KOSMOPOLIT


Vilken synd att bekänna: vi målar oss alla gånger ibland hemma. Och då är vi arga att färgen inte är densamma, håret är bortskämt och allt tvättades i en vecka. Under tiden kan massan av obehagliga stunder undvikas!

Fel nummer 1: Du väljer färg från bilden på paketet.

Tyvärr, men färgtillverkare vet inte vad ditt hår är: tunn, porös eller hård och "glas". Resultatet av färgning beror inte bara på din naturliga färg, men också på villkor av hår, tidigare färgning och andra faktorer. Använd nyansens namnskylt, som vanligtvis finns på baksidan av lådan, för att se hur denna färg kommer att se ut på ditt hår. Men lita på det inte helt!

Misstag nummer 2: Du gör inte testfärgning

Ja, det är synd att spendera pengar på hela paketet, använd bara några droppar färg och släng resten. Men håret är sämre! Om du målar allt på en gång och får en radikal svart färg med en grön nyans istället för den lovade guldnoten, kommer korrigeringen naturligtvis att kosta mer. Välj en liten krull från sidan av nacken och kolla på vad resultatet blir.

Misstag nummer 3: Du testa inte för allergier

Utan undantag, tillverkare ber dig att först kontrollera reaktionen på färgen på ett litet område av huden. Men du är självklart beroende av tur. Förgäves! Allergier mot färg kan uppstå i form av irritation, klåda, inflammation och till och med håravfall! Så samtidigt som du testar på en liten strand, kontrollera hudreaktionen på färgen. Platsen bör väljas på baksidan av nacken eller bakom örat: huden är känslig och platsen är oklanderlig.

Misstag nummer 4: Du skyddar inte huden

Målade, och sedan tre dagar gnugga fläckarna från färgen från nacke och öron? Före färgning, applicera på exponerad hud som kan skadas med en oljig grädde eller petroleumjelly. Och inga fläckar!

Misstag nummer 5: Före färgning använder du hårbalsam

Dagen innan färgning håret är bättre att inte tvätta. Men om du inte kan leva en dag utan att tvätta håret, använd inte en balm: den stänger de små porerna på hårets yta och färgen kommer ojämnt att måla över trådarna.

Misstag nummer 6: Du tvättar inte av styling

Ja, du bör inte tvätta håret före färgning, men förstår det inte för bokstavligt: ​​Om du gjorde komplicerad styling dagen innan, använd skum, mousse, lack och gel, var noga med att tvätta det! Annars är färgning helt enkelt meningslöst.

Misstag nummer 7: Du använder hårfärg för ögonbryn och ögonfransar

Må inte måla ögonbrynen och ögonfransar med hårfärg - ögonfransarna kan avlägsna! Men det här är inte värst: färgen kan komma in i ögonen, vilket kan få allvarliga medicinska konsekvenser för ögonen. För ögonbryn och ögonfransar finns det speciella professionella färger, och färgning rekommenderas i salongen.

Misstag nummer 8: Du håller färgen längre än den borde vara, så färgen är mer intensiv

I inget fall är det omöjligt att överdriva färgen på håret - det kan allvarligt skada håret. Färgen, som är kvar längre än den som läggs på håret, skadar hårskalans struktur i större eller mindre utsträckning och färgtiden är fortfarande begränsad: efter 30 minuter (40 läser i vissa fall instruktionerna) det slutar fungera. Bränn håret, men färgen blir inte bättre.

Misstag nummer 9: Du tvättar ditt färgade hår med mjällschampo

Speciella mjällschampor har de starkaste rengöringsegenskaperna. Och de tvättar bara bort de konstgjorda pigmenten! Om du har problem med mjäll, använd specialprodukter som är märkta "för färgat hår".

Misstag nummer 10: Färger du håret mer än två toner mörkare eller ljusare än en naturlig nyans

Hårfärg ska vara i harmoni med din naturliga färgtyp. Om du vill ha en radikal förändring, gå till salongen och kontakta färgaren: han väljer det optimala intervallet (varmt eller kallt), gör den rätta blandningen av nyanser så att hårtonen stämmer överens med hudens och ögonens färg och utför proceduren på ett säkert och professionellt sätt. Hemfärgning är inte ett alternativ i det här fallet.

Misstag nummer 11: Du tänder håret med ett kraftfullt oxidationsmedel.

Ofta när håret lyser hemma, köper tjejer en professionell 9-12 procent oxidator och med den applicerade lösningen sitter de i upp till en timme! Det är mycket skadligt. En hudbränning kan ge en allvarlig allergisk reaktion - så att ännu mer godartade färgämnen kommer att orsaka allergier i framtiden. Och håret blir till släp. Dessutom blir färgen nödvändigtvis gul. Och sedan... sätta askfärg på toppen. Och det innehåller nödvändigtvis ett blått pigment, vilket i kombination med gul ger en klar grön nyans. Vi hoppas allt detta handlar inte om dig.

Misstag nummer 12: Du fläckar inte rötterna.

Tänk på: hårets tips är mer porösa och rötterna är tätare, så om du omedelbart applicerar färgen på hela längden, kommer du att få effekten av regrown hair, när skuggan verkar vara densamma, men rötterna ser ljusare ut.

Misstag nummer 13: Hårändarna är för mörka

Den motsatta effekten av föregående stycke: När hårfärgen appliceras på hela huvudet samtidigt, blir inte bara rötterna för ljusa, men ändarna brukar bli mörkare än du planerade. Dessutom är detta fenomen en kumulativ egenskap: med varje efterföljande färgning blir ändarna mörkare och mörkare. Applicera alltid färgen först på rötterna över hela ytan på huvudet och fördela det bara till tipsen.

Fel nummer 14: Du färgar ojämnt dina strängar

Tja, nej, du har ett öga på baksidan av mitt huvud, nej! Om du inte har en hårklippning "under pojken", fråga en vän att hjälpa dig.

Misstag nummer 15: Du lägger färg på vått hår

Och en del av pigmenten springer genast ner på axlarna. Beständig färg appliceras endast på torra strängar och återkallas, otvättad i ungefär en dag.

Misstag nummer 16: Du tvätta håret nästa dag efter färgning

Efter att ha färgat håret bör du avstå från att tvätta håret i minst en dag, så att färgen är bättre fixerad. Använd inte heller hårspänningsprodukter så att de aggressiva komponenterna i deras komposition inte stör adsorptionen av färgpigment. Eftersom färgen själv innehåller avfettningskomponenter, är färgen hård efter färgning och du har inga problem att vänta 24 timmar.

Misstag nummer 17: Du lämnar blandningen redo att "brygga"

Blandning av färg med gräddeutvecklare ska omedelbart fortsätta att färgas. Faktum är att kemiska processer börjar omedelbart efter blandning av komponenterna, och om du tillåter att den beredda blandningen infusioneras kan färgen bli matt.

Misstag nummer 18: Du spädar färgen med schampo eller balsam

Om du vid färgning av hår ser ut att färgen inte räcker till - späd inte det med vanlig schampo eller balsam! Du förlorar i kvalitet. Försök att använda massan ekonomiskt, eftersom jag är säker på att det inte räcker, och i framtiden köper 2 förpackningar istället för en. Livshackning: Med en genomsnittlig hårtjocklek kan du inte bara göra en flaska om ditt hår är längre än dina axlar.

Misstag nummer 19: Du använder en metallkam

Metallen oxideras och reagerar med färgen, på ett oförutsägbart sätt som påverkar resultatet av färgning. Använd neutral plast, träkamper eller keramik.

Misstag nummer 20: Du är ett skämt för färgen i blått (grönt, rött, lila)

Forskare har funnit att radikal hårfärgning kan leda till allvarliga hudsjukdomar. Crimson, lila, grön, ljusröd och blå färger är särskilt farliga: Sammansättningen av dessa färger innehåller substansen para-fenylendiamin, vilket orsakar hudinflammation.

Hemlagad Tint Shampoo.

Inlagd av bagadak den 30 mars 2010 i lager

Utvalda inlägg

företaget

KIS (keratininfusionssystem)

Öppna Club · 9 Användare

Intercharm

Offentlig klubb · 1 användare

Hairacademy

Öppna Club · 2 Användare

För frisörer och män.

Öppna Club · 3 Användare

HAIR-PRO.RU Din Style Lab

Öppna Club · 3 Användare

Framesi

Öppna Club · 5 användare

Estel Professional

Open Club · 29 användare

 • aktivitet
 • huvud
 • Första Forum Frisörer
 • Vår kommunikation
 • Utvecklingen och konceptet för forum frisörerna
 • ARCHIVE forum frisörer. Föråldrade ämnen.
 • arkiv
 • dränera
 • Hemlagad Tint Shampoo.

Alla rättigheter reserverade - Jag är ett frisörsregistrerat varumärke 2006-2010 Powered by Invision Community
Invision gemenskapsstöd i Ryssland

Hur man gör hemlagad hårfärgning

Grunderna i att tona håret hemma

Gör vanligtvis hårfärgning efter förtydligande. Men det finns också sådana medel som ger en vacker nyans utan föregående missfärgning.

Typer av toning och deras egenskaper

 1. Intensiv. I kursen finns permanenta bläck innehållande ammoniak.
 2. Gentle. Förfarandet utförs med hjälp av lätta kemiska preparat: tonik, färgfärg.
 3. Lätt. För toning använd kosmetika som tvättas bort efter första tvätten: tonade schampon, mascara, lack, skum.
 4. Toning med växtbaserade produkter.

Intensiv hårtonering utförs med hjälp av produkter med högt innehåll av kemikalier som permanent ändrar den naturliga färgen. Sådan toning kan vara upp till två månader.

Medel för toning av hår med en mild effekt innehåller en liten andel oxidationsmedel. Sådana tonics tvättas bort bokstavligen i 1-2 veckor. I detta fall försämras curlsna inte och ser mer friska och glänsande ut.

Hårfärg täcker bara ytan på håraxeln utan att tränga inuti. Och hårfärgningsmedlet ändrar sin naturliga färg på molekylär nivå av naturlig vävnad.

Toningteknik hemma

 1. Smörj hårbotten med en närande grädde för att förhindra penetration av färgämnet.
 2. Förbered kompositionen enligt anvisningarna.
 3. Separera flera strängar och applicera färgkompositionen på rötterna med en pensel. Sedan fördela färgen över hela längden.
 4. Efter proceduren byt hårpartiet i en plastpåse och skölj efter 30 minuter.
 5. Applicera en återställande balm till trådarna, skölj och torka huvudet på ett naturligt sätt.

Fördelarna med toning

 • krullarna är mindre skadade än när de färgas med resistenta kemiska målarfärger;
 • detta är det enklaste sättet att ändra din bild varannan vecka
 • det är inte nödvändigt att ofta tona de återvunna rötterna, eftersom de färgade trådarna blandar sig med den naturliga färgen;
 • Förfarandet gör krullarna välskötta och glänsande.

Nackdelarna med förfarandet är givetvis att tonen snabbt tvättas bort. För att bevara skuggan under lång tid måste strängar "uppdateras" en gång i veckan.

Hur lång tid tänder håret

Vanligtvis behåller skuggan sin ljusstyrka i 2-3 veckor. Men för att förlänga effekten är det nödvändigt att följa sådana enkla rekommendationer:

 1. Trots det faktum att tonik har en mer mild effekt på håret, innehåller dessa produkter emellertid kemikalier i små koncentrationer. Därför ska huvudet tvättas med schampo och behandlas sedan med en balsam för färgade lockar. Det är viktigt att använda shampoo och balsam av samma kosmetiska linje som färgfärgen.
 2. Toning shampoo ska användas för respektive ljus och mörkt hår.
 3. En gång i veckan bör du göra närande masker som kommer att återställa skönheten till de försvagade delarna.
 4. Du kan inte tvätta håret med varmt vatten! Perfekt varmt kokt vatten. För blondiner skulle ett utmärkt alternativ vara att tvätta huvudet med kamilleavkokning.
 5. Målat huvud bör undvika frekvent användning av hårtork. Varmluft torkar ännu mer lösa strängar.
 6. Minimera användningen av mousses, skum, lacker. Dessa typer av kosmetika kan ändra tonen.
 7. Skydda lock från direkt solljus. Detta gäller särskilt för mörkt tonat hår. Färgen brinner ut mycket snabbt i solen och håret blir matt och livlöst.

Färglös hårfärgning

Nu mer och mer populärt är färglös toning av naturligt hår för att förbättra sin struktur och glans. Denna procedur kallas också "avskärmning".

Förfarandet görs med hjälp av ett medel som inte innehåller ett pigmentnummer 0.00. Denna korrigerare innehåller som regel inte ammoniak. Denna procedur har sannolikt en helande effekt.

Indikationer för screening:

 • sköra, skadade, målade strängar;
 • krullar som har förlorat sin naturliga glans;
 • lockiga stygga krullar.

Teknologi färglös nyansering hemma:

 1. Tvätta noga huvudet.
 2. Applicera en närande mask och håll i 30 minuter. Du kan använda som ett färdigt verktyg, och gör det själv. Tja återställer strukturen av sammansättningen av 1 ägg, 1 sked gräddfil, 2 matskedar honung och 1 tesked olja. Alla ska blandas och appliceras på tvättade lockar.
 3. Tvätta av masken och torka av trådarna något.
 4. Förbered kompositionen för färglös färgning, enligt förpackningsanvisningarna. För att behålla den angivna tiden.
 5. Tvätta av färgen från huvudet.
 6. Vid slutet av tvätten applicera en närande balm på de våta strängarna, vilket ger strängarna en djup rik färg.

Efter avskärmning blir håret passivt, mjukt och elastiskt. De lyser direkt med hälsa och skönhet!

Nedan är ett foto före och efter toning hår. Resultaten är imponerande!

Naturliga färgämnen

Älskare av naturlig färg bör veta att det finns växter som kan ändra hårets ton, men inte orsaka dem skada.

Naturliga färgämnen inkluderar:

Men för att avlägsna den oönskade nyansen och lätta på stranden, ta naturlig äppeljuice och tillsätt några droppar citronsaft.

Det bör också noteras att phytopigmentet kan dröja länge inne i håraxeln än kemiska tonics. Den färg som erhålls genom färgning med ett extrakt av växter, kan hålla på huvudet i upp till 2 månader.

Hur man gör hårfärgning efter typ och färg

Toning har sina egna egenskaper beroende på färg och typ av hår. I vilka fall och hur man tonar håret, liksom alla subtiliteter och tips om hemtoning visas nedan. Vi hoppas att ni kommer att vara nöjda med resultaten.

Toning av strimmigt hår

Toning hår efter markering är nödvändigt i sådana fall:

 • bli av med yellowness;
 • att läka blekta krullar;
 • Ge ditt hår ett nytt utseende.

Mycket ofta, efter blekning av svarta krullar, blir det ibland gul. Efter toning blir gult hår en vacker strålande nyans. Toningprodukter, som innehåller keratin i sin sammansättning, återställer hårets axelstruktur, vilket gör det elastiskt och friskt.

Regler för toning av blekt hår:

 1. Det är möjligt att tona lås bara en vecka efter markering. Curls bör återhämta sig lite efter missfärgning.
 2. Det är nödvändigt att noggrant observera tonicens tid, vilket anges på förpackningen.
 3. Var noga med att genomföra ett hudtest för identifiering av allergier.
 4. Får inte ofta transporteras med lätt tonik. Tintingschampo kan till exempel tvättas mer än en gång i veckan. Detsamma gäller för mousses, lacker, slaktkroppar.
 5. Gravid och lakterande bör användas med försiktighet tonics. För att göra detta måste du noga läsa kompositionen och var noga med att samråda med läkaren.

Toning grå hår liknar proceduren med blont hår. Det bör dock komma ihåg att resistent grått hår är svårt att blockera med en lätt tonic. Om håret innehåller mer än 40% grått hår, är det bättre att använda djup färgning med hjälp av permanenta färger med innehållet av oxidationsmedel.

Toning blont hår

Varför blont hårfärgning? Blonda tjejer använder som regel denna procedur för att bli av med skumhet efter blekning av mörkt hår, samt att ge ett trendigt hårhår:

Det finns sådana regler för toning av blont hår:

 1. Om krullarna är artificiellt missfärgade, då före proceduren är det nödvändigt att anpassa sin färg. Det innebär att de vuxna rötterna ska målas, om någon.
 2. Brunetter som bestämmer sig för att ändra sin bild har ofta det här problemet: Efter blekning blir mörkt hår en obehaglig gul nyans. I detta fall blandas färgningsmedlet med balsam i ett förhållande av 1: 3. Om krullarna är mycket skadade på grund av frekvent missfärgning, måste färgningsmedlet blandas med balsam i ett förhållande på 1:10.
 3. Tonic kan också blandas med vatten, i en andel av 50 gram per 1 liter vatten. Denna komposition bör sköljas hår.
 4. Tintingfärg kan blandas med din favorit shampoo (1: 3). I det här fallet behöver du bara tvätta håret med denna komposition och torka sedan det.
 5. Före färgning bör du alltid göra ett försök på huden för att identifiera närvaron av en allergisk reaktion. För att göra detta bör armbågen smutsas med färg och vänta i 15 minuter. Om huden inte uppträder rodnad och klåda, kan färgen användas säkert.
 6. På blekt hår är färgen tillräcklig för att hålla högst 5 minuter. Men för att fixa resultatet kan exponeringstiden förlängas till 10-15 minuter. Det viktigaste: Läs noggrant igenom instruktionerna.

Toning mörkt hår

Toning svart hår är mycket svårare än blont. Detta beror på den obligatoriska blekningsproceduren, som sedan ger strängarna den önskade färgen. Om du applicerar en tonic till ett mörkt hår utan först ljussättning, kommer den deklarerade tonen antingen att vara helt osynlig eller skapa en onaturlig färg på locken.

För brunetter är färgpaletten mycket fattigare än för blondiner. Toningblekt hår till mörkhåriga unga damer är bättre i kastanj eller röda nyanser.

Toning blont hår

Ägarna av naturligt blont hår är de lyckligaste! De kan enkelt ändra hårets färg utan att applicera en hård missfärgning. Exempelvis utförs toning av mörkt blont hår med en preliminär tändning endast för några få toner.

Och sedan kan de rakade strängarna enkelt ges den önskade färgen. Om du vill köpa mättade mörka fjädrar behöver du inte lysa upp strängarna alls.

Mörkbrunt hår är gjort mycket bra!

 1. Först måste du skydda dig själv och det omgivande rummet från inslag av färg. För att göra detta, försumma inte handskarna som är fästa på förpackningen.
 2. Tvätta och torka lite.
 3. Smörj hårbotten med en fet kräm.
 4. För att ge ljustoner måste blonda strängar först missfärgas med 2-3 toner. För att få mörka krullningar behöver blonda krullningar inte förfäras.
 5. Förbered färgfärg enligt instruktionerna, och applicera sedan färgen på våta lockor. Detta kan göras antingen med en speciell pensel eller med fingrarna. För att göra detta sätter du verktyget i handflatan och fördelas jämnt över hela längden med en kam med sällsynta tänder. Viktigt: kammen ska vara trä eller plast.
 6. Efter att ha hållit den angivna tiden tvättar de huvudet med ett schampo och lämnar det i 3-5 minuter. Det är viktigt att komma ihåg att schampo och nyans bör vara samma kosmetiska serie. I detta fall kommer målningseffekten att vara beständig.

Ton hår kan vara i en eller i flera nyanser. Du kan växla mellan stora och tunna trådar av olika färger. I det här fallet får du ett vackert färgspel på de blonda krullarna.

Röd hår toning

Rödhåriga unga damer bör vara mycket försiktiga i tintningsförfarandet. Faktum är att i det här fallet bör du välja en palett med röda nyanser: brons, kastanj, koppar. Kategoriskt försök inte bli blond eller brunett, eftersom tintingmedel på rött hår ger en helt oönskade färg.

Men var inte upprörd om detta! Rött hår ser alltid ljus ut och extravagant. I kombination med garvad hud ser det tonade röda håret verkligen oemotståndligt!

Ginger curls kan färgas i flera nyanser. Detta kommer att ge ditt hår extra volym. Det bör komma ihåg, om toning görs i rika mörka toner, då bör det uppdateras regelbundet. Detta beror på att kastanj- och koppartoner tvättas bort snabbare än ljusa.

Stora misstag hos de rödhåriga djuren är att måla krönen först med henna, och sedan med kemisk tonic. Det är nödvändigt att välja en enda toningsmetod: antingen med henna eller färgämnen. Tillsammans kommer dessa två produkter att ge en helt oönskad färg, och hårets struktur kommer att bli skadad.

Rekommendationer för home toning

 1. Undersök bordet för att matcha krullarnas ursprungliga färg med ett färgämne.
 2. Om ljus toning är planerad, är det nog att tvätta håret med en tonad schampo i två omgångar och låt det stå i 5 minuter.
 3. För att krullarna ska bli snygga och naturliga bör nyanserna väljas så nära som möjligt till den naturliga färgen.
 4. Under inga omständigheter bör du inte försöka lätta håret med en nyansberedning. För det första kommer inget av detta att fungera, eftersom denna kosmetika inte innehåller oxidationsmedel. Och för det andra kan det visa sig helt oväntat färg på dina lockar.
 5. Det är inte nödvändigt att färga håret med henna före toning i 1-2 månader. Vegetabiliskt pigment kan helt snedvrida effekten av kemisk tonic.
 6. För försvagade och skadade lockar är det nödvändigt att genomföra en rehabiliteringskurs i form av närande masker. Glöm inte att äta hälsosamt.
 7. Efter toning, glöm inte bort hårets hälsa. Tonics, men innehåller inte skadliga oxidationsmedel, men det finns fortfarande kemikalier där. Därför måste närande balm och masker utföras. Emellertid bör oljebaserade masker undvikas, vilket bidrar till snabb sköljning av skuggan.

Toning hår hemma är ett enkelt förfarande om du följer alla nödvändiga regler. Att välja en lämplig nyans som kommer att uppdatera bilden och ge krusarna en glans, du behöver studera funktionerna i ditt utseende eller kontakta mästaren.

Hur man spädar hårfärg

I vissa fall kan byte av hårfärg från ett välkänt varumärke till en ny version inte beräkna proportionerna. Om det inte finns något oxidationsmedel finns det flera sätt att späda blandningen så att det finns mer färgämnen. Frågan uppstår: hur man später en professionell färg utan att förlora sin kvalitet. Det finns några enkla knep som erfarna användare har haft länge.

Vad ska man plantera färg?

Om det inte finns tillräckligt med färgavstängning kan du tillgripa utspädning med flera medel som finns i varje hem. Det enklaste sättet att späda det med vatten. Koncentrerad suspension appliceras på rötterna. Resterna späds ut med en liten mängd vatten, sprutas på en krull. Med milda rörelser masserar du hela kroppen.

Lös upp färgen till önskad volym, du kan:

De flesta källor erbjuder ett 2: 1-förhållande. I vilka två delar hör till färgen och en del av schampo eller balsam. Att tillsätta balsam mjuker effekten av färger. Vissa märken av emulsioner är ljusare på halvtonen, därför är det nödvändigt att uppmärksamma procentandelen ammoniak. Färger med lågt innehåll ändrar färg för att lysa färgen.

Hur reagerar inköpta färger på utspädning

För att erhålla en bestående effekt från en utspädd färgämne är det nödvändigt att ta hänsyn till de särdrag hos färgens kemiska innehåll. I det fall då suspensionen inte räckte, är det nödvändigt att tillgripa hjälpmetoder. Detta bör ta hänsyn till färgens reaktion.

Följande färgkvaliteter kan blandas med en balsam utan färgförlust:

Enformig fördelning av suspensionen under hela hårets längd ger en varaktig toning effekt. Korrekt utvald andel av schampo och färgämnen kommer att tillåta att processen för uppdatering av färgen slutförs. Du kan blanda varumärken med schampo:

4 enkla sätt att skydda håret vid färgning

Som statistiken säger: hårfärgning är en av de mest populära salongtjänsterna. Tyvärr har denna procedur ett mycket negativt drag - hårets tillstånd försämras. Vad kan läggas till färgen för att minska dess skadliga effekter och samtidigt förbättra hårets utseende? Trots allt blir nöjda kunder ofta permanenta och rekommenderar även en bra mästare till sina vänner.
Du kan hjälpa ditt hår och enkelt genom att använda någon av de fyra metoderna nedan.

Arganolja

Det faktum att kosmetika, som innehåller arganolja, förbättrar hårets tillstånd, alla vet. Men det faktum att arganolja även kan användas för färgning är inte allmänt känd.

Personlig frisör Scarlett Johanson är helt klart inte ett sådant folk! När färgningen av hans berömda klient färgas, lägger stylisten ett par droppar arganolja direkt in i färgämnesblandningen. Detta minskar den aggressiva effekten av färgen och håret blir glänsande och fuktat.
Denna rekommendation kan dock inte kallas absolut universell. Vid färgning av grått hår kommer användningen av arganolja inte att vara lika effektiv.

Vårt urval:

Argan Fluid Argan Oil Fluid. Tänk på: verktyget kan användas på två sätt. Vissa frisörer applicerar den på håret, och utan att tvätta bort det, fortsätt till färgbyte; andra, som stylisten Scarlett, lägger vätska direkt till färgen.

Intensivt Regenererande Protein Lotion Protein Reparation

Lotion representerar 10 ampuller fästa mellan sig. Denna multifunktionella produkt, som kan ersätta flera olika produkter, är lämplig för alla typer av hår. Lotionen kan användas som outplånlig vård, istället för en mask (genom att applicera på rent fuktigt hår i 10 minuter), för att förbättra effekten av eventuella balms / masker. Dessutom, genom att tillsätta lotion till färgblandningen, skyddar du klientens hår och förbättrar färgens konditioneringsegenskaper. Som ett resultat, efter färgning blir ditt hår mjuk, silkeslen och glänsande!
Schemat för att använda Protein Repair är också mycket enkelt: Efter tillsats av 1/2 ampull till färgblandningen (60 ml), bör den resulterande blandningen placeras noggrant. När du har tvättat av färgen med schampo, applicera den andra hälften av ampullen på vått hår, innan du stylar med en hårtork.

Keratininnehållande medel

Eftersom kapillärhårfibern består av keratin har användningen av denna komponent en positiv effekt på hårstrukturen.
Vårt urval:

Den outplånliga återställande keratin balsam №3 Keratin Liss. Balsammen bör tillsättas direkt till färgblandningen (1-3 gram per 30 gram färgämne).

Alfa och beta keratin, som ingår i denna produkt, återställer hårstrukturen från insidan och utsidan. Som ett resultat kommer skadan från färgning inte att bli så stor.

P.S. Tyvärr är alla ovanstående metoder endast lämpliga för färgämnen. Blonding pulver är en stark alkalisk substans som förstör eventuella vård ingredienser som läggs till det. Därför kan en negativ inverkan endast mildras genom att reducera% oxidanten.

Tekniskt schampo

Nu lite kemi. Vilken färgning som helst är en alkalisk reaktion. Ett stabiliserande schampo, eftersom det har ett surt pH, stannar de oxidativa processerna i hårstrukturen. Resultatet är att hårets gynnsamma pH återställs och skalorna är stängda. Detta gör att du kan fixa färgen inuti håret. Enkelt uttryckt gör användningen av teknisk schampo färgen mer resistent. Om du inte använder verktyget efter färgning kommer håret att vara poröst, mindre glänsande och färgen kommer att tvättas snabbare.

Viktigt tillskott: stabilisationsschampon är inte lämpliga för daglig användning. Tvätta huvudet är bara direkt efter färgning.

Neutraliserande schampo teknisk schampo. Verktyget kan användas efter färgning, perming eller blekning av hår. Shampoo neutraliserar effekten av alkali, och gör också håret mjukare och eliminerar statiken.

Hur man blandar hårfärg på olika nyanser

Innehållet

Fråga: Är det möjligt att blanda hårfärger?

Svar Vladislav Semenov:

Vilken färg som helst består av samma kemikalier (fettbasen är densamma i alla rör), endast färgpigment är olika, och du kan blanda olika nyanser utan problem, du behöver bara veta färgämnena (du märkte mycket exakt om gouache) som en skugga kommer att neutralisera den andra, eller när man blandar, får man något gråbrunt-gnarled. Även i professionella färger finns korrigatorer (eller mikstony) som bara behöver blandas med färg för att neutralisera eller förbättra vissa nyanser.

Är det för att utveckla foton

Allt kommer att bli bra. =) Jag kollade. ; -) Håret klättrar inte. och färger i kemiska reaktioner går inte in. =) Det viktigaste är alltid samma mängd färg att blanda. och sedan efter några färgar kan du bli randig. väl eller skiktad. =) Detta görs vanligtvis när färgen är av en viss naturlig färg. Men det är nödvändigt att håret inte ser ut som en peruk. då kan du blanda det. din eller inte din.. naturlig. =) Tja, gouache.. Jag har aldrig använt för hår. ja färgerna är lite annorlunda där. så här är jag bättre tyst. =)

Jag vet inte om mörka nyanser, men jag rekommenderar inte blonda kvinnor - det är grönt, då oh, hur svårt är det att tvätta det och repaint!

Jag såg en rekommendation om lite färg - blanda "rena" nyanser med mellanfärger (något som 8,0 från 8,23) för att få en naturlig färg. Men hon försökte inte - jag är rädd.

En nyans kan verkligen bli mycket oförutsägbar!

Svar Ekaterina Fedorova:

Jag blandade några gånger och ingenting, mycket vackra nyanser visade sig!

Svar Vadim Kotov:

Anilinfärger rör sig exempelvis. När allt kommer omkring är ull och fjäder också färgad, och människohår är inte heller något av djurpäls. Sammansättningen är inte annorlunda.

Svar Svetusik Jag säger inte:

Professionella färgtoner

Professionella färgtoner

Om du väljer att experimentera med färgblandning, överväga följande nyanser:

 • För det första kan färgerna vara helt olika färger, ibland inte ens kompatibla;
 • För det andra - du måste först försöka blanda en liten mängd - du kommer se resultatet;
 • Tredje, överväga alltid den ursprungliga hårfärgen;
 • Och fjärde, försök att köpa färger från en tillverkare.

Förberedelse för blandning av färger

Välj först önskad nyans. Blanda sedan en liten mängd färg och försök att placera den på en separat strand, från botten, så att det i händelse av fel ska gömma sig i frisören. Sakta tid enligt instruktionerna, skölj och torka. Bestäm om den färg du vill ha är den rätta.

Blanda inte mer än två färger åt gången. Detta minskar risken för oväntade resultat.

Blanda olika färger av hårfärg, plocka upp stående nyanser - det här är det enda sättet att du kommer att orsaka minimal skada på ditt hår och skydda dig mot oväntade resultat.

Kom alltid ihåg att resultatet direkt beror på vilken färg ditt hår tidigare var målat. Om föregående färgämne var mörkkastanj, kommer du inte att kunna tända håret med 4-5 toner per färg. Stylister rekommenderar att man byter till ljusare nyanser med varje efterföljande färg.

Om du väljer att experimentera med färgblandning, överväga följande nyanser:

 • För det första kan färgerna vara helt olika färger, ibland inte ens kompatibla;
 • För det andra - du måste först försöka blanda en liten mängd - du kommer se resultatet;
 • Tredje, överväga alltid den ursprungliga hårfärgen;
 • Och fjärde, försök att köpa färger från en tillverkare.

Första steget mot transformation

Så, välj först önskad nyans. Detta kan göras med hjälp av ett datorprogram - det laddas ned från nätverket och sätts in i bilden. Nu behöver du göra en rättegångsinriktning - försök att blanda färger och applicera blandningen till en separat sträng.

Torka hela tiden enligt instruktionerna och först efter det tvätta, torka.

Titta nu - om färgen visade sig, som du sökte. Ja, glöm inte - ta en sträng för experimentet från botten och inte på toppen av huvudet. Plötsligt inte som det, då kan du gömma det i hennes hår. Mästare rekommenderar att man blandar inte mer än två färger åt gången.

Annars kan det inte vara den effekt du förväntar dig.

Måla blandningsregler

 • Förbered ett glas eller plasträtt, du kan använda en keramisk skål. Under inga omständigheter ska redskapen vara metall;
 • Du behöver också handskar - de är inlagda i varje förpackning med färg, såväl som en borste;
 • Blanda först en färg enligt instruktionerna i förpackningen, sedan den andra. Och först efter det kan du blanda två färger;
 • Häll färger i olika färger i en maträtt och blanda dem med en pensel - bara blanda i en spiral;
 • Omedelbart efter blandning är det nödvändigt att applicera färg på håret och lämna den tid som anges i anvisningarna.
 • Det är nödvändigt att färga håret noggrant, men snabbt - kemiska reaktioner passerar när färgerna blandas för snabbt.
 • Tänk på den ursprungliga hårfärgen - om du är brunhårig, då för en målning är det osannolikt att du lyckas.

Observera - du får inte lämna blandad färg för lagring! Inom en halvtimme kommer färgen att reagera med luften och bli oanvändbar. Därför bör en blandning av flera färger användas omedelbart.

Skriv ner i dagboken, när du målade och vilka nyanser av färger som används - kommer det definitivt att vara till nytta för dig. Först och främst, om du gillar färgen, behöver du inte smärtsamt komma ihåg vad du blandade. För det andra - du kommer att lära dig hur fast sådan färgning håller.

Och för det tredje - även om nyans inte passar, så kommer du säkert att veta att du inte kan mixa.

Här, i princip och allt - ingenting komplicerat med det. Du kan vara dig själv en frisör och stylist. Men var försiktig - många mästare rekommenderar inte att blanda färger i hemmet.

Därför är det bättre att tänka på ditt beslut flera gånger. Naturligtvis är håret inte huvudet - de kommer att växa tillbaka, men det kommer inte att hända snart.

Förresten är det väldigt svårt att bli av med några nyanser. Vi måste först negera den resulterande färgen och sedan färga håret igen. Och det kommer oundvikligen att leda till överdriven hår, till deras utmattning.

Som ett resultat, istället för ett vackert och originellt hår får du motsatt effekt. I allt bör det finnas mått och ett kompetent förhållningssätt till processen - det här är en oföränderlig regel, som måste följas strikt.

Men du borde verkligen inte vara rädd för allt - bara vara förnuftig. Improvisera, skapa, uppfinna nya bilder, prova olika stilar, och då kommer du alltid att vara modig och original!

Material från webbplatsen http://www.JLady.ru/hair/

Om du bestämmer dig för att blanda olika färger av hårfärger själv i hemmet måste du förstå att det finns en chans att få inte precis det förväntade resultatet. För att undvika obehagliga överraskningar måste du följa ett antal regler:

Sekvensen av att blanda hårfärger består av att bestämma hårets egen ton och välja lämpliga nyanser för färgning.

Välj nivån på ljudets djup. Först, från linjen av det naturliga intervallet, välj en färg som matchar din hårton. Tonens djupnivå har en uppdelning från 1 till 10, där 1 är den mörkaste tonen och vice versa 10 är den ljusaste.

Håret är inte mycket skadat, och intensiteten styrs av tiden för färgning och användningsfrekvens. Färg efter permanent användning är fast inte längre. Med varje shampooing försvinner färgen gradvis. Fix det för en konstant tid är nästan omöjligt.

Behöver jag blanda schampon

Du kan blanda schampon, men det här är inte ett stort behov. Tillverkare ger en enorm palett av färger. Nästan varje kvinna kan välja färg till din smak. Stir hårfärgschampo är strängt förbjudet.

Mer billigt, men ändå ett effektivt botemedel - "Lås". Det används huvudsakligen för att permeera hår. Torka enkelt av fläckarna från färgen med en bomullspinne som dyppas i denna produkt. Det finns ett obehagligt ögonblick - "Lås" har en skarp lukt.

För att bli av med färgfärger kan du använda verktygen: aceton, nagellackfjernare och väteperoxid. Dessa verktyg kan inte missbrukas, använd dem inte mer än en eller två gånger.

Du kan använda andra verktyg som finns i varje värdinnas hus. Till exempel är vegetabilisk olja och citron (citronsyra också lämplig). Till hudvänliga medel ingår även tandkräm. Alla dessa produkter kommer att rengöra färgen utan skada och irritation för huden.

Om du behöver ta bort spår av färg så snart som möjligt, applicera på mörka fläckar av hudskalning. Efter att medlet sväller, gnid försiktigt huden. Detta förfarande kommer inte bara att bli av med färgen, men också återställa huden och ge den en jämn och hälsosam färg.

Din åsikt är viktig för oss! Dela det med oss!

Experiment utan rädsla: shampoo färg och schampo tvätt till din tjänst!

Goda relationer med färgen från första gången är inte etablerade hos alla. För att hjälpa till med att bygga vänskap har den moderna kosmetiska industrin skapat många kvalitetsprodukter.

Några av dem är baserade på schampon.

Lev starkt och var inte rädd för experiment: idag kan de vara säkra!

Undantagliga schampo bekvämligheter

Shampoo är den mest populära kosmetiska i världen.

Fortfarande använder folk dem oavsett:

 • ålder;
 • kön;
 • social status
 • bostad.

En bra vårdgivare kan göra ett utmärkt jobb med både stora och mindre uppgifter:

 • kvalitativt rengör håret från fett och damm;
 • gör det mjukt och glänsande;
 • neutraliserar farliga bakterier.

Det finns också specialiserade rengöringsmedel som hjälper till att hantera obehagliga dermatologiska sjukdomar.

Nyligen har intresset för "special purpose" schampon ökat kraftigt. De unika egenskaperna hos dessa medel ligger i det faktum att de i hög grad förenklar förhållandet med färgen. Trots allt lägger de inte alltid upp enligt det tänkte scenariot.

Slösa inte tid och ansträngning: moderna medel kommer både att rena och uppdatera nyansen

Shampoo och färg: korsningspunkter

De mest populära produkterna i denna kategori är:

De flesta av dem är olika:

 • sparsam effekt på krullarna;
 • ingen effekt på det naturliga pigmentet;
 • tillgänglighet.

När du väljer, var särskilt uppmärksam på etiketten: vissa produkter är "skarpa" för en viss nyans.

Shampoo, vilket ger skuggningen av hår, lämplig för både kvinnor och män. Transformationerna är ju knappast märkbara och nästan ingen kommer att gissa vad de positiva förändringarna i din bild är kopplade till.

Män är inte främmande för viljan att se attraktiva ut

Var uppmärksam! Produkter av båda typerna har en ljus, mild effekt. Därför bör vi inte förvänta oss omedelbara resultat från dem.

Populära produkter

Några tjejer som gillar att experimentera, tror att om du lägger till schampo i hårfärgen, blir effekten enklare och mer mild. Professionella förstör brutalt denna myt och varning: En sådan operation kan vända sig mot dig!

Speciellt om du bestämmer dig för att blanda med en klassisk färgämne shampoo nyans.

Kemiska reaktioner mellan de två färgämnena för att förutsäga nästan omöjligt. Som ett resultat blir du i stället för en vacker och ovanlig nyans fantastisk. Till exempel, grön eller lila.

Schwarzkopf-linjen för att förbättra och uppdatera färg

Det är viktigt! Vissa ägare av långa krullar lägger ibland en sked av vanligt schampo till den färdiga färgblandningen. Detta ökar produktens volym och det räcker för att täcka hela hårets hår.

Experimentera säkert!

För att vara säker på slutresultatet, använd ett speciellt schampo för att måla hår. Idag producerar sådana fonder varumärken med olika priskategorier.

Till exempel, var uppmärksam på:

 • Glansfärg från L'Oreal Professional;
 • Bonacurefrom Schwarzkopf;
 • Reflektion Färg av Cutrin.

L'Oreal erbjuder konsumenterna ett brett färgområde.

Om du blandar hårfärgen i olika nyanser

Tillverkaren förbjuder inte att blanda olika nyanser av samma rad. Du kan även hitta recensioner som med en sådan färgkombination blir mer levande och rika. När det gäller frågan om hur man blandar håret "L'Oreal".

Hur man blandar hårfärg

En av de viktiga aspekterna av livet för någon kvinna är hennes skönhet och grooming. Varje tjej försöker ta hand om sig själv så att de runt henne kommer att märka den unika och adel som hon ser ut.

Därför är hårvård inte en hyllning till mode, men ett nödvändigt villkor för ett attraktivt utseende.

Hårfärgning är ett ganska komplicerat men intressant förfarande. Här kan du skapa olika variationer, blanda flera nyanser. Speciellt om det finns en önskan att uppnå en naturlig färg, så måste du arbeta hårt.

Hur man blandar färger är den fråga som någon kvinna hade minst en gång. Låt oss försöka markera huvudpunkterna.

Kärnan i färgblandningsförfarandet ligger vetenskapens färg. Det handlar om hur det är rätt, i vilken proportion och med vilka nyanser är det bättre att kombinera färger.

Om ditt mål är att förändra lite, är grundläggande kunskap tillräckligt.

Men det finns fall där experimenten själv inte borde vara, till exempel:

 1. Om hårfärgen är blont, men det finns en önskan att omhusha dem omedelbart i en mörk färg.
 2. Om hårfärgen är mörk, och du vill repaint i en ljus färg.
 3. Om du inte har bestämt begreppet färg.
 4. Om du inte är säker på dina förmågor och inte är medveten om de grundläggande begreppen blandning och applicering av färger.

Jag skulle vilja ge ett exempel på ett professionellt hårfärg Estelle, vilket är lämpligt för resistent applicering eller färgning. Efter det blir hårstrukturen i sig mer smidig och färgen - ljus.

Tillverkaren ger mer än 109 nyanser, men trots detta behöver man fortfarande blanda Estel hårfärg.

Till att börja med bör det förstås att i paletten finns en tresiffrig beteckning av varje färg, där:

 • den första siffran är tonens djup;
 • den andra siffran är en färgnyans;
 • den tredje siffran är en extra färg nyans.

När det gäller beständig färgning bör du följa sådana regler som:

 1. Färgkonsumtionen ska vara i genomsnitt för hår av medeltjocklek, upp till 15 cm lång - 60 gram.
 2. Färger med en intensitetsgrad upp till 10 bör blandas i ett sådant förhållande: 1: 1 färg och syre. Det är lämpligt att prata om exponeringstiden på 35 minuter.
 3. Oksigen bör väljas beroende på önskat resultat. Om vi ​​pratar om färgning i ton eller mörkare (högst 2 toner), är det nödvändigt att använda 3% syre.
 4. Om färgning med en ljuseffekt på upp till 2 toner uppnås - en sex procent syre, upp till 3 toner - en nio procent, upp till 4 - ett tolv procent syre.

Vid intensiv tonning sker blandningen i följande proportioner: 1: 2 - färg till aktivatorn. Den aktuella tiden för exponering är högst 20 minuter.

Om det är nödvändigt att måla grått hår, är det nödvändigt att blanda färgen med syre i ett förhållande av 1: 1.

Hur man blandar hårfärg "Garnier"

Ett annat färgalternativ är L'Orealfärger. Här kan du hitta flera olika linjer, såsom långvarig krämfärg, icke ammoniak, färger för att markera hemma.

 1. Färgpaletten representeras av nyanser från de svarta färgerna till den ljusa blondinen.
 2. Tillverkaren förbjuder inte att blanda olika nyanser av samma rad. Du kan även hitta recensioner som med en sådan färgkombination blir mer levande och rika.

När det gäller frågan om hur man blandar hårfärgen "L'Oreal", bör det här inte uppstå svårigheter. Tillverkaren tog hand om tillgängligheten av all nödvändig färgning i en standarduppsättning.

Hur man blandar hårfärg i hemmet

Det svåraste är att starta processen själv.

 1. Först - det är nödvändigt att tydligt förstå vilket resultat du förväntar dig att få, vilket hår du ska arbeta med (naturligt eller färgat), om det är grått och vilken färgkvalitet du vill använda.
 2. Den andra grundläggande regeln är att du inte kan blanda mer än tre olika toner.

För att hjälpa professionella i blandningsfärger hjälper färghjulet. Och här märkligt nog finns tre primära färger, de så kallade primära färgerna: blå, röd och gul.

Trots deras kardinal och uttrycksfullhet bildar de alla de andra som ligger på diagrammet på sekundärnivå.

Dessa är representanter som:

De nyanser som bildas som en följd av att blanda färger, som ligger sida vid sida i en sådan cirkel, kallas analoga och de bör väljas vid färgning av hår, de kallas också mest framgångsrika i kombination.

Ofta uppstår frågan hur man blandar hårfärg för att få en svart färg utan en nyans.

 1. Här är det nödvändigt att ta hänsyn till för det första i vilken färg ditt hår är färgat i detta skede.
 2. Det är omöjligt att uppnå ett hundraprocent resultat direkt, för genom sin struktur måste håret vara mättat med färg och färg.
 3. Det är lämpligt att använda professionell färg på hög nivå och välj lämplig nyans.
Hur man blandar hårfärg "L'Oreal"

När det gäller en sådan representant vid framställning av färger som "Garnier", föreslås här fyra huvudlinjer:

 • olivin;
 • Color Shine;
 • Färg Nechrals;
 • Färgavkänning.

Samtliga är också uppdelade beroende på effekten på hårstrukturen:

 1. utan ammoniak;
 2. oljebaserade färger;
 3. färgvård;
 4. resistenta färger;
 5. blekmedel.

Naturligtvis kan och kan blandningar blandas men följa samma princip - en kombination av färger av en rad är tillåten.

Hur man blandar hårfärg "Garnier" är en fråga som inte kräver speciell kunskap.

 • Processen i sig är en kombination av utvecklaren med färg, blandning (omrörning), applicering av blandningen, håller den på håret och sköljer den med en balsam, som presenteras i standarduppsättningen.

Kan jag blanda färg med schampo

Inte nytt är erbjudandet om tonade schampon i mode- och skönhetsindustrin, som är de som innehåller ett färgpigment. De är älskade av dem som vill ständigt behålla en viss hårfärg utan att exponera för färgämnen. Men om bestående färgning här pratar vi inte.

Den främsta fördelen med sådana schampon är att de ger hårfärgen gradvis, sparsamt, men för att uppnå effekten av att fylla det gråa håret är tonade schampon inte lämpliga. Och här uppstår frågan: om du blandar schampon med färg? Svaret kommer att vara entydigt - inte värt det!

Resultatet blir inte förutsägbart. Den enklaste versionen av utfallet är koaguleringen av komponenterna tills appliceringen. Men det kan också hända att när du tillämpar denna komposition på ditt hår, blir färgen radikalt annorlunda, till exempel grön. Detta beror på ändringar i färgstrukturen respektive skuggan.

Hur man blandar hårfärg med oxidationsmedel

Jag skulle vilja ge anvisningar för att blanda färger med oxidanter och beskriva åtgärderna på objekten.

 1. Noggrann läsning av handledningen till åtgärder på oxidationsmedelens och färgens förpackning. Det finns sådana professionella och inhemska färger som inte kan kombineras med peroxid, till exempel oljebaserade färger. Här är det möjligt att genomföra preliminär testning (blandning) och vid koagulering av kompositionen är det omöjligt att använda sådant material.
 2. Man bör komma ihåg att blandningen utförs i speciella behållare som kommer i set eller köps i specialaffärer. De är både glas och plast. Detta gör att du kan undvika förändringar i färgens sammansättning.
 3. Det säkraste sättet att göra detta är att lägga till färg till oxidatorn, och inte vice versa. Oxidationsprocessen i sig sker snabbt och börjar omedelbart efter att komponenterna är anslutna. Här måste man komma ihåg att det är nödvändigt att blanda snabbt och intensivt.
 4. Det är nödvändigt att ta hänsyn till dina önskemål, nämligen den förväntade färgen. Om vi ​​pratar om ljussättning med tre toner är det bättre att välja en nio procent oxidator, om det är fyra toner, då är en tolv procent väl lämpad.

Och slutligen, följande råd - börja dina experiment med en liten hårsträng för att säkerställa att åtgärden är korrekt!

Egenskaper blandar nyanser av färg. Innan du blandar färger bestämmer du färgen på håret du vill komma in. Så hur man blandar färger av färger? Blanda först en färg enligt instruktionerna på förpackningen, sedan den andra, i olika redskap.

Blandar hårfärger

Hårfärgning är inte ett enkelt förfarande. Och om du vill ändra färg eller lägga till nyanser, eller experimentera med nya höjdpunkter och toner, är det värt att överväga frågan: "Hur man blandar hårfärger?".
Ett sådant förfarande kan utföras oberoende hemma. Överväg färgkombinationer, skuggdjup och pigment som finns i ditt hår och i det valda färgämnet.

Du kan blanda färger helt olika färger. Försök att blanda färger från samma tillverkare. Detta kommer att bidra till att uppnå en helt individuell och rik ton.

Egenskaper blandar nyanser av färg

Med en smidig övergång blandar du färger som ligger nära tonen och blandar väl med varandra (till exempel koppar med kastanj, aubergine med svart, guld med karamell). För att få kontrast är det blont hår färgat mörkt.

Tekniken för att blanda färger är en allvarlig process som blir bättre anfört till en erfaren specialist. Hemma kan du få ett oväntat resultat. Specialisten kommer att utvärdera och ta hänsyn till ditt hårs tillstånd, den ursprungliga färgen, hudens känslighet, perioden för den sista målningen och hårets struktur.

Hur man blandar hårfärg

Förberedelse för blandning av färger

Välj först önskad nyans. Blanda sedan en liten mängd färg och försök att placera den på en separat strand, från botten, så att det i händelse av fel ska gömma sig i frisören. Sakta tid enligt instruktionerna, skölj och torka. Bestäm om den färg du vill ha är den rätta.

Blanda inte mer än två färger åt gången. Detta minskar risken för oväntade resultat.

Paletten, färg som säljs i butikerna, skiljer sig från paletten av professionella hårfärger. Professionell färg har ett större utbud av färger och möjligheter att blanda dem tillsammans, samt möjligheten att variera med procentandelen oxidationsmedel.

Du behöver veta vilken färg som finns i färgen. Detta hjälper till att välja och blanda färgämnena för att erhålla önskad nyans.

Tänk på att förhållandet mellan formler och den kemiska sammansättningen av färger av olika märken inte är densamma. Blandningsfärger från olika tillverkare kan skada håret och ge oförutsägbara resultat.

Hur man väljer rätt hårfärg

Blanda färg i glas eller keramisk maträtt, i alla fall inte i metall. Var noga med att bära handskar.

Hur man blandar hårfärg

Så hur man blandar färger av färger? Blanda först en färg enligt instruktionerna på förpackningen, sedan den andra, i olika redskap. Blanda sedan båda färgerna genom att kombinera och blanda noga med en borste i samma behållare. Omedelbart efter blandning applicera färgen på håret och lämna den tid som anges i anvisningarna.

Kemiska reaktioner, vid blandning av färger, uppträder mycket övergående. Färg håret snabbt, men försiktigt. Lämna inte blandad färg för förvaring. Efter 30 minuter reagerar hårfärgen med luften och blir oanvändbar.

Blanda liknande nyanser av samma färg men olika toner (till exempel medium och mörkblond). För att erhålla önskat resultat är det nödvändigt att korrekt beräkna proportionerna av färger (mörkare, ljusare).

Om färgen på rötterna skiljer sig, färga håret en färg före blandad färgning. På olika hårtyper ser samma färg annorlunda ut. Och graden av färgning beror på exponeringstidpunkten.

I professionella hårfärger finns en viss gradering. I den indikerar den första siffran ljusstyrkan (färgton), från 1 till 10, där 1 är den mörkaste - svart, 10 - blond. Den andra siffran (efter punkten) betyder nyanser (extratoner). Till exempel är 7.13: 7 naturligt blont, 1 är ett lila ashy-pigment, 3 är ett rött pigment. Resultatet är en ljusbrun färg med en varm askfärg. Denna färg kan blandas, till exempel med färg 7.3. Som en följd av detta får du en ljusbrun färg, men huvudskärmen blir röd (3), lätt slätad av asen (1).

Blanda toner vid färgning av hår

Färgbordet, extratoner (andra siffran) ser så här ut:

 • 0 - naturliga toner (ljusgrönt pigment);
 • 1-askig färgton (lila pigment);
 • 2 - en mattskugga (grönaktig pigment);
 • 3 - Gyllene nyanser (rödgult pigment);
 • 4 - röda toner (kopparpigment);
 • 5 - mahogny (lila-rött pigment);
 • 6 - violett ton (violettblått pigment);
 • 7 - terrakotta nyanser (brunt rött pigment).

Om du blandar nyanser 2 och 3 blir resultatet grönt. Om du blandar 2 och 4 - ljus orange. Blandning 3 och 6 riskerar du att få en blå eller blå färg.

Hårfärg efter blandning av färger

Du måste kunna navigera i ett sådant koncept som motfärg. Till exempel är färgen röd grön motfärg och vice versa. Och lila och blå - gul och orange, och vice versa. I det avseendet har du inte fått det önskade resultatet, du kan bli av med den med färg av önskad tonalitet (färgnivå) och skugga. Till exempel kan nyanser 4 eller 5 hjälpa till att bli av med grönt.

Hårfärg är inte en akvarell som kan blandas säkert i alla proportioner. Samma hårfärg ger ett helt annat resultat på det till synes liknande håret med samma nyans.

Hur man blandar hårfärger enligt tabellen av nyanser

Hur man blandar hårfärger enligt tabellen av nyanser

Alla som någonsin har använt hårfärg vet att det säljs i form av flera flaskor. Det är den faktiska färgen, du behöver laga dig själv, efter att ha läst noggrant instruktionerna och blandat i en viss ordning alla ingredienserna. För att färgberedningen ska gå rätt och vara hälsoskyddlig, säger instruktionerna att vi i förväg förbereder specialrätter och sätter på skyddshandskar för händer. Och först därefter kan du börja beredningen av färgblandningen.

Varför tillverkare producerar inte färdigt hårfärg? Låt oss försöka förstå detta problem.

Hårfärgsprocessen sker på grund av den kemiska reaktionen av två komponenter: klarifieringsoxidanten och själva pigmentet. Dessa komponenter, när de hålls individuellt, är neutrala och kan lagras under lång tid. Men när de blandas uppstår en ganska våldsam reaktion som främjar färgning. Efter blandning av komponenterna kan de förvaras i högst en halvtimme, och efter utgången av denna period är det bättre att inte använda färg.

Innan du målar håret, rekommenderas att läsa noggrant igenom instruktionerna och ta reda på om hela kompositionen ska blandas i en keramisk maträtt eller bara en del av det. Vanligtvis beräknas färgen för en hårlängd på minst 20 cm, så om du har kort hår kan färgen delas upp i 2-3 doser. På liknande sätt, om du har långt och mycket tjockt hår, måste du omedelbart använda två förpackningar med färg med samma antal.

Också, före första användning av hårfärg, glöm inte att testa för en allergisk reaktion. Det görs inom 24 timmar av den aktiva substansen - Applicera en liten mängd på insidan av armbågens krok och se om det finns någon rodnad. Om inte - då är allt i ordning, färgen kan användas. Om testet gav en positiv reaktion är det värt att leta efter en annan mildare färg.

Vad ska man göra om den önskade nyansen inte finns i den valda serien? Kan jag blanda nyanser för att få en annan färg? Svaret på denna fråga kommer att vara entydigt - i inget fall! Att blanda olika färger kan leda till oförutsägbara resultat i både nyanser och kemiska reaktioner. Hårfärg är inte en akvarell som kan blandas säkert i alla proportioner. Det rekommenderas inte att ta pigmentet av ett varumärke, och oxidationsmedlet - ett annat. Varje tillverkare gör komponenterna i färgerna kompatibla med varandra, men om de blandas - kan du få en blandning som är hälsofarlig. Använd inte färg efter utgångsdatum.

Men hur kan du få önskad nyans av hår? Ofta kan färgdjupet styras av hårets färgningstid på håret såväl som av temperaturen - ju högre temperaturen som håret färgas på desto rika blir skuggan. Glöm inte resterna av gammal färg på ditt huvud - oftast börjar det också ta del i den kemiska processen för färgning - vilket kan göra resultatet ganska originellt och eventuellt framgångsrikt.

Det finns en annan bra metod att experimentera med en exklusiv hårfärg: du kan färga strängar i olika färger. Det viktigaste är att alla nyanser på huvudet inte ska vara dissonanta med varandra. Bara du kan knappast göra det själv, så det är bättre att besöka en skönhetssalong där frisörerna hjälper dig att välja de bästa färgerna och göra dig till en attraktiv frisyr baserad på dem.

Hur man väljer rätt hårfärg

Om du har en önskan att lätta eller färga håret i någon nyans - kommer du aldrig att ha problem med sortimentet. Hyllor av kosmetiska butiker brister litterärt med hårfärg av olika färger och nyanser, och i ögonen på dem är namnen på företag. Denna produkt skiljer sig inte bara från dess namn utan också av dess priser. Och hur kan du inte gå vilse?

Det verkar inget komplicerat: han kom till affären, valde önskad färg. Till exempel behöver vi kopparröd. Vi letar efter en låda på hyllan, där en tjej med lämplig hårfärg dras, köper vi. Då kommer vi hem och utför allt som instruktionen kräver av oss och.... så småningom får vi en ljusgrön nyans eller någon annan, men absolut inte kopparröd. Varför hände det här? När allt kommer omkring har vi uppfyllt alla villkoren i instruktionerna!

Först och främst bör man komma ihåg att när man väljer hårfärg bör man ta hänsyn till inte bara den färg som tillverkarna lovar oss, men också hårfärgen som du hade innan du målade. Det var din naturliga färg eller resultatet av att använda ett annat hårfärg. Det är också viktigt att veta vad din hårstruktur är. Om tunt och mjukt hår - de kommer att leda till färgen snabbare, blir färgdjupet högre och det önskade resultatet kan uppnås mycket lättare. Och om det är lockigt, hårt och tjockt, kommer färgen att ta så mycket längre tid.

Samma hårfärg ger ett helt annat resultat på det till synes liknande håret med samma nyans. Håret har en komplex kemisk struktur och för varje person har den sin egen komposition. Därför är det för övrigt inte rekommenderat att nära släktingar köper samma, även den mest underbara hårfärgen - resultatet efter färgning kan vara helt annorlunda. Ett annat resultat kommer också att vara på friskt och sjukt hår samt på hår som nyligen har genomgått perm.

Av stor betydelse när du väljer hårfärg är varumärkets färg och dess kemiska sammansättning. Så, många företag producerar sparsam serier av färger med naturliga färgkomponenter. Sådana serier kan ge ett mindre starkt djup av hårfärgning, men under målningen blir hårets struktur inte störd och frisyren kommer att se mer naturlig ut.

Att välja hårfärg i butiken borde inte dölja sig på billiga alternativ, oavsett hur mycket reklamfilmer och broschyrer berömmer dem. I billiga färger används ofta billiga aggressiva brighteners, vilket kan störa hårets struktur, göra dem styva och splittrade och till och med leda till ökad förlust. Efter användning av dessa färger kan hårbotten under påverkan av den aktiva substansen brinna eller olika allergiska reaktioner kan uppstå. Det mycket resultatet av färgning kan också vara oförutsägbart, vilket inte hjälper till att förbättra vårt humör.

Hur får man hårfärg och efter att ha använt det för att få exakt det resultat du förväntade dig? De flesta tillverkare av högkvalitativa färger i mitten och den höga priskategorin bifogar deras serie färgkataloger med sonder. Oftast är detta ett album eller stativ med limmade mångfärgade hårklackar, under vilka skrivs antalet färgämnen med vilka denna svans målades. Denna metod för färgval är mer effektiv än orientering på kartongförpackningar. Ändå skiljer sig kartong och hår i sin struktur, förutom förpackningen använder tryckfärg, inte hårfärg.

Glöm inte heller att om du har tillräckligt mörk hårfärg, blir resultatet mörkare än det som tillverkaren meddelade. Faktum är att det är omöjligt att lätta mer än två toner i ett hår. Därför, om du har mycket mörkt hår, lätta det innan du toning med en speciell brightener, och då kommer det att finnas en chans att få önskad nyans.

Men det finns också "fallgropar" här. Efter att ha använts brighteners kan håret bli tråkigt, sprött och börja falla ut. Om du vill lysa mörkt hår med flera toner är det därför bättre att du inte använder hushållsfärger, men besök en skönhetssalong. Där kommer experter att välja dig sådana kosmetika som minimerar skador på ditt hår.

Mörka färger är mycket enklare att använda. Om håret är mörkt - du kan säkert välja vilken nyans som helst, det kan uppnås ganska enkelt med detaljerad överensstämmelse med instruktionerna.

Efter att ha lärt sig att använda katalogen för färg kan du aldrig gå fel när du väljer önskad nyans. Detta är en mycket praktisk uppfinning för fashionistas. Det bör också komma ihåg att hårfärg bör vara en tillräcklig mängd. Vanligtvis är ett paket utformat för en hårlängd på 20 cm. Du bör också ta hänsyn till hårets densitet. Därför, om du har tillräckligt lång och tjockt hår - spara inte, få två identiska färgpaket, så du oroar dig inte för att pengarna visade sig vara för lite.

Dessa enkla tips ska hjälpa dig att göra rätt val av hårfärg och, i sista hand, alltid vara bäst.

Så tvätta hårfärgen från huden

Det är svårt att träffa minst en kvinna, aldrig vackert håret. För många har detta blivit samma rutin som att gå till frisören. Ofta i vår strävan att vara vacker hjälper våra vänner oss - icke-professionella i denna fråga. I det här fallet kan en situation uppkomma när spår av färg kvarstår på pannan, nacken, öronen och händerna. Vad ska man göra för att bli av med dem?

För det första är det bättre att undvika svarta spår av färg än att hantera dem. Därför måste alla fettområden som får färg måla fett med en fettig grädde. Om detta inte hjälper, bryter vi spåren.

Vi behöver en bomullspinne doppad i tvålvatten. Torka bara bort de platser på vilka färgen har svamp. Detta kommer att hjälpa om hon inte har haft tid att suga sig djupt. Därför är det bättre att torka färgen så snart den kommer på huden. Tvålvatten kan ersättas med en skrubba.

Om färgen har lyckats suga sig djupt in i huden och den tidigare metoden inte hjälper, kan du använda alkoholhaltiga lösningar (ansiktscreme, cologne) eller alkohol.

En ganska dyr metod, särskilt i jämförelse med de tidigare, är medel för att rengöra huden från hårfärg. Bland dem är följande: Utopik Cleaner, Hårljus Remover, Dikson Remover, Igora Color Remover. Alla kan lätt hjälpa dig att bli av med spår av färg.

Mer billigt, men ändå ett effektivt botemedel - "Lås". Det används huvudsakligen för att permeera hår. Torka enkelt av fläckarna från färgen med en bomullspinne som dyppas i denna produkt. Det finns ett obehagligt ögonblick - "Lås" har en skarp lukt.

För att bli av med färgfärger kan du använda verktygen: aceton, nagellackfjernare och väteperoxid. Dessa verktyg kan inte missbrukas, använd dem inte mer än en eller två gånger.

Du kan använda andra verktyg som finns i varje värdinnas hus. Till exempel är vegetabilisk olja och citron (citronsyra också lämplig). Till hudvänliga medel ingår även tandkräm. Alla dessa produkter kommer att rengöra färgen utan skada och irritation för huden.

Om du behöver ta bort spår av färg så snart som möjligt, applicera på mörka fläckar av hudskalning. Efter att medlet sväller, gnid försiktigt huden. Detta förfarande kommer inte bara att bli av med färgen, men också återställa huden och ge den en jämn och hälsosam färg.Nästa Artikel
Vad betyder att välja för keratin hårrätning?