Torrt schampo - skynda skönhet


Vad som än händer, oavsett hur länge tiden är, är en kvinna - hon vill alltid vara vacker. Och först och främst betyder det att ha rent, smuligt och glänsande hår. Men den smutsiga, oljiga, förlorade volymen frisyr förstöra vilken bild som helst. Och varken den välgjorda sminken eller de trendiga kläderna kommer att rädda honom. Men vad händer om det inte finns tid eller möjlighet att tvätta håret? Kom till räddningstork shampoo.

Vad är det

Torka schampon uppträdde på hyllorna i kosmetiska butiker för 10-15 år sedan. Även om proffs har tillgång till dem mycket tidigare. I början av 1800-talet använde frisörer talkum för att lägga till ytterligare basalvolym och avlägsna överskott av fett. Och i den 17: e och 18: e århundradena, när frodiga "höga" frisyrer var på moden, stränkte de håret rikligt med havregryn eller rismjöl. Det är uppenbart att tvätta jämnt långt hår med tvålvatten och kamma ut rester av deg från dem senare var en super komplex uppgift.

Lyckligtvis produceras moderna produkter främst i aerosoler och tvättas helt ut med vanligt rinnande vatten utan schampo. Även om verksamhetsprincipen förblir densamma: En blandning innehållande sebumabsorberande ämnen appliceras på rötterna.

Håret blir lös igen, förlorar delvis sin glans. Men i alla fall ser frisyren ut mycket friskare och snyggare.

Sammansättning och användning

För att maximera effekten av torr schampo och minimal skada, måste du förstå hur man väljer och använder den korrekt. Först och främst uppmärksamma kompositionen. Innan du använder - var noga med att läsa instruktionerna. Och försök att föredra pengar från beprövade tillverkare.

Vad är inuti

Kompositionerna av torra hårschampon från olika tillverkare har skillnader. Det beror helt på vad som tas som grunden för medlen. Till exempel, för att ge bästa omsorg för lockar, görs några aerosoler på basis av växtekstrakter.

Som adsorbenter kan vara:

 • havregryn eller rismjöl
 • majsstärkelse;
 • renad talk
 • krossat havssalt;
 • kosmetisk lera.

Dessutom finns i ett antal produkter eteriska oljor närvarande som smaker och konserveringsmedel. Triclosan tillsätts ibland för att förhindra mjäll.

Idag har superpopulära torrtonade schampon blivit, som samtidigt tonar gråtonade eller återvunna rötter. De låter dig fördröja perioden för omfärgning i 2-4 veckor, beroende på hårväxtens hastighet. Så kommer håret att lida mindre. Detta är särskilt viktigt om du använder resistenta färger.

Ansökningsregler

Kvinnor klagar ofta att efter att ha applicerat ett torrt schampo kvarstår en ljus punkt på huvudet. Ibland börjar det klia, mjäll visas. Varför händer detta? Det visar sig att vissa damer helt enkelt missbrukar det här verktyget och inte ens stör om att läsa bruksanvisningen, vilket bara innehåller några punkter:

 • Kamma försiktigt ditt hår.
 • Skaka aerosolburken flera gånger bra.
 • Spruta en liten mängd av produkten på hårrötterna från ett avstånd på minst 20 cm (arm förlängd!).
 • Vänta ca två minuter tills en del av schampot absorberas.
 • Fördela resterna av en bred kam eller händer över hela längden.
 • Lätt skaka hand med hår.
 • Nu kan du kamma och om nödvändigt styling.

Om du inte konsekvent utför alla föremål, kommer håret inte att uppdateras. Och du kommer inte att skylla dig själv för det här, men en produkt som kan vara av mycket hög kvalitet.

Fördelar och nackdelar

Naturligtvis är torra schamponar bekväma. Detta förklarar i första hand den snabbt växande efterfrågan på dem. Det är möjligt att fräscha en frisör med hjälp på bara några minuter. Det finns medel och ytterligare fördelar:

 • lämplig för hår av alla typer och tillstånd
 • skapar ytterligare basalvolym;
 • du kan ta med dig och ansöka på vägen;
 • väl uppfriskande lockar, tar bort klibbighet;
 • lämnar en behaglig doft på ditt hår;
 • tar bort överskott och gör håret enklare.

Det finns också signifikanta nackdelar, varför det inte rekommenderas att använda torrt schampo ofta. Först och främst klibbar sådana aerosoler porer och torkar ut hårbotten, vilket kan orsaka mjäll.

Om de missbrukas, kommer talgkörtlarna att arbeta i ett förhöjt läge för att kompensera för torrhet. Detta leder till utvecklingen av fet seborré. Det kan vara svårt att bota. Och håret lyser inte, även om det ser ut uppdaterat.

Topprankat

Självklart skiljer sig torra schampon från olika tillverkare i kvalitet. För det första beror det på huvud adsorbenten - hur mycket fett det kan neutralisera. Ju mindre kompositionen av kemi är desto mer försiktig betyder det. Var uppmärksam på förekomsten av alkohol. Det påskyndar torkningen av schampot och tar bort fett bättre, men det dränerar också hårbotten och kan orsaka mjäll.

De bästa recensionerna kan du ofta höra om dessa verktyg:

 1. Volym XXL från Batiste. Denna tillverkare producerar en hel rad torra schampon med olika luktar och ytterligare egenskaper. Enligt de flesta recensioner är detta ett urval av den optimala kombinationen av pris och kvalitet.
 2. Oriflame Volume Boost HairX. Företaget har länge släppt den här produkten. Det är i hög efterfrågan bland kunderna. Lämplig för vilken typ av hår som helst, ger god fluffighet upp till 24 timmar.
 3. "Elastic Volume" från "Garnier". Billig men effektiv aerosol med en lätt och trevlig fruktig arom. Dess höjdpunkt är en speciell formel som ger termiskt skydd för strängar.
 4. Seboregulateur från Klorane. Torrt medicinerat schampo med hög adsorptionskapacitet. Designad speciellt för fet hår. Kompositionen innehåller majs och risstärkelse, nettlextrakt.
 5. Design Pulse Creame av Matrix. Professionellt verktyg. En av de få som har förmågan att avlägsna inte bara naturligt fett utan också resterande lack. Dess enda nackdel är ett ganska högt pris.
 6. Volymlift av Syoss. Denna produkt ger maximal mängd jämnt mycket tunt hårhår, lyfter försiktigt och fixerar det vid rötterna. Lätt komprimerar hårstrukturen och underlättar styling.
 7. Cleony Dry Shampoo av TonyGuy. Skillnaden hos denna aerosol från andra är närvaron i dess sammansättning av växtextrakt som stimulerar tillväxten av krullar. Peppar, ingefärarot och bergamot ger långvarig trevlig, frisk doft till håret.

Priserna på torra schampon är olika. De ligger i intervallet 200 till 500 rubel.

Tyvärr är verktyget oekonomiskt. En standardflaska är tillräcklig för cirka 3-6 användningar, beroende på hårets tjocklek och grad av förorening. Men det här är inte illa alls - det är omöjligt att ständigt applicera torrt schampo. Och så blir det ett tillfälle att tänka på igen innan du köper en annan.

Kontra

Kontraindikationer för användning av torra schampon lite. Det är ett allergivänligt medel som kan användas även under graviditet och amning. Men när man spruter är det bättre att fortfarande hålla andan så att den inte faller in i lungorna.

Använd inte aerosoler:

 • på mycket torrt och mycket skadat hår
 • för eventuella skador eller sjukdomar i hårbotten;
 • lider av onkologiska och autoimmuna sjukdomar;
 • med bronkial astma och lunghypertension
 • med stor mjäll eller överkänslig hud.

Det blir inga synliga resultat från ett torrt schampo även om det finns många stylingprodukter på huvudet. Tyvärr klarar han tillräckligt med hudfett och naturliga föroreningar.

Med en tendens till svåra allergiska reaktioner före första användningen är att göra ett test. Spraya en liten mängd på ett litet område av huden och vänta 20-30 minuter.

Myter och verklighet

Liksom alla populära kosmetiska produkter har torrt schampo under sin existens lyckats förvärva myter. Många kvinnor är rädda för att använda den, utan att veta vad de ska tro och vad som inte ska sägas. Här är några av de vanligaste rykten:

 1. "Det är mjäll." Ja, om du använder torra schampon för ofta och sprutar dem på nära håll.
 2. "Tipsen är skurna från honom." Ja, men de tillämpas inte på dem. De täcker huden och basalzonen.
 3. "Curls tråkig." Ja, det här är det pris som betalas för adsorbenter som tillämpas på dem. De samlar nästan allt fett, vilket ger håret en naturlig glans.
 4. "Det är fortfarande en vit blomma." Ja, i vissa fall, om du sprutar shampooet från ett kort avstånd. När den används ordentligt är den helt osynlig, även på en het brunett.
 5. "Från hans hårklättring." Ja, om frekvent användning har lett till täppt porer eller hård torkning av hårbotten. Detta kan beröva hårsäckarna i normal näring.

Som du kan se finns det alltid reservationer. Det negativa resultatet manifesteras endast vid missbruk eller missbruk av produkten. Med rimlig behandling är detta verktyg helt säkert för hår och hårbotten.

Kom ihåg att regelbunden tvättning med torr schampo inte kan bytas ut. Detta är en uttrycklig metod som gör att du kan ge din hårfärdighet i "vandringsförhållanden". Eller vägen ut ur en situation när det inte finns tid eller förmågan att tvätta håret ordentligt.

Förresten, efter applicering av aerosolen är det lämpligt att skämma bort håret med en fuktgivande mask med naturliga oljor. Detta kommer omedelbart att kompensera den skada som orsakats för henne.

Hemalternativ

Om du fortfarande är rädd för att använda moderna torra schampo i form av en aerosol, försök att kontrollera dig själv de gamla "farmödrarna" betyder. När allt började uppfann de också tricks som gör att de kan uppdatera sitt hår utan att tvätta. Här är några populära recept för torra blandningar, perfekt adsorberande talg:

 • Blanda i lika stora delar av kakaopulver med vanlig bakpulver.
 • i två matskedar majsstärkelse häll en sked av kakaopulver;
 • två matskedar havregrynsmjöl i en kaffekvarn med matsked havsalt (utan smaker!);
 • Lägg i en matsked kosmetisk lera en halv tesked talcumpulver eller babypulver;
 • en matsked rismjöl blandad med samma mängd majsstärkelse.

Kakaopulver är bättre att välja om du har mörkt hår. Blondiner är perfekta blandning med havregryn eller talcumpulver.

Denna 100% naturliga adsorbent appliceras på hårrötterna genom avskiljning. Då utförs en lätt huvudmassage med fingertopparna. En bra bonus: efter det här förfarandet finns en utmärkt basvolym som varar hela dagen. Men det är nödvändigt att tvätta den torra blandningen mycket noga så att deras rester inte täpper till hudens porer.

Dry Hair Shampoo - En detaljerad granskning av de bästa produkterna med recensioner

Dry shampoo anses vara en nyhet bland kosmetiska produkter för hårvård. Det visade sig faktiskt för länge sedan, men låg kvalitet gjorde det inte möjligt för detta verktyg att vinna en värdig plats på marknaden för andra hårprodukter. Denna artikel kommer att berätta om funktioner, fördelar, sätt att använda och populära sorter av torra schampon.

Kolla även våra recensioner av de bästa schamponerna för torrt och fet hår.

Vad är torr schampo?

Torrt hårschampo är en pulveriserad produkt som gör att du kan rengöra ditt hår av fett och smuts utan att använda vatten.

Verktyget har flera fördelar:

 • Ger dig möjlighet att uppnå rent hår och volym;
 • Medel är lämplig för användning i oförutsedda situationer när det inte finns tillgång till vatten. Vanligtvis tar torra schampon med dig på långa resor, på semester eller till sjukhuset.
 • Om du använder torra shampoo i små kvantiteter kommer det inte att skada håret.
 • Speciellt bra torrschampo för hår med hög fetthalt. Torrt pulver absorberar perfekt fett från håret, och all smuts avlägsnas lätt när kammar ut resterna.

Tidigare användes detta verktyg sällan på grund av sin minimala kvalitet. Utvecklingen av teknik har gjort det möjligt att förbättra formeln för torr schampo och göra läkemedlet mer effektivt. Som en del av torra schampon finns särskilda ingredienser som kallas adsorbenter (havre, ris eller majsekstrakter). De hjälper till att städa håret och ge hårvolymen.

Förresten användes även pulver för att rensa håret av våra förfäder. Talc eller mjöl applicerades på håret och i närvaro av materiella möjligheter - pulver. Efter att ha hållit en sådan komposition i någon tid på håret, kammade dess återstoder ut med en kam.

Sammansättningen av torra schampon av modern produktion innehåller följande komponenter:

 • Adsorbenter (små partiklar av ris, havre eller majs), som bidrar till snabb absorption av fett och damm från håret;
 • Dofter och dofter, vilket ger håret en god arom;
 • Kosmetisk lera, vilket ger håret en hälsosam glans och stor volym.

Industriproduktionen av torra schampon introducerades först för pressade plattor, som måste slipas i pulver innan de applicerades på håret. Nu görs sådana verktyg endast i form av sprayer eller aerosoler. Anse att sprutning av hårprodukter kommer att vara mer enhetligt och effektivt. Moderna hårda rengöringsmedel har en trevlig arom.

Hur man använder torr schampo?

Inte alla vet hur man använder torrt schampo korrekt. Men det slutliga resultatet beror på rätt ansökan. Så kommer metoden att applicera torr schampo bero på frisättningsformen.

Om verktyget är tillverkat i form av pressade plattor, utförs dess användning enligt följande:

 1. Tryckta plattor säljs i en lufttät plastpåse. Innan du applicerar det på håret är det nödvändigt att krossa i pulver utan att öppna förpackningen.
 2. Vidare appliceras pulvret på håret med massrörelser, jämnt fördelat över hela längden.
 3. Sammansättningen lämnas på håret i ca 5 minuter, under vilken tid små partiklar kommer att kunna absorbera fett och damm från håret.
 4. Med hjälp av en kam eller kam avlägsnas resterande pulver (det är lämpligt att utföra denna procedur på en bred behållare eller ett bad). För att effektivt ta bort pulvret kan du fortfarande gå igenom håret med en handduk.

Torrsprutschampo appliceras på håret i följande ordning:

 1. Sprutburken skakas väl, sedan på ett avstånd av 40 cm från huvudet utförs spray över hela hårets yta;
 2. Då ska verktyget vara jämnt fördelat över hela längden av håret med massagerörelser;
 3. Efter applicering måste du vänta 4 minuter tills shampoopartiklarna absorberar smuts och fett.
 4. Ta bort shampooen med en handduk (om hårlängden är liten) eller kamma hårborsten (om håret är långt).

Torrschampo rekommenderas endast för användning i nödfall (till exempel om du stängde av vattnet eller ljuset, eller du gick på en lång resa).

Som du kan se, orsakar användningen av torr schampo inte problem och låter dig få torrt och rent hår på några minuter. Förresten, när du använder torra schampon är håret mycket bättre staplat än efter tvätt med vatten och vanligt schampo.

Följande video förklarar hur du använder torrt schampo korrekt (med Syoss-märket som exempel):

5 bästa torra schampon

Moderna tillverkare av kosmetika för hårrensning erbjuder konsumenterna en mängd olika torra schampon. Vi listar de mest kända och populära av dem, samt ger feedback på torra schampon.

Syoss torr schampo

Dry Syoss shampoo ger friskhet åt ditt hår utan att använda vatten. Medlen lämnar inte märken på håret efter kamning.

 • Syoss torra schampo finns i sprutform;
 • Appliceras genom att spruta hela hårets yta;
 • Resterna avlägsnas med en hårtork eller handduk;
 • Shampoo gör att du kan eliminera alltför mycket fet hår.

Recensioner av torr shampoo Syoss

Svetlana, 35 år gammal

Effekten av användning av schampo är verkligen, men efter sprutning runt finns ett moln vitt damm. Jag valde det här verktyget eftersom jag ofta reser på affärsresor, och det finns inte alltid tillgång till vatten. På vägen blir håret väldigt smutsigt och fet. På grund av detta känner du dig inte bekväm. Jag såg en annons för syoss torr schampo och beslutade omedelbart att köpa den. Jag försökte det nästa dag. Vad vill du säga? I allmänhet gillade jag effekten, men jag råder alla som köper det för att strikt följa instruktionerna och täcka kläderna med en handduk innan de behandlar huvudet. Av detta betyder kvar på kläderna fula fläckar.

Används torrsyoss shampoo för första gången. I princip är verktyget bekvämt, men det är mycket svårt att rengöra det från hår och kläder. Försökte städa hårtorken - det var praktiskt taget ingen effekt. Jag var tvungen att skaka ut manuellt. Jag tror att torr schampo endast är lämplig för extrema fall.

Victoria, 25 år gammal

Jag behandlar hårvårdsprodukter som annonseras på TV med försiktighet, men jag bestämde mig fortfarande för att köpa syoss torra schampo. Det har en bra effekt på håret, tar bort överflödigt fett och gör håret fluffigt. Jag var nöjd med resultatet.

Batiste Dry Shampoo

Batiste-torrschampo är en utmärkt produkt för rengöring av hår utan vatten. Detta schampo ger hår extra volym och en trevlig arom, vilket gör den ren. Tack vare en speciell formel tränger komponenterna i torr schampo in i håret, absorberar smuts och fett, uppfriskar och rensar håret. Verktyget kännetecknas av användarvänlighet och är till nytta för dig när du besöker gymmet eller utomhusaktiviteter.

Batiste Dry Shampoo är en prisbelönt produkt. Den kan användas för olika typer av hår. Åtgärden av medlen uttrycks i följande:

 • Håret efter applicering av torrt Batiste-schampo blir mjukt och rent, det luktar gott;
 • Eliminerar fet hår utan vatten. Tack vare detta verktyg förvandlas livlöst och tråkigt hår;
 • Gilla för hår av vilken typ som helst;
 • Dry shampoo är ett idealiskt verktyg för aktiva och självförtroende.

Batiste är det perfekta verktyget för aktiva människor som vill se sig attraktiva när som helst. Med hjälp av torr schampo av det här varumärket kan du snabbt eliminera den fula, feta glansen nära hårrötterna. Ett sådant verktyg kommer att hjälpa dig i följande fall:

 • När inte tillräckligt med tid för att tvätta håret med ett vanligt schampo med vatten
 • Om du leder en aktiv livsstil, träna regelbundet.

Efter applicering av ett torrt pulver till håret uppträder absorption av smuts, damm och fett, vilket gör att håret är väl rengjort.

Recensioner av Batiste torr schampo

Batiste är det första torra schampot som jag försökte. Jag vill inte leta efter en ersättare för honom, jag gillade det verkligen. Shampoo med huvudfunktionen klarar sig bra. Hår efter det blir fluffigt och, viktigast av allt, rent. De mjuka komponenterna i produkten orsakar inte allergier på huden. I allmänhet tyckte jag om schamponet, men det har flera nackdelar: 1) det slutar snabbt, även om jag använder det ganska sällan; 2) Batiste-torrschampo har en mycket skarp lukt som är dåligt förvitad; 3) Verktyget är mycket svårt att hitta. Köp det, i grund och botten, bara i nätbutiker.

Evgenika, 37 år gammal

Batiste-torrschampo har valt sig själv på grund av det höga oljiga håret. Jag brukade tvätta mitt hår varje dag, men det hjälpte inte heller mycket. Jag bestämde mig för att använda torr schampo. Jag satte batiste på mitt hår längs skilsmässan, lämnade det i några minuter och kammade det med en hårborste. Som ett resultat av sådana åtgärder blev mitt hår rent och voluminöst, med en trevlig arom. Batist-torrschampo är billigt, men visar utmärkt effekt. Jag använder det nu regelbundet.

Tidigare tänkte jag inte på att köpa ett torrt schampo för hår och ansåg det som ett medel för lata människor. Jag tvättade mitt hår dagligen, oavsett omständigheterna. En gång på platsen för en online kosmetisk butik såg jag en recension om batistverktyget. Köp det omedelbart vågade inte, men tog den här recensionen till noten. Jag fick produkten spontant, men jag använde schampo när jag sov på jobbet, och det fanns ingen tid att tvätta mitt hår. Jag förväntar mig inte ärligt så bra resultat. En trevlig bonus för att rengöra håret var den extra volymen och den behagliga blommiga doften. Naturligtvis rekommenderar jag att du använder detta schampo endast i nödfall, det är bättre att tvätta håret på vanligt sätt.

Dry Dove Shampoo

Dry Dove Shampoo - ett effektivt botemedel för snabbt rengörande hår. Den kan användas för både torrt och fet hår. Den produceras i form av en spray och bidrar till snabb eliminering av oljig glans från håret. Shampoo sprayas på håret i armlängd, kammas ut med en kam. Använd detta verktyg bör inte vara mer än 1 gång per vecka. Kostnaden för schampo är acceptabel även för medelinkomstköpare. Rekommenderas för användning i akuta och oförutsedda situationer. Dry Dove Shampoo orsakar inte betydande hårskador.

Recensioner av Dry Dove Shampoo

Dry Dove Shampoo har fått sig till min mans syster. Jag försökte det på mig själv ett par gånger. Jag vill säga att för fältförhållanden är detta verktyg ganska lämpligt, men effekten är fortfarande mycket sämre än från vanligt schampo. Hår efter appliceringen, men blir renare, men den vanliga ljusheten och luftigheten gör de inte. Dessutom är det inte så lätt att bekämpa botemedlet från håret, det finns fortfarande en vit blomma.

Jag gillade den trevliga lukten av schampo, men jag håller inte med om effektivitet. Det är mycket svårt att kamma ut, men för mörkt hår, som för mig passar det inte alls (vit rester kvarstår). Jag tror att bara blondiner och tjejer med ljusbrunt hår kan vara uppmärksamma på detta verktyg. Ekonomiskt torrt shampoo varumärke Dove kan inte ringas, det slutar mycket snabbt.

Jag är ägare till fettigt hår. Torra schampon - Verklig frälsning för mig. Jag försökte dessa produkter från olika tillverkare, men det bästa var duvschampo. Dess främsta fördelar är bra hårrensning, eliminering av oljig glans, vilket ger hår extra volym (som med professionell styling). Efter applicering av detta schampo, rynker inte håret även under locket.

Oriflame torr schampo

Oriflame dry shampoo presenteras i företagets kataloger i flera olika sorter:

 • Expertbalans. Med denna typ av schampo kan du inte bara rengöra håret utan även hårbotten. Effekten efter användning av produkten upprätthålls i 72 timmar. Kostnaden för detta schampo är ca 200 rubel;
 • Expert maxvolym. Denna version av torrschampo från Oriflame är avsedd för kvinnor och tjejer med tunt hår. De kommer att ge håret mer volym, vilket kommer att pågå under en lång tid (ungefär en dag). Ett sådant schampo är inom intervallet 250-280 rubel;
 • Expert - Skönhet och styrka. Detta torra schampo är lämpligt för skört och livlöst hår. Det kommer tillbaka naturlig hårdhet, gör den attraktiv, ren och voluminös. Priset på denna produkt är ca 240 rubel.

Du kan köpa någon av de angivna typerna av torra schampo på olika sätt. Det bästa alternativet är att köpa katalogen via en personlig konsult. Du kan också beställa via telefon, genom att ringa till Oriflames kontaktcenter.

Recensioner av torra schampo Oriflame

Jag är en ung mamma. Ibland är det inte tillräckligt med tid även för sömn, inte så mycket som för hårvård. Därför blev torrschampo från Oriflame min assistent. Torrt schampo tillåter några minuter att ta med hår i ordning utan att använda vatten. De som har små barn kommer att förstå mig. Särskilt god effekt när du använder produkten för fet hår. I allmänhet glad med shampoo blev han en riktig trollstav för mig.

Vill bara notera att torrschampo från Oriflame är en bra och bekväm uppfinning. Jag gillar inte lukten - väldigt skarp, men försvinner snabbt med bra ventilation av rummet. Jag tar detta schampo med mig på semester eftersom jag måste resa flera dagar på tåget. Självklart kan ett sådant schampo inte jämföras med det vanliga, men för oförutsedda situationer kommer det helt att komma undan. Håret efter appliceringen är tyngre och lättare att stila.

Bogdana, 42 år gammal

Torrschampo Oriflame - ett sätt för amatören. Jag tyckte inte riktigt om det. Håret var blekt och inte glänsande. Kanske gjorde jag det fel, men resultatet var inte nöjd. Jag kommer inte köpa det längre.

Torrt frostigt schampo

Lush Dry Shampoo har visat sig vara det bästa. Det främjar snabb rengöring av hår från smuts och damm, perfekt tonar hårbotten. Användningen av det här verktyget gör att du kan vitaminisera håret, ge en hälsosam glans till locken.

Recensioner av torra schampo Lush

Dry Lush Shampoo kommer alltid till min hjälp i svåra situationer. Jag hade inte tänkt på att köpa den förut, men när jag kom till sjukhuset länge. Här var det användbart för mig. Mitt hår var kort vid den tiden, och därför blev pengarnas bekostnad liten. En ytterligare fördel med det torra schampot av detta märke var citrusens behagliga doft. På sjukhuset brukade han det varannan dag och hans hår var rent. Priset på det här verktyget var lite (390 rubel), och effektiviteten var på en hög nivå. Rekommendera ett sådant schampo till alla som leder en aktiv livsstil och ständigt har en tidsgräns.

Bland fördelarna med torr schampo för hår kan jag notera en liten kostnad och utmärkt borttagning av fett från håret. Jag kommer dock inte att rekommendera det för regelbunden användning. En gång köpte jag det här verktyget och vågade inte prova länge. Efter applicering blev håret renare, men inte längre glans. Detta schampo hjälper till om det inte finns tillgång till vatten, eller inte tillräckligt med tid för en fullständig huvudtvätt. Jag kommer att köpa Lush shampoo hela tiden.

Jag var inte intresserad av torra schampon alls, men en dag fick jag fortfarande köpa den här produkten. Välj varumärket Lush på grund av billighet. Shampoo konsumtion är liten, men effekten är knappast märkbar. Jag har fortfarande hår - en mörk nyans, så de lämnade vit scurf även efter noggrann kamning. I allmänhet tror jag att torrschampo för första gången passar bättre som en spray, inte som ett pulver.

Så, torra schampon blir dina assistenter i oförutsedda fall när du behöver se ditt bästa, och det finns ingen tid eller möjlighet att tvätta ditt hår.

Torka schampo

Vad är ett schampo att förklara för en modern kvinna är inte meningsfullt. Men alla är vana vid att använda flytande hårrengöring, medan torrschampo för vissa är något otänkbart.

Även om många äldre kvinnor på den andra sidan vet att krullarna kan rengöras, inte bara med flytande skummedel, utan också med hjälp av torra fettabsorbenter, såsom mjöl, stärkelse eller talk.

Om frisyren måste föras in i ett normalt ögonblick, det finns ingen tid att tvätta och torka, torrt hårschampo är den enda vägen ut.

Sammansättningen av torr schampo

Den grundläggande grunden för torr schampo är adsorberande ämnen, som vanligtvis används majs, ris eller havre, som absorberar fett väl. Oftast används naturliga ingredienser vid skapandet av produkten, så kosmetisk lera har fungerat bra. Det rensar rent krullarna, ger dem extra volym och glans.

Förutom basen innehåller kompositionen eteriska oljor, kosmetiska dofter och dofter som ger håret en behaglig, frisk arom, som efter tvätt.

Torrt schampo finns i två versioner: som en pressad kakel eller spray. Det är mycket bekvämare att använda sprayen, eftersom det är lättare att fördela sig i lock.

Så här rengör du håret med torrt schampo

Det är inte svårt att rengöra håret av fett med torra medel. Du behöver bara räkna ut hur du använder torr schampo korrekt. Först måste du sätta det på hårrötterna, ruffa håret lite med fingrarna och lämna en stund (5-10 minuter).

Om du använder en kakel måste du krossa den och häll sedan innehållet på huvudet och fördela det över hela längden. Det är mycket bekvämare att använda aerosolen, det är nödvändigt att ta det över huvudet på ett avstånd av 20 cm och spruta det på avskiljningen, gör sedan en annan avskalning, spraya den igen, så gör det med hela huvudet. Det viktigaste är att behandla rötterna, eftersom de flesta föroreningarna är koncentrerade på dem.

När rätt tid har gått måste du skaka av pulvret från håret. Först kan du bara skaka huvudet över badet och kamma sedan ut kamternas rester.

För att arbeta gick snabbare kan du använda en hårtork, helst med kall luft. Det är viktigt att helt avlägsna pulverpartiklarna från håret, annars kommer den korrekta effekten av användningen inte att komma.

Det är värt att notera att torr schampo inte kan vara en komplett ersättning för att tvätta håret med vatten, eftersom det inte tar bort fett och damm till slutet. Dessutom kvarstår en liten mängd partiklar i hårbotten, de täpper till porerna, och om de inte tvättas, kan mjäll förekomma. Du kan använda pulvret med mycket fet hår och byta det med vanlig schampo.

Torrt schampo: Vi förbereder oss själva

Ibland är det inte möjligt att få torrt schampo i affären tills det är en mycket vanlig produkt. Dessutom är det okänt om du gillar att använda den. På rättegången kan du göra ett torrt schampo med egna händer. Naturligtvis kommer det inte vara exakt detsamma som köpet, men det kommer att bidra till att skapa din egen åsikt.

Det finns några enkla recept för vilka torra schampon är lätt att förbereda hemma.

Du kan göra ett verktyg ur havregryn och läsk. Du måste ta 2 matskedar havremjöl och blanda med 1 tesked soda. Om krökorna är långa kan du öka antalet ingredienser, viktigast av allt, bibehålla ett 4: 1-förhållande. Pulvret ska appliceras på håret, gnidas i några minuter och kammas sedan.

Utmärkt hårrengöring erhålls från mjöl, mandel och violett rot. Blanda 2 matskedar majsmjöl eller vetemjöl med en matsked finhackad mandel och en matsked av markfiolett rot. Använd som beskrivet i föregående recept.

Om kosmetisk lera finns i hushållen, oavsett vad, vit, rosa eller blå, kan du göra en underbar schampo på grundval. Ta 2 matskedar lera, en tesked talcumpulver och en halv tesked soda.

Soda absorberar utomordentliga luktar, så efter att ha applicerat detta pulver kommer håret att blåsa bara friskhet.

För ägare av curls av svart och choklad nyanser, kan du använda kakaopulver istället för talkum eller mjöl, det absorberar fetter perfekt, det är inte så märkbart på mörkt hår.

TOP-5 torra schampon för fet hår och hemanaloger

Varje kvinna vill vara vacker och välskötta i alla situationer. Men ibland är tiden för kort för att snabbt komma i form. Torrt schampo för fet hår i sådana fall är den perfekta lösningen. Han blev ett modernt genombrott inom kosmetologin för hårvård. Dess effekt är att ge färskhet till lås och eliminera den oljiga glansen.

Vad är

Enligt varje persons syn är schampo ett flytande ämne som används för att tvätta huvudet. Den särdrag av torra produkter är bristen på vatten för att tvätta huvudet. Finns i kosmetisk pulver eller spray. Det rensar håret från rötterna till skenets spetsar.

Dry shampoo är ett utmärkt alternativ till konventionellt huvudvärme i nödsituationer. Till exempel, om du sov i jobbet eller du oväntat inbjudits till ett datum, när det inte finns någon tid att samla på länge och ta med skönhet. På resor är torra medel också idealiska.

Sammansättning och egenskaper

Som en del av torra schampon finns:

 • Absorberande. Ett måste för varje torr schampo. Denna komponent tar bort fett från hårets yta. I naturkosmetiska preparat i denna roll är: talk, mjöl, lera, stärkelse, läsk. Var och en av absorbenterna har sina egna positiva och negativa egenskaper, därför finns det ofta kombinationer av flera produkter som en del av torra preparat.
 • Färgämnen. Vanligtvis väljs droppschampo enligt hårfärgen så att den är mindre märkbar. Kaffe, kakao, torr cikoria, färglös henna, torkad irisrot, calamuspulver, amla, te, senap, aktivt kol kan bli skuggningskomponenten.
 • Tillsatser. De hjälper håret att återhämta sig, ibland har en terapeutisk effekt för att stärka dem längs hela längden. För dessa ändamål användes torra växtextrakt, olika keratin och silkesaminosyror, silikonmikrosfärer.

Torka schampon snabbt och effektivt städa håret, håll krullarna friska längs hela längden. Om så önskas kan du välja en kosmetika med vilken doft du helst.

Observera att effekten av användning av torr schampo förblir kvar på håret tills huvudet tvättas och kompletterar bilden med renhet och städning.

Populära varumärken

Tillverkare av moderna kosmetika för vård av fet hår erbjuder ett brett utbud av torra schampon. Här är de mest populära varumärkena med en positiv sida.

Oriflame

Som en del av detta verktyg är en komplex Vitadry. Huvudingredienserna är:

 • Glycerin. Främjar fuktgivande hår.
 • Mentol. Det ger lockar ett nytt utseende.
 • Vitamin E. Det fungerar som en antioxidant och skyddar håret från de negativa effekterna av miljön.

Oriflame shampoo gör strängarna mer elastiska och lätta, vilket hjälper till att skapa en vacker och elegant stil.

Naturia Rene Furterer

Detta märke av schampo har en neutral pH-nivå. Därför är den idealisk för daglig användning. Även om ägarna av den feta hårtypen inte ska tvätta mitt hår varje dag, för att inte förvärra situationen.

Kompositionen innehåller följande komponenter:

 • vit lera;
 • ris och majsstärkelse;
 • vitamin b5;
 • eterisk olja av kummin, mint, basilika.

Dessa ingredienser kommer snabbt att lätta håret från oljig glans, läka hårbotten.

Klorane

Väl lämpad för kvinnor som lider av sken, men försöker flytta till en mer sällsynt (inte daglig) shampooing. I kompositionen finns det:

 • nässlextrakt
 • majs och risstärkelse.

Detta verktyg anses vara en av de dyraste schamponerna. Som bekräftar återigen att en kvalitetsprodukt är dyr.

SYOSS

Produkten från det här varumärket kan köpas på nästan alla kosmetiska butiker. Ökar locken från rötterna och lägger volymen på dem. Men detta torra schampo eliminerar oljig glans under en kort tid.

Batiste

Denna tillverkare producerar exceptionellt torra schampon. Hittills har mer än 20 olika typer av kosmetika redan skapats. Förutom att göra håret rent rent, lägger de till volym, glans och en trevlig lukt på varje sträng.

Instruktioner för användning

Innan du använder något torrt schampo måste du ta bort alla hårnålar och elastiska band från huvudet. För att verktyget ska producera maximal effekt måste du först noggrant kamma håret längs hela längden. Därefter är det möjligt att sätta medel som börjar från rötter.

Den kosmetiska bör inte ackumuleras på ett ställe eller på en viss del av huvudet - det är nödvändigt att massera med fingrarna och försiktigt fördela torrt schampo. Låt i några minuter och noggrant kamma allt hår, undvika rester på lås eller kläder.

Viktiga funktioner vid användning av torra produkter:

 1. Applicera inte stora mängder schampo. Detta kan leda till ett orubbligt huvudutseende. Det är att håret kommer att se smutsigare ut än de var ursprungligen.
 2. Produkten appliceras inte på vått hår. Annars börjar shampooet bilda klumpar, vilket är mycket svårt att kamma ut.
 3. Du kan bara använda verktyget på morgonen. När det appliceras på kvällen efter sömnen, kan huvudet börja klia obehagligt.

Rådet. Torrt schampo kan användas för att ge hår extra volym. För att göra detta, sänk ner ditt huvud och fördela verktyget vid själva rötterna. Som ett resultat kommer krullarna att förvärva inte bara friskhet utan även extrapomp.

Vad kan ersätta

Traditionell medicin har länge varit känd för att snabbt få håret i ordning. Även våra mormor använde det. Bara de köpte inte det på apoteket, men gjorde det från improviserade föremål. Den bestod endast av naturliga ingredienser, men det var extremt svårt att ta bort det från håret.

I dess sammansättning var närvarande:

För närvarande är en av de billigaste analogerna av torr schampo babypulver. Den appliceras på samma sätt som det traditionella verktyget. Men du måste närma sig kamningen noggrant. I pulvret är pulverpartiklarna något större och därmed sannolikheten för att produkten blir mer synlig på håret, mer. Talc för kroppen och även vanlig vetemjöl har liknande egenskaper.

Du kan göra schampo hemma. Detta kommer avsevärt att spara pengar och tillåta att behandla hår med naturliga ingredienser. Till exempel kan du blanda följande komponenter: stärkelse, torr senap, havregryn, salt och mjöl. Det är nödvändigt att använda den mottagna förberedelsen samma som även inköpsmedlen.

Fördelar och nackdelar

fördelar:

 • Minskar och förenklar processen att tvätta huvudet.
 • Avlägsnar snabbt glans.
 • Gör hår märkbart fräschare och renare.
 • Skapar ytterligare volym.
 • Lätt att applicera var som helst.
 • Lämplig för alla typer av hår.

nackdelar:

 • Bli inte en komplett ersättning för vanligt schampo.
 • Kan ackumuleras i hår.
 • Inte tillräckligt länge.
 • Stor kostnad.
 • Hög kostnad
 • Håret lyser inte, som efter användning av vanligt schampo.

Dry shampoo är ett utmärkt alternativ för att snabbt uppdatera fet hår före ett ansvarsfullt möte eller en resa. Men använd det inte ständigt eller dagligen. Hårbotten och håret behöver rätt och noggrann vård.

Hur man gör torr schampo

Artikelns innehåll:

 1. Vad är torr schampo
 2. Användbara egenskaper
 3. Kontra
 4. recept
  • För mörkt hår
  • För ljuskrullar
  • För volym
  • Att stärka och närma

 5. Regler för ansökan

Torrt schampo är ett alternativ till regelbundna schampon, deras ersättning under förhållanden då vanliga hushållsapparater saknas eller det finns tidsgränser för att genomföra nödvändiga hygienprocedurer. Det är inte skadligt för håret och märkbart uppfriskande deras utseende.

Vad är torr schampo

Torrt schampo är en torr substans, en blandning av olika komponenter, med hjälp av vilken sebum som utsöndras av hårbotten absorberas. Det finns flera typer av sådana medel.

Den första - i form av en aerosol, produceras av industrin för att enkelt spruta pulveret, men inte särskilt ekonomiskt.

Den andra - i form av komprimerade plattor, konsumeras mest ekonomiskt, men inte ofta i försäljning.

Den tredje - i form av pulver, på konsumtionsekonomin är på andra plats, inte lika lätt att använda som de två första alternativen, men är den mest budgeten bland de tre typerna, eftersom Det kan göras självständigt hemma.

Här är en lista över de nödvändiga ingredienserna i torrt schampo:

  Absorberande. Detta är huvudkomponenten i något pulverschampo, dess huvudsakliga funktion är att absorbera talg och andra föroreningar. Det är minst 50% (max - 100%) av den totala volymen. Dessa är naturliga ämnen som talk, mjöl, lera, stärkelse, läsk. I den industriella versionen i denna kvalitet kan man använda syntetiska komponenter (cyklodextriner, polysackarider). Olika absorbenter har både fördelar och nackdelar. Mel tar bort sebum och andra föroreningar, men märkbar på de mörka lockarna. Stärkelse kan inte avlägsnas helt från håret, men det blir mättat med hudfett och blir transparent och gör dem smidiga. Talc kan torka ut i hårbotten, och regelbunden inandning av damm är skadlig för lungorna. Soda irriterar epidermis och skapar obehag vid beröring. Lera (kaolin) har helande egenskaper (tar bort mjäll, överdriven fett), men är märkbar på håret, så det väljs ut till hårets färg. För att få ett optimalt resultat kombineras flera absorberande medel vanligtvis i ett torrt schampo.

Skuggningskomponenten. Färgämnen utgör mellan 5 och 50% av volymen av schampo. Särskilt viktigt är deras användning för ägare av mörkt hår. Detta kan vara kakao, vilket ger chokladlukten till krullarna, men flyter i ansiktet när det utsätts för regn. Eller kaffe, vilket stimulerar hårväxten, men passar inte bra med doften av parfym. Eller en mängd växtpulver. Till exempel, torr cikoria har inte ovanstående nackdelar med kakao och kaffe, men stärker också rötterna och lindrar irritation på huden. Färglös henna stärker håret, pulver från torkad irisrot, som också kallas violett rot för dess arom, kommer att tillföra en delikat doft till lock. För toning torra pulver av calamus, amla, te och senap, samt aktivt kol och ögonskugga läggs också till torrschampo.

Aktiva tillskott. Mängden är 5-10%. De läggs till på håret någon terapeutisk effekt, stärka eller återställa. För att göra detta, ta alla typer av torra extrakt av medicinska växter, vete proteiner och ris. Aminosyror keratin eller silke ger jämnhet och dis - silikonmikrosfärer. Ett gelningsmedel som kallas hydroxietylcellulosa tar bort fett utan att överdriva hårbotten och håret. Salicylsyra lindrar inflammation. Triclosan är antibakteriellt. Raspberry keton främjar hårväxt. Mineralpulver (aluminiumoxid, zink, titan) förbättrar rengöringseffekten, ger glans och skyddar mot ultraviolett strålning. Alla dessa komponenter säljs i nätbutiker.

 • Flavor. Om huvudkomponenterna i torrt schampo inte har egen behaglig lukt kan den tillsättas separat. I den totala summan av medel bör aromatiska ämnen upptas från 1 till 3%. Detta görs med kryddor (anis, kryddnejlika, kardemumma, kanel), favoritparfymer eller eteriska oljor som inte provar produktion av talg: cederträ, citron, mint, lavendel, bergamot, cypress, rosmarin, enbär, salvia, timjan.

 • Användbara egenskaper för torr schampo

  Torrt hårschampo är inte avsett för permanent användning och kan inte ersätta konventionell tvättning. Men det uppdaterar perfekt och hjälper till i nödfall, på vägen, i en medicinsk institution.

  Detta schampo har följande fördelaktiga egenskaper:

   Minskad greasiness. Komponenterna i torrt schampo absorberar talg, och håret blir mindre oljigt. Detta är en attraktiv egenskap för ägare av fet hår, som är riktigt trött på behovet av frekvent shampooing. Alternativ torr och vanlig tvätt kan spara tid och minska bildandet av talg.

  Bevarande av färg. Tvätta färgat hår med vatten tvättar bort från dem, inte bara föroreningar, men också ett färgpigment. Den alternativa användningen av vanligt och torrt schampo gör att det längre håret kan behålla sin färg.

  Återhämtning. I torrschampot kan du lägga till några aktiva hårvårdsprodukter och helande ingredienser som matchar dem efter dina behov.

 • Ge volym. Det fina pulvret av torrt schampo omsluter håret, tjocknar det, vilket ger extra hårvolym.

 • Kontraindikationer för användning av torr schampo

  Byt ut vanligt schampo med endast torr schampo borde inte vara, det ger en korttidseffekt.

  Här är kontraindikationerna för användning av pulvershampo:

   Allergiska reaktioner. Om du har torr och känslig hud, kan du borsta håret med pulverformigt schampo orsaka allergier. Var noga med att utföra ett känslighetsprov genom att gnugga pulvret i handleden. Och gör det varje gång du experimenterar med den vanliga kompositionen och lägger till en ny ingrediens.

 • Frekvent användning. Tack vare torrschampot försvinner fettigheten från håret, men inte damm, smuts, lack eller stylinggel. Dessutom ackumuleras pulvret från sjampongen själv, blandat med talg, på huden. Allt detta klämmer fast på porerna och förvärrar hårets axelns tillstånd. Att använda ett pulver för huvudet ska vara högst två gånger i rad. Brott mot denna regel är fylld med problem: utseende av mjäll och irritation på huden, håret kommer att blekna och försvaga.

 • Receptar torrt schampo hemma

  Trots att industrin erbjuder färdiga torra schampon, är det mer lönsamt och mer fördelaktigt för hälsan att förbereda ett sådant verktyg i sig.

  Hur man gör torra schampo hemma för mörkt hår

  Torra schampon med följande komponenter passar ägarna av mörkt och rött hår. För en mängd olika nyanser av svart och brunt, kan du valfritt lägga till henna, aktivt kol, kosmetiska skuggor till det färdiga receptet.

  Recept torra schampon:

   Med kakao. Blanda 2 msk. l. kakaopulver med en halv tsk. läsk och 1 tsk. stärkelse. Om du önskar, lägg till en droppe trevlig aromolja eller favorit parfym.

  Med kanel. Kombinera kakao och kanel jämnt (1 tsk vardera), tillsätt 1/4 kopp stärkelse och 4 droppar citronolja.

 • Med läsk. Blanda kakaopulver med soda (2 respektive 1 msk.) Och kanel (2 msk. L). Tillsätt 3 droppar av någon aromolja med en trevlig lukt, gnid försiktigt och lägg sedan till 1,5 msk. l. kosmetisk lera av blå färg, samt talk och läsk (1/2 tsk).

 • Torka schampo hemma för lätta lockar

  För ljusstarkt hår läggs ingredienserna i respektive färger - mjöl, stärkelse, salt, läsk, talk, babypulver - till det torra pulverets sammansättning.

  Här är några recept:

   Med vetemjöl. För ett förfarande räcker det med att applicera 2-3 msk hår på håret i tre minuter. l. vanligt mjöl. Och ljusare håret, desto mindre märkbart kommer det att vara på dem. Om så önskas kan du aromatisera mjölet med torr kamille, eterisk olja eller parfym.

  Med majsmjöl. Blanda majsmjöl (2 msk. L), babypuder (1 tim. L.), som kan ersättas med samma mängd av talk, soda (1/2 h. L.). Denna komposition är bra för fet hår. I schamponet för torrt hår bör inte soda tillsättas.

 • Med havregryn. Blanda 1 dess. l. baby pulver (eller talk) med en fjärdedel kopp havremjöl (havregryn eller havregryn). Tillsätt 1 msk. l. malda torra kamomillblommor. Denna produkt är lämplig för torrt hår.

 • Torka schampo för att öka volymen till håret

  Om så önskas, kan den torrschampo inte användas för rengöring av håret och för att ge ytterligare volym och för att underlätta stapling (ej glidande stift och dubbar, och bättre nachosyvalis flätor registrerades). Du kan använda recept som passar dig.

  Till exempel, såsom: rågmjöl (.. 2 msk) Sålla genom en sikt, tillsätt stärkelse (1 msk..), Ground mandel (1 tsk..), Rör om, tillsätt 2 droppar citronaromoljor, mäsk. Vsypte mals sedan till ett pulver av vetekli (3 msk. L.), torkad serien (1 tim. L.) och pulver av kalmus rot (1 msk. L).

  För att ge volymen något ändras användningsförfarandet. Du ska luta huvudet ner, till exempel över diskbänken, och applicera schampo mot rötterna. Vänta lite, massera håret och räta upp, vilket ger ditt hår en naturlig position.

  Du kan också förkricka krullningar, men applicera torr schampo bör inte bara på rötterna, men också hela längden på håret (i en liten mängd!).

  Torrt schampo för att stärka och närma håret hemma

  Kaolin, eller kosmetisk lera, är ett naturligt material som tenderar att absorbera och torka, det ökar också volymen till håret, stärker och närmar håret och hårbotten.

  För att göra pulverformigt schampo, blanda 2 msk. l. kosmetisk lera med 1 msk. l. stärkelse, tillsätt läsk (1 tsk.). Om håret är blont, då kommer vit eller rosa lera att göra, om det är mörkt, då blått. Du bör inte experimentera med sin färg, till exempel blått på blont hår lämnar en grå patina.

  Om du har torrt hår och benägna att fläcka huden, utesluter du soda från schampot. Tänk också på att en överflöd av lera kan beröva glansens krullar.

  För att förbereda ett schampo som stärker håret och lindrar irritation i hårbotten, blanda 1 msk. l. siktas genom en fin sil rågmjöl med stärkelse (1 msk. l.) cikoria pulver (1 h. l.), ett extrakt av ginkgo biloba och hydroxietylcellulosa (1/4 h. l.). Lägg sedan till 2 droppar citron arom och hallon keton. Pound försiktigt.

  Regler för användning av torr schampo

  Att använda torra schampo är lätt, men proceduren består av flera steg med kort paus. Därför är det bättre att börja morgonens kosmetiska procedurer med behandling av hår och efter att ha gjort andra saker. Så de extra små partiklarna av pulver till det maximala fallet av håret.

  Du behöver: själva verktyget i en bekväm bred behållare, en borste för rodnad (eller puff eller bomullssvamp), en filt över axlarna.

  Här är en detaljerad instruktion:

   Se till att du är säker. Testa den individuella känsligheten i förväg, och se till att shampoofärgen är lämplig för dina lockar. Detta kan göras på kvällen.

  Funktioner av ansökan. Håret ska vara torrt, de schampoens våta komponenter håller bara ihop. Skydda dina axlar med ett slöja, kamma håret noggrant och doppa penseln i schampot, applicera pulvret på sidan och på håret (5 cm från rötterna, inte mer). Separera sedan nästa sträng och behandla den igen med pulver. Gör allt gradvis, häll inte mycket på en gång: fettet absorberas inte snabbare, men det överskottspulver från håret tas bort under lång tid. Spraya, skaka, applicera först till rötterna och sedan till krullarna, håll den 20 cm från huvudet, annars kommer det att ligga en solid fläck. Shampoo i kakeln gnugga bara i hårbotten.

 • Efter applicering. Massage försiktigt hårbotten och hårets rot med fingrarna. Låt på om några minuter så att schampans komponenter absorberar smörjigheten. Sedan massera igen och kram krullarna, luta sig över badkaret eller sjunka. Om du märker en ljus, ljusblomma på håret, är det inte läskigt. Efter ett par minuter kommer det att försvinna, suga upp talg, det kan också avlägsnas genom att torka krullarna med en lite fuktig handduk. Snabbare än allt torrschampo avlägsnas från kort hår, kommer ägare av långt eller krusigt hår att behöva spännas. Därför pratar vi inte om att spara tid, utan bara om att göra det önskade hygienproceduren under olämpliga förhållanden.

 • Om så önskas kan du kamma, släppa på kam arganoljan (samtidigt som man undviker rotzonen). Så håret blir skonsamt.

  Hur man tillverkar torrt schampo - se videon:  Nästa Artikel
  Topp vitaminer för hårväxt - Maskuppskrifter och recensioner