Generolone för håravfall


GENEROLON® kan stimulera hårväxt, oavsett orsaken till håravfall. Det är effektivt för alla typer och orsaker till håravfall (efter eliminering av effekten av den faktor som orsakade håravfall).

Generolon Spray 2% rekommenderas för kvinnor som har problem med håravfall.
Generolone Spray 5% används som grundbehandling för alla typer av alopeci hos män.

Användarvillkor Generolon

 • GENEROLON® spray ska appliceras på torr hårbotten på alla delar av huvudet där håravfall och gallring sker 2 gånger om dagen. Det är önskvärt på morgonen och på kvällen.
 • Standardmängden applicering under ett förfarande är upp till 2 ml spray, vilket ungefär motsvarar 14-16 klick.
 • Återhämtning av hårtillväxten kommer att kräva en liten tid - ett märkbart och stabilt resultat kan erhållas inte tidigare än i 3 månader. Vissa hårväxt är märkbar efter 1-1,5 månader, men det händer sällan. Var tålamod!
 • Det är viktigt att veta att det under de första 3 veckorna då läkemedlet används kan det finnas en tillfällig ökning av håravfallet. Det behöver inte vara rädd - det här är början på en ny tillväxtcykel av nytt hår!
 • Den optimala perioden av behandling för att få ett visuellt tillfredsställande resultat: märkbar tillväxt av pigmenterat hår, försvinnandet av bala fläckar - minst 5-6 månader.
 • En flaska av 60 ml av läkemedlet är vanligtvis tillräckligt för 1-1,5 månaders applicering på den "genomsnittliga" baldnessen i storlek.
 • Under behandlingen kan du använda något schampo och leda ett normalt liv.
 • Om du missade den vanliga spraytillämpningstiden av någon anledning, försök att applicera det så snart som möjligt och missa inte dess användning 2 gånger om dagen.

Effekten av användningen av GENEROLON® är inte densamma för olika människor och beror på:

 • Graden av känslighet hos hårsäckar till Minoxidil.
 • AGA: s aggressivitet (med androgenetisk alopeci).

Kvinnor har en högre grad av positiv reaktion på GENEROLON®.

Applikationsguide

 • Ta bort skruvhatten från flaskan och skruva pumppumpen som ingår i satsen. Stryk sprutan "med en tipp" ovanifrån (ingår i förberedelset).
 • Sprayen appliceras genom att trycka på sprutflaskans pumpmekanism, sedan fördelas den vidare till problemområdena med rörelserna av fingrarna.
 • Det är viktigt att läkemedlet appliceras jämnt på problemområdena - detta hjälper det praktiska pumpmunstycket i form av en "näsa".
  • Det är lämpligt att applicera sprayen på hårlösa områden från ett avstånd av 6-10 cm - på så sätt fördelas det jämnare, bildar inte droppar och flödar inte ner.
  • På områden med hår, och speciellt när den appliceras på honhuvudet, bör avståndet från vilket sprayen sprutas vara mindre.
 • Omedelbart efter appliceringen av läkemedlet, är det tillrådligt att försiktigt gnugga in det, massera med fingertopparna områden som kräver hårväxt.
 • Det är viktigt att du inte tvätter håret i 4 timmar efter appliceringen av läkemedlet - läkemedlet måste penetrera huden i hårsäckarna och ha en terapeutisk effekt. Det är också oönskat att använda en hårtork direkt efter applicering av läkemedlet.
 • Läkemedlet ska tillämpas på problemområden 2 gånger om dagen! (på morgonen och på kvällen) Försök att utveckla en vana - att använda drogen tillsammans med morgon och kväll hygienprocedurer och försök att inte missa dem.

Funktioner av användning

Använda en mezoroller

Användningen av mezorollers är utformad för att förbättra penetrationen av minoxidil i huden, öka dess penetration och effekt på hårsäckarna. Mesoscalers används för både hårbotten och för att stimulera tillväxten av stubb på ansiktet. Det är mest rimligt att använda enheten med korta nålar - högst 0,5 mm. Denna nålstorlek anses mindre traumatisk, vilket ger stimulering som ökar blodcirkulationen.
Innan du köper en mezoroller måste du vara medveten om riskerna i samband med användningen: det finns risk för skada (genomträngning) av huden och införande eller spridning av en befintlig infektion. Dessutom, om vävnaden är skadad, ökar sannolikheten för att minoxidil penetrerar inte i hårsäckarna, men in i blodbanan, vilket är fylld av biverkningar.
I vissa fall märker användarna ökad sebumsekretion och mjäll vid användning av mezorollerna. Detta beror på skador på talgkörtlarna och stimulering av talgproduktionen, i kombination med den snabba utvecklingen av villkorligt patogen mikroorganismer - svampen Pityrosporum. Mikroorganismen "vaknar upp" bara när det finns en kränkning i talgkörtlarna, och dess utveckling leder till utseendet av oljig mjäll.

Om du bestämmer dig för att använda mezorollerna, måste du efter varje procedur tvättas, förvaras i ett lufttätt fall och behandlas med ett antiseptiskt medel före användning för att minimera risken för att sprida och multiplicera infektionen.

Mjäll - en reaktion på läkemedlets bas

Alla preparat baserade på Minoxidil har en läkemedelsbas som består av etanol, vatten och en flervärd alkohol av propylenglykol, i vilken minoxidil är upplöst. På grundval av vissa patienter finns det en reaktion i form av mjäll, ibland åtföljd av klåda och irritation. Om ett sådant problem uppstår, sluta använda drogen i några dagar och fortsätt sedan använda. Om klåda och irritation är mycket uttalad, är det tillrådligt att applicera Belosalik spray i hårbotten i 3-5 dagar, och använd också sulsen-schampo eller schampo med clobetasolhalt för att tvätta huvudet. Därefter återuppta regelbunden användning av Generolon.

Fenomenet "synkronisering" med AGA

Synkroniseringsprincipen är annorlunda för alla och beror på många faktorer, men främst på antalet folliklar som ursprungligen fanns i scenen. En annan, den sista etappen av förlusten av en del av håret, uppträder vanligen under 6-7: e månaden med användning av minoxidil. Detta är i regel mindre uttalad förlust. Dessutom kan allt hår som växer från de befintliga levande folliklarna - växa, växa och tjockna!

"Annulleringssyndrom", vilket inte är det

Minoxidil har inget "abstinenssyndrom" - det här är en myt. Men om du slutar använda det, slutar det att fungera - processen för stimulering av folliklarna stannar och hår som uteslutande har vuxit under påverkan kommer gradvis att regressera och falla ut. Om några månader kommer du att få den bilden på ditt huvud, vilket skulle ha varit om du inte hade börjat använda Generolon sprayen alls. Detta är karakteristiskt för diagnosen AGA.

Om du inte vill förlora håret igen, fortsätt att applicera GENEROLON® varje dag till det ögonblick när håret är på dig och du vill behålla håret på ditt huvud. Och kom ihåg att det inte finns något annat sätt i världen än, det är lika effektivt och säkert.

Detaljerad videoinstruktion om användning av GENEROLON®:

Generolone för håravfall: instruktioner, recensioner, pris

Baldness är ett problem som många människor står inför. Håravfall leder till utseendet av komplex. Människor gör sitt bästa för att dölja bristen på hår. Problemet är lättare att förhindra än att behandla det på ett avancerat stadium. Den här personen kommer att hjälpa drogen Generolon. Läkemedlet kan köpas på vanliga apotek, finns utan recept och är relativt billigt. Recensioner på Generolone är mest positiva. Människor lockas av det låga priset på drogen.

struktur

Trots läkemedlets effektivitet har Generolon en enkel komposition. Den innehåller:

Den huvudsakliga aktiva substansen som stimulerar hårväxt är minosidil. Sammansättningen av läkemedlet innefattar 200 mg eller 500 mg av substansen.

Släpp formulär

Det finns flera typer av droger. Generolon spray kan vara:

 • med 2% minoxidilhalt
 • med 5% minoxidilhalt.

Baserat på analysen av recensioner, konstaterade experterna att användarna föredrar att köpa 5% spray, som nästan har samma pris från 2%.

Läkemedlet finns i en plastflaska på 60 ml. Den är målade vit. En mätpump med sprutmunstycke och detaljerade instruktioner för användning av Generolon är fästa på preparatet. Alla komponenter i produkten säljs i kartong. Läkemedlet i sig är en klar vätska med en karakteristisk lukt av alkohol. Även om det i läkemedlet med 5% innehåll av Minoxidil är egendomen inte så uttalad. Ibland kan lösningen ha en liten gulaktig nyans.

Generolon spray

Tillverkare hävdar att Generolon Spray effektivt kan stimulera hårväxten. Verktyget hjälper till att förbättra mikrocirkulationen i huvudets vävnader. Förbättrad blodcirkulation påverkar hårsäckar som är i vilande tillstånd. Effekten av Generolon spray väcker håret och får dem att börja aktiv tillväxt, vilket eliminerar problemet med skallighet. Läkemedlet kan:

 • sluta håravfall och stimulera dem att växa,
 • öka livslängden hos håret,
 • stärka rötterna och öka hårets tjocklek.

Användningen av läkemedel minskar bildningen av 5-alfa dehydrostosteron. Den bästa effekten Generolon spray har vid behandling av sjukdomar som en person lider inte mer än 10 år. I detta fall kan läkemedlet helt eliminera problemet med håravfall.

Användarrecensioner sammanfaller inte alltid med expertutlåtandena. Men ett litet pris gör att läkemedlet kan förbli på toppen av popularitet.

Indikationer för användning

Generolon spray föreskrivs när en person lider av androgen alopeci. Läkare använder ett botemedel för att eliminera problemet bland både kvinnor och män. Expertrecensioner om läkemedlets effektivitet varierar. Ibland föreskrivs 5% av sprayen för att eliminera brännbarhet. Generolone kan användas tillsammans med andra läkemedel för komplex behandling.

Man bör komma ihåg att det finns kontraindikationer för användningen av läkemedlet. Generalon kan inte användas om:

 • hos människor finns överkänslighet mot komponenterna i sprayen eller allergisk reaktion,
 • kvinnor under barnets barndom,
 • kvinnor ammar,
 • användare under 18 år,
 • det finns sår och nackdelar på huvudet.

Innan du använder Generalon måste du bekanta dig med läkemedlets anvisningar och studera användarens återkoppling. Låt inte läkemedel komma in i andra delar av kroppen. Detta kan leda till bildandet av oönskat hår.

Om en person har brott mot huden på huvudet, bör användningen av läkemedlet överges tills fullständig läkning. I recensionerna rekommenderar läkare försiktighet vid användning av verktyget om användarens ålder är över 65 år. Innan du använder, måste du alltid kontakta en specialist och granska användarrecensioner.

Användningen av medicinering kan leda till ett antal biverkningar. Bland dem är:

 • hårdhet i hårbotten,
 • klåda,
 • peeling hud
 • oönskad hårväxt, inklusive utseendet av hår på kvinnans ansikte,
 • tidsmässig förlustförbättring.

Efter användning av en 5% spray ökar sannolikheten för oönskade effekter. Trots detta säger människor som skriver recensioner om Generolon att biverkningar är sällsynta när man använder drogen. Verktyget ska dock inte utse sig själv självständigt.

Innan du använder, måste du besöka en specialist och få råd. Detta kommer att bidra till att undvika biverkningar. Läkemedlet kan inte användas för barn. Om det efter att ha biverkats med produkten, är det nödvändigt att omedelbart sluta använda produkten och omedelbart kontakta en läkare.

Instruktioner för användning Generolona

Innan du använder drogen är det nödvändigt att studera bruksanvisningen och läsa recensioner om läkemedlet i detalj. Generolon är avsedd för utomhusbruk. Oavsett området i området som behandlas är det omöjligt att applicera mer än 1 ml av läkemedlet åt gången. Denna volym täcker det drabbade området efter 7 klick på dispensern.

För att använda Generolona biverkad effekt krävs användning av läkemedlet minst 2 gånger om dagen. Granskare rekommenderas att utföra proceduren samtidigt på morgonen och kvällen. Applicera 5% spray krävs på hårbotten som påverkas av skallighet. Du kan inte använda mer än 2 mg av läkemedlet per dag. Generolon kan inte appliceras på vått hår. Hårbotten bör vara torr. Användaren måste se till att läkemedlet är jämnt fördelat över hela området i regionen.

Män Generolon utsedd när skallighet, formad på huvudets krona. Efter applicering behöver du inte tvätta håret. Läkemedlet absorberas och börjar påverka problemområdet inom 4 timmar. För att använda Generolona-effekten, rekommenderar läkare och författare av recensioner att avstå från att tvätta huvudet. När termen är ute kan du utföra proceduren som vanligt.

Om en kvinna planerar att utföra hårfärgning under generolon, ska läkemedlet tvättas noggrant innan proceduren utförs. Försummelse av råd kan leda till en allvarlig allergisk reaktion. Användning av lacker och andra metoder för att fixera håret under kursen är inte förbjudet. Först måste du applicera Generolon, vänta tills det behandlade stället torkar och börja sedan utföra installationen.

Om en person kommer att använda sprayen 2 gånger om dagen, utan att avbryta kursen, kommer han att kunna märka det synliga resultatet efter 4 månaders användning. Att köpa hela kursen är lätt. Drogen har ett rimligt pris för någon person. Om du följer anvisningarna tydligt kommer användaren snart att märka de första positiva funktionerna:

 1. Det första håret börjar börja efter 1 månad efter att du har börjat använda Generolon. De kommer att påminna sig.
 2. Användning av 5% spray hjälper även män med en välformad skallig fläck.
 3. Läkemedlet är ekonomiskt. 1 förpackning med 5% spray kommer att räcka för 1,5 vid bearbetning av en skallig fläck av medelstorlek.

Genom att följa instruktionerna tydligt kan en person snabbt åtgärda ett befintligt problem.

Drogen är strängt förbjuden att använda inuti. Om en person dricker medicinen av misstag sker en allvarlig överdosering. Dess skyltar är:

 • fluid retention
 • takykardi,
 • minskning av blodtrycket.

Efter oavsiktlig användning av läkemedlet inuti krävs det att omedelbart leverera vårdslös person till sjukhuset.

Recensioner av Generolon

Svetlana, 48 år, skriver:

"Problemet med balding har inte förbi mig. Håret började falla fruktansvärt, när du kammade det - så på en hårborste hela låset. På vissa ställen började bala fläckar dyka upp, jag grep mitt huvud. Snabbt började söka efter ett verktyg som skulle hjälpa till att övervinna problemet. På apoteket såg jag Generolon, jag gillade det lilla priset, bestämde jag mig för att försöka. Apotekaren sa att recensionerna på Generolone är positiva, hon köpte en hel kurs på en gång.

För de första 2 till 3 månaderna var det ingen effekt alls, jag trodde att jag kastade ut pengarna förgäves. Vid slutet av 4 började en knappt märkbar fluff framträda på de ställen där det inte fanns något hår alls. Med tiden blev han riktigt hår. I allmänhet är jag nöjd med verktyget, bara nu fungerar det bra under en mycket lång tid. De som vill se resultatet snabbt är det bättre att leta efter ett alternativ. Det är emellertid inte ett faktum som i slutändan kommer att ha samma effekt som 5% gav Generolon spray. Personligen planerar jag att uthärda alla 6 månader och se det slutliga resultatet. "

Alexander, 35 år gammal, skriver:

"Tidigare ansikte skallighet, vi har det ärftligt. Min far hade alltid en bald patch ovanpå. Jag ville verkligen inte följa i hans fotspår, så när jag märkte att håret började falla ut, gick jag genast till doktorn. En specialist rådde mig om ett billigt men effektivt läkemedel. Sagt, att recensioner om Generolone positivt. Enligt honom köpte jag förpackningen, jag använder den i ungefär en månad tills jag märker effekten. Här tycker jag, är det värt att köpa en ny sats eller prova något mer effektivt? "

Stanislav, 45, skriver:

"Generellt är jag nöjd med effekten av Generolon. Recensioner ljuger inte. Från det sättet börjar håret verkligen växa aktivt. Han upprätthöll hela kursen, men min vän är missnöjd med drogen. Nästan ingen effekt. Men han har en skallig plats i ca 5 år. Därför tror jag inte att Generolon kan behandla kroniska sår. Det är bättre att göra skallighet i rätt tid - och det kommer inga problem. "

Pris på Generolon

Trots den långsamma inverkan har verktyget tjänat popularitet bland människor som lider av skallighet. Recensioner om Generolone positiv. Läkemedlet kan köpas på ett vanligt apotek. Priset gör drogen överkomlig för de flesta.

Populär är 5% spray. Människor skriver i recensioner att det stimulerar hårväxten snabbare. Den positiva effekten uppträder efter 1 månad användning. Användarna lockas av det relativt billiga priset på drogen. Du kan köpa Generolon på apotek för 500 rubel. Priset varierar beroende på inköpsort. Så på Internet kan du beställa medicin för 480 rubel och nedanför. Du bör dock inte köpa till ett lågt pris. Innan du köper pengar på Internet måste du studera återkopplingen på leverantören.

Människor som har använt drogen i praktiken rådde att köpa verktyget i hela kurser. Billigt pris kan du göra detta. Med korrekt förvaring försämras inte läkemedlet till utgångsdatumet, vilket kan ses på förpackningen. Villkoren för att det är nödvändigt att lagra läkemedlet anges i detalj i anvisningarna. Oavsett det pris som användaren betalade för läkemedlet, kan den behålla egenskaperna i 3 år från tillverkningsdatumet. Med tanke på att 1 pack Generolon varar i 1 - 1,5 månader, för att uppnå effekten, måste användaren köpa 6 läkemedelstillgångar åt gången. Priset för hela kursen kommer att vara 3 000 rubel.

Generolon - ett alternativt botemedel mot håravfall

Håravfall är ett problem som inte är så lätt att hantera. Inför den börjar personen genast söka medel för att återställa håret på huvudet. Den mest populära bland alla föreslagna läkemedel mot baldhet är Minoxidil. Denna aktiva ingrediens ingår också i preparatet Generolon, som kommer att diskuteras i vår artikel.

Vad är Generolon?

Generolon Spray - ett effektivt läkemedel för att bekämpa skallighet och påskynda hårväxten på huvudet. Dess huvudkomponent är Minoksidil, och ytterligare - etanolalkohol, propylenglykol och renat vatten. Mängden minoxidil i denna beredning beror på koncentrationen. I en 2% lösning av Generolon innehåller således 20 mg minoxidil. Följaktligen innehåller i en 5% lösning av Generolon Minoxidil 50 mg.

Generolon har en aktiv effekt på hårsäckarna. Minoxidil som ingår i dess komposition hjälper till att förbättra blodcirkulationen, vilket leder till att folliklarna levereras bättre med blod och håret börjar växa mer intensivt. Dessutom skyddar den aktiva ingrediensen i läkemedlet folliklarna från de negativa effekterna av androgenhormoner.

Generolona ämnen absorberas praktiskt taget inte genom huden inuti. Maximal dos av ett medel som kan komma in i blodet är högst 3%. Denna indikator är säker för hälsa och liv.

Komponenterna som kommer in i kroppen när de gnuggar Generolon i huden ackumuleras inte där och elimineras snabbt.

Generolone framställs i form av en spray, med 2% eller 5% innehåll av den aktiva komponenten i minoxidil. Läkemedlet levereras i apoteksflaskor, förpackade i kartonger. I konfigurationen finns en mätpump och instruktioner för användning av läkemedlet.

Hur effektivt är Generolone för hår?

Spray Generolon påverkar aktivt hårsäckarna, ökar blodflödet och därmed aktiverar hårväxten. Dessutom bidrar detta verktyg till en förändring i receptorns känslighet i cellerna i follikeln med avseende på androgenhormonerna.

Förresten, huvudkomponenten i Generolon - Minoxidil, var ursprungligen skapad för behandling av högt blodtryck, men därefter användes den inte längre i kardiologi.

Läkemedlet är tillgängligt i form av en spray, vilket är mycket bekvämt och ekonomiskt. Verktyget sprutas jämnt över hela ytan av hårbotten. Dessutom förbrukas sprayen sparsamt och räcker under en lång tid, vilket är viktigt för den höga kostnaden för preparatet Generolon.

Låt oss namnge huvudämnena för detta läkemedel:

 • Aktiv effekt på hårsäckar;
 • Förbättra blodcirkulationen i hårbotten;
 • Skydda hårsäckar från överdriven androgenexponering;
 • Minska produktionen av enzymet 5-alfa reduktas (det provar de negativa effekterna av manliga hormoner på hårsäckarna).

Instruktioner för användning Generolona

Effektiviteten hos Generolon kan variera beroende på patientens individuella egenskaper. Ett bra resultat av användningen av läkemedlet kommer endast att vara om hårbearbetningsprocessen har börjat nyligen och området för lesionen är liten.

För att få en synlig effekt är det nödvändigt att applicera Generolon regelbundet i en månad, inte mer än två gånger om dagen. Vid en tid, enligt instruktionerna, måste du använda 1 ml lösning.

Instruktionen för Generolon innehåller följande rekommendationer:

 • Läkemedlet används externt, sprayas i hårbotten med en speciell dispenser;
 • Oavsett storleken på hårbottenområdet som ska behandlas appliceras produkten i en mängd av 1 ml (7 pressar av dispensern). Behandling av problemområden måste inledas i mitten av lesionen, lösningen appliceras två gånger om dagen;
 • En 5% lösning av Generolon rekommenderas för patienter som snabbt vill återställa förlorat hår och de som inte hjälper till med 2% suspension av läkemedlet. I allmänhet föreskrivs en lösning med 5% minoxidilhalt för män och en 2% lösning för kvinnor;
 • Spray Generolon rekommenderas att applicera på torr och ren hårbotten i ställen för bildning av skalliga fläckar. Män är förskrivna läkemedlet i fall av alopeci av kronans del av huvudet, kvinnor med håravfall i mitten avskiljning;
 • Det är inte nödvändigt att tvätta lösningen efter applicering, du kan tvätta huvudet flera timmar efter applicering av kompositionen;
 • Innan du använder drogen är det nödvändigt att ta bort skruvkåpan från flaskan, fixa mätpumpen på flaskan och sätt sedan in ett långt sprutmunstycke på röret.
 • Efter fixering av munstycket måste du göra 4 klick på det (detta fyller pumpen med önskad dos av läkemedlet). Därefter kan verktyget sprutas på problemområdena i hårbotten.

Priser för Generolon i Ryssland

Priset på Generolon i Ryssland beror på koncentrationen av den aktiva substansen minoxidil i den. Så, köpa 2% spray, köparen betalar ca 580 rubel och för 5% lösning av Generolon - 780 rubel. I onlinepotek kan läkemedlet hittas till ett pris av 390 rubel.

Generolon: en granskning av en trichologist

Karpova Yu.E., trichologist, Moskva

Generolone är ett effektivt läkemedel från gruppen läkemedel med den aktiva komponenten Minoxidil. Jag råder dig att använda detta läkemedel till många av dina patienter, och det är önskvärt att ansökan var komplex. Samtidigt med Generolon, använd shampoo och balsam för hår, massera hårbotten. Hos vissa patienter, efter att Generolon började, faller håret ännu mer ut Men det här är bara i det första behandlingsstadiet, det borde inte finnas någon anledning till oro. Några månader efter starten av användningen av Generolon återställs håret.

Recensioner av kvinnor och män om Generolon

Bardina EI, 29 år gammal

I flera år i rad har jag aktivt färgat mitt hår, vilket ledde till att mitt tillstånd försämrades kraftigt och frisören rådde mig att helt överge färgningsproceduren för att inte förlora rester av mitt hår. Jag var naturligt upprörd, men drog mig själv och började söka efter medel för att stärka håret. Mitt val föll på drogen Generolon. Det här verktyget var billigt jämfört med salonghår restaureringsbehandlingar. Hon använde läkemedlet under mycket lång tid (ungefär sex månader), och den första märkbara effekten uppstod efter några månader. I allmänhet är resultatet nöjd, håret återställdes.

Hon köpte Generolon till sin mamma, behandlingen har ännu inte slutförts, men resultatet är märkbart. Mamma har använt i 4 månader, hennes hår har blivit starkare. Visst, under de första veckorna efter behandlingens början började håret klättra ännu mer, de trodde att sluta, men doktorn sa att det var normalt. För dess pris är detta läkemedel mycket effektivt.

Håret började falla ut för sex månader sedan, gick till samråd med trichologisten, han ordinerade mig Genololon. Jag använder den för den tredje månaden, hår har redan dykt upp på den skalliga platsen. Jag hoppas att läkemedlet kommer att vara effektivt.

Ivanov S., 42 år gammal

Han började använda Generolon på råd av en läkare. Effekten av läkemedlet, givetvis. Efter flera veckors användning märkte jag att ett ljus uppstod på huvudet, i stället för de skalliga fläckarna. Användningen av läkemedlet måste dock avbrytas på grund av en allvarlig allergisk reaktion. En klåda uppträdde på huden på grund av Generolon, då sår. I allmänhet passade inte drogen mig.

Milkova I., 46 år gammal

Generolon - ett utmärkt botemedel mot skallighet. Inför problemet med balding, genast uppmärksammade honom, och ångrade inte. Generolon är billigt, men ger en bra effekt. Nu råder jag honom till alla!

Instruktioner för att odla hår med Generolon: recensioner

Bland de många förberedelserna för skallighet är en speciell plats upptagen med hjälp av minoxidil. En av dessa är Generolon. Det finns tillräckligt med recensioner om användningen för att skapa ett generellt intryck om förberedelsen. Nedan betraktar vi hur det påverkar hårväxten och när väntar på resultatet av ansökan.

Vad är Generolon?

Generolone är ett läkemedel som utvecklats för behandling av androgen alopeci, det vill säga genetiskt bestämd skaldethed hos män och kvinnor. Man tror att det med andra typer av sjukdomen (orsakat av andra skäl) är ineffektivt. Finns i form av en spray med en koncentration av den aktiva substansen i 2 och 5%. Verktyget presenteras i en vit flaska i en volym på 60 ml. Paketet innehåller dessutom en mätpump utrustad med en spray.

Generolons sammansättning innefattar givetvis minoxidil (200 eller 500 mg) samt ytterligare ämnen - etanol och propylenglykol. Du kan köpa den på apotek utan recept och priset är tillgängligt för en mängd människor.

Drug action

Generolon används inte bara i fall av håravfall på huvudet utan också för att stimulera deras tillväxt i ansiktet, vilket är särskilt viktigt bland männen på sistone.

Skallet huvud

Verktyget av detta verktyg är baserat på förstärkning av blodcirkulationen, vilket aktiverar hårsäckarna. Dessutom förändrar läkemedlet receptorns känslighet för androgenhormoner, det vill säga saktar det processen med ärftlig skallighet. Det bör dock komma ihåg att en sådan effekt endast observeras under regelbunden användning av läkemedlet. Uppsägning av ritning medför gradvis uppsägning av mottagen effekt.

Att döma av recensionerna av Spray Generolon från håravfall är dess huvudegenskaper:

 • förbättrat blodflöde;
 • aktivering av "sovande" folliklar;
 • skydd mot androgenhormoner;
 • reducerad produktion av 5-alfa reduktas - ett enzym som negativt påverkar hårsäckarna.

Resultatet av användningen av verktyget kommer att vara nya hår på den skalliga platsen, efter ca 4 månader. Efter en tid börjar de mörkas och växa mer och mer. En bra effekt kommer att märkas i genomsnitt efter 6-8 månader. Mycket beror på en persons personliga egenskaper.

För skäggtillväxt

Liknande effekt Generolon har på hårväxten i ansiktet. En man som vill växa ett tjockt skägg snabbare kan spruta aerosol på de nödvändiga zonerna (bara bleka fläckar i borsten eller hela området). Tack vare regelbunden användning kommer ett märkbart resultat att visas efter 5-6 veckor.

Hur väljer man minoxidilkoncentration?

Koncentrationen av den aktiva substansen - minoxidil - påverkar direkt resultatet av läkemedlet. Generolon har två alternativ - 2 och 5%. Den första rekommenderas vanligen att använda kvinnor, för att denna mängd huvudämne ofta är tillräcklig för att behandla skallighet i mässan. Som regel förvärvar de detta läkemedel för att återvinna tätheten av krullningar efter graviditet och förlossning. Oftast är det fel på hormonell nivå som orsakar ökad håravfall.

Generolon 5% är vanlig bland män. Men om du bestämmer dig för att växa ett skägg, är det bättre att börja med en koncentration på 2% för att kontrollera toleransen för de aktiva substanserna.

Instruktioner för användning Generolona

Varje förpackning måste innehålla instruktioner för användning av Generolona. När det gäller användningen är allt väldigt enkelt - spray två gånger om dagen appliceras på problemområden. Hos män bildas vanligen plåster på kronan och på den främre delen av huvudet. Kvinnor - i mitten avskiljning.

Verktyget är utrustat med en bekväm dispenser och spray, med vilken och behöver distribuera lösningen. Det tar bara sju kranar. Som referens är den dagliga dosen 2 ml, det vill säga 1 ml åt gången. Överdriven substans kan orsaka biverkningar. Det är bättre att börja från mitten av problemområdet, och sedan kan du gnugga drogen på huden efter vilja. Spola lösningen är inte nödvändig. Tvätta händerna efter applicering.

Särskilda rekommendationer

För att göra ansökan effektivare och eliminera många biverkningar kommer det att följa ett antal regler:

 • Applicera inte lösningen på andra områden, förutom problemområdena.
 • försiktigt fördela verktyget, inte faller på slemhinnorna (särskilt ögonen);
 • Applicera sprayen endast på torr och ren hud;
 • Tvätta inte håret / tvätta ansiktet i 3-4 timmar efter applicering av kompositionen.
 • öka koncentrationen om det inte finns någon synlig effekt efter 3 till 4 månader (vid behandling med 2%)
 • undersökas av en läkare för att säkerställa att håravfall inte orsakas av andra orsaker.

Kontraindikationer mot användningen av läkemedlet

Läkemedlet är relativt säkert att använda, eftersom dess aktiva ingredienser praktiskt taget inte absorberas genom intakt hud i kroppen. Detta ledde till en minsta lista över kontraindikationer:

 • allergisk mot beståndsdelar;
 • öppen skada på hårbotten / ansiktet;
 • dermatologiska sjukdomar i huden;
 • barn och ungdomar upp till 18 år;
 • ålder över 60-65 år (behöver råd från en specialist);
 • graviditet och amning.

Biverkningar

I ett antal recensioner om Generolone hos kvinnor och män finns en indikation på biverkningar efter användning av läkemedlet. De flesta av dem kan orsakas antingen av en individuell intolerans mot de aktiva substanserna eller om de inte överensstämmer med tillämpningsreglerna. Bland de vanligaste biverkningarna kan identifieras:

 • torrhet och fläckning av huden, det finns sannolikhet för mjäll;
 • brännande och klåda i applikationsområdet;
 • rodnad av ytepiteliet, ödem;
 • Utseendet av irritation, utslag (kännetecknande för känslig hud);
 • seborré;
 • oönskad hårväxt i andra delar av kroppen (till exempel på kvinnors ansikte);
 • allergisk reaktion.

Listat ovan - Resultat av extern användning av spray. Om läkemedlet av misstag kommer in, kan illamående, kräkningar, andfåddhet, takykardi, huvudvärk, ödem, minskning / ökning av blodtryck, yrsel, etc. uppträda.

Efter användningens början anses det som normalt om håravfall har ökat - den så kallade hårsynkroniseringseffekten.

Jämförelse med analoger

Eftersom marknaden nu representeras av många liknande droger för baldhet, uppstår frågan ofta vad som är bättre, Generolon eller Alerana eller Minoxidil och liknande. Här behöver vi förstå mer i detalj hur de skiljer sig åt.

Det bör sägas att det ursprungliga Minoxidil-baserade läkemedlet är Regein. Den amerikanska tillverkaren före alla engagerade sig i frisläppandet av ett sådant läkemedel, som presenteras i form av spray och skum. Det är högst i kostnad och svårt att förvärva, eftersom det bara kan göras på hemsidan för engelsktalande användare.

Minokisdil från Kirkland Signatur anses vara lika effektiv men billigare. Lösningen och skummet är också avsedda för en koncentration av 2% och 5% av huvudämnet. Om det här verktyget finns det många positiva recensioner, vilket inte minskar dess popularitet bland användarna. Du kan även köpa den bara på Internet på den officiella hemsidan:

Alerana är en rysk analog, som produceras i form av en spray med vanliga 2 och 5% koncentrationer av minoxidil. Det är mycket billigare än de två ovan nämnda företagen och säljs fritt i ett apotek, liksom Generolon. Den senare kommer förresten till priset av den billigaste motsvarigheten (endast Revasil har en lägre kostnad).

Med den befintliga sorten av liknande medel är det svårt att gissa med den som passar dig. Produkterna skiljer sig bara i formel (kompositionen är nästan identisk), så vid valet är det bättre att förlita sig på människors åsikter och doktorns uppfattning, som regel en tricholog.

Recensioner av Generolon

Se nedan för detaljerade recensioner av män och kvinnor om Generolone med ett foto "före och efter" användningen av drogen.

Nadezhda Volkova, 41, Moskva: "Generons lotion hjälpte inte mycket, men mitt hår började falla ut efter en sjukdom och inte på grund av en ärftlig predisposition. Även om forumet läste, som om i sådana fall var märkbar handling. "

Vitaly Salakhov, 48 år, St. Petersburg: "Utmärkt spray med stark effekt. Jag har diagnostiserats med androgen alopeci i 5 år, och en bra hårlinje har utvecklats under denna tid. Jag visste inte vad jag skulle göra längre, jag försökte många speciella schampon, masker, lösningar etc. Därefter rådde de lite läkemedel mot minoxidil. För priset ganska nöjda Generolon. Fyra månader senare såg en liten fluff på håret, efter sex månader stängdes den blekla patchen gradvis. Inte mycket tjockt hår, men jag är nöjd med detta resultat. "

Bilder före och efter applicering av verktyget

Sergey Gienko, 31, Kiev: "Jag letade efter ett sätt att odla ett skägg. I naturen blir ansiktshår inte för tjockt, men på något sätt ville jag gå med ett skägg. Jag snubblat först på recensioner av Minoxidil Kirkland, men priset visade sig vara dyrt. Han började leta efter analoger och valde sedan Generolon. Köpt utan problem i apoteket. Efter 2 månader såg resultatet redan. Skägget har verkligen blivit tjockare. "

Olga Zakora, 25 år gammal, Moskva: "Oavsett hur mycket jag kämpade för håravfall hörde jag ständigt om medel på minoxen. Långt bestämde sig för att köpa, så småningom tog Generolon. Bokstavligen 10 minuter efter den första applikationen började allvarlig irritation av huden. Jag gick till doktorn, det visade mig att jag var intolerant mot propylenglykol, som är i kompositionen. Tyvärr, det läggs till i drogen. "

Dmitry Odintsov, 36 år gammal, Moskva: "Medhjälpen hjälpte mig i början av alopecia alopecia på skägget. Omedelbart grep han sig och gick till trichologen. Hon rådde mig att försöka Generolon. Och verktyget hjälpte verkligen mycket. Efter fem månader var det inte längre märkbart att det fanns problem. "

GENEROLON 5% 60ML SPRAY

Liknande produkter

Generolon bruksanvisning

Doseringsform

Spray för extern användning är färglös eller svagt färgad med en gulaktig, transparent vattenalkohol med lukt av alkohol.

struktur

1 ml lösning innehåller:

aktiv beståndsdel: Minoxidil - 50,00 mg;

hjälpämnen: etanol (96%) - 243,00 mg, propylenglykol - 520,00 mg, vatten - upp till 1 ml.

farmakodynamik

När det appliceras topiskt stimulerar Minoxidil hårtillväxt hos individer med androgen alopeci (hårförtunning, skallighet). Det förbättrar mikrocirkulationen, stimulerar övergången av hårceller till den aktiva växlingsfasen, förändrar androgenernas effekt på hårsäckarna. Minskar bildningen av 5-alfa dehydrosteron (eventuellt indirekt), vilket spelar en viktig roll vid bildning av skallighet. Den bästa effekten har en liten ålder av sjukdomen (högst 10 år), unga patienter, skallig fläck i kronans område högst 10 cm, närvaron i halsen är mer än 100 vellus och terminal hår. Uttrycket av tecken på hårtillväxt noteras efter 4 månader eller mer av läkemedlet. Effekten och svårighetsgraden av effekten kan variera i olika patienter. En 5% lösning av läkemedlet stimulerar hårväxten mer än en 2% lösning, vilket noterades för en ökning av tillväxten av vellushår. Efter avslutad användning av läkemedlet Generolon® stannar tillväxten av nytt hår och inom 3-4 månader är det möjligt att återställa det ursprungliga utseendet. Den exakta verkningsmekanismen för Generolon® vid behandling av androgen alopeci är okänd. Minoxidil är ineffektivt när det gäller baldhet orsakad av att ta läkemedlet, ohälsosam kost (järnbrist (Fe), vitamin A), som ett resultat av hårstyling i "snäva" frisyrer.

farmakokinetik

Minoxidil absorberas dåligt genom normal, intakt hud: i genomsnitt 1,5% (0,3 - 4,5%) av den totala applicerade dosen går in i systemcirkulationen. Effekten av associerade hudsjukdomar vid absorptionen av Minoxidil är okänd.

Efter avbrytande av läkemedlet elimineras cirka 95% av minoxidil som inträffat i systemcirkulationen inom 4 dagar. Profilen av minoxidils metaboliska biotransformation efter extern användning av läkemedlet Generolon® har ännu inte studerats fullständigt.

Minoxidil binder inte till plasmaproteiner och utsöndras av njurarna genom glomerulär filtrering. Minoxidil tränger inte in i blod-hjärnbarriären.

Utsöndras huvudsakligen med urin. Minoxidil och dess metaboliter utsöndras genom hemodialys.

Biverkningar

Den vanligaste bieffekten är hårdhetens dermatit. Mer sällan finns det mer uttalade fall av dermatit, som manifesteras i form av rodnad, skalning och inflammation. I sällsynta fall kliande huvud, allergisk kontaktdermatit, follikulit, hypertrichos (oönskade hårväxt på kroppen, inklusive ansiktshårtillväxt hos kvinnor), seborré.

Användningen av minoxidil kan orsaka ökad håravfall under övergången från vilofasen till hårväxten, med gammalt hår som faller ut och nya växer på plats. Detta tillfälliga fenomen observeras vanligtvis efter 2-6 veckor efter behandlingens början och stannar gradvis under de närmaste 2 veckorna (utseendet på de första tecknen på minoxidils verkan).

Systemiska biverkningar (vid oavsiktlig intag av läkemedlet):

Dermatologiska sjukdomar: Nonspecifika allergiska reaktioner (hudutslag, urtikaria), svullnad i ansiktet.

Andningsorgan: andfåddhet, allergisk rinit.

Nervsystemet: huvudvärk, yrsel, svimmelhet, neurit.

Kardiovaskulärt system: bröstsmärta, fluktuationer i blodtryck, snabb hjärtslag, hjärtfrekvens, svullnad.

Försäljningsfunktioner

utan recept

Särskilda villkor

Applicera inte läkemedlet på andra delar av kroppen.

Drogen Generolon® appliceras bara på hårets hårda torra hud efter att ha badat eller om du ska vänta ca 4 timmar efter att du har använt läkemedlet innan du badar. Låt inte huvudet blötas tidigare än 4 timmar efter appliceringen av läkemedlet.

Det rekommenderas att tvätta håret när du använder Generolon® på vanligt sätt.

Under perioden med användning av läkemedlet Generolon® kan du använda hårspray och andra hårvårdsprodukter. Innan du applicerar hårvårdsprodukter måste du först applicera Generolon® och vänta tills det behandlade området av huden har torkat helt. Det finns inga tecken på att färga hår, utföra en perm eller använda hårmjukgörare kan minska läkemedlets effektivitet. För att förhindra eventuell irritation av hårbotten är det emellertid nödvändigt att se till att läkemedlet helt tvättades av håret och hårbotten innan man använde dessa kemikalier.

Innan behandling med Generolon® startas ska patienterna genomgå en allmän undersökning, inklusive insamling och undersökning av medicinsk historia. Läkaren måste se till att hårbotten är frisk.

Om systemiska biverkningar eller svåra hudreaktioner inträffar, ska patienterna avbryta läkemedlet och kontakta en läkare.

Etanol är en del av preparatet Generolon®, vilket kan orsaka inflammation och irritation i ögonen. Vid kontakt med läkemedlet på känsliga ytor (ögon, irriterad hud, slemhinnor) skölj området med mycket kallt vatten.

Inandning av läkemedlet bör undvikas vid sprayning.

Tvätta händerna noggrant efter användning.

vittnesbörd

Behandling av androgenalopeci (hår restaurering) och stabilisering av håravfallsprocessen hos män och kvinnor.

Kontra

Överkänslighet mot minoxidil eller andra komponenter i läkemedlet; ålder under 18 år brott mot hudens integritet, hudens dermatos.

Äldre ålder - över 65 år.

Använd under graviditet och under amning

Använd inte läkemedlet under graviditet och amning.

Läkemedelsinteraktion

Det finns en teoretisk möjlighet (det finns ingen klinisk bekräftelse) av ökad ortostatisk hypotension hos patienter som får samtidig behandling med perifera vasodilatatorer. Det är omöjligt att utesluta en mycket liten ökning av innehållet i minoxidil i blodet hos patienter som lider av arteriell hypertoni och att ta minoxidil oralt vid samtidig användning av läkemedlet Generolon®, även om motsvarande kliniska studier inte har utförts.

Det har fastställts att minoxidil för extern användning kan interagera med vissa läkemedel för extern användning. Samtidig användning av en lösning av minoxidil för extern användning och en kräm innehållande betametason (0,05%) leder till en minskning av systemisk absorption av minoxidil. Samtidig användning av tretinoininnehållande grädde (0,05%) leder till en ökad absorption av minoxidil. Samtidig applicering på huden av minoxidil och aktuella preparat, såsom tretinoin och ditranol, som orsakar förändring av hudens skyddande funktioner, kan leda till en ökning av absorptionen av minoxidil.

 • Du kan köpa Generolon 5% 60ml spray i Moskva på ditt praktiska apotek genom att beställa Apteka.RU.
 • Pris för Generolon 5% 60ml spray i Moskva - 607.00 rubel.
 • Instruktioner för användning för Generolon 5% 60ml spray.

Du kan se närmaste leveranspunkter i Moskva här.

Priser för Generolon i andra städer

dos

Oavsett storleken på det behandlade området är det nödvändigt att applicera 1 ml av lösningen med en dispenser (7 kranar) 2 gånger om dagen till de drabbade områdena i hårbotten, från början av problemområdet. Tvätta händerna efter användning. Den totala dagliga dosen får inte överstiga 2 mg (dosen beror inte på storleken på det drabbade området). Patienter för vilka tillfredsställande hårväxt inte observeras vid användning av en 2% lösning och patienter för vilka snabbare hårväxt är önskad kan använda en 5% lösning.

För män är läkemedlet Generolon® mest effektivt för håravfall på toppen av huvudet, för kvinnor - för håravfall i mittpartiet.

Preparatet Generolon® appliceras endast på hårbotten i hårbotten. Lösningen kräver inte sköljning.

Utseendet på de första tecknen på hårväxtstimulering är möjlig efter användning av läkemedlet 2 gånger om dagen i 4 månader eller mer. Början och svårighetsgraden av hårväxten samt hårkvaliteten kan variera i olika patienter.

Enligt enskilda rapporter kan det ursprungliga utseendet återställas inom 3-4 månader efter att behandlingen avslutats.

Den genomsnittliga behandlingen är ungefär 1 år.

Förberedelser för användning: Ta bort skruvlocket och fäst mätpumpen. Fäst ett förlängt sprutmunstycke i röret ovanpå pumpen. Tryck sprutmunstycket 3-4 gånger för att fylla pumpen med en lösning, varefter preparatet kan appliceras.

överdos

Oavsiktlig intag av Generolon® kan orsaka systemiska biverkningar orsakade av vasodilatorns egenskaper hos minoxidil (5 ml av en 2% lösning innehåller 100 mg minoxidil - den maximala rekommenderade dosen för vuxna när de tas oralt vid behandling av högt blodtryck, 5 ml av en 5% lösning innehåller 250 mg Minoxidil, det vill säga en dos som är 2,5 gånger den maximala rekommenderade dagliga dosen för vuxna när de tas oralt vid behandling av arteriell hypertension).

Tecken på överdosering: Vätskeretention, lägre blodtryck, takykardi.

Behandling: För att eliminera vätskeretention kan diuretika förskrivas vid behov. för behandling av takykardi - beta-blockerare. För behandling av hypotoni bör 0,9% natriumkloridlösning injiceras intravenöst. Du bör inte ordinera sympatomimetiska medel, till exempel norepinefrin och epinefrin, som har överdriven hjärtstimulerande aktivitet.

Instruktioner för att odla hår med Generolon: recensioner

Bland de många förberedelserna för skallighet är en speciell plats upptagen med hjälp av minoxidil. En av dessa är Generolon. Det finns tillräckligt med recensioner om användningen för att skapa ett generellt intryck om förberedelsen. Nedan betraktar vi hur det påverkar hårväxten och när väntar på resultatet av ansökan.

Vad är Generolon?

Generolone är ett läkemedel som utvecklats för behandling av androgen alopeci, det vill säga genetiskt bestämd skaldethed hos män och kvinnor. Man tror att det med andra typer av sjukdomen (orsakat av andra skäl) är ineffektivt. Finns i form av en spray med en koncentration av den aktiva substansen i 2 och 5%. Verktyget presenteras i en vit flaska i en volym på 60 ml. Paketet innehåller dessutom en mätpump utrustad med en spray.

Generolons sammansättning innefattar givetvis minoxidil (200 eller 500 mg) samt ytterligare ämnen - etanol och propylenglykol. Du kan köpa den på apotek utan recept och priset är tillgängligt för en mängd människor.

Drug action

Generolon används inte bara i fall av håravfall på huvudet utan också för att stimulera deras tillväxt i ansiktet, vilket är särskilt viktigt bland männen på sistone.

Skallet huvud

Verktyget av detta verktyg är baserat på förstärkning av blodcirkulationen, vilket aktiverar hårsäckarna. Dessutom förändrar läkemedlet receptorns känslighet för androgenhormoner, det vill säga saktar det processen med ärftlig skallighet. Det bör dock komma ihåg att en sådan effekt endast observeras under regelbunden användning av läkemedlet. Uppsägning av ritning medför gradvis uppsägning av mottagen effekt.

Att döma av recensionerna av Spray Generolon från håravfall är dess huvudegenskaper:

 • förbättrat blodflöde;
 • aktivering av "sovande" folliklar;
 • skydd mot androgenhormoner;
 • reducerad produktion av 5-alfa reduktas - ett enzym som negativt påverkar hårsäckarna.

Resultatet av användningen av verktyget kommer att vara nya hår på den skalliga platsen, efter ca 4 månader. Efter en tid börjar de mörkas och växa mer och mer. En bra effekt kommer att märkas i genomsnitt efter 6-8 månader. Mycket beror på en persons personliga egenskaper.

För skäggtillväxt

Liknande effekt Generolon har på hårväxten i ansiktet. En man som vill växa ett tjockt skägg snabbare kan spruta aerosol på de nödvändiga zonerna (bara bleka fläckar i borsten eller hela området). Tack vare regelbunden användning kommer ett märkbart resultat att visas efter 5-6 veckor.

Hur väljer man minoxidilkoncentration?

Koncentrationen av den aktiva substansen - minoxidil - påverkar direkt resultatet av läkemedlet. Generolon har två alternativ - 2 och 5%. Den första rekommenderas vanligen att använda kvinnor, för att denna mängd huvudämne ofta är tillräcklig för att behandla skallighet i mässan. Som regel förvärvar de detta läkemedel för att återvinna tätheten av krullningar efter graviditet och förlossning. Oftast är det fel på hormonell nivå som orsakar ökad håravfall.

Generolon 5% är vanlig bland män. Men om du bestämmer dig för att växa ett skägg, är det bättre att börja med en koncentration på 2% för att kontrollera toleransen för de aktiva substanserna.

Instruktioner för användning Generolona

Varje förpackning måste innehålla instruktioner för användning av Generolona. När det gäller användningen är allt väldigt enkelt - spray två gånger om dagen appliceras på problemområden. Hos män bildas vanligen plåster på kronan och på den främre delen av huvudet. Kvinnor - i mitten avskiljning.

Verktyget är utrustat med en bekväm dispenser och spray, med vilken och behöver distribuera lösningen. Det tar bara sju kranar. Som referens är den dagliga dosen 2 ml, det vill säga 1 ml åt gången. Överdriven substans kan orsaka biverkningar. Det är bättre att börja från mitten av problemområdet, och sedan kan du gnugga drogen på huden efter vilja. Spola lösningen är inte nödvändig. Tvätta händerna efter applicering.

Särskilda rekommendationer

För att göra ansökan effektivare och eliminera många biverkningar kommer det att följa ett antal regler:

 • Applicera inte lösningen på andra områden, förutom problemområdena.
 • försiktigt fördela verktyget, inte faller på slemhinnorna (särskilt ögonen);
 • Applicera sprayen endast på torr och ren hud;
 • Tvätta inte håret / tvätta ansiktet i 3-4 timmar efter applicering av kompositionen.
 • öka koncentrationen om det inte finns någon synlig effekt efter 3 till 4 månader (vid behandling med 2%)
 • undersökas av en läkare för att säkerställa att håravfall inte orsakas av andra orsaker.

Kontraindikationer mot användningen av läkemedlet

Läkemedlet är relativt säkert att använda, eftersom dess aktiva ingredienser praktiskt taget inte absorberas genom intakt hud i kroppen. Detta ledde till en minsta lista över kontraindikationer:

 • allergisk mot beståndsdelar;
 • öppen skada på hårbotten / ansiktet;
 • dermatologiska sjukdomar i huden;
 • barn och ungdomar upp till 18 år;
 • ålder över 60-65 år (behöver råd från en specialist);
 • graviditet och amning.

Biverkningar

I ett antal recensioner om Generolone hos kvinnor och män finns en indikation på biverkningar efter användning av läkemedlet. De flesta av dem kan orsakas antingen av en individuell intolerans mot de aktiva substanserna eller om de inte överensstämmer med tillämpningsreglerna. Bland de vanligaste biverkningarna kan identifieras:

 • torrhet och fläckning av huden, det finns sannolikhet för mjäll;
 • brännande och klåda i applikationsområdet;
 • rodnad av ytepiteliet, ödem;
 • Utseendet av irritation, utslag (kännetecknande för känslig hud);
 • seborré;
 • oönskad hårväxt i andra delar av kroppen (till exempel på kvinnors ansikte);
 • allergisk reaktion.

Listat ovan - Resultat av extern användning av spray. Om läkemedlet av misstag kommer in, kan illamående, kräkningar, andfåddhet, takykardi, huvudvärk, ödem, minskning / ökning av blodtryck, yrsel, etc. uppträda.

Efter användningens början anses det som normalt om håravfall har ökat - den så kallade hårsynkroniseringseffekten.

Jämförelse med analoger

Eftersom marknaden nu representeras av många liknande droger för baldhet, uppstår frågan ofta vad som är bättre, Generolon eller Alerana eller Minoxidil och liknande. Här behöver vi förstå mer i detalj hur de skiljer sig åt.

Det bör sägas att det ursprungliga Minoxidil-baserade läkemedlet är Regein. Den amerikanska tillverkaren före alla engagerade sig i frisläppandet av ett sådant läkemedel, som presenteras i form av spray och skum. Det är högst i kostnad och svårt att förvärva, eftersom det bara kan göras på hemsidan för engelsktalande användare.

Minokisdil från Kirkland Signatur anses vara lika effektiv men billigare. Lösningen och skummet är också avsedda för en koncentration av 2% och 5% av huvudämnet. Om det här verktyget finns det många positiva recensioner, vilket inte minskar dess popularitet bland användarna. Du kan även köpa den bara på Internet på den officiella hemsidan:

Alerana är en rysk analog, som produceras i form av en spray med vanliga 2 och 5% koncentrationer av minoxidil. Det är mycket billigare än de två ovan nämnda företagen och säljs fritt i ett apotek, liksom Generolon. Den senare kommer förresten till priset av den billigaste motsvarigheten (endast Revasil har en lägre kostnad).

Med den befintliga sorten av liknande medel är det svårt att gissa med den som passar dig. Produkterna skiljer sig bara i formel (kompositionen är nästan identisk), så vid valet är det bättre att förlita sig på människors åsikter och doktorns uppfattning, som regel en tricholog.

Recensioner av Generolon

Se nedan för detaljerade recensioner av män och kvinnor om Generolone med ett foto "före och efter" användningen av drogen.

Nadezhda Volkova, 41, Moskva: "Generons lotion hjälpte inte mycket, men mitt hår började falla ut efter en sjukdom och inte på grund av en ärftlig predisposition. Även om forumet läste, som om i sådana fall var märkbar handling. "

Vitaly Salakhov, 48 år, St. Petersburg: "Utmärkt spray med stark effekt. Jag har diagnostiserats med androgen alopeci i 5 år, och en bra hårlinje har utvecklats under denna tid. Jag visste inte vad jag skulle göra längre, jag försökte många speciella schampon, masker, lösningar etc. Därefter rådde de lite läkemedel mot minoxidil. För priset ganska nöjda Generolon. Fyra månader senare såg en liten fluff på håret, efter sex månader stängdes den blekla patchen gradvis. Inte mycket tjockt hår, men jag är nöjd med detta resultat. "

Bilder före och efter applicering av verktyget

Sergey Gienko, 31, Kiev: "Jag letade efter ett sätt att odla ett skägg. I naturen blir ansiktshår inte för tjockt, men på något sätt ville jag gå med ett skägg. Jag snubblat först på recensioner av Minoxidil Kirkland, men priset visade sig vara dyrt. Han började leta efter analoger och valde sedan Generolon. Köpt utan problem i apoteket. Efter 2 månader såg resultatet redan. Skägget har verkligen blivit tjockare. "

Olga Zakora, 25 år gammal, Moskva: "Oavsett hur mycket jag kämpade för håravfall hörde jag ständigt om medel på minoxen. Långt bestämde sig för att köpa, så småningom tog Generolon. Bokstavligen 10 minuter efter den första applikationen började allvarlig irritation av huden. Jag gick till doktorn, det visade mig att jag var intolerant mot propylenglykol, som är i kompositionen. Tyvärr, det läggs till i drogen. "

Dmitry Odintsov, 36 år gammal, Moskva: "Medhjälpen hjälpte mig i början av alopecia alopecia på skägget. Omedelbart grep han sig och gick till trichologen. Hon rådde mig att försöka Generolon. Och verktyget hjälpte verkligen mycket. Efter fem månader var det inte längre märkbart att det fanns problem. "Nästa Artikel
Hur bli av med slutna ändar hemma