Salt hårskrubba


Många tycker att hårvård är en besvärlig sak som behöver mycket pengar och tid.

Självklart, om du besöker skönhetssalonger kommer det inte att göra utan betydande utgifter, men våra mormödrar hade inte en sådan möjlighet, men deras hår såg alltid lyxigt och snyggt ut.

Populär visdom har en bred arsenal av recept, vilket gör att man kan behålla hårets skönhet och glans. En av dessa var en saltskrubba för huvudet.

Åsikten att havsalt är bättre är platsen att vara, men i hemvård spelar det ingen roll, därför kan du göra ett salthårskrubb från vanligt salt.

Fördelarna med saltskrubba för hårbotten och håret

Havssaltet innehåller många spårämnen, såsom zink, selen, järn, natrium, kalcium och jod. Skrubba för saltets huvud gör att du kan normalisera balansen av fett i huden och med högt fet hår - det här är en frälsning.

Genom att använda salt som en skrubb kan du fastställa blodcirkulationen i huvudets hudceller och påskynda utbytet av celler. De börjar ta emot mer syre och på så sätt accelererar tillväxtprocessen.

Dessutom kan en salt hårskrubbe ta bort det kåta lagret av hud, rester av kosmetika och damm, som tenderar att ackumuleras. När det gnids i hårbotten rensar saltet perfekt och gör att du kan klara av mjäll.

Skrubba från salt till hår gör att du kan klara av sådan olägenhet som fettigt hår, torkar dem och huvudets hud.

Skalning av salt hjälper till att påskynda cellregenerering, vilket leder till hårbotten, i en ton, som har en generellt positiv effekt på den. Som du kan se, kan en saltskrubba för huvudet klara av många problem, vilket gör huden och håret friskt och lyxigt.

Varför ska man skrubba med salt för hår är bättre att använda bra salt? Anledningen är extremt enkel, stora saltkristaller kan skada huden och orsaka bildandet av sår.

Vanligtvis, i apotek, stormarknad eller butik kan du köpa fint havsalt, men om du inte kunde hitta det kan du mala kristallerna hemma.

Rekommendationer och försiktighetsåtgärder

Innan du gnuggar salt i håret behöver du veta ett antal nyanser som vi föreslår att läsa. Om det finns repor, sår och andra skador på huvudet, är hårsaltskrubben strängt förbjuden, som om saltet kommer in i det skadade området, irritation, brännande och generellt obehag förekommer.

När känslig hud salt skrubba för hemanvändning försiktigt. Om du applicerar salt i huvudområdet har du något obehag, så är det bättre att tvätta av skrubben med vatten.

Hur ofta kan salt gnidas in i hårrötterna? Användningen av en saltskrubbe för hårbotten är ofta inte heller önskvärt. Du kan utföra proceduren några veckor, om huden är fet, då en gång i veckan.

Det ideala alternativet är att göra en kurs på 3-6 procedurer, ta sedan en paus på tre till sex månader. Salt under skrubb rekommenderas endast på fuktigt hår och aldrig i torrt tillstånd.

Recept saltvatten hår scrub hemma

Om du bestämmer dig för att förbereda en saltskrubbe för hårbotten, är dess recept ganska enkla för hemlagning.

Konventionellt kan all salt srkaby delas in i två typer:

 • rengöring - ha en peeling effekt, ta bort oljig glans från håret;
 • återställa hårlängden - öka hårväxten, accelerera processen för återhämtning.

Förbereda en saltskrubba för hårbotten bör baseras på hårets typ och struktur. För att förbereda en universell skrubb behöver du följande: Torka 50 g blå lera i vatten och tillsätt ½ matsked hackad havssalt.

Kompositionen bör blandas väl och sprida sig på vått, torkat hår på linjen för avskiljning. Vi behandlar hårbotten med lätta massagebehandlingar och tvätta av återstoden av blandningen med varmt vatten.

Att använda en saltskrubbe för fet hud kan förhindra fet hårstråle och bidra till övergripande förbättring.

Om du har torkat, sprött hår, kan du göra en skrubb med fuktgivande egenskaper. För att göra detta blanda ett halvt glas havsalt med finhackade aloe verablad.

Efter applicering av en sådan skrubbe blir håret glänsande, lätt och lättsamt. Förutom aloe vera, mantel, kokosnötolja eller olivolja kan också användas för denna skrubba. Istället för schampo rekommenderas det att använda naturlig tvålmut för hår.

Rent havssalt kan också användas som massage. Fukt det i vatten och applicera på huvudets hud. Massageens varaktighet är individuell, men ungefär den här tiden är inte mer än tio minuter.

Salt främjar förnyelsen av hudceller, och mineralerna som utgör saltet främjar regenerering och närmar sig hårrötterna.

Saline hårskrubba hemma kan riktas mot näring och återhämtning. Om torrt hår rekommenderas att tillsätta mjölkprodukter till saltet. Detta kan vara yoghurt, kefir eller gräddfil, i vilket havsalt läggs till.

Saltskrubba för hårbotten bidrar också till att öka hårväxten. För att göra en sådan skrubbmask rekommenderas att blanda havsalt eller vanligt bordsalt med infusion av björkpinnar eller nässla. Applicera en sådan komposition i hårbotten och gnugga, gör en massage rörelse.

Efter applicering av kompositionen, lämna masken i ungefär sex minuter och skölj med varmt vatten. Till denna mask har näringsegenskaper kan du lägga till en sked fullsked honung, förvärmd i ett vattenbad. Och om du häller äggulan i masken, då samtidigt med skrubbegenskaperna, får du ett utmärkt tvättmedel.

Gommen i sammansättningen av masker eller scrubs gör att du kan förbättra hårets utseende, vilket ger det glans och välplejat utseende. Alla dessa scrubs är lätta att förbereda hemma, och effekten av dem, som efter ett dyrt förfarande i stugan.

Hur man gör saltskrubb för hår och hårbotten?

Snyggt hår gör bilden komplett och harmonisk, så det är svårt att överskatta sitt värde. Det är lätt att förstå upplevelserna hos en tjej vars krullar är långt ifrån idealiska. Mjölk, faller ut, splittrade ändar och blekad färg gör henne till en hästsvans eller tråkiga klaser - du behöver bara drömma om en smart styling.

Hårvård kan vara trevligt och inte besvärligt, om du utför procedurer hemma. Att krulla var slät, silkeslen och orsakade avund av andra, du behöver regelbundet använda saltskrubba.

Fördelar med förfarandet

Saltkristaller fungerar som slipmedel som rengör hårbotten djupt, tar bort döda partiklar, föroreningar och kosmetiska rester. På grund av detta ökar syre fritt inuti kåpan, blodflödet till glödlamporna ökar. Som ett resultat är de mycket starkare och starkare, så krullarna blir friska, glänsande och växer snabbare.

Särskilt effektiv skrubb för havsaltets hårbotten.

Det är en brunn av användbara mineraler och vitamin, och de aktiva substanserna väcker vilande folliklar, vilket gör håret fluffigt och voluminöst.

Hur man lagar en skrubb av salt?

Kristaller måste krossas med en mixer eller kaffekvarn. Stora bitar av salt är inte lämpliga för hårbotten eftersom de kan skada huden och orsaka irritation. Om huden är mycket känslig kan du lägga till lite vegetabilisk olja för att mildra kompositionen och göra den mer näring och mild.

Det är nödvändigt att utföra proceduren en gång i veckan i 30-35 dagar. Då ska du ta en paus i 2-3 veckor för att vila huvudet lite. Förbättringar kommer att märkas efter ett eller två förfaranden. Den maximala effekten uppnås efter hela kursen.

Hudskalning är bekväm att göra innan du tar ett bad. Fuktar huden och applicerar salt med massörrörelser. Sprid delen på avdelningarna med en kam med täta tänder så att det inte finns några obehandlade områden kvar. Massage hårbotten i 5-10 minuter, men gör inga plötsliga manipuleringar för att inte skada huden.

Efter massagen, värm huvudet med plast och en handduk och håll produkten i några minuter. Om det är mycket sting, kan du tvätta av saltet. Tvätta håret med schampo. När håret är torrt kommer du att känna att huden "andas".

Saltskrubba främjar bättre penetration av fördelaktiga mikroelement i huden, så efter proceduren behöver du göra en läkningsmask. Det kan vara närande, fuktgivande eller regenererande.

Ägare av fet hår kommer märka att deras hår har blivit mycket torrare, inte så snabbt förorenade. Detta förklaras av att saltet normaliserar talgkörtlarna, reducerar sebumproduktionen.

För att förbättra effekten, efter skur kan du skölja lock med saltlösning. Det är lätt att förbereda det: Lös 100 gram salt i en liter vatten och vänta tills det löser upp.

Om du sköljer regelbundet kommer håret att vara starkt, glänsande och slät, och tipsen kommer inte att se torra och oattraktiva.

Scrubs för hårbotten med havsalt måste kombineras med masker och massage, lägg till andra användbara ingredienser. Då kommer resultatet att överstiga alla dina förväntningar.

Recept salt scrubs för hår och hårbotten

Alla saltbaserade scrubs är indelade i två typer: regenerering och rengöring.

Den första accelererar regenerering, återställningsstruktur, stimulerar tillväxten. Och den andra normaliserar talgkörtlarna och tar bort oljig glans, skalar.

 • Recept nummer 1 - universal

För att förbereda en universell skrubb måste du späda 50 gram blå lera i vatten och tillsätt en matsked krossade kristaller. Blanda väl och applicera kompositionen på avdelningen. Gör en ljus massage och lämna lite tid.

Skölj med varmt vatten och schampo. Efter proceduren kommer glans och silke att visas, den feta blommen kommer att försvinna.

 • Recept nummer 2 - för torrt hår

För torrt hår kan du använda en fuktgivande skrubb. Det rensar inte bara djupt, men gör också håret mjukt och lydigt. Blanda ett halvt glas krossade kristaller med samma mängd aloeblad. Gnid i en homogen uppslamning med massörrörelser och låt i 10 minuter. Tvätta av med schampo. Du kan lägga till en tesked olivolja eller kokosnötsolja - kompositionen blir ännu näringligare.

 • Recept nummer 3 - för skadat hår

Skadade krullar kommer att se sig friska, elastiska och ömma om skrubbens sammansättning kommer att vara mejeriprodukter. Kristaller i lika delar måste kombineras med gräddfil, yoghurt, kefir och blanda väl.

Applicera på skiljelinjen, massage och lämna i några minuter. Tvätta av med schampo.

 • Recept nummer 4 - för att aktivera tillväxten

Om du vill odla långa och smidiga krullar, lägg sedan till komponenter i kompositionerna som ökar blodflödet till folliklarna. Blanda de krossade kristallerna med infusionen av nässla eller björkknoppar och gnid med en massörrörelse i locket. Låt på i 5-10 minuter, skölj sedan och skölj med surgjort vatten. Efter den andra applikationen blir strängarna smidiga och starka, de kommer att växa snabbare.

 • Recept nummer 5 - näringsrik

För att göra kompositionen näringsrik, blanda saltet med tinktur av nässla och tillsätt en matsked smält honung. Lätt gnugga kristallerna med honung och gnugga massan i avskiljningslinjen. Lämna i några minuter och värm huvudet. Tvätta av med schampo. Håret blir mjukt och fluffigt, kommer att accelerera tillväxten.

 • Recept nummer 6 - näring och hydratisering

För att låsen växer snabbare, se sund, stark, blanda saltet med äggulan. Det förbättrar det yttre
typ av lockar, närmar dem, återfuktar, återställer strukturen. Krossa kristallerna och gnugga dem med äggula. Lägg till lite burdockolja. Massage gnidningen i locket, lämna i några minuter. Tvätta av med schampo.

 • Recept nummer 7 - förstärkning

Förbered gruel från en lök, blanda med två matskedar av mark eller havsalt. Applicera blandningen, massage försiktigt och lämna ett tag. Lök stimulerar blodflödet till folliklarna, stärker rötterna.

Salt Scrub Application: Regler och rekommendationer

För att uppnå ett bättre resultat behöver du veta de grundläggande hemligheterna och reglerna:

 • Du kan inte använda en saltskrubbe för någon typ av hår mer än en gång i veckan, annars kommer huden att bli mycket torr;
 • Behandlingsförloppet är 7-10 procedurer, och därefter måste du ta en paus så att det inte finns någon missbruk.
 • Om spetsarna nickas, bör de appliceras i vegetabilisk olja i form av värme.
 • Massagerörelser bör styras från kronan till pannan;
 • Olika ingredienser kan läggas till hår och huvudskrubber, beroende på hårtypen.

Det rekommenderas inte att använda saltskrubb, om huden är skadad, mikroskador och repor. Man bör komma ihåg att salt kan tvätta pigmentet, så förfarandet bör inte missbrukas efter färgning av hår.

Låt ditt hår vara vackert!

Saline Scrub för hårbotten

Skurning är ett populärt förfarande, utan vilket det är svårt att hantera din personliga vård. Men flickor använder sällan scrubs för att rensa hårbotten. Detta är fundamentalt fel, eftersom en väl valda skrubb hjälper inte bara att rengöra epidermis och befria dig från mjäll, utan också att rengöra hårsaxlarna, vilket på så sätt accelererar hårväxten.

Vad är det

En bra saltskrubbe är bäst för att rensa huvudet. Här fungerar små partiklar av salt som fasta rengöringspartiklar. De tar bort ackumulerade smuts och döda celler från huden.

För att skapa en saltskrubba kan du använda både havssalt och vanlig matlagning. Men när det gäller den andra, väljer du inte för bra salt. Små partiklar upplöses för snabbt och kommer inte att ha den önskade rengöringseffekten.

Vad är användningen

Saltskrubba är ett verktyg som inte alla vet om. Men de som har försökt det på sig bekräftar effektiviteten av denna blandning och lämnar mestadels positiva recensioner om produkten. Scrubs för hår och hårbotten från salt kan du klara av många problem hemma. Först och främst rensar de naturligtvis epidermis av onödiga, redan döda celler.

Även denna produkt hjälper till att rengöra porerna på huvudet och därigenom förbättra blodcirkulationen. På grund av detta börjar håret växa snabbare. Grown loopar tjocka, starka och glänsande.

Rengöringsmedel med stora partiklar hjälper till att rengöra hår från alla typer av kemiska rester. Den här rengöringsprodukten avlägsnar försiktigt ackumulerade rester av kosmetika från hårstänger. Så om du använde ett schampo, en balsam eller en mask som inte passade dig, kommer bara en sådan skrubb att hjälpa dig att återställa håret till ett välskött utseende.

På grund av att porerna städas börjar dina krusar växa snabbare. Detta är också en viktig fördel.

Saltskrubb är mycket enkla i sin komposition, så om du inte hittar rätt alternativ på hyllorna i dina butiker eller bara föredrar naturkosmetik, kan du alltid laga dem hemma.

Populära Recept

Grunden för saltskrubba, naturligtvis, salt. Som redan nämnts kan det vara både marin och matlagning. Men det kan komplettera och andra rengöringspartiklar. Till exempel socker, finmalda stenar, kaffegrund eller bakpulver.

Ytterligare rengöringspartiklar ökar effekten. Det är bäst att välja salt och socker, eftersom de, i motsats till krossade frön eller kaffe, lätt löser upp under påverkan av varmt vatten. Så, du behöver inte tänka på hur man tvättar dem.

Låt oss titta på några populära recept och ta reda på hur du väljer en skrubb för din hårtyp och befintliga problem.

Med lera

Om du har fet hårbotten, kommer du att dra nytta av att skrubbas med blå lera. Det finns i många apotek och kosmetiska butiker. Lerbasen kompletteras med grovslipningssalt. För två matskedar av ler behöver du sex matskedar salt. Torrblandningen bör hällas med en liten mängd vatten.

Blandningen i slutet bör vara tjock nog för att inte dränera från håret. Applicera skrubben i hårbotten med massörrörelser. För att kompositionen skall ha den önskade effekten måste skrubben hållas på huvudet i minst tio minuter innan den tvättas.

Med smör

Saltskrubb kompletterad med olja kommer att vara användbar för huden. Det är bäst att välja olivolja, men om det behövs kan det ersättas med kokos eller burdock.

I samma blandning är att lägga till en matsked honung och brandy, liksom äggulan av ett ägg. Alla dessa komponenter måste blandas tills de är mjuka och appliceras på huvudet och sprider den över huden med massagebevegelser. Den här skrubben närmar sig håret, så det blir en riktig frälsning för dina lockar under vintersäsongen.

För tillväxt

Som redan nämnts bidrar saltskrubbarna till att öka hårväxten. För detta behöver du förbereda en speciell komposition. Det är inte lämpligt för alla tjejer. Det rekommenderas absolut inte för dem som har mycket känslig hud.

För denna skrubb måste du blanda en tredjedel av ett glas salt med två matskedar av markpepa och kanel. Torka den torra blandningen med vilken olja du har. Skrubbe appliceras på håret med massörrörelser. Om han börjar ge dig obehag, måste du omedelbart tvätta den. Du kan bli av med dessa obehagliga känslor med hjälp av växtbaserade avkok.

Efter några veckors användning kommer du att märka att dina lock har blivit längre och tjockare. Och kanel kommer också att ge en trevlig arom som kommer att stanna med dig tillräckligt länge.

Socker och salt

Ett populärt rengöringsmedel är en blandning av socker och salt. Lägg till denna komposition med basolja och applicera på huvudet. Det här enkla receptet kan vara lite komplicerat. Lägg till en blandning av ätlig eller kosmetisk olja (t.ex. druv, oliv, mandel eller persika). I detta fall blir verktyget effektivare. Dessutom kommer oljan att mildra verkan av slipande partiklar och huden kommer inte att skrapa så mycket.

Du kan också försöka spädda blandningen av salt och socker med något schampo som du använder. Denna skrubb används nästan som ett schampo och håller inte på länge.

kefir

Slutligen är det värt att nämna de mest godartade scrubsna. Den är lämplig för känslig hårbotten och sprött hår. Receptet är inte komplicerat alls - lägg till bordsalt och socker med kefir eller någon annan jäst mjölkprodukt. Massan blir ganska tjock och öm. Denna komposition kommer att rengöra huden, men det kommer att göra det så noggrant som möjligt. Men kefir ger näring också håret, vilket gör det starkare, starkare och levande bokstavligen genom flera applikationer.

Det viktigaste att komma ihåg är att använda saltskrubb - de torkar huden. Därför är det oönskat att använda denna kosmetiska för ofta. Begränsa en eller två gånger i veckan. Cykeln att rensa huvudet med saltskrubb bör begränsas till två månader. Om du använder dem längre, kommer det bara att skada dig.

Men med den rationella användningen av sådana rengöringsprodukter förbättrar du verkligen ditt hår, blir av med mjäll och gör hårbotten välkörd och inte utsatt för flingning.

Och nu video - recept saltlösning skrubba för hårbotten.

Skruva huvudet från salt från håravfall. Recept med olja, lera, havsalt. Hur man lagar mat och ansöker hemma

I modern kosmetologi används hemlagad skrubb och professionell kosmetika i stor utsträckning. Kompositioner för kropp och ansikte har blivit mycket populära, medan hårbotten också behöver periodisk skrubbning, och för dessa speciella formuleringar beredda med salt anses vara effektiva.

Användningen av scrubs för hårbotten

På grund av förekomsten av slipmedel och ytterligare komponenter i kompositionen ger skrubben följande fördelar:

 1. Absorberar talg och normaliserar sekretet hos talgkörtlarna.
 2. Tar bort döda hudpartiklar.
 3. Minskar håravfall.
 4. Öppnar syre till hårsäckarna.
 5. Främjar hårväxten.
 6. Ta bort tonerrester för hår, masker och andra produkter från hårbotten.
 7. Ökar blodflödet till hårbotten, så att håret får mer näringsämnen och får glans, styrka, förstärkt.
 8. Förbättrar effektiviteten hos hårsmaskar, om de utför förfarandet innan de appliceras.

Vilket salt att använda

Som skrubb för hårbotten kan du använda både bord- och havssalt, men havsalt passar bäst eftersom det har en rik mineralsammansättning.

Om vanligt salt innehåller endast natriumklorid innehåller havsaltet:

Oljesaltskrubba

Du måste ta 2 msk. salt och lite grundläggande kosmetisk olja, såsom avokado, mandel, olivolja. Blanda ingredienserna så att de blir en tjock blandning av pastaformig konsistens, lägg dem på hårets rotszon. Börja ritning från occipital delen, fortsätt sedan till parietal.

Efter applicering ska du massera hårbotten med fingret i några minuter och tvätta sedan håret med schampo.

Skrubbe appliceras på torrt eller vått hår. Och i det senare fallet kommer skrubben att ha en mer mild effekt på hårbotten.

Recept med lera

Lera har en absorberande förmåga, så i kombination med salt har blandningen en ännu större rengöringseffekt. Med hjälp av en sådan skrubb kan du inte bara rensa håret av överflödigt fett en gång, men normalisera också utsöndringen av hudutsöndring. För matlagning behöver: vatten, lera, salt. Proportioner: 3: 1: 3.

Huvudskrubbe med salt och lera är lätt att förbereda och lätt att använda.

Först måste du blanda de torra ingredienserna, och tillsätt sedan vatten till dem. Det är bättre att göra detta gradvis och uppnå den önskade konsistensen. Kompositionen ska vara tjock nog så att den inte dräneras från håret. Håret bör fuktas innan kompositionen appliceras.

Skada blandningen, gör en mild massage i rotzonen i 5 minuter och låt skrubben stå i ca 10 minuter. Tvätta sedan håret med schampo med varmt vatten.

Med honung och grädde

Denna skrubb är lämplig för vård av torr hårbotten. Honung, kräm och salt tas i ett förhållande av 1: 2: 3.

Honung för denna skrubb kan tas av någon, inklusive kandad.

Blanda salt och honung, späd ingredienserna med kräm. Efter massering av hårbotten med en skrubb, lämna i 10 minuter så att näringsämnen tränger in i hår och hud. Tvätta sedan kompositionen med vatten utan användning av kosmetika.

Med aloe

Aloesaft fuktar inte bara hårbotten, utan också håret, vilket gör dem silkeslösa och lätta. Salt måste kombineras med aloe juice. Juiceen är pressad från plantans färska blad.

Det är bäst att skörda ark av gamla växter, inte yngre än tre år gamla. I äldre växter, fler näringsämnen. Det finns ingen bestämd andel, du måste se till att kompositionen är bekväm att applicera på huvudet.

Distribuera kompositionen genom massrörelser i hårbotten och torka sedan av efter ett tag.

Med konjak

Experter rekommenderar att skrubbe med brandy till de som har övertorkat hår. Detta recept är perfekt för vintersäsongen.

Behöver blanda 3 msk. salt, mandelolja (du kan ta en annan) och konjak. I massan tillsätt äggula och 1 msk. honung. Blanda noggrant.

Det borde vara ganska tjock massa. Det ska appliceras på hår och hårbotten, massage fördelas i cirkulära rörelser och lämna i 10 minuter. Därefter tvättas kompositionen med schampo.

Med äppelcidervinäger

Salt och äppelcidervinäger blandas i lika stora proportioner. Du kan ta till exempel 2 msk. av båda ingredienserna. Innan det appliceras är det nödvändigt att utföra ett test, eftersom det kan uppstå tecken på irritation på känslig hud.

Med schampo och balsam

I sammansättning är denna skrubb det enklaste. Det är nödvändigt att tillsätta fint salt till vanligt schampo, fördela det över hårbotten, gnugga och skölj med varmt vatten. På samma sätt kan du blanda salt och hårbalsam. Denna blandning kommer att ha en större fuktighetsgivande effekt.

Med björkbensinfusion

För beredning av skrubb behöver björkpudlar infusion, beredd från 2 matskedar. njure och 1 msk. kokande vatten. Infektera njurarna ska vara minst en timme. Kombinera sedan i en massa 1 äggula, 1 tsk. flytande honung, 2-3 st.l. salt och avkok till en bekväm konsistens. Denna skrubb aktiverar hårväxt.

Med kefir

Saltskrubbe med kefir rekommenderas att göra om håret är torrt. Kefir och saltskrubbe rensar håret och hårbotten försiktigt, medan kefir ger en fuktgivande och närande effekt.

För att förbereda dig måste du ta kefir med hög fetthalt, blanda det med en viss mängd salt - titta på konsistensen. Efter en ansökningsperiod blir håret silkeslen, felfri, stark.

Med peppar

Pepper Salt Scrub är en aggressiv blandning och rekommenderas inte för användning om hårbotten är känslig. Blanda 2 msk. salt 1 tsk. rödpeppar och 1 tsk kanel. Blanda torra ingredienser, lägg till kompositionen av någon kosmetisk olja, såsom avokado, mandel, oliv, havtorn.

Efter applicering kommer blandningen att brinna, men känslorna måste tolereras, om de blir för smärtsamma måste kompositionen tvättas av.

Med båge

Firande skrubb är gjord av havsalt och lök. Lök har irriterande egenskaper, så det är optimalt för att öka hårväxten. Behöver ta ½ msk. salt, helst hav och 1 lök.

En blandning av lök och salt accelererar hårväxten, gör dem tjockare

Lök hakas grundligt i en mixer till ett tillstånd av gruel. Den resulterande massan blandas med salt. Lätt uppvärmd till ett varmt tillstånd och gnidade sedan i hårbotten. Sammansättningen hålls på håret i 20 minuter och tvättas sedan av med vatten.

Med läsk

Efter applicering av läsksaltskrubben blir håret mjukare, friskt, hårbotten rengörs och håret förblir rent längre.

För matlagning behöver du havssalt och läsk i lika stora proportioner. Mängd som tas efter eget gottfinnande. Utspädda torra ingredienser kan vara vanligt vatten eller örtavkok, till exempel nässla eller kamille. Efter applicering håll kompositionen på huvudet i 10 minuter och tvätta sedan av det.

Med rugbröd

Rågbröd (2 stycken) blötläggs i en liten mängd vatten. Överskott av vatten efter mjukning av smulan dräneras. Lägg till brödmassan 2 äggulor och 1 tsk. havsalt.

Efter applicering hålls denna skrubbmask på huvudet i 30 minuter under en varm kompress, och tvättas sedan av med schampo.

Eteriska oljor i saltskrubba

Genom att tillsätta essentiella oljor till saltskrubbe kan du eliminera mjäll, förhindra håravfall, fuktar och närma tråden.

Salt Scrub Tips

 1. Skrubba för saltets huvud är mycket torr hud, så i närvaro av torr hudtyp rekommenderas att det inte används mer än 1 gång om 2 veckor. Om hårbotten är fet, då kan du göra 2 gånger i veckan.
 2. Experter rekommenderar kursanvändning av skrubb, d.v.s. ca 7-10 procedurer. Då måste du ta en paus.
 3. Om håret är oljigt vid rötterna och torka på spetsarna, för att inte överdriva håret och inte göra spetsarna ännu torra, rekommenderas att applicera olivolja till den lägre tredjedel av hårlängden innan du applicerar skrubben.
 4. Massage i hårbotten bör utföras från huvudet till parietalzonen. Denna teknik är den mest korrekta ur massagelinjens synvinkel och stimulering av blodcirkulationen: håret blir starkare, tillväxten stimuleras, huvudvärk lugnar ner.
 5. Om håret är torrt eller det finns några problem med hår eller hårbotten, till exempel mjäll eller splittrade ändar, bör du lägga till eteriska oljor i skrubben. De kommer att förbättra effektiviteten i blandningen, närma håret med användbara ämnen, ge håret en trevlig arom.
 6. Saltskrubba har en mer intensiv effekt vid höga temperaturer, så det rekommenderas speciellt för användning i badet. Saltmasker är tillåtna. För att göra detta, lämna kompositionen efter att ha skrubbat huden i någon tid på håret (vanligtvis 10 minuter), omsluter huvudet i plast och en handduk.
 7. Förutom att använda saltskrubbe, rekommenderas att man applicerar fuktgivare för att inte överdrippa håret. Det är önskvärt att även detta var hemlagade produkter.
 8. Tvätta av skrubben först med vatten och sedan med schampo. Om du inte använder schampo, kommer saltkristaller att förbli på håret.

Nackdelar och kontraindikationer

Saltskrubbe har kontraindikationer:

 • Det kan inte göras om det finns repor eller sår i hårbotten. Salt orsakar brännande känsla när den släpps ut i skada. Om du fortfarande behöver skura, ska salt ersättas med ett annat slipmedel.
 • Om det observeras svår skaldethet, kan håret börja falla ut ännu mer intensivt, eftersom de försvagade folliklarna inte klarar av den allvarliga mekaniska effekten som saltskrubben har.
 • Med färgat hår med systematisk användning av skrubb pigment tvättas bort snabbare.
 • Kontraindikationer är hudsjukdomar, såsom eksem och psoriasis.
 • Salt kan orsaka allergisk reaktion.
 • Torrt hår med splittrade ändar kan inte utsättas för skrubbning mer än 1 gång om två veckor, men i detta fall är det nödvändigt att skydda håret med oljor.

Saltskrubbe är en bekväm och prisvärd produkt som används för att näringa hår, ta bort döda hudpartiklar, stimulera blodcirkulationen och hårväxten.

Det kan torka huden, dock med förbehåll för rekommendationerna och användningen av fuktgivande och närande produkter efter skrubb, elimineras denna nackdel. Speciellt saltskrubb är lämpliga för oljig hårbotten.

Video med exempel på saltskrubb

Ett enkelt skurrecept med ett minimum av ingredienser:

Hur accelererar hårväxten och ökar deras fluffighet med hjälp av hemskrubb med salt?

Hälsningar till dig, kära läsare och bloggens gäster!

När huvudet börjar bli för tjockt, och det medför också att håret faller ut, kan en saltskrubba hjälpa. Som ägare av brunt hår, innan det, gjorde jag mig alltid kaffe scrubs, men jag ville diversifiera min hårvård och bestämde mig för att prova något annat.

Salthårskrubbe har blivit ett utmärkt hemmedel för mig som kan rengöra hårbotten noga och öppna vägen mot syre. Effekten av skrubben är märkbar efter den första applikationen - håret har fått pomp och volym vid rötterna. Hur man gör saltskrubba, jag försöker berätta i den här artikeln.

Vad är saltets hemlighet?

Nu har många moderna tjejer lider av alltför hårt hår, vilket medför ganska många problem. För att vi ska få ett perfekt utseende på vårt hårhår applicerar vi genuint olika stilprodukter, varifrån porerna i huvudets hud blir igensatta och slutar andas.

Scrubs i detta fall är helt enkelt nödvändigt, för om håret inte tar emot syre börjar håret tunna på märkbart sätt. Salt fungerar som den främsta exfolierande komponenten på grund av närvaron av små kristaller i den.

Visste du att nu saltas salt extraheras i mängden över 6 miljoner ton. per år? Och den mest värdefulla är den som har en grå färg?

Efter första användningen av scrubs såg det mig att håret föll ut mer än nödvändigt, men i själva verket de hår som borde ha tappat ut och nya dök upp i stället.

Salt som används i scrubs för hårbotten, kommer att ge stora fördelar för håret, nämligen:

 1. återställa åtkomsten till syre;
 2. rensar effektivt hårbotten
 3. eliminera mjäll
 4. minska håravfall
 5. torr hud;
 6. stärka hårrötterna;
 7. kommer att ta bort det ökade fettinnehållet
 8. förbättra blodcirkulationen i hårbotten;
 9. mätta huden med mikrodelar och mineraler;
 10. kommer att påskynda hårväxten.

För kosmetiska förfaranden för att förbättra håret är det önskvärt att få havssalt, eftersom det är hon som kommer att medföra ovärderliga fördelar för håret på grund av sin rika komposition:

Du kan fortfarande länge lista de element som innehåller havssalt, för det här är nästan hela periodiska tabellen. Det är därför de föredrar henne.

I avsaknad av sådant salt kan du ta och laga mat. Det kommer också att rensa hårbotten väl, men det är osannolikt att du får lite helande och helande effekt, eftersom det bara innehåller ett element - natriumklorid.

Bästa hår scrubs

Nu vill jag utarbeta recept på effektiva hårskrubb, som innehåller ett ämne av unik komposition - havsalt. De kommer inte vara svåra att göra hemma, men först måste du lagra på ingredienser.

Saltskrubba med olivolja

Den här skrubben kommer försiktigt men noggrant att rengöra huvudets hud, accelerera hårväxten genom att förbättra mikroblodcirkulationen. Denna skrubb är lämplig även för torr hårbotten, eftersom den innehåller närande olja.

Vad behövs och hur man lagar mat?

 • havsalt (2 ssk);
 • olivolja (3 msk.).

Blanda de två ingredienserna tillsammans så att saltkristallerna är jämnt belagda med olja.

Den resulterande kompositionen är nödvändig för att massera hårbotten i minst 5 minuter, från huvudets baksida till pannan. Salt ska fördelas jämnt över huvudet. Verktyget kan till och med lämnas lite om hårbotten inte är känslig, så måste du skölja håret med vatten och skölja huvudet med schampo.

Saltskrubba med blå lera

Verktyget är idealiskt för håret oljigt vid rötterna, liksom rengör dem och vänder oljig glans i spegeln.

Vad behövs och hur man lagar mat?

Blå lera måste först spädas med vatten, till läckra grädde. Lägg sedan till havsalt och blanda ingredienserna väl.

Applicera skrubba på hela hårbotten med massörrörelser i 10 minuter. Under denna tid kommer oljigt hår och hårbotten att vara helt rengjorda. Då måste du först skölja krullarna med vatten och tvätta ytterligare med shampoo.

Saltskrubbe med kefir

Denna skrubb är också lämplig för oljig hårbotten, påskyndar hårväxten och förhindrar utseendet av fet skina.

Vad behövs och hur man lagar mat?

 • havsalt (2 ssk);
 • kefir (2 ssk);
 • Ren Essentiell Olja (2 k.);
 • Te-eterisk olja (2 q.).

Först måste du blanda saltet med varm kefir och sedan doseras ut för att tillsätta eteriska oljor. Rör om alla ingredienser tills det är smidigt.

Liksom de tidigare skrubbarna appliceras blandningen på hårbotten och masseras sedan i 10 minuter. Skrubben kan också lämnas på huden i ytterligare 10 minuter. Skölj sedan av med vatten och skölj därefter håret med schampo.

Ibland lägger jag till andra eteriska oljor om så önskas, men inte mer än 4 droppar per 4 matskedar av basen.

Saltskrubbe med läsk

Jag tyckte verkligen om den här skrubbskompositionen, efter det blir mitt blandade hår väldigt mjukt och smuler fint och hårbotten är frisk och ren.

Vad behövs och hur man lagar mat?

Blanda de två ingredienserna genom att tillsätta lite vatten. Mycket bättre effekt kan uppnås om du förbereder ett avkok av nässla eller björkpinnar istället för vatten.

Den resulterande skrubben måste vara inom 10 minuter, massera noga hårbotten, skölj sedan först med vatten och sedan med schampo.

Saltskrubbsmask med rågbröd

Denna skrubb jag spionerade på ett forum, enligt flickorna, är detta ett universellt recept, även lämpligt för torrt hår och hårbotten.

Vad behövs och hur man lagar mat?

Först måste du byta rågbröd i en smula, för det här kan du använda lite vatten. Blanda sedan äggulorna och havsaltet och lägg dem till brödmassan.

Denna blandning ska appliceras på hela hårbotten och masseras lite, då måste du bära en plasthatt, värma toppen med en keps eller handduk och lämna i 30 minuter. Sedan kan du tvätta av skrubbmasken med vatten och schampo.

Ett annat hemlagat hårskrubbrecept med salt kan ses i följande video.

Funktioner av användningen av scrubs

Scrubs för hårbotten, speciellt när huvudkomponenten är salt, måste användas korrekt, annars kan du inte uppnå önskad effekt eller tvärtom skada håret väsentligt.

Försök därför följa följande riktlinjer:

 1. Skrubbe ska appliceras på våt, lätt torkad hårbotten, innan det är bättre att tvätta huvudet 1 gång med schampo för att tvätta av smuts.
 2. Missbruk inte scrubs med salt, jämnt fet hår 1 gång per vecka, sådan rening kommer att vara tillräckligt och torrt hår behöver denna procedur - 1 gång om 2 veckor.
 3. Saltskrubba är bättre att välja havet, men mat, eftersom det inte innehåller färgämnen och olika tillsatser, och det är mindre och som ett resultat kommer inte att kunna skada huden.
 4. Det är inte värt mycket att gnugga huvudet med en skrubb, eftersom salt är en exfolierande komponent och det räcker.
 5. I hemskrubb istället för vatten kan du lägga till örtte som lämpar sig för hårbotten.
 6. Eteriska oljor är inte överflödiga: beat, lavendel, ylang-ylang, rosmarin, tea tree.
 7. Scrubs måste först tvättas med vatten och sedan 1 gång med schampo, annars kommer hela huvudet att förbli obehandlat och kommer att täckas med saltkristaller.
 8. Om håret är torrt i längd, då efter proceduren är det nödvändigt att applicera en balsam, även om du också kan smörja med fuktgivande vegetabilisk olja.
 9. Efter skrubb kan du applicera en mask som accelererar hårväxten, eftersom den rensade hårbotten kommer att ta alla ingredienserna med ett slag, bara verktyget ska också vara hemlagad. Även om jag försökte och köpte ampuller - var effekten super.
 10. Efter 10 vanliga procedurer ska huden tillåtas vila, och sedan kan du byta huvudskurande komponent eller fortsätta med den.

Vem ska inte göra?

Men i följande fall kommer scrubs med tillsats av salt att kunna orsaka betydande skador, så vägra dem om:

 • har sår, repor och annan skada på hårbotten - det kommer att bli mycket obehagligt;
 • du har stark skallighet - svaga folliklar kommer inte att kunna hålla tunt hår på grund av mekanisk påverkan;
 • är allergiska mot salt i allmänhet - det händer, men ganska sällan;
 • håret är överdriven, delas längs längden - saltet kommer bara att förvärra problemet, kom ihåg hur lång tid det tar att återställa håret efter att ha simat i havet;
 • du har ökad känslighet hos hårbotten - i detta fall kan oönskade irritationer uppstå, det är bättre att byta ut med en annan komponent.

Det är allt! Jag råder dig att inte glömma att utföra djupt rensning av hårbotten med scrubs. Om du aldrig har försökt - gör det och du kommer genast att känna skillnaden före och efter. Hårskrubb rekommenderas också att utföra och trichologer, de kommer särskilt att gynna fet hårbotten.

Friskt hår till dig! Vi ses snart!

Den här artikeln är värt att dela med vänner:

Gilla en blogg?
Prenumerera på nya artiklar!

Skrubb för hårbotten hemma, recensioner

Skurar du händer, kropp, ansikte och jämn häl? Och du glömde noga på hårbotten? Under tiden behöver denna sida en bra rengöring av inte mindre än resten. Och hjälp i denna skrubb från vad som är i köket!

Skrubb för hår och hud - fördelar och fördelar

Scalding för hårbotten ger stora fördelar:

 • Eliminerar återstoden av kosmetika;
 • Adsorberar talg, reglerar sekret av talgkörtlarna;
 • Tar bort döda partiklar av epidermis;
 • Gör håret friskt, starkt och tjockt.
 • Stimulerar blodcirkulationen;
 • Accelererar tillväxten av strängar;
 • Bereder huden för effekterna av terapeutiska masker.

Abrasiv bas - en pantsättning av bra skrubba

Sammansättningen av hemskrubben innefattar nödvändigtvis fasta partiklar som rengör epidermis från smuts och gamla celler. De kan vara:

 • Salt för huvudet - ett av de bästa sätten. Det är bäst att ta havet, men kommer att passa och enkelt. Titta noggrant på sin storlek - böterna kommer att lösa upp snabbt och får ingen effekt, för grovt salt kan skrapa huden.
 • Skalade nötter eller ägg, krossade i en murbruk, mixer eller kaffekvarn. Vissa lägger till valnötkärnor eller till och med mandlar. Var försiktig så att de skarpa partiklarna inte skadar huden.
 • Krossade fruktben - druva, aprikos, persika;
 • Krossad spannmål - bovete, havregryn, ris;
 • Naturlig kaffe;
 • Socker och granulat - används ofta, men kräver en bra tvätt, annars kommer håret att vara klibbigt;
 • Bakpulver är otroligt till hjälp. Många tjejer kan även ersätta schampo med natron.

Home Scrub Recept

Skruva i hårbotten hemma, nästan inte på något sätt sämre än dyra märkesvaror. Vi erbjuder dig ett dussin av de mest effektiva recepten. Du kan välja något!

Recept 1 - klassisk
 • Socker eller salt (hav eller matlagning) - 2 msk. l.
 • Vatten eller basolja (olivolja, jojoba, druvfrö, mandel, avokado) - 2 msk. l.
 1. Blanda ingredienserna till en tjock uppslamning.
 2. Applicera skalning på rötterna från baksidan av huvudet till pannan.
 3. Massage försiktigt huden och tvätta mitt hår med schampo.

Medel kan appliceras både på torrt och på våtlås. I det senare fallet kommer slipande partiklar att repa huden mindre.

Recept 2 - med blå lera

Lera är ett utmärkt adsorbent. Som en del av hemskrubbe rensar den perfekt rötterna för överflödigt fett, smuts och toxiner.

 • Pulverblå lera - 1 msk. l.
 • Slipmedel - 3 msk. l.
 • Vatten - 2-3 msk. l.
 1. Vi blandar ler med ett slipmedel.
 2. Häll i lite vatten - det ska göra en pap.
 3. Applicera kompositionen på våta rötter.
 4. Vi masserar 5 minuter.
 5. Vi väntar på ca 10 minuter för att agera lera.
 6. Mitt huvud med schampo.
Recept 3 - med äppelcidervinäger

Förbättrar blodcirkulationen, normaliserar talgkörtlarna, accelererar hårväxten.

 • Slipmedel - 2-3 msk. l.
 • Äppelcidervinäger - 2 msk. l.
 1. Blanda ättika med slipmedel.
 2. Vi utför ett allergiskt test på armbågens insida.
 3. Om det inte finns några problem, använd en hudskrubber.
Recept 4 - honung och grädde

Detta recept är idealiskt för torr hudtyp.

 • Slipmedel - 3 msk. l.
 • Honung - 1 msk. l.
 • Cream - 1-2 msk. l.
 1. Vi kombinerar honung (flytande eller bränt) med slipmedel.
 2. Späd denna blandning med rik grädde.
 3. Applicera produkten på huden.
 4. Massa och lämna i ca 10 minuter.
 5. Tvätta av med rent vatten.
Recept 5 - med aloe juice

Ett annat effektivt botemedel mot huvudets torra hud, vilket gör håret lydigt och fuktigt.

 • Slipbas - 3 msk. l.
 • Aloe juice eller löv.
 1. Abrasiv bas utspädd med aloe juice.
 2. Om så önskas kan du ta bladen och hugga dem mycket fint. Verktyget ska vara ganska tjockt.
 3. Smörj huden med skrubba.
 4. Massage och tvätta av.
Recept 6 - Näringsskrubb

Detta recept är universal. Det är bra för vintersäsongen, när hår och hud torra hattar.

 • Honung - 1 msk. l.
 • Äggula - 1 st.
 • Cognac - 3 msk. l.
 • Basolja - 3 msk. l.
 • Slipmedel - 3 msk. l.
 1. Blanda äggula, brandy, smör och honung.
 2. Lägg ett slipmedel för att lämna en tjock blandning.
 3. Applicera den på rötterna, massage i 10 minuter.
 4. Tvätta av med varmt vatten och schampo.
Recept 7 - Skumbildning
 • Shampoo - 2 msk. l.
 • Basolja - 1 msk. l.
 • Slipmedel - 3 msk. l.
 1. Blanda schampo med olja.
 2. Häll slipmedel.
 3. Applicera en liten del av skrubben i hårbotten.
 4. Churn, massage och sköljning.
Recept 8 - för känslig hårbotten typ

Gör håret starkt och tjockt, fuktar huden helt.

 • Slipmedel - 2 msk. l.
 • Yoghurt, kefir eller gräddfil - 2 msk. l.
 1. Fyll den slipande jästa mjölkprodukten.
 2. Applicera produkten på hårbotten.
 3. Massera, vänta 10 minuter och tvätta mitt huvud med schampo.
Recept 9 - Peppar och kanelskrubba

Det aktiverar tillväxten av strängar, ger dem en trevlig arom, rengör hårbotten noggrant.

 • Grönsaker - 2 msk. l.
 • Basolja - 2-3 msk. l.
 • Kanel - 2 msk. l.
 • Slipbas - 1/3 kopp.
 1. Kombinera kanel och peppar.
 2. Lägg till ett slipmedel.
 3. Häll i basoljan - blandningen ska bli ganska tjock.
 4. Applicera det på vått hår, massage och lämna i några minuter.
 5. Tvätta av med schampo och skölj strängarna med ett starkt kamillextrakt.
Recept 10 - Havssalt och Lök

Det stimulerar tillväxten av strängar, och stärker också rötterna.

 • Havssalt - 0,5 koppar;
 • Lök - 1 st.
 1. Smaka choklad löken i en grötig stat.
 2. Blanda med havsalt. Blandningen ska vara som grädde och måste vara varm.
 3. Applicera det på trådar, massage, lämna i 20 minuter och tvätta av med varmt vatten.

Eteriska oljor i hemskrubba

Hårskrubba med eterisk olja ser ut så här:

 • Havsalt - 3 msk. l.
 • Balsam - 2 msk. l.
 • Essentiell olja - 2-3 droppar.

Beroende på syftet kan du köpa någon av dessa estrar:

 • För att stärka rötterna - burdock;
 • Att fukta trådarna - rosor, kamomill, jasmin, salvia;
 • Mot det ökade fettinnehållet - citronmelé, citron, mint, ylang-ylang, lavendel, grapefrukt;
 • Från att falla ut - te träd, cederträ, tall;
 • Från mjäll - geranium, lavendel, citron, tea tree, orange.

Utför proceduren om 1-2 veckor. De borde vara minst 3 och högst 6. Efter att ha uppnått önskad effekt, glöm dessa medel i flera månader. Kom ihåg att ofta skurning orsakar hudirritation.

Vem ska inte göra en skrubb för hårbotten?

Scrubs för hårbotten har ett antal kontraindikationer som måste beaktas:

 • Överkänslig hud;
 • Hud utsatt för allergiska utslag;
 • Förekomsten av sår, sprickor, nackdelar, pustulära utbrott, nyligen applicerade suturer.

Några viktiga tips

Slutligen kolla in urvalet av användbara tips som bara förbättrar resultatet av hemskrubbningar:

 • För oljig hårbotten, skal peeling göras en gång i veckan, och för normal och torr hud en gång i fjorton;
 • Gör alltid ett allergiskt test innan du applicerar produkten. Smörj huden på skålen på armbågen med kokad skrubbe, vänta 5 minuter och skölj sedan med vatten. Om det inte förekommer akne, rodnad eller klåda efter 2 timmar på det behandlade området, använd en skrubb för hår och huvud.
 • Tvätta inte håret före proceduren, lämna det mer smutsigt.
 • Om så önskas kan avskalning appliceras inte bara på rotzonen utan även på hela hårets längd;
 • Massage huden med mjuka, släta och gnida rörelser;
 • Skölj bort väl med rinnande vatten;
 • Under sista sköljningen, använd balsam samt örtkokning;
 • Torrt hår utan hårtork
 • Byt regelbundet scrubs så att huden inte är van vid samma recept.

Titta på videon: Skrubb för husets hårbotten. Mycket enkelt och effektivt

Titta på videon: Skrubb för hårbotten (semolina, druvfröolja)
Titta på videon: Saltskrubb för hårbotten!

Scrub för hårbotten, recensioner

Folkets röst som du kan läsa just nu förtjänar din uppmärksamhet!

"Jag lärde mig nyligen om hårskalning från en av mina flickvänner. Hon tittar noga på alla skönhetsnyheter och ser omsorgsfullt ut efter hennes hår. Men hon använder en dyr varumärkesskrubba, och jag bestämde mig för att ge företräde åt naturläkemedel. I sex månader har jag gjort en saltskrubbe med tillsats av en sked honung. Resultaten är fantastiska! Håret är mindre smutsigt, växer bättre och faller nästan inte ut. Mycket nöjd, jag rekommenderar det till alla. "

Svetlana, 23 år gammal

"Först syntes denna idé absurd mot mig! Hur är det - en hårskrubba?! Men en gång bestämde sig för att försöka på ett par recept. Gjord med burdockolja, honung, kefir och salt. Huden började andas, håret blev friskare, mjäll försvann nästan. Trots skepticism kommer jag fortsätta att använda den! "

"Mitt huvud är mycket ofta, men tyvärr hjälper inte speciella schampon. Jag hörde från en vän om hårskalning och hittade några enkla recept på Internet. Uppriktigt sagt, hon trodde först inte att kaffe eller havssalt kunde göra vad det dyra schamponet inte kunde. Vad var min förvåning när hårbotten var helt ren! Hennes hår luktar fräscha, växer bättre och snabbare och blir jämn och silkeslen. "

"Hår är mycket sårbart, det drabbas ständigt av olika yttre påverkan och stylingprodukter. Denna situation passade mig inte, eftersom den långa flätan alltid var min huvudsakliga dekoration. Jag bestämde mig för att ta hand om henne med hjälp av hemskrubb. Används havregryn i kombination med olivolja. Det är för tidigt att döma resultaten, men känslan av renhet är redan närvarande efter den första sessionen. "

Margarita, 35 år gammal

"Min skrubb passar mig inte alls! Det är så tröttsamt - att laga det, sätt det, vänta och tvätta sedan länge. Även om vänner säger att det inte är så svårt, men effekten är fantastisk. Förmodligen kommer jag att ha tålamod och försök mig fortfarande med det här verktyget. "Nästa Artikel
9 recept för gelatinhårsmaskar hemma: en otrolig effekt före och efter en gelatinmask