Priser på vitamin A-tillskott i kapslar, ampuller och oljelösning


Vitamin A är tillgängligt både i form av oberoende läkemedel och som en del av olika komplexa medel för att bekämpa sjukdom och användning i kosmetiska ändamål. Vitamin A ingår i de flesta produkter som en oljig lösning (vanligen i form av retinolacetat, sällan - retinolpalmitat), och endast i tabletter och dragees finns det i fast form. Priset på farmaceutiska preparat av vitamin A bestäms av kompositionen och formen av läkemedlet i vilken den är belägen och dess syfte.

Den mest prisvärda är en flytande oljelösning av vitamin A, priset på 10 ml är ca 50 rubel och den dyraste är kosmetiska krämer och serum med retinol från kända kosmetiska märken. En burk med 20-30 ml av denna kräm kan kosta upp till 3000 rubel och ännu mer.

Och någonstans i mitten mellan dessa ytterligheter är vitamin A-preparat i kapslar, vars pris låter dem användas av nästan alla som önskar, liksom retinol i ampuller, i form av droppar och tabletter. För varje enskilt fall är det nödvändigt att köpa det mest lämpliga läkemedlet, och innan du köper är det användbart att rikta in kostnaden för en viss kategori av medel - vi fortsätter att göra detta...

Priset på vitamin A kapslar

Vitamin A kapslar - kanske den vanligaste och mest populära formen av frisättning av läkemedel retinol. Kapslar i ett gelatinskal kan ha olika former och färger, och i de flesta fall innehåller de bara en lösning av vitamin A i vegetabilisk olja.

Priset på A-kapslar beror främst på varumärkets popularitet och den höga kostnaden för olja som används som lösningsmedel. I allmänhet kostar kapslar för kosmetisk användning många gånger fler kapslar avsedda att bekämpa vitamin A-brist.

Kvaliteten på oljan, som är ett lösningsmedel för retinolacetat (eller palmitat), är effektiviteten av vitamin A i kapslar nästan oberoende. Enkel solrosolja är samma tillförlitliga lösningsmedel som dyra havtorn, linfrö eller jojobaolja. Det är nödvändigt att titta noga på typen av olja endast i fall där det finns en individuell intolerans mot vissa typer av oljor. I många fall är de enklaste och mest prisvärda vitamin A-tillskott i kapslar säkrare än importerade elitprodukter.

  Vitamin A kapslar av Barthel Dragz. Kapslar från Bartel Dragz tas för att behandla vitaminbrister, ögon- och hudsjukdomar för att stödja normal matsmältning. Det är möjligt att köpa vitamin A från Bartel Dragz i vanliga apotek - det säljs praktiskt taget inte via Internet. Förpackning för 50 kapslar kostar ca 150 rubel, för 10 kapslar - 40 rubel;

Vitamin A kapslar från Kiev Vitaminfabrik. Som en del av dessa kapslar finns retinolacetat i en lösning av solrosolja. Kostnaden för läkemedlet är cirka 100 rubler per förpackning med 50 kapslar;

Renova torr hudvård. Dessa kapslar är avsedda att användas av patienter med torr fläckig hud. Anvisningarna visar att de är särskilt effektiva när de används parallellt med Renova-krämer. Det är svårt att köpa detta vitamin A i apoteket, oftare säljs det via ett nätverk av kosmetikaffärer. Kostnaden för packning för 80 kapslar är cirka 4500 rubel;

Retinol kapslar Matriskin. Läkemedlet är utformat för att bekämpa rynkor och åldersfläckar, förbättra hudfärgen. 60 kapslar kostar omkring 4500 rubel;

Luxury Care Rior, retinol kapslar. Detta läkemedel i apoteket kan inte köpas, och även i kosmetiska butiker är det sällsynt. Köp det direkt från tillverkaren eller via återförsäljarnätverk. Designad för att ta hand om ansiktets hud och förhindra utseende av ansiktsrynkor. Priset på vitamin A Luxury Care Rior är cirka 1500 rubel för 20 kapslar.

A-vitamin i ampuller

Vitamin A används ofta i ampuller för kosmetiska ändamål, och läkemedel kan säljas under namnet "Retinsyra".

  Qlab. Retinsyra 1000 UI (1% lösning av retinolpalmitat, frisättningsform - ampuller med 2 ml vardera);

Retinol Care. Detta flytande vitamin A produceras av det franska företaget BioMatrix och är avsett för ansiktshudsvård. Priset är 100 rubler per ampoule i 2 ml, eller 750 rubler för 10 sådana ampuller;

Ampuller med vitamin A från Klapp. Denna hudbehandlingsprodukt tillverkas av en tysk tillverkare och innehåller vitamin A-koncentrat för den mest uttalade effekten. Dess kostnad är cirka 2500 rubel för 10 ampuller.

Hur mycket är en oljelösning av vitamin A?

En lösning av vitamin A (acetat eller palmitat) är inte mycket annorlunda än lösningen i ampuller, och det är i sådan form att det är bekvämt att förvärva på en gång ganska stora delar av substansen. Detta gäller vid användning av läkemedlet för kosmetiska ändamål (för att tillsätta en oljelösning droppvis till lotioner, schampon och masker för hår och hudvård).

  Retinolacetatlösning. Kanske är det det mest prisvärda läkemedlet som ger alla egenskaper som A-vitamin har i olja. Priset är ca 50 rubel för en 10 ml flaska;

Retinolpalmitat. De biokemiska egenskaperna hos retinolpalmitat och acetat skiljer sig endast något. Priset på en 10 ml flaska är ca 150 rubel;

Emulsion med en lösning av vitamin A från Klapp. Navnet på läkemedlet - Klapp A Classic Retinol Pure, är utformat för att ta hand om problemhuden och sakta ner rynkutvecklingen. Vätska A-vitamin är dess huvudkomponent. En 30 ml flaska kostar ungefär 3.000 rubel.

Multivitaminer med Retinol

Vitamin A finns i de allra flesta multivitaminkomplex. De är vanligtvis tillgängliga i form av drager, tabletter, ibland i form av pulver eller kapslar. Deras priser varierar kraftigt beroende på det specifika läkemedlet och varumärkeskännandet.

  Alfabetet. Priset på tabletter med A-vitamin från alfabetet kan variera från 350 rubler för alfabetisk effekt (60 tabletter) till 550 rubler för förpackning Alfabet Cosmetics (60 tabletter);

Multi-flikar. Priset på Multi-Tabs tabletter beror också på drogen. Så kostar den komplexa tonåren cirka 300 rubel för 30 tabletter;

Complivit. Complivit tabletter innehåller också vitamin A och kostar ca 150 rubel per förpackning med 30 stycken. Vitamin A ingår i barnens sammansättning och i "vuxna" komplexen;

Vitamin Mertz (specialdrage). Drogen kostar omkring 800 rubel för 30 tabletter.

Och många andra.

Vi köper vitamin A korrekt

Det är viktigt att komma ihåg att attraktiva priser för en viss vitaminberedning inte alltid motsvarar hög kvalitet. Dessutom, ofta i efterhand av besparingar köper köpare droger som har gått ut, eller till och med förfalskade medel av tvivelaktig komposition. Naturligtvis kan sådana vitaminer vara hälsofarliga.

För att undvika denna typ av risk borde du:

 • att vara försiktig med inköp av medel med ett kraftigt reducerat pris
 • köp om möjligt droger i äkta apotek där du kan hålla förpackningen i handen och läsa utgivningsdatumet,
 • köpa pengar från kända tillverkare.

Och det är självklart att du kan rådgöra med en läkare innan du köper. Han kommer att berätta vilket läkemedel, vilken form av frisättning och i vilken dos som helst är optimal.

Vitaminer för hår i ampuller - effekten av behandlingen, användningen och översynen av det bästa

Vitaminer för hår i ampuller är en populär produkt, om vilken du kan höra en massa rave recensioner. Varje dag fylls hyllorna på butiker och apotek med nya produkter från olika tillverkare. Vad ingår i dessa mirakulösa ampuller och hur man använder dem korrekt?

En lista över de bästa vitaminerna för att hjälpa till med håravfall i läs artikeln: Vitaminer för håravfall - en översyn av de mest värdiga med recensioner.

Vad är funktionen av vitaminer för hår i ampuller

Vitaminer för hår i ampuller kan variera kraftigt från varandra i grad av exponering. Innan du använder, kontakta en specialist.

Vitaminer - grunden för normal tillväxt, friskt hår. Bland de olika moderna läkemedelsampullerna upptar en ledande position.

Vitaminer för hår i ampuller är av 2 typer:

 1. Enstaka komponent. Säljs på apotek, till exempel, vitamin B, A, PP. Deras främsta fördelar - ett överkomligt pris och förmågan att blanda och använda efter eget gottfinnande.
 2. Komplex. Säljs i apotek och kosmetiska butiker. Dyrare än enkomponent vitaminer, men har en rik komposition, kan innehålla unika medicinska ingredienser. Bekvämt att använda, kräver inte förberedelse, blandning och andra manipuleringar.

Med enkomponent vitaminer är allt klart, bara gå till närmaste apotek och köp. Hur man använder dem korrekt kan du hitta nedan. Men vad ska man göra med komplexen? Vilka är de mest populära och effektiva?

Combilipen

Detta är en av de vanligaste vitaminerna i ampuller. De kan och även behöva användas för skönhet och hälsa hos håret. Ingredienser: tiamin (B1), pyridoxin (B6), lidokain, cyanokobalomin (B12), natrium, kalium, vatten.

Kombilipenampuller kan köpas på nästan alla apotek till ett mycket överkomligt pris. Kanske, för alla komplex, är detta den mest budget.

Kan inte användas i ren form, Kombilipen ampuller läggs till schampo, masker och medicinerade oljor. De förhindrar håravfall, återställ skador och återställ sken. Lidokain, som ingår i komplexet, utvidgar blodkärlen och främjar bättre penetration av näringsämnen i håret och hårbotten.

Dikson polipant

Ett komplext läkemedel som kombinerar terapeutiska och kosmetiska egenskaper. Används i sin rena form. Ett pack med ampuller är tillräckligt för att klara av lätt håravfall.

innehåller:

 • vitaminer
 • peppar
 • Nettle extrakt
 • Placental extrakt
 • Näringskomponenter
 • Risproteinkomplex

Kosmetik Dixon avser professionella hårvårdsprodukter. Producerad i Italien. Men priset är tvivelaktigt, om det faktiskt finns så många användbara ämnen i komplexet, är kostnaden tydligt underskattad.

Tillverkaren lovar snabb och effektiv återhämtning, accelererar hårväxten, eliminerar mjäll, förseglar stången. Komplexet kämpar också bra med hårstrukturens porositet och dess ömhet. Många positiva recensioner bekräftar effekten av dessa ampuller.

Dercos vichy

Vichy hårampuller är placerade som ett kraftfullt verktyg i kampen mot alopeci, mjäll och andra hårproblem. Deras kostnad är flera gånger högre än tidigare medel. Men resultatet lovar att vara fantastisk. Vad ingår i ampullerna?

ingredienser:

 • vitaminer
 • Stemoksidin
 • Termiskt vatten
 • arginin
 • aminexil

Vichyampuller kallas ofta tillväxtpromotorer. Bedömning av konsumentrecensioner, efter användning, växer håret upp till 4 cm per månad.

Efter applicering av ampullerna blir håret tjockare, hälsosammare och ljusare. Läkemedlet har en behaglig växtbaserad arom, lätt textur och är välfördelad. Men den största fördelen är användarvänlighet. Verktyget behöver inte sköljas. När det appliceras på kvällen är på morgonen friskt och rent, inte oljigt och volumint. En ampull är tillräcklig för en rik täckning av hårbotten. Öppnad förpackning rekommenderas inte att lagras, eftersom den förlorar dess egenskaper.

Sammansättningen av vitaminer i ampuller

Om håret är försvagat, skadat och splittrade ändar, kan enkla farmaceutiska vitaminer användas för att återställa och återställa glans. Och för att eliminera seborré och alopeci är det bättre att använda speciella medicinska komplex med aktiva ingredienser.

Kompositionen av vitaminkomplex är mycket varierande beroende på problem och önskat resultat. Innan du köper är det önskvärt att bekanta dig med fondens sammansättning.

Vilka komponenter kan finnas i ampuller:

 • vitaminer
 • proteiner
 • kollagen
 • oljor
 • keratin
 • Extrakt av växter, alger, rhizomer
 • Extraherar djur placenta
 • Aminosyror

Det här är inte hela listan. Varje tillverkare skapar sin egen helande cocktail för skönhetens skönhet och hälsa. Och inte alltid kvalitet, pris och sammansättning är proportionella mot varandra.

Hur man använder vitaminer för hår i ampuller

Hårbehandling med vitaminer från ampuller tyder på att de används korrekt. Och om allt är klart med färdiga komplex (som en instruktion bifogas), vad ska man göra med en-komponentampuller som köpts på ett apotek?

Vad du behöver veta innan du börjar använda:

 1. Du kan inte applicera vitaminer i ren form, det kan orsaka de mest oförutsedda reaktionerna.
 2. Det är nödvändigt att förbereda produkter med vitaminer endast för en enda användning, det är inte värt att hålla kompositioner under lång tid.
 3. Om det finns en tendens till allergier är det önskvärt att prova verktyget i förväg innan det appliceras på huden eller håret.

Förvara inte den öppnade ampullen, även om det fortfarande finns mycket pengar i den. Förpackningen är avsedd för en användning och några av ingredienserna är skadade av syre.

Blandar vitaminer

Vilka vitaminer som ska användas för hår och hur man blandar? Det är ofta nog att hitta information om att det är omöjligt att samtidigt använda flera vitaminer från grupp B. Det är faktiskt inte fallet. Kan inte blandas för intravenös administrering. Och för extern användning kan du blanda alla vitaminer för hår i ampuller, rätt kombination beror på hårets behov.

 • Vitamin A. Det hjälper till att återställa torrt och sprött hår, ge dem en levande glans.
 • Vitamin E. Perfekt för torrt hår och i kombination med vitamin A kan fungera underverk.
 • Vitamin D. Kollar med mjäll och hjälper till att absorbera andra ämnen.
 • Vitamin B12 i ampuller. Hjälper till att hantera porositet, skört hår och mjäll.
 • B9. Hantera det tidiga gråhåret och rädda pigmentet.
 • B6 vitaminer i ampuller. Främjar syre till hårsäckarna.
 • PP. Motstår håravfall.
 • Vitamin C. Källa till styrka, hälsa och glans.

Vitaminer A, E, B och C - Källor för skönhet och hälsa hos hår. De kan säkert läggas till alla kosmetika om det inte finns någon allergi.

Inte alla vitaminer finns alltid i apotek. Därför, om du inte kunde få allt på en gång, bör du inte vara upprörd och du kan börja använda vad som är.

Vitaminer i schampo

Det vanligaste sättet att använda vitaminer för hår är i ampuller i schampo. Det är nödvändigt att hälla schampo i behållaren för 2 applikationer, tillsätt vitaminerna B1, B6, B12 och E till ampullen. Blanda allt grundligt och tvätta håret. Första gången du behöver tvätta och omedelbart tvätta bort och därigenom avlägsna smuts från håret. Andra gången du behöver massera hårbotten, håll i schampot i flera minuter och skölj sedan bara. Det är bättre om schamponet är organiskt, utan aggressiva tvättmedelskomponenter.

Berikade masker

Vitaminer i ampuller kan sättas till masken. En sådan applikation ger det bästa resultatet, eftersom maskerna håller håret längre och användbara substanser tränger djupare in. De kan vara hemlagad eller fabriksgjord. Istället för en mask kan du använda hårbalsam. Vitaminer från grupp B och E tillsätts, D kan tillsättas för att bekämpa mjäll och PP hjälper till mot håravfall. Masken appliceras på vått hår och hålles i minst 30 minuter, och företrädesvis i 2-3 timmar.

Priset på befästa hårkomplex i ampuller

Kostnaden för vitaminer i ampuller beror på tillverkarens sammansättning och företag. Priset på enkla enkomponent vitaminer i Moskva apotek från 15 till 50 rubler per förpackning med 10 ampuller. Komplexa vitaminer, kompletterade med växtextrakt och oljor kan köpas till ett pris av 180 rubel för 10 ampuller. Och medicinska ampuller, som innehåller unika komponenter (till exempel extrakt av djurplacenta) kan kosta flera tusen rubel.

Vitaminer i ampuller - Ett utmärkt verktyg för håråterställning, behandling och eliminering av många problem. Du kan använda de inköpta komplexen eller självständigt förbereda läkningsmedel. Den positiva effekten är säker och håret blir vackert, friskt och glänsande.

Vätskeformiga vitaminer A och E: Effektiv för hälsan hos dina lockar

Vätska vitamin A och E - för friskt hår

För att dina strängar ska se vackra och friska, räcker det inte bara att tvätta dem med schampo. Våra krullar behöver vård: alla slags masker, sköljning med örter, ordentlig kamning, en balanserad kost. Det är mycket viktigt att håret fick den nödvändiga näringen och en tillräcklig mängd näringsämnen, det enda sättet att de kommer att vara smart och hälsosam.

Dina krullningar upplever dagligen många tester: Blåstorkning, styling, repeterad repning, vind, damm, smuts. Tillsammans med den dagliga stressen, kroniska sjukdomar, skämmer allt bort de strängar som inte klarar av belastningen och börjar skada.

Vätska vitamin A och E - en hitta för dina lockar:

  • Och - ger krullarna sken, gör dem elastiska och starka. Om kroppen saknar detta ämne blir krullarna mycket bräckliga och torra. Ämnet bidrar till att upprätthålla hudimmunitet, leder till normala regenerativa processer i hudcellerna. Det normaliserar också talgkörtlarna, reglerar talgproduktionen.

Flytande vitamin a

  • E - perfekt stimulerar tillväxten av nya hår, gör dem briljanta och är också ett tillförlitligt skydd mot ultravioletta strålar. Huvudfunktionen är transporten av syre till cellerna i hårbotten. Curls blir friskare, starkare, deras struktur är uppdaterad.

Flytande vitamin E

Vitaminer kan användas som ett självständigt verktyg, och som en del av olika masker. Priset på sådana förfaranden är billigt, och resultatet kommer att överstiga alla dina förväntningar.

Förebyggande - den bästa behandlingen

Började förlora hår efter graviditet, stress, på grund av ålder? Blir ditt hår sprött, torrt, faller ut i klumpar? Prova utvecklingen av Sovjetunionen, som förbättrades 2011 av våra forskare - HAIR MEGASPRAY! Du kommer bli förvånad över resultatet!

Endast naturliga ingredienser. 50% rabatt för läsare på vår webbplats. Ingen förskottsbetalning.

Om du vill att ditt hår ska se friskt, måste du vara uppmärksam på sammansättningen av schampon som du använder. Sammansättningen av 96% av de schampon som vi köper innehåller skadliga och farliga ämnen för hår och hårbotten. Sulfater, parabener, silikoner, färgämnen orsakar irritation, torkar hårbotten, motiverar förekomsten av olika typer av allergiska reaktioner.

Sulfater på etiketter kallas natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Vi rekommenderar starkt att du inte använder schampon som innehåller dessa aggressiva ämnen. Våra redaktörer utförde sin analys av schampon. Enligt resultaten är varumärkesnummer 1 Mulsan Cosmetic. Vi rekommenderar att du besöker den officiella butiken hos företaget mulsan.ru.

Denna tillverkare har helt övergivit aggressiva och skadliga kemiska tillsatser, ersätter dem med naturliga ingredienser. Shampoo med aggressiva konserveringsmedel som utgör kompositionen har en hållbarhet om 2-3 år, naturliga produkter har en hållbarhetstid på 10 månader.

Hur man bestämmer bristen på vitaminer

Om din kropp inte har tillräckligt med vitaminer A och E för att fungera korrekt kan du observera följande symtom i kroppen:

 • hårbotten kliar,
 • sömnighet, apati, trötthet,
 • irritabilitet, en kraftig försämring av lockets tillstånd,
 • huden i ansiktet blir torr, skalar av,
 • mjäll förekommer ofta
 • håret börjar falla ut, växa långsammare.

Masker med Vitamin E Vätska

E-vitamin är ett utmärkt stimulansmedel för hårtillväxt och i flytande form kan det tillsättas till olika masker och schampon. Effekten kommer att synas efter första eller andra användningen. Masken ska göras minst 2-3 gånger i veckan, en hel kurs - cirka 15 procedurer. Detta räcker för att stärka locken och förbättra deras utseende väsentligt.

Masker med Vitamin E Vätska

Oljemask

 • burdock olja eller jojoba olja,
 • flytande vitamin E (1 tsk).

Varmvatten i vattenbadet (krävs) och tillsätt flytande vitaminer till det. Applicera blandningen på trådarna, massage hårbotten med fingertopparna. Wrap håret med en handduk. Tvätta av masken med varmt vatten och schampo efter 40-60 minuter.

Herbal mask

 • kamilleblommor
 • näsblad,
 • rågbröd,
 • flytande vitamin E (ca 10 droppar).

Örter och vitamin E masker

Ta örter i lika stora proportioner, täcka med kokande vatten, låt dem infusera i ca 40 minuter. Lägg till bröd och vitaminer, rör om till en homogen vassle, försiktigt sprida den över ditt hår. Det är nödvändigt att hålla en mask i en timme.

Medel mot torra tips

 • matsked av avokado olja,
 • en sked av flytande vitamin A och E,
 • ett par droppar ylang-ylang eterisk olja.

Avokadoolja mot torra hårtips

Applicera blandningen på håret, börja från mitten och ner till spetsarna. Efter några av dessa förfaranden kommer dina strängar att bli elastiska och sluta bryta.

Hårväxtstimulerande masker

Senapsmask

 • vitamin A (en tesked)
 • E (tesked),
 • B (tesked)
 • sked olivolja,
 • 2 matsked senap (pulver),
 • äggula
 • lite varmt vatten.

Blanda alla komponenter väl, applicera på trådarna, glöm inte att massera hårbotten. Wrap håret med en handduk. Håll masken i minst en timme, tvätta med schampo och skölj med nätutdrag.

Herbal mask för hår glans

 • kamomill, nässla, lind (1: 1: 1),
 • vitaminerna A och E,
 • äggula.

Gräsa med kokande vatten, låt det stå i 45 minuter. Sedan spänna och blanda med resten av ingredienserna. Applicera på håret, håll i minst en timme.

Masker stimulerar hårväxten

Hårmask med dimexidum

Dimexid kommer att ge bättre penetration av näringsämnen i rötterna. Var noga med att göra ett test på kroppens känslighet för dimexidum, eftersom vissa människor börjar vara allergiska mot detta ämne.

 • h. sked Dimexidum,
 • h. sked av vitaminer A, E,
 • h. sked av burdockolja,
 • h. sked citronsaft.

Blanda alla tills en homogen massa, sätt på lockar i en timme. Användningen av en sådan mask kommer att ge ett utmärkt resultat - glänsande, lydiga, eleganta lockar.

[youtube width = "600" height = "350"] http://www.youtube.com/watch?v=InPQRA93kKM [/ youtube]

Mask för svagt hår (vitaminer + peppar + lök)

 • matsked lökjuice,
 • matsked peppar tinktur,
 • sked av ricinolja,
 • äggula
 • sked av vitamin A.

Blanda komponenterna, massera blandningen i rötterna och sprid över hela längden. Lämna i en halvtimme och tvätta av med schampo. Om du är rädd för att lukta som lök, skölj krullarna med vatten och citronsaft. Användningen av en sådan mask kommer att stärka rötterna, påskynda hårväxten och mätta dem med fukt.

Viktigt: Alla masker måste appliceras på rent torkat hår. Shampoo i tvättprocessen öppnar hårvågorna, vilket gör det lättare för ämnen att penetrera inuti. Om håret är smutsigt, kommer fettet inte att tillåta de positiva ämnena att tränga in fritt i dina lockar. Efter proceduren måste krökorna åter tvättas med vatten och schampo.

Du kan lägga ett par droppar vitaminer direkt i flaskan med schampo och balsam.

Priser och var att köpa

Vitaminer i flytande form kan köpas på något apotek. Vitamin A (annorlunda kallat retinolacetat) - priset är ca 100-150 rubel.

Vitamin B (olika kallad tokoferolacetat) - priset är ca 150 rubel.

Det viktigaste är att förklara innan du köper en apotekare som du behöver ett verktyg för masker, annars kan du sälja vitaminkapslar, vars pris är dyrare.

Om du inte har tid att förbereda komplexa blandningar, häll bara en matsked av något flytande vitamin i en balsam eller en färdig mask, effekten kommer också att bli fantastisk.

Om du är orolig för läget för dina lås är det bättre att kontakta en tricholog. Han kommer att utveckla för dig ett individuellt program för restaurering, näring av hår. Bara i kombination med rätt näring och omsorg kommer vitaminer att hjälpa dina lås att bli vackrare och friskare.

[youtube width = "600" height = "350"] http://www.youtube.com/watch?v=onRSH0Wc4Iw [/ youtube]

Våra läsare delar i sina recensioner att det finns 2 mest effektiva lösningar för håravfall, vars verkan syftar till att behandla alopeci: Azumi och HAIR MEGASPRAY!

Och vilket alternativ använde du? Vi väntar på din feedback i kommentarerna!

Vitamin A (retinolacetat) i Volgograd

Utgivningsformer:

Apotek i närheten: Placera ditt apotek på kartan

Kartan innehåller adresser och telefonnummer till apotek i Volgograd, där du kan köpa vitamin A (retinolacetat). Det faktiska priset på ett apotek kan skilja sig från det som presenteras på webbplatsen. Vi ber att ange kostnad och tillgänglighet via telefon.

Onlineapotek: Placera ditt onlineapotek

Leverans av A-vitamin (retinolacetat) till hemmet är förbjudet i enlighet med federal lag nr 429-FZ av den 22 december 2014 "Vid ändring av federal lag" om läkemedelscirkulationen. "Orderen levereras till närmaste apotek.

analoger:

Synonymer av vitamin A (retinolacetat) är läkemedel med samma aktiva substans. Före användning ska du rådgöra med din läkare, eftersom även droger med samma dos kan skilja sig åt i reningsgraden av den aktiva substansen, kompositionen av hjälpämnen och följaktligen effektiviteten av terapeutisk verkan och spektret av biverkningar.

Analoger av vitamin A (retinolacetat) är läkemedel med samma farmakologiska verkan. Byte av föreskrivna läkemedel för liknande läkemedel kan endast utföras av den behandlande läkaren, eftersom läkemedlet använder en annan aktiv ingrediens.

Vätska vitaminer A och E för hår

För att håret ska se attraktivt, räcker det inte bara att tvätta det med schampo, krullarna behöver ytterligare näring och förstärkning. Vitaminer är extremt användbara för kroppen, de är involverade i alla processer som förekommer i den.

Dessutom kan de påverka krullarnas hälsa och göra dem till starka och vackra. Vitaminer A och E - ganska populär innebär att många tillverkare berikar kosmetika. Men många tjejer använder flytande vitaminer för hår i form av hemlagade masker.

Användbara egenskaper hos vitaminerna A och E

Retinol (vitamin A) är bra för att bibehålla det lockande utseendet på lock och naglar.

Det är viktigt att krullarna, som han:

 • reglerar produktionen av sebaceous sekretion, normaliserar fettmetabolism i epidermis;
 • stimulerar tillväxt
 • gör lockar elastiska;
 • stärker rötterna
 • motstår stratifiering av ändarna;
 • stimulerar produktionen av sitt eget keratin;
 • bidrar till att återställa skadade områden i det övre lagret av epidermis.


Tocopherol (vitamin E) är också mycket viktigt för utseendet på lockar, eftersom det:

 • motstår för tidigt utseende grå hår;
 • lägger till sken;
 • hjälper till att lindra hud klåda;
 • har antiinflammatoriska effekter
 • skyddar mot ultraviolett strålning;
 • förbättrar transporten av näringsämnen till folliklarna på grund av ökad blodcirkulation;
 • förbättrar metabolismen i rotzonen;
 • skyddar cellmembran.


Bristen på ett sådant vitamin leder till försämring av syretillförsel till rötterna, vilket innebär att håret växer långsamt och efter en tid börjar det falla ut.

Kostnad, var att köpa

Sådana vitaminer säljs i alla apotek innan du köper, var försiktig, de har olika former av frisättning.

Vitamin E-flytande eller tokoferolacetat framställs i kapslar och i en 50 ml flaska. Det är självklart mer lämpligt att göra masker med E-vitamin i flytande versionen, varna din apotek innan du köper. Kostnaden för detta vitamin är inte högt och beror på inköpsort och tillverkare. I genomsnitt kostar en flaska 50 ml rysk produktion inte mer än 100 rubel, det räcker för flera applikationer.

Vätska vitamin A eller retinolacetat kan också köpas på nästan alla apotek. Detta vitamin har två former av frisättning:

 • i form av kapslar;
 • Patienter i 50 ml.
Effekten av att applicera masker med flytande vitaminer: foto före och efter

Masker med vitaminer A och E för torrt hår

Kosmetiska företag erbjuder ett brett urval preparat med vitaminer, men en vitaminmask för hår kan enkelt förberedas av dig själv. För att eliminera torrhet kan retinol och tokoferol appliceras på följande sätt:

  De tar en sked olja, lägger till en äggula till det, ett par droppar vitaminer E och A, applicera kompositionen i 35-45 minuter, värm huvudet med en handduk och tvätta sedan huvudet med vanligt schampo. Denna mask ökar hårets elasticitet och eliminerar deras torrhet.

Hur mycket är vitamin A i ampuller

Läkemedlets handelsnamn: Vitamin A (Vitamin A) Retinolacetat; Retinolpalmitat (Retinolpalmitat)

Internationellt nonproprietary namn: vitamin A (vitamin A)

Doseringsform: Gelatin kapslar; injektionslösning (skott); ögondroppar; oral lösning.

Aktiv beståndsdel: Retinol.

Farmakoterapeutisk grupp: Vitamin.

Farmakologiska egenskaper:

Vitamin A, även känt som retinol, är ett fettlösligt vitamin som är en antioxidant.

Vitamin A förbättrar signifikant utseendet hos en person, stärker immunsystemet, bidrar till förebyggande och behandling av vissa sjukdomar, därför distribueras det mycket i kosmetisk och medicinsk praxis. För att få maximal effekt och undvika negativa följder är det viktigt att veta hur man tar botemedlet. Du kommer att hjälpa instruktioner för användning av A-kapslar. Hypervitaminos är farlig för människor - det leder till förgiftning, problem under graviditeten. Ett populärt läkemedel som innehåller retinolkapslar Aevit. De används ofta för att behandla sjukdomar i mag-tarmkanalen, sköldkörteln, tarmarna, hudproblemen. Vitamin A i beredningen finns direkt inuti tabletten och oxideras inte.

Vitamin A för ansiktet

Om den önskade mängden substans anländer, ser den mänskliga huden frisk, tonad, fräsch. Med en brist på denna komponent kan du använda ampuller hemma eller krämer som innehåller retinol. Vitamin A för huden utför följande funktioner: bekämpar inflammation; eliminerar akne, blackheads, svarta fläckar; förhindrar för tidig åldrande av huden, reducerar rynkor; förbättrar hudfärgen; har en nivelleringseffekt accelererar blodcirkulationen; stärker strukturen ökar elasticiteten fuktar torr hud; skyddar mot de negativa effekterna av miljöfaktorer.

Vitamin A för hår

Utan en viss mängd ämne kommer håret aldrig att bli strålande och friskt. Vitamin A kapslar för hår hjälper till att skydda mot negativa effekter; gör håret mjukt, starkt, elastiskt, starkt; fukta strängarna; mätta med näringsämnen förhindra skallighet förbättra hudens immunitet bibehålla normal funktion av talgkörtlarna; öka bildandet av keratin - hårbyggnadsmaterial. Om håret är skadat, skört, skur, rekommenderas det att dricka, till exempel Aevit tabletter. För extern användning är det värt att använda kapslar, applicera den aktiva substansen direkt på rötterna, huden. Dessutom kan du bara använda verktyget för tips för att återställa strukturen. Dessutom kan innehållet i kapslarna användas för terapeutiska hälsoskydd för hår.

Vitamin A under graviditeten

Retinol är mycket viktigt för kvinnor i position. Det reglerar metabolism, redoxprocesser, proteinsyntes. Tack vare det positiva ämnet bekämpar kvinnokroppen olika infektioner och återställs snabbare efter födseln. Retin är nödvändigt för att fostret ska utvecklas korrekt - den deltar i utvecklingen av andningsorganen, nervsystemet, cirkulationssystemet, bildandet av ögon, hjärta och njurar. Med brist på möjliga medfödda deformiteter hos barnet, utvecklingstiden. Vitamin A kapslar under graviditet rekommenderas i en dos av minst 2500 IE per dag. Det är nödvändigt att acceptera efter samråd med läkaren som vid behov kan utse multivitaminer. Om retinol av någon anledning är för mycket kan det få en toxisk effekt.

Vitamin A för barn

Om ett barn har synstörning, anemi, dålig aptit, frekventa infektionssjukdomar, är det möjligt att brist på retinol påverkar detta. För att förbättra sitt tillstånd måste han äta mer mat av vegetabiliskt ursprung, produkter av gul, mörkgrön färg, kycklinglever, nötkött och dricka fiskolja. Dessutom kan läkaren ordinera vitamin A-kapslar för barn. Normen för retinol för barn 1-3 år - 450 mcg, 3-6 år - 500 mcg.

Indikationer för användning:

Hudsjukdomar (akne, dermatit, purulenta sår); infektionssjukdomar, akut respiratoriska infektioner; tarmsjukdom; brännskador, frostbit; graviditet; diarré; bERIBERI; nagelsjukdomar; sjukdomar i muskuloskeletala systemet; hyperpigmentering; skallighet, håravfall suddig syn; andningssjukdomar (bronkit, trakeit) patologi av ENT-organ brist på aptit; diabetes mellitus; rakit; laktationsperiod bröst; oftalmisk patologi; dysenteri; brist på energi; orimliga migrän.

Indikationer för retinolpalmitat

Vitamin A-brist (hypo- och vitamin A-brist); ögonsjukdom (retinitis pigmentosa, xeroftalmi, dag blindhet, keratomalacia, konjunktivit, eksem lesioner ålder), hudsjukdomar tillsammans med torrhet och fördröjd epitelisering (iktyos, iktyosiform erytrodermi, psoriasis, rörlig eythrokeratodermia keratoderma, rött hår zoster (Deverzhi sjukdom), akne, seborrhea, hårsjukdomar, neurodermatit, follikelkeratos, supraorbital ularitema, skallighet, brännskador, sår, frostbitt, epidermolysis bullosa, medfödd pachyoni, leukoplaki, familjevänlighet Hayley-Haley's bubbly pemphigus, follicular dyskeratosis (Darya), hud tuberkulos; infektiös och förkylning (mässling, lunginflammation, dysenteri, trakeit, bronkit, akut respiratoriska infektioner), rickets, undernäring, erosiv gastroduodenit, magsår och duodenalsår, levercirros (som en del av komplex terapi).

Kontraindikationer:

Kontraindikationer för retinolpalmitat

Överkänslighet, graviditet (I trimester). Med försiktighet - för nefrit, hjärtsvikt II-III grad, gallstenssjukdom, kronisk pankreatit.

Interaktion med andra droger:

Den kombinerade användningen av mineraloljor som laxermedel leder till en signifikant minskning av absorptionen av vitamin A.

Dosering och administrering:

inuti; vuxna 200 000 IE per dag, barn under 1 år gammal - 3 kepsar. på 25 000 ME, barn över 1 år gammal - 200 000 ME. Liknande doser ska administreras var 6: e månad för profylaktiska ändamål, för terapeutiska ändamål - efter 2 dagar och efter 2 veckor. Under graviditetens första trimester bör den totala dosen av A-vitamin inte överstiga 8 000 IE per dag (varav de flesta härrör från naturliga produkter).

Hur tar man A-piller? Det är lämpligt att dricka 10 minuter efter att ha ätit. Behandlingsförloppet gäller i regel 1-2 månader. Retinol har förmåga att ackumuleras och konsumeras om det behövs - det kommer ingen brist på grund av en paus.

Särskilda instruktioner:

Enligt medicinsk forskning orsakar interaktionen mellan vitamin A och alkohol i större utsträckning än vid en enda alkoholhaltig dryck. Detta faktum bör tas i beaktande vid användning av alkoholhaltiga läkemedel.

Biverkningar:

kräkningar, illamående ökad trötthet håravfall ögonsmärta, suddig syn; menstruationsstörningar hos kvinnor; aptitlöshet; hudskalning svår huvudvärk blödande tandkött allergier; sköra naglar; benvärk; känsla av fördubbling hemolytisk anemi ljuskänslighet.

överdosering:

Tecken på en överdos av retinol

Pigmentering och torr hud, sköra naglar, håravfall;

Fördröjd menstruation, buksmärta, dyspepsi;

Smärtsmärta, diffus förtjockning av benen;

Förstorad mjälte och lever.

Hållbarhet: 2 år.

Försäljningsvillkor för apotek: Inget recept.

Tillverkare: Altaivitamin, Lumi, Minskintercaps, Pharmstandard (Ryssland)

Vitamin A

Idag till salu

Retinolacetatkapslar

Solutio Retinoli acetatis oleosa 33000 IE i kapslar

Doseringsform

struktur

1 kapsel innehåller: Retinolacetat 33.000 IE

packning

I blåsan 10 kapslar.

Farmakologisk aktivitet

Retinol (vitamin A) bidrar till den normala metabolismen, tillväxten och utvecklingen av den växande kroppen, säkerställer synens organiska normala aktivitet, epithelvävnadens strukturella integritet, bildandet av benskelettet och ökar också kroppens motståndskraft mot infektioner och förkylningar.

vittnesbörd

- Används för förebyggande av A-hypovitaminos och behandling av vitamin A-brist.
- För ögonsjukdomar:
- Retinitis pigmentosa.
- Xerophthalmia och andra

- Mässling.
- Lunginflammation.
- Dysenteri.
- Influensa.
- Trakeit.
- Bronkit etc.

- Frostbite.
- Sår.
- Burns.
- Iktyos.
- Follikulär dyskeratos.
- Senil keratos.
- Tuberkulos av huden.
- Några former av eksem.
- Psoriasis.

Kontra

- Överkänslighet mot vitamin A.
- Graviditet (1 trimester).
- Gallsten sjukdom.
- Kronisk pankreatit.

- Hos patienter med akut och kronisk nefrit.
- Med dekompenserad hjärtaktivitet.

Använd under graviditet och amning

Försiktighet bör tas vid förskrivning av Retinol till gravida kvinnor. Under de tre första månaderna av graviditeten rekommenderas det inte att använda A-preparat (det finns rapporter om möjligheten till teratogen effekt med långvarig användning av stora doser).

Dosering och administrering

Applicera insidan på 10-15 minuter efter att ha ätit.

För terapeutiska ändamål hos vuxna använd:

- Med vitamin A-vitaminbrist. Upp till 33 000 ME per dag.

- Med retinit pigmentosa, xerophthalmia, hemeralopi Från 50.000 IE till 100.000 IE. Tillsätt samtidigt riboflavin till 0,02 g per dag.

- För hudsjukdomar Tilldelas per dag för 50 000-100 000 ME-vuxna.

Enstaka doser av A-vitamin bör inte överstiga 50 000 IE för vuxna.

Biverkningar

- Huvudvärk.
- Letargi.
- Sömnighet.
- Illamående och kräkningar.
- Utseendet av smärta i benen i nedre extremiteterna.
- Gait störning.
- Dermatologiska reaktioner kan uppstå som:
- Hyperemi i ansiktet.
- Hudutslag.

Särskilda instruktioner

Överstiga inte rekommenderade doser.

interaktion

Östrogenhaltiga preparat ökar aktiviteten av retinol som ett resultat av en ökning av nivån av retinolbindande protein i blodet, vilket är nödvändigt för transport av vitamin till organ och vävnader och skyddar det från eliminering.

Samtidigt kan A-hypervitaminos uppträda (klåda, hudskalning, nedsatt hårväxt, anorexi, huvudvärk, etc.).

Användningen av vitamin A i kombination med E-vitamin leder till en minskning av metabolism av vitamin A, en ökning av dess innehåll i lever och vävnader.

Gallsekvenser (kolestyramin, etc.) minskar absorptionen av A-vitamin och bör därför administreras 1 -2 timmar före och 4-6 timmar efter att ha tagit biliära sekvestranter.

Användningen av vitamin A i kombination med glukokortikoider kan åtföljas av ökad antiinflammatorisk verkan.

överdos

- Symtom: utveckling av störningar i CHS (svår huvudvärk, slöhet eller omvänd irritation), ansiktssvullnad, klåda, hudskalning, svullnad i extremiteterna, förvärmning av gallstenssjukdom och kronisk pankreatit.
- Behandling: Överdosering kräver avskaffande av A-vitamin, tillsättning av askorbinsyra och tyroxin.

Förvaringsförhållanden

- Förvara på ett mörkt ställe vid en temperatur av högst + 10 ° C.
- Förvaras oåtkomligt för barn.
- Använd inte efter utgångsdatum.

Hur mycket är vitamin E i ryska apotek

Kostnaden för E-vitamin i ryska apotek börjar med ett märke på 15 rubel. Priset är ganska överkomligt, och själva läkemedlet finns alltid i lager. Tocopheroler - biologiskt aktiva föreningar, liksom motsvarande tocotrienoler, är i aggregatet samma vitamin E. Även tokoferoler är registrerade som livsmedelstillsatser.

Kostnaden för drogen beror som regel på frisättningsform, tillverkare, kategori och typ av apotek. Vitamin E finns i kapslar, ampuller eller tabletter. Det finns också en oljelösning innehållande detta ämne och droppar.

Vitamin E kapslar

Kapslar - 100, 200 och 400 mg. För ett förpackning på 100 mg. Ryska produktionen föreslås betala i genomsnitt 30 rubel. Utländsk tillverkare kostar mycket dyrare. Till exempel, Zentiva 30 kapslar 100 mg. i Moskva kommer apotek att kosta 190 rubel. Priset på varumärket Zentiva kan nå upp till 440 rubel. Det finns inga signifikanta skillnader i hela landet. Vitamin E Slovakopharma från 180 rubel.

Vitryska tillverkaren Minskintercaps erbjuder sina varor i 200 mg paket. 30 kapslar till ett pris av 151 rubel. Tyska Doppelgerts Vitamin E forte i Moskva apotek upp till 660 rubel. För jämförelse, i Nizhny Novgorod, kan priset på ett liknande läkemedel köpas för 217 rubel.

ampull

Vitaminer i ampuller används ofta i kosmetologin. Och också lämpligt för intramuskulär administrering. Priset på en ampull i Moskva kommer att vara mellan 15 och 50 rubel. E-vitamin kommer att ge styrka och glans till hår. Det är tillrådligt att lägga till det i schampot eller göra olika hårmaskor.

Fast frisättningsform

Det minsta vanliga frisläppningsalternativet för E-vitamin är piller. Oftast är det ett komplex av vitamin E med andra ämnen. Den mest användbara kombinationen med vitamin A och C. Vitamin- och mineralkomplex av utländska märken i genomsnitt prissätts till 320 rubel.

Inhemsk tillverkare installerade 186 rubel per förpackning med 60 stycken. Posten för innehållet av tokoferol: Centrum (Österrike), Triovit och Vitrum (USA). Priserna för dessa droger varierar från 170 till 2000 rubel. Ungefärligt pris på en-komponent droger 150 rubel.

Den mest budgetliga Undevit, med ett innehåll av 10 mg. E-vitamin i en tablett bara 50 rubel. Också Aerovit, ett komplex med ett innehåll av E-vitamin i mängden 20 mg. I några apotekskedjor i St Petersburg, Tomsk, Moskva, kan priset nå upp till 90 rubel. Formen av tuggbara tabletter är lämpliga för barn. Innan du tar E-tabletter, bör du noggrant undersöka kontraindikationerna.

Kosmetiska oljor och livsmedelstillsatser

Oljelösningen är bekväm att ta oralt, men används oftast externt för kosmetiska ändamål. Priset är ca 100 rubel. Från den nominella volymen på flaskan börjar priset från 12 rubel. 400 mg Zentiva oljelösning kostar 468 rubel i Rostov-till-Don. Vitamin E i olja är tillgängligt med följande namn:

 • Alfa-tokoferolacetat.
 • Vitamin E-acetat.
 • Sanvit E-98%
 • Tokoferolacetat.

Nyligen har vitaminer i form av kosttillskott blivit alltmer populära. Sådana preparat som innehåller E-vitamin kommer att kosta ca 160 rubel, beroende på mängd ämne och tillverkare. E-vitamin kan hittas som ett självständigt biologiskt aktivt kosttillskott. Flaska 50 ml. Mirrolla kommer att kosta cirka 60 rubel. Som jämförelse erbjuder tillverkaren Solgar Vitamin och Herb (USA) sin motsvarighet för 660 rubel.

Krämer med E-vitamin i kompositionen kommer att kosta från 120. En utmärkt antioxidant för huden är ett oumbärligt verktyg i vården. Sortimentet är ganska brett och varierat, liksom priskategorin. Du kan köpa produkten inte bara på apotek, men även i specialaffärer.

KLAPP Ampoule-koncentrat "VITAMIN A + Retinol" / A CLASSIC Vitamin A plus Retinol Concentrate Ampou

Mycket effektivt koncentrat med vitamin A är utformat för intensivvård av mogen hud som är benägen för rynkor.

beskrivning

Mycket effektivt koncentrat med vitamin A är utformat för intensivvård av mogen hud som är benägen för rynkor.

Vitamin A förbättrar epitelets tillstånd, stimulerar kollagen syntes och processen med celldelning. Panthenol revitaliserar huden. Rynkor smälter märkbart. Det aktiverar de intercellulära metaboliska processerna, återställer vävnad trofism, lyser, förbättrar elasticiteten och nivåer hudens mikrofel.

Sojaglycin, retinolpalmitat, solrosfröolja, retinol, hyaluronsyra, linolensyra, kitosan, glykolsyra, vitamin E.

Det rekommenderas kursansökan.

Apotek där du kan köpa Retinolacetat (Vitamin A) (Retinol), jämföra priser och boka

RETINOLA ACETAT (VITAMIN A)

Retinol (retinol)

Vitamin A

apotek

beskrivning

Doseringsformer

oljelösning

struktur

Retinolacetatlösning för intag och extern användning av olja 8.60% - 0.132 ml (33000 ME)

hjälpämnen: raffinerad deodoriserad solrosolja

skalkomposition: gelatin, glycerol (glycerin), metylparahydroxibensoat (nipagin), färgämnequinolgult (färgämnequinolgult E-104).

Farmakologisk aktivitet

Vitamin A har en förstärkande effekt, normaliserar vävnadsmetabolism. deltar i redoxprocesser (på grund av ett stort antal omättade bindningar), i syntesen av mukopolysackarider, proteiner, lipider, i mineralmetabolism och i processerna för kolesterolbildning. Det ökar produktionen av lipas och trypsin, förbättrar myelopoiesis, celldelningsprocesser. Det har en positiv effekt på funktionen av lacrimal, talg och svettkörtlar; ökar motståndet mot sjukdomar i slemhinnorna i andningsorganen och tarmarna; ökar kroppens motståndskraft mot infektion. Det förbättrar uppdelningen av epitelceller i huden, föryngrar cellpopulationen, inhiberar keratiniseringsprocesser, förbättrar syntesen av glykosaminoglykaner, aktiverar interaktionen mellan immunceller mellan sig och cellerna i epidermis. Stimulerar hudregenerering. Delta i fotuppfattningsförfaranden (bidrar till mänsklig anpassning till mörkret). Lokal verkan beror på närvaron av specifika retinolbindande receptorer på ytan av epitelceller.

farmakokinetik

När det tas in absorberas läkemedlet nästan helt, även om det är överdrivet injicerat, utsöndras inte mer än 10% av den injicerade mängden i avföringen. I processen med metabolism bildas retinylpalmitat, retinol, retinal och retinsyra. Distribueras i kroppen ojämnt: det största antalet lever i näsan och näthinnan - i njurarna, hjärtat, fettdeponerna, lungorna, lakterande bröstkörteln, binjurarna och andra endokrina körtlar. Den dominerande formen av deponering är retinolpalmitat. Retinol, retinal retinsyra utsöndras av hepatocyter i gallens sammansättning, retinoylglukuronid utsöndras i urinen. Eliminering av retinol är långsam, så upprepad administrering leder till kumulation, och biverkningar kvarstår under lång tid.

Biverkningar

När du tar drogen kan det leda till huvudvärk, slöhet, illamående, kräkningar, feber, sömnighet, hudskalning, gångbesvär, smärta i benen i nedre extremiteterna, hypervitaminos A. Barn kan få feber, sömnighet, svettning, kräkningar, hudutslag, ökat ryggmärgstryck vätskor (hos spädbarn, hydrocephalus och utskjutning av en fjäder kan utvecklas). I vissa fall kan det förekomma en kliande makulopapulär utslag vid första användningsdagen, vilket kräver att läkemedlet avbryts. Med en minskning av dosen eller vid tillfällig annullering av läkemedlet försvinner biverkningarna på egen hand. Vid utnämning av höga doser i hudsjukdomar efter 7-10 dagars behandling observeras en förvärring av den lokala inflammatoriska reaktionen, vilket inte kräver ytterligare behandling och ytterligare minskningar. Denna effekt är associerad med läkemedlets myelo och immunostimulerande verkan.

Försäljningsfunktioner

utan recept

Särskilda villkor

Den teratogena effekten av förhöjda doser retinol kvarstår, även efter att intaget har upphört. Därför rekommenderas att planera graviditet vid användning av läkemedlet först efter 6-12 månader.

vittnesbörd

Hypovitaminosis, avitaminosis A. Vid komplex terapi: -infektionsinflammatoriska sjukdomar (dysenteri, influensa, trakeit, bronkit, etc.); - Hudskador och sjukdomar (hudskador, ichthyos, hyperkeratos, seborrheisk dermatit, psoriasis, neurodermatit, vissa former av eksem, hudt tuberkulos). - ögonsjukdomar (retinitpigmentosa, hemeralopi, xerophthalmia, keratomalaki, eczematous eyelid lesioner); - gastrointestinala sjukdomar (erosiv gastroduodenit, magsår och duodenalsår); - levercirros.

Kontra

Ökad individkänslighet, graviditet (I termen), gallstenssjukdom, kronisk pankreatit. Begränsningar av användningen av: akut och kronisk nefrit, hjärtsvikt II - III-talet.

Läkemedelsinteraktion

Under långvarig tetracyklinbehandling rekommenderas det inte att förskriva vitamin A (risken för att öka intrakraniell hypertension ökar). Salicylater och glukokortikosteroider minskar risken för biverkningar. Kolestiramin, kolestipol, mineraloljor, neomycin minskar absorptionen av vitamin A (kan kräva en ökning av dosen). Orala preventivmedel ökar koncentrationen av vitamin A i plasma. Isotretionin ökar risken för en toxisk effekt. Försvagar effekten av droger Ca2 +, ökar risken för hyperkalcemi. E-vitamin minskar toxicitet, absorption, deponering i levern och användning av vitamin A; höga doser av vitamin E kan minska tillgången på vitamin A i kroppen.

Förvaringsförhållanden

Förvara vid rumstemperatur 15-25 grader.Nästa Artikel
Vet du hur många cm håret växer på en månad? Vad beror tillväxten i allmänhet på och är det möjligt att påskynda återväxten