Skrubb för hårbotten: hemlagade recept och lagringsmedel


För de flesta kvinnor är det ett välbekant och obligatoriskt förfarande för att rengöra ansiktets och kroppens hud med en skrubb. Men av någon anledning tar många inte hänsyn till att skrubben för hårbotten inte är mindre viktig och är ett mycket effektivt verktyg för att säkerställa hårets hälsa och skönhet. När allt kommer ifrån kan integollarna, fria från döda celler och andra typer av föroreningar, göra det möjligt för hårsäckarna att andas bättre och därmed göra håret vackrare och friska.

Urval av slipmedel

Om du bestämmer dig för att göra en scrub för hårbotten hemma med egna händer kan du välja traditionella produkter för denna kosmetiska produkt: malet kaffe, havregryn, ris etc. Men anser att dessa recept endast är lämpliga för ägare korta hårklippningar. För flickor med långt hår är det bättre att vägra dessa produkter, eftersom de efter att ha använt skrubben, kommer definitivt att möta problemet med att tvätta partiklarna från de tjocka krullarna.

Scrub för hårbotten är bättre att göra på basis av salt eller socker. Dessa produkter kan effektivt rengöra hårbotten och tvätta lätt efter proceduren, helt enkelt lösas i vatten.

Om det finns ett sådant tillfälle, då är sockret för skrubben bättre att välja brunt - det är mer användbart. Men i avsaknad av sådant kommer det vanliga att göra.

Salt kan också användas helt enkelt från köksskåpet. Men för att uppnå ett bättre resultat blir havssalt eller jodiserat mer lämpligt.

Var uppmärksam! Saltrengöringsskrubb för hårbotten torkar kraftigt på epidermis. Därför rekommenderas det inte att göra det ofta (1 gång i 1 eller 2 veckor). Sockerbaserad skrubb kan användas oftare.

Ytterligare ingredienser

Genom att inkludera ytterligare komponenter i skrubben för hårbotten kan en mycket större effekt uppnås. Samtidigt med rengöring, i detta fall kommer du att fylla på och fukta huden.

Välj ytterligare ingredienser som passar ditt hår och hårbotten. Dessa kan vara:

 • kefir,
 • yoghurt
 • fruktmassa
 • honung
 • ägg,
 • kryddor,
 • vegetabiliska oljor,
 • eteriska oljor
 • avkok och infusioner av örter, etc.

Hemlagade recept

klassisk

Det enklaste receptet på saltskrubbe för hårbotten, som kan beredas om några minuter hemma, är från salt (helst havsalt), lätt fuktat med vatten.

Enkelt uttryckt, för proceduren är det tillräckligt att fukta fingrarna med vatten, dopp dem sedan i saltet och gnugga det i hårbotten med lätta massagebevegelser.

Oavsett vilken typ av salt du tar som grund för en skrubbe (förutom mycket liten) måste den först slipas på en kaffekvarn.

För torrt hår

Eftersom saltlösningen har en stark torkningseffekt är det bättre att förbereda en blandning av salt och vegetabilisk olja i ett förhållande mellan 2 och 1, varav 2 delar är salt och 1 är skägg, ricinus eller linolja.

Gnugga skrubben i hårbotten på samma sätt.

näringsrik

För att samtidigt genomföra rengöringsproceduren och ge intensiv näring till hårbotten, kan du använda följande recept. Ta lika stora mängder salt, honung och brandy. Kombinera ingredienserna och städa upp, precis som med klassisk saltskrubba.

I detta recept spelar salt rollen som ett slipmedel, brandy bidrar till att öka blodcirkulationen och honung tjänar som en källa till vitaminer och mineraler.

socker

För kvinnor med torr och känslig hud är det bättre att förbereda en huvudskrubba baserat på socker. Han, till skillnad från salt, orsakar inte irritation och brännande känsla under proceduren.

Du kan använda den klassiska kompositionen: socker + vatten och med tillsatser av oljor eller andra komponenter från listan ovan.

Färdiga produkter

För de som föredrar att använda färdiga produkter hemma, kan det vara tillrådligt att köpa en havtorn i hårbotten från Natura Siberik. Detta är en kosmetisk produkt som är speciellt utformad för att rensa hårbotten och hårets rota från fett och smuts, samt för att säkerställa regenerering, restaurering och acceleration av hårväxten.

Tillverkaren Natura Siberika hävdar att produkten har en unik balanserad komposition som kan ge:

 • effektiv rengöring av hårbotten
 • leverera den med en rik uppsättning av näringsämnen
 • upphörande av håravfall,
 • normalisering av talgkörtlarna,
 • mjällborttagning.

Havtornskrubb för hårbotten från Natura Siberika har en naturlig komposition. Den innehåller:

 • Altai havtorn olja
 • Marockansk olja
 • calendula,
 • Yakut-syra,
 • Sibirisk mynta etc.

Att använda en skrubb från Natura Sibirik hemma är lätt:

 • Applicera och jämnt fördela kompositionen i hårbotten. Hårrötterna ska vara lite fuktiga.
 • Använd dina fingrar för att försiktigt massera i 2-3 minuter. Som ett resultat av dessa manipuleringar bör kompositionen skumma lite.
 • Skölj håret väl med rinnande vatten för att ta bort produkten.

Kvinnor, i sina översyner av havtornsskrubbor från Natura Siberik, noterar de positiva egenskaperna hos denna produkt: naturlig sammansättning och trevlig arom.

Bland nackdelarna är det vanligtvis olägenheter i tillämpningen och fördelningen av kompositionen. Även om du måste hantera detta problem, oavsett om du använder det hemma eller med ett färdigt verktyg.

Ta reda på vad en saltlösning rengöring skrubba är användbar för hårbotten, och video hjälper dig att lära dig hur man gör det korrekt.

Recept för hårglans - sockerskrubba

Artikelns innehåll:

 1. Fördelar och resultat
 2. För styrka och glans hår

Vid första anblicken är socker en enkel och välkänd produkt. Under många år har det skett en kontinuerlig debatt om fördelarna eller skadorna för denna produkt. Naturligtvis har många forskare redan dragit slutsatsen att det finns få användbara ämnen i socker. Men som alltid finns det ett litet "men" socker inte gynnar när det används, men det är helt enkelt ett utmärkt verktyg inom kosmetologin, speciellt i form av skrubber för kropp och hår.
Du vet att en hårskrubba är lika viktig som en kroppscrub. Vi kommer att försöka bevisa det för dig.

Tycker, det verkar, har redan plockat upp det perfekta schamponet med ditt hår och en bra balsam och en obefläckad mask, men ditt hår är fortfarande matt och livlöst, vad saknas i ditt hår? Nu informerar vi dig om detta.

Varje hår har ett nagelband - det här är det så kallade skalet som täcker det. Det är i dessa naglar att smuts, damm eller andra liknande element så småningom ackumuleras över tiden, och vanliga schampon eller balm kommer inte att klara dem. Håret börjar tvätta sig, det blir smutsigt igen snabbt och förlorar sin naturliga glans och friskhet. Det här är de första tecknen på att de bara behöver en effektiv skalning.

Fördelarna och resultaten av sockerskalande hårbotten

  Skalning av hårbotten, främjar blodflödet till hårsäckarna, därigenom accelererar deras tillväxt väsentligt, närmar och rensar dem av föråldrade föroreningar.

Sockerbaserade scrubs, tack vare sin kristallliknande struktur, exfolierar och tar bort död hud, vilket öppnar "andra andetag" till hår.

Hårskrubb ger maximal nytta när du gör dem före någon annan kosmetisk procedur, till exempel en vitamin eller närande mask.

Förtvättad skalpskalning, som en "svamp" kommer att absorbera alla användbara, och sålunda nödvändiga, substanser från de efterföljande procedurerna.

Kutiklet, som på grund av peeling kommer att förvärva sina naturliga egenskaper, kommer att kunna maximera bidra till den snabba tillväxten i håret, samt säkerställa renhet och glans.

Det är på grundval av två mycket enkla och lika kända kristallliknande produkter, som salt och socker, att det är möjligt att förbereda ett nästan idealiskt medel för att skalla hårbotten hemma. Naturligtvis är det bäst att använda inte salt, utan socker, eftersom salt har förmågan att ta bort fukt från både huden och håret.

 • Skalning av hårbotten med en produkt som socker är enkel, mångsidig och felfri i alla dess aspekter. När allt kommer direkt bidrar sockerbaserade scrubs till regelbunden förnyelse av huden, eftersom de ger håret skönhet, jämnhet och utstrålning.

 • Sugar Scrubs för styrka och glans

   Universal skrubba för glanshår. Tätheten på sockerskrubbe bör inte vara tjockare än gröt, så att den lätt appliceras på håret och inte sprids på dem när den appliceras. När sockergrödet är klart applicerar vi det i små portioner och masserar rörelser från huvudets baksida till pannan på torrt hår och fokuserar vår uppmärksamhet på rötterna. Efter en sådan skalning blir hårrötterna rena, blodcirkulationen accelererar och håret blir glänsande och silkeslitet.

  Det finns en annan version av samma skrubb, men i stället för vatten behöver du ta olja, till exempel: olivolja, mandel, jojobaolja eller druvfrö. Kristallerna glider över oljan och lite mindre repor i hårbotten, samtidigt som peeling görs mycket känslig och mjuk, och masken kommer inte att lösa upp längre.

  Skruva bort skummet. För denna skrubb behöver du ett schampo som passar din hårtyp, lite basolja och socker. Shampoo och smör kombineras i förhållandet 2: 1, blanda väl, och tillsätt sedan bara socker tills bildandet av guta gröt. Nu applicerar vi den färdiga produkten till vått hår, har gjort en ljus massage på huvudet vid rötterna, tvätta av produkten med varmt vatten. Om du ser att ditt hår inte är mycket väl tvättat av oljan, applicera igen, bara schampo och tvätta håret igen.

  Skura med blå lera och socker. Lera - produkten är känd för alla som en utmärkt absorberande substans, och om den används i sammansättningen av masker och skrubber, är det helt enkelt inte det bästa sättet att rengöra huden från olika typer av föroreningar. För att förbereda skrubben behöver vi: torrt pulver av vit lera och socker i en kombination av 1: 3. Rör blandningen väl medan den fortfarande är torr, tillsätt sedan vatten. Applicera denna produkt på vått hår, lite efter att massera det, låt skrubban i 5-10 minuter så att leran bättre kan agera. Efter denna procedur kommer håret att få skönhet, lydnad och utmärkt glans.

 • Skrubba baserat på schampo, eteriska oljor och socker. Denna skrubb är den mest använda. När allt kommer omkring rensar det och ger sken till håret mycket mer än någon annan scrubs. För det är nödvändigt att ta ett schampo baserat på naturliga ingredienser, ungefär 50 g, men detta beror på längden på ditt hår, eftersom en del av skrubb görs åt gången. Lägg sedan till några droppar eteriska oljor och socker i detta schampo. Skrubbe ska slå som tjock gröt så att den lätt kan appliceras på håret. Oljor för denna typ av kosmetika bör väljas uteslutande för din hårtyp. Om håret är torrt är det nödvändigt att använda apelsin-, grapefrukt- eller citronoljor, och om tvålen är tvärsäker och håret är benäget för snabbfett, då är bergamot- eller te-trädolja användbar. Var därför försiktig när du väljer oljor för denna skrubba, de måste matcha din hårtyp. Applicera denna skrubb på vått hår, massera hårbotten i 5 minuter, lämna sedan i ytterligare 5 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Det rekommenderas att använda en sådan skrubb inte mer än en gång varannan vecka.

 • Nu vet du att du bara behöver och i köket hittar du vid första anblicken vanliga och enkla produkter. Men om de används för kosmetiska ändamål, får deras egenskaper en helt annan mening. Så är socker, en mycket enkel produkt i vilket kök som helst, men mycket bra och effektivt i form av kropps- och hårskrubb.

  För mer information om sockerskrubbe för hårbotten, se den här videon:

  Skrubb för hårbotten hemma, recensioner

  Skurar du händer, kropp, ansikte och jämn häl? Och du glömde noga på hårbotten? Under tiden behöver denna sida en bra rengöring av inte mindre än resten. Och hjälp i denna skrubb från vad som är i köket!

  Skrubb för hår och hud - fördelar och fördelar

  Scalding för hårbotten ger stora fördelar:

  • Eliminerar återstoden av kosmetika;
  • Adsorberar talg, reglerar sekret av talgkörtlarna;
  • Tar bort döda partiklar av epidermis;
  • Gör håret friskt, starkt och tjockt.
  • Stimulerar blodcirkulationen;
  • Accelererar tillväxten av strängar;
  • Bereder huden för effekterna av terapeutiska masker.

  Abrasiv bas - en pantsättning av bra skrubba

  Sammansättningen av hemskrubben innefattar nödvändigtvis fasta partiklar som rengör epidermis från smuts och gamla celler. De kan vara:

  • Salt för huvudet - ett av de bästa sätten. Det är bäst att ta havet, men kommer att passa och enkelt. Titta noggrant på sin storlek - böterna kommer att lösa upp snabbt och får ingen effekt, för grovt salt kan skrapa huden.
  • Skalade nötter eller ägg, krossade i en murbruk, mixer eller kaffekvarn. Vissa lägger till valnötkärnor eller till och med mandlar. Var försiktig så att de skarpa partiklarna inte skadar huden.
  • Krossade fruktben - druva, aprikos, persika;
  • Krossad spannmål - bovete, havregryn, ris;
  • Naturlig kaffe;
  • Socker och granulat - används ofta, men kräver en bra tvätt, annars kommer håret att vara klibbigt;
  • Bakpulver är otroligt till hjälp. Många tjejer kan även ersätta schampo med natron.

  Home Scrub Recept

  Skruva i hårbotten hemma, nästan inte på något sätt sämre än dyra märkesvaror. Vi erbjuder dig ett dussin av de mest effektiva recepten. Du kan välja något!

  Recept 1 - klassisk
  • Socker eller salt (hav eller matlagning) - 2 msk. l.
  • Vatten eller basolja (olivolja, jojoba, druvfrö, mandel, avokado) - 2 msk. l.
  1. Blanda ingredienserna till en tjock uppslamning.
  2. Applicera skalning på rötterna från baksidan av huvudet till pannan.
  3. Massage försiktigt huden och tvätta mitt hår med schampo.

  Medel kan appliceras både på torrt och på våtlås. I det senare fallet kommer slipande partiklar att repa huden mindre.

  Recept 2 - med blå lera

  Lera är ett utmärkt adsorbent. Som en del av hemskrubbe rensar den perfekt rötterna för överflödigt fett, smuts och toxiner.

  • Pulverblå lera - 1 msk. l.
  • Slipmedel - 3 msk. l.
  • Vatten - 2-3 msk. l.
  1. Vi blandar ler med ett slipmedel.
  2. Häll i lite vatten - det ska göra en pap.
  3. Applicera kompositionen på våta rötter.
  4. Vi masserar 5 minuter.
  5. Vi väntar på ca 10 minuter för att agera lera.
  6. Mitt huvud med schampo.
  Recept 3 - med äppelcidervinäger

  Förbättrar blodcirkulationen, normaliserar talgkörtlarna, accelererar hårväxten.

  • Slipmedel - 2-3 msk. l.
  • Äppelcidervinäger - 2 msk. l.
  1. Blanda ättika med slipmedel.
  2. Vi utför ett allergiskt test på armbågens insida.
  3. Om det inte finns några problem, använd en hudskrubber.
  Recept 4 - honung och grädde

  Detta recept är idealiskt för torr hudtyp.

  • Slipmedel - 3 msk. l.
  • Honung - 1 msk. l.
  • Cream - 1-2 msk. l.
  1. Vi kombinerar honung (flytande eller bränt) med slipmedel.
  2. Späd denna blandning med rik grädde.
  3. Applicera produkten på huden.
  4. Massa och lämna i ca 10 minuter.
  5. Tvätta av med rent vatten.
  Recept 5 - med aloe juice

  Ett annat effektivt botemedel mot huvudets torra hud, vilket gör håret lydigt och fuktigt.

  • Slipbas - 3 msk. l.
  • Aloe juice eller löv.
  1. Abrasiv bas utspädd med aloe juice.
  2. Om så önskas kan du ta bladen och hugga dem mycket fint. Verktyget ska vara ganska tjockt.
  3. Smörj huden med skrubba.
  4. Massage och tvätta av.
  Recept 6 - Näringsskrubb

  Detta recept är universal. Det är bra för vintersäsongen, när hår och hud torra hattar.

  • Honung - 1 msk. l.
  • Äggula - 1 st.
  • Cognac - 3 msk. l.
  • Basolja - 3 msk. l.
  • Slipmedel - 3 msk. l.
  1. Blanda äggula, brandy, smör och honung.
  2. Lägg ett slipmedel för att lämna en tjock blandning.
  3. Applicera den på rötterna, massage i 10 minuter.
  4. Tvätta av med varmt vatten och schampo.
  Recept 7 - Skumbildning
  • Shampoo - 2 msk. l.
  • Basolja - 1 msk. l.
  • Slipmedel - 3 msk. l.
  1. Blanda schampo med olja.
  2. Häll slipmedel.
  3. Applicera en liten del av skrubben i hårbotten.
  4. Churn, massage och sköljning.
  Recept 8 - för känslig hårbotten typ

  Gör håret starkt och tjockt, fuktar huden helt.

  • Slipmedel - 2 msk. l.
  • Yoghurt, kefir eller gräddfil - 2 msk. l.
  1. Fyll den slipande jästa mjölkprodukten.
  2. Applicera produkten på hårbotten.
  3. Massera, vänta 10 minuter och tvätta mitt huvud med schampo.
  Recept 9 - Peppar och kanelskrubba

  Det aktiverar tillväxten av strängar, ger dem en trevlig arom, rengör hårbotten noggrant.

  • Grönsaker - 2 msk. l.
  • Basolja - 2-3 msk. l.
  • Kanel - 2 msk. l.
  • Slipbas - 1/3 kopp.
  1. Kombinera kanel och peppar.
  2. Lägg till ett slipmedel.
  3. Häll i basoljan - blandningen ska bli ganska tjock.
  4. Applicera det på vått hår, massage och lämna i några minuter.
  5. Tvätta av med schampo och skölj strängarna med ett starkt kamillextrakt.
  Recept 10 - Havssalt och Lök

  Det stimulerar tillväxten av strängar, och stärker också rötterna.

  • Havssalt - 0,5 koppar;
  • Lök - 1 st.
  1. Smaka choklad löken i en grötig stat.
  2. Blanda med havsalt. Blandningen ska vara som grädde och måste vara varm.
  3. Applicera det på trådar, massage, lämna i 20 minuter och tvätta av med varmt vatten.

  Eteriska oljor i hemskrubba

  Hårskrubba med eterisk olja ser ut så här:

  • Havsalt - 3 msk. l.
  • Balsam - 2 msk. l.
  • Essentiell olja - 2-3 droppar.

  Beroende på syftet kan du köpa någon av dessa estrar:

  • För att stärka rötterna - burdock;
  • Att fukta trådarna - rosor, kamomill, jasmin, salvia;
  • Mot det ökade fettinnehållet - citronmelé, citron, mint, ylang-ylang, lavendel, grapefrukt;
  • Från att falla ut - te träd, cederträ, tall;
  • Från mjäll - geranium, lavendel, citron, tea tree, orange.

  Utför proceduren om 1-2 veckor. De borde vara minst 3 och högst 6. Efter att ha uppnått önskad effekt, glöm dessa medel i flera månader. Kom ihåg att ofta skurning orsakar hudirritation.

  Vem ska inte göra en skrubb för hårbotten?

  Scrubs för hårbotten har ett antal kontraindikationer som måste beaktas:

  • Överkänslig hud;
  • Hud utsatt för allergiska utslag;
  • Förekomsten av sår, sprickor, nackdelar, pustulära utbrott, nyligen applicerade suturer.

  Några viktiga tips

  Slutligen kolla in urvalet av användbara tips som bara förbättrar resultatet av hemskrubbningar:

  • För oljig hårbotten, skal peeling göras en gång i veckan, och för normal och torr hud en gång i fjorton;
  • Gör alltid ett allergiskt test innan du applicerar produkten. Smörj huden på skålen på armbågen med kokad skrubbe, vänta 5 minuter och skölj sedan med vatten. Om det inte förekommer akne, rodnad eller klåda efter 2 timmar på det behandlade området, använd en skrubb för hår och huvud.
  • Tvätta inte håret före proceduren, lämna det mer smutsigt.
  • Om så önskas kan avskalning appliceras inte bara på rotzonen utan även på hela hårets längd;
  • Massage huden med mjuka, släta och gnida rörelser;
  • Skölj bort väl med rinnande vatten;
  • Under sista sköljningen, använd balsam samt örtkokning;
  • Torrt hår utan hårtork
  • Byt regelbundet scrubs så att huden inte är van vid samma recept.

  Titta på videon: Skrubb för husets hårbotten. Mycket enkelt och effektivt

  Titta på videon: Skrubb för hårbotten (semolina, druvfröolja)
  Titta på videon: Saltskrubb för hårbotten!

  Scrub för hårbotten, recensioner

  Folkets röst som du kan läsa just nu förtjänar din uppmärksamhet!

  "Jag lärde mig nyligen om hårskalning från en av mina flickvänner. Hon tittar noga på alla skönhetsnyheter och ser omsorgsfullt ut efter hennes hår. Men hon använder en dyr varumärkesskrubba, och jag bestämde mig för att ge företräde åt naturläkemedel. I sex månader har jag gjort en saltskrubbe med tillsats av en sked honung. Resultaten är fantastiska! Håret är mindre smutsigt, växer bättre och faller nästan inte ut. Mycket nöjd, jag rekommenderar det till alla. "

  Svetlana, 23 år gammal

  "Först syntes denna idé absurd mot mig! Hur är det - en hårskrubba?! Men en gång bestämde sig för att försöka på ett par recept. Gjord med burdockolja, honung, kefir och salt. Huden började andas, håret blev friskare, mjäll försvann nästan. Trots skepticism kommer jag fortsätta att använda den! "

  "Mitt huvud är mycket ofta, men tyvärr hjälper inte speciella schampon. Jag hörde från en vän om hårskalning och hittade några enkla recept på Internet. Uppriktigt sagt, hon trodde först inte att kaffe eller havssalt kunde göra vad det dyra schamponet inte kunde. Vad var min förvåning när hårbotten var helt ren! Hennes hår luktar fräscha, växer bättre och snabbare och blir jämn och silkeslen. "

  "Hår är mycket sårbart, det drabbas ständigt av olika yttre påverkan och stylingprodukter. Denna situation passade mig inte, eftersom den långa flätan alltid var min huvudsakliga dekoration. Jag bestämde mig för att ta hand om henne med hjälp av hemskrubb. Används havregryn i kombination med olivolja. Det är för tidigt att döma resultaten, men känslan av renhet är redan närvarande efter den första sessionen. "

  Margarita, 35 år gammal

  "Min skrubb passar mig inte alls! Det är så tröttsamt - att laga det, sätt det, vänta och tvätta sedan länge. Även om vänner säger att det inte är så svårt, men effekten är fantastisk. Förmodligen kommer jag att ha tålamod och försök mig fortfarande med det här verktyget. "

  Förberedelse av hemlagad skrubbe för hårbotten

  I arsenalen hos en kvinna kan det finnas många scrubs för kroppen, för händerna, för benen, för ansiktet, men hon glömmer ofta om skrubben för hårbotten. Och helt förgäves. Detta verktyg hjälper till att bli av med döda hudpartiklar, såväl som de ackumulerade resterna av stylingprodukter. Naturligtvis kan du köpa en sådan skrubb i affären. Men det är mycket billigare att laga det hemma, för att de mest enkla och prisvärda produkterna kommer att behövas för detta. Hur man gör en skrubb för hårbotten hemma?

  Socker är en av de mest populära ingredienserna för denna lösning. Det sockerbaserade skrubbreceptet kommer att skilja sig beroende på om ditt hår är fet eller torrt. Så, för oljigt hår, förbereda följande ingredienser:

  • 2 msk. l. socker;
  • 1 msk. l. kosmetisk lera;
  • Någon avkok av helande örter (kan ersättas med vanligt vatten).

  Här är en lista över ingredienser för ägare av torrt hår typ:

  • 2 msk. l. socker;
  • 2 msk. l. schampo, matchad av hårtyp
  • 1 msk. l. burdock olja;
  • 2 droppar te träd eterisk olja;
  • 2 droppar mandel eterisk olja.

  Både i det första och i det andra fallet blandar alla ingredienserna helt enkelt för att få en skrubb. När det gäller det första receptet, ta så mycket vatten eller växtbaserade buljong för att späda lera, men det betyder fortfarande tillräckligt tjockt.

  Att använda en huvudskrubba är extremt enkelt. Det räcker att sätta det på hårrötterna och mycket väl massage huvudet i ett par minuter. Därefter bör du tvätta håret med välbekant schampo.

  Socker - inte den enda ingrediensen på grundval av vilken förbereder ett stort huvud scrubs. Du kan använda fint havssalt. Detta kommer att kräva cirka 2-3 msk havssalt för ett förfarande. Men i detta fall bör massagetiden ökas avsevärt. Förfarandet kommer att ge önskad effekt om du masserar huvudet i ca 10 minuter.

  Du kan också använda kaffegrunderna som skrubba. Det rensar hårbotten mycket bra och ger det till tonen. Men var försiktig: kaffegrunderna kan tona håret lite, så det är inte önskvärt att blondiner använder den.

  Använd en hemlagad skrubba för hårbotten 1-2 gånger i veckan. Dessutom kan du använda den efter behov, till exempel efter att ha lagt med en stor mängd lack eller på andra sätt. I det här fallet kommer ett schampo helt enkelt inte att räcka.

  3 eleganta sockerhårsmaskar

  I hemmet kosmetik är hår socker ett utmärkt verktyg med extremt positiva egenskaper. På grund av strukturen av detta ämne och dess kemiska egenskaper kan partiklar av granulärt socker lätt rengöra hårbotten av döda hudpartiklar och mjäll.

  Tandemet av sackaros och glukos i sockersammansättningen gör det här ämnet till det bästa naturliga stylingmedlet som "sticker ihop" mellan oskadliga strängar och låter dig först ge dem önskad form och sedan hålla den i tillräckligt lång tid.

  I masker för hår används socker som rengörings- och mjukgörande ingrediens. Alla dessa underbara egenskaper av socker kan kontrolleras hemma genom att förbereda på grundval av ett brett utbud av kosmetika.

  Kosmetisk användning av socker för hår

  Socker fungerar vanligen som en fiende för smala och omtänksamma tjejer. Försök att titta på denna produkt från en annan vinkel - använd den för att göra olika hemmet kosmetika.

  Låt det nu inte bara bli ett välbekant tillsatsmedel för en kopp kaffe eller te utan också en effektiv, perfekt effektiv kosmetisk produkt.

  Användningsformerna hemma är olika, så att du själv kan välja det önskade alternativet att använda socker för hår.

  Scrubs för hårbotten

  Socker är en del av många recept för hårskrubb, vars syfte är att rensa hårbotten i död epitel, överskott av subkutant fett, mjäll, smuts.

  Regelbunden sockerskalning gör det lättare för hudceller att andas, främjar förnyelse och regenerering av cellerna.

  Lagningsmedel

  Alla vet att den obehagliga känslan när håret blir till härdade, livlösa istappar i stil med stilprodukter. Ja, och tvätta sedan av kompositionen med trådar är inte så lätt. En annan är naturliga stylingprodukter gjorda hemma på basis av regelbundet granulärt socker.

  De gör att locken ser livliga ut, inte artificiella, hjälper till att fixa styling och ger hår extra volym.

  Hårmaskar

  Det finns inga vitaminer i socker, men den utmärkta trioen i dess sammansättning (kalium, kalcium och natrium) i samband med fruktos och glukos tillåter att använda denna produkt som en del av olika hemlagade hårmaskor.

  Särskilt populär och effektiv är senapsmasken med socker, vilket ibland gör det möjligt att påskynda tillväxten av strängarna. Sockerhårsmaskar stärker rötterna, fyller lockarna med vitalitet, energi, strålning och glans.

  Socker för hår visar sig vara en underbar produkt: du kan säkert göra en skrubbe, mask eller styling agent ut ur det och njut av den effekt som erhålls. Det finns ingen brist på recept, så valet blir rik och varierat.

  Viktig rådgivning från förlaget!

  En ny studie av hårvårdsprodukter avslöjade en fruktansvärd figur - 98% av de populära schamponerna förstöra vårt hår. Kontrollera sammansättningen av ditt schampo för närvaron av sulfater: natriumlauryl / laurethsulfat, kokosulfat, PEG, DEA, MEA. Dessa aggressiva komponenter förstör hårstrukturen, berövar krullarna av färg och elasticitet, vilket gör dem livlösa. Men det här är inte värst!

  Dessa kemikalier tränger igenom blodet genom porerna och sprids till de inre organen, vilket kan orsaka allergier eller till och med cancer. Vi rekommenderar starkt att kassera sådana schampon. Använd bara naturkosmetik. Våra redaktörer genomförde en serie schampontester, bland vilka de identifierade ledaren, Mulsan Cosmetic.

  Produkterna uppfyller alla standarder och standarder för säker kosmetika. Mulsan är den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Vi rekommenderar att du besöker den officiella hemsidan mulsan.ru. Vi påminner dig om att naturkosmetik har en hållbarhetstid som inte överstiger ett års lagringsutrymme.

  Hårprodukter från socker

  För beredning av olika hårprodukter från socker behöver du en bra kvalitetsprodukt. Det ska vara torrt (inte vått), måttligt stort och smuligt.

  Det är bäst att ta vita sorter utan föroreningar. Granulatsocker är inte det bästa alternativet för att göra kosmetika.

  Sugar Scrub för hårbotten

  Skaldning av hårbotten med socker är ett enkelt men mycket effektivt förfarande som hjälper till att regelbundet uppdatera huden, vilket ger hårets jämnhet, skönhet och glans.

  receptet

  För att göra en skrubb måste du blanda granulerat socker (4 msk) med en liten mängd växtbaserade schampo (2 matskedar). Det är bättre att använda det schampo som används i detta recept på en naturlig basis (på örter), vilket gör det möjligt att läka krullarna och förbättra skiktets effektivitet.

  Olika oljor tillsätts bland den redan erhållna blandningen - vegetabilisk (1 matsked) och väsentlig (från 5 till 10 droppar). När du använder vegetabilisk olja, notera att den måste vara oförfinerad. Om du har svårt att tolerera lukten, byt ut denna komponent med naturlig extra jungfruolja.

  Vissa föredrar att aktivt inkludera kosmetiska druvfrö och mandeloljor i sina sockerskrubbar för huvudet. Båda alternativen är ganska tillämpliga.

  Eteriska oljor för detta verktyg välj enligt din hårtyp:

  • när de är spröda, livlösa, torra, strängar, föredra citrussmak - citron, apelsin, grapefrukt (3 droppar varje);
  • För oljiga lås och känslig hårbotten väljs oftast tea tree oil (högst 5 droppar) i kombination med bergamot och citron (2 droppar varje);
  • För matt, försvagat hår, rekommenderas att använda ylang-ylang (4-5 droppar), kamomill och citron (2-3 droppar vardera).

  Alla ingredienser scrub grundligt blandad.

  ansökan

  Blandningen appliceras på den fuktiga hårbotten, den börjar massera så att schamponet bildar ett skum. Efter 5 minuter av denna användbara sockermassage lämnas produkten på håret i 5 minuter och tvättas sedan ordentligt med rinnande vatten.

  Applicera sockerskrubber sällan - 1 eller 2 gånger i månaden kommer att räcka för att bibehålla frisk hårbotten och hårskönhet.

  Sockerpackning

  Kanske är det mest populära sättet att använda socker för hår hemma att förbereda en sprutlack på grundval av hår och extra volym.

  receptet

  Två matskedar granulerat socker löses i ½ liter filtrerat vatten. Den erhållna sockerlösningen hälles i en lämplig flaska från under sprayen med en sprayflaska.

  Om du behöver ett starkare låsmedel ökar mängden socker upplöst i vatten medan du håller ½ liter vätska.

  ansökan

  Om du sprayar det sockerbaserade läkemedlet vid rötterna, kommer frisyren att få den volym den behöver.

  Om du använder en hemgjord fixeringsspray på kort avstånd blir sirapen en riktig hårspray som fixar stylingen.

  Mask med socker för hår

  I receptet av sockermaske för håret - ett mycket bra urval av ingredienser (senap, olja, äggula, granulat), kombinationen av vilken ökar blodflödet till rötterna, vilket förbättrar deras näring och accelererar hårväxten.

  Äggula och olivolja närmar sig håret och hämmar de aggressiva effekterna av senap.

  receptet

  Torka senapspulver (1 matsked) med varmt vatten (samma mängd), tillsätt olivolja (1 matsked), 1 äggula, granulatssocker (1 matsked).

  En stor mängd socker i masken kommer att bidra till det faktum att senapet kommer att vara mycket hjärtligt och kan baka hårbotten ganska starkt, följaktligen noga följa de doser som anges i receptet. Med en stark brinnande känsla minskas mängden senap i masken, dosen av olja och äggula ökas.

  ansökan

  Gnugga masken i hårbotten utan att applicera på håret själv. Vik en plast- eller plastpåse, håll huvudet i 15-20 minuter. Applicera två gånger i veckan i två månader.

  Se till att hårsocker kan bli ett oumbärligt kosmetiskt medel: rengör hårbotten med en sockerskrubba, fixa din styling av lock med sockerlack och snabba upp tillväxten av trådarna med en senaps-sockermask.

  Brunt sockerhårskrubb

  Trött på att använda dyra hårskrubb som inte ger några resultat? Om ditt svar var ja, måste du prova en brun sockerskrubba. Det förändrar inte bara ditt hårs kvalitet om några veckor, men stärker det också. I den här artikeln pratar vi om olika bruna socker scrubs och hur du kan göra dem rätt hemma. Vill du veta mer? Fortsätt läsa!

  Brown Sugar Scrub Recept

  1. Havregryn och brunt sockerskrubba

  Brunt socker och havregryn exfolierar hårbotten, tar bort smuts och ökar blodcirkulationen i hårsäckarna.

  ingredienser:

  • 2 tsk brunt socker
  • 2 tsk havregryn
  • Liten skål
  • 2 tsk hårbalsam
  • 15 droppar olivolja
  • Hårbalsam
  1. Blanda två matskedar brunt socker och havregryn i en skål.
  2. Lägg till 2 skedar hårbalsam till blandningen.
  3. Blanda ingredienserna.
  4. Tillsätt 15 droppar olivolja. Använd en sked för att blanda dem ihop.
  5. Din brun sockerskrubbe är klar.

  2. Skruva av jojobaolja och brunt socker

  Jojobaolja och brunt socker tar bort mjäll, behandlar och effektivt fuktar håret. Denna skrubb skyddar också ditt hår mot skadligt solljus.

  ingredienser:

  • 2 msk brunt socker
  • 2 matskedar fräsch citronsaft
  • 2 skedar av jojobaolja
  • 1 sked havsalt
  1. Blanda i ett skål brunt socker och havsalt.
  2. Tillsätt jojobaolja och färsk citronsaft.
  3. Blanda bra med en sked.
  4. Din skrubb från jojobaolja och brunt socker är klart.

  3. Bageripröt och brunt sockerskrubba

  Denna blandning kan användas en gång i månaden för att avlägsna oönskade bakterier och mjäll. Den innehåller antiseptiska egenskaper som skyddar ditt hår mot skador.

  ingredienser:

  • 1 tsk brunt socker
  • 1 msk schampo
  • 3 droppar tea tree oil
  • 1 tsk bakpulver
  1. Blanda alla ingredienser i en skål.
  2. När du masserar håret, fokusera på hårbotten vid rötterna.
  3. Massage i några minuter - detta kommer att förbättra blodcirkulationen.
  4. Använd varmt vatten för att skölja.

  Obs. Om du har färgat hår kanske den här skrubben inte passar dig.

  Nu när du vet hur man gör din egen sockerhårskrubbe, ta reda på fördelarna med din hud!

  Bruna sockerfördelar

  1. Skruva för skönhet

  Brunt socker används ofta som huvudrediens i tillverkningen av kosmetiska scrubs. Experter uppfattar det inte bara som en naturlig exfoliant utan också betonar dess naturliga effekt. För att använda brunt socker för peeling, börja alltid från fötterna och stiga upp till nacke och huvud. Detta ökar blodcirkulationen och hjälper till att balansera pH-nivån i huden. Tvätta din kropp med varmt vatten så snart du är klar. Regelbundna skrubbebehandlingar gör huden mjuk, mjuk och uppdaterad.

  2. Främjar sund hud

  Brunt socker är också allmänt känt för att stärka sund och vacker hud. Den innehåller glykolsyra, som är en nödvändig ingrediens för alla dyra kosmetiska produkter. Det hjälper till att ta bort toxiner från kroppen och effektivt fuktar huden.

  3. Kämpar Acne

  Brunt socker bekämpar akne, akne och andra hudproblem. Det förhindrar förekomsten av inflammation i framtiden och gör att huden kan hålla sig frisk och levande. Lägg till honung och mjölk till din bruna sockerskrubbe för att dra full nytta av det.

  Börja med att använda brunt socker idag och få glödande hud! Berätta också för oss hur den här artikeln hjälpte dig - lämna en kommentar i rutan nedan.

  Secrets of application och de bästa recepten scrubs för hårbotten

  Under det moderna livets förhållanden blir håret ofta sprött och tråkigt, förlorar vitalitet och börjar falla. Detta händer på grund av felaktig kost och brist på vitaminer, ogynnsam miljö, stress och andra faktorer.

  Användningen av ett stort antal masker och balm kommer inte att ge effekt om problemet ligger i förorenad hårbotten. Effektivt avlägsna förorening och djupa rena porerna hjälper scrubs till hårbotten, som är lätt att förbereda hemma med egna händer.

  Vad används skrubben för hårbotten

  Många kvinnor och tjejer inkluderar olika scrubs i sin dagliga vård. Som det är känt, scrabbing partiklar exfolierar effektivt döda hudceller, vilket gör huden mjuk och mjuk.

  Om en sådan sak som en skrubb för hårbotten, hörde mycket få, och ännu färre människor använder det här verktyget för regelbunden vård. Under tiden behöver hårbotten noggrann vård.

  Om du tänker på det, täcker vi varje dag våra huvuden och hår med en mängd produkter, med början av relativt ofarliga schampon, masker och balm och slutar med hårspray, skum och mousses.

  Fixativ har generellt en dålig effekt på håret och hårbotten. Deras dagliga användning försvagar håret, gör det tunt och tråkigt.

  Hårbotten lider inte mindre: för vissa blir den torr och börjar avta, och någon tvärtom lider av ständigt feta rötter.

  För att lösa dessa problem och ge håret en hälsosam utseende, måste du använda scrubs. De kommer att stärka hårsäckarna och rötterna, göra hårbotten frisk. En bra bonus kommer att öka hårväxten och öka densiteten.

  Användbara egenskaper

  Regelbunden användning av ett exfolierande medel för huvudet passerar inte obemärkt av dig.

  Skrubbande partiklar hjälper till att rengöra täta hårvågar och porer från smuts. Effekten manifesteras i frisk hud med en normal nivå av fett, starka rötter, starkt och glänsande hår.

  Så här skapar du en saltskrubba, berätta för den här videon:

  Ofta provar användningen av skrubbar ökad hårväxt. Detta beror på att användningen fungerar som en bra massage, vilket ökar blodcirkulationen och stimulerar utvecklingen av hårsäckar.

  Om skrubben innehåller fördelaktiga tillskott, ger de näring och fuktar huden, hjälper till att lösa problem med mjäll eller överdriven fetthalt, gör håret mjukt och silkeslitet.

  Olika essentiella oljor gör inte bara huden fuktig, men gör det också ljuvt och lugnt hela dagen.

  Indikationer och kontraindikationer för användning

  Först och främst rekommenderas scrubs för hårbotten för fläktar av styling, för varje dag använder de en stor mängd pengar för att fixa håret, vilket förr eller senare kommer att leda till en märkbar försämring av håret och till och med håravfall.

  Huvudskrubb kommer att vara användbart för personer som inte använder fixativ, men märker att deras hår har blivit svagt och livlöst. Detta problem är särskilt brådskande för invånare i megacities med förorenad luft.

  Ibland är det användbart att applicera skrubber innan du applicerar masken, eftersom de aktiva substanserna tränger in i de renade porerna mycket snabbare och djupare. Det är således möjligt att höja effektiviteten hos hårvårdsprodukter avsevärt.

  När det gäller kontraindikationer rekommenderas inte användning av denna typ av läkemedel för personer med överkänslig hud, som omedelbart reagerar på några mekaniska effekter och manipuleringar.

  Om skrubben innehåller hjälpämnen måste du kontrollera att kroppen inte har någon allergisk reaktion.

  Scrubs rekommenderas inte om det finns olika skador på huden: sår, sprickor eller repor. Effekten av att använda scrubs är baserad på mekanisk stress, vilket kan förvärra irritation.

  Vilka ingredienser används för att göra skrubb

  De enklaste ingredienserna som finns i varje hemmafrus hemma hjälper till att förbättra effekten av skrubb och har en positiv effekt på huden och håret:

  • Basoljor - näring och fuktighet, skyddar håret från att torka ut;
  • Eteriska oljor - hjälper till att lösa problem med alltför fet eller torr hårbotten;
  • Sura mjölkprodukter - försiktigt bryr sig om hår, innehåller proteiner som är nödvändiga för att stärka håret;
  • Ägg - protein hjälper djupt att rengöra porerna, äggulan innehåller en stor mängd vitaminer och spårämnen;
  • Honung - fuktar och närmar sig försiktigt, stärker rötterna, ger hår silkeslen mjukhet och guldglans
  • Kryddor - öka blodflödet till de övre skikten av dermis, "väcka" hårsäckar, gör tjockt hår, accelerera hårväxten;
  • Fruktjuicer och puréer - Rengör porerna i hårbotten, mätta det med syror.
  • Herbal decoctions and infusions - lindra känslig hud, stärka rötterna, ta bort överflödigt fett.

  Användningen av eteriska oljor i scrubs för hårbotten

  Eteriska oljor kan ofta hittas i hemmet eller någon tjejs kosmetiska väska. De innehåller en stor mängd vitaminer, spårämnen och fettsyror.

  Eteriska oljor används i kosmetologi på grund av deras positiva effekt på huden och håret.

  Regelbunden användning av oljor i hårskrubb har följande effekt:

  1. Hårrötterna blir starkare, volymen visas;
  2. Arbet av talgkörtlar är normaliserat;
  3. Huvudets dermis upphör att vara torr, problemet med mjäll och peeling är löst.
  4. Håret blir starkt, mjuk, silkeslen, får hälsosam glans;
  5. Håret börjar växa snabbare och blir tjockare.

  Som en del av hårskrubb används dessa oljor:

  • mint;
  • Tea Tree;
  • rosmarin;
  • kanel;
  • lavendel;
  • Ylang Ylang;
  • grapefrukt;
  • eukalyptus;
  • ceder;
  • verbena;
  • koriander;
  • enbär;
  • salvia;
  • citron;
  • Ingefära.

  När och i vilka fall ska ansökan gälla

  1. För fläckig hud och mjäll, tillsätt 3 droppar eucalyptus, rosmarin eller tea tree eterisk olja till skrubben;
  2. För att återfuktas, tillsätt 2-4 droppar ros, salvia, kamille eller jasminolja;
  3. För att förhindra att håret faller ut, tillsätt 3 droppar tall, enbär, cederträ, ylang-ylang eterisk olja till skrubben;
  4. Minska fettinnehållet i rötterna hjälper till 2 droppar cederträ, mint, bergamot, citron eller grapefruktolja.

  Du kan inte använda eteriska oljor i närvaro av en allergi mot växten från vilken oljan erhålls. Också många oljor är kontraindicerade under graviditet, så innan du använder dem i hårprodukter bör du rådgöra med din läkare.

  Vissa oljor är kontraindicerade i följande fall:

  • Sjukdomar i hjärt-kärlsystemet;
  • hypertoni;
  • epilepsi;
  • Njursjukdom;
  • anemi;
  • Sjukdomar i det endokrina systemet.

  Skurbas: salt eller socker

  En abrasiv bas används för att rengöra porerna och exfoliera döda hudpartiklar i scrubs. De bästa slipmedel för hårbotten är ingredienser som salt och socker.

  Deras fördel är att de löser upp i vatten, vilket innebär att det inte kommer att behövas att tvätta dem ur håret länge.

  Socker kan användas som en enkel vit och brun.

  Man tror att det andra alternativet är mer användbart. Om du vill lägga till salt, då lämplig vanlig, jodiserad eller havs. För överkänslig hud är det bättre att använda finmalt salt.

  Hur man gör en skrubb för hårbotten, se i den här videon:

  Man måste komma ihåg att saltet torkar epidermis, därför rekommenderas saltskrubbe att göra mindre än socker. Saltmedel är bättre lämpad för tjejer som lider av fet hårbotten.

  Regler för förberedelse och användning

  Att skrubbas inte skadad och hjälpte till att lösa hudproblem måste du bestämma om grunden. Bekväm applicering av produkten uppnås genom en grumlig konsistens.

  Du måste göra detta över badet, eftersom salt- och sockerkorn kommer att smula. Rubbing betyder försiktigt, starkt tryck kan skada epidermis. Efter applicering av produkten ska huvudet tvättas med schampo.

  Om skrubben innehåller oljor kan du behöva tvätta huvudet noggrant. Applicera inte scrubs dagligen.

  Det är bäst av allt att använda medel 1-2 gånger om 2 veckor. Efter 2 månaders användning rekommenderas att huden ger en vilodag från procedurerna.

  Bäst recept

  Hemma kan du förbereda och tillämpa följande scrubs:

  1. Det enklaste receptet är att tillsätta vatten till en uppslamning i några matskedar i basen, och applicera sedan på huden med massagerörelser.
  2. För att göra skrubban mjukare och mer känslig samtidigt som den fuktar huden, istället för vatten, läggs basolja i basen.

  slutsats

  Sammanfattningsvis kan vi säga att scrubs för hårbotten kan hjälpa till i de fall där alla andra medel inte har hjälpt. Regelbunden användning kommer att hjälpa håret att bli starkt och starkt, läka hårbotten, rengöra djupet djupt och stärka rötterna.

  Om du lägger till en scrub av olika hjälpämnen, till exempel olja, mjukar den försiktigt och återfuktar huden. Efter några månader med att applicera socker och salt scrubs, kommer ditt hår att förvåna dig inte bara, utan också alla runt dig.

  Sockerskalning för hårbotten: varför det behövs och hur det utförs

  Scrubs för hårbotten är en relativt ny kosmetisk produkt, ännu inte mycket populär, men ändå anmärkningsvärd. Alla vet om behovet av ansikts- och kroppscrubs. Mekanisk avlägsnande av keratinerade partiklar från huden tillsammans med orenheter som deponerats på dem hjälper till att rena, förbättra blodflödet, förbättra metaboliska processer i celler och regenerera. Det är lika viktigt för hårbotten som för huden på andra delar av kroppen, för det beror på hur ditt hår kommer att se ut.

  Varför socker scrubs är bäst för hårbotten

  När det gäller håret har de en porös struktur och även täckt med keratinvågor som skyddar inre kärnan. Under dessa vågen ackumuleras olika orenheter: fragment av döda hudceller, damm, balm, mousser, geler och andra vård- och stylingprodukter. Regelbunden schampo kan inte helt ta bort dem, och hjälp av hårbotten gör inte ont här.

  Som regel görs scrubs för hårbotten på basis av salt eller socker, eftersom de kan lösas upp i vatten och deras fragment inte fastnar i håret, som till exempel malda kaffepartiklar - en mycket populär grund för att göra kropps- eller ansiktsskrubb.

  Även havssalt, rikt på olika fördelaktiga mikroelement, är fortfarande salt och det torkar huden lite, därför rekommenderas inte saltskrubb för frekvent användning, speciellt om vi pratar om känslig hud och tunt torrt hår. Vanligt socker är inte lika användbart som havssalt, men det klarar av att rengöra och exfoliera perfekt, och du kan fylla i bristen på användbara komponenter genom att lägga till andra produkter till sockret.

  Sugar Scrub Scalp Recept

  Förresten, du kan inte ta vita raffinerade och brunt socker, där många användbara ämnen.

  Försiktighetsåtgärder, man kan säga nej, eftersom socker inte är allergiframkallande och inte torkar huden. Sådana scrubs kan användas en gång i veckan utan raster mellan kurser. Det är ofta inte värt det, eftersom det finns risk att skada huden. Men det här är rekommendationer för användning av någon skrubb, även för ansiktet, även för hårbotten.

  Skrupa i bråttom

  Blanda ditt vanliga schampo med socker tills en ganska tjock blandning erhålls, och applicera i små portioner på torra hårrötter. Om sockret repormerar huden, kan håret fuktas. Det finns inga extra användbara komponenter för vilka skrubben kan hållas på håret som en mask som en del av det här enkla verktyget, så efter en kort massage kan du tvätta av skrubben. Det kommer bli lätt att göra tack vare schampo.

  Nourishing oljeskrubba

  Du måste ta basolja, till exempel oliv, linfrö, burdock, castor, jojoba eller annat. Du kan använda och en blandning av oljor. Häll socker i oljebasen för att bilda en måttlig tjock grus. Sockret i oljan upplöses inte så snabbt som i vatten, så det är dags att sakta applicera blandningen på huvudet, massage från huvudets baksida till pannan, lämna i tio till femton minuter och tvätta av. Om så önskas kan du lägga till eteriska oljor i blandningen. Te träd och eukalyptus lindra irritation, lindra mjäll. Lavendel hjälper ditt hår att vara rent längre, citrus eteriska oljor reglerar talg, föryngrar rosenolja, kanelolja förbättrar blodcirkulationen.

  Lera skrubbe för fet hårbotten

  Lera blandad med socker i ett förhållande 1: 3, utspätt med vatten eller ett avkok av örter för att erhålla konsistensen av tjock gröt. Lera kan tas någon, men oftast används blå eller vit. Att vara en bra absorberande absorberar lera överskott av talg, toxiner och förorening, vilket hjälper till att rengöra huden och håret.

  En sådan skrubba kan appliceras inte bara på hud och hårrotsar, men också på hela längden och lämnar att fungera i några minuter, som en mask. För övrigt stör de ovannämnda eteriska oljorna inte en sådan skrubb.

  Skrubba för känslig hårbotten

  En handfull socker ska blandas med tjock grädde eller yoghurt. I en sådan vätska kan socker snabbt lösas upp, så det bör tillämpas utan dröjsmål. Efter applicering av blandningen bör huden lättmassas. Blandningen ger det bästa resultatet ett tag att lämna på håret och tvätta sedan av. För spolning kan du använda ett avkok av kamomill eller en serie, det hjälper dig att bli av med irritation.

  Gula olivhårskrubb

  Blanda en äggula, två matskedar olivolja och socker tills en tjock blandning. Den resulterande skrubben för att massera hårbotten och dess rester över hela håret. Om de är långa kan antalet komponenter ökas. En sådan skrubbermaskan rensar inte bara, utan ger näring till håret, återställer dem, lägger till glans.

  Senapskrubb, förbättrar hårväxten

  I rollen av den aktiva komponenten i denna skrubb serveras senapspulver. Senap är ett välkänt medel för att öka blodflödet till hårbotten och följaktligen förbättra näring och leverera hårrötterna med syre. Detta accelererar deras tillväxt, så senap kan användas för att skapa en skrubba. Senapspulver blandat med socker i ett förhållande av 1: 2, tillsätt basoljan till önskad konsistens, applicera den resulterande skrubben på hårbotten och massera den. Låt en skrubba på håret, för att förbättra resultatet av att sätta på huvudet med en handduk.

  Efter en tid börjar senap börja brinna huden, först lite, då - mer märkbart. Vänta tills den brännande känslan blir outhärdlig, det är inte nödvändigt - efter exponering för slipmedel blir huden mer känslig, så små sår är möjliga, så snart den karakteristiska svängningen blir märkbar bör blandningen från huvudet tvättas av med varmt vatten eller örttekoko.

  Vit henna skrubba för att stärka håret

  Fördelarna med färg och vit henna är kända för alla. Denna naturliga färg förstärker håret, vilket gör det starkt, tjockt och glänsande. Den enda nackdelen med denna åtgärd är svårigheten att spola, men spelet är definitivt värt ljuset, eftersom de positiva effekterna av henna på håret kan ses redan från den första applikationen. Vanligtvis används färglös henna som en hårmask, men den kan läggas till skrubben. En påse av henna bör bryggas med ett hett avkok av medicinska örter, till exempel kullarrot eller björkknoppar. Du bör få en flytande gruel, som efter kylning behöver du hälla socker. Även i den kylda vätskan löses sockerkornen snabbt, så att skrubben måste appliceras omedelbart. Mycket av henna och socker bör lämnas på håret, gömma dem under ett lock och lindas med en handduk i 15-20 minuter. Få en slags skrubbmask.

  Honung kanelskrubb

  Kanel stärker håret, provocerar tillväxten, aktiverar utbytet och återvinningsprocessen i hårbotten, och alla vet om fördelarna med honung. För beredning av skrubb behöver jord kanel. Två matskedar doftande pulver blandas med två matskedar honung, och du kan socker, tillsätt en handfull socker och som en flytande komponent för att ta basoljan, till exempel olivolja. Den resulterande skrubben för att massera huvudet, och resterna fördelas genom hela håret. Lämna agenten som en mask i 20 minuter och skölj sedan.

  Aloe Vera Moisturizer

  Socker blandad med aloe bladjuice eller med krossade löv, applicera på huden och hårrötterna, massage försiktigt, lämna i några minuter och skölj. Aloe är känd för sina fuktgivande egenskaper, så den här skrubben kommer att vara användbar för ägare av torrt hår, liksom för dem som slutar sitt hår efter en semester som spenderas vid havet, under den heta solen.

  Citron skrubba för fet hårbotten

  Sockersand blandad med citronsaft, du kan droppa den eteriska oljan av citron eller apelsin. Naturligtvis bör det inte finnas repor och andra skador på hårbotten eftersom du måste hantera sur saft. Citronsaft normaliserar talgkörtlarna, så efter att ha använt en sådan skrubbe kommer håret att vara ljust, rent och glänsande längre.

  Alla ovanstående recept är enkla ur matlagningspunkten, och komponenterna är ganska tillgängliga, så det är inte svårt att göra en skrubb för hårbotten. När det gäller behovet av att använda en sådan skrubb är det tillräckligt att prova ett av ovanstående recept minst en gång, och det kommer att bli klart - håret gillar det, och de vill ha mer!  Nästa Artikel
  Hur man gör håret inte fluffigt