Peeling hårbotten mask med salt


Sidinnehåll:

Maskskalning för hårbotten är garantin för ditt hårs hälsa och skönhet. Hårbotten är inte mycket annorlunda än ytan epitel av andra delar av kroppen, så peeling masken kommer att vara ett relevant sätt att behålla sin renhet och hälsa.

Salt är en mycket vanlig och prisvärd lösning. Sedan antiken har den använts inte bara i köket för tillagning. Våra farmödrar tillämpade mycket aktivt sina fördelaktiga egenskaper i kosmetologi. Salt kan hittas i sammansättningen av många fonder. Läs mer: Mask för att stärka håret med rågbröd.

Enligt reglerna måste du kamma håret 25 gånger i olika riktningar, men väldigt få människor gör det nu, någon har inte tillräckligt med dyrbar tid, någon vill inte förstöra stylingen med sådana manipuleringar, men någon är bara lat. Men få människor vet hur viktigt det är för vår hårbotten och hår.

Faktum är att hårbotten utsöndrar talg - skydd för håret, det ska fördelas över hela längden av håret. Men om du inte kammar ditt huvud på detta sätt, eller till exempel ständigt bär en huvudbonad, kommer lamporna att täppa, vilket kommer att påverka håret negativt. En annan faktor som blockerar glödlampor är medel för att lägga, komma på huden, de bildar en film. Ett alternativ till kamning är saltskalning.

Varför behöver jag peeling för hårbotten?

Om ditt hår börjar bli smutsigt snabbt och blir fet, behöver du självklart rengöra hårbotten. Att använda huvudskrubbe kan lösa många problem:

 • Vid basen av håret är nagelbandet - skalet som täcker dess botten. Smutspartiklar ackumuleras gradvis i nagelbandet, som vi bara kan ta bort med hjälp av en mekanisk inverkan - en skrubba.
 • Scalding i hårbotten stimulerar blodflödet till hårsäckarna, förbättrar deras näring och accelererande tillväxt.
 • Tar bort död hud och fett, så att huden andas
 • Skrubba för huvudet kommer att hjälpa till med att ta bort stylingprodukter och silikoner från schampo och balsams, vilket också täpper till porer och förhindrar hudmättnad med syre.
 • Skalning av hårbotten är speciellt bra att göra före varje kosmetisk procedur, som en närande hårmask. Renat från döda partiklar och smuts, absorberar hårbotten mer effektivt alla användbara komponenter.

Saltmaskningsskalning främjar

 • exfoliering av det "gamla" skiktet, vilket ger syreåtkomst till glödlamporna
 • hårväxtstimulering
 • ta bort överskott av talg.

Många människor noterar också saltets effektivitet mot håravfall. Allt vi behöver för peeling är salt.

Beroende på längden på ditt hår, ta från 2 till 5 matskedar salt. Bäst lämpat havssalt eller regelbundet matlagning av jodiserat salt. Häll salt 2-5 matskedar vatten. Därefter fuktar huvudet och gnider en handfull salt i hårbotten. Efter att du har spridit saltet över hela ytan på huvudet, massera huden med fingertopparna i 10 minuter. Lämna sedan saltmassan på huvudet i ytterligare 10 minuter, skölj sedan håret med vatten och tvätta med schampo.

Goda råd: Massage inte hårbotten med salt för mycket, annars kan du orsaka irritation och brännande i hårbotten. Det är viktigt att inte överdriva saltmaskerna. Om du har torrt hår, gör den här masken inte mer än 1 gång per vecka, för ägarna av fet hår kan du göra masken oftare. Om det finns sår på hårbotten, kan en sådan mask inte utföras. Vänta tills såret läker, och fortsätt sedan till skalning.

Kom ihåg att det är viktigt att inte bara ge näring åt vårt hår, utan också att rengöra det bra. Och en sådan mask kommer djupt att rensa sebums hud från hårbotten och håret blir mjukt. För att göra effekten mer synlig, gör en mask en gång i veckan, varaktigheten av kursen är 6 veckor. Ta sedan en paus i ett par månader. Här ser du resultatet kommer trivsamt att överraska dig!

Peeling hårbotten mask med salt

 • ta salt 2-5 matskedar (beroende på hårets längd)
 • salt är bättre att ta iodiserad och liten fin bättre för peeling och låt jod ytterligare näring håret)
 • häll 2-5 matskedar varmt vatten i en skål

Våt huvudet och gnid saltet i hårbotten med handfuls. Massage sedan huvudet med fingertopparna i 10 minuter. Lämna på håret i ytterligare 10 minuter. Tvätta av med varmt vatten, skölj med schampohuvud. Ett sådant mjukt och lättsinnigt hår! Visst är mjukheten fantastisk. Efter masken är det användbart att sätta på håret en närande mask redo eller enligt våra recept. Efter peeling absorberar hårda näringsämnen mycket bättre.

Saltskalning med torr hårbotten bör inte göras oftare 1 gång per vecka. Med oljig hårbotten kan du applicera denna mask 2 gånger i veckan. Bland annat städar huvudet till att håret inte bara blir friskt och glänsande, men växer också snabbare.

För att påskynda hårväxten och stoppa förlusten måste du hålla en maskskalning med salt 1 gång per vecka i 6 veckor, sedan en paus i flera månader.

Vad är det bästa saltet att göra peeling hår?

Vid utförande av saltskalning för hår används huvudsakligen saltets slipmedel. Det gnids i en cirkulär rörelse massage hårbotten. För att undvika repor på huden, rekommenderas att man köper fint salt. Om dess kristaller är tillräckligt stora kan du slipa dem med en kaffekvarn.

Av alla sorter av salt är havsalt det mest effektiva för att läka hårbotten och håret. Detta beror på dess rika komposition, inklusive många spårämnen. Bland dem är jod, kalcium, järn, natrium, selen. Därför är detta salt inte bara lämpligt för rengöring, men ger också ytterligare näring. Det är också mycket effektivt vid normalisering av hud och fettbalans. Tack vare användningen av havssalt för skalning av hårbotten förändras hårets struktur och deras förlust reduceras betydligt.

I frånvaro av havsalt kan jodiserat salt också användas. Även vanligt bergsalt är också lämpligt för peeling. Naturligtvis blir resultatet i det här fallet något svagare. Vissa rekommendationer har uppfattningen att användningen av salt "Extra" är oacceptabelt. Det indikeras att tillsatserna som finns i den kan ha en negativ inverkan på hår och hårbotten. Det finns dock inga exakta uppgifter om möjligheterna till sådana konsekvenser, så att alla i denna fråga måste bestämma sig själva.

Receptar hemlagade masker skalar

Det finns inget lättare än att förbereda en skalning för hårbotten hemma. Det enklaste sättet att snabbt rensa hårbotten i smuts och sebum är att använda havsalt som är rikt på olika mikroelement: jod, kalcium, järn, natrium, zink etc. Men andra slipmedel kan användas: bordsalt, socker, kaffe, läsk. För att undvika irritation och torrhet från peeling, mjukgörande och fuktgivande ingredienser som olja, kefir, äggulor, etc. läggs till skrubben. Hårbotten med denna rengöring får samtidigt näring.

Rengöring av huden med scrubs hemma kräver inte stora ekonomiska utgifter, tar inte mycket tid, är tekniskt mycket enkel.

Allmänna rekommendationer:

 • För saltskalning, välj finmalt salt, eftersom stora fraktioner kan skrapa håret kraftigt. Grovt salt kan krossas i en mixer eller kaffekvarn;
 • Applicera bara på vått hår och bara i rotzonen.
 • Tvätta håret efter att ha peeling och inte före det;
 • Om hushållskompositionens sammansättning innehåller näringskomponenter, efter massage kan den lämnas på håret som en mask i 10-15 minuter med uppvärmning med en hatt och en handduk.
 • För fet hår är den optimala frekvensen av proceduren 2 gånger i månaden, för torrt hår räcker det nog med att skrubba en gång i månaden.
 • Räkna antalet ingredienser för hushållsbruk, beroende på hårlängden.

Var försiktig: färgat hår från skrubben kan förlora färgens ljusstyrka, för dem är det bättre att använda inköpsskalorna.

Recept 1. Med salt

 • 1 msk. l. finmalt havsalt
 • vatten
 • 3 droppar eterisk olja

Kombinera havssalt och vatten vid rumstemperatur i ett förhållande av 1: 1, blanda till konsistensen av flytande gräddfil. I stället för vatten kan du använda hårbalsam, preferens ge naturlig balm. Lägg till några droppar essentiell olja lämplig för ditt problem. Till exempel rekommenderas lavendel, citron, tea tree olja för fet hår och mjäll, jasmin, kamille eller rosolja är lämplig för torrt hår. Applicera blandningen försiktigt över avskiljningen och massage sedan huden i några minuter. Därefter tvätta håret på vanligt sätt.

Recept 2. Med socker

 • 1 tsk. socker
 • ½ tsk olivolja

Blanda ingredienserna och massera hårbotten i några minuter, skölj sedan.

Recept 3. Med lera

 • 3 msk. l. salt finmalt
 • 2 msk. l. någon lera till exempel blå
 • 1 msk. l. vatten

Kombinera salt och lera och tillsätt vatten till behållaren. Massage den resulterande blandningen på hårbotten och skölj sedan.

Recept 4. Med kaffe

 • 2 tsk. kaffe grunder
 • 1 äggula
 • 1 tsk. flytande honung
 • 1 tsk. citronsaft

Applicera en blandning av dessa ingredienser i hårbotten med massagerande rörelser. Låt på i några minuter, skölj sedan med varmt vatten och organiskt schampo. För framställning av en sådan skrubb kan du använda kaffegrund, kaffekaka eller malet kaffe. Tjocka och oljekakor har en mildare och ömtålig effekt.

Observera: Kaffe är ett naturligt färgämne, så blonda tjejer rekommenderas att välja en annan skrubb för att undvika förtäring av rötterna.

Det finns många andra recept för hemlagad hårskalning. Välj den som du gillar bäst, eller uppfinna din egen: det viktigaste är att späda slipmedlet med vätska (vatten, örtte, grönt te, mineralvatten). Till något recept kan du lägga till några droppar av den eteriska oljan som passar ditt problem.

Vad behöver du veta när du utför peeling hemma?

 1. Skalning ska utföras inte mer än en gång i veckan med en kurs på 4 till 8 veckor. Därefter måste du ta en paus i ca 1,5-2 månader. Annars, överdriven torr hud.
 2. Beredda skalskompositioner ska appliceras på en något fuktig hårbotten. Detta förhindrar hårflöde.
 3. Skrubbningens åldringstid på hårbotten varierar från 10 till 15 minuter. Kompositionen tvättas av med schampo och varmt men inte varmt vatten.
 4. Skalmedel ska appliceras på håret före schamponering. Detta kommer att bidra till att bättre avlägsna föroreningar av håret. Annars kan du skada hårets hälsa.

Bästa Homemade Peelings Recept

Den mest populära komponenten som gör att du kan göra peeling för huvudet själv, förblir salt. Både havsalt och vanligt salt används med tillsats av olika komponenter beroende på hudtyp och känslighet. Men det finns andra recept för lika effektiva peelingkompositioner.

 1. Ägg och citronsaft. Du behöver juice av halv citron, en äggula och två skedar havssalt. Denna komposition hjälper till att bli av med mjäll och minska sebaceous körtlar.
 2. Soda. Det är enkelt. Det är nödvändigt att blanda i lika delar läsk och schampo och applicera på huvudet. Tvätta sedan av det.
 3. Coffee. Jord kaffebönor blandas med schampo och gnugga in i huvudets hud. Att tvätta av kompositionen är bättre avkok av kamille eller nässla. Ett annat alternativ: Blanda 2 matskedar malet kaffe och en sked olja (oliv, burdock, castor). Massera lätt, applicera på huden och håll i 15 minuter.
 4. Äggula och kaffe. Blanda äggulaen med två matskedar kaffe grunder. Lägg till en sked full av honung och citronsaft. Gnid lätt in i huden och lämna i en halvtimme.
 5. Socker och äggula. En äggula, två skedar olivolja och socker blandas till en homogen tjock massa. Lätt massage huvudet, lämna i ungefär en halvtimme. Denna komposition är inte bara en utmärkt skalning utan även en mask som ger håret glans och förstärker dem.
 6. Baserat på socker. Du ska ta en sked blå eller vit lera och två skedar socker. Blanda och späd med örtkokning eller vatten. Du kan lägga till några droppar citrusolja till blandningen. Denna blandning klarar av ökat fettinnehåll i huvudet. För känslig och torr hud, istället för lera, rekommenderas att ta yoghurt.

Förutom förberedelsen av olika kompositioner för peeling själv kan du köpa professionell kosmetika och använda den hemma. Ett sådant medel är Nioxin. Skalning av hårbotten med detta verktyg kommer att utföras på hög nivå, utan att lämna ditt hem. Detta är ett helt system för vård av gallring av tunna hår.

Verktyget har en trippel effekt:

 1. Rensning.
 2. Återvinning och hydratisering.
 3. Ström.

Skalning för hårbotten har en regenererande effekt och exfolierande effekt. Som ett resultat av verktygets applicering uppnås mekanisk, enzymatisk rening och rening av hårbotten med alfa-hydro-syror. Epidermiscellerna förnyas. Det rekommenderas att använda verktyget var 30-45 dagar.

Självklart, om du funderar på huruvida du ska välja ett hem eller professionellt betyder att du ska göra en peeling, så har Nioxin stor nytta av egenskaperna och kvaliteten på rengöringen. Men igen beror allt på komponenternas bärbarhet och själva problemet, vilket måste lösas. Vid allvarliga sjukdomar är det bättre att kontakta en tricholog för en rekommendation. Han hjälper dig att välja rätt läkemedel eller rekommendera att sluta med hjälp av egen produktion.

Hur man gör skalpskalning?

Saltskalning görs i flera steg. Först måste du använda ett schampo för att tvätta håret och skölj håret noggrant. Därefter måste du applicera en balsam eller närande olja längs hela längden av trådarna, vilket under proceduren kommer att skydda trådarna från att torka ut.

På rent och nästan torkat hår bör appliceras i små portioner av den beredda massan och smuts långsamt i huden med försiktighet. Det är bättre att göra det med fingrarna i en cirkelrörelse. Således bearbetas hela ytan av hårbotten gradvis.

Efter gnidning ska den resulterande blandningen lämnas på huden under ytterligare 10 minuter och sköljas sedan med varmt vatten med hjälp av schampo. Kompletta proceduren rekommenderas att återanvända balsam eller näringskomposition.

Under dessa manipuleringar faller en viss mängd hår ut. Detta är helt normalt. På platsen för de avlägsna svaga håren växer snart nya, starkare och friskare.

Oftast är saltskalning föreslagen att göra 1 gång per vecka (i vissa fall är det tillåtet 2 gånger). Kursen består av 6 - 8 rutiner. En upprepad kurs är möjlig om 2-3 månader.

Tips och tricks

Studier recensioner av kvinnor som har upplevt saltskalning för hår på sig själva kan vi lyfta fram några tips och rekommendationer som de delade.

Enkelhet och fördelar med saltskalning för hår och hårbotten

Saltskalning för hår, som en av metoderna för högkvalitativ frisättning av hårbotten från föroreningar, är också nödvändig, liksom vanligt tvätt av krullar med schampo eller återhämtning med professionella vårdprodukter. Det tar lite tid, men budgeten på resor till mästaren i salongen sparar väsentligt. I själva verket kan peeling hår med salt kallas "skönhet för ett öre."

Vad är saltrensande hår?

Flödande, silkeslen och tjockt hår från naturen - för en kvinna är det ganska ett gott undantag än regeln. Många av dem måste arbeta hårt för att uppnå reklamglans, pomp, kombinerat med jämnhet och lydnad av strängar, spendera stora summor och lång tid att regelbundet bibehålla sin hälsa.

Någon sköter tjänster av skönhetssalong stylister, någon testar innovativa veckoprojekt för att bibehålla friskt hår. Men den galna strävan efter hårets skönhet har motsatt effekt. Även högkvalitativa schampon, återställande balm och närande serum tvättas inte helt bort.

Mikroskopiska partiklar av deras ingredienser deponeras på hårrötterna, vilket skapar en idealisk miljö för ackumulering av rester av lacker och skum, gatstoft och döda hudceller. Påpekar detta att många kvinnor klagar över det ökade fettinnehållet i huden, inte misstänker att orsaken till oförskämt hår i vanligt lera.

Huden på huvudet behöver samma regelbundna rengöring som hår. Om de täcker dem med ett tätt lager av föroreningar förhindrar "andning", det framkallar blockering och obehaglig skalning, som vi kallar mjäll. Hårsäckar får inte tillräckligt med näring, mot denna bakgrund blir håret tunnare, försvagat och börjar smula. Därför är skönhets- och lyxhår - resultatet av korrekt och djup rengöring av hårbotten.

Hårskalning är lika obligatorisk som hårtvätt. För att städa håret från döda hudvågor kan utsöndringar av talgkörtlar och kosmetika förekomma på två sätt: mekaniskt genom att gnida i skrubber och kemiskt genom att använda speciella sura preparat. För det andra alternativet är det bättre att kontakta salongen, och den första kan enkelt göras hemma.

Det mest tillgängliga och effektiva sättet att djupt och säkert påverka hårbotten är saltskalning. Beredning av slipande blandning baserad på salt kan vara dig själv. Med all dess enkelhet är det svårt att överskatta dess fördel: en naturlig skrubb frigör hårbotten, väcker hårsäckar, förbättrar blodcirkulationen, normaliserar talgkörtlarna och hjälper till att glömma mjäll. För de startade regenereringsprocesserna svarar håret med en extern transformation: de blir starkare, tjockare och förvärvar en efterlängtad glans.

Välja salt för proceduren

Ur namnet är det uppenbart att huvudkomponenten för peeling för att rensa håret är salt. Detta är ett populärt verktyg i de gamla skönhetsrecepten som används av våra mormor. Det snövit och krusiga pulvret var den grundläggande komponenten i traditionella bad för att förstärka naglar, balmer för behandling av inflammationer i ansiktet och spår av akne. Från köket migrerades saltet direkt till moderna skönhetsdisplayer.

Skalning av hårbotten görs bäst på grundval av havssalt. Köp det nu är inte svårt: färdiga saltblandningar visas i de flesta kosmetika- och parfymaffärer, apotek och stormarknader. Om det inte finns något havsalt kan du använda jodiserad för skalning. Dess sammansättning och egenskaper kommer också att tjäna utmärkt service för hår och hårbotten. I extrema fall lämnar tillsatsen av vanligt bordsalt till peeling agent. Det finns mycket mindre användbara saker i det, men abrasivegenskaperna är desamma.

Observera att saltpartiklarna för rengöringsproceduren inte är för stora. Stora och skarpa fragment skadar hårbotten och är mer benägna att skada det - mindre repor kommer att öka och orsaka smärta. Salt av industriell slipning före avskalning är bäst att återplacera i en kvarn och uppnå konsistensen av granulat av tvättpulver.

Det unika havsaltet i sitt naturliga ursprung:

 • havsalt - en särdrag av mineraler som är avgörande för hår och hårbotten: kalcium, järnföreningar, natrium, jod, selen och zink;
 • havsalt - ett botemedel mot fettigt hår: det hjälper till att minska sebumproduktionen och torkar huden;
 • Som ett utmärkt slipmedel samlar saltkristaller alla biologiska och parfymföroreningar från huden, samtidigt som de öppnar tillgången till syremolekyler, näringsämnen.
 • havsalt är ett bra antiseptiskt medel;
 • salt av havet stimulerar förnyelsen av epidermis och ökar sin ton, vilket innebär att peeling med havssalt ger närmare drömmen om att "spyta i midjan" närmare.

Spargris Saltrensning

Å ena sidan verkar det som om en sådan enkel rening, som havssaltskrubbning, inte har någon mer effekt än till exempel kaffe. Men det här är långt ifrån fallet. Resultatet av hemlagad saltskalning för förnyelse av hårbotten är jämförbar med många professionella salongprocedurer. Genom att veta detta producerar stora kosmetiska företag färdiga blandningar för denna typ av skalning.

Hav- eller jodiserat saltskalning:

 • reglerar utsöndringen av talgkörtlar;
 • avlägsnar försiktigt alla lera avlagringar
 • stimulerar blodmikrocirkulationen i det epidermala skiktet, aktiverar den intercellulära metabolismen;
 • ger bättre syreförsörjning av hårsäckar, aktiverar mättnad med näringsrika mikroelement
 • eliminerar blockering av hårbotten i hårbotten, frisläppande hårfolliklar;
 • stimulerar hårväxten;
 • eliminerar de komplexa "snöiga axlarna", vilket bidrar till att eliminera mjäll
 • hjälper till att glömma ökad hårfettighet;
 • torkar huden;
 • förbättrar läkning av inflammationsfokus
 • eliminerar känslan av klåda;
 • Det förhindrar seborré och hjälper till att bli av med det;
 • i slutet av sessionen ger en känsla av friskhet och "ljust huvud".

Peeling för hårväxt har låg kostnad - det varierar inom några hundra rubel. Komponenter för framställning av kompositionen räcker inte för en användning. Därför är den mest salta hårskalningen bekvämt framställd av improviserade medel och hålls hemma.

Utför saltskalning hemma

Att göra en saltskalning för hår hemma är ganska enkelt även för en nybörjare. Det viktigaste är att hålla den omedelbart innan du tvättar huvudet, och inte på rent hår. När processen tar ungefär en halvtimme, och du kommer att njuta av dess effekt i minst två veckor.

 • Steg 1: Dampa håret och hårbotten med vatten och uppmärksamma det faktum att det inte finns några torra områden kvar.
 • Steg 2: en hårborste för att fördela hela hårets massa på partings;
 • Steg 3: gnugga den färdiga skalningsblandningen gradvis och jämnt i hårbotten. Fingrörelserna ska vara cirkulära och korrekta;
 • Steg 4: I 3 minuter massera hårbotten med en peeling komposition;
 • Steg 5: Lämna produkten på håret i ca 10 minuter, efter att ha täckt den med en kosmetisk keps av polyeten, med en matfilm;
 • Steg 6: Tvätta av blandningen för att peeling med vanligt schampo, använd balsam, fuktgivande eller närande serum. Det är nödvändigt att tvätta hårroten mycket bra från salt;

Körningen av saltet peeling för hår genomsnitt 8 sessioner med ett intervall på 14 dagar. Upprepa proceduren kan vara ca 4 gånger om året.

Recept peeling saltblandningar

Enkla recept för peeling av hår med saltmassa. I detta avseende kommer Internet att hjälpa dig, och du kan få alla leveranser på apoteket och mataffären.

En blandning av salt och eteriska oljor

 • 1 - 6 msk. krossat havsalt (med fokus på längden på strängarna);
 • ¼ kopp balsam eller balsam
 • 3 droppar essentiell olja (med fokus på hårtyp och hårbottenproblem).

Ökad oljighet kommer att eliminera den essentiella oljan av citron, tea tree, citronmelé, grapefrukt, lavendel och lavendel.

Håravfall kommer att minska den eteriska oljan av ylang-ylang, enbär, cederträ, tall, rosmarin och burdock olja.

Från utslag av mjäll lindra essentiell olja av geranium, lavendel, apelsin, citron och rosmarin.

Essentiell olja av kamomill, jasmin, salvia och rosor hjälper de överdrivna tipsen.

 1. blanda ingredienserna i peeling agent;
 2. Applicera blandningen i huvudet efter steg-för-steg-proceduren.

En blandning av salt och natron

 • 1 - 6 msk. krossat havsalt (med fokus på längden på strängarna);
 • 1 - 6 msk. bakpulver;
 • ¼ kopp schampo.
 1. Komponenterna i peelingskompositionen blandas i samma proportion;
 2. skalning appliceras på hårbotten, efter steg-för-steg-proceduren;
 3. Ytterligare schamponering krävs inte.

Kefir skalar med salt

 • 1 - 6 msk. krossat havsalt (med fokus på längden på strängarna);
 • 1 - st.l. kefir 2,5% fett;
 1. Komponenterna i peelingskompositionen blandas i lika stora proportioner;
 2. medel appliceras på huvudet enligt steg för steg
 3. Skölj blandningen nödvändigtvis varmt, men inte varmt vatten.

När du inte kan göra proceduren

Hemskalning av hårrengöring med användning av hav eller jodiserat salt är mildare än salongförfaranden. I den förberedda produkten i köket finns inga aggressiva element som tränger in djupt i epidermala skiktet. Men tillsammans med något annat kosmetiskt förfarande utmärks av peeling med salt av dess lista av kontraindikationer:

 • ägare av torrt hår och med ökad avskalning av hårbotten bör kasseras;
 • havsaltskrubbning innebär inte daglig användning - peeling upprepas högst en gång var 14: e dag;
 • ohälsade sår, färska repor, mikroskador, nackdelar och brännskador finns också i listan över kontraindikationer för att hålla sessioner.
 • överkänslighet i epidermis och tendensen att allergier innebär ett förbud mot saltskalning;
 • Skalning kan inte utföras under infektionen i hårbotten, manifestationen på det av dermatologiska sjukdomar eller purulenta inflammatoriska processer;
 • denna typ av skalning är förbjuden i närvaro av tumörtumörer i zonen av saltbehandling;
 • i perioden med riklig håravfall (till exempel under amning) kan en saltskrubba förvärra situationen;
 • Det rekommenderas inte att utföra sköljningsproceduren inom en vecka efter perming, laminering, keratinrätning eller hårlättnad.
 • Omedelbart efter saltrensning bör värmemaskar inte appliceras på håret, till exempel med senap eller nässla.

Klåda och bränna under havsaltskalning är en signal om att den omedelbart upphör. I framtiden kommer obehaget inte att försvinna, och peeling provocerar utseendet av omfattande rodnad på huden.

Rekommendationer till nybörjaren

Den positiva effekten av användning av peeling hår med salt kommer till intet om du använder fel verktyg. Och inga förväntningar kommer att gå i uppfyllelse om du saknar viktiga nyanser av förfarandet. Speciellt utför det för första gången. Faktum är att salt är en aggressiv substans som kräver noggrann attityd och mätning trots kännedomen.

 • Saltskalar för hårbotten kräver fuktgivande eller närande håret med speciell kosmetika. Applicera samtidigt kompositionen så att den inte kommer i kontakt med själva huden;
 • Vid slutet av avskalningsproceduren, avstå från accelererad torkning av trådarna med en hårtork, gnugga dem inte för aktivt med en handduk. Låt tillräckligt med tid och låt krullarna torka sig;
 • För aktiv massering av hårbotten med saltkristaller och gnugga det kan orsaka skört hår;
 • Under beredningen av peelingskompositionen observera följande saltproportioner: 1-2 matskedar salt är tillräckliga för kort hår, 4-5 för medelhår och 6 för långt hår. Försök att inte överskrida koncentrationen;
 • Applicera peelingblandningen över hårpartierna.

Hårskalning med havs- eller jodiserat salt är långt ifrån överindulgen och ett mycket användbart tidsavbrott. Det kan vara ett förberedande steg för andra omhändertagande och helande förfaranden. Till exempel restaurering av hårets hälsa på cellulär nivå eller läkemedelsbehandling av hårbotten. Efter en sådan skalning absorberas alla medel bättre och har följaktligen en märkbar och snabb effekt.

Skruva huvudet från salt från håravfall. Recept med olja, lera, havsalt. Hur man lagar mat och ansöker hemma

I modern kosmetologi används hemlagad skrubb och professionell kosmetika i stor utsträckning. Kompositioner för kropp och ansikte har blivit mycket populära, medan hårbotten också behöver periodisk skrubbning, och för dessa speciella formuleringar beredda med salt anses vara effektiva.

Användningen av scrubs för hårbotten

På grund av förekomsten av slipmedel och ytterligare komponenter i kompositionen ger skrubben följande fördelar:

 1. Absorberar talg och normaliserar sekretet hos talgkörtlarna.
 2. Tar bort döda hudpartiklar.
 3. Minskar håravfall.
 4. Öppnar syre till hårsäckarna.
 5. Främjar hårväxten.
 6. Ta bort tonerrester för hår, masker och andra produkter från hårbotten.
 7. Ökar blodflödet till hårbotten, så att håret får mer näringsämnen och får glans, styrka, förstärkt.
 8. Förbättrar effektiviteten hos hårsmaskar, om de utför förfarandet innan de appliceras.

Vilket salt att använda

Som skrubb för hårbotten kan du använda både bord- och havssalt, men havsalt passar bäst eftersom det har en rik mineralsammansättning.

Om vanligt salt innehåller endast natriumklorid innehåller havsaltet:

Oljesaltskrubba

Du måste ta 2 msk. salt och lite grundläggande kosmetisk olja, såsom avokado, mandel, olivolja. Blanda ingredienserna så att de blir en tjock blandning av pastaformig konsistens, lägg dem på hårets rotszon. Börja ritning från occipital delen, fortsätt sedan till parietal.

Efter applicering ska du massera hårbotten med fingret i några minuter och tvätta sedan håret med schampo.

Skrubbe appliceras på torrt eller vått hår. Och i det senare fallet kommer skrubben att ha en mer mild effekt på hårbotten.

Recept med lera

Lera har en absorberande förmåga, så i kombination med salt har blandningen en ännu större rengöringseffekt. Med hjälp av en sådan skrubb kan du inte bara rensa håret av överflödigt fett en gång, men normalisera också utsöndringen av hudutsöndring. För matlagning behöver: vatten, lera, salt. Proportioner: 3: 1: 3.

Huvudskrubbe med salt och lera är lätt att förbereda och lätt att använda.

Först måste du blanda de torra ingredienserna, och tillsätt sedan vatten till dem. Det är bättre att göra detta gradvis och uppnå den önskade konsistensen. Kompositionen ska vara tjock nog så att den inte dräneras från håret. Håret bör fuktas innan kompositionen appliceras.

Skada blandningen, gör en mild massage i rotzonen i 5 minuter och låt skrubben stå i ca 10 minuter. Tvätta sedan håret med schampo med varmt vatten.

Med honung och grädde

Denna skrubb är lämplig för vård av torr hårbotten. Honung, kräm och salt tas i ett förhållande av 1: 2: 3.

Honung för denna skrubb kan tas av någon, inklusive kandad.

Blanda salt och honung, späd ingredienserna med kräm. Efter massering av hårbotten med en skrubb, lämna i 10 minuter så att näringsämnen tränger in i hår och hud. Tvätta sedan kompositionen med vatten utan användning av kosmetika.

Med aloe

Aloesaft fuktar inte bara hårbotten, utan också håret, vilket gör dem silkeslösa och lätta. Salt måste kombineras med aloe juice. Juiceen är pressad från plantans färska blad.

Det är bäst att skörda ark av gamla växter, inte yngre än tre år gamla. I äldre växter, fler näringsämnen. Det finns ingen bestämd andel, du måste se till att kompositionen är bekväm att applicera på huvudet.

Distribuera kompositionen genom massrörelser i hårbotten och torka sedan av efter ett tag.

Med konjak

Experter rekommenderar att skrubbe med brandy till de som har övertorkat hår. Detta recept är perfekt för vintersäsongen.

Behöver blanda 3 msk. salt, mandelolja (du kan ta en annan) och konjak. I massan tillsätt äggula och 1 msk. honung. Blanda noggrant.

Det borde vara ganska tjock massa. Det ska appliceras på hår och hårbotten, massage fördelas i cirkulära rörelser och lämna i 10 minuter. Därefter tvättas kompositionen med schampo.

Med äppelcidervinäger

Salt och äppelcidervinäger blandas i lika stora proportioner. Du kan ta till exempel 2 msk. av båda ingredienserna. Innan det appliceras är det nödvändigt att utföra ett test, eftersom det kan uppstå tecken på irritation på känslig hud.

Med schampo och balsam

I sammansättning är denna skrubb det enklaste. Det är nödvändigt att tillsätta fint salt till vanligt schampo, fördela det över hårbotten, gnugga och skölj med varmt vatten. På samma sätt kan du blanda salt och hårbalsam. Denna blandning kommer att ha en större fuktighetsgivande effekt.

Med björkbensinfusion

För beredning av skrubb behöver björkpudlar infusion, beredd från 2 matskedar. njure och 1 msk. kokande vatten. Infektera njurarna ska vara minst en timme. Kombinera sedan i en massa 1 äggula, 1 tsk. flytande honung, 2-3 st.l. salt och avkok till en bekväm konsistens. Denna skrubb aktiverar hårväxt.

Med kefir

Saltskrubbe med kefir rekommenderas att göra om håret är torrt. Kefir och saltskrubbe rensar håret och hårbotten försiktigt, medan kefir ger en fuktgivande och närande effekt.

För att förbereda dig måste du ta kefir med hög fetthalt, blanda det med en viss mängd salt - titta på konsistensen. Efter en ansökningsperiod blir håret silkeslen, felfri, stark.

Med peppar

Pepper Salt Scrub är en aggressiv blandning och rekommenderas inte för användning om hårbotten är känslig. Blanda 2 msk. salt 1 tsk. rödpeppar och 1 tsk kanel. Blanda torra ingredienser, lägg till kompositionen av någon kosmetisk olja, såsom avokado, mandel, oliv, havtorn.

Efter applicering kommer blandningen att brinna, men känslorna måste tolereras, om de blir för smärtsamma måste kompositionen tvättas av.

Med båge

Firande skrubb är gjord av havsalt och lök. Lök har irriterande egenskaper, så det är optimalt för att öka hårväxten. Behöver ta ½ msk. salt, helst hav och 1 lök.

En blandning av lök och salt accelererar hårväxten, gör dem tjockare

Lök hakas grundligt i en mixer till ett tillstånd av gruel. Den resulterande massan blandas med salt. Lätt uppvärmd till ett varmt tillstånd och gnidade sedan i hårbotten. Sammansättningen hålls på håret i 20 minuter och tvättas sedan av med vatten.

Med läsk

Efter applicering av läsksaltskrubben blir håret mjukare, friskt, hårbotten rengörs och håret förblir rent längre.

För matlagning behöver du havssalt och läsk i lika stora proportioner. Mängd som tas efter eget gottfinnande. Utspädda torra ingredienser kan vara vanligt vatten eller örtavkok, till exempel nässla eller kamille. Efter applicering håll kompositionen på huvudet i 10 minuter och tvätta sedan av det.

Med rugbröd

Rågbröd (2 stycken) blötläggs i en liten mängd vatten. Överskott av vatten efter mjukning av smulan dräneras. Lägg till brödmassan 2 äggulor och 1 tsk. havsalt.

Efter applicering hålls denna skrubbmask på huvudet i 30 minuter under en varm kompress, och tvättas sedan av med schampo.

Eteriska oljor i saltskrubba

Genom att tillsätta essentiella oljor till saltskrubbe kan du eliminera mjäll, förhindra håravfall, fuktar och närma tråden.

Salt Scrub Tips

 1. Skrubba för saltets huvud är mycket torr hud, så i närvaro av torr hudtyp rekommenderas att det inte används mer än 1 gång om 2 veckor. Om hårbotten är fet, då kan du göra 2 gånger i veckan.
 2. Experter rekommenderar kursanvändning av skrubb, d.v.s. ca 7-10 procedurer. Då måste du ta en paus.
 3. Om håret är oljigt vid rötterna och torka på spetsarna, för att inte överdriva håret och inte göra spetsarna ännu torra, rekommenderas att applicera olivolja till den lägre tredjedel av hårlängden innan du applicerar skrubben.
 4. Massage i hårbotten bör utföras från huvudet till parietalzonen. Denna teknik är den mest korrekta ur massagelinjens synvinkel och stimulering av blodcirkulationen: håret blir starkare, tillväxten stimuleras, huvudvärk lugnar ner.
 5. Om håret är torrt eller det finns några problem med hår eller hårbotten, till exempel mjäll eller splittrade ändar, bör du lägga till eteriska oljor i skrubben. De kommer att förbättra effektiviteten i blandningen, närma håret med användbara ämnen, ge håret en trevlig arom.
 6. Saltskrubba har en mer intensiv effekt vid höga temperaturer, så det rekommenderas speciellt för användning i badet. Saltmasker är tillåtna. För att göra detta, lämna kompositionen efter att ha skrubbat huden i någon tid på håret (vanligtvis 10 minuter), omsluter huvudet i plast och en handduk.
 7. Förutom att använda saltskrubbe, rekommenderas att man applicerar fuktgivare för att inte överdrippa håret. Det är önskvärt att även detta var hemlagade produkter.
 8. Tvätta av skrubben först med vatten och sedan med schampo. Om du inte använder schampo, kommer saltkristaller att förbli på håret.

Nackdelar och kontraindikationer

Saltskrubbe har kontraindikationer:

 • Det kan inte göras om det finns repor eller sår i hårbotten. Salt orsakar brännande känsla när den släpps ut i skada. Om du fortfarande behöver skura, ska salt ersättas med ett annat slipmedel.
 • Om det observeras svår skaldethet, kan håret börja falla ut ännu mer intensivt, eftersom de försvagade folliklarna inte klarar av den allvarliga mekaniska effekten som saltskrubben har.
 • Med färgat hår med systematisk användning av skrubb pigment tvättas bort snabbare.
 • Kontraindikationer är hudsjukdomar, såsom eksem och psoriasis.
 • Salt kan orsaka allergisk reaktion.
 • Torrt hår med splittrade ändar kan inte utsättas för skrubbning mer än 1 gång om två veckor, men i detta fall är det nödvändigt att skydda håret med oljor.

Saltskrubbe är en bekväm och prisvärd produkt som används för att näringa hår, ta bort döda hudpartiklar, stimulera blodcirkulationen och hårväxten.

Det kan torka huden, dock med förbehåll för rekommendationerna och användningen av fuktgivande och närande produkter efter skrubb, elimineras denna nackdel. Speciellt saltskrubb är lämpliga för oljig hårbotten.

Video med exempel på saltskrubb

Ett enkelt skurrecept med ett minimum av ingredienser:

Allt om hårskalning havsalt

När det gäller exfoliants, kommer mycket få människor ihåg att inte bara kropp och ansikte, utan också hårbotten behöver exfoliera. Döda celler kan orsaka klåda, hämma hårväxt och smula på axlarna i vågorna och förstöra utseendet. Saltskalning för håret löser dessa problem: det kommer att lindra obehagliga känslor och förbättra hudens övergripande ton.

Hårbotten är vanligtvis dold under hårbotten, och vi tar sällan uppmärksamhet vid dess tillstånd. Men även efter noggrant tvättning av håret på ytan av epidermis förblir kåt partiklar, kroppsfett, tvättmedelrester och frätande smuts av stadsmog. Detta kan orsaka obehagliga konsekvenser:

 • inflammation;
 • Hudsjukdomar;
 • Växande och förlust av hår;
 • Ökat fettinnehåll.

VAD ÄR SALT HÄRPURIFICERING

Saltskalning för hår är ett effektivt sätt att exfoliera och ta bort smuts, där saltkristaller är den huvudsakliga slipmedlet. Denna typ av exfoliering är ytlig och påverkar endast det översta lagret av epidermis. Detta är dock tillräckligt för huvudets yta, och en djupare inverkan kan vara skadlig.

5 fördelar med saltskalning

Salt har alltid värderats för sina goda egenskaper. Men om tusen år sedan det var värt sin vikt i guld, så idag kan du köpa den i vilken butik som helst, och i varje hus finns det förmodligen paket i reserven.

Saltskalning för huden har många användbara egenskaper:

 1. Avlägsnande av döda celler - låter dig läka och föryngra huden, för att skapa syrebildning
 2. Massage - aktiverar blodcirkulationen vilket förbättrar hårsäckens näring.
 3. Mat - salt är rik på näringsämnen;
 4. Antibakteriella egenskaper - desinficerar, blockerar inflammatoriska processer;
 5. Torkning - kompenserar för den ökande aktiviteten hos talgkörtlarna.

I sitt naturliga tillstånd är salt en smulös substans som inte självständigt kan hålla sig på kroppens yta. Så, för enkel användning, saltpulveret blandas med något bindemedel:

 • Vatten - har inte uttalat fördelaktiga egenskaper, ger bara blandningen den nödvändiga konsistensen;
 • Vegetabiliska oljor (olivolja, mandel, jojoba, avokado, vetex, pumpa) - fuktar och närmar huden och löser också saltkristaller mycket långsammare än vatten eller kefir;
 • Kefir - hjälper till att lindra irritation, återvänder elasticitet, fuktar;
 • Shampoo, balm och masker - låter dig kombinera sköljning och vård med hjälp av professionell kosmetika.

Förutom bindemedlet kan andra aktiva beståndsdelar inkluderas, till exempel läsk, örttextrakt och eteriska oljor. Eteriska oljor är olika och förutom behagliga dofter har olika funktioner:

Bordet av användbara egenskaper av eteriska oljor för skönhetens skönhet

Vem är lämplig och vem som inte är

I vilka fall ska man använda saltskrubba och i vilka - inte?

Indikationerna för tillämpning av proceduren är följande:

 • Ökad aktivitet hos huvudets talgkörtlar;
 • finnar;
 • mjäll;
 • Fallande eller långsamt växande hår.

Men i vissa fall är skrubben oacceptabel:

TIPS OCH REKOMMENDATIONER

Det måste komma ihåg att saltskalning för hårbotten kräver noggrann användning:

 1. Förfarandet appliceras inte mer än en gång i veckan för fet hud och inte mer än 2 gånger i månaden - för normalt.
 2. Saltkristaller ska vara medelstora eller finmalda, och de bör gnidas med lätta rörelser. Detta görs för att utesluta skador på hud och hår.
 3. Under massagen kan man observera förlust av fina små hår. Oroa dig inte: de är oföränderliga, svaga och skulle ha fallit ändå.
 4. Om det inte finns några förbättringar i tillståndet efter flera applikationer eller omvänt observeras, då är det bättre att stoppa sessionerna. Om en brännande känsla uppträder i processen, bör skrubbning stoppas omedelbart och återupptas för att appliceras först efter det att orsaken till problemet har upprättats.
 5. Kompositionen är bättre att applicera endast på hårbotten, inte sprida den över hela längden av håret. Annars kan saltpulvret och dess aktiva substanser torka ut krullarna.

Välja salt för proceduren

Valet av salt är det främsta stadiet för beredning för exfoliering. Saltpulver beroende på platsen för utvinning eller bearbetningsfunktioner kan variera:

 • Enligt innehållet i föroreningar - rekommenderas att man använder kompositioner med spårämnen och jod;
 • Största slipning - brukar välja saltkristaller av medium slipning. Grov slipning för mycket skadar cellerna i epidermis och hårrotserna, och bra - löser sig snabbt. Det är dock bra att slipa blir den minst traumatiska.

Peeling havsalt, som har ett högt innehåll av jod, som kan återställa glans och styrka att krulla, förhindra förlusten och öka tillväxten, är populär. I avsaknad av saltvatten kan vanligt bordsalt också användas, men det blir mindre effektivt.

När man köper salt är det värt att uppmärksamma pulverets sammansättning och tillstånd, eftersom huden absorberar allt det innehåller. Så, mörka kristaller kommer att indikera dålig rengöring och färgade - närvaron av färgämnen. Frothers kan läggas till bad salter, utan vilket det också är bättre att göra.

Hur man närmar sig hårbotten efter peeling

Exfoliering av hårbotten både hemma och i salonger gör huden mer mottaglig för näringsämnenas funktion. Därför, efter skrubbning, rekommenderas att använda olika masker - närande eller lugnande, som kan beredas själv eller köpas i butiker.

Dessutom, efter exfoliering, applicera en balsam balsam till krullarna för att skydda dem från att torka ut.

3 BÄSTA HEM-RECIPER

Vi erbjuder flera effektiva recept för salt hårskalar från produkter som finns i alla hem.

Saltskalning för hår med eterisk olja

För att göra saltskalande hår hemma krävs följande komponenter:

 • 1 msk fin eller grovmalt salt
 • 1 matsked olivolja;
 • 3 droppar essentiell olja av ylang-ylang, grapefrukt, lavendel eller någon annan, beroende på önskad effekt.

Blanda alla, applicera på våt hud och gnugga i lätta cirkelrörelser i 1 minut. För att huden ska vara mättad med användbara ämnen kan du lämna blandningen i 5 minuter, skölj sedan huvudet väl.

Salt och läsk för huvudskalning

För att förbereda epidermis skrubbe med salt och läsk behöver:

Ingredienser blandas och massage gäller hårbotten. Efter en minut, tvätta den av. Eftersom schampo är en del av skrubben behövs ingen ytterligare schamponering.

Recept med kefir

Saltskalning för hår hemma kan beredas på basis av kefir. För detta blandas salt och kefir i lika stora proportioner. Det rekommenderas inte att blanda under lång tid, eftersom kefir snabbt löser upp saltkristaller. Applicera den resulterande pastaen på huden och massage i 1-2 minuter, skölj sedan väl med varmt vatten.

En sådan enkel produkt som salt ger påtagliga fördelar för hårbotten och krullarna. Saltskrubba förhindrar många sjukdomar, rensar och närmar huden och hårsäckarna. En fördelaktig effekt av peeling kan förbättra växten eller eteriska oljor, läsk, kefir och mer.

Textförfattare: Alexandra Gribovskaya

Lämna en recension, vilket recept på skönhetens skönhet - din favorit?

Allt om saltskalning för hår och hårbotten hemma

En sådan populär metod som saltskalning för hår är ett effektivt förfarande för djuprengöring av hårbotten i döda partiklar. Det bygger på effekterna av havsalt, som försiktigt avlägsnar föroreningen med slipande partiklar och matar också hårsäckar med användbara spårämnen.

Saltskalning gör att du kan klara av överskott av talg, mjäll, bröthet eller håravfall. Dess användning på ett löpande sätt förbättrar hårets utseende, gör det möjligt för dem att behålla sin renhet längre, ger den naturliga glansen tillbaka.

Hur fungerar saltskalning, varför är det så effektivt? Låt oss undersöka vilka indikationer och kontraindikationer som detta förfarande har, hur det utförs. Vi kommer att bekanta oss med hemlagade recept för olika typer av hår, samt lära oss kosmetologernas åsikt om denna procedur.

Handlingsprincipen och effektiviteten av saltskalning

Saltskalning är ett förfarande som djupt rengör håret och hårbotten. Det tar effektivt bort orenheter, talg och silikon som finns i många schampon eller hårbalsam. För denna rening används havsalt i kombination med ytterligare komponenter.

Principen för saltskalning är baserad på exfolierande effekten. Som ett resultat av friktion förbättras blodcirkulationen, metaboliseringen normaliseras. Det hjälper till att accelerera hårväxten, sluta falla ut eller minska brittleness. Salt hjälper också till att klara av alltför fett hår och hårbotten.

Effektiviteten av saltskalning kan inte överdrivas. Användningen åtföljs av fantastiska resultat:

 • Mjällen försvinner helt, peeling stannar;
 • Hårförlusten stannar, deras tillväxt accelererar;
 • Bräckligheten försvinner, sektionen minskar eller försvinner
 • Blodcirkulationen stimuleras, metabolism accelereras;
 • Fettsekretion är reglerad, fettbalans normaliseras;
 • Bakterier och svampar som framkallar infektioner elimineras;
 • Mättnaden av hårsäckarna med användbara mikroelement ökar.

Salt kommer exfoliera alla döda celler, ta bort överflödigt fett och smuts, stärka håret. Ytterligare komponenter som används i hemlagade recept förbättrar dess effekt och kommer att ha hjälpverkningar.

Indikationer för användning

Saltning av hårbotten är ett användbart förfarande för personer med vilken typ av hår som helst. Men det rekommenderas speciellt för följande indikationer:

 • Ökad sebumsekretion;
 • Utseende av mjäll;
 • Torr eller oljig seborrhea;
 • Bräcklighet, hårsektion;
 • Ökad håravfall;
 • Förlust av naturlig glans.

Saltsköljning av hårbotten bör också utföras med användning av schampon eller balsams, som har silikon i sin komposition. Dessa ämnen ackumuleras på håret, försämrar blodtillförseln till hårsäckarna, och accelererar också hårföroreningar.

Finns det några kontraindikationer och biverkningar?

Trots det faktum att saltskalning anses vara en mild procedur, har den begränsningar för användningen. Kontraindikationer av denna reningsmetod innefattar följande:

 • Känslig hud;
 • Förekomsten av sår och sprickor;
 • Infektion, inflammation
 • neoplasmer;
 • Allvarlig håravfall
 • perm;
 • laminering;
 • Missfärgning.

Relativ kontraindikation kommer att vara torr eller mycket torr hud. I det här fallet bör förfarandet genomföras noggrant, och det är också nödvändigt att applicera fuktgivande kompositioner för att förhindra överdrivning.

För att få reda på om saltskalningen är lämplig för dig, testa för en allergisk reaktion. Förbered blandningen för proceduren, applicera en liten mängd på armbögen och vänta sedan 5-10 minuter. I avsaknad av bränning kan du applicera blandningen på huvudet.

Hemlagad recept med salt

Saltskalning framställs enligt olika recept. Förutom havsalt, som är huvudkomponenten i blandningen, lägger man till eteriska oljor, mejeriprodukter, läsk och andra ämnen. Hjälpkomponenterna förbättrar saltens effekter och visar också ytterligare effekter.

Essentiellt oljebröd

Saltskalning med eteriska oljor kan lösa många problem. Lägg till blandningen av olja som är lämplig för ditt hår:

 1. När fettinnehåll: olja av te, citron, grapefrukt, citronmelja, lavendel.
 2. Vid förlust: kardborre, enbär, cederträ, tall, rosmarin.
 3. För mjäll: apelsin, citron, rosmarin, lavendel eller geraniumolja.
 4. När det är torrt: jasmin, rosa, kamille och salviaoljor.

Blanda 3 droppar av din valda eteriska olja med havsalt i mängden 2-5 matskedar. Den exakta mängden beror på hårets längd och tjocklek. Lägg till blandningen 50 ml balsam, blanda noggrant.

Soda-salt recept

Soda har bakteriedödande och mjukgörande egenskaper. Receptet är upprättat enligt följande:

 1. Bestäm hur mycket salt som behövs för din längd och tjocklek på håret.
 2. Tillsätt samma mängd soda till saltet.
 3. Häll i en blandning av 15 ml vatten för varje sked läsk i kompositionen.

Blandningen blandas noggrant och användes därefter för sitt avsedda ändamål. Även läsk kan ersättas eller kompletteras med kosmetisk lera, anpassad till hårets behov.

Recept med kefir

Kefir rekommenderas att användas för att mjuka håret, för att ge dem glans och silke.

 1. Bestäm hur mycket havsalt du behöver för ditt hår.
 2. Till varje matsked salt tillsätt en matsked yoghurt med ett fettinnehåll på 2,5%.
 3. Rör om blandningen noggrant.

Beroende på hårets behov kan kefir ersättas med mjölk eller gräddfil.

Efter någon variant av proceduren applicera en fuktgivande eller närande mask på håret. Detta kommer att hjälpa håret att behålla fukt, göra dem glänsande och silkeslen. Maskan kan köpas i affären eller laga mat själv.

Hur man utför proceduren

Saltskalning för hår hemma utförs mycket enkelt. Genomförande av peeling ensam även en nybörjare kan. Procedurens gång är inte längre än en halvtimme, om blandningen för dess genomförande bereddes i förväg.

Hur man gör saltskalning hemma? Vi kommer att analysera proceduren i steg:

 1. Fuktar håret och hårbotten med vatten. Se till att det inte finns några torra områden kvar!
 2. Kamma ditt hår, dela dem i 5 lika delar. Beroende på hårdets densitet kan delar vara mer eller mindre. Samla alla delar i svansar eller buntar, förutom en.
 3. Skaka en liten mängd av peelingblandning. Applicera det på hårbotten i det område där håret inte samlades in. Börja gnugga i mjuka cirkulära rörelser.
 4. Efter att ha gnid blandningen, byt ut området, upprepa föregående stycke. Massera varje område i 2-3 minuter.
 5. Lämna kompositionen på håret i ytterligare 10 minuter. Täck dem med matfilm, kosmetisk hatt eller ett vanligt paket.
 6. Tvätta kompositionen från hårbotten, skölj håret och var särskilt uppmärksam på rötterna. När återstoden av blandningen tvättas ut ur håret, skölj dem med ditt vanliga schampo.

Efter slutet av sessionen kan du utföra de vanliga kosmetiska procedurerna. Applicera på håret din favoritbalsam eller mask, fukta dem med något närande serum.

Upprepa denna rengöring inte mer än 2-4 gånger i månaden. Den exakta mängden beror på hårets fettinnehåll, liksom det allmänna tillståndet hos ditt hår.

Beautician rekommendationer

För att saltskalningen ska visa maximal nytta utan att skada håret, bör du lyssna på kosmetologernas huvudrekommendationer:

 1. Utför proceduren inte på rent hår, men omedelbart innan du tvättar håret. Det naturliga fettlagret som bildas efter den sista tvätten skyddar din hud och hår mot kemisk skada.
 2. Trots att saltskalning anses vara mild, överstiger inte mängden salt som anges i det valda receptet. Koncentrerad makeup gör ont i håret.
 3. Lämna inte avskalningsblandningen i hårbotten i mer än 10 minuter. Överstiger denna tid kan orsaka allvarlig irritation eller brännskador.
 4. På grund av mindre skador på hårbotten orsakad av slipkristallens slipmedel, är det inte möjligt att använda uppvärmning av hårmask i 1-2 dagar efter avskalning.
 5. Om du har fet hårbotten, utför rengöringstider 1 gång per vecka. Frekventa procedurer rekommenderas inte: det kommer att förvärra hårets tillstånd.
 6. Om du har en torr hårbotten, använd den här metoden 1-2 gånger om månaden. Efter proceduren, var noga med att använda fuktgivande eller närande serum för hårbotten.

Dessutom rekommenderar kosmetologer saltskalningskurser, 8-10 applikationer vardera. Efter avslutad kurs bör avbrytas i 1-2 månader, för att inte förvärra hårets tillstånd.

sammanfattning

Saltskalning är en effektiv metod för att rensa hår och hårbotten. Det används för hög aktivitet av talgkörtlarna, mjäll och seborrhea. Denna procedur gör att du kan minska sårbarhet och håravfall, ger dem elasticitet, hälsosam glans.

Så att hemmet saltskalningsproceduren inte skadar hårbotten, bör du noggrant studera kontraindikationerna, liksom kosmetologernas rekommendationer.Nästa Artikel
Förlust och försämring av hårkvaliteten hos barn, orsaker, behandling