Korrekt hårmask


Vem vill inte ha friskt tjockt hår? Deras briljans kan attrahera beundrande blickar av andra. Det är deras glans och silkiness bara skriker att matte övervakar och noga ser efter sina lockar. Angående hår är en av de mest omtalade inte bara bland flickvänner och kollegor, men också bland de många deltagarna i en mängd olika TV-program. Internet och TV helt enkelt överväldigad "nyttiga" tips om hur man kan öka intresset för uppkomsten av hår, ett mirakel "dryck" gäller för deras utseende väckte avund och beundran för alla.

Ett av de viktigaste hemligheterna hos sådant hår är rätt hårmask. Hon kan arbeta underverk. Skador på håret blir silkeslen, glänsande och hälsosam efter några av dess användningsområden. Det finns en typ av hårmaskor - hemlagad och färdig, som tillverkas av olika tillverkare.

Klar hårmaskor

Färdiga masker är professionella hårvårdsprodukter. Tillverkare vid framställning av tillsats till kompositionen av maskingredienserna som kan ge håret den önskade utvecklingscykeln. På kort tid kan de aktiva substanserna penetrera mycket djupt in i håret och genom hårbotten i sina glödlampor. Således kan professionella masker snabbt klara de mest olösliga problem som uppstått efter aggressiva salongprocedurer eller säsongsmässig atmosfärisk exponering.

Hemmagjorda hårmasker

Varje kvinna kommer till stöd för hela industrin av nuvarande kosmetologi och erbjuder otaliga schampon, balsam och skum. Men med så många erbjudanden för mycket pengar, glöm inte att det finns också hemlagade masker som testats av våra mormor i flera århundraden. Dessa är de mest provade och testade produkterna baserade på naturliga och färska produkter som innehåller absolut inga kemikalier.

Korrekt hårmask: tips om att välja

Välja en mask, det är viktigt att göra rätt val. Huvudkriteriet kommer att vara din hårtyp och grad av skada. Den korrekta masken ska lösa problemet, för vilket du bestämde dig för att använda den.

Hårtyper

Den korrekta hårmaskan är vald för varje typ individuellt:

 • För torrt hår krävs en närande eller fuktgivande mask. Torra hårvågor slätas först efter djupt fuktighetsgivande. För sådant hår måste masken innehålla vitaminer och naturliga oljor.
 • För fet hår innehåller den korrekta masken minst en komponent som kan reglera aktiviteten hos talgkörtlarna.
 • För oljigt hår är det lämpligt att använda en mask med calendulaolja, vilket kan minska sekretet hos talgkörtlarna!
 • För en blandad hårtyp, en av de svåraste att ta hand om, behöver du en mask som samtidigt fuktar hårets torra ändar och stärker sina rötter.
 • Håravfall Om du är bekant med det här problemet på första hand, och du letar efter sina lösningar, rekommenderar vi att du använder en mask som inte bara kan stärka, men också stimulera tillväxten av nytt hår. Med håravfall kan du använda både hemlagad och färdigställd på basis av hampa, burdockolja eller kokosnöt. Honung är en annan ingrediens som är fördelaktig för att stärka hårsäckar. Det kan både stärka håret och lätta dig i mjäll. Firming mask kan kvalitativt förbättra utseendet på dina lockar.
 • Mjäll. För att lösa detta problem korrekt mask bör innehålla olivolja eller kardborre, kan castor vara. Den är kapabel att kardborre användning fytosteroler som ingår däri, som har antiseptisk och antisvampeffekt, och fettsyror öka absorptionen av näringsämnen.
 • Skador på håret. Hår som påverkas av en perm eller färgämne kräver särskild vård. För att återställa dem ska den korrekta masken innehålla vitaminerna A och E. Lägg dem också till hårbalsammen. Användningen av masker för skadat hår bör vara regelbundet.

Hur man gör en mask för hår

Applicera masken börja med hårrötterna och fördela den över hela längden. Då ska huvudet först lindas med cellofan och över filmen med en handduk. Kom ihåg att någon mask absorberar bättre i värme. Ett sådant "växthus" kommer att hjälpa alla värdefulla ämnen att komma in i hårbotten och in i hårvävnaden.

Vilka masker ska användas för hår

Välja en färdig mask, titta på de inhemska tillverkarna. På grund av att våra tillverkare är i teknik är det lättare och billigare att göra kosmetika från naturliga ingredienser än att investera i utveckling och syntes av nya konstgjorda ämnen. Hårmask ska innehålla vitaminer och oljor, som både lägger skinn och silkighet mot håret.

Satsa på en hemmagjord mask, bör du veta hur man gör en hårinpackning tillverkade av naturliga produkter hemma, kunna omvandla varje representant för det täcka könet. För ägare av friskt hår för att förhindra och bibehålla håret i gott skick kan göra en sådan mask på en gång i veckan. Och om håret är i behov av omedelbar hjälp, bör de förfaranden som ska utföras minst två - tre gånger i veckan.

PRO HAIR

Omhändertagande av ditt hår

Den korrekta sammansättningen av masker för hår

I hårmaskor samt i medicinska schampon måste aktiva aktiva ingredienser finnas närvarande för att lösa detta eller det problemet.

Sammansättningen av förstärkande masker och masker för hårväxt kan vara närvarande, sådana ingredienser är extrakt från röd paprika (röd paprika Extract), Nikotinamid (niacinamid), ricinolja (ricinolja), extraherar kardborre (Arctium lappa Extract), nässla (Urtica dioica Extrakt ), björklöv (Betula Alba bark extrakt), kinesiska magnolia vinstockar (Schizandra Chinensis Extract), rosmarin (Rosmarinus officinalis-extrakt), pepparrot (Armoracia Rusticana Extract), aloe (aloe barbadensis extrakt) och andra.

Även liknande egenskaper har surhetsregulatorer på grund av förstärkning av vätebindningar mellan hårmolekyler. Den mest populära är citronsyra (citronsyra).

Fläckmaskar är sällan tillgängliga. Indiska masker mjäll, enligt traditionen, nästan inte innehåller kemikalier och behandla huden oljor av chefen för rosmarin (Rosmarinus officinalis olja), mynta (mynta olja), den (Azadirachta indica olja) och tea tree (Melaleuca alternifolia olja).

Climbazol, björktjära, zink och selenpreparat och svavelföreningar läggs till i de flesta europeiska och amerikanska mjällarna. Du kan också titta hemma mjäll av mjäll.

Oljiga hårmaskor är också en sällsynthet, åtminstone bra. I deras sammansättning bör vara naturliga ingredienser - bas och eteriska oljor, extrakt och andra komponenter. Ju mer desto bättre.

Väl lämpad fett hår mask med grön lera (markerad Illite (illit)), extrakt, hibiskus (Hibiscus extrakt), humle (Humulus Lupulus (humle) extrakt), senap groddar (Brassica Alba Sprout extrakt), fänkål (Foeniculum vulgare extrakt), ek bark (Quercus Corticis Extract), johannesört (Hypericum Perforatun extrakt) och andra. Hur man bryr sig om fet hår kan se här.

Ibland i maskerna för hår finns det eteriska oljor. olja lämplig för fett hår patchouli (Pogostemon Patchouli Eterisk olja), bergamott (Citrus bergamia Eterisk olja), eukalyptus (Eucalyptus Globulus Eterisk olja), salvia (Salvia officinalis Eterisk olja), ingefära (Zingiber Officin Eterisk olja), lavendel (lavendel Essential olja).

Masker för torrt och skadat hår - förmodligen den vanligaste typen av masker. Därför kan ingredienserna kallas mycket.

Palm rehabilitering och näring av hår tillhör proteiner (betecknade som en del av ordet protein), såväl som flytande och fasta oljor (betecknade med olja och smör ord). Hur man bryr sig om torrt hår hemma, se här.

I många masker finns både medicinska och kosmetiska, silikoner, regulatorer av vattenhårdhet och surhet, ofta.

Silikonmaskar kan göra håret tyngre över tiden, så du borde använda dem efter behov, till exempel för att maskera hård hårskada.

Regulatorer av styvhet och surhet är användbara för att stärka och minska skört hår, samt att lägga till glans till hår.

Jag rekommenderar inte att du tar masker med parabener i kompositionen, eftersom man tror att parabener kan provocera utvecklingen av onkologiska sjukdomar.

Slutsats: När du köper en mask analyserar du noggrant dess sammansättning. Om majoriteten av dess ingredienser är av naturligt ursprung och deras åtgärder syftar till att lösa ditt problem, är en sådan produkt värt ett försök.

Kosmetiska hårmaskor - hur man väljer den perfekta produkten

Friska välpreparerade hår - stolthet av vackra kvinnor i alla åldrar. Men konstant stress, ofullständig näring, färg och värme styling kan snabbt förvandlas till en grönskande hår tråkig, livlös släptåg. För att undvika detta måste håret noggrann vård, kosmetika och hår masker - en av de viktigaste delarna av vård. Deras regelbunden användning förbättrar tillståndet i hårbotten, förnyar håret och gör dem mjuka och hanterbara.

Hemligheten med effektivitet: Vad ingår i kosmetiska masker

Grundläggande hårvård består vanligtvis av schampo, balsam och balsam. Men detta räcker inte om håret är skadat av kemiska färgämnen, har splittrade ändar, är för torr eller svag. Ibland är det möjligt att klara av problem med hemmetoder, men vid allvarliga skador kommer den enda lösningen att vara intensivvård med speciella masker. De består av olika aktiva substanser, som ger effekten av ansökan:

 • oljor, växtekstrakter, vitaminer och spårämnen närnar och fuktar hår och hårbotten;
 • proteiner, keratin, panthenol, kollagen, hyaluronsyra - speciella aktiva ingredienser vars åtgärder syftar till att eliminera ett specifikt problem;
 • cyklopentasiloxan, dimetikonol, propylenglykol, smaker och andra hjälpämnen som underlättar appliceringen av masken och ökar dess effektivitet.

Varje hår din vård

För att få önskat resultat från intensivvården måste du ansvarsfullt välja medel. För att göra detta måste du inte bara se namnet på läkemedlet och tillverkarens rekommendationer, utan också uppmärksamma dess sammansättning.

Torra krullar måste fuktas.

Orsakerna till överdriven torrhet är olika - genetisk predisposition, egenskaper hos hudstrukturen, kemiska effekter av färgämnen och stylingprodukter, vitaminbrist, påverkan av yttre faktorer. Kosmetiska masker för torrt hår fuktar och närnar hårbotten och hårsäckarna, eliminerar klåda, minskar bildandet av mjäll och håller fukt längs hela längden av strängarna, återställer strukturen, gör den elastisk, glänsande och felfri.

Dessa masker innefattar vegetabiliska oljor (jojoba, avokado, shea, amla, ylang-ylang), hyaluran- och glykolsyra, sorbitol, kitosan, karbamid, kollagen och vitaminerna A, D, C och E. Ibland innehåller de antifungala och antibakteriella läkemedel, i detta fall kommer masken inte bara att vara kosmetisk utan också terapeutisk.

Återupplivning för skadade och livlösa strängar

Frekvent färgning, heta styling, hår skadar hårfollikeln och hårstrukturen. Strängarna ser tråkiga ut, kammas kraftigt, splittras starkt och faller ut. Intensive reconstructing masker hjälper till att rädda situationen. Förutom vitaminkomplexet, panthenol och folsyra innehåller de oljor som havtorn, kakao, macadamia, samt växtbaserade extrakt, keratin, kollagen, silkeproteiner.

Vissa tillverkare producerar exotiska formuleringar med guldtrådar, extrakt av moderkakan och svart kaviar. Användningen av intensiva masker stärker hårsäckarna, stimulerar tillväxten, återställer snabbt hårstrukturen längs hela längden, gör strängarna smidiga och glänsande.

Växa spytt till midjan

Tillväxten av hår är förutbestämd genetiskt. Men vad händer om du vill påskynda processen att odla dina lockar lite? I detta fall kommer att hjälpa kosmetiska masker för hårväxt. Deras aktiva ingredienser påverkar hårbotten direkt, orsakar ökat blodflöde till hårsäckarna, vilket i sin tur accelererar tillväxten och gör strängarna starka och friska. De viktigaste aktiva ingredienserna i sådana produkter är oftast ricinus, senaps, burdockolja, proteiner och aminosyror, hyalouransyra, vitaminer D, E, A, kalcium och växtekstrakter.

Intensivvård för speciella behov

Fetrådar behöver också intensivvård. Regelbundna förfaranden kommer att bidra till att sebaceous utsöndringar reduceras, ta bort överskott av talg, förbättra hudförhållandena och ge hårlätthet, volym och hälsosam glöd. Sammansättningen av sådana produkter skiljer sig avsevärt från fuktgivande och närande masker - propolis, granolja, algenextrakt, cyklopentasiloxan.

Även populära masker, peeling hår baserat på kosmetisk lera, havslam, mineraler. Dessa verktyg rensar hårbotten, förbättrar blodcirkulationen, stimulerar hårväxten.

Det finns masker för att ge glans (med silikon, cyklometon, keratin), för volym (silkeproteiner och kollagen). En speciell grupp ansiktsmasker är baserad på naturliga råvaror utan kemiska tillsatser. Ofta är dessa pulverformiga blandningar som innehåller markplanter och mineraler.

Rätt val är nyckeln till framgång.

Dyrt och överkomligt pris, från välkända kosmetiska märken och i enkla inkonsekventa paket, baserat på naturliga råvaror och resultatet av häxverk i kemiska laboratorier - alla dessa masker kan effektivt lösa hårets problem, men bara om du väljer rätt verktyg.

När du väljer en produkt måste du först och främst fokusera inte på varumärkeskännedom eller rave recensioner på kosmetiska masker för hår på Internet. Huvudkriterierna bör vara:

 • överensstämmelse med läkemedlets sammansättning efter dina behov
 • Frånvaron av cancerframkallande och giftiga ämnen i kompositionen.
 • Din brist på allergiska reaktioner på komponenterna.
 • komfort och användarvänlighet.

Hur man använder hårmaskor

Till följd av användningen av masker svika inte, du måste följa vissa regler.

 1. Följ noga instruktionerna på paketet. Det brukar anges när man ska applicera en mask - före tvätt eller efter, men om det inte finns någon sådan förklaring, ska masken appliceras på rent och något torkat hår i 30 minuter.
 2. Innan du applicerar masken måste du testa dess komposition på handens hud.
 3. Förfarandet bör utföras en gång i veckan (om inte annat anges av tillverkaren). Alltför ofta kan masker inte användas - en överdos kan leda till motsatt effekt och förstöra ditt hår permanent.

Hårproblem kan inte alltid lösas med hjälp av kosmetiska produkter. Om håret faller ut dåligt, raster eller splittrar, är det meningsfullt att genomgå en fullständig undersökning.

Masker för oljigt hår hemma: matlagningsmetoder

Masker för fet hår hemma kan förberedas på egen hand med hälsosamma hårprodukter. Masker av honung, senap och lera hjälper till att återställa den normala funktionen av talgkörtlarna.

Damm, sot, luftförorening av luften - de trogna följeslagarna i stadsborna. Under dessa förhållanden är håret oavbrutet aggressivt. Bland de negativa effekterna av detta problem är störningen av talgkörtlarna som reagerar på effekterna av skadliga ämnen.

Körtlarna försöker skydda hårbotten, börja intensivt producera en hemlig sebum. För att normalisera sebaceous utsöndringar och bli av med oljig glans, använd masker baserade på honung, kefir, ägg och andra användbara produkter.

Äggsmaskar

Kosmetologer förklarar användbarheten av ägg enligt följande: de (ägg) för hår är som gödselmedel för växter. Ju mer regelbundna du gör, desto friskare är hårbotten och den frodiga frisyren. Användningen av medel på grundval av ägget är särskilt viktigt med problemet med talgkörtelns hyperaktivitet. Men överdriv det med användningen av dessa produkter är inte värt det.

Av denna anledning rekommenderas användning av protein och äggulor i kombination med andra komponenter som kompletterar deras åtgärder. I det här fallet kommer håret att vara mjukt och lättsamt.

Åtgärden av denna mask är avsedd att förbättra hårbotten, stimulera blodcirkulationen och normalisera talgkörtlarna. Förväntad effekt:

För att uppnå detta resultat används denna kosmetiska (som alla andra) minst en gång i veckan. Under samma period kan du använda andra masker, balm, sköljningar, tinkturer för fet hår.

preparatet:

 • 1-2 äggulor (mängden beror på hårets längd) bryts in i en lämplig storlekskontainer;
 • tillsätt 1-2 timmar sked brandy;
 • Tillsätt 1-2 timmar med en sked vatten.

Ingredienser blandas och denna massa är täckt med hår. Det är lämpligt att använda denna borste för hårfärg. Därefter måste du bära en tyg eller plastlock och på toppen av det för att knyta en varm handduk. Masken tvättas av efter 20-30 minuter. För noggrann tvätt av hår använd lämplig schampo.

Med vodka

Denna mask för matlagning och åtgärd liknar den första. Men cognac ersätts med vodka eller alkohol. Alla rekommendationer för applicering är lämpliga för denna kosmetiska.

Honungsmask för fet hår

Överflödigt fett som produceras av körtlarna gör håret tyngre, blockerar tillgången till näringsämnen och syre. Allt detta påverkar deras hälsa och styrkan på rötterna negativt. Därför bör listan över behandlingar för fet hår innehålla extremt användbara honungsbaserade masker.

Beredningsmetod:

 • 2 matskedar honung upphettas i ett vattenbad;
 • tillsätt 1 timmes sked aloe juice
 • 1 äggula;
 • 1 bordssked lökjuice;
 • 1 timmes sked gräddfil.

Alla komponenter i masken blandas noggrant. Den beredda massan appliceras på smutsigt hår, eftersom målet är att förbättra hårbotten. Sätt på en plastlock (du kan använda klädesfilm). Wrap ditt huvud med något varmt. Kosmetisk tvätta av efter 30 minuter.

Senapsmask

Senap är ett erkänt hårväxtstimulansmedel. Dessutom rengör det effektivt hårbotten, vilket är viktigt för hyperfunktion hos talgkörtlarna. Senapbaserade masker ska hållas i 35-40 minuter. Huvudet måste värmas på något lämpligt sätt: Använd en terryhandduk, halsduk, sjal.

Maskinsammansättningen

 1. 1 matsked senapspulver;
 2. 1 skedsked kosmetisk grön lera.
 3. 1 hl av honung.
 4. 1 matsked vatten.

Beredning och applicering av masken

I en rymlig tank häll vatten. Om honungen är tjock smälta den i ett vattenbad. Tillsätt till vatten och rör om. Tillsätt citronsaft. Lera och senapspulver tillsättes i små portioner med kontinuerlig omröring.

Applicera på hårbotten med en färgborste. Om inte, kan du fördela massan med fingrarna. Täck ditt huvud med plast och en scarf. Skölj med varmt vatten efter en halvtimme med tillsats av schampo.

Kefir mask

Kefir är en effektiv behandling för fet hår. Denna mejeriprodukt ger näring och fuktar dem. Kefir innehåller alla vitaminer, spårämnen och ämnen som är nödvändiga för hårbotten: A, E, C, kalcium, mjölksyrabakterier, levande jäst. Den föreslagna masken appliceras på hårrötterna.

Kosmetikens sammansättning:

 • 150 ml kefir;
 • 1 matsked torr senap
 • 1 msk burdock eller mandelolja;
 • 1 äggula
 • 1 hl av honung.

Maskberedning:

 • senap hälles i en behållare med kefir, omröres tills en homogen massa;
 • tillsätt smör
 • tillsätt äggula och honung.

Alla komponenter, långsamt, blandade. Den färdiga massan appliceras med en borste på hårrötterna. I slutet av denna process täcker du huvudet med en handduk. Efter 30 minuter tvättas med shampoo.

Gelatinmask

Gelatinbaserade masker har en lamineringseffekt. De kan göra oljigt hår skrymmande och snyggt. En annan positiv effekt är elimineringen av delade ändar. För att förbereda denna effektiva kosmetiska produkt behöver du:

 • 1 msk gelatin;
 • ½ kopp varmt vatten;
 • 1 tl används oftast schampo.

Om gelatin inte löser sig bra, måste du låta det stå ett tag i vatten och först efter det att det blandas. Vattenbadet kommer också att hjälpa till att påskynda processen att framställa ett terapeutiskt medel. På det smälter gelatin snabbare.

Masken appliceras på vått hår. Huvudkåpa ingenting. Håll i 15-20 minuter och tvätta av med varmt vatten.

Mask för fet hår baserat på henna

I motsats till populär övertygelse fläckar färglösa henna inte hår. Det närmar dem och gör dem mer hållbara, återställer strukturen. Fördelaktig effekt på hårbotten, exfolierande döda celler och eliminering av mjäll. Henna stimulerar blodcirkulationen och därigenom förstärker rötterna.

Maskernas sammansättning:

 • 1 paket färglöst henna;
 • ¼ koppar varmt vatten (inte kokande vatten);
 • 2 äggulor.

Om så önskas, lägg till lite äppelcidervinäger i masken. Han kommer att ge hår glans och elasticitet.

Maskberedningsprocess:

 1. Henna hälls i ett glas eller en keramisk behållare.
 2. Vatten tillsättes i små portioner, blandas kontinuerligt.
 3. Tillsätt äggulorna.

Det borde finnas en massa med en konsistens med halvt kräm. Kompositionen appliceras på rötterna, försiktigt gnuggar in i huden. Sedan appliceras på håret, sprider sig över hela längden. Täck huvudet med plastfolie, linda en halsduk, näsduk eller handduk. Håll masken i minst en timme. Tvätta sedan av med varmt vatten.

Sköljande fettigt hår

Efter applicering av någon kosmetisk produkt för fet hår, är det nödvändigt att genomföra en sköljningsprocedur för välbefinnande. Det kräver avkok av örter som är lämpliga för denna typ av hårbotten och hår. Med ökad produktion av sebaceous körtelsekretion är följande örter användbara:

För framställning av avkok är det nödvändigt att häll 2 msk grönsaksråvaror 1 liter kokande vatten. Då är det nödvändigt att täcka behållaren med lock. Därefter insisterar buljongen på 1-2 timmar. Den färdiga produkten kan inte filtrera genom en sik eller ostklaff. Men i det här fallet kommer det att ta en mer noggrann shampooing.

Vilken mask fuktar och som återställer hår

Hej alla! Det händer att du inte kan genast förstå vad som saknas hår och hur man fixar det. Jag var i en sådan situation och jag vill dela min erfarenhet med dig.

Vad händer om håret är torrt och kännetecknat, hårets ändar är hårda och prickiga, det finns ingen glans eller det är väldigt svagt och hårets elasticitet (det finns inget hår i håret, flödar inte), starkt elektrifierande? I det här fallet behöver vi fuktgivande hår.
Sådana kan vara friskt hår, ommålat. Och, naturligtvis, skadad.

Vad ska vara en del av en fuktgivande mask?
Elementära luftfuktare. Komponenter som mättar vårt hår med fukt (dra till vattenmolekyler) och / eller håll det i håret. Exempel på sådana befuktare:
glycerin;
- d-panthenol;
hyaluronsyra
- Aloextrakt
- Marinkollagen
elastin;
- betain Detta är det vanligaste.
Om masken innehåller minst 2-3 av dessa komponenter, fungerar den som en fuktkräm. Håret efter det blir fuktigt (friskt utseende), mycket mjukt, spetsarna blir mjuka, hårets glans och elasticitet kommer tillbaka.


Ett exempel på en mask för att fukta håret utan överdrivning är ängelkräm med havslam. Fuktighetsgivande mask är mycket bra! För friskt hår eller tunna som är rädda för viktning (bebishår) är detta ett bra alternativ!
Efter att hennes hår blir överraskande mjukt, samtidigt som man behåller ljusheten. Förlust av elektrifiering av hår. Här är det - fuktgivande utan viktning.
Viktiga komponenter: d-panthenol, kollagen, naturlig fuktighetsgivande faktor (NMF - naturlig fuktgivande faktor).

Vad händer om håret är tråkigt, svårt, "ljuga inte", men stick ut i olika riktningar så hemskt (med en blick av scourer), svår att ställa, kammen sitter fast i hårets spetsar; hår poröst, bryta på längden, dela, elektrifierad? Vi har att göra med skadat hår som behöver repareras.
Och om bara torrt hår kan mättas med fukt, då är det redan omöjligt att ta igen skadat hår igen. Du kan skapa en utmärkt kosmetisk effekt av friskt hår och behålla det.

Vad ingår i masken för håråterställning? Kosmetiska tillgångar som fyller håret som bildas på ytan (i nagelbandet) på grund av skador på luckorna, hålrummen. Samt filmbildande komponenter. De skapar ytterligare täckning på håret. Skydda mot yttre miljöfaktorer (tvätt, kamning, torkning) och förvara effekten av jämnt, friskt hår. Plus balsam - mjukna och lätta kamma.
Exempel på sådana tillgångar:
- keratin;
- proteiner
- ceramider;
- d-panthenol;
- kollagen;
elastin;
- alanin.
Även om masken kommer att vara en av dessa tillgångar, kommer det att ge effekten av håråterställning. Håret efter en sådan mask kommer att vara jämn och mycket glänsande, tät och elastisk. Helst kommer de att se ut som friskt hår. Kammen kommer inte fastna i hårets spetsar.

Beroende på hårets tillstånd och maskens "kraft" är det möjligt att väga håret. Och om masken är för stark, och håret i allmänhet är bra, så finns det risk för övermatning av håret. Speciellt vid frekvent användning. De blir hårda och tråkiga, hängde med "feta istappar". Du kan rätta till situationen. Det räcker att tvätta bort effekten av "återhämtning". För mig, till exempel, smälter sulfatschampo från massmarknaden för 3-4 applikationer helt "återställningen", även från den starkaste masken.


Ett exempel på en håråterställningsmask är Londas synliga reparation. "Svampen" efter att den slätts, minskar märkningen märkbart. Håret är tätt, jämnt och glänsande. Mycket silkeslen. Inte frodig, men inte "istappar".
Men fuktgivande är inte särskilt bra. Mina tips med henne är fortfarande torra och svåra. Masken gör det tyngre, även om det lämnar håret smuligt och tar kyligt volymen.
Viktiga komponenter: silkeproteiner och mandelolja. Det finns inga uppenbara fuktgivare, även glycerol. Basis: mjukgörare och luftkonditioneringsapparater.

Näringsrika masker.
Här är jag inte säker på hur hårnäringen skiljer sig från återhämtning. Om du har ett svar på den här frågan kommer jag vara glad att se den i kommentarerna)
Som jag förstår hårets kraft. Där de regenererande maskerna fastnar och gör håret tyngre - den mest näringsrika. Hälsosamt hår måste också fuktas, skyddas och bibehållas. Och för sådant stöd behöver de mat, men utan en kraftfull återhämtning.
Näringsämnen i hår kosmetika är oljor. Alla grönsaker, lämpliga specifika hår, högkvalitativa oljor.

Jag föredrar oljor som inte är i ren form, men som en del av en färdig professionell mask.
Vad ger detta? Håret blir flytande, glänsande, "levande". Fluffy smoothes. Som en del av maskoljorna fungerar det snabbare och mer effektivt. Och det är bara bekvämt och bekvämt att använda.


Det finns masker som klarar av flera uppgifter samtidigt. Till exempel restaurering och näring av hår. För mig är detta en Numero-mask med macassarolja (detta är en blandning av oljor) från Brelil. Det återställs perfekt på grund av keratin och närmar sig oljor (olivolja och andra). Men det fuktar inte riktigt. På dvoechku.
Håret är tätt, jämnt, mycket glänsande. Vikter så mycket som du behöver för att släta håren som sticker längs längden. Men torra tips utan ytterligare fuktgivande medel förblir torra. Av de klara fuktgivarna bara glycerin.

Det finns produkter som både återfuktar och återställer. Det finns många exempel, men för tillfället har jag inte bestämt mig för mitt hår.
Som en del av sådana produkter finns fuktgivare och regenerativa tillgångar. Till exempel kollagen + elastin. Det är därför Librederms hårvätska är så populärt. Han har en galen komposition!) Och återfuktar och återställer.

ingredienser:
Demineraliserat vatten, kvaternium-16 silikon (och) undecen-11 (och) butyloctanol (och) undecet-5, hydrolyserade silkeproteiner, kollagen och elastin, hydroxietylkarbamid, hyaluronsyra, PEG-40, hydrogenerad ricinolja, parfymerkomposition, hydroxisohexyl-3-cyklohexenkarboxaldehyd, butylfenylmetylpropional, linalool, limonen, metylklorisotiazolinon och metylisotiazolinon, Trilon B
Det var allt jag ville berätta för dig. Om du har frågor eller tankar, skriv i kommentarerna. Jag undrar din åsikt.
Vackert och friskt hår för dig: *

Hårmaskor hemma - topp 60

Sidinnehåll:

Alla hårmaskor, det är bättre att laga mat hemma och ha det mest effektiva sättet att föra dina lockar i rätt form. Oavsett vad, och vackert och friskt hår är ett tecken på grooming, vårt utseende och stolthet. Om huvudet är i ordning känner vi oss olika, mer självsäker. Ja, och andra känslor - sublim, svävande. Slickade flytande strängar, många försöker gömma sig i "häst" svansar och knippar, vilket bara förvärrar situationen. Vi ser eländiga och visade. Hård men sant.

En kvinna borde ha tid för sig själv, för att inte skjuta upp imorgon, välja en hårmask idag och behandla dem, sätt dem i ordning. Läs mer: stramma hårmaskar.

Hårmask hemma

Det finns många masker för behandling, tillväxt och tjocklek på håret. Alla består av naturliga kvalitetsprodukter och oljor. Börja behandling, tänk på det faktum att i kosten alltid var grönsaker, grönsaker och frukter, vegetabiliska proteiner och daglig dryck rent vatten. I allmänhet är en symbol på att en kvinna bryr sig om sig och tar hand om sin hälsa en flaska vatten, som alltid är med henne.

Mask för hårdensitet

Tack vare denna komposition kommer håret att bli friskt och därför tjockt och starkt. Den enda nackdelen är att masken dränerar lite, men här måste du visa tålamod och regelbundenhet. Resultaten kommer att behaga.

Masken appliceras innan du tvättar håret.

Maskinkompositionen för hårdensitet:

 • färsk äggula (1 st);
 • kakaopulver 100% utan tillsatser (1 tsk.);
 • fettkaka rumstemperatur (1 msk.).

Förbereder en produkt för hårhälsa

För en genomsnittlig hårlängd - 0,5 koppar kefir.

Blanda alla tills det är smidigt. Applicera masken i steg. Tre gånger på hårets rötter, gnugga blandningen i dem och låt den torka varje gång. Det fjärde lagret längs hela längden av strängarna. Täck huvudet med en plastlock och varma med en frottéhandduk, och 20 minuter senare, tvätta av med schampo och applicera en balsam.

Masken kan appliceras direkt från rötterna lite massera och längs hela hårets längd. Men lämna den under plast och en handduk i 2 timmar. Glöm inte servetten på nacken, till promakivatblandningen.

Mask för hårdensitet görs i 3 månader två gånger i veckan. Förvänta dig inte snabba resultat, men då blir du stolt över ditt hår. Börja växa nya hår, vilket kommer att ge en naturlig mängd strängar. Bland de medel som återupplivar håret och deras glödlampor finns recept, som behandla nässelhår.

Masker för snabb hårväxt

Vårt hår kan växa snabbare om vi förbereder närande och regenererande masker för dem.

№1 För snabb hårväxt kombineras i en blandning:

 • 1 tesked vinäger
 • 2 msk. skedar av ricinolja;
 • 1 ägg;
 • 1 te kopp glycerin.

Gnid in i rötterna och fördela längs hårets längd. Vi täcker med polyeten och isolerar.

№2 Mask hemlagad för snabb hårväxt består av:

 • 1 färsk äggula
 • 1 msk. skedar av vegetabilisk olja.

Gnid blandningen i huden i en timme och skölj sedan. Att göra en gång i veckan.

№3 kornmask - hårväxtstimulans, som kommer att få vitaminer från grupp B och andra fördelaktiga ämnen.

Sätt kvadraten av rågbröd i en kruka och häll en liter varmt vatten. Lämna över natten. Brödet i sig tas bort, och den tjocka massan tvättas i huden. Vi isolerar med en film och en frottéhandduk i en halvtimme. Tvätta med schampo. Om håret är torrt, tillsätt olja till den tjocka och för fet hår - citronsaft.

№4 Mask med senap för snabb hårväxt bereds av:

 • 1 färsk äggula;
 • 2 msk. Phytosterols senapspulver på 2 UF. l. varmt vatten (utspädd);
 • 2 tsk granulärt socker;
 • 2 msk. skedar av vegetabilisk eller kosmetisk olja.

Blandningen gnids i hårbotten i en halvtimme och tvättas sedan med schampo.

№5 Hårmask med banan och äggulor.

Applicera blandningen på lite fuktigt hår i 20 minuter, värm det med en handduk. Skölj med varmt vatten.

Färskt äggmaske

Blanda honung (2 tsk.), Vegetabilisk olja (2 tsk.) Och ett ägg och applicera massan på håret i 40 minuter.

Varm peppar för hårväxt

Du kan göra peppar tinktur av torr röd peppar (2 st.) Och vodka (250 ml). Insistera på tre dagar. Vi gnuggar tinkturen i hårbotten två gånger i veckan.

1 tsk. krossad pepparblandning med mjölk (3 matskedar l.) och vegetabilisk olja (1 matskedar l.). Peppar börjar irritera huden och orsakar blodflöde till hårets rötter.

Torrjästmaske

Torrjäst innehåller protein, som håret består av, och även i jäst finns det vitaminer från grupp B och PP, som är ansvariga för deras snabba tillväxt och styrka.

Det kommer att krävas:

 • två tsk. torr jäst
 • en halv kopp mjölk;
 • två konst. l. honung;
 • en halv kopp kefir.

Blanda jäst med mjölk och lägg i en timme på en varm plats. Lägg sedan till honung, kefir och puree.

Sprid långsamt blandningen över kammusslorna. En timme senare, skölj håret med vatten eller buljong. Det rekommenderas att upprepa efter 5 dagar.

Senapsmask

Senap gör håret att växa i en otrolig hastighet.

 • Art. l. jäst;
 • en halv kopp vatten
 • h. l. sockersand;
 • två konst. l. senapspulver;
 • en bit av honung.

Blanda jäst, vatten och socker och låt blandningen jäsas i en timme. Lägg sedan till senapspulver och honung. Gnugga blandningen i ditt hår.

Gåsmask med senap på huvudet ska hållas i minst en timme. Skölj med vatten och skölj med regelbundet schampo. Försök att upprepa allt i en vecka.

Brewer's Yeast Mask

Brewer's yeast närmar sig hår, stärker rötterna, ger dem glans.

 • Art. l. torr bryggerjäst
 • Art. l. mjölk;
 • två ägg;
 • Art. l. vilken olja som helst.

Blanda jäst och mjölk, jäsning i värme. Efter tillsättning av ägg och smör, slå försiktigt blandningen och smidigt applicera på huvudet. Du kan göra en hatt från väskan och handdukarna.

Tvätta av masken efter en eller två timmars användning. Jäst för hårets hälsa och skönhet är det effektivaste sättet om det används en gång i veckan.

Masker för hårdensitet

Ofta lite fet i rötterna och torr på spetsarna av tunt hår behandlas med produkter som lätta dem.

Citronmask

Citronsaft och vatten kommer att berika håret med glans och mjukhet!

Blanda alla i lika stora proportioner och massera håret med denna blandning, vänta sedan ytterligare 5 minuter före sköljning.

Det är också ett trevligt luktande förfarande för fint hår, vilket innebär att masken kan användas som luftkonditionering.

Avocado Mask

Avokado är en välsignelse för livlöst och tråkigt hår.

Allt som krävs:

 • massan av mogen avokado;
 • två konst. l. honung;
 • tre konst. l. ricinolja.

Gör en blandning av potatismos i en mixer, massage huvudet med det och glöm det i 10 minuter. Bli av med resterna av masken med varmt vatten. Använd en gång i veckan.

Effektiv mask för håravfall

Att förebygga håravfall är ett allvarligt bekymmer för de flesta kvinnor runt om i världen.

Äggsmask

 • ett ägg;
 • en kopp mjölk;
 • två konst. l. citronsaft;
 • två konst. l. olivolja.

Blanda noggrant massage hårbotten. Värm upp huvudet genom att förpacka påsen och handduken och titta på TV i 20 minuter.

Bli av med masken med kallt vatten. Använd inte mer än en gång varannan vecka.

Bananmask

 • två mogna bananer;
 • Art. l. olivolja;
 • Art. l. kokosnötolja;
 • honung.

Vik allt i en skål och mixa med en sked. Puree borste för att fördela håret. Låt det suga i cirka fem minuter.

Skölj puré med varmt vatten. Upprepa på en vecka.

Yoghurtmask

Yoghurt är ett billigt och effektivt sätt att djupt konditionera för hår.

För att förbereda masken behöver du:

 • en kopp yoghurt;
 • Art. l. äppelcidervinäger;
 • Art. l. honung.

Sprid blandningen över hela längden. Ge håll i 15 minuter. Masken kan tvättas med kallt vatten och glömma proceduren i en vecka.

Hår fuktgivande masker

Mask med olivolja och honung

Honung och olivolja är bra fuktgivare. Dessutom är honung en naturlig antiseptisk.

Därför hjälper denna mask också med mjäll och hudirritation.

Oljan är rik på antioxidanter, så det förbättrar hårets elasticitet och har en oerhört föryngrande och lugnande effekt.

användbara:

 • Art. l. honung;
 • Art. l. olivolja;
 • tre droppar mint eterisk olja.

Blanda alla ingredienserna i en liten skål. Applicera blandningen över hela längden och massage huvudet.

Du kan använda locket och lämna blandningen i en timme. Tvätta håret som vanligt. Upprepa på en vecka.

Olivolja och brunt socker

Allt som krävs:

 • h. l. brunt socker;
 • Art. l. olivolja.

Socker ska vara helt upplöst i olja. Applicera på huvudet och låt blöt i 30 minuter. Skölj med vatten, sedan schampo. Effekten är tillräcklig från 3 d 5 dagar.

Jordgubbsmask

Vitamin C-vitamin är allt du behöver för att bli av med torrhet.

 • 7 stycken mogna jordgubbar;
 • Art. l. honung;
 • Art. l. kokosnötolja.

Blanda alla ingredienserna tillsammans för att göra en puree. Applicera masken på vått hår. Låt det stanna kvar i ca 10-15 minuter.

Skölj med vatten. På grund av jordgubbar håret kommer att ha sin egen söta läckra lukt.

Skinn av hår glänser masker

De enklaste hårglansmaskarna är äggyoghurt.

Äggsmask

Ägg är magiska små källor till protein, vitaminer, essentiella fettsyror och antioxidanter. De är perfekta för att ditt hår ser fantastiskt ut.

För normalt hår är det viktigt att använda äggula och proteiner. För oljigt hår - bara proteiner för torrt hår - bara äggulor.

Det är nog att använda tre slagna ägg på vått hår. I 20 minuter, glöm håret, skölj sedan med kallt vatten och schampo. Använd endast en gång i månaden.

Yoghurt för tråkigt hår

Håret njuter av yoghurt inte mindre än oss! Mjölksyra och mjölkfett i yoghurt tar bort dödsvågar, liksom fuktar.

Det räcker att massera torrt hår med en halv kopp yoghurt och titta på en film i 20 minuter. Skölj och tvätta som vanligt. Använd efter behov.

Reparera hårmaskor

De enklaste håråterställningsmaskerna: banan med avokado och aspirin.

Banan och avokado

 • medium banan;
 • ägg;
 • halv avokado;
 • två konst. l. honung;
 • tre konst. l. olivolja.

Rör allt i en monotont mush. Sprid över hela längden och glöm i 30 minuter, skölj sedan med en fuktgivande schampo. Använd två gånger i månaden.

aspirin

Lägg bara till aspirin, slipas i pulver, i en liten mängd schampo och massera till skumning. Salicylsyra i aspirin återupplivar och återställer hår. Gör det varje vecka.

Masker för lockigt hår

Naughty curls kommer att lägga släta linjer om du använder en av följande naturliga mirakelmasker.

Majonnäsmask

 • två konst. skedar av majonnäs;
 • halvmassad avokado;

Blanda potatismos i en skål tills det är gräddig. Applicera detta hemlagade hårbalsam, koncentrera sig huvudsakligen på tipsen. Tvätta av med vatten om en halvtimme. Gör det en gång i några veckor.

Bananmask

 • kvart avokado;
 • en halv banan;
 • tre konst. l. olivolja;
 • tre konst. l. majonnäs.

Sätt allt i en mixer och mash det. Applicera på huvudet och fördela kammusslan. Rör inte i 20 minuter. Skölj sedan med vatten och schampo.

Enkla masker för volym

Ibland saknar håret volymen. Hur man gör det? Med hemlagade masker! Kvinnor spenderar hundratals rubel på jakt efter lyxsträngar och köper dyra schampon.

Många vet inte att en av de bästa hårprodukterna finns på hyllorna i vår favoritbutik.

Mandelmjölk och Kokosolja

Mandel är en av de mest fantastiska produkterna, särskilt när det gäller hårvård.

 • fyra konst. l. mandelmjölk;
 • tre konst. l. äggvita;
 • två konst. l. kokosnötolja.

Blanda alla ingredienser i en skål och borsta försiktigt. Skölj med kallt vatten och schampo.

Blandning används tre gånger i veckan, och om håret är mycket skadat, använd dagligen i 8-10 dagar.

Aloe Vera

Skäm bort ditt hår med en naturlig mask genom att prova det här alternativet.

 • fyra konst. skedar av aloe vera juice;
 • tre konst. l. olivolja;
 • tre äggulor.

Blanda olivolja, aloe och äggula i en skål. Applicera på torrt hår med en pensel och lämna i 4-5 timmar. Du kan tillämpa det över natten för bättre resultat.

Skölj med en mild schampo. När det appliceras i 8-10 dagar kommer håret att få en hälsosam utseende och volym.

Förorening av miljön, sol exponering, klorerat vatten, överdriven tvättning av huvudet och styling skador håret mer än vi förväntar oss. Naturliga hårmaskor förbättrar kvaliteten och utseendet på strängarna avsevärt.

Gelatin hårmask hemma

Detta är ett enkelt och billigt sätt att återställa och "laminera" dina lockar hemma. Efter det första förfarandet kommer ditt hår att få en naturlig glans och skönhet.

Gelatin är ett naturligt naturligt djurprotein härrörande från senor, ben och skinn av nötkreatur. Allt detta bearbetas och en torr substans utan smak och lukt erhålls. Detta är samma gelatin som sväller vid kontakt med vatten. Eftersom det huvudsakligen består av protein, är det möjligt att föreställa sig vilken näringseffekt det ger till håret.

Kom ihåg att protein (kollagen) är ett byggmaterial för hela kroppen, inklusive hår. Därför är gelatin mycket användbart att använda som en mask för hår hemma.

Recept för hemlagad gelatin hårmask

1 matsked med en kulle matgelatin och 3 matskedar kallvattenblandning. Sätt i ett vattenbad och rör om tills klumparna är helt upplösta. Annars kommer de att torka upp på håret och de kommer vara svåra att tvätta. Kall sedan lite och tillsätt 1 matsked hårbalsam utan silikon (för att inte väga ner håret). För bästa resultat kan du också lägga till 1 kycklingägg.

Om du har fet hår och hårbotten applicerar du bara på håret i 2-3 cm från huden. Om - normalt eller torrt, då kan du applicera på hårbotten, med massagerande rörelser. Var noga med att shampoo mitt hår och applicera en mask på något fuktigt hår. Vi klär på en polyetenlock eller en väska och slutar all denna prakt med en handduk. Du kan något värma hårtorken i några minuter för att förbättra effekten. Vi väntar på minst 1 timme och tvätta sedan med varmt vatten med en liten mängd schampo.

Denna mask är lämplig för alla typer av hår och gör dem märkbart bättre och mer lysande. Vi använder hemlagade hårmaskar en gång i veckan och beundrar skönheten och glansen i vårt "hår".

Nourishing Miracle Hair Masks hemma

Om du färgar håret och bränner det, eller dina krullar behöver extra näring och fuktgivande, så kommer bara masker för hår med oljor att hjälpa dig.

Kockolja sparar av mjäll, Kastorovoe - närmar och mjukar, gör håret tjockare och kokosnöt mjukar torra och spröda tips. Olivolja är i allmänhet en ovärderlig gåva av naturen. Rödpeppolja - stimulerar hårväxten.

När oljigt hår rekommenderas inte att appliceras på hårbotten. Och tvärtom sätter vi burdockolja på huden, masserar det, men med sprött hår, smörj det inte på spetsarna, det kan torka ut ännu mer.

Vi tar en liten mängd olja (du kan blanda några, men bara en som du har hemma), gnugga i dina palmer och applicera den på ditt hår. Återigen packar vi allt i plast och en handduk, vi går i ca 1 timme. Om det finns möjlighet - lämna denna hårmask hela natten, kommer effekten att bli ännu bättre.

Om du inte har så mycket tid och du vill återställa hårets skönhet, kan du lägga till en liten mängd olja (förutom burdock) till din vanliga balsam eller balsam och hålla den lite längre än vad som står på förpackningen. Effekten kommer också att vara fantastisk.

Fuktgivande hårmask hemma

Om ditt hår och hårbotten saknar fukt, kommer den här enkla och billiga masken att passa dig. Du behöver en vanlig kefir eller yoghurt. Naturligtvis utan tillsatser och smaker.

Värm lite jäst mjölkprodukt och applicera på hårbotten och sprid över hela längden av håret. Bestäm mängden beroende på hårets längd och tjocklek. Återigen packar vi denna magnifika med en hatt eller plastpåse och håller den i ca 1 timme.

Som ett resultat kommer ditt hår att återfuktas och få en hälsosam glans. För bättre effekt kan du lägga till älskling om du inte är allergisk mot den.

Effektiv mask för stark håravfall hemma

Naturligtvis behöver du veta orsaken till håravfall, kanske är något fel med din kropp och du behöver medicinering. Men som ett extra sätt att hantera problemet kan du försöka maska. Det blir inte värre. Du kan enkelt göra denna hårmask hemma.

Du behöver:

 • 1 tsk ricinolja
 • 1 tesked lökjuice (endast juice behövs, inte gruel, annars kommer det att lukta obehagligt)
 • 1 tsk calendula tinktur
 • 1 tesked pepparkorn tinktur
 • 1 tesked osötad honung
 • 1 tesked brandy
 • 1 kycklingägg

Applicera på hårbotten med massörrörelser, helst med handskar. Ha en duschlock, och i en timme kan du säkert göra hushållssysslor. Behandlingsförloppet 1-2 gånger i veckan, efter ungefär ett par månader kommer att bli resultatet. Långt nytt hår kommer att växa över huvudet.

Vitamin hår maskerar hemma

Ja, ja, vårt hår behöver också vitaminer och näring. Och vi kan inte bara hjälpa hårmaskor. Hår, ju längre de växer desto mer behöver de hjälp. Eftersom den naturliga näring från hårbotten inte längre är tillgänglig för tipsen, behöver de näringas utanför.

Användbara vitaminer för hår: B1, B6, B12, liksom nikotinsyra (eller vitamin PP). De säljs i ampuller för intramuskulära injektioner, är billiga och tillgängliga för alla. Vitaminer kan lägga till en ampull till din favorit shampoo och balm direkt i flaskan. När du tvättar, kan du hålla shampoo lite längre, du kan också massera hårbotten.

Och nikotinsyra kan gnidas direkt i hårbotten efter tvätt. Om du gnuggar det dagligen före sänggåendet, utan att tvätta det, kommer du snart att märka resultatet. Ditt hår "kommer att säga" du bara tack. De kommer att få en hälsosam glans och falla mindre.

För enkel användning kan du ta en vanlig spruta och använda den för att pressa vitaminvätska från ampullen.

Användbara Växtbaserade Hemmagjorda Hår Masker

Det är ingen hemlighet att decoctions av örter är bra för friskt hår. Efter varje tvätt kan du enkelt skölja håret med avkok av några örter.

För fettigt hår: nässla, humle, kalendula, häststång, burdockrot.

För torrt hår: Kamilleblommor, Johannesört, Citronbalsam, Persilja, Yarrow, Kolsfot, Björkblad.

Du kan också späda aggressiva schampon med avkok av örter i ett 1: 1-förhållande. Då kommer ditt hår inte att lida av kemikalier, vårdprodukter eller hårt vatten.

Användbara tips

 • Förvara inte rester av grönsakshemmetermaskar, de kommer fortfarande att försämras.
 • Glöm inte regelbundet, bara med regelbunden användning kommer att påverka.
 • Stoppa inte hårbehandlingen, om du inte ser resultatet direkt kommer det definitivt att vara förr eller senare.
 • Var tålamod.
 • Använd inte metallkammar och försök inte kamma vått hår. Annars blir de spröda.
 • Använd inte produkter av låg kvalitet för att tvätta och färga hår.
 • Var noga med att efter varje tvätt applicera någon form av hårmask eller balsam. Då kommer ditt hår att vara smidigt och lättsamt.

Obs! Kontrollera innan du använder något medel att du inte har någon allergisk reaktion på något läkemedel. I annat fall blir resultatet det motsatta.

Vackert mot dig, tjockt och friskt hår.

Lökmask för att stärka håret hemma

Om håret är skört och klättra buntar rekommenderar vi att du förbereder en mask lök, vilket kommer att stärka håret och ge dem glans. Du kan använda den som en förebyggande åtgärd. Dess huvudsakliga nackdel är dess specifika lukt. Att förbereda denna mask är enkel.

Du måste mixa ihop:

 • ricinolja - 1 matsked,
 • Calendula spirit tincture - 1 tsk,
 • Cognac - 1 tsk,
 • honung - 1 tsk,
 • äggula - 1 st.

Masken blir tjock. Gnugga försiktigt i hårbotten, applicera den på hårrötterna. Sätt en plasthatt på huvudet och varma med en handduk. I värmen på masken kommer det att bli mycket effektivare. Mask för att hålla 1-1.5 timmar. Tvätta och skölj huvudet med vatten, surt med ättika eller citronsaft. För att eliminera den skarpa lukten av lök kan du använda en hårspray.

Firming hårmask baserad på honung hemma

Från århundradet till århundradet så att håret var vackert, växte det bra och glittrade används honung. För att återställa torrt och sprött hår, en mask av

 • honung - 1 matsked
 • burdockolja (eller ricinolja) - 1 tsk;
 • Aloe juice - 1 tsk.

Rör om alla listade ingredienser noggrant i en keramisk eller träskål. Massera med försiktiga rörelser, applicera den resulterande masken på huden och längs hela längden av håret. Sätt ett plastlock på huvudet och linda det med en handduk. Håll masken i 30 - 40 minuter. Tvätta maskompositionen med varmt vatten och skölj håret med avkok av nässla eller kamille.

Mask för att stärka håret med jäst hemma

Jäst är inte utbytbar för hårdmaskning. För att framställa en jästmask måste 30-50 g "live" jäst pressas till en mycket tjock uppslamning spädas med varm mjölk. Låt dem vandra på en varm plats i 30-40 minuter. Efter den tilldelade tiden, tillsätt äggulan till jäst, en tesked av honung och konjak.

Applicera jästmasken på håret och hårbotten. Sätt på plastlocken och linda huvudet med en handduk. Håll denna mirakelmaske från håravfall i minst en timme, eller ännu bättre två. Tvätta håret med varmt vatten efter proceduren. Du kan göra en jästmask inte mer än en gång var 2-3 dagar.

Firande hårmask med senap hemma

Senapsmask förbättrar blodcirkulationen, ger näring och stärker håret. För att förbereda masken behöver du 2 matskedar torr senapspulver utspädd med varmt vatten och tillsätt äggulor, 2 matskedar av någon vegetabilisk olja, du kan oliv eller ricin eller burk, etc., 1-2 teskedar honung. Gnipa senapsmask i hårrotsarna och håll i 30-45 minuter. Det är nödvändigt att göra en mask en gång om 7-10 dagar.

Denna mask är speciellt effektiv för fet hår. Använd det försiktigt om hårbotten är känslig. Använd inte det på skadad eller irriterad hud. Om håret är torrt, tillsätt mer olja, kan du också smörja sina hårändar med olja. Om masken med senap brinner starkt - håll det mindre. Nästa gång lägger till mindre älskling. Ju mer av det - ju mer senap "fungerar".

Firande burdock hårmask hemma

För torrt, skadat, skört hår är en mask av burdockolja perfekt. Burdock mask med peppar för håret kommer att stoppa sin förlust, förbättra näring, påskynda deras tillväxt. Den innehåller: i lika delar burdock olja och peppar tinktur. Om det inte finns någon apotek peppar vodka, kan det ersätta mosade hot peppers blandas med två matskedar vodka eller alkohol.

Den erhållna blandningen upphettas i ett vattenbad och masseras därefter med mjuka rörelser i hårbotten och appliceras på hårets torra ändar. Om du har en cellofantlock på huvudet, håll masken i 2-3 timmar. Du ska göra den här brinnande masken 1-2 gånger i veckan.

Brödmask för att stärka fet hår hemma

1 kopp kokande vatten häll 1 matsked ekbark. Lämna en timme under locket, belastning. Lätt gammalt rågbröd för att rensa från en skorpa, blöt 50 gr. smul i 1 kopp ekbuljong. Applicera masken på huden och håret med skonsam massage.

För att värma huvudet med en handduk, har tidigare lagt en cellofantlock på den. Låt masken vara på i 30 - 40 minuter. Tvätta sedan av det på vanligt sätt. Skölj håret med nätdekok av nässla eller kamille.

Bananmask för torrt hår hemma

För att återställa torrt sprött hår, masha färsk banan i potatismos (3 msk.). Blanda den med varm honung (50 ml), hemgjord gräddfil (2 msk), späd till önskad densitet med varm buljong från kullrot. Applicera masken på huden och håret. Wrap huvudet i en cellofan hatt och handduk. Lämna på i 30 - 40 minuter. Tvätta av kompositionen på vanligt sätt. Skölj håret med avkok av nässla eller kamilleblommor.

Chokladmask för fint hår hemma

Mycket effektiv och "läcker" stärkande mask för fint hår med choklad. Visst är han inte ensam, men i bolag med brandy, äggula och olivolja eller mandelolja.

Smält en bar med mörk choklad i ett vattenbad till ett flytande tillstånd. Tillsätt äggula till den svagt kylda chokladmassan. Där skickar vi 1 matsked av brandy och 1 matsked olja. Allt blandar och appliceras på huvudet och håret. Firming mask kan hållas upp till 1 timme under "varm hatt". Därefter shampoo och skölj med ett avkok av örter.

Herbal mask för att stärka håret hemma

Många århundraden sedan visste våra farfarfäder hur användbara medicinska örter är. Samlade i skogen och noga torkade, hjälpte de från många sjukdomar. Och nu tar vi ofta till deras hjälp.

För vår stärkande örtmask, som är lätt att utföra, behöver du: plantain, rik på medicinska egenskaper. Med sin hjälp kommer håret att stärka och sluta falla ut. Nässle är full av järn och vitamin C. Med hjälp kommer ditt hår att bli glänsande, lättsamt, starkt och sluta falla ut. Kamille - detta unika naturliga antiseptiska medel hjälper till att bli av med mjäll. Dessutom fuktar det håret perfekt och ger det en livlig glans. Alla dessa örter kan köpas på apoteket.

För att förbereda masken i lika stora proportioner blanda örter. Fyll med 1,5 koppar kokande vatten 1 matsked örtte. Lämna till infusionsmedel i 2 timmar. Vi suger smöret av svartbröd med en infusion av örter och gör gruel av det. Applicera den resulterande masken på huvudet, isolera och håll i minst en timme. Tvätta av med varmt vatten.

Mask med bröd för snabb hårväxt

Om du redan försöker växa hår som årstid, men de går väldigt långsamt till önskad längd, så är den här masken för dig. Bröd hjälper till att mätta håret med vitamin B, och den jäst som finns i den kommer att påskynda tillväxten. Förfarande för:

 • Förbered hälften av svartbröd eller hälften av Borodino, 1 liter kokt, men något kyldt vatten;
 • Av bröd, skära av skorporna och placera det (ett kött, utan skorpor) i vatten i 1 timme;
 • Mash det bra, särskilt stora och hårda delar, ta bort den kvarvarande våtnätet, sätt på rotigt hår, gnugga det bra;
 • Sätt på en hatt av cellofan och lindad i en varm scarf;
 • Skölj med shampoo efter 30 minuter.

Om du har mycket torra lockar, lägg till eteriska oljor till denna hårmask. Och de som har fet hår bör lägga citronsaft till brödslam.

Peppermask

Peppar är en het ingrediens. Detta leder till ökat blodflöde i hårbotten och det framkallar snabb hårväxt. Peppar hjälper hårsäckar att utvecklas mycket aktivt, ger dem styrka och ökar flödet av näringsämnen. För receptet behöver du följande ingredienser:

 • 1 sked peppar tinktur,
 • 1 sked av burdockolja,
 • 1 sked honung
 • 1 sked citronsaft,
 • 1 äggula.

Blanda allt för att få en homogen massa. Gnugga det bra in i rötterna. Skapa en termisk effekt med ett lock och halsduk. Håll masken i 1 timme, men om du känner starkt obehag kan du tvätta det lite tidigare.

Kanel mask

En annan varm ingrediens är kanel. Producerar samma helande effekt som peppar. Ta inte mer kanel än vad som anges i receptet. Förbered ingredienserna:

 • 1 tesked krossad kanel,
 • 5-6 droppar kanelolja,
 • 1 tsk kokosnötolja,
 • 1 tesked macadamiaolja,
 • 1 matsked honung.

Sätt honung och oljor i ett vattenbad. När blandningen värms upp, sätt in kanelpulvret. Blanda noggrant. Applicera den beredda kompositionen i hårbotten, sätt i en skyddskåpa och värm med en handduk eller en fluffig sjal. Håll i 30 minuter och tvätta av. Kokosolja kommer inte bara att hjälpa till i hårväxten utan också förbättra sitt utseende.

Kockolja

Burkhårsmaskar är ett långt känt effektivt medel. Denna olja ökar inte bara hårets längd, men förhindrar också håravfall. De mest effektiva är följande recept:

 • Ingredienser: 1 äggula, 1 msk burdockolja, 5-10 droppar citronsaft. Oljan bör vara något uppvärmd, tillsätt sedan juice och äggula. Applicera på rötterna och håll i 1 timme.
 • Ingredienser: 1 msk burdockolja, 40 g alkohol. Blanda, applicera på hårbotten, skölja av efter 1 timme.
 • Ingredienser: 1 msk burdock olja, 150 ml vatten, 50 g näsblad. Koka vatten och häll nätblad med det. Efter 20 minuter, stam. Klar buljong att kombinera med olja och applicera på hårbotten och hela längden på strängarna. Efter 1 timme, tvätta av.

Alla masker måste behålla den angivna tiden, täcker huvudet med en hatt och en varm handduk eller näsduk.

Mjölkmask för hårdensitet

Om ditt mål inte bara är långt, men tjockt hår, använd sedan en mjölkmask. Den innehåller mjölk, honung och smör. Antalet beståndsdelar varierar beroende på hårets längd. Klassisk kvantitet: 1 del honung, 1 del smör, 3 delar mjölk. Olja kan tas oliv, burdock, kokos eller någon väsentlig del. Alla komponenter blandar och applicerar den resulterande massan, inte bara i hårbotten, men också på hela längden. Sätt på en skyddande keps och linda en handduk över toppen. Skölj 2-3 gånger med schampo efter 40 minuter.

Bananmask

Gör en mane längre och frodig hjälper hårmask från en exotisk frukt. Verktyget är helt enkelt ingenstans, och effekten kommer att imponera på dig. För förfarandet behöver du göra en bananpuré. Du kan använda en mixer. Om inte, blanda banan med en gaffel. Potatismos ska appliceras på allt hår och hårbotten. Låt masken hålla i 30 minuter, så kan du tvätta den av. Om du gör denna mask 1-2 gånger i veckan i en månad får du ett väldigt frostigt hårhår. Hårväxten samtidigt ökade avsevärt. Läs mer: en mask för kefir hår.

Dimexidmasker

Överraskande är att läkemedlet, som är avsett för behandling av det muskuloskeletala systemet, har funnit sin användning i kosmetologi. Detta beror på dess unika egenskaper - det stimulerar näringsämnena och koncentrerar dem på den plats där den applicerades. Därför visade sig masker med dimexidum att vara mycket effektiva. Vi presenterar de mest populära hårtillväxtmaskerna med detta läkemedel:

 • Ingredienser: 1 del Dimexidum, 3 delar havtornsolja. Oljan bör värmas till 40 grader och blanda dimexid i den. Du kommer att se att blandningsprocessen inte blir så lätt, men du måste försöka. Applicera blandningen i hårbotten, värm och skölj efter 1,5 timmar.
 • Ingredienser: 1 del Dimexidum, 1,5 delar ricinolja, 1,5 delar burdockolja. Precis som i det första receptet värmer oljan upp, då dimexid hälls i. Exponeringsperioden för blandningen är 1 timme.
 • Ingredienser: 10 ml Dimexidum, 10 ml mandelolja, 1 matsked av brandy, 1 äggula. Proceduren är densamma - värm oljan lite, blanda alla ingredienser. Håll masken nog i 30 minuter.

Vitaminer

Farmaceutisk vitaminmask har länge varit populär. De närmar sig hårbotten med väsentliga ämnen och hjälper håret inte bara att växa, utan också läka. Följande vitaminer är mest lämpade för hår:

 • Och - stärka hårsaxlarna, fuktiga torra strängar;
 • B1 och B2 - aktivt aktivera tillväxten;
 • B3 och PP - stimulera tillväxt och minska förlusten;
 • B5 - återställer skadade hår
 • B6 - lugnar huvudets hud, minskar förlusten;
 • B9 - reducerar också förlusten;
 • B12 - stärker och närmar håret, ger sken;
 • C - gör håret skimrande och silkesmässigt;
 • D - tar bort klåda och skalning
 • E - föryngrar celler, stärker håret, ger skinn till håret;
 • H - stärker rötterna och strängarna själva;
 • F - Minskar håravfall, lindrar mjäll.

Alla dessa vitaminer, individuellt eller i hela grupper, kan användas i hårmaskor. Men kom ihåg att vissa vitaminer inte passar ihop. De kan minska effekten och neutralisera fördelaktiga effekter. Till exempel bör du inte blanda vitaminerna C och B, B1 och B2, B12 och PP etc.

Video: Hårmaskor hemma

Valet av masker från hemmet är mycket stort. Det är värt att försöka olika alternativ och hitta det bästa receptet för dig själv. Tänk längden på ditt hår, deras typ, huruvida de är färgade eller inte. Allt detta påverkar valet av vissa ingredienser. Naturen har givet oss det maximala sättet att växa och förbättra den rikedom som vårt hår.Nästa Artikel
Senap hår hår tvätt