Hur man väljer en balsam för torrt hår: en översyn av de bästa shopping- och folkmedicinska lösningarna


Hur ofta använder vi dyra schampon för att tvätta torrt hår, avfettar dem grundligt, berövar dem fukt och naturligt biologiskt skydd. I början ser krullarna obefläckade ut - rent och snyggt. Men efter det att de blekna, passar de dåligt in i håret och tipsen går helt enkelt av. Det här är en signal som du måste inkludera i balsamens arsenal en balsam för torrt hår - en speciell kosmetisk komposition som har hydrerande, vitaliserande och återbildande egenskaper.

Sammansättning och egenskaper

Vid utvecklingen av balsamens komposition för torrt hår fokuserar tillverkaren på:

 • risken för exponering för negativa faktorer (elektriska apparater, ultraviolett ljus, kemiska färgämnen och andra);
 • användningsfrekvens
 • ökad känslighet hos hårbotten;
 • individuella egenskaper (viljan att räta lockigt hår, ge den volymen, göra den mer uttrycksfull färg och liknande).

Beroende på dessa faktorer ingår dessa eller andra komponenter i kompositionen, vilket kan ha en målinriktad effekt på egenskaperna och utseendet hos varje hår och frisyren som helhet. so:

 • Inkluderingen av mineralkomponenter neutraliserar den negativa torkningseffekten av alkalisk tvättmedelskomposition.
 • Vitaminer energi.
 • Oljextrakt ger mjukhet, fuktar, ger glans.
 • Komponenter av växt karaktär lugna, kämpa med problemen med förlust och mjäll.
 • Antistatik reducerar förmågan att elektrifiera och knäcka.

Var uppmärksam! Tillägget till kompositionen av vaxliknande ämnen gör krullarna lydiga, smidigt faller på axlarna och fixerar håret.

Hur man väljer rätt

Det är också nödvändigt att välja en lämplig balsam för torrt hår, eftersom det är nödvändigt att göra rätt färgning eller för att hitta en lämplig frisyr. Eftersom du behöver använda verktyget efter varje tvätt, är effekten av komponenterna på krullarna ganska signifikant. Vissa formuleringar behöver generellt appliceras på våta strängar och tvättas inte av till nästa shampooing.

Köpta medel

Den moderna industrin av produkter för torrt hår kan tillgodose alla kundförfrågningar. Anvisningarna är inte längre begränsade till indikationen "för torrt hår". De hjälper till att klara av långsam tillväxt, stickande ändar, undvika problem med kamning, och även ge hårfärg ljusa nyanser.

Gliss kur TOTAL

Produktens sammansättning är organisk och funktionell. Komponenterna tränger lätt in i hårets ytskikt, ger näring till hela strukturen. I detta fall blir ytborsten plast och lägger sig längs hela längden i ett jämnt lager. Hårförstoring elasticitet, glans och mjukhet.

Schwarzkopf BC Bonacure Fiber Force

Effekten av effekten på grund av närvaron av små partiklar av keratin, som är visuellt inbäddade i håraxelns yttre mantel och naturligtvis korrigerar dess defekter. En sådan konstgjord film uppvisar inte bara en gynnsam kosmetisk effekt - det ger tillförlitligt skydd mot negativa miljöfaktorer, underlättar styling och minskar risken för håravfall.

Shiseido tsubaki

Produkten är berikad med kameliaolja - en unik produkt rik på vitaminer, mikroelement och andra användbara ingredienser. Fördelarna kompletteras med att inkludera honungspreparat, vilket är ett naturligt förråd av biologiskt värdefulla ämnen.

Som ett resultat av användningen av luftkonditionering har följande åtgärder på håret:

 • mjuk;
 • rätande;
 • anti-statisk;
 • rekreation.

Curls ser välskötta och friska, blir inte tunga, ha en trevlig arom.

Folk recept

För torrt hår är en självgjord honungskonditioner bra. Genom att blanda en matsked med ett halvt glas varmt vatten får du ett enkelt men extremt helande verktyg som fungerar som luftkonditionering. Torrt hår får bra näring, fuktad, sprider inte längre okontrollerbart i olika riktningar.

Naturlig luftkonditionering erhålls från öl. Efter att ha spätt drycken med vatten i förhållandet 3: 1 och sköljer krullarna efter tvättning, mättar du dem med det värdefulla substansproteinet. Med hjälp kommer alla flakade flingor längs håren att hålla ihop, jämnhet och styrka kommer att återställas.

Tea conditioner är inte mindre användbart. Brew tre tepåsar med en liter kokande vatten, lämna i 40 minuter. Skölj håret efter tvätt. Med tillsats av pepparmyntsblad till infusionen kan man hoppas på en bra kylningseffekt och en trevlig arom.

Du kan laga mat och mer komplexa effektiva kompositioner. I en halv liter kokande vatten brygger man en tesked nålar av häststång och nässla. Till denna infusion tillsätt 2 matskedar jojobaolja. Efter noggrann blandning skölj försiktigt strängarna med infusion och blöt med en mjuk handduk. Effekten - mjukhet, glans, smidighet och chic volym - är märkbart omedelbart.

Instruktioner för användning

Korrekt användning av balsam för krullar av torr typ är inte svårt. Efter tvättning av huvudet och avlägsnande av överskott av fukt appliceras produkten på håret och masseras på rötterna och längs hela längden av trådarna.

Luftkonditioneringens exponeringstid är 2-3 minuter. Detta är tillräckligt för penetrering av användbara komponenter i varje hår. Tvätta av överskott med varmt vatten.

Rådet. Det är inte nödvändigt att ha ett uppvärmningslock på huvudet. Eftersom påverkan på huvudets hud inte uppstår - bara hår är involverat i processen.

Kompetent utvalda konditioneringsmedel neutraliserar de ytaktiva substanserna i schampon, minskar trängsel av strängar. Det är mycket lättare att kamma även mycket långt hår efter tvätt med en luftkonditionering. Som håret torkar, ser frisyren snygg och presentabel, krullarna är friska medan de är ljusa och naturliga.

Fördelar och nackdelar

Hår som pampers med balsam är mindre känsligt för yttre och inre negativa effekter (ljus sol, nederbörd, ultraviolett ljus, kemisk styling, hettorkning, beriberi och andra problem). De kan formas när de kammar och lätt passar in i håret.

Deras struktur är inte bruten, och därför finns det ingen tendens att bryta, sektion, elektrifiering.

Ytterligare fördelar:

 • användarvänlighet;
 • överkomliga priser;
 • snabb effekt.

Varje organism är individuell - det som är användbart för en, kan negativt påverka den andra. Använd därför en balsam för torrt hår, kom ihåg:

 • Det ska inte vara några skador eller smittsamma skador på hårbotten.
 • Komponenter av produkten bör inte orsaka allergiska reaktioner.
 • Var noga med att följa anvisningarna för användning.
 • följa villkoren för lagring av kompositionen.

Det är här nackdelarna med användningen av luftkonditionering. Ofta, i strävan efter ett varumärke eller ett prestigefyllt varumärke, saknar vi sådana nyanser som senare negativt påverkar krullarnas hälsa. Oftast är en allergisk reaktion i kompositionen av luftkonditioneringsapparater orsakad av vissa biologiskt aktiva substanser, skaldjur, extrakt av örter och frukt av växter.

Om du försiktigt väljer vårdprodukten skyddar du dig från hälsoproblem och ger ditt hår en hälsosam glöd och styrka.

Användbara videoklipp

Balsam för torrt hår (nässla, kamille, mint, mandelolja).

Hur man använder hårbalsam i hemmet.

Kontrollera hårbalsam

Att skapa en effektiv hårbalsam är inte en lätt uppgift för naturkosmetik. När allt kommer omkring gör silikoner i balsam håret smidigt, smidigt och flödande, åtminstone för första gången. Certifierad naturlig och organisk kosmetika använder inte silikoner, förutom de kortsiktiga effekterna bryter de inte ner i naturen och kan därför förorena miljön (se Silikonhår och Silikoner: Vad är faktiskt deras skada?).

Vilka ingredienser använder naturkosmetik istället för silikon? Vegetabiliska och frukterxtrakt, oljor, bryggerjäst, aminosyror, silkeproteiner, vete och sojahydrolysat (för att återställa skadat hår) etc.

Idag kommer vi att titta på luftkonditioneringsapparater som faller i en av tre kategorier: vanlig kosmetika, pseudonatural och naturlig kosmetika (se här för mer information om definitioner).

Dove Conditioner för färgat hår "Shining Color" med ett fuktgivande mikroserum

Dove balsam lovar att återställa färgat hår, för att förhindra förlust av fukt och färg, som nämns i beskrivningen av mikroserum och teknik av "aktiva fibrer" (Fiber Actives)

Följeslagare till vatten Cetrimoniumklorid, metylklorisotiazolinon, metylisotiazolinon, gul 5 (Cl 19140), röd 33 (Cl 17200)

Låt oss kolla kompositionen...

Som du kan se finns det 3 ingredienser med neutrala uttryckssymboler och 10 med sorgliga. Låt oss ta en närmare titt på dem.

Dimetikon och amodimetikon är silikoner, som vi diskuterade i början av artikeln. Dipropylenglykol är en syntetisk komponent, lösningsmedel, reglerar viskositeten hos produkten. Kan irritera huden och ögonen.

PEG-7 PropylheptylEther och PEG-150 Distearate - Antalet PEG i Ecoproduct spelar ingen roll, alla ingredienser som börjar med PEG plus antalet faller under kategorin "Polyetylenglykol, Polypropylenglykol" (se även "farliga ämnen").

PEG är farliga eftersom de kan göra huden genomtränglig för skadliga ämnen, och dessutom för att erhålla säkra råvaror krävs strikta säkerhetsåtgärder. Tillverkare av naturkosmetik vägrar avsiktligt att använda PEG, eftersom det är möjligt att erhålla komponenter med liknande funktioner från andra källor.

DMDM Hydantoin - formaldehydderivat konserveringsmedel. Det är farligt, eftersom det under vissa förhållanden (till exempel när produktets pH förändras) kan frigöra formaldehyd, en giftig substans som används för konservering. Trots det faktum att själva komponenten är förbjuden för användning i kosmetika, används konserveringsmedel, som kan frigöra formaldehyd, fortfarande i konventionella kosmetika.

Cetrimoniumklorid och Beentrimoniumklorid används i hår som konserveringsmedel och antistatiska medel. Dessa komponenter fick en ledsen smiley eftersom de kan orsaka hudirritation och de sönderdelas inte i naturen. Du kan läsa mer i avsnittet "Kvaternära ammoniumföreningar och polyquart" (se "farliga ämnen").

Etylendiamintetraättiksyra dinatriumsalt (dinatrium EDTA) bedömdes som "inte tillräckligt" för miljöäkerhet. Ackumuleras i avloppsvatten, denna komponent kan reagera med tungmetalljoner, förorenande grundvatten. Även med efterföljande användning av ett kolfilter avlägsnas denna komponent inte från dricksvatten.

Metylklorisotiazolinon och metylisotiazolinon är två konserveringsmedel som är förbjudna i EU för användning i outplånliga produkter (lagen träder i kraft efter 16 juli 2015). De fick betyg av "inte tillräckligt" och "otillfredsställande" eftersom de kan orsaka huddermatit. Tyvärr, trots de begränsningar som åläggs, kan de fortfarande hittas i tvättbara produkter som schampon och duschgeler, om än i en reducerad koncentration.

Yellow 5 (Cl 19140), Red 33 (Cl 17200) är två syntetiska pigment som tillhör azofärgämnen. Azofärger kan orsaka allergier, särskilt hos personer med överkänslighet mot aspirin (se "farliga ämnen").

Vad kan du säga om produkten baserat på denna komposition? Naturliga komponenter (mjölksyra, glukonolakton, trehalos) är helt förlorade på bakgrund av syntetiska konserveringsmedel och andra tekniska komponenter som endast är nödvändiga för att bevara och stabilisera kompositionen. Även om kompositionen inte orsakar glädje, kan balsam göra håret mjukt och lätt att kamma på bekostnad av silikon, som förblir på hårets yta tills nästa tvätt. Kamouflage, oavsett hur hög kvalitet det är, är dock osannolikt att det hjälper till att återställa eller öka skönhet eller hälsa.

LUSH Veganes (Vegan) Hårkonditionerare

LUSH-varumärket misstas ofta för 100% naturkosmetik - och varumärket själv främjar aktivt att det bara innehåller naturliga och säkra ingredienser. Sanningen är det bara delvis: "LASH" använder verkligen en stor mängd naturliga råvaror, men kontroversiella syntetiska ingredienser kan hittas i deras kompositioner. Därför kan detta varumärke för närvarande inte hänföras till äkta naturkosmetik.

Idag tittar vi på sammansättningen av vegans hårbalsam. Så här säger tillverkaren: "Det var inte så lätt för våra kunder, veganer, att hitta ett lämpligt hårkonditioneringsmedel. De flesta LUSH-produkterna är lämpliga för vegetarianer, men det tog oss flera år att skapa en exklusivt grönsakskondensator. Veganise luktar citron och ger en fantastisk glans till hår tack vare citronsaft och rosmarinolja. "

Ingredienser: Lavendelblodinfusion (Lavandula angustifolia), Rosemaryinfusion (Rosmarinus officinalis), Agar-Agargel (Gelidiumcartilaginum), Cetearylalkohol, Propylenglykol, Cetearylalkohol och Cetrimoniumbromid, Citronolja; Resinoid (Styrax Tonkinensis Pierre), Frisk Organisk Citronsaft (Citrus Limonum), Citral, Limonen, Fragrance, Metylparaben.

Som du kan se är det bland de naturliga ingredienserna flera komponenter med negativa betyg. Cetrimoniumbromid kan orsaka hudirritation, även allergiska reaktioner. Och det sönderdelas inte i naturen. När det gäller metylparaben är parabengruppen konserveringsmedel förbjuden för användning i alla normer av naturlig och organisk kosmetika. Och även om den negativa effekten av metylparaben på kroppen förblir en kontroversiell och olöst problem, verkar det för oss att tills säkerhetsskyddet för parabenskyddsmedel är bevisat är det bättre att minimera deras mängd i den använda kosmetiken.

Natriumlaurylsulfat i kompositionen har fått ett "ledsen smiley", men vi måste erinra om att det inte är en separat komponent men blandad med cetearylalkohol. Bara i vår databas finns det ingen sådan ingrediens, så jag var tvungen att skriva in dem separat. SLS kombinerat med cetearylalkohol bildar emulsionsvax, vilket underlättar blandningen av ingredienser och fördelningen av produkten på huden eller håret. Som en separat komponent är natriumlaurylsulfat godkänt för användning av de franska myndigheterna ECOCERT / Cosmebio och även COSMOS.

I allmänhet är kompositionen intressant och nästan helt naturlig, om inte för ett par kontroversiella konserveringsmedel som förstör hela bilden. Det är hoppas att LUSH-varumärket över tid kommer att hitta sätt att överge dessa komponenter och ersätta dem med säkra alternativ.

WELEDA Regenerering Balm Conditioner med Havrextrakt

Den senaste hårbalsam i översynen hör till certifierad naturlig kosmetika. Det betyder att det inte kommer att finnas silikoner eller kontroversiella syntetiska konserveringsmedel i kompositionen. Tillverkaren lovar: "Helt naturligt balmkonditioneringsmedel ger extra omsorg för håret efter tvätt. Sammansättningen av de mest värdefulla växtbaserade ingredienserna, inklusive organiska olivolja och kokosnötoljor, havre och althea-extrakt, mjukar hårytan och underlättar kamning, ger elasticitet, fasthet och glans, fuktar håret och återvänder sin naturliga styrka. "

Ingredienser: Vatten (Aqua), Alkohol, Cetearylalkohol, Glyceryl Citratoleat, Glycerylstearat Citral, Glycerylstearat, Avena Sativa (Havrextrakt), Parfym, Isoamyl Laurat, Kokosnukifera (Kokosnöt); (Jojoba) Seed Oil, Chondrus Crispus (Carrageenan Extract), Althea Officinalis Root Extract, Xanthan Gum, Citronsyra, Arginin, Hydrolyserat Vete Protein, Limonen, Linalool, Citronellol, Geraniol, Kumarin.

Som du kan se är sammansättningen av hela "gröna", vegetabiliska oljor av jojoba och kokosnöt, liksom extrakt av Althea, havre och irländska röda alger i mitten av listan, vilket ger hopp för en konkret användning av hår när du använder balm. Lite förvirrad av alkoholen i början av listan, men det finns inget du kan göra - sällan vad tyska naturkosmetik gör utan denna ingrediens som lösningsmedel och antimikrobiellt medel. Naturcertifierad kosmetika, certifikat NATRUE.

Som du kan se är konventionella och pseudonaturala kosmetika, trots användningen av naturliga ingredienser, annorlunda än äkta naturkosmetika. Poängen handlar inte bara om användningen av naturliga råvaror utan också för avvisandet av de komponenter vars miljösäkerhet är i tvivel.

Hårbalsam

Sammansättning, effekt, tillämpning.

Hårbalsam är nödvändiga för hårvård, och här är därför: En alkalisk schampo, av sin natur, tvättar inte bara smuts och sebum från hår och hårbotten, men öppnar även hårskärpskalor även efter sköljning. Om du inte neutraliserar dess effekt med luftkonditionering, förlorar håret fukt, blir matt och sprött och hårbotten kan torka ut. Som svar på sådana förändringar arbetar talgkörtlarna intensivt och hårbotten blir tjockare än snabbare. Hårbalsam har neutral syra (pH), de neutraliserar effekten av schampo (alkali) på hårbotten och håret, vilket av sin natur har ett något surt pH. Hårbeklädnad bidrar till att göra håret smidigt och silkesligt, vilket gör det lättare att kamma, förbättra hårets glans och elasticitet, ger en antistatisk effekt, hjälper till att återställa skadad hårstruktur efter färgning, strykning och blåstorkning, mjukna hårbotten.

Användningen av hårbalsam:

Balsammet appliceras på vått hår längs hela längden. Skölj noggrant med varmt vatten efter 3-5 minuter.

Conditioners "för applicering på torrt hår" och balsam med orden "tvätt inte av", självklart, tvätta inte.

Kompositionen och effekten av hårbalsam *:

 • Alkohol Denat (Denaturerad Alkohol) spädar ingredienserna i en hårbalsam.
 • Amodimetikon (Amodimetikon) ökar elasticiteten och elasticiteten i håret, släpper ut nagelbandet av skadat hår.
 • Butylester av PVM / MA (Butyl Ester) - stabilisator: säkerställer att en enhetlig konsistens bevaras.
 • Cetearylalkohol (Cetearylalkohol) - stabilisator: kombinerar oljiga och flytande komponenter i luftkonditioneringen och tillåter inte att dessa föreningar bryts ned.
 • Ceteth-30 (Tsetat-30) - emulgeringsmedel: hjälper till att blanda kondensatorens komponenter, förbättrar hår och hårbotten från fett och smuts.
 • Cetrimoniumklorid (Cetrimonium Chloride) förbättrar hår och hårbotten, tar bort statisk elektricitet, reducerar hårets elektrifiering.
 • Cetylalkohol (Cetylalkohol) kombinerar oljiga och flytande komponenter i luftkonditioneringsanordningen och tillåter inte att dessa föreningar sönderdelas, förbättrar bildningen av skum och stabiliserar den.
 • Citronsyra (Citronsyra) bildar det optimala pH-värdet (syra-basbalansen).
 • Cocamidopropyl Betaine (Cocamidopropyl Betaine) förbättrar hårets rengöring, gör håret, ger en antistatisk effekt.
 • Colorants (Colorant) färgämnen hårbalsam.
 • Dimeticone (Dimeticon) villkorar håret, reducerar skumning när det skakas.
 • Doft (smaksättning) berikar luftkonditioneringen med en trevlig arom.
 • Glicerin (Glycerin) mjukar håret och hårbotten, minskar vätskans viskositet.
 • Hydroliserat kollagen (hydrolyserat kollagen) förbättrar tillståndet av skadat, torrt hår, förtorkar strukturen hos varje hår.
 • Panthenol (Panthenol) hjälper till att återställa strukturen av skadat hår efter färgning, tjocknar varje hår, gör håret felfri och glänsande.
 • Petrolatum (Pertolatum) hjälper till att återställa strukturen av skadat hår efter färgning, tjocknar varje hår, gör håret hanterbart och glänsande.
 • Polyquaternium-10 hjälper till att återställa strukturen av skadat hår efter färgning, ger en antistatisk effekt.
 • Konserveringsmedel Ingredienser (Skyddande Ingredienser) - Konserveringsmedel: Förhindrar bakterier att multiplicera i balsam och oxidera dess komponenter.
 • Propylenglykol (Propylenglykol) minskar den starka desquamationen av huden, stabiliserar balsamformeln och förhindrar skumning.
 • Stearylalkohol (Stearic Alcohol) förhindrar omvandling av luftkonditionering till en emulsion (separation av flytande och oljiga komponenter), mjukar huden.
 • Triticum Vulgare (Vete) Germ Oil (Veteolja) - En källa av E-vitamin, för att mjukna huden.
 • Vatten (vatten).

Säkerhetskontroll av hårbalsam

Hårbalsam (USA) innehåller bara ingredienser rekommenderade av FDA. De testas för typen och graden av irritation i ögonen och hårbotten. Kompatibiliteten av deras formler med förpackningsmaterialet. Ange sitt utgångsdatum.

Alla klagomål om hårbalsam accepteras på adressen eller telefonnumret till tillverkaren som anges på etiketten.

* - Vanliga FDA-godkända hårbeständiga ingredienser (Food and Drug Administration - USAs livsmedels- och drogadministration).

Balsam eller balsam: hur man gör rätt val

Hårvård innebär oftast tre faser: rengöring, vård och drastiska åtgärder. Den första processen utförs på bekostnad av schampo, det senare innebär masker och speciella medel för de fallen när ett försvagat hår behöver intensiv näring eller hydratisering. Daglig vård erbjuds genom att använda en balsam eller balsam.

Funktioner av medel

Både balsam och balsam används efter att ha tvättat huvudet för att förbättra hårets kvalitet och krullarnas utseende. Denna förbättring tillhandahålls på olika sätt, och därför skiljer sig egenskaperna hos balsam och balsam ganska starkt.

Båda formuleringarna är caretakers, men deras funktioner är olika. Faktum är inte frågan om vad man ska välja, men vad håret behöver.

Verkningsmekanismen är densamma: Under torkning, även med det mest skonsamma shampooet, förlorar de kåta vågorna som utgör hårets toppskikt sin täta styling. Följaktligen är substanserna i masken eller balsamet möjligt att tränga in i mitten av skiktet - cortexen. När håret torkar återgår vågorna delvis till deras normala tillstånd. För att underlätta denna process hjälper det att kamma krullar och balsam. Vilka typer av schampon beskrivs i den här artikeln.

Balm Direktiv

Balm är ganska en närande och tonic botemedel. Ofta påverkar dess inflytande inte så fort vi vill, men det har en kumulativ effekt. Ju längre perioden med att använda rätt verktyg, desto bättre krullar.

Sammansättningen av balsam är ganska komplex och innehåller nödvändigtvis många näringsämnen. Av dessa är de viktigaste:

 • oljor är en oumbärlig komponent som garanterar införandet av fettlösliga vitaminer och fuktretention och skapandet av en skyddande film på håret själv. De vanligast använda vegetabiliska oljorna, men det finns föreningar med mineraloljor;
 • eteriska oljor - de senare förångas mycket snabbt och lämnar inga spår bakom. Deras roll är inte näring, men aktivering av cellerna. De motsvarande receptorerna av hudceller svarar på komponenterna i eteriska oljor, vilket stimulerar deras tillväxt.
 • proteinkomplex - proteiner. Deras effekt är inte så klart, trots allt, hår - det är i själva verket redan döda element, utan ett medel för keratin proteiner och input tillåter den senare för att fylla en hålighet och oegentligheter i cortex och nagelband. Och detta förbättrar utan tvekan ståndarnas tillstånd och deras utseende.
 • Växtbaserade extrakt - har främst en lugnande effekt på hårbotten. Med torr och oljig seborré, är den senare mycket lätt irriterad även under verkan av neutrala komponenter. Kamille, cornflower, calendula extrakt lindrar irritation;
 • syror - vinsyra, äpple, mjölksyra. Vanligtvis del av balsamkonditioneringsapparaten. Syror normaliserar hårbotten i hårbotten, som efter tvätt tvättas till den alkaliska sidan och returnerar glansen till låsningarna. Faktum är att syror bidrar till läggning av skalor, respektive håret blir återigen slät och glänsande;
 • vitaminer - påverkar främst hårbotten och hårsäckarna, så balsmen måste gnidas in i rötterna, till skillnad från balsam.

Balm action - näring och befästning. Det ögonblickliga utseendet hos håret är en sekundär materia.

Luftkonditionering uppgifter

Hem - för att ge lätt kammande hår. Vilket som helst av kompositionerna tjänar som ett antistatiskt medel, det vill säga förhindrar ackumulering av elektricitet i strängarna. Mekanismen för dess åtgärd är helt annorlunda än balsammen. Balsam skapar en tunn film på hårytan som inte tillåter fukt att förångas. Det bidrar till snabb återgång av kåta vågar i originalformen och till och med förseglar kopplingen. Som ett resultat blir håret smidigt, även vinster skiner och ackumulerar inte elektricitet.

Luftkonditioneringens komposition är väldigt annorlunda:

 • Surfaktanter - inkluderar katjoniska ytaktiva ämnen i agenset. De har en mycket svag rengöringseffekt eftersom deras uppgift är att avlägsna schamponrester och säkerställa en enhetlig förlängning av övriga ingredienser.
 • silikon - det finns många typer av denna polymer, både säkra och skadliga. Conditioners kombinerar ofta konditionering med flyktiga varianter - cyklometron och cyklopentasilokan, som fungerar som lösningsmedel. Det är silikoner som bildar en skyddande film på ett hår, förhindrar mekanisk skada och förbättrar naturlig glans.
 • proteinkomplex - hydrolyserade proteiner i detta fall ackumuleras i det översta lagret - nagelbanden och smidig ojämnhet, dvs. de är inte drivna, utan endast ge planhet och utseende av håret toppskarv;
 • Konditioneringsämnen är antistatiska och filmbildande komponenter som förhindrar ackumulering av el. Till viss del omfattar denna kategori proteiner och silikoner;
 • oljor - argan, kokosnöt, olivolja. Deras uppgift är att bilda en vattentät film och förhindra fuktförlust. De utövar inte näringens roll, eftersom luftkonditioneringsapparatets huvuduppgift är att täta kutiksmuren.
 • surhetsregulatorer - samma fruktsyror. I huvudsak neutraliserar skiftet i pH-balans i alkalisk riktning. Syrans medel beror på dess typ.

Sammansättningen av vissa typer av luftkonditionering - nyanser, innehåller även färgpigment. Specificiteten av verkan av verktyget tillåter inte pigmenten att tränga in i hårets inre, de deponeras och delvis fixeras på nagelbandet. Följaktligen kan kompositionen endast ändra skuggan, inte färgen och tvättas lätt ut.

Valet av ett visst medel bestäms av hårets tillstånd. Och för det här måste du analysera inte bara kompositionen, men också dess inflytande.

mat

Den synliga delen av håret är död. Följaktligen är dess näring omöjlig. Denna definition innebär flera andra funktioner.

För det första är det stimulering av hårfollikeltillväxten, och eftersom det är deras arbete som bestämmer strängarnas tillstånd och tillväxthastigheten. Det är värt att notera att penetrering av hårbotten i hårbotten är också svårt, som i andra områden, så att ämnen med endast mycket små molekyler kommer in i dermis.

Sebaceous kanal, som förbinder lampan och hudytan, har kanalen ett bredare - upp till 300 A. Följaktligen kan små proteinmolekyler penetrera, men de är få. Som ett resultat väljer tillverkarna en annan väg: ämnen som fungerar som stimulantia, men inte näring, introduceras i balm och masker.

För det andra, som en följd av termisk och mekanisk skada i hårhålan och oegentligheter uppträder i de ställen där nagelbandet är skadat. Proteinkomponenter som liknar kompositionen till keratin fyller dessa håligheter. Detta är inte mat i ordets sanna bemärkelse, men bidrar definitivt till bildandet av friskt, jämnt hår.

balsam

Balm är per definition en närande vårdgivare. I dess sammansättning och oljor, och proteiner och vitaminer finns närvarande i högre koncentrationer. Det är därför lämpligt att använda en balsam för att driva försvagat torrt hår.

Det är att föredra att välja verktyget inte är universellt, men specialiserat. Om strängerna är torra, spröda behövs mer pengar med mer oljor och protein. Om de inte lyser och verkar sakta, hjälper bra balmsprutor som hjälper till att återställa normal surhet.

Luftkonditionering

Syftet med konditioneringsmedlet är bildandet av en skyddande film, inte kraften hos ett hår. Dessa komponenter ingår i dess sammansättning men i en mycket lägre koncentration. För friska strängar är detta tillräckligt, men inte för de svaga.

befuktning

Torrt hår bildas inte när det får lite fukt, men när den förlorar det för snabbt. Detta är vanligtvis förknippat med brott mot integriteten hos nagelbandet. Horniga skalor borst, öppen och cortex börjar aktivt förånga fukt. För att förhindra denna process är det nödvändigt att uppnå tätt läggning av nagelbandet eller för att skydda håret på ett artificiellt sätt.

balsam

Produkten innehåller fuktgivande ingredienser som kan absorbera och behålla fukt för att överföra det till hårets insida, såväl som olja. Den senare bildar bara en skyddande film och förhindrar förångning.

En mer uttalad effekt ges av en balsam sköljning. Det innehåller syror i en tillräckligt hög koncentration för att ändra hårbotten i hårbotten och påverka håret. Syra hjälper till att täta nagelbandet. Strängar samtidigt ger tillbaka den naturliga glansen, eftersom de blir jämnare och jämnare. Men det viktigaste är att med god täthetsdensitet förångas inte fukten.

Luftkonditionering

Dess funktion är att täta skiktet. Återgå den ursprungliga förpackningen av kåta vågar. Följaktligen är denna åtgärd effektivare än en balsam. Luftkonditionering omfattar alltid syror och i stora mängder, vilket bidrar till "limning" av skalor.

Dessutom skapar silikonerna som utgör produkten en tät, vattentät skyddsfilm. Således förhindras indunstningen av fukt samtidigt genom 2 mekanismer. Om strängar lider exakt av brist på fukt, behövs luftkonditionering för att ta hand om håret.

skydd

Denna funktion utförs av den redan nämnda skyddsfilmen. Naturligtvis är det skapat av ett utsöndrat smörjmedel - talg. Om den senare är otillräcklig, förblir håret försumbart och förlorar fukt snabbare.

Konstgjord film kan erhållas på två sätt: genom införande i kompositionen av organen av olja eller polymera substanser.

balsam

Varje komposition av detta slag innehåller alltid ett stort antal olika oljor. Den senare ersätter talg. Som regel används lätta oljor, som kokosnöt, arganer för att inte väga ner strängarna.

Balsams med silikon tillsatser, och det finns sådana, ger skydd för håret och den andra mekanismen. Silikon fördelas utmed hela längden på strängen och skyddar krökarna mot mekanisk skada och överhettning.

Luftkonditionering

Den består av silikon, som effektivt skyddar håret. Dessutom hindrar dessa ämnen, liksom specialiserade antistatiska medel, ackumulering av el. För att skydda trådarna är luftkonditioneringen effektivare.

Det finns dock en nyans: filmen gör håret mjukare och mer lättsamt. Om det finns behov av att behålla hårvolymen, kan luftkonditionering inte appliceras på rötterna. Med balsam uppstår sådana problem inte.

Vilket är bättre

Målen med balsam och balsam är olika. Använd verktyget bör baseras på hårets tillstånd och uppgifterna.

 • Balsam - ett sätt att näring och återställa krullningar. När försvagning, stor torrhet, brittleness, håret först behöver näring, mättat med fukt och oljor. Detta är syftet med balsammen.

Ett botemedel används som regel 1-2 gånger i veckan, som alla andra terapeutiska medel, ger det inte en omedelbar effekt. Efter en månad manifesteras kompositionens helande effekt i form av elastisk elasticitet och silkighet hos strängarna.

 • Balsam är konstruerad för att återställa nagelbandet. Det gör håret smidigt och jämnt, det återkommer glans och mjukhet. Du kan använda den efter varje shampooing. Om trådarna är torra bidrar balsammen till en bättre fukt, eftersom det skapar en skyddande film. Det påverkar dock inte orsaken till torrhet.

I händelse av faktiska problem med hårförsvagningen, torrhet, bräcklighet, skada, är det därför nödvändigt att använda en balm i tillräckligt lång tid. För daglig vård, för att göra krullarna skina och göra dem mer lätta, måste du använda luftkonditionering.

I allmänhet rekommenderas balsam för kvinnor med problematiskt hår, balsam - med friska.

video

Allmänna egenskaper hos balsam och hårbalsam från en frisörs ord.

rön

Balsam och balsam lösa olika problem. Den första är avsedd för intensivvård, näring och till och med behandling av strängar. Det senare ger ett estetiskt utseende av hår och skyddar locket mot fuktförlust. Valet mellan de två sätten bör baseras på hårets tillstånd. Den här artikeln omfattar alla hårvårdsprodukter.

Hårbalsam

Balsam och balsam hårbalsam

Hårbalsam har uppfunnits för att neutralisera de alkaliska effekterna av schampon. Men de flesta moderna schampon har ibland en ännu mjukare alkalisk miljö än kranvatten, "rik" i tungmetallsalter, klorderivat och olika mekaniska föroreningar. Förresten, det är därför många kosmetologer råder dig att tvätta huvudet med kokt vatten, men inte alla är villiga att spendera så mycket tid och ansträngning på hemmet hårvård.

Ändå verkar det som att de flesta använder hårbalsam, balsam, balsam (eller produkter med en kombination av flera ord i namnet) för att göra håret mjukare, mer elastiskt, ge det glans och förbättra combability. Tidigare kunde jag inte hitta någon grundläggande skillnad mellan alla dessa produkter. Ja, och i vissa källor kan du hitta information om att skillnaderna mellan hårbalsam med hårbalsam eller balsam med balsam är praktiskt taget obefintliga. Men låt oss börja i ordning.

Konditioneringsegenskapen hos produkten är förmågan att släta hårflakan, "fylla" det skadade området och skapa en skyddande film på dess yta. Sådan vård är viktig för något hår, speciellt efter att ha använt ett schampo som inte är för hög kvalitet. Men hårbalsam är av särskilt värde om håret skadades av felaktig vård (grov kamning, perm, etc.). Samtidigt desto mer skadat håret blir ju mer märkbar konditioneringseffekten.

Hårsköljning är utformad för att underlätta kamning efter tvättning och torkning. Men igen, verkar förenkling av kamning på grund av utjämning av hårvågor. Hårbalsam är utformade för att "fylla" den skadade delen av håret, där det inte finns några skalor.

Således sluts vi att i huvudsak, om du inte kallar det, men balsam är en hårbalsam eller balsam sköljning, kommer effekten av dess applicering att vara ungefär som följer. Tack vare vågens utjämning blir håret mjukare, silkeslen, elastiskt och glänsande, det är bättre kammat, staplat, mindre elektrifierat och får också den nödvändiga hydrering och skydd mot de negativa effekterna av värmeanordningar. Många tillverkare av hårbalsam balms lovar också att frisyren har förvärvats en extra volym. Men det här är redan en stor tvekan. Hårvolymen kan snabbt och märkbart ökas på ett sätt - genom att squasha skalorna, dvs. förstöra dem. Skölj samma handling på exakt motsatt sätt. Och tack gud! Och det faktum att de täcker håret med en tunn film, enligt min mening, påverkar inte volymen på allvar.

Balsamens sammansättning kan delas upp i redan kända ytaktiva ämnen (som har en konditioneringsegenskap), förtjockningsmedel, konserveringsmedel, färgämnen, smaker, surhetsregulatorer, naturliga ingredienser.

I det här fallet är det värt att utveckla den nuvarande inledningen av klimatanläggningen. Typiskt är konditioneringsmedel uppdelade i silikoner, proteiner, såväl som oljor, fettalkoholer och vaxer.

Ofta, som en del av klimatanläggningen, används olika silikoner för att skapa konditioneringseffekten. Silikon komponenter ger en ganska snabb effekt, särskilt på mycket skadat hår. De släta hårvågor, fyller hålrum, skapar en skyddande film som lägger till glans. Därför används silikoner ofta i sammansättningen av balsamer för torrt hår, utsatt för färgning (blekning), kemisk perm. Silikoner som utgör luftkonditioneringsapparater och hårbalsambalsam är indelade i flera grupper:

 • Lipofila silikoner är silikonoljor. De ger en utmärkt utjämningseffekt, återställer skadade hårhår, skapar en skyddande film. Men med långvarig användning samlas de på håret och gör frisyren tyngre. Lös upp med tvättmedel. Exempel: dimetikon, cyklometron, amodimetikon, fenyltrimetikon.
 • Polyoldimetikoner är hydrofila (vattenlösliga) silikoner. Låt dig göra håret mer lättsamt och ha ytaktiva egenskaper. Denna grupp av silikoner innefattar också vissa typer av dimety-coner och cyklometoner. Exempel: dimetikon-pololyol, trirnetylsilyamodimetikon.
 • Flyktiga silikoner är effektiva för att skydda håret under värmehärdning. De har förmåga att avdunsta från hårets yta. Dessa inkluderar derivat av cyklometanon och fenyltrimetikon. Exempel: Polydimetylsiloxan, cyklopentasiloxan Dimethiconol.
 • Aminofunktionella (lösliga med hjälp av rengöringsmedel) Silikon används för att bibehålla färgens ljusstyrka på färgat hår och har även en omslutande och ersättningsegenskap (fyll hårets hålighet). Exempel: Aminopropyl dimetikon, Amino Funktionella Silikoner.
 • Högpolymer silikon används i kompositionen av professionella hårprodukter. De är mycket effektiva, särskilt många tillverkare hävdar att de till och med tillåter att lima splittrade hårändar. Den bakre sidan av sådan effektivitet är emellertid den mycket dåliga tvättbarheten hos högpolymer-silikoner från hårets yta. Vanligtvis för att städa håret efter användning av sådana produkter rekommenderas det att använda speciella schampon för djup rengöring, vilket förresten kan skada håret. Exempel: polyquaternium-10, polyo-10-o.

Enligt min mening bör förekomsten av silikon i kompositionen av luftkonditioneringsapparaten behandlas lugnt. Vissa hävdar att de är mycket skadliga, för hårt tvättas av (eller till och med inte tvättas bort alls) från håret. Men den senare åsikten är mycket kontroversiell. I själva verket skulle i så fall hälften av tjejerna ha gått länge med fet, orörligt hår och kunde inte göra något åt ​​det. De säger att silikons molekyler är för stora för att tränga djupt in i håret, vilket är anledningen till att de "fastnar" i vågen. Filmen som bildar sig på håret som ett resultat av användningen av silikon hårbalsam gör ibland håret tyngre, vilket gör dem klibbiga och smutsiga i utseende. Men vi alla gillar den effekt som silikoner skapar på håret. Annars skulle vi inte använda sköljningar. Det kan vara tillrådligt att försöka undvika att få balsam med silikon på huvudets hud för att undvika bildandet av en film som klämmer fast porerna. För att undvika effekten av smutsigt hår bör du inte använda sköljmedel med silikon efter applicering av hemmasker med oljor, henna eller gelatin, som den senare och så bildar en osynlig tunn film på håret. Men mitt hår på den första dagen efter färgning med henna kammas med svårighet och utan balsam, kan jag inte.

Man bör komma ihåg att hårbalsam med silikon inte verkligen löser problemet med felaktig vård, men maskerar det bara. Således snäller vi våra ögon och överens om en tillfällig kosmetisk effekt.

En annan vanlig substans som har en konditioneringseffekt och används som en del av balsam är protein (protein). Det är ingen hemlighet att protein är ett byggmaterial för hår, så närvaron av en hårbalsam i en balsam gör att du kan återställa sin glans och elasticitet. Effektiviteten hos balsammet beror direkt på storleken av proteinmolekylerna som fyller hårets skadade områden och bildar en tunn skyddsfilm på den. De tränger genom nagelbandet in i det kortikala skiktet och ersätter det saknade hårkeratinet.

Proteiner kan också ingå i stylingprodukter, outplånliga balsams och hårbalsam. Förresten är det proteiner som vi är skyldiga till utseende av fuktgivande hårbalsam, som är särskilt bra för hår som behöver fukt och protein "diet" samtidigt. I utseende är proteinkonditioneringsmedlet, som ingår i hårbalsambalsam, en tjock brunaktig vätska. Oftast fungerar hydrolyserat keratin som ett proteintillskott.

Det kan till exempel vara proteiner:

 • Silkeprotein (hydrolyserat silkeprotein) är en naturlig biostimulator som kemiskt erhålls genom silkesmaskokoner.
 • Hvedeprotein (Hvedeprotein) ger mjukhet och silkighet mot hår och hud, mjukar ner effekten av grova ytaktiva medel och perfekt regenererar skadat hår.
 • Risprotein (risprotein) förbättrar hårelasticiteten och stärker dess struktur.
 • Sojaprotein (hydrolyserat sojaprotein) etc.

Även dessa eller liknande ämnen kan gå under namnet Keratin (Keratin, Hydrolyserad Keratin). Således kan man säga att växtproteiner är naturliga hårbalsam.

Naturliga ingredienser kan också finnas närvarande i balsam:

 • Vegetabiliska fettoljor (jojoba, linfrö, burdock, avokado, vetegroddarolja, olivolja, sheasmör, kokosolja etc.)
 • Växtbaserade extrakt och extrakt
 • Vitaminer, mineraler och spårämnen (vitamin A, E, B, PP, C, zink är särskilt värdefulla)
 • Lanolin, lanolinolja eller lanolinderivat (Lanolin) används ofta i hårspolning. Detta är ett ämne som härrör från fårfett. Ämnet återställer perfekt hårstrukturen, men är inte lämpligt för ägare av fet hår eller hår av blandad typ.
 • Elastin (Elastin) - ett protein som ligger till grund för elastiska vävnader.
 • Kollagen (kollagen) - ett protein som bildar strukturen hos den intercellulära substansen i bindväven (kollagenfibrer).
 • Sorbitol är gjord av tång, äpplen och andra stärkelseprodukter. Ett lugnande, fukthållande medel.

Som en del av klimatanläggningen finns syntetiska konditioneringsmedel:

 • Glycerin (Glycerin) fungerar som en fuktkräm, men "drar" fukt från de djupa skikten i huden, och därigenom har en omvänd effekt av fuktgivande.
 • Propylenglykol är en transportämne, det vill säga att de medföljande komponenterna tränger in bättre i de djupare skikten i huden.
 • Mineralolja används i hårbalsambalsam (mineralolja, bensinatum, paraffinvätska). Denna tekniska olja, en produkt av oljeraffinering. Används av skrupelfria tillverkare som vill spara, och ersätta detta verktyg med naturliga oljor. Denna olja bildar en film på huden som "låser" fukt, dvs fungerar som en fuktkräm. Men samtidigt är porerna blockerade, huden kan inte andas, vilket kan orsaka irritation, dermatit och allergier.

Tja, slutligen, mina favorit hårbalsam:

 • Balm-conditioner för hår ELSEV Mat och Glitter
 • Hårbalsam Gliss Kur Asia Spa
 • Balsam med fuktighetseffekt 3 i 1 för normalt hår av Angelic.

Luftkonditionering kemisk sammansättning

Den kemiska kompositionen av hårbalsam är ett ganska mångsidigt koncept, eftersom det skiljer sig mycket från typen av balsam och från tillverkaren. De kan vara helt naturliga, som kompositionerna av "heta oljor", syntetiska, som en spray för glans eller värmeskydd för håret, liksom en blandning av olika komponenter. Dessutom är de flesta luftkonditioneringsapparater ofta en blandning av naturliga och syntetiska komponenter i en flaska. Det är också värt att notera att grunderna för luftkonditionering också kan vara olika och beror på syftet med drogen. Så det finns vatten och oljebaserade hårbalsam.

 • pH
 • fysisk färg
 • SAS
 • hårbalsam
 • pH-regulator
 • kelatbildande medel
 • konserveringsmedel
 • silikon
 • hårkonditioneringsadditiv
 • protein
 • fuktighetsgivande medel
 • olja
 • viskositetsregulator

I hårbalsamens kemiska sammansättning kan följande grupper av läkemedel särskiljas: vatten (olja eller silikonlösningsmedel), ytaktiva ämnen, förtjockningsmedel, konditioneringsmedel, surhetsregulatorer, vattenhärdighetsregulatorer, färgkomponenter och konserveringsmedel.

Vatten är huvudkomponentlösningsmedel hos de flesta hårbalsam (utom förberedelser som verkar på silikon eller oljig). Det möjliggör maximal penetration av balsamkomponenterna i håret och återstår delvis i håret, fuktar dem.

Varje typ av lösningsmedel appliceras endast på vissa typer av balsam. Och det är han som ställer luftkonditioneringsapparatens grundläggande egenskaper och funktionerna i dess tillämpning.
Om vatten används som lösningsmedel används det i ett mycket renat - avjoniserat tillstånd, vilket säkerställer korrekt funktion av produkten.

Ytaktiva substanser (ytaktiva ämnen)

Surfaktanter - kan vara huvudbeståndsdelarna i en hårbalsam. Surfaktanter ger en bra blandning av vattenlösliga ingredienser med oljelösliga (silikonlösliga) ingredienser. De ger också en liten tvätt effekt till luftkonditioneringsapparaten. På grund av denna effekt tillämpas ofta det så kallade "schampo utan schampo" -proceduren. I det här fallet, istället för schampo, använd balsam och denna procedur anses vara mycket mildare än att tvätta håret med schampo.

I hårbalsam, används katjoniska ytaktiva ämnen, vilket kan ha en omtänkseffekt på håret, något neutralisera hårets negativa laddning, men skumma inte väl.

silikoner

Silikon i hårkosmetik är en ganska frekvent komponent av en vårdande effekt i kompositionen hos en hårbalsam. De läggs till för att ge glans till håret, upprätthålla hårkvaliteten och upprätthålla kosmetisk färg. Det ger en synlig effekt omedelbart efter appliceringen, så många människor gillar håret efter applicering av balsam. Silikon för hår är en ganska populär ingrediens bland tillverkare på grund av dess säkerhet, även om det också är ganska kritiserat som viktande hår.

Det är också värt att notera att det finns konditioneringskompositioner för hår som har en helt silikonbas. Det innebär att silikoner fungerar som ett konditioneringsmedel och flyktiga silikoner (som cyklometon och cyklopentasiloxan) som lösningsmedel. Denna grupp innehåller vanligtvis speciella oljor för hår, sprutmedel för glans, vätskor för limning av delade ändar etc. Dessa föreningar har en bra effekt, men de bör användas på vått hår, eftersom kompositionen fortfarande saknar vatten som huvudämnet fuktgivande komponent.

proteiner

Proteiner för hår (proteiner) används ofta i många balsam, på grund av dess närhet till hårets sammansättning. Tack vare utvecklingen av hydrolyserade proteiner blev det möjligt att återställa (även om det är kosmetiskt) hår. Eftersom de kan tränga in i håret och fylla hålrummen i håret. Dessutom har proteiner egenskapen hos en effektiv fuktgivande komponent och hjälper till att ytterligare behålla den önskade graden av hydratisering av håret.

Konditioneringsmedel

Konditioneringsmedel i hårbalsam är en ganska stor grupp av substanser som kan ge en vårdande effekt på håret på olika sätt. Denna grupp kan innehålla följande grupper: fuktgivande ingredienser, antistatiska medel och filmbildande substanser. Även i denna grupp kan hänföras tidigare beskrivna proteiner och silikoner.
Beroende på villkoret för balsammedlet kan kompositionen av konditioneringsmedlen variera kraftigt. Eftersom varje typ av luftkonditionering har sina egna egenskaper och applikationer och komposition.

oljor

Mask i hårbalsam

Med kompositionerna av oljor började historien om att skapa hårbalsam och för den här dagen, inte kosmetiska tillverkare bortse från denna typ av ingredienser. Oljorna hjälper till att hålla fukt i håret, och på ett ganska naturligt sätt, utan att orsaka sidotorkning av håret. Olika oljor läggs till kompositionerna av hårbalsam och varje kosmetiskt företag väljer ett lämpligt alternativ för det. Bland sådana oljor är de vanligast förekommande: argan, jojoba, kokosnöt, olivolja och många andra, inklusive och mineral.
Varje olja som används kan lägga till balsam ett antal specifika egenskaper som har stor effekt på hårbotten, och håret fungerar huvudsakligen som en fuktkräm.
Också oljor kan vara bärare basen av balsam, där de säkerställer penetration av de aktiva ingredienserna i håret och upprätthålla håret i korrekt form. Oftast finns oljor som den viktigaste aktiva komponenten i hårbalsam i produkter från gruppen "heta håroljor".

förtjockningsmedel

Förtjockningsmedel deltar inte i hårkonditionering, men utan dem skulle balsammedel vara väldigt flytande och inte praktiskt att använda. Dessutom säljer flytande kondensatorer dåligt, och tjockare och viskösa ger intrycket av en mer koncentrerad komposition.

Surhetsregulatorer

Conditioners används ofta efter några aggressiva procedurer som förskjuter hårets pH till ett alkaliskt område. Vad är skadligt för håret. För att återställa hårets pH till naturliga värden, liksom för att säkerställa en effektiv restaurering av strukturen och kammade hårbalkar började producera med ett surt pH. Dessutom är graden av surhet hos hårbalsammen i allmänhet beroende av typen av balsam.
Det är för att ge önskad pH-nivå av hårbalsam de lägger till surhetsreglerande medel. Dessa substanser ger önskat pH på håret.

Vattenhårdhetsregulatorer

Numera är ett ganska vanligt problem hårt vatten. I sådant vatten hindrade arbetet med kosmetiska preparat väsentligt. Så att hårbalsam kan fungera bra under alla förhållanden, började de lägga till speciella ämnen - hårdhetsregulatorer (kelatkomponenter). Deras huvuduppgift är att reagera med hårdhetssalter, om några. Och för att säkerställa optimala förhållanden för luftkonditioneringens funktion (för att minska vattenets hårdhet).

Färgkomponenter

Färgkomponenter tillsattes till luftkonditioneringsapparaten för att ändra hårfärgen är inte så länge sedan. Konsumenten har redan uppskattat denna innovation och började aktivt tillämpa, så nu kan du inte överraska någon med färgsköljning (till exempel den oklara Tonics) eller färgkonditioneringsmedel för att behålla färg. Alla dessa preparat innehåller fysiska färgämnen i deras komposition, vilket kan ge hår nyanser eller hjälpa till att upprätthålla kosmetiska färger på håret.

konserveringsmedel

En annan grupp av ämnen utan vilka ingen luftkonditionering kan göra är konserveringsmedel. De bidrar inte till hårvård, men deras uppgift är inte mindre viktigt - för att förhindra reproduktion och utveckling av mikroorganismer och svampar i ett rör under lagring och användning. Hårbalsam är en tillräckligt näringsrik och gynnsam miljö för utvecklingen av mikroorganismer, därför är det omöjligt att utan konserveringsmedel. Konserveringsmedel är en hel grupp ämnen av naturlig och syntetisk natur, som tyvärr är mycket nödvändiga i kompositioner och mycket allergiframkallande, därför läggs det till kosmetika i minimala mängder.Nästa Artikel
"No Shampoo" -rörelsen: Hur kan du tvätta håret?