5 recept hur man gör håret smidigt och silkesligt hemma


Varje tjej vill ha slät, glänsande och silkesigt hår, detta kan uppnås inte bara i skönhetssalongen utan också hemma, vi erbjuder dig effektiva recept som ditt hår kan omvandlas på mycket kort tid.

För att håret var smidigt och silkeset, måste du göra mycket ansträngning. Den ökande populariteten av förfarandet för rätning av hår i skönhetssalonger bekräftar bara bekymmerna för tjejer med denna fråga.

En stor mängd verktyg och procedurer erbjuder oss skönhetsindustrin, men är de alla säkert säkra? Vad är för och nackdelar?

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Mer om detta i granskningen av våra partners online ecomarket 4fresh.

Det är ingen hemlighet för någon som vår hälsa, styrka och skönhet beror på vår kropps helhet, liksom näring och daglig användning av 1,5-2 liter rent vatten, det bör först uppmärksammas.

Varför förlorar håret glans och silke?

Orsaken till dåsighet, torrhet och svaghet i håret kan vara:

 • ohälsosam diet;
 • brist på vitaminer och mikroelement
 • gastrointestinala sjukdomar;
 • perm;
 • frekvent användning av strykning och curling;
 • felaktig vård;
 • aggressiv exponering för solljus eller vice versa kallt;
 • shampooing med hårt vatten;
 • användningen av alltför stora mängder stylingprodukter;
 • Användningen av smutsiga hårborstar och hård hårbearbetning (kamning av vått hår, tvättning av huvudet med varmt vatten, med metall hårnålar och gummiband).

Tvätta håret med varmt, inte varmt vatten, detta är en av de vanligaste orsakerna till att håret förlorar sin jämnhet, silkighet och glans. Till sist kan du även skölja med kallt vatten för att släpa vågorna.

Hemmask för slät och glänsande hår

Masken är gjord innan huvudet tvättas, alla ingredienserna i masken är naturliga och användbara för både hår och hårbotten.

 • 1 tesked avokadoolja;
 • 1 tesked linfröolja;
 • 1 tsk honung;
 • 2 tsk av aloejuice;
 • 5 droppar vitamin A i olja;
 • 5 droppar vitamin E i olja;
 • 1 äggula.

Blanda alla ingredienser och kan värmas till en behaglig temperatur. Applicera en mask på rötterna (gör en ljusmassage) och fördela över hela längden. Håll masken i ungefär en timme och tvätta av med schampo, en sådan mask kan göras en gång i veckan.

Bottom line: masken närmar sig håret med fördelaktiga ämnen, gör dem starkare, starkare och friskare, och passar också helt om hårets längd.

Välj ett speciellt schampo

När du väljer vårdprodukter för glans, släthet och silkighet i håret, titta på kompositionen av sådana komponenter som lipider, keratin, aminosyror, alger, örttextrakt, aloe vera-extrakt, oljor, det finns även speciella serier för hårglans, som inkluderar schampo, balsam, mask outplånlig botemedel. Det viktigaste att komma ihåg är att vi väljer shampoo av typen hårbotten.

Tvätta inte allt hår med schampo, det räcker bara för att skumma rötterna och när du sköljer shampooen från huvudet kommer det att tappa på håret och skölja hårets längd och tvätta alltid schamponet så att det inte kvarstår på håret.

Shampoo för glans och jämnhet av hår:

 1. Shampoo "Smoothness and Shine" KeraSys Salon Care Shampoo Straight Ampoule
 2. Mild schampo för glans och slät hår
 3. T-LAB Professional Aura Oil Shampoo
 4. Creamshampoo för jämnhet och glans av hår Estel Otium Diamond
 5. Shampoo för mjukhet av hår Orofluido Asia Revlon Professional
 6. Illuminationsschampo för mörkt hår John Fried Brilliant Brunette Liquid Shine Illuminating Shampoo

Hårbotten skalar

Scrub för hårbotten hjälper till att noggrant rengöra huden på döda celler, talg, stylingprodukter, silikoner och andra föroreningar. Du kan köpa en skrubba som redan är färdig i affären, många producerar sådan produkt i sina hårvårdsprodukter, och du kan göra hemma:

 • 2 matskedar havsalt (fin eller medium mark);
 • 3-5 droppar essentiell olja (rosmarin, bay, lavendel, orange);
 • 1 matsked basolja (olivolja, mandel, avokado, vetex, pumpa).

Skalning görs på smutsigt hår innan du tvätter huvudet, knådar skrubben innan du applicerar. Skalning görs på fuktig hud, du måste först våta hårbotten, några minuter under en varm dusch. På avdelningarna börjar vi gnugga blandningen, men bara gnugga den i hårbotten, röra inte håret, mycket salt kommer att smula, men även det som återstår kommer att räcka för att göra proceduren. Nästa, noga massera hårbotten, men utan att trycka hårt, borde det inte vara någon smärta. Massera i fem minuter och ytterligare fem minuter lämnar blandningen på håret och tvätta sedan mitt huvud som vanligt.

Skalning kan göras varannan vecka om hårbotten är normal eller utsatt för fett och en gång i månaden om hårbotten är torr eller känslig.

Bottom line: Håret är hälsosamt, välrenat och redo för följande procedurer, speciellt om du förstärker håret med hjälp av stramande medel (de fungerar bättre på den rengjorda huden).

Sköljning för hår silkiness

Hårets mjukhet, glans och jämnhet kan erhållas genom att skölja håret med örter, citron eller äppelcidervinäger.

Om vi ​​vill ge mjukhet och silkighet till håret med hjälp av örter, då behöver vi följande örter: kamomill, lind, kolspett, Johannesjurt, lavendel.

Örter måste kokas med kokande vatten, i förhållandet mellan 2 matskedar örter per kopp (200 ml.) Vatten. För hår av medellängd är en liter buljong tillräcklig. För att brygga gräset måste du fylla det med kokande vatten och koka i ytterligare 10-15 minuter, och låt det sedan smutsas och svalna. När buljongen är kall måste den tömmas och du kan redan skölja håret.

För att uppnå silkeshår kan du använda en mjukgörare för hår från äppelcidervinäger eller citronsaft. För ett förfarande måste du ta två matskedar äppelcidervinäger eller citronsaft utspädd i en liter kokt vatten. Denna blandning ska sköljas med hår, resultatet kommer att märkas efter det första förfarandet.

Bottom line: efter sköljning kommer hårvågorna att vara tätt pressade ihop, vilket gör att håret ser jämt, mjukt och glänsande ut.

Hem outplånlig grädde för hårtips

Krämernas sammansättning är helt naturlig och mycket användbar, den innehåller de bästa oljorna för hårets längd som ger näring och bryr sig om vilken typ av hår som helst.

 • 1 matsked olivolja;
 • 1 matsked jojobaolja;
 • 1,5 tsk kokosnötolja;
 • 1,5 tsk sheasmör
 • 15 droppar essentiell olja av ylang-ylang;
 • 1 tesked bivax.

Först måste du smälta basoljorna tillsammans med vaxet i vattenbadet, och när oljorna svalnar, tillsätts den eteriska oljan. Oljorna kommer att tjockna och du får en ganska tjock grädde med gul färg, vilket är önskvärt att hålla i kylskåpet.

Denna kräm appliceras på rent, vått hår efter tvätt, och det behöver inte mycket alls, bokstavligen en droppe, krämen måste gnidas i palmerna och gnidas sedan i hårets ändar, det är tillrådligt att inte röra längden, bara spetsarna (2-3 centimeter) eftersom grädde kan smörja hår, särskilt tunt. Men när håret torkar upp ser spetsarna perfekt ut.

Resultatet: håret är mjukt, silkesigt och glänsande, förutom att krämet förhindrar hårets tvärsnitt och bryr sig om tipsen.

Med dessa enkla recept kommer ditt hår alltid att vara i perfekt skick, kom ihåg bara att de kräver konstant och systematisk vård.

Hur man gör håret glänsande och smidigt hemma?

Livlig glans av vackert, silkesigt hår lockar ögat och ger kvinnan en extra charm. Och de tråkiga, livlösa strängarna, som hänger med orörda istappar, kan förstöra även den mest idealiska bilden och förstöra intrycket av att dö. Därför är det för många representanter för det fina kön den mest pressande frågan om hur man gör håret glänsande och återställer sin hälsa och skönhet.

Experter erbjuder olika lösningar på problemet. Det är nödvändigt att ge håret rätt skötsel, använd kosmetika av hög kvalitet, ta vitaminer och glöm inte bort de moderna salongprocedurerna som kan återställa hårets glans. Perfekt effekt kan uppnås med hjälp av hemmasker och folkmedicin, sköljning och massage. Låt oss dölja varje alternativ och berätta hur du gör ditt hår glänsande och silkeslitet.

Varför blir håret tråkigt?

Om ditt hår har blivit torrt, tråkigt och skört, var uppmärksam på din diet. Kanske har kroppen helt enkelt inte tillräckligt med vitaminer, och håret behöver en tillförsel av näringsämnen. För att avhjälpa situationen ingår i den dagliga kosten av färska grönsaker och frukter, kött, fisk och skaldjur, fisk, ägg, nötter, vegetabiliska oljor och spannmålsprodukter.

En annan orsak kan vara hälsoproblem. Dessa är kroniska sjukdomar i interna organ, metaboliska störningar, avitaminos, anemi, cirkulationssjukdomar. Sådana förhållanden leder till försämring av hälsan och påverkar hår- och hårbottens tillstånd.

En viktig roll spelas på sätt att ta hand om håret. Regelbunden värmebehandling med krulljärn eller hårtork dehydrerar locken och gör dem tråkiga och spröda. Problemet förvärras av felaktigt urval av kosmetika (schampo, balm, balsam). För att rätta till situationen, lyssna på råd från experter och följ deras rekommendationer.

Hur man gör håret smidigt och glänsande?

För att göra ditt hår glittrande med en livlig glans, var stark, voluminös och tjock, följ följande regler när du bryr dig om dem:

 • Du bör inte tvätta ditt huvud för ofta, vattenprocedurer utförs endast när håret är smutsigt. Använd varmt, inte varmt, vatten för att tvätta. Klorat kranvatten är inte det bästa sättet att påverka hårets tillstånd, så det är bättre att koka det på förhand.
 • Innan du applicerar schampo på håret, skum det lite i din handflata, så det kommer att fördela bättre och städa locken mer effektivt från smuts.
 • Skölj håret från schamporesterna flera gånger och skölj dem slutligen med ett avkok av medicinska örter som permanent håller håret rent, friskt och glänsande.
 • Torka håret ordentligt. Det är bäst att göra det i luften, utan att använda en hårtork som torkar håret.
 • Borsta inte håret vått, det kan orsaka skador och förluster.
 • För att förbättra blodcirkulationen i hårbotten varje kväll borstar du håret med en träkam eller en mjuk borste som sveper från 50 till 60 gånger.
 • Varje morgon i 5-10 minuter, massera hårbotten, det kommer att stärka flödet av näringsämnen till rötterna och förbättra hårets utseende.
 • Två gånger om året, ta ett multivitaminkomplex som innehåller friska hårmineraler och spårämnen.
 • Sköter regelbundet ditt hår med hembehandlingar, maskerar, oljepackningar och kompressor.
 • Använd högkvalitativa kosmetika med en helande effekt som hjälper till att återställa ditt hår till sin tidigare vitalitet och glansig glans.
 • Om hår styling görs med en hårtork, slutför torkning i kallt läge. En stråle av kall luft kommer att stänga flakarna i håraxeln och göra håret smidigt och glänsande.

Förutom de grundläggande reglerna om vård, var uppmärksam på din hälsa, behandla sjukdomar i interna organ i tid, undvik stress, vara mindre nervös, ge upp dåliga vanor, försök att få tillräckligt med sömn och följ daglig behandling. Alla dessa åtgärder i komplexet kommer att ge ett positivt resultat, bidra till att förbättra hälsan och en positiv effekt på hårets tillstånd.

Hur man gör håret glänsande hemma?

Folkrecept baserade på användningen av naturliga ingredienser hjälper till att återställa hårglans och styrka. Särskilt populära är masker baserade på mejeriprodukter, ägg, färsk frukt, oljekompressor och sköljning med örtflockar. Låt oss dö på de mest populära hemprocedurerna.

Hår glans masker

 1. Fermenterade mjölkprodukter. Masker på basis av kefir, gräddfil, vassleärande, återfuktar och återställer hår, återställ dem till en levande glans och styrka. Det räcker att värma upp mjölkprodukten något och applicera det på håret och hårbotten. Ovan måste du ha ett uppvärmningslock, detta kommer att förbättra penetreringen av användbara ämnen och öka effektiviteten av proceduren. Masken hålls i 30-40 minuter, tvättas sedan av med schampo.
 2. Kycklingägg. Procedurer baserade på kycklingägg görs i kombination med naturliga oljor, gelatin eller mejeriprodukter. Dessutom, om håret är torrt, rekommenderas att lägga en äggula till masken, om oljig - ett protein. För att göra håret skinnigt och lättsamt, piskas två ägg och blandas med 2 msk. l. burdock olja, 1 msk. glycerin och 1 tsk bordsvinäger. Denna blandning appliceras på håret och lämnas i en halvtimme. För att lägga till sken kan du använda vanlig gelatin (1 msk. L.). Den är fylld med vatten för svullnad, sedan blandat med ägg och schampo. Blandningen appliceras på krullarna i 1 timme. Observera att alla äggbaserade formuleringar ska tvättas av med lite varmt vatten från håret, annars kommer proteinet att curdle och det blir svårt att ta bort från håret.
 3. Banana. Regelbundna förfaranden med denna frukt kommer att ge en vacker glans och återställa lockets attraktivitet. Mogen banan skalad, mashed med en gaffel i potatismos och tillsätt 1 msk. l. olivolja och naturlig yoghurt. Blandningen appliceras på håret under filmen och lämnar i en halvtimme.
 4. Vattenmelon. Hur man gör håret glänsande och silkeslen? Detta kommer att hjälpa vattenmelonsmassa. Under säsongen kan en sådan mask utföras varannan dag. Det räcker att skära av några skivor vattenmelon, pressa ut saften och gnid det återstående köttet i mush och lägg det på håret under ett uppvärmningslock i 30 minuter. Efter proceduren skölj håret med vatten, med tillsats av vattenmelonsaft.
 5. Naturlig kaffe. Kaffemaskar kommer att ge glans till mörkt hår. För blondiner är detta recept inte lämpligt, eftersom krullarna kan färgas. Masken består av 2 msk. l. nymalt kaffe. Det måste kokas, kylas och appliceras på håret i 30 minuter.
 6. Kamomill. Blonda tjejer som kommer tillbaka kommer att hjälpa blandningen baserat på avkok av kamomill och citronsaft. För att göra detta brygga 200 ml kokande vatten, torka, filtrera och tillsätt 1 tsk till torrkamomillknoppar (2 msk). citronsaft.
 7. Rötter + morötter. Ägare av rött hår hjälper till med färsk betorjuice och morötter. För att göra detta, blanda bara saften av dessa grönsaker i ett 1: 1 förhållande och applicera på håret i 20 minuter. Förfarandet kommer att bidra till att betona ljusstyrkan och djupet på röda nyanser, och krullarna kommer att spela en naturlig glans.
 8. Oljekomprimerar. Användningen av naturliga oljor för hårvård ger inte bara näring och hydrering, men ger också hårvolymen och vacker glans. På apoteket kan du alltid köpa castor, burdock, mandel, linolja. För rutiner används ofta orefinerad olivolja eller mer exotiska alternativ: jojobaolja, kokosnöt, persika, vetex. Det är möjligt att bereda oljeblandningar från en blandning av flera naturliga oljor med tillsats av estrar. Eteriska oljor (rosor, ylang-ylang, patchouli, citrus) ger en trevlig arom, fuktgivande och silkighet. Lägg bara till dem lite, bara 2-3 droppar.
sköljning

För att uppnå en strålande glans rekommenderar kosmetologer att byta alkalisk miljö och använda vatten som surgörs med citronsaft, bordsvinäger eller äppeläger för att skölja håret. Detta förfarande normaliserar talgkörtlarna, eliminerar alltför mycket fet hår och hjälper dem att hålla sig fräscha, rena och glänsande under lång tid. För förfarandet är det tillräckligt att späda saften av en citron eller 50 ml ättika i tre liter kokt vatten. Sköljning med försurning är mer lämplig för normalt och fettigt hår. Om håret är torrt och hårbotten är irriterad, är det bättre att använda masker baserat på jästa mjölkprodukter.

Hur får du ditt hår att lysa med hjälp av örtsköljningar? Detta är lätt att göra. Plocka upp de grönsaksråvaror som är mest lämpade för din hårtyp och använd den för att göra avkok för sköljning. För att förbättra glansen kan du använda ett avkok av humle, ekbark, kamomill, salvia, kalendula.

 • Hur man gör en effektiv sköljning? Förbered en örtsamling av lika delar av kalendula, nasturtium och rosmarin. Ta 2 msk. l. häll 500 ml kokande vatten och koka på låg värme i 15 minuter. Skaka färdig buljong och applicera det i en varm form för att skölja håret efter tvätt.
 • En balsam med vitt vin kommer att väcka hårsäckar och aktiverar blodcirkulationen i hårbotten. Förbereda det, ta samlingen av kamomill, marjoram och rosmarin. Häll en liten handfull krossade grönsaksråvaror i en flaska torrt vitt vin och lägg det på en varm, mörk plats i en vecka. Därefter infusionen, och med varje sköljning tillsätt 4 msk. per liter vatten. Denna procedur kommer att återställa hår vitalitet och glans.

Kosmetika för glänsande hår

För att ge ditt hår en hälsosam glans rekommenderar experter att använda schampo, balsam eller balsam som innehåller glycin eller silikon. Dessa ämnen omsluter noggrant varje hår, vilket ger en effekt som liknar biolaminering. Tack vare detta kommer din frisyr att glöda med en blank glans. Men att använda sådana verktyg är inte alltid värt det. Faktum är att silikon skapar en lufttät film som stör den fria vävnadens andning och kan orsaka försvagning och förlust av hår. Därför rekommenderar yrkesverksamma att endast välja högkvalitativa produkter som innehåller vattenlösliga silikoner, som lätt tvättas av med vatten. Annars kommer håret snart att bli orörligt och hängt med feta istappar.

Många tillverkare av professionell kosmetika erbjuder för att lösa problemet med tråkigt hår med hjälp av speciella serier av omsorg: serum, sprayer, oljor, balm. Vi listar de mest populära:

 • Naturlig multifunktionell olja Mytisk olja från franska märket L'Oreal. Kompositionen innehåller en blandning av druvfröolja och avokado, kompletterad med ett vitaminkomplex. Det ger inte bara näring, fuktar och återställer krullarnas struktur, men ger dem också en levande glans.
 • Bleach Bio traitement hårglans. Den lätta och mjuka sammansättningen av produkten baserad på linfröolja närmar sig håret med näringsämnen, tätar delade ändar och ger strålande glans.
 • Vätskesilke av Estelle. Det ger glans och rik glans till hår. Kompositionen av denna produkt är ett komplex av silikon komponenter som omsluter varje hår och ger noggrant skydd utan viktning. Produkten släpps i en flaska (100 ml) med en droppdispenser, vilket underlättar appliceringen.
 • Shampoo "Liquid Silk" från Gliss kur. Designad speciellt för att ta hand om matt och torrt hår, berövad av vitalitet. Produktens sammansättning innefattar silkeproteiner, flytande keratiner och vitaminer. På grund av de aktiva ingredienserna återställer schamponet poröst och skadat hår och ger det jämnhet och vacker glans.
 • Aerosolsprutor ger en hälsosam utseende och skönhet till strängarna, efter att ha applicerats på dem ser håret väl preparerade och får en strålande glans. Sortimentet av sådana produkter är det mest mångsidiga, tillverkare erbjuder spray för strålande glans med en helande effekt. De inkluderar växtbaserade extrakt, siloxaner, naturliga oljor, vitaminer och fruktsyror. Sprayer från varumärken som Estel, Everline, Cehko, Wella ger extremt glans till håret, samtidigt som de säkerställer deras skydd, restaurering och näring. Sådana produkter, när de används korrekt, gör inte håret tyngre, gör det lättare att kamma, fuktar, göra dem fukta och mjuka. Spray bör appliceras efter installationen.
 • Hårspray hårspray.
Hur man gör håret mjukt och glänsande?

För att få ditt hår att bli välskämt och transfusera med rik skins, erbjuder professionella ett lamineringsförfarande. Detta alternativ är särskilt bra i de fall då håret är försvagat och utarmat med konstant värme och aggressiva färgämnen. På bara några timmar kommer trollkarlen att återställa det välskötta utseendet, glansig glans och silkighet mot håret. Salonprocedurens specificitet består i att applicera en särskild kemisk komposition baserad på protein, vitaminkomplex och andra bioaktiva komponenter till krullarna.

Effekten av denna procedur varar i 4-6 veckor, varefter den kan upprepas. Laminering är säker för håret, varefter håret blir volym, jämnhet och bländande glans. På grund av proteinmättnad blir locken hållbara och elastiska, de kan klara mekaniska skador och aggressiva miljöpåverkan. Filmen som bildas på håret hindrar inte syreflödet, men förhindrar förlust av näringsämnen, fukt och vitaminer. Det finns inga kontraindikationer för lamineringsprocessen, det kan användas för alla typer av hår med varierande grad av skada.

Förfarandet kan göras i stugan eller hemma. För hemlaminering applicera speciella föreningar eller vanligt gelatin. Denna produkt innehåller en tillräcklig mängd protein, som fungerar som en designer och effektivt återställer hårstrukturen, vilket gör dem fina, glänsande och silkeslen.

Recept från Hollywood Stars

De världsberömda kändisarna har speciella recept för att behålla hårets skönhet och glans. Detta gör det möjligt för dem att gå till podiet med lyxiga frisyrer, iriserande glansig glans. Låt oss öppna några hemligheter från Hollywoods skönheter.

Jennifer Lopez och Catherine Zeta - Jones älskar att dricka lätt öl. Oroa dig inte, de dricker inte det, men använder det för att skölja håret efter tvätt. För dessa ändamål är lätt ofiltrerad öl lämplig, den har många vitaminer och näringsämnen. Efter en sådan sköljning kommer håret till liv och blir strålande och glänsande. Om håret är för torrt och skadat kan du lägga till lite olivolja eller honung till öl.

Blond Melanie Griffith rensar håret med mandelolja, det närmar sig, fuktar, eliminerar splittrade ändar och återupplivar tråkigt hår. Sexig brunett och bara vacker Angelina Jolie till hennes hår shimmer och glans, använder ett orientaliskt recept. I porslinsteapoten bryts skådespelerskan en nypa stark Ceylon-bladte och en liten handfull sågspån. Den resulterande infusionsfiltret och lägger till vattnet för sköljning av hår.

Använd våra hårvårdstips och snart kommer du att kunna skryta med vackra, välskötta, friska och glänsande lockar.

Recensioner om hemmetoder och metoder

Granska №1

Jag gillar det verkligen när håret ligger i vackra vågor och lyser med en livlig glans. På omslaget på modetidningar från de välskötta skönheterna är det omöjligt att titta bort. Jag har mörkt och tjockt hår, så att de passar vackert in i håret och behåller sin form, jag måste använda ett krusjärn och en hårtork. Och detta skadar krullarnas struktur, och de blir torra och livlösa.

Nyligen har jag försökt att använda schampon med silkeproteiner och vitaminer, vilket förbättrar ståndarnas tillstånd. Och efter varje schampo skölj håret med varmt kokt vatten, surgjorda med ättika. Och resultatet är redan där. Håret är friskt och rent längre, det är lätt att kamma och börjar verkligen överflöda med en hälsosam glans.

Maya, Naberezhnye Chelny

Granska nummer 2

För att alltid se hälsosamt, snyggt och glänsande hår gör jag masker baserade på jäst, mejeriprodukter, senap, naturliga oljor. Jag hörde mycket bra saker om lamineringsproceduren, men i salongerna finns det höga priser och jag bestämde mig för att göra allt själv. För proceduren användes vanligt matgelatin. Nu på Internet hittar du många recept för hemlaminering.

Jag gjorde allt strikt enligt anvisningarna, vilket resulterade i att håret verkligen blev slät och glänsande. Men samtidigt såg gelatinvägda strängar och hår fettiga. Effekten är bevarad endast tills det första håret tvättas, vilket naturligtvis är en besvikelse. Men om du vill se bra ut i vissa fall kan det här förfarandet göras.

Granska nummer 3

Om jag behöver titta på alla 100% gäller bevisade verktyg. Att ge håret en livlig glans med bara högkvalitativa kosmetika från välrenommerade företag. Oftast använder jag hårsprayer, de är lätta att applicera, de gör inte håret tyngre och limar inte dem som lack eller mousse. Frisyren ser perfekt ut: Håret är mjukt, silkeslen, lätt att kamma, ej elektrifierat och får en blank glans.

Du kan köpa sådana sprayer i specialaffärer. Dessutom har många balsams, serum och andra vårdprodukter en liknande effekt. Det är bara nödvändigt att välja dem korrekt och var uppmärksamma på tillverkaren. Och alla slags folkrecept och sköljning på örter är inte för mig. Jag gillar inte att spendera tid på deras förberedelser, det är lättare för mig att köpa en färdig produkt.

15 bästa hårglättande produkter

Shampoo, masker, sprayer och outplånliga krämer som tämmer de mest olydiga lockarna

Varje flicka drömmar om slät glänsande hår, vilket inte är förvånande - ljuset reflekterar bättre från en platt yta, och alla, även den enklaste frisyren ser perfekt ut. ELLE valde 15 produkter för utjämning av hår, vilket hjälper till att uppnå en salongeffekt hemma.

Londa professionell

Elegant Mjukare Rettbehandlingsmask från Londa Professional baserat på Radialux Micro-Ions-teknik hjälper till att återställa hår och glans, samt släta ut uraktiga krullar. Dess aktiva ingredienser - avokadoolja och vetegroddar - påverkar effektivt hårstrukturen, vilket eliminerar fraglighet och torrhet från insidan.

Moroccanoil

Israels varumärke Moroccanoil är känt för sina skönhetsprodukter baserade på oljor som fuktar och närnar håret från insidan. Det är därför inte förvånande att det här märket har släppt ut en hel rad produkter för att stryka håret (schampo, balsam, mask och outplånlig lotion) Smooth Collection. Var och en av dem bygger på den innovativa AminoRenew-komponenten, som stärker håret och mättar dem med aminosyror, vilket ger frisyren en blank glans och mjukhet i 72 timmar.

Oribe

Sammansättningen av den universella krämen för styling Creme för stil från Oribe innehåller extrakt av geranium, lavendel, kamille, grönt te och vitamin E. Tack vare denna blandning utstrålar håret bokstavligen hälsan och ser lyxigt ut.

Wella-proffs

För att mildra tufft obehagligt hår kommer det att bidra till outplånlig utjämningskräm med silkextrakt Enrich från Wella Professionals. Det räcker bara att applicera det över hela längden till vått hår och börja styling.

Sebastian professionell

Vissa produkter för jämnhet av håret utföra också funktionen av termiskt skydd. En sådan skönhetsprodukt är Taming Elixir utjämningsserum från Sebastian Professional, som innehåller avokadooljaxtrakt. Att det omedelbart närmar sig håret, vilket gör dem smidiga och silkeaktiga.

Redan från namnet SP Satin Polish Cream (System Professional) blir det uppenbart att silkextraktet är en del av produkten, vilket ger håret en pärlande glans och mjukhet. Den grundläggande skillnaden i denna skönhetsprodukt från andra är att den borde appliceras på torrt hår.

Paul Mitchell

Du kan hitta ett komplett sortiment av produkter för att stryka ditt hår från ett amerikanskt varumärke Paul Mitchell. Deras utjämningsledning innehåller ett unikt fuktgivande komplex som förstår hårytan först under shampooing och sedan under stylingsprocessen. Dessutom har alla dessa verktyg förmågan att skydda håret mot exponering mot ultraviolett strålning.

Aveda

Aveda's Smooth Infusion Hair Styling Cream är en trevlig kryddig och blommig doft - en bra bonus för huvudprodukten av denna produkt: rak och slät ut. Denna skönhetsprodukt har en långvarig effekt, rätar håret mer och mer efter varje ny användning.

Marc anthony

Du kan göra salongförfarandet för rätning med keratin hemma, med hjälp av 30-dagars No Frizz-utjämningsmedel från Marc Anthony. Satsen innehåller schampo, en speciell gel och en duschlock. Som följer av anvisningarna bör du först tvätta håret med schampo, applicera sedan gel på handdukstorkat hår, sätt på ett lock och slappna av i 30 minuter. Sedan, utan att tvätta kompositionen, fortsätt med installationen. Tillverkare garanterar att håret, om det gäller strikt genomförande av alla recept, förblir jämn under hela månaden.

John Frieda

Om du har naturligt lockigt hår, och du drömmer om raka, kan John Frieda Frizz Ease modelleringsspray med keratinkomplex hjälpa dig att dra ut de hatade locken. Detta verktyg lovar att hålla håret helt slät till nästa shampooing.

Matrix

Matrixs professionella stylinglinje för smidig hår styling är speciellt utformad för hemmabruk. I hjärtat av varje skönhetsprodukt är en hybridmolekyl som gör håret mjukt och glänsande utan att klibba det ihop. Drömmar blir sanna!

Aloxxi

Aloxxi-stylingskräm innehåller ett fuktgivande komplex som förhindrar elektrifiering av håret, förhindrar dem från att trycka och ger frisyren ett välskött utseende. Dessutom skyddar det här verktyget färgen på färgat hår från utlakning, och neutraliserar också de skadliga effekterna av UV-strålar, vilket är särskilt viktigt under den heta årstiden.

got2b

All Star styling cream från Got2b skiljer inte med en komplicerad komposition, men det effektivt fuktar och ger också hårets elasticitet, jämnhet och glans. En universell botemedel, utan vilken semester du bara inte kan göra!

Oriflame

Smid ner det stygga och lockiga håret i 24 timmar Oriflame Slank, som inkluderar keratin. Allt genialt är enkelt: Applicera produkten på fuktigt hår innan du styler, torka det och den perfekta frisyren är klar!

SYOSS

Som du vet, under lamineringsprocessen är håret mättat med keratin, så att de lyser och ser väl preparerade. Med utgångspunkt i denna princip utvecklade forskare i Syoss-varumärket Salon Control-systemtekniken, som låg till grund för Glossing Hold-emulsionen. Nödvändigt att säga, efter den första användningen av denna produkt får håret en spegelglans och jämnhet i 24 timmar!

Hurst Shkulev Publishing

Moskva, st. Shabolovka, hus 31b, 6: e ingången (ingång från hästbanan)

Hur man gör håret smidigt och glänsande

Negativa miljöfaktorer, hormonell obalans, kosmetika av dålig kvalitet - detta leder mycket till ett livlöst hår. Inte alla damer har råd att regelbundet besöka salongen för att genomföra omfattande hårvård. Gör krullarna blanka och mjuka, du kan äga, om du har den nödvändiga kunskapen.

Steg nummer 1. Korrekt shampooing

Håret blir matt, först och främst på grund av felaktig tvättprocedur. Lös problemet och gå till nästa steg.

 1. Ta en träkam med sällsynta tänder och försiktigt kamma varje strand. Detta gör att du kan distribuera kvaliteten på schampo och skölja kosmetiska stylingprodukter. Pilgrimsmussla kan ersättas med en kam av naturfibrer. I de fall där rinnande vatten är för hårt, koka det på förhand.
 2. Kom ner för att tvätta ditt hår. Våt håret och kläm inte ut vatten. Ta ett litet schampo, gnugga det mellan dina palmer, och försiktigt borsta rötterna och hårbotten.
 3. Tvätta av produkten, upprepa sedan stegen, men sprida nu shampoo över hela längden. Kram krullarna med händerna, men gnid inte med cirkulära rörelser. Tvätta igen schamponet och bearbeta trådarna igen över hela längden.
 4. Skölj håret med mycket vatten, kram inte. Applicera sköljning av samma serie, vänta 10 minuter. Under de senaste 3 minuterna, kamma noggrant varje krull med en kam för att jämnt fördela kompositionen. Köp inte produkterna "2 in 1", de har en skadlig effekt på håret och bär inte fördelarna.
 5. Var noga med att tvätta balsammen noggrant, annars kommer det att inom ett par timmar förlora håret, och locken verkar smutsiga. På grund av balsam absorberar hår damm, vilket uppenbarligen inte gör dem glänsande.
 6. När du har utfört de nödvändiga rengörings- och mjukgöringsprocedurerna, pressa ut överskott av fukt. Samla håret i svansen på baksidan och flytta näven neråt. Wrap huvudet i en handduk, vänta 25 minuter. Dra inte igen strängarna, de kommer att börja splittras och elektrifieras.
 7. Du kan börja använda hårtorken. Slå på lägsta läge, luta huvudet ner och rikta flödet i olika riktningar vartannat sekund. Tillbringa proceduren i 5 minuter, hålla ett avstånd på 30 cm. Lägg nu hårtorken i ett helt kallt läge och torka slutligen håret.

Steg nummer 2. Sköljning av hår med medicinska örter

Som tidigare nämnts beror 70% av framgång på korrekt tvättning. För att förbättra effekten av proceduren måste du lära dig hur du förbereder avkok från växter som är idealiska för alla typer av hår. Håret blir mjukare och kommer att hitta den efterlängtade glansen efter det första förfarandet. Ingredienser finns på apoteket och mataffären.

Växtbaserade blandningsalternativ:

 • 70 gr. kamomill och 55 g. linden blommor;
 • 10 gr. yarrow, 75 gr. salvia, 65 gr. torkad citronskal;
 • 30 gr. rosmarin, 15 gr. kullarrot, 50 gr. kamilleblommor;
 • 45 gr. hoppkeglar, 25 gr. citronbalsam, 60 gr. Johannesört;
 • 15 gr. coltsfoot, 80 gr. nässla, 10 gr. tistlar;
 • 75 gr. calendula, 20 gr. ekbark;
 • 25 gr. linfrö, 85 gr. björkbark, 15 gr. vide;
 • 60 gr. timjan, 40 gr. torkad persilja;
 • 35 gr. jasmin, 20 gr. mynta löv, 55 gr. ginseng;
 • 70 gr. calamus, 65 gr. nässla, 30 ml. citronsaft;
 • 45 gr. rosmarin, 55 gr. gök lin, 15 gr. magnolia;
 • 90 gr. kaprifol, 10 gr. Yarrow, 20 gr. timjan.

Matlagningsmetod
Ovanstående komponenter är utformade för kort och medium hår. Ägare av långt hår måste dubbla antalet örter och följaktligen vattnet kommer de att hällas.

För att göra en fullständig avkok, brygga ingredienserna i 1,8-2,3 liter kokande vatten, gryta på ugnen i ungefär en halvtimme. Därefter täcker du och lägger en handduk ovanpå. Lämna i 3,5 timmar.

Applikationsteknik
Många gör misstaget att skölja strängarna och omedelbart tvätta bort kompositionen. I detta fall kommer dina ansträngningar att vara förgäves. Först sköljs håret flera gånger. För det andra åldras kompositionen på strängar i ca 15 minuter, det kan vara längre.

När det gäller applicering, förvärm buljongen till en temperatur på 35-38 grader, kamma sedan ditt hår. Doppa dem i en skål eller skölj med en svag ström och sätt sedan på en duschlock. Efter en viss tid, upprepa stegen, tvätta inte infusionen med vatten.

Steg nummer 3. Lamination av hår hemma

Lamineringen är uppfunnad för att göra håret smidigt och hålla resultatet länge. Det är inte nödvändigt att besöka en frisör, du kan enkelt själv utföra proceduren.

 1. Tvätta håret noggrant, enligt rekommendationerna. Täck håret med balsam och vänta 10 minuter. Skölj med mycket vatten för att börja strängarna att "squeak", använd sedan en infusion baserad på medicinska växter. Skölj krullarna i två steg, enligt anvisningarna. Det är viktigt! Dam som tintar håret med schampo och balm, proceduren bör upprepas efter sköljning avkok. Annars kommer plantorna att tvätta av en del av produkten, och laminering kommer att avslöja nackdelarna på grund av den ökade glansen. Om du inte är ett fan av dubbingprodukter, skaka huvudet med en handduk och börja förbereda blandningen för laminering.
 2. Ta 4 doser gelatin till 20 gr. vardera. Häll varmt (inte varmt!) Vatten i en glasbehållare. Öppna det första paketet och häll långsamt i gelatin, rör det med en kniv eller gaffel. Använd inte en sked för dessa ändamål, annars kommer klumpar att bilda som kommer att förbli på håret. När du har förberett den första delen gör du samma med den andra, tredje och fjärde. Rör om och låt i 35 minuter.
 3. Efter fullständig svullnad av gelatin, ställ in mikrovågsugnen till medelkraft och placera behållaren på kanten på rörplattan. Slå på i 15 sekunder, ta bort och mixa. Skicka omblandningen i mikrovågsugnen, men i 20 sekunder. Avlägsna och rör om igen. Upprepa tills produkten är helt upplöst.
 4. Ta nu 120 gram. Häll din dagliga balsam och häll den långsamt i gelatin och omrör hela tiden. Kompositionen bör vara grumlig så att tankens botten inte är synlig. Annars ökar mängden luftkonditionering.

Vi rekommenderar att du hänvisar till det föreslagna systemet för att göra håret och mjukheten. Den korrekta tvättproceduren ställer in tonen för slutresultatet. När det gäller örter är deras antal optimalt valt, så det är inte värt att byta. Dessutom är steg-för-steg-instruktionerna att du kan ta hand om ditt hår dagligen. Enig, med en sådan frekvens gör salonglaminering verkligt overkligt. Titta på håret och vara oemotståndligt!

Hur man gör håret smidigt och glänsande hemma - recensioner

Med hårets försämring står nästan alla tjejer inför, så den vanligaste frågan är hur man gör ditt hår smidigt och glänsande hemma. Lyckligtvis finns det ett stort antal naturliga produkter som har en positiv effekt på hårets utseende, stärker hårsäckar, berikar näringsämnen, släpper texturen och återställer den naturliga balansen mellan vatten.

Hårspolning

Varje tjej bör komma ihåg att sköljning är ett obligatoriskt förfarande som slutför varje shampooing. Det är den här händelsen som påverkar hårets skönhet, deras glans och nyansspel. Det finns många recept som har en positiv effekt på håret:

 • sköljning med mycket kallt vatten, främjar "kollaps" av hårvågor. Som ett resultat glättar krullarna och skimrar vackert i solen. Det enda villkoret är att det inte är nödvändigt att hälla vatten väldigt nära rotzonen, för att inte röra vid hårbotten eftersom den är fylld av förkylningar.
 • slipa i en mush ett stort blad av aloe, häll en liter varmt vatten, låt det brygga för en kvart i timmen, sedan belastning. Om huset inte har denna växt, är aloeapotekets ampul, upplöst i samma mängd vatten, lämplig. En sådan sköljning garanterar att håret blir glänsande och mycket slätt.
 • Till 3 liter vatten tillsätt 50 ml äppelcidervinäger och skölj krullar. En sådan koncentration av lösningen kommer att tillåta den skarpa lukten att eroderas snabbt, och chocken kommer att förvärva en hälsosam glans, silkighet och renas av överflödigt fett;
 • 15 gram vanliga teblad, blanda med samma mängd krossade löv av torkad mynta, häll en liter kokande vatten och lämna i en kvart i timmen. Efter att tinkturen har svalnat, måste den tömmas och sköljs sedan. Detta recept är bättre att använda mörkahåriga unga damer;
 • Blanda 15 gram apotekskamomill, häststol och nässla, häll en liter nykokt vatten, låt stå i en halvtimme, påfrestning;
 • guldhårda skönheter ska skölja en chock med vatten till vilket nypressad morotjuice tillsätts;
 • rättvisa unga damer som passar sköljning av kamilleinfusion. För att förbereda den behöver du 40 gram gräs, häll ett glas kokande vatten och låt det brygga i 30 minuter. Före användning, filtrerad infusion, måste du späda ut med en liter rent vatten.

Hårmaskar

Utan tvekan är masker ett av de mest effektiva sätten att veta hur snabbt håret blir smidigt och glänsande hemma. De innehåller alla vitaminer och mineraler som behövs för att föryngra håret, stimulera tillväxt, lägga till glans, silkighet och felfri jämnhet. Hemmasker är inte sämre än effektivitet för kosmetika baserade på kemikalier, men kostar bara pennies, så någon skönhet har råd med en enkel men effektiv vårdprodukt:

 • massan av två stora vattenmelonskivor knådar i mush, pressa saften och applicera på lockar. Wrap med plastfolie, varm med en handduk, håll i en halvtimme;
 • Värm 100 ml kefir, lägg på håret, var särskilt uppmärksam på rotzonen, lindra med polyeten och isolera. Efter en timme ska masken tvättas av med varmt vatten;
 • Blanda olivolja, mandel, persika och burdock i lika stora mängder, värm lite, fördela över hela längden av håret, linda med folie, varma och låt i 2-3 timmar. Oljekocktail tvättas av med vanligt schampo. Om det inte är möjligt att tvätta håret väl, bör du hälla en liten mängd brandy eller vodka i schampot;
 • blanda i en behållare rå kycklingblomma, en halv bananmassa, 30 ml nypressad citronsaft, 15 ml olivolja och tunn honung. För att fördela masken på hårets huvud, värma, tåla 30 minuter, skölj med kallt vatten;
 • Slå råa ägg, häll 30 ml ricinolja, 10 ml ättiksyra och glycerin, och blanda noggrant. Den resulterande näringsrika cocktailen sprider sig över stapeln, lindas med plast, viks med en handduk och lämnar i två timmar. Tvätta håret på vanligt sätt, skölj håret med avkok av kamomill eller kullrot
 • gör kaffe, separera en matsked, tillsätt det 3 matskedar varm olivolja och 5 droppar apelsineter. Blandningen ska appliceras på locken och hålla i 30 minuter;
 • Blanda en tesked äppelcidervinäger, 30 ml ricinolja, två rå kycklingäggor och 50 ml shampoo. Grundligt blandade komponenter i masken är det nödvändigt att fördela de rena, våta strängarna, isolera och motstå en kvart i timmen.

Ännu mer användbar information om hur du gör ditt hår smidigt och glänsande hemma, du kan ta reda på genom att titta på videon.

Någon annans erfarenhet

Det är också användbart att känna tjejernas uppfattning, som är övertygade av sin egen erfarenhet, hur man gör håret smidigt och glänsande hemma, efter noggrant genomgång av sina recensioner:

Evgenia, 31 år gammal

För mitt hårda och orubbliga hår är en mask som består av två matskedar majonnäs, burdockolja och två äggulor perfekt. Hårets huvud ska delas upp i separata strängar, fluffa dem ordentligt med en blandning och linda i en halvtimme med plastfolie och en handduk. Efter en sådan mask, min skovel är mycket jätte och vackert skimrar i solen. Det enda negativa är inte ett mycket trevligt ägg lukt i håret. Men du kan bli av med det, om du kammar, släpp av eterisk olja på kammen. Jag tycker om lavendel och mandarin mest.

Yana, 26 år gammal

Det mest effektiva sättet att tillföra glans och jämnhet till håret, tror jag gelatinmask. Gelatin bör kombineras med varmt vatten i förhållandet 1: 3, häll hårbalsam och låt blandningen svälla i 20 minuter. Masken ska appliceras på våta krullar, dra tillbaka några centimeter från rötterna, sedan linda med plast och en handduk. För effektivare exponering av komponenterna måste du värma håret med en hårtork, ca 15-20 minuter och hålla masken i ytterligare 45 minuter. Därefter måste du tvätta håret bra, men använd inte schampo.

Vackra, glänsande, tjocka och silkeslena krullar - hårt arbete som kräver tålamod. Du bör inte förvänta dig en mirakulös inverkan efter den första ansökan, vilket val som helst. Skapas enbart av naturliga ingredienser, de har en kumulativ effekt, vilket manifesterar sig genom flera förfaranden.

Hur man gör ditt hår smidigt och glänsande - professionella hemligheter

Glatt och glänsande hår har alltid ett hälsosamt och välvårdat utseende, som med fördel kompletterar bilden.

Tyvärr har de negativa effekterna av miljön, frekvent användning av hårtork, strykjärn och gardiner, liksom otillräckliga vårdprodukter, håret torrt och livlöst, som halm.

Hur man gör håret smidigt och glänsande?

För att returnera dina lock till en naturlig, hälsosam glans och göra dem smidiga, bör du använda enkla rekommendationer.

Tvätta håret rätt

Först måste du bestämma om vi har rätt i huvudet. Det verkar som att i detta förfarande är det absolut inget svårt: ta bara den nödvändiga mängden schampo i din handflata och börja tvåla ditt hår, vrid det som en svamp.

Men professionella hävdar att för att håret skall bli smidigt och glänsande är det nödvändigt att "stänga" hårvågorna, så när du tvätter håret bör du följa vissa regler:

 • Före applicering av schampon på håret bör det mycket spädas med varmt vatten för att uppnå optimal koncentration av tvättmedel och för att säkerställa en lätt fördelning av håret.
 • Applicera schampo borde bara vara på rötterna, för tipsen kommer att räcka skum som flyter från hårets rot.
 • Under tvättning är det inte nödvändigt att samla hår på toppen av huvudet, tvålrörelser bör utföras från topp till botten, det är nödvändigt att stänga hårets skal och tvätta varje sträng.
 • Tvätta shampoo från håret, du behöver inte sänka huvudet, du ska skicka en ström av vatten (det här är bäst att göra med dusch) så att det flyter från kronan till ändarna av håret, så skalorna stänger och håret ser jämt och glänsande ut efter tvätt.
 • Efter tvätt av håret, skölj håret med kallt, försvarat eller smält vatten med en liten mängd citronsaft, äppelcidervinäger eller citronsyra, som också stänger vågorna och normaliserar talgkörtlarna.

Hur man väljer ett schampo för glatt och glänsande hår

Hälsosamt hår ser alltid ut glänsande och slät, så först och främst är det nödvändigt att säkerställa korrekt hårvård. Det är bäst att föredra schampon som inte innehåller i SLS och parabener.

Men vad ska man göra om hårkonstruktionen är trasig, och det är helt enkelt nödvändigt att se lyxigt, till exempel i samband med en högtidlig händelse?

Som en nödåtgärd kan du tillgripa användningen av schampo, som innehåller i dess sammansättning silikoner, som omsluter varje hår, vilket gör krullarna smidiga och glänsande. Det är emellertid inte nödvändigt att missbruka sådana medel, eftersom det kommer att påverka hårets tillstånd negativt.

Balmer för att göra håret smidigt och glänsande

Att använda en balsam gör ditt hår snabbt och glänsande. För att uppnå önskad effekt, kom ihåg att:

 • Det är inte nödvändigt att applicera verktyget på hårets rotdel, för efter det att frisyren saknar volym. Frisörer rekommenderar närande hår med balm, steg tillbaka från rötterna med ett avstånd på ca 1 palm;
 • För att behålla verktyget på håret är exakt så mycket tid som rekommenderas i bruksanvisningen, vanligtvis 3-5 minuter, varefter balsmen måste sköljas ordentligt med rinnande vatten.

Det är mycket användbart minst en gång i veckan att skämma bort dina lås med användbara masker för att göra ditt hår smidigt och glänsande.

Hur man väljer en kam och kamma hår för att göra det smidigt och glänsande?

Hur rätt utvalda verktyg för hårvård beror direkt på deras utseende. Och först och främst är det värt att ta hand om att få en bra kam. Så, vi befäster oss med nödvändig information:

 • Bäst av allt, om kammen kommer att vara gjord av naturmaterial, om det är ett träd, bör du se till att tänderna inte har chipping, annars kan du skada hårets struktur.
 • När du väljer en massage kam, är det viktigt att vara uppmärksam på att tänderna har en rundad form så att effekten på håret är så mjuk som möjligt.
 • Preference ges bäst för professionella kamrar, trots den relativt höga kostnaden, kommer ett sådant verktyg att hålla i många år och kommer att ge ovärderliga fördelar för håret.

När man kammar lockar bör man komma ihåg att man inte kan kamma i våthår, och om håret är långt, bör man först kamma spetsarna och först då gå till rotdelen.

Och ett annat litet knep för dem som vill ge håret extra glans: En gång i veckan kan du lägga ett par droppar essentiell olja (rosmarin, ylang-ylang, apelsin eller lavendel) på kammen. Sådan aromaterapi kommer inte bara att förbättra hårets utseende, utan också ta hand om sin hälsa.

Hår styling för att göra krullarna släta och glänsande

För att göra håret smidigt och glänsande med styling, bör du överväga egenskaperna hos håret.

För någon, helt enkelt kamma håret, så att de ser lyxiga ut, och någon måste göra lite ansträngning, med en hårtork eller ett strykjärn för håret.

Man bör komma ihåg att den frekventa användningen av "heta" hår styling enheter kan ha negativ inverkan på deras hälsa, därför rekommenderas det inte att ständigt tillgripa sådana metoder. Och före den "heta" stylingen är det nödvändigt att skydda håret med speciella termiska skyddsmedel.

Glatt och glänsande hår med hårtork:

 • Applicera ett skyddsmedel och skum på vått hår, sprida det över hela längden;
 • torka håret med en hårtork och en kam, rikta en ström av luft från topp till botten;
 • Förbättra effekten av jämnhet och glans genom att aktivera funktionen "kall luft".

Vi kommer att få håret smidigt och glänsande med hjälp av hårjärn:

 • torka håret med en hårtork eller på ett naturligt sätt;
 • Applicera ett skyddsmedel
 • räta hårstrykning, arbeta genom varje sträng;
 • Om det behövs, om det är hög luftfuktighet ute eller om du vill spara din stil under en längre tid, åtgärda resultatet med hårspray.

Det är värt att notera att många tillverkare producerar stylingprodukter som ger hår jämnhet och glans utan att använda en hårtork och strykning. Sådana produkter är till exempel i sortimentet Sunsilk, Got2b, Maria Nila och andra.

Salongbehandlingar för att göra håret smidigt och glänsande

För de som drömmer att håret alltid ser glänsande ut, men inte har tid eller önskan att göra daglig styling, är det lämpligt att göra ett professionellt förfarande som ger håret ett bra utseende.

Här är de vanligaste:

 • Laminering eller belysning - Applicering på håret av en speciell komposition som innehåller proteiner, vilket ger jämnvågar, vilket gör håret smidigt och glänsande. Beroende på hårets struktur, varar effekten från 1 till 3 månader.
 • Skärmning är ett förfarande vars mål är att omge varje hår med en tät film som ger krullarna en blank glans och skyddar dem från negativ påverkan av den yttre miljön. Kompositionen som appliceras på håret skapas på basis av sojaprotein och olika växtkomponenter och innehåller inte ammoniak;
 • Keratinisering är behandling av hår med en komposition som inte innehåller några kemiska ämnen som negativt påverkar hårets struktur. Förfarandet ger långvarig hydrering av lockar, blockerar delade ändar, utjämnar vågar och, som ett resultat, jämnhet och glans av hår.

Beslutet om hur man ger håret jämnhet och glans, varje tjej tar sig själv, men först och främst bör du komma ihåg att det friska håret själv ser fantastiskt ut.

Hur man gör håret smidigt och glänsande, ta reda på genom att titta på videon:Nästa Artikel
Hästkrafts vitaminer