Skruva i hårbotten hemma


Skrubb för hårbotten hemma - en användbar och nödvändig procedur för återhämtning av hårsäckar och återställa vitalitetskräm. Med det kan du rensa hårbotten är mycket effektivare än schampo. Om du har problem med curls, deras utseende, uppmärksamma de populära recepten, som innehåller naturliga ingredienser. Förbereder en blandning av egna händer från de tillgängliga produkterna. Detta är det enklaste, billigare och effektiva sättet att förbättra hårkvaliteten.

Användbar åtgärd

Curls blir snabbare för att bli smutsig och det finns ökad greasiness? I det här fallet är det nödvändigt att utföra proceduren för hårbottenskrubbning. Genom att använda skrubbblandningen löser ett antal problem:

 • Förfarandet stimulerar blodflödet till hårlökarna, förbättrar deras näring och accelererar tillväxten.
 • Tar bort död hud och feta sekret, gör att huden kan andas.
 • Förbättrar hårets utseende.
 • Det avlägsnar perfekt stylingmedel och silikoner från schampon och balm som täpper till porer och förhindrar att huden mättas med syre.
 • Skurning är bra att göra innan någon kosmetisk procedur, som en närande hårmask. Renad från döda partiklar och smuts, absorberar hårbotten effektiviteten mer effektivt.

Att göra en användbar komposition hemma är lätt. För dessa ändamål behöver du kosmetiska oljor och skrubbande partiklar (salt, kaffe, fräsade ben av frukt). Efter applicering av skrubben kommer en naturlig hårmask att vara mycket användbar. Det närmar huden med fördelaktiga ämnen och lindrar irritation.

Hur man förbereder huden

Om du vill att skrubben för hårbotten ska få maximal nytta, bör du noggrant förbereda. Innan proceduren, se till att det inte finns några sår eller sprickor på huden. Om krullarna är feta, tvätta dem. Något vått hår dividerat med avskiljning, för att inte skada huden och förhindra att håret smälter. Därefter appliceras försiktigt ett peelingmedel. Låt blandningen stå i tio till tjugo minuter. Massage aktivt, skölj sedan kompositionen med vatten först, skölj sedan håret med schampo.

Frekvensen för rengöringsproceduren hemma beror på hårets typ. Med friskt hår ska det utföras en gång i veckan. Om de är tunna, torra eller skadade, varannan vecka. Kursens längd är tre månader, efter ett tag är det önskvärt att upprepa det. Om krullarna nyligen har målats, eller var markering, laminering, bör du avstå från att skrubbas.

I följande fall rekommenderar trichologists att använda det:

 • Om du behöver öka mängden fett i epidermis
 • Med hyperkeratos (förtjockning av hudens stratum corneum);
 • Med mjäll och seborré
 • För att stärka håret, om det är en liten förlust
 • För att påskynda hårväxten och ge hårvolymen och pompen.

Det finns också kontraindikationer för denna procedur. Scrub rekommenderas inte för att rengöra hårbotten om det finns sår eller sprickor, och huden är känslig eller mycket torr, liksom med skallighet eller med riklig håravfall. Om cancer tumörer diagnostiseras är det bättre att konsultera en läkare före förfarandet.

De bästa scrubsna lagade hemma

Shampoos som används av kvinnor och män för att rengöra huden och håret från ackumulerat damm och smuts, löser bara problemet delvis. Detta är direkt relaterat till hårets struktur: det yttre skalet har en skyddsfunktion och består av mikrochips, under vilka dammpartiklar, hårstensrester samt sönderdelningsprodukter av toxiner, fria radikaler och subkutant fett som produceras av talgkörtlar ackumuleras.

Om håret har blivit skört, klibbigt, oljigt, förlorat friskhet nästa dag efter tvätt - det är dags att vända sig till denna åtgärd.

Förutom att ta bort naturliga föroreningar, kommer en hårbottenkrubb att vara användbar för kvinnor och män som lider av olika typer av mjäll, inklusive fet seborré. Det kommer att rengöra sebaceous kanaler och säkerställa andning av hårsäckarna. Beroende på graden av påverkan kan scrubs indelas i två typer: att rengöra hårbotten (appliceras endast på rötterna) och för att rengöra hårbotten och hårskalan (produkten appliceras på hårbotten och längs hela längden på håret).

Den enda nackdelen med skrubba: besväret med appliceringen. Därför måste du ta hand om det innan du går igenom det, det är bättre att göra det i badrummet. Det mest kända och effektiva reningsmedlet är blandningar baserade på brunt socker och havssalt. Övning av skrubbning rekommenderas inte mer än en gång varannan vecka.

 • Diabetes. Ett av de enklaste recepten som du behöver: en tesked schampo eller balsam en matsked av brunt socker och någon kosmetisk olja; några droppar eteriska oljor av lavendel och tea tree. Det rekommenderas inte att använda teolja för torrt hår.

Blanda alla ingredienser, applicera på rötterna och längs hela längden på locken, massage. Låt blandningen stå i tre minuter, skölj sedan. Om håret verkar fet, tvätta det igen med ett vanligt schampo och använd sedan balsam eller balsam. En sådan enkel metod hjälper till att snabbt rensa hårbotten och håret, ger lätt kamning och mjuknar.

Mjölkhuvudskalning

En av de mest effektiva och användbara metoderna för mjällborttagning är skalpskalning. Metoden är att exfoliera döda hudpartiklar som utgör mjäll. Scrub för hårbotten hjälper till att bli av med mjäll och förbättra blodcirkulationen, vilket i sin tur stimulerar hårväxten. Det finns olika scrub recept: färdiga produkter som kan köpas i affären, och hemgjorda produkter, med kaffe, henna, salt, ägg, läsk, kosmetisk lera, socker, aromoljor.

Varför behöver du?

Huden på en persons huvud är mycket känslig, eftersom det är under konstant påverkan av styling, torkning, damm, kosmetika, som tenderar att ackumuleras på huden och håret. Skalning av hårbotten hjälper till att bli av med mjäll genom att eliminera möjliga orsaker: talg, rester av kosmetika för hår. Dessutom rekommenderas att man gör en hårskrubbe för alla, oberoende av närvaron av mjäll, särskilt på kvinnohår, som ofta utsätts för skadliga faktorer i omvärlden.

Viktiga rekommendationer

Den typ av peeling rekommenderas att välja baserat på problemet med hårbotten. Dess olika typer skiljer sig åt i graden av aggressivitet. Därför, om det inte finns några uppenbara problem med huden, men bara det är nödvändigt att förbättra hårets tillstånd, ge volym, fluffiness och förhindra deras förlust, bör du välja de mest godartade alternativen för scrubs. Peeling rekommenderas inte för personer som har hittat:

 • Löst, torrt hår och hud;
 • en hög grad av skallighet
 • svullnad;
 • sår och skär på ytan av hårbotten.
Tillbaka till innehållsförteckningen

Hemskalar

Hemmagjord hårskrubba består av naturliga ingredienser, som är en av dess främsta fördelar. Sådana komponenter är relativt mindre aktiva men kan inte orsaka hårskador. Ofta läggs inköpta komponenter till den naturliga kompositionen, vilket bidrar till att öka skelets effektivitet och ge effekten närmare salongen.

Recept med salt och läsk

Scrub för hårbotten med salt är en av de mest populära peeling alternativen. Saltpartiklar hjälper till att rengöra det keratinska skiktet, eliminera mjäll och ge hårlättheten. Detta recept använder havsalt, fint salt. För kort hår behöver du 2 matskedar salt, för långa är beloppet dubbelt. En proportionell mängd vatten sättes till saltet, varefter den resulterande massan försiktigt gnids i huden. Efter skrubbning rekommenderas att inte tvätta av skalan i ytterligare 10 minuter och tvätta sedan håret med schampo.

Skrubb med soda hör till effektiva, men ganska aggressiva, peelingalternativ. Eftersom läsk har förmågan att bli av med överskott av talg, rekommenderas det för fet hår. Två matskedar soda utspädd med antingen 2 skedar varmt vatten eller 2 skedar schampo, och appliceras sedan på huden med massagerörelser. Peeling med läsk bör inte hållas länge på håret: det rekommenderas att tvätta det direkt efter massage.

Skrubbning med läsk är kontraindicerat för ägare av torrt hår.

Använda ägg

Detta recept, förutom mjäll effekten, ger också näring till huden och är fördelaktigt för håret som är benäget för torrhet. Ta 1 äggula, blanda med en matsked citronsaft och tillsätt några droppar eterisk olja. Blandningen appliceras i hårbotten med massagerörelser och lämnas i 5 minuter. Peeling tvättas av på vanligt sätt, med hjälp av schampo.

Peeling aromoljor

Denna typ är populär på grund av aromen av kompositionen som följer med förfarandet och efter att dess slutfördhet är kvar på håret. För en peeling bas för mediumlångt hår krävs 2-3 tesked grovt eller medelhaltigt salt, vilket kombineras med burk utspätt med vatten i ett förhållande 1: 1. Lägg sedan till den eteriska oljan, som valts i enlighet med problemet. För att bli av med mjäll, rekommenderas att välja ett te eller eukalyptus, för att skapa en balans mellan talg, cederträ eller citronolja passar bäst. Skalning med aromoljor appliceras på samma sätt som tidigare recept, men i slutet av detta förfarande rekommenderas att göra en extra närande mask.

Clay rengöring

Att bli av med irritation i hårbotten och stärka svaga och smala krullar hjälper till att skrubba utifrån kosmetisk lera, som kan köpas hos alla butiker av kosmetika och hushållskemikalier. Efter att ha kombinerats med varmt vatten blir leran en pastig konsistens, vilket gör det enkelt att applicera. Skrubba appliceras längs hela längden på krullarna med början från rötterna och tvättas av i 10-15 minuter.

Sockerskalning

Sockerrengöring är lämplig för gles och svagt hår. En matsked med shortbread-socker kombinerar med schampo i ett 1: 1-förhållande. För att göra förfarandet mer aromatiskt, och peeling mer visköst för att underlätta appliceringen, kan du lägga till några droppar eterisk olja. Sedan appliceras peeling genom att massera huden, lämnas i 5 minuter och sköljdes med rinnande vatten.

Henna städning

Henna säljs i form av krossade bitar av bark, så den här skelningen bidrar till att bli av med mjäll och oljig hud under lång tid. Färglös henna används i denna procedur, men du kan också använda färg om du vill ge ditt hår en viss nyans. Innehållet i hennapåsen späds med varmt kokt vatten, omröres till ett krämigt tillstånd och väntar på att blandningen svalnar och blir en trevlig temperatur för applicering på huden. Vidare appliceras blandningen på huden, lämnas i 10 minuter och tvättar håret tills alla henna bitar tvättas bort.

Kaffe recept

Egenskapen av denna metod är att kaffe tenderar att ge håret en mörk nyans, så det är inte rekommenderat att göra proceduren på blont hår.

Kaffe peeling anses vara en delikat sätt, därför är det lämpligt även för känslig och irriterad hårbotten. Malt malet kaffe eller kakaopulver kombineras med vatten eller schampo i lika stora mängder beroende på hårets längd och gnidas sedan i hårbotten med massagerörelser. Tvätta omedelbart efter proceduren.

Handla produkter för mjällskalning

För de som föredrar pålitliga och färdiga produkter till populära, hemlagade metoder finns det ett flertal märken som gör hårskalningsprodukter: Schwarzkopf, Wella, Teotema, Dikson, Natura Siberica, Utena, Paul Mitchell, Kerastase, Loreal, Beyond och andra. Förutom sköljande krämer har specialiserade schampon, vätskor, masker och skrubber en exfolierande effekt. Fördelen med att köpa skalningsverktyg är att de är smal specialiserade för att ta bort ett visst problem på detta sätt, vilket gör rätt produkt lätt att välja och tillämpa.

Hur man applicerar scrubs och skalar i hårbotten för att bli av med mjäll?

För att effektivt avlägsna mjäll kan du använda en speciell skrubb. Som ett resultat av användningen uppstår skalning av döda hudpartiklar. Således kan du permanent bli av med problemet med mjäll.

Användningen av scrubs för hårbotten bidrar till bättre blodcirkulation, vilket har en positiv effekt på hårväxten. Låt oss ta reda på vilka professionella verktyg som bör föredras och överväga recepten för att göra scrubs med egna händer.

Fördelarna med komplex behandling

Scrub för hårbotten används inte lika ofta som andra kosmetiska vårdprodukter. Många kvinnor vet inte ens att det finns sådana droger. Och förgäves, för att hårbotten förorenas så snabbt som ansiktets hud och kräver därför ytterligare rengöring.

Med verktyget kan du uppnå följande positiva resultat:

 • Djuprengöring av övre stratum corneum.
 • Eliminering av sebaceous trängsel och förbättrad blodtillförsel till glödlamporna.
 • Mjäll behandling.
 • Sebaceous körtlar börjar att fungera normalt.
 • Ökad tillgång till syre i hårbotten.
 • Rengöring av hår från kemiska rester.

Hur man gör hemma?

Du behöver inte springa till affären och leta efter färdiga scrubs, du kan laga dem själv hemma.

Vad är bättre att välja som en scrubbing ingrediens och varför?

Att skrubba hårbotten kan du hämta naturliga ingredienser, bland annat:

  Salt - det rengör huden från döda partiklar och gör håret ljus. Salt måste tas hav, litet.

Om håret är kort, ta sedan 2 msk. l. salt, för länge - lite mer. Därefter tillsätts en liten mängd vatten och massan gnids i hårbotten. Soda - effektiva, men ganska aggressiva medel. Den är lämplig för fet hår, eftersom det förstör överskott av talg.

Vid 2 msk. l. soda tas så mycket vatten eller schampo. Massage i huden. Inget behov av att hålla denna blandning på huvudet under lång tid. Det tvättas av direkt efter applicering. Om håret är torrt är det förbjudet att använda soda! Kosmetisk lera - drar ut smuts från porerna, tonar epidermis.

Lera späds med vatten till tillståndet av gräddfil, gnidas i hårbotten och lämnas i 15-20 minuter. Ett sådant verktyg bör hjälpa till att bli av med mjäll medan du rengör huden.

Vilka ingredienser ska läggas till och vad är deras fördelar?

Följande ingredienser kan också sättas till scrubs, som alla har en ytterligare fördelaktig effekt på hårbotten:

  Äggula - närmar hårbotten, eliminerar effektivt mjäll. Några essentiella oljor (bokstavligen några droppar) och citronsaft läggs till äggula.

Verktyget appliceras i fem minuter, medan det måste skrivas in i huden. Därefter sköljs med schampo. Malt kaffe. Lämplig för känslig hud.

För beredning av medel som tagits på 2 msk. l. naturligt kaffe och salt.

Lägg sedan till 1 msk. l. druvolja. För att påskynda hårväxten med hjälp av scrubs kan du också använda olika kryddor.

Tar 4 ssk. l. grunderna, sedan tillsattes 1 tsk. markerad rödpeppar och kanelpulver. För att förbättra effekten av blandningen kan du lägga till 2-3 droppar kanelolja eller peppartinktur.

Grundrecept

Med havregryn är det nödvändigt att vara försiktigare, eftersom det är svårt att tvätta dem.

 1. Alla komponenter blandas i en lämplig glas- eller plastbehållare strax innan de appliceras på huvudet.
 2. De appliceras på förvättat hår, i cirkulära massagebevegelser.
 3. Beroende på kompositionen hålls skrubben på huvudet i 10 minuter eller mer.
 4. Därefter tvättas strängarna väl och om så önskas appliceras en fuktgivande mask.

Sockerbaserad

Socker behöver en annan mängd beroende på hårets längd. Som en standard, ta 2 msk. l. brunt socker. Det blandas med schampo, vilket inte irriterar huden. Lera, eteriska oljor eller olika örter kan sättas till skrubben. Detta bör göras noggrant, eftersom det ibland orsakar allergiska reaktioner.

För djup rensning

I detta fall används salt och olivolja. De kommer att ta bort mjäll, stimulera hårväxt och torka inte ut huden.

 • 2 msk. l. havsalt.
 • Några citronsaft.
 • Vegetabilisk olja, företrädesvis olivolja (tagen ca 1 msk. L.).
 1. Allt är blandat och appliceras på huvudet vid hårets botten.
 2. Masseras i 5 minuter.
 3. Därefter tvättas allt med schampo.
 4. Om oljan är kvar på håret, tvätta den igen.

Professionella verktyg

Professionella verktyg bör inte användas så ofta. Allt beror på mängden mjäll och fet hår. Professionella rekommenderar att du använder det här verktyget inte mer än en gång i veckan, vissa personer kanske behöver det bara 2 gånger i månaden.

Vilket är bättre att välja med detta problem?

 • Havtorntorka Natura Siberica. Verktyget syftar till att lösa följande problem:
 1. Noggrann borttagning och rensning av huvudet från döda celler.
 2. Förbättring av mikrocirkulationen i regionen av perikardärzonen.
 3. Fullständig eliminering av mjäll.
 • Skrub Kapous, med en rengöringsbas. Betydar det ryska varumärket Kapous Professional. Medlen innehåller:

  1. Valnötmikropartiklar.
  2. Burdock extrakt.
  3. Kamillextrakt.
  4. Nettle base.

  Dessa komponenter är avsedda för exfoliering av keratinerade partiklar, medan verktyget lugnar irriterad hud, tonar den och också kämpar med svampen som orsakar torrhet i huvudet. Verktyget rekommenderas att applicera 2 gånger i månaden.

 • Kaaral Rening. Skrubbe innehåller inte konserveringsmedel och andra kemiska tillsatser, det kan användas varje vecka. Som en del av proteinerna tillsätts proteiner, essentiella oljor, aminosyror, kollagen, valnötpartiklar som en exfolierande bas, de eliminerar flingning och mjäll och ricinoljan stärker och mjukar hårrötterna.
 • Är det möjligt att använda skal?

  Du kan också använda skal för att bli av med mjäll. De visar sig positivt i kampen mot sjukdomar som seborré och håravfall. Dessutom har användningen av peeling en stimulerande effekt på hårväxten och reglerar utsöndring av saltlösning.

  Det finns flera typer av dem: slipande, enzymatiska och sura. Till exempel, sura skalning i kampen mot mjäll är ännu effektivare än scrubs. Rengöring av huden på huvudet är gjord med speciella lösningar. Fruktsyror, enzymer, alfasyror, vitaminer är deras del.

  Scrub är ett effektivt sätt att bli av med mjäll. Du kan själv göra det här verktyget, men om det inte finns mycket tid, är det bättre att köpa det i butiken. Det är bara nödvändigt att välja den mest lämpliga för hårtyperna.

  Skal scalp scrub: egenskaper för beredning och användning

  Skräphuvudskrubba är ett utmärkt verktyg som löser flera problem på en gång. Förutom att eliminera seborré, läker det huden, gör håret renare och vackrare. Du kan använda både inköpta produkter och lagas hemma.

  Skrubbning eliminerar effektivt smuts, döda celler, främjar den snabba tillväxten av nya, utan att bortse från håret, vilket gör dem skina, lätta och voluminösa.

  Användningen av skrubb för hårbotten

  Många kosmetika är endast avsedda för hårvård. Om deras förlust, för tidigt grått hår och mjäll observeras, indikerar detta uppenbara problem med hårbotten.

  Användningen av skrubb hjälper till att förbättra blodcirkulationen, förberedelsen av epidermis vid applicering av reducerande eller terapeutiska läkemedel. Skaldskalor fungerar enligt följande:

  • öppnar syretillträdet till cellerna, vilket bidrar till deras aktiva andning;
  • avlägsnar porförorening, upplösning på grund av organiska syror;
  • feta trådar är mindre förorenade;
  • förbättrar hårets utseende.

  Populära mjäll Scrubs

  Sea Buckthorn Scrub Natura Siberica

  Denna kosmetiska produkt utför flera funktioner på en gång:

  • avlägsnar försiktigt smuts och döda celler;
  • förbättrar mikrocirkulationen runt rotzonen;
  • helt eliminerar mjäll.

  Sammansättningen av skrubben innehåller följande komponenter:

  • Marockansk olja och Altais havtorn gör håret starkt tack vare ökad keratinproduktion.
  • Extrakt av Yakut Kyslitsy, Calendula och Wild Siberian Peppermint - Återställ och närma huvudets dermis, förhindra håravfall.

  Från kontraindikationer förblir individuell intolerans mot komponenterna.

  Kapous rengöring skrubba

  Denna kosmetiska produkt av det ryska varumärket Kapous Professional. Det tjänar till att återfuka huvudets hud, djupt rensning, mättnad av hårsäckarna med syre och förhindra håravfall.

  Sammansättningen av skrubben innehåller följande komponenter:

  1. Valnöt extrakt. De renar de övre lagren av epidermis, tar bort toxiner och döda celler, vilket förhindrar utveckling av dermatit.
  2. Extrakt av burdock, kamille och nässla. De kännetecknas av en lugnande, antiseptisk, antiinflammatorisk effekt. Tack vare dem, får hårbotten färskhet.
  3. Peroktonolamin. Det förhindrar bildandet av svampar och mjäll, återställer den balanserade vitala aktiviteten hos celler. Tack vare honom utförs den naturliga förstärkningen av epidermis skyddsfunktioner.

  Kontraindikationer inkluderar individuell intolerans mot komponenterna.

  Kaaral Rening med exfolierande effekt

  Detta är en italiensk kosmetisk produkt som kännetecknas av dess naturliga sammansättning. Det finns inga konserveringsmedel, paraffiner, kemiska färgämnen och smaker.

  Vid utveckling används endast naturliga komponenter. Tack vare dem blir hårsäckarna starka och skapar en skyddande film i hårbotten och hindrar dem från att torka ut.

  Kompositionen innehåller följande komponenter:

  När du använder scrub peeling, mjäll och hårrötterna är mjuka och slitstarka.

  Förutom individuell intolerans finns inga fler kontraindikationer.

  Matrix Biolage Scalpsync

  Detta är en peeling scrub som är utformad speciellt för professionell användning i en skönhetssalong. Verktyget tar bort överlägset talg på huvudets dermis. Perfekt för fettigt hår.

  Effekten av en kosmetisk produkt reduceras till avlägsnande av epidermis döda celler, deras förnyelse och stimulering av blodcirkulationen.

  Skrottens särdrag i en trevlig arom och känslig konsistens. Kompositionen innehåller sådana aktiva beståndsdelar som unga aprikoskärnor och pepparmint-extrakt.

  Applicera på hårbotten med en gnidningsrörelse. Håll i 2-3 minuter och skölj med vatten. Applicera en gång var 7: e dag. Från kontraindikationer noteras individuell intolerans mot komponenterna.

  Farmavita

  Verkan av detta verktyg syftar till att rensa täppta porer, normalisering av lipidbalansen i huvudets och hårets hud. Kompositionen innehåller följande aktiva substanser:

  • jojobaolja;
  • växtekstrakter av Medelhavet örter.

  Applicera produkten i hårbotten, varsamt massage i 5 minuter. Ta bort kompositionen med en medicinsk schampo. Utför lätta cirkelrörelser med fingertopparna, från templen till huvudets nacke.

  Applicera skalning 1 gång om 10 dagar. Rekommenderas inte för personer med individuell intolerans mot komponenterna.

  LebelCool Orange Scalp Conditioner

  Denna skrubb är utmärkt för att rensa torr eller oljig hårbotten. Förutom djuprengöring har verktyget en peeling och antiinflammatorisk effekt. Noggrant utvald komposition bekämpar håravfall, förbättrar blodcirkulationen, stimulerar tillväxten av nytt hår.

  Följande aktiva ingredienser har använts vid utvecklingen av denna kosmetiska produkt:

  • apelsinolja;
  • pepparmint;
  • jojobaolja;
  • bambu root extrakt.

  Applicera skrubba till våt hårbotten med lätta massage rörelser. Låt på i 2-3 minuter, skölj med vatten och schampo. Applicera en gång var 7: e dag. Rekommenderas inte för personer med individuell intolerans.

  BarexExfoliating Gel Joc Care

  Denna mjällkräbb rekommenderas att användas i kombination med speciella schampon. På grund av den fuktgivande effekten och astringent verkan, rengörs huvudets hud effektivt av smuts och talg.

  Kompositionen innehåller följande aktiva beståndsdelar:

  • trimetylglycin;
  • häxhasel
  • jojoba mikrosfärer.

  Innan du applicerar skrubbehuvudet vått. Gnid kompositionen i huden i 3-5 minuter. Att utföra terapeutiska aktiviteter en gång i veckan. Från kontraindikationer avger en allergisk reaktion mot en viss komponent.

  Carita Revitaliserande skrubb för hårbotten

  Denna kosmetiska produkt med regelbunden användning bidrar till följande effekt:

  • skonsam rengöring av hårbotten från död hudkontaminering;
  • förbättrad mikrocirkulation;
  • mättnad av hudceller med syre;
  • ger håret en fiskelinje, lätthet av styrka, volym.

  Applicera skrubb kan vara för vilken typ av hår som helst. I de aktiva komponenternas roll är: solrosfrön, jojoba-mikrogranuler.

  Applicera produkten på huden, gnid i 2 minuter. Tvätta av med schampo och varmt vatten. Att göra sådana händelser 1 gång på 7-10 dagar. Från skrubben för att vägra människor med allergier mot en av komponenterna.

  Gör mjällskrubb hemma

  Den som vill bli av med mjäll kan få inte mindre effektiv skrubb hemma. Du kan använda följande recept:

  1. Baserat på lera. Denna produkt är idealisk för torr och känslig hud. Dess åtgärd reduceras för att rensa huden från smuts som har ackumulerats i porerna. Regelbunden användning av skrubbar främjar tillväxten av nya celler, vilket ger en tonisk effekt. Använd peeling med lera bör vara omedelbart efter beredning. För att göra detta, ta lera och kombinera med vatten för att få en komposition liknande konsistens mot gräddfil. Gnid i hårsäckarna, lämna i 10-15 minuter. Ta bort med schampo, avsluta med balsam. Applicera en gång i veckan. Denna produkt har inga kontraindikationer.
  2. Baserat på kaffe. För beredning av scrub lämpliga råa och kokta unga korn. Det första alternativet gör att du kan få en hårdare produkt, så att den är perfekt för fet hår och riklig mjäll. Kokt spannmål lämplig för känslig hud. Blanda 40 g kaffe och 20 ml ricinolja. Tillsätt 3 droppar kanelolja, tack vare vilka trådarna kommer att lysa. Applicera en skrubb på hårbotten, utför en ljus massage, lämna i 15-20 minuter, skölj med schampo. Effekten av denna produkt reduceras till djup rensning av huden, normalisering av talgkörtlarna och eliminering av mjäll. Applicera 1 gång per vecka. Av kontraindikationerna noteras endast enskild intolerans.
  3. Baserat på salt. Blanda följande komponenter: 60 g salt, 40 g grön lera, 20 ml vatten, 2 droppar ylang-ylang. Den resulterande homogena massan appliceras på hårbotten. Procedurens varaktighet är 5 minuter. Tvätta av med tvålvatten utan schampo. För behandling av mjäll användning en gång i veckan, och för förebyggande - en gång i månaden. Skrubbe perfekt exfoliates och rengör huden. Applicera på fet hårbotten. Från kontraindikationer noterade närvaron av sår på huvudet, känslig hud.

  Ska scrubs lindra mjäll, TOP-6 professionella produkter och hemlagade recept

  Mjölk är ett problem som berör både den vackra halvan av mänskligheten och männen idag. Detta är en riktig patologi, som måste hanteras med alla möjliga metoder och medel. I denna artikel kommer vi att berätta vad som är bättre att använda en skrubb för ett huvud för mjäll, seborré. Vi berättar om fabriksförberedelser, dela recept för hur man gör ett hemskrubba själv.

  Princip för verksamheten

  Strukturen hos ett mänskligt hår är utformat så att en stor mängd smuts och damm ackumuleras under dess keratin vågar för hela dagen. Shampoo kan inte klara det här problemet helt. De rengör huden, men skyddar inte krullarna, föroreningar visas fortfarande snabbt. Därför bryts krullarna ofta, ser ohälsosamma ut. På kort tid får du en gammal look, och huden är täckt av mjäll. En obehaglig patologi utvecklas - seborré.

  För att förhindra skador på hår, använd regelbundet en speciell skrubb för huvudet från mjäll, seborré. Skrubbe är en rengöringsgel av heterogen struktur med slipmedel, som rengör hudens talgkörtlar.

  Användningen av detta verktyg är peeling, djup rensning av huden. Skalning krävs för noggrann förberedelse. Det finns en viss algoritm för handlingar. Det bör följas:

  1. Kontrollera hudskador, sprickor. Om det finns skador kan du inte använda en hårbottenskrubb för seborré.
  2. Därefter tvättar locken med schampo. Detta gäller för personer med fet hår.
  3. Tvättade strängar väl kam, dela genom avskiljning.
  4. Applicera en mjällskrubb. Gnid det i rötterna med massörrörelser, smörj hela hårets längd. Valet bör bero på hårets tillstånd.
  5. Efter 20 minuter tvättades alla med varmt vatten, tvättades med schampo.

  En viktig punkt! Hudskalning utförs en gång i veckan i 2 månader. Om du har några hälsoproblem med ditt hår, utför ett rengöringsförfarande två gånger i veckan.

  Fördelar och nackdelar

  Liksom med vilken kosmetisk procedur som helst har skalning av huden mot mjäll fördelar med nackdelar. Låt oss börja med de positiva ögonblicken. Användningen av rengöringsgel från seborré:

  • bidrar till förnyelsen av huden epidermis, dess regenerering;
  • aktiverar de subkutana cellerna;
  • läker, toner huden;
  • hjälper till att få mer syre i hårsäckarna så att de har bra blodcirkulation;
  • främjar hårväxten;
  • Resultatet är ganska snabbt - efter 2-3 procedurer.

  Den huvudsakliga nackdelen med förfarandet är det faktum att det förstör färg av de färgade trådarna. Han blir bleknad, inkonsekvent. Med en felaktig rengöring av huden blir situationen bara förvärrad. Att vara osäker på dina förmågor, överge experiment på dig själv, överlämna hårbotten till professionella som arbetar i en skönhetssalong.

  Kontra

  Inte varje kvinna har råd med en djup rensning av huden för att bli av med mjäll, klåda. Det finns flera kontraindikationer. De måste beaktas. Förbuden omfattar följande punkter:

  • ohälsosamma krullar (de är torra, sköra);
  • torr, överkänslig hud;
  • strängar faller starkt ut;
  • diagnosen cancer;
  • det finns individuell intolerans mot komponenterna i det använda läkemedlet;
  • alla kosmetiska procedurer som är associerade med håret (färgning, laminering);
  • skadad, skuren hud.

  Genom att försumma dessa kontraindikationer kan du förvärra problemet som löper risken att bli en katastrof.

  Professionell kosmetika

  Moderna kosmetiska företag som sysslar med produktionen av krullprodukter, säljer en mängd olika slipmedel. Det är omöjligt att rekommendera någon speciell av dem, för varje flicka ska välja ett läkemedel som passar hennes hår, hudegenskaper. Här är några av de mest populära verktygen som är populära bland tjejer:

  • Rengöringsgel med Argan Husk "Redken Glow Dry Gloss Scrub" - det bästa sättet att rengöra håret från lack, gel, mousse. Läkemedlet är dåligt skummad, så tjejerna måste spendera tillräckligt med tid för att tvätta den bort från de långa krullarna. Kostnaden för gelén är ca 1780 rubel.
  • Förberedelse på grundval av havtorn "Natura Siberica". Budgetalternativet, gjord med hjälp av vitaminer, olika eteriska oljor. Kostnaden för en kosmetisk produkt - 450-500 rubel. Han skumar illa, länge tvättas bort. Det kan förvirra strängarna, men dess effektivitet är tidtestad.
  • Rengöringsmedel med tillsats av bambuxtrakt "Ollin Professional". Inhemsk produkt, kostar 500-600 rubel. Det har inga fasta ämnen, det har en mjuk konsistens. Det rekommenderas att applicera det på personer med fet hår.
  • "Davines Avgiftning". Innehavare av torr hud och människor som ständigt kämpar med problemet med att falla ut av strängar kan köpa denna produkt. Dess kostnad är cirka 2000 rubel. Det har konsistens av schampo, så det används oftare än 1 gång per vecka. Curls blir mjuka, silkeslen, glänsande.
  • Med tillsats av havssalt "Christophe Robin". En dyr spa-behandling. Det kostar 3200 rubel, men resultatet av att applicera det är synligt efter den första skalningen. Förutom havssalt innehåller den också vitaminer, olika eteriska oljor.
  • Reuzel är idealisk för personer med kort hår. Det är värt 1500 RUB. Det klarar sig perfekt med mjäll, tvättar bort kosmetiska produkter med trådar.

  Hemlagad beredning

  Det är inte nödvändigt att spendera stora pengar för att ha en handskrubbe för djup rensning av huden. Du kan hemma från enkla produkter för att förbereda skumrengöringsmedel. Låt oss presentera några användbara recept:

  • Det enklaste receptet är att basera salt, socker, späd dessa ingredienser i vatten eller i eterisk olja. Det är bättre att använda olja som en vätska, så fasta partiklar av salt eller socker kommer inte att repa på huden.
  • Om du vill att rengöringsgelen ska skumas, tvättas lätt bort från hårets huvud, bereda en produkt baserad på socker, salt och olja, tillsätt lite schampo till den resulterande beredningen.
  • Salt, socker, utspätt med olja, blanda med 1 tsk. markerad rödpeppar med kanel. Få en skrubb, lindrar sig från mjäll, vilket bidrar till den snabba tillväxten av strängar. Var noga med att tvätta den med en avkok av kamomill.
  • Med ökad hudkänslighet är det bättre att späda socker och salt i kefir, yoghurt.
  • Med ökad fet hud, späd sockret eller saltet i äppelcidervinäger eller i blå lera. Om du tar leran, var snäll och observera att den slipande komponenten måste vara närvarande i mängden 3 gånger mer.
  • Med ökad torr hud, salt, socker, skild i honung med grädde. Verktyget appliceras i 15 minuter. Den tvättas av med schampo. I stället för grädde är det tillåtet att använda aloejuice eller ägg. Det viktigaste är att uppnå en tjock konsistens av skrubb.

  De som vill ha en trevlig arom av trådarna efter avskalningsproceduren bör lägga till aromoljor, produkter som har en trevlig lukt. Till exempel blomblad, kaffekorn.

  Hjälmlagda slipmedel för hår är effektiva när de används ordentligt. Snabba resultat kan inte uppnås under alla omständigheter. Om det behövs bringar du ditt utseende i ordning, kontakta en skönhetssalong, men var medveten om att professionella tjänster kommer att behövas flera gånger, för att bli av med mjäll är en behandling som tar mycket tid och kräver tålamod.

  Skrubb för hårbotten hemma, recensioner

  Skurar du händer, kropp, ansikte och jämn häl? Och du glömde noga på hårbotten? Under tiden behöver denna sida en bra rengöring av inte mindre än resten. Och hjälp i denna skrubb från vad som är i köket!

  Skrubb för hår och hud - fördelar och fördelar

  Scalding för hårbotten ger stora fördelar:

  • Eliminerar återstoden av kosmetika;
  • Adsorberar talg, reglerar sekret av talgkörtlarna;
  • Tar bort döda partiklar av epidermis;
  • Gör håret friskt, starkt och tjockt.
  • Stimulerar blodcirkulationen;
  • Accelererar tillväxten av strängar;
  • Bereder huden för effekterna av terapeutiska masker.

  Abrasiv bas - en pantsättning av bra skrubba

  Sammansättningen av hemskrubben innefattar nödvändigtvis fasta partiklar som rengör epidermis från smuts och gamla celler. De kan vara:

  • Salt för huvudet - ett av de bästa sätten. Det är bäst att ta havet, men kommer att passa och enkelt. Titta noggrant på sin storlek - böterna kommer att lösa upp snabbt och får ingen effekt, för grovt salt kan skrapa huden.
  • Skalade nötter eller ägg, krossade i en murbruk, mixer eller kaffekvarn. Vissa lägger till valnötkärnor eller till och med mandlar. Var försiktig så att de skarpa partiklarna inte skadar huden.
  • Krossade fruktben - druva, aprikos, persika;
  • Krossad spannmål - bovete, havregryn, ris;
  • Naturlig kaffe;
  • Socker och granulat - används ofta, men kräver en bra tvätt, annars kommer håret att vara klibbigt;
  • Bakpulver är otroligt till hjälp. Många tjejer kan även ersätta schampo med natron.

  Home Scrub Recept

  Skruva i hårbotten hemma, nästan inte på något sätt sämre än dyra märkesvaror. Vi erbjuder dig ett dussin av de mest effektiva recepten. Du kan välja något!

  Recept 1 - klassisk
  • Socker eller salt (hav eller matlagning) - 2 msk. l.
  • Vatten eller basolja (olivolja, jojoba, druvfrö, mandel, avokado) - 2 msk. l.
  1. Blanda ingredienserna till en tjock uppslamning.
  2. Applicera skalning på rötterna från baksidan av huvudet till pannan.
  3. Massage försiktigt huden och tvätta mitt hår med schampo.

  Medel kan appliceras både på torrt och på våtlås. I det senare fallet kommer slipande partiklar att repa huden mindre.

  Recept 2 - med blå lera

  Lera är ett utmärkt adsorbent. Som en del av hemskrubbe rensar den perfekt rötterna för överflödigt fett, smuts och toxiner.

  • Pulverblå lera - 1 msk. l.
  • Slipmedel - 3 msk. l.
  • Vatten - 2-3 msk. l.
  1. Vi blandar ler med ett slipmedel.
  2. Häll i lite vatten - det ska göra en pap.
  3. Applicera kompositionen på våta rötter.
  4. Vi masserar 5 minuter.
  5. Vi väntar på ca 10 minuter för att agera lera.
  6. Mitt huvud med schampo.
  Recept 3 - med äppelcidervinäger

  Förbättrar blodcirkulationen, normaliserar talgkörtlarna, accelererar hårväxten.

  • Slipmedel - 2-3 msk. l.
  • Äppelcidervinäger - 2 msk. l.
  1. Blanda ättika med slipmedel.
  2. Vi utför ett allergiskt test på armbågens insida.
  3. Om det inte finns några problem, använd en hudskrubber.
  Recept 4 - honung och grädde

  Detta recept är idealiskt för torr hudtyp.

  • Slipmedel - 3 msk. l.
  • Honung - 1 msk. l.
  • Cream - 1-2 msk. l.
  1. Vi kombinerar honung (flytande eller bränt) med slipmedel.
  2. Späd denna blandning med rik grädde.
  3. Applicera produkten på huden.
  4. Massa och lämna i ca 10 minuter.
  5. Tvätta av med rent vatten.
  Recept 5 - med aloe juice

  Ett annat effektivt botemedel mot huvudets torra hud, vilket gör håret lydigt och fuktigt.

  • Slipbas - 3 msk. l.
  • Aloe juice eller löv.
  1. Abrasiv bas utspädd med aloe juice.
  2. Om så önskas kan du ta bladen och hugga dem mycket fint. Verktyget ska vara ganska tjockt.
  3. Smörj huden med skrubba.
  4. Massage och tvätta av.
  Recept 6 - Näringsskrubb

  Detta recept är universal. Det är bra för vintersäsongen, när hår och hud torra hattar.

  • Honung - 1 msk. l.
  • Äggula - 1 st.
  • Cognac - 3 msk. l.
  • Basolja - 3 msk. l.
  • Slipmedel - 3 msk. l.
  1. Blanda äggula, brandy, smör och honung.
  2. Lägg ett slipmedel för att lämna en tjock blandning.
  3. Applicera den på rötterna, massage i 10 minuter.
  4. Tvätta av med varmt vatten och schampo.
  Recept 7 - Skumbildning
  • Shampoo - 2 msk. l.
  • Basolja - 1 msk. l.
  • Slipmedel - 3 msk. l.
  1. Blanda schampo med olja.
  2. Häll slipmedel.
  3. Applicera en liten del av skrubben i hårbotten.
  4. Churn, massage och sköljning.
  Recept 8 - för känslig hårbotten typ

  Gör håret starkt och tjockt, fuktar huden helt.

  • Slipmedel - 2 msk. l.
  • Yoghurt, kefir eller gräddfil - 2 msk. l.
  1. Fyll den slipande jästa mjölkprodukten.
  2. Applicera produkten på hårbotten.
  3. Massera, vänta 10 minuter och tvätta mitt huvud med schampo.
  Recept 9 - Peppar och kanelskrubba

  Det aktiverar tillväxten av strängar, ger dem en trevlig arom, rengör hårbotten noggrant.

  • Grönsaker - 2 msk. l.
  • Basolja - 2-3 msk. l.
  • Kanel - 2 msk. l.
  • Slipbas - 1/3 kopp.
  1. Kombinera kanel och peppar.
  2. Lägg till ett slipmedel.
  3. Häll i basoljan - blandningen ska bli ganska tjock.
  4. Applicera det på vått hår, massage och lämna i några minuter.
  5. Tvätta av med schampo och skölj strängarna med ett starkt kamillextrakt.
  Recept 10 - Havssalt och Lök

  Det stimulerar tillväxten av strängar, och stärker också rötterna.

  • Havssalt - 0,5 koppar;
  • Lök - 1 st.
  1. Smaka choklad löken i en grötig stat.
  2. Blanda med havsalt. Blandningen ska vara som grädde och måste vara varm.
  3. Applicera det på trådar, massage, lämna i 20 minuter och tvätta av med varmt vatten.

  Eteriska oljor i hemskrubba

  Hårskrubba med eterisk olja ser ut så här:

  • Havsalt - 3 msk. l.
  • Balsam - 2 msk. l.
  • Essentiell olja - 2-3 droppar.

  Beroende på syftet kan du köpa någon av dessa estrar:

  • För att stärka rötterna - burdock;
  • Att fukta trådarna - rosor, kamomill, jasmin, salvia;
  • Mot det ökade fettinnehållet - citronmelé, citron, mint, ylang-ylang, lavendel, grapefrukt;
  • Från att falla ut - te träd, cederträ, tall;
  • Från mjäll - geranium, lavendel, citron, tea tree, orange.

  Utför proceduren om 1-2 veckor. De borde vara minst 3 och högst 6. Efter att ha uppnått önskad effekt, glöm dessa medel i flera månader. Kom ihåg att ofta skurning orsakar hudirritation.

  Vem ska inte göra en skrubb för hårbotten?

  Scrubs för hårbotten har ett antal kontraindikationer som måste beaktas:

  • Överkänslig hud;
  • Hud utsatt för allergiska utslag;
  • Förekomsten av sår, sprickor, nackdelar, pustulära utbrott, nyligen applicerade suturer.

  Några viktiga tips

  Slutligen kolla in urvalet av användbara tips som bara förbättrar resultatet av hemskrubbningar:

  • För oljig hårbotten, skal peeling göras en gång i veckan, och för normal och torr hud en gång i fjorton;
  • Gör alltid ett allergiskt test innan du applicerar produkten. Smörj huden på skålen på armbågen med kokad skrubbe, vänta 5 minuter och skölj sedan med vatten. Om det inte förekommer akne, rodnad eller klåda efter 2 timmar på det behandlade området, använd en skrubb för hår och huvud.
  • Tvätta inte håret före proceduren, lämna det mer smutsigt.
  • Om så önskas kan avskalning appliceras inte bara på rotzonen utan även på hela hårets längd;
  • Massage huden med mjuka, släta och gnida rörelser;
  • Skölj bort väl med rinnande vatten;
  • Under sista sköljningen, använd balsam samt örtkokning;
  • Torrt hår utan hårtork
  • Byt regelbundet scrubs så att huden inte är van vid samma recept.

  Titta på videon: Skrubb för husets hårbotten. Mycket enkelt och effektivt

  Titta på videon: Skrubb för hårbotten (semolina, druvfröolja)
  Titta på videon: Saltskrubb för hårbotten!

  Scrub för hårbotten, recensioner

  Folkets röst som du kan läsa just nu förtjänar din uppmärksamhet!

  "Jag lärde mig nyligen om hårskalning från en av mina flickvänner. Hon tittar noga på alla skönhetsnyheter och ser omsorgsfullt ut efter hennes hår. Men hon använder en dyr varumärkesskrubba, och jag bestämde mig för att ge företräde åt naturläkemedel. I sex månader har jag gjort en saltskrubbe med tillsats av en sked honung. Resultaten är fantastiska! Håret är mindre smutsigt, växer bättre och faller nästan inte ut. Mycket nöjd, jag rekommenderar det till alla. "

  Svetlana, 23 år gammal

  "Först syntes denna idé absurd mot mig! Hur är det - en hårskrubba?! Men en gång bestämde sig för att försöka på ett par recept. Gjord med burdockolja, honung, kefir och salt. Huden började andas, håret blev friskare, mjäll försvann nästan. Trots skepticism kommer jag fortsätta att använda den! "

  "Mitt huvud är mycket ofta, men tyvärr hjälper inte speciella schampon. Jag hörde från en vän om hårskalning och hittade några enkla recept på Internet. Uppriktigt sagt, hon trodde först inte att kaffe eller havssalt kunde göra vad det dyra schamponet inte kunde. Vad var min förvåning när hårbotten var helt ren! Hennes hår luktar fräscha, växer bättre och snabbare och blir jämn och silkeslen. "

  "Hår är mycket sårbart, det drabbas ständigt av olika yttre påverkan och stylingprodukter. Denna situation passade mig inte, eftersom den långa flätan alltid var min huvudsakliga dekoration. Jag bestämde mig för att ta hand om henne med hjälp av hemskrubb. Används havregryn i kombination med olivolja. Det är för tidigt att döma resultaten, men känslan av renhet är redan närvarande efter den första sessionen. "

  Margarita, 35 år gammal

  "Min skrubb passar mig inte alls! Det är så tröttsamt - att laga det, sätt det, vänta och tvätta sedan länge. Även om vänner säger att det inte är så svårt, men effekten är fantastisk. Förmodligen kommer jag att ha tålamod och försök mig fortfarande med det här verktyget. "

  Skrubb för hårbotten och hårtillväxt hemlagad recept

  Välsköttsbunden hårbotten är grunden för korrekt hårutveckling. Tjocka, starka och glänsande lockar växer bara från friska folliklar. Därför bör statusen för detta område av huden ges inte mindre uppmärksamhet än håret själv. Det genomgår samma processer som epitel av någon annan del av kroppen. Det är ständigt uppdaterade celler och ackumulering av dödsvågar. De rekommenderas att skrälla i tid för att förbättra andningens andning. Därför är skrubben ett viktigt medel för att upprätthålla renheten och hälsan hos hårbotten.

  Användningen av scrubs för hårbotten

  Resterna av schampon, lack, geler i små mängder ligger kvar på håret och hårbotten. De ackumuleras gradvis, störa cellens andning och kan ge upphov till mjäll, överdriven fett och klåda. Curls blir svaga och spröda, börjar dimma, splittras. För att undvika sådana problem, bör du regelbundet skrubba hårbotten. Denna procedur kommer att hjälpa till:

  • kvalitativt rengöra huden från all slags förorening;
  • ta bort rester av kosmetika och döda celler;
  • normalisera talgkörtlarna och avlägsna fett;
  • stimulera blodcirkulationen i vävnader och deras syremättnad;
  • förbättra absorptionen av fördelaktiga ämnen;
  • bli av med mjäll
  • stärka håret och förbättra sin tillväxt.

  Hemma är en skrubb för hårbotten en bra start för alla medicinska eller kosmetiska procedurer. Om du regelbundet använder det här verktyget, kommer du snart märka att krullarna blir starkare, starkare och vackrare.

  Scrub Recept

  Beroende på hårets typ och hårbotten, ska man välja att skrubbe recept ska väljas.

  Vitaminskrubb för alla hårtyper.

  Action.
  Intensivt rengör och masserar huden, matar med vitaminer och fördelaktiga element, mjukar och stimulerar hårväxten.

  Komposition.
  Socker - 2 msk. l.
  Shampoo - 3 msk. l.
  Orange - 1 stycke.
  Castorolja - 1 msk. l.

  Application.
  1. Skala av 1 orange med en mixer.
  2. Lägg till socker, schampo och smör.
  3. Blanda alla ingredienser och sätt omedelbart på huvudet tills sockret börjar lösa upp.
  4. Massera huden försiktigt tills sockerns korn har smält (ca 2-3 minuter).
  5. Tvätta av masken med varmt vatten och schampo.

  Oljig hårskrubba.

  Action.
  Tar bort fett, reglerar talgkörtlarna, stimulerar blodcirkulationen, förhindrar håravfall, accelererar tillväxten, bekämpar mjäll.

  Komposition.
  Havssalt - 2 msk. l.
  Citronsaft - 2 msk. l.
  Lavendelolja - 2 msk. l.
  Nettle - 2 msk. l.
  Vatten - 400 ml.

  Application.
  1. Nädeln häll kokande vatten och låt brygga i 20-30 minuter.
  2. Ta havssalt och tillsätt saften av en halv citron till den.
  3. Vi droppar lite lavendelolja, blanda och applicera massan på ett vått huvud.
  4. Lätt massage huden och lämna blandningen i 5-10 minuter. Om masken börjar klämma på huden, måste den snabbt tas bort.
  5. Tvätta mitt huvud med schampo och skölj med nässlextrakt om det redan har kylts till en behaglig temperatur.

  Återvinning skrubbe för torrt hår.

  Action.
  Sköljer och hårdar fuktigt och närmar sig sig, tar försiktigt bort föroreningar och tvättar bort rester av kosmetika, återställer hårstrukturen.

  Komposition.
  Havregryn - 3 msk. l.
  Honung - 2 msk. l.
  Sur mjölk - 3 msk. l.
  Aloe juice - 1 tsk.

  Application.
  1. Havregrynsmix med hemlagad yoghurt och insistera en timme.
  2. Honung är något uppvärmd och i flytande form kombinerar vi med havregryn.
  3. Lägg till frisk aloejuice.
  4. Applicera blandningen på hårrötterna och fördela över hela längden.
  5. Efter 15 minuter tvättar mina krullar med schampo.
  6. Denna skrubb kan användas upp till 2 gånger i veckan.

  Kaffe skrubba för mörkt hår.

  Action.
  Stimulerar blodcirkulationen i hårbotten, gör håret tjockt och tungt, har en liten tonningseffekt.

  Komposition.
  Kaffe - 2 msk. l.
  Persikolja - 1 msk. l.
  Kockolja - 1 msk. l.

  Application.
  1. Mala kaffebönor i en kaffekvarn.
  2. Blanda det beredda pulvret med oljor.
  3. Applicera på våt hårbotten och håll i 15 minuter.
  4. Tvätta håret med schampo.

  Mjukt skrubb för känslig hud.

  Action.
  Rengör huden noggrant, närmar och fuktar, läker inflammation, tar bort irritation och lugnar.

  Komposition.
  Lera - 3 msk. l.
  Linden - 1 tsk.
  Nettle - 1 tsk.
  Kamille - 1 tsk.
  Vatten - 100 g
  Tea Tree Oil - 5 droppar.

  Application.
  1. För att göra en infusion av örter för en enda användning, måste du ta en tesked av varje ingrediens och häll ett halvt glas kokande vatten.
  2. När blandningen infunderas och kyls till en bekväm temperatur (cirka 30 minuter), ska den tömmas.
  3. I 3 matskedar lera, tillsätt lite av örtinfusion och blanda tills en tjock grötmassa. För känslig hud är det bättre att använda röd lera, för skadat hår - vit, för oljig hud - grön, för torr-svart och för krullar att växa - blå.
  4. Tea Tree Oil hjälper till att läka inflammation.
  5. Applicera blandningen på hårrötterna och håll i 10-15 minuter.
  6. Tvätta mitt huvud med schampo och skölj håret med rester av örtavkok.

  Video: Saltskrubbe för hårbotten och hårväxt.

  Hur man utför proceduren

  Skrubbning av hårbotten bör utföras enligt vissa regler.

  1. Applicera exfoliatingmedel bör vara omedelbart innan du tvättar håret.
  2. Sammansättningen av läkemedlet och användningsfrekvensen beror på hårets typ. Om du har fet hår, kan skrubben appliceras var sjunde dag, och om det är torrt blir det tillräckligt en gång varannan vecka.
  3. Innan proceduren rekommenderas, krullarna rekommenderas att fukta väl. Om att smarta betyder på torra lås, då kommer de starkt att förväxlas.
  4. Blandningen med slipmedel gnidde in i hårets rötter med mjuka masseringsrörelser.
  5. Om det valda receptet har näringskomponenter kan verktyget appliceras längs hela längden av håret.
  6. Efter massagen ska skrubben hållas i 3-5 minuter. Blandning med vitaminkompositionen avlägsnas efter 15 minuter.
  7. Efter proceduren tvätta håret som vanligt - med schampo och balsam.
  8. Ägare av färgat hår bör komma ihåg att med skadade vågar och sminkrester kommer slipmedlet att delvis avlägsna färgen.
  9. Förfarandet bör överges om det finns sår på huvudet, repor, nackdelar, svår irritation och hudutslag.
  10. Exfoliating masker ska inte användas om du har mycket öm, allergisk benägen hud.
  11. Scrubs används bäst i kurser på 3-6 procedurer på 1-2 veckor. Efter en sådan cykel rekommenderas att du tar en paus på 3-5 månader och upprepa sessionerna.


  Nästa Artikel
  Vilka är de mest effektiva maskerna för split ends hemma? Matlagningsregler