Mitt hår. Roux


För att komma igång är att förstå villkoren. Håret själv producerar inte fett. Därför är fett en karaktäristisk inte av krusningar utan i hårbotten. Hårdrötterna upplever oftast ökad aktivitet i talgkörtlarna, men som ett resultat av felaktig vård och regelbunden borstning sprider fettet ofta, om inte i full längd, till åtminstone hälften.

Mycket fet hårbehandling är nödvändig. För det första är det omöjligt (och dessutom skadligt) att tvätta dem några timmar, och utan att tvätta frisyren ser det hela tiden ut osjort. Även om det i verkligheten inte är fråga om frisyr: det är mycket svårt att stila och fixa håret, eftersom huden är hemlig som omsluter dem, förhindrar att lacker och skum gör sitt arbete.

För det andra löser inte problemet med speciella schampon. Det är nödvändigt att sluta använda dem - och talgkörtlarna börjar fungera med hämnd.

För det tredje, ju högre fettinnehållet desto sämre blir hårbotten, desto långsammare blir cellerna förnyade och det är oftare inflammation som uppstår. Hårfolliklar får mindre näringsämnen, vilket resulterar i att strängar börjar bli värre och falla ut.

Så det ökade fettinnehållet är inte bara en kosmetisk defekt, men ett allvarligt hot mot hårets hälsa. Men att klara av det lättare och snabbare än med deras bräcklighet eller tvärsnitt av tipsen.

Korrekt vård är det första steget till segern.

Nedan finns rekommendationer, vars överensstämmelse hjälper till att förbättra hårets tillstånd och konsolidera effekten av behandlingen:

 • Begränsa förbrukningen av skräpmat (mjöl, salt, fet, stekt, söt).
 • Undvik alkohol och röka, flytta mer och vara oftare ute.
 • Välj rätt schampo: det ska inte innehålla lipidkomplex, silikon, oljor och proteiner. Lämpliga flytande, transparenta schampon, även om bland de tjocka är ganska bra. Det är önskvärt att schampot innehåller lera (det adsorberar fettbrunn) och / eller zink. Om du vill vara säker på rätt val, köp medicinsk schampo på ett apotek eller försök att förbereda dem själv.
 • Använd inte balsamsköljning. Om håret efter tvättning är tufft och mattat, plocka upp en lättare produkt till dem - till exempel, spray-conditioner, men applicera det, behandla inte hårrötterna.
 • Tvätta inte ditt huvud för ofta. Fortfarande skyddar fett hår från yttre påverkan och uttorkning. Och när du tvättar det då och då börjar talgkörtlarna arbeta särskilt intensivt. Om du bryr dig om ditt hår ordentligt, behöver du inte tvätta det dagligen. Förresten, det är bättre att göra detta på morgonen, eftersom huden producerar fett huvudsakligen på natten. Det är mycket viktigt att vattnet inte är varmt: irritera inte körtlarna igen.
 • Byt massageborste med en kam och skynda inte att kamma ditt hår omedelbart, så snart det verkar som om de är lite röriga. Massera hårbotten och i allmänhet inte vidröra den igen är inte heller värt det: det främjar spridningen av fett längs hela längden av håret.
 • Undvik medel och anordningar som irriterar huden: skum och stylinggeler, gummiband, stift, samt tätt flätade flätor och strama "svansar".
 • Ta inte bort med masker: vissa av deras komponenter (till exempel ett ägg) tenderar att ackumuleras över tiden på hårets yta.
 • Gå inte på vintern utan huvudbonad (temperaturskillnad påverkar hårbotten och intensiteten i körtlarna). Förresten måste kåpan tvättas från tid till annan, och den ska inte vara för tight.
 • Sluta använda håret, curling och strykning. En lokal temperaturökning leder till att talgkörtlarna släpper ut mer fett.
 • Använd naturliga färgämnen (de är något torra och läka huden), men får inte transporteras med kemiska.
 • Slutligen, vara mindre nervös, eftersom stress är en av orsakerna till problemet.

Bevisade läkemedel

Självklart beror valet av medicin på orsaken och arten av sjukdomen. För seboré, mjäll (som vanligtvis följer med fett) och svampinfektioner används Sulsen pasta. Det appliceras för att rengöra hårrötterna i 15 minuter och tvättas sedan av med varmt vatten. Totalt är det nödvändigt att utföra cirka 10 procedurer, 2 per vecka.

Goda resultat erhålls genom att använda produkter med zinkpyrition (krämer, schampon), selensulfid. Hjälper svavel-salicylsalva. Alla fungerar på ungefär samma sätt: de torkar, lugnar huden och tar bort döda partiklar av epidermis och har också en antiseptisk effekt.

Ett av de mest populära sätten att eliminera fett är tjära. På grundval av det, gör tvål, schampon, salvor.

Förutom läkemedel avsedda för extern användning kan läkaren ordinera vitaminer, retinoider (läkemedel mot hudutslag) eller piller som saktar ner sebumproduktionen.

Naturliga schampon och masker

Hemlagad kosmetika är väldigt lätt att tillverka och använda. Observera att de appliceras på smutsigt hår!

 • Senapshampoo. 2 msk. skedar av senapspulver utspädd 200 ml. varmt vatten och rör om så att inga klumpar kvarstår. Lägg sedan till ytterligare 800 ml vatten, som redan är något avkyld, och tvätta huvudet med den här lösningen, gnugga lite i hårrötterna. Det är viktigt att det inte är varmt, men varmt. Tvätta senap med kallt vatten, helst med tillsats av citronsaft (2 matskedar per 1 liter).
 • Rågschampo. Brun brödsmulan hälls med en liten mängd varmt vatten. När den blir våt och blir till en enhetlig vassle, gnids den i håret (främst i rötterna). Resterna av krummen tvättas med varmt vatten.
 • Fettfri kefir, yoghurt, vassla. Någon av dessa produkter appliceras på håret längs hela längden. Sätt sedan på en plastlock. Efter 15 minuter kan du tvätta huvudet som vanligt (med ett mildt schampo).
 • Kefir - potatismask. Två små potatis gnidade på en rivare. Massan pressas ut och saften hälls i en separat behållare, varefter 100-150 ml nonfat kefir tillsätts till den. Masken appliceras på håret längs hela längden. Eftersom det är flytande, är det bättre att sätta upp huvudet med en klämfilm. Efter 30-40 minuter tvättas kompositionen med vatten utan schampo.
 • Mask från medicinsk henna. För beredningen används färglös henna och vassla som är lite värmda i ett vattenbad. Sammansättningen i sammansättningen bör ligga nära gräddfil. Masken appliceras längs hela längden på håret, med undantag för endast de allra sista ändarna, omsluter huvudet med en matfilm och håller den i ungefär en timme och tvättar sedan av den utan schampo.
 • Lerbaserade masker. Varje kosmetisk lera kommer att göra. Vit kan blandas med icke-kolsyrade mineralvatten, grön - med olivolja, blå - med varmt vatten och 1 msk. sked äppelcidervinäger (6%). Antalet beståndsdelar ska vara så att en gruel erhålls, vilket skulle vara tillräckligt för hela hårets längd. Masken lämnas på krullarna (under polyeten) i 20-30 minuter, och sedan tvättas håret noggrant med schampo.

Masker ska användas omedelbart efter beredningen.

skölj

Det är mycket önskvärt att applicera dem efter varje shampooing eller efter applicering av masker. Sköljningar framställs enligt samma recept: 20 g torra råvaror (örter) hälls med ett glas kokande vatten och infunderas sedan i 30 till 60 minuter. Således tillverkas kamille, nässla eller malmsköljning. I de färdiga dekoktionerna kan du tillsätta lerapulver eller brödsmulan, men efter det att du har använt dem måste du skölja håret igen.

Det har länge använts ett sådant verktyg: 20 g krossad ekbark (säljs på apotek) häll 400 ml kokande vatten och koka i 15 minuter. Den kylda vätskan tvättas två gånger i veckan.

Professionell hjälp

Om självbehandling inte hjälper, måste du kontakta en specialist - tricholog. Som regel föreskriver han en komplex behandling, inklusive specifika förfaranden, bland annat det är värt att nämna ozonterapi, mesoterapi och plasmaterapi. Alla dessa tekniker föreslår injektioner som undertrycker aktiviteten hos talgkörtlarna. Det finns andra alternativ för fysioterapi: darsonvalisering, laserduschar och kryoterapi.

Alla dessa metoder kommer tyvärr inte att hjälpa till att ändra hårtypen och bli av med hög fetthalt för alltid. Behandlingskurser måste upprepas från tid till annan. Ibland ger rätt vård och regelbunden användning av hem- och apoteksprodukter ett bättre resultat än salongförfaranden.

Behandling av oljebärare

Behandling av oljebärare

Folkmedel för oljigt hår hemma. Oljigt hår efter tvätt är snabbt saltat och ser ut som talgkörtlar, som fastnar ihop från extrema utsöndring av fett. Huden på ansikte och kropp hos sådana människor blir snabbt oljig. Olika hudområden kan ha olika talgkörtelaktivitet. Med sådant hår är ansiktets hud normal eller till och med torr.

Fetma livsmedel, stora mängder socker, kroppsliga metaboliska störningar, inre sjukdomar, nervsystemet sjukdomar leder till en förändring av körtorns och hårets fettighet. Var uppmärksam på mat, du måste konsumera mindre fettprodukter av animaliskt ursprung, justera den grundläggande metabolismen, använd vitaminerna B, E.

Du bör uppmärksamma de mjuka, icke-aggressiva metoderna för att tvätta fettigt hår. De kommer inte att irritera talgkörtlarna och provocera deras överdriven aktivitet. Särskilda schampon för fet hår ska bytas med lätta schampon för frekvent användning. Den förstnämnda kommer att reglera talg, den senare kommer att förbättra hårbotten och skölja försiktigt håret, vilket ger dem möjlighet att ta en paus från starka botemedel.

Kom ihåg att du måste tvätta håret när håret blir smutsigt och inte göra det strikt en, två eller tre gånger i veckan, oavsett frisyrens tillstånd.

Det är värt att uppmärksamma hårvårdsprodukter som innehåller citrusfrukter - deras extrakt hjälper till att normalisera fettmetabolism och avlägsna kåt celler.

Det är mycket användbart att skölja håret med en infusion av astringent örter: kalendula, kamomill, ekbark, plantain, etc. Infusionen av ekbark, Potentilla rot (Kalgan), lökskalar har en toning effekt - guld-koppar. Hår kan också sköljas med en lösning av äppelcidervinäger: 1 msk per 1 liter vatten.

För att minska hårfettligheten, gör tinkturer för att gnida i hårbotten. Dessa förfaranden kommer att ha en positiv effekt på tillståndet med regelbunden användning (till exempel 2 gånger i veckan i 1 månad).

Folkmedel för fet hår

Blanda 2 matskedar näsduk, 2 matskedar kalendula blommor, 1 matsked ekbark, 1 tsk vodka, 5 droppar cedertolja, 5 droppar cypressolja. Fyll blandningen med 1,5 liter kokande vatten. Låt det brygga i 30 minuter, spänna och skölj håret med riklig infusion flera gånger. Normalt vatten efter infusionen är inte nödvändigt.

Ta 3 matskedar av gröna tallar, gran eller gran och fyll dem med 1 liter kokande vatten. Koka i 20 minuter, stam. Avkoket kan användas för att gnugga i hårbotten i ren form eller i hälften med alkohol. Du kan också använda granolja, späd den (1: 2) med alkohol.

Hemma masker för fet hår, inte sämre än köp av butik, våra mormor och mormor använde dem och hade friskt, tjockt och vackert hår.

För fet hår kan du använda de färdiga kosmetiska produkterna, men beredda masker för fet hår hemma har flera fördelar. I sådana masker kan du bara välja de komponenter som påverkar håret och inte orsaka allergier eller obehag under appliceringsprocessen, eftersom inte alla ingredienser är användbara, allt är väldigt individuellt.

Basen av masker för fet hår innefattar ofta alkohol och ett råägg. Varför dessa komponenter? Gommen innehåller ämnen som normaliserar fettsekretionen vid talgkörtlarna och alkohol torkar fet hårbotten. Det är därför som regelbunden användning av sådana masker bidrar till att förhindra överdriven fet hår. För att förbereda en sådan mask behöver du en äggula och en tesked alkohol och vatten. Blanda alla ingredienserna noggrant och gnugga masken i hårbotten innan du applicerar masken - du måste tvätta håret. Masken lämnas på håret i 10-15 minuter, så håret sköljs med varmt vatten.

Hemmagjorda masker för fet hår med protein torkar också hårbotten. För att förbereda en sådan mask behöver du 2 äggvitorer så att de lätt kan tas bort efteråt - innan du applicerar proteinerna måste du slå de vita i ett skum. Det färdiga skummet gnids i hårrötterna och lämnar på håret tills det torkar, sköljs sedan med varmt vatten med en schampo.

Jäst perfekt återställer hårglans och tar bort överflödigt fett, det är inte alls svårt att förbereda sådana masker för oljigt hår hemma, som någon hemmafru har jäst. För att förbereda en sådan mask behöver du en matsked jäst, en tesked kokt vatten och en äggvita. Rör om jästen med varmt vatten, du kommer att göra en uppslamning, lägg sedan till den piskade ekorren i slammet. Gnugga blandningen i rötterna och fördela en liten mängd av masken jämnt över hela hårets yta. Håll masken på håret tills det torkar. Då ska du tvätta håret med schampo.

Masken med bröd stimulerar hårväxten och reglerar talgkörtlarna. För en sådan mask behöver du 100 gram brödbrokroner och en halv kopp kokande vatten. Crackers bör hälla kokande vatten och låt dem svälla i ca 1 timme. I slutet av denna tid, gnugga de mjukade croutonerna så att du har en vassle. Gnid en del av masken i hårrötterna och fördela resten över allt hår och lämna masken i 30 minuter, var noga med att värma huvudet. Efter en halvtimma, tvätta huvudet med varmt vatten utan att använda schampo.

Blanda 3 msk. l. nässla löv, calendula blommor, 1 msk. l. ekbark, häll 1,5 liter kokande vatten, lämna i 40 minuter och spänna genom gasbindning. Efter shampooing, skölj håret liberalt med infusion flera gånger. Applicera 1 gång per vecka.

Nässla är en naturlig antiseptisk, innehåller vitaminer C och B2, kalendula och ekbark innehåller ett antal vitaminer och reglerar talgkörtlarna. Tack vare det sköljande håret ser det ut som det är hälsosamt, lätt att packa och skina.

För beredning av infusionen kan användas som torrt gräs och färskt. Krävs: 6 msk. l. gräs hästsvans, 2 liter vatten.

Rå vatten, koka upp, minska värmen och fortsätt att hålla på låg värme i 15 minuter. Efter infusionen har svalnat, spänn den genom cheesecloth. Skölj hårinfusionen efter varje tvätt. Hästslaggräs används i folkmedicin som en mjukgörande. Infusion av det reglerar talgkörtlarna, håret blir mjukt, lättsamt och tvättas mindre ofta.

Mask med eteriska oljor från fet hår

Blanda 4 msk. l. aloe juice, 10 droppar tea tree olja, rosmarin och cedarolja. Sätt blandningen på en mörk sval plats i 5-7 dagar, skaka blandningen dagligen. Med en bomullsplatta, gnugga i hårrötter efter varje tvätt i 40 minuter. Du kan wrap huvudet med en handduk (värme bidrar till bättre penetration av näringsämnen i hårstrukturen). Applicera denna mask i 1 månad efter en paus, och sedan kan du upprepa behandlingen. Eteriska oljor innehåller hela komplexet av användbara ämnen, därför spelar deras användning en viktig roll i kosmetologin. Oljor tillsätts under industriproduktionen, men de kan också förberedas hemma.

Kräver: 1 kväve, 250 ml vatten. Klipp frön, fyll kärnan med vatten och värme över låg värme. Kyl buljongen för att gnugga i hårrötterna ungefär 1 gång per vecka. Du kan inte spola. Quince hjälper till att bli av med mycket fet hår och läker seborré.

Obligatorisk: 2 msk. l. nässla, calamus och kamille, 2 liter vatten. Värm vattnet, tillsätt örter och koka på låg värme i 10-15 minuter, spänning. Skölj håret med avkok efter varje tvätt, använd inom 1 månad. Nettle kan användas som en del av växtbaserade eller separat. Efter infusion av nässle blir håret mjuk och silkeslen.

Krävs: 4 msk. l. krossad kamille och mallow blommor, 250 ml vatten. Förbered ett avkok från råvaror och vatten, insistera i 40 minuter och spänn genom ostklaven. Skölj håret efter varje tvätt. Apotekskamomill har en ljuseffekt, så det används till att skölja håret i ljus nyanser - från lätt kastanj till ljusbrun. Mallow tar bort alltför mycket fett och ger håret ett friskt utseende.

Reglerar fettkammaren, lindrar mjällens eteriska schampo, tillsätt 2 droppar teträdolja till ditt dagliga schampo strax före användning. Applicera detta schampo i håret, lämna i 5 minuter, skölj sedan med vatten som vanligt.

En annan liten hemlighet, om ditt hår är oljigt och du använder butiks hårmaskor, borde du applicera det och undvika hårets tips.

Folkmedel för fet hår

Orsaken till fet hår är nedsatt funktion av talgkörtlarna, liksom förändringar i deras kemiska sammansättning. Fel i kroppen kan uppstå som ett resultat av sjukdomar i nervsystemet, hormonella störningar, undernäring och vissa mediciner. Först och främst måste du tvätta huvudet med mjukt vatten, bästa smält vatten, vars temperatur ska vara medium. Du kan mildra vattnet med citronsaft - 1,5 liter vatten 1 citron.

I folkmedicin finns det många recept för att behandla fet hår. Dessa är olika masker och sköljningar.

- Ta 1 rå äggula, 1 tesked alkohol, 1 tesked vatten, applicera blandningen i 10 minuter och skölj noggrant.

- Blanda en halv kopp kefir med 5-6 krossade vitlöksklyftor, applicera på hår och hårbotten, tvätta av efter 30 minuter med oljigt hårschampo. Mask att göra regelbundet 1 gång per vecka.

- Blanda 1 tesked aloejuice och ricinolja med 1 matsked honung, applicera i 15 minuter och skölj noggrant.

- St John's wort, coltsfoot, plantain, nettles mix, häll 2 liter kokande vatten, insistera 30 minuter.

- Infusion av kamomillblommor i förhållandet 1:10 tvättar håret 2 gånger i veckan.

- 1 matsked krossade stammar och blommor av skumdryck insisterar 0,5 liter kokande vatten. Tvätta håret varannan dag utan tvål.

Användbar vilja tinktur av aloe. Blanda krossade aloeblad med alkohol i ett förhållande av 1: 5, lagra tinkturen i kylskåpet.

Oljigt hår är bäst tvättat med naturliga växtbaserade läkemedel istället för regelbunden schampo. Häll 1 liter vatten på skalet av 2 äpplen och 150 g näs, tillsätt 0,5 liter ättika och koka i 30 minuter, spänning. Använd 3 matskedar per bassäng med vatten.

Och det viktigaste i behandlingen av oljebärande folkmedicinska lösningar - regelbunden användning, eftersom ett enda förfarande inte ger det önskade resultatet.

Recept av folkmedicin för oljigt hår

Oljigt hår ger mycket besvär för sina ägare, vilket ger utseende på ett orörligt utseende. Remedier för fet hår är utformade för att eliminera detta problem och förhindra utseendet av fet skina. Behandling av fet hår med folkmedicin är ett av de säkraste, eftersom sådana recept endast innehåller naturliga ingredienser som inte skadar hårstrukturen.

För att förbereda denna folkmedicin för fet hår, behöver du: 60 g ekbark, 30 g kamille, 3 ml essentiell olja i mandarin, 900 ml vatten.

Förberedelse: Häll barken och kamille med vatten, koka över medium värme i 20 minuter. Kyl lite, dra av den resulterande buljongen, blanda med eterisk olja av mandarin.

Application. Skölj det tvättade håret med avkok av ekbark. Applicera avkok flera gånger i månaden.

Broth eik bark med calendula.

Erforderlig: 60 g ekbark, 30 g kalendula, 3 ml lime-eterisk olja, 900 ml vatten.

Förberedelse: Häll barken och kalendula med vatten, koka över medelvärme i 20 minuter. Kyl lite, dra av den resulterande buljongen, blanda med eterisk olja.

Application. Skölj krullarna med detta botemedel mot fet hår 3-4 gånger i månaden.

Erforderligt: ​​30 g solrosfrön, 3 ml essentiell olja av mandarin, 900 ml vatten.

Förberedelse: Häll petals med vatten, koka i 10 minuter, kyla, spänna, blanda med eterisk olja.

Application. Skölj rent, vått hår med kokt buljong.

Avkok av solrosor med kalendula.

Denna lösning för fet hår består av: 30 g solrosblomningar, 20 g kalendula blommor, 3 ml mandarin eterisk olja, 900 ml vatten.

Förberedelse: Häll solrosbladen och kalendulablommorna med vatten, koka i 10 minuter, sedan svalna, spänna och blanda med mandarinolja.

Application. Skölj rent, vått hår med kokt buljong.

Mask med jäst.

Erforderlig: 20 ml jäst, 1 ägg, 2 ml olivoljekruven, 100 ml vatten, 15 ml eventuellt schampo.

Förberedelse: Späd jästen med vatten, blanda med en äggpipad mixer, tillsätt eterisk olja.

Application. Applicera masken för att rengöra fuktigt hår, skölj med varmt vatten och schampo efter 20 minuter.

För att förbereda detta anti-oljiga hårmedel behöver du: 40 g rowanbär, 20 g färska mintblad, 2 ml eterolja, 15 ml av något schampo.

Förberedelse: Blanda mintbladen med bergaska och slipa i en mixer tills det är smidigt, tillsätt väsentlig olja.

Application. Applicera masken för att rengöra fuktigt hår, skölj med varmt vatten och schampo efter 20 minuter.

Mask från plantain och maskros.

Kräver: 40 g färska blad av plantain, maskros, 2 ml essentiell olja av ylang-ylang, 15 ml av något schampo.

Förberedelse: Haka bladen i en mixer, tillsätt eterisk olja.

Application. Applicera den beredda masken för att rengöra fuktigt hår, håll i 20 minuter, skölj med varmt vatten och schampo.

Nödvändig: 100 g gröna lök, 30 ml medicinsk alkohol, 2 ml rosenkål eterisk olja, 15 ml eventuellt schampo.

Förberedelse: Häll löken i en mixer, blanda med alkohol, insistera på 20 minuter, tillsätt eterisk olja.

Application. Applicera masken för att rengöra fuktigt hår, skölj med varmt vatten och schampo efter 20 minuter.

Blåbärsmask för mörkt hår.

Kräver: 100 gram blåbär utan gropar, 20 gram svartbärbär, 2 ml essentiell olja av mandarin, 15 ml av något schampo.

Förberedelse: Hacka bären i en mixer, tillsätt eterisk olja.

Application. Applicera den beredda masken på rent fuktigt hår, efter 20 minuter skölja av det med varmt vatten och schampo.

Blåbärsmask med körsbär för mörkt hår.

Detta recept på oljigt hår består av: 100 g blåbär, fröslös, 20 g körsbärsfröfria bär, 2 ml apelsinolja, 15 ml eventuellt schampo.

Förberedelse: Hacka bären i en mixer, tillsätt eterisk olja.

Application. Applicera masken för att rengöra fuktigt hår, skölj med varmt vatten och schampo efter 20 minuter.

Kräver: 100 g rowanbär, 20 g röda vinbärsbär, 2 ml rosolja, 15 ml eventuellt schampo.

Förberedelse: Hacka bären i en mixer, tillsätt eterisk olja.

Application. Applicera masken för att rengöra fuktigt hår, skölj med varmt vatten och schampo efter 20 minuter.

Infusion av citronbalsam.

För att förbereda detta folkmedicin för oljigt hår måste du ta: 100 g färsk citronbalsam, 50 ml äppelcidervinäger, 2 ml essentiell olja av ylang-ylang, 500 ml vatten, 15 ml av något schampo.

Förberedelse: Slipa bladen av melissa i en mixer, häll kokande vatten, lämna i 30 minuter, dra in infusionen, späd med ättika, tillsätt ylang-ylang eterisk olja.

Application. Applicera den beredda infusionen för att rengöra fuktigt hår, håll i 20 minuter, skölj sedan med varmt vatten och schampo.

Kräver: 30 g havtornslöv, 300 ml vodka, 2 ml essentiell olja av ylang-ylang.

Förberedelse: Hacka havtornet blad i en mixer, häll i vodka, insistera i 3 dagar, dränera sedan den resulterande tinkturen, tillsätt ylang-ylang eterisk olja.

Application. Applicera på rent fuktigt hår, skölj med varmt vatten efter 20 minuter.

Infusion av havtorn och vinbär.

Det här populära receptet på oljigt hår är gjord av: 50 g havtornslöv, 30 g vit vinbär, 400 ml vodka, 2 ml mytolja.

Förberedelse: Haka löv av havtorn och currantbär i en mixer, häll med vodka, insistera på 3 dagar, spänna sedan och tillsätt mytolja.

Application. Applicera på rent fuktigt hår, skölj med varmt vatten efter 20 minuter.

Kräver: 30 g torrt nässla, kalendula, 15 g ekbark, 2 ml kamille eterisk olja, 900 ml vatten.

Förberedelse: Blanda grönsaksråvaror, häll kokande vatten, insistera på 30 minuter, påfrestning, tillsätt eterisk olja.

Application. Skölj rent vått hår med infusion.

Innehåll av pumpa fröolja för hårhår Pumpasmassa Blanda för hårhår Pumpa Juice Recept för Hårvård Masker från.

Innehåll Hårmasker med vinäger, vatten och olika tillsatser Hårmasker med bordsädika och äppelcider Vinäger Sköljning Recept.

Shampoo för olika hårtyper Hur man gör shampoo hemma Recept för hemlagad schampo och masker för normalt hår.

ContentRescription lotion för omhändertagande av färgat hår. Ett populärt recept: en salva för att stärka håret. En folkmedicin: en helande olja-ört.

Vad är medicinerna för håravfall? Enkla recept för lotioner för håravfall Mask som folk.

Vad är recepten för hemlagade masker för torrt hår? Masker för normalt hår Effektiva recept för hemlagade masker för fet hår Skönhet.

Här kan du skriva en kommentar på posten:

Hur bli av med fet hår? Oljig hårbehandling

Trots olika olika moderna vårdprodukter är problemet med fet hår fortfarande mycket relevant. Många människor, som försöker ge ett välskämt utseende till håret, tillgriper daglig tvätt av håret, vilket gör situationen ännu värre. Deras hår blir snabbt oljigt. Vad ska man göra i den här situationen?

Orsaker till fet hår

Det finns olika orsaker till ökat hårfett. Ta reda på vad som ledde till det, du kan välja rätt metoder för behandling.

De vanligaste orsakerna är:

 1. Seborrheisk dermatit leder till ökat fet hår. I denna sjukdom är sebaceous körtlar, som aktivt producerar talg, störda. Det klämmer fast på porerna och berövar hårets rötter av syre och fukt, vilket leder till försämring av deras tillstånd och utseende. I detta fall blir håret snabbt fet och faller ut. Detta tillstånd åtföljs av utseende av mjäll, vilket representerar de kornade hudpartiklarna.
 2. Fel diet, som domineras av sött, mjöl, rökt, fet mat. Oljigt hår observeras ofta hos älskare av alkohol och kaffe. En sådan diet orsakar en obalans av metabolism.
 3. I vissa fall leder banal dysbakterios, som är en mikrobiell obalans i kroppen, både inuti och utanför, oljig hår.
 4. Hormonala störningar som härrör från olika sjukdomar i de inre organen kan också påverka hårlinjens allmänna tillstånd.
 5. Genetisk predisposition är den allvarligaste orsaken till ökat fet hår, vilket är extremt svårt att klara av. Samtidigt försämras tillståndet hos en persons hår, inte bara med en obalanserad diet, men också på grund av temperaturskillnader.

Grundläggande regler för hårvård

Många ägare av fettigt hår försöker lösa detta problem genom att dagligen tvätta dem, inte ens misstänker att detta bara förvärrar deras tillstånd. Rengöringsmedel tvätta bort sebumskiktet, vilket ytterligare aktiverar sin produktion av talgkörtlarna. Således visar den onda cirkeln: oftare tvättar - mer fett.

För fet hårvård behöver du hitta rätt schampo. I dess sammansättning kan vara extrakt av medicinalväxter, alger, vitaminer A, E, C. Av särskilt populär vinstmedel med zink, som försiktigt torkar hårbotten, vilket eliminerar överflödigt fett.

Vi rekommenderar dig att läsa vår översyn av de 10 bästa schamponerna för fet hår.

Tvätta fet hår bör inte vara mer än 2-3 gånger i veckan. Dessutom bör denna procedur utföras på morgonen, eftersom den största aktiviteten hos talgkörtlarna observeras på natten. Vatten för tvätt bör inte vara för varmt, för att inte öka produktionen av talg. Det är bättre att välja genomskinliga (gel) schampon. Som balsams bör balsam bara välja speciella produkter för att ta hand om fet hår, för det vanliga gör det bara håret tyngre. Gäller även valet av skum och hårgeler.

Kombinera hår bör kammas, eftersom penslar bidrar till fördelningen av fett under hela sin längd. Användningen av hårtork bör minimeras eftersom de bidrar till aktiveringen av talgkörtlarna. Det är också nödvändigt att minimera användningen av olika geler, mousser och lacker för styling.

Oljig hårbehandling

Korrekt omhändertagande av fet hår kan förbättra sitt tillstånd först när problemet inte har gått för långt. Vad ska man göra om hårförhållandet förvärras varje dag? I det här fallet måste du kontakta en trikolog, som bestämmer orsaken till detta tillstånd och väljer inte bara rätt behandling, utan också lämplig kost. I andra fall kan du tävla med fet hår på egen hand.

Vi gör rätt kost

För att förbättra hårbotten, bör du begränsa konsumtionen av fett, kolhydrater, söt, rökt, salt. Det är nödvändigt att konsumera en tillräcklig mängd proteinprodukter som kött, fisk, nötter, ägg, ost. Djurfett bör ersättas med grönsaker (helst olivolja). Den dagliga kosten bör innehålla färsk frukt och grönsaker, mejeriprodukter. Det är nödvändigt att dricka dagligen upp till 2,5 liter rent vatten. Kaffe och svart te kan ersättas med nyberedd juice och örtte.

Läkemedel för behandling av hår oljig

Förutom rätt näring är näringsämnen och vitamin-mineralkomplex som innehåller vitaminerna A, E, B och zink nödvändiga för att förbättra hårets tillstånd. Goda resultat erhålls genom att ta läkemedel av retinoidgruppen.

De mest effektiva drogerna som hjälper till att ta bort överflödigt fet hår inkluderar:

 • Zinkpyriton, som ingår i aerosoler, schampon och krämer, säljs under namnet "Skin-cap". Den genomsnittliga kostnaden är: aerosol 35 g - 1100 rubel, schampo 150 ml - 900 rubel, grädde 15 g - 600 rubel. Zinkpyriton ingår också i Friderm Zinc shampoo. Den genomsnittliga kostnaden i Ryssland är 600 rubel per 150 ml flaska.
 • Selsulfid, som ingår i schampon Sulsen Mite (150 ml, 140 rubel), Sulsen Forte (150 ml, 160 rubel); pastor "Sulsen mité" (40 ml, 40 rubel) och "Sulsen forte" (75 ml, 90 rubel). Mycket populärt schampo och klistra "Sulsen". En flaska schampo i 150 ml kostar cirka 260 rubel. Klistra "Sulsena" (75 ml) kostar 110 rubel.
 • Svavel-salicylsalva 2%, som normaliserar talgkörtlarna. En burk med sådana medel i 25 g kostar bara 30 rubel.

Tjära innehållande vårdprodukter

Ett av de mest effektiva sätten att sköta oljigt hår är de som innehåller björktjära. Det har en positiv effekt på hårbotten och hjälper till att normalisera arbetet med talgkörtlarna. Dessa produkter har utmärkta exfolierande och antiseptiska egenskaper. Den enda nackdelen med dessa fonder är inte för trevlig arom. En av de mest populära schamponerna som innehåller tjära är "Friderm Tar", 150 ml flaska, som kostar i genomsnitt ca 600 rubel.

Shampoo för fettigt hår

Följande är namnen på populära schampon som används för fet hårvård:

 • "Sante" (500 ml), rensar huden från överskott av talg. Den innehåller panthenol som närmar sig hårbotten. Priset är ca 120 rubel.
 • "Currant och nässla" från Green Mama, innehåller ett avkok av vinblad och nässla. Det hjälper till att minska fet hår i bara några applikationer. En 400 ml flaska kostar ca 250 rubel.
 • Natura Siberica utan sulfater och parabener. Det bryr sig helt om hår och gör det mer voluminöst. En flaska på 400 ml kostar ca 200 rubel.

Medicinska örter från fet hår

Våra förfäder har länge känt hur man blir av med fet hår. De använde sådana medel som mint, calamus, burdock (burdock), blad av björk och linden, ekbark, timjan, yarrow. Idag är de alla erkända som effektiva medel och traditionell medicin. Alla dessa växter kan minska sebumproduktionen.

Någon av ovanstående medicinska och tekniska råmaterial kan användas för att förbereda infusioner. Krossade råvaror (2 matskedar) häll kokande vatten (1 kopp) och sätt i det i ett vattenbad i 15-20 minuter. Klar infusionsfilter och torka håret och hårbotten 3 gånger i veckan. En bra effekt ges också genom tillsats av vatten för att tvätta och skölja hår. En infusion av björk eller lindbladen bereds enligt samma princip, endast 2 timmar infunderas.

Eteriska oljor för fet hår

Eteriska oljor är också effektiva vid bekämpning av fet hår. De mest effektiva av dem:

Oljorna läggs till schampo, hårmaskor och tvättvatten. Endast 3-4 droppar essentiell olja kan avsevärt förbättra hårets tillstånd i några förfaranden.

Oljiga hårmaskor

Många ägare av fettigt hår vet inte hur man ska hantera det. Men för detta kan du även använda lite mat. Från dem visar sig sådana effektiva masker ut:

 • Kefir mask applicerades på håret 2-3 gånger i veckan. Det kan normalisera hårbotten och förbättra hårets utseende. Efter applicering kefir huvudet inslagna i 15 minuter. Därefter tvättas masken av med varmt vatten.
 • Honungsmask appliceras innan du går och lägger dig. Den är kvar på håret tills morgonen. För dess beredning blanda 2 msk. skedar av honung och 2 äggulor. Blandningen appliceras på hårrötterna. Wrap huvudet med en handduk, och på morgonen tvättas håret ordentligt med varmt vatten och schampo.

De bästa balsamerna för fettigt hår

Det är inte nödvändigt att köpa speciella balsam för att förbättra tillståndet för fet hår och ge dem en hälsosam glans. För detta ändamål kan du använda följande ämnen:

 • äppelcidervinäger (1 msk sked), utspätt i 1 liter varmt vatten;
 • citronsaft (1 matsked till 1 liter varmt vatten).
 • avkok av ekbark (för 1 l tar 1 matsked krossade råvaror). Buljongen kokas i 15-20 minuter och filtreras före användning.

Andra effektiva medel för att bli av med fet olja

Hur bli av med fet hår genom andra tillgängliga metoder? Alla kan kontrollera sig själva på följande sätt:

 • Mycket bra för att ta bort överskott av fett hjälper terapeutisk lera (blå, grön). Det absorberar talg och förbättrar det övergripande tillståndet av huvudets epidermis.
 • Tvätta håret med senapspulver minskar talgproduktionen och förbättrar blodtillförseln till huvudets epidermis. För beredning av tvättmedel blanda noggrant 2 msk. sked senap med 200 ml varmt vatten. Häll volymen till 1 l. Denna lösning används för att tvätta håret och skölj det med varmt vatten.
 • Krossad 5-6 blad av aloe (agave) häll 100 g vodka och insistera en vecka på en mörk plats. Denna tinktur gnids i hårbotten innan du tvätter håret.
 • Havsaltskrubba, försiktigt gnidas med massagerörelser i rötterna av vått hår före schamponering, kan förbättra deras tillstånd avsevärt.

Den som förstår varför håret snabbt blir fet, kommer att kunna justera din kost, vanor och ta hand om dem. Regelbundet med hjälp av olika metoder för att bekämpa överskott av sebumsekretion, kan du bli av med problemet för alltid.

Oljigt hår: orsaker och metoder för kamp

Artikelns innehåll:

 1. Orsaker till hög fetthalt
  • Varför håret är fet
  • På grund av täta tvättar

 2. Vad man ska göra för snabba resultat
 3. Sätt att bekämpa
  • schampo
  • Henna Masks
  • Lera masker
  • Maskrecept
  • peeling
  • sköljning

 4. Vårdfunktioner

Många kvinnor står inför problemet med hårt hår. Någon anser att denna defekt är en sjukdom, någon en kosmetisk defekt. I alla fall är det viktigt att förstå att fet hår är ett resultat av felaktigt (överdriven) arbete i talgkörtlarna. Under normala förhållanden fuktar den producerade fettet hårbotten och skyddar hårfollikeln. I andra fall har det en destruktiv effekt: förutom estetiska problem kan det prova försvagning och förlust av hår.

Orsaker till fet hårbotten

Innan du börjar eliminera effekterna av ökad fet hud i hårbotten, är det nödvändigt att identifiera huvudorsakerna. För att utan att skapa en provocerande faktor kan någon åtgärd vara ineffektiv.

Varför hår blir fet

Om du i naturen är ägare till normalt hår och plötsligt står inför detta problem, var uppmärksam på följande faktorer som kan vara närvarande i ditt liv:

  Frekvent stress. Ibland kan överdriven fysisk eller mental stress, som kroppen är svår att hantera, påverka den ökande aktiviteten hos talgkörtlarna.

Irrationell mat. Vanliga tilltugg på snabbmatsrestauranger, kolsyrade drycker, alltför fet och kryddig mat kan ha en skadlig effekt på håret. Sådana produkter bör uteslutas från kosten.

om läkemedel. Användningen av vissa läkemedel, som antibiotika, antidepressiva medel, hormonella preventivmedel, kan påverka vissa funktioner hos kroppen. I det här fallet rekommenderas att behandlingen pausas (efter samråd med din läkare) för att bekräfta eller eliminera misstankar.

Ärftlighet. En stor roll spelas av genetiken. Du måste bara acceptera problemet och minimera det på olika sätt.

Ändra hormonella nivåer. Det kan också påverka utseendet på strängar av "istappar". Det här är inte bara vissa dagar i kvinnocykeln utan även puberteten, graviditeten, amningen, klimakteriet. I det här fallet skulle det bästa alternativet vara att kontakta en terapeut eller endokrinolog.

Fel vård. Det är mycket viktigt att välja shampoo, balsams, masker för exakt din hud och hårtyp. Bestäm valet av kosmetika kommer att hjälpa som läkare-trichologist och en bra konsult i en specialiserad butik.

Hårtillbehör och hattar. Omfattande bär av hattar, halsdukar, kepsar tillåter inte att huden andas i bokstavlig mening. I det här fallet är det bättre att välja naturliga tyger och material, liksom att ta bort hatten så långt som möjligt.

 • En mängd olika sjukdomar. Om orsaken till feta hårrötter är svår att fastställa är det värt att undersökas för latenta kroniska sjukdomar. Provande faktorer kan vara problem med det endokrina systemet eller matsmältningssystemet. Efter att ha botat från sjukdomen kommer problemet med hår att lösas av sig själv.

 • Efter analys av ovanstående faktorer kan du självständigt bestämma orsaken till fet hår och börja förändra det vanliga sättet att leva.

  Håret blev oljigt på grund av täta tvättar

  Det händer att vi själva provocerar problem med vårt utseende, och fettigt hår är inget undantag. Om du till exempel dramatiskt ändrar hårvårdssättet, kan de "reagera" negativt. Antag att du tvättar ditt huvud varje 4-5 dagar på vintern och våren, och varje dag på sommaren. Efter sådana förändringar, under hösten måste vi agera i samma "rytm".

  Faktum är att håret och hårbotten redan har anpassat sig till de dagliga procedurerna, och talg började utvecklas mer intensivt. För att bli av med fet hår måste du smidigt gå in i den vanliga rytmen (4 dagar). Tvätta först håret varannan dag, försök sedan det två, och senare om tre dagar. Gradvis kommer skalpen att gå in i sitt vanliga "schema".

  Oljigt hår, vad man ska göra för snabba resultat

  Det händer ofta att håret inte ser det bästa sättet, men resultatet behövs så snart som möjligt, det är det inte dags att tvätta och torka håret. För att se färskt och snyggt, kan du använda följande tricks:

   Få torr schampo. Det absorberar överflödigt fett och smuts. Det tar ungefär 10 minuter att använda, och ditt hår kommer att se mycket bättre ut. Som ett alternativ till det underbara schamponet kan du använda mjöl (för blondiner) och torr senap (för brunhåriga kvinnor). Men folkmekanismer är bättre att förhandschecka i en lugn hemmiljö, så att det plötsligt inte finns några incidenter, som allergier eller irritation.

  Du kan bara tvätta och snabbt torka de övre strängarna, men kom ihåg att det här alternativet endast är lämpligt för det uppsamlade håret, och "livslängden" minskar flera gånger, eftersom rena krullar gradvis mättas med fett.

  Uppmärksamhet bör ges till sprayer som hjälper håret att hålla sitt färska utseende längre. De sprutas redan på torkat hår. Många av dem har också effekten av svag fixering.

  Om du är en lycklig ägare till ett bang, kan du bara tvätta henne (det blir mycket snabbare än att tvätta hela huvudet) och samla de återstående strängarna.

  Om situationen är hopplös och det inte finns någon schampo eller spray på sidan, försök att maskera hårets utseende. Tie en halsduk eller ett band, bära en hylsa eller skyddsglasögon över huvudet om vädret matchar.

 • Ett bra alternativ att "maskera" fet hår kommer att vara en hårklippning från flätor eller någon annan med uppsamlat hår. För att göra det bättre att curl, försök lite kamma dem vid rötterna. Så du ger dem volymen, och de blir lite mer lydiga.

 • Sätt att bekämpa hår oljigt

  Det är viktigt att välja rätt grooming procedurer, bland vilka kommer att vara terapeutiska närande masker, sköljning, djupt rengörande hår, borttagande irritation från fet hårbotten. Om du är fast besluten att bestämt bli av med fet hår och sedan behålla dem i ett friskt tillstånd, kommer följande tips att vara användbara för dig.

  Vad schampo att välja för fet hår

  Shampoo är bäst att köpa på apoteket, som presenterar medicinsk kosmetika. Det är medicinskt, eftersom fet hår "lider" från sitt tillstånd. De är mer mottagliga för temperaturförändringar och atmosfärens skadliga effekter.

  Shampoo för denna typ av hår väldigt mycket. Det viktigaste är att själv välja den som är mest effektiv. Vissa märken, till exempel, DAVINES, erbjuder Natural Tech Rebalancing System healing shampoo. Det rengör djupt hårbotten, normaliserar talgkörtlarna, ökar volymen, återställer strukturen hos skadat hår.

  Men den här serien är från klassen "elitkosmetik", och inte alla har råd med det. Därför finns det budgetalternativ, som Schauma 7 örter. I kompositionen finns speciella ämnen som förhindrar hudirritation och försiktigt rengör håret. Efter tvättning behåller de sin färskhet och naturlig glans längre.

  Utländska kosmetiska företag erbjuder sina bästa metoder för att bekämpa fet hår. Det nederländska företaget KEUNE har en linje med schampon P13, det italienska företaget Selective Professional erbjuder sin lösning på problemet med fet hår: Equilibre Pro-Tek shampoo. Företaget Londa har i sin arsenal ett botemedel med flytande keratin för att göra håret mjukt och volymmässigt.

  Användningen av masker för oljigt hår med henna

  Bland hårvårdsprodukter hör primärhet till henna. Detta naturliga ämne absorberar överflödigt fett och höljer varje hår och skyddar det från olika skador. Om du inte tänkte dela med din hårskugga, välj färglös henna. Det har samma helande egenskaper, men färgar inte håret. I vissa fall kan färglösa henna dock färga håret i en gulaktig eller grön nyans.

  Henna säljs i apotek eller butik i små väskor. Vanligtvis beskrivs bruksanvisningen på förpackningen, om inte, följ dessa tips:

   Häll i en djup behållare 1-3 matskedar pulver (beroende på hårets längd).

  Tillsätt några teskedar kokt vatten för att bilda en likformig slam.

  Pensel applicera blandningen på allt hår, speciellt uppmärksamma rötterna.

  Vi rullar upp håret först med polyeten och sedan med en handduk.

  Till en början kommer 25 minuters väntan att vara tillräckligt, senare kan du öka tiden till en timme.

 • Skölj håret med vatten vid slutet av exponeringsperioden.

 • Använd lera masker för fettigt hår

  Lera har en torkningseffekt. Den appliceras på vått hår och väntar ungefär en timme, tvättas sedan av med vatten. Det är bättre att använda grön lera. 1-2 matskedar spädda med 3 teskedar vatten tills en homogen massa. Applicera blandningen på hårrötterna. En timme senare, tvätta av med schampo.

  Det är viktigt att komma ihåg att vanligt kranvatten innehåller mycket sulfater, fluorider och andra tungmetaller. Alla påverkar intensivt huden och kan stimulera fettproduktionen. Så försök att tvätta håret med minst kokt vatten.

  För att förbättra tillståndet av fet hår efter en lermask, kan du använda havssalt (förutsatt att det är naturligt och rengjort). Tillsätt en tsk salt i en stor behållare med vatten och skölj håret.

  Tja hjälp till att klara det överflödiga fettet några oljor. Till exempel druvfrö, jojoba, mandel, tea tree, mint, citron. Försök att välja balm med dessa ingredienser.

  Receptar hemlagade masker för fet hår

  Det är möjligt att förbättra ett tillstånd av hår, tillgripa de kontrollerade hus recepten. Sammansättningen av hemlagade masker innehåller ingredienser som kostar lite och är nästan alltid till hands:

   Mask med gurka. För att förbereda mask-lotionen, ta i lika proportioner juice (det är möjligt tillsammans med krossad massa) av gurka och 40% alkohol (kan ersättas med vodka). Den resulterande blandningen utbreder hårroten tre gånger var 10: e minut. Därefter tvättades alla bort. Kursen ska genomföras minst en månad.

  Mask med peppar och kefir. Krossa en bulgarsk peppar för att göra en gruel, och blanda med 2-3 matskedar kefir. Denna blandning bör appliceras på hårrötterna i en halvtimme.

 • Aloejuice och morötter. Innan du använder shampoo kan du gnida aloejuice eller morotjuice i rötterna. Dessa naturliga produkter har en avfettningseffekt. Efter applicering bär du en speciell hatt eller skaka huvudet med cellofan. Tvätta håret som vanligt efter en timme. Det är viktigt att komma ihåg att morötter kan färga något blont hår, så blondiner ska välja aloe.

 • Oljigt hår: skalpskalningspetsar

  Peeling är ett utmärkt sätt att rengöra fet hårbotten. Det bidrar till att exfoliera det övre lagret av epidermis, förbättra mikrocirkulationen. Huden kommer andas bättre och absorbera näringsämnen. Det är användbart att utföra skalning innan man applicerar behandlingsmasker.

  Det finns flera skalande recept för fet hår:

   Havsalt För vårt ändamål är salt av fin eller medelhaltig slipning nödvändig. Det måste gnidas in i huden i några minuter och lämnas på huvudet efter proceduren. Håret måste först lätt fuktas. Det är lämpligt att täcka håret med polyeten. Exponeringstiden är en halvtimme.

  Salt och kefir. Kefir eller yoghurt kan också tillsättas havssalt. Det rekommenderas att håret får lite fukt och gnidas in i rötterna. Låt blandningen stå på håret i 30 minuter. Efter tvätt av med schampo. Du kan använda saltskalning 2 gånger i veckan. Det viktigaste är att inte skrapa huvudets hud, gnugga inte för kraftigt.

 • Svartbröd Skalliga skorpor måste ångas med kokande vatten. Efter att ha insisterat i en timme kan de börja gnugga i hårbotten. Du kan skölja utan schampo.

 • Efter rengöring av hårbotten med skalning, förblir håret rent och friskt under lång tid.

  Hur bli av med fettigt hår med sköljning

  Helt utrota problemet med fet hår inom några dagar kommer inte att lyckas, men efter enkla riktlinjer kan du förbättra hårets utseende avsevärt. Först en liten detalj som de flesta missar: om du tvättar ditt hår varje dag, försök att göra det på morgonen, inte på kvällen, för på natten jobbar talgkörtlarna aktivt än under dagtid.

  Tänk på att det är möjligt att hantera ökat hårfett genom att skölja efter tvättning:

   Om du vill göra krullarna smidiga utan att använda balsam, skölj det tvättade håret med en lösning av citronsaft. Bara några droppar per liter vatten kommer att minska fettproduktionen i hårbotten. Dessutom kan citronsaft blandas med infusion av mynt och skölj hår med denna blandning.

  Rekommenderas för att tvätta håret med infusioner av örter. Kamille, nässla, salvie, kolsfoot, horsetail, rosmarin kommer att göra. Ett par matskedar torra växter (en efter en eller som samling) hälls med vatten och kokas i 15 minuter. Den erhållna lösningen filtreras och kyles. Skölj sedan håret.

  Infusion med en jägare. Blanda en del av det torra örtet Hypericum med fem delar vatten, koka, spänn genom en sikta och häll lite. Skölj håret flera gånger i veckan med denna lösning. För ett bestående resultat behöver du från 12 procedurer.

  Plantainen klarar sig väl med problemet med fet hår. Sex skedar krossade löv häller en liter vatten och koka i ca 25-30 minuter. Den resulterande infusionen filtreras och kyles. Du kan skölja håret med denna lösning efter tvättning.

 • Denna buljong hjälper till att bekämpa håret med överflödig oljighet: häll ett par msk maskvirke med 1 liter kokande vatten och koka i 10 minuter. Därefter lägger du till tre vikar och insisterar en halvtimme. Efter tvättning, skölj hårinfusionen.

 • Oljiga hårvårdsprodukter

  För att minimera påverkan av yttre faktorer som framkallar fet hår, bör du följa dessa tips:

   Det första att komma ihåg är rätt temperatur. Försök att inte tvätta håret med mycket varmt vatten. Det är bättre om det kommer att vara samma temperatur som kroppen (upp till 37 grader), eller ännu kallare (28-35 grader).

  Följande är en hårtork. Försök att använda den så lite som möjligt eller sätt ett mildt temperaturläge, om det här är möjligt för din modell.

  Straighteners, curling irons och hair curlers är också tillrådligt att skjuta upp en stund. Det är möjligt att de också torkar ut håret, och kroppen försöker därmed att kompensera för den saknade fukten.

  För att inte lida av feta rötter av hår, använd en vanlig kam eller en kam med sällsynta tänder i stället för borstar. De senare kanske kamma håret mycket snabbare, men fördela även överskott av talg över hela längden av håret. Och glöm inte att tvätta kammen med rinnande vatten en gång i veckan, helst med tvål och vatten. Således kommer det inte att ackumulera fetter och hudpartiklar.

  Medel för att lägga bättre att välja vattenbaserad. Det är bättre att vägra olja eller för tjocka produkter för ett tag. Tänk också på att många balsam, till exempel för att ge hårglans, jämnhet eller bättre kamning, ska appliceras längs hela längden av håret, och retarera två eller tre centimeter från rötterna. Resultatet av detta kommer inte att leda till mycket, men fet hårbotten kommer inte att utsättas för ytterligare inflytande från utsidan.

  Välj rätt schampo. Det är bäst om det kommer från en medicinsk serie, och det ska köpas på ett apotek. Sammansättningen av schampo bör inte vara lipider, protein och silikon. Alla dessa ingredienser gör bara håret tyngre.

  Det finns ett annat knep: Applicera schampo i håret något utspätt med vatten. För detta är det nödvändigt att skumma det väl och applicera det i denna form. Eftersom skummet innehåller luftpartiklar skadar det hårvågor mindre, men tvättar helt bort smuts och fett.

 • Minimera effekterna av ultraviolett strålning på hår. Var noga med att bära hattar i solen.

 • Hur man bryr sig om fet hår - se videon:  Nästa Artikel
  Vilka produkter att behandla hår som faller hemma