanske från dem kommer du att hämta något för dig själv.

  Publicerad i avsnittet: Skönhet

  Välja färgämnen utan ammoniak: palett och recensioner

  Det är känt att färgämnen med väteperoxid i kompositionen är mycket skadliga för hårets hälsa. Dessa kaustiska ämnen skador hårstrukturen, torkar ut och skadar den. Efter en sådan aggressiv kemisk attack kommer det att vara mycket svårt att återställa krullarna.

  Sådana färger har emellertid inte försvunnit från butiksbanken och är efterfrågan av köpare på grund av det låga priset.

  Om du inte vill att färgningen ska skada ditt hår, tänk på att köpa icke-ammoniakfärger med naturliga oljor. Sådana verktyg tillverkas nu av många kända tillverkare - Garnier, CHI, Matrix, Loreal och andra.

  matris

  Matrix Color Sync är ett icke-ammoniak hårfärg som noggrant och noggrant färgar locken. Med Matrix behöver du inte oroa dig för resultatet, för det blir perfekt. Färgen är bra för att den har en trevlig frukt arom, den tvättas lätt och appliceras snabbt.

  Appliceringsmetod: färgen och aktivatorn måste blandas i rätt proportion. Pensla eller borsta för att applicera blandningen på trådarna, var särskilt uppmärksam på rötterna, lämna i 25-40 minuter. Därefter måste du noggrant skölja huvudet med varmt vatten.

  Efter torkning är det önskvärt att använda en balsamkonditioneringsapparat.

  Ammoniakfri färgmatris har många nyanser som passar varje kvinnlig färgtyp. Det finns en enorm palett av färger: kastanj, körsbär, koppar, ljus, svart, rödaktig, gyllene, röd, choklad. De kommer att ändra kvinnans bild beroende på hennes humör.

  palett

  Några, även de mest vågiga idéerna kan realiseras tack vare det bredaste utbudet av rika färger. Därför valde många ledande stylister och frisörer precis på linjen Matrix. Med denna serie kan du uppfylla alla önskemål om att kvinnor ska förvandla sina frisyrer.

  Användbara tips när du använder ammoniakfri färg

  Lycka till och bra resultat av hårfärgning!

  1. Innan färgning av håret med icke-ammoniakfärg så att färgen är bättre fastsatt, tvätta inte håret. Men det är bättre att tvätta av stylingprodukterna och hårsprayet, annars kan en helt oväntad färg vara en kemisk reaktion.
  2. Sprid färgen över hela det torra hårets längd och efter 30 minuter skölja av med schampo, använd en återställande balsamkonditioneringsmedel och gelfixare.
  3. För färgning av regrowna hår, applicera färgen först på rötterna och efter 15 minuter fördela över hela längden, skölj sedan efter 15 minuter med schampo.

  VIKTIGT!

  Köp icke-ammoniakfärg, var uppmärksam på dess sammansättning. Om aminer (kvävehaltiga organiska föreningar) eller natriumbensoat används istället för ammoniak, räknas inte på ofarlig färgning. Detta tunga kemiska artilleri negerar fördelarna med vitaminer och växtekstrakter i färg.

  Välj ett icke-ammoniakfärg för hårfärg

  Det faktum att färgämnen som innehåller väteperoxid och ammoniak är mycket skadliga för hårets hälsa, började prata länge.

  Och det verkar vara uppenbart: Sådana kaustiska och aktiva substanser kan inte utan att skada hårstrukturen, och det är redan omöjligt att återställa det efter en så allvarlig kemisk effekt.

  Men sådana färger har inte försvunnit från marknaden, på grund av det låga priset och förekomsten av teknik, fortsätter många att använda dem. Lämna dem deras val.

  Om du tänker på hur man inte betalar för att ändra bilden av friskt hår, bör du tänka på möjligheten att använda för färgning av färg utan ammoniak.

  Nackdelar:

  Först om nackdelarna.

  1. Detta är priset: bra målar, där det inte finns någon ammoniak i allmänhet, och väteperoxid är närvarande i mycket små mängder, är ganska dyr.
   Det finns också relativt billiga alternativ till salu, men de är kortlivade, färgen tvättas mycket snabbt och det fungerar inte mycket mindre mättad och ljus som på förpackningen.
  2. Även de bästa bezammiachnyefärgerna håller inte fast i håret så länge som färgen med ammoniak, färgen måste ständigt uppdateras.
  3. svagt målar över grått hår och kan inte ändra hårfärgen drastiskt, mer än 2-3 toner vid den första färgen, även om effekten av goda färger ackumuleras.

  Men färger utan ammoniak ökar popularitet på grund av viktiga fördelar:

  1. De är verkligen ofarliga för hår. Det färgningsaktiva elementet i kompositionen tränger inte in i håret, utan lägger sig på ytan. Följaktligen är strukturen inte skadad, den kan användas ganska ofta.
  2. Med regelbunden användning ackumuleras pigmentet på håret, färgen blir mättad, mer levande.
  3. De flesta ammoniakfria professionella färger innehåller bra vitaminkomplex för friskt hår, så när du färgar tar du lite men bra.

  Självklart borde du förmodligen inte färga håret för deras hälsa: det finns många näringsrika masker som bättre klarar av denna uppgift. Men vi kan inte vara rädda för att håret blir skört och sjukt efter regelbunden färgning.

  Estelle

  Färger av detta märke används ofta i skönhetssalonger. Detta beror på en bra kombination av pris, effektivitet för färgning och minimal skada på håret, även med en radikal färgförändring.

  Efter färgning blir håret friskare, färgen varar ganska länge, upp till 4 månader, även om den är lite tvättad över tiden. Färgpaletten innehåller 78 nyanser, vilket gör det möjligt att välja den perfekta.

  Loreal

  Det ger påtagliga resultat även med en abrupt färgförändring. Effekten varar i mer än två månader, så professionella färgmärken kan rekommenderas även för hemmabruk.

  Användare anser bra omsorg som ett plus för detta märke av färger, hår blir mycket hälsosammare. Färger L'Oreal gör ett bra jobb med grått hår, men i det här fallet beror allt på de ursprungliga förhållandena.

  matris

  Också populär i salonger. Men marknaden har medel för hemanvändning. Ger en varaktig och ljus färg som passar bra för att bekämpa grått hår. Genomskinlig nyans kan spädas med vanligt varumärkesfärg eller "glas", varefter tråkigt hår blir glänsande och välskött.

  Kritik är bara hållbarheten av färger av detta varumärke: de tvättas ganska snabbt. De flesta koppar och röda nyanser är förbannade, blondiner och brunetter är som regel nöjda med matrisen.

  Schwarzkopf

  Namnet på varumärket talar förstås för sig själv. Sammansättningen av denna färg är ett extrakt av vitt te och frukten av litchi gör håret mer elastiskt och starkt. 100% målar över grå hår. Den har en mycket trevlig arom.

  Färger Chi är anses vara bland de bästa. Ammoniakfri färg återställer hårstrukturen, har ett högt färgmotstånd, orsakar inte allergier, ger håret en glänsande glans.
  Det gör håret mer elastiskt. Det har en stor palett av färger.
  Trots att färgen är bezazamachnaya, kan den tända håret upp till 12 toner, det vill säga en superljusblond. Används ofta av proffs i salonger.

  Recensioner av våra läsare

  Generellt ger professionella färger utan ammoniak ett bra intryck.
  Vi skrev om de traditionella fördelarna och nackdelarna med sådana verktyg i början. Men det finns några finesser som bara kan hittas på personlig erfarenhet.

  Vera M., 26 år gammal
  Jag tycker ärligt att det inte finns någon anledning att ge mycket pengar i stugan för vad du kan göra hemma med samma framgång, släng inte stenar på mig för det! Men med målning spelade det fortfarande ingen roll, de flesta ofarliga färger saknar knappt, men nyligen, efter att ha läst recensioner, bestämde jag mig för att prova Estels ammoniakfria hårfärg.

  Jag använder "Estel Sense De Luxe", tillsammans med en neutral korrigerare, erhålls en dubbel effekt: färgning och laminering. Jag tycker att den bästa hårfärgen är ammoniakfri.

  Marina D., 32 år gammal
  Perfekt färg för svampar! Jag använder L'Oreal Majirouge Ionene G Incell, jag är nöjd med allt: resistent och ljus färg. Mycket bra låg på mitt experimentellt revade hår.

  Yulya I., 37 år gammal
  Jag vill dela min recension av färgmatrisen. Jag har länge velat prova en professionell färg, så jag bestämde mig för att jag köpte Matrix ColorSink, jag har den högsta kvalitet jag vill ha för mina pengar.

  Det enda du behöver ansöka snabbt, men annars bra, målar och henna, och grått hår och tidigare misstag. Håret blir glänsande.

  Margarita J., 21 år gammal
  Målade i kabinmatrisen, ett halvår passerat, färgen bleknade inte, bara lugnt sammanfogad med min naturliga mörka blondin, så jag är nöjd med resultatet. Till minne av färgen förblev en vacker kastanjfärg, vilket är vad vi ville ha!

  Anya V., 25 år gammal
  Jag gillar verkligen Garnier. Håller sig bra i nästan två månader. Bara förstås måste du måla rötterna, atomen är mycket synliga. och håret började falla mindre ut.

  Nastya Z., 23 år gammal
  Långt gick med dött blekt hår, rädd för att måla hemma, få något lila eller crimson. Estel Deluxe rådde mig till en frisör, vilket innebär att mitt hår ser snyggt ut, jag vet inte vad de lagt till om det inte finns ammoniak!

  Två veckor senare sköljde färgen något och det visade sig exakt den nyans som jag ville ha. Håller förresten, under en lång tid, ca 3 månader.

  När du väljer färg utan ammoniak, bör du först och främst uppmärksamma priset. Tyvärr kan bra färger inte kosta 40 rubel. För resten kan bara din egen erfarenhet hjälpa till att skapa den perfekta bilden.

  Berömda märken erbjuder en anständig kvalitet och ett rikt utbud av färger, det finns utrymme för säkra experiment.

  Om du redan har lyckats hitta din idealfärg, var noga med att dela den med i kommentarerna! Även om det är värt att skriva om svårigheterna, kan de också vara användbara för någon, tveka inte!

  Mycket lång tid är jag målade med icke-samoachfärger. Jag växlar salong och hemfärgning. Färgfasthet är tillräckligt för mig, för även om färgen inte är borta måste du tillgripa en ny procedur, eftersom grå hår växer. Jag målar hus huvudsakligen Schwarzkopf eller Oreal. Båda är bra att ta grått hår, men jag gillar L'Oreal mer.

  En hälsosam livsstil och bara naturliga och ekologiska kosmetika är den senaste trenden de senaste åren, vilka moderna progressiva kunder från nuvarande organiska skönhetssalonger har lyckats utvärdera.
  Det var värt att förvänta sig att förr eller senare kommer den nuvarande generationen av fans av naturprodukter att få möjlighet att spara inte bara huden och magen från de skadliga effekterna av kemiska komponenter, utan också den största lyxen hos varje kvinna - hår. En ny generation hårfärgämnen, som Biologie, Natulique (Natyulik), Aveda (Aveda) har dock ännu inte upplevt många tack till den stabila och dyra kostnaden för sådana produkter.

  För den första resan till salongen för proceduren organisk färgning är konsumenten intresserad av sådana egenskaper som:

  1) Sammansättning: Organiska hårfärger är mer än 90% sammansatta av naturliga ingredienser, vilket helt rättfärdigar deras namn - organisk kosmetika.

  2) De har ett betydande plus - de innehåller minsta mängd ammoniak eller dess kemiska substitut (deras koncentration är 10-20 gånger lägre än i konventionella färger) eller i vissa färgämnen är det frånvarande och i allmänhet. Naturligtvis finns peroxid i färgaktivatorer närvarande (man kan inte göra det utan att måla grå hår), men inom ramen för farmaceutiska standarder.

  3) Organiska färgämnen ger en variation och naturlighet i färgtonen, färgstabilitet i upp till sex veckor och samtidigt ta hand om håret, vilket ger det glans, elasticitet och jämnhet.

  Fördelar med en vanlig kund med "organisk hårfärg" -tjänst:

  1) Det är inte nödvändigt att använda massan av förpackningsmedel för att uppnå volym. Under förfarandet "organisk färgning" innefattar kompositionen inte utjämning och silikonkomponenter på grund av frånvaron av vilken en bekväm densitet skapas och en långsiktig volym uppnås. (Några färgämnen som Natulique och Biologie i sammansättningen av tintingoxidanter, har förseglingsbeståndsdelen "typ av naturliga krossade henna" system dubbelt tjocklek vilket möjliggör att skapa en växtbaserad förtjockningsfilm längs hela längden av håret)
  2) Det är inte nödvändigt att använda och köpa utjämningsolja för att återställa och räta ut den skadade hårstrukturen. Klientens hår behöver inte riklig fukt, som vid konstant färgning med organisk naturlig färg, vare sig det är Natulique Organics eller Biologie, det torkas inte eller överdroger. (Ett undantag kan vara det tidigare skadade håret från för tidig kemisk färgning, eftersom håret som skadas av kemisk exponering inte kan återställas. Det är bara möjligt att gömma det med kuvertande silikonmaskar.)
  3) Det finns inget behov av frekvent färgning, eftersom det inte finns någon gräns eller övergång mellan fläckar. Vanligtvis yrkesverksamma när man färgar med ett naturligt organiskt färgämne - använd inte hela vitalitetsaktiviteten hos hela staven i diameter utan behov, använd endast ytskiktet (i fallet inte 90-100% gråhår). Men jag upprepar detta bara med korrekt färgning. Jag tror att bara en sådan mästare kan senare vara din permanenta och redan "inbyggda" skapare.
  4) Det finns ingen möjlighet till egen förgiftning med ammoniakfärger. Det finns inget behov av att avslöja detta ämne, eftersom hela Internet är fullt av information om kampen mot skadliga färgämnen.
  5) Priset är vanligtvis inte helt annorlunda än banalt kemisk färgning, och ibland ännu billigare. Se nästa punkt. (om denna salong inte bara riskerar att besöka kunden en gång om dagen och ledningen är inställd på att slå pengarna från en enda besökare)
  6) Innovation idag är genereringen av nya aktivatorer (oxider). På grund av den behållande professionella patenterade formeln har lanolinet i den en ny egenskap av "blötläggning" och jämnt fördelad över hela längden. Under de återstående få minuterna kan han inte bara utföra ett mjukt, stabilt skräp, utan också att ge håret en bländande glans av den applicerade nyansen, omsluta och skydda håret till nästa färgning från skadliga effekter (inklusive hårtorkar, brännande sol och havssalt)
  Så tack vare detta förfarande - du betalar som vanligt kostnaden för inte bara färgen som appliceras på hela längden av håret, utan bara på rötterna. (i händelse av att du inte har svårt korrectionell färgning).  Nästa Artikel
  Aloe för hår - Använd och recept maskerar hemma