Hur färgar du ditt hår med henna själv


Hårfärg är ett förfarande som kvinnor har utfört i århundraden. Om nu de flesta kvinnor använder kemiska färgämnen, har tidigare använda naturliga ämnen, såsom henna.

Henna är ett pulver erhållet från löv av lövskogen från Lawsonia, som växer i regioner med tropiskt klimat. Enligt ursprungsorten är den uppdelad i indiska, sudanesiska, egyptiska, iranska och jemenitiska. Sudanese och Yemeni ger en ljusare nyans på grund av det höga innehållet av färgämnen.

Sammansättning och fördelaktiga egenskaper hos henna

Hon fick färgningsförmågan på grund av innehållet av färgämnen och tanniner i den, dessutom innehåller den substanser som har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd:

 • Klorofyll är ett ämne som ger busken en grön färg. Det är en stark antioxidant, på grund av vilken det föryngrar och har en positiv effekt på hårbotten som helhet.
 • Hennotaninovsyra - huvudfärgen. I olika typer av henna är dess innehåll från 1 till 4%. Att det ger en eldig nyans till håret och ju mer hennotansyra, desto ljusare kommer färgen att visa sig när man målar. Även detta ämne har tanniska och antibakteriella egenskaper. På grund av detta lindrar det inflammation i hårbotten, minskar mängden mjäll och stärker håret.
 • Polysackarider - fuktar huden och normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna.
 • Pektiner - absorbera toxiner, minska fet hår. Dessutom pektiner omsluta varje hår, vilket gör att håret ser visuellt tjockare och mer voluminöst ut.
 • Harpor - gör krullarna glänsande och silkeslen.
 • Eteriska oljor och vitaminer - ton upp, förbättra blodcirkulationen och läget i hårbotten som helhet, vilket har en positiv effekt på hårets tillstånd.

Traditionellt var henna avsedd att färga håret en röd färg, den kallas röd. Men nu kan du hitta henna, som kan färga hår i olika färger.

Grundtoner: Burgunder, Svart, Kastanj, Vit. Dessutom säljs färglös henna, från vilken färgämnet avlägsnas. Den används som en förstärkande mask.

Alla dessa färger erhålls genom blandning i olika proportioner hönanpulver och baspulver. Detta indikeras på läkemedlets förpackning. Undantag: vit henna, vilket är ett klargörande medel.

Fördelar och nackdelar med henna hårfärgning

Positiva aspekter:

 • Skada inte håret. Henna är en örtberedning, det påverkar inte håret negativt.
 • Lågt pris - billigare än kemikalier för färgning.
 • Inga speciella färdigheter krävs vid användning.
 • Ger dig en stabil och ljus färg.
 • Förbättrar hårets tillstånd.

Negativa sidan:

 • Färgen penetrerar djupt in i hårstrukturen, vilket kan påverka färgen på strängarna negativt med efterföljande färgning.
 • Örtpulver är svårt att tvätta med vatten, varför en ojämn färg är möjlig.
 • Färger starkt grå och blekta krullningar.
 • Allergiska reaktioner är möjliga hos vissa människor.
 • När det är färgat med henna är det omöjligt att förutsäga den resulterande färgen. Det beror inte bara på den ursprungliga färgen utan också på typen av henna, beredningens kvalitet, exponeringstiden och organismens individuella reaktion.
 • Med frekvent användning torkar håret.

Hur man får olika nyanser

Henna + Basma

Det enklaste alternativet är att lägga till basma pulver till hennapulver. Beroende på proportionen kan du få olika hårfärg.

Beroende på de ursprungliga faktorerna kan den resulterande nyansen skilja sig från en person till en annan. Till exempel, ju tunnare håret desto ljusare blir färgen. Av stor vikt är trådens ursprungliga färg - när du färgar mörkt hår med ren henna får du bara en rödaktig nyans. Men om du färgar hennes blonda hår - blir de röda.

Förutom basma kan du lägga till andra ämnen för att få olika nyanser.

gyllene

Det finns flera sätt att få en gyllene nyans:

 • Henna uppfödde stark infusion av kamomill: 1 msk. l. torr kamille häll 50 ml. kokande vatten och infusera i 30 minuter. Buljong är inte nödvändigt att filtrera. Kamille fuktar och har en antiinflammatorisk effekt på hårbotten.
 • Gurkmeja pulver eller saffran blandas med henna i ett förhållande 1: 1. Dessa kryddor är starka antiseptika och antioxidanter, vilket har en starkare effekt på håret.
 • Gyllene färgar ökar med ökande surhet, så hennapulver kan spädas med kefir, sur grädde eller rabarberdekok. Med denna färgmetod får håret en speciell glans, eftersom en svagt sur lösning tvättar bort mineralfilmen från dem, som bildas under tvättning med vatten.

choklad

Chokladfärg kan erhållas genom att blanda henna med kaffe, kanel eller extrakt av valnötskal.

 • Henna med mark kanel blandas i ett förhållande 1: 1.
 • När man blandar med kaffe finns det flera sätt: 1. Du kan blanda 2 msk. l. malt kaffe och 1 msk. l. henna och späd blandningen med varmt vatten. 2.A kan göra en stark infusion av kaffe - 1 msk. l. 100 ml kokande vatten och späd upp lackfärgen. Båda metoderna är ganska effektiva.
 • Infusion av ett nötskal kan göras genom att hälla 2 matskedar krossade skal med ett glas vatten, koka upp och häll sedan i 40 minuter. Den resulterande infusionen späddes med hennapulver. Samma resultat ger och spädning av färg stark te.

Alla dessa ämnen innehåller tanniner, som har torkningsegenskaper, vilket bidrar till att normalisera aktiviteten hos talgkörtlarna och minska mängden mjäll.

rödaktig

För att få en rödaktig nyans bör henna spädas med sockerbetor, rött vin, infusionspåse eller blandas med kakaopulver i lika delar. Förutom att få en röd nyans förbättrar användningen av dessa komponenter hårets tillstånd, eftersom de är rika på vitaminer och näringsämnen.

Det finns ingen exakt andel i hennautspädning. Det är uppfödd infusion för att få en tjock uppslamning. Beroende på fuktigheten hos henna kan mängden tilläggskomponent variera.

Många författare råder att laga buljonger för avel, men det är inte helt sant. När kokande vitaminer förstörs, avdunstar eteriska oljor, så istället för avkok är det bättre att förbereda infusioner.

Hur färgar håret med henna hemma (foto, video)?

Henna är vackert och flödande hår med olika nyanser och å andra sidan fruktar att det kommer att finnas grönska och oförmåga att välja något annat färgämne.

För att förstå alla aspekter och få klara instruktioner om:
Hur färgar hår med henna hemma? Vad är alternativen för hennafärgning?

Hur målar man i en viss ton: svart, choklad, röd? Hur färgar håret hemma själv? Vilka ytterligare ingredienser hjälper till att göra färgen ännu djupare och mer fantastisk?

Henna nyanser

För de som först vill göra hennafärgning måste du förstå att det kan ge överraskningar och vilka och i vilka situationer vi kommer att diskutera nu.

Beslutar att välja henna som hårfärg, det är värt att komma ihåg sådana nyanser:

 • Var beredd att använda den under en lång tid, eftersom det inte rekommenderas att använda kemiska analoger efter det;
 • lång exponeringstid på 40 minuter och däröver
 • speciell lukt efter applicering;
 • svårt att tvätta
 • du kan inte få exakt rätt nyans;
 • torkar lite hårbotten, för den torra typen rekommenderas det att lägga till naturliga oljor;
 • Använd: te, kaffe, vin, basma för en mängd olika färgpalett.
 • Sådana situationer är individuella, det finns en färgningserfarenhet på flera år, och inget som detta har inträffat, men färgning var bara Henna.

  Överraskningar kan uppstå om naturfärg inte tillämpas korrekt, nämligen:

  • färgning på blekt hår;
  • kemiska färger användes efter henna eller basma;
  • använd en basma utan henna.

  Henna används ofta för färgning för att göra håret tjockare och öka volymen. Någon som är bekant med detta problem, men vill lära sig att väva volymetriska flätor, rekommenderar vi att du klickar på bilden eller länken.

  För dem som började färga håret med henna för att bli av med mjäll, rekommenderar vi att du lär dig mer om det på den här adressen. Enkla och användbara recept, tips hjälper dig att vinna det för alltid.

  Henna är också perfekt för att svara på frågan: hur man räker lockigt hår utan att stryka och hårtork hemma, läs om det här.

  Vad får du genom att välja ett naturligt färgämne?


  Dina krullar kommer att förvärva en naturlig glans och silkiness, och frånvaron av brända ändar och pälsliknande tangles kommer att göra ditt hår avundsjuka.

  Det är inte tillrådligt att tillsätta oljor och vitaminer till en varm lösning av henna, sedan de förlorar sina fördelaktiga egenskaper, så låt det svalna något eller applicera innan färgning.

  Hur väljer man henna?

  Innan du börjar bereda för målning, ange vilken typ som är lätt att köpa i dina butiker eller beställ online.
  Läs recensioner om vilka typer som är tillgängliga för dig.

  Överväg:

  • önskad nyans efter färgning;
  • första hårtonen;
  • andel;
  • exponeringstid
  • Ytterligare medel behövs för att få denna färg.

  Detaljerad analys av innehållet i påsarna

  1. Att välja henna, troligtvis kommer du inte hitta på kompositionens förpackning, om du har tur, kommer det att skrivas Lawsonia inermis.
  2. Om det finns andra komponenter än den här, bör du vara uppmärksam och studera dem. Kanske är det något med kemiska komponenter.
  3. När du har öppnat paketet och släckt innehållet kommer du att se ett mörkt grönt pulver luktande gräs. Inga dofter liknar kemiska färger eller vaxer.
  4. Vad du än lägger till henna, liknar dess sammansättning en slurry med grovhet (det blir inte slät, som gelé eller gräddfil).
  5. Det målar: hud, hår, men inte ett bad eller en tallrik.

  Mest prisvärda företag för invånare i Ryssland, Ukraina

  Vi ger länkar till båda sidorna för att se hela produktlinjen och letar efter recensioner om varje enskild produkt.

  Lyssna på recensionerna och försök på en separat strand om du tvivlar på färgen.

  Hur dina lockar kommer att reagera och vad vi får till följd av målning med 90% garanti är svårt att säga.

  Prissättningen har en ganska stor variation, så Henna Lash - från $ 7 per 100 gram och packade Henna från $ 1 per 25 gram. Ju mer naturligt produkten är desto högre är priset för det, men bedrägeri är inte uteslutet.

  Priset på henna påverkas av de tillagda komponenterna och leveransen, även om det är ganska billigt för rent.

  Henna Lash (Lush) (foto)


  En särskiljande egenskap av denna typ är förpackning i stora hängslen, innan applicering är det nödvändigt att skrapa. Den består av oljor och andra användbara komponenter, men det påverkar kostnaden, det är många gånger högre än vanliga dospåse.

  Henna-lash hårfärgning med detaljerade instruktioner i den här videon

  Hur mycket henna behövs för att helt överlappa vilken ton som helst?

  • För första gången målar du dig själv eller du har utsmyckning av rötterna.
  • längd;
  • densitet;
  • hårtjocklek;
  • naturlig ton (blondiner kommer att ändra färg snabbare).

  Vad visar erfarenheten?

  För tonning blir rötterna tillräckligt och 1 pack = 25g. För grått hår från 3 förpackningar och ovanför för att måla i flera lager.

  För brunetter med långa trådar som inte är mycket tjocka till midjan rekommenderar vi 3-4 packar = 100g.
  Även om vissa använder 16 förpackningar, kan detta endast bestämmas av erfarenhet!

  Hur gör man hela processen hemma?

  Vi förbereder alla nödvändiga tillbehör

 • Blandningstank, bättre glas.
 • Bunt, öppna och häll i behållaren. Lägg till andra ingredienser: basma, kaffe, olja, kanel... (enligt receptet).
 • Handskar och kam med en tunn ände.
 • Film för smörgåsar, bättre plastpåsar.
 • Kläder som är lämpliga för fläckar.
 • En stor spegel eller två motsatta.
 • Termisk keps eller handduk. Vi rekommenderar att du använder en film, ett näsduk av CB-material och en handduk, som redan är lämplig för röda fläckar från henna, liksom för att torka droppar från en trasa.
 • Regler för kompetent färgning med Henna hemma: steg för steg med bilder och videoklipp

  • på smutsiga eller rena krullar;
  • vått eller torrt;
  • med basma i en separat färgning eller samtidig;
  • sköljning av henna efter användning med eller utan schampo
  • sköljning: med balsam, ättika eller andra medel, avkok.

  Målning på smutsigt torrt hår

  1. Noggrann kamning. Creme öronen, panna och bakom öronen, tempel för att undvika mörka fläckar och fläckar.

  Koka Henna så här: Öppna och häll i behållaren. För dem som använder Basma och andra komponenter, hälls de också ut och hälls omedelbart. Rör om någon enhetlighet.

  Torka henna eller blanda, häll i varmt vatten. Använd en glas- eller plastbehållare, blanda med en träspatel eller sked. Ge henne möjlighet att brygga några minuter. Använd en stor skål med varmt vatten, var du ska placera blandningen med behållaren för att behålla temperaturen, om processen är lång.

  Efter kylning, tillsätt oljor och andra ingredienser som inte tolererar höga temperaturer.

  Byt kläder lugnt och riva ner fläckar. Lägg alla verktyg och murbruk på en separat lättillgänglig plats. Täck golvet med tidningar eller oljekudde, det är bättre att ta bort mattan och lämna den naken för att underlätta rengöringen.

  Använd handskar, blanda henna med en pensel flera gånger för att eliminera formningen av klumpar och blandningstemperaturen var alltid densamma.

  Applicera på rötterna och sprid över hela längden, om du målar för första gången.

  Vi målar rötterna, skiljer dem från delningen i tunna trådar, applicerar lösningen i båda riktningarna och längs skiljeväggen. Vi flyttar från mittpartiet till örat och upprepar sedan operationen till en annan. Så vi jobbar genom hela framdelen av håret, det område där vi gör malvinka. Smörj hårlinjen mest intensivt.

  Vi flyttar den sammansatta svansen på huvudets övre del framåt och lägger färg på baksidan av huvudet och färgar igen längs delarna parallellt med axlarna. Vi borstar ändarna av strängarna med en pensel eller gnuggar lösningen, för långt hår kan du doppa strängarna i lösningen och vrida den i en behållare. Upprepa tills alla trådar är bearbetade.

  Att sätta på en film och ett uppvärmningslock. Gå från 40 minuter till 2-3 timmar eller mer.

  Tvätta av med varmt vatten med ett schampo i vilodag för att använda en balsam, ättika eller avkok av örter.

  Vi ger en beskrivning av endast varianten på smutsiga lockar, eftersom resten kommer att vara liknande.

  Detaljerad steg för steg video målning henna hemma på egen hand

  Video henna hårfärg på modellen

  Låt oss prata om nyanser:

  Man tror att det är bättre att applicera på rena strängar, eftersom kontakten av schampon med naturlig färg tvättar ut färgen.
  Våt lockar absorberar färg lättare. Nackdelar med våt applikation - du kan inte se vilka trådar som är målade och vilka inte är. Kan läcka eftersom de redan är fuktiga.

  Hur får man den önskade tonen?

  En uppsättning tips när du färgar på mörkt hår med: betor, lökskal, karkadte, kaffe.

  En annan samling recept för färgning med naturliga färger i ett videoformat för ägare av blont hår

  svart

  Framställd genom att blanda 1 del henna med 2 - 3 delar basma. Tidsfördröjning från 3-6 timmar.
  En mörkare ton erhålls genom färgning i 2 steg: första henna + basma, sedan en basma.

  röd

  För att få olika toner av rött behöver du:

  • Endast henna. Det är viktigt att välja rätt sorter. Att bibehålla från 40 minuter till 6 timmar.
  • Koppar: Henna, Maringue, Citronsaft, Gurkmeja.
  • Deep auburn: Henna med kaffe, ibland med tillsats av basma.

  Var uppmärksam på rekommendationerna om henna själv, färgen och exponeringstiden anges där, det kan givetvis variera beroende på tjocklek och längd. Endast testning ger ett exakt svar.

  Var därför säker på att utföra ett experiment en gång så att det inte finns någon chockerande överraskning. Efterföljande färgprovning är inte nödvändig.

  Förvara en sådan lösning med en varm keps i 4 timmar eller mer. Detta beror på det faktum att håret är ganska tjockt och långt.

  De ser underbara ut, särskilt i solen. Deras skick är utmärkt, jag har redan målat med en sådan komposition i många år, alla är glada.
  Jag rekommenderar att du försöker detta färgalternativ, förstör inte håret och ger en djup mahognyfärg med en liten rödhårig.

  Röd lågvatten

  Ångad på: Cahors, rödbetorjuice eller körsbärsjuice (naturligt).

  På kaffe

  Vi får olika toner: choklad, kastanjrött. Kaffet kan både bryggas, när det läggs till blandningen för färgning, och bryggas separat och läggs sedan till de uthällda ingredienserna.

  Henna hårfärgning video med basma och kaffe

  Hur färgar ditt hår brunt och färgar över grått hår
  Detaljerad mästerklass för att bli rik brun med henna

  Hur färgar man mörkt hår med henna utan ryzhinki?

  Om du bestämmer dig för att tillgripa användningen av henna, för att du inte vet hur man ska sluta håravfall hos kvinnor och öka densiteten, kommer den här artikeln att berätta för andra faktorer som påverkar dem.

  Använd ofta masker från henna som försöker spara de splittrade ändarna, men i dessa fall rekommenderar vi att lära dig hur man skär hårändarna hemma i sig.

  Det är skadligt att använda kemiska färgämnen på barnhår, vi rekommenderar att du använder henna, men hur man gör en hårklippning till skolan själv om 5 minuter med foton och videoklipp som du hittar på den här länken
  http://ovolosah.com/detskiy/detskiepr/kak-sdelat-prichyosku-v-shkolu-samoj-sebe-za-5-minut-video.html.

  Hur får man en ljusare färg?

  Det är möjligt att ånga färg på olika vätskor:

  • kefir, sur mjölk;
  • konjak;
  • förlänga jäsningen, lämna den ångade blandningen under flera timmar eller dagar;
  • tillsätt citronsaft
  • bryggning te
  • håll bryggd blandning i en termos;
  • på det bryggda kaffet och lägg till mushen själv.

  Ju mindre du håller, desto ljusare är färgen 30-40 minuter. Titta på instruktionerna som är fästa vid färgen.

  Hur vet du exakt hur mycket du behöver?

  Experimentellt bestämma vilken mängd Henna du behöver för önskad ton och mät allt och spela in allt för 1: a gången. Så du får noggranna riktlinjer för nästa målning och förbättrar resultatet.

  Vad bör man överväga?

  • mängd vatten;
  • vikt av henna (hur många paket eller skedar);
  • tillsatta ingredienser (basma, kaffe, Cahors, gurkmeja);
  • kontakttid för hår och naturlig färg.

  Nu är det bara att tillämpa kunskapen och få den önskade färgen. Låt processen ge dig ett minimum av obehag och uppnå önskad ton från första gången!

  Innan du applicerar kompositionen på huvudet måste du fett öronen, pannan och nacken med en fet kräm. Detta förhindrar huden från oönskade färger. Om trådarna är torra, är det lämpligt att tillsätta några droppar burdockolja till blandningen. Detta kommer att fuktar håret och ge det glans. Hur ofta kan du färga håret med henna? För att få en bra effekt från användningen utan negativa konsekvenser för håret, bör den appliceras 1-2 gånger om månaden.

  Du har korrekt märkt nyanserna. Genom att färga är det individuellt hur snabbt dina hårrötter växer, eller om du vill uppdatera färgen på hela håret.

  Själv Crash Hår som AS (14STOLOVYH SKEDAR DRY Ginger henna 3STOLOVYE matskedar vegetabilisk olja, 17STOLOVYH SKEDAR ansträngda 70GRADUSOV varm grönt te, äggula Brush 2SYRYH SHUFFLE snyggt och krascha ditt hår kam kam HOLD 35minutes sedan att tvätta bort med varmt vatten och tvätta håret med schampo.

  Hur mycket Henna behöver du för långt hår

  "data-top1 =" 150 "data-top2 =" 20 "data-marginal =" 0 ">

  Henna hårfärgning

  Henna är ett välkänt naturligt färgämne som gör att du kan få olika nyanser av röd färg. Det har en positiv effekt på hår, ett utmärkt alternativ till kemiska färgämnen, om du vill få en varm ton.

  Henna började användas i forntida tider - i antika Egypten använde adelsföreträdare det, det användes ofta i många länder i Mellanöstern, vilket var känt för invånarna i det antika Rom - och försvann sedan från européer under en lång tid, tills pre-Raphaeliterna introducerade mode för eldigt rött hår.

  Från England på 1800-talet spred sig det i hela Europa och erövrade den Nya Världen. Henna var kanske den mest populära färgen för hår från Sovjetunionens tider. Och inte bara bristen på ett kvalitativt alternativ från familjen av kemiska färger ledde till dess popularitet. Hon är älskad för sin ljusstyrka, naturlighet, otvivelaktiga fördelar för håret.

  Det används fortfarande överallt. Erfarenheten av generationer i tillämpningen av denna färg, det låga priset och den breda representationen i butikerna gör sitt jobb. Säkert alla moderna tjejer tittade på att hennes mamma eller mormor färgar håret med henna.

  Med hjälp av henna erhålls olika nyanser av ingefära - växtens egen färg. Partiklar av henna, till skillnad från färgämnen av kemiska färgämnen, når inte de djupare skikten av håret och ändrar inte strukturen, påverkar inte melanin - ett naturligt hårpigment som är dolt i det kortikala skiktet bakom den övre, scaly. De tränger in i det yttre hårets skala och förblir där och fyller dem med fuktig vitalitet och färg.

  Henna, när den används på egen hand, ger en ljusgul till mörk kastanjfärg. Inom dessa gränser kan du få olika graderingar av rött, koppar och rött. Om du vill ha mer nyanser, lägg till andra naturliga komponenter till henna - de kommer inte bara att låta dig leka med färg utan också ha en ytterligare terapeutisk effekt på håret och hårbotten.

  Henna ser annorlunda på olika hår. Det här förstår naturligtvis inte att du får ett visst garanterat resultat. Och vissa kommer att betrakta det som en minus. Men å andra sidan är detta färgämne nästan obegränsat utrymme för experiment, kreativitet, manifestation av sin individualitet. Samtidigt utan hälsorisk. Och det är dyrt.

  Att använda henna är väldigt enkelt. Den säljs i små väskor avsedda för engångsbruk på kort hår eller i större förpackningar för långt hår eller med en reserv för upprepad användning.

  Följaktligen, om du har långt hår eller om du alltid vill ha detta färgämne till hands, fyll upp med en extra mängd produkt. Hur mycket du behöver, alltid ombedd av rekommendationen på förpackningen eller säljaren i butiken. Till varje påse färgämne, som regel, bifogad och bruksanvisning.

  Rekommendationer för användning

  De grundläggande rekommendationerna för användning av henna är följande:

  • Innan färgning måste du tvätta håret. Det är nödvändigt att använda det vanliga rengöringsschampo utan konditioneringseffekt, så att hårvågorna förblir öppna. Varje balsam stänger dem, och schampo och vatten avslöjar dem.
  • Huden i hårets kant måste smörjas med en tjock grädde, petroleumgel eller annat läkemedel som förhindrar hudfärgning.

  Det här är en viktig punkt, men vissa människor försummar det och får tillsammans med vacker hårfärg, fula fläckar på huden som inte är så lätta att tvätta omedelbart. De är helt säkra, de är ofta hänförliga till färgbrist, men de är lätt att undvika helt enkelt genom att följa denna regel.

  Henna späds ut med varmt vatten för att bilda en krämig vassle. För en blandning är det bättre att använda en behållare gjord av glas, plast, annat neutralt material, för att undvika oxidation och andra onödiga reaktioner. Det rekommenderas ofta att blanda in blandningen, men det kan användas omedelbart efter det att den är kokt.

  Applicera henna på hårets bör, från början av den ockipitala zonen - det här är en rekommendation för alla typer av färgning, eftersom den ockipitala zonen är den kallaste, varar färgen här längre. Då - omedelbart, behöver inte en paus - gäller för varmare områden: först, parietal, då temporal.

  Efter detta måste du först täcka håret med polyeten (vissa rekommenderar pergamentpapper) och sedan med en varm trasa - oftast använd en handduk - eller ett lock. Således skapas ett värmebad för att hjälpa pigmentet tränga in i håret, eftersom inga kemiska element hjälper till vid färgningsprocessen, som vid användning av industriella färger.

  Färgen lämnas så länge som nödvändigt för att uppnå önskad effekt. Var inte rädd för att hålla färgen så länge som krävs för att uppnå önskad färg - Henna kommer inte att ha en traumatisk effekt på huden eller håret. Färgens varaktighet beror på vilken färg du vill få, dess intensitet, hårets ursprungliga färg och tillstånd, den särskilda strukturen, erfarenheten av tidigare färgning och andra faktorer.

  I genomsnitt varierar det från 40 minuter till 3 timmar. Även om du kan applicera henna i 10 minuter och få den önskade effekten, och vissa lägger sig till sängs med det. Du kan kontrollera graden av färgning från tid till annan genom att rengöra en av färgämnena.

 • När du har uppnått önskad färg måste du tvätta hönanvattnet. Det rekommenderas inte att använda schampo, eftersom det kan torka av lite av färgen.
 • Efter att Henna har tvättats bort - och det här är en lång process, måste du torka växtpartiklarna - det är rekommenderat att använda balsam eller vatten surgjord med citronsaft, ättika eller något annat (någon annan är van vid) vatten.

  Syra rekommenderas för att fixa färg, balsam - för att stänga hårflingor. Luftkonditionering kommer också att hjälpa till att avlägsna fastämnen från färgämnet.

  Efter färgning kommer du omedelbart att känna hur hårets volym har ökat, att det har blivit tyngre och mer fjädrande. Var beredd på det faktum att håret uppträder annorlunda än innan hennafärgning och mycket annorlunda än efter användning av kemiska färgämnen.

  Hennapartiklarna sjunger mellan ytskalans skalor, medan det kemiska färgämnet verkar i de djupa skikten, påverkar hårets struktur, vilket blir smidigare och mer smidigt. Platt hår är bättre utformat - med hårtork, strykjärn, hårkrullare, geler och andra medel.

  Ett exempel och en beskrivning av hur du ansöker kan du se i videon nedan:

  Henna-behandlat hår kan motstå dina försök att skydda deras frihet. Och var medveten om. Medan henna kvarstår på ditt hår, är det bättre att inte försöka behandla ditt hår kemiskt - färga dem eller krulla dem. Resultatet kommer att komma ihåg eller kommer helt att vara frånvarande. Detta är en viktig faktor, du måste ta hänsyn till det.

  Viktig rådgivning från förlaget.

  Sluta skada håret med skadliga schampon!

  En ny studie av hårvårdsprodukter avslöjade en skrämmande bild - 97% av de välkända varumärkena av schampo förstöra vårt hår. Kontrollera sammansättningen av ditt schampo för närvaro av: natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat, PEG. Dessa aggressiva komponenter förstör hårstrukturen, berövar krullarna av färg och elasticitet, vilket gör dem livlösa. Men det här är inte värst! Dessa kemikalier tränger igenom blodet genom porerna och sprids till de inre organen, vilket kan orsaka infektioner eller till och med cancer. Vi rekommenderar starkt att kassera sådana schampon. Använd bara naturkosmetik. Våra experter genomförde en serie analyser av sulfatfria schampon, bland vilka de identifierade ledaren - företaget Mulsan Cosmetic. Produkterna uppfyller alla standarder och standarder för säker kosmetika. Det här är den enda tillverkaren av naturliga schampo och balm. Vi rekommenderar att du besöker den officiella hemsidan mulsan.ru. Vi påminner dig om att naturkosmetik har en hållbarhetstid som inte överstiger ett års lagringsutrymme.

  Eventuella nyanser

  Henna blandas ofta med andra naturliga färgämnen för nya toner.

  • Den vanligaste hennapartnern är basma. Henna kan du omvandla den färg som produceras av basmoy - vanligtvis grön - till svart. Samtidigt är det basma som gör det möjligt att uppnå djup kastanjfärg i kombination med henna.
  • Kamille, kanel, ingefära, honung, rabarber, saffran, krusbär, gurkmeja, lökskal kommer att ge en gyllene nyans.
  • Mörkare toner erhålls med hjälp av kaffe, kakao, svart te, valnötskal, jod.
  • Röd - När du lägger tranbär eller betorjuice, karcade, tjaktorn, rött vin, barberbjörn, kryddnejlika eller länge använder henna.

  Om du har torrt hår eller det är viktigt för dig att ytterligare stärka håret, lägg till väsentliga och vegetabiliska oljor, äggula, kefir, vitaminer.

  Och kom ihåg: ju oftare använder du henna på ditt hår, desto mörkare och rikare blir färgen. Och att valet av naturliga tillsatser till henna är begränsat endast av din fantasi. Prova olika kombinationer, testa nya ingredienser, njut av kreativitet.

  Det bör alltid komma ihåg att henna kan lägga till en viss - din egen, rödskuggning, men inte drastiskt förändra hårets färg och ton. Ingen av de naturliga färgämnena kan tända håret avsevärt. Och även om bland de olika typerna av henna de erbjuder en vit eller kall färgämne, vet att det här är antingen en marknadsföringskamp eller du erbjuds en blandning som innehåller kemikalier.

  Varje henna - iransk, turkisk, indisk, egyptisk, israelisk, sudanesisk - är en naturlig ingrediens med rött pigment, och detta bestämmer dess färgegenskaper.

  Henna används oftast hemma, men det finns också skönhetssalonger som erbjuder hårfärgning och läkning med hjälp. Det är sant att det inte finns så många av dem, och du kan lämna i dem från flera hundra till flera tusen rubel för förfarandet beroende på etableringens prispolitik. Som jämförelse kan en henna-påse kosta mindre än 100 rubel.

  slutsats

  Henna-färgning kan vara både en mycket budget och ganska dyr procedur. Men i slutändan spelar ingen roll där du färgar håret. Det viktigaste - du gick med i den stora armén av fans av hälsa, skönhet och vackert rött hår. Hon har mer än ett årtusende. Bli en ljus del av det!

  Hur man väljer henna och färgar ditt hår korrekt så att det inte finns några besvikelser

  En eventuell målning av lockar i varierande grad, strider mot hårstavarnas struktur. Detta kan undvikas om du tar för proceduren naturliga produkter. Många kvinnor tränar Henna hårfärg eftersom det ger önskad nyans och läker tråden. Färgen blir inte nödvändigtvis röd - du kan välja bruna, gyllene eller rödaktiga toner. Kombinationen av henna med andra naturliga ingredienser är ett annat sätt att diversifiera paletten av användbara färgämnen. För att framgångsrikt välja ett färgschema, måla dig själv hemma och fixa resultatet länge måste du noggrant studera växtkompositionens egenskaper och alla nyanser av dess tillämpning med exempel på foton och videoklipp.

  Vad är henna, hur är det tillämpat

  Hemlandet av naturliga råvaror är länderna i Central-Östern och Nordafrika. Det är där som växer en två meter blomstrande buske med en specifik lukt av lawsonia, en stakig, från de bladen som hönan erhåller - ett grönt pulver.

  Det ger curls en ljus nyans och bidrar till deras förbättring, eftersom den har en rik komposition som inkluderar:

  • Klorofyll är en antioxidant som positivt påverkar hudens tillstånd.
  • polysackarider - fuktar huden och normaliserar talgkörtlarna;
  • harts - ge hårglans och silkiness;
  • Hennotansyra - har en antibakteriell effekt, minskar inflammation, tar bort mjäll och stärker rötterna. Det är ansvaret för ljusets ljusstyrka;
  • pektiner - minska fettinnehållet, kuverthårskalvar, visuellt göra hår tjockare, absorbera toxiner;
  • estrar, vitaminer - förbättra blodcirkulationen, tona upp huden.

  Henna för hår erhålls från buskens nedre löv. De övre tvättas också i pulver, men det används för att skapa tillfälliga tatueringar på hud och färgämnen.

  Till skillnad från kemiska färgämnen har henna en helt naturlig komposition, skadar inte strängarna och stärker även håren, aktiverar tillväxten. På grund av detta används växtkomponenten för att färga inte bara krullar utan även ögonfransar, ögonbryn och för manskägg. Många butiker erbjuder denna tjänst, du kan också själv utföra proceduren.

  Det är viktigt! Färgning med henna kräver noggrann förberedelse och längre hålltid än med permanent färg.

  Typer av Henna

  Beroende på ursprungsland och olika alternativ för naturligt färgämne finns det flera nyanser av henna för hår.

  iranska

  Ger dig en rik röd färg. Det går bra med andra naturliga ingredienser för att få ett varierat utbud: från karamell till choklad. För att göra detta kan du blanda färgämnet med kaffe, gurkmeja, cikoria, eteriska oljor och avkok av örter.

  Irans invånare kombinerar nödvändigtvis henna med etrar för att återställa strängar, fukta dem, stärka och också lägga till glans.

  Sudans

  Grönt pulver med samma namn för hårfärgning i salongen eller hemma kommer från Saudiarabien. Det är vanligt att få en koppar nyans, som är hållbar och rik.

  Ofta är Sudanese Henna kombinerad med Basma. Du kan kombinera dem i samma behållare och få en varm rödaktig kastanjfärg. Ett annat alternativ är att konsekvent färga hår i två steg (henna ska vara den första). Som ett resultat kommer håret att få en kall askton.

  indisk

  Den har en rik palett, presenterad i fem färger. Naturfärg är:

  • gyllene;
  • brun (kastanj);
  • vinröd;
  • mahogny;
  • svart, vilket är mer som en touch av bitter choklad.

  Den indiska versionen av pulveret från lawsonia används ofta för terapeutiska ändamål: mot håravfall, för att bekämpa mjäll, för att återställa håret efter exponering för kemisk färg eller krökning. Denna henna kan också kombineras med andra sorter av vegetabilisk färgämne, andra naturliga ingredienser (gurkmeja, te, kaffe, vin, betorjuice och andra).

  färglös

  Det används i fall då hårfärgen passar dig, och deras tillstånd är inte.

  Denna version av naturliga råvaror erhålls från stammarna från Lawsonia, som saknar färgpigment, men har ett komplett utbud av användbara ämnen.

  Färglös henna används för:

  • ger krullar elasticitet, glans, elasticitet;
  • eliminera mjäll
  • stärka folliklarna
  • stimulera tillväxtstimulering
  • lösningar på problem med överdriven fet hår.

  vit

  Som ett resultat av användningen av ett sådant läkemedel kommer krullarna att bli ljusare med flera toner, och enligt vissa tillverkares försäkran kommer de även att bli en snövit nyans.

  Kom ihåg: det är omöjligt att uppnå en sådan effekt på en gång med naturliga färgämnen, speciellt om en brunhårig kvinna eller en brunett utför sådana experiment. Blandningen, kallad vit henna, innehåller verkligen växtbaserade ingredienser, men i små mängder. Hela resten är syntetiska tillsatser som aggressivt påverkar strukturen hos trådarna, precis som klararen gör.

  Verktyget är billigt och med rätt användning är det inte mycket hårskador. Men, naturligtvis, har ingen helande effekt på lockar som andra typer av vegetabilisk färgämne.

  Läs mer om vit henna hårblekning på vår hemsida.

  Varning! Rosa, lila, svart och annan färgad eller tonad henna är resultatet av syntesen av kemiska komponenter, och inte naturliga råmaterial. Noggrant studera kompositionen på förpackningen, för att inte köpa drogen, bara vagt påminner om pulver från lawson.

  Fördelar och nackdelar

  Användningen av naturligt hårfärg är ovärderligt och är det att håret:

  • förstör inte från kemiska kompositioner. För många tjejer är det problem att välja - måla eller henna - inte ens värt det;
  • blir friskare, mjukare och skinnigare;
  • får en ljus nyans;
  • börjar växa snabbare.

  Henna stärker hårrötterna och reglerar talgkörtlarna. Det är användbart eftersom det kan bli av med problem med mjäll och förlust. Hår splittras och bryts mindre.

  Andra viktiga fördelar med vegetabiliska råvaror: har flera vackra färger, är billigt och kräver inte speciella färdigheter som är lämpliga för att färga hår hemma, orsakar nästan inga allergiska reaktioner.

  Vad är den bästa hennaen för lockar? Den som inte innehåller syntetiska ingredienser och bäst passar din färgtyp.

  Samtidigt varnar många forskare, trichologer och frisörer kvinnor mot den frekventa användningen av den naturliga komponenten i färgning. En av de största nackdelarna med henna är att med regelbunden färgförändring med hjälp blir trådarna torra och spetsarna splittras.

  En viktig punkt! De som har hår hör inte till fett eller normal typ, du kan använda färgämnet inte mer än 1 gång om 2 månader (färglös version - en gång i 2 veckor).

  Andra nackdelar med vegetabiliskt pulver:

  • inte mycket effektivt färgat grått hår och blont hår;
  • passar inte bra med konstgjorda färger. Kan du tvätta henna från håret, hur man gör det korrekt, du kommer att lära dig på vår sida;
  • rätnar lockar efter perm;
  • blekna i solen;
  • Om den missbrukas kan den göra tråden tråkiga, hårda, prova förlust av håraxlar.

  Vissa frisörer är övertygade om att hennaplattor, där andra näringsämnen läggs till, ger stora fördelar att inte pulver.

  Kontra

  Det finns inga kategoriska kontraindikationer för användningen av produkten, men det finns ett antal restriktioner när användningen av naturliga råvaror blir oönskade:

  • Nyligen bio eller kemisk våg;
  • preliminär permanent färgning
  • torr hårbotten och samma hår;
  • naturlig eller artificiell blond - med en hög grad av sannolikhetskurvor kommer att få en grön eller gulaktig nyans;
  • graviditet och amning - på grund av hormonella förändringar kan håret inte ändra färg.

  Många mödrar och deras döttrar är intresserade av frågan om hur gammal han kan måla med henna. Tillverkare ger inte tydliga instruktioner i den här frågan, men om en ung skönhet 12-14 år ber om att ändra den naturliga färgen är det bättre att använda en naturlig komposition än en kemisk.

  I forumet delar vissa kvinnor den positiva erfarenheten av att färga håret till jämn 10-åriga tjejer. Användningen av naturliga råmaterial bör vara rimligt och måttligt, särskilt när det gäller barnet. Kvaliteten på produkten är också viktig. Henna från Lady Henna, Lush och andra företag förtjänade bra recensioner.

  Henna nyanser för hår

  Den mest imponerande är Henna-hårfärgningen på tjejer med mörka lockor. De är lämpliga för nästan alla nyanser av alla sorter av pulver eller kakel. Brown Indian henna - det bästa alternativet för ägarna av ljusbrunt eller ljusbrunt hår.

  Om du lägger till gurkmeja kan du få en läcker färg av mjölkchoklad. Den ädla skuggan av burgund kan spädas med sockerbetor: mörka krullar kommer att få en nyans av mogen körsbär.

  Naturligt brunt hår harmoniserar perfekt med henna mahogny eller svart.

  Färg från Iran kommer att ge en ljus röd färg. Men om du tar den som grund och kombinerar med andra naturliga ingredienser kommer det att finnas en utmärkt ljus palett av guldbruna och rödaktiga toner:

  • För att bli rik brun, choklad, kastanj, måste du lägga till kaffe, muskotnöt, valnötskal, avkok av ekbark;
  • auburn hårfärg - resultatet av en kombination av iransk färg med kanel, en ljusare röd nyans - resultatet av en kombination med ingefära eller persilja etrar, tea tree;
  • avkok av lökskalar kommer att skapa en attraktiv ogerfärg, och gurkmeja eller kamille kommer att skapa en gyllene färg;
  • mandarin och apelsinskalor ger ditt hår en gul-orange färg;
  • tillsatsen av cikoria kan du få en krämig guldton;
  • vacker rubinfärg kommer att ge juice av betor, tranbär eller rött vin;
  • för att få plommon behöver du lägga till det iranska färgämnet saftiga äggbäret;
  • Vete färg kommer att vara resultatet av att blanda naturliga råvaror med kamille avkok, maskros rot eller pepparrot.

  Varning! Förutom att ge håret rätt färg har alla dessa kombinationer en positiv effekt på hårets tillstånd, närande det, mättar med vitaminer, stärker rötterna och förbättrar blodcirkulationen.

  Trots att pulver från lawson inte rekommenderas för blondiner, är vissa av kombinationerna av iransk färg med naturliga ingredienser också lämpliga för dem som har ljusbrunt hår. Först och främst handlar det om ljusröda, gyllene nyanser och även grädde, vete.

  Du kan också uppmärksamma den gyllene indiska hennaen. För att förbättra effekten, lägger några blonda kvinnor gurkmeja och kanel till det.

  Naturligt färgämne från Sudan, vilket ger en kopparskugga på kastanj hår och ljusröd - på ljus, ofta kombinerat med basma, liksom färglös henna. Som ett resultat kan du få några vackra färger för att måla grått hår eller ge en ljus färg till blondt, mörkt hår.

  Några framgångsrika kombinationer:

  • Sudan + färglös (1: 1) = jordgubbar blond på grå lås eller ljusröd på bruna, bruna lockar;
  • henna + basma i proportion 1: 2 = rik brun, och endast på svart hår - djup kastanje;
  • Om du kombinerar samma färgämnen i lika delar får du brunt koppar med olika grader av mättnad (beroende på hårets ursprungliga färg).

  Även för grått hår kan du ta den bruna indiska sorten av naturligt färgämne. Bra resultat ger en kombination med kaffe. För att maskera gråsträngar kan du behöva mer än ett ommålningsförfarande. Det beror helt på hårstavarnas typ och struktur. Hur man målar över Seduna med henna, Basma, ta reda på vår hemsida.

  Är det möjligt att färga färgat hår med henna

  Du bör inte använda en vegetabilisk komposition för att omhäva håret efter den kemiska sammansättningen, eftersom färgen som ett resultat blir oväntat. Samma sak gäller om du vill applicera ett permanent läkemedel mot håret, som tidigare har målats med henna.

  Recensioner av många tjejer och frisörer innehåller varningar: i det här fallet är det sällsynt för någon att undvika en grön nyans eller ett gult pigment, eftersom det naturliga färgämnet omsluter strängarna och förhindrar att de kemiska komponenterna ändrar sin struktur. Detta är särskilt märkbart om du först behöver använda Henna för färgning, och då behöver du lätta krullarna.

  Rådet. Att utföra sådana manipuleringar hemma är nästan omöjligt. Om du vill lära dig att färga håret efter henna, kontakta mästaren i salongen.

  Regler och funktioner, Application Tips

  1. Innan du köper, kontrollera produktens hållbarhet. Ta inte en försenad och för billig produkt: dess kvalitet kommer att vara i tvivel.
  2. Att förbereda kompositionen tar inte metallrätter. Byt ut det med glas (keramik eller plast kan fläcka).
  3. Förtunnad henna bör vara omedelbart i rätt mängd. I kylskåpet står det inte.
  4. Du kan inte brygga torr med kokande vatten. Det är tillåtet att använda varmt vatten, vars temperatur varierar mellan 70-80 ° C.
  5. Ägare av tunna trådar är bättre att ersätta vatten med kefir. Före utspädning av den naturliga färgkomponenten värms den fermenterade mjölkprodukten, innan den tas bort från kylskåpet.
  6. Den optimala mängden henna för hår upp till 10 centimeter är ca 100 gram, för bilar - 200 gram. Om krullarna når axlarna behöver du 300 gram, upp till midjan - 0,5 kilo. Detta är en ungefärlig riktlinje, oavsett om du vill måla över grå hår eller vill helt ändra hårets färg.
  7. Observera att den resulterande kompositionen ska likna en tjock grädde eller mush. Vätska kommer att strömma genom hår, kläder.
  8. Om du kommer att späda färgämnet, förbereda det för ett vattenbad. Det kommer inte tillåta drogen att svalna, eftersom henna måste appliceras varmt. Det är omöjligt att använda en mikrovågsugn för uppvärmning!
  9. Innan färgningen håret fullständigt låses första tonade 1-2 tunna för att förutsäga resultatet.
  10. Sprid färgämnet i en ren krull, från början av huvudet: detta område är målade det värsta.
  11. Hantera grå trådar först.
  12. Exponeringstiden beror på önskat resultat. Om du vill få en ljus nyans kommer 5-30 minuter att vara tillräckligt, för full målning behöver du 30-120 minuter. Minimaltiden anges för tunt och ljust hår.
  13. Skölj Henna helst utan schampo, men ibland är det omöjligt att göra det kvalitativt. Använd detergent om det behövs.

  Rådet. Gör en fuktgivande mask före hennafärgning.

  Färgteknik

  Innan du börjar färgas hemma, bereda dessa material och verktyg:

  • cape och handskar för att skydda kläder och hud;
  • duschlock eller plastpåse, fastfilm;
  • kamma för att separera hårsträngar;
  • klor eller hårnålar;
  • pensel;
  • fet grädde eller petroleumgel, olja;
  • rätter där du kommer att förbereda kompositionen;
  • sked eller chopstick;
  • gammal handduk.

  Steg-för-steg-process på hur man färgar hår med henna hemma:

  1. Förbered en lösning genom att hälla den önskade mängden färgämne med vatten. Om du kommer att ändra färgen på torra krökar, lägg till en matsked av grädde eller några droppar smör till gruel (det viktigaste är att den är oförfinerad).
  2. Lämna färgen i vattenbadet.
  3. Sätt på en kappa, handskar.
  4. Smörj hårlinjen med en oljig grädde. Hårbotten kan behandlas med olja, så att kompositionen inte lämnar märken på den.
  5. Dela det torra eller något fuktiga håret i 4 delar: baksidan av huvudet, whiskyen, kronan.
  6. Från varje form några få strängar och konsekvent färg dem, från rötterna.
  7. Stabbande målade lockar, gå till nästa zon. Flytta uppåt och arbeta snabbt, men försiktigt.
  8. Hel fördelning av hårets sammansättning, massera håret och kamskammen.
  9. Vik på huvudet med en wrap eller sätt på ett baddräkt / påse. Top - en handduk.
  10. Efter att ha väntat på den tilldelade tiden, ta bort isoleringen och tvätta huvudet med varmt vatten.
  11. Om det behövs, använd luftkonditionering och torka trådarna med en hårtork eller på ett naturligt sätt.

  Förresten. Många tjejer vet inte vilket hår som ska bära henna: smutsigt eller rent. Båda alternativen är möjliga. Det är bättre att tvätta håret omedelbart före proceduren, om du ska behandla trådarna eller gör det 2-3 dagar innan du färgar hemma om du tänker få en likformig färg.

  Färgrecept

  Med kefir

  Mer lämplig för ägare av torrt, långt krökt hår från naturen. Om strängar är normala eller utsatta för snabb förorening kommer skillnaden att vara i fettinnehållet i den fermenterade mjölkprodukten (högst 1% kommer att krävas mot 2,5% och högre för sköra krullar som är bristfälliga i fukt).

  Hur man gör henna för hår i detta fall:

  • Blanda pulvret med kefir. Fördelen med receptet är att det naturliga färgämnet behöver mindre än när det spätts ut med vatten.
  • Lägg till kaffe, kakao, basma eller några droppar av din favoritester om du önskar (före ansökan);
  • värm försiktigt upp den resulterande vattnet i ett vattenbad. Många tjejer rekommenderar att säkerställa att blandningen inte krullar;
  • Sprid lösningen på håret och följ sedan de vanliga instruktionerna.

  Syremedium är optimalt för färgning av pulver. Som ett resultat kommer färgen att komma ut ljusare, gyllene, utan ett uttalat rött pigment, och håret kommer att få ytterligare näring.

  För chokladfärg

  Hur man gör Henna för en djup, rik chokladfärg? Det finns flera alternativ.

  Recept nummer 1. Sammansättning med naturligt kaffe:

  • Häll 50 gram maldryck med 150 ml varmt vatten;
  • koka och stänga av;
  • lämna in för att införa, men se till att temperaturen inte faller under 40 ° C;
  • Grate 2 bitar kakel henna på en fin rivare;
  • Blanda med kaffe och rör om;
  • om det är mycket tjockt, späd med varmt vatten;
  • värm upp i ett vattenbad och använd enligt anvisningarna.

  Recept nummer 2. För att stärka håret och ge det en ljus kaffeskugga kan du använda färglös henna och tjock från drycken. Blanda dem i lika delar (2 matskedar), efter att pulvret har utspätt med en liten mängd vatten. Curls blir mjuk, silkeslen och friskare.

  Recept nummer 3. Ett annat sätt att få en vacker brun färg är att kombinera en jämn mängd torrfärg och mark kanel. Om du tar färglös henna och krydda, kan du lätt tända det mörka håret, fukt och mata det.

  Förhållandet mellan ingredienser - 30 gram pulver från stammarna av lawsonia + 40-50 gram kanel + 100 ml varmt vatten. För det första är henna upplöst, och sedan tillsätts en aromatisk krydda. Exponeringstid på huvudet - 4-6 timmar.

  För en gyllene nyans

  De som vill uppnå en gyllene nyans kommer att behöva dessa recept:

  • matsked torr kamille blommor brygga 50 ml kokande vatten, lämna i en halvtimme. Torka färgämnet med denna infusion (du kan inte filtrera);
  • eller utspädd torr henna för färgning av hår med gurkmeja (alternativ är saffran). Andelen är 1: 1. Därefter brygges blandningen med vatten.

  Förresten. För intensiv ingefära färg, blanda dessa ingredienser: 3 delar vegetabiliskt pulver och 1 del kanel, gurkmeja och ingefära. Förbättra färgmättnaden hjälper te bryggning istället för vatten.

  För röd nyans

  Hur man gör Henna korrekt för att ge håret en röd nyans? Det finns flera sätt:

  1. Kombinera den i lika delar med kakao och späd sedan med vatten enligt anvisningarna. Förhållandet mellan torra ingredienser är 1: 1.
  2. Använd för att lösa upp pulverinfusionen av tekarkad, ta ett rikt, starkt teblad.
  3. Tillsätt tranbärsjuice eller rödbetersaft, rött vin till det torra preparatet (se kvantiteten enligt Henna-konsistensen).

  Vissa tjejer lyckas göra ombre med khna hemma med recept för lätta kompositioner för att måla ändarna av håret.

  Hur man fixar henna på håret

  Hur mycket hålls på krullarna erhållna resultat av hennafärgning - beror på strukturen, hårtyperna. Enligt recensioner varierar denna period från 2-3 veckor till 2-3 månader. Naturligtvis, med en längre effekt måste du regelbundet uppdatera tipsen.

  För att hålla färgen längre, följ de enkla rekommendationerna:

  1. Torka produkten i en sur miljö - kefir, gräddfil, rabarberbuljong. Du kan lägga citronsaft (dessutom lätta håret).
  2. De första 2-3 dagarna efter målningen, undvik att tvätta håret med schampo och balsam, för vid den här tiden fortsätter pigmentet.
  3. Efter färgförändringsproceduren sköljer du håret med ett avkok av rosen höfter, salvia eller vinäger (en matsked av varje ingrediens per liter kallt vatten). Använd receptet efter varje tvättkrullning.
  4. Använd schampon för att bevara färg. De får inte innehålla silikon eller vara konstruerade för att bli av med mjäll.
  5. Fuktar hår efter Henna hårfärg, men använd inte naturliga oljor för detta.
  6. Simma mindre i klorerat vatten och mindre i solen.
  7. Köp tonade schampon för att behålla färgscheman (det finns de som innehåller henna).

  Naturliga komponenter är en gudom för hårets skönhet och hälsa, speciellt om dessa ämnen också ger möjlighet att experimentera med en ny färg. Henna av olika nyanser i detta avseende är väldigt populär, trots den pågående kontroversen, som är mer i den: fördelarna eller nackdelarna, fördelarna eller skadorna. Med korrekt användning av verktyget perfekt målar krullar, såväl som grått hår.

  Om du inte missbrukar det naturliga färgämnet, följ tillämpningsreglerna och glöm inte mer hårsuppfödning, kommer resultatet att behaga dig. När allt kommer omkring, om du tror på recensionerna, målar vissa kvinnor målarband i flera år i rad, och hela tiden är de nöjda med det naturliga färgämnet från östra länderna.

  Lita inte på populära recept? Vi har förberett dig de bästa hårfärgprodukterna: • Nästa Artikel
  Hur man använder salt för att påskynda hårtillväxt och för balding?