KOSMOPOLIT


Kärleken av färgning och heta styling spelar ofta ett grymt skämt med oss ​​- håret efter blekning liknar ofta halm, efter att ha tvättat det kan det inte kammas och utseendet lämnar mycket att önska... Om du vill gråta när du tittar på dessa rester av tidigare lyx, så är våra saker för dig! Vi har gjort ett urval av de bästa produkterna som kommer att returnera det "döda" håret till liv.

Hur man återställer hår

Thérapiste Hair Products av Kérastase

Denna linje är absolut inte lämplig för friskt hår - försök inte ens göra dem "lite bättre", gör det bara tungt. Men om håret brinner efter kemi eller färgning - en riktig frälsning! Produktlinjen består av en balsam (det är intressant att det appliceras före schampo), själva shampoo, mask och serum. Huvudkomponenterna för alla produkter är keratin, som är nödvändig för hårets konstruktion, och ett extrakt av en sällsynt plant mirotamnusa, som kan överleva även i förhållanden med nästan fullständig frånvaro av fukt. Redan efter första användningen av produkterna ser du att håret har slät ut och blivit fuktat.

Pris: ca 10 000 rubel. för hela linjen

Super Strong Lotion av Paul Mitchell

Dessa ampuller är utformade för att rädda håret (eller vad som finns kvar...) efter misslyckad färgning. Det är nödvändigt att använda dessa medel för att återställa det skadade håret i en månad och sätta på det torkade torkade håret. Lotionen innehåller panthenol, som läker inte bara sår på huden utan även skadat hår. Dessutom innehåller verktyget en cocktail av vitaminer, extrakt av lavendel och oregano.

Pris: ca 2500 rubel.

Serum Synlig reparation från Londa

Detta serum gör bränt hår visuellt friskt och glänsande direkt - det kan användas även på torrt hår eller på mitten av dagen om du behöver snabb fuktgivande och glans. Produkten innehåller vitamin C och vegetabiliska oljor (silke och mandel) för intensiv näring.

Pris: ca 900 rubel.

Intensiv reparation av emulsionsreparation från System Professional

Detta SOS-verktyg återställer, närmar och skyddar strukturen hos skadat hår. Efter att du har använt emulsionen kan du äntligen kamma ditt brinnda hår! Använd en kosmetisk produkt för håråterställning som en mask: Applicera i 5-10 minuter och skölj sedan noggrant.

Pris: ca 939 rubel.

Balsam Penetraitt från Sebastian Professional

Balsam från ett professionellt varumärke Sebastian är utvecklat för intensiv fuktning av det utbrända och mycket torra håret. Det är nödvändigt att använda det efter huvudtvätt, som vanligt balsam. Kompositionen av produkten - extrakt av vete och sojabönor, som snabbt kommer att ta ditt hår i ordning.

Pris: ca 1700 rubel.

Balm och Dercos mask från C

Vichy-produkter kan återställa torrt hår efter aggressiv kemisk exponering. Detta är en balsam och en mask som innehåller rosenkransolja, mandelolja och safflorolja, samt ett komplex av fem aminosyror och stärkande ceramider. Tunga artilleri används!

Pris: ca 1500 rubel. för båda avhjälpande hårvårdsprodukterna

Kiehl's Dam Repair Repair Line

En annan cool linje i vår recension som hjälper till att återuppliva ditt hår är Kiehl's Dam Repair Repair. Dessa är de tre huvudprodukterna: schampo, balsam och outplånlig vård, som kan appliceras före styling eller bara på torrt hår. När det gäller kompositionen finns det i alla fall moringa trädolja, som används allmänt för kosmetiska ändamål i forntida Egypten, liksom ett derivat av hyaluronsyra och ceramid som stärker håret.

Pris: ca 4500 rubel. för hela linjen

Moroccanoil Restorative Mask

För dem vars hår överlevde (och överlevde) en riktig katastrof, har varumärket Moroccanoil uppfunnit en effektiv mask. Den innehåller en formel berikad med naturliga ingredienser och
vitaminer: vitamin F (omega-6), vitamin A - för att ge elasticitet vitamin E - för
skydd mot fria radikaler; fenoler som skyddar hår mot negativa
miljöexponering.

Pris: ca 3500 rubel.

Mask Deep Repair av Nioxin

Denna mask för restaurering av mycket skadat hår innehåller extrakt av blåbärsblad, extrakt av citron, apelsin, olja från kukui frön. Det hjälper dig att sätta håret i ordning efter första gången, och om du använder det regelbundet - blir de friskare, rusa inte för att klippa av det!

Pris: ca 2000 rubel.

Mask "Fructis SOS Recovery" av Garnier

Denna mask - "reanimation" för skadat hår. För att märka den uttalade effekten av återhämtning måste du använda verktyget minst tre gånger. Produktens sammansättning innefattar läkning av olja amla, liksom aktiva beståndsdelar, vilken lödsplitter slutar och släpper hårvågorna.

Hår restaurering metoder: Spit växa tjock och lång

Miljoner kvinnor och män över hela världen tänker på hur man återställer kraften och skönheten i håret, vilket kan gå vilse av olika skäl. Tusentals reklamkampanjer i media och webbplatser på Internet erbjuder en lösning på detta problem. Men finns det några riktiga sätt att återställa hår? Låt oss försöka lista ut det.

Hår restaurering är ett komplex av kosmetologiska och grooming procedurer, som gör att du kan förbättra hårets tillstånd, ge det glans och fluffiness, återställa tjocklek, eliminera torrhet och snitt på spetsarna och fet hår på rötterna.

För djup håråterställning måste du använda verktyg som påverkar både hårets yttre del och dess rötter. Det är en så komplicerad effekt som gör det möjligt att effektivt återställa hårets tjocklek, ger dem elasticitet, jämnhet och glans.

Hår restaurering hemma

Endast föreningar med låg molekylvikt (små molekyler) passerar in i håret. Högmolekylära ämnen förblir på håraxelns yta. Detta är grunden för åtgärden hos de flesta håråterställningsprodukter. Deras aktiva ingredienser deponeras på hårets yta och tätar dess vågor, släpper ut de skadade områdena, förhindrar förlust av vatten från håraxeln, gör den tjockare, mjukare och reflekterar ljuset. Som ett resultat är håret visuellt glänsande, silkesigt, tjockt, även om deras struktur fortfarande är densamma.

Traditionella recept för håråterställning kan vara ett alternativ till syntetiska vårdmedel. Används oftast en mängd hårmaskor. Det finns ett stort antal recept, som vanligtvis innehåller produkter som honung, äggula, essentiella och vegetabiliska oljor.

Honung innehåller B-vitaminer, koppar, järn, molybden, magnesium och andra användbara spårämnen som närmar inte bara håraxeln utan också ytskiktet i hårbotten. Gommen är rik på aminosyror, fettlösliga vitaminer A och E. Jojoba vegetabiliska oljor, avokado, vetex, burk har antimikrobiell, antiinflammatorisk, fuktgivande effekt, mjuknar hårbotten. Kokosolja och oljextrakt av amla återfuktar håret, gör det glänsande, reducerar brittleness, sebaceous utsöndring och mjäll, minska förlustfrekvensen, kämpa splittrade ändar, lindra hudirritation. Eteriska oljor är också ofta en del av intensiv håråterställning. Bergamot eterisk olja kommer att göra fet hårlättare. Jasmine och ylang ylang kommer att lägga till glans. Tea Tree Oil hjälper till i kampen mot mjäll. Eteriska oljor kan tillsättas till masker eller användas med schampo.

Vissa masker som innehåller uppvärmningsmedel, såsom peppar eller senap, ökar blodtillförseln till huden. Som ett resultat börjar näringsämnena att flöda mer aktivt till cellerna i folliklarna.

För hårväxt och upprätthålla sin skönhet i kosten måste vara närvarande protein, eftersom det är han som är hårets huvudsakliga strukturella element. Protein kan erhållas inte bara från kött och ägg, men även från fisk. Fisk och skaldjur innehåller både stora mängder protein och spårämnen, vilket har en bra effekt på hårstrukturen.

Fett från kosten kan inte uteslutas. Det är lipider som kombinerar hårets proteinkonstruktioner och bildar ett skyddande skal på ytan, vilket säkerställer vidhäftning av skalor och skyddar håret. Användbara omättade fetter kan erhållas från nötter, avokado, havsfisk eller vegetabilisk olja.

För normal hårväxt är det nödvändigt att använda vitaminer och mineraler.

Förberedelser för hår innehåller vitaminer i grupp B: tiamin (B1), riboflavin (B2), nikotinsyra (B6), biotin (B7), folsyra (B9), cyanokobolamin (B12). För att återställa hårstrukturen behöver du också vitaminerna A, E, C och spårämnen som kalcium, zink, järn, selen, jod, magnesium, fosfor.

Salonprocedurer för håråterställning

Salongen kan erbjuda flera metoder för snabb håråterställning. Lamination, skärmning, glasering och glansning av hår är alla variationer av samma metod.

Vid det sista steget av dessa förfaranden appliceras en komposition på håret, som polymeriseras under verkan av temperatur (järn eller hårtork) och bildar en skyddande film. Håret blir jämnare, skinnigare, tyst och skrymmande. Men endast om förfarandet utfördes korrekt användes professionella kompositioner, mästaren följde noggrant proceduren och torkade inte ut håret.

Vid laminering appliceras en transparent produkt på håret, vilket gör det mycket mer glänsande och kan ta upp till 6-8 veckor. Screening och glossing utförs nästan lika bra, men innan håret slutförs, appliceras de en närande komposition, så proceduren har inte bara en kosmetisk, utan också en terapeutisk effekt.

Vid glasering kan kompositionen ha sin egen nyans. I detta fall blir håret en viss färg. I motsats till färgen äter kompositionen inte i håret, kvar på ytan. Efter ca 2-3 månader kommer komponenten att tvättas. Glasning är ett bra tillfälle att försöka på en ny nyans utan att håret skadas.

Cauterization lovar inte ett smart och långvarigt resultat, men anses vara ett förfarande som återställer hår, och inte bara tillfälligt ändrar sitt utseende. Cauterization kan utföras på ett varmt sätt, "tätning" den terapeutiska kompositionen inne i håret, eller kyla, utan värmeexponering. Effekten av denna procedur är mindre uttalad än vid laminering och varar endast 1-2 veckor. Därför rekommenderas cauterization att genomföra en kurs på 4-5 procedurer.

Keratinåtervinning kommer att passa hårt skadat hår. Kompositionen av keratinmedel innehåller hydrolyserat keratin, uppdelat i små molekyler. Till skillnad från det vanliga penetrerar keratin i denna form i hårets djupare lager och återställer dess struktur. Men för normalt hår kan denna procedur ha motsatt effekt. På grund av mättnad av keratin kan håret bli svårt och förvirrat. Därför är det bättre att överlåta valet av en särskild typ av salongförfarande för håråterställning till befälhavaren.

Sätt på djupt hår restaurering i kosmetologikliniker

Alla procedurer för salong och hemvård påverkar endast håraxeln och har nästan ingen effekt på follikeln. Det vill säga att de hjälper till att tillfälligt återställa vackert utseende, men bidrar inte till tillväxten av friskt hår.

Däremot påverkar håråterställningsförfarandena i medicinska centra och skönhetssalonger exakt hårroten. På grund av sådana manipuleringar är det möjligt att påskynda hårväxten, göra dem starkare vid rötterna, minska håravfallet. Men briljansen av sådana förfaranden kommer inte att lägga till, eftersom de inte löser problemet med splittrade ändar.

Av de mest populära förfarandena för snabb håråterställning kan noteras reflexologi, mesoterapi, darsonvalisering, laser och ozonbehandling, PRP-terapi.

Vid zoneterapi påverkas biologiskt aktiva punkter av olika verktyg - mikronedlar, elström, specialanordningar. Sådan exponering kan förbättra blodcirkulationen vid vissa punkter. Det här är en säker metod som saknar kontraindikationer. Men oftast används den inte separat, men i kombination med andra förfaranden.

Av fördelarna kan noteras en komplicerad effekt, det vill säga vid behandling av hår, kan du återställa kroppen som helhet. Av minuserna är resultatet mycket beroende av specialistens kvalifikationer. Och att hitta en erfaren doktorsreflexolog är inte så lätt.

Mesoterapi är den välkända "skönhetsbilder", bara för hår. Som vi har sagt, passerar stora molekyler inte genom hudens stratum corneum och går inte in i folliklarna. Mesoterapi gör att du kan kringgå detta hinder - att mata in de nödvändiga ämnena och vitaminerna direkt i folliklarna.

Kosmetologen väljer mesoterapimedlet enligt de problem som behöver lösas. Det kan innehålla vitaminer, peptider, mikroelement, extrakt av medicinalväxter och andra ämnen som stimulerar blodcirkulationen och hjälper till att växa friskt hår. Dessa skakningar injiceras i hårbotten med en tunn nål eller mezoroller. Om mesoterapi är smärtsam beror på kosmetologens kvalifikationer och på patientens individuella känslighet.

En fullständig behandling av mesoterapi - cirka 10 procedurer med ett intervall på 1-2 veckor. Men de första resultaten kan bedömas efter 3-4 sessioner.

Darsonvalisering och laserbehandling är metoder som påverkar hårbotten. Båda ökar blodcirkulationen i huden, återställer talgkörtlarna, stimulerar hårväxten och förbättrar deras tillstånd. De används ofta i kombination med mesoterapi eller PRP-terapi, eftersom de förbättrar effekten av droger som införs i huden.

När ozonterapi gör injektioner i hårbotten, som i mesoterapi. Men istället för näringsrika cocktails används ozonerade lösningar. Det antas att ozon förbättrar blodcirkulationen, levererar celler med syre, aktiverar vilande folliklar och accelererar hårväxten, minskar deras förlust. Kursen kräver cirka 10 procedurer, som utförs 2-3 gånger i veckan.

PRP-terapi kallas också plasmaterapi eller plasmaliftning. Här används blodplasma hos patienten själv, berikad med blodplättar, som näringsämnen. Plasma innehåller en stor mängd biologiskt aktiva och näringsämnen, tillväxtfaktorer, hormoner och andra fördelaktiga komponenter. Den har en kraftfull stimulerande effekt och låter dig snabbt återställa skadat hår, förbättra deras näring och accelerera tillväxten. På grund av att det är en del av vår egen kropp, orsakar intag av plasma inte allergier eller komplikationer.

För att kunna utföra högkvalitativ plasmaterapi måste kliniken ha särskild utrustning och kvalificerade läkare som har alla subtiliteter av denna procedur. Totalt kräver kursen från 3 till 5 procedurer. Och klyftan mellan dem kan vara 1-3 månader.

I vilka fall hjälper hårprodukterna och rutinerna inte till hjälp?

Tyvärr kan inte ens ett komplex av hemmet, salongen och kosmetiska förfaranden alltid stoppa förlusten, öka hårdets densitet eller göra dem starka och voluminösa. Det finns situationer när du behöver kontakta en kosmetolog eller en frisör för hjälp, men en läkare.

Hår kan börja falla ut på grund av hormonavbrott, som en följd av androgen alopeci, autoimmun sjukdom, anemi eller hudsjukdomar. Därför, om medel för håråterställning inte hjälper, är det vettigt att konsultera en tricholog. Han kommer att utföra en trichoskopi, och om nödvändigt skickar han honom för ett blodprov eller andra test. Och efter orsaken till förlust eller brott mot hälsa hår kommer att avslöjas, kommer att göra en omfattande behandling, eventuellt i kombination med endokrinolog, gastroenterolog, neurolog eller andra specialister.

Vissa sjukdomar, såsom androgen eller cicatricial alopeci, störa tillväxten av folliklar eller orsaka deras död. Om folliklarna är döda, kommer ingen "mat" att återställa håret. I detta fall kommer endast transplantation att hjälpa. Moderna tekniker gör det möjligt att uppnå en naturlig effekt, smärtfritt och tillförlitligt ta bort de skalliga områdena. Som med alla andra metoder för hårbehandling är det viktigt att hitta en utrustad klinik och en kvalificerad specialist.

För att återställa hårets skönhet måste du agera på dem samtidigt från utsidan och insidan. Hem- eller salongtekniker hjälper till att återställa glans, silke och tjocklek, men denna behandling påverkar endast hårets yttre del och bör utföras regelbundet. Användningen av kosmetiska procedurer gör att du kan närma rötterna, påskynda tillväxten och hjälpa till att återställa hälsan hos det nya växande håret.

Huvudhårtransplantation kan bidra till att öka densiteten hos befintligt hår.

Moderna kliniker kan erbjuda hårfollikeltransplantationstjänster till personer med problem med tjockt hår.

Vid val av specialistklinik bör du vara uppmärksam på förekomsten av en licens för tillhandahållande av sjukvård i kosmetologi (kirurgisk).

Med hjälp av hårfollikeltransplantation kan du gömma ärr, skift eller ändra den ursprungliga första linjen av hårväxt.

Moderna kliniker från tid till annan erbjuder säsongsrabatter och kampanjer för hårfollikeltransplantationstjänster.

Kostnaden för hårfollikeltransplantation beror i stor utsträckning på baldness-zonen och -stadiet.

Räntefria avbetalningar i 6 och 12 månader för hårtransplantation.

Vissa "salong" -procedurer, såsom skärmning och laminering, kan utföras hemma, det är tillräckligt att köpa speciella formuleringar i affären av professionell kosmetika för hår. Det viktigaste - följ instruktionerna.

Hår restaurering produkter

Bränd hårfärg? Frekvent hårtork och tång tog krull i en sorglig look? Eller försumma huvudbonader? I vilket fall behöver du en intensiv och brådskande återhämtning. I artikeln hittar du 10 professionella produkter och 10 hemmetoder för snabb håråterställning.

Och fortsätt försök att ta hand om ditt hår och spara dem.

Intensiv hår restaurering med professionella produkter

Att hålla ditt hår vackert och friskt är en oerhört svår uppgift för någon skönhet. Och även om du följer alla regler

vård och äta bra, det finns många negativa faktorer som kan skämma ut hårets utseende.

Stress, dålig ekologi, behovet av att regelbundet använda hårborttagningslingor i ett praktiskt taget livlöst tillstånd. Här kan vissa mormors recept och vanliga kosmetika inte göra. Nödhjälp krävs. För att göra detta, utvecklade professionella verktyg för hår restaurering. De tillåter i en ganska kort period att sätta i ordning även kraftigt försummat hår.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Trots epitet "professionell" kan sådana kosmetika inte bara användas i salongen utan också hemma. Det är viktigt att välja rätt sätt och följa anvisningarna för användning.

Tecken på att du behöver professionell håråterställning

Innan du larmar larmet, undersök håret noggrant. De främsta tecknen på ohälsosamma krullar:

 • bräcklighet och bräcklighet
 • delade ändar;
 • förlust av volymen;
 • tråkig färg;
 • långsam tillväxt;
 • förbättrad prolapse.

Om du märker ett eller flera tecken, är det dags att starta en mer intensivvård med professionella balm, schampo och masker.

Allmän håråterställningsalgoritm

För maximal effektivitet:

 • Skär de skadade tipsen 1 - 2 gånger i månaden för ca 1 - 2 centimeter.
 • Använd nödvändiga uppsättning professionella verktyg enligt instruktionerna.
 • Försök att minimera negativa effekter.

Under återhämtningsperioden, observera följande regler:

 • Använd inte hårtork, strykjärn, tang och grejer. Om du verkligen behöver räta eller torka håret, var noga med att använda termiskt skydd.
 • Perm görs bäst på mjuka curlers.
 • Se till att din kudde har en örngott av slät tyg.
 • Det minsta intervallet mellan att tvätta huvudet i minst 12 timmar, öka gradvis det till 2-4 dagar.
 • Borsta eller kamma ditt hår.
 • Massage ditt huvud dagligen.

Varför ska du använda professionella håråterställningsprodukter?

Professionella kosmetika präglas av komponenter av hög kvalitet, den senaste tekniken används för att skapa dem. Därför är sådana medel alltid ett steg före standardbutiken.

Fördelarna med professionella verktyg:

 • Hög koncentration av vitaminer, mikroelement, ceramider och andra aktiva ingredienser som gör att du snabbt kan återställa skadade lockar.
 • Naturliga allergivänliga komponenter, inga skadliga sulfater och silikoner.
 • Mjuk effekt på hårbotten.
 • Ett brett urval av produkter för alla typer av hår och skador.
 • Omfattande återhämtning.

Professionella kosmetika kan delas upp i två huvudtyper. En del av de medel som vanligtvis används i salonger har en mycket stark effekt, så de borde inte användas för ofta. Ibland ett eller två program per månad eller mindre. Andra professionella balm, schampo och masker är lämpliga för permanent användning.

Hur man återupplivar skadade lockar

Professionella verktyg kan ha en annan form och syfte. För att hitta det bästa alternativet, föreslår vi att bekanta sig med deras typer.

 • Regenererande schampon

Professionella schampon är avsedda för intensiv håråterställning. De kan göra de svagaste strängarna attraktiva på kort tid. Sådana kosmetika rensar inte bara håret utan också skapar en skyddande barriär från de negativa effekterna av yttre faktorer.

De främsta uppgifterna hos sådana kosmetika är intensiv näring av krullar, restaurering, hårborttagning och hårbotten.

 • Regeneration Balms

Huvudmålet är att säkerställa god kamning, göra det mjukt och skydda det från miljöpåverkan. Tack vare balsam, stimuleras hårväxten och metabolism ökar. Balmer används bäst i kombination med schampon.

Masker har en ännu starkare effekt, de appliceras regelbundet och brukar användas för en längre tid - från 5 minuter till en timme. Du kommer att märka en positiv effekt efter den första ansökan.

Återhämtning kommer att bli ännu effektivare om du tar specialiserade vitaminkomplex. De påverkar kroppen från insidan, ger den nödvändiga näring för hårets tillväxt och hälsa. Dessutom har vitaminer en tonisk effekt.

Välj professionella hår restaurering produkter - och du får en snabb, bestående effekt.

10 bästa naturliga hår restaurering produkter

Vid slutet av sommaren blev krullarna torra och tråkiga? Oroa dig inte! Naturliga lösningar för håråterställning hjälper till att lösa detta problem. Och allt du behöver för att förbereda dem i ditt eget kök.

Naturligt schampo och balsam

 1. Lägg en matsked av läsk på din handflata, tillsätt lite vatten och rör om i pastaen.

Hur fungerar det? Soda rensar perfekt, tar bort stilprodukter och reglerar talgproduktionen. Utför regelbundet detta förfarande - och kanske över tiden kommer ditt hår att bli mindre benäget att bli smutsigt.

Detta schampo är inte lämpligt endast för färgat hår: läsk, tyvärr, tvättar ut färgpigment. När det gäller avokado, ger denna frukt rik på naturliga oljor, vitaminer E och grupp B näring och fuktar håret, vilket gör dem mycket mer lätta.

Honungspapper

 1. Tvätta håret med schampo och skölj med en handduk.
 2. Torka 1/2 kopp flytande honung med varmt (men inte varmt) vatten. Applicera blandningen i håret och sprid över hela längden, massera i hårbotten lite.
 3. Sätt håret under duschen och lämna i ett par timmar.

Hur fungerar det? Honung innehåller vitaminer i grupp B, som är speciellt nödvändiga för vårt hår: B och B aktiverar tillväxten, B skyddar mot grått hår och B stärker rötterna. Dessutom lyser honungen något ljus ut och kommer ut i skuggan. För denna effekt är masken på håret bättre kvar över natten.

Mask för mörkt hår

 1. Blanda 1/2 kopp rent kakaopulver utan socker, 1/2 kopp yoghurt, en matsked honung och i slutet tillsätt en tesked äppelcidervinäger.
 2. Applicera blandningen på tvättat, något torkat hår och lämna i 5 minuter.

Hur fungerar det? En sådan mask kan spara det svagaste och torra håret, eftersom kakaobönor innehåller ungefär 300 olika fördelaktiga föreningar: från omättade fettsyror till vitaminer och mikrodelar. Eftersom kakao har en liten toningseffekt är den idealisk för mörkt hår.

Kaffe sköljning för mörkt hår

Koka en kopp stark espresso och lägg till för att skölja vatten.

Hur fungerar det? Koffein har en uppfriskande effekt inte bara på hela kroppen som helhet utan också på hårsäckarna i synnerhet. "Kaffetoner, stärker roten och kärnan i håret, stimulerar tillväxten och ger locken elasticitet och glans," säger Galina Belolipskaya.

Spice mask för håravfall

 1. Blanda varm olivolja, en matsked honung och en tsk kanelpulver.
 2. Applicera på håret i 15 minuter, skölj sedan med varmt vatten.

Hur fungerar det? I Indien vet de att kanel är bra för håravfall. Som Jensi Thomas, en kosmetolog vid Kerala Yoga och Ayurveda Center, säger, det stimulerar blodcirkulationen i hårbotten, närmar sig folliklarna och ger hårstyrka. Det är bäst att blanda det med honung, eftersom det ökar dess terapeutiska effekt. Och för att undvika irritation av hårbotten (i sin rena form kan kanel orsaka en brännande känsla), tillsätt olivolja.

Brightening komprimera

 1. Skaka en medelpotatis, sätt i en matsked citronsaft och 1/2 kopp kamillextrakt.
 2. Applicera blandningen på ditt hår: Blondiner - över huvudet, brunetter - på separata lås för att få bländning.

Hur fungerar det? Citron har en stark vitare effekt. Det förstör melaninpigmentet i håret, samtidigt som det verkar mycket försiktigt. Kamille har en liknande effekt, och värme och citronsaft hjälper potatisenzymerna att tränga in i håret och göra det mer glänsande.

Mask för rött hår

 1. Blanda 2 morötter och 1/2 kopp tranbär, tillsätt 3 matskedar yoghurt och 2 matskedar honung.
 2. Applicera masken på håret och lämna i 5 minuter.

Hur fungerar det? Morötter och tranbär gör den röda nyansen mer mättad och ljus. Mjölksyra i yoghurt bidrar till detta. Enligt Galina Belolipskaya försvagar det något sammanhållet mellan keratinskalorna som utgör hårets yta. Detta hjälper vitaminer och antioxidanter från morötter och tranbär att tränga in i det, och fungerar inte bara överst.

Bananmask

 1. Hacka en banan i en mixer (eller i varje fall inte knåda med en gaffel, eller en blandning av hår kommer att bli svårt att tvätta bort på grund av klumpar), tillsätt en matsked limejuice och olivolja.
 2. Skölj med varmt vatten efter 10 minuter.

Hur fungerar det? En banan innehåller många användbara ämnen: E-vitamin, vilket är nödvändigt för hårväxt, järn, kalium och nikotinsyra som förhindrar förlusten. Bananmask görar håret från rot till spets, idealiskt för torra, solskadade lockar.

Recovery Egg Mask

 1. Blanda 3 äggulor, 2 matskedar olivolja och en tesked äppelcidervinäger.
 2. Applicera blandningen i ditt hår och ha på dig en duschlock i en halvtimme.

Hur fungerar det? Äggulan är rik på essentiella hår näringsämnen och vitaminer: vitamin B ökar deras tillväxt, lecitin återvinner efter exponering för ultraviolett strålning, aminosyror förhindrar mjäll, och proteiner är byggstenar. Och äggmaskan är lämplig för hår av vilken typ som helst: det fuktar torrt och tar bort överskott av talg från feta.

Naturlig spray för att lägga med havssalt

 1. Lös upp 2 tesked havsalt i ett glas varmt vatten.
 2. Häll i en sprayflaska och skaka väl före varje användning så att saltet löser upp sig.
 3. Spraya på rent hår (överdriv inte det: bara några zilchs räcker), dela in i en avskiljning, kom ihåg bara med händerna för att skapa volym och låt den torka i sig.
 4. Careless styling är klar.

Hur fungerar det? Som en köp styling spray, från vilket i detta fall håret kommer att kunna vila. Glöm inte att havsaltet torkar lite, så använd inte sprayen dagligen och applicera en fuktgivande mask före användning. Prova en av dessa procedurer, och du kommer att se själv att naturliga produkter återställer hår lika bra som köpta masker, schampon och sköljningar.

10 professionella verktyg som omedelbart omvandlar hår

Hemliga hårprodukter av dina drömmar

Hår som i reklam - enkelt! Vi har valt 10 produkter tack vare vilka stylister gör håret av modeller och skådespelerskor till lyxigt hårhår.

FARMAVITA

Argan Sublime Mask - en lysande mask som förvandlar hår direkt. Den innehåller en av de dyraste och mest värdefulla oljorna i världen - arganolja, jämförbar i pris till tryffel, ostron och svart kaviar. Tack vare denna ingrediens har masken en delikat exotisk arom, och speciella glimmerkristaller gör den krämiga texturen gyllene. Efter första användningen skiner håret, ser friskt, volumint och mjukt ut.

PHYTO

Secret Professional emulsionsspray för färgat hår med extrakt av svart vinbär och blåbär är ett snabbt verktyg som förvandlar hår direkt. Emulsion hydra demelante löser många problem på en gång: fruktsyrorna av blåbär och currants förlänger hållbarheten hos hårfärg, gör den glänsande och elastisk; extrakt av akacia senegalese, röda alger och solrosfrön fuktar håret och ger dem styrka; vegetabilisk keratin behandlar skadade områden; Blommorxtrakt av kalendula och hibiskus underlättar kamning.

Kerastase

Kerastase Densifique Serum Jeunesse ungdomsaktiverande hårserum är en verkligt magisk botemedel. Efter den första applikationen ger produkten effekten av glansigt hår - det ser mer glänsande och lättsamt ut. Regelbunden användning aktiverar sådana tecken på ungdomligt hår som densitet, volym, glans och disciplin. Det har varit vetenskapligt bevisat att efter avslutad 3 månaders kurs kan 1000 nya hår förekomma, och det komplexa antioxidanter som utgör det hjälper till att skydda dem mot de yttre miljöernas aggressiva effekter.

MARLIES MOLLER

Marlies Moller Fleur de Frangipani Shampoo + Conditioner är ett lätt, trevligt och mångsidigt verktyg som passar alla. Det ger håret i alla bemärkelser ungdomligt utseende - schampo doftande doft av frangipani blomextrakt från vilken väva kransar i Hawaii och som dekorerar buddhistiska tempel. Anläggningen är känd som en kraftfull antioxidant, och i sällskap med fytosanitära äpple stamceller och det gör underverk: aktiverar tillväxt, reglerar talgkörtlar och åter struktur skadat hår.

REDKEN

Odelbar vård för skadat hår Redken Extreme Anti-Snap ger håret en naturlig glans, jämnhet och silkighet. Efter torkning blir håret lydigt, starkt, inte försvunnet, ser tätare ut. Slaktkompositionen - lipider, ceramider och proteiner - är ansvarig för wow-effekten.

MATRIS

Biolage Sunsorials - det legendariska sortimentet av produkter för att skydda håret från de negativa effekterna av miljön: UV-strålar, havsvatten och poolklor. På sommaren blir produkterna av linjen helt enkelt oersättliga - de hjälper till att skydda nagelbandet från att torka ut, bevara glans, undvika slöhet och splittrade ändar. Hårmask är det mest intensiva insamlingsverktyget. På grund av extraktet av solrosfrön, vitamin E och ceramider, fuktar den intensivt, ger mjukhet, vacker glans till hår och återställer skadade områden.

Matrix Biolage Cleansing Conditioners - en innovativ produkt för den mest skonsamma rengöringen av hår. Det intensivt närmar håret, bevarar hårfiberns integritet. Balsam för tunt hår med citrus extrakt närar håret utan viktning - ger elasticitet och glans och har också en antistatisk effekt.

VICHY

Vichy Dercos regenereringsmask "Stärkande ceramider och 3 närande oljor" är en riktig frälsning för mycket torrt, skadat och färgat hår. Det kommer att få till liv även det mest livlösa håret - en tjock krämig konsistens tränger djupt in i fibern och återställer håret från insidan. Masken består av ett UV-filter, VICHY SPA termiskt vatten, glycerin och 3 närande oljor: mandel, safflor, muskotrosolja. Resultatet av applikationen 1-2 gånger i veckan - fuktigt, starkt hår som är lätt att kamma och ser frisk ut.

ORGANISKA FÄRGESYSTEM

Aqua Boost Organic Color Systems Moisturizing Shampoo är utformat för hårt, skört och torrt hår. Det fuktar och mjukar omedelbart håret och håller färgen kvar. Efter den första användningen ser håret ut starkt, smidigt och glänsande. Den består av endast ekologiska ingredienser: kokosnöt, palmolja, veteprotein, mandelmjölolja, aloe vera-extrakt och andra.

Joico

Det hemliga verktyget för hår stylists runt om i världen är den vattenavvisande sprayen Joico Humidity Blocker. Den är idealisk för att fylla och bestämma fast stilen i alla stilar och passar även för lockigt, hårt och orubbligt hår. Den unika AQUALASTIC-formeln är ansvarig för den kraftfulla vattenavstötande effekten och bevarandet av den perfekta frisyren, även under temperaturförhållandena. Det ger sken, elastisk struktur och "håller" frisyrens form. Använda verktyget är enkelt - spruta det bara på ett avstånd av 20 cm från håret och njut av den perfekta stilen hela dagen.

Granskning av de bästa hår restaurering produkterna

Dina strängar led av kemi och färgning, men från hem recepten finns det nästan ingen nytta? Prova på dig själv effektiva medel för en hårrekonstruktion från världens mest erkända varumärken.

Typer av återställande kosmetika

Moderna kosmetika för håråterställning representeras av en mängd olika verktyg. Alla skiljer sig åt i sammansättning, tillämpningsmetod och terapeutisk effekt. De viktigaste är:

 • Shampoo - Rengör håret med smuts och smuts, bidra till snabb återställande av den skadade strukturen, mätt trådarna med användbara ämnen, eliminera torrhet, brittleness, skydda mot miljöpåverkan och förbered håret för andra professionella medel. Regenererande schampon måste användas under rehabiliteringsperioden;
 • Balsam och balsam - de tätar användbara ämnen i rötterna, släpper vågorna, gör håret mjukt, smidigt och silkeslitet, främjar lätt kamning, har en fuktgivande och närande effekt. För att uppnå effekten ska medlet lämnas i ca 10 minuter;
 • Kapslar - är bland de bästa hårvårdsprodukterna. Som regel innehåller de proteiner, växtekstrakter, keratin och kollagen. De har en trippel effekt (terapeutisk, kosmetisk och profylaktisk), de ger snabb återhämtning av skadade områden, stärker trådarnas rötter, stimulerar tillväxten, fuktar och närnar
 • Masker - återställ vattenbalansen i håret, ge dem ett hälsosamt välvårdat utseende, bidra till snabb regenerering av färgade och randiga strängar. Regenererande masker måste appliceras 2 gånger i veckan. Giltighet - en halvtimme;
 • Oljor - hjälp kämpa med dissektion av spetsarna, kuvert strängarna med en tunn skyddsfilm, gör håret mjukt och lättsamt.
 • Serums - effektivt läka dissekerade skalor, ge en hälsosam utseende till och med hopplösa strängar. Agerar nästan omedelbart De innehåller aminosyror, polymerer, lipider, växtekstrakter och olika vitaminer.

Sammansättning av reduktionsmedel

Reparationsmedel måste innehålla användbara komponenter:

 • Oljor (argan, jojoba, shea, granatäpple, linfrö, olivolja, vetex) har en närande effekt;
 • E-vitamin - bryr sig om hårsäckar, återställer strukturen från insidan;
 • Acetamid MEA och hydrolyserad keratin - normalisera vattenbalansen, så att du kan behålla hårstrukturens integritet.
 • Proteiner - förhindra hårets förlust och brott
 • Propylenglykol är en speciell substans som är ansvarig för penetreringen av strängar som är fördelaktiga för de djupare skikten;
 • Cetearylalkohol och behentrimoniumklorid - anpassa strukturen, gör håret mer lättsamt;
 • Kollagen - hjälper till att eliminera splittrade ändar, gör strängar starkare;
 • Ceramider är nödvändiga för fullständig restaurering av strukturen.

Bästa återställningsverktyg

Den moderna marknaden är fyllig med att återställa kosmetika i de mest olika priskategorierna. Vi uppmärksammar de bästa komplexen som upprepade gånger har visat deras effektivitet. Varför exakt komplex? Ja, för att experter insisterar på att de återställande kosmetika tillhörde samma varumärke och används i kursen.

Vinterterapi av Wella ProSeries

Denna linje innehåller schampo och balsam balsam, avsedd för full skötsel av skadat hår. De kombinerar fuktgivande och närande effekter, liksom ger strängarna sken, silkiness och mjukhet. Ingredienserna som utgör denna serie mättar håret med vitaminer och mikroelement, släpper vågorna, tvingar håren att passa tätt mot varandra och ger en blank effekt. Med regelbunden användning av schampo och balsam "Winter Therapy" på krullarna finns en film som skyddar dem mot effekterna av den yttre miljön och minskar skada under läggning av strängar.

Terapeut från kerastas

Nuvarande räddar för hår som skadas av frekvent färgning och perm. Linjen innehåller schampo, balsam, mask och serum. Vad är nyfiken, balsam måste appliceras på schampo! De viktigaste aktiva ingredienserna i varje produkt är keratin (involverad i hårkonstruktion) och extrakt av mirotamnus (en sällsynt växt som kan överleva även i frånvaro av vatten). Effekten kommer omedelbart - strängarna blir släta, hydratiserade och lydiga.

Skada hår reparation av Kiehl s

Professionella vårdprodukter för skadade lockar är osannolikt att kunna göra utan denna verkliga kraftfulla linje. Skador hår reparation består av tre produkter - schampo, balsam och outplånligt serum, som kan appliceras på torrt eller vått hår. Sammansättningen av dessa medel är moringa-trädets vegetabiliska olja, vars medicinska egenskaper är kända sedan antiken, liksom ceramider och hyaluronsyra, vilket bidrar till restaurering och förstärkning av strängarna.

Intensiv återhämtning från Pantene Pro-V

Denna serie innehåller schampo och balsam utformad för svaga, spröda, skadade trådar. Kosmetika skapar en stark skyddande barriär som skyddar strängar mot negativa influenser. Tack vare prokratinin och fuktgivande mikropartiklar, som ingår i Pantene Pro-V, kan produkterna i denna linje effektivt hantera brittleness, torrhet och splittrade ändar, såväl som frånvaron av glans och glans. Med regelbunden användning av håret lyser efter 2 veckor.

Le petit marseillais

Serien består av 3 produkter - en mask, schampo och balsam. De innehåller ett antal unika komponenter - extrakt av blommor, örter, frukter, honung och värdefulla oljor - argan och karit. Efter tvättning lämnar det en mycket lätt arom och ger håret en äkta fransk charm. Den terapeutiska effekten av denna kosmetika är att stärka rötterna, bli av med splittrade ändar, näring, fuktgivande och återställa det torkaste och utbrända håret.

Känd koreanska varumärket anses vara en av de bästa. Kosmetika «Tony Moly» är inte billigt, men det är värt det. Sortimentet av linjen innehåller tre dussin olika medel för att ta hand om allvarligt skadade och svaga hår - schampon, balm, masker, serum, krämer, skum, lotioner och vätskor. Sammansättningen av kosmetika innehåller högkvalitativa aktiva ingredienser som inte orsakar allergier och gör att du kan bli av med torrhet, brott och matthet.

Berömda italienska varumärket presenterar sin linje av restaurativ kosmetika, bestående av grädde masker, vars huvudkomponenter är:

 • Växtbaserade extrakt inkluderar rödpeppar, bambu, salvia, basilika, fänkål, blåbär, persika, tomat, mallow, henna och björk;
 • Oljor - linfrö, olivolja, mandel;
 • pantenol;
 • Aloe Vera;
 • enzymer;
 • proteiner;
 • Vitaminer - A, E, C, F;
 • Royal gelé bin.

Struttura produkter främjar snabb tillväxt och håråterställning, liksom näring, fuktar och skyddar mot skadliga yttre påverkan.


Instant Moisture av Paul Mitchell

En av de bästa professionella serierna, som ger full omsorg för skadat hår. Den innehåller fuktgivande schampo och närande balm, som bygger på jojobaolja, aloe vera-extrakt och panthenol. Instant Moisture är lämplig för frekvent användning. Under konstant användning kommer effekten att vara på ansiktet - strängarna blir mjukare, starkare och mer silkeslen.

Bonacure Moisture Kick av Schwarzkopf

Anmärkningsvärda hår restaurering produkter som gör ett utmärkt jobb med brittleness och torrhet. Linjen består av en spray, mask och schampo. Alla kosmetika har en aptitretande arom och en trevlig struktur, skummen tvättas lätt och snabbt. Håret blir smidigt och smidigt bokstavligt efter den första tvätten.

Kosmetikens sammansättning "Schwarzkopf" innefattar massan av de flesta olika användbara komponenterna:

 • Silikoner - bild en tunn skyddsfilm på de strängar som håller fukt
 • Panthenol - näring och näring
 • Hyaluronsyra - accelererar regenereringsprocessen.

Otium Butterfly av Estel

Kosmetika i denna linje närmar och fuktar, ger volymen till håret utan att väga ner det. Serien innehåller schampo, spray och balsam. Regelbunden användning av dessa verktyg gör att du snabbt kan återställa håret, återställa sin hälsa, styrka och utmärkt utseende.

Populärt varumärke av professionell kosmetika, som erbjuder ett ganska stort utbud. Denna serie innehåller masker, serum, scrubs, balms, reenactors, outplånliga sprayer, elixirer, schampon och vitamin-energi komplex för skadat hår. De innehåller goda ingredienser (provitamin B5, panthenol, protein, mandelolja, keratin, mineraler, växtekstrakter) och är idealiska för daglig användning.

"Ollin Professional" ger ett effektivt skydd av strängarna mot skadlig UV-strålning, underlättar reprosningsprocessen, eliminerar de splittrade ändarna, stärker rötterna och gör håret friskt och silkesligt.

Tips som hjälper dig att återställa håret med hjälp av speciell kosmetika - billiga och dyra verktyg:

Rengör Villkor från reparation fyra skäl

Shampoo, spray, balsamvård från ett välkänt italienskt märke ger snabb och högkvalitativ reparation av skadade trådar. I deras komposition kan du hitta användbara ämnen - protein, vitamin B5, kollagen och botamix.

Pro-Keratin Refil "från" L'Oreal Professionnel

Den innovativa Pro-Keratin Refil-serien ger högkvalitativ vård och återställande av skadat hår. Det innehåller schampo, balsam, mask, serum och skyddande kräm som inte kräver sköljning. Sammansättningen av dessa fonder inkluderade molekyler Incell, keratin, fruktkstrakter, arginin och veteprotein. På grund av denna komposition, kosmetika effektivt fuktar och närmar sig, går in i håret och fyller strukturen. Som ett resultat av användningen är håret täckt med en mikrofilm som skyddar den från olika skador. Medlen stärker rötterna och gör tråden tjockare, stimulerar tillväxten och eliminerar fluffighet.

Feeding Care från Dove

En av de mest bra och högkvalitativa nya produkterna. Denna linje innehåller schampo, mask, balsam, spray och expressbalsam. Kosmetika berikas med ultralätta oljor som snabbt tränger in djupt i håret och hjälper till att återställa sin naturliga balans. Som ett resultat får vi silkeslen, fuktig och perfekt hälsosamt hår.

Det välkända kosmetiska märket presenterar 4 effektiva balm på en gång:

 • Regenerering - grädde med kaffeextrakt
 • Återvinning - äggkräm;
 • Mat - grädde med vit choklad;
 • Fuktighetsgivande och jämnhet - mjölkkräm.

Var och en av dessa produkter har en mycket god och unik smak. Med jämna mellanrum kommer de snabbt att ta håret i ordning.

Thalasso Therapie Marine

"Thalasso Therapie Marine" är ett populärt fuktgivande komplex som består av krämschampo, balsam, tvåfasig spray, "smart" mask och olja. Alla av dem ger torrt och skadat hår med fullstödande vård. Tack vare den regenererande formeln "Shine Activators", gör medlen på den här linjen håret glänsande och silkeslen, fyll det med våld, skydda det mot miljöpåverkan.

De viktigaste aktiva ingredienserna i denna kosmetika är:

 • vitaminer;
 • Aminosyror;
 • Sea cocktail;
 • Proteiner.

Denna unika komposition ger näring till håret med mikro- och makroelement, återställer vattenbalansen, fuktar och närmar sig, ger den naturliga skönheten tillbaka till strängarna.

Expert-Återställ från Hair-X

Denna professionella linje hör till en ny generation av kosmetika för torra och skadade trådar. Serien består av schampo, serum och balsam. Grunden för dessa medel är en naturlig formel som ger hårnäring, skydd och hydratisering.

recensioner

För att återigen kontrollera effektiviteten av dessa medel, läs recensionerna hos våra vanliga abonnenter.

Jag vill dela med mig av min erfarenhet av bekanta med att återställa hårkosmetik. Jag försökte mycket saker, men mest av allt tyckte jag om linjen "Skador reparera Rehydrerande. " Dessa produkter är utformade för att ta hand om skadade och ömtåliga strängar, klara av uppgiften precis samma perfekt! Med hjälp av dem under de senaste två månaderna började jag märka att mitt hår hade blivit mjukare, mjukare och silkeslen. Jag kommer att fortsätta på!

Efter misslyckade experiment med en frisyr kunde jag bara få en hårklippning skallig. Än jag använde inte ens jag köpte farmaceutiska preparat men effekten lämnade mycket att önska. Jag kom av misstag över L-Oreal-märket Pro-Keratin Refil Cosmetics - det blev den bästa produkten jag någonsin har haft att göra med. Håret flyter bara, blir starkt, starkt, fuktigt, lätt att kamma och passa. Resultaten framkom efter de första ansökningarna. I allmänhet är jag väldigt nöjd! Jag planerar att fortsätta!

Svetlana, 38 år gammal:

Jag gick alltid med en perm, men nyligen började jag märka att mitt hår blir mer och mer som en släp. Hon började leta efter ett bra men inte för dyrt verktyg för att få håret tillbaka till sitt ursprungliga utseende. Hon stannade vid schampo och mask "Le Petit Marseillais". Jag hörde mycket bra recensioner om dem, och nu är jag övertygad om mig själv om deras värdighet. Håret efter användning av denna kosmetika blev slät, upphört att bryta, vara förvirrad och falla ut. De är lätta att kamma, ser elastiska och silkeslen ut. Jag råder alla!

Tatiana, 23 år gammal:

Jag är en stor fan av ploek och strykjärn, och de, som vi vet, är mycket skadliga för håret. Men när jag insåg det, var det redan för sent. Jag har långt hår, jag ville inte trimma dem. Inuti rådde vi oss att köpa en Estelle restaurationsserie för att återställa den skadade strukturen. Jag använder ungefär en månad. Effekten är helt enkelt fantastisk! Jag har aldrig haft så smidiga och vackra lockar. Jag tänker nu på några hårklipp och det kan inte vara någon fråga.

Under den senaste månaden ommålade jag mitt hår flera gånger. Vad som var kvar av den en gång lyxiga mannen, chockade mig. Hon rusade till den välbekanta mästaren, som rekommenderade professionell restaurativ kosmetika från varumärket "Kerastase". Hon blev en verklig frälsning för mig! Tack vare rätt komposition och närvaron av keratin började mina utbrända strängar komma fram inför våra ögon. Varje gång håret blir bättre och bättre. Var försiktig!

Se även: Professionell restaurativ hår kosmetika (video)Nästa Artikel
Hur man gör håret rakt - alla sätt