Om ditt hår är väldigt torrt, vad ska man göra för att få det tillbaka friskt?


Hår är hudanslutningar och har inte några viktiga funktioner i kroppen. Men deras roll i det estetiska utseendet, särskilt hos kvinnor, är oersättligt.

Oljigt eller torrt hår och fet hårbotten kan vara resultatet av dermatologiska sjukdomar, nedsatt organ- och systemfunktion, kroppens hälsa som helhet, miljöpåverkan, felaktig vård för dem etc. Vad ska vara behandling och hur man bryr sig om torrt hår?

Varför håret är torrt

Friskt och välskött hår kännetecknas av strukturens integritet, briljans, mjukhet och elasticitet, en viss grad av motstånd mot påverkan av termiska och mekaniska effekter.

Torrt och sprött hår är resultatet av brist på talgummi på dem, vilket kan bero på att det är alltför mycket avlägsnande av yttre faktorer eller nedsatt funktion hos talgkörtlarna. Samtidigt förlorar de sin glans, mjukhet, elasticitet och blir grova vid beröring, blekade, många avbrott i olika höjder eller ändarna är stratifierade ("splittrade"). Även efter tvättning är de tråkiga, och fin mjäll syns på huvudet och det finns en känsla av "åtdragning" och hudklåda.

Oftast finns det en kombinerad typ, i vilken hårbotten är fet, hårrötterna är överdrivet täckta med fet fett och resten av dem är torra med "splittrade ändar". Hård, avbruten i olika höjder, tråkig och täckt med torr fin mjäll, de är trassliga med varandra, kammade hårt, passa illa, verkar livlösa och ge huvudet ett orubbligt utseende. Vad ska man göra om håret är torrt? De kan bara återupplivas genom att kombinera konstant, korrekt vård och samtidigt eliminera eller minimera påverkan av orsaken som leder till ett sådant tillstånd.

Torrhet kan vara:

 1. Resultatet av sjukdomar eller störningar i kroppen.
 2. Ett av symptomen på sällsynta genetiska avvikelser.
 3. Resultatet av exponering för negativa miljöfaktorer.
 4. På grund av felaktig vård av hårbotten och håret - den vanligaste och vanligaste orsaken.

De viktigaste sjukdomarna och störningarna i kroppen är:

 • endokrina störningar - dysfunktion hos endokrina körtlar under menopausala perioden, hypofunktion av paratyroidkörtlarna (hypoparathyroidism) och särskilt allvarlig hypofunktion av sköldkörteln (hypotyroidism), där mycket torrt hår uppträder;
 • järnbristanemi;
 • sjukdomar i matsmältningssystemet, som åtföljs av försämrad absorption och absorption av näringsämnen, särskilt vitaminer och spårämnen;
 • diabetes mellitus, kronisk njur- eller leverfel, autoimmuna sjukdomar i bindväven (sklerodermi, dermatomyosit, etc.);
 • foci av kronisk infektion i kroppen, kroniska sjukdomar i andningssystemet, inklusive tuberkulos;
 • långvarig användning av vissa läkemedel (glukokortikosteroider, immunosuppressiva medel);
 • felaktig diet och dieter som saknar tillräckligt med proteiner, vitaminer, speciellt "A" och "E", makro- och mikroelement, särskilt kalcium, zink och selen, liksom omega-3-fleromättade fettsyror.
 • anorexia nervosa, vars grund är en neuropsykiatrisk störning, uppenbart obsessivt tillstånd i form av en önskan att minska kroppsvikt eller förhindra dess ökning;
 • uttorkning av hela organismen, förknippad med otillräcklig vattenförbrukning eller signifikant förlust av det i heta klimat eller i vissa tarmsjukdomar;
 • hårbotten i hårbotten.

Genetiska anomalier:

 • spindelformat hår, eller ärftlig distinkt hårplans (moniletrix);
 • bambu hår eller knottig trichoclasia (Netterton syndrom);
 • Trichothiodystrophy;
 • lockig hårsjukdom eller Menkes syndrom.

Dessa störningar manifesteras av patologiska förändringar i hårsaxelns struktur med ökad brittleness eller utan den. Var och en av dem kombineras med en specifik uppsättning symtom, till exempel med dysfunktion i endokrinet, dystrofiska förändringar i tänder och naglar, hudfollikelkeratos, ichthyosiiform erythroderma, urtikaria, mental retardation etc.

Externa skadliga faktorer:

 • mycket höga eller omvända låga lufttemperaturer och överdriven exponering för solljus i avsaknad av skyddsutrustning;
 • Ökad lufttorkning, som ofta noteras i lokalerna under vintern.
 • Påverkan av industriella faror - "het" butik, närvaron i luften av aerosoler av syror, alkalier och andra kemiska produkter.

Fel vård för hårbotten och håret:

 • perming, överdriven användning av lätta och färgning, alkohol styling produkter, som avfettar och förstör strukturen ännu mer; speciellt ofta, torrt hår efter färgning och perm är resultatet av att ignorera användningen av speciella produkter avsedda att vårda i dessa fall;
 • frekvent och otillbörlig användning av uppvärmda hårvalsar, termiska tang eller hårkrullare, hårrätare och hårtorkar i läget för hettorkning;
 • otydlig hårklippning "split ends";
 • Fel val av kammar och verktyg för skärning;
 • urval av vårdprodukter som är olämpliga för typen av hud och hår eller användning av förfalskade produkter som schampon, balsam, masker, balm, emulsioner och spray.

Hur man återställer torrt och skadat hår

Innan du väljer medel för torrt hår och att behandla dem är det lämpligt att konsultera en trikolog för att försöka fastställa orsaken. Om detta är en dermatologisk sjukdom, kommer trichologen eller dermatologen att ge rekommendationer om hur man behandlar motsvarande patologi. Ytterligare undersökningar och samråd med andra specialister - terapeuten eller endokrinologen kan också krävas.

Utan behandling av samtidiga sjukdomar eller eliminering av andra negativa faktorer kommer några, även de mest korrekta och intensiva insatserna för att återställa torrt hår, bara ett korttids positivt resultat eller kommer att vara helt ineffektivt.

Det är nödvändigt att använda en tillräcklig mängd vätska, att överge dieter som syftar till att minska kroppsvikt om de innehåller en otillräcklig mängd proteiner, vitaminer, makro- och mikroelement. Det är tillrådligt att sluta röka och alkoholhaltiga drycker, frekvent användning av starkt bryggt kaffe och te.

Dessutom är det nödvändigt att ta komplexa vitaminkomplex och näringstillskott som innehåller vitaminer, särskilt "A", "E" och "B" -grupper, kalcium-, järn-, koppar-, magnesium- och spårelementmikroelement, särskilt zink och selen, omega-3- fleromättade fettsyror.

Det är också nödvändigt att undvika hypotermi i hårbotten under hösten och vintern och långvarig exponering för solens strålar - under vårsäsongen. Dessutom är det i rum under uppvärmningsperioden önskvärt att använda luftfuktare.

Vårdregler

Direkt vård för torrt hår inkluderar:

 • shampooing inte mer än 1 gång på 10-14 dagar med varmt (inte varmt) vatten; med en viss svårighetsgrad av torrhet kan du tvätta håret 1-2 gånger i veckan, och om du använder skinn, hårsprayer, geler, måste du minst 2 gånger i veckan;
 • sköljning med rent kokt vatten med rumstemperatur eller vatten med citronsaft;
 • vägran från kemiska permer, minskning till det minsta antalet förfaranden för lätta och färgning av hår med artificiella färgämnen, speciellt färger med ammoniakinnehåll, vilket det är önskvärt att inte alls använda. När färgning är nödvändigt är det bättre att använda naturliga färgämnen (henna, basma, blandningar).
 • eliminering av användning av massageborstar och användning av kamar av naturmaterial (trä, ebonit, ben, borst), men inte av metall, med absolut släta och sällan åtskilda, icke-skarpa tänder;
 • användningen av termiskskyddsmedel i fallet med användning av termiska tang, stylers och strykjärn, vilka i allmänhet inte är önskvärda att använda; om en hård hårtork som en sista utväg används för att torka håret ska den placeras på minst 25 cm avstånd.

Hur fuktar torrt hår i en skönhetssalong

I skönhetssalonger och sjukhus är de tjänster som erbjuds främst avsedda för mycket skadat hår. Därför är behandlingar ofta långa. Specialister använder professionell kosmetika, vilket inte bara bidrar till fukt, utan också till restaureringen av själva strukturen. Huvudschemat för procedurer består i förberedande rengöring, för vilken endast schampo för torrt hår appliceras, applicerar fuktgivande och närande masker eller serum och sedan massage eller värmning med efterföljande användning av en balsam.

Skönhetssalonger är också mycket använda kurser av mesoterapi i hårbotten med hjälp av drinkar innehållande vitaminer, mikroelement, proteiner, aminosyror, växtekstrakter, läkemedel som förbättrar blodcirkulationen och blodtillförsel till hårsäckarna. Dessutom utförs fysioterapi i form av högfrekventa impulsströmmar, kryo-massage, fuktgivande och intensivt närande masker, serum innehållande en hög koncentration av aktiva ingredienser.

Användningen av keratinmaskar ("keratinvård") är populär, och i vissa salonger tibetanska innehåller ayurvediska och andra recept blandningar av exotiska naturläkemedel, vars användning kombineras med effekter på biologiskt aktiva punkter eller med en hårbottenmassage.

Ibland rekommenderas biolaminering med hjälp av speciella biologiskt aktiva blandningar. Med detta förfarande kan du skapa ett "film" som skyddar mot det negativa inflytandet av yttre faktorer, och proteinerna, spårämnena och vitaminerna i lösningen garanterar att dess näring och struktur förbättras med restaureringen av det skyddande skiktet, förhindrar fuktförlust och ger ljusstyrka och skina. Nackdelen med biolamineringsförfarandet är dock att det är ganska dyrt och det är önskvärt att utföra det minst två gånger i veckan.

Mycket effektiva förfaranden beaktas med användning av nanoemulsioner och nanok Cosmetics. Att vara överens om dem är dock bara i kliniker som har ett gott rykte.

Hembehandling

Först måste du raka hårets stratifierade tips: de kommer aldrig att återhämta sig. Schampon avsedda för torrt hår (deras pH bör inte överstiga 7), liksom schampon innehållande extraktet av varmrött peppar (för att förbättra cirkulationen och stimulera talgkörtlarna), kakaosmör, olivolja, jojoba, mandeloljor bör användas för att tvätta huvudet. Du kan använda shampoo varumärken "Schwarzkopf", "Wella Professional", L'Oreal, "Dessange", "John Frieda", "Kanebo" och andra.

Innan du tvättar hår, speciellt färgat, helst inom 10 minuter för att hålla hårbotten själv med massor, kardborre, linfrö, solros eller hampolja. Massage förbättrar blodcirkulationen och stimulerar funktionen hos talgkörtlarna.

I fallet när rötterna blir feta och resten av dem torra, uppmärksammas torrhet. Använd inte schampon för fet hår. För att minska fettinnehållet i rötterna kan du gnugga in lämpliga infusioner av sådana växter som - salvia gräs (1 matsked per halv kopp kokande vatten) eller krossad växtblad (1 matsked) med hackad ekbark (1 tesked) - 200 ml kokande vatten.

För egenvård rekommenderas också länge att tillämpa olika folkmedicin, som är baserade på vegetabiliska oljor, frukter, örter för torrt hår. Efter att ha torkat huvudet kan du använda infusionen (2 matskedar per 1 liter kokande vatten) av gräsuppsamlingen, som inkluderar johannesört, kamomill, yarrow, kalendula, stor växt, poplar knoppar.

I många recept rekommenderas av traditionell medicin ingår nässla som en integrerad del av samlingen eller som en självständig infusion. Detta beror på det höga innehållet av karotenoider, vitaminer, organiska element och phytoncider i den. Men för sköljning är det nödvändigt att använda inte färska löv (de torkar huden), men torkade. Infusionen av torrbladslöv med grönt te och avkok av kullrot för sköljning har en bra effekt, maskerna av en blandning av ekbark avkok med extraktet av torrbladslöv och med tillsats av olivolja (applicerad på hårsträngar i 1 timme).

Masker från en blandning eller kombination av vegetabiliska oljor med tillägg av retinol och vitamin "E" kan också användas för att näring och fuktar hår. Oraffinerad ricin, burdock, mandel och olivolja, samt jojoba, kokosnöt, vetex och havtornoljor anses vara de bästa.

En bra fuktgivande och återställande hårstruktur tillhandahålls av masker i form av "phyto-wrappings":

 • Ett lager av uppvärmd yoghurt appliceras, då huvudet måste täckas med cellofanfilm och på toppen av det med en handduk. Efter 30 minuter upprepas proceduren i ytterligare en halvtimme, varefter masken tvättas av med infusion av grönt eller svart te.
 • Samling av örter i en mängd av 100 gram. (3 matskedar av varje ingrediens), som består av moderkruka ört, johannesört, näsblad och björk, kamomillblommor, nasturtium och vitklöver, måste infunderas i ½ kopp olivolja på en mörk plats och i en noggrant stängd burk i en vecka med jämna mellanrum skakning. Spänn sedan, värm och applicera på håret med uppvärmning i 2 timmar, skölj sedan med schampo.
 • En varm blandning bestående av 2 matskedar ricinolja, en tesked glycerin, en rå äggula och en tesked äpple eller vinäger appliceras med uppvärmning i 40 minuter.

I folkmedicin finns det fortfarande många olika recept, men för att förhindra eller bota torrt och sprött hår är det bara möjligt att eliminera eller minimera påverkan av faktorer som skadar deras struktur och med rätt konstant vård för dem.

Medel för torrt hår

Många saker påverkar hårets tillstånd: mat, ekologi, väderförhållanden, kosmetika, styling enheter och mer. Om du regelbundet färgar eller krullar strängar, skydda dem inte mot allvarlig frost eller den brännande solen, du kan snart stöta på problemet med torrt hår. Utåt känns de lätt genom avsaknad av en hälsosam glans. Dessutom delas överdriven strängar, faller ut, blir försvagade, livlösa och olydiga. Att bli av med skurken hjälper till med torrt hår. Vi kommer att prata om reglerna efter eget val, förklara hur olika kategorier av droger skiljer sig från varandra och rådgör med de bästa professionella varumärkena och beprövade hemlagade recept.

Urvalsfunktioner

Huvuddelen för torrt hår är djupt fuktgivande, näring, skydd mot ytterligare skador på strukturen. Ofta är ett sådant hårhår inte tillräckligt med vitaminer och mineraler, så välj ett verktyg för dess sammansättning. Det är önskvärt att det fanns följande komponenter:

 • Glycin (glycin), biotin (bioten) eller panthenol (panthenol) - återfuktar, återställer hår, främjar deras regenerering och skyddar mot negativa miljöfaktorer
 • proteiner - släta hårvågar, gör lockar elastiska, hållbara och elastiska;
 • hyaluronsyra är en välkänd fuktkräm som ger strängarna sken;
 • Herbal extrakt av örter - aloe, kamille och andra. Mättat hår med näringsämnen, gör dem mjuka, fukta
 • essentiella och basiska oljor - kokosnöt, oliv, etc. Stärka, störa torrhet, brittleness och tvärsnitt, återställ krullarnas struktur på mobilnivån.

Rådet. Alla ingredienser i kosmetiska produktens sammansättning är anordnade i fallande ordning. Var uppmärksam på de som listas i första hälften av listan, eftersom det kommer att finnas de flesta av dem i den valda produkten. Det är dessa komponenter som bestämmer effektiviteten av ett visst botemedel.

Följande komponenter kan skada torrt hår:

 • sulfater - SLS (Sodium Lauryl Sulfate) och SLES (Sodium Laureth Sulfate). Hårda rengöringsmedel som torkar ut håret, provar ett tvärsnitt av spetsarna;
 • ammoniakföreningar TEA och DEA ​​- kan orsaka allergiska reaktioner. Det är bättre att välja produkter som innehåller MEA-komponenten;
 • Parabener - ackumulerar, de förstör fettfilmen på trådarna och hårbotten, vilket leder till torrt hår.

Silikonämnen - Cyclomethicone, Dimethicone - ger vissa fördelar för att torka håret. De behåller fukt i håren, gör dem elastiska. Förberedelser med silikoner är emellertid inte lämpliga för permanent användning. Låt huvudet från håret från tid till annan avstå från sådana kosmetika.

Typ av droger

Om håret är torrt från rot till spets, välj produkter som måste användas längs hela längden. Denna kategori omfattar schampon, masker, balsams, balsam. Om problemet bara är i ständigt splittande, övertorkade kanter av trådarna, ge företräde åt speciella serum, oljor, vätskor. De är lämpliga att applicera endast på skadade områden.

schampon

Huvudsyftet med dessa produkter är att rengöra hårbotten och håret från smuts. Hoppas inte med bara ett schampo du löser problemet med torrt hår. Emellertid bör detta läkemedel väljas mycket noggrant för att inte förvärra situationen. Du kan använda organiska fuktgivande produkter, men ändrar ibland till ett vanligt schampo.

Vi kommer att förklara varför det är tillrådligt att inte använda de populära 2-i-1-schamponerna i torr hårvård, och vi berättar om de mest populära produkterna i denna kategori.

balsamer

Ge hår med ett välskämt utseende och lätt kamning. Släta hårvågor och återställa strukturen på trådarna från insidan. Efter att verktyget har applicerats blir krullarna lydiga, mjuka. Det finns 3 typer av droger i denna kategori: balsam, sköljmedel och balsam. Tack vare vår detaljerade granskning kommer du att lära dig skillnaden mellan dem, bekanta dig med reglerna för att använda produkter för torrt hår, samt lära dig att förbereda kompositioner enligt populära recept.

Luftkonditioneringsapparater

För över torkade, skadade trådar är det lämpligt att välja en krämig beredning med kvalitativ komposition, eftersom de måste användas efter varje tvättning av huvudet. Balsam innehåller speciella ingredienser som släpper hår och fyller hål i sin struktur. Håret får glans, styrka, elasticitet och skydd mot negativa faktorer. Att lägga sådana lock är mycket lättare.

Lär dig att förbereda din egen balsam eller välja ett anständigt alternativ från kosmetiska produkter, vilka fördelar och nackdelar med denna typ av hårpreparat.

oljor

Ett av de bästa sätten att fukta och närma strängarna, eftersom det skiljer sig från sin naturliga sammansättning. Oljor är basiska och nödvändiga. Den första kan säkert appliceras i sin rena form - det är kardborre, kokosnöt, ricinus och andra. Estrar är starkt koncentrerade ämnen. Det är bättre att späda dem med basoljor eller lägga dem till kosmetiska produkter: masker, schampon och balm.

Vi kommer att förklara vilka oljiga vätskor som kommer att dra fördel av torra krökningar och vilka som kan förväntas skada och berätta om reglerna för användningen av dessa verktyg.

masker

Regelbunden användning av köpta eller hemlagade näringsblandningar är ett effektivt sätt att klara hårets britthet och torrhet längs hela längden, deras förlust.

Professionella masker för fuktgivande och återställande strängar innehåller effektiva ingredienser: keratin, tång extrakt, naturliga oljor och mycket mer. Egentligen högkvalitativa droger kan kosta mycket: cirka 1000-1.200 rubel per burk. Om du inte brukar spara på hår, ta reda på vilka professionella kompositioner passar bäst för torkade och skadade lockar.

Ett budgetalternativ till dyra masker kommer att vara blandningar gjorda enligt populära recept, som vi generöst delar med dig.

Sprayen

Fuktar håret, ger det jämnhet och glans, näring av hår med användbara komponenter, samt underlättar kamning och styling. Många sprayer har en värmeskärmningsfunktion och skyddar trådarna från ytterligare torkning under styling eller exponering för solen. Förberedelser i denna kategori är helt enkelt oumbärliga om du ofta färgar håret, gör en perm, utför regelbundet styling med en hårtork, strykning eller curling. Du kan köpa en spray eller laga den hemma. Oavsett vilket alternativ du väljer - vår tematiska översyn hjälper till med tips och enkla recept.

sera

De utmärks av ett högt innehåll av näringskomponenter, därför behöver de inte tillämpas löpande, men i kurser. Serum ökar elasticiteten hos strängarna, ger glans, förhindrar spetsens tvärsnitt, återställer hårets struktur. För att göra detta appliceras de ofta på det tvättade håret och tvättas inte av. Lär dig om de bästa serum för torra och skadade lockar från den detaljerade artikeln.

örter

Fördelarna med växter, som växer i överflöd på fälten, längs vägarna eller på bakgården, är kända för många tjejer. Men vissa människor är fortfarande lat för att samla helande och fria råvaror, eftersom de måste gå till ekologiskt rena områden långt ifrån stadsmässan, fabrikerna, vägarna.

Gräs gräs i ett bullrigt och dammigt grannskap kommer att göra mer skada än bra. De som inte kan söka efter avskilda landskap för att samla växter ska gå till apoteket. Mint, Johannesjurs, kamille, kalendula är billiga, men det påverkar inte deras förmåga att läka och återställa torrt hår. Vi kommer att berätta för dig hur man förbereder växtbaserade infusioner, avkok och masker och vad som krävs för detta.

vitaminer

Ofta är torrt hår bevis på att kroppen saknar näringsämnen. Om en person lider av avitaminos, blir hans strängar ett hårt, livlöst och tråkigt halm, och spetsarna slits av. Det är inte alltid möjligt att kompensera för bristen på vitaminer bara en kostkorrigering. Vissa ämnen interagerar dåligt med varandra, vilket påverkar deras smältbarhet, andra försvinner under värmebehandlingen av användbara produkter. Ibland är det bättre att köpa färdigt vitaminkomplex, där varje element ingår i optimal dosering för kroppen.

Ta reda på vilka droger som kommer att dra största nytta för ditt hår och ge dem glans, elasticitet, styrka och hälsa.

Tips mästare

Kockolja - utmärkt bevisat botemedel mot torrt hår. Det återställer snabbt och effektivt strängerna och matar dem längs hela längden. Före användning bör oljan värmas upp (till exempel i mikrovågsugn).

Hur man tar bort torrt hår och återställer sin orörda skönhet

Torrt hår är ofta orsaken till kvinnligt missnöje. Sjuka strängar ser livlösa ut, passar illa och lyser inte. Att återställa skönhet av hår och självförtroende i dig själv hjälper rätt vård.

Torrt hår är bräckligt, stackigt stack och splittrat.

Diagnos - Torrhet

Rota orsaker till sjukdom

Enligt statistiken kan medfödd torrt hår "skryta" bara 3% av världens befolkning. Denna patologi uppstår på grund av en genetiskt bestämd sjukdom hos hårsäckarna. I de flesta fall förvärvas dullhet, brittleness och torrhet.

För att förstå hur man ska bli av med torrt hår är det nödvändigt att bestämma orsakerna som ledde till denna situation.

Som regel uppstår försämringen av hårets tillstånd på grund av:

 • regelbunden användning av hårtork, stylingprodukter, tangar;
 • färgning och kemiska perms;
 • stress, undernäring, skadliga ämnen i miljön;
 • hälsoproblem (hormonella störningar, brist på vitaminer och mikroelement);
 • felaktig vård (frekvent tvätt, olämplig kosmetika).

Torrhet kan orsaka tvättning för ofta.

Vad ska kasseras

För att bli av med torrhet måste du ändra några vanor.

 1. Först ge upp hettorkning, curling och rätning. Curls blir bättre hydratiserad och kommer inom kort att sluta splittras.
 2. För det andra tvätta håret varannan dag, eller ännu bättre, en gång i två dagar. Daglig vård avlägsnar den hydrolipidiska filmen som skyddar håret mot negativa yttre påverkan, hjälper det att hålla hydratiserat längre och ger tillgång till näringsämnen.
 3. Tredje, uppmärksamma ytterligare förfaranden. Till exempel kan en mask mot torrt hår hemma hjälpa dig att snabbt återställa krullarna utan allvarliga kostnader.
 4. För det fjärde, neka, neka kemi och färgning. Om det senare inte är möjligt, använd ett skum istället för resistenta färger. De har en mild effekt på håret, bryter inte mot deras struktur.
 5. För det femte, byt kosmetika för hår. Vid allvarlig torrhet, använd fuktgivande och sulfatfria komplex. De rengör trådarna bra, men de agerar väldigt fint.
 6. Sjätte, normalisera näring och tillsätt mat rik på vitaminer i grupperna A, E, B. De kan också erhållas med hjälp av tablettkomplex.

För att bota torrt hår, kassera hårtork och tång

För att stärka och förbättra ditt hår kan du använda specialaffärskomplex: vätskor, oljor, masker etc. Men priset kommer att vara flera gånger högre än självständigt beredda av naturliga ingredienser.

Till exempel kostar en högkvalitativ mask från en professionell butik 250 rubel och mer. Förbered en effektiv blandning hemma från de vanligaste produkterna.

Övning med torrhet

Att besegra torrhet är bättre komplex.

För att göra detta måste du först och främst:

 • ompröva livsstil: balansera näring, börja ta vitaminer, försök att undvika stress etc.
 • genomföra en revision av kosmetika för huvudet och håret. Välj fuktgivande schampo och sulfatfria balsam
 • starta återvinningsproceduren med sköljning och hårmask.

Masker mättar håret med fukt och hjälper dig att snabbt återställa dem.

Masker hemma från torrt hår är det mest effektiva och prisvärda verktyget som hjälper dig att snabbt och noggrant återställa hår. Med regelbunden användning kommer återhämtningen att ske bokstavligen före våra ögon. Frisyren kommer att förändras, det blir glänsande, lydig och silkeslen.

Tips!
För att få ett snabbt resultat måste en lämplig mask väl väljas.
Var uppmärksam på blandningens blandning, speciellt om du är benägen att manifestera allergiska reaktioner.

Monomaski

Inte alla effektiva masker kräver noggrant och långt urval av nödvändiga produkter. Några av de senare ensam kan hantera hårproblemen och återställa sin ursprungliga hälsa.

Dessa magiska produkter inkluderar:

På bilden - en linje med burdockolja med tillsatser lämpliga för monomasks

För att förhindra hårdhet i hårbotten och håravfall, bör dessa produkter användas för medicinska ändamål.

 1. Surmjölk är idealisk för alla typer av hår. Lägg det bara på rötterna och längs hela längden, linda det med en film och en handduk. Blötlägg i 15-30 minuter, skölj med varmt vatten.
  Om tiden är mycket kort kan surmjölk användas istället för sköljning efter schamponering. Ditt hår blir mjukt och väldigt lätt.
 2. Blåbärets mask är perfekt för mörkhåriga tjejer. Den naturliga produkten kommer att begränsa porerna och stärka blodkärlen. Det bästa resultatet kommer att se ägarna av känslig, fet och kombinationskalpel.
  Blanda 200 g blåbär i en mixer och blanda med 150 ml varmt vatten. Låt masken svalna och applicera sedan på håret från rot till spets. Håll i en halvtimma, tvätta huvudet ordentligt.
 3. Kockolja - utmärkt bevisat botemedel mot torrt hår. Det återställer snabbt och effektivt strängerna och matar dem längs hela längden.
  Före användning bör oljan värmas upp (till exempel i mikrovågsugn). Därefter - massera massivt hårbotten och rotområdet. Vid behov, applicera på tipsen. Varm, blöt i 30-60 minuter och skölj med schampo.

Blåbär har ett mörkt färgpigment, så det ska endast användas på mörkt hår.

Tips!
Blåbärsmasken är smutsig: den kan djupt fläcka hårbotten.
Gör det därför bättre i helgen.

Läkemedelsblandning

Masker, som består av flera produkter, har en positiv effekt på håret. Den korrekta kombinationen av ingredienser komplex effekt på hårbotten och håret till tipsen. Näringsämnen och vitaminer tränger in i folliklarna, avlastar från porositet och bräcklighet.

Ett utmärkt verktyg är en blandning gjord i konjak. Alkoholhaltig dryck har en uppvärmningseffekt, vilket ökar blodcirkulationen och håret får mer näringsämnen.

För att skapa en mask med egna händer, förbereda:

 • Cognac (1 tsk);
 • olivolja (1 ssk);
 • äggula
 • färglös henna (1 tsk);
 • flytande eller smält honung (1 tsk.).

Först kombinera brandy, henna och smör. Ingredienser blandar sig till en jämn konsistens. Smaka på äggula med honung och kombinera bitarna.

Vegetabiliska oljor - en användbar ingrediens i masker för torrhet och brittleness

Applicera på hårbotten och håll i minst en halvtimme. Tvätta av masken med ett mildt rengöringsschampo. Låt håret torka av sig själv.

Denna mask från hårets torrhet tack vare sina produkter gör håret silkeslen och mjuk. Resultatet kommer att visas nästan omedelbart (efter 1-2 applikationer). Men för att hålla det, använd blandningen regelbundet (2-3 gånger i veckan) i en månad.

Basen för en annan mirakulös blandning innehåller en underbar fuktgivande jäst mjölkprodukt - kefir. För en fuktgivande mask behöver du ½ kopp det.

 • rågbröd (1 stycke);
 • olivolja (1 sked).

Bröd suger i kefir till tillståndet av gruel. Värm oljan lite och häll i den. Alla blandningar, gnugga i rötterna. Fördela resterna till tipsen och lämna huvudet i 20 minuter.

Rågbröd innehåller många fördelaktiga spårämnen.

Skölj blandningen med ljummet vatten utan schampo. För behandling, använd en mask minst 2 gånger om sju dagar, för att förebygga det kommer att räcka en gång.

Var uppmärksam!
Masken ska tvättas av mycket noggrant.
Var också förberedd för det faktum att brödsmulor från första gången inte kan tvättas.

Den magiska restaurangen är en mask för hår mot torrhet och bräcklighet baserat på ricinolja.

För att skapa en blandning behöver du:

 • ricinus och olivolja (1 msk);
 • fuktgivande / närande schampo (1 tsk).

Kombinera alla ingredienser och slå lite. Spruta blandningen med din handflata och noga massera huden på huvudet. Varm med polyeten och ulllock, blöt i minst en timme.

Värderbar ricinolja kan köpas på alla apotek

Tvätta av med varmt vatten. Tack vare att shampooet kommer in i det, borde du inte tvätta ett huvud. Om så önskas, använd en balsam för att fukta spetsarna.

Instruktionen tillåter inte att använda denna mask dagligen. Du kommer att uppnå det bästa resultatet med en frekvens på en gång var tionde dag. Varaktigheten av hela kursen av återhämtning är en och en halv månad.

sammanfattning

För att slippa håret av torrhet och brittleness, är det nödvändigt att ändra de vanliga metoderna för vård och uppmärksamma effektiva recept av folkkosmetologi.

Masker, skapade på egen hand, kommer att ha en fördelaktig effekt på håret och snabbt återställa sin ursprungliga skönhet åt den. Från den presenterade videon i den här artikeln kommer du att lära dig mer användbar information om det angivna ämnet.

Om du vill tacka, lägga till en förtydligande eller invändning, fråga författaren en fråga - lägg till en kommentar!

Det är vanligt att någon kvinna drömmer om ett lyxigt hårhår. Torrt hår är ett ganska vanligt problem. Inte alla vet hur man ger ditt lås estetiskt utseende och blir av med slutna ändar.

Hur man fuktar torrt hår hemma

Det är vanligt att någon kvinna drömmer om ett lyxigt hårhår. Torrt hår är ett ganska vanligt problem. Inte alla vet hur man ger ditt lås estetiskt utseende och blir av med slutna ändar.

Torra lockar kan knappast kamma, ständigt trassliga. Orsakerna till torrhet i alla kan vara helt olika.

Det är nödvändigt att korrekt identifiera den negativa faktorn som skadar låsens hälsa. Lyckligtvis kan många hemmetoder och valet av en lämplig kosmetisk produkt påverka hårets kvalitet positivt.

Varför blir håret torrt

torrt hår, som ett resultat av användningen av ammoniakfärger

 1. Ärftlighet. I det här fallet kännetecknas personer från tidig barndom av torr hårbotten, splittrade ändar av strängarna och mjäll.
 2. Färgkrullar med ammoniakfärger. Ofta säger reklam om de mirakulösa egenskaperna hos en sådan färg, men i själva verket försämras hårets kvalitet och håret är mycket förvirrat.
 3. Användningen av tvättar. Om du vill ha en radikal förändring bestämmer vissa kvinnor sig för denna procedur, en mycket aggressiv och dräneringskräm. För att undvika negativt resultat ska den professionella göra tvätten.
 4. Missbruk av järnet. Med tiden förstörs lipidskiktet, håret blir poröst och torrare.
 5. Kemisk effekt på krullar (perm, rätning). Alternativt sparande alternativ - biokemi, keratinrätning.
 6. Överdriven exponering för solen, havsvatten. Det är nödvändigt att skydda trådarna med ett lock från solen, tvätta dem efter kontakt med havsvatten.
 7. Kall luft. Under den kalla årstiden borde du ha huvudbonad för att undvika kristallisering av lock. Faktum är att i ett uppvärmt rum avdunstar fukt från håret. Hur ser en ombra i rött på mörkt hår ut här http://ilhair.ru/uxod/okrashivanie/podbiraem-temno-krasnyj-cvet-volos.html

Folk recept

 1. Förbättra hårets tillstånd genom att använda en varm wrap. Före 2 timmar före shampooing, håret oljas huvudsakligen med oliv eller burk. Mask för torrt hår med olivolja gör underverk! De behandlade trådarna är inslagna med cellofan och terryduk.
 2. En bra lösning är att använda en mjölkbaserad honungsmask. Behöver 0,5 st. varm mjölk, 2 msk. l. honung. Komponenterna blandas väl och appliceras på trådarna. Procedurens frekvens är 7 dagar.
 3. En blandning av 1 msk. l. äppelcidervinäger, 2 msk. l. honung baserad på mandelolja hjälper till att förbättra villkoret för split ends. Exponeringstiden är en halvtimme.
 4. Kokosolja - ett utmärkt botemedel mot torrt hår. Oljan innehåller kalium, järn, fettsyror, vitaminer B och C. Kokosolja smutsas in i trådarna och huvudet är täckt med en frottéduk. Exponeringstiden är 20 minuter.

För splittrade och torkade trådar bör förkortas. Mask med peppartinktur för hårtillväxt hjälper till om några veckor att återvända till samma längd.

Användning av en hårtork utan föregående användning av termiska skyddsmedel dehydrerar spetsarna

Video: effektiv mask hemma

Curls blir torra och bita? Titta på vår video, kanske ett enkelt recept på en hemlagad mask kommer tillbaka krullarna tillbaka till sin tidigare skönhet.

Val av kosmetika

Vid en metabolisk störning är det lämpligt att kontakta trichologen för att ordinera de nödvändiga läkemedlen.

Om sebaceous körtlar fungerar, är det värt att prova hårserum. Verktyget är rikt på fördelaktiga mineraler, vitaminer, oljor och tonikomponenter.

Företräde bör ges till serum, vars grundämne är vetegroddolja, vilket hjälper till att återställa skadade hårsäckar. Efter den första applikationen är en fantastisk effekt märkbar.

arganolja - den bästa produkten för torra strängar

Med otillräckligt intag av mineraler och vitaminer är det lämpligt att tillämpa en omfattande apoteksprodukt för hår och naglar. Orsaker till brist på ingredienser: dålig kost, överdriven konsumtion av feta eller stekta livsmedel, godis.

Innan du använder läkemedlet rekommenderas det starkt att studera kontraindikationerna i instruktionerna.

Det är naturligtvis bättre att använda en mask, schampo och spray i komplexet. Det är lämpligt att föredra en tillverkare.

Shampooselektion

med det rätta valet av schampokrullar kommer det att vara blank och silkeslen

 • Shampoo med cyklometon (silikonolja), naturliga eteriska oljor (avokado, jojoba, karit, vetex) är optimalt för att återställa hårets vattenbalans.
 • Mjuka krökor hjälper schampo med kvaternium, vilket förhindrar hårbrott och styvhet.
 • Fuktgivande effekt har ett schampo med biotin, glycin, vitaminer, växtbaserade extrakt.
 • Läker sår, toner och lugnar schampo med panthenol.

Shampoo som innehåller ytaktiva ämnen bör undvikas. Dessa schampon skummar väl, men torkar också strängarna.

 • Det är bra att ge preferens till schampon med tillsats av getmjölk, honung, eteriska oljor, kokosmjölk extrakt, i närvaro av extrakt från karitnöt.

Val av luftkonditionering

torra lockar behöver fuktighetskrämare: balsam, masker

Proteinkonditioneringsmedel, med eteriska oljor, växtextrakt, kollagen och vitaminer, har en positiv effekt på torra krökningar.

Medlen för sköljning av hår inkluderar alltid keratin, lindring av torrhet och brittleness av strängarna. Införandet av syror i kompositionen orsakar den obekanta effekten av keratin på hårstrukturen, vilket leder till utjämning av det inre skiktet av skadat hår.

På grund av fettsyror av eteriska oljor fylls porerna av skadade krullningsområden och deras struktur återställs.

Värmebeständiga luftkonditioneringsapparater är lämpliga, med tanke på frekvent användning av strykning eller krökning, såväl som i varmt väder.

Fuktgivande balm innebär ett väsentligt innehåll i dess sammansättning av användbara komponenter, keratin och fleromättade fettsyror.

Fuktgivande spray

spray inte bara väl fuktar, men löser också problemet med trassigt hår

Basen för varje spray är destillerat vatten. Ett alternativ är koncentratet av medicinska örter. De viktigaste tillsatserna är flytande silke eller keratin. Berömda märken föredrar bomull, rosmarin, nässla, burdock, björkblad och knoppar.

Maskreceptet med kakao och kefir finns på sidorna på vår sida.

Nikotinsyra tabletter för hår bidrar till deras accelererad tillväxt.

Läs recensionerna av masken av svartbröd för hår här http://ilhair.ru/uxod/maski/dlya-volos-iz-chernogo-xleba-recepty-rekomendacii.html

Hemlagad analog av välkända varumärken framställs enligt följande: 5 droppar olika eteriska oljor sättes till 0,5 liter kokt mjukt vatten: citron, mandarin, avokado, kanel, tea tree. Därefter kompletterad med 10 droppar flytande vitamin A, E och B. Spraylösningen fylls med den resulterande lösningen och du kan börja använda. Hur man gör en mask för mjukhet och glans kan hittas här http://ilhair.ru/uxod/maski/vsyo-o-sekretax-primeneniya-dlya-bleska-i-shelkovistostiti-volos.html

Fuktgivande mask bör appliceras i 10-15 minuter

Användarrecensioner

Polina, Moskva

Mitt hår beskadades av färg. Som ett resultat fick de ett trött och försvagat utseende. Jag använde den ryska kosmetiken "Natura Siberica". Faktum är att dessa produkter inte innehåller sulfater. Dessutom är kostnaden för inhemska kosmetika ganska demokratisk. Efter en månad blev mitt hår silkeslen och glänsande.

Angelina, Perm

Av natur är mitt hår tunt och saknar volym, ständigt splittring. En fantastisk effekt har ett krämschampo "LOGONA" med bambuxtrakt från den tyska tillverkaren. Priset är riktigt högt, men resultatet är värt det. Efter den första ansökan blev mitt hår mer voluminöst och mer lydigt. Jag fortsätter att använda.

Catherine, Kaluga

Jag föredrar Aubrey Organics kosmetiska produkter. Shampoo är rik på naturliga proteiner, innehåller glykogen, mycket väl fuktar hår. Kosmetiska serier är alla naturliga. Rekommenderas i skönhetssalongen. Jag ångrar inte alls. Det magiska resultatet, håret ser ut som reklam. Jag har använt det redan ett halvår. Det brukade vara skrämmande att titta på mitt hår.

Olga, St Petersburg

Jag gillade verkligen Londa-shampoo med en lila-etikett. Shampoo innehåller honung på mango-extrakt. Jag använder 2 månader på rekommendation av en vän. Tack vare henne! Nu vet jag hur man ska återfuka mitt hår.

Metoder för att hantera torrt hår finns i överflöd. Du behöver bara ha en önskan att se vacker ut. Varje självrespektiv tillverkare erbjuder en hel serie fuktgivande kosmetika. Som ett alternativ används hemlagade naturläkemedel ofta. Nog att uppmärksamma problemet med torrt hår och göra det bästa beslutet.

Fuktgivande hår med professionell kosmetika. För att bli av med problemet med torrt hår är det viktigt att välja rätt professionell kosmetologi för fuktgivare.

- Hur fuktar man torrt hår?

Som ett resultat av sebaceous körtlar misslyckas, förekommer ett problem som torrt hår. Det kan inte ignoreras, eftersom det kan leda till sådan hudsjukdom i huvudet, som mjäll, liksom det oattraktiva utseendet på håret och ett antal andra problem. För att lösa det måste du utrota problemet som ledde till detta tillstånd och börja behandlingen av strängarna. I den här artikeln hittar vi hur man får fuktigt torrt hår.

Fuktgivande hår med professionell kosmetika

För att bli av med problemet med torrt hår är det viktigt att välja rätt professionell kosmetologi för fuktgivare. Dessa inkluderar schampon, balsam och masker. Deras komposition måste innehålla följande komponenter.

 1. Fuktgivande ämnen. Dessa inkluderar hyaluronsyra, biotin, glycerin, panthenol etc. De fukta både huvudets epidermis och krullarna själva.
 2. Vegetabiliska oljor. Detta kan vara Sheasmör eller jojobaolja.
 3. Växtbaserade extrakt. Dessa inkluderar kamille och kalendula.
 4. Keratin. Tack vare denna komponent kommer hårets struktur till och med ut, de kommer att bli friska och deras naturliga glans kommer tillbaka.
 5. Vitaminer A och E, samt spårämnen.
 6. Mjukgörande ingredienser såsom kvaterium.
 7. Aminosyror och silikonoljor.

Du bör vara medveten om att dessa fonder ska vara fria från sulfater, parabener, formaldehyder och mineraloljor. Alla dessa komponenter torkar inte bara krökarna utan också huvudets epidermis, vilket är extremt oönskat i detta fall.

Observera att efter proceduren är det nödvändigt att utföra hårkonditionering. Detta kommer att bidra till att återfuka krullarna, såväl som näringsmättnad.

Fuktgivande torrt hår: kan göras med hjälp av hemlagade hårmaskor, liksom vitaminberedningar och örter

Fuktgivande hår folkmedel

masker

Masker är de mest effektiva procedurerna för fuktkrämar. Nedan hittar du effektiva och enkla recept för dessa produkter.

Mask med honung
 1. Honung - 1 tsk.
 2. Olivolja - 1 tsk.
 3. Kycklingblomma - 1 st.

Smält honungen i ett vattenbad om det är för tjockt. Blanda sedan med smör och slagen ägg. Observera att för detta recept kan du använda någon annan vegetabilisk olja, men den borde vara lämplig för torra lockar. När du har berett produkten, behandla dem mot epidermis och alla trådar och värma dem. Maskens exponeringstid är 2 timmar. När det kommer ut måste du tvätta huvudet med shampoo.

Senapsmask
 1. Senapspulver - 1 tsk.
 2. Olivolja - 150 ml.
 3. Socker - 0,5 tsk.
 4. Salt - 1 nypa.
 5. Ägg - 1 st.
 6. Citronsaft - 1 matsked.

Tillsätt citronsaft med senap och rör om det noggrant. Därefter tillsätt oljan och rör om igen. Lägg sedan resten av ingredienserna i blandningen. Rör om det och bearbeta hårrötterna och strängarna själva. Värm sedan upp dem och lämna i 2 timmar. När tiden är klar, tvätta håret med schampo.

Mask med kefir

Innan proceduren startas, bör kefir värmas upp. Du kan göra det på vanligt sätt, men bara ta det inte till koka. Därefter blötlägger håret och bearbetar huvudets epidermis. Ytterligare krullar bör värmas försiktigt. Behåll denna maskbehov ca 2 timmar. Observera att ju mindre kompositionen kvarstår på krullarna, ju mindre får de näringsämnen och fukt. Efter det ska huvudet tvättas med schampo.

Havtorns oljemask
 1. Havtorn - 9 teskedar.
 2. Olivolja - 1 tsk.

Kombinera oljorna, värm dem över ångan och behandla huvudets epidermis och krullarna direkt med agenten. Därefter värms upp och håller i 60 minuter. Använd sedan schampo och tvätta håret.

Fler recept hittar du i artikeln Hemmagjord hår fuktgivande.

Luftkonditioneringsapparater

Om du bestämmer dig för att fuktar torrt hår, bör du vara uppmärksam på luftkonditioneringsapparater i hemmet. De är inte sämre än butiksmotstånd löser detta problem, medan deras sammansättning endast omfattar naturliga ingredienser.

Herbal Conditioner
 1. Calendula - 1 matsked.
 2. Kamille - 1 matsked.
 3. Jar medicinal - 1 matsked.
 4. Vatten - 2 koppar.
 5. Rosemaryolja - 5 droppar.
 6. Myntaolja - 5 droppar.
 7. Mandarinolja - 5 droppar.

Blanda örter och rör om. Därefter tillsätts kokande vatten till dem och lämnar för att infusera. När produkten blir varm, spänna den, tillsätt de angivna oljorna, rör om och bearbeta locken efter tvätt. Observera att efter att du har använt det här verktyget behöver du inte skölja krullarna.

Banan luftkonditionering
 1. Banan - 1 st.
 2. Honung - 1 matsked.
 3. Mandelolja.

Bananmash, lägg till den flytande honung och mandelolja. Därefter applicera balsam på torrt, tvättat hår, värm dem och låt dem stå i 20 minuter. Ta bort masken och skölj krullarna med rent vatten efter den angivna tiden.

Vi fick reda på hur man fukta torra lockar inte bara med professionell kosmetika utan också med folkkosmetologi. Vi hoppas att vårt råd hjälper dig att klara det här problemet.

Hur bli av med torrt hår hemma

Torrt hår kan helt förstöra din utseende. När allt håret är uttorkat sticker de i olika riktningar som en tvättduk, tryck och se på oss snyggt. Ofta är torrt hår åtföljt av klåda, mjäll och splittrade ändar, som du också vill bli av med så snart som möjligt. Till en början, låt oss ta reda på vad som leder till detta hårstil, när krullarna blir bokstavligen döda?

Varför blir håret torrt

 1. Om du ofta färgar håret med starka kemiska föreningar leder det oundvikligen till torrt hår. Särskilt om du är ommålad från en brunett till en blondin. När allt kommer omkring, för att ändra hårpigmentet måste du byta struktur. Sådana experiment passerar inte utan spår. För att undvika detta, välj ett mer mildt färgämne och gör regelbundet naturliga regenererande hårmaskor.

Eliminering av orsakerna till överdriven torrhet av hår kan vara avgörande för deras återhämtning. Men om håret behöver akutvård måste du återställa det med hjälp av kosmetiska oljor och naturliga masker.

Kosmetiska oljor mot torrt hår

Om ditt hår förvandlas till torra tows - skynda inte för att bli av med dem. De kan härdas med kosmetiska oljor. Oljor kan köpas i apotek till ett attraktivt pris. Här är en approximativ algoritm för applicering på håret av någon användbar kosmetisk olja.

 1. Först måste du välja hur man återställer hår med olja. Mot torrhet, kokos, mandel, persika och olivolja är bäst. Om du vill påskynda hårväxten, använd ricinus och burdockolja. Oljor kan användas ensam eller kombinera flera kompositioner i en mask. Före proceduren bör oljan förvärmas i ett vattenbad till ett varmt tillstånd.
 2. Håret kan vara både torrt och vått. Men det är mycket lättare att applicera olja på vått hår.
 3. Borsta strängarna noggrant före proceduren. Om du applicerar oljan på dig själv är det bättre att böja huvudet över badet för att inte droppa på golvet.
 4. Fukta först fingertopparna i oljan och tränga in i hårbotten. Olja väl håret rötter. Doppa sedan en kam med glesa tänder i oljan och kamma håret längs hela längden. Därefter blottar hårets ändar i den återstående oljan. Bunt håret och säkra strängarna på toppen.
 5. Täck huvudet med klädesfilm, frisörshatt eller plastpåse. Vik en varm handduk och lämna i en timme.
 6. Skum oljeproppen med schampo före sköljning och exponera sedan håret under en ström av vatten. Faktum är att schampo klibbar olja och tvättas väl. Och om vatten kommer i håret för tidigt blir det svårt att tvätta oljan ut ur dem. Tvätta huvudet några gånger så att det inte finns någon fet, oljig rester på dina hårrötter. Låt strängarna torka sig, utan en hårtork.

Efter den första proceduren kommer du att märka att håret har blivit mycket mjukare, mjukare och silkeslen. En sådan mask ska göras ett par gånger i veckan och inom en månad kommer du att kunna återställa de sjuka strängarna helt.

Hår fuktgivande masker

Här är några recept och ingredienser som återfuktar håret och återställer sin hälsosamma struktur.

 1. Äggulor kommer att hjälpa näring håret med vitaminer. Flera äggulor måste piskas och appliceras för hela längden av håret, och sedan lämna i 40 minuter. Tvätta som vanligt.
 2. En av de bästa naturkosmetik för hud och hår är honung. Det är bäst att ta de naturliga bergsorterna, som samlat in de flesta vitaminerna. Innan honingen appliceras måste den upphettas i ett vattenbad. Du kan inte bara använda älskling, men också andra biprodukter. Masken av propolisktinktur är mycket effektiv för att återställa smärtsamma lockar.

Vackert hår är inte en gåva av naturen. Ofta bakom de vackra strängarna finns det ett antal livsregler och principer som syftar till att bevara krillens hälsa. Ta hand om ditt hår, eftersom det är friska strängar anses vara en symbol för kvinnlighet, ungdom och stil.Nästa Artikel
Hur man väljer ett tintschampo för grått hår