12 betyder att öka hårets tjocklek


Tjockt lyxigt hårhår - önskan av många skönheter. I själva verket kan inte varje skryt skryta med tjocka flätor. Det är dock fortfarande möjligt att korrigera denna brist och på flera sätt. Används för detta betyder för hårets tjocklek - läkemedel och folk.

Metoder för att öka densiteten

Hårets densitet bestäms av 2 huvudfaktorer - mängden hår och tjockleken på ett hår. Dessutom är det inte absolutvärdet av dessa värden som är viktigt, men deras förhållande: med tunna hår, även deras maximala mängd skapar inte volym. Många blonda skönheter lider av detta, för blondt hår är det tunnaste.

Lyckligtvis är det vid utvärdering av utseendet av ett visuellt intryck viktigare än den verkliga situationen. Du kan skapa en illusion av täthet, om du ger ett hår av fluffiness eller tillgripa det betyder att du verkligen kan öka antalet hår.

För att öka densiteten finns det flera metoder, är det bäst att kombinera dem så långt som möjligt:

 • Antalet hår på huvudet bestäms av antalet folliklar. Deras nummer ges av det genetiska programmet och kan inte ändras. Den verkliga ökningen i kvantitet är emellertid inte en hopplös fråga. Faktum är att en del av folliklarna är i "dvala" tillstånd, och om du kan aktivera dem kan du öka antalet hår.
 • Ett annat sätt - förlängningen av hårets axelns liv. I genomsnitt är tillväxtsteget 2-4 år, följt av stabiliseringsfasen - 15-20 dagar, resten, dvs utan hår - 90-120 dagar. Med dåligt hudtillstånd, dålig blodcirkulation, försvagade strängar, är tillväxtsteget reducerat till ett minimum, medan resten av scenen ökar. Om detta förhållande ändras till förmån för tillväxtsteget ökar antalet samtidiga växande hår. Följaktligen ökar hårets densitet.

Du kan påverka hårets tjocklek, det här problemet löses också på två sätt:

 • Medel - schampon, balsams, kan innehålla ämnen som bildar sig runt håraxeln. Oftast utförs denna roll av silikon. Denna film lämnar håret flexibelt, men skyddar mot mekanisk skada och är vattentät. I detta fall är håret tjockare, och håret är motsvarande tjockare. Nackdelen med denna lösning är att silikonet inte tillåter att håret "andas", vilket leder till en gradvis minskning av fukt.
 • En annan metod är att bryta integriteten hos stångens övre lager. Kutiklet bildas av den snäva passformen av scaly celler till varandra. På detta sätt säkerställs hårets elasticitet och dess jämnhet och glans. Om under någon faktor - i det här fallet kemiskt, för att göra skalorna bristande, kan du få ett hår av större tjocklek än vad det egentligen är.

Det här alternativet är väldigt traumatiskt för håret, så att du inte hittar det på apoteket. Om kutiklet är skadat, förblir håret försumbart: fukt är förlorat, näringsämnena är störda och strängarna blir snabbt torra och spröda. Det finns dock många fans och sådana verktyg, eftersom de ger ett mycket snabbt resultat.

Återvinningskurvor

Om ägaren till det mest luxuriösa håret inte är intresserad av långsiktiga resultat, vilket på lång sikt inte kommer att leda till en fullständig förlust av krusningar, måste du inte bara ta hand om dem utan också följa vissa rekommendationer.

För att öka antalet hår, är det nödvändigt att aktivera folliklarna, och detta kommer att kräva ökad näring och ökad blodtillförsel.

 • Näring - oavsett hur trivial det låter, är den dagliga kosten mycket märkbar effekt på hudens och kretsens tillstånd. Brist på protein, omättade fetter och i synnerhet vitaminer kan leda till de mest katastrofala följderna. Om det redan finns bara naturliga tillskott av vitaminer, kan det inte vara tillräckligt. När trådarna är spröda och torra är det nödvändigt att inkludera vitaminpreparat som innehåller chockdoser av vitamin A och grupp B. E-vitamin kommer inte att vara överflödigt, eftersom det kan aktivera kapillärcirkulationen.

Det är mycket önskvärt att regelbundet ta en förbrukning av järnhaltiga läkemedel. Blodets förmåga att bära syre i ordets ordalydelse säkerställer cellens liv.

 • Hälsosam livsstil - fysisk aktivitet accelererar ämnesomsättningen och blodcirkulationen i hela kroppen. Det är inte mindre viktigt att villkoren för denna verksamhet utförs: det finns en hel del tjejer som är beredda att bekräfta att semester till sjöss, trots solens bränning, hade en mycket positiv effekt på deras andra egenskaper.
 • Omsorg för krullar - detta inkluderar användningen av lämpliga vårdprodukter, inklusive schampon som har en positiv effekt på hårsäckarnas aktivitet, och avvisandet av frekventa traumatiska procedurer: t.ex. strykning, perm och mer specialiserad vård - masker.

läkemedel

För att tvätta håret så att de är tjocka, är det bättre att lära sig inte från en kosmetolog, utan från en tricholog. Här är det viktigt att inte bara bestämma strängarnas tillstånd - normalt, torrt, fet, men också deras kvalitativa sammansättning, för att bestämma vilka mikro- och makroelement de saknar. För det andra är det nödvändigt att bedöma hårbotten. Ett antal sjukdomar, som seborré i olika former, påverkar signifikant tillväxten av lockar, så att du kan uppnå resultat först efter att du har botat sjukdomen.

Om orsaken till sällsynta krullningar verkar hormonellt misslyckande, tyvärr, kommer schampon, balm och masker vara maktlösa. Om hårhåret helt enkelt inte har tillräckligt med näringsämnen, är arbetet i talgkörtlarna och så vidare inte balanserat, läkemedelspreparat är ganska kapabla att klara av uppgiften.

Shampooet innehåller björktjära och burdock root extrakt. Dessa två komponenter är fortfarande de mest effektiva naturläkemedlen för restaurering av lockar. Båda ämnena återställer perfekt hårstruktur, stimulerar blodcirkulationen i hårbotten och stimulerar till och med cellregenerering. Dessutom normaliserar tjuren talgkörtlarna, vilket gör att du kan bli av med seborré. Kostnaden för kompositionen - från 80 till 120 p.

Använd tjärschampo bör vara noga och inte mer än 1 gång per vecka. Applicera produkten direkt på hårbotten eller på rötterna, och försök inte att bearbeta håret i längdriktningen. Efter proceduren rekommenderas att man använder en mjukgöringsbalsam: att ha absorberat i den trasiga nageln, ger tjären större styvhet.

Innehåller vitamin och proteinkomplex, vilket är nödvändigt för snabb återhämtning av follikelns arbete. Det används som ett botemedel och för förebyggande. Artificiellt ökar hårsjockens tjocklek inte, så att dess användning inte leder till ett omedelbart resultat. Det är kompositionen 650-720 p.

Innehåller en stor uppsättning vitaminer och aminosyror. Verktyget rekommenderar att du använder under graviditet, med avitaminos, med dieter, när det finns en elementär brist på vitaminer. Pris varierar från 584 till 842 sidor.

"VICHY" för att återställa krullarna

Produkten innehåller inte bara vitaminer, utan också amineksil. Den senare är en av de mest effektiva tillväxtpromotorerna. Apotekshampo är att föredra att välja, som i en vanlig butik kan du hitta en falsk. Kostnaden för det ursprungliga shampooet väsentligt - 1220 p.

"Nizoral" är ett alternativ för de fallen när hårets låga densitet orsakas av en sjukdom i hårbotten. För att eliminera orsaken till sjukdomen - svampinfektioner, första användningsmedel som normaliserar syrabalansen i huden, stabiliserar talgkörtlarna och samtidigt aktivera hårfolliklarna. Utsedd shampoo av en hudläkare används endast för medicinska ändamål, kurser. Genomsnittspriset på produkten - 725 p.

Stimulerande komposition, inklusive vitaminer och mikroelement. Det riktar sig inte mot aktivering av vilande folliklar, men vid stimulering av tillväxt. Nya hår ser inte ut när man använder det, men tillväxtsteget förlängs. Kostnadsschampo i 355-402 sid.

Tips som hjälper dig att göra håret tjockt och starkt:

Oljemaskor

De flesta av dessa föreningar görs hemma, men själva oljan söks på hyllor av apotek och butiker. Oljor används både som en oberoende mask och som en del av andra mer komplexa blandningar. Som en stimulator för krilltillväxt är följande ämnen mest kända.

 • Kockolja är en absolut favorit i vård av hår. Det är inte så enkelt att använda det, oljan har en tjock viskös konsistens, det tvättas knappast, men effekten av dess användning motiverar allt. Kockolja återställer den skadade strukturen hos kutiklet och stimulerar hårsäckarna.

Den enklaste masken är här: värm lite av substansen i ett vattenbad - upp till 35 ° C, gnugga i hårbotten och fördela längs längden på trådarna. Täck sedan huvudet med en hatt, linda en handduk och håll i 1-1,5 timmar. Skölj sedan med schampo.

 • Castorolja är inte mindre känd. Återställer syrabalansen i hårbotten, stimulerar follikelns aktivitet. En mask av ricinolja hålls i minst 1 timme, den har samma nackdel som burdockolja: för tjock, viskös konsistens. På grund av detta föredrar båda ämnena att blanda med något slags ljus. För mer användbara masker med ricinolja, se denna recension.
 • Mandelolja är ett dyrare alternativ. Det är mycket rik på vitaminer - E, B2, B3, F, lätt absorberas, lägger till glans och färgmättnad i håret. Som tillväxtstimulator är det något svagare.
 • Linfröolja - den största fördelen är det höga innehållet av omega-3-fettsyror. Dessa syror aktiverar metaboliska processer, vilket gör att hårsäckarna "fungerar" mer intensivt.

Shampoo för volym

Konstgjort skapa volym kan vara på kortast möjliga tid. De bästa schamponerna och balsammen av detta slag inkluderar aminosyror, keratin - stöder nagelbandet och silikon. Den senare bildar en tunn, tät vattentät film som gör håret tjockare och hårdare. För att hålla denna effekt, måste du tvätta håret med detta schampo regelbundet.

Å andra sidan blockerar silikonfilmen bokstavligen syre, vilket är dåligt för strängarnas tillstånd. Så experter rekommenderar minst 1-2 gånger i veckan för att tvätta håret med en vanlig komposition för att ta bort filmen ett tag.

Dessa schampon finns i tillverkarens sortiment.

Innehåller vitaminkomplex, skyddar mot ultraviolett strålning. Huvuddelen av trådarna hålls under 18 timmar. Kostnaden för produkten är 227-289 p.

Istället för silikon är den aktiva ingrediensen här baobabolja. Ämnet bildar samma tunnfilm, vilket ökar hårets axeltjocklek. Effekten är emellertid mindre signifikant och håller inte så länge, men strukturen hos kutiklet är inte skadad. Priset på schampo - 380 s.

Kompositionen är rik på spårämnen, i synnerhet magnesium, mangan, järn och kisel. Det ökar inte bara den visuella volymen hos håret utan stärker också strängarna. Kostnaden är ganska stor - 823-1239 sid.

Designad för tunt eller normalt hår, för oljig är det inte alls lämpligt. Eftersom det innehåller många naturliga oljor. Filmen på håraxeln ökar tjockleken, skyddar mot mekanisk skada. Kostnad - från 2678 sid.

Ett annat alternativ för att öka volymen beror på en överträdelse av placeringen av nagelskala, som länge har erkänts som en farlig metod och inte praktiseras. Faktum är att sådana verktyg kan hittas nu. Varje version av schampo med ett volymmärke, förutom kända märken, kan falla in i denna kategori. Att skilja dem från mindre aggressiva produkter är ganska enkelt: efter tvätt med en sådan komposition ökar volymen, men strängarna förlorar sin glans och elasticitet efter bokstavligen 1-2 procedurer.

recensioner

Effektiviteten av något medel bestäms av ett antal faktorer. Och det gäller inte så mycket produktens kvalitet, som slumpen av dess egenskaper med hårets egenskaper. Därför kan recensioner av samma produkt hittas motsatsen.

Veronica, 32 år:

Jag är ett fan av folkmedicin, för jag förstår inte hur den olika kemi de skriver om, hur skadligt det är, som en del av ett schampo, kan vara till nytta för mig. Jag upprätthåller hårets densitet med hjälp av oljemaskor. Av de farmaceutiska kompositionerna känner igen endast "Tar" -schampo.

Lyudmila, 22 år gammal:

Naturens strängar är tunna och väldigt lätta: Blås - och hela frisyren sprider sig. Jag älskar volymschampot från "Elseve", bara för att det omsluter håret som det var och det blir som om det är tyngre. Och skina och passa lättare.

Efter starka upplevelser föll håret ner. Hon var väldigt rädd, men doktorn sa att det här är exakt resultatet av stress. Hon rekommenderade mig också "Ducrey". Jag använder shampooen med en kurs - en månad, då min vanliga och återgår till "Ducrey" igen. Tjockare, de har blivit eller inte - jag kommer inte säga, men det faktum att de har helt återhämtat sig är ja.

Vid min ålder är det nödvändigt att ta hand om strängarna och inte experimentera. En gång i veckan gör jag alltid en oljemask - från kardborre eller ricinolja. Och för densitet använder jag "VICHY". Jag tycker att det här verktyget bara är unikt.

Svetlana, 23 år gammal:

Jag föredrar allt till schamponerna i "L'Oreal" -linjen. Jag är blond, mitt hår som det ska vara tunt och lite torrt. Så jag stöder volymen med ett schampo, och i extrema fall använder jag pulver.

Medlen för densitet och volym av hår är mycket olika. Med hjälp kan du ta hand om hårets hälsa, uppnå en spektakulär frisyr och till och med skydda krullarna mot sol och vind.

Se också: Hur växer håret mer tjockt och glänsande (video)

Medel för hårdensitet: vad man ska välja

Den största förmögenheten hos varje kvinna är vackert tjockt hår. Men vad ska man göra om naturen inte har belönat ditt hår med en stor volym? Naturligtvis, att klara sig själv. För att göra detta måste du ta hand om ditt hår varje dag, ständigt göra en mängd olika närande masker och kamma dem ordentligt.

Hur löser du problemet?

Det finns bara två sätt att göra håret tjockare: du ökar antingen hårets tjocklek eller antalet hår på huvudet. Även om du lyckas kombinera dessa två metoder, kommer effekten att bli fantastisk. Men samtidigt måste du vara kritisk mot olika annonser.

När allt kommer omkring, om du lovar att ta med håret för en ansökan, kanske du borde leta efter en fångst. Funktionssättet för varje schampo eller balsam bör studeras separat. Till exempel är en hel del medel för att öka hårdensiteten effektiva på grund av att alla hårvågor beror på olika kemiska reaktioner.

Men tyvärr, i detta fall blir varje hår som en kon och är mycket mer mottaglig för skadliga mekaniska effekter. Enkelt uttryckt kommer ett hår med en sådan struktur att bryta mycket snabbare.

Skeptisk är det nödvändigt att behandla de medel som innehåller ganska mycket silikon. Naturligtvis, med det, ökar du verkligen något tjocklek på varje hår. Men det bör komma ihåg att sådana medel bara har en tillfällig effekt. Ja, och den ständiga användningen av silikonbaserade produkter kan orsaka mjäll. Och att bli av med henne är också ganska svårt.

Sätt att öka håret på huvudet

Ur vetenskaplig synvinkel är det omöjligt att öka mängden hår på huvudet, eftersom våra gener innehåller det exakta antalet hårsäckar. Men var inte upprörd! Faktum är att den del av håret som vi ser i spegeln varje dag kan vara ganska långt från den fulla volymen som våra hårsäckar kan klara av. Så vår uppgift är att stimulera tillväxten av varje hår på huvudet.

Först och främst är det värt att ta reda på varför inte alla hårfolliklar är inblandade i skapandet av vårt hår. Här är det som vanligt i vårt sätt att leva. Tyvärr finns idag i världen runt omkring oss en hel del olika faktorer som har en negativ inverkan på våra lockar.

Och för att våra lockar ska bli fantastiska behöver du:

 • Ständigt leda en hälsosam livsstil. Så du ska inte bara sätta håret i ordning utan också kunna läka hela kroppen. En bra bonus för en sådan livsstil kommer att bli av med ett par extra pund, försvinnandet av akne, liksom ett gott humör varje dag.
 • Ytterligare intag av vitaminer. De kommer också att ha en positiv effekt på hela kroppen.
 • Omhändertagande av ditt hår. Slita inte ut dina krusar varje dag varm stil, konstant användning av lack och andra styling metoder.

Som du kan se, innan du börjar söka efter ett effektivt medel för hårdets densitet, behöver du lära dig hur du sköter dig ordentligt. Var noga med att noggrant studera instruktionerna till ditt schampo, göm bort järnet för att anpassa håret och börja leda en hälsosam livsstil.

Är hemmetoder effektiva för tjockt hår

Naturligtvis kan någon tjej namnge åtminstone några ganska bra moderna kosmetika för vård av lock. Men hur gjorde våra mormor utan sådana kosmetika? Och trots allt var deras hår ganska vackert och tjockt.

Det visar sig att det finns en hel del olika folkmedicin som kan stimulera tillväxten för varje hår och den dyraste kosmetiken.

En av de bästa folkmekanismerna för hårdensitet kan betraktas som en mask. För det första innehåller dess komposition oftast de ingredienser som lätt kan hittas i en hemmafrus kylskåp. Och för det andra behöver du absolut inte spendera mycket tid på det.

Blanda snabbt alla nödvändiga komponenter, lägg på huvudet och nästa och ett halvt - i två timmar kan du säkert ta hand om din verksamhet.

Peppar- eller senapsmasker anses vara ganska populära. I detta fall uppstår tillväxt på grund av en ganska stark irritation av hårsäckarna.

Men om du bestämmer dig för att använda ett sådant verktyg, behöver du definitivt äta rätt så att dina krullar kan få alla nödvändiga näringsämnen. Annars brinner du bara din hud. Ett exempel på en sådan mask kan vara peppartinktur.

För dess förberedelse behöver du lite vegetabilisk olja, en frisk varm peppar (det är bättre att föredra grönt istället för rött) och en liten glasflaska av mörkglas. Förbered tinkturen ska vara enligt följande: skära peppar i halvcirklar och sätt i en flaska.

Häll sedan den med vegetabilisk olja och lägg på en mörk plats i två - tre veckor. Efter detta kan en liknande tinktur appliceras. Detta ska göras på följande sätt: Vi smörjer huden med tinktur, isolerar huvudet och lämnar en improviserad mask i en och en halv timme.

Därefter tvättas produkten noggrant från locken med varmt vatten. Och ytterligare ett tips: Applicera inte denna tinktur på hela längden av håret. Så du kan bara torka dem. Och "halmen" på huvudet gav fortfarande ingen glädje åt någon.

Eteriska oljor är också bland de bästa produkterna för hårförtjockning. Och i det här fallet behöver du inte spendera några timmar på masken. Du kan helt enkelt lägga en liten mängd i schampo och tvätta huvudet med denna blandning.

Varning! Innan du tillsätter essentiell olja till schampo, var noga med att kontrollera dess kompatibilitet med din hårtyp. Fördelen med den här metoden är att det är bra för både rötterna och dina krusspetsar. Så, det här är typ av det bästa komplexa verktyget.

Folkmedel för hårdensitet: anpassade recept

Som du redan förstod av namnet på det här avsnittet, kommer vi nu att prata om håråterställning med hjälp av sådana element som du inte skulle tro att skulle använda. Ett av dessa verktyg kan betraktas som nikotinsyra.

Varning! Förväxla inte detta underbara effektiva botemedel mot nikotin, i motsats till vilket syran har en mycket positiv effekt på hårrötterna. Det finns inga problem med förvärvet av detta ovanliga sätt, för att du kan köpa nikotinsyra på något apotek.

Så, för att förbereda masken behöver du två flaskor av syran själv och en matsked aloejuice. Alla komponenter ska blandas noggrant och appliceras på ett torrt eller vått huvud i en och en halv timme. Skölj sedan av med vanligt varmt vatten.

Det är värt att uppmärksamma det faktum att under proceduren kan du uppleva värme eller en svag förbränning. Men om något obehag började dyka upp, ska masken tvättas omedelbart, eftersom detta kan göras före bränningen.

Det bör också berätta om masken av öl och avokado. För dess förberedelse måste du blanda markmassan av en halv av en liten avokado och två matskedar öl. När alla ingredienser är grundligt blandade, applicera försiktigt den resulterande blandningen på krulor och låt den ligga i ungefär tio minuter. Förresten kan du också använda öl som sköljning.

Men försök inte använda en ren skumdryck. För att få krullar till nytta, inte skada, måste du blanda ett glas öl och tre glas vanligt vatten. Och det är den här sköljningen som kan appliceras utan rädsla.

Att stimulera hårväxt kan användas och kiwi. För att få en mask, gnugga en liten men mogen frukt i en mush. Lägg till lite mjöl eller stärkelse, så att ämnet liknar gräddfil i konsistens och applicera på håret i ungefär femton minuter. Därefter tvätta håret som vanligt.

Som du kan se kan du göra lockar tjocka. Det viktigaste är att noggrant välja medel för hårdensitet, glöm inte om rätt sätt att leva och ha tålamod, för att du knappast kan se resultatet i en vecka. Lycka till dig!

Hur man gör håret tjockare och tjockare hemma

Tyvärr kan inte alla tjejer skryta av överdriven täthet och hårdhet. Dessutom indikerar statistik att blondiner ofta drabbas av hår av dålig kvalitet och deras sällsynthet, vilket inte är fallet med brunetter och brunhåriga kvinnor. Omedelbart bör det noteras att mycket tunna och sällsynta strängar inte kan förvandlas till en frodig hårstrå, oavsett vilket medel som användes, men under förutsättning att håret är fluffigt i naturen och till följd av sjukdomar eller skador som de tunna kan du använda hjälpmedel. Det är värt att notera att hälsoskydd och balm, som kan hjälpa till att stärka håret och göra det mer voluminöst, kan tillverkas hemma, med hjälp av naturliga komponenter.

Hur man återställer hårets tjocklek med hjälp av folkmedicinska lösningar

Få människor tänker på traditionella mediciners helande egenskaper, med vilka skadade och sällsynta trådar lätt kan botas. Det är värt att notera att högkvalitativa och dyra masker för att förbättra hårkvaliteten består av deras naturliga komponenter: eteriska oljor, grönsaksvridningar, växtbaserade infusioner etc. I det här avsnittet hittar du det mest effektiva och ofarliga sättet som hjälper till att hantera problemet med sällsynta krullningar..

Recept effektiva masker för tillväxt och hårdhet

Hittills finns det många recept för hårmaskor, som är baserade på en mängd olika komponenter som hjälper till att stärka locken och öka hårvolymen. Denna effekt utförs genom att fluffa hårsaxens flingor, vilket medför att det ökar i tjocklek och blir en del av det frodiga håret. Tänk på de mest effektiva maskuppskrifterna:

 • Följande produkter ingår: 100 ml kefir, ett ägg och kakaopulver i en volym av en tesked. För att förbereda, bör du blanda alla ingredienser, varefter blandningen kan appliceras. Förfarandet för att applicera produkten på håret utförs i skikt och applicerar i genomsnitt 2-3 skikt av masken varannan minut. När alla steg är färdiga, är håret inslaget med cellofan, över vilken en handduk är omslagen. Nu är det nödvändigt att bära masken i 25 minuter, skölj sedan med ett lätta schampo;
 • för att öka densiteten. För matlagning betyder att du ska ta ett halvt glas jordad mandel och blanda den med mjölk till konsistensen av gräddfil. Det är nödvändigt att motstå masken i minst 2 timmar, skölj sedan av;
 • mask från kaffegrund. För att göra denna hårdnande hårkomposition behöver du kaffegrunder och kamomillte i mängden en matsked. Till dessa produkter kan du lägga till några droppar eteriska oljor av ylang-ylang och tea tree. Kompositionen knådas och infunderas i flera minuter och fördelas sedan över hårrötterna.

Eteriska oljor hjälper till att växa chic krullar

Eterisk olja är ett extremt användbart verktyg som används för tillverkning av praktiskt taget alla kosmetiska och parfymprodukter. De har en stor mängd medicinska egenskaper som gör att du kan påverka huden och håret och förbättra deras tillstånd. Ofta används olja som tillväxtpromotorer, uppvaknande vilande folliklar, toning och närande maskar som ger lockar med alla nödvändiga komponenter.

Inklusive eteriska oljor i sammansättningen av schampo, masker, sköljmedel eller balmer för hår, är det möjligt att genomföra högkvalitativ förebyggande av förlust, uttorkning, utmattning etc. De mest effektiva oljorna för att stärka och ge hårvolymen:

 • ylang-ylang;
 • kryddnejlika;
 • burdock olja;
 • melissa;
 • eukalyptus;
 • rosmarin etc.

Hur man uppnår densitet med senap

En av de populära produkterna som bidrar till ökningen av intensiteten av curls tillväxt är senap. Som en följd av appliceringen irriterar produkten hårbotten, vilket resulterar i att ett blodflöde går till glödlamporna. Denna process är otroligt användbar och näringlig för folliklarna och följaktligen för hårväxt.

För att göra en senapsbaserad mask ska 30 grams senapspulver, en äggula, en tesked socker och en matsked burdockolja blandas i en behållare. Dessa komponenter blandas med två matskedar vatten och appliceras sedan på huvudet. Wrap huvudet med cellofan eller en handduk och lämna blandningen på håret i 30 minuter, med en stark brinnande känsla kan kompositionen tvättas bort före tid.

Salt för tunt och sparsamt hår

Användningen av skrubbmasker för huvudet med salt gör att du kan rensa hårbotten och öka blodflödet till hårrötterna. Oftast används salt i kombination med någon mejeriprodukt, såsom fruktjogurt eller kefir. Båda produkterna blandas i lika stora proportioner, ca 2 matskedar. Det är värt att notera att det här verktyget endast kan användas om det inte finns några skador på huvudet. Först av allt appliceras massan på hårrötterna och fördelas sedan över hela längden med massörrörelser. Det är nödvändigt att behålla masken i 30 minuter, skölj sedan håret med schampo.

Vad och hur man tvätta håret ordentligt för volym och densitet

Konstigt nog, men det är rätt tvättning av håret hjälper till att återställa och förbättra krullarna. Felaktigt genomförd procedur, tvärtom, försämrar krullarnas kvalitet och tillstånd, vilket leder till en ökning av hårbrott och utarmning. Evenemanget är baserat på ett antal enkla regler:

 1. Tvätta bara håret om ditt hår är smutsigt. Det kommer att vara fel att tillgripa tvätt varje dag - det stör kirtlarna och leder till att krullarna torkas. För sällsynt att tvätta håret rekommenderas inte heller, eftersom huvudets porer är täppt och huden kan inte andas. Här är det viktigt att hitta en mellanklass och följa den;
 2. För att tvätta shampoo bör du använda vatten vid rumstemperatur. Varmt vatten gör att håret blir alltför tjockt och stör sebaceous körtlar.
 3. Vid det sista sköljets stadium är det nödvändigt att förbereda kokt eller renat vatten med varm temperatur, till vilken näringsämnen infusioner bör tillsättas i förhållande till en kopp produkt per liter vatten;
 4. shampoo bör väljas i enlighet med hårtypen och inte köpa produkter som bidrar till en ökning av volymen.
 5. Effekten av volym och densitet kan erhållas genom att applicera en balsam eller sköljning som ska appliceras på håret vid det slutliga tvättsteget.

Kosmetika hjälper till att återvända långa och tjocka krullar

I butikshyllorna finns det idag många verktyg som hjälper till att förbättra hårets tillstånd, vilket ger densitet och volym. Bland dessa medel är schampon, tonics, balsam, masker, krämer, etc. Listan över de mest högkvalitativa och effektiva produkterna ges nedan.

Vitaminer Vichy Inneov (Vichy Inneov)

Indikationer för användning av vitaminer från Vichy - tunt och sprött hår, svaga naglar. I ett paket finns 60 kapslar, denna mängd beräknas för en månad av intag. Full rekommenderad kurs - 3 månader. De viktigaste aktiva ingredienserna i produkten är: Omega 3-komplex och vitamin D, zink för tillväxtstimulering, C-vitamin och E, lykopen. Som ett resultat av användningen av medel förstärks hårfolliklarna och näring med användbara ämnen, tillväxten av nya glödlampor aktiveras, hårets diameter och deras kvalitet förbättras märkbart.

Madre Labs Shampoo

Produkten framställs i en flaska av 414 ml. Användningen av produkten bidrar till att stärka håren genom mättnad av hårsäckarnas användbara komponenter. Det aktiverar också hårväxt, vilket leder till en markant ökning av längd och tjocklek. Produktens sammansättning innehåller ett antal naturliga ingredienser som stärker och aktivt växer hår. Produkten är berikad med ett komplex av vitaminer från grupp B... Produkterna testas inte på djur, förpackningen är miljövänlig.

Hår tjocka droppar

Verktyget presenteras för kunder i en flaska på 50 ml, som placeras i en kartong. Sammansättningen av de unika dropparna innehåller naturliga ingredienser, nämligen arganolja, avokadoolja och rödpeppar. Tillverkaren garanterar att i en månad det verkliga resultatet kommer att märkas - håret blir hälsosammare och tjockare kommer aktiviteten av deras förlust att minska. Droppar rekommenderas för användning av personer med delade, spröda och skadade hår. Produkten är lämplig för både kvinnor och män.

Tonic aktivator Belita-Viteks

Presenterad genom spray i flaska 100 ml. Denna tonic är avsedd att användas på skadat, försvagat hår, benäget för förlust. Strukturen innefattar komplexet av sju växtbaserade komponenter patenterade av företaget och kashmirproteiner. För att inkorporera koffein bidrar produkten till att stimulera blodcirkulationen i hårbotten och därigenom aktivera blodflödet till hårsäckarna. Resultaten av användningen av produkten indikerar ökad tillväxt och minskad intensitet av håravfall.

Vilka frisyrer ger hårtäthet

Valet av frisyr beror i hög grad inte bara på hårets typ och tillstånd utan också på ansiktsformen, dess proportioner etc. Av den anledningen bör urvalet av frisyren tilldelas yrkesverksamma som kan göra jobbet kvalitativt, vilket kommer att bidra till det bästa resultatet.

recensioner

Vic: Jag använder alltid balm som innehåller henna. Detta är ett naturligt element som hjälper till att förbättra hårets kvalitet.

Zoya: Jag gillar verkligen Belita-Vitex tonic - det här är en högkvalitativ produkt, tack vare vilket mitt hår har blivit mer fluffig och stark.

Tanya: Jag älskar att göra kosmetika själv, därför använder jag skrotprodukter för att skapa schampo och masker.

Hur man ökar hårets densitet på huvudet: De bästa maskerna för att förbättra hårdets densitet

Tjocka frodiga glänsande lockar - det mesta av vilken bild som helst. Vad ska man göra om naturliga data, felaktig vård eller andra orsaker påverkar hårets volym och tjocklek, är inte bättre? Det finns många sätt att öka hårets densitet och fluffighet, för att ge håret ett livligt hälsosamt utseende, för att ge dem styrka och elasticitet.

Vad bestämmer hårets densitet

Förutom den ärftliga faktorn påverkas densiteten av:

 1. Illiterat hårvård. Felaktigt utvalt schampo, frekvent blötorkning och varmbearbetning, grov kamning skada strängarna själva och hårbotten, som inte längre håller hårsäckarna tätt.
 2. Det allmänna tillståndet i kroppen, undernäring, otillräckliga mängder vitaminer, vätskor, fetter.
 3. Närvaron av stress. Om stress inte går ut på egen hand, är det bästa sättet att gå till en neurolog, han kommer att ordinera en lämplig lugnande eller förskriva en stödjande terapi som kommer att återvända både lugnt och gott humör.
 4. Beriberi. Att plocka upp det lämpliga vitaminkomplexet kan förbättra tillståndet och öka tillväxten av hår och naglar. Samtidigt läker hela kroppen.
 5. Hudsjukdomar i huvudet. Ohälsosam hårbotten, seborrheiska fenomen - allt detta hämmar växternas tillväxt, bidrar inte till ett hälsosamt hårutseende.
 6. Hårda dieter. Om kroppen hela tiden förlorar näringsämnen, lider du, inklusive hår.

Det är viktigt! Vid plötslig allvarlig förlust eller försämring av håret behöver du konsultera en läkare - detta kan vara ett tecken på allvarliga sjukdomar och hjälper till att börja behandlingen i tid.

Hur man ökar hårdets densitet hemma

Vi kommer att täcka de grundläggande rekommendationerna och hemmetoderna för att öka hårdets densitet.

Viktiga rekommendationer

 • Det är värt åtminstone vid tidpunkten för återhämtning och behandling att sluta använda hårtorken, för att torka håret naturligt;
 • eliminera kemiska aggressiva färgämnen
 • genomföra en hårföryngringskurs med masker, balsamer;
 • byt shampoo till en kvalitet och lämplig typ av krullar;
 • i det fall då krullarna är mycket skadade och sönderrivna och trassliga hela tiden, behöver du fortfarande besöka frisören för att skära av de ljuva spetsarna och forma frisyren. Detta görs för att om du lämnar allt som det är splittrar och ständigt mattat hår när kamningen klamrar sig till nästa, drar du ut friska lökar;
 • men försiktigt och noggrant kamma håret bör vara oftare, särskilt före sänggåendet eller tvätten. Varje dag ska du inte tvätta håret optimalt - en gång var tredje eller fyra dagar. Så håret torkar inte ut, ändarna delar inte upp.
 • skadar håret och det faktum att många går och lägger sig utan att torka långa lockar.

Masker för hårdensitet

 1. Mask av korn kefir med henna: kefir och henna pulver mix tills slät, tillsätt krossad brödsmulan. Blandningen bör infunderas i 5-7 minuter, då ska den appliceras på hårbotten och separera trådarna i partiklar. Sedan fördela blandningen över allt hår. Vi rekommenderar att du lär dig bekanta dig med andra effektiva brödmaskar för hårväxt.
 2. Kamomillmask med ylang-ylang och kaffegrund: Bland 1 matsked tillsammans med kamomillte, ylang-ylang några droppar, kaffegrund 1 bordssked och låt i 15-20 minuter. Lägg sedan på lockar, håll så mycket som bekvämt (som du kan stå). Skölj huvudet, som vanligt, torrt utan hårtork.
 3. Mask med dimexid: innebörden av användningen av Dimexidum vid förstärkning av verkan av de aktiva substanserna i masken. Du måste ta 2 teskedar E-vitamin och A-lösningar, 2 msk. skedar av burdock olja, en tesked citronsaft och en tesked Dimexidum. All mix, dimeksid lägg till sist. Att sätta på håret, tvätta inte i en timme, märk huvudet tvättas som vanligt, torkat utan hårtork. Antalet procedurer 8-10. För mer information om effekterna av Dimexidum på hårväxt, läs vår hemsida.
 4. Gjutmask med honung och yoghurt: Blanda 2 tsk jäst, 3 matskedar honung, en halv kopp kefir eller sur mjölk. Applicera håret inslaget i en film och en varm scarf. En timme senare, tvätta håret med vatten och skölj med örttekok, du kan vatten med äppeläger. Vi rekommenderar att du läser hur du fortfarande kan använda jäst för hårväxt.
 5. Mask med kardborreolja: Kockolja värms upp i ett vattenbad, gnidas i ren hårbotten. En timme senare, tvätta av med schampo.
 6. Herbal mask med honung: Köp ett lämpligt örtte för din typ i apoteket med en ox, brygga enligt förpackningsanvisningarna. Anslut 2 msk. l. bryggd samling och 1 msk. en sked av honung. Tvätta huvudet, torra fördela locken. Tvätta av med schampo, skölj kyla med vatten.

Varning! Med hjälp av regelbunden lämplig vård kan du öka hårets tjocklek och utseende, men huvud effekten kommer givetvis att vara visuell.

Underbara förändringar i naturligt hår kan inte uppnås med hjälp av masker och sköljningar. Men om du följer alla rekommendationer för vård, så kommer håret se frisk, frodig och vacker ut.

Du kan lära dig mer om hårväxtprodukter i följande artiklar:

Hur man ökar hårets densitet? Yttrande trichologist

Svar på våra deltagares frågor, trichologen på RTH-kliniken Fyodor Tonkikh hävdade att möjligheterna med modern medicin kan öka hårets tjocklek. Och vi bad att berätta för honom mer om det.

Vilka metoder bidrar till att öka hårets densitet?
Först och främst bör det noteras att hårbehandling måste vara omfattande, dvs. samtidigt i flera riktningar. Ett av de vanligaste misstagen är "one-pointedness" av konservativ terapi, när en patient tar bara vitaminer eller gör bara mesoterapi. Detta resulterar bara om det inte finns några problem alls och målet är att förbättra hårets tillstånd.
I alla andra fall, som praktiken visar, kommer det inte att vara tillräckligt. Ett stort plus är att under stimuleringsterapi ökar vi inte bara tjockleken utan förbättrar även hårsaxelns struktur. Det finns flera metoder för detta.
1. Injiceringstekniker (mesoterapi, plasmaliftning, biomimetiska peptider).
2. Förberedelser för extern användning (olika förstärkning, kombination, stimulerande etc.).
3. Förberedelser inuti.
4. Medel för vård av hårbotten och håret.
5. Sjukgymnastik.

På grund av vad som kan öka hårdets densitet - blir varje hår större i diameter eller fler folliklar, varav växa nytt hår?
Som regel när det gäller att öka tätheten förskriver vi ett komplex av stimulerande läkemedel och förfaranden. Åtgärden utförs genom att förbättra mikrocirkulationen (blodtillförseln) i hårbotten, vilket ger ett mer fullständigt flöde av alla användbara och nödvändiga från kroppen och en närande effekt på grund av innehållet i alla ämnen som är nödvändiga för hårets fulla livslängd (vitaminer, spårämnen, aminosyror etc.). På grund av behandling sker en förtjockning av håraxeln, blir den tjockare och följaktligen hårdare +, helst ökar antalet växande hår. Detta är dock inte nytt hår, vi ökar antalet follikulära grupper, d.v.s. när glödlampan är hälsosam, producerar den 2-3 hår från en eller follikelns mun eller i närheten av det, på grund av detta oanvända hår och densiteten ökar.
Mycket sällan, när patienter behandlas i avsked, observeras full tillväxt, är huvudmålet med trichological behandling att uppnå full restaurering och hårväxt.
I vilken 5 cm längd som helst borde det finnas minst 15 korta hår av olika längd, i så fall kommer inte ens en stark förlust att leda till en snabb förlust av volymen. Det händer att det inte finns någon stark förlust, och håret blir mindre varje år, det här händer på grund av dålig återhämtning.

I en tidigare intervju sade du att om det finns en hårrot, så producerar det i alla fall en håraxel. Men detta kommer inte att hända om rotsystemet ersätts med bindväv. Varför händer detta? Hur man undviker det?
Om det finns problem, så faller rotsystemet (glödlampan) gradvis i storlek (distrophies). Varje gång blir det mindre och mindre, och i slutändan, om den här degenerativa processen inte stoppas i tid, ersätts den av bindväv och i detta fall finns inget att behandlas. När det inte finns några lampor, då i sådana situationer, talar vi tyvärr bara om att stoppa processen att skära, vilket ökar den totala volymen är nästan omöjlig. Det är nödvändigt att konsultera en läkare i tid.

Hur kan du uppnå hårväxt på 3-5 cm per månad med hjälp av stimulerande terapi?
3-5 cm - det här är hårväxt på bakgrunden av stimulerande terapi, vilket inkluderar mesoterapi och åtminstone en mer riktning.

Frågor från medlemmar i samhället:

Är torr schampo skadligt?
Shampoo är en individuell sak, så länge det passar för en given person, hans typ av hår och hud. Torrschampo är bättre att använda endast i nödsituationer, för det han faktiskt skapade.

Vad är din åsikt om henna hårfärgning? Och vilken färg är det säkraste håret: Henna, ammoniakfria färgämnen på låga oxider eller till och med den vanliga massmarknadsfärgen? Eller alla lika skadliga?
Henna är ett av de antika sätten att behandla, hårstärkande. Handlar huvudsakligen på grund av garvningseffekten. Henna och Basma anses vara de säkraste hårfärgprodukterna. Användbara färger har ännu inte kommit upp. Naturligtvis är inte alla färgämnen och förfaranden lika skadliga. Den farligaste åtgärden är en abrupt förändring av hårfärg (från en brunett till en blondin, när du måste färga håret flera gånger för att välja rätt ton). Om det finns behov av färgning (till exempel tidigt grått hår), är det bättre att använda färger som inte innehåller ammoniak eller färgämnen.

För referens:
Clinic Real Trans Hair öppnade 1995 och är specialiserat på transplantation av ditt eget hår. RTH-specialister utförde över 14 000 sådana verksamheter. År 2000 skapades en trichology-enhet här, den första i Moskva, som erbjuder kunderna tjänster inom hårbehandling och restaurering. Klinikens huvudprincip: resurserna för håråterställning är inbäddade i kroppen, de behöver bara komma till jobbet.

Tillförlitliga produkter för hårväxt och densitet

Medel för hårdensitet ska ha en komplicerad effekt på hårsäckarna och hårbotten. Magnifikt tjockt hår är oföränderlig egenskap hos kvinnliga överklaganden. På grund av påverkan av vissa externa och interna faktorer kan inte varje kvinna i det fina könet skryta med ett elegant hår. Det finns ett stort antal olika verktyg som hjälper till att stärka, återställa och öka graden av hårdensitet. Tänk dem mer i detalj.

Medel för hårdensitet ska ha en komplicerad effekt på hårsäckarna och hårbotten. Magnifikt tjockt hår är oföränderlig egenskap hos kvinnliga överklaganden. På grund av påverkan av vissa externa och interna faktorer kan inte varje kvinna i det fina könet skryta med ett elegant hår. Det finns ett stort antal olika verktyg som hjälper till att stärka, återställa och öka graden av hårdensitet. Tänk dem mer i detalj.

mediciner

Preparat för densitet är en farmakologisk grupp av läkemedel vars syfte är att stimulera hårets tillväxt och densitet. Sammansättningen av de presenterade läkemedlen innehåller en stor mängd vitaminer och mineraler som har en fördelaktig effekt inte bara på håret utan också på kroppens allmänna tillstånd. Följande komponenter bidrar till stimulering av hårtillväxt:

Den terapeutiska effekten är som följer:

 1. Fyllning av bristen på vitaminer och spårämnen som ingår i kroppen.
 2. Restaurering av hårstruktur.
 3. Intensiv näring av hårsäckar.
 4. Aktiv tillväxtstimulering.
 5. Normalisering av ämnesomsättningen i kroppen.

De mest populära och effektiva drogerna som används för att öka hårdets densitet är:

 1. Alfabetet.
 2. Perfectil.
 3. Revalid.
 4. Bryggerjäst.
 5. Aurita.
 6. Biotin.
 7. Evisent.
 8. Folten Pharma.
 9. Alerana.

Behandlingsförloppet med dessa läkemedel varierar från 1 till 3 månader. Varaktigheten beror på hårets tillstånd och organismens individuella egenskaper.

Ovanstående läkemedel är rimligt säkra och har minimala kontraindikationer, men innan du börjar en terapeutisk kurs rekommenderas det att samråda med din läkare, särskilt om du har några hälsoproblem eller kroniska sjukdomar.

Järnberedningar

Håravfall och brist på tillväxt kan vara förknippade med en otillräcklig mängd järn i kroppen. Det är av den anledningen att majoriteten av patienter med olika former av anemi stöter på detta problem. Som ett resultat av järnbrist stör processen för att leverera hårsäckarna med syre vilket leder till deras försvagning.

Dessutom sker förändringar i hårkroppens struktur, vilket resulterar i långsammare tillväxtresponser och intern förstöring av håret. I detta fall kommer inte användningen av konventionella vitamin- och mineralkomplex att räcka. Speciella preparat behövs för håret, som kännetecknas av ett högt innehåll av järn. Följande läkemedel är de vanligaste och mest effektiva läkemedlen i gruppen som presenteras:

Aktuella preparat

I moderna läkemedel för behandling av androgenetisk alopeci och förbättrad hårväxt är ofta använda medel för extern användning, inklusive Minoxidil. Det presenterade ämnet främjar den aktiva öppningen av kaliumkanaler, varigenom den maximala möjliga mängden av sådana nödvändiga element som kalcium och magnesium penetrerar genom membran av hårceller.

Den terapeutiska effekten är som följer:

 1. Förstärkning av hårsäckar.
 2. Stimulering av regenereringsprocesser.
 3. En ökning av varaktigheten av den så kallade aktiva fasen av hårväxt och utveckling.
 4. Förhöjd syreförråd av vävnader.
 5. Stimulering av kväveoxidproduktionsprocesser.

I vissa fall rekommenderas dock inte användning av preparat baserade på Minoxidil. Kontraindikationer inkluderar följande:

 1. Patientens ålder (yngre än 18 år).
 2. Tendens mot allergiska reaktioner.
 3. Individuell intolerans.
 4. Förekomsten av erosiva och ulcerativa lesioner på huvudets hud.

Följande droger är bland de mest populära och effektiva droger som tillhör denna farmakologiska grupp:

 1. Alerana.
 2. Perfekt hårlösning.
 3. Regeyn.
 4. Azelomaks.
 5. Kirkland Signatur.

Bra effekt ger läkemedel baserade på rödpeppar. Dessa medel förbättrar blodcirkulationen och mikrocirkulationen i hårbotten och har också en stimulerande stimulerande effekt på hårsäckarna.

Exteriörmedel för förstärkning, stimulerande tillväxt och hårdets densitet finns i form av sprayer, tinkturer, medicinska schampon och ampuller. De flesta droger appliceras i hårbotten och gnidas aktivt i hårroten och huden.

aroma~~POS=TRUNC

De helande egenskaperna hos aromatiska oljor är kända under lång tid. Vissa typer av aromoljor har en positiv effekt på krillens tillstånd, främjar accelererad hårväxt och ökar deras densitet.

För att uppnå en terapeutisk effekt bör några droppar olja tillsättas till schampo, balm och andra hårvårdsprodukter. Dessutom kan du, baserat på dem, göra speciella behandlingsmasker. En radikal metod är att gnugga oljan direkt i hårbotten, men detta kan leda till viktning och ökat fettinnehåll i strängarna.

En annan teknik, kallad aromaterapi, är som följer. Några droppar olja appliceras på träkammen, varefter håret är noggrant kammade.

För att stärka håret används följande typer av aromatiska oljor:

 1. Lemon.
 2. Orange.
 3. Eucalyptus.
 4. Almond.
 5. Patchouli-olja.
 6. Kanelolja
 7. Cypress.
 8. Rosolja.
 9. Mango smör.

Vi uppmärksammar ett medel för hårdets densitet, som användes av den legendariska Cleopatra, vars krullar var föremål för allmänt avund och beundran.

Så blanda mandel- och eukalyptusoljor i lika stora mängder, tillsätt lite orange och patchoulioljor där. Applicera blandningen i hårets rötter, vrid sedan huvudet med plastfolie och gå sålunda i ungefär en halvtimme, skölj därefter med mycket varmt vatten.

Det presenterade förfarandet stärker inte bara krullarna och stimulerar processerna av deras tillväxt, men ger också strängarna mjukhet, elasticitet och hälsosam glans.

Vi borde också prata om bördolja, som sedan våra farmöders tid ansågs vara ett av de mest effektiva sätten att stärka håret och förbättra densiteten. För att få mycket goda resultat är det nödvändigt att värma upp oljan lite innan den används i ett vattenbad. Applicera sedan jämnt på huvudet och håret längs hela sin längd. Wrap huvudet med en handduk och tvätta oljan i varmt vatten med 2-3 timmar.

Recept av traditionell medicin

Folkmedel för hårdensitet har tillräckligt hög effektivitet och är ett utmärkt sätt att behandla lockar hemma.

Vi erbjuder dig några av de mest effektiva och tidstestade recepten:

 1. Äggsmask. Piska äggen med en visp och applicera den resulterande kompositionen till fuktigt hår. Skölj av masken och skölj huvudet med vatten och vinäger eller citronsaft efter 2-3 minuter.
 2. Brödmask. Smula en liten mängd svartbröd i bitar och täcka med kokande vatten. Efter en halvtimme, applicera brödgruteln på hårets hårbotten. Tvätta av masken efter en timme utan att använda schampo.
 3. Honungsmask. Blanda lite försmält honung i vattenbadet med lika mycket varm mjölk. Blanda väl och applicera på hår och hårbotten. Maskens exponeringstid är en halvtimme.
 4. Färglös henna stärker perfekt rötterna och kämpar med problemet med splittrade ändar. Pulver häll kokande vatten i en sådan utsträckning att renblandningen erhålls. Applicera henna på håret och lämna i 40 minuter, skölj sedan noga.
 5. Senapsmask. Blanda senap med äggula, tillsätt några droppar vegetabilisk olja och vatten. Blanda ingredienserna noggrant och massage masken i hårbotten. Exponeringstiden är en halvtimme.
 6. Mandel mask. En liten mängd förskalade mandelmuttrar är noggrant krossad i pulver och utspätt med en liten mängd vatten och applicera sedan blandningen på håret.
 7. Mask på basis av rödpeppar. Blanda rödpeppar med äggulor och applicera blandningen på hårbotten. Skölj noggrant efter 40 minuter.

Medel för hårdhet med rätt, komplex och regelbunden användning gör håret verkligen lyxigt.Nästa Artikel
Vad ska man göra om det finns mycket mjäll på huvudet: orsaker till utseende och behandlingstips