Skrubb för hår och hårbotten från havssalt


Hälsningar till dig, kära läsare och bloggens gäster!

När huvudet börjar bli för tjockt, och det medför också att håret faller ut, kan en saltskrubba hjälpa. Som ägare av brunt hår, innan det, gjorde jag mig alltid kaffe scrubs, men jag ville diversifiera min hårvård och bestämde mig för att prova något annat.

Salthårskrubbe har blivit ett utmärkt hemmedel för mig som kan rengöra hårbotten noga och öppna vägen mot syre. Effekten av skrubben är märkbar efter den första applikationen - håret har fått pomp och volym vid rötterna. Hur man gör saltskrubba, jag försöker berätta i den här artikeln.

Vad är saltets hemlighet?

Nu har många moderna tjejer lider av alltför hårt hår, vilket medför ganska många problem. För att vi ska få ett perfekt utseende på vårt hårhår applicerar vi genuint olika stilprodukter, varifrån porerna i huvudets hud blir igensatta och slutar andas.

Scrubs i detta fall är helt enkelt nödvändigt, för om håret inte tar emot syre börjar håret tunna på märkbart sätt. Salt fungerar som den främsta exfolierande komponenten på grund av närvaron av små kristaller i den.

Visste du att nu saltas salt extraheras i mängden över 6 miljoner ton. per år? Och den mest värdefulla är den som har en grå färg?

Efter första användningen av scrubs såg det mig att håret föll ut mer än nödvändigt, men i själva verket de hår som borde ha tappat ut och nya dök upp i stället.

Salt som används i scrubs för hårbotten, kommer att ge stora fördelar för håret, nämligen:

 1. återställa åtkomsten till syre;
 2. rensar effektivt hårbotten
 3. eliminera mjäll
 4. minska håravfall
 5. torr hud;
 6. stärka hårrötterna;
 7. kommer att ta bort det ökade fettinnehållet
 8. förbättra blodcirkulationen i hårbotten;
 9. mätta huden med mikrodelar och mineraler;
 10. kommer att påskynda hårväxten.

För kosmetiska förfaranden för att förbättra håret är det önskvärt att få havssalt, eftersom det är hon som kommer att medföra ovärderliga fördelar för håret på grund av sin rika komposition:

Du kan fortfarande länge lista de element som innehåller havssalt, för det här är nästan hela periodiska tabellen. Det är därför de föredrar henne.

I avsaknad av sådant salt kan du ta och laga mat. Det kommer också att rensa hårbotten väl, men det är osannolikt att du får lite helande och helande effekt, eftersom det bara innehåller ett element - natriumklorid.

Bästa hår scrubs

Nu vill jag utarbeta recept på effektiva hårskrubb, som innehåller ett ämne av unik komposition - havsalt. De kommer inte vara svåra att göra hemma, men först måste du lagra på ingredienser.

Saltskrubba med olivolja

Den här skrubben kommer försiktigt men noggrant att rengöra huvudets hud, accelerera hårväxten genom att förbättra mikroblodcirkulationen. Denna skrubb är lämplig även för torr hårbotten, eftersom den innehåller närande olja.

Vad behövs och hur man lagar mat?

 • havsalt (2 ssk);
 • olivolja (3 msk.).

Blanda de två ingredienserna tillsammans så att saltkristallerna är jämnt belagda med olja.

Den resulterande kompositionen är nödvändig för att massera hårbotten i minst 5 minuter, från huvudets baksida till pannan. Salt ska fördelas jämnt över huvudet. Verktyget kan till och med lämnas lite om hårbotten inte är känslig, så måste du skölja håret med vatten och skölja huvudet med schampo.

Saltskrubba med blå lera

Verktyget är idealiskt för håret oljigt vid rötterna, liksom rengör dem och vänder oljig glans i spegeln.

Vad behövs och hur man lagar mat?

Blå lera måste först spädas med vatten, till läckra grädde. Lägg sedan till havsalt och blanda ingredienserna väl.

Applicera skrubba på hela hårbotten med massörrörelser i 10 minuter. Under denna tid kommer oljigt hår och hårbotten att vara helt rengjorda. Då måste du först skölja krullarna med vatten och tvätta ytterligare med shampoo.

Saltskrubbe med kefir

Denna skrubb är också lämplig för oljig hårbotten, påskyndar hårväxten och förhindrar utseendet av fet skina.

Vad behövs och hur man lagar mat?

 • havsalt (2 ssk);
 • kefir (2 ssk);
 • Ren Essentiell Olja (2 k.);
 • Te-eterisk olja (2 q.).

Först måste du blanda saltet med varm kefir och sedan doseras ut för att tillsätta eteriska oljor. Rör om alla ingredienser tills det är smidigt.

Liksom de tidigare skrubbarna appliceras blandningen på hårbotten och masseras sedan i 10 minuter. Skrubben kan också lämnas på huden i ytterligare 10 minuter. Skölj sedan av med vatten och skölj därefter håret med schampo.

Ibland lägger jag till andra eteriska oljor om så önskas, men inte mer än 4 droppar per 4 matskedar av basen.

Saltskrubbe med läsk

Jag tyckte verkligen om den här skrubbskompositionen, efter det blir mitt blandade hår väldigt mjukt och smuler fint och hårbotten är frisk och ren.

Vad behövs och hur man lagar mat?

Blanda de två ingredienserna genom att tillsätta lite vatten. Mycket bättre effekt kan uppnås om du förbereder ett avkok av nässla eller björkpinnar istället för vatten.

Den resulterande skrubben måste vara inom 10 minuter, massera noga hårbotten, skölj sedan först med vatten och sedan med schampo.

Saltskrubbsmask med rågbröd

Denna skrubb jag spionerade på ett forum, enligt flickorna, är detta ett universellt recept, även lämpligt för torrt hår och hårbotten.

Vad behövs och hur man lagar mat?

Först måste du byta rågbröd i en smula, för det här kan du använda lite vatten. Blanda sedan äggulorna och havsaltet och lägg dem till brödmassan.

Denna blandning ska appliceras på hela hårbotten och masseras lite, då måste du bära en plasthatt, värma toppen med en keps eller handduk och lämna i 30 minuter. Sedan kan du tvätta av skrubbmasken med vatten och schampo.

Ett annat hemlagat hårskrubbrecept med salt kan ses i följande video.

Funktioner av användningen av scrubs

Scrubs för hårbotten, speciellt när huvudkomponenten är salt, måste användas korrekt, annars kan du inte uppnå önskad effekt eller tvärtom skada håret väsentligt.

Försök därför följa följande riktlinjer:

 1. Skrubbe ska appliceras på våt, lätt torkad hårbotten, innan det är bättre att tvätta huvudet 1 gång med schampo för att tvätta av smuts.
 2. Missbruk inte scrubs med salt, jämnt fet hår 1 gång per vecka, sådan rening kommer att vara tillräckligt och torrt hår behöver denna procedur - 1 gång om 2 veckor.
 3. Saltskrubba är bättre att välja havet, men mat, eftersom det inte innehåller färgämnen och olika tillsatser, och det är mindre och som ett resultat kommer inte att kunna skada huden.
 4. Det är inte värt mycket att gnugga huvudet med en skrubb, eftersom salt är en exfolierande komponent och det räcker.
 5. I hemskrubb istället för vatten kan du lägga till örtte som lämpar sig för hårbotten.
 6. Eteriska oljor är inte överflödiga: beat, lavendel, ylang-ylang, rosmarin, tea tree.
 7. Scrubs måste först tvättas med vatten och sedan 1 gång med schampo, annars kommer hela huvudet att förbli obehandlat och kommer att täckas med saltkristaller.
 8. Om håret är torrt i längd, då efter proceduren är det nödvändigt att applicera en balsam, även om du också kan smörja med fuktgivande vegetabilisk olja.
 9. Efter skrubb kan du applicera en mask som accelererar hårväxten, eftersom den rensade hårbotten kommer att ta alla ingredienserna med ett slag, bara verktyget ska också vara hemlagad. Även om jag försökte och köpte ampuller - var effekten super.
 10. Efter 10 vanliga procedurer ska huden tillåtas vila, och sedan kan du byta huvudskurande komponent eller fortsätta med den.

Vem ska inte göra?

Men i följande fall kommer scrubs med tillsats av salt att kunna orsaka betydande skador, så vägra dem om:

 • har sår, repor och annan skada på hårbotten - det kommer att bli mycket obehagligt;
 • du har stark skallighet - svaga folliklar kommer inte att kunna hålla tunt hår på grund av mekanisk påverkan;
 • är allergiska mot salt i allmänhet - det händer, men ganska sällan;
 • håret är överdriven, delas längs längden - saltet kommer bara att förvärra problemet, kom ihåg hur lång tid det tar att återställa håret efter att ha simat i havet;
 • du har ökad känslighet hos hårbotten - i detta fall kan oönskade irritationer uppstå, det är bättre att byta ut med en annan komponent.

Det är allt! Jag råder dig att inte glömma att utföra djupt rensning av hårbotten med scrubs. Om du aldrig har försökt - gör det och du kommer genast att känna skillnaden före och efter. Hårskrubb rekommenderas också att utföra och trichologer, de kommer särskilt att gynna fet hårbotten.

Friskt hår till dig! Vi ses snart!

Den här artikeln är värt att dela med vänner:

Gilla en blogg?
Prenumerera på nya artiklar!

Skönhet och hälsa blogg

Kvinnlig åsikt, oberoende åsikt, recensioner

sidor

2015/03/25

Saltskrubb för hårbotten: det enklaste sättet att rengöra

I princip var sökningarna kortlivade och det var en enkel väg ut ur folket, som jag vill dela med.

Vanligt salt. Kok eller hav, det finns ingen grundläggande skillnad. Endast mat är vanligtvis mer finmalt och verkar därför lite mjukare och repar inte hårbotten med en intensiv massage.

2 kommentarer:

Igår läste jag ditt saltskrubbe recept och genomförde det genast - jag gillade resultatet. Bakom öronen länge peeling, efter saltskrubba, är den väl minskad. Jag passerade laboratorieanalysen för närvaron av svampen två gånger redan, resultaten är negativa, jag vet inte vad orsaken är, nu ska jag försöka göra en vanlig saltskrubba..

Ja, otäcka saker.
Men om det inte finns någon svamp, så kan du verkligen prova kosmetiska och traditionella metoder.

Scrubs för hårbotten och hemlagad recept på salt hårskrubba

De mest kända köpta hårskrubb som jag vet är: Exfoliating Treatment Matrix Biolage Scalpsync, Kaaral Purify Scrub Cream och Sea Buckthorn Scrub Natura Siberica. De är baserade på skrubberpartiklar (erhållna från aprikoskärnor, valnötskal eller polymer), lätta basoljor (eller silikoner) + eteriska oljor av mynta, te träd, eukalyptus och så vidare.

Det är sant att jag är bekant med dessa scrubs endast för recensioner. Eftersom jag i flera år har varit ganska framgångsrikt med en saltskrubba för ett hemgjordt huvud. Jag delar med dig sitt recept, jag hoppas det kommer att vara användbart :)

Skrubba hårbotten recept

Så, för produktion av vårt salt ska scrub behöva:


 • En handfull av de vanligaste finmalda bordsalten;
 • En halv tesked ljusbasolja (druv, aprikos, sojabönor etc.) - Jag har druvolja, som jag på något sätt glömde att lägga till i gruppfotoet: (
 • Ett par droppar essentiell olja av mynta, tea tree, citrus eller någon annan - Jag har tea tree olja och pepparmynta olja, bokstavligen droppe för droppe.
 • Några droppar salicylsyra (1-2%) - använd försiktigt! Du kan göra utan det.

** Glöm inte om de hårskrubbrecept som du såg på Internet tidigare om de använder havssalt. Sannolikheten att skada hårbotten med havssalt (eller matlagning, grovslipning) är 10 gånger högre än det vanliga fina saltet. Den senare, förresten, scrubs ett bang.

Saltskrubber Förberedelse:

Blanda salt och basolja i en kopp, droppa några droppar eter, salicylsyra om så önskas, blanda väl och gå till skrubben. Som du säkert har förstått spelar salt rollen som gommage, basolja är en emulgeringsmedel och estrar, beroende på deras egenskaper, uppdaterar, reglerar sebumsekretion, tonar upp hårbotten. Salicylsyra läggs optiskt - jag har experimenterat att det fungerar bra för att öka hårets friskhet. Om du är orolig för det oljiga håret, kan basolja inte användas, men då finns det risk att saltet snabbt löser sig upp i håret, och det kommer inte att vara dags att massera hårbotten ordentligt.

Hur man använder en salt hårskrubba

Jag använder skrubben innan du applicerar shampooet - jag blöt min hårbotten med mina händer lite, applicera den på avdelningarna, varefter jag masserar huvudet i några minuter och försöker att inte falla på hårets längd så att de inte skadas. Om möjligt, om huden inte kläms, lämna skrubben i några minuter, tvätta sedan mitt huvud och hår med vatten och sedan som vanligt med schampo.

Det rekommenderas att applicera skrubben av salt inte mer än en gång i 1-1,5 veckor. Och snälla, använd det inte på irriterad eller skadad hud, det kommer att bli tweaking otroligt. Och om du känner ett starkt obehag i processen att använda även på frisk hud - omedelbart spola, kanske det här helt enkelt inte är din metod.

Konsistensen hos den färdiga skrubben

Jag använder detta recept i ca 5 år. Ibland masserar jag bara hårbotten med salt, oftare gör jag knådningen i sin helhet. Jag applicerar bara under de perioderna då jag känner att hårbotten och håret började bli tjockare än min standard 2,5 dagar. Och även i det här fallet försöker jag inte använda skrubben mer än en gång var 1.5: e vecka - trots allt är det ganska aktivt och aggressivt, vilket redan finns där, en väg. Också en hushållsskrubbe indikeras om du ofta gör oljemaskor för hårbotten.

Vanligtvis, efter en lång paus i bruk, känner jag mig inte omedelbart, men efter 2-3 ansökningar. Håret håller sig färskt längre, bättre volym bevaras. I vissa fall börjar håret växa snabbare och tjockare (jag har bara det och så tjockt och växer ganska snabbt, här är jag inte representativ;)

Och ändå, så konstigt som det låter, känner du bokstavligen hårbotten andas :) I ett ord rekommenderar jag det! Men var snäll och använd försiktigt.

Betyg: 5
Pris: svårt att räkna :) några pennies

UPD: Roligt sammanträffande! Masha och jag, utan att säga ett ord, skrev inlägg om hårskrubb samtidigt.
Masha skriver en skrubb för hårbotten av Paul Mitchell och ett hemlagat hårskrubbrecept från socker. Läs en annan åsikt :)

Berätta om du använder scrubs för hårbotten? Vilket resultat får du? Testade hemlagade hårskrubb - salt eller någon annan? Eller försök nu? ;)

Jämför salt- och sockerskrubb Laboratorium, med hjälp av hårbotten. Vilken man ska välja? Varför är det viktigt att använda en skrubb? + bonus "Feedback på den mest ovanliga naturliga hårmasken"

Hälsningar till alla! Idag kommer vi att prata om ett viktigt ämne inom hårvård - huvudsköljning av huden. Om du fortfarande inte använder scrubs, hoppas jag, efter att ha läst mitt inlägg, du kommer att börja göra det.

Varför är det viktigt att använda en skrubb?
 • Om du använder hårbotten masker (oljor, infusioner, pulver, inköpta masker etc.), då kan de ackumuleras på huden och täppa till porerna.
 • Shampoo, speciellt om de är naturliga och mjuka, kan inte rengöra hårbotten perfekt. Shampoo löser i huvudsak fett, men alla döda celler, smuts och maskrester kvarstår på huden.

Som ett resultat bildas ett skikt på huden som kan prova mjäll, överdriven talgproduktion, håravfall och viktigast för oss, att masker som är avsedda för hårväxt, börjar helt enkelt fungera sämre på huden eller inte längre agera helt. Alla de fördelaktiga substanserna från maskerna / ampullerna förblir bara på ytan, de kan inte tränga igenom lagret av döda celler, och maskerna, som ska värma och provocera en blodrush, har en barriär. Om det så hände att masken slutade värma, kanske är orsaken till att du bara behöver rengöra hårbotten.

Vilken skrubba att välja?

Jag tycker att det är mer logiskt att välja en skrubb för din hårvård. Om du använder professionell kosmetika, titta på scrubs för hårbotten från det professionella segmentet, som oftast har syntetiska skrubbepartiklar. Dessa scrubs syftar inte bara till att avlägsna smuts, men även av silikon. Om du tror recensionerna, är scrubs för hårbotten från massmarknadssegmentet inte värre än professionella. För det mesta har de också syntetiska skrubberpartiklar, men mycket mindre "användbarhet" i kompositionerna. Jag föredrar att välja naturliga scrubs. De mest populära av dem är salt och socker. Nu ska jag försöka berätta om användningen av dessa scrubs och hur de skiljer sig åt.

MENTA ALATI LIKQUET
Salt Mint Scrub för att förbättra smaken av livslaboratoriet

Jag valde en mintskrubba, eftersom den essentiella oljan av mynta, som är i sammansättningen av skrubben, kyler behagligt huden och stimulerar hårväxten.


Skrubbe finns i en mycket snygg och stilig burk. Det imponerar mig verkligen att de primära färgerna på förpackningen är min favorit svartvita Ja, i själva verket är rosa inte min favoritfärg. Själva burken är gjord av transparent plast, och locket och klistermärken är svarta med vita ritningar och inskriptioner.


Märkningen innehåller kompositionen och information om skrubben.

Kompositionen är helt naturlig. Den färska lukten av mint uppnås med den eteriska oljan av mynta, och den behagliga mintfärgen på skrubben är resultatet av användningen av matfärger.


Denna skrubb har en torr och smula konsistens. I en burk är den tätt pressad.


Kalsalt salt finmalt.

Hur man använder en skrubb för hårbotten?

För det första, Jag vill diskutera regelbundenhet. Jag rekommenderar att du använder skrubb inte mer än en gång i veckan. Om du inte har en fet hårtyp är det bäst att göra det en gång varannan vecka.
För mig och mitt hår visade sig det bästa alternativet - ungefär en gång i veckan. Med tanke på att jag tvättar mitt hår varje 3-4 dagar, visar det sig att hårsmaskar växlar, vilket också behöver användas mer än en gång i veckan och skrubba. Men ibland hoppar jag över användningen av skrubb och jag gör ingenting med hårbotten, för en gång i veckan är det för ofta för min hårtyp.

För det andra, Låt mig berätta om proceduren för skrubbning med saltskrubba.

 • Förfarandet görs bäst på smutsigt hår. Skarpa skrubbpartiklar kan skada eller till och med skrapa den oskyddade hårbotten. Jag använder alltid en skrubb på smutsigt hår och har aldrig skadat min hud.
 • Fuktar hår eller hårbotten med vatten. Det här gör att saltet blir bättre upplöst.
 • Ta skrubben i hand och fördela på fingrarna. Om det är nödvändigt, nämligen med denna skrubb är det nödvändigt, sedan tillsätt lite vatten. Men bara en liten sanning, annars kommer skrubben att lösa upp.
 • Massage skrubben över hårbotten. Det kommer att behöva fungera, för genom håret och verkligen svårt att få fingrarna i hårbotten. För att göra det enklare, förklarade jag huvudet på huvudet, som jag sa. Jag föredrar att alltid applicera skrubben från kanterna till mitten och sedan från mitten till kanterna Wooh, jag hoppas jag förstod klart.
 • Låt skrubben ligga i hårbotten i 7-10 minuter. I framtiden kommer jag att säga att detta endast bör göras med saltskrubba, för att de användbara mineralerna från salt ska tränga in i huden. Vid den här tiden kan du lägga en mask på hårets längd eller, som jag, göra andra procedurer som inte är relaterade till hår. Jag varnar dig! Salty scrub klämmer lite! Men han måste klämma lite, om det brinner dig så illa, då är det troligtvis att du gnuggar din hud så hårt med en skrubba, eller om du redan hade skador på hårbotten
 • Tvätta av skrubben med varmt vatten med ett schampo. Om du gjorde allt rätt, om skrubben är bra, så borde det inte finnas några granuler i ditt hår.

tredje, Jag vill säga, eller snarare, även för att uttrycka min åsikt om en myt som är relaterad till hårbotten i hårbotten. Ännu innan jag började använda scrubs läste jag om dem. Och från vissa tjejer hörde jag följande: "Mycket hår faller ut under användning av skrubben. Mycket mer än bara shampooing. " Så här. För hela tiden att använda scrubs, och inte bara de som jag nu berättar i inlägget, faller inte mitt hår ut mer än precis efter tvätt med schampo. Jag vet inte hur mycket du ska gnugga hårt för att dra håret ur glödlamporna och håret som faller ut skulle ha sjunkit från att använda schampo bara för att de skulle falla ut och förnyas.

Med användning av skrubber, vi räknade ut. I princip arbetar dessa punkter, som jag beskrivit ovan, med några scrubs, inte bara med salt. Därför kommer jag inte att beskriva i detalj användningen av nästa sockerskrubba, men jag ska bara visa dig hur söt han är, rosig baby ^^

RUBUS IDAEUS LIQUET
Raspberry socker skrubba för söta drömmar Laboratorium

Jag valde hallonskrubba eftersom jag var säker på att skrubben skulle vara väldigt gott, även om alla laboratorieskrubb är läckra. Jo, en synd att gömma, jag ledde till en vacker crimson färg.


Sugar scrub har samma snygga burk som salt. En bra sak är att den här burken blev lite smutsig. Jag tröstar mig med det faktum att allt i badrummet skulle fördärva etiketten förr eller senare.
Vilken typ av frukt är avbildad på locket, förstod jag inte. Någonting berättar för mig att det här är en slags tropisk frukt, men kanske har jag fel. Kanske vet du det?


På klistermärken skrivs också kompositionen och information om skrubben. Jag gillar hur välsmakande producenten talar om sin produkt.


Scrub har en vacker crimson färg och samma fantastiska doft. Om du såg försökte du en gång hallon med socker och det är inte hallon sylt och hallon mark med socker, Då vet du att skrubben ser exakt ut. Ibland verkar det till och med att du håller på att hitta ett hallonben.


I en burk är skrubben packad tätt, även smulig och torr. Men i motsats till saltet är det allt fetare. Troligen på grund av det faktum att socker snabbt börjar smälta från kroppens värme och därigenom sluta att vara torr.


Sockerkristaller är bara de minsta. Allvarligt, om du jämför det med andra sockerskrubbar som jag till exempel hade från Organic Shop, så finns det två gånger större sockerarter.

Vad är skillnaden mellan salt och socker scrubs?
 • För det första, Den viktigaste och viktigaste skillnaden är att sockergranuler har mer rundade kanter än saltgranuler. Skarpa saltkristaller är mer benägna att skrapa på huden. Genom detta saltskrubbe rekommenderas inte för personer med känslig hud. Sugar scrub kan också användas av personer med vilken hudtyp som helst, eftersom avrundade kanter helt enkelt inte kan skrapa.
 • För det andra, Salt är ett naturligt antiseptiskt medel som dödar bakterier och svampar på grund av den stora mängd mineraler i kompositionen. Socker kan inte skryta så. Från synpunkten av dess "nytta", vinner saltskrubben naturligtvis.
 • Tja och för det tredje, salt torkar. Detta är idealiskt för personer med fet hud, men inte lämplig för personer med torr eller normal hud.
Slutsats: Båda scrubs är bra, men var uppmärksam på din hudtyp. Om din hårbotten är fet, välj sedan en saltskrubba. Om din hud är torr eller känslig, välj sedan socker. För min hud valde jag en saltskrubba.

Har någon väntat på en maskbonus? Ha, naturligtvis skämtade jag. Det är svårt att kalla det en "bonus". Jag har bara en hårmask från samma företag, vilket är värt att säga.

Hippophae capilus
Laboratorium Supernatural Hair Mask

Åh ja, den här masken är i ett rör! I ett kallt järnrör, som en handkräm, tandkräm eller mat astronauter.


På lycivansidan finns en klistermärke med avokado, och på baksidan finns information om masken och kompositionen.


Sammansättningen är naturlig, men det finns ett par ingredienser som vid första anblicken är oförståelig, jag kommer att analysera kompositionen för naturlighet.
vatten
Kockolja
Havtornsolja
Avokado olja
Kamillextrakt
Infusionsnät på kokosnötolja
Castorolja
Olive - naturligt emulgeringsmedel och förtjockningsmedel baserat på derivat av olivolja fettsyror
Havsalt
Xantangummi är ett naturligt förtjockningsmedel och gelningsmedel
Kaliumsorbat - En naturlig konserveringsmedel och antiseptisk
Benosorb - naturligt konserveringsmedel
Det är viktigt! Masken måste förvaras i kylskåp!

För att få en mask måste du varva ner och ta bort det här locket från röret.


Maskens konsistens är ganska flytande. Färgen är krämig vit. Masken har lukten av oljor som ingår i kompositionen. Jag känner mig starkast, burdock, förmodligen för att den är mest känd för mig.


Jag fördelar masken mellan händerna


Jag distribuerar hår på strängar och lägger på en mask. Jag applicerar masken på torrt hår


Det här är den första masken i mitt liv som håret rakt "slukar". Det absorberar omedelbart


Jag flätar mitt hår i en bulle, lägg på en duschlock och gå med en mask i 20-30 minuter


Sedan går jag för att tvätta mitt hår. Tvätta av masken med varmt vatten och skumschampo, som strömmar längs längden.

Här är håret efter masken


Och så mina långlidande tips


Maskens resultat är faktiskt tvetydigt. Av fördelarna kan jag notera att håret är mättat, elastiskt, tungt, tätt och glänsande, men samtidigt är det allt tufft. För mig är det mycket ovanligt, för oftast är mitt hår väldigt mjukt och silkesikt, som hos barn. Jag kan fortfarande inte förstå om jag gillar det eller inte. Om du inte vill ha denna effekt av hårt hår, då definitivt Jag rekommenderar att du använder en balsam eller balsam efter denna mask.

Så här skriver jag mycket om ämnet, i ett inlägg om scrubs, om hårmaskor.

Fem scrubs och skalar för hårbotten: recensioner

Utan en luftkonditionering och en hårmask är levande svårt men möjligt. Men varför behöver du en peeling eller skrubba här? Vad är denna hårbotten utan vår hjälp dåligt uppdaterad? Shampoo räcker inte? Våra mormor och mödrar på något sätt klagade inte på bristen på skal.

Men de finns nu.

Först uppträdde ett sådant format i varumärken som specialiserat sig på hårvård: Nioxin, DSD de Luxe, Alterna, Paul Mitchell, Davines. Tanken togs upp av Body Shop, Natura Siberica, Kiehl, Collistar. (Ser ut att listan fortsätter nästa år.)

I Magic Box: All omsorg och smink

11 prover av kosmetika - och en broschyr av den nya boken "Ultra-Cosmetics" i varje låda.

Huvuduppgiften för peeling är naturligtvis att rensa och exfoliera hårbotten. Dessutom försäkrar de mjäll (och bekämpar det om det redan har dykt upp), lindrar klåda, lindrar irritation, förbättrar mikrocirkulationen och sänker talgproduktionen ett tag. De flesta produkter innehåller menthol, så bonusen är en kylningseffekt.

Jag beställde min första skalning ungefär fyra år sedan. Och av misstag satt mig ner - jag insåg att det är användbart att lufta huvudet inte bara från insidan utan också från utsidan.

Det är vad jag tycker om de skal som jag lyckats prova.

Peeling för hårbotten 1.3 Peeling, Dixidox de Luxe

Löften: eliminera hyperkeratos, förhindra mjäll, fukt. Det rekommenderas att använda 1 per vecka - Applicera på torr / våt hud, massage, lämna i 5-15 minuter, skölj.

Lena: "Det händer, du vet, lite infall börjar i hjärnan, och det är värdelöst att motstå det. Så i början av 2013 ville jag plötsligt ha långt hår (även om de redan låg under axelbladet), och jag beställde transport av flaskor med DSD de Luxe-shampoo-masker vid en stroke. För ett mellanmål kastade en peeling korg. Jag har inte varit i "Beautyinderer", men jag älskade # alla nya och ovanliga. Jag minns mina intryck bra. För det första blev jag förvånad över att skurpartiklarna tvättades ut utan några ansträngningar (hon var rädd för att de skulle fastna i håret :) För det andra är detta en ny och ovanlig känsla av absolut renhet. Staten, som efter ett bad och en kall dusch, är en sådan "uppdaterad version" av dig.

Hårrötterna blir rena längre. Vanligtvis tvättar jag mitt huvud varje morgon, annars är torr schampo avgörande för lunch på andra dagen. Och nästa dag efter peeling fortsätter hårrötterna färskt, du kan inte tvätta håret eller använda torra schampo.

En sak till vilken jag älskar denna skalning är en ljusstylingseffekt. Han ger volym: och radikal, och längs hela längden. Mellan håren bildade mer utrymme och de ser tjockare än det faktiskt är. Jag tycker att detta är viktigt för dem som har ett verkligt problem med gallring och prolaps.

P.S. Jag växte sedan håret. Men då skar hon av :)) "

Pris: 2638 rubel. (200 ml) på platsen simone.su.

Peeling Shampoo Dercos Micro Peel, Vichy

Löften: djuprengöring (salicylsyra 1,3%), minska klåda och uppfriskning. Lämplig för daglig användning. Du kan använda det själv (i stället för schampo) eller som ett förberedande stadium: Applicera, massage, lämna i tre minuter.

Lena: "Jag förstår inte om det finns någon effekt eller inte. Snarare nej. Skrubbande partiklar lite, och med en massage känns de nästan inte. Gelén skumar lite och på något sätt tvättar inte håret, så jag använder det inte i stället för schampo. Tillsammans, ja. Men på andra dagen måste huvudet tvättas ändå. Är det uppfriskande? Tja, så, medioker.

Jag gillade den tunna "tippdispensern" (se postfoto). Jag gillar inte att vänta några minuter i duschen tills verktyget kommer att fungera. Jag går över till spegeln, lägger den på skilsmässorna, går på jobbet, och när jag vaknar går jag för att tvätta mitt hår. Så med "allt är i brand och jag är i brand" -läge - det här är en av de mest använda skalerna. Jag hoppas att efter det att de ampuller och oljor som jag gnuggar före sänggåendet tränger in och fungerar bättre. Men jag skulle inte ha tagit andra gången (se skälen ovan).

Jag förstår inte varför Vichy valde denna maskulina doft, en korsning mellan en skog och maskulin parfym balm "asterisk". Jag kände mig som en "slumpmässig köpare" av medel för män.

Pris: 1116 gnidning. (200 ml) på den officiella hemsidan.

Shampoo-thalasso hårskrubba Healty Scalp Talasso-Scrub Shampoo, Collistar

Löften: förbättra mikrocirkulationen, aktivera hårväxten, eliminera mjäll. Skapat på grundval av havsalt.

Lena: "Skrubben skumar väl och tvättar hårbotten väl, det kan verkligen användas utan schampo. Och samtidigt utan luftkonditionering, eftersom det inte försvinner håret (efter Vichy behövs luftkonditionering). Strukturen liknar den berömda Clarins Tonic Body Polisher kroppscrubben - massor särskilt. Saltkorn utan rester upplöst i vatten. Kort sagt, några fördelar: ekonomiskt, uppfriskande, något tillför volymen, det luktar som mint. "

Pris: 2572 rubel. (250 ml) på platsen L'Etoile.

Skrubb för intensiv rengöring av hårbotten Djupmikrofonerande hårbottenbehandling, Kiehl

Löften: Skal och närma, återställ balans i hårbotten, eliminera klåda, uppdatera. Ingredienser - aprikosfrön, skal av argannötter, rosmarinolja, mentol. Det rekommenderas att använda 1-2 gånger i veckan: Applicera på torr eller våt hud, lämna i 5 minuter och skölj.

Lena: "Mynt är den mest mint som brinner. Medan skrubba på huden känns det som att blod rusar på det. Men när du tvättar det, varar kylningen i ungefär en och en halv timme. Jag är från den här sparken. Nästan sluten rör, jag vill upprepa.

Pris: 1690 gnidning. (100 ml) på den officiella hemsidan.

Kaviar Klinisk Exfoliating Scalp Facial Fruit Scrub, Alterna

Löfte: att exfoliera, fukt och lindra hårbotten. Innehåller zink, salicylsyra, frukt enzymer och panthenol. Hur man använder: Applicera på våt hud, massage med en applikator i 3-4 minuter.

Lena: "I början imponerade Alterna exfoliant inte på mig. Skapar inte basal volym, ger nästan ingen känsla av svalhet. Men i början av november upprorade min hårbotten plötsligt. Oavsett på grund av locket eller på grund av något annat. Kort sagt började det klia och avta. Två dagar använde Alterna - och alla stoppade.

Alterna fuktar också betydligt bättre än andra. Tidigare skulle jag säga - och varför behöver jag det? Stolt att vara så våt från tå till eartips? Häromdagen lyssnade på en webinar Tiina Orasmae-Meder av hudrengöring och förstå: innan du tar bort livlös epitel, är det nödvändigt att mjuka upp "broar" mellan de hornceller. Ju torrare huden är, desto svårare att separera cellerna, eftersom de är limmade till varandra. Det vill säga, god hydrering är kärnan i bättre exfoliering.

I stället för fruktgropar finns det syntetiska polymersfärer här. Från samma webinar lärde Tiina att, tack vare sin perfekta form, lämnar de inte mikroskrapor och är lämpliga för känslig hud. Men jag verkade att bollarna tvättades hårdare. Jag drog ut några när jag redan lagde den. Nepriyatnenko".

Pris: 3850 rubel. (88 ml) på authentica.love.

Slutsats: "Peeling - en bra sak för dem som kämpar med förlusten, mjäll, irritation eller hår växer: ampuller, lotioner, oljor och masker för hårbotten bör bättre absorberas i en väl rengjord hud. Och bara trevligt för alla andra. Eftersom ja, peeling ger en mer omfattande känsla av friskhet än schampon.

Men förvänta dig inte att fet hud blir normal och att du har spenderat två flaskor, kan du tvätta håret mindre ofta. Jag är uppriktigt, i allmänhet inte säker på att detta även är möjligt. Till frågan: "Vad ska man göra med oljig hårbotten?", Svarade DSD de Luxe trichologen Vladislav Tkachev - ingenting. Detta är inte ett problem, men normen. Huden bör skydda sig med ett hydrolipidskikt. Om du känner behovet av att tvätta håret varje dag - då klarar det bra med den här funktionen. Till slut tvättar vi oss varje dag och gör inte detta drama.

Av de fem skalerna som deltog i jämförelsen tyckte jag om tre. DSD de Luxe är kanske den bästa rensningen och ger volym. Kiehl är coolt. Collistar ersätter schampo och är bra för massage.

Och vilka skalar för hårbotten har du försökt och rådat? "

Komposition DSD de Luxe: vatten, cetylalkohol, propylenglykol, pulver av aprikos gropar, alkohol denaturerad, cetrimoniumklorid, hydrolyserad keratin, ett extrakt av kajennpeppar (chili) paprika, tiamin klorid, riboflavin, pyridoxin, jästextrakt, nikotinamid, lanolin, eukalyptol, mentol, Malikova, glykolsyra, salicylsyra, vinsyra, fosforsyra, Quaternium -80, mjölksyra, hydroxietylcellulosa, propylparaben, metylparaben, citronsyra, parfym, bensylsalicylat, linalool, hexyl tsinnamal, d monmonen, citral.

Komposition Vichy: Aqua / Vatten, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide MEA, Glycerin, Coco-Betaine, Laureth-5 karboxylsyra, akrylatsampolymer, Salicylsyra, Kapryloylklorid salicylsyra, kola, CI42090 / Blue 1, Citronsyra, Kokamid MIPA, hexylen glykol, isopropylalkohol, isopropylmyristat, Mentol, niacinamid, PEG-55 propylenglykololeat, Octopirox, Polyquatemium-10, propylenglykol, aprikos Seed Pulver / aprikos Seed Pulver, natriumacetat, natriumbensoat, natriumklorid, natriumhydroxid, Parfum / Fragrance.

Komposition Alterna: Vatten (Aqua), Sodium C14-16 olefinsulfonat, hydrogenerad jojobaolja, akrylatsampolymer, Disodium Laureth sulfosuccinat, laurat PEG-8, natriumlaurylsulfoacetat, Cocamidopropyl Betaine, kaviar Extract, superoxiddismutas, tokoferylacetat, Fosfolipider, Helianthus annuus (solros) fröolja, Saccharomyces / Magnesium Ferment, Saccharomyces / Copper Ferment, Saccharomyces / Silicon Ferment, Saccharomyces / Zink Ferment, Saccharomyces / Järn Ferment, askorbinsyra, Palmaria Palmata Extrahera, Ascophyllum Nodosum Extract, Polysilicone-15, Alisma Plantago Aquatica extrakt, Biosaccharide Gum-1, Vaccinium myrtillus fruktextrakt, sockerrör (Sugar Cane) extrakt, Acer Saccharum (sockerlönn) extrakt, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruktextrakt extrakt~~POS=HEADCOMP, Citrus limon (citron) Fruktextrakt extrakt~~POS=HEADCOMP, Zink PCA, Laureth- 4, Glycerin, Fucus Vesiculosus Extrahera, Porphyra umbilicalis Extract, Corian Sativum (koriander) bladextraktet, Sodium PCA, Silikon Quaternium-22, Polyglycery l-3 kaprat, Dipropylenglykol, Palmitamidopropyltrimonium Klorid, Panthenol, mentyl etylamido Oxalat, Citronsyra, guarhydroxipropyltrimoniumklorid, Natriumhydroxid, dinatrium EDTA, metylisotiazolinon, Metylkloroisotiazolinon, Fragrance (Parfum), limonen, linalool Hexyl Cinnamal, Geraniol, Ultramarinesen ( CI 77007).

Salt hår scrub hemma

Varje kvinna vill ha vackert och friskt hår, så bryr sig om dem utförs med stor omsorg. Att växa tjocka krullar, många köper speciella schampon, balm och masker. Bland den kvinnliga befolkningen är också populära folkhårsprodukter. En av dem är en saltskrubba. Användningen ger en positiv effekt över tiden.

Det finns olika spårämnen i havssalt. Dessa är zink och järn, natrium och kalcium, även jod. De är nödvändiga för hårbotten, vilket kräver rengöring från stratum av döda celler som har fallit in i porerna. Regelbundna schampo kommer inte att klara det här, men det här verktyget tar noggrant bort alla föroreningar och säkerställer syreåtkomst till krullarna. En annan salthårskrubbe har följande fördelaktiga egenskaper:

· Förbättrar blodcirkulationen i hudcellerna och accelererar deras utbyte

· Förbereder hår för att ta vitaminer och ytterligare vård;

· Hjälper till att eliminera irritation och rodnad på huden

· Djuptrenar hårsäckar, stimulerar tillväxten av lockar

· Minskar fettinnehållet i strängarna och normaliserar balansen i huden.

I arbetet med att göra skrubba använd inte havsalt, bestående av stora kristaller. De skadar hårbotten. I stormarknaderna sålde man samma salt men finmalda. Om du inte hittar det krossas produkten hemma.

Frekvent användning av detta verktyg är oönskat. För fet hud rekommenderas att du utför proceduren 2-3 gånger i veckan. Om strängarna är normala eller torra, så är 2 sessioner per månad tillräckligt. Saltskrubbe är enkelt förberedd hemma. Ett litet steg för steg recept:

1. För att minska håravfall, ta ett handfull havsalt och täck det med ett avkok av kullrot (ibland används näsblad). Applicera blandningen i huvudet, som masseras i 10 minuter, skölj sedan allt.

2. Kombinationen av havssalt och blå (svart) lera i proportionerna 1: 2 hjälper till att minska kretsarnas fettinnehåll. Tillsätt vatten tills du får önskad konsistens. Gnid blandningen i hårbotten, håll den i 15 minuter och skölj.

3. Om du tar några pre iskroshennyh aloe blad och blanda dem med massa av havssalt, får du en mask för torr och spröda trådar. Det är också appliceras på håret och genom att hålla i 10-15 minuter, tvätta bort.

Recensioner av salt hårskrubba är oftast positiva. Det är emellertid inte nödvändigt att gnugga produkten i huvudet, om huden är känslig, utsatt för allergier eller om det finns skador, repor och sår på den. I det här fallet är det bättre att konsultera en kosmetolog.

Recept för hemlagad salt och lökskrubb

Jag fortsätter mina experiment med folkmedicin för håravfall. Idag är det dags att berätta om sig själv, för tillfället, de framgångsrika, nämligen skrubba hårbotten med salt, tillagas hemma.

Nedan kommer jag att måla en detaljerad steg-för-steg recension av förberedelsen av denna underbara skrubb, men först vill jag skriva en liten recension av dess användning.

Jag har aldrig använt någon form av hårskalningar tidigare, och man kan till och med säga att jag inte visste om deras existens. Men efter att ha läst artikeln, kommer länken till vilken det kommer att ligga längst ner i posten att jag bestämde mig för att det är ett ganska intressant verktyg och, enligt beskrivningen, det har en mycket positiv effekt på hårets tillstånd, stimulerar tillväxten och är ett profylaktiskt verktyg för att bekämpa håravfall (jag hoppas det och det finns).

Från salthuden scrubs för hårbotten presenteras i artikeln, jag valde ett recept med lök och eukalyptus eterisk olja, eftersom denna komposition inte bara är en peeling, men samtidigt ett botemedel mot håravfall.

Mina intryck

Först vill jag notera att skrubbens sammansättning är mycket enkel och snabbt förberedd hemma. För det andra är det mycket starkt att håren vid rötterna och hårbotten aldrig har varit så rena, det finns även en liten trevlig chill (som om alla skadliga insättningar har försvunnit och vinden går i håret) J Efter de vanliga maskerna Jag har aldrig haft känslor än.

I allmänhet, efter peeling, var jag väldigt nöjd med resultaten och bestämde mig för att genomföra denna procedur regelbundet (som rekommenderat bör detta ske inte mer än två gånger i månaden).

Obehagliga stunder: Det första obehagliga ögonblicket är att gnugga löken på en rivare, och den andra plockar ut små bitar lök från håret (under huvudets massage, fastnar de fast vid hårrötterna). I det avseendet bestämde jag mig för att ändra receptet något: istället för riven lök, använd saften.

Salt Scrub Recept och Användningsmetod

Som jag sa är kompositionen och metoden för matlagning skrubba för saltets huvud mycket enkel.

 • Du behöver: två matskedar salt (kan vara bra, du kan grova), en halv lök och eukalyptus eterisk olja. De två sista komponenterna i detta recept fungerar som hjälpämnen för att bekämpa håravfall.
 • Metod för applicering: Den beredda kompositionen bör masseras i fem till tio minuter för att gnugga i hårbotten (hår innan proceduren inte kan tvättas, de behöver bara fukta i varmt vatten). Sedan, för att fixa effekten, måste du sätta på huvudet i en handduk och vänta ytterligare tio minuter, varefter skurmasken ska tvättas av håret med vanligt schampo. Proceduren utförs inte mer än 2 gånger i månaden.

Steg för steg instruktioner:

I en keramisk behållare fyller vi två skedar salt

Lägg till riven lök eller bättre lökjuice

Tillsätt 10 droppar eukalyptuseter

Vi gnuggar den resulterande saltskrubben i hårbotten

Sammanfattningsvis alla ovanstående kan jag säga att jag blir allt mer en fan av traditionell medicin, som med varje nytt förfarande känner jag den växande positiva effekten från deras användning. Tja, hemskrubba för saltets huvud är fortfarande den mest älskade av dem, eftersom resultatet av dess användning känns efter det första förfarandet.

Skrubb för hårbotten i havsalt, olja och schampo.

Direkt till exploaterna att trycka mig vårt hårmaraton, vill jag prova något nytt i vården av ditt hår
Idag beredde jag en scrabic innan du tvättade mitt hår och applicerade det

Det är väldigt enkelt. Jag behöver regelbundet salt eller havsalt, som min är inte så stor. Salt kan ersättas med socker. Varje schampo som du använder och olja, jag som smaken som nyligen visade, tog smöret Moringa.

Salt, jag tog 2 matskedar, schampo från en komplimang, för att de bara skulle tvätta håret

En matsked olja, smör kan också använda någon efter eget gottfinnande

Och en matsked shampoo

Rör tills mjuk, skrubbe klar. Först låg jag i ett varmt bad, och sedan blöt jag mitt hår och lade en skrubba på min ångad hårbotten och masserade den i ca 5 minuter. Saltet är inte stort och scrubs mycket försiktigt, det mjukar också oljan. Efter att ha tvättat håret med schampo, som finns i fotoet och applicerat nässlemask från Phytocosmetics. Håret är bara underbart efter alla procedurer. Silkeslen, mjuk och blank.

Skrubbhår hemma gör att du kan:

• Rengör det övre stratumet;

• Ta bort talg från porerna och förbättra blodcirkulationen.

• bli av med mjäll;

• normalisera talgkörtlarna;

• ge huden med cellulär andning

öka penetreringen av syre genom huden i vävnaden;

• Rengör hårstängerna från kemiska rester.
Alla vackra, välskötta och friska hår

Saltskalning för hår - användbara egenskaper och receptet för beredning

Hej alla!

Till min skam har jag så ofta gjort och applicerat hemskrubbar under mycket lång tid utan att uppmärksamma ett så viktigt förfarande som att peeling huvudet och aldrig använt en hårskrubba.

Det visar sig att detta förfarande bara är nödvändigt för vårt hår, så att de är vackra, starka, växer bra och faller inte ut.

Från den här artikeln lär du dig:

Saltskalning för hår - användbara egenskaper

Trots det faktum att vi nästan dagligen tar hand om vårt hår, damm, fett, smuts, rester av stylingprodukter och schampo samlas ständigt på huvudets hud.

Som ett resultat av allt detta stänger hudens porer, andas inte, hårrötterna saknar syre, de växer långsammare, huden kliar, kliar, mjäll framträder och hårets greasyhet och håravfall ökar.

För att förhindra allt detta händer, räcker det med att göra ett enkelt hemlagat förfarande för att peeling huvudet en gång i veckan med en vanlig hud och hårskrubba.

Det kan köpas i butiker, och du kan själv göra det hemma.

Jag vill dela med dig information om hur man gör en saltskrubba för hårbotten och håret hemma, men först lite teori.

Vad är fördelen med salt för hårbotten?

Salt är en prisvärd och populär produkt. Det är ingen hemlighet för någon att den inte bara tjänar som ett tillägg till rätter, men används också för olika procedurer för vård av utseende. Även våra mormor använde detta stora verktyg.

Salt är en del av många kosmetiska produkter. Det är särskilt användbart för hårväxt.

Vad hjälper saltskalande hår:

 • rengöra;
 • ger en känsla av friskhet;
 • stärker;
 • stimulerar tillväxten.

Allt detta är möjligt tack vare det faktum att salt har förmågan att eliminera döda partiklar och aktiverar blodtillförseln. Blodet börjar strömma till håret, vilket resulterar i förbättrad näring och syremättnad. Som ett resultat växer håret snabbt, frisyren har ett hälsosamt utseende.

Salt har andra fördelar.

Reningsprocessen från döda partiklar leder till förebyggande och behandling av olika hudpatologier.

Som ett resultat av sådana åtgärder behandlas mjäll, vilket är ganska vanligt hos människor, särskilt med fet hår och seborré.

Dessutom kan du med hjälp av peeling effektivt torka huden och ge den antibakteriella förmågor.

Konstant skalning av hårbotten bidrar till:

 • återställande av huden;
 • metabolismstimulering;
 • aktivering av fettmetabolism
 • återställande av talgkörtlarnas funktionalitet;
 • minska inflammation
 • öka tonen och läkning av huden;
 • avlägsnande av bränning och annat obehag.

Efter avskalning noteras aktiviteten av andra användbara komponenter. En sådan åtgärd tillämpas vanligtvis för att förbereda sig för andra aktiviteter som syftar till regenerering av hår.

Vilket salt är bättre att välja för att göra hårbotten?

Vid behandling av hår med skalning verkar effekten vara slipande partiklar av produkten. Armrörelserna ska vara massage.

För att undvika skador på epidermis bör du välja det finaste saltet. Om granulat är ganska stora bör de krossas.

Av alla typer av naturens mirakelprodukt är det mest effektiva havsaltet.

Den är mättad med en stor mängd användbara komponenter och lämpar sig inte bara för rengöring, men ger också högkvalitativ mat.

Dessutom återställer produkten hud- och fettbalansen. På grund av det är det möjligt att ändra hårets tillstånd och stoppa hårförlusten.

För brist på havssalt, den enkla som varje hem har att göra. Även med den kan du tillbringa den perfekta skalningen.

Men om du vill uppnå bra resultat behöver du fortfarande välja havssalt.

Effektiva recept för hemskrubb och hårskal

Det finns många recept som kan göras hemma.

 • Den första är ganska enkel och inte mindre effektiv. Det består i att massivt fuktar hårbotten med fin salt i tio minuter.
 • Det andra receptet innebär att blanda några matskedar (från två till fem) med en minsta mängd vätska. Den erhållna blandningen användes på samma sätt som i det första fallet.

Men med detta recept löser sig salt mycket snabbt, på grund av vilken exponeringstid är väsentligt begränsad och terapeutiska effekter minskar. I många recept, istället för vatten, rekommenderas att tillsätta lite balsam och esterolja.

Vilken olja du vill välja beror på hårets typ och det faktiska problemet:

 • för skallighet rekommenderas att använda olja av tall, ylang-ylang;
 • Citronolmolja används för fettigt hår;
 • för mjäll är det användbart lavendelolja.

Soda och saltbaserad skrubba

Vissa recept rekommenderar dessutom en blandning baserad på läsk. Denna produkt desinficerar och mjukar effektivt huvudet. Ta salt och läsk i samma proportioner och späd dem med vatten för att göra en grön blandning.

Salt och Kefir Scrub

För att ytterligare närma håret rekommenderas att man använder en blandning av salt och kefir. För att förbereda en sådan skrubb måste du ta samma mängd ämnen. Under spolningsprocessen är det nödvändigt att kontrollera att vattnet inte är för varmt.

Saltskalning för hår - Egenskaper av

Förfarandet består av flera steg:

 • Först bör du använda schampo för att hålla håret rent. Sedan appliceras en balsam eller olja längs hela längden för att skydda håret från att torka ut under behandlingen.
 • På ett rent huvud är det nödvändigt att applicera en liten mängd av produkten försiktigt på huvudet.
 • Detta bör göras med roterande fingrar. På detta sätt kan du gradvis bearbeta hela huvudet.
 • Den erhållna blandningen är fortfarande tio minuter, sedan huvudet tvättas noggrant med schampo.
 • Vid slutet av händelsen bör appliceras balsam på huvudet.

Var förberedd för det faktum att i processen med alla dessa åtgärder kommer du att få en viss mängd hår att falla ut. Detta är ganska normalt. I stället för svagt hår kommer nya att dyka upp.

Hårbottenbehandling utförs var sjunde dag. Totalt behöver du åtta procedurer.

Du kan upprepa kursen om några månader.

Separat är det värt att betona att denna åtgärd mot peeling endast är möjlig när den används på ett oljigt huvud. Det är inte meningsfullt att tillämpa sådana åtgärder på torrt och tunt hår. För dem är det bättre att välja andra kosmetiska procedurer.

Home scrub för hår och hårbotten - recept

I skynda kan en sådan skrubbning göras med hjälp av de enklaste produkterna: havssalt eller brunt socker och olivolja.

Granuläriteten av socker eller salt hjälper till att exfoliera döda hudpartiklar från hårbotten, avlägsna alla ansamlingar och smuts.

Du kan lägga till några droppar essentiell olja till denna blandning, till exempel rosmarinolja. Jag experimenterade lite och kom med ett recept på min scalp scrub.

 • Blandad 1 msk havtornsolja, 1 msk. l kaffe grunder och 0, 5 timmar. 1 havssalt,
 • lade till ett par droppar essentiell olja av rosmarin, apelsin och lavendel.
 • Blandat och noggrant gnidas denna blandning i den våta hårbotten med massagerörelser, lämnas i 5 minuter och tvättas med schampo.

Tvätta bort det var inte så svårt, lättare än oljemaskor.

Havtornsolja berikar och mjukar huden, saltet mjuker mjuka korstskador, förnyar huden och eteriska oljor ökar blodcirkulationen i hårbotten, närmar sig rötterna och förstärker dem.

Salt hårskalning - ett recept från trichologist

Och ett annat recept som jag också vill dela, hittade jag i boken av trichologen R. Gofshtein.

För mig verkade det här verktyget vara en explosiv blandning och för att prova detta recept har jag inte bestämt mig ännu. Kanske i tid skulle jag våga förlita sig på den här världskända specialistens råd.

Ta 3 msk. Jag vodka och lösa upp 10 tabletter av aspirin, 2 tsk av din schampo och 1 tsk varm peppar.

Författaren rekommenderar att du gör denna procedur en gång i veckan, det är lätt att gnugga det med en tandborste längs hårlinjen, täcker hela hårbotten och applicera resten av blandningen i ändarna av håret.

Lämna allt i 3-5 minuter och skölj noggrant.

Var noga med att inkludera skalpskalningsproceduren i vård av ditt utseende, och snart kommer du att märka hur ditt hårförhållande förbättras.

Dessutom är någon effektiv mask för hårtillväxt, det är bäst att göra efter exfoliering av hårbotten, då kommer deras fördelar att öka många, många gånger.

Men glöm inte kontraindikationer.

Lista över kontraindikationer för användning av saltskrubba

Denna procedur har en lista över vissa kontraindikationer:

 • svagt tunt hår;
 • torr och känslig hårbotten;
 • förekomsten av hudpatologier;
 • mikroskada på huden.

Om du känner ett starkt obehag under pågående procedur, bör händelsen stoppas. Inget behov av att fortsätta att utföra terapi, tro att sådana känslor hjälper till att aktivera hudcellerna på något sätt.

Sådana åtgärder leder endast till allvarlig irritation.

Jag föreslår också att du tittar på denna intressanta video med bra recept för hemlagade hårmaskor.

Jag skulle vara glad om någon kommer att dela med sig av sin beprövade hemlagad scrub recept för hårbotten och håret.

Några scrubs för mina recept:

Och jag vill också rekommendera alla att bekanta sig med denna unika serie organisk kosmetika. Du kommer definitivt att tycka om det. Här finns scrubs, masker och hår och kroppsvårdsprodukter som är helt 100% naturliga.

Med dig var Alena Yasneva, vi ses snart! Var alltid vacker.

BLI MED MIG GRUPPER I SOCIALA NÄTVERKNästa Artikel
Hur lång tid växer håret