Hur man naturligt tänder håret - 10 sätt


Har du försökt experimentera med de mest prisvärda produkterna i köket för att lätta ditt hår? Om inte, har du möjlighet att prova ett av följande recept och hemma är det säkert att göra ditt hår lite lättare.

Dessa är väldigt enkla alternativ som kan användas på lätt och lätt blont hår, utan att vara distraherade från andra hushållsarbeten.

# 1 sätt - lyser med citron

Juice av en citron späds med ca 1 liter vatten, hälls i en behållare med en spruta och sprutas över håret med jämna mellanrum. Verktyget är effektivt när du är i den öppna solen - sprayad juice med vatten på håret, gick om sin verksamhet på gatan, efter 30 minuter sprayar du verktyget igen. Upprepa sprutning 3 gånger i rad. Använd en ny komposition varje gång du har möjlighet att komma i solskenet. Glöm inte att en lång vistelse i solen berövar ditt hår av fukt, och om du spenderar hela solskenet ute ute - täck håret med en lätt huvudbonad.

Resultatet av blixten ser mycket imponerande ut på håret, eftersom sprutningen är ojämn och håret blir ojämnt. Detta skapar en naturlig effekt av blekt blont hår i solen.

# 2 sätt - bordsvinäger

Det kan vara druv eller äppeläger. Detta är ett sätt att naturligt bli lättare att lämna rödaktiga höjdpunkter på håret. Därför passar det inte naturligt blont hår med en cool skugga. Lösningen framställs av ättika och vatten, kombinerat i lika stora proportioner. Du behöver också en sprayflaska för att applicera på ditt hår, eller använd en vanlig pensel, men det är mindre bekvämt. Låt eddiklösningen ligga i 30 minuter, skölj sedan håret under vatten.

# 3 sätt - avkok av kamomill

Till kamomill ljusnade åtminstone lite hår och gav dem en vacker vete nyans, du måste göra ett mycket stark avkok. Otsuzhenny buljong appliceras på enskilda strängar eller häll på allt hår. För att reagera, behöver du, som med citron, gå ut i soligt väder. Låt ditt hår torka i solen i 30 minuter och tvätta håret.

# 4 sätt - förtydligande med honung och smör

Honung används ofta för att lätta håret i olika formuleringar. Vi föreslår att du försöker kombinera honung och olivolja, och i nästa recept - honung och ättika. Blanda lite varm och flytande honung med olivolja i lika delar. Rör om och värm lite igen, medan kompositionen är varm - applicera på hår. Verktyget ska förbli på håret 40-60 minuter. För att tvätta håret, använd schampo.

# 5 sätt - naturlig förtydligande med honung och ättika

Båda dessa produkter är bra för hår, så varför inte tillämpa dem tillsammans? Du behöver 2 delar ättika och 1 del honung. Kokosolja kan vara en ytterligare konditioneringskomponent. Använd produkten som en mask - sätt på håret, sätt på en plastlock och på toppen av en handduk-turban. Låt masken stå över natten, skölj på morgonen. Om ditt hår verkar fet - använd schampo.

# 6 sätt - lätta håret med kanel

Du behöver kanelpulver och din vårdbalsam. Gör en tjock pasta genom att tillsätta en tillräcklig mängd pulver till balsammen. Använd som i föregående recept - som en mask för natten. Som en extra bonus får du UV-skydd för ditt hår.

# 7 sätt - rabarber

Receptet är lika gammalt som kamilleanvändning. Koka rabarberrot i vatten, separera buljongen och svalna. Applicera på håret i 10 minuter, skölj sedan. Om du lämnar på en längre tid blir det svårt för dig att tvätta håret från klibbighet. Detta beror på att rabarber innehåller en stor mängd pektin.

# 8 sätt - saltlösningslösning

Du kan använda vilken typ av salt som helst. 1 matsked utspätt i ett halvt glas vatten. Stänk håret och skölj efter 15 minuter. Effekten av sådan förtydligande är hår efter vila till sjöss.

# 9 sätt - läsk

Häll en halv kopp bakpulver med vatten för att göra en inte mycket tjock pasta. Konsistensen av pastan ska fördelas bekvämt över håret och inte torka under lång tid. Om pastaen torkar snabbt på håret - kommer den önskade reaktionen inte att uppstå. Pastan ska fungera i 20 minuter. Om du vill ha en starkare effekt, lämna pastaen i ytterligare 10 minuter.

# 10 sätt att göra hårljusare med vitamin C

Detta är självklart ett verktyg som finns i varje kök, men det kommer också säkert att göra det ljusa naturliga håret en tändare. Krossa 8-10 tabletter av C-vitamin i pulver och tillsätt det till ditt schampo. Med varje användning av schampo kommer du att lätta ditt hår lite. Var noga med att använda luftkonditionering efter tvätt.

Sammanfattningsvis vill vi notera att alla resultat efter tillämpningen av dessa tips varierar. För det första har allas hår en annan struktur och den ursprungliga naturliga nyansen, för det andra är recepten för ljussmedel ganska approximativa och produkterna har olika kompositioner. Men du har tid att prova alla tips, välj den mest lämpliga för ditt hår och inte skada dem.

7 sätt att lätta håret utan färg

1. John Frieda Sheer Blonde Go Blonder Line

Varje produkt från 400 rubel., Det finns gåva uppsättningar värda cirka 1 000 rubel.

År 1998 var det brittiska företaget den första på den kosmetiska marknaden för att släppa en rad omsorgsprodukter för rättvisa älvor. Vidare - mer: Blåa Blonde Go Blonder produkter föddes, utformade för att lätta håret med en eller två toner.

Användbar i kompositionen: mjölksyra, extrakt av kamomillblommor, citron, gurkmeja, saffran, solros.

Användning: Använd schampo och balsam på samma sätt som konventionella vårdprodukter. Frekvens vid applicering och exponeringstid varierar beroende på önskemål. Ljusspray kan appliceras på vissa delar av håret eller hela längden, vilket förbinder värmeffekten hos en hårtork eller solen. Att lysa håret är större, ju högre exponeringstemperaturen är.

Vad man ska leta efter: forumet hävdar att den starkaste av dessa tre är sprayen - den innehåller 4% väteperoxid. Men, som tillverkaren lovar, kommer ljuset att lysa för tre till fem applikationer. Spraymängd - 100 ml, schampo och balsam - 250 ml.

Var att köpa: i Rive Gosh butiker och hårvård kosmetika butiker.

2. FarmaVita Life Lightening Oil Brightening Oil

Italiensk flaska anständig volym på 500 ml. Tillverkaren, för att bekänna, använder människors kärlek till oljebaserad hårvård. Löften att lätta upp till tre eller fyra färger och omtänksam inställning till hårets struktur.

Användbar i kompositionen: extrakt av rosmarin, pepparmynta, lavendel, nässla, timjan, eukalyptus, fänkål, kummin, samt antistatiska och konditioneringsmedel.

Ansökan: i kombination med aktivatorn. Blanda en del av oljan med de två delarna av oxidationsmedelskrämutvecklaren från samma tillverkare och applicera på torrt, otvättat hår. Exponeringstid - 5-45 minuter. Övervaka visuellt. Tvätta av med varmt vatten.

Vad man ska leta efter: Som de flesta naturliga ljusmedel, kommer det inte att färgas i platina blond, men det kommer att ge ditt hår en varm gyllene eller honungston.

Var man kan köpa: i nätbutiker.

3. Davines BioLamination Finest Pigments

Från 4 000 rubel

Och återigen ett botemedel mot italienarna! Det finns fyra produkter för blondiner: från mörkt till mycket lätt blont. Effekten liknar Sebastian färglaminering: färgämnet täcker håret med en skyddande film och tätar färgpigmentet i håret. Volym - 280 ml.

Användbar i komposition: färgpigment av vegetabiliskt ursprung, erhållen från extrakt av rataniya, valnötblad, gurkmeja, saffran.

Applicering: Går med sin enkelhet: Applicera på rent torrt hår i 5-20 minuter och skölj.

Vad man ska leta efter: Lämplig för toning redan lysande hår, men på grund av utseendet av ljus glans och gyllene nyans kan det visuellt ljusa naturligt brunt hår med en eller två toner.

Var man kan köpa: i nätbutiker.

4. Kydra Blond Beauty Lightening Oil

Och igen viktig flaska i 500 ml. Tillverkaren lockar med mjuk och högkvalitativ färgning och förmågan att lysa håret med fyra toner.

Användbar i kompositionen: proteiner av vete och soja, majsolja och exotiskt extrakt av Sayzbeki Madagaskar.

Tillämpning: En dos olja blandas med en eller två doser oxidantkräm. Blanda noggrant, applicera på hår och lämna i 5-30 minuter beroende på önskad grad av förtydligande. Massage och skölj med schampo.

Vad man ska leta efter: det är nödvändigt att köpa en oxidant från samma tillverkare. För att klargöra en halvtonston behöver du Nej, upp till två toner - Nr 1, upp till tre - Nr 3.

Var man kan köpa: i nätbutiker.

5. L'Oreal Professionnel Lightening Oil Blond Studio Sunkissed Lightening Oil

Från 3.500 rubel

1000 ml jätte klarare. Återigen, olja och löftet att skapa en naturlig effekt av strängar solbrända i solen. Tillverkaren säger att produkten endast är avsedd för professionell användning. Vilken typ av bilar väntar på någon som vågar prova verktyget hemma, anger inte.

Användbar i komposition: grönt teextrakt och kamomill.

Applicering: Blanda olja och krämoxidant i förhållandet 1: 2, applicera på torrt, otvättat hår. Exponeringstid - från 10 till 30 minuter, beroende på önskat resultat. Skölj noga med varmt vatten efter en tid.

Vad man ska leta efter: mycket ekonomisk konsumtion - upp till 25 applikationer. Var noga med att använda med gräddoxidant L'Oreal Professionnel 6% eller 9%.

Var man kan köpa: i onlinebutiker och butiker som säljer L'Oreal Professionnel-produkter.

6. Organiskt Naturligt Hår Ljusmedel Organisk Magisk Godhet Brightener

Från 1200 rubel

Blond hälsningar från USA. Den enda helt naturliga kosmetiska produkten för att förtydliga den övervägda. Bra för håret - närmar och stärker. Detta antyds otvetydigt av solens grin på etiketten.

Användbar i kompositionen: rosmarin, kamille, grapefrukt, lavendel, mango, orange Valencia, citrongräs, extrakt av marina bruna alger, echinacea, ginkgo biloba, sojabönor och sojaprotein.

Applicering: Applicera på hår som oföränderlig balsam och anslut värmeffekterna av en hårtork eller sol.

Vad ska man leta efter: Produkten är inte representerad på den ryska marknaden. Tillverkaren flirar och säger inte hur många toner du kan lätta ditt hår.

Var att köpa: i utländska onlinebutiker.

7. L'Oreal Casting SunKiss Brightening Gel

Medel som är lätta att hitta och omöjligt att glömma. I noll släppte L'Oreal redan Solar Sublime brightening gelé, men produktionen stängdes. Och 2014 släppte företaget en klargörande gel, som ligger på hyllan av varje Rive Gauche och L'Etoile butik. Volym - 100 ml.

Användbar i kompositionen: Camelliaolja, citron extrakt och skyddande konditioneringsmedel.

Applicering: Det är möjligt att applicera gelén på torrt och vått hår, på spetsarna - för att skapa en odödlig ombre, på separata strängar - för den mycket kaliforniska melirovaniya eller längs hela längden. Gelén aktiveras vid upphettning - värm bara håret med en hårtork eller gå ut i solen. Inget behov av att spola! Det rekommenderas att applicera varannan i tre dagar för att uppnå önskad effekt.

Vad man ska leta efter: det finns tre nyanser: för det mest ljusa, blonda och ljusbruna håret. Skillnad i förtydligande - glöm inte att förstå märkningen. Tyvärr finns det en peroxid i kompositionen.

Var att köpa: i Rive Gauche, L'Etoile butiker och hårvård kosmetika butiker.

Solbränna hår

Ljusa håret utan färgning?

Det är ingen hemlighet att modernaste kvinnor inte tänker på sig själv med naturligt hår. Varje kvinna åtminstone en gång i sitt liv drömde om att byta hårfärg eller form. Lyckligtvis erbjuder den globala frisörvärlden skönhetssalongbesökare en rad tjänster för att möta alla möjliga behov!

Nyligen har effekten av "utbränt" hår blivit alltmer populärt bland fashionistas över hela världen. Men många av dem vill ha en ljus naturlig nyans av hår, utan att tillgripa färgning. Att bli blond utan speciell förtydligande är målet för många moderna tjejer, och på jakt efter en lösning är de även redo att vända sig till "farmor" -recept, såsom förtydligande med kamomill eller olivolja och citron. Men! I det här fallet måste du ha mycket tålamod och objektivt bedöma din styrka, och resultatet är ofta en fråga om lycka, för det är omöjligt att förutsäga. Det skulle ju vara bra om håret bara tog och brände ut i solen, men för det här måste du flyga till ett varmt land i ett par veckor, vilket inte alla har råd med. Dessutom överensstämmer likformigheten hos en sådan "utbrändhet" mycket att önska.

Forskningen av La Biosthetique inom hårförtydligande förklaras i en helt ny produkt med mycket mjuka, mjuka egenskaper som bara fungerar med naturliga hårpigment. Verktyget Shine Light 1 + 2 hjälper till att skapa effekten av skimrande "utbrända" strängar i solen utan att färga på håret!

Shine Light 1 + 2 representeras av två produkter - Shine Lighting Fluid.
Ljus 1 och Shine Light 2-aktivatörblandningar som måste blandas innan de appliceras på håret. Huvuddragen i detta är att den bara fungerar i 30 minuter och under den här tiden kan den "oskärpa" skuggan av naturligt hår och lätta det. Efter proceduren behåller håret sin naturliga struktur och skugga, det vill säga en varm bakgrund av blixten syns inte - håret blir inte gult. Det här är en absolut nyhet i hårförtydligande!

Unikt Shine Light 1 + 2 är att lätta håret med 2-3 toner, imiterar processen med att de brinner ut i solen, vilket gör att du kan uppnå en ljusare ton utan att ändra strukturen och behålla håret naturligt! Graden av förtydligande och den resulterande nyansen beror alltid på hur håret brinner ut i solen, vilket garanterar ett naturligt resultat! För blondiner med känslig hårstruktur - det här är en riktig upptäckt som gör det möjligt att bli mycket ljusare, samtidigt som hårets kvalitet upprätthålls. Och för att ge ditt hår ännu mer glans och förbättra skuggan, föreslår La Biosthetique att Shine Light, en Shine Light-produkt för bioluminering, används efter Shine Light-proceduren. Upplysta strängar blir ljusare och får ett glödande glöd.

Medel för att lätta håret i solen

I väntan på resten tänkte jag hur man lätta håret i solen, så att det brinna hårets effekt var starkare. Håret är naturligt mörkt blont med en chokladglans, blekna i kastanjeguld, jag gillar det mycket, men jag vill att färgen ska vara jämnare. Jag hörde att många människor använder citron, men jag vet inte exakt hur) behöver jag blanda citronsaft med vatten? Jag hörde också att alla typer av spray också hjälper, men jag är rädd att mitt hår är för mörkt. Vem försökte vad, berätta)

ps om det faktum att en citron torkar hår är inte värt att påminna)

I förra sommaren bestämde jag mig för att använda ett citron för detta ändamål, mitt hår är brunt, när det brinner ut blir det guld, men jag vill "blinka". Jag blandade citronsaft och vodka 1: 1 och torkade lås med en bomullsplatta fuktad med denna blandning, och sedan gick jag för att sola. Det visade sig omedelbart att jag inte skulle säga så mycket - då gav dessa "utbrända" strängar yellowness. Men den mest obehagliga saken, det har aldrig varit skivade tips, och sedan efter ett par gånger med att använda citron såg de ut, hittills har de inte helt av med dem. För ungefär 4 år sedan använde jag Nordic Colors spray från Schwarzkopf för att skapa en bländning, den skulle appliceras på rena våtlås och antingen gå ut i solen eller torka med hårtork. Men vi hade inte en vänskap med honom, som om hårperoxiden brann ut visade sig sprutan snabbt "suddig och absorberad i resten av håret, så att något helt oförståeligt uppnåddes.

Jag gnidde mitt hår med citron på havet, jag märkte inte att de blev ljusare, förutom att blekna lite från solen, och sedan sa de i salongen som citron stärker håret. så jag vet verkligen inte vem jag ska tro. Jag hoppades också att håret skulle bli lättare

Det var ett verktyg från Avon, en nyhet nyligen. Det verkar som en borste appliceras på strängarna och det är det. Även solen är inte nödvändig. Mycket lite lyser, bara få bländning. Nu rummaged genom hela katalogströmmen, inte hittad. Helt enkelt fråga konsulten. Kostnaden är ca 150 p., Om inte misstas.

Jag hörde att det är för håret, maximalt blont, inte mörkare.

Jag hittade den i den gamla katalogen om det här verktyget.

Sant för blondan, men jag skulle försöka allt detsamma. Värre än det var med grönt hår, kommer inte)

Och det blev inte avlägsnat från produktionen av en slump? Jag skulle försöka också.

Jag tittade på nätet, i 10m-katalogen blir det, det kostar 109 rubel. Kataloget gäller från och med den 12 juli. En annan är ikonen som verktyget presenteras förra gången. Ta bort eller ändra.

Skit, tack så mycket! Jag hoppas jag har tid att ta)))

Blont hår, utbränt på sommaren, var inte roligt på vintern med regrown rötter)) NORDIC COLORS SHOWER OF SUN SPREAD sparades med hjälp av NORDIC COLORS. sammanslagna med resten av håret. Saken från Avon var också probovol, det lättade tiderna från det andra, håret tvättades sedan inte första gången, färgen blev ljusare, men skuggan var inte lika ädel som efter nordica, och håret var klibbigt i en vecka. Citron försökte också, pressade ut saften till rötterna och gick för att sola, det var till sjöss, bara enligt min åsikt brann ingenting alls. Om du verkligen behöver lysa rötterna, kan du röda rötterna med en 3% peroxid ett par gånger, det kommer ingen skada, eftersom det finns peroxid i alla klargörande medel.

Om någon annan letar efter norden, köpte jag den andra dagen en nyhet, en spray som lyser John Freed, även om volymen är en liten 100ml, och samma som Nordic. Pris 595r

LadiesProject är en social kosmetikguide. En plats där flickor diskuterar kosmetika, utvärderar produkter och varumärken, lär sig nya produkter, läser om rabatter och försäljning, lär dig att välja och köpa kosmetika av hög kvalitet. Alla kan bli en del av vårt vänliga lag.

Gå med oss ​​just nu, läs, kommentera, dela feedback och idéer, berätta om nya inköp!

Ljusspridning för hår - lätt och ofarligt förtydligande

För att framhäva harmoni och lyx av hårfärg är inte användningen av färger och tonics nödvändigtvis. För enklare ljusstrålning av strängarna (högst 2 färger), erbjuder tillverkare av kosmetiska produkter en ljusare hårspray. Verktyget är enkelt och jämnt fördelat, kräver inte komplexa åtgärder, som i den klassiska målningen. Denna innovation har sina nackdelar, som är mycket viktiga att tänka på när man använder sprayen, för att inte förlora hårets styrka och skönhet.

Brightening Spray - Sammansättning och handling

Ljusspray hänvisar till de nya metoderna för lätta krullar. I vissa fall kan den ersätta färger och tintsalvor, och om det används korrekt, kommer det inte att skada strängarna.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i lysande sprayen är väteperoxid. Dessutom inkluderar läkemedlet:

 • Ammoniumhydroxid är en speciell alkalisk lösning. Åtgärden av denna komponent stimulerar öppningen av hårflingor, vilket ökar effektiviteten av väteperoxid;
 • Etidronsyra - fungerar som en viskositetsstabilisator och har antioxidantegenskaper;
 • Castorolja (hydrerad) och glycerin - förutom mjukningseffekten, bidrar till att öka kretsens skyddande funktion från yttre påverkan av aggressiva miljöfaktorer och verkan av ultraviolett strålning.
 • Panthenol, olika vitamintillskott - stärka strängarna, fyll i näringsämnen, fukt dem.

Ljussprutan innehåller aktiva ingredienser som kan orsaka allergier hos patienter. I samband med detta, var noga med att göra ett test för hudens reaktion på läkemedlet, och först efter ett positivt resultat, använd det på ditt hår.

För och nackdelar betyder

Spray clarifier har följande fördelar:

 • Ger det utlovade resultatet efter 2-3 applikationer;
 • Snabb ljussättning av hår, tiden som spenderas på bearbetning av trådar är minimal;
 • Det finns inget behov av professionell intervention, du kan enkelt utföra alla omvandlingar själv utan hjälp.
 • Om det appliceras på rätt sätt kommer håret inte att skadas.
 • Den kan användas för regrown rötter eller för att uppnå effekten av strängar bleknade i solen.

Rådet. Med hjälp av spray-clarifier kan du göra målningen med hjälp av tekniken om ombre eller balayazh på egen hand. För att göra detta sprutar verktyget på låsens spetsar till önskad höjd, utan att röra rotzonen. Intensiteten av exponering och därmed den slutliga förtydligandet anpassar du dig själv.

Detta läkemedel har vissa nackdelar:

 • Ändrar hårets ursprungliga färg endast med 2 toner, inte mer;
 • Effekten uppnås efter 3-5 applikationer;
 • Betydande kostnader för produkten;
 • Inte alla produkter är lämpliga för mörkhåriga brunetter och brunhårda kvinnor, främst för blondiner och ljusblonda. Hur man lyser mörkt hår, sa vi tidigare.

Varför spruta

Användarvänlighet och kompaktitet av produkten gör det till en trogen assistent vid snabb omvandling och uppdatering av skuggan.

Till skillnad från färger och tonics behöver man inte följa användningen av trådarna, man behöver inte lägga märke till tiden och oroa sig för att inte överdriva kompositionen på krullarna. När det gäller sprayen är alla dessa olägenheter borta, allt du behöver göra är att spruta kompositionen på det tvättade håret och om möjligt använda ett värmejärn eller en hårtork.

En annan särskiljningsfördel vid användningen av en innovativ produkt är möjligheten att släta ut kontrastlinjen mellan de rakade tidigare strängarna och regrowna rötterna utan yrkeskunskaper eller för att uppnå den fashionabla effekten av bränt hår eller att lysa upp tipsen i ombrettekniken.

Inget behov av att störa med beredningen av färgämneskompositionen, gissa över procentandelen oxid och hur länge dess påverkan på håret. Spray - det är bekvämt, snabbt och enkelt!

Foto före och efter

Säkerhetsåtgärder

Användningen av klargöringssprayen beror på flera huvudregler, hotet av deras obalans med en märkbar försämring av hårets tillstånd och till och med förlusten. Innan du använder verktyget, var noga med att läsa instruktionerna noggrant. Tillverkningsföretaget sparar dig från felaktiga åtgärder, varnar dig för risker och försöker på alla sätt hjälpa till i omvandlingen. Kom ihåg att instruktionerna är inbäddade för studier, inte för dess närvaro.

Så, vad är alltid viktigt att komma ihåg när du använder en spray för att lysa:

 • Läkemedlet innehåller en aggressiv komponent - väteperoxid, så det rekommenderas att klargöra med handskar. Tvätta händerna med tvål och vatten efter proceduren.
 • Du kan inte tillämpa kompositionen på sköra och svaga strängar, för att inte förstöra dem fullständigt.
 • Vissa produkter får inte användas på grått hår och efter lätta. Ange denna punkt i instruktionerna eller en professionell.
 • Observera frekvensen av läkemedlet, vilket rekommenderas av tillverkaren. Frekvent användning av det kan orsaka irreparabel skada på håret.
 • Fyllde på de ovanliga torrheten hos krullarna efter att ha använt verktyget, gå till resten av restaureringen av friskt hår.
 • Om du nyligen har utfört en rätning eller krökning av ett hårhår med hjälp av kemi, kan du inte använda en lysmedelspray.
 • Håll din Schwarzkopf hårspray eller ett annat märke ifrån direkt solljus och värmekälla.

Det är viktigt! Produkten är inte lämplig för att måla ögonbryn och ögonfransar. Undvik kontakt med ögonen. Om detta händer, skölj omedelbart ögonen med rinnande vatten och om möjligt kontakta en ögonläkare.

Hur ofta kan du ansöka

För att inte skada håret rekommenderar vi att du använder det 1-2 gånger om 7 dagar med ett intervall på minst 3 dagar. Efter 5 frekventa ansökningar, öka intervallet mellan behandlingarna till 1-2 veckor. I framtiden bearbetas strängar 1-2 gånger om månaden efter behov.

För att minska skadorna från effekterna av väteperoxid använder du regelbundet naturliga masker för att återställa håret, du kan med en ljusare effekt.

Instruktioner för användning

För tydligheten anser vi hur det rekommenderas att använda tillverkarna Schwarzkopf lightening hair spray:

 1. Tvätta huvudet och torka det något.
 2. Skaka klarifieringsflaskan väl, strö våta lockar.
 3. Kamma och torka håret.
 4. För att förbättra färgeffekten, använd en hårtork eller ett värmejärn. Ju högre värmeexponering desto mer aktiv kommer läkemedlet att fungera.
 5. Förtydligande av rotzonen är liknande. Om så önskas, separera små krullar (3-4 cm) och sprut dem omväxlande.

En flaska produkt är utformad för 14-20 applikationer för medelstort hår.

Granskning av de bästa spray-clarifiersna

På marknaden för kosmetiska produkter finns det flera varianter av sprayklarerare:

 • Schwarzkopf Blonde Ultime (Tone LS) Brightening - skaparna av läkemedlet lovar mjukt överflöde och noggrann vård för krullarna. Kärnan i pärlorna och naturlig citrusolja läggs till produktens sammansättning, deras tandem ger hög effektivitet och det önskade resultatet på hårets huvud. Att köpa en klarare spray kostar 400 p.
 • Lee Stafford sprayfärg med "sun kiss" -effekt är en egenskap hos produkten som är lämplig för att lysa mörka lock. För att inte skada krullarna rekommenderar tillverkaren att applicera sprayfärg tills önskat resultat visas efter varje andra huvudmask. Mellan förfarandena applicera närande masker med en regenererande och förstärkande effekt på håret. I framtiden minska användningen av medel till 1 gång i 2-3 veckor. Pris 700 p.
 • John Frieda Sheer Blonde Gå Blonder Lightening Hair Spray är en välkänd linje av kosmetiska produkter som garanterar mild och högkvalitativ hårljus när det används rimligt. Om du bearbetar håret 1-2 gånger i månaden, kommer det, enligt representanter för John Frieda-märket, inte att skada dem. Pris från 750 r.
 • Sprayfärg S1 Palette - har en bra formel, ger solens strålkastare och ljusa nyanser. För att köpa en produkt måste du arbeta hårt och besöka en specialaffär.

Sammanfattningsvis vill jag notera att sprayen är ett värdigt alternativ till färger och tonics i fråga om förtydligande. Med det kommer du att korrigera färgen med 1-2 toner och ge krusarna av solsken, naturlighet och naturlig chic. Korrekt vård av blekta lockar hjälper till att bevara hårets naturliga skönhet. Och viktigast av allt kan du uppnå alla dessa charmar utan förlust och några svårigheter.

Om du inte kunde få en ljusare hårspray, var inte upprörd! Vi erbjuder de bästa alternativen för säker och noggrann belysning:

För flickor som speciellt kräver hårets hälsa, erbjuder vi ett urval av de mest effektiva folkmedicinska remedierna för lätta hår.

Användbara videoklipp

Författaren delar sin erfarenhet av användandet av John Frieda Sheer Blonde Go Blonder spray clarifier.

Funktioner för användning av klargörande spray.

Hur man säkert brinner håret i solen

Naturlighet är en trend som sträcker sig till hårfärg också. Men för att göra en populär ombre, dyster, balasi, bebilayts, shatush en specialist är ganska dyrt. Och resultatet är inte alltid lyckligt. Men du kan göra ditt hår ser det mest naturliga och samtidigt modernt och välskött. För detta, tillräckligt med metoder. En av dessa - "utbrändhet" i solen. Hur säker det är och hur bäst det är - läs vidare.

Vad händer

Traditionellt, på sommaren står de flesta inför problemet med att bränna håret. Detta händer både i blondor och brunetter.

De mest mottagliga för detta tillstånd är människor som lever i tempererade breddgrader och har bara 2-3 månader av denna heta sommar. Också, ganska ofta, bleknar håret i människor med rakt hår.

Faktum är att människokroppen innehåller pigmentmelanin, som är ansvarig för hudens, ögons och hårets färg. Under påverkan av solen kommer detta pigment att sönderfalla. Därför blir huden choklad på sommaren, och håret är tvärtom. Bara du kan inte missbruka det, eftersom de aktiva strålarna kan prova melanom, kroppsförbränningar, ögonallergier mot solen kan förekomma.

Men håret "lider" starkt från den ljusa sommarsolen. De blir sköra, tråkiga nog, ser dåligt ut.

Några intressanta fakta

Kvinnor som har känsliga ljussträngar är alltid förknippade med vänlighet och välgörare. Därför har problemet med förtydligande alltid varit. Och används ofta för den här solen.

 • Flickor i det antika Grekland för att göra håret lättare, de tog olivolja, smorde håret och satt under den brännande solen.

Naturligtvis blev de inte blondiner, men färgen kunde bli lättare med några få toner.

 • I antika Rom utsmyckte kvinnor sitt hår med vanligt vatten och gick också en promenad i solen.

Dessutom gick mode för blondiner in i de nuvarande italienarna, och de kom fram med något slags mirakelverktyg som lyser håret. Men receptet har inte bevarats. Även om vissa forskare säger att aska, kvitten och några örter var inkluderade. Denna blandning applicerades på håret och gick till solen.

 • De forntida egyptiska kvinnorna använde valnötter, gnidde sina huvuden och även under solens brännande strålar. Ibland användes alkali på huvudet.
 • Senare hade kvinnor i Venedig speciella hattar som hade en öppen topp.

Färgen blev samtidigt röd. Den här tonen började kallas den venetianska. Men det bör förstås att de flesta venetianer var väldigt mörka, med blått svart hår.

 • I länderna i dagens Tyskland älskade damer också att lätta sitt hår. De hade speciella hattar med en öppen topp och stor rand.

Håret lagde sig på dessa fält och smedde med en blandning av aska, talk, lime. Allt torkade upp i solen. Sedan smutsas och torkas igen. Med tanke på den förfärliga hygienen i medeltiden är det värt att förstå att ett sådant förfarande kan ta mer än en dag. Men det hjälpte verkligen, och damerna var kända för sitt vackra blonda hår.

Under medeltiden satt unga damer i timmar i den brännande solen, svimmade, förstörde håret, men fortsatte att lätta dem.

Ibland applicerades farliga blandningar av kvicksilver och andra metaller på håret, och de gick under varma strålar.

Under alla omständigheter kan vissa av dessa metoder användas även nu efter att ha förbättrats.

Effektiva alternativ för "sol" förtydligande

Du kan gå ut i solen och försöka vara så där i några timmar. Det är nödvändigt att glömma en hatt och näsdukar, oftare att gå utan huvudbonad. Då är det en chans att lätta över sommaren.

 • Du kan bada i havet. Solen och saltvattnet kommer att göra sitt arbete.

För bästa effekten, innan du går till stranden, är håret utsmält med vanligt vatten.

 • Populär är smörjning av hår med citronsaft.

Det pressas ut och en bomullspinne appliceras på håret. Ibland, för en starkare effekt blandas citronsaft och vodka i lika stora proportioner. Innan du går ut i solen appliceras håret. Dessutom kan ett sådant verktyg placeras i en speciell flaska och användas som en spray.

 • En bra metod är att använda kamilledekok.

Det appliceras på håret och går till stranden, till exempel. Detta avkok är användbart för hår och kan ge en ljus nyans till hår flera gånger.

 • Innan garvning kan smörjas med kefir.
 • Använd också en mängd olika oljor: olivolja, kokosnöt.

Denna metod är ganska användbar. Det hjälper inte bara håret att "bränna ut" bättre, men skyddar även det från havets vatten och solens destruktiva kraft.

 • Ibland, för att lätta håret, använd limejuice.
 • En specifik metod är användningen av vanlig tvål. De smeder också håret innan de går ut i solen. Efter 2-3 timmar av att vara under sina strålar, ska tvålen tvättas av med varmt vatten.

Hur man naturligt tänder håret - 10 sätt

Har du försökt experimentera med de mest prisvärda produkterna i köket för att lätta ditt hår? Om inte, har du möjlighet att prova ett av följande recept och hemma är det säkert att göra ditt hår lite lättare.

Dessa är väldigt enkla alternativ som kan användas på lätt och lätt blont hår, utan att vara distraherade från andra hushållsarbeten.

# 1 sätt - lyser med citron

Juice av en citron späds med ca 1 liter vatten, hälls i en behållare med en spruta och sprutas över håret med jämna mellanrum. Verktyget är effektivt när du är i den öppna solen - sprayad juice med vatten på håret, gick om sin verksamhet på gatan, efter 30 minuter sprayar du verktyget igen. Upprepa sprutning 3 gånger i rad. Använd en ny komposition varje gång du har möjlighet att komma i solskenet. Glöm inte att en lång vistelse i solen berövar ditt hår av fukt, och om du spenderar hela solskenet ute ute - täck håret med en lätt huvudbonad.

Resultatet av blixten ser mycket imponerande ut på håret, eftersom sprutningen är ojämn och håret blir ojämnt. Detta skapar en naturlig effekt av blekt blont hår i solen.

# 2 sätt - bordsvinäger

Det kan vara druv eller äppeläger. Detta är ett sätt att naturligt bli lättare att lämna rödaktiga höjdpunkter på håret. Därför passar det inte naturligt blont hår med en cool skugga. Lösningen framställs av ättika och vatten, kombinerat i lika stora proportioner. Du behöver också en sprayflaska för att applicera på ditt hår, eller använd en vanlig pensel, men det är mindre bekvämt. Låt eddiklösningen ligga i 30 minuter, skölj sedan håret under vatten.

# 3 sätt - avkok av kamomill

Till kamomill ljusnade åtminstone lite hår och gav dem en vacker vete nyans, du måste göra ett mycket stark avkok. Otsuzhenny buljong appliceras på enskilda strängar eller häll på allt hår. För att reagera, behöver du, som med citron, gå ut i soligt väder. Låt ditt hår torka i solen i 30 minuter och tvätta håret.

# 4 sätt - förtydligande med honung och smör

Honung används ofta för att lätta håret i olika formuleringar. Vi föreslår att du försöker kombinera honung och olivolja, och i nästa recept - honung och ättika. Blanda lite varm och flytande honung med olivolja i lika delar. Rör om och värm lite igen, medan kompositionen är varm - applicera på hår. Verktyget ska förbli på håret 40-60 minuter. För att tvätta håret, använd schampo.

# 5 sätt - naturlig förtydligande med honung och ättika

Båda dessa produkter är bra för hår, så varför inte tillämpa dem tillsammans? Du behöver 2 delar ättika och 1 del honung. Kokosolja kan vara en ytterligare konditioneringskomponent. Använd produkten som en mask - sätt på håret, sätt på en plastlock och på toppen av en handduk-turban. Låt masken stå över natten, skölj på morgonen. Om ditt hår verkar fet - använd schampo.

# 6 sätt - lätta håret med kanel

Du behöver kanelpulver och din vårdbalsam. Gör en tjock pasta genom att tillsätta en tillräcklig mängd pulver till balsammen. Använd som i föregående recept - som en mask för natten. Som en extra bonus får du UV-skydd för ditt hår.

# 7 sätt - rabarber

Receptet är lika gammalt som kamilleanvändning. Koka rabarberrot i vatten, separera buljongen och svalna. Applicera på håret i 10 minuter, skölj sedan. Om du lämnar på en längre tid blir det svårt för dig att tvätta håret från klibbighet. Detta beror på att rabarber innehåller en stor mängd pektin.

# 8 sätt - saltlösningslösning

Du kan använda vilken typ av salt som helst. 1 matsked utspätt i ett halvt glas vatten. Stänk håret och skölj efter 15 minuter. Effekten av sådan förtydligande är hår efter vila till sjöss.

# 9 sätt - läsk

Häll en halv kopp bakpulver med vatten för att göra en inte mycket tjock pasta. Konsistensen av pastan ska fördelas bekvämt över håret och inte torka under lång tid. Om pastaen torkar snabbt på håret - kommer den önskade reaktionen inte att uppstå. Pastan ska fungera i 20 minuter. Om du vill ha en starkare effekt, lämna pastaen i ytterligare 10 minuter.

# 10 sätt att göra hårljusare med vitamin C

Detta är självklart ett verktyg som finns i varje kök, men det kommer också säkert att göra det ljusa naturliga håret en tändare. Krossa 8-10 tabletter av C-vitamin i pulver och tillsätt det till ditt schampo. Med varje användning av schampo kommer du att lätta ditt hår lite. Var noga med att använda luftkonditionering efter tvätt.

Sammanfattningsvis vill vi notera att alla resultat efter tillämpningen av dessa tips varierar. För det första har allas hår en annan struktur och den ursprungliga naturliga nyansen, för det andra är recepten för ljussmedel ganska approximativa och produkterna har olika kompositioner. Men du har tid att prova alla tips, välj den mest lämpliga för ditt hår och inte skada dem.

Hur tänder håret i solen? Hur brinner håret ut i solen?

Avkok av kamomill är mycket väl upplyst hår i solen.

Bara brygga kamilleblommor i proportion till 1 kopp kokande vatten - 2 matskedar örter. Låt stå i en halvtimme, koka i vattenbad och spänning.

Häll avkokningen i en sprayflaska och stänk håret när du garverar. Du kan strö och oftare blir det inte värre.

På det här sättet limmar du inte bara strängerna lite, utan också återställer ditt hår, ger dem näring med användbara ämnen.

Brightening hår hemma med naturliga produkter.

I den här artikeln kommer vi att prata om hur du gör ditt eget hår ljusare hemma med naturliga medel. Hår kan ljusas hemma med naturliga produkter, och ganska bra. Idag kommer vi att berätta om de viktigaste växtprodukterna som kan tända håret utan att skada dem. Sådana medel är inte dyra och är som regel tillgängliga i alla hem. Med allt detta bidrar lättare hår med naturliga, naturliga produkter också till den övergripande förstärkningen och läkning av håret. Folkmekanismer som beskrivs i denna artikel kan verkligen effektivt lätta och missfärga hår.

Folkmedel för lätta hår

Kamilleblommor, äppeljuice och ättika, kanel och kamille, läsk, väteperoxid och olja, bordsalt och citron, läsk, här är en lista över produkter som är lämpliga för att tända håret hemma. Alla dessa ingredienser kommer att användas i recept, som vi kommer att berätta för dig idag i den här artikeln.

Glöm inte den vanligaste metoden att lätta håret, solen. Under påverkan av solljuset blir håret naturligt ljusat. Blondiner vet förmodligen om den här funktionen, de vet att en lång vistelse i solen lättar håret. Solens strålar tänder håret och ger det en naturlig nyans. Därför, om du vill lätta ditt hår, spendera mer tid i solen, men glöm inte bort risken för överhettning (solstråle), så var noga med att använda en hatt.

Hår Brightening Masker

Visst har du redan gjort några masker för hårvård och du vet många grundläggande recept, men efter att ha läst den här artikeln kommer hemmet som hjälper dig att lätta ditt hår att läggas till i ditt arsenal av hårvårdsprodukter hemma.

Varför är användningen av hemmagjorda hårljusprodukter jämförbart med användningen av konstgjorda lätta produkter?

Komponenter som ingår i naturläkemedel bidrar till den totala förbättringen av håret. Som ett resultat av att använda hemgjorda recept för att lätta ditt hår kommer ditt hår att bli lättare och kommer att förvärva naturliga nyanser utan att skada hårets hälsa.

Hembakade recept för lätta hår hjälper inte bara att lätta håret utan också tillåta andra eviga problem som stöter på oss att lösa, till exempel ökat hår oljigt hår, torrhet, förlust etc. Förutom allt, kommer användningen av våra recept att bidra till att återfuka håret och bidra till deras snabba tillväxt.

För att resultatet av självbelysningshår hemma inte kommer att göra dig besviken behöver du följaktligen följa följande regler:

1. Våt hår är bättre ljusare, för masken absorberas bättre på grund av de lätt öppna hårknivarna.

2. Det är svårare att lätta mörkt hår, så alla som har mörkt hår rekommenderas att använda alternativen med den starkaste absorptionen av masken i håret.

3. Var noga med att ge ditt hår en vila efter applicering av naturläkemedel.

4. De som har mörkt hår måste vara tålmodiga, eftersom det blir märkbart att det inte kommer att märkas omedelbart efter appliceringen av våra recept, men efter att du har tvättat håret flera gånger.

Recept för lättare hår hem rättsmedel

1. Ljusa håret med salt

Har du märkt hur håret blir lättare efter att ha simmat i salt havsvatten? Strax efter att du kommer ut ur vattnet och ditt hår är torrt i solen, brinner det ut, för saltet lyser håret väldigt bra. Saltet lyser inte bara håret utan också torkar det starkt, så i vårt första recept använder vi inte bara salt utan också olja. Olja hjälper till att återfuka håret efter saltet.

Havsalt passar bäst, men om det inte finns där, är vanligt bordsalt lämpligt för vårt recept.

Recept för lätta hår med salt:

Ta 2 matskedar salt, inga diabilder, bara några droppar vinäger (3-5 droppar), 2 koppar varmt vatten, en fjärdedel matsked olivolja, kommer burkolja också att göra. Blanda alla ingredienser och låt för att infusera i 20 minuter. Applicera kompositionen i håret, tvätta inte av det i minst 30 minuter. Om hårets struktur är svår, håll sedan kompositionen på håret i minst en timme. Tvätta av masken med varmt vatten med en balsam. Upprepa proceduren efter 3 dagar.

2. Ljusa håret med askorbinsyra eller C-vitamin

Denna metod är det enklaste alternativet att tvätta håret av dåligt valda färg och viktigast av allt är användningen av C-vitamin som en del av ett hemhjälp lämpligt för att lätta håret och deras återhämtning. Du bör märka effekten av att använda detta recept efter första användningen. Vitamin C (askorbinsyra) kan köpas på apoteket i form av pulver, kapslar eller tabletter. Vitamin C (askorbinsyra) i pulver är mest lämplig för vårt recept. Om du bara har piller eller kapslar spelar det ingen roll eftersom tabletterna enkelt kan krossas, och kapslarna kan lätt öppnas och pulvret kan hällas ut.

Askorbinsyra (C-vitamin) är mycket användbar för hår:

 • C-vitamin tvättar lätt ut färgen utan att skada hårstrukturen.
 • Askorbinsyra kan ta bort håret med alltför mycket fett.
 • Användningen av C-vitamin (askorbinsyra) kommer att ge din hårvolym;
 • Huvudkärlens blodkärl ökar sin aktivitet och bidrar därmed till att hårväxten accelererar efter användning av produkter med vitamin C.

Receptet för lättare hår med askorbinsyra No1:

Det är viktigt! Alternativ nr 1 för lättare hår är en engångsmetod, så för regelbunden användning av C-vitamin i masker för att lätta ditt hår, kommer alternativet nr 2 som beskrivs nedan passa dig.

För beredning av verktyg för att lätta håret behöver vi 3 påsar med 2,5 g vardera med askorbinsyra. Lös upp innehållet i ett stort glas med varmt vatten. Blanda väl kompositionen. Låt lösningen infusera i 20 minuter. Efter applicera kompositionen på de delar av ditt hår som du planerar att tända. Med hjälp av askorbinsyra kan du göra höjdpunkter eller bara lätta all håret på en gång. Det är lämpligt att applicera kompositionen på håret med hjälp av en sprutpistol eller med enkla bomullspuddar. Tvätta inte håret omedelbart. Det ska ta minst 30 minuter att tvätta. Det är väldigt viktigt att ständigt övervaka processen för förtydligande! Så snart du inser att den nyans som passar dig är uppenbar bör du tvätta produkten från håret med varmt vatten med hjälp av schampo och balsam.

Receptet för lättare hår med askorbinsyra No2:

Denna metod är lämplig för regelbunden användning vid lätta hår. Vi behöver två påsar av 2,5 g askorbinsyrapulver (eller 10 tabletter askorbinsyra eller vitamin C, som måste krossas i en murbruk). Bland det resulterande pulvret med ditt vanliga schampo. Applicera schampo i håret och skölj inte i fem minuter. Skölj skampan efter 5 minuter och var noga med att använda balsam för att fixa resultatet. Tvätta håret med detta schampo tills din hårs nyans syns.

3. Ljusa håret med bakpulver

Soda lyser håret väl. Lightening hår med läsk är mycket populär. För att förbereda det ljusande håret behöver vi förbereda en pasta av läsk.

Recept för lätta hårsoda:

För att förbereda pastaen behöver 150 ml soda (ungefär ett halvt glas). I ett glas soda, tillsätt varmt vatten tillräckligt för att göra en pasta. Pastaen ska inte vara mycket tjock eller flytande.

Applicera sodavätning på allt hår på en gång eller enskilda trådar. Skölj inte lösningen i 20 minuter. Kontrollera alltid hårets skugga, så fort den önskade nyansen uppstod, tvätta av pastaen. Vanligtvis är det 20 minuter att uppnå önskad nyans. Resultatet av denna procedur uppnås efter den första applikationen. Använd denna metod inte mer än 3 gånger i veckan.

Soda med schampo för att lätta håret:

Du kan blanda sodavatten med schampo och använda det regelbundet tills du får håret du vill tona. För att göra detta, blanda 6-7 teskedar soda (inga diabilder) i 50 ml. schampo. Du kan använda detta schampo i högst 2 månader.

4. Brightening hår med rabarber

Rabbarber är länge mycket känd, bland annat för dess förmåga att lätta håret. Som ett resultat av att lätta håret med rabarber, kommer håret att förvärva en ädla askblond nyans som alltid är trendig. Rabarber inte bara lyser håret bra, men har också en positiv effekt på hårstrukturen och hårbotten. Användningen av rabarber stimulerar hårväxten och förhindrar deras förlust. Rabbarber kan också normalisera talgkörtlarna, vilket kommer att hjälpa till med problemet med fet hår.

Recept Lightening Hair Rabarber för Ash-Blond Shade:

Vi behöver 6 matskedar av torkad rot eller rabarberblad. Du kan kombinera torra löv och rot i olika proportioner. Häll 5 matskedar torkade rabarber i en liten kastrull och häll 500 ml kokande vatten över Rabarbern. Koka buljong behöver minst 25 minuter. Den resulterande buljongen ska svalna. Applicera buljong till hela längden av håret och låt det stå i tre timmar. För att tvätta av avkokningen av rabarber behöver inte schampo, bara nog för att tvätta håret med varmt vatten. Du kan använda denna buljong tre gånger i veckan. Efter en vecka med rabarberbuljong ser du hur ditt hår får en ljusare nyans.

Receptet för lätta hår rabarber för halmgult:

Mängden torr rabarber beror på hårets längd, ju längre ditt hår desto mer rabarber behöver du. Du behöver från 20 till 40 gram torkad rabarber. Fyll den önskade mängden rabarberrot med vatten (från 200 till 300 ml.) Koka tills du har kokat ner blandningen i ett tjockt tillstånd. Efter kylning av lösningen till rumstemperatur och applicera på hår. Skölj av efter 2 timmar med varmt vatten utan schampo.

5. Kanel ljusande hår

Kanel har ett imponerande utbud av egenskaper för att stärka och läka hår. Dessutom kan kanel färgas och lätta håret. Därför är kanel en oumbärlig ingrediens i många masker och hårvårdsprodukter. Idag ska vi prata om hennes förmåga att lätta sitt hår. Genom att använda kanel som ljusmedel kommer ditt hår att ge önskad nyans och fördubba håret med en magnifik naturlig glans.

Kanel har ett antal användbara egenskaper:

 • De element som finns i kanel ger näring till hårsäckarna och håraxeln.
 • På grund av den djupa penetreringen i hårstrukturen blir hårets yta mjukare.
 • Med regelbunden användning av kanelhår mättat med ljusstyrka och elasticitet;
 • I kanel finns en mycket imponerande uppsättning spårämnen som är användbara för håret: vitamin PP, C, A, Fe - järn, Cn - zink, Mg - magnesium och det här är inte hela listan.

Recept för blekning kanel blont hår:

100 ml hårbalsamblandare blanda med 4 teskedar med välmående kanel (detta är ungefär förhållandet mellan 4 teskedar kanel och 5 teskedar av balsam). Blanda väl i en homogen pasta. Pastaen ska vara tjock nog för att inte droppa från håret efter applicering. Tvätta håret, som vanligt, efter applicera den resulterande kompositionen på håret. Kamma håret och vrid det i en bulle på kronan. Täck huvudet med en speciell keps för masker eller använd en vanlig påse eller klädfilm för att hålla masken varm. Efter 3 timmar kan masken tvättas av. De som har hård hår kan hålla en sådan mask i 4 timmar. Skölj utan schampo med vanligt varmt vatten.

Kanel med honung för att lätta håret:

Ta 80 - 100 ml. honung, 100 ml. hårbalsam, 5 tsk brunns kanel. Blanda väl till en homogen konsistens. Applicera masken för att rengöra fuktigt hår. Applicera en mask på ditt hår och täck huvudet med en hatt eller påse, en matfilm är väl lämpad för detta. Så öppnar hårets vågor så att alla näringsämnen från masken går in i hårstrukturen. Håll masken utan tvättning i 3 timmar, skölj sedan med varmt vatten med schampo och balsam. Upprepa denna procedur efter 3 dagar för ännu mer hårlättnad.

Brightening hår med kanel och citron:

Blanda kanelpulver i mängden tre matskedar med hårbalsam (200 ml.). Tillsätt vatten (250 ml) och citronsaft utan skal (en matsked). Blanda väl. Applicera kompositionen på strängarna jämnt fördela den över hela längden av håret. Skölj med varmt vatten och schampo efter 3 timmar.

Var noga med att titta på videon om kanel ljusande hår:

6. Ljusa håret med väteperoxid

Alla vet att peroxid lyser håret väl. Användningen av väteperoxid är det mest populära och beprövade sättet att lysa och bleka håret. Peroxid lyser väl både mörkt och blont hår.

Det finns dock en övertygande men! Det är viktigt! Blek inte håret med väteperoxid om du har skadat och svagt hår eller ditt hår har splittrade ändar. Du kan bara använda de alternativen för förtydligande, som innehåller olika oljor.

Innan du börjar tända håret, testa det på en separat liten strand. Så du kan skydda mot oönskade resultat av förtydligande.

Du bör inte glömma att väteperoxid finns i olika koncentrationer och du bör noggrant läsa noggrant procentandelen väteperoxid i den produkt du planerar att använda. För blekning av hår med väteperoxid rekommenderar vi att du använder en 3-6% lösning. För hård, stark hår är en 6% lösning lämplig, och för normalt hår, var noga med att använda en lösning som inte överstiger 3% koncentration.

Hur lättar håret med väteperoxid?

1. Späd peroxid i lika delar med vatten (mängden peroxid ska vara lika med mängden vatten);

2. Försök att tända håret först på en tråd. Resultatet kommer att vara klart om 20 minuter. På så sätt kan du förstå om denna koncentration av peroxid är rätt för dig och om du vill ha den här hårskärmen.

3. Om den här skuggan passar dig, häll all den resulterande lösningen i en sprayflaska och spraya allt hår jämnt.

4. Tvätta håret med shampoo och balsam efter 20 minuter.

Denna metod för att lätta håret kan konkurrera med många vanliga kommersiella medel med ett högt innehåll av aggressiva kemikalier.

7. Citron hår blekning

Ett annat effektivt sätt att lätta håret, som, förutom blekning, också fuktar håret och ger det en naturlig glans.

VIKTIGT! Applicera inte rent, outspädd citronsaft hela på allt hår. Dessutom kan du inte applicera ren citronsaft i hårbotten.

Recept för lättare hår med citron och olja:

1 Blanda saften av 1 citron med 100 ml. vatten, tillsätt till sammansättningen av antingen 3 matskedar burdock olja eller 3 matskedar olivolja. Oljebrunn fuktar håret och ger extra näring till håret. Häll den resulterande produkten i sprayen. Du kan börja använda vårt verktyg.

För att markera hårsträngar av hår som sprayas med citronspray, täcka med folie för att isolera resten av håret.


Efter applicering håret låta det torka helt. Använd inte en hårtork eller handduk för detta. Som ett resultat av den naturliga torkningen av citronmedlet blir håret mest effektivt effektivt. Det är lämpligt att göra denna procedur på kvällen, så att håret har tid att torka innan du sover. På morgonen, var noga med att tvätta håret med schampo.

Jag hoppas att du kan hitta ett lämpligt sätt att lätta ditt hår hemma med hjälp av traditionella metoder. Låt ditt hår vara friskt!Nästa Artikel
Vad är alopeci hos kvinnor? Orsaker till håravfall, typer, foton, behandlingsmetoder