Saline Scrub för hårbotten


Skurning är ett populärt förfarande, utan vilket det är svårt att hantera din personliga vård. Men flickor använder sällan scrubs för att rensa hårbotten. Detta är fundamentalt fel, eftersom en väl valda skrubb hjälper inte bara att rengöra epidermis och befria dig från mjäll, utan också att rengöra hårsaxlarna, vilket på så sätt accelererar hårväxten.

Vad är det

En bra saltskrubbe är bäst för att rensa huvudet. Här fungerar små partiklar av salt som fasta rengöringspartiklar. De tar bort ackumulerade smuts och döda celler från huden.

För att skapa en saltskrubba kan du använda både havssalt och vanlig matlagning. Men när det gäller den andra, väljer du inte för bra salt. Små partiklar upplöses för snabbt och kommer inte att ha den önskade rengöringseffekten.

Vad är användningen

Saltskrubba är ett verktyg som inte alla vet om. Men de som har försökt det på sig bekräftar effektiviteten av denna blandning och lämnar mestadels positiva recensioner om produkten. Scrubs för hår och hårbotten från salt kan du klara av många problem hemma. Först och främst rensar de naturligtvis epidermis av onödiga, redan döda celler.

Även denna produkt hjälper till att rengöra porerna på huvudet och därigenom förbättra blodcirkulationen. På grund av detta börjar håret växa snabbare. Grown loopar tjocka, starka och glänsande.

Rengöringsmedel med stora partiklar hjälper till att rengöra hår från alla typer av kemiska rester. Den här rengöringsprodukten avlägsnar försiktigt ackumulerade rester av kosmetika från hårstänger. Så om du använde ett schampo, en balsam eller en mask som inte passade dig, kommer bara en sådan skrubb att hjälpa dig att återställa håret till ett välskött utseende.

På grund av att porerna städas börjar dina krusar växa snabbare. Detta är också en viktig fördel.

Saltskrubb är mycket enkla i sin komposition, så om du inte hittar rätt alternativ på hyllorna i dina butiker eller bara föredrar naturkosmetik, kan du alltid laga dem hemma.

Populära Recept

Grunden för saltskrubba, naturligtvis, salt. Som redan nämnts kan det vara både marin och matlagning. Men det kan komplettera och andra rengöringspartiklar. Till exempel socker, finmalda stenar, kaffegrund eller bakpulver.

Ytterligare rengöringspartiklar ökar effekten. Det är bäst att välja salt och socker, eftersom de, i motsats till krossade frön eller kaffe, lätt löser upp under påverkan av varmt vatten. Så, du behöver inte tänka på hur man tvättar dem.

Låt oss titta på några populära recept och ta reda på hur du väljer en skrubb för din hårtyp och befintliga problem.

Med lera

Om du har fet hårbotten, kommer du att dra nytta av att skrubbas med blå lera. Det finns i många apotek och kosmetiska butiker. Lerbasen kompletteras med grovslipningssalt. För två matskedar av ler behöver du sex matskedar salt. Torrblandningen bör hällas med en liten mängd vatten.

Blandningen i slutet bör vara tjock nog för att inte dränera från håret. Applicera skrubben i hårbotten med massörrörelser. För att kompositionen skall ha den önskade effekten måste skrubben hållas på huvudet i minst tio minuter innan den tvättas.

Med smör

Saltskrubb kompletterad med olja kommer att vara användbar för huden. Det är bäst att välja olivolja, men om det behövs kan det ersättas med kokos eller burdock.

I samma blandning är att lägga till en matsked honung och brandy, liksom äggulan av ett ägg. Alla dessa komponenter måste blandas tills de är mjuka och appliceras på huvudet och sprider den över huden med massagebevegelser. Den här skrubben närmar sig håret, så det blir en riktig frälsning för dina lockar under vintersäsongen.

För tillväxt

Som redan nämnts bidrar saltskrubbarna till att öka hårväxten. För detta behöver du förbereda en speciell komposition. Det är inte lämpligt för alla tjejer. Det rekommenderas absolut inte för dem som har mycket känslig hud.

För denna skrubb måste du blanda en tredjedel av ett glas salt med två matskedar av markpepa och kanel. Torka den torra blandningen med vilken olja du har. Skrubbe appliceras på håret med massörrörelser. Om han börjar ge dig obehag, måste du omedelbart tvätta den. Du kan bli av med dessa obehagliga känslor med hjälp av växtbaserade avkok.

Efter några veckors användning kommer du att märka att dina lock har blivit längre och tjockare. Och kanel kommer också att ge en trevlig arom som kommer att stanna med dig tillräckligt länge.

Socker och salt

Ett populärt rengöringsmedel är en blandning av socker och salt. Lägg till denna komposition med basolja och applicera på huvudet. Det här enkla receptet kan vara lite komplicerat. Lägg till en blandning av ätlig eller kosmetisk olja (t.ex. druv, oliv, mandel eller persika). I detta fall blir verktyget effektivare. Dessutom kommer oljan att mildra verkan av slipande partiklar och huden kommer inte att skrapa så mycket.

Du kan också försöka spädda blandningen av salt och socker med något schampo som du använder. Denna skrubb används nästan som ett schampo och håller inte på länge.

kefir

Slutligen är det värt att nämna de mest godartade scrubsna. Den är lämplig för känslig hårbotten och sprött hår. Receptet är inte komplicerat alls - lägg till bordsalt och socker med kefir eller någon annan jäst mjölkprodukt. Massan blir ganska tjock och öm. Denna komposition kommer att rengöra huden, men det kommer att göra det så noggrant som möjligt. Men kefir ger näring också håret, vilket gör det starkare, starkare och levande bokstavligen genom flera applikationer.

Det viktigaste att komma ihåg är att använda saltskrubb - de torkar huden. Därför är det oönskat att använda denna kosmetiska för ofta. Begränsa en eller två gånger i veckan. Cykeln att rensa huvudet med saltskrubb bör begränsas till två månader. Om du använder dem längre, kommer det bara att skada dig.

Men med den rationella användningen av sådana rengöringsprodukter förbättrar du verkligen ditt hår, blir av med mjäll och gör hårbotten välkörd och inte utsatt för flingning.

Och nu video - recept saltlösning skrubba för hårbotten.

Skrubb för hår och hårbotten från havssalt

återkallande

Jag vill prata om din favorit hemlagad hårprodukt är en skrubb av havssalt. Jag lärde mig detta recept för länge sen och i början var jag väldigt skeptisk till det. Låt mig förklara varför - jag var generad av det faktum att det fortfarande var salt, jag var rädd att torka min hårbotten eller, ännu värre, att skada den. Alla mina rädslor och tvivel skingrades efter den första tillämpningen av denna metod.

Jag ska berätta om skrubben. Du kan göra 2 typer saltskrubba:

- direkt från saltet

- med hjälp av grunderna (kefir, yoghurt, och så vidare).

Den andra metoden är mer godartad, den är lämplig om du har känslig hårbotten.

Vad kan göra ett salt hårskrubba? Och mycket, väldigt mycket:

- Han hjälper dig om du har en hög fetthalt i hårbotten. I det här fallet kan en blandning av salt lämnas under en tid på huvudet, som en mask.

- Salt har bra peeling egenskaper. Genom att massera med salt ökar du blodflödet till hårbotten och därigenom stärker hårrotet och främjar ökad tillväxt (detta är grunden för senapsmaskblodflödet till huden).

Hur gör jag en sådan skrubb? Jag tar en liten mängd salt och applicerar den på en fuktig hårbotten, medan du försiktigt masserar. Salt ger inte några obehagliga känslor, det löser sig snabbt från kontakt med vatten och gör inte ont i hårbotten (om du är förvirrad av något, kan du använda mycket bra salt). Eftersom min hårbotten inte är fet, har jag aldrig lämnat salt länge, så jag kan inte garantera resultatet.

För att göra skrubben ännu mer fördelaktig, kan du lägga till dina favoritoljor för olja för doft och för användning.

Jag har aldrig skrubbat på den andra metoden (eftersom "torr" -metoden passar mig helt), bara att lägga till en vätskebas kommer att underlätta processen med att gnugga salt lite. Men här är det nödvändigt att agera snabbt så att saltet inte har tid att lösa upp.

Och äntligen kommer jag att tala om de försiktighetsåtgärder som jag tar när jag gör en saltskrubba. Jag var ursprungligen rädd för obehagliga känslor, om det fanns några sår på hårbotten. Därför frågar jag min mamma för att se om det finns repor på hårbotten (till exempel från en kam, till exempel) före peeling. Men jag hade aldrig några obehagliga känslor under peeling.

Havssalt Setra - översyn

Salt mitt huvud! Jag lär dig att laga mat. Skrubb för hårbotten! Havsaltskrubba sparar dig från mjäll och fet hår, ge ditt hår en efterlängtad volym, stimulera hårväxten! + foto

Hej alla! Ofta skriver jag i mina recensioner att jag använder en skrubb för hårbotten, men jag har inte skrivit en detaljerad genomgång av denna hemmetod. Korrigera defekten jag redan skrev om läppskrubb och kroppscrub. Jag bestämde mig för att ägna denna recension till ett sådant förfarande som att skrubba hårbotten hemma.

I professionella butiker hittar du färdiga scrubs och skalor för hårbotten. Jag har redan försökt:

 • Skalning för hårbotten från "Nioxin"
 • Massage Mask - Planeta Organica Scrub
 • Havtornsskrubb Natura Siberica OBLEPIKHA

Men tyvärr kommer de inte med "wow" -effekten, varför jag inte skrev recensioner om dem. Havtornet skrubba efter att den första ansökan flyttade till min flickvän, så jag tyckte inte om det.

Så hjälten i min recension av naturligt havssalt från företaget "Setra"

Från tillverkaren / Sammansättningen

Scrub kräver endast finmalt salt, det skadar inte hårbotten och kliar inte på det.

För skrubben behöver vi:

 1. 2 msk. skedar av finmalt havsalt (ingen glid)
 2. Vatten / hydrolat / örtinfusion
 3. Eteriska oljor (tillval)

Hur jag förbereder en skrubb för hårbotten

 • Jag häller 2 msk. skedar av havsalt i en djup skål
 • Jag lägger till vatten / hydrolat / avkok av örter
 • blanda
 • Jag lägger till eteriska oljor: citrus, mint, beat

VIKTIGT! Salt bör inte flyta i vatten! Konsistensen ska visa sig som en slurry.

Hur använder jag en skrubba

 • Jag blöt mitt hår i badet
 • Applicera skrubb för avskiljning
 • Massera hårbotten
 • Tvätta av med vatten
 • Min shampoo huvud använder balsam / mask

Jag använder en sådan skrubb en gång i veckan!

I ett program fanns det en konversation som bara gällde en saltskrubba för hårbotten. De rekommenderade honom att till och med hålla på huvudet i 10 minuter. Jag brukar inte ha tid, så jag masserar mitt huvud och tvättar det omedelbart.

effekt

 1. Hårvolymen vid rötterna
 2. Hårbotten andas ordentligt
 3. Ditt hår blir rent längre
 4. Stimulerar hårväxten

Havssalt från "Setra" finns i två typer av "Pink Himalayan" och "Sea Iodized".

Det finns inget grundläggande värde för att använda, vi lägger inte till mat.

rekommendera

 1. Volosomanyakam
 2. Den som växer hår
 3. Det lider av mjäll och smutsigt hår

För sommaren är detta förfarande bara ett måste

Hur mycket är det: upp till 150 rubel. beroende på affären.

Var att köpa: ett nätverk av butiker "Crossroads". Finns alltid i lager.

Matlagningssalt - granskning

En utmärkt skrubb för hårbotten, om du använder korrekta :)

Från tid till gång ska hårbotten rengöras, inte bara schampon !! Och det vanligaste bordsaltet hjälper dig! Tk i hårbotten kan vara partiklar av stylingprodukter - hårsprayer, geler, mousser.. Och även balsamer som innehåller silikon! Shampoo klarar inte alltid det här hela..

Men det vanligaste saltet fungerar väldigt bra med det här!

Och det är väldigt lätt att använda en saltskrubba! Det är bättre att blanda med en balsam eller något smör, eftersom vatten omedelbart löser det. Lägg ca tre matskedar. skedar av salt. Gnid sedan in i rötterna i ca 5 minuter tills saltet på huvudet är upplöst! Håll ett par minuter på huvudet och skölj med schampo. Efter applicering är det bättre att applicera hårbalsam, annars kan håret bli trassigt och torka ut!

Om ditt hår är torrt på spetsarna och oljig vid rötterna (Som min..), då är det bättre att lägga någon vegetabilisk olja på spetsarna innan du applicerar det!) Jag använder mandel, oliv eller persika. Eftersom salt är mycket torrt hår.

Eteriska oljor kan också sättas till saltet. De har en bra effekt på hårbotten och håret luktar bra!)) Jag använder ylang-ylang olja eller tea tree.

Förloppet att applicera en sådan skrubb 7-10 procedurer! Och det är bättre att använda det inte mer än en gång i veckan. Det kan torka ut hårbotten!

Och ja. Om ditt hår är färgat, kan saltet tvätta pigmentet.

Efter den första applikationen kommer du att märka en GLOSS på håret och helt rena rötter!) OCH HÅR VEKTER SNABBARE !! Hud rensar och andas :)

Matlagningssalt - granskning

Scrub för hårbotten. Varför? Hur man gör? Detaljerad bildinstruktion för nybörjare och de som är "i tanken" :) plus ett foto före och efter.

Tycker du att ditt schampo tvättar hår och hårbotten perfekt? Efter att ha provat den här skrubban förstår du hur mycket du misstänker.

Vi vet alla mycket väl om fördelarna med scrubs och peels för ansikte och kropp, och få människor har hört talas om skrubben för huvudet, ännu mindre än de som har försökt. Men alla som försökte lämna denna metod för alltid i arsenalen av hushållsprodukter!

Principen om skrubben är densamma som i liknande produkter för kroppens och ansikts hud - Döda hudpartiklar avskalas, porerna städas (det finns också porer i huvudet!), "Andas" huden. Plus, på grund av en lätt massage, strömmar blodet till hårsäckarna, och som ett resultat växer håret snabbare. Därför är regelbunden användning av skrubben särskilt användbar för odling av manen. Dessutom har både salt och lera egenskapen att eliminera mjäll.

Det enklaste alternativet att skrubba är att helt enkelt gnugga salt i en fuktig hårbotten. Men så mycket salt duschat. Också på Internet finns det mycket för "förvirrade" skrubbe recept - med hemlagad aloe juice, krossade aprikoskärnor, roshydrolat. Jag erbjuder ett enkelt recept på skrubba från ingredienserna som varje hus har. Om det inte finns någon lera, köp på närmaste apotek eller ett stort snabbköp.

 • 3 matskedar (inga diabilder) fint salt. Idealiskt - krossat hav, men jag är lat. Likaså har havssalt, som jag ständigt köper för bad, varit mycket smutsigt på senare tid, mycket sand. Jag tar kokad jodiserad. Det är därför som granskas i den här tråden.
 • 2 matskedar (inga glidbanor) vit lera. Jag valde vit lera på grund av dess rengöringsegenskaper (första plats bland andra "färger"), även i den optimala beräkningen av spårämnen som främjar hårväxten. MEN! Vit passar inte torr hud. Om du är torr, välj rosa eller grön, de är mjukare. Min favoritlera är DNC, men jag har inte sett den till försäljning under en längre tid, så nyligen har jag använt den på bilden
 • varmt vatten eller ett avkok av örter som passar för din hud. I - linden, som sedan sköljer håret. Lite vatten, lite mer än en matsked. Nedan finns mer om detta.
 • (valfritt) eterisk olja, nötkött i mitt fall. Förbättra också tillväxten av hårolja Bay (Bay), rosmarin, kanel (med mer försiktighet), ylang-ylang, pepparmint, citrus och tallolja. Med en rensande effekt gör skrubben ett bra jobb utan olja. Antalet droppar beror på oljan. Vid uppvärmning och kylning försiktigt. Nötkött tog jag 8 droppar.

Jag rekommenderar att du tar ett sådant belopp för första gången. Det visar sig lite i överflöd, men det är ganska möjligt att du inte "bär den lite" i ditt huvud. Om du fortsätter använda den, justera proportionerna för dig själv.

 1. Häll salt i en skål. Om du gör med EM, droppa nu och försök att bryta klumparna så mycket som möjligt.
 2. Tillsätt lera, blanda.
 3. Tillsätt vatten. Först en artikel. sked, rör om. Och lite, för att inte överdriva det, lägg till mer vatten för att få en konsistens, som i bilden. Blandningen ska inte vara flytande, men homogen, saltkorn bör inte smula.
 4. Blanda noggrant och applicera med ett finger på delarna. Hör lite för våt. Massera minuter 5-10, men tills du blir uttråkad. Överdriv inte det, hotar att krossa håret. En skrubbe ska försiktigt massera huden, inte repa det grovt! Det är bättre att göra det över badrummet eller sjunka, eftersom lite det kommer fortfarande att smula.
 5. Lämna i tio minuter (för att verka lera och olja). Om det verkar som att blandningen är för mycket och det kommer att smula när den torkar, linda den med en film.
 6. Vi tvättar bort. Det tvättas helt med kallt vatten utan schampo! Efter personligen sköljer jag med ett avkok av örter. Du kan omedelbart ansöka en mask, det blir mycket effektivare.

På bilden "före" tvättas huvudet på morgonen, men håret hänger fortfarande som istappar. Jämför med "efter" - håret är helt rent (inte ett enda schampo kan klara det!), Fluffy i en god mening av ordet verkar det även att bli ljusare. Bilderna togs med en skillnad på flera timmar i ett ljus - vid fönstret, den ljusa solen.

P.S. Ja, jag vet att mitt hår är långt ifrån i gott skick. Jag kommer att återanpassa dem så mycket som möjligt, och senare kommer jag att skriva en stor recension i "Hemvårdshår" -grenen om min "behandling" med oljor och hemmamaskar, där dessa bilder blir en hemsk "förut". Scrub hjälper mig mycket med det. Därför är översynen inte i den branschen, jag hoppas att moderatörerna inte kommer att bry dig. Dessutom finns det vänskrubbar här också.

Hoppas vara användbar.

Fråga om du har några frågor, så hjälper jag gärna om jag vet.

Matlagningssalt - granskning

Saltskrubbe skalar för hårbotten. Så här rengör du huden effektivt och förstör inte håret :) + Bildresultat

Förmodligen händer alla så här när hårbotten slutar andas. En massa stylingprodukter, masker, schampon sätter sig i alla fall i hårbotten och hon börjar kväva.

Jag känner mig regelbundet. Ibland händer det till och med: Spendera en fingernagel på huvudets hud och under det är det inte klart vad. Döma av den trevliga doften - inte tvättas bort till slutvårdsprodukterna :)

Och sedan kommer saltassistenten till vår räddning.

Huvudskalningsförfarandet är otroligt enkelt och effektivt.

Men det finns några "men".

1. Jag välkomnar inte användningen av EXTRA SALT för dessa ändamål på grund av skadliga tillsatser i den.

Det är bättre att ta havet, men finmalt. Grovt salt kommer att traumatisera huden.

2. Om det inte finns något att skydda håret, då salt kan torka dem mycket bra. Jag brukade uthärda detta tills jag kom fram med ett enkelt geni i sin enkelhet (ja, jag är väldigt blygsam) mildt sätt.

1. Förbered en näringsmässig skrubbblandning:

Salt, 1 matsked + 3 droppar av din favorithårolja.

Jag tog HÄR det från märket Chocolatte.

Blanda med ett finger, det visar sig en chic närande skrubb, som du kan lägga på din kropp :))

*** Jag brukade späda salt med vatten, men det löste sig snabbt. Så nu gör jag det här: det är säkrare och mer användbart.

1. Mitt huvudschampo. 1 gång, men kvalitativt.

2. Applicera en mask eller en balsam för hårets längd. Kan tända olja. Till exempel jojoba eller kokosnöt. Ditt val.

Det här är när tvätt av saltet skyddar dem och kommer inte att tillåta dem att överdriva. Också det kommer inga problem med efterföljande kammar och unraveling håret :))

3. Scoop salt på huden lite efter en liten och börja massera huvudet.

Jag har små små hår på mina händer. Tydligen är detta en svag outnyttjad fluff, dömd till fördärv.

Massera i 5-10 minuter tills saltet löser sig helt.

4. Tvätta av alla schampon. Och igen balzamchik / balsam, för att rädda håret från de skadliga effekterna av salt.

När du shampooar, varje gång jag aldrig slutar undra hur mycket hår som kommer ut. Mycket. Men det här är normalt. De är gamla, låt dem ge väg åt de unga. )))

Resultatet på hårets längd är inte imponerande. De torkade fortfarande sig.

Matlagningssalt - granskning

Saltskrubb för hårbotten: Jag vet inte hur det fungerar men resultatet är fantastiskt! + foto före och efter

Hej kära läsare. Jag vill berätta om min enorma upptäckt inom hårvård - en hemlagad salthudkrubb för hårbotten, receptet som jag hittade i ett av de sociala nätverk. Ett enkelt verktyg, men resultatet är ganska komplicerat) Jag vet inte hur, men det fungerar.

Om mitt hår: Poröst, tufft, styggt, lite lockigt, lite skadat, mycket tunt, med torra splittrade ändar och ganska oljig hårbotten. Jag försöker ta hand om dem och sakta återställa håret som dödades genom färgning och strykning. Jag tror att jag kan göra det, ja, mitt hår ser ut så mycket bättre än för några år sedan.

Så, saltskrubb för hårbotten. För detta behöver vi:

 • Vanligt bordssalt
 • Lera, lämplig för din hårtyp. Jag har denna rosa lera från DNC
 • Nödvändig olja till din, igen valet. Jag har denna olja Bay från Spivak

Skönhet och hälsa blogg

Kvinnlig åsikt, oberoende åsikt, recensioner

sidor

2015/03/25

Saltskrubb för hårbotten: det enklaste sättet att rengöra

I princip var sökningarna kortlivade och det var en enkel väg ut ur folket, som jag vill dela med.

Vanligt salt. Kok eller hav, det finns ingen grundläggande skillnad. Endast mat är vanligtvis mer finmalt och verkar därför lite mjukare och repar inte hårbotten med en intensiv massage.

2 kommentarer:

Igår läste jag ditt saltskrubbe recept och genomförde det genast - jag gillade resultatet. Bakom öronen länge peeling, efter saltskrubba, är den väl minskad. Jag passerade laboratorieanalysen för närvaron av svampen två gånger redan, resultaten är negativa, jag vet inte vad orsaken är, nu ska jag försöka göra en vanlig saltskrubba..

Ja, otäcka saker.
Men om det inte finns någon svamp, så kan du verkligen prova kosmetiska och traditionella metoder.

Skrubb för hårbotten i havsalt, olja och schampo.

Direkt till exploaterna att trycka mig vårt hårmaraton, vill jag prova något nytt i vården av ditt hår
Idag beredde jag en scrabic innan du tvättade mitt hår och applicerade det

Det är väldigt enkelt. Jag behöver regelbundet salt eller havsalt, som min är inte så stor. Salt kan ersättas med socker. Varje schampo som du använder och olja, jag som smaken som nyligen visade, tog smöret Moringa.

Salt, jag tog 2 matskedar, schampo från en komplimang, för att de bara skulle tvätta håret

En matsked olja, smör kan också använda någon efter eget gottfinnande

Och en matsked shampoo

Rör tills mjuk, skrubbe klar. Först låg jag i ett varmt bad, och sedan blöt jag mitt hår och lade en skrubba på min ångad hårbotten och masserade den i ca 5 minuter. Saltet är inte stort och scrubs mycket försiktigt, det mjukar också oljan. Efter att ha tvättat håret med schampo, som finns i fotoet och applicerat nässlemask från Phytocosmetics. Håret är bara underbart efter alla procedurer. Silkeslen, mjuk och blank.

Skrubbhår hemma gör att du kan:

• Rengör det övre stratumet;

• Ta bort talg från porerna och förbättra blodcirkulationen.

• bli av med mjäll;

• normalisera talgkörtlarna;

• ge huden med cellulär andning

öka penetreringen av syre genom huden i vävnaden;

• Rengör hårstängerna från kemiska rester.
Alla vackra, välskötta och friska hår

Skrubb för hårbotten hemma, recensioner

Skurar du händer, kropp, ansikte och jämn häl? Och du glömde noga på hårbotten? Under tiden behöver denna sida en bra rengöring av inte mindre än resten. Och hjälp i denna skrubb från vad som är i köket!

Skrubb för hår och hud - fördelar och fördelar

Scalding för hårbotten ger stora fördelar:

 • Eliminerar återstoden av kosmetika;
 • Adsorberar talg, reglerar sekret av talgkörtlarna;
 • Tar bort döda partiklar av epidermis;
 • Gör håret friskt, starkt och tjockt.
 • Stimulerar blodcirkulationen;
 • Accelererar tillväxten av strängar;
 • Bereder huden för effekterna av terapeutiska masker.

Abrasiv bas - en pantsättning av bra skrubba

Sammansättningen av hemskrubben innefattar nödvändigtvis fasta partiklar som rengör epidermis från smuts och gamla celler. De kan vara:

 • Salt för huvudet - ett av de bästa sätten. Det är bäst att ta havet, men kommer att passa och enkelt. Titta noggrant på sin storlek - böterna kommer att lösa upp snabbt och får ingen effekt, för grovt salt kan skrapa huden.
 • Skalade nötter eller ägg, krossade i en murbruk, mixer eller kaffekvarn. Vissa lägger till valnötkärnor eller till och med mandlar. Var försiktig så att de skarpa partiklarna inte skadar huden.
 • Krossade fruktben - druva, aprikos, persika;
 • Krossad spannmål - bovete, havregryn, ris;
 • Naturlig kaffe;
 • Socker och granulat - används ofta, men kräver en bra tvätt, annars kommer håret att vara klibbigt;
 • Bakpulver är otroligt till hjälp. Många tjejer kan även ersätta schampo med natron.

Home Scrub Recept

Skruva i hårbotten hemma, nästan inte på något sätt sämre än dyra märkesvaror. Vi erbjuder dig ett dussin av de mest effektiva recepten. Du kan välja något!

Recept 1 - klassisk
 • Socker eller salt (hav eller matlagning) - 2 msk. l.
 • Vatten eller basolja (olivolja, jojoba, druvfrö, mandel, avokado) - 2 msk. l.
 1. Blanda ingredienserna till en tjock uppslamning.
 2. Applicera skalning på rötterna från baksidan av huvudet till pannan.
 3. Massage försiktigt huden och tvätta mitt hår med schampo.

Medel kan appliceras både på torrt och på våtlås. I det senare fallet kommer slipande partiklar att repa huden mindre.

Recept 2 - med blå lera

Lera är ett utmärkt adsorbent. Som en del av hemskrubbe rensar den perfekt rötterna för överflödigt fett, smuts och toxiner.

 • Pulverblå lera - 1 msk. l.
 • Slipmedel - 3 msk. l.
 • Vatten - 2-3 msk. l.
 1. Vi blandar ler med ett slipmedel.
 2. Häll i lite vatten - det ska göra en pap.
 3. Applicera kompositionen på våta rötter.
 4. Vi masserar 5 minuter.
 5. Vi väntar på ca 10 minuter för att agera lera.
 6. Mitt huvud med schampo.
Recept 3 - med äppelcidervinäger

Förbättrar blodcirkulationen, normaliserar talgkörtlarna, accelererar hårväxten.

 • Slipmedel - 2-3 msk. l.
 • Äppelcidervinäger - 2 msk. l.
 1. Blanda ättika med slipmedel.
 2. Vi utför ett allergiskt test på armbågens insida.
 3. Om det inte finns några problem, använd en hudskrubber.
Recept 4 - honung och grädde

Detta recept är idealiskt för torr hudtyp.

 • Slipmedel - 3 msk. l.
 • Honung - 1 msk. l.
 • Cream - 1-2 msk. l.
 1. Vi kombinerar honung (flytande eller bränt) med slipmedel.
 2. Späd denna blandning med rik grädde.
 3. Applicera produkten på huden.
 4. Massa och lämna i ca 10 minuter.
 5. Tvätta av med rent vatten.
Recept 5 - med aloe juice

Ett annat effektivt botemedel mot huvudets torra hud, vilket gör håret lydigt och fuktigt.

 • Slipbas - 3 msk. l.
 • Aloe juice eller löv.
 1. Abrasiv bas utspädd med aloe juice.
 2. Om så önskas kan du ta bladen och hugga dem mycket fint. Verktyget ska vara ganska tjockt.
 3. Smörj huden med skrubba.
 4. Massage och tvätta av.
Recept 6 - Näringsskrubb

Detta recept är universal. Det är bra för vintersäsongen, när hår och hud torra hattar.

 • Honung - 1 msk. l.
 • Äggula - 1 st.
 • Cognac - 3 msk. l.
 • Basolja - 3 msk. l.
 • Slipmedel - 3 msk. l.
 1. Blanda äggula, brandy, smör och honung.
 2. Lägg ett slipmedel för att lämna en tjock blandning.
 3. Applicera den på rötterna, massage i 10 minuter.
 4. Tvätta av med varmt vatten och schampo.
Recept 7 - Skumbildning
 • Shampoo - 2 msk. l.
 • Basolja - 1 msk. l.
 • Slipmedel - 3 msk. l.
 1. Blanda schampo med olja.
 2. Häll slipmedel.
 3. Applicera en liten del av skrubben i hårbotten.
 4. Churn, massage och sköljning.
Recept 8 - för känslig hårbotten typ

Gör håret starkt och tjockt, fuktar huden helt.

 • Slipmedel - 2 msk. l.
 • Yoghurt, kefir eller gräddfil - 2 msk. l.
 1. Fyll den slipande jästa mjölkprodukten.
 2. Applicera produkten på hårbotten.
 3. Massera, vänta 10 minuter och tvätta mitt huvud med schampo.
Recept 9 - Peppar och kanelskrubba

Det aktiverar tillväxten av strängar, ger dem en trevlig arom, rengör hårbotten noggrant.

 • Grönsaker - 2 msk. l.
 • Basolja - 2-3 msk. l.
 • Kanel - 2 msk. l.
 • Slipbas - 1/3 kopp.
 1. Kombinera kanel och peppar.
 2. Lägg till ett slipmedel.
 3. Häll i basoljan - blandningen ska bli ganska tjock.
 4. Applicera det på vått hår, massage och lämna i några minuter.
 5. Tvätta av med schampo och skölj strängarna med ett starkt kamillextrakt.
Recept 10 - Havssalt och Lök

Det stimulerar tillväxten av strängar, och stärker också rötterna.

 • Havssalt - 0,5 koppar;
 • Lök - 1 st.
 1. Smaka choklad löken i en grötig stat.
 2. Blanda med havsalt. Blandningen ska vara som grädde och måste vara varm.
 3. Applicera det på trådar, massage, lämna i 20 minuter och tvätta av med varmt vatten.

Eteriska oljor i hemskrubba

Hårskrubba med eterisk olja ser ut så här:

 • Havsalt - 3 msk. l.
 • Balsam - 2 msk. l.
 • Essentiell olja - 2-3 droppar.

Beroende på syftet kan du köpa någon av dessa estrar:

 • För att stärka rötterna - burdock;
 • Att fukta trådarna - rosor, kamomill, jasmin, salvia;
 • Mot det ökade fettinnehållet - citronmelé, citron, mint, ylang-ylang, lavendel, grapefrukt;
 • Från att falla ut - te träd, cederträ, tall;
 • Från mjäll - geranium, lavendel, citron, tea tree, orange.

Utför proceduren om 1-2 veckor. De borde vara minst 3 och högst 6. Efter att ha uppnått önskad effekt, glöm dessa medel i flera månader. Kom ihåg att ofta skurning orsakar hudirritation.

Vem ska inte göra en skrubb för hårbotten?

Scrubs för hårbotten har ett antal kontraindikationer som måste beaktas:

 • Överkänslig hud;
 • Hud utsatt för allergiska utslag;
 • Förekomsten av sår, sprickor, nackdelar, pustulära utbrott, nyligen applicerade suturer.

Några viktiga tips

Slutligen kolla in urvalet av användbara tips som bara förbättrar resultatet av hemskrubbningar:

 • För oljig hårbotten, skal peeling göras en gång i veckan, och för normal och torr hud en gång i fjorton;
 • Gör alltid ett allergiskt test innan du applicerar produkten. Smörj huden på skålen på armbågen med kokad skrubbe, vänta 5 minuter och skölj sedan med vatten. Om det inte förekommer akne, rodnad eller klåda efter 2 timmar på det behandlade området, använd en skrubb för hår och huvud.
 • Tvätta inte håret före proceduren, lämna det mer smutsigt.
 • Om så önskas kan avskalning appliceras inte bara på rotzonen utan även på hela hårets längd;
 • Massage huden med mjuka, släta och gnida rörelser;
 • Skölj bort väl med rinnande vatten;
 • Under sista sköljningen, använd balsam samt örtkokning;
 • Torrt hår utan hårtork
 • Byt regelbundet scrubs så att huden inte är van vid samma recept.

Titta på videon: Skrubb för husets hårbotten. Mycket enkelt och effektivt

Titta på videon: Skrubb för hårbotten (semolina, druvfröolja)
Titta på videon: Saltskrubb för hårbotten!

Scrub för hårbotten, recensioner

Folkets röst som du kan läsa just nu förtjänar din uppmärksamhet!

"Jag lärde mig nyligen om hårskalning från en av mina flickvänner. Hon tittar noga på alla skönhetsnyheter och ser omsorgsfullt ut efter hennes hår. Men hon använder en dyr varumärkesskrubba, och jag bestämde mig för att ge företräde åt naturläkemedel. I sex månader har jag gjort en saltskrubbe med tillsats av en sked honung. Resultaten är fantastiska! Håret är mindre smutsigt, växer bättre och faller nästan inte ut. Mycket nöjd, jag rekommenderar det till alla. "

Svetlana, 23 år gammal

"Först syntes denna idé absurd mot mig! Hur är det - en hårskrubba?! Men en gång bestämde sig för att försöka på ett par recept. Gjord med burdockolja, honung, kefir och salt. Huden började andas, håret blev friskare, mjäll försvann nästan. Trots skepticism kommer jag fortsätta att använda den! "

"Mitt huvud är mycket ofta, men tyvärr hjälper inte speciella schampon. Jag hörde från en vän om hårskalning och hittade några enkla recept på Internet. Uppriktigt sagt, hon trodde först inte att kaffe eller havssalt kunde göra vad det dyra schamponet inte kunde. Vad var min förvåning när hårbotten var helt ren! Hennes hår luktar fräscha, växer bättre och snabbare och blir jämn och silkeslen. "

"Hår är mycket sårbart, det drabbas ständigt av olika yttre påverkan och stylingprodukter. Denna situation passade mig inte, eftersom den långa flätan alltid var min huvudsakliga dekoration. Jag bestämde mig för att ta hand om henne med hjälp av hemskrubb. Används havregryn i kombination med olivolja. Det är för tidigt att döma resultaten, men känslan av renhet är redan närvarande efter den första sessionen. "

Margarita, 35 år gammal

"Min skrubb passar mig inte alls! Det är så tröttsamt - att laga det, sätt det, vänta och tvätta sedan länge. Även om vänner säger att det inte är så svårt, men effekten är fantastisk. Förmodligen kommer jag att ha tålamod och försök mig fortfarande med det här verktyget. "Nästa Artikel
Torrt schampo är dåligt för hår