Hur tvättar man snabbt Henna från hår hemma?


Ofta uppstår frågan hur man snabbt och säkert tvätta av naturlig henna från långt eller kortfärgat hår, svaret är ganska enkelt. Iransk henna - vegetabilisk färgämne, naturlig, naturlig, miljövänlig färg.

Det är möjligt att tvätta Henna med hjälp av kosmetiska eller folkmedicinska lösningar hemma, med hjälp av masker och oljor, blandningar, tinkturer.

Iranska Henna för hår

Kosmetisk granskning

Ta bort röda henna är ganska svårt. Du kan enkelt omhärda trådarna med ofarlig Basma eller kemisk färg, men riskera inte det, eftersom sådan färgning blir heterogen och orange eller gröna nyanser är möjliga. För att undvika sådana konsekvenser måste henna i början tvättas av.

Röd henna på håret

Professionella kosmetika för hennaavlägsnande kan användas inte bara i salongen utan även hemma. Det finns massor av schampon och masker som tvättar bort Henna, som är relativt billiga och ofarliga för hårets struktur. Använd dem ordentligt mer än två gånger. Det rekommenderas att köpa sådana produkter som - Salerm, Colorianne Brelil, Kapous, Estelle Off, Hair Company Hair Light Remake Färg, DECOXON 2FAZE Kapous, Paul Mitchell.

 1. Verktyget Paul Mitchell rekommenderas av mästare-frisörer. Det tvättar omedelbart det röda pigmentet och kräver ingen återanvändning.
 2. DECOXON redan efter den första applikationen tvättar bort rödhåran och gör den en ton mjukare.
 3. Salerm returnerar genast den naturliga färgen och består av naturliga och kemiska ingredienser.
 4. Medverkar Estelle handlingar gradvis och involverar flera användningar, vilket innebär att hårfärgen kommer att vara med en orange nyans och kommer att kräva applicering av en annan färg.
 5. Hår - helt naturligt, örtmedel för återanvändbar tvätt, men skadar inte hårets struktur.

Folkmekanismer

Hemlagade folkrecept hjälper till att tvätta Henna och komma nära din verkliga nyans av hårfärg. Det kommer inte vara möjligt att helt återuppta det omedelbart, eftersom henna varar mycket länge men håret blir inte längre rött.

Återgå till den verkliga nyansen av hårfärg

 • Tvättmedel. Folk säger att ganska bra Henna tvättas med tvål. Denna tvål innehåller ett alkali i sin komposition, vilket helt avslöjar hårets skumma komponenter. Var noga med att göra en oljemask. Sådana procedurer bör utföras i 30 dagar, först därefter kommer färgen att tvättas helt och skuggan kommer att återvända sin nyans, eller det kommer att vara möjligt att omfasera dem till en annan nyans.
 • Soda tvätt. Det är nödvändigt att ta 10 msk. matskedar av läsk för ett glas vatten med tillsats av en sked salt. Applicera blandningen på strängarna med en bomullspanna, håll i ca en timme.
 • Coffee. Ta bort det röda kaffepigmentet är omöjligt. Men att få en mörkare färg är lätt. Det är nödvändigt att kombinera kaffe med henna i en mängd av 4 till 2. Både mark och snabbkaffe kan användas. Färga därefter håret med den resulterande blandningen på samma sätt som vid färgning. Om det inte finns något kaffe, kan du använda Basma på samma princip.
 • Lök. Juice är pressad från skalade lökar. Fuktigt hår längs hela längden. Skölj med varmt vatten.
 • Peppartinktur. Om du använder några alkoholprodukter för att ta bort henna måste du vidta försiktighetsåtgärder. Applicera blandningen endast på strängarna, undvik kontakt med huden, för att inte få brännskador. Håll inte denna tinktur för lång, inte mer än 20-30 minuter, och skölj sedan väl.

Masker med jästa mjölkprodukter

 1. För att mjuka, lätta, släta färgen på röda henna används en mask av gräddfil. För att göra detta appliceras blandningen längs hårets längd och lämnas för att fungera i 60 minuter. Efter tvättning av med varmt vatten och avfettning schampo.
 2. Kefir mask med tillsats av jäst lämnar kvinnor nöjda med deras prestanda. Det rekommenderas att använda det varje dag tills önskat resultat uppnås. 50 gram jäst tillsätts till en kopp fett kefir, blandningen appliceras och tvättas inte i två timmar.
Efter användning av kefir mask

Oljebaserade hemlagade recept

De mest populära verktygen för att ta bort henna med olja. Det rekommenderas att ta precis oljan av olivträdets frukt. Först värm oljan lätt och täck sedan den med trådar över hela längden. Täck sedan huvudet med en handduk eller en polyetenlock och håll blandningen på håret i minst två timmar. Att tvätta den här närande masken ska vara ett speciellt schampo för fet hår.

Foto före och efter användning av olivolja

Sköljning med ättika

Vinäger strider också riktigt med Henna. 3-4 msk sätts till ett bassäng med uppvärmt vatten. skedar av ättiksyra. Det är naturligtvis bättre att använda ädle äpple eller druvätäger för att inte skada hårets hälsa. Högst 10-15 minuter bör innehålla strängar i ett bassäng med ättika, och därefter ska du använda en reducerande balsam. Detta tar bort en anständig procent av hennafärgning.

Bilder före och efter sköljning med ättika

Masker med alkohol

 1. Alkohol öppnar skalans trådar och oljemaskar ritar röda pigment. Så du kan använda 70% alkohol med läsk eller bara varmt vatten, vilket också verkar på hårets struktur.
 2. Vodka tas i en andel av 70 ml per 50 ml olivolja, dessutom tillsätts en sked honung. Olja med honung sätts upp. Håll masken på håret ska vara minst 2-3 timmar.
 3. Cognac blandas med ricinolja 50 till 50 ml. Mask för att hålla 60 minuter. Sedan, utan tvättning, applicera en blandning av kefir och apelsinjuice i lika stora proportioner och lämna i ytterligare 5 timmar.

Hur man tar bort henna från håret direkt efter färgning

Tvätta omedelbart av Henna från långt hår efter färgning är mycket lättare än efter en lång tid. Så om två eller tre veckor kommer den röda färgen att bli ditt hårs infödda, och att bli av med det blir mycket svårare. Det är mest lätt att tvätta Henna under perioden upp till tre dagar efter målningen. Cirka 80% av henna kan snabbt avlägsnas direkt efter färgning. Till att börja med, skölj bara håret med varmt vatten och schampo, använd sedan traditionella eller kosmetiska produkter.
Färglös henna stärker håret, men fläckar inte efter applicering.

Så hur tvättar du rött henna från ditt hår och ögonbryn? På samma sätt - med oljor, masker. Tja, hjälp absolut olja, grönsaker, olivolja eller citronsaft.

Om du inte vet hur man tvättar henna från håret, använder populära recept, eller köper ett specialverktyg på apotek eller butik, tänk på hur mycket tid du har om du vill behålla hårbotten. Om möjligt, använd mer skonsam metoder för att bli av med röd färg, olja, mejerimaskar, naturläkemedelsrecept.

Så tvätta Henna från håret: Skönhet utan offer

Det är känt att naturliga färgämnen, som Basma och Henna, förbättrar hårets tillstånd. Med hjälp av tonen blir tonen spektakulär, och det finns inget behov av att återställa strängens hälsa. Men vad händer om processen misslyckades, hur man tvättar henna från håret? Det finns sätt.

Henna Washout Regler

Henna är mycket resistent. Dess fullständiga borttagning kräver tålamod och tid. Alla komponenter för tvättkompositioner måste hämta fräscha och naturliga. Då kommer chanserna för ett framgångsrikt utfall av förfarandet att öka markant.

Applicera hemma masker för att tvätta bör vara samma som vanligt, på lite våta tvättade strängar, sprida sig längs längden. Att massera in i rötterna gör ingen mening. Men det är mycket effektivt att sätta håret över toppen helt. Sammansättningen kommer att förbli från en kvart till en hel timme. Tvätta det med antingen vanligt vatten eller örttekoko.

Om det är helt omöjligt att tvätta produkten är det tillåtet att använda schampo. Du kan använda masken varannan eller tre dagar. För slutförvaring av henna behöver du minst fem, högst tio förfaranden. Mängden beror på personliga egenskaper, men efter den första tvätten är det inte vettigt att vänta på ett mirakel.

Recept masker för tvättning av henna

Vegetabiliska oljor är mycket effektiva. För att tvätta färgen ta tillräckligt med olivekstrakt, majs eller solros och upphettas på ångbad. Massan måste appliceras längs längden och linda upp toppen. Lämna kompositionen för ett par timmar. Det tvättas av med schampo för fettigt hår. Om resultatet inte är tillfredsställande måste du upprepa proceduren igen.

De naturliga oljorna av kardborre och ricinusböna bidrar till att påskynda återställandet av den ursprungliga tonen. Mängden beror på längden på beställningen. I genomsnitt bara ett par stora skedar av burdock extrakt och castorka sked. Enligt recensioner är en viss uppvärmning av medel tillåten. Sammansättningen appliceras jämnt från rötterna i alla strängar, samlar in mycket krullar i en bunt som är insvept över toppen. Behöver hålla ett par timmar.

Därefter förblir det ett bra tvätthår flera gånger. Färgoljemask tvättar sig utmärkt. Av detta skäl målar både skummet och vattnet snabbt under tvätt. Det är användbart att genomföra oljeavlägsnande av ton före varje tvätt. När du lämnar över natten förbättras effekten, tonen kommer av snabbare.

Mejeriprodukter

Frätande kraftig henna är maktlös mot mejeriprodukter och äggprodukter: de innehåller mycket syror, och med konstant exponering för färgpigment trycker de dem ut ur håret. Naturen är bättre än kemister berätta om användbara recept hemma.

För att bli av med den oönskade tonen kan feta strängar införa röd paprika. Inga ytterligare komponenter för tvätt behövs. Verktyget appliceras i längd och lämnar från kvart till en tredjedel av timmen.

Kommer att hjälpa oljigt hår efter färgning och sammansättningen av tre stora skedar av blå eller vit lera, upplösta i mager kaka till konsistensen av gräddfil. Mässan håller ungefär en timme.

Tvätta av färgen med en normal sträng hjälper piskad med femtio milliliter av högkvalitativt rum eller brandy-äggula. På huvudet av hår exponeringstid - från två tredjedelar till en hel timme.

Du kan lösa upp 50 gram jäst i ett glas kefir med 2,5% fett. Lämna mycket på håret från halv till två tredjedelar av en timme. Du kan applicera sådana masker varje dag och tvätta låsen med varmt vatten.

Torra strängar för att bli av med henna kommer att tillåta masken av ett par piskade med fyra stora skedar extrakt av burocksoljor. De lägger till en halv tesked senapspulver, fylld med uppvärmt vatten. Blandningen knådas under lång tid och tillsättes till äggula-oljemassan. På lockar appliceras den i en timme. Kock är acceptabel att ersätta ricinolja.

Femton procent smetanka fungerar bra, vilket är kvar i en timme. Även sur surkräm kommer att bli av med den nya färgen i flera sessioner. Den appliceras på locken, insvept på toppen och håller i en timme. Ryzhina tvättas på detta sätt är mycket märkbar.

Alkaliska föreningar

Skölj krullarna bra med en lösning av ättika: tjugo liter vatten kräver tre stora skedar. Det är nödvändigt att skölja krullarna i det dagligen, och det ljusa röda håret efter färgning kommer att ändra skuggan till en ädel koppar.

Alkohol hjälper till att öppna hårvågar. Pigmentet tvättas väl med det. En sju procent botemedel appliceras på strängarna och hålles i fem minuter utan tvätt. Sedan applicerar de något smör på krullarna och lämnar i en halvtimme, omsluter ett varmare huvud. Från tid till annan rekommenderas att värma huvudet med en hårtork. Metoden med tunn och lös tråd är inte lämplig. Varmt vatten är bra för dem, inte alkohol.

Tvättvålen vinner även Henna. Alkali kommer att avslöja vågar. Hår tvättade med tvål och sätta oliv extrakt. Utför sessioner en gång i veckan. Efter några månader tvättas Henna för det mesta bort. Då kan du måla lås i en annan färg.

Sådana hemlagade medel för att tvätta hönan från håret kommer att vara effektiva och ganska enkla. Hur många gånger måste man upprepa ingen kommer att säga, men skuggan blir mindre ljus eller om några sessioner kommer den ursprungliga färgen att återvända. Ett extra plus är de fördelaktiga egenskaperna hos masker. De matar lockar, ger dem glans och styrka. Även för detta är det värt att försöka med hemmet. Men de är fortfarande säkra på att tvätta henna. Det finns ingen bedrägeri här.

Ju längre tid gått efter färgning, desto svårare är det att bli av med konsekvenserna av ett misslyckat experiment. Det är optimalt att starta tvätten efter tre dagar, det är länge ingen mening att tänka. Vidare blir det svårare att bli av med oönskade toner.

För citronsaft applicerar svart eller röd krus fruktjuice med finhackade citronstycken. Håll verktyget måste vara tre timmar. Utför proceduren om två eller tre dagar. Efter sju behandlingar kommer resultaten att märkas.

Hur man förbättrar resultaten av spolning

Måla Henna med andra färger ger en fantastisk ljus nyans av otrolig färg. Och att bli av med det är nästan omöjligt. Men hur många recept tvättar masker! Det är nödvändigt att fokusera på hårtypen och kom ihåg att det finns föreningar för torra lås som är skadliga för fett och vice versa.

Efter att ha valt sin egen version utförs ett prov på baksidan av nacken innan kompositionen appliceras, vilket kan döljas vid fel. Det förberedda medlet appliceras på det och lämnas under en tid. Genom resultatet blir det klart om ett sådant recept kommer att fungera eller måste leta efter en annan.

Hur man tvättar basma

Hur många sessioner att hålla och vad resultaten kommer att bestämmas av hårets tillstånd. De som spolade hjälpte inte, kommer att behöva använda Basma för att återställa hårets ursprungliga färg. Naturligt färgämne eliminerar den piercing-röda tonen och ger skugga från karamell till choklad. Strax före detta måste du brygga Basma med kokande vatten eller blanda det med olivolja.

Hur man tvättar basmu från hår Du måste använda färskpressad citronsaft. Det appliceras på trådarna i fem till tio minuter och tvättas dem. Om du inte gillar resultaten kan du avkapas. Men tjänsten är i salongerna, men hemma är det inte genomförbart.

Henna matar lockar och ger dem en spektakulär ton. Verktyget är redan testat och har etablerat sig på den positiva sidan. Nötter och läker håret och Basma. Strax innan du bestämmer dig för att bli en platinblondin direkt efter färgning med naturliga färgämnen, är det värt att komma ihåg hur mycket Henna lingrar på håret. Så innan du ändrar tonen är det värt att noggrant väga alla fördelar och nackdelar.

Hur man tvättar Henna från hår hemma

Artikelns innehåll:

 1. Skäl till tvätt
 2. Kosmetisk granskning
 3. Hur man tvättar Henna
  • Mejeriprodukter
  • Vegetabilisk olja
  • Masker med alkohol
  • Improviserade medel

Henna är det mest populära pigmentet för att ge en önskad nyans till krullningar, eftersom man väljer färg för hår, många föredrar naturliga färgämnen. Detta beror på en önskan att inte förstöra, utan snarare att återställa håret. Men ibland blir det nödvändigt att tvätta Henna.

Orsak till Henna tvätt med hår

Det är ganska svårt att förutse resultatet när det färgas med henna. Särskilt ofta oönskad nyans uppträder på svagt, poröst och torrt hår. I vissa fall visas en grön eller blå ton.

Tänk på varför du kanske behöver tvätta Henna från ditt hår:

  Utseendet av en oönskad nyans. Om efter att ha använt henna visas en blå eller röd nyans, måste den tas bort. Det är svårt att göra till och med en erfaren frisör. Det rekommenderas att använda blåa balsams som dräner ut den röda färgen.

Lusten att omhärda håret med ammoniakfärg. På hennafärgat hår är det mycket svårt att ta en annan färg. Det är nödvändigt att först avlägsna pigmentet eller tvätta det maximala beloppet.

 • Önskan att helt ändra bilden och haircut. Henna stannar på håret under lång tid, det är svårt att ta bort, och omfärgning med ammoniakfärger är oacceptabelt. Du kan få en konstig färg.

 • Hur kan Henna tvättas av hår: Översyn av kosmetika

  Om du har behandlat curls med ett naturligt färgämne, men resultatet har inte inspirerat dig, kan du försöka ta bort henna med hjälp av professionell kosmetika. Ge företräde till beprövade och professionella varumärken. Utför tvätten senast 14 dagar efter färgning.

  Professionell Henna Remover för hår:

   Tvätta Colorianne Brelil. Åtgärdens verkan är baserad på att bryta den kemiska bindningen av henna och hårets struktur. I det här fallet tänder inte ämnet krullarna och missfärgar dem inte. Den består av proteiner och fruktsyror. Skadar inte håret och ger utmärkt resultat. Priset på två rör på 125 ml - ca 10-15 dollar.

  Tvätta Salerm. Trots det höga priset, tar det här verktyget inte så bra bort naturliga färgämnen från håret. Förfarandet måste upprepas flera gånger. Priset på två flaskor på 200 ml är 12 dollar.

  Estelle Av Remover Flush Henna kommer att ha flera gånger. Som ett resultat får du en orange nyans, som måste överfalla med naturligt eller konstgjort färgämne. Priset på förpackning med flaskor - $ 7.

  Hair Company Hair Light Remake Färg. Kompositionen innehåller fruktsyror och vegetabiliska proteiner. Förstör inte hårstrukturen, trycker försiktigt färg. Henna tvättar sig dåligt, eftersom det naturliga pigmentet deponeras inuti håret och är dåligt sköljt ut. Måste använda verktyget flera gånger.

  Paul Mitchell. Professionellt verktyg som används av frisörer. Väl beprövad, eftersom det effektivt avlägsnar både naturligt och artificiellt pigment. Priset för en tvättkit är $ 30.

 • DECOXON 2FAZE Kapous. Utmärkt professionell tvätt. Gör det möjligt för dig att lätta krullarna på en ton efter första gången. Det är nödvändigt att upprepa behandlingen flera gånger för att erhålla önskad effekt. Förpackningspris - 4 dollar.

 • Hur man tvättar Henna från hår hemma

  Det finns många sätt att ta bort henna från håret. Det är nödvändigt att föredra naturliga läkemedel som försvagar pigmentens anslutning med lockar.

  Hur tvättar man snabbt Henna från jästmjölkhår

  Kefir, gräddfil och surmjölk används inte för någonting för att avlägsna det naturliga pigmentet från håret. De innehåller mjölksyra, som försiktigt lyser håret och gör att du snabbt kan återställa den naturliga färgen. Fältet för upprepad användning av fermenterade mjölkprodukter kan färgas med konstgjorda färgämnen.

  Recept maskerar med mejeriprodukter för att tvätta henna från håret:

   Med kefir. Du måste värma 70 ml kefir och injicera 50 ml bin nektar. I en separat skål smula 50 g pressad jäst och häll i lite varmt vatten. Lämna till den karakteristiska lukten och skummet. Ange jästen i mjölkblandningen och häll i 50 ml citronsaft. Blanda noggrant och applicera på lockar. Sätt på påsen på huvudet och linda den med en handduk. Med denna turban måste du gå och lägga dig. På morgonen tvättar du locken med schampo. Du kan upprepa sessionen varannan dag för att få önskad nyans.

  Med mjölk. Du behöver sur mjölk. För att förbereda tvätten blanda 100 ml surmjölk med 50 ml olivolja. Gnugga rötterna och kram krullarna bra. Det är nödvändigt att varje hår behandlas med ett medel. Sätt på ett duschlock eller sätt i håret med klädesfilm. Sätt på en varm halsduk och gå och lägg dig. På morgonen tvätta håret.

  Med gräddfil. För att förbereda tvätten behöver du 150 ml gräddfil. Det behöver inte blandas med någonting. Överför produkten till krullarna och vänta minst 2 timmar. Det är bäst att lämna grädde i 8 timmar, det vill säga för natten. Masken kan användas flera gånger i rad med intervall om 2 dagar.

 • Med kefir och lera. Du måste blanda lika stora mängder vitt och blått lerpulver. Späd denna blandning med varm kefir för att erhålla en homogen och elastisk blandning. Låt försiktigt suga håret på plats och lämna i minst 2 timmar.

 • Är det möjligt att tvätta hennaen från håret med vegetabilisk olja

  Vegetabilisk olja är ett utmärkt verktyg för att avlägsna naturligt pigment från håret. Med det kan du inte bara lätta krullarna utan också ge dem styrka.

  Recept masker baserade på vegetabilisk olja för att tvätta henna:

   Med solrosolja. Vilken vegetabilisk olja är lämplig för förfarandet. Du bör värma den feta vätskan lite och häll den på locken. Kamma strängarna med en kam med enstaka tänder. Det är nödvändigt att varje krull absorberad olja. Lämna minst 2 timmar. För mindre du kan, kan du för hela natten. Tvätta håret med schampo på morgonen.

  Med olja och fett. Du måste sätta i en metallbehållare 200 ml linolja och 20 g vanligt smör. Placera behållaren i en skål varmt vatten och rör om tills smöret löses upp. Häll fettet på locken, linda dem med en påse och en handduk. Resultatet visas efter 2 timmars användning. Du kan använda den 2 gånger i veckan på grund av att krökorna är mycket feta och svåra att tvätta av blandningen.

  Med smör och senap. Blanda i en flaska 50 ml ricinolja med två äggulor. Rör vätskan ordentligt och tillsätt en sked stor senapspulver. Först släng massan i rötterna och kamma sedan locken med en sällsynt kam. Bär en hatt och gå i 2 timmar. Du bör inte gå och lägga dig i blandningen, eftersom senap kan orsaka irritation.

 • Med alkohol. Det är nödvändigt att torka lockar med 76% alkohol och applicera olja på toppen. Det måste vara vegetabiliskt. Tie lockar i en bulle och lägger på en hatt. Gå med en turban på huvudet i 2-4 timmar. Skölj med varmt vatten med avkok av ekbark.

 • Hur man tvättar svart henna från hårmaskar med alkohol

  Alkoholhaltiga drycker värmer upp hårbotten, men dessutom avslöjar de hårflingor, vilket hjälper till att bli av med naturliga färgämnen, vilket i sig ökar i krullets konsistens.

  Recept tvättar för svart henna med alkohol:

   Med konjak. Blanda i en behållare 50 ml brandy och 50 ml castorca. Applicera masken på krullarna, i 1 timme. Skölj inte blandningen, applicera en blandning av kefir och apelsinjuice ovanpå alkohololjecockeln. Dessa ingredienser ska vara lika fördelade. Häll massan på håret och massagekrullarna, som vid tvätt. Lämna på i 4-6 timmar. Torka sedan strängarna ordentligt.

  Med vodka. Häll 70 ml vodka och 50 ml olivolja i en liten kruka. Lägg till en sked full av bi-nektar till blandningen. Före blandning bör smör och honung vara lite uppvärmd. För att göra detta, doppa kärlet med komponenterna i varmt vatten och häll dem på krullarna. Gnid in i rötterna och sprid över hela längden. Håll massan under huven i minst 2-4 timmar. Därefter kan du använda peroxidbaserade klargörande formuleringar.

 • Med alkohol och läsk. Blanda i 80 ml alkohol och 30 g natronpulver i en liten tallrik. Blanda blandningen och pressa 50 ml citrus (citron) juice i den. Smörj krullarna jämnt. Exponeringstiden är 1-3 timmar. Från tid till annan, kolla på krullarnas färg. Detta är ett av de mest skadliga sätten, men ganska effektivt.

 • Hur tvättar han henna korrekt med improviserade medel

  Trots effektiviteten hos masker med kefir, olja och alkohol finns det lika populära kompositioner med andra komponenter. Väl avlägsnat naturligt pigment med tjärsåp, ättika och salt.

  Recept för tvättar från improviserade medel:

   Med ättika. Du behöver bara förbereda den surgjorda lösningen. Häll 50 ml ättika i en liter burk varmt vatten. Häll lösningen i bassängen och kasta håret in i det. Rull krullar med en påse och en handduk så att vätskan inte dräneras från håret. Låt på i 10 minuter och skölj med schampo vatten. Detta verktyg torkar håret märkbart, men låter dem lysa avsevärt och avlägsna en del av pigmentet.

  Med majonnäs. Köp ett paket med naturlig sås. Det bör innehålla naturliga äggulor, ättika, olja och senap. Det är tack vare naturliga ingredienser som du kan avsevärt lätta krullarna. Majonnäs är bekväm att använda, eftersom den inte flyter och inte behöver blandas med andra ingredienser. Fett med majonnäs rikligen varje sträng. Den tid för vilken håret ska tända - 1-4 timmar. Förfarandet utförs före tvätt av håret, och majonnäs appliceras på torra lockar.

  Med älskling. Honung är lämplig för att lysa rött henna eller basma. Det ger curls en vete färg, tar bort den orangefärgade färgen. Det är nödvändigt att värma i en skål 150 ml maj honung. Ta den flytande produkten. Smörj varje sträng med en söt substans och packa den i ett paket. Sätt på en turban från en handduk. Lämna massan på locken i 3 timmar. Du kan hålla hela natten. Den söta produkten appliceras på våta krullar.

  Tvättmedel. Detta verktyg torkar tipsen, så efter proceduren måste du återställa krullarna. För att lätt tvätta bort det naturliga pigmentet är det nödvändigt att fukta låsen och skaka dem med tvåltvål. Lämna inte länge, tillräckligt med 20-50 minuter. Tvätta av med mycket vatten. Applicera en balsam på spetsarna. Du kan alternativt tvätta med tvål och vegetabiliska oljor.

  Lök. Grilla lite lök. Det är nödvändigt att få 100 ml gröt. Blanda potatismos med juice av 3 aloeblad. Gnid blandningen i rötterna och smörj sedan alla krullarna. Lämna under locket i 1-3 timmar. Lukten kan förbli under lång tid, därför bör du använda vatten med citronsaft under tvätt.

  Coffee. Denna metod hjälper till att ändra färgen lite, men det tar inte bort färgpigmentet. Med en mask av kaffebönor kan du göra krullarna mörkare och ge dem en trevlig chokladfärg. För att göra detta, blanda två matskedar av färglös henna med 4 matskedar malet kaffe. Det är bättre att använda färskt slipat korn. Torka den torra blandningen med varmt vatten tills gröt. Smörj vattnet varje krull och lämna under klädesfilmen. Exponeringstiden är som vanligt henna.

 • Rödpeppar. Du måste använda tinkturen i denna krydda. Häll flaskan i våta lockar. Det är nödvändigt att försöka att betyder att det inte kom till rötter. Det är inte nödvändigt att lägga på en hatt och en handduk. Exponeringstiden är 20-30 minuter. Tvätta av masken med schampo, fukta spetsarna med balsam.

 • Så tvätta Henna från håret - titta på videon:

  Hårvård hemma (masker, skal, etc.) - granskning

  Tvätta Basma med Henna, kanske! MEN..

  Hej, jag ska berätta för min historia)

  Och så målade jag med en färg baserad på Henna, jag kommer att berätta en kraftig sak. Jag åt så går det)

  Jag bestämde mig för att tvätta alla dessa saker och växa min naturliga färg.

  Min färg är mörkbrun.

  Bilden visar att färgen tog nästan en blågrön nyans, denna ebb flöt bort efter flera huvudtvättar, men färgen förblev mörk och skillnaden var väldigt stor.

  Så, först sköt jag bara med kefir (utgått), det här är viktigt

  Och vattnet började strömma svart, jag var glad som onormal, men färgen var mörk. Och sedan blev vattnet helt klart.

  Och då började jag komplicera förfarandet.

  I förfallna kefir (fet) ca 0,5 liter.

  tillsatt jäst i en brikett som är -1 pack.,

  så lämnade i värmen i 20 minuter för att reagera. Och hon lade allt detta hissande ämne på huvudet och satt tills blått i ansiktet, men lämnade det ganska för natten. Och höra, det mörka vattnet började flyta igen, full av glädje igen fulla byxor))

  Dessutom tillade jag till och med kanel, hoppas att det skulle tända)

  Så gjorde jag under en mycket lång tid inom 2-3 månader.

  Även tvål tvål hår. Jag försökte det en gång och blev förskräckt själv vad jag hade nått. Förresten var det ingen effekt. Det hjälper bara med tonic!

  Han ville inte kemiska tvättar, och så torkade han sitt hår (henna torkar håret)

  På bilden tidigare - målad med örtfärg baserad på Henna och Basma Lady Henna.

  Efter ett halvt år senare har färgen redan vuxit och övergången är inte så tydlig synlig.

  Masker om jag gör det, det är rent för att stärka, eftersom det är väldigt användbart)

  Det var en period som jag satte av rötterna, så att övergången inte var så uppenbar när det var nödvändigt att gå någonstans vacker och elegant. Och Igora hjälpte mig med detta.

  MEN då var det omöjligt att använda masken, eftersom allt kommer att tvättas bort! (denna mask är också lämplig för kemiska färger, effekten blir ännu bättre på dem) Jag försökte det på en bekant) köpte en dålig färg)

  Läs mer Mina hårrecensioner:

  Är det möjligt att tvätta hennaen från håret och hur man gör det

  Många av oss, som vill stärka håret och tillbringa en mild färg, använder ofta naturliga färgämnen. Deras användning gör våra lockar glänsande och levande, för att de inte förlorar fukt. Om du vill ändra din bild, efter att du har färgat håret i en annan färg efter att ha använt kvarvarande naturliga färgämnen (henna och basma), bör du vänta. Efter att ha färgat hår med hennapartiklar i strukturen riskerar du inte att få önskat resultat. Så hur tvättar du henna från ditt hår? Med denna fråga sorterar vi bara ut den här artikeln.

  Varför Henna är så svårt att ta ner

  Faktum är att iransk henna innehåller en stor mängd tannin som kan tränga djupt in i krullarnas struktur. Den förbinder sig med keratin, vilket gör att det kan ta lång tid att ligga inuti.

  Henna är gjord av löv av Lawsonia - en buske som växer i Iran och Indien. Användningen av naturligt färgämne gör att du kan få trevliga nyanser - koppar, eldrött, hibiskus och rik kastanj.

  Framgången beror på din ursprungliga färg, kombination med basma och exponeringstid.

  Generellt, på grund av standardproceduren för shampooing tvättas henna från håret på 6 månader. Hur påskyndar proceduren och så snart som möjligt att ta bort henna från håret?

  Att ta bort henna från lock är nödvändigt när:

  • visade sig för mycket röd färg;
  • kräver färgning med andra färgämnen;
  • behöver göra en perm;
  • Du är inte nöjd med resultatet och vill återställa den naturliga färgen.

  Om du inte tvättar hönan helt ur håret, efter färgning med färg, riskerar du att få en ojämn färg eller en oväntad nyans, allt från kräm till grön.

  Om du vill tvätta av Henna så fort som möjligt är tiden inte på din sida. Orientaliskt pigment avlägsnas bäst under de första två veckorna efter målningen. Ju längre du drar med avkopplingen, desto mindre effektiv blir resultatet.

  Hur man tvättar henna från håret

  Så hur tvättar du henna från ditt hår? Förtvivlan inte för mycket och vänta sex långa månader. Med professionell kosmetika eller förberedelse av speciella produkter hemma kan du enkelt extrahera det irriterande pigmentet.

  Rådet. Om du inte gillar den röda färgen, och du vill gå till brun, är det inte nödvändigt att ta bort henna och repainta till en "kastanj". Du kan använda ett annat naturligt färgämne - Basma. Detta mörka pigment hjälper till att blockera den röda färgen.

  Tips för att ta bort orientalisk färg

  1. Du vill inte drastiskt ta bort henna, men bara för att eliminera rödhåran, ha fått en trevlig kopparfärg, använd ett ovanligt recept - kombinera henna med kaffepulver i förhållandet 2: 4. Zaarite blandning med kokande vatten och applicera på lockar i en timme.
  2. Är det möjligt att tvätta hennaen helt? Tveka inte. Under de första 3 dagarna efter färgning kan du använda folkmekanismer som har en mild inverkan på krullarnas struktur. Stram med avkapning i flera veckor, då måste du tillgripa salongavlägsnandet och använda speciella emulsioner.
  3. När du använder professionell kosmetika för nedfallning, försök att undvika kontakt med hårbotten eftersom allergiska reaktioner är möjliga. I grund och botten fördelas kompositionen på våta krusningar, men du bör titta på instruktionerna. Om du vill skydda dina lockar, är Henna Remover utförd för flera tillvägagångssätt med ett minimumsintervall på 3 dagar.
  4. Som du vet, efter avfasning avlägsnas ett kosmetiskt pigment, vilket innebär att håret kvarstår ihåligt och blir tunn. Experter rekommenderar några dagar efter avslutad procedur för att utföra toning.
  5. Det händer att Henna efter färgning absorberas djupt i huden. För att ta bort det, använd den vanliga bomullspinnen fuktad med alkoholtinktur. Eliminera all färg du får inte fungerar, men för att göra det några toner lättare - enkelt. Soda hjälper också i kombination med citronsaft. Krama huden flera gånger med den resulterande kompositionen.
  6. Hur man tvättar henna Vill du ta med henna, som föll på kläderna, så spendera omedelbart blötläggning. Använd blekmedel, tvätttvål, riven eller väteperoxid.
  7. Använd professionella verktyg för dekapitering av lock, vilket inkluderar en neutraliserare. Var noga med att använda den här komponenten, eftersom den kommer att bidra till att ta ut pengar, vilket är särskilt viktigt vid efterföljande färgning.
  8. Du kan påskynda proceduren genom att torka med en hårtork. I det här fallet, var noga med att minska emulsionens exponeringstid, annars riskerar du att överdriva krullarna.
  9. Efter avkopplingsproceduren applicera en regenererande mask, eftersom dina krullar påverkades av kemikalier.

  Det är mycket svårt att tvätta henna eftersom det gör starka kopplingar till hårets keratin. Därför, inte alltid, även när du använder professionella verktyg för avkoppling, väntar det önskade resultatet på dig.

  Hur tvättar han henna från håret? Det finns flera sätt att hantera effekterna av det iranska färgämnet.

  Du kan köpa professionell kosmetika för att hugga hår, beställa en speciell tjänst i salongen eller tillgodose det mest budgetalternativ - använd traditionella metoder.

  I det senare fallet måste den fullständiga elimineringen av pigmentet avsevärt minska.

  Med hjälp av professionell kosmetika

  Du kan använda professionell kosmetika för avkoppling inte bara i salongen. Du kan enkelt hantera förfarandet hemma. Det finns en hel lista med masker, schampon, emulsioner för att tvätta rött. De kostar inte så mycket. Förfarandet för avkoppling kostar dig en storleksordning billigare än i kabinen.

  Kosmetiska alternativ för avkoppling:

  • Kosmetik Paul Mitchell lindra från den irriterande röda färgen för 1 tillvägagångssätt. Shampoo Backtrack. Satsen, som är utformad för att tvätta depermenta färgämnen, innehåller en remuver, en neutraliserare och en skyddsbas. Applicera på torrt hår. I ett förhållande 1: 1 blandas de två första komponenterna, lämnar dem på håret i 20 minuter. Använd sedan skydd (1 minut). Verktyget tvättas noggrant under rinnande vatten. Det finns en uppsättning för avstängning mycket dyrt - 4900 rubel, men som de säger måste du betala extra för kvalitet.
  • Kapous Decoxon är en emulsion för tvättfärger, som från första gången kommer att bidra till att eliminera den röda färgen. Det hjälper till att korrigera skuggan i flera procedurer, löser upp det naturliga färgämnet och bringar det ut. Kostnaden för en uppsättning bestående av två flaskor är 500 rubel.
  • Färgborttagare från varumärket St. Petersburg hårk Cosmetics - Estelle. Färgen OFF-verktyget påverkar inte det naturliga pigmentet och lyser inte krullarna. Tillverkaren hävdar att färgen kommer att visas delikat. Satsen består av 3 komponenter - ett reduktionsmedel, en katalysator och en neutraliserare. Dessa 3 flaskor kostar dig bara 350 rubel.
  • Det italienska företaget Nouvelle erbjuder en uppsättning för dumpning, bestående av 2 flaskor. Den är konstruerad för full eller partiell färgtvätt. Color Back fungerar gradvis. Kostnaden för en uppsättning är 1000 rubel.
  • Emulsion för färgkorrigering Nexxt Color System Remover. Det fungerar väldigt fint utan att skada dina lockar. Det hjälper till att fixa den misslyckade hennafärgningen. Det är ett alternativ till blekningskompositioner. Det här verktyget kostar dig 350 rubel.

  Tvätta i stugan

  Förfarandet för avkoppling i hytten är praktiskt taget inte annorlunda än användningen av professionella färgvätskor, som i vår tid har blivit tillgängliga för alla. Du kan tvätta henna för 1,5-4 tusen rubel.

  Kostnaden påverkas av:

  • val av professionella medel;
  • prestige salong;
  • längd krullar.

  Först kommer befälhavaren att ordentligt späda kompositionen (i den rätta proportionen blandas reduktionsmedlet och katalysatorn). Efter att ha väntat en viss tid efter applicering på krullarna tas en separat sträng, på vilken en neutraliserare appliceras. Efter kontroll av resultatet, om en svag korrigering uppnås, appliceras emulsionen igen.

  Observera att efter att molekylerna av det artificiella pigmentet löser upp, utför mästaren shampooing med ett speciellt schampo, vilket tar bort de delade resterna.

  Foto före och efter

  Är det möjligt att tvätta hemma

  Tvätta Henna hemma hjälper oljor, alkoholtinkturer, ättika, tvål eller bryggerjäst.

  Burdock Mask

  Faktum är att många oljor tränger djupt in i krullarnas struktur, vilket bidrar till att eventuella pigment avlägsnas. Det är därför som du vill fixa den resulterande färgen länge, är deras användning oönskade. I vårt fall är det tvärtom Henna Remover från hår som krävs.

  Handledning:

  • köpa olja på apoteket (du kan också ta olivolja);
  • 10-15 ml (beroende på mängden hår) uppvärmd på elden, inte kokande;
  • Applicera på lock och hårbotten;
  • Du måste först packa en plastpåse först och sedan en handduk;
  • efter en timme tvättas suspensionen under rinnande vatten med användning av schampo.

  Hur snabbt kan Henna tvättas från håret på detta sätt? Tyvärr tar det 5-10 procedurer. Men efter den första shampooing kommer du att märka hur färgen på locken kommer att blekna.

  Jästmaske

  För att göra en mask måste du köpa 50 mg jäst (du behöver bara en liten nypa).

  Handledning:

  • kombinera en liten jäst med en tesked socker och täck med varmt vatten;
  • rör om tills ingredienserna löser upp;
  • efter 30 minuter, applicera på lockar;
  • var noga med att begränsa åtkomsten av syre med en plastpåse och en handduk;
  • Skölj huvudet efter 40 minuter.

  Hur snabbt tvättas Henna med öljäst? Svaret är mycket tvetydigt. Enligt recensioner av tjejer som tar liknande experiment, tar det 2 veckor med daglig användning av masken för att säga adjö till den irriterande rödhåran.

  vinäger

  Som du vet är ättika en utspädd syra som kan penetrera djupt i olika ytor. Hår är inget undantag.

  Handledning:

  • späd 1 msk. l. ättika i en liter vatten;
  • Håll dina curls i den resulterande lösningen i minst 10 minuter;
  • skölj med schampo.

  Efter en så enkel manipulation i ett tillvägagångssätt blir den eldröda färgen till koppar.

  En viktig punkt! Eftersom ättiksyra starkt torkar hår, måste du ta hand om deras fuktgivande. Var noga med att använda efter shampooing av balmsköljning, som appliceras på en lite fuktig krullning.

  Tvättmedel

  Vi vet alla att tvål är alkali, varför denna produkt är föremål för upplysningen av skalor. Så fort du tvättar tvålvattnet, glöm inte att sätta en näringsmask. Utför proceduren för en månad var tredje dag.

  alkohol

  Det är möjligt att tvätta henna från hår hemma med hjälp av 70% alkohol. Enligt användarens återkoppling är det här alternativet det snabbaste.

  Handledning:

  • fuktar locken med 70% alkoholinfusion;
  • håll vätskan i 5 minuter;
  • Smörj krullarna med någon olja (oliv, burdock, palm);
  • täck huvudet med ett paket och linda det i en terry handduk;
  • blötlägg en blandning av alkohol och oljor i ca 40 minuter;
  • tvätta lockar.

  För att säkert minska det naturliga pigmentet, utför proceduren med ett intervall på tre dagar flera gånger.

  För att helt ta bort henna från ordern behöver du använda schampo för fettigt hår och bäst av allt speciellt djupverkande schampo, vilket är avsett för avkapning.

  Masker baserade på gräddfil och kefir

  Hur tar man bort henna 20% åt gången? Mycket enkelt! Du behöver bara göra en närande mask baserad på gräddfil. Mjölkprodukten lämnas på huvudet i en timme. Snurra turbanen ur handduken.

  Expertråd. Om du vill påskynda masksens funktion och andra medel för avkoppling kan du använda en hårtork. Det kommer att minska exponeringstiden med 20 minuter.

  Vård efter

  För att ta bort det naturliga pigmentet av lövbladen krävs ganska aggressiva medel, det är absolut nödvändigt att du tar hand om låsningarna efter proceduren.

  tips:

  • borsta inte de våta krökarna, annars kommer du att skada dem väldigt mycket;
  • klippa delade ändar, eftersom avkoppling kan torka ut håret;
  • Använd sköljbalsam eller örtavkok efter shampooing.
  • sätt hårtorken i en lång låda (om du verkligen behöver torka håret, använd bara kall luft);
  • Tvätta inte huvudet med klorerat vatten, om du har för hårt vatten i kranen, lägg till lite ättika i bassängen - det kommer att mjukna väsentligt.
  • skydda lockar från exponering för UV-strålar på sommaren;
  • minimera stilprodukter;
  • Efter tvättning och ytterligare målning kan du genomföra biolamineringsproceduren.

  Således är det ganska realistiskt att ta bort henna från håret, du behöver bara utöva maximal ansträngning genom att genomföra regelbundna procedurer hemma. Betydande påskynda processen kommer att hjälpa speciella medel för betning av hår. Om du är rädd för att skämma bort dina lockar, kontakta salongen, där rapportsättningen kostar 1,5-4 tusen rubel.

  Användbara videoklipp

  Hur man tvättar henna Hur man kommer ut ur rött i blont.

  Basma, fördelarna och hårskador. Instruktioner för beredning och färgning av hår med henna och basma

  Vad är basma?

  Basma är ett naturligt färgämne som är känt för mänskligheten sedan antiken. Dess huvudsakliga funktion har alltid varit att färga hår, även om det ibland användes för att ge den önskade färgen till tygerna.

  Ämnet i fråga är ett pulver med en gröngrön färg. Den produceras från en tropisk tropisk växt, vars torkade blad är malda för att erhålla önskad konsistens.

  Fördel och skada

  Bland de positiva egenskaperna hos detta verktyg är:

  • Det är en miljövänlig produkt som inte kan skada hår och hårbotten.
  • Kan läka sår
  • Avlägsnar inflammatoriska processer;
  • Kompositionen innehåller C-vitamin, vax, olika hartser, tanniner, mineralämnen som har en terapeutisk effekt på skadade trådar;
  • Motstår förlust, stärker hårsäckar
  • Förhindrar mjäll
  • Förstör skadliga bakterier som orsakar patogener i hårbotten;
  • Främjar tillväxten av friska och starka krullar;
  • Ökar volymen, vilket ger en känsla av tjockt hår, vilket är viktigt för dem som är naturligt smala och inte särskilt tjocka.
  • Lämplig för känslig hårbotten;
  • Krullarna blir skina, få en rik mörk färg.

  När du planerar att färga håret med Basma måste du först veta om den skada den kan orsaka:

  1. Det är svårt att tvätta bort och kräver under en lång tid;
  2. När färgning sker för första gången eller efter användning av andra färger kan basmen förekomma i oförutsägbara färger;
  3. Du kan inte göra en perm för håret, eftersom du kan få i slutändan grön färg på huvudet;
  4. Dåliga färgämnen gråhår, vilket gör dem synliga på den allmänna bakgrunden;
  5. Med frekvent användning gör det strängar torra och spröda.

  VARNING! Basma innan du använder kombinerat med henna. Detta skyddar dig från att få en grön, blå nyans på strängarna.

  Vilken färg ger naturlig basma?

  Utan användning av tillsatser ger naturlig basma en blå eller grön nyans. Det beror på den naturliga hårfärgen. Henna hjälper till att ge dem den nödvändiga nyansen. Det tillsätts till den analyserade färgen i en viss mängd.

  Henna och basma kombination

  Uppmärksamhet på vilken nyans du vill få på huvudet, du måste observera olika proportioner av dessa två komponenter:

  1. Det kommer att bli möjligt att få en kastanjfärg om du blandar basma med henna i lika stora mängder;
  2. För att få trådarna att få en svart ton med en blå nyans, kombinera en del av henna och exakt dubbelt så mycket basma;
  3. Om du vill göra en bronsfärg, förbered dig mycket av en viss mängd basma och henna, vars mängd ska vara dubbelt så stor.

  VIKTIGT! Följ rekommendationerna från experter vid beredning av färg, liksom metoder för dess tillämpning, för att få ett resultat av det önskade resultatet.

  För att inte förstöra utseendet, måla en curl med det aktuella organet, utvärdera resultatet och tänk på om du vill se dig själv så här i spegeln.

  Hur man förbereder en lösning och väljer en nyans

  För att undvika överraskningar på ditt huvud, förbered en blandning av basma och henna och applicera det försiktigt på en liten del av strängarna. Håll i en viss tid och spola. Om du inte vet vad resultatet kan vara efter att du har applicerat färgen, kom ihåg att det blir svårt eller nästan omöjligt att tvätta det. Om den resulterande färgen passar dig, fortsätt färgningsproceduren.

  Framställning av lösningen är som följer:

  1. Blanda färger i torr form;
  2. Värm vattnet till 90 grader och tillsätt det gradvis till pulvret.
  3. Om du vill ge ditt hår en intressant nyans, lägg till ytterligare komponenter istället för vatten.
  4. Den färdiga massan ska likna tjock gräddfil;
  5. Tillsätt några droppar av någon essentiell olja så att håret inte är torrt och färgen är lättare att lägga sig ner.

  Vissa komponenter kommer att bidra till att diversifiera basmens färg och göra den mer unik:

  • Grönt te hjälper till att få ljus brun kastanj färg;
  • En infusion av lök ger strängarna en brun färg;
  • Elderbärsaft kommer att göra ditt hår rosa eller lila;
  • En blå båge ger en lila nyans;
  • Färskt kaffe kommer att göra trådarna i en brunett choklad.

  Rätt proportioner för att få rätt färg.

  Det är bara möjligt att få önskad nyans om den önskade andelen av de två komponenterna observeras:

  1. Blanda samma mängd basma och henna och kan få en ljusbrun eller blek kastanjeskugga.
  2. En matsked Henna och två matskedar basma ger en rik brun eller kastanjfärg;
  3. För att ge strängarna en brons eller kopparfärg, kombinera en matsked Basma och två matskedar Henna;
  4. Förhållandet 1: 3 (henna respektive basma) kommer att ge svart med blå nyans.

  Henna och Basma hårfärgning

  Betraktad naturlig färg är ganska specifik. Det är därför du behöver veta hur man korrekt utför proceduren för att ändra hårfärg hemma.

  Målningsmetoder

  Det finns två sätt att färglägga:

  1. Blandar komponenterna torra ihop;
  2. Konsekvent applicera och tvätta var och en av dem (används oftast för grått hår för att uppnå en mer likformig färgning).

  Hur ofta kan du måla

  Det är möjligt att ändra färgen på strängarna av Basma inte mer än en gång i månaden. Annars kan de bli överdriven och förlora styrka.

  Färginstruktioner

  För att undvika oavsiktliga konsekvenser är det nödvändigt att utföra färgproceduren i enlighet med de grundläggande reglerna och rekommendationerna. Tänk dem mer i detalj:

  • Först måste du tvätta håret med vanligt schampo, utan att använda balsam;
  • Applicera grädden i ansiktet (det underlättar tvättning av fläckarna);
  • Förbered den nödvändiga blandningen, applicera omedelbart den med en speciell borste på trådarna;
  • Börjar att fördela massan på baksidan av huvudet, för det borde vara lite längre att jämnt fläcka;
  • Därefter flyttar vi gradvis till tempel, panna och krona;
  • Borsten borde röra sig mot spetsen av strängarna från rötterna;
  • Torka huden runt håret och allt överskott av materialet.
  • Täck håret med en hatt eller plastpåse.

  VARNING! När du är på plats eller ammar, applicera först en liten mängd bläck på huden och vänta några minuter. Med utseende av rodnad, är fläckar eller klåda för att använda detta verktyg strängt förbjudet för dig.

  Hur mycket att behålla

  Det beror helt på hårets typ, trådens tjocklek och färg. Ju lättare de är desto snabbare kommer skuggan att förändras. Om du vill få en rik färg, måste du hålla färgen längre.

  För vackra nyanser är det en viss tid hårfärgen på håret:

  • Blondin - 30 minuter;
  • Blek kastanj - inte mer än en timme;
  • Rika kastanjebruna - en och en halv timme;
  • Koppar eller brons - en och ett halvtimme;
  • Svart, förvärvar en blå nyans - ca 4 timmar.

  Hur man tvättar

  För tvättning använd endast vanligt varmt vatten. Sköljning av hår inträffar tills vattnet är helt transparent. Shampoo och balsam kan inte appliceras, för att de kan lätta krullets ton.

  Om färgen var överexponerad och färgen visade sig vara mycket mörk, kan du försöka tvätta huvudet med tvål. I vissa fall hjälper citronsaft.

  Hårvård efter färgning

  Efter att återstoden av blandningen har tvättats bort kan strängarna behandlas med en surgjord vätska. Vinäger eller citronsaft läggs till den. De kommer att göra strängarna mer ljusa och glänsande. Försök att torka krullarna med en hårtork så sällan som möjligt för att inte skada eller överdriva dem.

  Undersökning: Hur färgar du ditt hår?

  Totalt antal röster: 155. Totalt antal medlemmar: 155.

  Egenskaper av att måla håret svart

  Att nå den aktuella färgen är ganska enkel. För att göra detta, smutsa på henna i 60 minuter, tvätta och färga trådarna med basma. Ju längre det kommer att vara på håret, färgen blir bara svart eller det kommer att få en blå nyans (om procedurtiden når 4 timmar).

  Chokladfärg

  Denna vackra färg kan erhållas genom att lägga till hönan (högst 25 g) nymalt kaffe i mängden 1 tesked. Du kan förkoka kaffe i 5 minuter, kyla det och tillsätt sedan till torrmassan.

  Måla henna och basma grå hår

  Jämn färg över vanliga och gråa trådar kommer att ha i flera besök. Först och främst fördela Henna, skölj det och behandla sedan strängarna med basma. Lämna det i enlighet med önskat resultat:

  • Upp till tre minuter - sandfärg;
  • Inte mer än fem minuter - ljusblont;
  • Från 8 till 10 minuter - mörkblond;
  • Ca 20-25 minuter - brunt med en ljus nyans;
  • En halvtimme - naturlig brunhårig;
  • Nästan 40 minuter är mörkbrun;
  • 45 minuter är en vacker chokladfärg;
  • En timme och mer är svart.

  I det fallet, om färgen inte ändras efter tiden, och de grå rötterna börjar växa, räcker det bara att tona dem och inte röra hela håret.

  Home Coloring Tips

  Om du bestämmer dig för att färga ditt hår hemma, glöm inte några knep som hjälper till att uppnå önskad effekt:

  1. Applicera endast på våta strängar. Om de förtorkas på ett naturligt sätt eller med en hårtork, kommer färgen att bli dålig;
  2. Se till att platsen där du ska utföra hela proceduren stängdes med polyeten. Detta förklaras av att en gång på någon yta blir det ganska svårt att torka av verktyget4
  3. Du måste bära handskar och täcka dina axlar med en onödig handduk innan du färgar;
  4. Applicera basma på krullar bara en speciell pensel;
  5. För att hålla färgen strömmande genom ditt hår, lägg till lite glycerin, avkok av linfrön eller vanlig olja. Närvaron av ytterligare komponenter kommer inte att påverka färgen äntligen.
  6. Det är bättre att blanda basma och henna i en glas-, plast- eller porslinbehållare för att inte orsaka oxidation med metallen.
  7. Lämna inte den färdiga massan till nästa gång, eftersom färgen inte kommer att vara som planerat.
  8. När du köper en produkt, studera dess sammansättning. Det måste vara naturligt;
  9. Köp inte utgående färg;
  10. Äppelcidervinäger, som läggs till sköljningsprocessen, hjälper till att göra håret ännu mjukare och mer glänsande.

  Recensioner och granskning

  Recensioner av Basma är ganska olika. Enligt många, om de används korrekt, enligt alla instruktioner och rekommendationer, kommer du alltid att kunna få den effekt du vill ha.

  Vissa användare hävdar att de inte var nöjda med resultatet alls, eftersom håret visade sig vara grönt först efter att ha torkat av färgen, och sedan ändrades skuggan några gånger om dagen.

  Iransk basma artcolor

  Den har en regenererande, stärkande effekt. Gjord av en unik buske som växer i Iran. Detta färgämne är rikt på vitaminer och spårämnen som skyddar håret mot yttre mekaniska och miljömässiga effekter. Det rekommenderas att använda det för kvinnor i åldern 18 år. Före användning färgas strängarna först med henna och appliceras sedan på basma. Perfekt för alla hårtyper.

  Indiska naturliga

  Den är gjord enligt det klassiska receptet. Innehåller vitaminer och spårämnen som skyddar lockar och kan inte skada dem. Egenskapen av detta verktyg är att det blandar torrt med henna och appliceras endast i denna form på rena strängar. För att få maximal effekt av färgning, tvätta av blandningen med varmt vatten. För att spara resultatet, tvätta inte huvudet för de närmaste 2-3 dagarna.

  Användningen av basma för hår av alla varumärken är en bra lösning för att ge unika egenskaper till sitt utseende. Håret är mättat, vacker färg, blir stark, glänsande. Följ anvisningarna enligt anvisningarna, och du kommer att bli helt nöjd och kommer inte bli besviken i resultatet.  Nästa Artikel
  Måla efter henna: hur man undviker överraskningar