Hur lång tid behöver långa hår


Skönhetsindustri Nyheter

Vi är i sociala nätverk

1. Leverantörer ger materialkonsumtionshastigheter. Många säger att de är mycket felaktiga. Tränar du utgifterna för medel för färgning med beräkningen av företagssäljaren?

Jag jobbar på färgämnet WELLA. Konsumtionshastigheterna för materialet beroende på hårets längd är följande:

Det händer ofta att det tar lite mer, det vill säga, jag applicerar minst 60 gram färgämne till rötterna.

2. Vad tar man hänsyn till när man använder färg - hårets längd, deras kvalitet (porositet, frihet, densitet.), Deras antal (tjock - sällsynt).

Vid färgning av hår beror färgförbrukningen på grått hår (det är nödvändigt att applicera mer tätt), porositet (de absorberar mer), initial hårfärg, längd och tjocklek. Det händer att med en annan volym hår går en annan mängd färgämne i samma längd. Allt detta måste beaktas, annars kommer det inte att räcka för en vacker nyans.

3. I din skönhetssalong innehåller priset för färgning omedelbart en viss mängd färg eller du beräknar mängden färg för varje klient separat och lägg sedan till kostnaden för materialet kostnaden för arbetet.

I vår salong ligger priserna i priset, men om färgen går mer, betalar kunden mer. Detta är förståeligt omedelbart, och priset kallas under samrådet.

4. Håll frisörsalongen reda på utgifterna för medel för skiften, som tar hänsyn till kostnaden per skift.

Kostnaden för redovisning av skiftet beräknas av administratören.

5. Vad är det mest rimliga målarbokningssystemet enligt din åsikt? Har du stött på ett sådant system i praktiken?

Ett systematiskt program är under utveckling. Om det är intressant, så ska jag skriva hur det ska användas.

Anna Temir, frisör, skönhetssalong "IMAGE", Nizhny Novgorod, st. Studenaya 68a, tel. +7 831 423-23-48 www.image-nn.com, personlig sida för VKontakte http://vk.com/temiranna

Hösten, det är dags att träna administratörer!

Vår avlägsna skönhetssalongadministratörs utbildning är uppdaterad, nu har vi, förutom en detaljerad beskrivning av vad och hur chefschefen ska göra från gryning till skymning (inklusive konsten att sälja), lagts färdiga skript för telefonsamtal med kunderna

Frisörer: hur man beräknar konsumtionen av hårfärg

Frisörer: hur man beräknar konsumtionen av hårfärg

Överdriven färg och, som ett resultat, för högt pris för tjänsten, eller för stora besparingar och dålig prestanda? Tyvärr, både det och det andra medför ett allvarligt problem för verksamheten - förlusten av kunder. Både permanent och potentiell, som inte kommer att rekommendera din institution.

Eftersom det är svårt att överskatta frisörens förmåga att bestämma den optimala mängden nödvändig färgämne. Om befälhavaren också tillämpar den professionellt, kommer kunden att vara nöjd och kommer tillbaka igen. Kanske även med en vän som har oförsonligt långa ryggrad.

Så, hur man bestämmer konsumtionen av hårfärg och kostnaden för färgning?

Kostnaden för färgläggning beror på guiden pris och hur mycket färg som ska användas. Därför behöver kunden pröva prisklassen och inte den exakta kostnaden för tjänsten. Och naturligtvis måste detta intervall bestämas individuellt - med hänsyn till längden, densiteten, strukturen och tillståndet hos besökarens hår.

Som framgår av första stycket krävs olika mängder färgämne för olika hår. Till exempel, om de är av torr typ, då måste du ofta använda mer färgämne. Dessutom beror kostnaden för färgläggning på frisörens stil. Olika mästare kan använda olika mängder av blandningen under liknande förhållanden.

Redovisning av färgämnet i skönhetssalongen måste bibehållas med hjälp av specialvågar, vilket gör det möjligt att beräkna konsumtionen av ett ämne upp till ett gram.

För att täcka rötterna från tidigare färgat hår behövs i genomsnitt 60 ml av en blandning av 30 ml färgämne och 30 ml oxidant (detta är andelen blandningsämnen i de flesta tillverkare). Men om tekniken ger en andel av 1: 1,5 eller 1: 2, då kan en blandning av 45 ml räcka för att fläcka rötterna. Lägg också till 10-15 ml per längd om håret är kort eller inte axel längd.

Det är nödvändigt att ge lite mer pengar om hårets färg är mycket tråkigt, "tvättas ut".

Färgförbrukningen beror också på om håret tidigare färgats med denna färg. Om inte, kommer det troligen att behöva mer färgämnen.

Experter rekommenderar standardmålningsteknik. Först måste du applicera verktyget på rötterna och 10-15 minuter före exponeringstidens slut sprinka resten av håret med vatten, kamma färgen från rötterna på dem. Om färgämnet inte räcker till - lägg till. Men! Teknik av många märken tillåter inte att kamma färgämnet från rötterna för en längd eftersom det inte garanterar högkvalitativ målning av rötterna. Det är mycket mer korrekt att göra toning eller emulgering (beroende på graden av "tvätt") för att återställa hårfärgen.

Det rekommenderas inte att kamma färgämnet till en tidigare målade längd, om endast omröda rötter är målade.

Tekniska hushållsfärger inkluderar kammar med rötterna på längden. Men vanligtvis utförs en sådan åtgärd slarvigt och intensivt, vilket leder till att hårets struktur störs. Därför, om du kliar, var försiktig.

Färgmedlet ska appliceras jämnt, försiktigt och, vilket är mycket viktigt, rikligt - du ska inte spara på kunden, göra ett jobb som du kan vara stolt över!

Visst har varje herre sitt eget svar på frågan om hur man beräknar konsumtionen av hårfärg. Men vi gjorde allmänna rekommendationer. Minns bara: de flesta kunder kommer till dig inte bara för en ny frisyr eller en elegant manikyr. De besöker dig med hopp om att vara fylld med en positiv attityd, kanske en paus från vardagen. Så njut av interaktionen med varandra.

15 subtiliteter av hårfärgning som du behöver veta var och en

Och hade du en situation när du efter färgning av ditt hår fick en helt oväntad färg, trots att du använde vanliga medel? Det visar sig att resultatet beror på vissa nyanser som du bara behöver veta för att undvika obehagliga överraskningar.

1. Ta valet av medel på ett ansvarsfullt sätt

Frekvent färgning förstör hårstrukturen, och ju mer skada på håraxeln desto mer oväntat kan resultatet bli. För att inte skada håret, välj produkter utan ammoniak. Även om detta inte garanterar dig absolut säkerhet, är det dock möjligt att minska färgskadorna. Läs noga färgämnets sammansättning, om den innehåller argan eller olivolja, eller jojoba - köp det djärvt, så du kommer att göra ett långsiktigt bidrag till ditt hårs hälsa, vilket garanterar enhetlig färgning.

2. Subtiliteterna av hårfärgning: det handlar om månen

Eller snarare, i månens cykel. Hantera aldrig måleri under kritiska dagar, hormonella fluktuationer kan påverka resultatet av färgning. Förvånad? Faktum är att allt är logiskt - vid denna tidpunkt kan melanin, som påverkar pigmentering av hud och hår, börja "leka" på grund av hormoner, så hårfärgen är ofta oförutsägbar. Men detta är inte den enda fienden för färgning - här kan du också lägga till förändringar i cirkulationssystemet, ämnesomsättningen och termoreguleringen. Förresten, av samma anledning är det omöjligt att kompensera under amning och graviditet. Du kan, men förvänta dig inte att få den färg som anges på paketet.

3. Keratinrätning är inte vänlig med färg

Mer exakt är det nödvändigt att bibehålla tid, minst två veckor. Annars utsätts du förgäves för håret för färgämnets attack, men det kan helt enkelt inte penetrera djupt in i håret. Detta beror på det faktum att keratin fyller de tomma utrymmena i håraxeln och blir till ett skyddande skikt som inte släpper in färg.

4. Använd aldrig färg som är lättare än din hårfärg.

Denna nyans gäller för redan färgat hår. I detta fall riskerar du att få en märkbar skillnad mellan huvuddelen av håret och rötterna. Hårlängden får bara önskad nyans, men rötterna, troligen en ljus färg. Om detta inte ingår i dina planer - köp färgton till ton eller mörkare än basfärgen. För att färga ditt hår en ljusare färg, är det bättre att tvätta bort den befintliga färgen med en professionell komposition, och med hjälp av en specialist, istället för ensam. Först då kan du börja måla.

5. Gråt hår i huvudet - ammoniak i händerna.

Om du har grått hår (vilket förresten inte ska dölja dig in i avgrunden av avtvivlan), använd bara ammoniak. Ammoniakfria färger lämnar det grå huvudet snabbare, tyvärr.

6. Applicera färg på rätt sätt

Resultatet beror också på det! Om du målar för första gången, applicera ett botemedel från rot till spets, flytta rakt. Var uppmärksam, det är väldigt viktigt att börja från nacken. Det är här att huvudet har den lägsta temperaturen, därför blir håret långsammare.

7. Subtiliteter av hårfärgning: pensel - ett viktigt element!

Snarare en bra pensel, vars kvalitet beror på färgfärgets resultat. Dåliga och stela borst kan lämna luckor som du helt enkelt inte kommer att märka förrän du tvättar bort färgen.

8. Använd inte stylingprodukter före målning.

Annars låter du inte färgämnet tränga in i håret. Om du inte kan leva utan din favoritmousse, tvätta den med vatten utan schampo och torka huvudet.

9. Smutsig eller ren?

De så kallade "starka" metoderna bör tillämpas på smutsigt hår. Naturligt fettfett skyddar håret från de negativa effekterna av oxidationsmedel. Men färgfärger eller färgämnen ska användas på ett rent huvud, eftersom de inte tränger in djupt in i håraxeln, men inramar det.

10. Tänk på den kumulativa effekten.

Färgen tenderar att ackumuleras i håret, och det är inte lika bra som det verkar. Det är på grund av detta att dina lockar blir dimmera med varje färgning. Var noga med att fråga en professionell hur du kan förnya färg. På grund av den kumulativa effekten, genom att använda en mörk färg, märker du att håret rullar längs den svarta färgen. För att förhindra att detta händer, målar du först hårrödorna och i slutändan behandla resten av håret med färg utspädd med din favoritbalsam (1: 1). Endast på detta sätt kommer du att minska effekten av ackumulering, och det kommer att skada ditt hår mindre.

11. Tänk på konsekvenserna

Om du väljer att byta till naturliga färgämnen, som henna eller basma, vara konsekvent. När du går vidare till den vanliga färgen kan du få kakihår istället för den förväntade. Därför, om du är besviken över henna, måste du först växa hår innan du använder andra medel.

12. Glada timmar tittar inte på?

Och nej! Om du vill få en vacker nyans är det viktigt att hålla sig till den tid som anges på färgen. Men det finns en nyans - om ditt hår bryts, splittras eller försämras, behåll färgen mindre i 5-10 minuter. Faktum är att de skadade locken absorberar färgkompositionen mycket intensivt.

13. Subtiliteterna av hårfärgning: spara inte

Hur ofta använder tjejer en oförklarlig liten mängd färg för att spara pengar! Och resultatet beror direkt på detta. Ägare av poröst hår, oavsett längd, bör använda mycket färgämne, eftersom deras lockar absorberar "för" väl. Hur bestämmer du hur mycket färg du behöver? Det är enkelt - standardbeloppet beräknas för håret av medellängd och längd på axlarna. Om du har tjockt, långt eller poröst hår - köp två förpackningar!

14. Gör inte "varmare"

Tvätta inte av färgen med varmt vatten så att du kan tvätta bort en stor del av pigmentet. Om du inte kan bära svalt vatten, använd varmt vatten. Tvätta av färgen utan schampo tills håret inte längre är glatt.

15. Subtiliteter av vård

Den jämn och ljusa nyansen beror inte bara på färgning utan även efterföljande avgång. Efter färgning av hår är det omöjligt att omedelbart applicera reparationsmasker, eftersom de kan tvätta även den mest resistenta färgen. Så vänta minst två veckor för att börja behandla ditt hår. Undantag är produkter som tillverkas speciellt för färgat hår.

Hur man beräknar konsumtionen av hårfärg

Beräkningen av förbrukningen av hårfärg är ett förberedande förfarande före färgning, vilket garanterar valet av optimal mängd färgämnen. Behovet uppstår hos kvinnor som självständigt målar lockar hemma.

I skönhetssalonger kan frisörerna bestämma mängden färgämne "vid ögat", beroende på längd, tjocklek och hårfärg. Men yrkesverksamma har erfarenhet av att applicera färg och nödvändig utrustning som hjälper till att jämnt fördela färgen. För självfärgning måste du ta lite mer komponenter.

Varför behöver jag hårfärgberäkning?

Färgberäkningen är nödvändig för två ändamål:

 1. Att färga tillräckligt för hela håret och inte lämna ojämna krullar (speciellt den inre sidan, som får den minsta färgen, lider);
 2. För att inte spendera extra pengar, och släng sedan resterande färg i papperskorgen. Misstaget av många kvinnor som lägger färgämnesrester på huvudet orsakar ojämn färgning och allvarlig skada på hårstrukturen.

Separat är det värt att notera att den öppna och utspädda färgen inte kan lagras. Annars, efter nästa färgprocedur, kommer färgen vara helt oväntad.

Beräkning av färg för kort blont hår.

För hår som inte är under axlarna, har en tunn struktur och en ljus färg, ett rör av färgämne och oxidant är tillräckligt (60 ml). Om håret är tjockt är det bättre att ta en och en halv förpackning eller 90 ml färgämne respektive 90 ml oxidant.

Beräkning av färgämne för medium och långt blont hår

Hår av medeltjocklek och längd (högst 40 cm) kräver 2 rör av färg - 120 ml färgämne och oxidant vardera. Långt blont hår behöver 3 rör av färg - 180 ml. Om krullarna är tjocka, gula eller vita, kommer färgningen att ta minst 4 förpackningar.

Beräkning av färgämne på mörkt kort hår.

Brunetter är mer lyckliga - de behöver mindre färg. På kort hår tar mindre än ett förpackning, ca 50 ml färgämne. För tjock curl - pack. Detta är om hårets längd är högst 15 cm.

Beräkning av färg på mörkt långt hår.

Om du har medellängd, men tjockt hår, så kommer 2 förpackningar att vara tillräckligt. Ägare av lyxiga flätor under nivån på knivarna måste förbereda en färgblandning av 3 förpackningar. Och minst lyckliga för dem som har hårindustrin under midjan och har en stor volym. För fullfärgning är det värt att köpa 5 förpackningar färg.

Om du utför färgning ständigt, måste du komma ihåg: hur mycket färg du tog förra gången. Om det är tveksamt är det bättre att köpa en förpackning, men inte att plantera den i onödan.

Och för att noggrant verifiera mängden av det nödvändiga färgämnet är det värt att en gång måla i salongen och fråga befälhavaren: hur många komponenter tillbringades. I framtiden kommer den här siffran bara att förändras beroende på hårväxten, hårklippningen och önskan att ändra krullets färg radikalt, från en brunett till en blondin och vice versa.

Tja, för att komplettera bilden kommer att hjälpa underbar vatten manikyr, som kan göras hemma, mer om detta finns i denna artikel.

Flickor frisörer, berätta för mig Hur många färgpaket behöver du för mitt hår?

Jag bestämde mig för att köpa en färg Loreal INOA Mix 1 + 1 ton 6.23. och målade hemma, för det var Igora Vibrance vanligtvis målade i salongen, men hon köpte ett paket, hennes hår är inte så tjockt och vanligt och är långt i bilden. Frågan är, är tillräckligt med ett paket eller behöver mer?

Vem sa det? Jag färgar Inoa regelbundet. Oljemålningen sträcker sig mycket bättre än andra. Jag har något att jämföra.

Jag är målade år av INOA. Sträcker inte helt, fryser som lera. Även att emulgera utan vatten är svårt.
Det finns något att jämföra: Coleston, Mazhirel, Dialight, Kolortach.

Min herre gick på mammaledighet och lämnade mig inte ett val) För vilket jag är mycket tacksam för henne. Nu sparar jag mycket pengar och behöver inte justera till tiden. Önskad - färgad. Idag, förresten, kommer jag)) Jag tar 4,0 - det skiljer sig inte från min hårfärg, jag målar över grått hår. Växta rötter kan ses endast av grått hår. Innan dess målade hon med matris, du kaste - ingen jämförelse. Efter den första målningen i salongen köpte jag mig en skopa schampo, ett oxidationsmedel och nu målar jag mig själv. Efter det är håret mycket bättre. De tips som måste klippas, efter målning, matades och såg levande ut. Sedan klippte hon av det)) Hårglans. Färg är mycket lätt att applicera. Luktfri. Förblir inte på huden. För mig, i allmänhet några fördelar) Och med tanke på att jag målar mig bara ett par månader, vet du, jag har liten erfarenhet och jag kan inte applicera det snabbt - ingenting torkar. Sträcker allt hår på grund av olja, bara bra. Jag köpte sedan hela serien av Inoa Care. Men det orsakar inte mycket entusiasm. Det är synd att efter att du har färgat schampo kan du inte bara tvätta huvudet)

Hur man beräknar färgens vikt

Sidor 1

För att lämna meddelanden måste du logga in eller registrera dig

Inlägg [24]

1 Ämne av Valentina Nikolaevna 07/07/2011 15:51:48

 • medlem
 • Betyg: 27
 • Registrerad: 07/08/2011
 • Meddelanden: 18

Ämne: Hur man beräknar färgvikten

Dela, snälla, hur man väljer färgens vikt, beroende på hårets längd och tjocklek, så att det inte finns något överskott eller lite kvar?
Självklart gör vi allt, men.

Redigerad av Valentina Nikolaevna (08/07/2011 15:52:36)

2 Svar från Shuleshko Elena 08/11/2011 11:58:08

 • professionell
 • Betyg: 356
 • Registrerad: 06/16/2011
 • Meddelanden: 533
 • Tack Totalt: 157

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Baserat på en kort hårklippning, 45gr. färgämne. Behöver fortfarande titta på hårets struktur. Det är tunt och sällsynt, men det absorberar färgen med fruktansvärd kraft. Och byvet hår poröst, som också älskar färgen. En mästare på workshopen sa till mig: Håret älskar färg och håret ska badas i färg. Jag får inte alltid färgen för att beräkna exakt. Det räcker inte och du måste odla mer eller mycket och jag smeder på resterna.

3 Svar från Valentina Nikolaevna 08/11/2011 15:22:35

 • medlem
 • Betyg: 27
 • Registrerad: 07/08/2011
 • Meddelanden: 18

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Ja, och vi fick veta att håret ska badas i färg))) men vad ett rationellt knep att uppfinna :)
kan försöka bygga på hårets struktur? och endast längden som en extra faktor att ta hänsyn till?

Redigerad av Valentina Nikolaevna (08/11/2011 15:23:14)

4 Svar från Shuleshko Elena 08/11/2011 15:29:27

 • professionell
 • Betyg: 356
 • Registrerad: 06/16/2011
 • Meddelanden: 533
 • Tack Totalt: 157

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Jag niznayu även. Jag har förmodligen redan blivit vana att räkna ut färg. Det finns inga bestämda regler, antar jag. Har du jobbat nyligen? Hur beräknades färgen tidigare?

5 Svar från Morozova Lily 08/12/2011 00:43:04

 • moderator
 • Betyg: 1986
 • Registrerad: 07/02/2011
 • Meddelanden: 2 496
 • Tack Totalt: 558

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Jag brukar vara med öga - men mindre är bättre - så att det senare kan läggas till.

6 Svar från Valentina Nikolaevna 08.12.2011 10:19:21

 • medlem
 • Betyg: 27
 • Registrerad: 07/08/2011
 • Meddelanden: 18

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Tydlig viktfärg på vskidku))))

7 Svar från Savchenko Julia 08/15/2011 09:55:49

 • nykomling
 • Betyg: 3
 • Registrerad: 24/06/2011
 • Meddelanden: 6
 • Tack Totalt: 1
 • Tack för det här inlägget: 1

Re: Hur man beräknar färgens vikt

L'Oreal och Matrix rekommenderar för kort hår 50-60 ml. Detta är bara saken. Färg bör läggas på håret, inte smittas. Nåväl, om håret är väldigt mycket tunt, så är 45ml tillräckligt.

8 Svar från Lara Gordeev 16 augusti 2011 20:27:01

 • medlem
 • Betyg: 9
 • Registrerad: 08/10/2011
 • Meddelanden: 13
 • Tackade Totalt: 4

Re: Hur man beräknar färgens vikt

40 gram är vanligtvis nog för reporerade rötter, och 30 gram i längd om jag nyanser 15. Det beror allt på hårets struktur och längd. Jag mäter både färg och oxid med en spruta (med toppen avskuren).

9 Svar från Nadezhda Korshunova 09.12.2011 16:23:20

 • medlem
 • Betyg: 10
 • Registrerad: 09/11/2011
 • Meddelanden: 18

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Och hur man beräknar korrekt mängden pulver för blekning

10 Svar från Natalia Akinfeeva 09.12.2011 19:06:45

 • medlem
 • Betyg: 70
 • Registrerad: 09/09/2011
 • Meddelanden: 72
 • Tack Totalt: 20

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Hej, jag skriver alltid färg först för rötterna, och sedan för tipsen, ibland även för färgningstekniken är det självklart viktigt. Och om det fortfarande inte finns så mycket kvar, så går jag en gång tillbaka längs hårets kantlinje, i det gråhåriga läget kommer det inte att skada!

11 Svar från Natalia Glushkova 13.9.2011 06:16:09

 • nykomling
 • Betyg: 5
 • Registrerad: 09/13/2011
 • Meddelanden: 4

Re: Hur man beräknar färgens vikt

om rötterna är 2-3cm.. 25g färg är tillräckligt för mig och 15 gram på spetsarna. Detta är om håret är medium långt och tjockt)) och för en lång 1tube entydigt. men igen, om håret var färgat.. Och om det är naturligt, då dubbelt så mycket)))

12 Svar från Natalia Akinfeeva 13.09.2011 07:11:01

 • medlem
 • Betyg: 70
 • Registrerad: 09/09/2011
 • Meddelanden: 72
 • Tack Totalt: 20

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Och en väldigt cool sak - digitala vågar! Jag köpte dem i en professionell butik Zolinger, på Chapaevsky Lane, nu finns det inga problem alls, och jag behöver inte klämma någonting "för ögonen". ))

13 Svar från Khasanova Svetlana 09/15/2011 19:24:47

 • professionell
 • Betyg: 671
 • Registrerad: 23.03.2011
 • Meddelanden: 1,015
 • Tack Totalt: 289
 • Tack för det här inlägget: 1

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Jag gillar det i mina ögon. Sedan jag har arbetat som frisör i 7 år lärde jag mig hur man bestämde exakt hur mycket färg som behövs. och var noga med att skriva ner varje klient, vad och hur mycket det tog.

14 Svar från Olga Sidneva 09/25/2011 20:37:37

 • medlem
 • Betyg: 84
 • Registrerad den: 15.11.2010
 • Meddelanden: 59
 • Tackade Totalt: 4

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Om du använder skalorna, då kan du ta lite, det är bättre att lägga till senare, om inte tillräckligt. Men det blir inget överskott.

15 Svar från julija meluha 10/07/2011 00:39:56

 • nykomling
 • Betyg: 10
 • Registrerad: 03/08/2011
 • Meddelanden: 9

Re: Hur man beräknar färgens vikt

till exempel nivå 11 blond vill 7.32
Jag tar repigmentering på 8,43 + 3% eller bättre vatten? I 15 minuter kommer jag att tvätta, torka och applicera 7,32 + 7,21 med 3% men i vilka delar 1 till 1 eller kanske 7,0 +7,32 + 7,21 (1 +1 +1) vid 3% och igen i vilka delar
förklara hur man beräknar delarna
Jag hoppas på stöd
tack

16 Svar från Oksana Teploukhova 11/11/2011 21:22:23

 • Erfaren mästare
 • Betyg: 98
 • Registrerad: 08/11/2011
 • Meddelanden: 101
 • Tackade Totalt: 10

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Och vilken typ av färgämne talar vi om?

17 Svar från Natalia Krivasheeva 16.11.2011 15:11:08

 • medlem
 • Betyg: 45
 • Registrerad: 09/26/2011
 • Meddelanden: 14
 • Tack Totalt: 3

Re: Hur man beräknar färgens vikt

prepigmentering på vattnet från pulveriseraren, så i paletten har du detta (7.32) vete, sjöng? 11: e aska, naturen. eller vad? Ta på tonen är mörkare med rätt nyanser, men 4 är koppar och 3 är guld. varför då aska? Skriv inte i siffror, men i nyanser. Om du är gyllene måste du lägga till aska eller violett och göra den på lägsta aktivatorn. Och bättre ta en bild och visa. Jag målar en gång bara en ton mörkare jag tar. Och då råder jag dig att använda nyans för färg och glans.

18 Svar från Elena 11/22/2011 21:50:06

 • nykomling
 • Betyg: 4
 • Registrerad: 16/11/2011
 • Meddelanden: 5

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Berätta för mig, för repigmentering måste du välja en mixton och i alla färger blandas det med vatten?

19 Svara från Natalia Krivasheeva 11/28/2011 1:35:07

 • medlem
 • Betyg: 45
 • Registrerad: 09/26/2011
 • Meddelanden: 14
 • Tack Totalt: 3

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Berätta för mig, för repigmentering måste du välja en mixton och i alla färger blandas det med vatten?

nej, jag blandar med aktivatorn

20 Svar från Tatyana Patrikeev 02.12.2011 18:17:51

 • medlem
 • Betyg: 12
 • Registrerad: 08/08/2011
 • Meddelanden: 23

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Hur man beräknar färgen för långt hår?

21 Svar från Zilola Fayzieva 12/07/2011 17:20:44

 • nykomling
 • Betyg: 3
 • Registrerad: 16/10/2011
 • Meddelanden: 6

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Podskajite pojalusta ligger i kyrkan i Krakow, IGORA, zarnee spasibo

22 Svar från genre gayze 12/08/2011 11:22:35

 • medlem
 • Betyg: 13
 • Registrerad den: 04.10.2011
 • Meddelanden: 16
 • Tack Totalt: 1

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Podskajite pojalusta ligger i kyrkan i Krakow, IGORA, zarnee spasibo

Jag skulle också vilja hitta samma information. Även några allmänna formler..
Flickor! Svara, tack!

23 Svar från Leskov Natalia 12/16/2011 11:47:55

 • medlem
 • Betyg: 14
 • Registrerad: 16/12/2011
 • Inlägg: 11

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Jag brukade placera det på ögat, som de säger, och det var överskott och räckte inte. Nyligen blev jag van vid vikterna och det blev lättare. Jag hade inte tillräckligt för att sortera det ut ur det jag redan har spenderat. Jag kan inte störa mig med färg))

24 Svar från Alexander Novoselov 12/16/2011 8:44:20 PM

 • Erfaren mästare
 • Betyg: 153
 • Registrerad: 16/12/2011
 • Meddelanden: 121
 • Tackade Totalt: 53

Re: Hur man beräknar färgens vikt

Dela, snälla, hur man väljer färgens vikt, beroende på hårets längd och tjocklek, så att det inte finns något överskott eller lite kvar?
Självklart gör vi allt, men.

21 århundradet på gården, alla använder skalorna redan, ligger i området 1500 och över..

Sidor 1

För att lämna meddelanden måste du logga in eller registrera dig

Hur lång tid behöver långa hår

Skönhetsindustri Nyheter

Vi är i sociala nätverk

1. Leverantörer ger materialkonsumtionshastigheter. Många säger att de är mycket felaktiga. Tränar du utgifterna för medel för färgning med beräkningen av företagssäljaren?

Jag jobbar på färgämnet WELLA. Konsumtionshastigheterna för materialet beroende på hårets längd är följande:

Det händer ofta att det tar lite mer, det vill säga, jag applicerar minst 60 gram färgämne till rötterna.

2. Vad tar man hänsyn till när man använder färg - hårets längd, deras kvalitet (porositet, frihet, densitet.), Deras antal (tjock - sällsynt).

Vid färgning av hår beror färgförbrukningen på grått hår (det är nödvändigt att applicera mer tätt), porositet (de absorberar mer), initial hårfärg, längd och tjocklek. Det händer att med en annan volym hår går en annan mängd färgämne i samma längd. Allt detta måste beaktas, annars kommer det inte att räcka för en vacker nyans.

3. I din skönhetssalong innehåller priset för färgning omedelbart en viss mängd färg eller du beräknar mängden färg för varje klient separat och lägg sedan till kostnaden för materialet kostnaden för arbetet.

I vår salong ligger priserna i priset, men om färgen går mer, betalar kunden mer. Detta är förståeligt omedelbart, och priset kallas under samrådet.

4. Håll frisörsalongen reda på utgifterna för medel för skiften, som tar hänsyn till kostnaden per skift.

Kostnaden för redovisning av skiftet beräknas av administratören.

5. Vad är det mest rimliga målarbokningssystemet enligt din åsikt? Har du stött på ett sådant system i praktiken?

Ett systematiskt program är under utveckling. Om det är intressant, så ska jag skriva hur det ska användas.

Anna Temir, frisör, skönhetssalong "IMAGE", Nizhny Novgorod, st. Studenaya 68a, tel. +7 831 423-23-48 www.image-nn.com, personlig sida för VKontakte http://vk.com/temiranna

Hösten, det är dags att träna administratörer!

Vår avlägsna skönhetssalongadministratörs utbildning är uppdaterad, nu har vi, förutom en detaljerad beskrivning av vad och hur chefschefen ska göra från gryning till skymning (inklusive konsten att sälja), lagts färdiga skript för telefonsamtal med kunderna

Hur man beräknar den ekonomiska konsumtionen av hårfärg

Överdriven färg och, som ett resultat, för högt pris för tjänsten, eller för stora besparingar och dålig prestanda? Tyvärr, både det och det andra medför ett allvarligt problem för verksamheten - förlusten av kunder. Både permanent och potentiell, som inte kommer att rekommendera din institution.

Eftersom det är svårt att överskatta frisörens förmåga att bestämma den optimala mängden nödvändig färgämne. Om befälhavaren också tillämpar den professionellt, kommer kunden att vara nöjd och kommer tillbaka igen. Kanske även med en vän som har oförsonligt långa ryggrad.

Så, hur man bestämmer konsumtionen av hårfärg och kostnaden för färgning?

Kostnaden för färgläggning beror på guiden pris och hur mycket färg som ska användas. Därför behöver kunden pröva prisklassen och inte den exakta kostnaden för tjänsten. Och naturligtvis måste detta intervall bestämas individuellt - med hänsyn till längden, densiteten, strukturen och tillståndet hos besökarens hår.

Som framgår av första stycket krävs olika mängder färgämne för olika hår. Till exempel, om de är av torr typ, då måste du ofta använda mer färgämne. Dessutom beror kostnaden för färgläggning på frisörens stil. Olika mästare kan använda olika mängder av blandningen under liknande förhållanden.

Redovisning av färgämnet i skönhetssalongen måste bibehållas med hjälp av speciella vågar, så att du kan beräkna förbrukningen av ett ämne till ett gram.

För att täcka rötterna från tidigare färgat hår behövs i genomsnitt 60 ml av en blandning av 30 ml färgämne och 30 ml oxidant (detta är andelen blandningsämnen i de flesta tillverkare). Men om tekniken ger en andel av 1: 1,5 eller 1: 2, då kan en blandning av 45 ml räcka för att fläcka rötterna. Lägg också till 10-15 ml per längd om håret är kort eller inte axel längd.

Det är nödvändigt att ge lite mer pengar om hårets färg är mycket tråkigt, "tvättas ut".

Färgförbrukningen beror också på om håret tidigare färgats med denna färg. Om inte, kommer det troligen att behöva mer färgämnen.

Experter rekommenderar standardfärgningsteknik. Först måste du applicera verktyget på rötterna och 10-15 minuter före exponeringstidens slut sprinka resten av håret med vatten, kamma färgen från rötterna på dem. Om färgämnet inte räcker till - lägg till. Men! Tekniken i många märken tillåter inte att kamma färgämnet från rötterna för en längd eftersom det inte garanterar högkvalitativa färgämnen på rötterna. Det är mycket mer korrekt att göra toning eller emulgering (beroende på graden av "tvätt") för att återställa hårfärgen.

Det rekommenderas inte att kamma färgämnet till en tidigare målade längd, om endast omröda rötter är målade.

Tekniska hushållsfärger inkluderar kammar med rötterna på längden. Men vanligtvis utförs en sådan åtgärd slarvigt och intensivt, vilket leder till att hårets struktur störs. Därför, om du kliar, var försiktig.

Färgmedlet ska appliceras jämnt, försiktigt och, vilket är mycket viktigt, rikligt - du ska inte spara på kunden, göra ett jobb som du kan vara stolt över!

Visst har varje herre sitt eget svar på frågan om hur man beräknar konsumtionen av hårfärg. Men vi gjorde allmänna rekommendationer. Minns bara: de flesta kunder kommer till dig inte bara för en ny frisyr eller en elegant manikyr. De besöker dig med hopp om att vara fylld med en positiv attityd, kanske en paus från vardagen. Så njut av interaktionen med varandra.

Baserat på Lookero, av Siranush

kocakpaca.ru

hårklippningar, hårklippningar, hårvård

Hur mycket behöver behålla färgen på håret

Jag bestämde mig för att lätta håret med professionell färg. Hur mycket tid måste jag hålla färgen på mitt hår?

svar:

Lisa doronina

40 minuter, men i allmänhet bör instruktionerna skrivas

Irene

Jag håller en timme för att inte vara gul kyckling

Lex litvinceff

Hur mycket mästaren säger + skölj sedan av med schampo för djuprengöring, sedan naturligt balsam, torr, nyans.

Lenore ((Little Bunny Foo-Foo))

och anvisningarna är inte skrivna?
brukar hålla 30-40 minuter... men om du överdriver det kan du bara få en "gul kyckling".

medvetslös

Professionellt färgämne innebär professionell användning...

inte det faktum att resultatet kommer att tillfredsställa dig om du inte känner till färgerna och tekniken på produkten

i färgning beror mycket på vilken hårfärg du har nu, om färgämnen har applicerats och vilka etc.
bättre besöka salongen!
Bra luk)

Hur länge ska färgen hållas på håret? ;)

svar:

Tatyana Sazonova

Julia Smirnova

Det beror på vilken färg du vill få, och vad är ditt ursprungliga

Svetlana

K @ t @ Rink @

Jag råder dig att fråga hos frisören, ring bara någon salong och fråga

Evgeny Mudrov

Tills de faller ut Och det är bättre att inte färga det - du riskerar att förlora hårets naturliga glans och domen till evig målning i namn av eviga värden!

Bättre ett par timmar, och en ny frisyr med en blank näbb

Det beror helt på hur mycket färg du vill få. Om inte en stark färg, sedan 15 minuter, och om starkare, då 20-30.

Vad händer om du håller färgen mindre? Vad som händer om du håller hårfärgen är inte 30 minuter och 15 säger.

svar:

Martha

Om du håller dig längre än nödvändigt, inträffar ingenting, förutom det som skadar ditt hår, i färg.
Men om du tvättar det tidigare kan resultatet överraska dig väldigt mycket, för när färgning och penetration av färgämnen i håret går färgen genom flera steg, inklusive även sådana nyanser som grön eller lila. Därför riskerar du att snubbla på en av dem, när du tvättar bort färgen på en onödig tid. På färgen är det INTE GIFT skrivet hur mycket du behöver behålla tills du får önskad nyans. Myten att om du håller den längre, blir färgen mörkare eller vice versa, inte tro! ! Då skulle det inte finnas en sådan färgpalett, men det skulle finnas en burk med olika exponeringstider. Det rullar bara med naturliga färgämnen, som basma eller henna. =)

Vinter körsbär

du kommer att ha den ursprungliga hårfärgen.

Isabella

Inte en sådan mättad nyans kommer att vara. Och om blondirovanie - gult hår.
Och du kan fortfarande inte 30, och hålla timmen. då blir den fulla tarmen;)))

Alexey Alekseev

Förväntad färg kommer att vara väldigt annorlunda.

Alexandria

Håret sniglar inte.

Vladislav Semenov

Det är ingen mening, kemister är mycket smartare än oss, och allt beräknas som det borde. De sista minuterna av exponering är de viktigaste vid färgning, de första 10-15 minuterna blir bara det naturliga pigmentet lättat, penetreringsreaktionen av det artificiella pigmentet kommer senare.

Hur länge behöver du hålla tonad henna (kastanj) för att få kastanjebrunt hår från ljusbrunt hår? Hjälp snabbt.

svar:

Alexey Khoroshev

Hur länge behöver du hålla Henna på ditt hår för den perfekta färgen?
Jämfört med moderna hårfärger tillåter naturliga färgämnen, till exempel henna, dig att få en synlig effekt utan att ha på sig frisyren. Med hjälp av den naturliga sammansättningen är det viktigt att noggrant beräkna hur mycket Henna ska hållas på håret, eftersom överdriven kontakt med färgämnet eller omvänt minimala exponeringstid kan leda till ett oväntat resultat för dig.

Förfarandet för färgning med henna hemma För att göra processen att färgas smidig och med maximal effekt är det nödvändigt att studera reglerna för framställning av kompositionen. Först och främst bör det komma ihåg att henna (eller basma - svart henna) späds med varmt vatten och i inget fall kokar vatten. Den optimala vattentemperaturen är 80-90 grader. För det andra kan en sur vätska hjälpa till att stärka Henna, det vill säga, du kan använda citron- eller apelsinjuice (du kan späda ut med rent vatten), örtte med citron, fruktäger eller vin istället för vatten. För det tredje, följ noga instruktionerna om hur mycket du ska behålla färgen, eftersom långvarig kontakt leder till en förändring i hårets struktur. Det rekommenderas att färga tvättat och torkat hår, för efter proceduren kan du inte omedelbart tvätta håret med schampo på grund av risken för att den nya färgen tvättas. Så först bör du tvätta håret med en mjukgörare och torka det noggrant, det är bättre att göra det på ett naturligt sätt. Nu måste du förbereda färgen baserat på hårets längd: korta trådar kräver en sammansättning av 40-50 g henna; för långt hår behöver 150-200 g av produkten. Före färgning är det bättre att täcka axlarna och ytan runt med gamla blöjor eller papper, eftersom de områden som är färgade med henna är svåra att tvätta. Skyddet av öronen och nacken, huvudet och pannan längs hårlinjen kommer inte att störa, det kan göras med hjälp av vanlig fet kräm.
Hur länge behöver du hålla Henna på ditt hår? Beroende på många faktorer - hårets första ton, längden på locken, typen och volymen av henna som används - beräknas den optimala tiden för färgkompositionens effekt på håret. Avvikelse från rekommendationerna är fylld med olika konsekvenser, vilket inte blir lätt att fixa. Till exempel, efter överexponering av henna, får du torra och livlösa strängar, förutom kan deras färg vara grön, blå eller bläckig. Tvätta av färgen innan den föreskrivna tiden, du kan inte uppnå en färgförändring alls, utan att helt enkelt ha torkat ut håret.
Henna i kombination med kaffe eller kakao ger en kastanj och mörk röd ton, du kan hålla en sådan blandning lite längre än den tilldelade tiden, eftersom kaffe mjukar färgens effekt. Samma färg kan uppnås med samma mängd Henna och Basma för att hålla en timme.
http://hair-luxury.ru/sredstva/skolko-derzhat-xnu-na-volosax.html

Hur lång håller färgen på håret?

svar:

Maria khachatrian

Som ni vet, någon kemikalie. färgämnen tvättas bort... Färgen som deklareras på förpackningen beror givetvis på själva färgen - varumärke, tillverkare, kemikalie. sammansättning, hålls i genomsnitt i ungefär en vecka, kanske en och en halv. Sedan kommer färgen gradvis att tvättas bort, och den kan tvättas bort från en månad till ett år (här beror allt på hårets struktur, färgens kemiska sammansättning och andra saker). Det beror också på typen av färgämne - om du bleker ditt hår blir det lätt, bara tonen ändras, liksom mörka toner. Ginger nyanser tvättas väldigt snabbt (jag talar från erfarenhet), eftersom denna ton är mer nära naturliga toner. Det är mycket viktigt hur mycket tid reaktionen inträffade...
I allmänhet är det mycket nyanser med avseende på hår.
Lycka till dig;)

astronaut

Till dess att rötterna växer tillbaka. Det betyder att du behöver tona ungefär en gång i månaden, beroende på hårväxtens hastighet.

Ser vad. Jag färgade mitt hår i slutet av februari. hittills färgen håller.: (

Alla Ivanova

Länge
Titta på vilken typ av färg.
I genomsnitt 2 månader.

Margarita Ukleina

Tja, ja 2-3 månader, om det inte är för många att tvätta bort. På sommaren målade jag ca 5 cm av spetsarna med röd färg, det såg ut som en månad, färgen började tvätta, det var mörkt och fult, ja, jag slutade och avbröt dessa 5 cm.

Vera Kot

Min svarta färg har hållit i ett år redan, jag ångrar att jag målade min egen färg alls.

Hur lång tid behöver långa hår

Undersökning för dem som går till salonger :). Vi pratar om hårfärgning i skönhetssalonger.

Nyligen har ett system blivit populärt där salongen sätter pris på arbete (fast) och priset på material (förändringar). På grund av vilken kunden vanligtvis inte vet i förväg hur mycket han kommer att betala - det beror på förbrukningen av färg och besläktade material i processen.

Gillar du det eller inte?

Jag behöver en annan koncentration av oxid vid måleri, som ett minimum. Jo, jag förstår att jag inte är allt :) Jag vet redan min standard för färgning i gram med normal färgning för kort hår.

Jag frågar en dum fråga. och hur man får reda på att de målar dig med denna färg, om salongen fungerar på flera, och du har inte använt den tidigare? Låt mig förklara: Jag känner mina egna känslor från vella och från Londa, nu målar jag med Khidra, naturligtvis hårets kvalitet och färgen är annorlunda. Men om jag inte visste någonting om Londe och Vella, hur förstod jag vad som var fel med mig? Men jag ser inte flaskor, lopp i gram hänger - också.

I omröstningen röstat för priset.

Nej, jag menade att kvaliteten på jobbet är bra, förstås :) Med rätt oxider, etc.
Det enda som stör, förutom. Om mästare tvingas se varje gram starkt - kan det påverka kvaliteten? Möjligheten att tillbringa något belopp utan någon strikt redovisning av gram kan till exempel ge dem möjlighet att sträva efter en högre nivå av arbete och inte att spara i första hand?

Tja, vad betyder det att följa? en erfaren mästare kommer att berätta för ögat hur mycket ml han har haft, vad ska man se upp för? var är besparingarna? Jag har kort hår, men färgen lämnar fortfarande mycket, oavsett hur du sparar. Eftersom på vissa ställen tjocka: 065: Hårets densitet och kvalitet kan också visuellt bestämmas och samtidigt beräkna det önskade antalet. Jag varnar också ärligt om mina hårs egenskaper.

Den enda gången då färgen från det blandade vanliga antalet kvarstod, var när BM målade mig, tidigare målaren: 046: men jag skrek under målningsprocessen - sluta köra färgen i mitt huvud: 046:

Jag frågar en dum fråga. och hur man får reda på att de målar dig med denna färg, om salongen fungerar på flera, och du har inte använt den tidigare? Låt mig förklara: Jag känner mina egna känslor från vella och från Londa, nu målar jag med Khidra, naturligtvis hårets kvalitet och färgen är annorlunda. Men om jag inte visste någonting om Londe och Vella, hur förstod jag vad som var fel med mig? Men jag ser inte flaskor, lopp i gram hänger - också.

I omröstningen röstat för priset.

Så när du måste öppna färgen och visa
Om du inte känner dig fri att göra det och fråga, måste du vara säker på vad du betalar för och vilken typ av färg du målar på.

Samma situation var (((((((

Och med mig. Så det är synd om svaret på frågan "Har dina priser gått upp?", Du skakade på ditt huvud.

Jag är emot beräkningen av färg i gram, eftersom mitt hår är tjockt och därför betalar jag mycket.

Fan, jag är dum: 046: Varför gråter du mycket så att du har tjockt hår.

Nej, jag menade att kvaliteten på jobbet är bra, förstås :) Med rätt oxider, etc.
Det enda som stör, förutom. Om mästare tvingas se varje gram starkt - kan det påverka kvaliteten? Möjligheten att tillbringa något belopp utan någon strikt redovisning av gram kan till exempel ge dem möjlighet att sträva efter en högre nivå av arbete och inte att spara i första hand?

Redovisning behövs. Längden är annorlunda, densiteten är annorlunda, och du kan gå till minus eller du måste göra mycket mer. Men hur mästarna? De köper inte färg. Hur mycket det är nödvändigt, kommer de att göra så mycket.

Undersökning för dem som går till salonger :). Vi pratar om hårfärgning i skönhetssalonger.

Nyligen har ett system blivit populärt där salongen sätter pris på arbete (fast) och priset på material (förändringar). På grund av vilken kunden vanligtvis inte vet i förväg hur mycket han kommer att betala - det beror på förbrukningen av färg och besläktade material i processen.

Gillar du det eller inte?

Jag vill veta priset i förväg.
1. Det blir bekvämare för mig, lugnare i stugan att inte tänka på kontot, vilket kan överraska mig när jag betalar, och det är obehagligt. Det händer ofta att även efter samråd och en ungefärlig beräkning av kostnaden visade det sig att beloppet är dyrare och anständigt.
2. Jag har aldrig haft chans att när jag vägde färgen. Speciellt eftersom flera färger stör huvudsakligen. Så det här är bara på förtroende.
3. Jag förstår att jag till exempel har tunt flytande hår och det tar mig mindre färg än en klient med tjockt hår, men för att vara ärlig, stör det mig inte.
även om du kan ange att det finns medium, långt och kort hårNästa Artikel
6 gyllene regler, hur man tvätta håret. Praktiska tips om hårtvätt