Sour Cream Hair Masks


Alla mejeriprodukter används effektivt inom hårvård, gräddfil är inte ett undantag. Med hjälp kan du förbereda masker som eliminerar olika hårproblem. Bland de vanligaste indikationerna för användning är torrhet, förlust, oljighet, tvärsnitt, matthet, etc. För att bättre förstå hur gräddfil fungerar, låt oss överväga fördelarna och användningsalternativen.

Användningen av gräddfil för hår

Sour cream ackumulerar mycket värdefulla ämnen som är extremt fördelaktig effekt på hårets tillstånd.

 1. Så är produkten rik på fosfor, kalcium, natrium och protein. I kombination är alla ovanstående element nödvändiga för att bygga rätt hårstruktur, fixa glödlamporna på deras ställen, ta bort svampen och förhindra den.
 2. Det gör inte utan deltagande av askorbinsyra, retinol, vitamin PP, vitaminer från grupp B. Dessa ämnen är ansvariga för hårets elasticitet och styrka, näring av deras struktur, utjämning av skalor.
 3. Gräddfil har ett omfattande användningsområde. Det används lika effektivt som att förbättra tillståndet av fet hår och torka. I det första fallet utförs normaliseringen av fettproduktionen i den andra fullständiga hydrering från rot till spets.
 4. Sour cream är bra för att den har möjlighet att stänga hårvågorna. Denna kvalitet gör att jäst mjölkprodukt är oumbärlig för att återställa naturlig pigmentering, samt förlänga effekten och bibehålla sken efter färgning.
 5. Dam med tunt hår från naturen och en "flytande" frisyr kommer att vara användbar att veta att med en systematisk användning av gräddfil på håren bildas en osynlig skyddsfilm. Det gör inte tyngre, men ger volymen vid rötterna, gör håret mer frodigt. Visuellt ser håret tjockare ut.
 6. Om ditt hår ofta påverkas av apparater som arbetar vid hög temperatur måste smetan masker ingå i systematisk vård. På bekostnad av samma osynliga film är chocken skyddad mot uttorkning.
 7. Tjejer som regelbundet färgar och krullar strängar, kan inte heller utan maskerad gräddfil. Du kan applicera en jäst mjölkprodukt i sin egen form, men fördelarna med sådana åtgärder minskar inte.
 8. Sour cream penetrerar djupt in i folliklarna, aktiverar dem och vaknar från sömnen. Mot denna bakgrund ökar hårväxten, förlusten slutar. Hemmetoder med fermenterade mjölkprodukter är lämpliga för män som lider av alopeci, och flickor upplever allvarlig håravfall efter födseln.
 9. Värdet av gräddfil är dolt i sin förmåga att eliminera mjäll, seborré, torr och oljig. Om du står inför liknande problem är det bättre att använda en jäst mjölkprodukt i form av en skrubb i kombination med socker. Effekten kommer att märkas nästan omedelbart.

Underlägsnandet av användningen av smetanmasker

 1. Använd om möjligt hemlagad gräddfil, det har en mycket effektivare effekt på håret och leder dig till resultatet snabbare. När det gäller den köpta produkten, ge företräde för gräddfil med en fetthalt av 15-25%.

Gräddfil för håravfall

Masker av riktningsverkan bör göras för män och kvinnor som lider av alopeci av olika arter.

Burdock och kefir
Förbered ett avkok av burdock, låt det stå, filtrera sedan och mäta 100 ml. Rör om i 20 g. gelatin, låt svälla i en halvtimme. Smält i en mikrovågsugn för att få en flytande massa, skriv 60 gram. gräddfil.

Applicera masken för att rengöra hår och hårbotten. Gör en kort massage av rotsektionen för att ytterligare värma dermis. Värm upp filmen, tvätta den av efter en timme (du kan lämna den för natten).

Gräddfil med ägg
Quail ägg är mest effektiva, men om de inte är, kommer kycklingägg att göra. Kyl dem, separera proteinerna, de behövs inte. Slå 3 äggulor i skummet och sätt in 70 gr. gräddfil.

Sprid produkten jämnt genom håret, massera rotdelen samtidigt. Vik upp dig med folie, ovanifrån, bygg en handdukslock, vänta en timme.

Gräddfil för hårväxt

Senap och äggula
För att göra håret tjockt och öka hårväxten måste du använda en enkel mask. Medlen förbereder sig från 35 gr. hemlagad gräddfil, 30 gr. senap och 2 äggulor. Rör tills mjuk.

För enkelhets skyld kan du använda vispen. Dela håret i trådar och bearbeta varje färdig mask. Bygg en värmekorka, vänta en timme. Tvätta av kompositionen på det klassiska sättet.

Gurkajuice och gräddfil
Verktyget syftar till att bekämpa försvagad chock och skallighet. Blanda 12 gr. torr senap, 35 gr. gräddfil, äggula och 20 ml. färsk gurkajuice. Rör om produkten till en jämn konsistens.

Vispa masken med en mixer eller annan tillgänglig metod. Applicera produkten på hårrötterna med massörrörelser. Dra ut resterna till spetsarna. Sätt en kosmetisk hatt på huvudet, vänta 50 minuter. Tvätta av produkten.

Gräddfil för att stärka håret

 1. Persilja och gräddfil. Tvätta en massa persilja och hugga fint. Anslut gröna med 90 gr. gräddfil. Gnid produkten i hårbotten och sträck över hela längden. Vik håret med en film, lägg dig till vila. Skölj av på morgonen efter att ha vaknat. Masken stärker och närmar sig håret med väsentliga spårämnen.
 2. Avokado olivolja. För fuktgivande och starkt hår kan du använda en mask baserad på en halv avokado, 30 gr. gräddfil och 20 ml. olivolja. Passera produkterna genom en mixer. Behandla rikligt med hårsträngar och rötter. Värm det klassiska sättet. Vänta en timme, tvätta håret noga.

Grädde för att mildra håret

Ingefära och citron
Verktyget gör att du kan lätta krullarna i 2 toner. För att förbereda kompositionen behöver 20 gram. ingefära gingerrot, 20 ml. citronsaft, 80 gr. gräddfil och 0,5 liter. renat vatten.

Häll kokande vatten över ginger och citruszest. Insistera på komponenter 4 timmar. Stryk infusionen, anslut 100 gr. färdiga produkter med resterande komponenter.

Applicera masken i ett jämnt lager över hela längden på locken. Wrap huvudet med klämfilm och en terry handduk. Vänta 2 timmar, skölj med kamilleavkokning. Torka håret naturligt.

Vetex och citronsaft
För att lätta sköljningen och göra det smidigare och glänsande måste du förbereda en mask på 15 gram. vetegroddarolja, 30 ml. citronsaft och 55 gr. jäst mjölkprodukt.

Få en homogen massa. Ta försiktigt ditt hår med en färdig komposition, massera huvudet. Värm det klassiska sättet. Ta bort verktyget efter 40 minuter.

Gräddfil mot fet hår


Gräddfil och banan
Den systematiska användningen av råmaterial förbättrar aktiviteten hos talgkörtlar och eliminerar ökad fettproduktion. Kombinera en kopp med en halv banan och 60 gr. gräddfil. Vrid maten till en homogen mush med hjälp av en mixer. Gnugga masken i hårbotten. Vänta 1 timme, skölj av med schampo.

Honung och Calendula
Växten klarar av ökad fettproduktion. Dessutom verkar produkten på huden som ett antiseptiskt och antiinflammatoriskt medel. Som ett resultat är håret mindre mottagligt för olika sjukdomar.

Blanda i en behållare 50 gr. mager gräddfil, 60 ml. buljongkalendula och 15 gram. honung. Fortsätt sedan på vanligt sätt. Ta bort agenten efter 30 minuter. Masken rekommenderas att hålla två gånger i månaden.

Gräddfil mot torrt hår

Vispa alla ingredienser med en vispa tills det är slät. Behandla hela hårlängden med ett botemedel. Wrap ditt huvud på den klassiska tekniken och vänta ca 1 timme. Tvätta av produkten med vanligt sätt.

Kakaosmör och Sour Cream
För att helt fuktiga håret och ge det extra volym, måste du blanda 150 gram. gräddfil och 15 ml. kakaosmör. Få från komponenterna med en enhetlig konsistens. Liberalt täcker varje sträng. Sätt på en kosmetisk hatt, värm upp. Ta bort verktyget efter 1 timme.

Gräddfil anses vara en universell produkt. Kompositionen har funnit ansökan inom olika områden. Med hjälp av en naturlig produkt kan du uppnå bra resultat vid behandling av hår och eliminera de flesta problem. Använd masker regelbundet för att uppnå önskat resultat.

Sour Cream Hair Masks

I den moderna världen lider håret av ekologi och skadliga effekter i form av hårtork, curling, strykning och kemisk färgning. Ta tillbaka skönheten i håret är inte så svårt, bara tillräckligt för att ta hand om dem. För att göra krullarna starka, friska och tjocka, kan du använda naturkosmetik, vars ingredienser finns i varje kylskåp. De mest populära hårprodukterna innehåller gräddfil, som kan förvandla hår och rädda dig från många problem.

Användningen av gräddfil för hår

Gräddfil - ganska fet och näringsrik produkt. Därför kan surkräm aktivt mätta hårstrukturen med vitaminer och mineraler från insidan.

 • Vitamin A, som är rik på gräddfil, aktiverar keratin, och i sin tur gör håret rak och elastisk.
 • Retinol bryr sig om hårbotten, aktiverar blodcirkulationen, vilket stimulerar aktiv hårväxt.
 • I gräddfil finns askorbinsyra, som reglerar follikelns metabolism och ger näring till syre.
 • Vitamin E återställer livlöst hår, gör det starkt, elastiskt och fjädrande.
 • Och kalium är tillräckligt i kräm, vilket är aktivt involverat i att upprätthålla vattenbalansen hos hårsäckar.

Hur man gör masker från gräddfil

För att förbereda rätt och effektiv kosmetika måste du ta hemlagad gräddfil. Fabriksanaloger saknar typiskt naturliga näringsegenskaper, så den förväntade effekten kan inte vänta. Det är bäst att köpa gräddfil från bymormor eller förbereda produkten själv.

Om du har fet hud med ökad aktivitet i talgkörtlarna, är det bättre att ta gräddfil med minimal fetthalt. Om ditt hår är torrt, skört och livlöst, är det i detta fall nödvändigt att använda fettsyror. Sour cream faller mycket bra på håret, applicera smetannuyu mask - ett nöje.

Mask för sprött och torrt hår

 • gräddfil - 1 matsked
 • honung - 1 matsked
 • 1 potatis;
 • äggula.
 • Rengör medelstora råpotatis och rist. Krama saften.
 • Beat äggula.
 • Värm honungen i ett vattenbad.
 • Blanda potatisjuice med honung, gräddfil och äggula.

Maskan kan appliceras både på torrt och vått hår. Vik ett paket och sedan en handduk. Håll i 20-30 minuter, tvätta sedan håret med schampo. Det här verktyget närmar och fuktar håret, eliminerar mjäll, eliminerar torrheten och bräckligheten i spetsarna. Efter flera användningsområden blir håret friskt och smidigt.

Mask för svagt och tunt hår

 • gräddfil - 2 matskedar;
 • avokado - 1 stycke;
 • matsked olivolja.
 • Mala avokado med en mixer.
 • Blanda smöret med avokado och gräddfil.

Detta verktyg återställer skadat hår, gör det starkt och tjockt. Denna mask är särskilt effektiv på hösten och våren, när håret lider av beriberi, frost och vind. Applicera masken på rent fuktigt hår, håll i minst 30 minuter.

Gräddfil för fet hår

 • gräddfil - 2 matskedar;
 • banan;
 • yoghurt - 2 matskedar.
 • Ta sämre grädde med låg fetthalt.
 • Mash banan till tillståndet av gruel.
 • Blanda banan med gräddfil och yoghurt.

Denna mask är bra eftersom den inte bara är effektiv, men har också en trevlig lukt. Håret efter en sådan mask blir silkeslen och mjuk. Detta verktyg reglerar produktionen av fet fett, håret blir inte längre snabbt smutsigt. När du utför en hel kurs (10 ansökningar), är håret helt förvandlat, blir vackert och välskött. Efter fullständig botemedel räcker det att applicera en liknande mask varje vecka för profylax.

Smetana mask för förbättrad hårväxt

 • gräddfil - 2 matskedar;
 • kardborre eller ricinolja - 2 teskedar;
 • glödlampa medelstorlek.
 • Vänd löken i mush med en mixer, pressa saften.
 • Blanda lökjuice med smör och gräddfil.

Masken är mycket effektiv och effektiv. Lök har en kraftfull stimulerande effekt på hårfolliklarna. Efter den första applikationen blir håret tjockt, nya unga hår ser ut.

Nattmask för håravfall

 • gräddfil - ett halvt glas (mängden beror på hårets längd och tjocklek);
 • burkblad
 • medicinska örter.
 • Förbered en rik avkok av några medicinska örter och burdock löv. För att göra detta häll kokande vatten över ett glas hackade gröna och sätt i ett vattenbad. Efter 15 minuter, ta av, stäng locket och låt det svalna. Därefter spänna och få en användbar rik buljong.
 • Blanda buljongen med gräddfil och applicera på torrt hår.

Masken ska inte appliceras för tjock. Det räcker att gnugga produkten i rötterna, sprida den över hela längden, linda den i cellofan och sätt på en lätt keps. För bästa effekt ska agenten lämnas över natten. På morgonen tvättar du av masken med hjälp av schampo. Denna mask kommer att lindra håravfall efter bara några applikationer.

Mask gräddfil för hårglans

 • gräddfil - 2 matskedar;
 • vegetabilisk olja - 1 matsked (du kan använda olivolja eller solros);
 • citron.
 • Värm olja i ett vattenbad.
 • Kram saften från en halv citron.
 • Blanda citronsaft med smör och gräddfil. Häll till en homogen massa.

Det här verktyget närmar sig håret med syre, citron ger dem glans och smör och grädde ger näring till hårstrukturen med vitaminer och organiska syror. Det är nog att göra denna mask en gång i veckan så att effekten är permanent.

Mask för att återställa skadat hår

 • gräddfil - 2 matskedar;
 • Cognac - 1 matsked
 • ricinolja - 1 matsked
 • honung - 1 matsked
 • äggula.
 • Slå i äggula.
 • Blanda äggula med brandy och ricinolja.
 • Lägg till massan av uppvärmd honung och gräddfil.

Detta verktyg används i fall där håret har utsatts för negativa effekter - utbrändhet i solen, långvarig exponering för frost samt efter kemiska förklaringar. Detta verktyg återvänder håret till liv, de behöver inte skäras, masken kommer att bota dem helt. Cognac i kompositionen kan ersättas med vodka.

Mask mot split ends

 • gräddfil - 2 matskedar;
 • persika;
 • kefir - ett halvt glas.
 • Peach peel och knådas till ett tillstånd av homogen grus.
 • Blanda persika med kefir och gräddfil.

En sådan mask bör helst appliceras på spetsarna. Det skulle emellertid inte vara skadligt om masken förblir fördelad över hela längden av håret och gnidas in i rötterna. Persika anses vara en av de näringsrika frukterna, den innehåller mycket glukos och kolhydrater, tack vare vilken hårstrukturen är mättad från insidan.

Hemmasker behöver inte göras varje dag, men regelbunden vård ska vara ständigt. Sour cream masker arbetar vanligtvis inom 10 minuter efter appliceringen, så en halvtimme är tillräckligt med tid efter vilken masken kan tvättas bort. Sour cream är inte en allergiframkallande produkt, men andra komponenter kan orsaka en reaktion, så innan du börjar applicera, glöm inte att kolla masken genom att släppa den på armbågens insida. Om det inte finns någon irritation och rodnad kan du på ett säkert sätt applicera smetannmask i ansiktet.

Smetannye maskerar för att stärka håret

Sourcreme är en näringsrik och hälsosam produkt, som länge inte bara är direkt konsumtion, utan också användbar i kosmetika för hudvård. Ofta är grädde för hår ett mirakelbota, återställa rötterna, stångens struktur, normalisering av näring.

Användbara egenskaper och sammansättning av gräddfil

I praktiken hjälper en mask med gräddfil att återställa håret på grund av vitaminerna i produkten.

Retinol (vitamin A)

Detta är en biologiskt aktiv substans som normaliserar redoxprocesserna i dermis, med aktivering av proteinsyntes i celler, särskilt kollagen, keratin och melanin:

 • Kollagen är ett protein som är ansvarigt för hudens elasticitet och struktur.
 • Keratin - protein, som grunden för hårets struktur;
 • Melanin är ett proteinämne som är ett hårpigment. Ju större det är desto mörkare håret.

Retinol saktar åldringsprocessen hos dermis (hud) och normaliserar hårväxten.

Askorbinsyra (vitamin C)

Det stöder metaboliska processer av kolhydrater och lipider (fettsyror). Basen av vitaminet är tillhandahållandet av hårsäckar med normal blodcirkulation, varigenom gasutbytet normaliseras (syreförsörjning och koldioxidutgång) och näring. Dessutom hjälper askorbinsyra järn och folsyra att smälta.

Nikotinsyra (vitamin PP)

Biologiskt aktiv substans ansvarig för ämnesomsättningen av ämnen av lipid, proteinkolhydrat natur. Nikotinsyra reglerar kärlens lumen, förminskar och expanderar dem, varigenom cirkulationsprocesserna styrs. Läs mer om fördelarna och användningen av nikotinsyra för hår, läs här!

Tokovenol (vitamin E)

Cellmembranreparationsmedel. Gräddfil innehåller väsentliga spårämnen som spelar en viktig roll i alla metaboliska processer.

Det ungefärliga antalet mikroelement som ingår i 100 g hemlagad gräddfil:

 • Kalcium - 85 mg;
 • Magnesium - 8 mg;
 • Natrium - 38 mg;
 • Kalium - 115 mg;
 • Fosfor - 59 mg;
 • Klor - 62 mg;
 • Järn - 0,2 mg;
 • Zink - 0,23 mg;
 • Jod - 7 mcg;
 • Koppar - 19 mikrogram;
 • Mangan - 0,004 mg;
 • Selen - 0,4 μg;
 • Fluor - 15 mcg;
 • Molybden - 5,1 μg;
 • Kobolt - 0,31 μg;

Skada på hår och användning av hårmaskor

Tyvärr kan håret hela tiden utsättas för olika negativa faktorer. Bland dem är hårdheten hos hushållsvatten, dess höga temperaturer, torrt sommarklimat, användningen av syntetiska hårfärger, elektrifiering i kallt väder och många anledningar. Tänk på några recept för håråterställning med hjälp av gräddfil och andra komponenter.

Hårmask från gräddfil och ägg

Denna mask kan göras, till exempel efter en resa från havet, när du behöver återställa håraxlarna efter saltvatten och varm torr vind.

För att förbereda masken behöver vi:

 • tjock hemlagad gräddfil - 1 tsk
 • ägg - 1 st.
 • juice från en citron.

Beredningsmetod:

 1. En sked gräddfil placeras i plasträtter.
 2. Häller äggets innehåll.
 3. En liten mängd kalkolja eller citronsaft tillsätts.
 4. Allt blandas till en homogen massa.

Innan du applicerar masken måste du först fukta håret eller tvätta. Applicera sedan hela masken från rot till spets. Det faktum att du behöver gnugga masserar fingrarna i ansiktet. Vänta 5-10 minuter. Tvätta sedan huvudet. En annan mask med äggula för att stärka håret.

Resultatet är fantastiskt

Redan efter första gången är håret kammat och glänsande. Denna procedur används för att stärka håret och återställa dem.

Hårmask från gräddfil och honung

Komponenter honung, gräddfil för hår - lätta pigmentmelanin och rensa hårbotten. Men dessa två komponenter används också för att stärka håret.

För att förbereda receptmasken behöver vi:

 • flytande honung 1 msk. (om honung är tjock ska den värmas upp i vattenbad);
 • hemlagad gräddfil - 1 msk.
 • hemgjord ostmassa - 50-60 g;
 • en tesked citronsaft;
 • innehållet i ett ägg;
 • Om så önskas, lägg till gurkajuice eller aloe.

Hela massan bör blandas tills den är homogen i plastbehållare. Sedan, som den föregående blandningen, ska appliceras på håret från rot till spets. Massage resten rasta i hårbotten. Sätt på en polyeten duschlock och lämna i 18 minuter.

Grapefruktjuice läggs ofta till gräddfil, stallost och honung. Men var försiktig, grapefrukt kan orsaka allergier hos personer med ökad hudkänslighet. Denna typ av gräddfil för blont hår är nödvändigt för att lätta mörka områden nära hårrötterna.

Gräddfilm och oljebasmask

Faktum är att receptet av gräddfil för hår med tillsats av oljor anses av kosmetologer i flera versioner.

Gräddfil och vitkololja

proportioner:

 • hemlagad gräddfil - 2 tsk (tsk);
 • vetegroddarolja - 0,5 tsk
 • Citronsaft - 1 msk.

Hur man lagar mat

Det är nödvändigt att blanda tills en homogen massa, applicera på huvudets rötter, gnugga. Sätt på duschen och lämna i 15 minuter. Skölj sedan håret med varmt vatten under duschen.

Gräddfil och kokosnötolja

Andelar och komponenter:

 • hemlagad gräddfil - 3 msk.
 • kokosnötolja - 1 msk. l.

Beredning och applicering:

Den blandar upp till en jämn massa som appliceras i hårbotten och gnids. Du måste sätta på huvudet med en handduk och vänta en halvtimme. Ta sedan bort och skölj håret.

Gräddfil och olivolja

Gräddfil och olivolja är beredda inte svårare än de föregående två maskerna. Blender blandar gräddfil olivolja i förhållandet 3: 4 och massan av en avokadofrukt. Då appliceras en mask på vått hår. Du måste bära ett duschlock så att ämnena absorberas i 15 minuter.

Hårmask från gräddfil och senap

komponenter:

 • gräddfil - 1 msk.
 • torrt senapspulver - 1 msk.
 • Bordvinäger - 1 msk. L.
 • Tranbärsjuice - 1 msk. l.
 • Yolks - 2 st.

Hur man gör en mask:

Först måste du separera äggulorna från proteinet. Senapspulver späds med ättika och tranbärsjuice. Nästa måste du lägga till gräddfil och äggulor och blanda. Blandningen ska appliceras på hårets torra huvud och lämna i 40-45 minuter. Därefter tvättas huvudet med vanligt schampo.

Vad används blandningen för?

I grund och botten rekommenderar detta recept kosmetologer användningen av de kvinnor som har svagt hår. Denna kombination skyddar mot håravfall, deras återhämtning och tillväxt.

Mask för hår från gräddfil och kefir

Denna grund är gjord om håret i rötterna är försvagat och glödlamporna är skadade. Beauticians rekommenderar sådana kefir masker att göra mot håravfall och för hårväxt. (De bästa maskerna för svagt hår med egna händer).

förhållande:

I detta fall är proportionerna av komponenterna individuella, och oftare observeras förhållandet mellan gräddfil och kefir 4: 2, så att massan inte sprids.

Matlagningsprocess:

Som vid framställning av tidigare recept blandas ingredienserna tills de är mjuka och appliceras närmare hårrödorna. En film läggs på huvudet. Behöver stå emot upp till 60 minuter. Förfarandet måste upprepas hela veckan varannan dag.

Mask gräddfil för torrt hår

Gräddebasen är idealisk för torr hårvård. Om håret är skadat är det acceptabelt att tillsätta linfröolja.

Så komponenterna:

 • gräddfettinnehåll på 25% - 4 msk. l.
 • linolja - 1 tsk;
 • blomma honung - 1 tsk;
 • en halv banan;
 • äggula - 1 st.

Beredningsmetod:

Banan behöver knådas till en grusig stat. Separera äggulan från proteinet och lägg till plasträtter och blanda med övriga ingredienser. Mass appliceras på vått hår. Efter det är huvudet täckt med ett duschlock, lämnat i en timme. Processen upprepas var 7: e dag under månaden.

Mask gräddfil för fet hår

För fet hår kan du också använda gräddfil för att normalisera arbetet med svett- och oljeporerna i huden. Men samtidigt köpte man gräddfil med en minsta fetthalt.

ingredienser:

 • kalendula kronblad - 1 msk.
 • vatten - 200 ml.;
 • gräddfil - 2 msk.

preparatet:

Avkoket från kronbladens kronblad framställs enligt följande. 1 msk. Skedblommigt bryggd 200 ml. kokande vatten. Infunderas 5-7 minuter. Buljong filtreras genom en sikta. I infusionen sätts 2 msk. l. gräddfil. Allt detta måste blandas. Skölj huvudet väl med den resulterande blandningen, gnugga vätska i rötterna. Täck sedan huvudet med en handduk och vänta en halvtimme och skölj.

Behöver bara upprepa proceduren 4 gånger i månaden. Därefter märker du att håret ofta inte längre är förorenat.

Video - recept: Mask för volym och stärka håret med gräddfil

Grädde för hår: ansökan recensioner

Svetlana, 33 år gammal

Försökte en mask av gräddfil med senap recept. Jag kommer inte säga att jag helt återställde mitt hår, men effekten är mycket märkbar.

För första gången hör jag att surkräm används på detta sätt. Vi borde prova ett recept med gräddfil och honung. Det finns problem efter att ha färgat håret (((

Har haft problem med håravfall. Använd ett av recepten (gräddfil och kefir). Det fungerar verkligen.

Till efterrätt, video: Recept maskerar för torrt hår från grädde hemma

Hårkrämsmassor - recept för tillväxt och förstärkning

När det gäller att bevara hårets skönhet och hälsa utan att använda dyra kemi är det första som kommer att tänka på hårbehandling med populära recept. Det bör noteras att naturkomponenter i detta fall spelar en mycket viktig roll, det är osannolikt att en kvinna kommer att vilja sätta sin egen skönhet och hälsa i fara. Hemvård tar själv tid, men resultaten är mycket bättre. En av de användbara ingredienserna i en hemlagad hårmask är gräddfil. De flesta är vana vid att uppleva denna fermenterade mjölkprodukt som en användbar välsmakande dressing i många rätter, men som det visade sig är det också användbart för hår.

Användningen av gräddfil för hår

Otroligt nog, men gräddfil innehåller i sig en uppsättning användbara ämnen som på bästa sätt påverkar ett hörn.

Rik och användbar komposition:

 • vitaminer: A, C, PP, E;
 • Spårämnen: Ca, Mg, Na, K, P, Cl, Fe, Zn, I, Cu, Mn, Se, F, Mo, Co.

Alla dessa element ger fullständig hårvård hemma.

Grädde för hår är den mest värdefulla produkten som:

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

 1. Fyller bristen på fukt för torrt hår;
 2. Lugnar ont i huden;
 3. Den används för tjocklek och tillväxt, eftersom det återställer skadade folliklar och själva krökets struktur.
 4. Hjälper till att reglera funktionen hos de externa utsöndringskörtlarna, vilket är viktigt för fet hår.
 5. Behandlar splittrade ändar;
 6. Förbättrar blodflödet;
 7. Eliminerar svampar och klåda;
 8. Stoppar alopeci.

Regler för användning av smetanmasker

För att en gräddfilmsmask ska vara användbar är det viktigt att förbereda det korrekt. Det finns några knep som hjälper dig att förbereda användbara hemlagade masker. Denna fermenterade mjölkprodukt ger god näring för svaga krullar, tvättar bort färg, lyser strängar för flera toner.

 • Mask från hemmet gräddfil mycket mer nytta än från snabbköpet. Du kan göra det själv eller köpa det i närmaste by.
 • Fettinnehållet i hemlagad gräddfil för hår är svår att bestämma, men om du använder butiken då: 15% räcker för fett, 25% för torr.
 • Masken kan vara skadlig, innan det är viktigt att testa för allergier som orsakar en droppe av blandningen till armbågen. Om det inte finns någon negativ reaktion efter 15 minuter finns inga kontraindikationer för användning.
 • Applicera grädde hårmask på rena våta strängar. Över sliten cellofan och en varm scarf eller handduk.
 • Näringsmaskens exponeringstid är från 30 till 60 minuter. Efter en tid tvättas den väl med vatten och schampo.
 • Användningsfrekvens - två gånger i veckan, gäller i två månader, efter en paus är värt.

Hemlagade hårmaskor med gräddfil

De bästa maskerna är användbara för problematiska hår som påverkar tillväxten för tillväxt, förutom att denna sura grädde lyser krullarna. Sådana kosmetika kräver inga speciella utgifter och hjälper samtidigt till att lösa många hårproblem.

Hårväxtmask

Resultat: Som tidigare nämnts är gräddfil för hårtillväxt en av de bästa produkterna. Den föreslagna masken stimulerar rötterna och gör den tjockare.

ingredienser:

 • 1 stor sked av gräddfil
 • 1 stor sked senap
 • ett par äggulor.
Beredning och appliceringsmetod:

Vispa med en visp, blanda med andra ingredienser. Den resulterande gröt bearbetar varje sträng och hud, lägg huvudet i en uppvärmd keps. Ta bort det vanliga sättet efter 60 minuter.

Smetannye hårmaskor

I en tid med dålig ekologi är vårt hår ständigt mottagligt för intensiv förorening. Detta är mest uttalat i stadsmiljöer där den är full av rök och skadliga kemikalier.

De flesta kvinnor sparar tid och använder butiksverktyg för att hålla håret i gott skick.

Men många fabriksmaskar och balm innehåller en stor procentandel av kemi, så resultatet blir sänkt till noll. Hemlagade recept från naturprodukter kommer till räddning.

Vad är användbar gräddfil för hår?

Den rika vitaminkompositionen av hemlagad gräddfil har följande egenskaper:

 • närmar sig håret med protein och fördelaktiga spårämnen
 • stärker rotlampan;
 • Närvaron av C-vitamin ger håret välplejat och glänsande;
 • Vitaminerna E, H och D stimulerar hårväxten, förhindrar håravfall och tidig skallighet.
 • Järnet som ingår i kompositionen fuktar ändarna av håret och förhindrar deras sektion;
 • På grund av innehållet i A-vitamin och kaliumkräm hjälper till att eliminera mjäll, irritation och klåda i hårbotten.

Använd smetannye masker ska vara kvinnor med normal eller torr hårtyp. För en fetttyp bör en sådan produkt användas noggrant, eftersom det kan prova en ännu större frisättning av talg. För att undvika detta, köp grädden med den lägsta andelen fett.

Hur använder man masker korrekt?

Dessa masker är kumulativa effekter. För att få önskat resultat måste du använda kursen om två veckor.

Syrgrädde används som grund för vilken mask som olika naturliga ingredienser läggs till (beroende på användningsformen).

Det kan vara nödvändigt och vegetabiliska oljor, ett avkok av örter, några grönsaker och frukter.

 1. Applicera blandningen på krullarna bör inte vara mindre än 20 minuter.
 2. Efter applicering, täck huvudet med en handduk eller en speciell plastlock för bättre absorption.
 3. Blanda maskingredienserna med en nedsänkning eller kapacitetsmixare så att den ligger jämnt på håret.
 4. Använd endast färska preparat, förvaring för framtiden kommer att leda till att surkräm kommer att förlora sina värdefulla egenskaper.

Försök endast köpa en hemgjord produkt, eftersom affären innehåller oönskade hudintag i form av stabilisatorer och konserveringsmedel.

Vi ger en lista över de mest populära smetannyhmaskerna för olika situationer.

Betygsätt de bästa nagellackoljorna i den här artikeln.

För snabb tillväxt

ingredienser:

 • 3 äggulor
 • 1 msk. l. tranbärsjuice;
 • 1 tsk. gräddfil;
 • 1 tsk. ättika (helst naturligt äpple, utan tillsatser).

Applicera blandningen i hårbotten och kamma håret. Efter 15 minuter tvätta av med schampo.

Inga, 25 år gammal. "Jag ville växa hår för bröllopet. Efter flera användningar av detta recept har mitt hår blivit märkbart längre, jag kan inte få nog av det. Det är bra att jag inte köpte dyra droger på apoteket. "

Torrhet och brittleness

ingredienser:

 • 1 msk. gräddfil 20% fett;
 • 2 äggulor.

En enkel och effektiv blandning piskas tills den är jämn och appliceras över hela längden på ditt hår. Skölj med rent varmt vatten utan att använda tvättmedel.

Anna, 19 år gammal. "Men jag försökte inte fukta mitt hår, men de var fortfarande livlösa. En vän tog ett recept som hon hittade på Internet och jag försökte det ur vana. Otroligt var det gräddfil som hjälpte mig! Håret blev så silkesamt och ömt att nu hela tiden jag vill stryka den. "

Från överflödigt fett

ingredienser:

 • 2 msk. l. gräddfil;
 • avkok av kalendula blommor.

Häll försiktigt buljongen i gräddfilen, blanda och gnida direkt i rötterna. Skölj omedelbart med varmt (inte varmt) vatten.

Om du har fet hår, gör inte den här masken för ofta. Det kommer att dra nytta av regelbunden användning med avbrott på flera dagar.

Från intensiv förlust

ingredienser:

 • 1-2 msk. l. gräddfil (beroende på hårets längd);
 • En saftig morotstorlek.

Skaka grönsaken på en fin rivare eller pressa saften ut med en juicepress, blanda den med gräddfil.

Fördela hårets konsistens och blöt i 40 minuter. Skölj av ditt vanliga schampo. Och vad är de bästa maskerna mot hårförlust köpta, lära av den här artikeln.

Att lätta krullarna

Ett alternativ till artificiell förtydligande är en mild metod baserad på gräddfil, en skal av citrus och ingefära.

Skala frukten (tillsammans med vit massa) och skalade ingefära i varmt vatten i 24 timmar.

Därefter häll hälften av infusionen i en separat skål, tillsätt 1 kopp färsk gräddfil och 10 droppar citronolja (väsentligt) in i den.

Applicera standardproceduren, men håll ca två timmar. Tvätta av med schampo och skölj med resten av avkoket.

Håret bör lysa några toner.

Efter detta kan masklocken få en gyllene nyans.

Olga, 32 år gammal. "Alla tyckte om mina krullar sedan barndomen, men jag ville alltid ha en ljusare ton. Eftersom jag aldrig hade färgat mitt hår i mitt liv var jag rädd för att jag skulle förstöra den med en kemisk belysning. Lyckligtvis hittade jag ett sådant recept. Ja, efter tre användningar fick jag önskad nyans! Det är synd att jag inte visste om en ovanlig egenskap av gräddfil innan. "

Natt närande mask

För detta ändamål kan du använda produkten i sin rena form eller lägga till honung, olivolja, ricinus eller burdockolja, rik på värdefulla spårämnen.

Säkra masken med en hatt och linda huvudet i en handduk. Tvätta håret på morgonen som vanligt.

Titta på video receptet för grädde hårsmaskar

Grädde recept i hemmet

Med ett ägg.

Ägg har alltid använts som en utmärkt tvättprodukt för hår, som helt ersätter shampoo.

Om du använder dem som en mask, lägger till några vispador i mjölkblandningen, håll i 30 minuter och skölj med vatten, blir locken mer glänsande, hälsosam och mycket mjuk.

Med älskling

Fördelarna med honung är obestridliga inte bara för organismen som helhet utan också för hårbotten.

Flera matskedar honung tillsatt till gräddfil kan förbättra tillväxten och sakta ner förlusten, eliminera torr hårbotten och återställa skadad hårstruktur.

Skölj huvudet efter att en sådan mask är bättre naturligt betyder till exempel äppelcidervinäger. Strängarna blir mjuka, smidiga för styling och förvärva en naturlig glans.

Med senap

Senapspulver bidrar till ökad hårväxt.

Lägger en matsked av detta pulver till gräddfil och blandar den resulterande blandningen med en äggula ger dig en utmärkt mask som hjälper dig att odla långa krullar på kort tid.

Skölj med rent varmt vatten.

Med kanel

Fördelen med kanel är att den stärker och återställer hårsäckar som skadas av aggressiv miljö.

Verktygets sammansättning:

 • 2 msk. l. gräddfil;
 • en äggula;
 • 1 tsk. kanel;
 • 2 msk. l. olivolja (om du behöver volym, ta bort denna ingrediens);
 • 1 tsk. honung.

Tvätta håret med shampoo efter användning.

Kockolja

Sätt i erforderlig mängd kräm 2 msk. l. burdock olja, blanda noggrant och applicera på huvudet.

Efter åldring tvättar du locken med ett kosmetisk tvättmedel.

Denna olja har en enorm effekt för att stärka och öka håret, och lindrar dem också av torrhet, slöhet och brittleness, ger näring till vitaminkomplexet och ger naturlig utstrålning.

Titta på videon: Grädde hårsmask recept

Sätt att göra vackra lockar med strykning här.

Om medel mot senila pigmentfläckar här.

recensioner

Internet är fyllt med många recensioner av naturkosmetik, eftersom det är överkomligt och många gånger högre än användbarheten av butiksvårdsprodukter, eftersom hela naturkompositionen inte förlorar sina egenskaper bland konserveringsmedel, stabilisatorer, förtjockningsmedel, färgämnen och konstgjorda parfymtillsatser.

Kvinnor som regelbundet gör masker från gräddfil, efter några dagar känner håret mer hälsosamt, mjukare, mer elastiskt och efter fem till sex veckor noterar de en fullständig återhämtning av hår och att bli av med mjäll.

Här är utdrag från flera recensioner:

"Hela mitt liv använde jag köpta masker och kunde inte övervinna alltför fetthet i mitt hår.

Vid ett tillfälle bestämde jag mig för att byta till hemlagad balm och provade ett recept baserat på gräddfil.

Hårbotten normaliserade gradvis frisättningen av fett och nu har jag råd att tvätta mitt hår var tredje dag, och inte varje dag, som tidigare. " Elvira, 22 år gammal.

"Håret var alltid kvar på kammen, även om jag använde dyra schampo och balm. Så snart jag bytte till masker från grädde kastade jag ut alla flaskor och nu sitter jag bara på hemlagade recept. De agerar mycket bättre. "Eugene, 39 år gammal.

Den otvivelaktiga användningen av fermenterade mjölkberedningar för hår har bevisats för många år sedan. Processen med att använda en gräddfilm tar längre tid än balsams från en massmarknad, men det behöver inte stora investeringar.

Sämmekräm skapar inte utseendet på friska krullar, men behandlar dem på en djup nivå, så resultatet blir mycket längre än efter inköpet.

Daglig hårvård: Smetannye hemligheter

Sour cream är en av de bästa produkterna inom folkterapi för hårvård. I sin naturliga form är produkten överkomlig för varje kvinna och fungerar som ett utmärkt alternativ till dyra kosmetika. Efter proceduren blir håret glänsande, mjukt, inte delat och lätt att stila. Med regelbunden användning kan du glömma problemen med torrhet, brittleness och matthet.

Sammansättning och användbara egenskaper

Proteiner, fetter och organiska syror är huvudkomponenterna av gräddfil. Det innehåller också en stor mängd mineralsalter och vitaminer som krullningar behöver. Varje komponent har sin egen uppsättning användbara egenskaper:

 • Retinol. Normaliserar hårbotten i hårbotten, förstärker hårsäckarna och återställer hårstrukturen. På grund av normalisering av ämnesomsättningen behålls fukt i håret och saktar åldringsprocessen.
 • Askorbinsyra. Naturlig antioxidant är ansvarig för normalisering av kolhydratmetabolism på cellulär nivå. Håret börjar växa snabbare. Ytterligare täckning över hela längden ger skydd mot infektioner och yttre irritationsmedel. Spaltiga ändar elimineras, bräckliga och spröda strängar stärks.
 • Nikotinsyra. Förbättrar mikrocirkulationen, frigör celler från toxiner och tungmetaller.
 • Tokoferol. Ger celler av ungdomar, vilket ger hårets elasticitet, vitalitet och energi.
 • Kalium. Fuktgivande och stärkande över hela längden.
 • Järn. Eliminerar splittrade ändar och grått hår.

Gräddfil med hög fetthalt är bra för att behandla seborré, irritation och flaking. Syra i produkten eliminerar klåda, fuktar och mjukar hårbotten. I det här fallet kan du hålla masken under obegränsad tid utan att håret skadas.

Gräddfil är lämpligare för torrt hår

Fördelarna med gräddfil i hårvård är mångsidighet och effektivitet. Masker och balm från den är lika väl lämpade för uttorkat och trött hår, liksom för benägen till fet, skadat hår.

Hur man använder hemma med fördelarna

För att uppfylla förväntningarna är det viktigt att följa alla rekommendationer för beredning av gräddfilblandningar.

 • Du kan använda både butik och naturprodukt. Fettprocenten väljs enligt hårtyperna: För oljig - upp till 15%, för torr - 25% eller mer, för normal - från 15% till 25%.
 • Eteriska oljor, lösa komponenter kommer bara att förbättra den fördelaktiga effekten. För att göra masken homogen är det rekommenderat att använda en bländare.
 • Efter applicering av masken måste håret vikas med en plasthatt och en handduk. Värme ökar komponenternas verkan.
 • Krämernas temperatur vid beredning och applicering av masken bör vara vid rumstemperatur.
 • Den färdiga masken appliceras omedelbart efter beredningen. I kylskåpet behåller inte blandningen alla de fördelaktiga egenskaperna. Skölj av med varmt vatten och schampo efter användning.
 • Under behandling med masker från grädde, vägra att använda en hårtork, varm styling och andra liknande procedurer.
 • Växlingen av olika recept av masker förbättrar effekten och låter dig välja det bästa förhållandet mellan komponenterna.

Var inte rädd för att experimentera med hjälp av gräddebaserade hårmaskor. Börja med enkla och beprövade recept.

Folk recept

Ta ditt hår i ordning och uppnå önskat resultat kan vara ett mycket ekonomiskt sätt. Det är inte nödvändigt att använda många kosmetiska produkter i vård av krullningar eller utföra ineffektiva salongprocedurer.

Masker för torrt hår

Banan med honung

Sätt i en mixer och 1 msk. l. gräddfil och honung, 1 äggula och 1/2 moget banan. Häll och blanda noggrant. Massage från topp till botten i massörrörelser. Tvätta av efter 1 timme.

Med potatisjuice och ägg

Skala 1 potatis och riv den. Kram saften från grönsaken. Tillsätt 1 msk. l. gräddfil, 1 msk. l. honung och 1 äggula. Rör om och applicera på hår. Tvätta av efter 30 minuter.

Med gräddfil och morötter

Ta 25 g gräddfil och morotpuré (du kan ersätta juice). Tillsätt 1 droppe flytande vitamin A. Applicera och skölja av efter 20 minuter. Masken fuktar och berikar håret med fördelaktiga ämnen.

Hur man använder med avokado

Skala avokado och koka en ren massa ut ur den. Tillsätt sur grädde i ett förhållande 1: 1. Applicera botemedel från rot till spets och tvätta av efter 30 minuter. Håret blir jämn, smidig och silkeslen. Att lägga våta lockar blir mycket lättare.

Duo av gräddfil och äggula

Blanda 2 msk. l. gräddfil och 2 äggulor. Massa gnugga i mjuka cirkulära rörelser, vilket ger en extra massage i hårbotten. Sprid kompositionen över hela längden. Varma med en handduk. Tvätta av efter 15-20 minuter.

Regelbunden användning av masker mot torrhet kommer att mätta håret med vitaminer och mineraler, vilket gör dem mindre spröda. Fukt kommer att dröja längre i hårets struktur, och hårbotten kommer att sluta skaka. Masker är effektiva i kampen mot mjäll, klåda och andra sjukdomar.

För fett

Med salvia och druvfröolja

För att lösa problemet med fettinnehåll hjälper följande gräddfil: 2 msk. l. gräddfil, 3 msk. l. druvfröolja och 5 droppar salvia. Efter applicering, tvätta av efter 20 minuter. Applicera 1-2 gånger i veckan. Masken återställer snabbt hydrobalansen, är ett utmärkt termiskt skyddande medel.

Calendula decoction tandem

För älskare av växtbaserade komplex lämplig mask av 2 msk. l. gräddfil och buljongkalendula. För att bearbeta verktyget, gnid det intensivt i rötterna i några minuter och lämna tills det absorberas. Tvätta av efter 20 minuter med schampo. Använd verktyget varje vecka för att normalisera talgkörtlarna, samt ge hårnäring och återhämtning.

Lerahjälp med fet hår

Lera masker har också framgångsrikt etablerat sig i kampen mot fet hår. Blanda 2 msk. l. blå, grön eller rosa lera, 2 msk. l. honung och en halv kopp gräddfil. Applicera föreningen i 20 minuter, skölj sedan.

Lätta hår med gräddfil

Hur man lyser, applicerar ingefära och apelsin

Det mest populära sättet med naturliga rätningssträngar - med hjälp av masker från gräddfil. Blanda 1: 1 krossad ingefära och apelsinskal. Häll 300 ml kokande vatten. Kombinera hälften av den resulterande infusionen med 200 g sur grädde. Tillsätt 10 droppar essentiell olja av citron. Sprid vätskan över strängarna och skölj ingefära över 2 timmar efter 2 timmar. Tvätta håret med schampo. Verktyget handlar inte bara om henna, men också med konstgjorda färgämnen. Receptet används ofta efter misslyckad färgning eller före proceduren.

Sparsam komposition för att tvätta bort färg

En mer mild mask, för att lätta håret, innehåller i sin komposition ömma och närande ingredienser. Förbereda det, ta 1 msk. l. honung, 1 msk. l. gräddfil, 60 g ostmassa, 1 msk. l. citronsaft, 1 ägg och 1 msk. l. aloe juice eller puree. Kompositionen måste hållas på håret i 20 minuter, tvätta sedan håret på vanligt sätt. Masken är perfekt för blondiner för att förbättra färg och glanskrullar.

Senap för att öka tillväxten

Senap är en värdefull produkt i kosmetologi, känd för sin helande egenskaper för hår. I kombination med surkräm förbättras dess åtgärd och blodflödet till glödlamporna aktiveras. På grund av detta växer friska och starka hår snabbare.

Var försiktig när du applicerar denna mask på känslig hårbotten.

Blanda senapspulver med varmt vatten tills en homogen och tjock vassle bildas. Tillsätt gräddfil och mixa. Ta alla ingredienser för 1 st. l. Gnid i hårbotten, blöt i 20 minuter. Tvätta av med vanligt schampo. Upprepa 1-2 gånger i veckan.

Hårbehandlingsmask

Hårsjukdom - en signal om brist på vitaminer och mineraler. Det kan fyllas i bara 5-6 procedurer, och med regelbunden användning kan det lösa problemet för alltid. Så, mot shedding av hår rekommenderas smetana mask. Ta upp fettinnehållet efter hårtyp, applicera produkten på håret och håll i 40 minuter. Upprepa varannan dag.

Hur man hanterar mjäll

En effektiv anti-mjällmedel består av gräddfil, honung och riven aloe blandad i samma mängd (1 msk.). Eventuellt kan du lägga till ett avkok av ekbark eller några droppar salvia eterisk olja. Applicera i 20 minuter, skölj. Upprepa proceduren om några minuter.

Med oljig seborré

Om seboré är oljig, en mask av gräddfil, honung och lökgröt blandad i 1 tsk. Hjälper. Också i åtgärden måste du lägga till 4 droppar lavendel eterisk olja och 1/2 tsk. krossad vitlök. Masken ska gnidas in i rötterna med massrörelser och får stå i en halvtimme. Det är tillräckligt att använda verktyget 1 gång per vecka.

Vem kommer inte att passa smetannye masker

Som alla naturliga produkter har masker från gräddfil kontraindikationer:

 • individuell intolerans
 • mottaglighet för allergier
 • mycket starkt oljigt hår.

Känslig hud kräver också särskild uppmärksamhet från ägaren och uppfattar inte många kosmetika. Tänk på detta när du använder hjälpkomponenter av masker, som honung, senap etc.

Annars är sura grädde masker lämpliga för alla hårtyper och har bevisat sig i skönhetsindustrin. Medlen försiktigt ser efter hår, fuktar dem och återställer de skadade platserna. Bara några applikationer kommer att ge krökarna vitalitet, glans och skönhet.

Recensioner med foto före och efter

Jag gör en mask av gräddfil och äggulor i ca 2 månader. Resultatet är verkligen där! Håret blev tjockare, sken uppträdde. Och även på kamhåret kvarstår det mycket mindre.

Mitt hår efter första appliceringen av en gräddfil för hår

Olga
http://looktips.org/hair/maski-dlya-volos-iz-smetanyi/

Efter smetanmask blir håret väldigt mjukt, fuktigt, luftigt, bra passform !! Och det luktar gott.. Lite mjölkaktig, söt lukt.
Så, jag tar ett par matskedar gräddfil (det räcker. Mycket ekonomiskt;) och sprider det hela mitt hår. Jag packar väskan och lägger på en keps. Jag vill ha en och en halv timme.
Tvätta bort... och njut av. Även inte mycket hälsosamma tips hitta skönhet.
Jag råder alla, särskilt de som har mycket skadat och torrt hår (i det här fallet är det bra att även smaka på rötterna) Flickor, prova det!

Efter flera behandlingar är håret mjukt, lätt att kamma och skina.

Grennkoo
http://irecommend.ru/content/kak-vsegda-mazhu-na-volosy-super-effekt-foto

Jag har provat en hel del masker, tyckte masken gräddfil, bredbar grädde och låt stå i en timme, sedan tvätta bort med schampo, bara fett gräddfil bör vara en vän fler majonnäs användningsområden, bidrar också.

Gästen
http://club.passion.ru/volosy/maski-dlya-volos-t23019-150.html

Syrgrädde - "trollstav" för dem som vill ha friska och starka krullar. För att maximera fördelarna är det bäst att använda produkten direkt efter inköpet. Bara att vara frisk gräddfil ger ditt hår vitalitet, påskyndar tillväxten och lindrar torrhet, mjäll och fläck. Experimentera med recept, följ rekommendationerna och njut av resultatet!Nästa Artikel
Håravfall: orsaker och behandling hos kvinnor