Så tvätta färgen från håret hemma


Tjejer älskar att förändras genom att färga krullarna. Men experiment slutar inte alltid framgångsrikt, den valda nyansen kanske inte harmoniserar med utseendet alls. Det händer att färgen faller ojämnt, så att sådana ägare oftast får porösa och skadade trådar. Lightening mycket mörka krullningar ger ofta obehaglig yellowness. Om målning inte ger det önskade resultatet kan pigmentet tvättas.

Vi överväger vilka folk- och professionella verktyg som är avsedda för detta förfarande, och hur man använder dem korrekt.

Hur tvättar man snabbt färgen från håret

Du kan ta bort den olyckliga nyansen själv hemma. För att göra detta, använd gamla folkrecept, uppfunnit av våra mormor. De kan ge ett bra resultat endast om du använde ett färgämne utan ammoniak och väteperoxid. Sådana föreningar skadar inte krullarna, pigment härrör från effekterna av naturliga ingredienser.

Låt oss lära känna de mest effektiva recepten.

Den vanliga badsåpen för att rensa håret från färgen kommer inte att lyckas, men den ekonomiska och tjära är idealisk för uppgiften. De har en alkalisk miljö och innehåller minst 64% fettsyror, under vilken färgfärgen pigmenteras bokstavligen av håret.

Var försiktig när du har sköra och torra lås, och din hårbotten är benägen att flinga, det är bättre att inte använda det här alternativet.

Om det inte finns några sådana problem, tvätta noga huvudet, placera det under filmen och lämna det i en halvtimme. Därefter måste du tvätta av rester av schampo och applicera en närande mask. Denna metod hjälper till att lätta håret med 1 ton i en applikation.

oljor

Kallpressad vegetabilisk olja ger inte bara effektiv men också helt säker tvätt av färg. Naturliga syror avlägsnar pigmentet, och näringsämnena återställer lockar, ger dem elasticitet, glans och styrka.

Detta alternativ för borttagning av färg är perfekt för ägare av torrt, livlöst hår. Du kan använda olivolja, kardborre, solros, kokosnöt, ricinus, persika eller någon annan.

Metoden för applicering är ganska enkel: du behöver värma oljan i ett vattenbad till en behaglig temperatur och jämnt fördela längs hela längden. Du kan också göra en blandning av margarin, smör eller kokt fläskfett. För ett halvt glas vegetabilisk olja tar vi tre matskedar av en av ovanstående ingredienser, smälter allt i ett vattenbad, blandar det noga och lägger det på håret. Vi täcker masken med polyeten och lindar den med ett uppvärmningslock, lämnar i 2-3 timmar. För att uppnå bästa effekten kan du värma håret flera gånger med hårtork. Vi tvättar med schampo för fettigt tjockt hår, det blir nödvändigt att tvätta huvudet minst tre gånger.

Kefir Brightening

Kefir tvätt av hårfärg hjälper inte bara att lätta krullarna åtminstone en halvton, men också för att förbättra dem. Varför eliminerar produkten pigment? Det handlar om sin jästbaserade mjölkbas, vilket neutraliserar det alkaliska mediet som är nödvändigt för att behålla färgen.

Mjölksyra avlägsnar oönskad färg och stimulerar tillväxten av friska strängar. Du kan göra en mask av en kefir, för det här behöver vi produkten med högsta fetthalt.

För att förbättra effekten av en varm dryck, lägg till ett halvt glas av någon vegetabilisk olja eller ett halvt glas vodka, där vi först löser upp 2 matskedar soda. Applicera blandningen på lock, inslagna med en film och en varm handduk, vänta 2-3 timmar. Därefter tvättas rester av schampo för fet hår.

Viktigt att veta! Att använda kefir på mycket mörkt hår kan ge en ful grön nyans. För att neutralisera det, slipa 10 aspirintabletter i pulver, lös upp i två glas vatten. Skölj håret efter tvätt.

Soda mask

Soda hjälper till att tvätta även det ljusaste pigmentet, eftersom det är ett naturligt slipmedel och har en alkalisk miljö. För att förbereda masken måste vi ta läsk och varmvatten i lika delar, men inte kokande vatten.

 • Rör om ingredienserna och få mush.
 • Vi lägger den på hela längden på locken, lägg den under plastlocken och uppvärmningslocket.
 • Vi behåller masken i högst en timme för att inte skada strängarna.
 • Tvätta av rester av varmt vatten och schampo, var noga med att applicera en fuktgivande balm.

Soda mask är endast lämplig för tjejer med fet hårbotten och friska krullningar. Eftersom det har en aggressiv alkalisk miljö kan oåterkallelig skada orsakas av smala och torra lås.

Honungspapper

Naturlig honung verkar på pigment, som ett lösningsmedel, skjuter dem ut ur håren. Detta verktyg kan användas inte bara för att härleda färgen, men också för att stärka och närma krullarna. Det ger lås en känslig gyllene nyans.

Ta bort färgen helt efter att en session inte lyckats, du måste upprepa proceduren minst 7 gånger.

Bee produkter appliceras på lite fuktigt hår, då de är inslagna i en varm handduk eller ett uppvärmningslock läggs på. Det är tillrådligt att lämna masken på natten, så hon kan bäst absorberas. På morgonen tvättar du håret med en lösning av bakpulver - ta 2 matskedar per 1 liter vatten. Sköljning hjälper till att avfetta strängarna.

Citron och Äppelcider Vinäger

Fruktsyror som ingår i saften av nypressad citron- och äppelcidervinäger, neutraliserar den alkaliska miljön, vilket bidrar till att lätta krullarna. Från naturliga ingredienser kommer vi att förbereda en sköljning. För ett glas vatten, ta 2 matskedar vinäger eller citronsaft.

Förbered så mycket av lösningen som nödvändigt för att skölj hela håret ordentligt. Använd verktyget varje gång efter shampooing. Synligt resultat kan uppnås efter 5-6 regelbundna upprepningar av proceduren.

Majonnäsmask

Sammansättningen av naturlig majonnäs innehåller fetter och fettsyror, vilket neutraliserar effekten av färgens kemiska komponenter. Dessutom sätts citronsaft, senap och ägg till såsen, som har en fördelaktig effekt på lockar och stimulerar deras tillväxt. Masken hjälper inte bara att lätta håret på 2 färger samtidigt, men också för att förbättra trådenes hälsa, göra dem smidiga och fina.

För förtydligande behöver vi hög fet majonnäs, helst att laga det själv. Applicera den varma blandningen för att torka håret, linda ihop med en film och en varm handduk, lämna i 3-4 timmar, tvätta sedan med schampo.

Professionell inställning

Hemlagade recept ger inte alltid ett bra resultat första gången, speciellt om du använde resistenta färger med ammoniak och väteperoxid. Att härleda pigmenten av dessa formuleringar är svårare - man kan inte göra utan professionellt ingripande.

I specialaffärer kan du hitta verktyg för lätta och dumpande. De innehåller ämnen som bokstavligen tvättar utländsk färg.

Det är dock värt att vara extremt försiktig när du använder sådana produkter - bristande överensstämmelse med instruktionerna kan allvarligt skada krullarna. Tänk på vilka färgalternativ som finns tillgängliga.

missfärgning

Blekningskompositioner används om håret är för mörkt i färg. De hjälper också till att drastiskt ändra bilden, till exempel om du vill vända från en brunhårig kvinna eller brunett till en blondin. Medlen lät krullarna omedelbart på 4 toner, denna effekt beror på närvaron av kemiska komponenter som aggressivt påverkar hårpigment. Oftast är det väteperoxid, som torkar och tömmer lockar.

Missfärgning kan utföras inte mer än en gång varannan vecka så att håret har tid att återhämta sig. För att uppnå önskad effekt på en mycket mörk bas, krävs flera sessioner.

Viktigt att veta! Ofta efter missfärgning uppträder ett rött pigment. Även om det är för uttalat är det omöjligt att upprepa proceduren omedelbart, du måste vänta minst 2 veckor. Det är möjligt att bli av med en oönnskad nyans med hjälp av tinting säkra formuleringar.

betning

Avdunstningsmedel innehåller syror som förstör det konstgjorda inbäddade pigmentet och trycker det ut ur krullarna. De påverkar inte den naturliga nyansen, eftersom det inte finns ammoniak och väteperoxid i kompositionen.

Det är bäst att använda tvätten i stugan, eftersom även små slipsar kan ge oönskade resultat. Fullständigt avlägsnande av ett beständigt färgämne är möjligt i 2-3 procedurer, men efter den första kommer du att märka att trådarna har ljusnat med 2-3 toner.

Trots det faktum att tillverkare garanterar hårsäkerheten, efter varje session behöver du intensivt återfuka och närma dem.

I slutet

Konventionella tvättmedelskonstruktioner garanterar inte avlägsnande av färgbeständigt eller halvvarigt färgämne.

För att ta bort oönskade färger kan du använda enkla och prisvärda folkmedicinska lösningar. De har en sparsam effekt på locken, men ger inte omedelbara resultat. Professionella tvättar och klargörande medel hjälper till att klara uppgiften snabbare, men efter att ha applicerat dem behöver du återställa strängarna en stund.

Använd endast bevisade och säkra metoder för att hålla ditt hår friskt och vackert.

7 bevisade sätt att tvätta färgen från håret

Varje kvinna vill vara oemotståndlig och i hennes strävan stoppar inte bara på de egenskaper som naturen ger. Kosmetika, välvalad frisyr och hårfärg kan göra underverk. Därför går kvinnor djärvt för experiment. Och om den misslyckade sminken bara är tillräckligt för att tvätta bort, med hårfärgen som inte uppfyllde förväntningarna är sakerna något mer komplicerade. Och ändå finns det en väg ut.

Om färgen eller skuggan efter färgning inte är helt nöjd kan den också tvättas bort. För detta finns särskilda kemikalier, salongprocedurer och beprövade folkmedicin. Vi erbjuder dig 7 beprövade sätt att tvätta färgen från ditt hår hemma.

1. Olja

Metod nr 1 tvättar färg med hårolja

Det mest effektiva och mjuka sättet att återställa den ursprungliga hårfärgen eller nyansen är olja. För detta ändamål lämpar sig någon vegetabilisk olja (solros, olivolja, ricinus, burdock), smör, margarin och jämnt fläskfett. Recept, hur man tvätta färgen från håret med olja, är ganska enkelt.

Du måste ta 1 kopp vegetabilisk olja och tillsätt 20-30 g fast fett (smör, svamp, margarin) till det. Värm blandningen för att lösa upp fast fett, men inte mer än den temperatur som kommer att vara bekväm för hårbotten. Masken appliceras jämnt på håret, inslaget med cellofan och en varm handduk och lämnas på håret i minst 2-3 timmar. Du kan göra en sådan mask på natten. Ju längre blandningen kvarstår på håret desto bättre blir effekten. Masken tvättas av med schampo för fettigt hår. För fullständigt avlägsnande av fett kommer håret att tvätta flera gånger.

Här är några fler recept hur man tvättar färgen från håret med olja:

 • Solros, olivolja och ricinolja blandas i lika stora mängder
 • Blanda 3-4 skedar med ricinolja med 3 äggulor
 • bara olivolja

Olja hjälper inte bara att tvätta bort färg från hår. Det närmar och skyddar hår. Efter applicering av masken blir håret glänsande, silkeslen och felfri.

En mängd olika masker för torra hårändar kommer att återställa håret till sitt tidigare eleganta utseende. De bästa recepten, tipsen, rekommendationerna.

Vad är användbart för vitamin e för hår och hur man använder det, läs här.

Modig hela tiden frisyr skal. Enkla och tydliga instruktioner här.

2. Kefir

Metod nr 2 tvättar med kefir hår

Nästa effektiva ingrediens är kefir. Effekten av kefir liknar åtgärden av speciella syrahår tvättar. Syra i fermenterade mjölkprodukter förstör de kemiska föreningarna som utgör färgämnet, som därefter tvättas bort.

För att tvätta av färgen med kefir måste du ta en liter kefir eller yoghurt med högsta fetthalt, applicera det på håret, linda upp det och lämna i 1-1.5 timmar. Skölj sedan med schampo. Efter en tid kan proceduren upprepas. Håret lyser 0,5-1 ton. För att förbättra effekten, försök att lägga en halv kopp vegetabilisk olja till kefir, eller 2 matskedar soda eller 50 g vodka.

3. Soda

Metod nummer 3 tvättar med hårpipa

Ägare av fet hår kan använda ett annat beprövat verktyg - läsk. Hur man tvättar färgen från håret läsk är klar utan beskrivningar. För att göra detta, ta en läsk, om ett glas och späd det med varmt, men inte varmt vatten till en uppslamningstillstånd. Den resulterande uppslamningen appliceras på håret längs hela längden med en pensel eller en kam med täta tänder. Wrap i polyeten och en handduk. Att hålla upp till 40 minuter, men inte mer än en timme. Skölj noggrant under rinnande vatten och slutligen schampo.

Du kan göra en stark läsklösning (5 matskedar per 1 liter vatten), fuktar håret och lämnar det samtidigt som i föregående version.

Soda torkar hårbotten och håret, så att använda denna metod rekommenderas inte om håret är torrt och huden är benägen för mjäll.

4. Tvål

Enkelt och effektivt sätt - ekonomisk eller tjära tvål. Hur man tvätta färgen från håret med tvål är inte svårt att gissa själv. Håret grundligt soaped och lämnade i detta tillstånd i upp till 30 minuter. Tvätta sedan noggrant. Tvålen har en exiltorkningseffekt, så efter applicering av denna metod är det önskvärt att applicera en balsam eller en fuktgivande mask till håret. Ägare av torrt hår är bättre att vägra denna metod för att inte skada håret och hårbotten.

5. älskling

Metod nummer 5 tvätt färg med hår honung

Det är möjligt att tvätta av färgen från torrt, tunt, svagt hår med hjälp av honung. Honung på vått hår verkar som väteperoxid, men mer delikat, det ger håret en ljus gyllene nyans. Innan honung appliceras, är det lämpligt att tvätta och skölja med en svag sodavätning (1-2 teskedar per liter vatten). Honung fördelas jämnt genom håret och lämnar i 8-10 timmar, helst över natten. Det behöver inte wrap ett huvud starkt. Denna metod kommer inte bara att återställa håret i samma färg utan också förbättra sitt tillstånd.

6. Citron

Metod nummer 6 tvättar färg med hår med citronvatten

Lemon brightening förmågor är kända för alla. Det räcker med att minnas hur teet lyser när en citronskiva läggs till. Skölj med hår med citron är också möjligt. För att göra detta, skölj håret med citronvatten efter varje tvätt. För att göra detta, i 1 liter vatten utspädd juice av 1: a citronen. Färgen utspelar sig något, vid 0,5-1 ton, men med regelbunden användning kan du uppnå ett mer konkret resultat.

Alla "för" och "mot" masker med dimexid för hår. Ta hand om ditt hår korrekt.

Ta reda på varför att lyfta på ljusbrunt hår är mer fördelaktigt för hår än vanlig färgning.

Användbar rådgivning om hur du accelererar hårväxten, kolla på denna adress.

7. majonnäs

Och kompletterar listan över produkten som kombinerar det bästa av ovanstående produkter - majonnäs. Blandningen av majonnäs innehåller vegetabilisk olja, äggulor, syra, och därför har effekten på hårmayonnaise ett komplex. Den mest bekväma att majonnäs är helt klar för användning. Du behöver bara hämta det ur kylskåpet innan det blir varmt. För att tvätta färgen från håret med majonnäs, applicera den tjockt på krullarna, isolera masken och lämna i 3 timmar. Tvätta av med schampo för fettigt hår. Efter majonnäsmasken är håret inte bara lättare, men också märkbart transformerat, blir silkeslätt, smidigt och ovanligt glänsande.

Oavsett hur du föredrar, bör du komma ihåg att en enda procedur för att återvända håret till sin ursprungliga färg inte räcker till. För att tvätta bort färgen från håret hemma tar det flera dagar eller till och med veckor. Och ändå är det bättre än ingenting. Innan du förtvivlar eller dömer ditt hår, bör du försöka. Resultatet kan tacka väldigt mycket, men i alla fall gör det inte ont.

7 + effektiva sätt att bli av med framgångsrik målning

"Hur tvättar du färgen från håret hemma på en dag?" - Den här frågan åtminstone en gång frågade varje kvinna som en gång föll i händerna på en skrupelfri frisör.

Eller bestämde sig för att hon själv var en frisör. Och vi har två nyheter för dig på en gång - traditionellt dålig och bra.

Tvätta av den svarta eller göra den vita kastanjen igen, smör huvudet med kefir och dansa ett par pa med en tamburin, kommer inte att fungera.

Tro inte på dem som inspirerar dig till motsatsen. Men för att få håret i den gudomliga formen, lite lättare, inklusive folkmedicin, är det ganska verkligt.

Det är ungefär 1-2 toner. Vi demonterar alla effektiva sätt.

innehåll:

Tja, låt oss börja med de mest praktiska råden - vänta 2-3 veckor efter färgning (ja det blir inte lätt) och gå till en bra mästare, som kan kvalitativt måla om dig och ge ditt hår den nödvändiga tonen.

Om det inte finns tid och energi att vänta, men på spel, till exempel en viktig händelse, kommer tipsen nedan att komma till räddningen.

Hur man tvättar svart färg från håret hemma på en dag

Svart hårfärg har länge gått ur modet, och nu tänker många av hans ökända beundrare hur man kan bli av med starkt utseende.

Tyvärr är den här skuggan mer förskräcklig och mer skadlig än blonda eftersom den fyller hela håret med svart pigment, vilket orsakar torrhet, brott och aktiv förlust.

Det blir inte lätt att bli av med honom, så tänka inte ens att springa till affären för en blondie.

Det är lätt att vända från en blondin till en brinnande brunett. Det motsatta är inte lätt.

Förutom mer skada på strängarna kommer han inte att ta med någonting.

Din första uppgift är att bli ljusare med 2 toner och uppnå en av nyanser av choklad.

För att göra detta kan du använda:

Citronpuré

Citroner utan skal skola i en kött- eller köttkvarn, fördela över hela längden av håret, linda i film och lämna i 30 minuter.

Skölj sedan av med vatten utan schampo, applicera någon vegetabilisk olja för att återfuktas och efter några timmar ska mitt huvud på traditionellt sätt. Minus halvton.

Upprepa proceduren kan inte vara mer än en gång var tredje vecka. Glöm inte att citroner är sura.

Använd milda vägar

Bakpulver

Späds i vatten till ett tillstånd av uppslamning och upprepar ovan beskrivna manipuleringar.

Viktigt: läsk är ett naturligt slipmedel, vilket innebär att det kommer att göra torra och spröda strängar ännu mer torra och spröda, även om det kommer att tända lite.

Helst kan ägarna av fet hårbotten och hår våga på denna metod.

Kefir Masks

Det mest skonsamma sättet. Applicera fettsyra mjölk längs hela längden av locken, linda ihop med klädesfilmen och låt i en halv till två timmar.

Tvätta av med sulfatfritt schampo. Kärnan i denna förtydligande metod är att fermenterade mjölksvampar aktivt förstör kemiska föreningar.

Honung omslag

Honung lyser inte bara håret, utan återställer dem också.

Vi smälter den nödvändiga summan av pengar i ett vattenbad, vi blötar försiktigt krullarna, täcker det helt med honung, lägger på baddräkt och lägger sig.

På morgonen tvättar du ditt hår: schampo + balsam.

Honung kommer till undsättning

aspirin

Pound 5 tabletter i pulver, lös upp i ett glas vatten, applicera på hår, linda med film och handduk, lämna i 40 minuter. Tvätta av: schampo + balsam.

Tips: För att bli av med svart är det bättre att gå till salongen. Trollkarlen återställer den naturliga nyansen med hjälp av professionell remover, toning eller framhäver finstoppning. Dessa procedurer är säkraste för lock.

Hur man tvättar rött hår från håret hemma på en dag

En annan listig nyans, som ofta erhålls av brunetter som drömmer om att bli blondin hemma.

Tjejer, gör inte det! Ditt hår gör ont, och då ser du obehagligt i spegeln.

Och vi pratar inte om den vackra rödhåriga, som Ayla Fisher eller Julianna Moore.

Du kommer nog inte vilja bli av med en sådan redhead

Vi pratar om vad som händer när du tror att i salongen "tar de bara pengar, så jag kommer att köpa Ryabinka-färg.

Dessutom är en annan dålig nyhet att när du tvättar den svarta färgen, choklad och andra hus, missfärga dig själv, kommer en rödhåring att dyka upp vid utgången.

Därför är det perfekta alternativet att gå till salongen för bearbetningsprocessen, där frisören, med hjälp av lämpliga medel (de inte är mer skadliga än läsk, verkligen), kommer att lätta håret med 2-3 toner.

Djupfrikoppling av 4-5 toner används bara för att bli av med svart.

De smärtlösa sätten du kan använda hemma:

 1. Kefir från receptet ovan
 2. Kockolja på principen om omslagning i 5-6 timmar - Stärka / återfuktar / återställer även strängar
 3. Professionell remover av samma företag vars färg du målade - läs användningsplanen på paketet

Kockolja är oumbärlig för friskt hår

Hur man tvättar henna från håret

Den brinnande frågan av intresse för det rättvisa kön som använde denna typ av naturligt färgämne för målning.

Vad är bra i henna: det stärker och bryr sig om hår. Vad är dåligt: ​​det är också färg.

Att delvis bli av med henna kommer att hjälpa till:

 1. Oljemask - någon olja i en halvtimme under filmen och en handduk, skölj sedan
 2. Kefirjäst - halvpack med färsk jäst + halv liter kefir, använd samma sätt som ovan
 3. Lökpuré - ren, vispa i en mixer eller hoppa genom köttkvarn, applicera, liksom andra medel

Resten kommer att göra för dig följande regelbundna shampooing: Henna är inte evig.

Hur man tvättar ljusfärg från hår hemma i 1 dag

Tyvärr, inget sätt. Lättfärgning innebär blekningskurvor, dvs att bli av med ditt naturliga pigment.

Blekt hår måste bli färgat igen.

Det finns bara två alternativ: att vänta på att håret växer tillbaka, eller att måla igen i närheten av naturlig nyans.

Glöm inte hur viktigt det är att ta hand om blekt hår - regelbundet snälla med balm, masker, omslag.

Strängarna som har lidit så komplicerade och traumatiska procedurer kommer mest från sina ägare.

Tips: detsamma kan man säga om färgfärgning - rosa, blå, etc. För att uppnå färgen måste du ofta lätta håret helt. "Tack" de säger inte för det.

Hur man tvättar färgen från håret hemma på en dag en folkmedicin - 7 + sätt

Så som du redan förstod, det säkraste sättet nummer 1, övervuxet med en massa positiva recensioner - det här är den vanliga feta kefiren.

Hur tvättar man färgen från håret kefir?

Förutom det faktum att mjölksyror korroderar kemiska föreningar, stärker de håret, läker mikrosprickor på huvudet.

Lång live kefir!

Helst fungerar verktyget om det värms upp till rumstemperatur, appliceras över hela längden, insvept med film och lämnas i en och en halv till två timmar.

I kompositionen kan du lägga till ett halvt paket färskt jäst, lite socker och äggula av ett ägg.

En sådan mask, du måste först insistera på att den kom.

För att förbättra effekten lägger det till honung eller citronsaft, ett par skedar av någon vegetabilisk olja.

Hur man tvättar måla av hår hemma på en dag med olja

Utmärkt och säkert verktyg. Vilken olja - olivolja, grönsak, druvfrö, burdock - kan appliceras åtminstone dagligen.

För 30 minuter under filmen, wrap huvudet med en handduk, skölj, använd en balsam, om håret inte kammas.

Din smink ska alltid innehålla hårolja.

Det enda villkoret - med den här metoden att tvätta och närande hår, måste du byta ut vanliga schampomedel för oljiga strängar.

Innan oljan värms upp värms den bättre till kroppstemperatur.

Honung för hår är vacker. Vi har redan pratat om masker baserade på det, och om lättnad (läs avsnittet om svart färg).

Det hjälper verkligen att bli av med 1-2 oönskade toner. Varje dag under veckan, applicera den i 2-3 timmar, och du kommer se resultatet.

Samtidigt närma krullar med alla möjliga användbara ämnen.

Bakpulver

Den används i form av en slurry utspädd med vatten. Lämna i en halvtimme och tvätta sedan.

Men vi är emot ett så stressigt sätt - håret kommer så småningom att bli skört, torrt och tufft. Redan bättre avskalning och vacker frisyr.

Kamilledekok kommer att passa blondiner

Kamomill avkok

Det hjälper till att ge strängarna en varm underton. Det är användbart och säkert.

För framställning av 2 msk. l. Häll en halv liter kokande vatten och skölj håret efter varje shampooing. Perfekt för blondiner.

Tvättmedel

Med sin drakoniska hjälp sköljde våra mormor och mormor ut det oönskade pigmentet.

Och det här är inte förvånande: Tvåltvål innehåller 64% fettsyror, som fungerar som oljor och alkalier.

En sådan komposition handlar naturligtvis om en oönnskad nyans, men det ger också mycket hårskada.

Var försiktig med tvål

majonnäs

En annan folklösning med fet oljor och syror i kompositionen, som hjälper dig att hitta svaret på hur man tvättar färgen från ditt hår hemma på en dag.

Recensionerna är neutrala - majonnäs används som smör.

Du kan lägga äggulor i kompositionen, applicera i 40 minuter, wrap huvudet med folie och en handduk.

Därefter tvätta håret på traditionellt sätt.

Med regelbunden användning under veckan hjälper verktyget att tvätta bort en och en halv ton.

Behandla ditt hår med kärlek, och de kommer att återfå!

Som du kan se finns det många sätt att korrigera dina misstag och misstag hos befälhavaren.

Det är viktigt att komma ihåg att alla inte kommer att ge ett kardinalresultat, och ibland kan de skada strängarna (kom ihåg historien om läsk).

Därför är det bättre att gå till en bra salong efter 2-3 veckor efter misslyckad färgning.

Några fler tips om hur du tvättar färgen från ditt hår hemma på en dag kommer du att lära av den här videon:

Så tvättar du färgen från håret

Tyvärr är vi inte alltid nöjda med resultatet av hårfärgning. Det händer att färgen inte sammanfaller med de förväntade. Men förtvivlan inte, för det finns många verktyg för att tvätta färgen från håret hemma.

Och vad är mest anmärkningsvärt - nästan alla kan hittas i ditt kök eller badrum. Du behöver bara välja det bästa alternativet, med tanke på hårfärgen, färgens intensitet och önskad effekt.

Konsekvenserna av misslyckad färgning:

 • tonen är mycket mörkare än förväntat;
 • färgen är för ljus eller inte alls den nyans som planerades;
 • oönskad yellowness, eller till och med onaturliga nyanser, som grön eller rosa, kan förekomma på blont hår.

Som regel är det konsekvenser av hemförsök, och för att undvika dem behöver du kontakta en professionell.

Om en sådan historia hände, så finns det bara två sätt ut:

 • färga håret igen;
 • Tvätta färgen från håret med hjälp av speciella preparat eller "improviserade" medel.

Det första alternativet är möjligt om du inte gillar den nyans som visade sig, men som ligger nära det önskade. Men om färgen är mycket mörkare, måste du tvätta av färgen. Du kan göra det i stugan eller försöka lösa problemet själv.

Professionell remover är ett garanterat resultat, men specialverktyg används som inte påverkar håret på bästa sätt.

Vad är bättre professionella eller folkmedicinska lösningar

För att tvätta färgen kan du använda professionella preparat som tar bort pigmentet. Men det kan orsaka stor skada på håret, speciellt om det är starka kemikalier.

Strängar i processen med kemisk behandling förlorar sitt skydd: det naturliga skalet med fetthalten, som spelar en viktig roll för att bibehålla flexibilitet och motståndskraft mot rivning, tvättas ut tillsammans med färgen.

Som ett resultat blir håret bräckligt, tunt, börjar splittras och förlorar glans. Att återställa håret tar tid, ansträngningar och reparationsverktyg.

Fördelarna med att använda populära recept när du tvättar

 • mild exponering
 • ytterligare hårvård
 • hår kan färgas igen efter tvättning.

Det är därför som man rekommenderar att man använder sig av traditionella metoder först och att tillämpa kemi endast i avsaknad av resultat.

Om vi ​​pratar om ljusa eller mörka färger, kommer den första tiden att tvätta bort färgen från dem inte att fungera. Det finns inga sätt att missbruka - läsk, aspirin och tvåltvål. Också för oljigt hår är det inte nödvändigt att använda oljor och majonnäs intensivt.

De mest effektiva hemlagade recepten

Att tvätta av färgämnet med olika medel. Vissa har en mycket svag effekt och används för att avlägsna instabila färgämnen. Tänk på det mest effektiva sättet.

Soda masker läcker curls, men denna effekt är mycket mindre uttalad än för kemiska preparat.

För friskt hår

Mängden läsk som tas beroende på hårets längd: 150 gram för medelstora och korta, 300 gram - för långa. Blanda det med 1 eller 2 koppar varmt kokt vatten tills det är helt upplöst.

Användning:

Applicera försiktigt blandningen över hela längden av håret. Kamma dem sedan för jämn fördelning. Vi håller läsk från 30 minuter till 1 timme. Att bestämma exponeringstiden är enkel: färgen ska missfärga eller bli blekare.

Denna procedur kan utföras i 2 steg på 40 minuter, med användning efter sin balsam. Mitt huvud i minst 10 minuter.

rekommendationer:

 • Proceduren rekommenderas att göra högst 2 gånger om året. Om färgen är hård tvättad av håret, nästa gång måste du tillämpa mer försiktiga metoder, såsom olja.
 • För att skydda händerna i händerna rekommenderas att man använder polyetylenhandskar.
 • Soda har en anmärkningsvärd egenskap: det stimulerar hårväxten väl.

För svaga och sällsynta lockar

Det tar 80 gram soda och en halv liter vatten. Vattnet måste vara varmt (25-30 grader). Blanda läsk i vatten tills det är helt upplöst.

Användning:

Blot varje sträng, vik dem, knyta och sätt på paketet. Håll lösningen i 20 minuter och skölj noggrant med schampo för torrt hår.

Det är inte tillrådligt att upprepa proceduren mer än 2 gånger om dagen. Glöm inte användningen av balsam.

Effekt: Det här alternativet är inte lika effektivt som det första, men det är lämpligt för att gradvis tvätta bort färgämnet och stimulera hårväxten.

Tvätta färgämnet med oljor

Vegetabiliska oljor innehåller en stor mängd fettsyror. Att de kommer att hjälpa oss i förstörelsen av pigmentfärger.

Recept nummer 1 - vegetabilisk olja + animaliskt fett

Varje vegetabilisk olja, till exempel olivolja, solros eller majsolja kommer att göra. Ta ett glas smör, tillsätt 30 gram smält smör eller svamp till det och blanda noggrant. Det är också tillrådligt att tillsätta 15-30 ml brandy.

Användning:

Applicera, försiktigt gnugga, blandningen på håret och håll den i minst en timme. För att tvätta håret behöver du mycket schampo för fet hår. Efter tvättning är det lämpligt att skölja huvudet med vatten med matsked vodka eller vinäger.

Effekt: Det här förfarandet hjälper inte bara att tvätta den oönskade färgen från håret, utan också göra dem mjukare, mjukare, silkeslen. Det är inte lika effektivt som soda, men mycket säkrare och mer fördelaktigt för hår.

Recept nummer 2 - en blandning av oljor

Blanda solros, ricinus och olivolja i lika stora proportioner. Innan du applicerar, värm till en temperatur som är bekväm för huden.

Användning:

Applicera en varm blandning på håret, det är nödvändigt att mätta alla strängar längs hela längden. Efter massering av hårbotten med små cirkulära rörelser.

Vik håret i en plastfilm och en handduk och håll i 30-60 minuter. Vi tvättar med schampo för fettigt hår.

Effekt: Förfarandet förhindrar också håravfall och stärker rötterna väl.

Recept nummer 3 - smör + kräm

Ta en halv kopp vegetabilisk olja. Raffinerad olivolja, solros, vetex, jordnöts-, mandel- och kokosnötolja kommer att göra.

Blanda det med 50 ml av eventuella fuktgivare (till exempel handkräm). I stället för grädden kan du använda en krämbalsam för huvudet.

Blanda blandningen med en mixer och tillsätt 25 gram vodka, brandy, gin eller någon annan stark dryck.

Användning:

Applicera kompositionen längs hela längden av strängarna. Håll det på huvudet i 40-60 minuter. Vid tvättning av huvudet använder vi schampo för fettigt hår. Vid sista sköljningen lägg till lite vodka, ättika eller citronsaft till vattnet.

Effekt: Denna blandning används för fet hår eller i närvaro av seborré. Det tar inte bara bort oönskade toner utan normaliserar även hårets tillstånd.

kefir

Kefir har länge varit känt för sin tvätt av egenskaper, och det kan användas inte bara för ansikts- och kroppshud, men också för hår.

Recept nummer 1 - tvätta + bli av med mjäll

Du behöver fettkaka eller naturlig surmjölk med högt innehåll av grädde. Slå ett glas kefir med ett glas vegetabilisk olja och tillsätt en matsked salt. Det är viktigt att det löser sig helt.

Användning:

Vi lägger på strängarna uppvärmd blandning och lägger på förpackningen. På en timme min schampo.

Effekt: den sura miljön minskar mängden mjäll och seborrheiska processer, kommer också att stärka och främja hårväxten.

Recept nummer 2 - tvätt + håråtervinning

Vi slog en halv kopp kefir med 2 ägg, tillsätt citronsaft 1, 50 gram vodka och schampo i en mängd av 1 dos för att tvätta huvudet.

Användning:

Smörj försiktigt alla strängar med en blandning och linda ihop med plastfolie.

Denna mask kan hållas från 4 till 8 timmar per session. Tvätta av masken med ett schampo för torrt och normalt hår. Du kan upprepa proceduren dagligen.

Effekt: En kurs på 7-10 procedurer hjälper inte bara att bli av med en ful färg, men också avsevärt förbättra hårlinjen. Masken perfekt fuktar och närmar sig locken.

Andra populära hemfärgshämmare

Förutom flushing hits - soda, smör och kefir, hemma de framgångsrikt använder andra sätt att ta bort färgpigmentet från håret.

aspirin

Det hjälper i det fallet att byta hårfärg blir grönt. Detta händer vanligen vid blandning av hona och kemiska färger. Även efter sex månader kan hennafärgat hår bli grönt om du försöker lätta det med kemi.

Användning:

För att ta bort "gröna" från krullarna, blanda sex aspirintabletter och ett glas vatten, applicera på hår i 50 minuter. Därefter tvättar du huvudet flera gånger med schampo.

Effekt: Liksom alla syror är aspirin inte säkert för hår, därför, om det inte finns några önskvärda förändringar efter flera procedurer, bör du tillgripa andra medel.

Ekonomisk och tjära tvål

Ekonomisk och tjärsåp tvättar färgämnet och minskar dess intensitet. Vid frekvent tvättning är det möjligt att helt neutralisera färgen.

Användning:

Tvål måste planteras, tillsätt en sked vinäger och häll vatten. När uppvärmningen löser upp chipsen. Applicera skummet på håret och håll i 1 timme under huven. Efter tvättning av huvudet är det nödvändigt att använda en närande balm. Det rekommenderas inte att använda den här metoden ofta för torkade lockar.

Citronsaft

Citronsaft blandad med äppelmassa, honung och olivolja hjälper inte bara att tvätta färgen från håret, men har också en positiv effekt på deras tillstånd.

preparatet:

Ingredienser måste tas i en andel av 2-1-1-1 (citronsaften ska vara dubbelt så stor och kvantiteten bestäms utifrån strängarnas längd).

Applicera blandningen på håret längs hela längden. Efter 1,5-2 timmar, tvätta huvudet noggrant.

Effekt: Krullarna blir mer motståndskraftiga, starka, glänsande, mindre splittrande och mindre fallande.

Honung i sin rena form kan appliceras på håret på natten. Denna procedur är inte effektiv för att tvätta mörkfärg, men du kan ta bort oönskade nyanser från ljusbrunt och ljust hår. Det kommer också att stärka och läka krullarna. På morgonen efter ett sådant förfarande måste du tvätta håret.

Effekt: Förutom att avlägsna färg, fyller honung hår med fukt och gynnsamma ämnen. Detta är ett av de bästa och snabbaste sätten att återställa trötta, tråkiga och ohälsosamma hår.

kamomill

Brant kamilleavkok (100 g per 500 ml kokande vatten) används för att tvätta färgen från ljus och brunt hår. Krullar intensivt fuktad med buljong, som måste upprätthållas i flera timmar. För mörkt hår, tillsätt 100 ml väteperoxid till buljongen. Efter proceduren är huvudet tillräckligt för att skölja med rent rinnande vatten.

Kamilleinfusion kan användas utan begränsningar. Det ger nästan ingen allergiska reaktioner, så det kan användas även om hårbotten är mycket känslig.

kanel

Tre matskedar kanel blandas med en halv kopp hårbalm och 3 skedar honung. Det är nödvändigt att blanda blandningen väl, eftersom kanel är en brinnande substans, och dess långsiktiga effekt på huden bör inte tillåtas i sin rena form.

Applicera masken för att rengöra fuktigt hår, skydda med polyeten, linda med en handduk och lämna i 1 timme. Efter hår tvätta noggrant.

Effekt: masken hjälper inte bara till att avlägsna färg, men stimulerar även hårväxten. Krullarna blir glänsande, silkeslen och hittar en trevlig arom.

majonnäs

Majonnäs är tillrådligt att ta hemlagad. Butiken måste kombineras med vegetabilisk olja (per 200 g majonnäs 2-3 matskedar av någon vegetabilisk olja - olivolja, solros, kokosnöt, etc.).

Applicera produkten över hela hårets längd, sätt på en keps och motstå minst 3 timmar. Tvätta håret med schampo för fettigt hår.

Effekt: Det här är ett utmärkt verktyg, inte bara för tvätt, men också för hårvård. Om håret är mycket oljigt bör du bara använda hemlagad majonnäs och inte mer än en gång var 10: e dag.

Hur man återställer håret efter tvättning

Om kemikalier eller hushållsprodukter som har negativ inverkan på håret användes för att tvätta färgämnet, bör du ta en kurs med regenerativa procedurer, som näringsrika oljemaskor eller omslag.

Herbal decoctions som används för sköljning kan också effektivt återställa håret efter proceduren. Linden, nässla, hoppa, mynta, ekbark, hästslag och andra medicinska växter kommer snabbt tillbaka att skina, lysa, silkighet mot ditt hår och viktigast av allt - hälsa.

Färgfärg från hår hemma, de bästa folk- och professionella metoderna

Många tjejer är glada att ändra hårfärg, experimenterar med nyanser och färger från olika tillverkare. Men inte allt färgning ger det önskade resultatet. För att ta bort tonen, som av någon anledning inte passade ditt hår, hjälper hårborttagaren hemma. Du kan använda professionella verktyg eller hemlagade blandningar, vilket är mild inverkan. Och det är fortfarande nödvändigt att vara tålamod, eftersom det inte är en snabb uppgift att tvätta färgen och det är inte det enklaste.

Vad är en hårborttagare

Leafing genom prislistorna på skönhetssalonger, kan du se i listan över deras tjänster förfarandet för dumpning. Det är vad professionella kallar tvätt - processen att tvätta ut artificiellt pigment från färgat hår. För detta använder frisörer särskilda kemiska föreningar.

De tränger in i håraxelns struktur och förskjuter färgen. Det är nästan omöjligt att göra detta på en gång, så efter ett tag upprepas proceduren. I regel används denna metod för att lätta upp flera toner av svarta, mörka, intensivt färgade trådar.

Även efter några sessioner av tvätt kan du inte återvända din naturliga färg, men bli av med den nya nyansen. Detta är vanligtvis nödvändigt i sådana fall:

 • Kohler passade helt enkelt inte, visuellt gjorde kvinnan äldre, betonade bristen på utseende;
 • samma ton som används under en lång tid, trött. Jag vill ändra bilden
 • färgen låg ojämnt, det finns fläckar och märken på håret, eller några områden målades inte;
 • färgen verkar för ljus eller onaturlig.

I salongen kostar avkopplingstjänsten mycket: 1000-6000 rubel per besök. Hur många av dem som behövs beror på strukturen på dina lockor, färgens kvalitet, och hur länge du använde den. Ibland räcker det med 2 procedurer, och i vissa fall når antalet sessioner 5-6. Av denna anledning föredrar vissa tjejer att göra färgavlägsna med hår hemma. Dessutom är det med självständigt avlägsnande av pigmentet möjligt att använda sparsamma medel som är beredda enligt populära recept.

Varning! Istället för halshuggning kan du missfärga (lätta) håret. Förfarandet utförs också i stugan eller hemma.

Typer av hår tvättar

Enligt läkemedlets sammansättning och intensiteten av dess påverkan på håret är avkoppling:

 1. Deep. Lättar håret med 3-4 toner i ett förfarande. Denna effekt beror på användningen av starka medel med ammoniak, väteperoxid. Rekommenderas för att tvätta mörka toner och endast i salongförhållanden.
 2. Yta. Sura medel används för att tvätta pigmentet. De tränger inte för djupt in i hårskalens struktur och anses vara skonsamma (innehåller inte ammoniak, väteperoxid). Håret lyser med 1-2 toner. Ofta är frikoppling används för att korrigera en alltför mättad mörk nyans.
 3. Natural. Om du inte vet hur man tar bort färgen från håret hemma och skadar inte låsen - det här sättet är för dig. Kompositioner för sådana tvättmedel framställs på basis av naturliga oljor, fermenterade mjölkdrycker, läsk, aspirin, citron, tvål, honung och andra praktiskt säkra komponenter. Begränsningar inkluderar förekomsten av allergi mot huvudkomponenterna i hushållsblandningar (citrusfrukter eller biprodukter), liksom egenskaper hos hårtypen. Vissa ingredienser torra lockar, så recepten med dem rekommenderas endast till ägare av feta trådar. Även om utbudet av folkmetoder är så brett att du alltid kan välja själv ett ofarligt alternativ till professionella tvättar.

Bristen på naturlig avkapning är en färgförändring med 0,5-1 ton. Effekten av kemikalier kommer inte att vara.

Ofta ersätter tillverkare av professionella färgavvisare aggressiv ammoniak eller väteperoxid med mjuka komponenter. Dessa inkluderar naturliga ingredienser (sojaxtrakt, vetex), fruktsyror. I form av frigöring finns emulsioner, pulver samt hela uppsättningar bestående av 2-3 flaskor med vätskor.

Ansökningsregler och tips

 1. Droger som hjälper till att tvätta färgen från håret hemma ska fördelas över de torra strängarna.
 2. Medel för avkoppling påverkar endast målade krullar. Recensioner av några tjejer innehåller ett nyfiken faktum: Om tvätten faller på naturligt hår (ofta på återvunna rötter), ändras inte deras färg.
 3. Även professionella produkter är maktfria mot de naturliga färgämnena av henna och basma. Ett ordentligt resultat garanteras inte i stugan.
 4. Under förfarandet använd kokt eller filtrerat vatten. Det är bättre att vägra flöda.
 5. Om receptet innehåller ägg eller sura mjölkdrycker, föredra hemlagade, snarare än butiksbaserade produkter.
 6. Sprid vätskeblandningen med en svamp, tjock - med en pensel.
 7. För att förbättra effekten efter applicering av tvätten, wrap huvudet med polyeten och sedan med en handduk.
 8. Följ strikt instruktionerna från tillverkaren. Håll inte drogen på håret längre än rekommenderat.
 9. Tvätta håret med schampo tills vattnet är helt klart.
 10. Efter proceduren, försök inte torka krullarna med en hårtork.
 11. Under proceduren, var noga med att bära handskar och skydda dina kläder med en gammal badrock eller hårklädsel.
 12. Återanvändning av en potent professionell decoupler rekommenderas om 2-3 månader.
 13. Hembakade blandningar kan appliceras på krullarna inte mer än två gånger i veckan.
 14. Syraberedningar kontraindiceras till skadat, svagt hår, såväl som naturliga formuleringar med soda, senap, citronsaft och peroxid. I detta fall lämpar sig olika oljor, honung, kefir.
 15. Det svåraste att tvätta bort den svarta färgen och måla rödaktiga nyanser.
 16. Planera en ny färgning endast 2-3 veckor efter den sista avkapningssessionen. Efter vilken tid du kan färga håret efter tvätt kan du läsa på vår hemsida.

Rådet. Omedelbart efter att du har torkat färgen från ditt hår hemma, applicera en mask eller balsam på de våta strängarna.

Hur man gör hemma

Välj en produkt före avkoppling eller blekning. Om det här är en professionell produkt, testa det och se till att det inte orsakar allergier. Vid hushållskompositionen, använd en nyberedd tvätt.

Folkmekanismer

En av de mest populära recepten innefattar användningen av fermenterade mjölkdrycker: kefir, yoghurt, naturlig yoghurt.

Sprid produkten med en hög procentandel av fett i alla lock, sätt på en plastlock och varma sedan med en handduk. Efter 1,5-2 timmar, skölj genom att surgöra vattnet med färsk citronsaft.

För torrt hår kan du lägga en matsked av någon vegetabilisk olja till den fermenterade mjölkblandningen, för fet mat - samma mängd senap.

För att förbättra effekterna av naturlig tvätt, använd en mer komplex komposition baserad på kefir:

 • kombinera en liter lite varm, fettdryck med två matskedar läsk
 • tillsätt 50 gram vodka av hög kvalitet eller 0,5 koppar olivolja;
 • lägg på håret, linda det
 • tvätta efter 1,5 timmar.

Recept kefir-ägg tvätt hårfärg hemma:

 • Ta 0,5 liter jäst mjölkprodukt och 10 ml olivolja;
 • hammare i kycklingägg
 • salta blandningen. Det tar 10 gram hav eller vanligt salt;
 • Sprid kompositionen i ditt hår, värm huvudet i 40 minuter.

Om du har gott om ledigt tid, prova det här verktyget:

 • kombinera 0,3 liter kefir med 40 gram gelatin;
 • lämna för att svälla efter blandning;
 • Efter 20 minuter, värm upp lite. I det här fallet är det bekvämt att använda en mikrovågsugn;
 • Applicera på håret och lämna i 3-5 timmar efter omslaget.

Blandningen, som måste hållas på krullarna i 4-8 timmar, bereds enligt detta recept:

 • 0,5 koppar jäst mjölkprodukt, blanda med två rå kycklingägg;
 • Häll saften av 1 citron och 1/4 kopp vodka;
 • lägg till 2 matskedar mjuk schampo.

Rådet. Om du inte gillar den fermenterade mjölkluften på ditt hår, lägg till några droppar av din favoritolja till någon mask.

Naturlig honung är också ett effektivt botemedel mot hemförfall och förstärkta strängar. Du kan lätt värma upp det i ett vattenbad och applicera det på håret, som tidigare tvättats med läsklösning (2 teskedar per 1 liter varmt vatten).

Det är bäst att göra en sådan omslag på natten, förpackade säkert huvudet med plast och en handduk. På morgonen tvätta av rester av den söta produkten.

Kanel går bra med honung, och inte bara i matlagning, men också i hårvård. Masken med en behaglig lukt sakta, men mildnar lätt krullarna. Förbered det så här:

 • kombinera honung och kanel i lika delar (brukar ta 30 gram);
 • för feta trådar tillsätt kycklingprotein för torrgul
 • Vrid blandningen till en homogen uppslamning och lägg på håret i 2 timmar. Uppvärmning krävs.

Detaljer om hårbelysning med honung finns på vår hemsida.

Fans av en hälsosam livsstil är osannolikt att hålla majonnäs hemma. Mögeläsan är dock idealisk för att tvätta färg eftersom den innehåller olja, ägg och en naturlig klarare - ättiksyra eller citronsyra. Det blir väldigt bra om du gör såsen själv. I det här fallet kommer det inte att innehålla skadliga tillsatser. För att fälla hemma, distribuera bara den feta produkten på hårets huvud och linda den i 3 timmar. Minus tvätt med majonnäs (som kefir och honung) - effekten visas inte omedelbart, men efter 2-4 veckor efter det att maskerna började.

För att försiktigt ljusa håret kan du blanda i lika delar majonnäs med kefir. Kompositionens exponeringstid på strängarna är 60 minuter.

Ägare av fettkrullor rekommenderas att tvätta färg med läsk. Förbered detta verktyg enligt följande:

 • 2 tsk pulver omrörs i ett halvt glas varmt vatten;
 • smörja med läskblandningsträngar från rot till spets;
 • värm huvudet i 30 minuter, skölj det sedan.

Det finns också en annan andel: 10 matskedar soda per kopp varmt vatten (200 ml). Du kan lägga till 1 tesked salt. Exponeringstid gruel på inslagna lockar - en halvtimme.

Vitamin C, som finns i tabletter av askorbinsyra, citron, bryter också ner färgämnet. Ta 1 stor citrus utan en skal och hugga den. Sprid på håret, linda ihop. Efter en halvtimme, tvätta och skölj krullar med burkolja i ytterligare 15 minuter.

Om du använder askorbintabletter för att tvätta, mala 20 tabletter i pulver, sätt det till ett halvt glas schampo och applicera på trådarna i högst 5 minuter. Upprepa tre gånger i veckan.

Ett effektivt sätt är att tvätta hårfärgen hemma med hjälp av vegetabiliska oljor. Vilken som helst lämplig: solros, castor, sesam, linfrö, oliv, burdock. Värm erforderlig mängd i ett vattenbad och fördela locken.

Wrap och lämna minst en timme (bättre, naturligtvis, på natten). Du kan tillsätta 20 gram annat fett (margarin, smör) till ett glas oljebaserad bas, smälta det och använd blandningen på samma sätt som andra föreningar.

Verktyget blir ännu effektivare om du häller brandy eller torkar vitt vin i det: för varje 5 delar av oljan 1 andel alkoholhaltig dryck.

Dessutom, att ta bort färgen från håret hemma hjälper dessa recept:

 1. För förtydligande för mättad mörk färg lämplig Coca-Cola. Dampa håret och lämna i 20 minuter. Skölj av med varmt vatten.
 2. Om du inte är rädd för att torka trådar, använd tvål (eller tjära). Skölj flera gånger och skölj sedan tvättmedlet bort från huvudet. Slutligen applicera en mask och en balsam på håret.
 3. I det fall där trådarna har fått en ful grön nyans, kommer aspirin att hjälpa. Lös 5 tabletter i ett halvt glas varmt vatten och fukt håret med en lösning. Värm upp och tvätta av efter en timme.
 4. Precis som majonnäs, kan du sätta senap på ditt hår. Det är sant att det är mycket torra lockar.
 5. Diskmedel som används som vanligt schampo anses vara mycket aggressivt. Det kommer att tvätta det svarta pigmentet, men kommer att göra strängarna torra, hårda.
 6. Det finns populära recept och kompositioner med väteperoxid. Till exempel kombinera 6 droppar av ett 20% koncentrat med samma mängd ammoniak, tillsätt 2 teskedar grön lera. Håll på ett hårhår inte längre än 5-10 minuter.

Rådet. Att ta bort färg från hår hemma blir snabbare om du regelbundet sköljer huvudet med vatten med citron eller kamilleavkokning.

Professionella tvättar

För att bli av med oönskade pigment på trådarna kan du inte tillgripa tvättning och missfärgning. För detta finns speciella preparat, varav supra och blonddoran är särskilt populära. De tillverkas av olika tillverkare, så innan du använder det här verktyget, läs instruktionerna för det.

Hemma används vanligtvis den följande algoritmen för att tvätta ut det svarta färgschemat:

 • Blanda det valda pulvret med 3% väteperoxid. Andel - 1: 1;
 • sätta på krullar, förpackade dem i folie;
 • håll inte längre än en halvtimme;
 • tvätta av med schampo.

Du kan också lägga till schampo för att bleka pulver. Blondoran blandas med råd på temat forum, blandas med vanligt huvudvatten och vatten i lika stora proportioner (30 gram av varje komponent). Håll på huvudet i högst 15 minuter, tvätta av.

Supra kan kombineras med schampo i ett förhållande 1: 1. Det är något annorlunda recept:

 • 1 andel av ovanstående
 • för samma mängd vatten och schampo;
 • 2 delar av oxidationsmedel (1,5% koncentration). Applicera, skölj efter 10-15 minuter.

Om du fortfarande bestämmer dig för att inte föredra självtillverkade recept, men till en professionell hårborttagare, var uppmärksam på sådana produkter som förtjänar bra recensioner:

 1. Ammoniakfri emulsion Färg OFF-produktion Estel. I paketet hittar du 3 flaskor. För att använda dem korrekt, följ instruktionerna tydligt.
 2. PowderL'Oreal Efassor. Den kan spädas med vatten (för vanlig tvätt) eller kombineras med en oxid (för djup provtagning).
 3. Backtrack av PAUL MITCHELL. Som en uppsättning från Estelle består av 3 olika medel.
 4. Hair Light Remake Color Corrector från HAIR COMPANY. Innehåller inte aggressiva komponenter (peroxid, ammoniak). Det spolas ut färgen på grund av innehållet av fruktsyror.
 5. Decoxon 2-fasens tvåfasskorrektor och Kapus-märket RevoLotion-lotion med samma effekt. De hjälper till med att korrigera färgfel genom att försiktigt arbeta på trådarna.

En viktig nyans! Ju mindre tid passerar efter att ha målat krullarna, desto mer märkbar blir resultatet.

Vårdfunktioner

Radikal remover med aggressiva professionella preparat, blekning hemma med väteperoxid, supra eller blond givare leder ofta till försämring av hårets tillstånd. Håret kan bli överdroget, skört, börjar falla ut intensivt. De slutar att skina, få en dim nyans. Alla dessa negativa förändringar i curls är märkbara även med blotta ögat.

Att stödja strängarna efter tvätten hjälper till med vård:

 • Använd schampon som rengör håret och hårbotten smidigt. Observera: sulfater bidrar till snabb utlakning av artificiellt pigment, men försvagar håret;
 • öva regelbunden användning av närande, fuktgivande, regenererande medel (masker, balm, balsam, serum);
 • Tvätta inte håret med varmt vatten. I slutet sköljer du alltid det kallt genom att lägga till ättika eller örtte.
 • åtminstone tillfälligt avlägsna håret, krulljärn, järn, för hårt gummi, hårnålar och kamar av metall;
 • Kamma inte de våta krökarna och gå till sängs först efter att håret har torkat helt.
 • i soligt väder, bära en hatt, i poolen - en badmössa. Sol och klor är skadliga för något hår och speciellt försvagas;
 • gör hemlagade masker baserade på kefir, ägg, bröd, jäst. Frekvens - 1-2 gånger i veckan;
 • systematiskt trimmer tips, smörj dem med speciella antisektionsmedel;
 • Om möjligt, gå igenom en rad reparationsåtgärder i kabinen. Efter tvättning och färgning är laminering, enrobing, screening, keratisering och andra förfaranden lämpliga för försvagade strängar.

Varning! Även några hemmetoder (läsk, tvättmedel) kan torka håret, göra det svårt. Försumma inte rekommendationerna för användning av vissa hemrecept som tar hänsyn till de olika typerna av lockar.

Tvätt hårfärg hemma är ett extremt mått som inte får missbrukas. Många tjejer är överens om att det är bättre att använda alternativa metoder än att avslöja hårets huvud till ett sådant test.

Att dela upp för att spara situationen hjälper dig att markera eller färglägga. De används för en gradvis utgång från alltför mörk färg och förtydligande.

Den radikala metoden är kort skärning och växande lockar av en naturlig nyans. Och verkligen ganska extravagant sätt - bär en peruk.

Om du väljer en naturlig tvättning enligt hemlagade recept, var vänlig tålamod. Resultatet kommer inte att vara omedelbart uppenbart, och du kommer fortfarande inte att uppnå salongeffekten. För att inte rusa på jakt efter ett medel för hämtning efter exponering, tänk på allt i förväg.

Färga håret i nyanser som passar din färgtyp. Och för experiment, ta tillfälliga färgämnen: schampon, tintsalmer, sprayer, mousses och andra. De kommer att tvätta sig ut ur håret för några shampooing-förfaranden.

Hur man inte gör ett misstag vid valet av nyans och färg för håret när man färgar:

Användbara videoklipp

Tryggt ljusgörande hår hemma.Nästa Artikel
Balding män i pannan