Moderna och effektiva behandlingar för androgen alopeci hos kvinnor


Androgen alopeci är en av de vanligaste orsakerna till manlig håravfall.

Doktorer hävdar emellertid att sjukdomen blir allt vanligare hos kvinnor.

På grund av detsamma - ett brott mot hormonell bakgrund och genetisk predisposition.

Hur erbjuder modern medicin att hantera denna sjukdom? Är det möjligt att bota androgen alopeci hos kvinnor? Hur sannolikt är det att bli helt av med henne?

Etiologi av sjukdomen

Så androgenetisk alopeci orsakas exakt av en kränkning av hormonell bakgrund, eller snarare av en ökning av androgenernas blodkoncentration (de så kallade manliga könshormonerna).

Samtidigt minskar nivån av östrogen (det främsta kvinnliga könshormonet), vilket i medicin ofta kallas "skönhetshormonet".

Inte överraskande, för han är ansvarig för metaboliska processer på cellulär nivå och för produktion av talg, och för processen med celldelning av epidermis.

Samtidigt bildas ett mycket större antal så kallade "sovande" folliklar, det vill säga hårrötter.

I frisk hud, sådan inte mer än 30% av den totala. Med androgen alopeci ökar deras förhållande upp till 60-70%.

Och vad kan vara orsaken till minskningen av koncentrationen av kvinnliga könshormoner i blodet? Eventuella yttre faktorer som på något sätt påverkar aktiviteten hos det endokrina systemet.

Dessa är både sexuellt överförbara sjukdomar och infektionssjukdomar som upplevs, följt av komplikationer, och den långsiktiga manifestationen av HPV och till och med genetisk predisposition.

Ofta gör skaldethet sig själv efter början av klimakteriet, när äggstockarna slutar producera tillräckligt med kvinnliga könshormoner.

Samtidigt börjar hypofysen mer aktivt producera androgener. De är alltid närvarande i små mängder i kvinnokroppen, men under klimakteriet ökar deras koncentration exponentialt!

Hur ofta androgen alopeci uppstår? Enligt läkarna står cirka 40% av kvinnorna under 45 år inför problemet.

Men bara i 12% av dem kan du visuellt se en dramatisk minskning av mängden hår på huvudet.

Vid vilken ålder är vanligast denna typ av alopeci?

Statistiken visar att sjukdomen redan vid 25 års ålder känner sig (mestadels - efter graviditet). Bland kvinnor i pensionsåldern diagnostiseras alopeci med 75%.

Behandling av androgen alopeci hos kvinnor

Hur man behandlar androgen alopeci hos kvinnor? Det kan behandlas, men det finns ingen klar algoritm för att eliminera alopeci.

Varje enskilt fall av sjukdomen betraktas individuellt, eftersom läkare behöver fastställa de exakta orsakerna till håravfall. Det vill säga att hitta den primära faktorn.

Det finns flera huvudsakliga behandlingsalternativ för androgen håravfall hos kvinnor:

 • återställa balansen av fördelaktiga spårämnen. Det innebär att ta vitamin- och mineralkomplex, terapi med immunmodulatorer;
 • mesotherapy. Dessa är mikroinjektioner av vitamin "cocktails" i problemområdena i huden;
 • hormonella droger. Återställer koncentrationen av könshormoner i kvinnokroppen. Används efter klimakteriet, eller om alopeci utlöstes av hormonella preventivmedel.

 • användning av tillväxtstimulerande medel (Trikogin, Volligen). Deras åtgärd är likartad - återställande av metaboliska processer och blodcirkulationen i de övre epitelkulorna;
 • alternativ medicin. Det här är alla typer av närande masker, komprimerar, lotioner, liksom mottagande avkok, med hjälp av vilken den hormonella bakgrunden är optimerad.
 • hårtransplantation (transplantation). Den används endast i det här fallet, om inga andra metoder har givit ett positivt resultat.
 • Men inte alla fall av behandling kommer att krävas. Alopeci är som regel uppdelad i tre steg:

  • lätt. En enkel ökning av mängden hår som faller ut. Oftast uppstår på grund av brist på vitaminer.
  • genomsnitt. På skiljelinjen kan du visuellt märka att håret växer mindre ofta;
  • tung. Snabb förlust av allt hår på huvudet. Det kan utlösas av vissa medicinska förfaranden (till exempel strålbehandling).

  I det milda (initiala) stadiet av androgen alopeci används vanligtvis ingen behandling.

  Det är deras brist som kan provocera endokrina dysfunktion. Självklart passerar symtomen på sjukdomen i sig själv, när kroppen själv normaliserar produktionen av hormoner.

  Terapi används endast vid diagnosering av mellanstadiet av androgen alopeci. Men du måste överväga att hormoner och tillväxtstimulanter har en stor lista över kontraindikationer, biverkningar.

  Folkmekanismer

  Det finns en enorm massa recept från området för alternativ medicin för att eliminera skallighet hos kvinnor. De mest effektiva bland dem är:

  • lökjuice. Masker baserade på det (2-3 gånger i veckan, 20 ml juice blandas med 50 ml vatten, vävnaden fuktas i en lösning och appliceras på problemområdena i huden) återställer blodmikrocirkulationen i de övre epitelbollarna och förbättrar också lokal immunitet.
  • tinktur av varm peppar (3-4 stycken för 0,5 vodka. Infusera i 6 dagar på en mörk plats, använd 5-10 minuter innan du tvätta huvudet). Det bidrar också till återställandet av blodmikrocirkulationen och är i detta avseende inte sämre än dyra tillväxtstimulanserande medel.
  • komprimerar av svart bitter rädisa. Röda gröda smälter i fint halm, binds i en gasväska och appliceras på problemområdena i huden. Ger antibakteriell effekt. Hämmar också aktiviteten hos sjukdomsframkallande svampar;
  • aloe juice blandad med mogen citronsaft. För att förbereda maskerna blandas de i lika stora proportioner och appliceras 1 gång om dagen innan du lägger dig (tvättar - på morgonen utan schampo eller tvål).

  Och ändå mycket bra hjälp massage från att laga havssalt. För att öka effekten kan du lägga till några droppar medicinsk lösning av jod.

  Hårtransplantationsapplikation

  Det finns flera varianter av hårtransplantation. Men vi måste omedelbart ta hänsyn till att detta inte är en behandling för androgenetisk alopeci hos kvinnor, men bara att eliminera en kosmetisk defekt.

  Därför rekommenderar läkare den här metoden som sista utväg. Det är, när inga andra behandlingsalternativ slutade baldness, men sjukdomen fortsätter att utvecklas.

  Det finns dock mycket effektiva alternativ för transplantation. Till exempel, HFE-teknik, som innebär att follikelbasen avlägsnas utan att skada huden.

  Ganska komplicerat förfarande, men med hjälp kan du helt återställa den tidigare skönheten i ditt hår.

  Sammantaget behandlas androgen alopeci fortfarande, men läkare ger inga garantier. Mycket beror på genetiken, och för det andra på patienten själv. Om han helt uppfyller alla rekommendationer från läkare, så kommer det åtminstone inte någon försämring av hårlinjen.

  Men detta kräver långvarig terapi (2-6 månader) och stort tålamod. Emellertid, ju tidigare behandlingen startas, desto högre är sannolikheten för fullständigt att övervinna androgen alopeci. Därför ska resan till trichologen inte skjutas upp "för senare".

  Användbar video

  Läs mer om androgen alopeci från videon:

  Modern algoritm för behandling av androgenetisk alopeci

  Baserat på rapporten från Kozyrenko Inga Sergeyevna, dermatolog, kosmetolog, certifierad IAT-trichologist vid "Trichology for Cosmetologists" -semoset vid utställningen av parfym och kosmetika InterCHARM.

  Från konferens till konferens förlorar ämnet behandling av androgenetisk alopeci inte sin relevans. Metoderna för behandling uppdateras ständigt, nya medicinska och kosmetiska preparat uppträder på marknaden. Inga Sergeyevna Kozyrenko presenterade sin vision om den moderna algoritmen för att behandla denna sjukdom och började en rapport med definitionen av nyckelbegreppet för hennes presentation.

  Androgen (androgenetisk) alopeci är en ärftlig uttunning av hår som påverkas av androgener i genetiskt predisponerade män och kvinnor.

  Håravfall av manlig typ (BBMT, androgenalopeci, AHA) - håravfall med accentuering i fronto-parietalzonen.

  Håravfall av kvinnlig typ (VVZhT) - gallring och gallring av hår förekommer diffus över hela huvudet. Det kan också finnas en recession i den tidiga regionen.

  Den moderna algoritmen för specialiserad diagnostik omfattar:

  • Trihoskopiya
  • Foto granskning metod
  • Phototrichogram (FTG)

  Noggrann historikupptagning är också nödvändig, eftersom det kan vara svårt att korrekt diagnostisera även i till synes uppenbara fall.

  Högtalaren gav ett exempel från övning: patienten diagnostiserades med håravfall enligt kvinnlig typ (typ 2 enligt Ludwig), seborrhea i hårbotten och trichotillomania.

  Enligt Inga Sergeyevna borde denna grupp patienter vara under överinseende av en läkare och psykiater / psykoterapeut. I vissa fall kan medicinsk korrigering och psykoterapi krävas, eftersom denna sjukdom hör till gruppen av tvångssyndrom.

  Problem med hårbotten med AGA

  • perifollikulär inflammation på grund av yttre (miljömässiga) och interna (sjukdomar, påfrestningar, livsstil) effekter;
  • autoimmuna reaktioner av varierande svårighetsgrad på bakgrund av akut och kronisk inflammation;
  • spridning av bindväv: fibros, ärrbildning;
  • hyperkeratos;
  • ökad mottaglighet av huden mot irriterande ämnen (ytaktiva ämnen), en minskning av epidermalbarriärns funktionella livskraft;
  • kränkningar av mikrocirkulationen (blod och lymf)
  • prooxidantskift;
  • brott mot vävnadens andning
  • minskning av energistatus
  • ökad lokal känslighet för testosteronmetaboliter.

  Indirekta tecken på hårbottenfibros

  • kränkningar av hårbotten dislokation (rör hårbotten med händerna, styvhet, svårighet att förskjuta känns);
  • svårigheten och motståndet mot injektionen av nålen när man utför informationstekniker blir nålen snabbt matt.
  • ofta minskad känslighet för injektionsmetoder;
  • på trikoskopi - "kläm" av folliklarnas mun, minskning i naturlig glans, färg av färg;
  • fibros är nästan alltid kombinerad med hyperkeratos;
  • som defibrillationsförfaranden minskar allvarligheten av fibros;
  • Beroende på svårighetsgraden och varaktigheten av alopeci kan svårighetsgraden av fibros behöva ett annat antal defibroseprocedurer.

  behandling

  Europeiska läkemedelsmyndigheten (European Medicine Agency) och USA: s livsmedels- och drogadministrations kontor för livsmedels- och drogadministration har godkänt följande läkemedel för användning vid behandling av AHA:

  Minoxidil (lösning, spray och skum) - ett preparat för topisk (yttre) användning

  De fördelaktiga effekterna av minoxidil

  • godkänd av FDA
  • passerade alla nödvändiga kliniska prövningar;
  • 2% minoxidil ökar i genomsnitt hårväxten med 8%;
  • 5% minoxidil - 10-20%.

  Det är värt att notera att det finns ett antal patienter i vilka:

  • reducerad känslighet för minoxidil;
  • Förekomsten av samtidig inflammation i folliklarna minskar också känsligheten för minoxidil.

  Biverkningar av minoxidilpreparat

  • överdriven hårväxt över ögonbrynen, laterala delar av kinderna, överläppen eller på hakan. Ökningen av oönskade ansiktshår observeras hos 3-5% av alla kvinnor som behandlas med minoxidil med två procent och hos mer än 5% av kvinnorna behandlade med ett femprocent läkemedel.
  • lägre blodtryck;
  • rekommenderas inte för gravida kvinnor (kategori C - risken är inte utesluten);
  • klåda, seborré, seborrheisk dermatit;
  • uttag: efter 2 till 8 veckor från behandlingstiden ökar håravfall vanligen; positiv effekt slutar inom 4-6 månader.

  Finasterid (varumärke propetsiya - finasterid 1 mg) - ett läkemedel för internt bruk som hämmar verkan av 5-alfa reduktas typ 2, rekommenderas endast för män.

  Fördelar med finasterid:

  • godkänd av FDA
  • passerade alla nödvändiga kliniska prövningar;
  • reducerar nivån av DHT i serum, prostata och hårbotten;
  • Vid behandling av AHA ökar hårtillväxten med 6% (i genomsnitt) efter 24 månader.

  Nackdelar med finasterid:

  • propecia (1 mg) - läkemedlet är inte registrerat på Ryska federationens territorium
  • Om behandlingen avbryts upphör den positiva effekten inom 4-6 månader (abstinenssyndrom).
  • inte tilldelad kvinnor av reproduktiv ålder;
  • sexuell dysfunktion från 4,2% hos unga män till 8,7% hos medelålders män;
  • beskrivna fall av ökad frekvens av depression hos män som tar finasterid.

  Konceptet för behandling av androgenalopeci - för närvarande:

  • Den mest effektiva behandlingen för alopeci är komplexa metoder.
  • kombination av medicinska och kosmetiska preparat;
  • en kombination av injektionsmetoder, skalar, fysioterapeutiska tekniker;
  • procedurer som främjar patientens avkoppling (manuell massage, LPG, akupunktur etc.);
  • samråd med endokrinologen, psykoterapeuten och andra specialister - vid behov.

  Rapporten slutade med presentation av ett nytt läkemedel.

  Androgen alopeci hos kvinnor: behandling, orsaker, droger och traditionella metoder


  Vackert, tjockt, hälsosamt hår är en kvinnas stolthet. Men, kamma, märker du att mycket kammat hår kvarstår på kammen, utseendet på bala fläckar, håravfall blir allt mer märkbart och... prolysiner bildas. För någon kvinna är det här en riktig mardröm. Varför, varför, vad ska man göra?

  Orsaker till androgen alopeci hos kvinnor

  I den kvinnliga kroppen, existerar kvinnliga (östrogen) och manliga (androgen) hormoner ganska fridfullt. Östrogener är ansvariga för alla kvinnornas tecken och funktioner, androgener kontrollerar tillväxten av skelettben före menstruationsprocessen, och därefter ansvarar de för att stimulera metaboliska processer, som reglerar proteinmetabolism. Vid produktionsstopp i riktning mot ökande manliga hormoner stör hormonbalansen. Sjukdoms manifestationen beror på den mängd som produceras i kroppen av manliga könshormoner - dehydroepiandrosteron, androsteron, testosteron. Till mängden hormoner producerat androgen känsligt hår av parietal delen av huvudet, det är här där aktiv håravfall börjar.

  Hårfollikelreceptorer är mycket känsliga för en alltför stor mängd androgener, när balansen störs, försvårar folliklarna "greppet" och håret börjar falla ut. Förutom ökade androgenhaltar finns en minskad nivå av enzymer som kontrollerar mängden manliga könshormoner. Denna sjukdom kallas - androgen alopeci. Hos kvinnor är behandlingen långsammare än hos män, men i varje fall finns det problem.

  Också orsakerna till utvecklingen av sjukdomen inkluderar: en ärftlig faktor; stark och långvarig stress, depression; tar ett antal droger, såsom: glukossteroider, ett antal antibiotika, hormonella preventivmedel; kemo- och strålterapi; endokrina systemsjukdomar; graviditet, förlossning, laktation och klimakteriella perioder. En särskilt stark manifestation av sjukdomen uppträder hos kvinnor i postpartumperioden. Hormonal skakning av kroppen under graviditet och genetisk predisposition bidrar till den snabba utvecklingen av sjukdomen.

  Sjukdomen överförs ofta till kvinnan genom moderlinjen.

  Tecken och symtom på sjukdomen

  Sjukdomar som kännetecknas av tre utvecklingsstadier: Lätt håravfall på kronan eller över hela huvudet; uttorkning, aktiv håravfall, en ökning av de områden som påverkas av alopeci; hår fall, skallighet på toppen. Extremt sällsynt - fullständig skallighet.

  Androgen alopeci hos kvinnor är följd av kliande av hårbotten, seborré, hårförtunning. Sebaceous körtlar är också känsliga för ett överskott av androgena hormoner, hårbotten blir fet, håret blir smutsat snabbare, ser osjämt ut.

  Det bör noteras att folliklarna hos kvinnor med androgen alopeci inte atrofi så snabbt, därför är det möjligt att återställa huvudvärldens hårbotten med tidig diagnos och korrekt behandling.

  Överklaganden till trichologen bör inte försenas när följande tecken visas: håret har bleknat, faller aktivt ut; den plats där håret föll ut började ersätta fluffhåret; templen visas på tempel, centrala avskildhet och sidor av det; utseendet på akne, huden blir fet, fet, utseendet på håret på den manliga typen av hårväxt. Mer information om orsakerna till sjukdomen finns här.

  Diagnos: hur man förstår detta är "det"?

  Diagnos av androgen alopeci är komplex. Var noga med att undersöka hormonerna, immunsystemet, kontrollerade mängden vitaminer och mineraler i kroppen. Följande specialister bör besökas: En tricholog, en endokrinolog, en gynekolog, i vissa fall ett besök hos en immunolog, är inte uteslutet för att förstå att detta är en androgen typ av alopeci.

  Påverkar ärftligheten

  Alopeci är oåterkallelig alopeci. Androgenetisk alopeci - innebär att sjukdomen är ärftlig. Forskare tenderar att tro att androgen alopeci hos kvinnor överförs via moderlinjen.

  Innehåller androgena kuren av sjukdomen

  Manliga hormoner börjar undertrycka kvinnliga hormoner, kroppen reagerar på denna process i enlighet därmed - kvinnornas röst blir lägre, akneutslag förekommer - akne, grovt hår på kroppen, hår faller på huvudet, uppkomsten av whiskers är ofta noterad ovanför överläppen.

  Hur går det här? Initialt är det en liten ökning av håravfall, deras uttining. En sådan process kan vara från 1-2 månader till 2-3 år. Först och främst, hår på parietaldelen, längs och längs sidorna av den centrala avskiljningen, tunna. Håret lyser, blir tunnare, kort med androgen alopeci hos kvinnor.

  Behandlingen börjar med test. Vad behövs?

  Nödvändigt att genomföra: allmänna och biokemiska blodprov; helminthanalys analys av könshormoner; analys av sköldkörtelhormoner; analys av mängden mikrodelar i kroppen; göra videodiagnostik av tillståndet och densiteten hos hårbotten (foto-trichogram).

  En uppsättning av dessa tester diagnostiserar inte bara sjukdomen, utan ger också trichologistriktningen för behandling.

  Var ska man börja? Vad är behandlingarna för AA?

  Börja behandling, det är bra att lindra ödemarknaden av hårsäckar och göra en snygg kort hårklippning. Det är nödvändigt att förstå att även efter en lyckad behandling med äkta alopeci är skönheten och fluffigheten av håret osannolikt att återvända.

  Sätt att behandla sjukdomen: medicinering; kirurgi; laserterapi. Följande läkemedel ordineras för terapeutisk behandling: vitaminer; nootropa läkemedel som förbättrar blodflödet till hårbotten; biotin, fitin; angiprotektory; Dekaris, Trental, om det behövs homeopatiska och naturläkemedel; progesteron och östrogenpreparat; Oral preventivmedel förskrivs för att sänka androgenernas nivå. Sjukgymnastik visas. Skalliga områden utsätts för olika frekvensströmmar, laser. Med hjälp av hormonala salvor utförs en elektroforesförfarande och hudbehandling med flytande kväve är också möjligt. Iontophoresis, ultraphonophoresis. Kosmetiska behandlingsmetoder - vakuum och manuell massage, elektroplätering, medicinska masker.

  Traditionella metoder för behandling av androgen alopeci hos kvinnor

  Vanligtvis ingår användningen av följande droger:

  Minoxidil (Regaine, Rogaine, Headway) - ett läkemedel som specifikt påverkar hårfollikeln, bidrar till förlängningen av hårtillväxtfasen. Form release drug - lotion, skum. Läkemedlet appliceras på hudytan två gånger om dagen. Vid det inledande skedet av läkemedlet, slutar håravfall inte bara, utan ökar även, men du bör inte vara rädd, efter 4-6 månader i områden där blöta fläckar uppträdde, sängkläder, ny hårväxt kommer att börja, och fallet att stoppa kommer att sluta. Efter ett års användning av läkemedlet kan du utvärdera effektiviteten. Hos patienter som har börjat behandling före tio år efter sjukdoms manifestationen och med skador på högst tio centimeter, är effekten av användningen av läkemedlet särskilt märkbar. Hårdensiteten återställs med 15-25%.

  Finasterid - detta läkemedel har en överväldigande effekt på enzymet 5-alfa reduktas. 5-alfa reduktas aktiverar testosteron och förvandlas till dihydrotestosteron. Finasterid inhiberar (inhiberar) enzymet, som i sin tur inte aktiverar testosteron. Läkemedlet absorberas fullständigt. Maximal koncentration uppnås efter en timme eller två efter administrering. Utsöndras i urin och avföring.

  Om du tar läkemedlet - 5 mg en gång om dagen, är behandlingsperioden lång, från 3 till 7 månader, beroende på sjukdoms svårighetsgrad.

  Spironolakton är ett diuretikum som inte tar bort kalium och magnesium från kroppen. Ökar utsöndringen av Na +, Cl-, vatten, minskar surheten hos urinen. Den diuretiska effekten uppnås på den andra femte behandlingsdagen. Utsöndras i urin och gall. Spironolakton med andra droger hjälper till att stabilisera hormonnivåerna, hämmar effekten av manliga hormoner.

  Tsimedin - normaliserar pH i magsaften, härdar erosion i matsmältningssystemet. Bidrar till borttagning av biverkningar av androgen alopeci, såsom hårväxt på den manliga typen av hårväxt, är involverad i att stoppa håravfall på huvudets yta.

  Kirurgisk lösning

  För vissa kvinnor som lider av skallighet och är sena i behandling eller på grund av intensivt progressiv håravfall, rekommenderar läkare hårtransplantation. Detta är en mikrokirurgi, under vilken patienten genomgår autotransplantation av hår. Under operationen tas hårsäckar och transplanteras till den drabbade huden. Effektiviteten av transplantationen är från 90 till 98%. Tillväxten av transplanterat hår hos kvinnor är mycket långsammare än hos män, med samma procentuella överlevnadsnivå.

  Vid denna tidpunkt finns det tre sätt att autotransplantation: remsa metod (lappsättning). Detta är en operationell metod där flikar, med hjälp av hudinsnitt, avlägsnas, vilka därefter delas in i transplantat (sektioner med folliklar) som tränger in i de drabbade områdena. Icke-kirurgisk - med denna metod utförs alla procedurer med folliklar utan skalpel. Den kombinerade metoden - folliklarna avlägsnas utan ett snitt och införandet av ett kirurgiskt sätt.

  Laserterapi

  Behandlingen av androgen alopeci utförs vanligtvis i kliniken. Behandling med moderna lasersystem ger en snabb och bra effekt. Laserstrålar aktiverar kroppens biokemiska processer. Efter laserbehandlingsproceduren regleras mikrocirkulationen av blodflödet runt glödlampan och kaliumjoner ackumuleras i follikelcellerna. Redan under laserterapi slutar håret falla ut, hårsäckarna aktiveras och ger upphov till ny hårväxt. Kvaliteten på håret på obehandlade områden förbättras också markant.

  Efter föregående samråd med trichologisten kan du använda hemlaseranordningar, till exempel en laserkam, som du kan rekommendera mycket bra.

  Folkmetoder

  Det bör komma ihåg att icke-traditionella metoder för behandling av androgenalopeci - endast hjälpmedel. Innan behandlingen med alternativ medicin börjar, bör du rådfråga en specialist.

  Så bland de välkända folkmekanismerna släpper ut: vitlöksmaskar - vitlök har förmågan att öka blodflödet. Haka ett par kryddnejlika och applicera på lesionen, skölj sedan noggrant med schampo. Kursen är 10 dagar.

  Medicinsk mask - 2 matskedar olivolja, 1 krossad vitlöksklyfta, 2 kycklingäggor. Alla komponenter blandas, appliceras på huvudet, vikar huvudet med polyeten, ovanpå en handduk. Håll i en halvtimme. Efter håret tvättas med schampo.

  Gurka mask - 1 medelstor gurka, riven på en fin rivare, 2 tsk kamferolja. Applicera på de drabbade områdena, håll i en halvtimme, skölj sedan håret med schampo.

  Mer maskersammansättningar för skallighet - här.

  Trichologist tips

  Behandlingen av denna sjukdom är en lång process, inte billig, vilket kräver tålamod och ansträngning. Vad rekommenderar läkare?

  Först och främst kommer en snabb överklagande till en specialist att hjälpa till att lösa problemet snabbare och till lägre kostnad. Försök inte att besöka läkaren när de första tecknen på sjukdomen uppträder. Bättre att vara säker. Androgen alopeci de senaste åren har blivit märkbart "yngre", om den tidigare drabbade kvinnor i menopausala och menopausala, nu kan det också förekomma hos unga kvinnor. Dessutom:

  • se upp för mat. Trichologists råder vid androgenalopeci hos kvinnor, bör behandlingen påbörjas först och främst med övergivandet av en sådan vana som att röka, för att utesluta alkoholhaltiga drycker. Minska, och det är bättre att utesluta från menyn, kryddig, stekt, söt, inkludera sockerkel, diskar baserade på agar-agar, gelatin i kosten, öka konsumtionen av grönsaker, frukter, bär;
  • Hårvård bör bestå av produkter som rekommenderas för barn. Var noga med att göra en kort hårklippning, du kan inte använda några medel för styling;
  • Tvätta huvudet strikt med infusioner av medicinska växter: kamille läkemedel, eucalyptus löv, vanlig burdock, storblommig celandine, pepparmynta.
  • Hårförlust kan göra någon kvinna deprimerad, oavsett hur stark hennes ande är. Därför skulle det vara bra att besöka en neurolog och be att rekommendera lugnande medel. Prata med en psykolog. Stress, depression, neuros bara förvärra situationen;
  • Om de drabbade områdena blir ganska märkbara kan du använda dynorna, perukerna.

  Du bör inte falla i förtvivlan på grund av håravfall, bara lugn, noggrann prestanda av all doktors recept, tålamod och tro på botemedel hjälper till att övervinna sjukdomen.

  Rekommendationer tricholog med androgen alopeci

  För närvarande är hårvård extremt viktigt, eftersom de inte bara är utsmyckning, utan också karaktäriserar hälsotillståndet. Läkare trichologer i storstäder upphör att vara en underverk, och inte mindre människor vänder sig till dem än hudläkare. Till exempel, med androgen alopeci, kommer rekommendationerna från trichologen att hjälpa dig att välja rätt läkemedel och göra en behandlingsplan som är effektiv och effektiv.

  Läkande schampo vid androgen alopeci kan bara fungera som ett hjälpverktyg och hoppas att det kommer att återvända till det tidigare, en frodigt hårhår inte är helt berättigad. Först av allt måste du förstå orsakerna till sjukdomen. Omfattande diagnostik kan endast utföras på ett medicinskt kontor, men inte hemma.

  I svåra fall krävs en kombination av tre behandlingsmetoder:

  Det är lättare att behandla håravfall, vilket orsakades av stressfaktorer. Det kan också orsakas av brist på vitaminer eller spårämnen, intaget av vissa läkemedel som ger biverkningar.

  Lokal exponering med hjälp av schampo eller balm ska tillämpas i det inledande skedet av problemet. Var noga med att kontrollera att schampot innehåller ämnen som ökar blodcirkulationen i hårbotten, till exempel:

  vitaminer B och PP

  peppar extrakt eller ingefära.

  Dessutom bör koncentraten absorberas i huvudets hud och de bör inte tvättas bort.

  Om hemmetoder inte har givit det önskade resultatet, rekommenderar läkare trikologen vanligtvis fysioterapimetoder för behandling, till exempel darsonval för hår. Han, såväl som jonfores, liksom huvudmassage med speciella serum, utförs på läkarmottagningen på poliklinisk basis. Även för bålhet av något ursprung är mesoterapi effektiv, vilket är relaterat till injektionsmetoder.

  Androgen alopeci hos kvinnor

  I denna artikel kommer vi att titta närmare på ämnet balding, när orsaken är androgen alopeci. Hos kvinnor ser det inte ut som hos män. I det här fallet behöver du absolut konsultera en tricholog, helst inte en. Så dagens ämne: "Androgen alopeci hos kvinnor: orsaker och behandling."

  Androgen alopeci hos kvinnor

  Ofta kan du hitta klagomål om håravfall från kvinnor. Här är ett av överklagandena: "God eftermiddag, under de senaste åren har jag märkt att på huvudet, främst i kronans område, började håret falla ut. Avskiljningen blev bredare, huden är synlig genom håret. Samtidigt på sidorna och i pannan växer håret som tidigare. Shampoo hjälpte inte, så jag var tvungen att gå till doktorn. Han berättade för mig att jag hade androgen alopeci. Men jag trodde att bara män blir skalliga, och detta problem berör inte kvinnor. Det gäller snarare, men deras hår faller ut på grund av medicinering eller sjukdom. Vad ska jag göra nu, hur får jag mitt hår och skönhet tillbaka? "

  Androgen alopeci är faktiskt ett problem för båda könen. Dessutom är denna sjukdom inte så sällsynt som det kan tyckas. Statistiken visar att håret förlorar upp till 12% av kvinnorna innan de når 30 år.

  Ju äldre en kvinna blir, desto ljusare blir tecken på alopeci, och i åldern 50 år försvinner håret av denna typ av skallighet 25%. När det gäller 70 år kommer 40% av kvinnorna genom dessa år att vara föremål för patologi. Också, som hos män, bildar kvinnligt mönster skallighet ett visst mönster på huvudet.

  Orsaker till baldness efter typ av androgen alopeci hos kvinnor är inte samma som hos män:

  1. Sköldkörtel patologi;
  2. Diffusa former av alopeci;
  3. Kronisk telogen alopeci;
  4. Anemi mm

  Orsaker till androgen alopeci hos kvinnor

  Nya studier har föreslagit att androgen alopeci hos kvinnor sker på grund av normala blodnivåer hos manliga könshormoner - androgener. Dock finns förhållandet mellan den begynnande alopecien och kvinnans hormonella status. Således, med en ökning av koncentrationen av hormoner, liksom med en mycket stark känslighet för dem, kan en process som börjar som liknar en androptyp alopeci.

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  Förutom att en kvinnas hår börjar falla ut kan hon notera andra symtom, bland annat:

  • oregelbundenhet i menstruationscykeln;
  • Utseende av hår på ansiktet, öka deras tillväxt på kroppen;
  • oförmågan att bli barn
  • utseendet av akne på huden;
  • historien om polycystiskt äggstockssyndrom.

  Behandling av androgen alopeci hos kvinnor

  Du kan sluta håravfall med Minoxidil. Detta är det enda botemedlet som har bevisat effektivitet och kan verkligen hjälpa en kvinna att klara den patologiska processen.

  • Den vanligaste behandlingen för skallighet är Minoxidil Lotion, vars koncentration inte överstiger 2%.
  • Verktyget gnids i huvudets hud, exakt i de områden som har genomgått en patologisk process. Applicera lotion som krävs på morgonen och kvällen.
  • I de inledande stadierna av behandlingen orsakar läkemedlet ökad håravfall. När urladdningen av gammalt hår slutar (denna process kan ta flera månader) börjar folliklarna reproducera det nya håret.
  • Efter sex månader kommer kvinnan att kunna utvärdera de första resultaten från behandlingen. Den fulla effekten kommer att märkas först efter ett år.
  • Studier har utförts med användning av läkemedelsplacebo och minoxidil. Det fastställdes att ett år senare var det möjligt att stoppa androgen alopeci hos 29% av kvinnorna som deltog i experimentet.
  • En biverkning från användningen av läkemedlet är en ökning av ansiktshårtillväxten. Ju högre koncentrationen av läkemedlet är desto högre risk för denna bieffekt. Så vid användning av en 5% lösning hade 14% kvinnor ansiktshår och vid användning av en 2% lösning hade endast 6% av patienterna detta problem. När behandlingen är stoppad slutar håret växa. Full inhibition av deras tillväxt observeras efter några månader.

  Alternativa behandlingar för androgen alopeci hos kvinnor

  Det finns ingen information om det faktum att det fortfarande finns några effektiva droger som gör det möjligt för en kvinna att bli av med håravfall. Således visade en studie på mottagningen av Finasteride att den önskade effekten inte kunde uppnås. Därför är detta verktyg erkänt som effektivt endast för behandling av män med patologisk skallighet.

  Det finns några data som indikerar att ett resultat uppnås när Finasteride används i hög koncentration. För att stoppa androgen alopeci kan en kvinna behöva ta upp till 5 mg av läkemedlet per dag. Det finns dock inga specifika rekommendationer.

  Om en kvinna har ett ökat innehåll av manliga könshormoner, kan preventivmedel med deras antiandrogena beståndsdelar hjälpa till att stoppa skallighet. Exempelvis innefattar sådana droger spironolakton, klormadinon, Ciproteronacetat, Flutamid, Drospirenon. Men om nivån av manliga hormoner i en kvinnas blod förblir på normal nivå, kommer det inte att bli någon effekt av att ta dessa läkemedel. Detsamma gäller för vanliga hormonella preventivmedel med östrogen och progesteron.

  När det gäller hårtransplantation är denna metod, som för män, också en hjälp. Det kommer att ge möjlighet att eliminera kosmetiska defekter, men efter det att proceduren utförts måste du använda Minoxidil så att resultatet inte går förlorat. Därför görs transplantation i fallet när konservativ behandling är maktlös.

  Processen att rida en kvinna av androgen alopecia fortskrider enligt följande:

  1. Tilltala trichologen att fastställa den sanna orsaken till håravfall.
  2. Initiering av behandling med Minoxidil vid bekräftelse av diagnosen androgen alopeci.
  3. Ta bort hårbotten från seborrhea.
  4. Stoppa den patologiska processen efter ett år från början av behandlingen.
  5. I början av hårbotten är kvinnor oftast nöjda med resultatet. De kan fortsätta att använda Minoxidil för den tid de finner nödvändiga.
  6. Om alopeci uttrycks, är det oftast inte möjligt att uppnå full restaurering av hår. I det här fallet är det nödvändigt efter den årliga behandlingstiden att slutföra transplantationen och fortsätt sedan med konservativ behandling.

  Metoder för behandling av androgen alopeci hos kvinnor med obevisad effekt

  För att klara av håravfall tillgodoses kvinnor olika behandlingsmetoder, bland annat:

  1. Applicera olika vegetabiliska oljor på håret;
  2. Tar vitaminer och aminosyror, även med en vanlig diet;
  3. Användning av beredningar baserade på bergamot, grönt te, tång, koffein, hibiskus, aloe vera, melatonin, sabal palm (extrakt);
  4. Användningen av kinesisk medicin;
  5. Laser och elektromagnetisk behandling;
  6. Användning av retinoider, botox;
  7. Användningen av medel för att stimulera blodcirkulationen vid hårfolliklarna.
  8. Mezaterapiya;
  9. Aminexyl kapslar;
  10. Shampoo med ketokonazol och zink i avsaknad av mjäll;
  11. Aktuella produkter med kortikosteroider;
  12. Medel baserade på Fluridil, Alfatradio, Fulvestrant.

  Trots denna mängd olika lösningar har ingen av dessa några bevis på effekt vid behandling av androgen alopeci hos både kvinnor och män.

  Behandling av skallighet hos kvinnor

  Kvinnor som lider av androgenetisk alopeci är i en svår situation. Även om det finns droger som kan lindra problemet i viss utsträckning, är läkare rädda för att tillskriva dem, eftersom läkemedelsföretag inte är särskilt villiga att testa dessa läkemedel för förebyggande och behandling av kvinnlig typ skallighet.

  Terapeuter rekommenderar sällan sina patienter att använda systemisk terapi (tabletter eller andra typer av droger som påverkar hela kroppen), eftersom de kan ändra androgenhalten i hela kroppen.

  Innan behandlingen påbörjas måste läkaren försäkra sig om att håravfall verkligen är förknippat med ett överskott androgen (ett annat namn för manliga hormoner) i systemet eller överdriven kroppsgenkänslighet mot normalhalten av detta hormon. Därför föredrar terapeuter oftare lokala läkemedel som appliceras direkt på hårbotten.

  De bästa resultaten kan uppnås vid behandling av skallighet vid första skedet, eftersom långvarig androgenisk alopeci kan förstöra ett stort antal hårsäckar.

  Användningen av antiandrogener med håravfall, som har inträffat under en relativt lång tid, kommer att förhindra ytterligare hårskador och kan även bidra till återupptagandet av deras tillväxt från fortfarande levande folliklar i sömnläge. Vid uppsägningen av denna behandling kommer processen med håravfall att återupptas, om androgenernas nivå inte styrs på något annat sätt.

  Att upprätthålla en lämplig nivå av vitaminer och mineraler hjälper bara parallellt med användningen av antiandrogener.

  Nedan är en lista över droger som används vid behandling av håravfall hos kvinnor. För närvarande rekommenderas endast en av dem av Food and Drug Administration (USA) som behandling för håravfall av kvinnlig typ. De återstående drogerna i denna lista är godkända för behandling av andra sjukdomar, och deras etikett indikerar inte att dessa läkemedel kan användas för håravfall.

  Effektiviteten av dessa verktyg och metoder varierar beroende på det specifika fallet, men många kvinnor som har tagit dem anger att de har en positiv inverkan på problemet med håravfall och återställandet av en persons självkänsla. Naturligtvis kan det bästa resultatet uppnås med den mest exakta bestämningen av orsaken till håravfall.

  Minoxidil (Rogain)

  Minoxidil användes ursprungligen i pillerform vid behandling av högt blodtryck (antihypertensivt medel). Patienter som tog minoxidil noterade intensiv hårväxt (hypertrichos) som en bieffekt. Ytterligare studier har visat att applicering av Minoxidil-lösning direkt på huden kan också stimulera hårväxten.

  När detta läkemedel används topiskt, är dess mängd som kommer in i blodet genom huden vanligtvis inte så signifikant att det ger några biverkningar inuti kroppen.

  Minoxidil är allmänt känt genom dess generiska och handelsnamn. Det hjälper kvinnor med spridd androgenisk alopeci bättre än män.

  På etiketten för detta läkemedel rekommenderas att kvinnor endast kan använda 2% lösning. Food and Drug Administration har ännu inte godkänt en 5% minoxidil lösning för behandling av skallighet.

  Många dermatologer tilldelar 5% minoxidil till kvinnor som lider av androgenetisk alopeci, förutsatt att patienter tar det under deras övervakning. Kliniska experiment har visat att en lösning av 5% minoxidil är signifikant effektivare än 2%, både för att bevara återstående hår och för att stimulera deras återhämtning under androgenetisk alopeci hos kvinnor.

  Enligt resultaten av kliniska studier, där mestadels vita kvinnor mellan 18 och 45 år med mild eller måttlig håravfall, deltog i 19% av kvinnorna efter att ha tagit Minoxidil i åtta månader, det hår som föll ut återställdes i genomsnitt och i 40% - i det lägsta Bland kvinnor som använde en vätska som inte innehåller aktiv minoxidil (placebo) under samma tidsperiod hade 7% en måttlig och 33% hade en minimal återhämtning av förlorat hår.

  Androgenhämmare

  • Spironolakton (Aldakton)

  Spironolakton (handelsnamn Aldactone) tillhör en klass av läkemedel som kallas kaliumsparande diuretika. Detta läkemedel används vanligtvis för att minska mängden vätska i kroppen utan att orsaka förlust av kalium. Det används också för att återställa kaliumbrist, med högt blodtryck (hypertoni), svullnad (ödem) och en hormonell störning som kallas hyper aldosteronism.

  Spironolakton fungerar som en antiandrogen på två sätt. För det första saktar det produktion av androgener vid binjurarna och äggstockarna. För det andra blockerar det delvis androgenernas verkan, skyddar dihydrotestosteron (DHT) från bindning till dess androgenetiska receptor.

  Cimetidin (varumärke Tagamet) tillhör klassen av histaminblockerare och används huvudsakligen vid behandling av magsår. Processen att blockera histamin skyddar magen från produktion av överdriven syra, vilket gör att kroppen kan läka från ett sår. Cimetidin har också en ganska stark antiandrogen effekt: den blockerar dihydrotestosteron från bindning till platsen för specifik follikelabsorption.

  Detta läkemedel användes för att bli av med alltför växande hår på kvinnor (hirsutism) och har visat lovande resultat för behandling av kvinnor som lider av androgenetisk alopeci.

  För att få effekten måste du ta den i stora doser, så män rekommenderas inte att använda detta läkemedel för att återställa håret på grund av möjligheten att utveckla vissa kvinnliga symptom, inklusive förändringar i sexuell läggning.

  Tsiproteronaacetat används vid behov för att minska överdriven sexuell lust hos män och vid behandling av uttalad sexuell aggression. Det är också hänförligt till kvinnor i fertil ålder, patienter med svår hirsutism och androgenetisk alopeci. Cyproteronacetat utövar sin effekt på kroppen genom att blockera processen att binda dihydrotestosteron (DHT) till dess receptorer.

  Cyproteronacetat är inte tillgängligt i USA.

  Liksom alla andra läkemedel kan ziproteronacetat orsaka andra reaktioner i kroppen än de som anges i instruktionerna. Om du har någon ovanlig eller speciellt störd biverkning, kontakta en läkare.

  Östrogen och progesteron

  Tabletter och krämer som innehåller östrogen och progesteron kan vara en effektiv behandling för kvinnor med androgenetisk alopeci, som redan har klimakterium eller av någon anledning har brist på östrogen och / eller progesteron.

  Orala preventivmedel

  Eftersom droger som kontrollerar fertil fertilitet minskar produktionen av äggstockar androgener, kan de användas av kvinnor för att behandla androgenetisk alopeci. Glöm inte att samma försiktighetsåtgärder bör beaktas om en kvinna bara tar preventivmedel för att förhindra graviditet eller att behandla kvinnlig mönstret skallighet. Till exempel är rökare i åldern 35 år och äldre som tar preventivmedel i fara på grund av sannolikheten för blodproppar och andra allvarliga sjukdomar.

  Innan du bestämmer dig för antagandet av preventivmedel, kontakta din läkare. Dessa läkemedel har en annan komposition, och läkaren kan ta reda på vilka medel som är mest lämpade för din kropp, om det behövs, byta dem för att bestämma vilken komposition av drogen du känner dig mest bekväm i fysiska och emotionella termer.

  Endast de preventivmedel som har låg androgenhalt kan användas för att behandla håravfall. Kontraceptiva piller med en hög andel androgener kan tvärtom bidra till hårförlustprocessen, orsaka det eller tillåta vidare utveckling av skallighet, vilket ursprungligen föreföll av andra skäl.

  Ketokonazol (Nizoral)

  Detta lokala läkemedel kan erhållas på recept. För närvarande används det som ett svampmedel. Det begränsar reproduktionen av testosteron och andra androgener som produceras av binjurarna och reproduktionsorganen (hos kvinnor, av äggstockarna).

  Antiandrogena effekter av ketokonazol används vid behandling av håravfall. Nizoral-schampo innehåller 2% ketokonazol och tillskrivas inte bara behandling av sjukdomar i hårbotten, men också i kombination med andra droger vid androgenetisk alopeci. Formeln 1% är för närvarande tillgänglig utan recept, men den är inte lika effektiv som 2%. Denna åtgärd har inga signifikanta biverkningar.

  Finasterid (Propecia, Proscar)

  Läkemedelsfinasteriden hämmar enzymet 5-alfa reduktas i hårfollikeln och därigenom förhindrar bildandet av skadligt för honom dihydrotestosteron (DHT). DHT komprimerar hårsäckarna och gör det svårt för dem att överleva friskt hår.

  Finasterid användes ursprungligen under handelsnamnet Proscar för behandling av prostata och var tillgängligt i form av 5 mg tabletter. År 1998 såldes försäljning av Finasteride tabletter i en dos av 1 mg, kallad Propecia. Detta läkemedel var det första läkemedlet som godkändes av amerikanska Food and Drug Administration för att behandla håravfall hos män.

  Finasterid hjälper till att förhindra håravfall och orsakar återställande av förlorat hår hos de flesta män och vissa kvinnor.

  Vid användning av finasterid kan cirka 2% av männen uppleva tillfälliga biverkningar i samband med sexuell funktion, inklusive erektil dysfunktion av erektion och problem med sexuell lust. Hos kvinnor observeras sådana reaktioner inte.

  Ziproteronacetat med etinylestradiol (Diane 35, Diane 50)

  Dessa p-piller, som säljs under handelsnamnet Diana 35 och Diana 50, ordineras i Europa för kvinnor som lider av androgenetisk alopeci. Båda formerna av preventivmedel är för närvarande inte tillgängliga i USA.

  Kärnan i dessa fonder är en kombination av cyproteron och östrogen östradiol. Diane 35 och 50 innehåller en lika stor mängd cyproteron - 2 mg och en annan procentandel av östradiol: Diane 35 - 0,035 mg och Diane 50 - 0,050 mg.

  De blockerar några effekter på kroppen av manliga hormoner, vanligtvis representerade i kvinnokroppen. Dessa läkemedel kan stoppa ytterligare skallighet och till och med återställa förlorat hår under året, men för att upprätthålla de erhållna resultaten ska de tas löpande.

  Eventuella biverkningar av Diane 35 och 50 inkluderar bröstsmärta, huvudvärk och nedsatt sexdrift.

  Fakta och myter om androgenetisk alopeci

  Bland informationen om androgenetisk alopeci kan det vara svårt att skilja fakta från myter. Låt oss försöka tillsammans för att lösa problemet.

  • Endast män är föremål för androgenetisk alopeci.
  • Hos män och kvinnor är alopeci detsamma.
  • Androgenetisk alopeci kan orsakas av stark rädsla, stress och en onormal livsstil.
  • Alopeci kan förebyggas genom intensiv kamning av håret, normaliserande blodcirkulationen
  • Alopeci manifesteras inte före 18 år
  • För att diagnostisera androgenetisk alopeci måste du vidarebefordra analysen av hormoner.
  • Alopeci kan detekteras genom ett blodprov
  • Hormonala preventivmedel är effektiva vid behandling av androgenetisk alopeci hos kvinnor.
  1. Endast män är föremål för androgenetisk alopeci.

  Det är en illusion att kvinnor också kan drabbas av denna genetiska störning, men alopeciens gång skiljer sig vanligtvis från den manliga.

  1. Hos män och kvinnor är alopeci detsamma.

  Det här är inte så - kvinnor med androgenetisk alopeci lider nästan aldrig av skallighet i panna och krona, som det händer hos män. Håret blir oftast tunnare och svagare, förlusten är diffus i naturen och kan förekomma i alla delar av huvudet. Det mest märkbara hos kvinnor över tiden är att håret torkas i avdelningen i huvudets huvuddel.

  1. Androgenetisk alopeci kan orsakas av stark rädsla, stress och en onormal livsstil.

  Dessa faktorer kan prova håravfall, men då finns det diffus snarare än androgenetisk alopeci. Den senare är orsakad av genetiska egenskaper och är ofta ärvd.

  1. Alopeci kan förebyggas genom intensiv kamning av håret, normaliserande blodcirkulationen

  Androgenetisk alopeci beror på kroppens genetiska egenskaper, och stimuleringen av blodcirkulationen i sig hjälper inte här, och intensiv skrapning kan skada hårbotten och håret, vilket gör att de blir mer aktiva.

  1. Alopeci manifesteras inte före 18 år

  Detta är inte helt sant. Förutsättningar för alopeci kan uppstå med puberteten och sexhormonernas produktion - vid 8-9 år och oftare håravfall inträffar efter 15 år när den aktiva fasen av produktionen av manliga könshormoner börjar.

  Håravfall i övergångs ålder betyder inte alltid närvaron av androgenetisk alopeci. Hormonal omstrukturering av kroppen, liksom närvaron av ett visst antal hår som är känsliga för androgener, kan orsaka gallring och håravfall, men detta är inte ett tecken på androgenisk alopeci, och om det inte finns någon genetisk predisposition är chanserna att helt återvända till föregående hårtillstånd ganska stora.

   För att diagnostisera androgenetisk alopeci måste du vidarebefordra analysen av hormoner.

  Även om androgenetisk alopeci är direkt relaterad till påverkan av manliga könshormoner är orsaken inte deras höga nivå, men hårföslarnas känslighet för effekterna av dihydrotestosteron. Alopeci kan förekomma även med en normal androgenhalt i blodet - så hos äldre människor, trots den låga nivån av könshormoner, börjar håret ofta falla, och ungdomar, som har en mycket högre koncentration av hormoner, lider av hårborttagning mycket mindre.

  Höga halter av manliga hormoner i kvinnors blod kan öka risken för alopeciutveckling, samt orsaka ett antal andra avvikelser i kroppen.

  1. Alopeci kan detekteras genom ett blodprov

  Det finns inget specifikt blodprov som kan användas för att diagnostisera androgenetisk alopeci. Dessutom, som nämnts ovan, är håravfall inte alltid associerad med en hög nivå av testosteron i blodet.

  Oftast kan en erfaren läkare diagnostisera alopeci efter en visuell undersökning. Om bilden är tvetydig eller processen är i början, då det är svårt att identifiera alopeci, är det nödvändigt att utföra trichoscopy - datordiagnostik, vilket möjliggör en omfattande bedömning av hårets tillstånd och phototrichogram - färgning av en sektion av rakat hår för att identifiera kränkningar i deras tillväxt och struktur.

  För att kunna observera mönstret av hårförändringar i dynamiken kan trichologen föreslå att fotografier av de zoner där håravfall började användes med speciell fotografisk utrustning.

  1. Hormonala preventivmedel är effektiva vid behandling av androgenetisk alopeci hos kvinnor.

  Enligt studier av läkare har preventivmedel inte någon signifikant effekt vid behandling av alopeci. Om håravfall är förknippad med ökad androgenhalt i blodet kan COC minska hårförlustens intensitet vid användningstillfället, men efter avskaffande av droger kan alopeci bli ännu mer aktiv än innan den tas.

  Är det möjligt att behandla alopeci utan droger?

  Ja, det finns inga läkemedelsregimer för behandling av alopeci. Det kan innehålla följande verktyg:

  • Kapixil lotion med antiandrogena, antiinflammatoriska och hårväxtstimulerande effekt.
  • DeLyuks serie hårprodukter som förhindrar håravfall och stimulerar tillväxten på grund av biologiskt aktiva substanser och naturliga komponenter.
  • Laser Comb Hair Max.
  • Användningen av mezorollers (scalprollers) - enheter för att stimulera blodtillförseln till hårbotten, vilket stärker håret och accelererar tillväxten. Denna procedur kan utföras både i specialskåp och hemma.
  • Om, förutom håravfall, mjäll och klåda observeras, är användningen av antiseborrheiska läkemedel också angiven.
  • Medel att stärka och närma håret hjälper dem att återställa ett strålande och hälsosamt utseende.

  Vad händer om behandlingen inte hjälper?

  Förtvivla inte, i modern trichology finns det många sätt att hantera skallighet, och sannolikheten att ingen hjälper dig är extremt liten.

  Förvänta dig inte en omedelbar effekt av behandlingen - de första resultaten kan märkas i genomsnitt 4 månader efter det att det började. För att övervaka framstegen och objektivt utvärdera resultaten rekommenderar vi att du tar bilder av hårbotten innan du börjar proceduren och jämför den aktuella bilden med fotot.

  Var noga med att samråda med en specialist som hjälper dig att hitta en effektiv behandling och ge rekommendationer som hjälper till att undvika ytterligare håravfall. Det är inte nödvändigt att självmedicinera, för att ett analfabetiskt urval av medel inte bara kan fixa, men också förvärra situationen.



  Nästa Artikel
  Rickets - är svettning, skallig näsa, krokiga ben, fyrkantigt huvud, snodda revben