tvätta eller ljusa


God eftermiddag hittade jag inte Temko som passar mig, jag skyndar mig att fråga. Jag bestämde mig för att gå från 4 till 6 ton. Befälhavaren säger att i mitt fall är det bättre att inte tvätta bort, eftersom bas 8 behövs någonstans i ton och omedelbart tänds under folien (välj från två onda, för att ens det kommer helt att döda håret). Tja, det är klart då att färga. Jag är en amatör i det här ämnet, hjälp, tack. Klar för offret, men vid roten för att förlora långt hår är inte redo.
Bara om det aktuella fotot.

Laura, mästaren berättade för dig allting... Och du kommer inte att döda ditt hår - precis där. Ingen är skallig än. Tja, de kommer att bli torrare - du kommer att ta bättre hand om dig. Tja korta lite. Jo det är det.

Victoria, det är ingen mening att tvätta bort färgen, och det är bättre att omedelbart blinka missfärgningen? På något sätt, efter dina svar på forumet antog jag att hon först skulle göra tvätten.

Laura, ja, det är naturligtvis önskvärt att tvätta ett par gånger - en väldigt mörk bas. Men bara några mästare gör missfärgning genast. Det finns olika metoder för var och en. Bokstavligen självklart, tvätta av och klargöra sedan. Men du motstår inte särskilt - vill inte tvätta, gör det inte. Kanske tycker hon inte om att arbeta med borttagaren, eller på något sätt senare är det svårt för henne att ta fram önskad färg. Detta händer också

Jag gjorde en gång en tvätt. Det verkar inte dåligt hänt. Men ljusfärgen tog mycket mörkare och var tvungen att lysa ändå.

Laura, och tvärtom, jag vill ha en sådan färg som du har nu, snälla berätta vad färg färg och vilken ton du målade?

Elena, och under en lång tid jag målade Igor 4-63. Det passar i princip färg, men jag ville bli lättare i 6: e tonen, det blev mycket mörkt, tyvärr var pigmentet ordentligt igensatt.

och hej igen))) Victoria, jag skyndar mig att rapportera resultatet, lite inte det jag ville ha, men jag är glad att det inte är svart. Så, jag blev "tvungen bort" 2 gånger (mästarna övertygade), sedan tändes de upp, en ljusröd bas visade sig, mästarna var övertygade om att det var mörkt, men fortfarande påförde "Igor", ton 6-12. Och här är resultatet (jag ber om ursäkt för kvaliteten) - färgen är intressant, ojämn, spelar.

2 veckor förflutit, färgen bleknade, Igo påfölls igen, ton 6-12 på 3% oxid. Färgen visade sig vara mörkare, åter intressant, det är svårt att förmedla bilden, men vad hände: (foto i dagsljus)

(och foto på artificiell):

färgen spelar så mycket att jag inte förstår vad som är mer - rött eller guld, det är naturligtvis aska, färgen på rötterna är mycket mörkare. Victoria, ge råd. Befälhavaren säger att ytterligare 6% oxid bör appliceras på rötterna, 3% för längden, och det är också bättre att måla enligt formeln - 7,1 + 7 cm blå + 2 cm violett + 5 cm grön (60 g färg). Inte att säga att jag var ansträngd av en sådan sort på mitt huvud, men jag skulle vilja bli kallare))) Tack.

Laura, god eftermiddag. Du har verkligen väldigt vacker nötskugga visad - naturlig och iriserande. Din mästare har rätt - det är ganska möjligt att använda 6% oxid för bättre färgkorrigering och hållbarhet, och hon valde också rättare för dig, med hänsyn till all din ebb, för att de inte blir så varma.

Längden kan ta oxiden och sänka, för att inte mörkna mycket och samtidigt bibehålla likformighet av nyans.

Tack, Victoria, jag läste din artikel om Mikston och jag tvivlade på den rätta proportionen: 7 rader 8 cm Mikston (60 gram färg) - det här är alla rättare?

Det visar sig att mästaren ger mig totalt så mycket som 14 cm av Mikston. Hjälp mig i matte)

Laura, ja, jag har skrivit i genomsnitt men lägger till annorlunda. Du ger mästarnas uppgifter som du knappast kan tänka dig, som regel. Och sedan har du långt hår - kanske du behöver 2 rör av färg, respektive, och en blandning mer. Vad förvirrar dig - att du blir färgen på grön eller något. Bli inte - det är helt olika pigment.

Victoria, du läste mina tankar direkt om Zelenka))))) tack, vi ska försöka.

10 augusti 2014

God eftermiddag, Victoria. Tvingas att åter adressera problemet, men nu när det gäller färgning av rötterna. Det finns inget problem med huvudlängden, den färg som behövs korrigeras med formeln 6.12 + 8.11 + korrigatorer på 3% oxid. Det tvättas bort, naturligtvis snabbt, rödhåran visas, men färgen som helhet är väldigt bra, den spelar.

Så är problemet som följer: de återvunna rötterna färgades med 6,12 + 6% oxid, en rödhåriga stativ. Innan det försökte vi måla dem på samma sätt som längden på 3% oxid - mycket mörk - 4-5, förmodligen en ton men utan RYZHINA. Jag vill inte ha mörkare, eftersom i första hand alla väsen gick till att gå från 4 till 6 toner.

Hur är det? Tack på förhand.

i naturligt ljus:

10 augusti 2014

Laura, god kväll. Tja, i allmänhet kan rötterna försöka måla på 9% - de har bara inte tillräckligt med förklaring jämfört med längden. Oroa dig inte - ofta tas mer oxid på rötterna, eftersom naturligt hår alltid är mörkare, och i ditt fall kan även 8: e raden inte lyfta dem till önskad nivå.

När det gäller LÄNGDEN, för att göra pigmentet mer stabilt, rekommenderar jag att du byter färgning med 6% och 3% - på så sätt blir hållbarheten längre och du kommer inte att överbelasta håret mycket.

Men för att vara ärlig, har du rak, som speciellt färgat hår i nyanser som passerar halvtoner - jag tyckte verkligen om det i något ljus. Och hårkvaliteten är väldigt bra - så smidig och snyggad - rakt hår till håret.

Oroa dig inte för mycket om ökningen av oxid - på 6: e och 8: e raden är det ingen skada för håret, förutom ytterligare hållbarhet. Bara i andra fall, befälhavaren eller förljus lite hår och färgämne, eller tillsätt ett tändpulver i färgen, och procentandelen oxidant tar en låg. Men dessa metoder torkar håret mer, särskilt den med pulver.

Vad är bättre: Tvättning eller missfärgning, expertråd

Inte alla tjejer efter färgningsförfarandet är nöjda med den erhållna effekten. Resultatet kan vara mycket nedslående om den förvärvade färgen helt enkelt inte går in i ansiktet eller på grund av bristande överensstämmelse med tekniken såg obehagliga fläckar på krullarna. Kanske en annan situation: ägaren till det mörka håret är ganska trött på det svarta pigmentet, och hon är inställd på blekmedel i venetian eller Kalifornien, vilket ser mer harmoniskt på ljusbrunt hår. I det här fallet rekommenderar frisörsexperter att göra en tvättning eller missfärgning, och vilken bättre väg du kommer att lära av från vår artikel.

Tvättning och blekning: egenskaper hos förfarandena

Tvättfärg innebär användning av speciella kemikalier som bryter ner främmande pigmentmolekyler. Efter applicering av komplexa medel (katalysator, reduktionsmedel och neutraliserare) utför salongindustrins mästare extraktionen av splittat pigment genom att shampooa sina huvuden med en djup inverkan, varvid klor och metaller avlägsnas. Om du följer tekniken som rekommenderas av tillverkaren kan du eliminera den felaktiga färgen samtidigt.

Missfärgning är förfarandet för att avlägsna inte bara artificiell, men också naturligt pigment. Det utförs med hjälp av syrgasmedel (3-12%), vilket förstör krullarnas struktur. Om du tillgriper denna variant av färgbyte kan du bli en blondin med en brinnande brunett.

Så skiljer sig en tvätt från en missfärgning?

Utmärkande egenskaper:

 • medel för avfallsbehandling (tvättning) eliminerar endast artificiellt pigment och klarare - och färgämne och naturlig färg;
 • professionella missfärgningsemulsioner innehåller inte perohydrol och ammoniak, och det syrande medlet är väteperoxid;
 • Efter lättnad kan en obehaglig uttalad gul nyans uppträda, användningen av suspensioner för att tvätta färgen brinner inte ut krullarna (du kanske märker en lätt koppar eller rödaktig nyans);
 • I regel utförs fällning i ett förfarande, och blekning av för mörkt hår till blond färg utförs i flera tillvägagångssätt, och ingen mästare kan garantera ett 100% resultat;
 • tvätten är mindre aggressiv än missfärgning.

Båda förfarandena kan utföras i stugan eller utföras hemma. Det viktigaste är att välja rätt ljusmedel eller speciella medel för avkoppling.

Det bör noteras att kosmetika för korrigeringen inte är lika aktiv som brighteners. Men den ena och andra färgkonverteringstekniken påverkar håret negativt. Därför, före och efter proceduren rekommenderas att man använder sköljmedel och regenererande masker.

En viktig punkt! Tvättning på naturliga pigment fungerar inte. Om ditt hår är förfärligt med henna eller basma, är det osannolikt att pigmentet kommer ut (även om du kan försöka!).

Syftet med

Båda procedurerna utförs för att ändra färgen. Tvättningen syftar till att eliminera endast färgpigmentet på grund av syror, och missfärgningen tvättar ut både det kosmetiska och det naturliga pigmentet på grund av alkali.

Därför når du halshuggning når du din naturliga färg. Vid blekning lyser du basfärgen med 2-8 toner, beroende på typen av oxigen.

Det bör noteras att effekten efter avstängning inte kan märkas. Du satt i flera timmar, och färgen ändras i riktning mot en ton.

Så tvätta eller bleka?

Vill du vända från en brunett till en blondin, är det bäst att bleka håret, vilket i 1-2 procedurer hjälper till att uppnå önskat resultat.

Det är nödvändigt att välja rätt oxygenator. Till exempel, om du har mörkt och hårt hår, få en brightener 9-12%. För brunhåriga spädbarn, rekommenderar vi att du tar en brightener på 6% och för en blondhårig - 3%.

Om du vill få din naturliga färg, som var före målning, väljer du definitivt avkoppling - en mer mild färgkorrigering.

Kostnad för

Avstängning i kabinen kostar dig 1200-3000 rubel, beroende på längden på strängarna, mästarens professionalism och valet av kemiska reagenser. Genomföra proceduren hemma kan vara mycket enkelt och billigare. Till exempel kostar en uppsättning från Estelle Color Off cirka 350 rubel, en emulsion av Hair Light Remake Color från Hair Company - 550 rubel.

Dessa verktyg behöver hämta speciella schampon för djuprengöring. Prisintervallet är 200-1200 rubel beroende på tillverkarens märke. Brand L'Oreal erbjuder kvinnor en speciell ljuskräm för att tvätta färgen med 2 toner för 1 procedur - Eclair Clair Creme, som kostar 900 rubel.

Blekning kostar dig mycket mer. Kostnaden påverkas av:

 • Den valda tekniken (om du gör partiell markering, lägger du ut ibland mindre pengar än när du lätta hela huvudet);
 • hårlängd;
 • professionellt verktyg;
 • Salongens prestige eller mästarens nivå av professionalism (om du kallar frisören till huset).

Blond kostnad - 2500-9000 rubel.

Hemma kommer inköp av professionellt pulver eller pulver att kosta dig 700-950 rubel, med hänsyn tagen till tillverkarens varumärke. En standardoxiderare kostar 250-350 rubel.

Behöver veta! I salonpriserna anges proceduren beroende på hårets längd. Till exempel, om du vill göra en tvättning hemma, på grund av den korta frisyren, kan du förbli ett medel för avtagning och mycket schampo. När man vänder sig till salongen eller ringer till mästaren i huset, kan betalning för tjänster vara lika med kostnaden för den förvärvade uppsättningen professionell kosmetika.

Hur man tränar hemma

Båda förfarandena kan göras hemma. Det enda du behöver är att känna till tekniken och köpa professionell kosmetika.

Färgtvätt

Om du vill tvätta dig själv, köp sedan kemikalierna i satsen. Glöm inte att få djupverkande schampo. Med hjälp av emulsionsfärgborttagaren från Estelle Color Off som exempel kan du överväga hur du använder en depigmenter korrekt.

Applikationsteknik:

 1. I ett glas eller en keramisk behållare kombineras reduktionsmedlet och katalysatorn i lika stora proportioner.
 2. Den utspädda produkten appliceras på krullarna och drar tillbaka några centimeter från rötterna (för att inte skada hårbotten). Täck håret med en plastlock och linda i en handduk.
 3. Exponeringstid är ca 20 minuter.
 4. Efter exponeringstiden tvättas krullarna under varmt vatten i 5 minuter.
 5. Nu rekommenderar tillverkaren att använda ett djupverkande schampo, vilket hjälper till att tvätta de förstörda partiklarna.
 6. Ta bort håret och torka det på ett naturligt sätt.

Som en del av satsen från Estelle finns det en speciell neutraliserare som gör det möjligt för dig att säkerställa hur mycket krullarna har ljusnat under processen. Suspensionen appliceras på en sträng i testläget. Om du inte är nöjd med resultatet, utförs överföringen igen.

Glöm inte att neutralisera det behandlade håret. Det är nödvändigt för att göra kvarvarande kemiska partiklar inaktiva. Särskilt relevant i fallet då du kommer att utföra färgning. Om du inte tar bort aktivatorn i tid, kan det efterföljande pigmentet kollapsa och du får en oväntad färg.

För mer information om hur man tvättar hemma, rekommenderar vi att du läser på vår hemsida.

Vi lätta krullarna

När du väl har valt rättklararen, guidad av vårt råd, inspekterar du håret. Färgen på den kan vara ojämn, till exempel målarna på templet och på kronan är målade bättre (mer intensiv färg). Då bör blekningen utföras, från denna zon. I de flesta fall, med förbehåll för tekniken från tidigare färgning, börja applicera kompositionen till nackområdet, gradvis rör sig uppåt mot toppen av huvudet.

Teknik för mörkt hår:

 1. Kombinera pulvret med 9% oxid i den mängd som anges av tillverkaren (som regel 1 till 2 eller 1 till 1).
 2. Steg tillbaka ett par centimeter från rötterna och jämnt fördela kompositionen över hela ytan av håret. Var noga med att måla trådarna, annars får du oönskade mörka fläckar på grund av präglingen.
 3. Vänta 5-10 minuter och använd sedan suspensionen till rötterna.
 4. Lämna klararen i 30-40 minuter.
 5. Skölj kompositionen under varmt vatten, med början på de områden som var de första som blev missfärgade.
 6. Använd shampoo och balsam som kommer i satsen.

Yrkesråd. När du använder kompositionen, välj små strängar, 1,5 cm tjocka. Försök smarta så snabbt som möjligt för att uppnå en jämn missfärgning. Blanda kompositionen i små portioner (30-40 gram), eftersom den snabbt oxideras i tanken.

Således är båda förfarandena ganska komplicerade, men missfärgning är ett mer ansvarsfullt företag. Underlåtenhet att följa blondineringstekniken kan leda till katastrofala resultat: du blir inte bara "blond" utan också skadar håret hårt.

Fördelar och nackdelar

Tvätta eller missfärgning: vilket är bättre? Om du är nöjd med den naturliga hårfärgen är det bäst att göra tvätten, eftersom det är mycket säkrare.

Fördelarna med tvättning:

 • mindre aggressiv än missfärgning;
 • bättre applicerat på locken på grund av den krämiga konsistensen;
 • utförs snabbare än missfärgning (såvida inte du självklart måste utföra flera procedurer samtidigt).

Nackdelarna inkluderar behovet att återprocedurera i fallet när du har för mörkt hår. Dessutom är kvinnor inte alltid nöjda med resultatet.

Fördelar med blekning:

 • verkar snabbare än färgkorrigatorer på grund av alkaliska komponenter;
 • låter dig tända håret på en gång i flera toner;
 • ger dig möjlighet att bli en blondin.

Bland bristerna kan identifieras:

 • aggressiv påverkan på håret och skador på krullarna;
 • obehaglig yellowness eller redhead, vilket indikerar hår utbrändhet;
 • oregelbundenhet av förtydligande (om grundläggande regler för missfärgning inte följs).

Behöver veta! Efter båda procedurerna kan du märka uttömningen och gallringen av krullarna. Detta beror på eliminering av fyllmedel - pigmentet. Så fort du börjar reparera maskerna och toning kommer du omedelbart att känna hur håren fyller sig och får samma tjocklek genom att fylla hålen.

Viktiga tips och tips om vård

tips:

 1. Några dagar före blonding eller avkoppling, gör en regenererande mask. Efter procedurerna visas det också. Försök att göra en mask med egna händer, baserad på frukt, burdock eller olivolja, honung, äggula eller kefir.
 2. Vid applicering av kemiska reagenser vid avkapning, försök undvika kontakt med hårbotten. När man klargör krullarna är det bättre att välja speciella - sparsamma färgtekniker, till exempel Kalifornien eller venetiansk markering, vilket ger indryckning från rötterna. Om du fortfarande väljer fullständig missfärgning av trådarna, ska kemikalien i området vid hårväxten appliceras 10-15 minuter senare.
 3. Du kan minska exponeringstiden något genom att torka håret med en hårtork eller förpacka dem i en plastpåse och förpacka dem i en handduk.
 4. Applicera på torrt eller vått hår, med fokus på tillverkarens instruktioner. I regel är det inte nödvändigt att tvätta håret några dagar före förfarandet vid blekning. Fettet som utsöndras från de subkutana körtlarna kommer noga att omsluta varje hår, vilket skapar ett särskilt skydd mot de aggressiva effekterna av perohydrol.
 5. Efter missfärgning rekommenderar experter i en röst toning att fylla i de tomma areorna i varje hår med pigment. Välj pärla eller asy nyanser, samt en nyans med en gul effekt.
 6. Du behöver inte försöka omedelbart ta ut färgen. Sträck av strippningsproceduren 3 gånger. Tack vare detta kan du rädda lockar och rädda dem från stark stress.

Glöm inte att både tvätt och blekning under alla omständigheter skadar håret (det senare förfarandet förstås naturligtvis i större utsträckning). Därför är det utan särskild vård nödvändigt.

Experter rekommenderar:

 • en gång i veckan för att göra en reducerande mask;
 • Efter shampooing, använd balsam balsam för att göra håret glans och justera vattenbalansen.
 • åtminstone en gång i månaden för att återställa krullarna med vitaminer, serum, keratinkocktails och lipider;
 • utesluta mekaniska skador (borsta inte ditt våta hår, torka inte dem med gnidningsrörelser på handduken, skruva noga på locken med början från tipsen);
 • skydda ditt hår från UV-strålar (ha på sig en hatt när du är i solen) och tvätta inte huvudet med klorerat vatten;
 • skjuvskuren ändar, vilket ger ett välskämt utseende till din frisyr;
 • försök curl torkat efter att ha tvättats på ett naturligt sätt (om du inte kan utan hårtork, använd kall luft och rikta hårtorken från topp till botten);

Kom ihåg att om du avtar, kan du måla efter en timme. När blekning rekommenderas att vänta en dag eller två, och bara då tona håret. Nästa målningsprocess är tillåten först efter 3 månader.

Så färgkorrigering eller missfärgning? Svaret är enkelt: om du vill komma till en naturlig färg eller kommer att bli randig, skölj bara håret. Du vill förändras drastiskt, vända från en brunett till en blondin, välj ljuskronor.

För att lätta håret kan du använda folkmedicinska lösningar, lära dig mer om dem från våra artiklar:

Dekapitera, blonda och lätta hår

Dekapitation är en professionell term för att ta bort en kosmetisk färg från ett hår, i enkla termer - "tvätt".

Vi använder tvätten när vi t.ex. vill bli av med oönskade nyanser, vilket var resultatet av misslyckad färgning. Tyvärr händer detta inte bara hemma utan också i stugan.

Fall från övning:

På något sätt kom en tjej till salongen. Flickans önskan var att bli en kall (aska) blondin. Det enda som färgistens herre inte tog hänsyn till är den enkla regeln om färgämnen.

På huvudet finns gul hårfärg (efter blonding) + askblondin (basen av alla asy nyanser är blått pigment) = grönt.

Denna situation är inte ovanlig. Våra långvariga blondiner vill inte få gul, lila, vinröd eller grön nyanser på håret till följd av färgning. Om något liknande har hänt, kommer en tvätt hjälpa till att rädda situationen.

Det finns olika typer av tvättar.

Naturliga tvättar - utan kemiska föroreningar. De kan användas hemma.

Naturliga tvättar inkluderar:

 • oljor (burdock, mandel, ricinus, oliv) - det är önskvärt att applicera hett på håret, förvärmning
 • sura mjölkprodukter (kefir, yoghurt);
 • tvätt tvål, eftersom den innehåller alkali;
 • alkoholhaltiga drycker (öl, brandy);
 • Aspirinlösning i andelen 5 tabletter per 200 ml vatten.

Syra tvättar - ytlig verkan. Sådana tvättar tar som regel bort den kosmetiska nyansen utan att påverka hårets naturliga pigment.

Blekningsprodukter - djup handling. Låt oss döma mer detaljerat om den senare.

Blekmedel kan tjäna olika syften.

Avlägsna nyansen - tvätten fungerar på blondiner, när den oönskade skuggan inte skiljer sig mycket från den tidigare färgen, som de säger, lite överarbetad.

 • pulver (helst vit) - 30 g;
 • varmt vatten - 60 g;
 • schampo - 10 g.

Blanda alla tills det är smidigt. Snabbt fördela kompositionen av vått hår. Emulgera 5-10 min. Vi tvättar bort.

Remover som kan lysa mörkt (svart) hår i orange färg.

 • pulver - 30 g;
 • oxidant 6% eller 9% - 30 g;
 • vatten - 60 g;
 • schampo - 5-10 g.

Blanda alla tills de är mjuka och applicera på håret i 20 minuter. Därefter styr vi processen visuellt. Vi tvättar bort.

Den tredubbla borttagaren är en remover som kan appliceras upp till tre gånger i taget. Den tredubbla borttagaren används när hårgiftning har inträffat (färg till färg och så småningom smuts), eller för att få en renare färg utan sidoskärmar. I den trippla tvätten behöver du använda pulver. Pulver kan inte användas.

 • pulver - 20 g;
 • oxidant 3% - 20 g;
 • vatten - 20 g;
 • schampo - högst 10 g.

Blanda alla tills de är mjuka och applicera på håret.

 • pulver - 30 g;
 • oxidant 6% - 60 g
  eller
 • pulver - 30 g;
 • oxidant 6% - 45 g

Blanda alla tills de är mjuka och applicera på håret.

 • pulver - 30 g;
 • oxidant 9% - 60 g

I vissa företag börjar tvätten från högoxid till lägre.

 • Första gången kompositionen appliceras med 9% oxid;
 • andra gången med 6% oxid;
 • den tredje - med 3% oxid.

Det beror helt på den ursprungliga färgen på huvudet och på färgen på färgen själv. Om håret är uttömt med hemfärgning (hushållsfärger), är det bättre att börja tvätta med en hög oxid.

Vi lägger tvätten upp till 3 gånger i ett steg. Vi håller varje steg inte mer än 15-20 minuter. Efter tiden kan kompositionen inte skölja med schampo och bara dra av med en handduk och applicera en ny komposition.

Obs! I ovanstående exempel anges mängden i gram betinget och kan variera beroende på hårets tjocklek och längd. Andelen är viktig.

Blondation är en djup blekning av det naturliga hårpigmentet. Pigmentet genomgår fullständig förtydligande och blir färglös.

Blondirovanie (missfärgning) är den mest aktiva på belastningen på hårförfarandet. I blondingen involverade: pulver, pulver och oxidant. Om du blandar pulver och pulver, kommer reaktionen att vara mer aktiv.

Lightening är när håret blir lättare med minst två toner. Här används de grundläggande färgerna på paletten eller färgämnena i en speciell serie - blixtning (för blondiner).

Vad är bättre: Tvättning eller missfärgning, expertråd

Inte alla tjejer efter färgningsförfarandet är nöjda med den erhållna effekten. Resultatet kan vara mycket nedslående om den förvärvade färgen helt enkelt inte går in i ansiktet eller på grund av bristande överensstämmelse med tekniken såg obehagliga fläckar på krullarna. Kanske en annan situation: ägaren till det mörka håret är ganska trött på det svarta pigmentet, och hon är inställd på blekmedel i venetian eller Kalifornien, vilket ser mer harmoniskt på ljusbrunt hår. I det här fallet rekommenderar frisörsexperter att göra en tvättning eller missfärgning, och vilken bättre väg du kommer att lära av från vår artikel.

Tvättning och blekning: egenskaper hos förfarandena

Tvättfärg innebär användning av speciella kemikalier som bryter ner främmande pigmentmolekyler. Efter applicering av komplexa medel (katalysator, reduktionsmedel och neutraliserare) utför salongindustrins mästare extraktionen av splittat pigment genom att shampooa sina huvuden med en djup inverkan, varvid klor och metaller avlägsnas. Om du följer tekniken som rekommenderas av tillverkaren kan du eliminera den felaktiga färgen samtidigt.

Missfärgning är förfarandet för att avlägsna inte bara artificiell, men också naturligt pigment. Det utförs med hjälp av oxygenater (3-12%), vilket förstör krullarnas struktur. Om du tillgriper denna variant av färgbyte kan du bli en blondin med en brinnande brunett.

Så skiljer sig en tvätt från en missfärgning?

Utmärkande egenskaper:

 • medel för avfallsbehandling (tvättning) eliminerar endast artificiellt pigment och klarare - och färgämne och naturlig färg;
 • professionella missfärgningsemulsioner innehåller inte perohydrol och ammoniak, och det syrande medlet är väteperoxid;
 • Efter lättnad kan en obehaglig uttalad gul nyans uppträda, användningen av suspensioner för att tvätta färgen brinner inte ut krullarna (du kanske märker en lätt koppar eller rödaktig nyans);
 • I regel utförs fällning i ett förfarande, och blekning av för mörkt hår till blond färg utförs i flera tillvägagångssätt, och ingen mästare kan garantera ett 100% resultat;
 • tvätten är mindre aggressiv än missfärgning.

Båda förfarandena kan utföras i stugan eller utföras hemma. Det viktigaste är att välja rätt ljusmedel eller speciella medel för avkoppling.

Det bör noteras att kosmetika för korrigeringen inte är lika aktiv som brighteners. Men den ena och andra färgkonverteringstekniken påverkar håret negativt. Därför, före och efter proceduren rekommenderas att man använder sköljmedel och regenererande masker.

En viktig punkt! Tvättning på naturliga pigment fungerar inte. Om ditt hår är förfärligt med henna eller basma, är det osannolikt att pigmentet kommer ut (även om du kan försöka!).

Syftet med

Båda procedurerna utförs för att ändra färgen. Tvättningen syftar till att eliminera endast färgpigmentet på grund av syror, och missfärgningen tvättar ut både det kosmetiska och det naturliga pigmentet på grund av alkali.

Därför når du halshuggning når du din naturliga färg. Vid blekning lyser du basfärgen med 2-8 toner, beroende på typen av oxigen.

Det bör noteras att effekten efter avstängning inte kan märkas. Du satt i flera timmar, och färgen ändras i riktning mot en ton.

Så tvätta eller bleka?

Vill du vända från en brunett till en blondin, är det bäst att bleka hår, vilket i 1-2 procedurer hjälper till att uppnå önskat resultat.

Det är nödvändigt att välja rätt oxygenator. Till exempel, om du har mörkt och hård hår, få en brightener 9-12%. För brunhåriga spädbarn, rekommenderar vi att du tar en brightener på 6% och för en blondhårig - 3%.

Om du vill få din naturliga färg, som var före målning, väljer du definitivt avkoppling - en mer mild färgkorrigering.

Kostnad för

Avstängning i kabinen kostar dig 1200-3000 rubel, beroende på längden på strängarna, mästarens professionalism och valet av kemiska reagenser. Genomföra proceduren hemma kan vara mycket enkelt och billigare. Till exempel kostar en uppsättning från Estelle Color Off cirka 350 rubel, en emulsion av Hair Light Remake Color från Hair Company - 550 rubel.

Dessa verktyg behöver hämta speciella schampon för djuprengöring. Prisintervallet är 200-1200 rubel beroende på tillverkarens märke. Brand L'Oreal erbjuder kvinnor en speciell ljuskräm för att tvätta färgen med 2 toner för 1 procedur - Eclair Clair Creme, som kostar 900 rubel.

Blekning kostar dig mycket mer. Kostnaden påverkas av:

 • Den valda tekniken (om du gör partiell markering, lägger du ut ibland mindre pengar än när du lätta hela huvudet);
 • hårlängd;
 • professionellt verktyg;
 • Salongens prestige eller mästarens nivå av professionalism (om du kallar frisören till huset).

Blond kostnad - 2500-9000 rubel.

Hemma kommer förvärvet av professionellt pulver eller pulver att kosta dig 700-950 rubel, med hänsyn till tillverkarens märke. Standardoxideringsmedel kommer att kosta 250-350 rubel.

Behöver veta! I salonpriserna anges proceduren beroende på hårets längd. Till exempel, om du vill göra en tvättning hemma, på grund av den korta frisyren, kan du förbli ett medel för avtagning och mycket schampo. När man vänder sig till salongen eller ringer till mästaren i huset, kan betalning för tjänster vara lika med kostnaden för den förvärvade uppsättningen professionell kosmetika.

Hur man tränar hemma

Båda förfarandena kan göras hemma. Det enda du behöver är att känna till tekniken och köpa professionell kosmetika.

Färgtvätt

Om du vill tvätta dig själv, köp sedan kemikalierna i satsen. Glöm inte att få djupverkande schampo. Med hjälp av emulsionsfärgborttagaren från Estelle Color Off som exempel kan du överväga hur du använder en depigmenter korrekt.

Applikationsteknik:

 1. I ett glas eller en keramisk behållare kombineras reduktionsmedlet och katalysatorn i lika stora proportioner.
 2. Den utspädda produkten appliceras på krullarna och drar tillbaka några centimeter från rötterna (för att inte skada hårbotten). Täck håret med en plastlock och linda i en handduk.
 3. Exponeringstid är ca 20 minuter.
 4. Efter exponeringstiden tvättas krullarna under varmt vatten i 5 minuter.
 5. Nu rekommenderar tillverkaren att använda ett djupverkande schampo, vilket hjälper till att tvätta de förstörda partiklarna.
 6. Ta bort håret och torka det på ett naturligt sätt.

Som en del av satsen från Estelle finns det en speciell neutraliserare som gör det möjligt för dig att säkerställa hur mycket krullarna har ljusnat under processen. Suspensionen appliceras på en sträng i testläget. Om du inte är nöjd med resultatet, utförs överföringen igen.

Glöm inte att neutralisera det behandlade håret. Det är nödvändigt för att göra kvarvarande kemiska partiklar inaktiva. Särskilt relevant i fallet då du kommer att utföra färgning. Om du inte tar bort aktivatorn i tid, kan det efterföljande pigmentet kollapsa och du får en oväntad färg.

Vi lätta krullarna

När du väl har valt rättklararen, guidad av vårt råd, inspekterar du håret. Färgen på den kan vara ojämn, till exempel målarna på templet och på kronan är målade bättre (mer intensiv färg). Då bör blekningen utföras, från denna zon. I de flesta fall, med förbehåll för tekniken från tidigare färgning, börja applicera kompositionen till nackområdet, gradvis rör sig uppåt mot toppen av huvudet.

Teknik för mörkt hår:

 1. Kombinera pulvret med 9% oxid i den mängd som anges av tillverkaren (som regel 1 till 2 eller 1 till 1).
 2. Steg tillbaka ett par centimeter från rötterna och jämnt fördela kompositionen över hela ytan av håret. Var noga med att måla trådarna, annars får du oönskade mörka fläckar på grund av präglingen.
 3. Vänta 5-10 minuter och använd sedan suspensionen på rötterna.
 4. Låt klarifieraren aktiveras i 30-40 minuter.
 5. Skölj kompositionen under varmt vatten, med början på de områden som var de första som blev missfärgade.
 6. Använd shampoo och balsam som kommer i satsen.

Yrkesråd. När du använder kompositionen, välj små strängar, 1,5 cm tjocka. Försök smarta så snabbt som möjligt för att uppnå en jämn missfärgning. Blanda kompositionen i små portioner (30-40 gram), eftersom den snabbt oxiderar i tanken.

Således är båda förfarandena ganska komplicerade, men missfärgning är ett mer ansvarsfullt företag. Underlåtenhet att följa blondineringstekniken kan leda till katastrofala resultat: du blir inte bara "blond" utan också skadar håret hårt.

Fördelar och nackdelar

Tvätta eller missfärgning: vilket är bättre? Om du är nöjd med den naturliga hårfärgen är det bäst att göra tvätten, eftersom det är mycket säkrare.

Fördelarna med tvättning:

 • mindre aggressiv än missfärgning;
 • bättre applicerat på locken på grund av den krämiga konsistensen;
 • utförs snabbare än missfärgning (såvida inte du självklart måste utföra flera procedurer samtidigt).

Nackdelarna inkluderar behovet att återprocedurera i fallet när du har för mörkt hår. Dessutom är kvinnor inte alltid nöjda med resultatet.

Fördelar med blekning:

 • verkar snabbare än färgkorrigatorer på grund av alkaliska komponenter;
 • låter dig tända håret på en gång i flera toner;
 • ger dig möjlighet att bli en blondin.

Bland bristerna kan identifieras:

 • aggressiv påverkan på håret och skador på krullarna;
 • obehaglig yellowness eller redhead, vilket indikerar hår utbrändhet;
 • oregelbundenhet av förtydligande (om grundläggande regler för missfärgning inte följs).

Behöver veta! Efter båda procedurerna kan du märka uttömningen och gallringen av krullarna. Detta beror på eliminering av fyllmedel - pigmentet. Så fort du börjar reparera maskerna och toning kommer du omedelbart att känna hur håren fyller sig och får samma tjocklek genom att fylla hålen.

Viktiga tips och tips om vård

tips:

 1. Några dagar före blonding eller avkoppling, gör en regenererande mask. Efter procedurerna visas det också. Försök att göra en mask med egna händer, baserad på frukt, burdock eller olivolja, honung, äggula eller kefir.
 2. Vid applicering av kemiska reagenser vid avkapning, försök undvika kontakt med hårbotten. När man klargör krullarna är det bättre att välja speciella - sparsamma färgtekniker, till exempel Kalifornien eller venetiansk markering, vilket ger indryckning från rötterna. Om du fortfarande väljer fullständig missfärgning av trådarna appliceras kemikalien i området vid hårväxten 10-15 minuter senare.
 3. Du kan minska exponeringstiden något genom att torka håret med en hårtork eller förpacka dem i en plastpåse och förpacka dem i en handduk.
 4. Applicera på torrt eller vått hår, med fokus på tillverkarens instruktioner. I regel är det inte nödvändigt att tvätta håret några dagar före förfarandet vid blekning. Fettet som utsöndras från de subkutana körtlarna kommer noga att omsluta varje hår, vilket skapar ett särskilt skydd mot de aggressiva effekterna av perohydrol.
 5. Efter missfärgning rekommenderar experter i en röst toning att fylla i de tomma areorna i varje hår med pigment. Välj pärla eller asy nyanser, samt en nyans med en gul effekt.
 6. Du behöver inte försöka omedelbart ta ut färgen. Sträck av strippningsproceduren 3 gånger. Tack vare detta kan du rädda lockar och rädda dem från stark stress.

Glöm inte att både tvätt och blekning under alla omständigheter skadar håret (det senare förfarandet förstås naturligtvis i större utsträckning). Därför är det utan särskild vård nödvändigt.

Experter rekommenderar:

 • en gång i veckan för att göra en reducerande mask;
 • Efter shampooing, använd balsam balsam för att göra håret glans och justera vattenbalansen.
 • åtminstone en gång i månaden för att återställa krullarna med vitaminer, serum, keratinkocktails och lipider;
 • utesluta mekaniska skador (borsta inte ditt våta hår, torka inte dem med gnidningsrörelser på handduken, skruva noga på locken med början från tipsen);
 • skydda ditt hår från UV-strålar (ha på sig en hatt när du är i solen) och tvätta inte huvudet med klorerat vatten;
 • skjuvskuren ändar, vilket ger ett välskämt utseende till din frisyr;
 • försök curl torkat efter att ha tvättats på ett naturligt sätt (om du inte kan utan hårtork, använd kall luft och rikta hårtorken från topp till botten);

Kom ihåg att om du avtar, kan du måla efter en timme. När blekning rekommenderas att vänta en dag eller två, och bara då tona håret. Nästa målningsprocess är tillåten först efter 3 månader.

Så färgkorrigering eller missfärgning? Svaret är enkelt: om du vill komma till en naturlig färg eller kommer att bli randig, skölj bara håret. Du vill förändras drastiskt, vända från en brunett till en blondin, välj ljuskronor.

LiveInternetLiveInternet

-Tags

-kategorier

 • Vård (10697)
 • bakom ansiktet (4803)
 • hårvård (3700)
 • kroppsvård (2700)
 • händer, naglar (1205)
 • för benen (321)
 • Priskategori (9724)
 • Massmarknaden (3930)
 • Svit (2578)
 • Mellanmarknaden (1786)
 • Professionell smink (1327)
 • Apotek Kosmetika (942)
 • Inhemska kosmetika (672)
 • Nätverkskosmetik (392)
 • Organisk kosmetika (138)
 • Folkmekanismer (675)
 • Hudtyp (3083)
 • Problem (1561)
 • Kombinerad (1182)
 • Oljig (633)
 • Känslig (457)
 • Torr (291)
 • Normal (246)
 • Anti-aging remedies (61)
 • Makeup (6189)
 • Ansikte (ton, grund, korrigatorer, döljare) (2708)
 • Ögon och ögonbryn (2702)
 • Läppar (1772)
 • Makeup-tricks (397)
 • Hår (1818)
 • Frisyrer, stylingprodukter (717)
 • Hårfärger (605)
 • Hårborttagning (390)
 • Användbar information (11309)
 • Frågor (10571)
 • Butiker och priser / var att köpa (587)
 • Användbara artiklar (312)
 • Erbjudanden / Försäljning (238)
 • Online rådgivning (17)
 • Nya kosmetika och parfymer (132)
 • Solarium, garvning (805)
 • Salongbehandlingar (426)
 • Kroppens imperfektioner (433)
 • Begränsade produktrecensioner (33)
 • Aromer (988)
 • För honom (116)
 • Tillbehör / borstar (218)
 • Swatch (369)
 • Röstning för bästa produkt (44)
 • Moderatorbetyg (0)
 • Moderator (44)
 • Online Shopping (91)

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-vänner

-statistik

Tvätta eller bleka hår?

 • Jag gillade posten
 • 1 citerad
 • 0 sparad
  • 1 Lägg till i citat
  • 0 Spara till länkar

  Förresten L'Oreal yrkarEl, genom E.

  var bra sätta i taggarna

  Original Post Gardy
  Vad är det att du behöver göra denna procedur i salongen, eller du kommer att lugna hela ditt hår eller tvätta det i fläckar! Jag har uppnått resultatet och är väldigt nöjd! Första gången jag gjorde allt i salongen, var jag ett par gånger tinted hemma med professionell färg på lågoxid, min mamma målade. Nu 3 gånger målar jag rötterna, 4: e gången hela huvudet. Paint Wella CREAM PAINT KOLESTON PERFEKT nummer 9/8, oxid 6%

  Jag tror inte att L'Oreal är värre än vella. Jag fick höra att de bara använder Loreal.
  Jag skulle inte göra det hemma))) Jag har en hjärtinfarkt :)

  Ursprungligt meddelande EVAN_sum_41
  _Thats_Hot_, i butikerna av prof. kosmetika.. tvätt är en "estel" - i Kamchatka har vi den under 200 rubel.. Om håret inte är långt är det tre gånger tillräckligt. Jag tvättade det tre gånger en dag.. det var ingen hårskada..) håret föll inte ut som de skriver här) hålls tills värmen försvann under locket.) Det är bättre att måla på en vecka efter tvätt, eftersom färgen kan återställas.

  Tack för din uppmärksamhet, men jag kommer inte köpa tvätten själv. väldigt rädd. i stugan arbetar trots allt människor experimentellt)

  Vad är bättre - avkoppling eller tvättning

  Frågorna "hur man tar bort färg från håret" och "hur man gör det korrekt" berör många människor. Detta ämne är lika populärt både på frisörsfora och bland vanliga kvinnor som, som vill spara pengar, själva utföra förfarandet.

  Innan vi talar om fördelarna och nackdelarna med sätt att avlägsna färgämnen, betonar vi: avfalls- och syraborttagare är olika procedurer, även om de löser ett problem. Och vilken som är bättre bestäms individuellt (hårförhållanden, önskad färg, tid, etc.). Vad som är rätt för den här klienten är bättre!

  Syra tvätt: viktigast

  Sour Remover är en färdig komposition, tillgänglig i arsenalen av många professionella varumärken. För att uppnå önskat resultat rekommenderas att tvätten utförs flera gånger i rad (det exakta antalet bestäms av originalfärgen, hårlängden, färgperioden). Ett surt tvättförfarande ändrar färg med 2 toner.

  Principen för surtvätt

  Med någon hårfärgning förstörs naturliga pigment (melanin) så att färgmikropigment tar sin plats. Ursprungligen är sådana mikropigment färglösa, de ger en ny färg under inverkan av atomluft direkt under färgning. "Men färgen i röret har redan en färg", säger du. Ja, men det är en färgmarkering (tillfällig) och behövs så att mästaren inte blir förvirrad, till exempel med 4 färgämnen på en gång.

  En syraavlägsnare bryter bindningen mellan atomluft och färgämnena mikropigment. Som ett resultat blir mikropigmenten igen färglösa, men kvarstår fortfarande i hårstrukturen.

  Varför kommer färgen tillbaka?

  Därför är ett av de vanligaste problemen efter surtvätt avkastning av samma färg efter färgning av håret. Detta beror på att atomärt syre, som tränger in i hårets struktur för att förstöra melanin, reagerar med de tidigare mikropigmenten. Under hans inflytande bildar de en ny färg, långt ifrån önskat. Hur skyddar du dig mot detta?

  Huvudregeln - att utföra tvättning är endast om håret färgades med professionella färgämnen. Nej Fara, Palette, etc! Massmarknadsfärger kan bara avlägsnas genom att defaldigt, eftersom sådana färgämnen är fastare fast i hårstrukturen.

  Dessutom returneras färgen om syraavlägsnaren utfördes dåligt. När du återvänder färgen efter tvätten kommer den bara att hjälpa till att avta! Återigen, utför tvätten meningslöst.

  Viktigt: eftersom tvätten inte påverkar hårets naturliga pigment, när färgämnet appliceras på de röda rötterna, kommer färgen inte att förändras. Av denna anledning, före färgämnen med en naturlig komposition (henna, basma), är en sur tvättning kraftlös.

  Avkoppling: det viktigaste

  När dekapitering använder blonda droger, späds till ett flytande tillstånd. Deras konsistens är mycket tunnare än normalt blekning. Ett sådant förfarande är mer effektivt än tvätt eftersom det tillåter 1 sessions att lätta håret med 4 toner. Men objektivt sett orsakar avkoppling större skada på håret.

  Princip för verksamheten

  Blandningen för dekapitering bör framställas oberoende av följande komponenter: ett blekmedel, ett oxidationsmedel, vatten och schampo. Det är mycket viktigt att observera de exakta proportionerna för att blanda de produkter som tillverkaren ger.

  Vid avfärdning, till skillnad från tvätt, förstörs både kosmetiska och naturliga pigment. Om du applicerar en blond blandning på olackade rötter blir de ljusare. Tyvärr dräneras keratin i håret när de dekapiteras.

  Avkoppling rekommenderas:

  att avlägsna oönskade nyanser från hår som uppträdde efter färgning;

  om håret länge färgas med hushållsfärger. I synnerhet, om en klient med mörkt färgat hår nu vill ha en frisyr som Monroe.

  slutsats

  Acid Remover är säkrare, blonding är effektivare. För att skydda sig mot färgens återvändande faller erfarna hantverkare som regel ned efter tvätt. (Vissa tillverkningsföretag kallar detta den tredje fasen av surtvätt).
  Den alternativa kombinationen av två tvättar är mindre skadlig för håret än bara avtagning. Även om genomförandet av surtvätt avlägsnar tidskrävande (ibland mästare röra sig med en klient i 6-7 timmar) är hårets hälsa värt det.

  Skönhetssalong Tatiana Elkina. Alla produkter är certifierade! Regelbundna kundrabatter! Omsättning fungerar för mig! Allt hemligt blir uppenbart. Jag vet att du har ett val. Tack för att du valde mig.

  St Petersburg

  HÅR. Behandling och vård.

  Användbara artiklar.

  huvud

  Nytt på platsen

  Webbplats för ett ögonblick

  Sociala nätverk

  Gillar du vår webbplats?

  färger

  Färger. Pigment. Neutralisering av färg. Hårets struktur. Färgämnen som är. Tekniker och metoder för färgning. Allt du behöver veta mästaren och en nybörjare frisör. Olika artiklar och tips, populära recept och professionella för färgning, hårljus.

  DECAPLE-remover (borttagning) av kosmetiskt pigment

  DECAPLE-remover (borttagning) av kosmetiskt pigment

  Blond tvätt och syra tvätt kan ta bort vegetabiliska färgämnen från håret.
  Efter färgning kan färgen tvättas av det yttre hårskiktet, men det förblir alltid inuti det kortikala hårskiktet. Därför kan man märka en mörkare med 2-3 ton långa längder (det kosmetiska pigmentet ackumuleras där vid färgning) när de färgas jämnt i en färg längs hela längden än vid rötterna.
  Avskalning utförs: för att avlägsna färgen från håret, för att eliminera den oönskade skuggan efter färgning, hårfärgsbeläggning efter färgning, för att ändra färgen till en ljusare. Det görs surt (med speciella medel) och med hjälp av färgämnen från den första gruppen (pulver, pastor - blond tvätt). Syra tvätt tar bara bort kosmetisk färg från håret utan att det påverkar det naturliga. De arbetar inte med henna och andra färgämnen, men endast med permanent färg. En blond tvätt påverkar hela håret. Permanenta målar tvättar inte bara med schampo. De är inne i håret. Och när den dekapiteras beror kvaliteten och tvätttiden på det kosmetiska pigmentet på mängden färgnings- och färgskikt. Nyanser kommer att vara lika mycket som hårfärgade i en mörk färg.

  Poröst hår absorberar färgämne mer än du behöver
  Syra tvättar. Kosmetisk pigment är en stor makromolekyl bestående av små mikromolekyler, monomerer. Vid färgning kombineras monomeren som kommer in i hårcortexen med varandra, fyller hålrummen - den polymeriserar för att bilda en polymer. Polymeren klamrar sig mot makro- och mikrofibrillerna i håret än säkert fastsatt inuti hårcortexen.

  Acid Remover bryter det kosmetiska pigmentet tillbaka i mikro-molekyler, vilket gör det lättare att tvätta det ur håret. Efter tvättning ser vi pigmentmelanin förstört genom färgning (den så kallade bakgrundsförklaringen). Dessa tvättar kan göras inte sårna än 1 månad från den sista färgningen, så att rötterna har tid att växa. Eftersom det utförs utan att falla i hårbotten, återgår 1 cm från rötterna. Antalet tvättar beror på antalet skikt av färgämne på håret och på densiteten och koncentrationen av färgämnet. Därför är hushållsfärger svårt att ta fram, det är bättre att inte använda dem, efter dem är det svårare att få önskad färg. Antalet tvättar är olika för varje tillverkare. Var noga med att se instruktionerna.

  Efter tvättning ser vi bakgrunden att lätta det tidigare färgade håret. Förstört (klarat) melanin. Var finns ofta röda och gula pigment.

  Efter färgning ser vi bakgrunden av att tända tidigare färgat hår. Förstört (klarat) melanin. Var finns ofta röda och gula pigment. Resultatet är en bakgrundsförklaring från rött till gult. Ju mörkare håret var innan färgning, reddern kommer vi att se bakgrundsbelysningen.


  Hur mellan tvätten för att få en anständig färg: ett tonat mörkt schampo eller en nyansmask (vanligtvis mörk, till exempel brun). Applicera i 10 minuter efter det senaste tvättförfarandet den dag det gjordes. Och spola med vatten. Vid nästa tvätt kommer de att tvättas bort med varmt vatten, frekvent tvättning och schamponering av huvudrengöringen.
  Varför mörker håret efter surt tvättning? På den första natten efter tvätten oxideras molekylerna med syre från luften. Eller, vid målning, oxideras den av syre från oxidationsmedlet om tvättprocessen inte har fullbordats. Bli inte rädd. Vid tvättning har pigmentet i alla fall blivit mindre.

  Hur man förstår hur väl tvättat? Hårfärg bör vara likformig utan mörka fläckar. Vi kan inte se vad som inte är synligt, sedan De flesta monomerer är färglösa tills de oxideras. Om hela hårmassan är av likformig färg, stoppas alla kosmetiska färgmonomerer. För att kontrollera, tar vi utvecklaren eller oxideraren upp till 3% (i tvätten är det han), lägg på håret (i pannan, på toppen, tempel, huvudets huvud)

  Under oxidationen kommer färgen att manifestera (som vid oxidation binder och molekyler molekylerna). Håll i 15 minuter och tvätta av schampo. GL.Och.. Om mörkret, ska tvätten fortsättas. Om mörkret något, är tvättprocessen över. För att avlägsna obehaglig lukt, applicera en doftande mask eller ättika 1 sked per 1 liter. vatten eller citronsyra. Vidare kan vi måla, nyans, efter eget val, med tanke på FD. Acid Remover behåller håregenskaper. lämnar Dof.

  Syra tvätt tar bort kosmetisk pigment utan att påverka det naturliga. De arbetar inte med henna och andra färgämnen. Endast med PERMANENT MÅL. Vid allergi målar vi antingen samma mörka rygg eller har en lång tvätt.

  Processen med syra tvättar. Efter dem blir håret torrt, bli inte rädd, deras masker återställer. Mängden tvättar beror på antalet fläckar och koncentrationen av färgämnet i håret. Som borttagning av kosmetisk pigment kommer alltid hårfärgen alltid att vara i en riktning. Rötterna är ljusare, mörkare mot ändarna. Sträcker sig från ljus till mörkt (som de färgades). Ju mer pigmentet tvättas av, desto lättare är håret. Följaktligen blir håret rödgul färg beroende på UGT. Ändarna är svåra att härleda, eftersom de innehåller mest ackumulering av färgat pigment. Även om det visuellt finns mycket pigment fortsätter vi att tvätta.

  och Blond Wash tar bort alla pigment. Allergi verkar mindre. Men starkare effekt på håret. Tja, renare tar bort pigment. Vid applicering av kompositionen mörker håret först efter 3-5 minuter och börjar sedan tända. Om de inte lyser, så finns det mycket kosmetiskt pigment i håret. Sedan suga torr engångsduk och applicera igen med en högre% av oxidationsmedlet. Psle kan tona eller måla att välja den möjliga färgen i det här fallet.

  Med oönskad färg under de första 24 timmarna efter färgning eller färgöverbelastning = lätt avtagning.

  4 alternativ. №1). 100 gr. vatten + 30 gr. pulver + 20 ml. Shaipunya, №2). 100 gr. varmt vatten + 30 gr.poroshka, nr 3). 30 gr. pulver + 120 ml. aktivator, nr 4).3 delar pulver + 3 delar 6% oxidationsmedel + 1 del av schampo + 4,5 delar varmt vatten. Blandningen för lätt avtäppning appliceras mycket snabbt på vått hår. För att jämnt avlägsna färgämnet. Emulgera i 2-3 minuter med särskild uppmärksamhet åt ändarna. Sedan tvättar vi, tittar på resultatet, upprepa vid behov flera gånger för att uppnå önskat resultat.

  Stark komposition beror inte på tiden från ögonblicket av färgning.

  №1). 30g. pulver + 120gr.6% eller 9% + 60gr varmvatten + 15gr. schampo; Nr. 2).30gr. pulver + 120 ml.3% eller 6% + 20 ml schampo; №3).20gr. pulver + 20 gr. varmt vatten + 20 g. schampo + 20g. 3-6 eller 9% oxidant. Oxid beror på den ursprungliga hårfärgen. Ju mörkare det är, desto högre%. № 4).30gr. pulver + 60 ml. varmt vatten + 30 ml. 6 eller 9% oxidant

  Varje borttagning av kosmetisk pigment är traumatisk för hår och hårbotten. Därför följer vi reglerna  Pulver + 1,5% 1: 5 om så önskas, färgton i ton, men i en annan färgnyans. (Till exempel är den kosmetiska färgen 7/5, och vi behöver 7/7. Med denna komposition kommer vi att tvätta av 5-ku och färga ytterligare med 3% genom att ladda 7-ku) Även 1: 7 och du kan lägga till schampo.
  Professionellt färgämne tvättas bättre än hushåll (hushåll), som är föremål för teknik. Därför kommer de att frikopplas vid färgning av hår i lättare nyanser. Kolla på strängarna i occipitalzonen, vilken färgämne färgades tidigare. Syra eller alkalisk. Att veta vad man ska göra borttagaren, sur eller alkalisk.
  Färg av (Estel) syraavlägsnare. Består av 3 flaskor. 1: a och 2: e blandas 1: 1. Åldras i 20 minuter, sedan med en pappershandduk och applicera kompositionen i ytterligare 20 minuter. Så du kan i taget applicera upp till 5-7 gånger. Detta är normen. Tvätta sedan med djupt vattenschampo med varmt vatten. Sedan sätter vi numret 3 (detta är 1,5%) på testremsan i 3 minuter. Om håret är svartat, upprepa sedan tvätten från början, dvs. Tvätta igen på nytt. Om håret har blivit ljus, kommer den tvättade färgen inte att återvända och du kan applicera kompositionen på allt hår. Dessutom är det OPERATIVT nummer 3 i 3 minuter för att avsluta syravätskeproceduren. Efter målning eller missfärgning kan inte vara tidigare än 40 minuter. Om du vill ha den önskade färgen efter att ha blivit ljusare med ett par toner, till exempel, efter att det har tvättat ut 4% (djupnivå) betyder det att det finns pigment 5 (rött) och du vill ha 7%. Då måste du göra en preliminär förtydligande på 9%. Bara sedan måla. Om vi ​​vill stiga med 1 OGT (till exempel: Vår 4 UGT, vi vill ha 5 UGT), så målar vi rötterna inte med 3%, men med 6% och längden är inte 6%, men 9%. Antingen tar vi färgen 1 UGT högre (vår 4 IGT, vi tar 6 IGT) och arbeta rötterna 3%, längd 6%.

  Tonnivån = FD Bakgrund Förtydligande (alstrad genom reaktion med oxigent efter partiell förstörelse av pigmentet. Efter betning rötterna ljusare till mörkare ändar. Den mindre kosmetiska pigment, desto mer synligt FD)
  10. Mycket väldigt lätt blond = Mycket lätt = Gul (70% gul)
  9. mycket ljus blond = ljus = gul (100% gul)
  8 ljus blond = gul (70% gul och något orange)
  7.blond = gul-orange (100% orange)
  6. mörkblond = orange-röd (70% orange och 30% röd)
  5. ljusbrun = röd-orange (100% röd)
  4. brun = röd
  3. mörkbrun = mörkröd
  2.Brunet (massor av blått och rött) = mycket mörkt rött
  1. svart (massor av blåa pigment) = väldigt mörkt rött

  Så här tar du bort KNU eller BASMU

  Blont tvätt och syraavlägsnar kan inte ta bort vegetabiliska färgämnen från håret.

  För att undanröja behovet av medicinsk alkohol och olivolja.

  Från och med bottenzonen av nack hårstrån fuktig spirtom.Gubkoy kam eller en kam med ull på den. Tåla 2-5 minuter och oljaolja appliceras utan att tvättas av strängen. Undvik kontakt med hårbotten.

  Sedan lägger vi på en plastlock och tål 15 minuter.

  Efter skölj håret med djupt rengöringsschampo flera gånger. Fortsätt sedan vidare till färgprocessen. Efter henna kan proceduren upprepas. Och denna typ av rengöring rekommenderas inte för torrt hår.Nästa Artikel
Hur krullar man med en järn - steg för steg video- och fotoinstruktioner