Hur ofta behöver jag tvätta mitt hår?


Du kommer inte tro på det, men våra mormor återkallade ett bad en gång var 15-20 dagar och samtidigt hade de vackra flätor! Men hur ofta behöver du tvätta håret med moderna skönheter? Tvister om detta dämpar inte en minut, men ingen gav ett bestämt svar, så vi bestämde oss för att börja söka efter hygieniska sanningar oss själva.

Vad beror frekvensen på?

Till att börja med är varje persons kropp ett unikt system som räknar med ett speciellt tillvägagångssätt. Dessutom påverkas frekvensen av att tvätta huvudet av ett antal faktorer:

 • Torka - epidermis är benägen för torrhet och skalning, skört hår och knappt glans.
 • Normal - hårbotten upplever inte något obehag, håret har en tät struktur och lyser bra i solen;
 • Fett - epidermis kliar ofta, oljig mjäll syns på det, håret förlorar snabbt friskhet och börjar luktas obehagligt;
 • Blandad fettrotzon + torra och delade ändar.

3. Ekologiska förhållanden

4. Typ av yrkesverksamhet

5. Diet.

Missbruk av kolhydrater och feta livsmedel leder till ökad utsöndring av talg, inte bara på huvudet utan även på ansiktet.

6. Säsong. Till exempel förhindrar den konstanta påsen av kepsar normal andning av huden, vilket leder till snabb förorening av strängarna på vintern.

7. Intensiteten av användningen av styling. Du gör inte en dag utan lack, mousse eller skum? Tvätta det av håret varje kväll, medan du använder ett mildt schampo.

Torrt hår - hur ofta tvättar du?

Hur ofta kan jag tvätta mitt huvud, vilket blir tunna, spröda och överdrivna strängar? För att höra svaret på den här frågan, läs följande regler:

 • Regel nummer 1. Din vattenregim kan begränsas en gång i veckan.
 • Regel nummer 2. Det är nödvändigt att hantera håret noggrant, annars kan du förlora det mesta.
 • Regel nummer 3. Procedurens varaktighet är 10-15 minuter.
 • Regelnummer 4. Tvätta torrt hår med varmt vatten - det stimulerar frisättningen av fett. Detta naturliga smörjmedel ger strängarna en hälsosam glans och ökar deras elasticitet, liksom reducerar torrhet.
 • Regelnummer 5. Välj schampo, balm, balsam och balsam som har en fuktgivande effekt. Oftast i deras komposition finns denna eller den oljan.

Regel nummer 6. Innan du tvätter huvudet, applicera en hemlagad mask som är baserad på vegetabiliska oljor (burdock, plantain, calendula, burdock eller oliv) på hårbotten. För att förbättra effekten, tillsätt fettflöde (1 msk sked), honung (1 msk sked) och kycklingägg (1 stycke). Vid slutet av proceduren, skölj huvudet med ett avkok av örter (kamille, nässla eller växtfrön), skölj med en handduk och låt torka.

Sådan vård kommer att ge ett hårhår skönhet och hälsa.

När ska man tvätta hår av normal typ?

Ägarna av normaltypshår är mest lyckliga - deras hår ser rent och välskötta i tre eller till och med fyra dagar. Använd lämplig typ av schampo och skölj strängarna med avkodning av burdock, nässla eller kamille.

Populära sköljartiklar:

Hur ofta tvättar man blandat hår?

Snabbt gödning basal del av håret kommer att göra dig en riktig slampa, och tvätta därför ditt hår när det blir smutsigt, tillsammans med att följa några regler.

 1. Ge preferens till milda schampon. Läs noggrant kompositionen och studera etiketten, tro inte på inskriptionerna "för blandad hårtyp" eller "för daglig tvätt av huvudet" - en annan reklamslagord.
 2. Torra tips innan proceduren bör smörjas med någon olja. Applicera det helt enkelt på strängarna i en kvarts timme, och tvätta sedan av det med schampot.
 3. Luftkonditionering eller balsam kommer inte heller att vara överflödig. Glöm inte att dra sig tillbaka från rötterna några centimeter.

Frekvensen av tvättning av hår av fett typ

Detta är den mest komplexa hårtyperna, vilket orsakar mycket kontrovers bland forskare. Vissa hävdar att de feta trådarna inte kan tvättas mer än en gång i veckan, för att inte öka mängden talg. Men det finns också baksidan av denna medalj: en fet film som syns på håret tillåter inte att lamporna andas normalt. Detta leder till mjäll och ökad strandförlust. Dessutom lockar det feta lagret en stor mängd bakterier och damm, vilket påverkar hårets hälsa negativt.

Slutsatsen föreslår sig själv! Fetttyp hår ska tvättas tillräckligt ofta - 3-4 gånger i veckan eller till och med varje dag. En sådan intensiv badregim hjälper till att eliminera oljig mjäll och hålla håret i ordning.

Förresten, vet du hur man tvätta håret så att de inte är så feta? Läs den här artikeln.

För ägare av hår av fett typ utvecklade vi också flera regler:

Regel nummer 1. Tvätta huvudet med kallt vatten.

Regel nummer 2. 30 minuter före huvudet, applicera växtbaserade tinkturer som innehåller alkohol i trådarna. Detta kan vara en tinktur av rödpeppar, vanlig commonweed eller calendula. Förutom grundläggande vård stimulerar dessa fonder tillväxten av nytt hår.

Regel nummer 3. Förhindra inte sköljning av medicinska örter.

Regelnummer 4. Men från den varma hårtorken måste du ge upp - det ökar sårbarheten hos strängarna och minskar deras elasticitet.

Nu vet du exakt hur ofta du behöver tvätta olika hårtyper. Håll dig vid våra regler och se till att du har ett långt liv för ditt hår.

KOSMOPOLIT

Så tvätta håret: 12 tips från läkaren

Denna enkla och välbekanta procedur för att tvätta huvudet, många av oss utför felaktigt. Därför bestämde vi oss för att prata med läkaren och ta reda på vad som är den rätta algoritmen för att tvätta håret, och vad är nyanserna i den här viktiga frågan.

Har du någonsin undrat hur mycket du ska använda shampoo? Hur ofta tvättar du ditt hår? Skada inte håret? Vi frågade doktor-trikologen om allt detta, som drog bort några myter och berättade hur man omsorgsfullt sköter håret trots allt.

Låt inte håret bli smutsigt

Huvudet ska tvättas eftersom huden blir smutsig. Som bekräftats av studier utförda av trichologer och dermatologer i olika länder, är hårbotten och håret mycket mer påverkat av förorening som ackumuleras vid hårets botten och tas inte bort från huvudet i tid. Den smutsiga hemligheten, damm, smuts skapar ett näringsmedium för bakterieutveckling, tillåter inte att huden andas, hårrötterna får mindre fördelaktiga ämnen - allt detta stör normal hårbotten och sänker hårväxten.

Var inte rädd för schampon

Schampon, som indikerar att de får användas varje dag, är lika neutrala, känsliga, hypoallergena och icke-aggressiva. Följaktligen kan de verkligen användas dagligen.

Observera diskens frekvens

Frekvensen att tvätta huvudet bör väljas individuellt, med hänsyn till typen av hår och vattenkvalitet. Om du har oljigt hår, kommer det över en 3-4 dagars paus att ackumulera rikliga feta sekret, vilket kan leda till utseende av liten inflammation.

Applicera schampo på rätt sätt

Mängden schampo beror huvudsakligen på hårets längd. Det rekommenderas inte att hälla produkten direkt på huvudet. För det första kommer det vara svårt att kontrollera sin kvantitet. För det andra kommer en alltför koncentrerad lösning att falla på ett begränsat område. Därför behöver du först skumma schampot i dina händer och först distribuera bara håret.

Korrekt headwash-algoritm

Innan du börjar tvätta håret måste du kamma håret för att tvätta det noggrant. Du måste tvätta håret från örat till örat, längs de så kallade villkorliga linjerna och sedan gå till baksidan av huvudet. Rörelserna ska massera och göras med fingrarna, men i inga fall med naglar för att inte skrapa huden. Under shampooing rekommenderas det att massage, det är användbart för hårrötterna.

Hur man applicerar schampo

Det beror helt på frekvensen av tvätt och de använda metoderna. Om du behöver tvätta håret varje dag, är dubbelt tvål inte nödvändigt. För de som tvätter håret 2 gånger i veckan är det bättre att applicera schampo två gånger. Andra gången rekommenderas att halvera mängden schampo.

Vattentemperatur

Många gör ett grovt misstag och tvätta sina huvuden med för varmt vatten som läcker hår och aktiverar talgkörtlarna. Den optimala vattentemperaturen för tvätt av hår är 40-50 grader. Det är denna temperatur som främjar god upplösning av talg, lätt borttagning av smuts, och förbättrar även blodcirkulationen.

Slutför tvätten med kallt vatten

Det är tillrådligt att slutföra tvättproceduren med en kall eller kall dusch som stimulerar blodtillförseln till hårbotten och gör håret glänsande.

Mask efter shampooing

Frekvensen för applicering av masker beror på hårets tillstånd och på önskad effekt samt på näringsämnets sammansättning. Om ditt hår är skadat och behöver intensivvård, applicera en mask om dagen. Efter 8-10 sessioner kommer resultatet redan att vara tydligt synligt, och du kommer att kunna använda denna kosmetiska produkt mycket mindre ofta.
Om du planerar att lägga en mask på ditt hår som en förebyggande åtgärd, gör det inte mer än 1-2 gånger i veckan. Denna frekvens anses vara optimal.

Glöm inte balsam

Balm appliceras på håret efter shampooing. Balsam stabiliserar inte bara hårets pH-nivå, utan gör det också glansigt, vilket gör det mer silkesikt eftersom det innehåller lättreflekterande element. Balsammen släpper också ut det yttre skiktet eller hårkutiklet, som öppnar när alkali kommer på det - det vill säga hårdvatten och schampo, färgämne eller permanent lösning.

Balm kan appliceras längs hela längden av håret (vissa tror att det bara behövs för ändarna), inklusive rötterna, men inte gnidas i hårbotten. Låt på i 5-7 minuter, var noga med att tvätta. När det appliceras på hårbotten, är det troligt att balsamet kommer att göra håret tyngre och ta dem av basvolymen.

Vad ska man göra när man redan tvättat huvudet

Beroende på hårets typ behöver man använda hårolja eller en skyddande spray.

Följ anvisningarna på etiketten, applicera en droppe olja på torrt eller fuktigt hår, beroende på hur de reagerar på oljan. Använd en mycket liten mängd olja för att hålla håret oljigt eller vått.

Du behöver veta att effekten av eteriska oljor på skadat hår är effektivare när det är vått. Därför, om du brukar använda olja på torrt hår, fuktar dem med vatten och applicerar sedan olja för att uppnå önskad effekt.

Använd alltid termiskt skydd.

När det gäller den skyddande sprayen bör den användas om håret behöver konstant styling med en hårtork eller andra apparater. Håret är sårbart för värme, eftersom det består av fast keratinprotein. När de utsätts för temperaturer, stiger de jämnda nagelskalorna (övre skyddsskiktet av håret), vilket avslöjar cortexen. Keratin mjuknar och vatten indunstar. Under varm styling, speciellt på vått hår, förångas fukt och fett bryts ner. Hårbrott, blir matt och blir ömtåligt.

Det är viktigt att notera att kompositionen av värmebeständiga sprayer som regel innefattar naturliga proteiner, vitaminer E och B5 samt extrakt av medicinska växter. Tack vare dessa komponenter blir håret inte bara harmlöst från termiska effekter, utan ger också extra volym, vilket gör frisyren ännu mer spektakulär.

Tips 1: Hur ofta behöver jag tvätta mitt hår

Man tror att frekvent tvättning av huvudet leder till att håret börjar bli smutsigt snabbare. Experter säger att detta bör ske så ofta som de behöver, det vill säga när de blir förorenade.

Normalt friskt hår ska tvättas 1-3 gånger i veckan. Fet curls särskiljas av det faktum att en stor mängd talg ackumuleras på sina rötter och längs hela längden, vilket hämmar hårväxten. Ur detta fett ser de tråkigt, oljigt och orörligt ut. Sådant hår måste tvättas dagligen. Men daglig tvätt kan torka ut hårbotten, vilket i sin tur orsakar ännu mer intensiv separation av talg.

Torrt hår, tvärtom, kännetecknas av otillräcklig talgproduktion. Från detta blir de sköra, lätt brutna. Torrt hår kan vara från naturen eller som ett resultat av aggressiva effekter på dem (frekvent färgning och blondning, perm, felaktig vård). Sådant hår rekommenderas inte att tvätta mer än en gång i veckan. Hyppig tvätt, även med ett olämpligt schampo, kan förvärra hårets tillstånd ännu mer.

Men det bör förstås att man går och lägger sig, när det finns en stor mängd lack, mousse och andra stylingprodukter på håret, är mycket skadligt för deras tillstånd. All denna kemi och gata smuts fast vid den gör det svårt för håret att andas och tränga in i strukturen, förstör det. Därför bör du välja den minsta av två onda, nämligen tvätta håret från resterna av stylingprodukter.

Ofta undrar hur ofta du kan tvätta håret, menar folk hur ofta du kan sticka håret med en hårtork. Här säger experter att de inte får missbrukas vid torkning av hår. När allt kommer omkring har varmluft en negativ effekt på krullarnas struktur. Och trots att många verktyg nu produceras som kan skydda mot exponering för hetluft, rekommenderas det att blöda håret med kallt läge och håll hårtorken minst 40 cm från håret.

Tidigare rekommenderades inte frekvent tvätt av hår på grund av det faktum att schampon innehöll mycket aggressiva tvättmedel. Nu är produkterna utformade speciellt för frekvent användning, som kan användas varje dag.

Hur ordentligt och hur ofta behöver du tvätta håret?

Naturligt spektakulärt hår är en lyxig juvel för både kvinnor och män. Men även det rikaste hårets hår ser patetiskt ut utan rättvård. Kvaliteten på håret, deras attraktivitet och hälsa är mycket beroende av tvätt.

Att leva i den moderna världens snabba rytm, inte alla har möjlighet att betala tillräckligt med uppmärksamhet åt sådana till synes småbarn som ordentlig tvättning av huvudet. Många föredrar att shampoo deras hår varje morgon, vilket garanterar en ny frisyr. Detta tillvägagångssätt är fortfarande fel, och med tiden kan det skada låsens tillstånd.

På frågan om hur ofta du behöver tvätta håret ger trichologer inget entydigt svar och hävdar att allt i denna fråga ska vara individuellt för varje person, beroende på hans hårtyp, graden av skador och andra faktorer.

Ta hand om ökad torrhet

Om vi ​​överväger alternativet med torrt hår, är det i det här fallet inte rekommenderat att tvätta dem varje dag, även med användning av mjuka neutrala medel. Faktum är att sådana krullar nästan saknar det skyddande skalet som bildas av hårbotten i hårbotten. De behåller knappt fukt, på grund av vilket hårets struktur störs, uppstår skörhet och förvirring. Som ett resultat är strängarna svåra att kamma.

Torrt hår, som regel, har nästan ingen glans och ser tråkig och livlös ut. Hyppig tvättning här kommer inte att hjälpa, snarare - tvärtom.

Ägare av sådant hår kan rekommenderas att tvätta håret en gång i veckan, var noga med att skämma bort sin hud och hår längs hela längden med näringsrika och fuktgivande masker baserade på friska vegetabiliska oljor: ricin, havtorn, vetegrodolja eller druvfrö.

Liksom i allt är det också viktigt att känna till åtgärden med hjälp av sådana medel. Trichologists välkomnar inte deras frekventa användning även på torrt hår, en eller två gånger i veckan räcker för att återuppliva den bleka frisyren.

Oljig hårvård

Ett mycket vanligt fenomen är oljig hårtyp. Hur ofta kan jag tvätta mitt hår om, efter morgondoilet, är kretsens färskhet knappt nog till kvällen? Alla vet att feta trådar ser extremt orörda ut och tenderar till och med att lukta obehagligt.

Dessutom är överskott sebum ett paradis för bakterier och en magnet för smuts från utsidan. Ägarna av sådant hår står ofta inför problem med mjäll och hårbottenirritation.

Tala om hur ofta att tvätta fettigt hår bestämde experter att det inte finns något val. Föroreningarna är mycket mer skadliga för håret än frekvent sköljning i vatten. Det finns flera knep som hjälper till att minska fet hår och läka huden, benägna att bilda överflödigt fett:

 • Tvätta aldrig håret med varmt vatten, eftersom det provar det förhöjda arbetet hos talgkörtlarna.
 • Utsätt låsen för att värma så lite som möjligt, minimera användningen av en hårtork, stryka och tånga så långt som möjligt.
 • en eller två gånger i veckan är det användbart att göra en saltmask för hårbotten, försiktigt applicera vanligt bordsalt till avskiljningar och massera mycket försiktigt; salt kommer att rensa porerna, sträcka överflödigt fett och torka rötterna lite, minska utseende av mjäll;
 • fin strider mjäll tea tree oil, försiktigt rengör huden och förhindrar håravfall;
 • för att minska sebumsekretion, gör det inte ont för att ompröva kosten och eliminera fett, rökt, stekt och kryddigt; hälsosam mat påverkar inte bara hårets tillstånd utan förbättrar också ansiktets ansikte avsevärt, vilket eliminerar sådana problem som akne och oljig glans

Kombinationshår

När håret är benäget för fett vid rötterna, men samtidigt splittrar och trycker man på spetsarna - det komplicerar naturligtvis uppgiften att sköta omhändertagandet. Frisyr förlorar vanligtvis friskhet och attraktivitet ett par dagar efter tvätt. Hur ofta behöver du tvätta håret med ett sådant problematiskt hårhår? Frågan är ganska lösbar, du behöver bara komma ihåg några enkla regler och inte vara lat för att hålla sig till dem.

 • Använd ett schampo för den blandade hårtypen, tvätta håret och applicera en fuktgivande balm på spetsarna. Tåla rätt tid, tvätta krullarna med ljummet vatten.
 • Låt håret torka naturligt och ge upp på en hårtork. Detta gäller håret vid rötterna och till ändarna: varm luft är kontraindicerad för dem!
 • För splittrade ändar är det bra att använda speciella oljor, och det är användbart att applicera dem på vått hår och skölj med varmt vatten över tiden.
 • För feta rötter kommer masken från bordsaltet att komma till räddningen.

Normal hårtyp

De som är så lyckliga med håret, står nästan inte inför ovanstående problem och vill fortfarande veta hur många gånger i veckan du behöver tvätta håret för att inte skada kvaliteten på lock och hudhälsa. Denna fråga är mycket relevant. Med tiden kan även normalt hår fördärvas av för ofta tvätt eller en varm hårtork.

Trichologists förklara att sådant hår får tvättas som det är smutsigt och undviker överflöd i allt för att i möjligaste mån behålla sin naturliga skönhet.

Allmänna rekommendationer

Många subtiliteter är närvarande i en sådan fråga som ordentlig hårvård, och de är alla viktiga. Till exempel, specialister är ibland frågade en så märklig fråga: kanske kan du inte tvätta håret eller göra det så sällan som möjligt?

Tala om detta, många tycker om att ge exempel från tidigare år, då lördag var den enda badedagen, och det var nog för kvinnor att ha snygga flätor. Du borde inte jämföra dessa tider med idag, för så mycket har förändrats: traditioner, mode, ekologi och så vidare.

Trichologists är övertygade om behovet av att bibehålla rent hår och rengöra hårbotten i tid. Här är vad de rekommenderar:

 • innan du tvättar ditt hår, är det viktigt att kamma strängarna;
 • shampoo ska inte appliceras direkt på huvudet, det är bättre att piska en liten produkt med vatten i dina händer och sedan fördela den resulterande tvållösningen genom håret.
 • du måste noggrant tvätta krullarna från schampot och massera hårbotten med fingertopparna;
 • Valet av medel bör tas allvarligt för att bestämma det bästa alternativet för hårtypen;
 • missbrukar inte fixeringsskum, mousser och lackar, torterar inte frisyren för ofta färgning;
 • permanent bli av med dåliga vanor och tänka på rätt kost
 • överensstämma med regimen och träna, vilket reducerar stressnivån, vilket har en skadlig effekt på kroppen som helhet och håret är en indikator på dess hälsa;
 • under den kalla årstiden, för att inte försumma huvudbonaden, så att plötsliga temperaturförändringar inte skadar krillens tillstånd;
 • drick rent vatten.

Genom att göra detta kan du stärka immunsystemet avsevärt, förbättra tonen och se ditt bästa ut.

Hur ofta behöver jag tvätta mitt hår

Huvudet är den del av kroppen som alltid är i sikte. När de kommunicerar med dig ser människor exakt på henne, så du kan ha otvättat hår överallt, men inte på huvudet. (undantag - du är Mikhail Boyarsky eller Darth Vader).

Men för ofta eller sällsynt tvätt är hälsorisk eller samhälle eller för sig själv. Vi kommer att berätta hur ofta du behöver tvätta håret.

Den optimala frekvensen att tvätta huvudet för varje hårtyp är annorlunda.

Naturligtvis är huvudfaktorn dina känslor. Det är osannolikt att du börjar gå med ett smutsigt huvud, om du läser någonstans att du inte kan tvätta håret än. Men tvättning är ofta bara bra för butiksägare som säljer schampon. Du drar inte nytta av detta. Därför överväger vi hur ofta du behöver tvätta ditt hår för ägare av olika typer av hår:

Hur ofta tvättar man torrt hår

Om du har tunt nog hår, benägen att tvärsnittet av spetsarna, brittleness och torrhet, så var säker på att du har denna typ. Dess främsta fördel - du kan tvätta huvudet sällan - brukar räcka en gång i veckan om det inte finns några speciella externa faktorer, till exempel arbete på en kolanläggning. På grund av detta har du mycket ledig tid, även ibland google "vad man ska göra när det inte finns något att göra"

Men nackdelen är att håren är lätta att skada, de faller lätt ut med vårdslös hantering. Därför måste du följa några enkla regler:

1. Tvätta huvudet så lite som möjligt, för att inte överdrippa håret. En gång i veckan är optimal. Kom ihåg att våra förfäder uppvärmde bad och ännu mindre. Och Louis 14 tvättades vanligtvis 2 gånger i sitt liv.

2. För att tvätta din typ bättre med varmt vatten - under påverkan börjar körtlarna aktivt att frigöra talg. Detta innebär mindre torrhet, brittleness och mer glans.

3. Medel för tvätt och hårvård, välja fuktgivare, med olika oljor. För dem är de som en flaska mineralvatten för drinkaren hela natten.

4. Bättre förkasta idéer för att måla eller blåsa torr.

Hur ofta tvätta håret med fettigt hår

De fetthårda i denna värld känner varken torrhet eller splittrade ändar. Men i slutet av dagen hällde en utmärkt fettbuljong från sina huvuden. De måste tvätta håret varje dag, det händer det 2 gånger. Shampoo tillverkare oerhört tacksam för dem. Men under tiden kan hårföroreningarna kämpas och att lära hårbotten att släppa mindre fett.

Att vara engagerade i att tvätta huvudet varje dag, tvättar vi av det skyddande skiktet i hårbotten och provar körtlar för att utsöndra allt mer fett. Du kan stoppa denna onda cirkel genom att följa enkla tips:

1. Börja gradvis att tvätta håret mindre, inte var 24: e, men 36 och 48. Med tiden, inom 4-6 veckor, kommer huden att användas och inse att fett inte längre behövs så mycket. Således måste du sträva efter att tvätta håret cirka 3 gånger i veckan.

2. Tvätta huvudet med något kallt vatten - det stramar porerna och bidrar till mindre fett.

3. Använd folkliga lösningar för fet hår baserat på örter, till exempel kalendula, tistel. Du kan också torka hårbotten något med växtbaserade läkemedel som innehåller alkohol. Applicera dem i förväg till duschen och tvätta sedan med schampo.

Hur många gånger i veckan för att tvätta hår av blandad typ

De har tre funktioner: feta rötter, med splittrade ändar. Men de har en fantastisk längd, och mellan de två början är allt bra och vackert! För att göra dem så överallt måste du följa följande regler:

1. Försök att inte fortsätta på feta rötter och tvätta håret minst varannan dag och bara tvätta rötterna. Om du tvättar varje dag kommer du att provocera talgkörtlarna för att utsöndra mer och mer fett.

2. Tvätta inte huvudet med kokande vatten!

3. Att hämta shampoos behöver samma sätt som för fet hår - mjuk, läkning, med örter.

4. Men tipsen behöver ytterligare hydrering - näringsrika oljor och fuktighetsgivande balm kommer att hjälpa. På deras rötter i alla fall inte att sätta.

5. Sen att dricka Borjomi, när njurarna flög av. Det betyder att om tipsen redan är delade är det dags att få en frisyr. Ta bort de splittrade ändarna och håll koll på de nya så att samma sak inte händer.

Hur ofta behöver du tvätta håret med normalt hår.

Om du inte har för fet hårbotten, och inte för torr, och ditt hår bländas av sin briljans av förare, har du den mest önskvärda typen - normal. Hur många gånger i veckan för att tvätta ditt hår - en sådan gåva ovanifrån? Vanligtvis nog 2-3 gånger i veckan. Från decoctions av örter är du perfekt, säg kamomill.

För resten - använd de allmänna rekommendationerna, och du kommer att lysa!

Allmänna rekommendationer

⊕ Försök inte experimentera med produkter som inte är för din hårtyp. Kanske kommer inget dåligt att hända, men det kommer det bra också. Varför inte använda det som skapades för dig?

⊕ Vid tvättning, luta mer specifikt på hårrötterna och hårbotten. Det mesta av smuts och fett finns där.

⊕ Head gillar massage. Cirkulära massagerande rörelser under tvättning förbättrar blodflödet till hud och hårlökar, vilket innebär mer näringsämnen, friskt hår, bra humör!

⊕ För att helt tvätta shampoo från håret, tar det dubbelt så länge du spenderade på tvätt. Balmer kan inte tvättas bort till slutet, för bättre näring.

⊕ Använd extra vårdprodukter som passar dig - balsam, balsam, masker. Conditioners kommer att göra håret lydigt, balms närma dem, masker kommer att åtgärda effekten. Använd bara inte allt på samma gång.

⊕ Det är bättre att inte torka hårtorken - ingen av hårtyperna är inte bra.

Här, kanske, allt vi kan berätta om håret, deras frekvens och medel. Att veta hur många gånger i veckan du behöver tvätta håret, kan du ta hand om ditt hår, och de kommer att svara dig med ännu mer skönhet.

Var vacker, ren och charmig med oss!

Trött på att ta hand om ditt hår och vill ha en frisyr? Är det dags? Läs hur ofta du behöver klippa ditt hår.

Är du en kille, och du vill ta lite hand om inte bara för dig själv, men också för motsatt kön? Vi erbjuder artiklar Dolda sexuella signaler tjejer, Hur man träffar på Internet.

Är du en otroligt charmig tjej, och din pojkvän låter dig inte sova bra? Läs om hur du ska bli av med påsar under ögonen utan att lämna ditt hem.

Hur ofta behöver du tvätta håret: expertutlåtande och ett vetenskapligt förhållningssätt

Tvister om hur ofta huvudet torkas utförs ständigt bland specialister av trichologer, kosmetologer, frisörer. Det finns olika och helt motsatta åsikter. I den här artikeln kommer vi att analysera de mest populära. Och vi kommer också att prata om hur man tvätta håret ordentligt för att bevara sin hälsa och naturliga skönhet.

Yttrande trichologist

Läkare-trichologer, så kallade experter inom hårhälsan, hävdar att huvudet inte behöver tvättas dagligen. Tvärtom tror de att frekvent hårvård är skadlig.

De citerar följande argument:

 1. Var och en av vårt hår är täckt med en speciell lipidskyddande film. Denna film skyddar mot yttre påverkan, ger sken och silke. Hyppig tvättning med schampon tvättar bort den här filmen. Därför blir de tråkiga och bleka, bryta och falla ut;
 2. Med frekvent tvättning blir hårbotten torr och benägen för mjäll.

Slutsatsen av läkarna: Frekvent tvättning av huvudet med användning av aggressiva schampon eller tvål är skadligt.

Om du vill ha friskt hår, måste de tvättas 2-3 gånger i veckan. För att göra detta, använd naturliga läkemedel baserade på örter och oljor.

Yttrande beautician

Specialister kosmetologer är inte så kategoriska. De råder dig att tvätta håret efter behov. Det vill säga om håret är smutsigt måste det tvättas. Frekvensen av denna procedur beror också på hårtypen.

 1. Använd inte för frekvent tvättning, det så kallade universella schampot. Det innebär att förutom att tvätta av damm och smuts från huvudet, tvätta ut det naturliga skyddet.
 2. För torr typ, använd närande schampon. De bör innehålla kollagen, växtextrakt och oljor;
 3. Du kan inte tvätta håret ofta om du har mycket feta trådar eftersom det orsakar det höga arbetet hos talgkörtlarna. Därför blir de smutsiga snabbare;
 4. Använd aldrig shampoo för din hårtyp. Du kan störa stångens struktur, orsaka klåda och skalning av hårbotten.

Slutsats kosmetolog: Tvätta håret efter behov. Använd produkter avsedda för din hårtyp. Föredra naturliga schampon.

Åsikt frisör

Stilisterna hävdar att nyvasket och lätta lockar ser välskötta och ger förtroende till sin värdinna. Många av dem rekommenderar att de tvättas varje dag. Andra rekommenderar att du sticker med ett annat läge för ett kort och långt hår.

 1. Korta trådar kan tvättas varje dag. Det är bättre att använda mjukt naturligt
  schampo. Försök att inte torka dem vid läggning. Detta är mycket skadligt eftersom torkat hår raser i mitten och växer illa.
 2. Långa krullar bör inte tvättas varje dag. Det är bättre att göra det om 2-3 dagar;
 3. Med det rätta valet av stylingprodukter är håret mindre troligt att det behövs tvätt. Försök att inte vikta strängarna med geler och mousser. För vardaglig styling använd inte stark hållare lack;
 4. Om dina rötter snabbt blir feta, och strängarna ser färska ut, försök med att använda ett torrt schampo.

Slutsats frisör: Överbelasta inte hårvårdsprodukterna. Det är skadligt att använda flera produkter samtidigt: stylingskum, gel, lack. Shampooing ska vara individualiserat och baserat på hårets behov.

Så tvätta håret

 1. Ta mjukt vatten för att tvätta håret. Bäst lämpat vatten i badet. Hårt vatten från kranen kan mjukas med läsk
 2. Innan du tvätta håret, kamma dig väl och noggrant. Gör en ljus massage;
 3. Tvätta inte håret med varmt vatten. Detta kommer att öka talgproduktionen. Curls snabbare förorenar;
 4. Fuktar ditt huvud bra innan du applicerar schampo. Håll så här i några minuter, använd sedan produkten;
 5. Balm balsam kan inte appliceras på rötterna. Det kommer att göra tunga strängar. Tillbaka från rötterna med 3-5 centimeter
  s;
 6. Skölj huvudet noggrant med varmt, surgjort vatten. För att göra detta, tillsätt citronsaft till vattnet. Du kan använda för att skölja ett avkok av örter;
 7. Gnid inte håret eller rulla upp det i en handduk. Detta är skadligt eftersom det skapar en växthuseffekt. Håret blir skört och fet.

Särskilda fall

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att tvätta huvudet på ett nyfött barn. Det är känt att vattenbehandlingar är mycket användbara för barnet. Det är nödvändigt att bada den nyfödda varje dag. I detta fall rekommenderas 2 gånger i veckan att bada ett barn med tvål. Det är inte nödvändigt och även skadligt att tvätta huvudet med tvålen oftare.

Tvätta huvudet på barnet med en mjuk duk eller med en hand i riktning från pannan till baksidan av huvudet, se till att vatten inte kommer in i ögonen. Torka försiktigt vikarna runt halsen, bakom öronen. Sedan sköljs huvudet med rent vatten eller med tillsats av avkroppar av läkning av örter. Applicera kamomill, sträng, salvia.

Nyligen har en sådan beprövad botemedel som tjärsåpe blivit populär igen. Denna tvål är framställd av naturlig och mycket användbar substans - björktjära. Det används för att behandla håravfall och mjäll, förbättra hårbotten. Experter rekommenderar dig att tvätta håret med tjärsåpe för att återställa försvagat hår och stimulera tillväxten.

Tjärtvål ger verkligen utmärkta resultat vid behandling av svagt hår. Stärker dem och stimulerar tillväxten. Det ska dock användas med försiktighet. Du kan inte tvätta håret med tjärsåpe och varmt vatten. Strängar kommer att täckas med oljig blomma. Hyppig tvättning med tjärsåp kan leda till torr hårbotten.

Därför bör den användas högst 1 gång per vecka.

Rent vackert hår är den största förmögenheten hos varje kvinna. Vi önskar att vården av dem bara gav dig glädje. Vi ses igen!

Hur man tvätta håret och vilka nyanser bör övervägas

Det finns många myter om hårtvätt, varav de flesta har bevarats sedan Sovjetunionens dagar. Ännu 30 år sedan rekommenderade de att städa håret inte mer än en gång om 10 dagar. Detta berodde på den aggressiva verkan av schampon eller tvål, som oftast användes för vård. Moderna verktyg kan skölja ut föroreningen mer noggrant, och vi kan knappast föreställa oss vad som kommer att hända med frisyren om hon inte ser vatten i mer än en vecka.

Tänk på de grundläggande reglerna för tvättkrullar som hjälper till att upprätthålla sin hälsa och styrka.

ändamålsenlighet tvättning

Många tjejer tror att du bara ska rengöra locken för att behålla ett attraktivt utseende av hår. Speciella trichologer som är engagerade i studier och behandling av dermis och hårsjukdomar hävdar emellertid att avlägsnande av föroreningar är viktig främst för strängarnas hälsa.

Varje dag utsöndrar våra talgkörtlar cirka 2 g fett, det samlas vid rötterna. Lipidskiktet utför funktionen av en naturlig barriär som hindrar skada på strängen från den negativa påverkan av den yttre miljön.

Förutom fett samlas hår och dermis på plack från stylingprodukter, smog, tobaksrök, damm och andra mikropartiklar. Om du sätter alla dessa komponenter ihop får du ett ganska imponerande lager av smuts.

Att inte ta bort det leder till att folliklarna inte längre får bra näring, krullarna blir livlösa, tråkiga, torra, deras förlust börjar, tillväxten saktar ner och mjäll uppträder. För att undvika detta måste du veta alternativen för korrekt hårtvätt.

Hur många gånger i veckan behöver jag tvätta mitt hår?

Vissa tjejer tror att minskning av tvätten kommer att göra krullarna mer silkesiga och friska. Läkare förnekar denna åsikt och hävdar att ett alltför stort skikt av smuts kan störa matningen av glödlamporna och leda till problem med hår och hud. Om du rengör ditt huvud för ofta, kommer det skyddande skiktet inte att ha tid att bilda, vilket också är skadligt.

Antalet badprocedurer bestäms individuellt för varje person och beror på hårtypen. Experter rekommenderar att man använder sig av schampo vid behov, för att behålla ett snyggt utseende frisyrer och hälsorelaterade.

Du bör fokusera på följande indikatorer:

 • Oljigt hår tvättas varannan dag eller varje dag, med användning av befästa produkter för daglig vård.
 • Normal hårtyp tvättas vid behov, ungefär en gång var 2-3 dagar. Det är inte nödvändigt att skjuta upp proceduren när den är smutsig.
 • Torra krullar behöver mindre täta tvättar, två procedurer per vecka eller en gång var 5 dagars räckvidd.
 • Om du använder stylingprodukter varje dag måste du rengöra håret på morgonen eller på kvällen. Vi kan inte tillåta omanvändning av styling, deras ackumulering kan leda till allvarliga problem.
 • På vintern är det användbart att öka baden, eftersom det bär på huvudbonader orsakar överdriven aktivitet hos talgkörtlarna.
 • Kärleken av feta eller högkalorimat kan leda till att trådarna blir för snabbt feta. Titta på din diet missbrukar inte produkter som ökar produktionen av talg.

Vad du behöver veta om schampo

Moderna tillverkare erbjuder många alternativ för tvättmedel för hår, och valet av rätten blir ibland ett verkligt problem. Trichologists rekommenderar att du väljer dem enligt hårets typ och tillstånd. Om du inte har några problem, bestäm själv eller med hjälp av en stylist, huruvida dina lås är feta, normala eller torra och få ett specialdesignat schampo.

Det finns i butiker och snävt riktade produkter, till exempel för långa och delade ändar, för melirovanny, färgad, oljig vid rötterna och torr vid tipsen. Men för att lösa specifika problem kommer medicinsk kosmetika att hjälpa till.

Tjärschampo, Nizoral, etc., bekämpar mjäll perfekt, medan Vitaly är ordinerat för skallighet och Derkos.

struktur

I något tvättmedel tillsätt surfaktanter som är ansvariga för att skapa skum och schampon är inget undantag. I billiga produkter används natriumlaurylsulfat och natriumlauretsulfat som ytaktiva ämnen. Dessa ämnen är mycket hälsofarliga, de påverkar ståndarnas tillstånd och hela kroppen negativt, även om de tillåter att alla föroreningar avlägsnas på kort tid.

Det är mer lämpligt att använda sulfatfria remedier, de tvättar sämre, men de förstör inte krullar och ackumuleras inte under huden.

Också experter rekommenderar starkt att överge produkterna av typ 2 i en, som ersätter både schampo och balsam. De ger inte krullarna någon kvalitetsrengöring eller fuktgivande, eftersom blandning av två helt olika droger leder till försämring av deras effektivitet.

Antal

För att bestämma den optimala mängden tvättmedel utförde forskarna även forskning. Deras åsikter var överens om att doseringen av schampo beror direkt på tjocklekens tjocklek och längd och i inget fall bör det överstiga normen. Om du applicerar mer komposition än nödvändigt, blir det mycket svårare att tvätta det helt.

För att säkerställa att avlägsnandet av smuts är framgångsrikt, använd kosmetika enligt följande schema:

 • 5 ml kommer att räcka för korta hårklippningar, vilket motsvarar en tesked;
 • Ägare av långt hår behöver 7 ml schampo - ungefär en och en halv teskedar;
 • att tvätta tjocka och långa trådar, måste du ta matskedar av schampo.

Tvättprocess

För att rengöra krullarna och huden ordentligt från smuts måste du studera algoritmen för att applicera kosmetika och veta hur man applicerar det.

Först och främst uppmärksamma vattnet som du använder. Om det innehåller för mycket föroreningar och klor, kommer håret gradvis att försämras. Det är bäst att koka eller filtrera vätskan före badprocedurer för att avlägsna allt som är överflödigt. Temperaturen bör inte vara för hög, dess hastighet är 35-45 ° C. Men sköljning av trådarna är bättre alls med kallt vatten för att stänga skalorna.

Tänk på hur proceduren utförs.

utbildning

Innan du går på toaletten borde kullarna försiktigt kamma i 10 minuter. Detta kommer att stärka blodflödet till huden, möjliggöra avskalning av damm och smutspartiklar från rötterna, förhindra att håret försvinner under och efter tvättning.

Om ditt huvud kan bli för snabbt, är ditt hår skadat, saknar glans och styrka, använd masker för att lösa problem. De är beredda från farmaceutiska oljor eller produkter som finns i köket hos varje hemmafru. Kompositionens exponeringstid är olika, det är önskvärt att de var varma, så effekten av näringsämnen ökar.

soaping

Det är nödvändigt att skumskalvarna fuktas ordentligt över hela längden. Shampoo hälls inte direkt på huvudet, så det är omöjligt att kontrollera dess kvantitet och enhetlig fördelning. Först placeras verktyget på handflatan, sedan pounded och först sedan appliceras på rötterna med massagerörelser.

Börja från de tidiga områdena, gradvis flytta till kronan, och sedan - till baksidan av huvudet. Terapeutiska kompositioner lämnar på strängarna under en tid och den vanliga tvätten omedelbart efter skumning. Var noga med att göra proceduren igen, den här gången, inte bara på tillväxtlinjen, men längs hela längden. För att göra detta behöver du inte gnugga ditt hår, du behöver bara klämma de enskilda strängarna i din knytnäve. Tidspolningsrester kosmetika ska vara tre gånger såpning.

Om du dessutom använder ett tonat schampo, applicera det i slutet av tvätten. Så pigmenten blir lättare att "passa" i nagelbandet i håret.

Konditionering och sköljning

Efter tvätt måste krökorna fukta och mätta med näringsämnen. Detta kommer att hjälpa till i den expressa luftkonditioneringsapparaten, som måste appliceras på mitten av längden. Rötterna och huden kan inte påverkas, annars kommer håret att förlora volymen och talgkörtlarna kommer att blockeras.

Håll sköljningen på strängarna i 5 minuter och tvätta sedan av. Men det finns spray som inte behöver avlägsnas med vatten efter sprutning. Du kan också applicera masker - de ger hår inte bara fukt, men också näringsämnen. Läs noggrant instruktionerna och följ alla rekommendationer från tillverkarna, så att återhämtningen med hjälp av medel kommer att bli framgångsrik.

Efter applicering av kosmetika är det lämpligt att skölja håret med gräsavkok eller vatten surgjord med citronsaft, fältet kommer att lysa och passa bättre.

torkning

Det första steget i torkningen är att handla, helst i terry och inte för tjock. Det är inte nödvändigt att gnugga strängarna eller klämma, bara linda dem med en trasa och vänta tills överdriven fukt absorberas. Lägg sedan våthandduken i tvätten, ta en ren och linda den runt huvudet. Det är omöjligt att gå med ett sådant "tillbehör" under en längre tid, för att inte skapa en växthuseffekt, ta bort den på 7-10 minuter.

Det är bäst att torka håret naturligt. Men om du inte har tid för detta, eller om det är nödvändigt för en viktig händelse, var noga med att använda termiskt skydd.

Välj kyltyp och håll håret på ett avstånd av 15 cm från hårets huvud. Detta kommer att hålla det friskt och smidigt. Det är nödvändigt att vägra strykning och curling alls eftersom dessa enheter berövar strömmar av fukt och gör dem sköra.

Låt oss sammanfatta

I vården av håret bör inte förlita sig på tecken på folket och råd från experter med ett tveksamt rykte. Använd endast sunt förnuft och använd inte tvål och andra skadliga alternativa produkter för att tvätta håret.

Använd endast kosmetika av hög kvalitet, noggrant studera tvättmedelets sammansättning, använd dem korrekt - och du kommer att märka hur krullarna kommer att förändras. Endast ansvarig och noggrann vård kommer att bidra till att behålla hårets skönhet och hälsa under lång tid.

Hur ofta behöver jag tvätta mitt hår

Attraktiviteten hos en kvinna bestäms till stor del av hårets tillstånd. Bara rena och glänsande lockar ser vackra, men dimma limmade strängar, tvärtom gör bilden av deras ägare slarvig. Därför är rengöring en av de viktigaste hårvårdsprocedurerna.

Vid första anblicken innebär inte denna process något komplicerat. Dock har många tjejer ingen aning om hur ofta de kan tvätta håret och som ett resultat orsaka irreparabel skada på håret.

Det är ganska svårt att korrigera konsekvenserna av analfabeter, du måste ringa för hjälpsalongprocedurer och dyr medicinsk kosmetika. För att rädda dig själv från sådana problem bör du följa några enkla rekommendationer.

Kan jag tvätta mitt hår ofta?

Tidig rengöring hjälper håret att få glans och volym. Det är också en förutsättning för deras hälsa: ett överskott av talg, damm och stylingprodukter kan göra det svårare att "andas" hår, vilket leder till förlust och brott.

Visningar av tidigare årtionden om hur man ordentligt bryr sig om hår, många idag kan tyckas konstigt. En gång var det ansett som normalt att tvätta håret en gång i veckan (eller till och med en gång var tionde dag) med hjälp av tvåltvål. Mer frekvent tvättning rekommenderades inte ens till de som led på grund av hög fet hår.

För närvarande är frågan om hur ofta man behöver tvätta sitt huvud mycket kontrovers: vissa anser att det är värt att göra det så lite som möjligt. Andra tror att det är oacceptabelt att gå med fettigt hår, därför är det nödvändigt att rengöra dem eftersom de blir smutsiga. Men även experter trichologists ger inte ett bestämt svar. Frekvensen för tvättning beror på många faktorer.

Vad påverkar frekvensen av tvätt?

Varje person behöver ett individuellt tillvägagångssätt för hårvård. Detta gäller också för reningsproceduren. Dess frekvens beror på flera villkor:

 • längd - kort hår kräver oftare tvätt än långt hår;
 • frisyr - var håret permerat, färgat, användes stylingprodukter?
 • typ av hårbotten - med oljig epidermis rengöring krävs mycket oftare än med torr;
 • Säsong - på vintern, på grund av den ofta slitage på hattar blir håret snabbare, och på sommaren blir det torrare när det utsätts för solen.

Frekvensen av tvätt och rengöringsmedel

Att tvätta inte håret, det bör ske med hjälp av väl valda medel. Vissa av dem kan användas regelbundet, andra - bara från tid till annan.

schampo

Det mest lämpliga rengöringsmedlet för regelbunden användning är schampo.

Om håret behöver täta tvättar är det viktigt att välja det mjuka sättet för det. Hårets typ måste beaktas, men schamponsammansättningen är mycket viktigare än inskriften på etiketten "fuktgivande" eller "mot fetthalten."

Närvaron av fördelaktiga komponenter (t ex oljor) och ytaktiva medel med en mild verkan är önskvärt. Bra recensioner är icke-sulfat schampon, som finns i massmarknadssegmentet och i professionella serier. Sådana medel kan användas dagligen.

I vår artikel Shampoos for Hair läser Kapus hur man väljer ett schampo för ett visst fall.

Professionellt schampo

Professionella kosmetika präglas av noggrant urval av ingredienser: det innehåller endast komponenter med mild effekt och användbara tillsatser.

Dessa schampon har en hög koncentration av aktiva substanser och djup effekt. De fördelaktiga egenskaperna hos dessa verktyg manifesteras emellertid endast när de används korrekt.

Frågan om hur bra hårrengöring med tvål kan vara diskuteras ofta. Beundrare av denna metod är särskilt populär tjärsåp eller ekonomisk, vilket effektivt bryr sig om hårbotten. Det är omöjligt att otvetydigt bedöma sina fördelar jämfört med vanliga schampon, det beror helt på hårets egenskaper.

Folkmekanismer

Vissa tjejer föredrar att använda naturliga produkter för att rensa håret istället för vanliga schampon: äggula, senapspulver, lera, henna etc.

Populär var tillverkningen av hemlagad schampo baserad på dessa komponenter med tillsats av eteriska oljor och avkok av örter. Dessa produkter är lämpliga för frekvent användning, eftersom de inte innehåller några skadliga tillsatser och ger inte bara rengöring, men också aktiv håråterställning.

Hur ofta behöver jag tvätta mitt hår?

På grund av kroppens individuella egenskaper är det tillräckligt att man tvättar håret en gång i veckan, medan andra måste göra det nästan dagligen.

I vilka fall krävs mer frekvent tvättning, och i vilken sällsynt form?

Långt hår

Frekvensen för tvättning beror huvudsakligen på hårets typ, men längden är av sekundär betydelse. Men i genomsnitt måste långt hår (speciellt om det är tillräckligt tjockt) kräva mindre än kort hår.

Ta hand om långt hår - den mest tidskrävande, eftersom det är nödvändigt att behålla sin styrka och elasticitet mot tipsets rötter. Av denna anledning är det önskvärt att utsätta dem så lite som möjligt för varmt vatten och schampo och tvätta inte mer än två gånger i veckan.

kort

Ägare av kort hårklipp måste oftast tvätta håret tillräckligt ofta. Det är kort hår som vanligtvis kräver en hårtork och användningen av speciella fixeringsmedel.

Det är lämpligt att tvätta håret varje gång efter att ha använts.

normal

På grund av måttlig sebumsekretion förblir normalt hår rent i 3 till 5 dagar. Det är tillräckligt att tvätta dem 2 gånger i veckan med en mild schampo och balsam.

torr

Denna typ kännetecknas av otillräcklig utsöndring av talgkörtlarna på huvudet, varigenom håret är dåligt skyddat mot yttre påverkan. De ska inte tvättas för ofta, i genomsnitt en gång var 5-7 dagar. Det är lämpligt att sätta en liten mängd kosmetisk olja på ändarna av håret innan du tvättar för att skydda dem mot uttorkning.

Blandad typ

Det kännetecknas av feta rötter och torra tips. Ett överskott av talg på rötterna är skadligt för hårets tillstånd, eftersom det hindrar hårbotten från att andas. Sådant hår ska rengöras efter behov, det kan ta 3-4 gånger i veckan.

Sådan frekvent tvättning kommer oundvikligen att förvärra tillståndet hos hårets ändar, vilket leder till torrhet och sektion. För att utjämna denna effekt:

 • För det första, välj ett tillräckligt mild schampo (helst sulfatfritt);
 • För det andra, före en dusch är det användbart att smörja ändarna av håret med kosmetisk olja (till exempel burk eller mandel).

skadad

För skadat hår är rekommendationer för torr typ. De ska tvättas så lite som möjligt (var 5-7 dagar). För varje tvätt beredda med hjälp av speciella masker, och efter schampo för att använda en fuktgivande balm.

Med mjäll

Vissa tjejer som upplever mjäll (eller seborré) föredrar att tvätta håret så ofta som möjligt. Men det här är ingen lösning, men bara ett vanligt misstag.

Frekvent tvättning kan endast skada hårbotten, vilket resulterar i ännu mer mjäll.

Hur man håller håret rent längre

Det finns flera sätt att hålla ditt hår färskt längre och förlänga tiden tills nästa shampooing:

 1. Tvätta inte håret med för varmt vatten - detta ökar produktionen av talg. Kallt vatten kan inte heller användas: det sänker blodcirkulationen i hårbotten och orsakar hårsäckarna somna. Dessutom tvättar kallvatten inte effektivt sebum och damm. Vatten för att tvätta huvudet ska vara tillräckligt varm temperatur - från 40 till 50 ° C;
 2. Applicera balsam på ett avstånd av flera centimeter från rötterna;
 3. Skölj håret noggrant från schampo och balsam. Inte förrän slutet av det tvättade schamponet och balsamet gör håret klibbigt, avskallat, kommer det att leda till snabb förorening. För att helt avlägsna resterna av dessa medel är det nödvändigt att skölja håret 3 gånger längre än tvätten gjordes.
 4. Efter tvättning är det användbart att skölja håret med kallt vatten med tillsatsen av:
  • ättika;
  • örtinfusion av kamomill, nässla, ekbark, björkblad, kalendula;
  • eteriska oljor av mint, citron, apelsin, bergamot, lavendel, eukalyptus, rosmarin, salvia, etc.

Läs på vår hemsida hur man applicerar L'Oreal extra olja och vilka hårproblem det hjälper till att slåss.Nästa Artikel
Applicering av amla hårolja - hemlagade masker och recensioner