Huvud och axlar Shampoo


Heden Sholders är ett mycket mycket välkänt schampo (tack vare populär reklam), som innehåller en mängd olika typer för nästan alla (eller alla?) Hårtyper. Nätt snyggt krökt förpackning fångar omedelbart ditt öga. Sjampoen i sig är mycket tjock och därför hållbar. Tillverkaren lovar att efter att ha applicerat shampoo mjäll "kommer att döda" och håret kommer att vara friskt och rent under lång tid.

Huvud och axlar Shampoo Recensioner

Heden Sholders shampoo produktlinje recensioner är i allmänhet inte så dåliga. Sjampo är naturligtvis inte billigt, men med sin funktion av rengöring och tillfällig eliminering av mjäll passar det perfekt. Och om du använder något schampo med doften av Apple eller mentol, får du till exempel en trevlig lukt. Sjampokritikerna säger att schamponet är ineffektivt mot mjäll: ibland är mjölken inte alls eliminerad eller sällan eliminerad, och ibland visas även ännu mer efter applicering av dessa schampon. Ibland, som noterat, efter att ha applicerats någon av schamponerna, kan håret bli torrt och livlöst för en tid - men detta är en individuell intolerans troligtvis.

Som om det inte fanns, har Heden Sholders varit på shampoo marknaden under mycket lång tid och många människor är ganska nöjda med det.

Huvud och axlar schampo pris

Du kan köpa några Heden Sholders schampo för cirka 300 rubel (per 400 ml). En 200 ml pack är inte så lönsam att köpa, eftersom du måste betala cirka 200 rubel för den. Du hittar den i nätbutiker (där du kan köpa både billigare och dyrare), och i vanliga stormarknader (på liknande sätt).

Sammansättningen av schampon huvud och axlar

Självklart kommer olika Heden Sholders schampon att ha en annan komposition. Men de flesta komponenter har fortfarande gemensamma komponenter:

- Formalin - detta ämne skyddar schamponet från olika mikrober.

- Natriumlaurylsulfat är en rengöringsmedel som avlägsnar smuts. Det är farligt för hår och hud i stora mängder.

- Natriumloretnatriumsulfat - bildar skummet och densiteten i schampot. Även farligt för människor i stora doser.

- Natriumklorid - ansvarar för schampos viskositet. Hudirritation är möjlig om den utsätts för stora mängder av detta ämne.

- Menthol - tack vare honom, har schampon en trevlig arom.

För att mjukna huden är det citerat alkohol, och zinkpyrithion är ansvarig för förstörelsen av svampar - orsakerna till mjäll och andra hårbottenkänslor. Och det finns naturligtvis olika färgämnen och konserveringsmedel, som i alla andra schampon.

Som du kan se har Heden Sholders extremt skadliga ämnen för människor. Ja, och den naturliga kompositionen är också osannolik att namnge (jämfört med den rena linjen - himlen och jorden).

Typer av schampo Huvud och axlar

Som nämnts kan det för olika ändamål finnas ett annat schampo. Här är några kända arter:

- Tjock och stark. Förutom att eliminera mjäll, fokuserar detta schampo på hårets tjocklek, vilket gör dem ännu eleganta. Recensioner är nästan utmärkta: i de flesta fall är den påståde effekten verkligen sanningsenlig, dessutom säger de om hårförstärkning och glans. Även minuserna är praktiskt taget inte noterade, med sällsynta undantag (de säger om överdriven och inte så trevlig komposition).

- Mot håravfall. Det finns både kvinnor och män. Shampoo är utformat för att hantera problem som mjäll och håravfall, men det är värt att överväga att det här inte är en helande schampo, och när du slutar använda detta schampo kan problem återkomma. Recensionerna är mer positiva: de noterar den extremt trevliga mint-smaken i schampot, dess ekonomi är i bruk, eftersom den är tjock. Och från effekterna: håret är väl rengjort och om mjäll och håravfall - så börjar de negativa recensionerna (naturligtvis inte alls). I de bästa fallen kan mjäll elimineras endast delvis (som problemet med håravfall) och i värsta fall - Problemet kan bara förvärras. Men eftersom det finns mer positiva recensioner kan du prova detta schampo (i allmänhet, för att avhjälpa problemet med håravfall radikalt, rekommenderar vi att du använder medicinska schampon, till exempel Aleran).

- Volym från rötterna. Detta schampo kommer att ge ditt hår volym och fluffiness efter applicering (ett tag och rensande hår tror jag att det inte finns någon mening att prata om att eliminera mjäll). De flesta recensioner säger detta: volymen kan hålla sig till nästa dag. Och från de trevliga små sakerna - håret blir mjukt, lukten är väldigt trevlig. Vissa människor var missnöjda med detta schampo: Löftevolymen var inte, och lite hår blev vanligtvis fetare efter appliceringen. Men bra, sådana recensioner bland de positiva enheterna, så att schamponet är väldigt bra!

- Grundvård. Kanske kan detta schampo kallas en "standard" för Heden Sholders. Hår efter applicering ska vara rent, smidigt och mjäll bör elimineras. Bedömning av schamponet är genomsnittsvärde: Sjampoen som helhet klarar sig väl av sin uppgift, men vissa människor gillar inte shampoopriset (det är trots allt möjligt att köpa billigare för enkel rengöring), ibland sparar det inte ens den deklarerade mjällförvaringen. I allmänhet är allt individuellt, men för rengöring schampo är lämpligt "med ett slag" :)

- Apple Freshness. Citrus Freshness. Med mentol. Och andra olika smakämnen av standard shampoo Heden Sholders. I vissa fall kan schampo 2 i 1 hittas (det vill säga schampo och balsam balsam). För en förändring kan du ständigt kombinera smaker (till exempel, en dag ger du dig upp till Arctic Ice, en annan luktar äpple och den tredje blåser från dig Ocean Energy). Recensioner av dessa schampon är vanligtvis bra - mjäll elimineras, håret städas och luktar än det borde vara, men negativa recensioner säger att schampo inte kan bli av med mjäll i vissa fall och även orsaka torrhet i tillägg. Men fördelarna med de flesta sådana problem efter att ha använt dessa schampon är inte synliga.

Självklart är det inte alla Heden Sholders schampon. Men som de flesta säger, klarar många av dem helt enkelt sin uppgift - eliminerar mjäll (naturligtvis tillfälligt, detsamma, oavsett hur du säger det, men det här är bara en vanlig, om än väldigt bra, schampo) och leder huvudet till ett normalt tillstånd..

Fördelar och nackdelar med mjällschampo "Heden Sholders" ("Head and Shoulders") av det kända varumärket "ProcterGamble"

Hittills finns det en stor mängd medel avsedda att eliminera mjäll. När en person står inför ett sådant problem som mjäll är det första han tänker på att köpa ett schampo som är avsett för denna sjukdom.

Här ligger hela problemet, för från ett stort antal produkter avsedda för vård av hår, är det ganska svårt att välja ett lämpligt schampo.

Ett av de mest effektiva sätten är mjällschampo "Huvud och axlar". Vilka är fördelarna med verktyget, och hur man använder det korrekt? ProcterGamble är ett företag som producerar schampo mot huvud och axlar seborrhea.

Fördelar och nackdelar

Huvud och axlar varumärkesprodukter är utformade inte bara för att eliminera seborré.

De har många fördelar:

 • innebär helt eliminera hårets torrhet
 • produkter ger lås av fantastisk volym;
 • produkter i denna serie är lämpliga för personer som har känslig hud, för de avlägsnar effektivt rodnad

 • de lindrar effektivt mjäll. Man bör emellertid komma ihåg att för att få den önskade effekten måste du regelbundet göra proceduren.
 • Efter applicering kommer schampot att hjälpa inte bara att bli av med manifestationerna av sjukdomen, utan också ge glans och silkighet mot håret.
 • Bland minuserna i detta verktyg kan framhäva utseendet på en allergisk reaktion. Detta kan uppstå på grund av den individuella intoleransen hos de enskilda komponenterna som utgör produkten.

  Alla produkter är indelade i man och kvinna. Dessutom, om du har känslig hårbotten, bör du föredra de relevanta produkterna. Annars finns det inga begränsningar.

  struktur

  Head Skulls anti-mjällschampo har ett stort antal kemiska komponenter. Den består av cirka 25 ingredienser, av vilka 3 är av naturligt ursprung. På grund av dess sammansättning har produkterna blandade recensioner.

  Kompositionen omfattar:

  1. Formalin.
   Det är detta konserveringsmedel som skyddar locken från skadliga mikrober. I små mängder utgör detta ämne ingen fara för huden och håret.
  2. Zinkpyrition.
   Det är en antimykotisk substans som hjälper till att förstöra svampinfektioner - mjällpatogener. Dessutom förstör detta ämne stafylokocker, liksom streptokocker;
  3. Cetylalkohol.
   Det är halv syntetiskt. I schampo fungerar denna ingrediens som en fuktkräm och mjukmedel;
  4. Mentol.
   En av komponenterna i schampot, vilket ger håret en arom av friskhet. Vid tillsatsen av detta ämne till schamponerna skiljer sig trichologernas åsikter. Vissa läkare tror att mentol i kompositionen är helt enkelt nödvändigt, för det har en positiv effekt på strukturen och följaktligen på hårets utseende. Andra experter är emot att använda mentol i produkten, eftersom Det antas att detta ämne påverkar hårbotten negativt.

  Förutom ovanstående ämnen innehåller produkten även natriumcitrat, ammoniumlaurylsulfat, vatten, citronsyra, natriumklorid etc.

  Det bör omedelbart noteras att denna produkt är ett kosmetisk schampo, inte en läkningshampoo. Det är därför det endast kan köpas i kosmetiska butiker, men inte på apotek.

  Fördelarna med att använda denna produkt:

  • eliminering av mjäll
  • eliminering av kliande hud
  • vårdkrullar och hårbotten.

  ansökan

  Denna produkt - mjällschampo "Heden Sholders" ("Head Shoulders"), måste appliceras på håret och hårbotten. Applicera en del av schamponet på våta krullar, skumma kompositionen före bildning av skum.

  Därefter måste krullarna tvättas med varmt vatten. För att förbättra exponeringen med schampo kan du använda en balsam eller mask. Regelbunden användning av produkten bidrar till att eliminera manifestationerna av seborré, försiktigt rengör krullarna och återställer vattenbalansen i huden.

  Om produkten kommer i ögonen ska du omedelbart skölja dem med mycket rent vatten.

  Applicera detta schampo är nödvändigt 1-3 gånger i veckan. Som regel, för att eliminera manifestationerna av seborré, är 1-2 månader med regelbunden användning av läkemedlet tillräcklig.

  effektivitet

  Denna produkt eliminerar helt klart skenets manifestationer, återställer hårhälsan, såväl som yttre skönhet. Efter den första användningen av mjäll blir mycket mindre. Men på Internet kan du hitta negativa recensioner av personer som absolut inte tolererar det här verktyget.

  Kontra

  Produkten är kontraindicerad för användning till personer som har en allergisk reaktion på vissa ämnen som utgörs av.

  Shampooserier "Huvud och axlar" på kort tid eliminerar seborrés manifestationer. En mängd olika smaker gör att du kan välja den produkt som är mest till deras önskemål.

  HeadShoulders Shampoo

  Skapad av innovativ teknik HeadShoulders schampon ger ett tillförlitligt skydd av huvudet från mjäll och klarar av andra uppgifter för hårvård.

  Tillverkaren erbjuder idag en rad verktyg, som alla har sina egna anmärkningsvärda egenskaper.

  Varumärkeshistoria

  Detta varumärke skapades 1950 av den berömda amerikanska tillverkaren av kosmetika ProcterGamble. Namnet HeadShoulders var speciellt tänkt att utveckla en innovativ headwash som effektivt skulle eliminera mjäll. Under 10 år har forskning genomförts för att syntetisera fundamentalt nya komponenter som kan klara av denna uppgift med 100%. Så utvecklarna av företaget härledde sulfiduppgörelser och zinkpyrithion, som för närvarande ingår i komponenterna i produkten.

  Redan i början av 60-talet av XX-talet tillkom nya HeadShoulders mjällschampo till amerikanska butiker.

  För att marknadsföra produkten till massorna och PR-varumärkena runt om i världen har ProcterGamble tecknat avtal med det kända företaget Saatchi. Saatchi, som har släppt på tv-videor, känd idag. I flera årtionden har shampoo verkligen blivit en av de mest igenkännliga i världen, och HeadShoulders produkter har expanderat i sortimentet, det har varit många märken för alla typer av hårtyper och med ytterligare användbara egenskaper.

  Företaget driver ständigt kampanjer som informerar kunderna om den nya produkten och syftar till att genomföra olika sociala studier. Under 2007 installerades speciella kabiner på gatorna i London, där passersby kunde ta en bild av frisyren ovanifrån och sedan noggrant överväga sitt utseende på en högkvalitativ bild. På det tryckta fotot fanns det en uppfinnad slogan av varumärket HeadShoulders. För tillfället är detta märke av schampon bland de tio världsledarna i huvudtvättmedel som bekämpar mjäll.

  Sammansättning av produkter

  HeadShoulders shampoos idag representeras av flera dussintals serier, som alla har sina egna unika komponenter med olika effekter för håret. Men alla sorter har i sin sammansättning och enskilda ingredienser:

  • vatten;
  • ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen) - direkt rengöringsmedel, i detta fall ammoniumlaurylsulfat;
  • natriumklorid, användes för att öka viskositeten;
  • glykolbaserade polymerer som användes för att öka viskositeten, återfuktas, mjuka och som ett emulgeringsmedel;
  • syntetisk polymer baserad på silikon som mjukmedel, skummedel och luftfuktare;
  • zinkpyrithion och sulfiduppgörelser, som förhindrar mjäll, har anti-svamp och anti-bakteriella effekter;
  • cetylalkohol för att mjukna och fukta håret;
  • formalin för skydd mot bakterier
  • parfym tillsatser för att ge produkten en mängd trevliga dofter.

  Läs mer om sammansättningen av shampoo HeadShoulders - i nästa video.

  Som det framgår av listan har HeadShoulders shampoos huvudsakligen syntetiska komponenter i deras komposition, vilket är alarmerande för vissa kunder, speciellt fans av naturprodukter och älskare av handgjorda headwashprodukter. Men alla listade ämnen i en normal dos ger inte hår och hud skada, orsakar inte allergier och andra negativa effekter. Tvärtom väljs komponenterna i HeadShoulders på ett sådant sätt att de har en fördelaktig effekt och ger hårbotten ett vackert utseende. Dessutom sammansättningen av dessa schampon och naturliga ingredienser:

  • mentol, som har en helande effekt och ger hår friskhet;
  • kokosnötolja, som innehåller kocamider som är viktiga för att ge styrka och elasticitet;
  • citronsyra, kämpar svampar och bakterier, stärkande integreringar;
  • aloe vera-extrakt som lindrar inflammation, har positiva effekter på irriterade områden och orsakar inte allergier.

  Hjälper huvudschampo verkligen? mjäll axlar, är det beroendeframkallande

  Alla har förmodligen sett Heden Sholders shampooannonsen, som lovar att rädda dig från vita vågar och ge dina curls en utmärkt glans, volym och välskötta utseende. Är det så? Låt oss titta på vår recension.

  Vad är ett schampo

  Mjölk är hudens kåta vågor, som härrör från överdriven celldelning. Forskare tror att roten till problemet ligger i att aktivera tillväxten av jästsvamp i hårbotten. Bara hans avfallsprodukter och ger utseende av mjäll.

  Mikroorganismer i hårbotten skapar hela kolonier på grund av en obalans i talgkörtlarna, vars orsaker är:

  • påkänning;
  • bERIBERI;
  • hormonella förändringar;
  • metaboliska störningar;
  • och några andra faktorer.

  För att eliminera mjäll måste du först identifiera den verkliga orsaken. Eliminera obalansen, det är också nödvändigt att rengöra hårbotten mekaniskt och övervinna den illaluktade svampen. Huvudschampo Axlar åtar sig att lösa en så svår uppgift.

  Medel visas på:

  • Förekomsten av lättskalning av hårbotten;
  • klåda och irritation i samband med seborrheisk dermatit
  • krullarnas matta färg;
  • överdriven fet hår
  • skadade och splittrade ändar.

  En särskiljande egenskap av schampon från mjällens framstående tillverkare är att det skapade en hel rad läkemedel för läkning. Du kan välja ett botemedel mot känslig hud från "Arctic Ice" -serien med aloe, eller köpa ett schampo som eliminerar torrheten på lockar. För fet hårbotten rekommenderar ProcterGamble att använda Citrus Freshness-serien.

  Observera, det finns också ett speciellt schampo för män med myntaxtrakt, lugnande irriterad dermis.

  Du kan också få skräpet "2 i 1". Sammansättningen av detta schampo inkluderade luftkonditionering, vilket gjorde lockar välskötta och silkeslen.

  Lite historia: Utvecklare av en speciell formel som kan klara av mjäll har arbetat på det i flera år. Som ett resultat lyckades de få den mest effektiva symbiosen av zinkpyrithion och selensulfid.

  Tillbaka 1961 skedde mjällschampo Head på hyllorna i amerikanska butiker. Axlar. Detta revolutionerande verktyg gjorde ett stänk i världen av hårvård kosmetika. Med Sovjetunionens sammanbrott började shampoo importeras till Ryssland, där det blev mycket populärt.

  Sammansättning och verkningsstyrka

  Den aktiva komponenten i ProcterGamble anti-skum kosmetika är zinkpyrition, som är utformad för att bekämpa svampen som provar utseendet på vita flingor. Det har en fungicida effekt som förhindrar transporter av näringsämnen till mikroorganismerna. Därför dör svampen. I kombination med zinkkarbonat ökar antimykotisk effekt. Ämnet eliminerar också inflammation, lugnar irriterade områden av huvudets dermis.

  Formalin desinficerar huden fullständigt. Naturligtvis är detta ett starkt konserveringsmedel, men i små mängder är det utformat för att skydda krullarna från mikrobes. Det enda negativa - detta element påverkar inte bara cellerna av mikrober, utan också hälsosamt epitel.

  Inkluderas också i schampot:

  • förberedt vatten;
  • natriumlaurylsulfat, bildande ett starkt skum;
  • glycerin för att behålla fukt i hår och hud;
  • cetylalkohol, fuktgivande krullar;
  • Dimetikon, som genom penetration djupt i varje hår gör håret glänsande och skyddar det också mot den yttre miljöens aggressiva påverkan (solstrålar, plötsliga temperaturförändringar etc.);
  • mentol, som ger en behaglig doft till krullarna efter tvättning.

  Intressant att veta: Meningar av trikologer om användningen av mentol i schampokompositionen är tvetydiga. Vissa hävdar att det har en positiv effekt på strukturen av trådarna. Andra är emot användningen av biverkningen, eftersom det påverkar dermis negativt och fungerar som irriterande.

  Fördelar och nackdelar

  Den potentiella köparen bör förstå att huvud- och Sholders anti-mjällschampo inte är en panacea. Det hänvisar till ett kosmetiskt, inte ett terapeutiskt läkemedel. Om du inte eliminerade orsaken till problemet kommer du inte att kunna eliminera mjäll med det här verktyget.

  fördelar:

  • lätt att använda;
  • Det är relativt billigt, även om det innehåller specialkomponenter syntetiserade av kemisk industri.
  • eliminerar inte bara mjäll, men gör också lockar smuliga, voluminösa och lysande;
  • lämplig även för personer med känslig hårbotten, eftersom det tar bort rodnad
  • med regelbunden användning eliminerar det verkligen de missförstörda vita vågorna;
  • luktar gott
  • det skummar väl, så det är ganska ekonomiskt (till exempel, en 400 ml flaska kommer att vara i 4 månader för att tvätta håret i medellängd).

  Låt oss nu prata om bristerna. Detta verktyg har följande nackdelar:

  • Efter användning kan en allergisk reaktion inträffa, eftersom den innehåller ämnen som produceras av den kemiska industrin.
  • schampo kan inte kallas naturligt, för bland de 25 komponenterna är endast tre av dem av naturligt ursprung - vatten, salt och citronsyra;
  • orsakar beroendeframkallande hårbotten;
  • Effekten av rent hår försvinner snabbt;
  • starkt desiccates dermis av hårets håriga del.

  De 11 komponenter som utgör shampoo är märkta "Risk". Det enda elementet som verkligen är avsett att aktivt bekämpa mjäll är zinkpyrition. Och nu tänka på om du ska riskera ditt hår och hälsa? Kanske bland läkemedelsmedicinerna hittar du mer naturliga suspensioner för att tvätta huvudet.

  Kostnad för

  Priserna för schampo beror på volymen på flaskan och den specifika serien. De sträcker sig från 170-450 rubel. Verktyget säljs inte i ett apotek, det går lätt att hitta det på hyllorna i stormarknader eller kosmetiska butiker.

  Kontra

  Verktyget kan inte användas i närvaro av individuell intolerans mot de enskilda komponenterna. För att bestämma allergiska reaktioner rekommenderar kosmetologer att man applicerar en droppe schampo till handleden eller armbågens inre böja.

  Frånvaron av symptom på en reaktion på en irriterande, såsom rodnad, klåda, nässelfeber, ödem, gör det möjligt att på ett säkert sätt använda shampooen i framtiden som en terapi för mjäll.

  Under graviditet och amning bör du sluta använda ett sådant schampo, eftersom aggressiva komponenter kan tränga in i blodet och absorberas i moderkroppen eller modermælken.

  Varning! Det rekommenderas inte för kvinnor att använda speciella schampo Heden Sholders, avsedda för män. Faktum är att formeln "manlig" schampo har speciella ingredienser som perfekt manifesterar sig på den grovda hårbotten, och på den kvinnliga anbudsdermen kan orsaka utslag och klåda.

  Foto före och efter

  Hur man ansöker

  Det är ett nöje att tvätta håret med mjällschampo Heden Sholders, eftersom det skummar väl och tar bort olika slags föroreningar. Dessutom hjälper verktyget att bli av med kåtvågar.

  Rekommendationer för åtgärder:

  1. Fukt krullarna med varmt vatten.
  2. Häll lite produkt i handflatan och låt den lada.
  3. Sprid behandlingskompositionen i hårbotten.
  4. Massera de aktiva ingredienserna i 2-3 minuter.
  5. Skölj av med normalt rinnande vatten.
  6. Du kan upprepa proceduren en gång till.
  7. Tillverkaren rekommenderar också att du använder en balsam eller en mask för att ge styrka och glans till håret.

  Om shampoo kommer i kontakt med dina ögon, skölj dem omedelbart med en rinnande rinnande vatten.

  Tillämpningsförloppet för att bli av med mjäll är 1-2 månader. Intensiteten av användningen av kosmetika 2-3 gånger i veckan.

  Som en del av förebyggandet kan du byta ut ditt favoritschampo med Heden Sholders suspension så att du en gång i veckan använder en produkt som innehåller zinkpyrition. Förebyggande åtgärder är 1 månad. Det är lämpligt att tillgripa förebyggande under våren och hösten när sebaceous körtlar kan misslyckas på grund av omstrukturering av kroppen.

  effektivitet

  Många användare har noterat att mjällschampohuvudet av mjäll Axlar lindrar verkligen mild seborrheisk dermatit. Kliniska prövningar av läkemedlet är också på sin sida. De visade att mängden vita flingor redan på den sjunde användningsdagen minskas avsevärt.

  Det bör noteras att kvinnor och män registrerar en snabb beroende av huvudvash suspensionen. Om det inte finns några framsteg när det gäller att eliminera mjäll är det nödvändigt att tillfälligt sluta behandlingen.

  Ett intressant ögonblick! 7 av 10 användare som försökte Heden Sholders mjällschampo lämnade positiv feedback.

  Således, för att köpa ett verktyg för att bekämpa mjäll Heden Sholders eller inte - du bestämmer dig. På grund av zinkpyrithion kan den undertrycka svampen som lever i hårbotten. Det enda som förvirrar är förekomsten av konserveringsmedel, färgämnen, laurylsulfat och andra komponenter som syntetiseras av den kemiska industrin.

  Fläckschamponglinje Heden Sholders (Head axlar)

  Brand Head Axlar är ett av de få märken som har vunnit global popularitet på grund av mångfalden av sina produkter.

  Den mest kända produkten av detta varumärke är mjällschampo.

  Hur effektivt är det att hantera problem med hårbotten, och varför är det så berömd av kunderna?

  Fördelar och nackdelar

  En av de främsta fördelarna med mjällschampo Heden Sholders (Head Axlar) är ett brett spektrum av åtgärder. Den unika kompositionen kämpar inte bara med peeling utan påverkar även hela hårets hår. Vi lyfter fram sina främsta fördelar:

  • brett utbud av produkter - alla kommer att kunna välja ett verktyg för sin hårtyp;
  • linjen presenteras med hjälp av män och kvinnor;
  • Aktiva ingredienser torkar inte ut vegetationen på huvudet.
  • eliminerar torrhet och normaliserar fettbalansen;
  • lämplig för känslig hårbotten;
  • hanterar snabbt eliminering av mjäll
  • ger mjukhet, silkiness och glans
  • Lämplig för regelbunden användning.

  Gilla med nästan vilken produkt som helst, Head Axlarna har sina nackdelar:

  1. så att problemet inte kommer tillbaka, kommer de att behöva använda det hela tiden;
  2. Det finns risk för allergisk reaktion.
  3. många kemiska komponenter och få naturliga.

  Head linjal recension skuldror

  Populära mjällschampon - utvecklad av Procter Gamble.

  Låt oss betrakta mer detaljerat vad som ingår i raden och hur man väljer en produkt för din typ av problem.

  Citrus friskhet

  En särskiljande ingrediens är citrusfrukt extrakt. Lämplig för fet hår och för daglig användning. Den speciella konditioneringsformeln sparar inte bara av flakning utan också uppfriskar lockar och ger dem en hälsosam utseende.

  Om du har färgat hår eller skadade rötter efter en perm och andra frisyrer, kommer den här produkten att hjälpa till på kortast möjliga tid för att återställa strukturen.

  Arktisk is

  Som tillverkare säger, uppdaterar verktyget epidermis och kämpar mot inflammation och klåda.

  På grund av det neutrala pH-värdet kan det användas varje dag utan vegetationskador. Det torkar inte krullarna och fuktar hårbotten. Rekommenderas för torrt hårtyp.

  Fuktgivande vård

  Den unika formeln påverkar djupt epidermis, glödlampor och strängar, fuktgivande och skyddar mot yttre irritationsmedel. Den innehåller mandelolja och kokosnöt, som noggrant bryr sig om vågigt och styggt hår, vilket gör det mjukt och smidigt.

  Rekommenderas för skadade trådar efter färgning och perm. Vårdformeln har en lugnande effekt på de irriterade delarna av epidermis, lindrar inflammation och rodnad, tar bort vita vågar från rötterna och uppfriskar locken.

  Apple Freshness

  Lämplig för daglig vård. Duften av grönt äpple och frukt extrakt kommer att låta dig känna friskheten och ljusheten efter första gången.

  Det rensar inte bara epidermis, utan fungerar också som luftkonditioneringsapparat, vilket ger en hälsosam glans och ett estetiskt utseende till håret.

  Mot baldness för män

  Designad speciellt för män. Det har en distinkt smak. Först och främst syftar det till att bekämpa skallighet.

  Ändå rekommenderas det att bekämpa dermatologiska sjukdomar. Lämplig för frekvent terapeutisk och profylaktisk användning.

  Känslig vård

  Den viktigaste naturliga ingrediensen är aloe vera. Det har en fördelaktig effekt på irriterade områden och minskar inflammation.

  Denna produkt är hypoallergen och innehåller inte färgämnen. Det är därför det anses vara en oumbärlig hjälpare mot flakning för personer som är benägen för allergiska reaktioner.

  Grundvård

  Gör lockar lydiga, mjuka, lindrar torrhet och flakning. Bra för torr hårbotten. Lättnar irritation, minskar rodnad, motverkar vågens utseende.

  Nourishing care

  Rekommenderas för skadade, tråkiga och delade ändar. Naturliga ingredienser - lavendel, bomull och garanterade krullar och epidermier, vilket ger frisyren ett hälsosamt och välskött utseende.

  Neutraliserar överskott av fettutsöndring och normaliserar epidermis metaboliska processer.

  Gamla kryddor

  Designad speciellt för män. Rengör, tar bort flakningar och med regelbunden användning eliminerar 100% epidermisproblemen.

  Trevliga mäns doft av vätskan under lång tid efter vattenbehandlingar.

  Lugnande vård

  Rekommenderas för förhöjd mjäll, när huvudet börjar klia och irritation.

  Eukalyptus i kompositionen lindrar irritation och klåda, bekämpar torrhet och återställer fettbalans.

  Tjock och stark

  Denna produkt hjälper till med svagt och tunt hår. Regelbunden användning kommer att göra håret tjockt och rötterna starka och friska.

  Denna typ av linjal är konstruerad för skadade trådar som kräver skydd mot externa negativa faktorer.

  Mot skallighet för kvinnor

  Intensivt bryr sig om epidermis och strängar, vilket gör dem starka och skyddade mot alla irriterande.

  Dess aktiva ingredienser sparar inte bara skalning, utan förhindrar även skaldethet. Det har ett unikt innehåll av ämnen, som innehåller tre konditioneringskomponenter.

  Sport fräsch

  Uppfriskar och återställer locken, fuktar och ger skydd mot mjäll och bränning.

  Perfekt för oljigt huvud. Håret efter proceduren håller det friskt, volym och rent hela dagen.

  Ocean energi

  Produkten är gjord på grundval av havsmineraler. Formeln är utformad speciellt för hår som har förlorat friskt och strålande vatten.

  Det bekämpar huvudproblemen i huvudet och återställer epidermis feta balans.

  Djuprengöring

  Tillverkad speciellt för män. Enligt tillverkarna, i en enda ansökan, eliminerar den unika formeln helt kliar, vilket gör strängarna levande, strålande och mjuka.

  Tack vare citrus- och mintmedicinen är det helt enkelt kroppar.

  Volym från rötterna

  Designad för älskare av frodiga och voluminösa frisyrer. Lämplig för dem som delar och bryter tipsen.

  Det rekommenderas även för strängar som skadas av kemiska förfaranden. Perfekt för tunna, svaga och tråkiga lockar.

  Vad ingår i schampot?

  Produktens sammansättning innefattar ca 25 komponenter, och de flesta av dem är av syntetiskt ursprung. På grund av de olika kemikalierna på den här linjen kan du hitta många kontroversiella åsikter.

  Ändå rekommenderas det av det ryska samhället av dermatologer.

  Så, vad ingår i huvudstrukturen:

  • zinkpyrition - strider mot mikroorganismer och svampar som orsakar mjäll. Denna komponent finns ofta i analoga produkter mot seborré, eftersom den har en ökad aktivitet mot patogener av dermatologiska sjukdomar.
  • Menthol ger friskhet mot hår, arom och vitalitet. Men olika åsikter om användbarheten av denna komponent skiljer sig åt. Vissa trichologer godkänner inte användningen av mentol, eftersom de tror att det påverkar hårbotten negativt.

  Andra, tvärtom, hävdar att detta ämne fungerar som en balsam, uppdaterar strängarna, vilket gör dem lätta och mjuka.

 • Cetylalkohol - fungerar som en fuktkräm och mjukar torrskorpor vid rötterna.
 • Formalin stiger för att skydda mot bakterier. Många trichologer är oroade över användningen av formalin i schampon, som om de absorberas i huden, det kan skada hälsan.

  Men som en del av chefen Axlar mängd formalin är säkert.

  Förutom dessa ingredienser innehåller kompositionen även citronsyra, natriumcitrat, natriumklorid, ammoniumsulfat och ett komplex av kemiska färgämnen.

  ansökan

  För en positiv effekt Head Axlar rekommenderas att använda enligt anvisningarna:

  1. På ett vått huvud applicera en liten mängd massa och fördela den över hela ytan och strängarna.
  2. Skum upp vätskan och arbeta på alla delar av huvudet och strängarna i 2-3 minuter med massagebevegelser.
  3. Tvätta av skummet med varmt vatten.

  För att förbättra effekten och få ett snabbt resultat, rekommenderar tillverkarna att använda andra märkesvaror - sprayer, balsam eller balsam.

  Varaktigheten av behandlingstiden med schampo är mycket individuell. Applicera minst tre gånger i veckan i 1-2 månader.

  När vänta på resultatet från huvudet Axlar?

  Head Products Axlar har en snabbverkande effekt. Resultatet blir synligt efter 2-3 applikationer. Fullflakning kommer att äga rum inom en månad efter regelbunden användning.

  Kontra

  Det finns inga särskilt allvarliga begränsningar för användningen av schampo. Ändå är det kontraindicerat för personer som är benägna att allergier mot ämnen som utgörs av.

  Innan du använder produkten, se till att det inte orsakar allergier.
  För att göra detta, applicera en liten mängd vätska på handen. Om huden inte blev röd om några minuter, så var det inte några obehagliga känslor, då kan du inte vara rädd för biverkningar i framtiden.

  Titta på en videorecension om du testar detta schampo:

  Huvudfunktion Huvud Axlar - i en mängd olika typer av mjäll. Den som står inför ett problem i hårbotten kommer att kunna välja vilken typ av schampo som inte bara kommer att bli av med problemet, men ger också håret ett friskt utseende.

  Vad är farligt mjällschampo "Huvud och axlar"

  Sammansättningen av schampo mot mjäll "Huvud och axlar", tillverkad av ProctorGamble.

  Ingredienser schampo mot mjäll "huvud och axlar"

  1. agua
  2. Ammoniumlauretsulfat
  3. Ammoniumlaurylsulfat
  4. Natriumklorid
  5. Glykoldistearat
  6. Dimetikon
  7. Zinkpyritikon
  8. Cetylalkohol
  9. Parfum
  10. Cocamide Mea
  11. Guarhydroxipropyltrimoniumklorid
  12. Natriumcitrat
  13. DMDM Hydantoin
  14. Hydrogenerad polydecen
  15. Natriumbensoat
  16. PEG-7-trimetylolpropan-trikaprylat / tricaprat
  17. Citronsyra
  18. Ammoniumxylensulfonat
  19. Tetranatrium EDTA
  20. Natriumpolynaftalensulfonat
  21. Bensyl / alkohol
  22. Methylchloroizothiazolinone
  23. Methylizothiazolinone
  24. CI 42090
  25. CI 60730.

  2. Ammonium Laurethsulfat (ammoniumlauretsulfat) är ett syntetiskt rengöringsmedel. Surfaktant. Märkt med skylten "Risk".

  3. Ammoniumlaurylsulfat (ammoniumlaurylsulfat) - syntetiskt tvättmedel. Surfaktant. Märkt med skylten "Risk".

  4. Natriumklorid (Na-klorid) - används för att öka viskositeten hos vissa läkemedel. Vid höga koncentrationer kan det leda till irritation av hud och ögonslimhinna.

  5. Glykoldistearat (glykoldistearat) är en syntetisk polymer härledd från glykol, en petrokemisk produkt och fettsyror. Emulgator, luftfuktare, mjukmedel, ljuddämpare, viskositetsregulator.

  6. Dimeticone är en syntetisk silikonpolymer. Det används som skummedel, mjukgörare, fuktkräm. Märkt med skylten "Risk".

  7. Zinkpyrition (zinkpyrition) - En aktiv antimikrobiell och antifungal kemisk förening, hämmar reproduktion och vital aktivitet hos svampar - mjällpatogener, torkar hårbotten. Läkemedlet är effektivt mot streptokocker, stafylokocker, svampar (i synnerhet Pityrosporum orbiculare) och ett antal andra patogena mikroorganismer. Zinkpyrithion, som selensulfid, salicylsyra, tjära och ketokonazol, orsakar anti-seborrheic och anti-mjällverk av schampon.

  8. Cetylalkohol (cetylalkohol) är en halvsyntetisk komponent. Mjukmedel, luftfuktare, emulgeringsmedel, ljuddämpare, viskositetsregulator.

  9. Parfum - i kosmetika används vanligtvis en blandning av lukt, huvudsakligen av syntetiskt ursprung. Markerat med tecknet " Risk. "

  10. Cocamide MEA - halvsyntetisk komponent härledd från kokosnötolja. Emulgeringsmedel, ytaktivt medel, viskositetsregulator. Märkt med skylten "Risk".

  11. Guarhydroxipropyltrimoniumklorid är en syntetisk komponent. Antistatisk filmfilm, viskositetsregulator.

  12. Natriumcitrat (natriumcitrat) - halvsyntetisk komponent - natriumcitrat. pH-kontroll, gelatinöst medel.

  13. DMDM ​​Hydantoin (Formalin) - Formalin är ett mycket bra konserveringsmedel, inte bara för museuppställningar, utan även för andra produkter. I synnerhet, som det visade sig, skyddar det effektivt kosmetika från bakterier. Bara en sak är dålig - inte bara mikrober utan även levande celler lider av formalin, speciellt eftersom det lätt tränger in i huden. Om formalin i kosmetika är mycket, väldigt liten, kommer det sannolikt inte att orsaka mycket skada, men dess konserveringsförmåga blir mindre. Tagen i en högre koncentration, det ensamt kan bevara krämen på ett tillförlitligt sätt som ett embryo i en burka, men fördelarna med sådana kosmetika kommer att ifrågasättas.

  Varje tillverkare som använder formalin i kosmetika löser detta problem i enlighet med deras intressen - om det är viktigare för det att produkten lagras längre, tar det mer formalin, om hudkonsumtionens skönhet är viktigare för honom, väljer han nog ett annat konserveringsmedel. Det finns emellertid fortfarande ingen fullständig valfrihet för kosmetiska tillverkare, eftersom det är möjligt att öka koncentrationen av formalin i kosmetika endast upp till en viss gräns. Till exempel är den maximala tillåtna koncentrationen i Europa 0,2%, medan koncentrationen är mer än 0,05%, bör tillverkaren av kosmetika skriva på etiketten: "Observera, denna produkt innehåller formalin". Naturligtvis är närvaron av formalin i ingrediensförteckningen inte en attraktiv för en kosmetisk produkt. Därför är det oftast inte fri formalin som läggs till kosmetika, men substanser som släpper formalin medan de redan finns i kosmetika. Detta är:

  • 5-brom-5-nitro-1,3-dioxan.
  • 2-brom-2-nitropropan-1,3-diol.
  • imidazolidinylkarbamid.
  • metenamin.
  • Quaternium-15.
  • DMDM hydantoin.
  • diazolidinylkarbamid.
  • natriumhydroximetylglycinat.
  • Bensylhemiformal.

  Den maximala tillåtna koncentrationen av dessa ämnen i kosmetika beräknas så att mängden formalin som frigörs från dem inte överstiger 0,2%. Det finns metoder som mäter mängden formalin som utsöndras av vart och ett av dessa konserveringsmedel. Hastigheten av frisättning av formalin och dess mängd beror emellertid starkt på formuleringen, temperaturen och lagringstiden. I en krämburk, som i flera månader står på en hyllan i ett täppt och fuktigt badrum, kan formalin frisättas så intensivt att koncentrationen blir mycket högre än den som används av kosmetikstillverkare.

  Fyra konserveringsmedel från denna lista, imidazolidinylkarbamid, diazolidinylkarbamid, natriumhydroximetylglycinat och bensylhemiformal, är kända för att emittera formalin särskilt snabbt. Och två av dem - imidazolidinylkarbamid och diazolidinylkarbamid - bildar flera formalinisomerer, vars koncentration är mycket svår att bestämma. Enligt experter från SCCNFP (Vetenskapliga kommittén för kosmetiska och icke-livsmedelsprodukter - Vetenskapliga kommittén för kosmetiska och icke-livsmedelsprodukter) kan den mängd tillåtna formalin som frigörs från dem, överstiga tillåten 0,2% vid användning av den maximala tillåtna koncentrationen av dessa ämnen. Märkt med skylten "Risk".

  14. Hydrogenerad polydecen (polydecenhydrogenerad) är en syntetisk olja som främjar en lätt fördelning av kosmetika på huden, mjukgör den. Används inom livsmedelsindustrin vid tillverkning av godis.

  15. Natriumbensoat (natriumbensoat) är en syntetisk komponent härrörande från bensoesyra. Vit kristallin pulverformig produkt med en söt smak. Konserveringsmedel. Märkt med skylten "Risk".

  16. PEG-7 Trimetylolpropan Tricaprylat / Tricaprat är en syntetisk polymer härrörande från oxiran (etylenoxid) och trimetylolpropantriaprylat. Emulgator, ytaktivt medel. Märkt med skylten "Risk".

  Polymetylalkohol trimetylolpropan (etriol) finner en stor industriell användning vid produktion av syntetiska oljor av hög kvalitet, alkyd och epoxihartser, lacker, ytaktiva ämnen och mjukningsmedel.

  17. Citronsyra (citronsyra) är en vit, luktfri, kristallin substans med en trevlig smak. Lösligt i vatten och etanol. Erhållen från naturliga växtkällor (citron, lingonberry etc.) eller genom fermentering från socker. Används i kosmetiska preparat som konserveringsmedel, utspädningsmedel, pH-modifierare, skummedel. Det har en astringent, rengörande och vitare effekt på huden. Det introduceras i sammansättningen av rengöringskrämer, depilatories, hårspolor, hårfärgämnen och fräkelkrämer. PH-kontroll, gelatinkomponent, exfolierande medel. Märkt med skylten "Risk".

  18. Ammonium Xylensulfonat - En syntetisk komponent. Surfaktant, viskositetsregulator.

  19. Tetrasodium EDTA är ett medel som binder tungmetalljoner (främst järn), samtidigt som man undviker missfärgning.

  20. Natriumpolynaftalensulfonat är en syntetisk komponent. Emulsionsstabilisator, ytaktivt medel.

  21. Bensyl / alkohol - syntetisk alkohol härrörande från olja eller tjära. Konserveringsmedel, lösningsmedel. Märkt med skylten "Risk".

  22, 23. Metylklorizotiazolinon, metylisotiazolinon-derivat av isotiazolon, som är aktiva komponenter i katonen, som i sin tur är ett konserveringsmedel med ett brett spektrum av antimikrobiell verkan mot gram-negativa och gram-positiva bakterier, svampar och jäst.

  24. CI 42090 - Syntetisk färgämne - olika salter av ammonium, natrium och aluminium. Blåttfärg. Märkt med skylten "Risk".

  25. CI 60730 är ett syntetiskt färgämne. Violett färgämne. Märkt med skylten "Risk".

  Som ett resultat av detta är 25 (3) komponenter, som härrör från naturliga ämnen (vatten, natriumklorid), citronsyra), resten erhållna syntetiskt. 11 (!) Komponenterna är märkta "Fara". Vid analys av innehållet i schampot fann vi att en (!) Ingrediens - zinkpyrition (zinkpyrition) aktivt bekämpar mjäll. Och hur är det med de andra 24? Finns det för många olika stabilisatorer, viskositetsregulatorer, tensider etc. för ett aktivt element? För övrigt är det faktum att de flesta av dessa "ytterligare" element är biprodukter av petrokemi, troligen svaret på frågan.

  Ingrediensinformation togs från Stephen Antczak, Gina Mae Antczak "Kosmetika utan utsmyckning: En guide till säker kosmetika och icke allergifria kroppsvårdsprodukter" (Kosmetika och Allergifria Toalettsaker ), publicerad 2001. De skapade en hel bas med 7000 ingredienser som används i kosmetiska preparat.

  SkyWorlds.net

  Sunt sinne, kropp och samhälle

  Sammansättningen av schamponet "huvud och axlar"

  Sammansättningen av schampo mot mjäll "Huvud och axlar", tillverkad av ProctorGamble.

  ingredienser

  2. Ammonium Laureth Sulfat

  3. Ammoniumlaurylsulfat

  4. Natriumklorid

  5. Glykoldistearat

  7. Zinkpyritikon

  8. Cetylalkohol

  1. Cocamide Mea
  2. Guarhydroxipropyltrimoniumklorid
  3. Natriumcitrat
  4. DMDM Hydantoin
  5. Hydrogenerad polydecen
  6. Natriumbensoat
  7. PEG-7-trimetylolpropan-trikaprylat / tricaprat
  8. Citronsyra
  9. Ammoniumxylensulfonat
  10. Tetranatrium EDTA
  11. Natriumpolynaftalensulfonat
  12. Bensyl / alkohol
  13. Methylchloroizothiazolinone
  14. Methylizothiazolinone
  15. CI 42090
  16. CI 60730.

  transkriptet

  1. Agua - vatten.

  2. Ammonium Laurethsulfat (ammoniumlauretsulfat) är ett syntetiskt rengöringsmedel. Surfaktant.

  Märkt med skylten "Risk".

  3. Ammoniumlaurylsulfat (ammoniumlaurylsulfat) - syntetiskt tvättmedel. Surfaktant.

  Märkt med skylten "Risk".

  4. Natriumklorid (Na-klorid) - används för att öka viskositeten hos vissa läkemedel. Vid höga koncentrationer kan det leda till irritation av hud och ögonslimhinna.

  5. Glykoldistearat (glykoldistearat) är en syntetisk polymer härledd från glykol, en petrokemisk produkt och fettsyror. Emulgator, luftfuktare, mjukmedel, ljuddämpare, viskositetsregulator.

  6. Dimeticone är en syntetisk silikonpolymer. Det används som skummedel, mjukgörare, fuktkräm.

  Märkt med skylten "Risk".

  7. Zinkpyrition (zinkpyrition) - En aktiv antimikrobiell och antifungal kemisk förening, hämmar reproduktion och vital aktivitet hos svampar - mjällpatogener, torkar hårbotten.

  Läkemedlet är effektivt mot streptokocker, stafylokocker, svampar (i synnerhet Pityrosporum orbiculare) och ett antal andra patogena mikroorganismer.

  Zinkpyrithion, som selensulfid, salicylsyra, tjära och ketokonazol, orsakar anti-seborrheic och anti-mjällverk av schampon.

  8. Cetylalkohol (cetylalkohol) är en halvsyntetisk komponent. Mjukmedel, luftfuktare, emulgeringsmedel, ljuddämpare, viskositetsregulator.

  9. Parfum - i kosmetika används vanligtvis en blandning av lukt, huvudsakligen av syntetiskt ursprung.

  Markerat med tecknet " Risk. "

  10. Cocamide MEA - halvsyntetisk komponent härledd från kokosnötolja. Emulgeringsmedel, ytaktivt medel, viskositetsregulator.

  Märkt med skylten "Risk".

  11. Guarhydroxipropyltrimoniumklorid är en syntetisk komponent. Antistatisk filmfilm, viskositetsregulator.

  12. Natriumcitrat (natriumcitrat) - halvsyntetisk komponent - natriumcitrat. pH-kontroll, gelatinöst medel.

  13. DMDM ​​Hydantoin (Formalin) - Formalin är ett mycket bra konserveringsmedel, inte bara för museuppställningar, utan även för andra produkter.

  I synnerhet, som det visade sig, skyddar det effektivt kosmetika från bakterier. Bara en sak är dålig - inte bara mikrober utan även levande celler lider av formalin, speciellt eftersom det lätt tränger in i huden.

  Om formalin i kosmetika är mycket, väldigt liten, kommer det sannolikt inte att orsaka mycket skada, men dess konserveringsförmåga blir mindre.

  Tagen i en högre koncentration, det ensamt kan bevara krämen på ett tillförlitligt sätt som ett embryo i en burka, men fördelarna med sådana kosmetika kommer att ifrågasättas.

  Varje tillverkare som använder formalin i kosmetika löser detta problem i enlighet med deras intressen - om det är viktigare att produkten lagras längre tar det mer formalin, om det är viktigare för kosmetiska konsumenters hud, väljer han nog ett annat konserveringsmedel.

  Det finns emellertid fortfarande ingen fullständig valfrihet för kosmetiska tillverkare, eftersom det är möjligt att öka koncentrationen av formalin i kosmetika endast upp till en viss gräns.

  Till exempel är den maximala tillåtna koncentrationen i Europa 0,2%, medan koncentrationen är mer än 0,05%, bör tillverkaren av kosmetika skriva på etiketten: "Observera, denna produkt innehåller formalin".

  Naturligtvis är närvaron av formalin i ingrediensförteckningen inte en attraktiv för en kosmetisk produkt.

  Därför är det oftast inte fri formalin som läggs till kosmetika, men substanser som släpper formalin medan de redan finns i kosmetika. Detta är:

  • 5-brom-5-nitro-1,3-dioxan.
  • 2-brom-2-nitropropan-1,3-diol.
  • imidazolidinylkarbamid.
  • metenamin.
  • Quaternium-15.
  • DMDM hydantoin.
  • diazolidinylkarbamid.
  • natriumhydroximetylglycinat.
  • Bensylhemiformal.

  Den maximala tillåtna koncentrationen av dessa ämnen i kosmetika beräknas så att mängden formalin som frigörs från dem inte överstiger 0,2%.

  Det finns metoder som mäter mängden formalin som utsöndras av vart och ett av dessa konserveringsmedel.

  Hastigheten av frisättning av formalin och dess mängd beror emellertid starkt på formuleringen, temperaturen och lagringstiden.

  I en krämburk, som i flera månader står på en hyllan i ett täppt och fuktigt badrum, kan formalin frisättas så intensivt att koncentrationen blir mycket högre än den som används av kosmetikstillverkare.

  Fyra konserveringsmedel från denna lista, imidazolidinylkarbamid, diazolidinylkarbamid, natriumhydroximetylglycinat och bensylhemiformal, är kända för att emittera formalin särskilt snabbt.

  Och två av dem - imidazolidinylkarbamid och diazolidinylkarbamid - bildar flera formalinisomerer, vars koncentration är mycket svår att bestämma.

  Enligt experter från SCCNFP (Vetenskapliga kommittén för kosmetiska och icke-livsmedelsprodukter - Vetenskapliga kommittén för kosmetiska och icke-livsmedelsprodukter) kan den mängd tillåtna formalin som frigörs från dem, överstiga tillåten 0,2% vid användning av den maximala tillåtna koncentrationen av dessa ämnen.

  Märkt med skylten "Risk".

  14. Hydrogenerad polydecen (polydecenhydrogenerad) är en syntetisk olja som främjar en lätt fördelning av kosmetika på huden, mjukgör den. Används inom livsmedelsindustrin vid tillverkning av godis.

  15. Natriumbensoat (natriumbensoat) är en syntetisk komponent härrörande från bensoesyra. Vit kristallin pulverformig produkt med en söt smak. Konserveringsmedel.

  Märkt med skylten "Risk".

  16. PEG-7 Trimetylolpropan Tricaprylat / Tricaprat är en syntetisk polymer härrörande från oxiran (etylenoxid) och trimetylolpropantriaprylat. Emulgator, ytaktivt medel.

  Märkt med skylten "Risk".

  Polymetylalkohol trimetylolpropan (etriol) finner en stor industriell användning vid produktion av syntetiska oljor av hög kvalitet, alkyd och epoxihartser, lacker, ytaktiva ämnen och mjukningsmedel.

  17. Citronsyra (citronsyra) är en vit, luktfri, kristallin substans med en trevlig smak.

  Lösligt i vatten och etanol. Erhållen från naturliga växtkällor (citron, lingonberry etc.) eller genom fermentering från socker.

  Används i kosmetiska preparat som konserveringsmedel, utspädningsmedel, pH-modifierare, skummedel. Det har en astringent, rengörande och vitare effekt på huden.

  Det introduceras i sammansättningen av rengöringskrämer, depilatories, hårspolor, hårfärgämnen och fräkelkrämer.

  PH-kontroll, gelatinkomponent, exfolierande medel.

  Märkt med skylten "Risk".

  18. Ammonium Xylensulfonat - En syntetisk komponent. Surfaktant, viskositetsregulator.

  19. Tetrasodium EDTA är ett medel som binder tungmetalljoner (främst järn), samtidigt som man undviker missfärgning.

  20. Natriumpolynaftalensulfonat är en syntetisk komponent. Emulsionsstabilisator, ytaktivt medel.

  21. Bensyl / alkohol - syntetisk alkohol härrörande från olja eller tjära. Konserveringsmedel, lösningsmedel.

  Märkt med skylten "Risk".

  22, 23. Metylklorizotiazolinon, metylisotiazolinon-derivat av isotiazolon, som är de aktiva komponenterna i katonen, som i sin tur är ett konserveringsmedel med ett brett spektrum av antimikrobiell verkan mot gram-negativa och gram-positiva bakterier, svampar och jäst.

  24. CI 42090 - Syntetisk färgämne - olika salter av ammonium, natrium och aluminium. Blåttfärg.

  Märkt med skylten "Risk".

  25. CI 60730 är ett syntetiskt färgämne. Violett färgämne.

  Märkt med skylten "Risk".

  Som ett resultat av detta är 25 (3) komponenter, som härrör från naturliga ämnen (vatten, natriumklorid), citronsyra), resten erhållna syntetiskt. 11 (!) Komponenterna är märkta "Fara".

  Vid analys av innehållet i schampot fann vi att en (!) Ingrediens - zinkpyrition (zinkpyrition) aktivt bekämpar mjäll.

  Och hur är det med de andra 24? Finns det för många olika stabilisatorer, viskositetsregulatorer, tensider etc. för ett aktivt element?

  För övrigt är det faktum att de flesta av dessa "ytterligare" element är biprodukter av petrokemi, troligen svaret på frågan.

  Tecknet "Farligt" betyder att denna ingrediens kan vara mild irriterande eller orsaka allergisk hudreaktion, det kan vara potentiellt giftigt eller cancerframkallande, eller det finns risk för miljöförorening genom farliga biprodukter vid produktionen. Detta märke innebär också att begränsningar läggs på produktionen av denna ingrediens. Frånvaron av denna symbol betyder inte att denna ingrediens är säker för alla individer. • Nästa Artikel
  Aloe Hair Masks: Använd och Använd