Hur man återställer hår efter blekning? Salong, professionell och folkmedicin


Blekt hår är mycket dehydratiserat, skadat, dåligt kammade och brutet ut längs längden, dessutom är de benägna att förlora. Sådant hår behöver komplex behandling och vård, med hjälp av professionella och folkmedicinska medel, samt med hjälp av salongprocedurer. I vård av blekt hår ska den röda tråden vara ordet "vård", skötsel i rengöring, fuktgivande, näring, restaurering och styling. Och om du inte vill ha ett "bunt av strå" istället för hår, så behöver de behandlas och ju tidigare du börjar, desto bättre.

Salongbehandlingar och inköpta produkter för att återställa blekt hår

Idag finns i varje salong ett antal återställande förfaranden för blekt hår och deras enda nackdel är priset och ju mer håret är skadat desto större är den synliga effekten på håret. Salonprocedurer hjälper inte bara att ge ett vackert utseende till ditt hår, utan också att behandla det.

Hårbiolaminering är ett förfarande där ett speciellt luft- och fuktgenomsläppligt cellulosabaserat medel appliceras på håret. Denna komposition skyddar håret från alla slags skador, inklusive att hjälpa till att återställa blekt hår. Effekten av proceduren varar mer än en månad.

Hårrutor är ett förfarande där varje hår är täckt med ett speciellt lager av glasyr med ceramider. Omedelbart efter proceduren blir håret mer lysande, lättsamt och den naturliga hårfärgen blir ljus, håret blir också något tjockare och volymen skapas vid rötterna. Glasrutor kan vara både färg och färglös.

Hårskydd är en speciell förening för komplex behandling av hår (det innehåller en stor mängd näringsämnen) som syftar till att fuktar, näring och återställer hår och som en bonus blir håret glatt och glänsande. Effekten varar ungefär en månad.

Keratiniserande hår - den här proceduren innebär behandling av håret med en speciell förening som är berikad med keratin (huvudbyggnadsmaterialet för håret), det skapar ett skyddande skikt som skyddar håret mot yttre faktorer. Efter proceduren blir håret friskt, mjukt, elastiskt och glänsande. Effekten av proceduren med korrekt vård varar mer än tre månader.

Djupåterställning av hårmaskor. Dessa är speciella professionella masker för håråterställning, som ibland används i flera steg. Maskinsammansättningen tränger djupt in i hårstrukturen och återställer den, liksom att omvandla hårets utseende. Till exempel, "lycka till hår" från Lebel.

Cysteinehår restaurering är en cysteinbaserad hårbehandling (en aminosyra som finns i keratin). Efter proceduren förvandlas håret från insidan, blir väl preparerat, elastiskt, mjukt och glänsande. Effekten av förfarandet varar mer än tre månader.

Hot wrapping för hår är ett speciellt förfarande för skadat, sprött, torrt och livlöst hår, under vilken en speciell komposition appliceras och håret återställs inifrån.

Något av dessa förfaranden kräver mycket pengar, även om resultatet av befälhavaren lovar omedelbart.

Välja kosmetika för blekt hår

I valet av kosmetika för blekt hår bör föredras professionellt sätt. För det första har de en högre koncentration av aktiva substanser, vilket gör att du kan återställa skadat hår. För det andra tillhandahåller professionella produkter omfattande vård och samtidigt hjälper till att klara ett specifikt hårproblem. För det tredje motsvarar professionell kosmetika den senaste forskningen i modern kosmetologi, den är allergivänlig, ekonomisk att använda, den innehåller proteiner, vitaminer, spårämnen, ceramider, keratin, oljor, extrakt och andra starka aktiva ingredienser. Professionella produkter är mycket bättre än hårprodukterna från massorna på marknaden.

Masker är det viktigaste i vården av blekt hår. Masker bör väljas först från restaureringsserien (på basis av keratin, ceramider), du kan också uppmärksamma näringsmasken. Återställande masker ska närma hår och fylla skadade områden, återställa dem, samt fylla håret med fukt och ge dem styrka. Näringsrika masker har också en positiv effekt på blekt hår och hjälper till att ta hand om dem.

För att masken ska fungera bättre på håret kan du använda den här metoden: Tvätta håret med ett djupt rengörande schampo, det hjälper till att ta bort alla silikon och stylingprodukter som ackumuleras på håret och hårbotten. Efter ett sådant schampo kommer masken att fungera flera gånger bättre. Efter att ha blottat håret med en handduk kan du applicera en mask (och du kan också lägga till en regenererande ampull till den, effekten blir ännu bättre), värm sedan masken med en film och sätt på en varm hatt eller handduk och värm allt med en hårtork i 5-10 minuter ) och ge ytterligare 15 minuter för att masken ska svalna, skölj den noggrant och under lång tid med varmt vatten. Håret efter en sådan mask blir mjuk, elastisk, som efter salongen.

När du köper schampo måste du först välja, beroende på vilken typ av hårbotten, men om du har blekt hår ska det finnas en regenererande schampo i din arsenal. Shampoo bör noggrant rengöra håret och hårbotten från smuts och överskott av talg, såväl som inte orsaka irritation och mjäll. Om shampooet är för skadat hår ska det också ha en helande effekt som syftar till att återställa och återfuktas.

Hårbalsam. Luftkonditioneringsapparatens huvuduppgift är att släta hårskalorna och lätta kamningen. Reparation av balsam bör också närma håret med aktiva substanser och skydda mot effekterna av aggressiva faktorer.

Outplånliga medel. De gör att även de mest döda håren ser dyra och snyggade (så långt som möjligt). Odelbara produkter kan vara i form av olja, grädde, vätska, spray, de släta hårvågor och ger dem smidighet, glans och välvårdad utseende. De underlättar också kamning, mycket viktigt för blekt hår, enklare styling.

Termiskt skydd. Om det blekta håret är rakt med ett strykjärn och torkat med en hårtork utan värmeskydd, kan du förlora dem och detta är inte en överdrift. Valet och användningen av termiskt skydd är därför avgörande för blekt hår.

Kapslar eller ampuller för håråterställning är koncentrerade produkter, vilket inkluderar ett antal användbara substanser: keratin, protein, mjölksyra, kollagen, växtekstrakter. Kapslarna är konstruerade för att återställa håret från insidan, vilket ger dem mjukhet, välskötta och hälsosamma utseende, vilket skyddar dem från negativa yttre faktorer.

Folkmedel för blekt hår

Om vi ​​pratar om folkmedicin för blekt hår är det främst hemlagade masker, infusioner, oljepackningar, sköljning av hår med örter.

Efter blekning är det lämpligt att omedelbart ta upp hårets förstärkning, eftersom hårblegningen ofta också åtföljs av håravfall. Du kan göra en kurs av stramande masker eller gnugga injektionsflaskor mot håravfall.

I artikeln Hemmagjorda masker för blekt hår har vi samlat in de tre bästa maskerna för hemmetvård.

Glöm inte oljor, för blekt hår är lämpligt: ​​kokosolja, sheasmör, kakao, broccoli, jojoba, kamelia, arganolja, linolja, olivolja, sesam, hamp, avokado. Med hjälp av oljor kan du göra hemlagade hårmaskor, eller använda dem i ren form, söka längden på håret (du kan blanda oljor med varandra, jag gillar verkligen kokosnöt med jojoba, sheasmör med jojoba). Innan du applicerar oljan på håret är det önskvärt att värma upp det och applicera det på håret och hålla det varmt (håll i minst två timmar eller du kan fläta det och lämna det över natten).

Ett avkok av örter - ett av de bästa sätten att återfå styrka till vårt hår. Örter återställer snabbt hårbalansen och ger ett gott utseende. Användbara örter för hår - vid varje steg och ju mer vanligt plantan är, desto mer användbar är det för oss.

För blekt hår kan du välja ett avkok av kamomill, humlekottar, kalamusrot, lind, salvia, coltsfoot.

Det är inte svårt att använda örter, det räcker att koka dem med kokande vatten, i förhållandet mellan 2 matskedar örter per kopp (200 ml) vatten. För hår av medellängd är en liter buljong tillräcklig. För att brygga gräset måste du fylla det med kokande vatten och koka i ytterligare 10 minuter, och låt det smutsa och kyla. När buljongen är kall måste den tömmas och du kan redan skölja håret. Som jag gör: Jag tvättar mitt huvud på morgonen, så jag bryter ett avkok på kvällen och på morgonen värmer jag upp det och efter alla procedurer (schampo, mask eller balsam) går slutsköljningen. Men jag vattnar inte bara mitt hår med buljong, jag lägger det i buljongen och håller i 5-10 minuter så att även hårbotten finns i buljongen, kan du även massera det något.

Och som sista punkt, men inte mindre viktigt - granska din kost, i artikeln Produkter som är nödvändiga för hårväxt och hälsa, kan du se vilka produkter ditt hår behöver varje dag och skapa en meny för dig själv baserat på dem. Och även i syfte att förebygga, kan du dricka komplexa vitaminer för hår.

Håråterställning efter ljusning: vilka blondiner behöver veta

Gentlemän, som du vet, föredrar blondiner och många damer som blont hår. Gyllene eller platina, pärlkrullar ser ljusa, vackra och skonsamma på samma gång. Problemet är att ljusa nyanser av hår är nyckfulla i vård och... absolut inte användbar.

Effekterna av lätta hår

Blekning är ett av de mest aggressiva frisörförfarandena. Kemiska föreningar skador hårstrukturen, bidrar till utlakningen av keratin - och dina strängar blir torra, tråkiga, sköra. Du ville bli en lyxig blondin, som i reklam, men resultatet var inte riktigt så, och hårets hälsa hoppas hopplöst? Tyvärr är det inte ovanligt, men du kan hjälpa orsaken.

Lightening är det mest aggressiva kemiska förfarandet. Håret, vars struktur är trasig, lyser inte, ser matt ut och livlös, ofta bruten. Vad ska man göra Var tålamod, eftersom det inte blir så lätt att återställa håret efter blekning. Dessutom måste du noga välja medel, eftersom färgade blonda krullar är benägna att utse en obehaglig gul nyans.

Välj försiktigt medel för att ta hand om blekta krölar. Om du använder de första tillgängliga produkterna riskerar du att vända från en lyxig blondin till en dam med halmfärgat hår. Vit färg (oavsett skugga) är nyckfull och kräver delikat vård.

Den del av håret som inte kan återställas bör avskuras. Mästare rekommenderar ofta blondiner med lång flätning, missnöjd med hårets tillstånd, ta bort längden, behandla locken och arbeta sedan på att skapa en dröm frisyr.

Shampoos och serum

Mjuka rengöringsmedel ska användas för att tvätta skadat blekt hår - det här är speciella regenererande schampon. I butikerna hittar du ett stort urval av produkter från kända och inte så mycket tillverkare. Var noga med att välja en produkt för färgat blont hår - de vanliga linjalerna hjälper inte dig att återlämna de blekta krönen till liv och shampooen för brunhåriga kvinnor och brunetter kan ändra färg (och inte alls i den riktning du vill).

Köp en mjuk regenererande schampo för hår. Det kommer att mätta krullarna med keratin, göra dem starka, friska och glänsande.

Professionellt schampo eller normalt? Det första alternativet är att föredra, men de vanliga linjalerna ger håret djupt rengöring och skötsel. Det viktigaste att komma ihåg att ett bra schampo inte kan vara för billigt.

Du kan välja professionella hårvårdsprodukter eller vanliga. Huvuddelen är att de är av hög kvalitet och är avsedda specifikt för blekt krullar. Shampoo väljer fuktgivande eller regenererande.

Ett bra schampo är grunden för grunderna, men blekta krölor behöver också extra medel. För aktiv återhämtning, använd valle - butik eller egen matlagning (smör, mjölk). Applicera på håret efter tvätt eller dagligen. Serum är ekonomiska i konsumtion och ger djup näring till de färgade trådarna. De behöver inte spolas.

Odelbart serum hjälper till att återställa strukturen hos blekt hår och skydda det mot yttre påverkan. De fungerar som outplånliga balsam och spray, men de ger en mer uttalad effekt.

Ja, blekt hår är inte lätt. Men om du vill att de ska vara tjocka och ser bra ut, är det bättre att spendera tid och pengar på korrekt vård.

Hemlagade masker

För att återställa torra och spröda blekta strängar är det inte nödvändigt att köpa dyra kosmetika eller ta en kurs av salongprocedurer (ett förfarande har helt enkelt inte den önskade effekten). Prova hemlagade recept.

Hemmagjorda masker hjälper dig att återfå din hårstyrka och glans utan extra kostnad. Det viktigaste är att välja recept för ljuskrullningar.

Lätt att förbereda och mycket effektiv hårmask med aloe juice. För att göra det, ta aloejuice, ricinolja och honung i lika stora proportioner. Blanda ingredienserna i en ren maträtt, smutsa sedan försiktigt i hårbotten och jämnt fördela resten på håret. Tvätta av kompositionen kommer att behöva en halvtimme senare. För att fixa effekten kan du skölja krullarna med ett nätdekok.

Det andra receptet är en riktig vitaminkocktail för ditt hår. Ta två piskade äggulor, en matsked vodka (vodka - cognac är lämplig för brunetter) och 5 kapslar vitamin A. Kombinera ingredienserna, applicera dem på håret och skölj efter en timme.

Vitamin cocktail för aktiv återvinning eller aloe juice för djup fuktgivande? Välj själv - det viktigaste är att båda masken är lätta att förbereda och kostar ett öre!

Skyndar du alltid någonstans, men vill du behandla blekta krölar? Ditt alternativ är en expressmask för djup återhämtning. Ta en matsked senap, en tesked basolja (till din smak) och lera (helst grön). Blanda, applicera, massage, skölj. Klart!

Lök-vitlöksmask har inte den trevligaste aromen, men den är mycket effektiv. Ta lika delar av vitlök, lök och citronsaft, blanda, blötlägg håret med blandningen och låt i 20 minuter. Citronsaft behövs för att neutralisera lukten (så långt som möjligt).

Lök-vitlök mask återställer effektivt hår, men luktar inte mycket bra. Tillsätt citronsaft för att neutralisera smaken.

Den närande hårmask med glycerin kommer att bidra till att återvända lås av makt. Du behöver det du behöver 60 g - mixa med en sked av castorca, en äggula, värm upp kompositionen och applicera på håret. Lämna en timme eller två.

Den sista hemlagade masken för blekta strängar - kefir. Ta ett glas kefir (varmt) och applicera på ditt hår. Wrap huvudet, gå i ca en timme och tvätta bort. Enkelt, billigt och effektivt!

Salonprocedurer

Om du har tid, önskan och pengar, ta en salonghår restaureringskurs. För blont hår lämplig keratinisering, laminering eller speciell restaurering.

Axelkaskad: Subtleties av skapande och styling

Mer användbara tips om att välja frisyrer för män, se här.

Observera att restaureringsförfaranden, även om de är relativt överkomliga (mindre än keratin eller laminering), ska göras i en kurs. Efter 3-5 sessioner ackumuleras de aktiva substanserna i krullarna i tillräckliga mängder.

Ska jag betala för salongprocedurerna för att återställa blekt hår? Naturligtvis, men notera att de måste ta kurser - annars kommer det inte att bli någon effekt. Du kan också göra keratinisering eller laminering.

Vårdregler

Oavsett hur mycket vi vill, bara masker eller salongprocedurer räcker inte för att återställa krullarna. Till frisyren var vacker och hälsosam, följ dessa regler:

 1. Välj vårdprodukter strängt för blekta strängar - med vitaminer, växtekstrakter, silkeproteiner och ceramider. SPF-skydd är också en bra sak, men det borde inte finnas ytaktiva ämnen, silikoner, alkaliska och andra skadliga ämnen i ett kvalitetsverktyg. Flodprodukter, baby shampoo rekommenderas inte starkt.
 2. För att tvätta, använd mjukt varmt vatten, skölj strängarna med örter.
 3. Innan du tvättar, var noga med att kamma håret. Det är bäst att göra denna kam från naturliga borstar.
 4. Shampoo skum först i dina händer och först då börja tvätta håret.
 5. Våta strängar kamma inte.
 6. Tvätta inte lockar varje dag.
 7. Om du använder tang eller hårtork, glöm inte bort termiskt skydd.

Tipsen ska trimmas regelbundet, eftersom de inte kan återställas.

video

För mer information om håråterställning efter blekning, se videon nedan.

slutsats

Blondiner lockar alltid uppmärksamhet. Färger du håret i ljusa färger? Så problemet med deras torrhet, bräcklighet är bekant för dig självhäftande. Hemmagjorda masker, fuktgivande torra hårschampon, aktiva serum och speciella salongprocedurer hjälper till att återställa blekta strängar.

Håråterställning efter blekning med kemist och vitaminer

Idag är kvinnor mycket angelägna om ett sådant förfarande som blondin (hårljus). Tyvärr leder denna process till negativa konsekvenser: håret börjar förlora sin tidigare skönhet och kvalitet. Faktum är att moderna medel för målning påverkar destruktivt hårets struktur och dess rot.

Om detta problem inte behandlas kommer det att bli allvarligt förvärrat. Därefter kan bara en "hedgehog" frisyr eller en livlös styling med splittrade ändar uppträda på huvudet. Det är därför håråterställning efter lätta är en viktig aspekt av att ta hand om dem.

Vad är

För att missfärga hår, applicera olika kemikalier och väteperoxid, som kan ha en stark koncentration. De förstör det övre lagret av ett hår och bildar vågar på ytan. I detta fall kommer peroxiden in i, förstör de naturliga pigmenten. Med frekvent blixning, särskilt med en stark koncentration av peroxid, börjar håret ändra sin struktur.

I det här fallet bör alla åtgärder vidtas för att behålla håret i ett tillstånd nära naturligt. Idag finns det många kosmetika: schampo, krämer, balm och andra droger. Dessutom kan du använda de olika programmen som erbjuds av skönhetssalonger.

Om du av någon anledning inte kan använda salongens tjänster, kan du själv själv utföra de nödvändiga procedurerna. Behandlingen består i att använda några medel som har i deras sammansättning av organiska oljor. De kan positivt påverka strukturen, hårfärgen och hjälpa till att bekämpa deras torrhet och mejdade tips.

Näringsämnena hos de mirakulösa maskerna med olja fyller hårets hål som bildas efter missfärgning. Som ett resultat tar det ett mer naturligt utseende. Samtidigt är det inte nödvändigt att applicera terapeutiska medel över hela längden av strängarna, för att inte göra dem tunga. Det är viktigt att uppmärksamma de splittrade ändarna och rötterna och mata dem hela tiden.

apoteksombud

Om du leder en hälsosam livsstil, liksom ständigt använder multivitaminkomplex, kan du uppnå förbättringar. Resultatet måste dock vänta länge. I det här fallet kan du be om hjälp till vissa droger som alltid finns tillgängliga på apotek.

Håråterställning efter lättnad kan ske med hjälp av sådana farmaceutiska medel som burdock, ricinolja, extrakt av bra örter, eteriska oljor, glycerin för fuktgivande, biologiskt aktiv D-panthenol och andra. Många droger kan användas i ren form, och vissa medel läggs till sammansättningen av medicinska masker.

Återhämtning i komplexet

Skador på håret kan bara återställas om du ständigt och noggrant bryr dig om dem. Experter rekommenderar att efter en lättnad tillämpa en omfattande metod för att återställa håret.

Vi erbjuder en lista över de mest effektiva sätten:

 • Användningen av speciella schampon, sköljningar på naturlig basis, balm och många andra kosmetika som är avsedda att förbättra egenskaperna hos strängarna.
 • Använd masker för olika hårtyper.
 • Fysisk manipulering av huvudet.
 • Ständigt övervaka utseendet på delade ändar och trimma dem.

Varje kvinna som står inför problemet med dåligt blekt hår, kan framgångsrikt hantera sin behandling hemma. Det är bara viktigt att följa vissa regler för att återställa krullarna och genomföra dem regelbundet.

vitaminer

Många lösningar för behandling av blekta strängar innehåller redan både vitaminer och mineraler. Men laddning behövs inte bara från utsidan, utan från insidan till hela organismen.

Mottagandet av nödvändiga mineraler kommer att påskynda återupplivningen av svagt färgat hår. I detta fall rekommenderas användning av vitaminer i grupp B. Komplex som innehåller kalcium och zink kommer att vara mycket användbara. Dessutom kan du på apoteket köpa speciella vitaminblandningar som appliceras på huvudets hud, vilket berikar hårrötterna med viktiga vitaminer och eliminerar problem med håravfall.

Professionell vård

Alla kända märken för framställning av kosmetiska produkter uppmärksammar medel för behandling av försvagat hår efter lättade. I speciella balm innehåller tinkturer, schampon en stor mängd näringsämnen som hjälper till att återvända till det tidigare livliga och vackra utseendet mot de svaga låsningarna.

Sådana kosmetika innehåller inte tunga ämnen och icke-naturliga färgämnen. Därför kan de användas varje dag. Industriella masker för absolut återhämtning innehåller i sin sammansättning naturliga substanser, extrakt som snabbt kan hjälpa till att normalisera tillväxten av glödlamporna och förbättra funktionen hos talgkörtlarna.

För att avlägsna den fula yellowness som uppstår efter blekning rekommenderas att använda ett speciellt schampo som är utformat för att skapa strängar av någon nyans. Tungt skadat hår som inte är mottagligt för behandling hemma kommer att återställas av specialister med hjälp av spabehandlingar och avskärmning.

Hur man återställer håret efter blekning hemma

När bleken förändrar hårets struktur, och ytan är täckt med ett lager av skalor. Som ett resultat börjar frisyren att puffa upp och se sig oförskämd. Varje kvinna börjar i detta fall undra hur man återställer håret efter blekning.

Hemma

Det är värt att påminna om att det i naturen finns många medicinska örter och växter. Många av dem är rika på vitaminer och andra nödvändiga element för att återställa svagt och förlorat naturligt utseende hår.

Låt oss komma ihåg den färglösa henna som kvinnor använde i gamla tider. Moderna modekvinnor uppmärksammar ofta inte det och passerar. Men henna hjälper till att återställa hårets struktur och utjämna ytan.

Henna är van att göra en revitaliserande mask. En naturlig lösning är endast tillräcklig för att spädas ut med varmt vatten tills bildning av en slam, sätt på hela längden och håll i 30-40 minuter. Efter att ha genomfört 2-3 procedurer, förlorade krullar, få naturlig friskhet. För att ge elasticitet och silkighet mot hennablandningen kan du lägga till en infusion av örter: kamille, nässla.

Naturliga produkter

Efter blekning kan torrt hår fuktas med livsmedelsprodukter som är rika på substanser som är nödvändiga för att stärka håret. Dessutom är många av dem sammansatta av spårämnen som kan tona blont hår och också ha en positiv effekt på deras tillväxt och utveckling. Vi erbjuder flera recept med naturliga produkter.

 1. Kefir mask. Kefir värme och försiktigt gnugga dem i håret vid basens huvud och fördela sedan produkten över hela längden på trådarna. Wrap huvudet med en film och en varm handduk. Skölj håret väl i varmt vatten efter 40-60 minuter och skölj sedan med schampo. Denna procedur hjälper till att återställa, och ger dem ömhet och pomp.
 2. Majonnäsmask. Sammansättningen av denna näringsmask innehåller: 1 msk. en sked majonnäs, 1 tesked olivolja och senapsolja, ½ tsk citronsaft. Alla komponenter är väl blandade och något uppvärmda. Applicera blandningen, wrap sedan med en varm trasa och håll i lite över en timme. Skölj sedan utan att använda schampo.

örter

Hur man återställer hår efter blekning med örter? I det här fallet är det användbart att använda tusenskönsblommor. De stärker rötterna väl och ger också en gyllene nyans. Efter att ha tvättat håret kan du skölja lås av kamomillkstrakt, vilket neutraliserar effekterna av hårt vatten.

För att förbereda medicinsk avkok måste du ta 2 msk. l. kamille på 1 glas vatten. Låt lösningen koka och infusera. Efter en timme kan du skölja och torka väl.

Till salu kan du alltid hitta färdiga balsamvaror gjorda av olika växtbaserade tinkturer: kullrot, burdock, ekbark.

Användning av oljor

Det mest populära sättet att återställa blont hår är oljor. De kan användas både i ren form och i sammansättningen av olika masker. Det är viktigt att välja oljan individuellt, med hänsyn till typen av strängar, samt ta hänsyn till graden av deras skada.

Castorolja rekommenderas att värmas lite före användning och blandas med äggula eller honung. Kockolja, rik på vitamin C, liksom innehållande garvningselement, kan stärka folliklarna. Samtidigt blir blekt hår mer lättsamt och voluminöst.

Bra recensioner på detta recept från flera oljor: kardborre, olivolja, jojoba, mandel, avokado. Denna komposition matar perfekt rötterna. Detta verktyg bör dock endast användas en gång om 10-12 dagar. Annars kan funktionsfel hos talgkörtlarna uppträda.

Folkmekanismer

Det finns massor av folkmedel för behandling av försvagat blont hår. Bland dem kan du välja receptet som passar ditt fall. Folkmekanismer testas i århundraden, de kan andas in nytt liv även i de mest försummade och problematiska krullarna.

Det är värt att erinra om att behandling efter blekning är nödvändig, inte bara med olika moderna preparat och folkrecept. Det är viktigt att leda en rätt livsstil, använda hälsosamma produkter, undvik stress och skydda hår från inflytande av ultravioletta strålar.

Hur man återställer hår efter blekning - tips och recept

Vad är hårblekning

Hår efter blekning

Blekningskompositionen bryter mot hårets struktur och dess övre lager, lyfter hårvågorna för att tränga in djupt in i. Därefter löser det naturliga pigmentet under påverkan av oxidationsblandningen och på grund av detta lyser håret. Ju mindre naturligt pigment kvarstår desto ljusare blir håret.

Hår efter blekning blir skört och lös, du kan också möta sådana problem:

- torrt och bräckligt hår;
- poröst hår
- håravfall
- brist på glans.

Även om du bleknar håret ens gång, kommer du sannolikt att stöta på dessa problem eftersom hårbotten är skadad och det kan inte längre återställas, håret blir hårt och torrt.

Shampoo och balm för blekt hår

Professionell hårvård efter blekning är ett måste. För blont hår måste du välja ett speciellt schampo och en balsam. Shampoo är bäst att välja fuktgivande, eftersom ditt hår nu behöver vara aktivt fuktad och näring. Vanligtvis innehåller dessa schampon ingredienser som hjälper till att behålla fukt. Det är bättre att välja ett transparent schampo som är lätt i konsistens, eftersom tjocka och inte transparenta schampon innehåller mer silikon och extrakomponenter som fyller håret och gör det tyngre.

Balsam och mask rekommenderas också att välja med anteckningen "för blekt hår" eller "för skadat hår". Balm måste användas varje gång efter tvättning, det är nödvändigt att släta håret. Masken ska appliceras ungefär 1 gång per vecka. Det bidrar till en djupare återhämtning.

Efter blekning kan håret få en gulaktig nyans, så en gång i månaden kan du använda ett speciellt tonat schampo som kommer att ta bort yellowness.

Regler för hårvård efter blekning

1. Det rekommenderas att tvätta håret inte mer än 2 gånger i veckan, vilket hjälper till att undvika överdriven hårdhet.

2. Borsta håret regelbundet med en naturlig borstkam, särskilt innan du tvättar. På grund av kamning fördelas talg jämnt genom håret och stänger skalorna, vilket kommer att förhindra att håret smälter under tvätt.

3. Avvisa att använda en hårtork, strykning, curling och andra termiska medel. Nu är allt detta kontraindicerat för ditt hår, annars kan ditt hår vara helt förlorat. Till och med friskt hår som påverkas av höga temperaturer försämras, blir torrt och sprött, blekt hår och så svagt och ömtåligt, och användningen av dessa enheter kommer att leda till att håret bryts. Om du fortfarande inte kan ge upp torken, ska håret torkas med kall luft.

4. Efter shampooing, använd alltid en balsam eller balsam och en regenererande mask minst en gång i veckan.

5. Efter tvätt kan du använda speciella outplånliga balsam, de kommer att underlätta kamning och skydda håret från penetrering av smuts och damm.

6. Ge hårnäring, för detta hjälper du hemlagade masker.

Hemmagjorda masker för blekt och blekt hår

De bästa ingredienserna för blekt hår är:

- yoghurt;
- grönsaker och eteriska oljor (med vegetabiliska oljor, du måste vara försiktig, eftersom oljorna leder till att de torkar ur färg och ger en gul nyans, så maskerar inte mer än en gång i veckan);
- honung;
- kycklingägg
- majonnäs;
- citron;
- banan och avokado;
- lök;
- gräs.

Fuktgivande mask för blekt hår med kefir

För en sådan mask behöver vi en halv kopp kefir, den måste vara lite uppvärmd och appliceras på håret i varm form med särskild uppmärksamhet på hårets ändar. När håret är rikligt blött med kefir, täck huvudet med klädesfilm och en handduk.

Håll masken i en timme och skölj sedan med vatten och ett mildt schampo, använd en balsam. Denna mask kommer att fuktar håret och göra det mer glänsande. Om så önskas kan du lägga 3-5 droppar eteriska oljor till kefir.

Nourishing mayonnaise hårmask efter blekning

Försök att köpa så mycket som möjligt naturlig majonnäs eller laga det själv, eftersom olika tillsatser till vårt hår kommer till intet.

Mayonnaise fördelas jämnt över hela hårets längd, lämnar i 1-2 timmar, förvärm huvudet med en handduk.

Hårmask med banan och avokado

- mogen banan;
- avokado;
- Olivolja 2-3 msk.

Banan och avokado behöver knä, det är bäst att använda en blender, då kommer masken att ha en krämig konsistens. Tillsätt sedan olivolja och mixa. Applicera blandningen på håret och hårbotten, sätt på ett uppvärmningslock och gå om vår verksamhet i minst 40 minuter. Tvätta sedan håret med schampongvatten.

Mask kan göras 1 gång per vecka.

Oljemask för blekt hår

För en oljemask kan du använda en eller flera typer av olja. För blekt hår lämplig oliv, ricin, burdock, mandel, persika, avokadoolja och jojoba.

För att förbereda masken behöver du ca 5 matskedar oljor. Till exempel kan du ta 2 msk. kardborre, 2 msk. olivolja och 1 msk ricinolja, blanda dem och värm upp i ett vattenbad. Varm olja appliceras på håret, jämnt fördela längden, och lämna i ett par timmar. Mask skölj med schampo. Denna mask rekommenderas att göra högst 1 gång om 10 dagar.

Mask för blekt hår med honung och aloe

Mask med en båge för håravfall

Om efter blekning började håret falla ut, kan en sådan mask hjälpa dem:
- 1 msk. lökjuice;
- 1 msk. citronsaft;
- 1 msk. vegetabilisk olja;
- juice från 2 vitlöksklyftor.

Masken gnidas i hårbotten och lämnar i 20-30 minuter. Då måste du tvätta håret med schampo och skölj håret med avkok av nässla. Tillämpningen av masken - 2 gånger i veckan.

Sköljning av blekt hår efter tvätt

Efter varje tvätt rekommenderas att skölja håret med avkok av örter eller vatten med citronsaft. För sköljning kan du använda nässlor, häststång, kamomill, växtfäste.

Att förbereda växtbaserade sköljbehov 2 msk. örter häller 0,5 liter. kokande vatten och insistera inom 30-50 minuter. Spänn sedan buljongen och skölj håret efter tvätt. Skölj buljongen är inte nödvändig.

Nu vet du att håret efter blekning behöver konstant och kvalitetsvård. Det är nödvändigt att inte bara välja rätt hårvårdsserie utan också att göra hemlagade masker för blekt hår. Försumma inte vitaminkomplexen, de kommer att stärka hårrötterna och hjälpa till med håravfall. Men innan du missfärger hår, tänk flera gånger vad som är viktigare: friskt hår eller en önskan att ändra bilden.

Hur man återställer hår efter lätta - vi löser problemet effektivt

Lusten att bli blondin är typisk för många kvinnor. Att hitta den efterlängtade ljusskärmen är inte alltid möjligt att beundra uppdateringen. Ofta förlorar lockar sin tidigare skönhet, blir till livlös släp. Hur man återställer hår efter lättade? Finns det effektiva behandlingar för lösa strängar? Det är värt att veta det i tid för att hjälpa håret.

Effekter av förtydligande

Eventuella ljussningar av krullarna beror på förlusten av det naturliga melaninpigmentet som finns i dem. Ju större mängden av dess förstörelse desto mindre intensivt blir håret färgat. Förändringar påverkar inte bara pigmentering utan även andra viktiga egenskaper. Mer information om hur lättnad påverkar hårets struktur, läs vår tidigare artikel.

Som ett resultat av förtydligande förändras hårets struktur väsentligt: ​​håligheter, porositet, deformation förekommer. Därför, efter blekning blir håret torrt, skört, blir olydigt, förlorar glans.

Det är mycket viktigt att veta hur man återställer hår efter lätta för att kunna hjälpa dem i tid. Strängarna som bränns av ett oxidationsmedel behöver intensiv fuktning, näring och försiktig omsorg. Lösna krullar som en svamp absorberar allt på dem. Därför är det bättre att "dekorera" dem med användbara ämnen, snarare än stylingmedel och andra negativa effekter.

Skador på håret efter färgning kan vara av varierande svårighetsgrad. Beror på krillarnas initiala tillstånd, koncentrationen och tiden för exponering av kompositionen.

Observera att för att återställa håret efter ljussättning bör en hel rad åtgärder vidtas för att säkerställa korrekt vård. Så är det möjligt att uppnå det förväntade resultatet på kortast möjliga tid.

Grundläggande omsorgsriktlinjer

För att håråterställning efter lättnad ska ske enkelt och inte orsaka besvär, måste du följa följande rekommendationer:

 1. Dessutom kan traumatiserade dränerade krökningar inte. Skadade strängar brukar vara förvirrade, så du måste kamma dem mycket noggrant. Ritualen börjar med de mest problematiska områdena - tipsen, utför sedan noga rörelser från rötterna längs hela längden. På våta strängar utförs denna effekt inte. Krullar förtorkade, sedan kam. Verktyg som används av naturmaterial. De borde inte dra, riva, elektrifiera.
 2. För att återställa bränt hår snabbare efter blekning är det nödvändigt att skydda det mot eventuella temperatureffekter. Torkning av hårtorkar, strykning, alla atmosfäriska manifestationer som solen, kyla, nederbörd och vind har en extremt destruktiv effekt på trådarna. Det är bättre att skydda ett hår från liknande influenser.
 3. Skadade lockar, speciellt med ett stort antal hålrum, måste rengöras regelbundet. Samtidigt bör tvättmedel inte överdriva strängar. Shampoo bör välja mjuk, sulfatfri. Och från överflöd av stylingprodukter, tungt förorenande hår, är det bättre att ge upp. Var uppmärksam på schamponet med effekten av laminering.
 4. Var noga med att lära dig hur du återställer håret efter blekning. Komplex vård kan omfatta professionell kosmetika, folkmedicin, terapeutiska åtgärder, särskilda förfaranden. Välj själv av de överflöd av möjliga alternativ som är mest lämpliga och regelbundet utföra dem.
 5. God näring, hälsosam sömn och välbefinnande är de bästa allierade i kampen för att återställa håret efter lätta och andra kemiska effekter.
 6. Var inte rädd för hårklippningar. Att lämna några centimeter brinnna lockar är inte så läskigt. Detta gäller speciellt för split ends. Du bör inte göra hårklippningar som kräver komplex styling, skapa frisyrer, dra hår. Detta kommer bara att förvärra problemet, och det blir svårare att återställa håret.

Genom att följa dessa rekommendationer upphör frågan om hur man återställer hår efter lätta att störa.

Foto före och efter

Hemåtervinning

För att inte orsaka ännu mer skada på håret behöver du veta hur man återställer håret efter lätta. Det finns många alternativ. Utför självbehandling med läkemedel från apoteket, personligt beredda masker, samt ge vård med hjälp av butikskosmetik.

Behandling droger från apoteket

Du kan försöka hantera problemet från insidan - för att skapa en hälsosam livsstil, ta multivitaminkomplex. Detta är absolut nödvändigt, men det tar lång tid innan resultaten blir synliga. Därför är det nödvändigt att räkna ut hur man bota håret efter blekning med hjälp av ytterligare lokal applicering av vissa droger.

Specialiserade ampullkomplex (Structur fort, Dikson Polipant Complex, Timulactine 21, CH5 plus) kan hjälpa till att klara problemen med förlust, brott på kortast möjliga tid. Det höga priset på dessa produkter gör dem ofta att välja mer prisvärda droger. Experter rekommenderar ampuller för håret Tahe Magic Efecto Botox.

Därför återställer vi håret med vanliga vitaminer, glycerin, panthenol. De används som ett självständigt medel eller i blandningar med andra användbara ämnen.

Panthenol och vitamin A för att återställa

Kallt vatten är täckt med 1 tsk gelatin, insistera på 15 minuter. Kombinera den resulterande massan med 2 msk. skedar av panthenol i flytande form, 2 kapslar A-vitamin, 2 teskedar schampo. Blandningen kan kompletteras med Dimexidum (det är värt att bekanta sig med kontraindikationer). Den resulterande massan är täckt med lockar, uppvärmda. Efter 30 minuter, tvätta av på vanligt sätt.

Vitaminer A, E, PP för ökad tillväxt

Grunderna för masken kommer att vara linfröolja. Till det kan du lägga till 1 tsk tinktur av Eleutherococcus på alkohol. Vidare på 1 ampull av vitaminerna A, E, PP. Den resulterande blandningen blandas grundligt, fördelas i strängar, värms. Efter 1 timme tvätta krökarna på vanligt sätt.

Folk recept för återhämtning

Kombinerad terapi innebär ett botemedel mot behandling från apoteket för att alternera med självberedda näringsformuleringar.

Helande mask med färglös henna

Blanda 1 tesked färglös henna, rå äggula, 1 msk. sked av någon basolja (för torrt hår är perfekt linfrö, oliv, burdock). Massan blandas grundligt, appliceras på trådarna, värms. Efter 40 minuter, tvättas på vanligt sätt, använd en balsam.

Nourishing mask med avokado

Till hackad avokado massa tillsätt 2 msk. skedar av citronsaft och basolja. Massan är väl blandad, fördelad i strängar, uppvärmd. Efter 40-60 minuter, skölj med schampo, skölj med kamillextrakt.

Kosmetika för blekt hår

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet av vanliga kosmetiska produkter. Medel för färgat, skadat hår bör vara grunden för vård. För att återställa håret måste hämta en hel serie: schampo, balsam, mask, spray, termiskt skydd.

Observera att kompositionen måste innehålla proteiner, keratin, ett komplex av naturliga ingredienser. Medlen är utvalda närande, fuktgivande, men inte viktande.

Enligt många kvinnors uppfattning är det värt att belysa vårdprodukterna för kraftigt skadade lockar Estel, L'Oreal, Alerana, Utena. De hjälper till näring, fuktar försvagade lockar, skyddar mot skadliga effekter, förbättrar tillväxt och återhämtning.

Professionell vård för skadade lockar

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt de förfaranden som erbjuds i skönhetssalonger. De vet hur man återställer bränt hår så effektivt och snabbt som möjligt. Det är professionella förfaranden som bidrar till intensiv hårmättnad med användbara ämnen, den snabbaste restaureringen av strukturen och tillförlitligt skydd mot yttre påverkan. För skadat lätta hår passar:

 1. Djupa action masker. Progressiv komposition bidrar till bra penetration, intensiv näring. Förfarandet är flera steg, därför ger det en stark återställande effekt.
 2. Hot wrapping. Under påverkan av temperatur och speciell sammansättning får mycket torra, skadade, livlösa strängar ett hälsosamt utseende, är mättade med näringsämnen.
 3. Biolaminirovanie. Curls täckt med en speciell bas som skyddar mot olika skador. Verktyget klämmer helt igenom trådarna samtidigt som du garanterar en jämn penetration av fukt, luft.
 4. Överdrags. Under förfarandet beläggs varje hår med en blandning innehållande ceramider. Håret blir hälsosamt, den befintliga nyansen är mättad, det finns en volym, glans. Krullar blir mer naturliga, lydiga.
 5. Avskärmning. Håret är täckt med ett specialverktyg som främjar intensivvård. Förhöjd effekt av fukt är näring tillhandahållen. Resultatet är hälsosamma, släta, glänsande strängar.
 6. Botox. Håret behandlas med keratiner. Tack vare dem är mikroskador fyllda. Curls blir mjuka, elastiska. Den skyddande beläggningen varar ca 3 månader.

Läs också om hårmaskor efter lätta, i denna artikel diskuteras denna fråga mer detaljerat.

Rådet. På grund av den mirakulösa kompositionen av medlen och skickligheten hos specialisterna, säkerställer professionella rutiner den rätta vården för det långa håret och förvandlar utseendet under en lång tid.

Det är möjligt att återställa håret efter lätta, men det kommer inte att hända snabbt. Det bästa rådet i detta fall är att inte ta håret till ett sådant tillstånd. Om det hände, bör du försvara dig med effektiva recept av skönhet och vara tålamod.

Följande produkter ger mer styrka, skönhet och hälsa till blekt hår:

 • Agi Max Botox Capilar Radiance Plus - en innovation inom snabb håråterställning
 • Nexxt Botex Energy återställer jämnt livligt hår på 3 minuter
 • Fiberceutic Intra-Cylane från L'Oreal - styrka och hälsa hos ditt hår
 • Hår restaurering Professionals rekommenderar Felps xbtx
 • Lebel Luquias serien - professionell förbättring av håret med effekt av toning

Hur man återställer hår efter lätta hemma. Alla sätt och medel

Lättnadshår är inte en enkel och osäker process. Hårets kvalitet efter en sådan operation minskar många gånger. Efter färgning blir krullorna tunna och livslösa, tråkiga och spröda.

Om tiden inte tar avgörande åtgärder för att återställa håret efter lätta, måste du säga farväl till den brända längden.

Att hantera problemet hemma är svårt men möjligt. Läkare som studerar hårig delen av hårbotten är övertygade om att alla åtgärder för regenerering av blekta trådar behöver utföras fullständigt.

Rekommendationer trichologists att återställa skadat hår efter lätta.

Läkare och kosmetologer rekommenderar följande:

Håråterställning efter hemtändning innebär inte bara användbara masker och tar vitaminer, du måste korrigera kosten och ge upp dåliga vanor

 • användning av speciella schampon, serum, balm;
 • vanlig huvudmassage
 • användningen av regenererande och närande masker, förvärmd i ett vattenbad;
 • avlägsna delade hårändar.

Vitaminkomplex för håråterställning

Viktiga spårämnen och mineraler är en del av hår restaureringsprocessen efter lätta.

Välj vitaminer är nödvändigt, noggrant undersöker kompositionen och biverkningar. Prefekt bör ges till naturliga komplex utan färgämnen och dofter.

De mest effektiva drogerna:

 • Pantovigar;
 • Perfectil;
 • Triholodzhik;
 • Vitrum Skönhet;
 • Damens formel.

Pantovigar

Kommer att hjälpa till vid behandling av skadat hår, stoppa tvärsnittet, förlust efter färgning. Näringsämnen tränger in i hårsäckarna och stärker dem från insidan.

Den innehåller: vitaminer B 5, B 1, B 10, medicinsk jäst, keratin, cystin, hjälpämnen såsom cellulosa, talk, magnesiumstearat, povidon.

Kapselskalet innehåller gelatin, renat vatten, titandioxid, indigokarmin. Ungefärligt pris för apotek: 90 kapslar - 1500 gn., 300 kapslar - 4300 gnidning.

Perfectil Trichodolic

Det rekommenderas att bekämpa brittleness, torrt hår, hjälper till med håravfall och ökar tillväxten.

Sammansättningen av läkemedlet:

 • marina kollagen;
 • vitamin D3;
 • L-cystin;
 • inositol;
 • druvutsädextrakt
 • B-vitaminer: B12, B6, B3, B2, B1;
 • vitamin C;
 • vitamin E;
 • biotin;
 • järn;
 • magnesium;
 • koppar;
 • selen;
 • mangan;
 • jod;
 • pantotensyra;
 • krom;
 • zink;
 • naturliga karotener.

Pris för 60 bord. - 1633 gnidning

Vitrum Skönhet

Förstärkt komplex är utformat för att förbättra naglar och hår. Hår restaurering efter förtydligande hemma när du tar drogen sker mycket snabbare.

Ingredienser: Betakaroten, Vitaminer E, B12, D3, B2, B1, B6, Rutin, Inositol, L-Metionin, Betainhydroklorid, L-cystein, fosfor, magnesium, kalcium, zink, järn, selen, bor, häststångsextrakt, folsyra och pantotensyra, hjälpämnen.

Priset på apotek för 30 bord. - 1280 gnidning för 60 flikar. - 1720 gnidning

Lady's formula Healthy Hair & Nail Series

Kanadensisk läkemedelslinje för att korrigera hormonnivåer, normalisera tillväxten av hår och naglar, förbättra kvaliteten på lösa strängar.

Det används mot håravfall, liksom för djup restaurering av hårsäckar.

Ett kännetecken hos det komplicerade företaget Lady's formel är att endast använda naturliga aminosyror.

Produktens sammansättning innefattar kollagen, kisel, naturliga aminosyror, vitamin B6, mukopolysackarider. Priset på den farmakologiska marknaden är 690 rubel. för 700 mg.

Det är viktigt att komma ihåg! Innan du använder dessa droger, kontakta en specialist.

Hemlagad hår restaurering maskar. recept

Håråterställning efter ljussättning måste nödvändigtvis innefatta användning av masker som är tillagade hemma i köket. Kontantkostnaden för ingredienser är minimal, och effekten är utmärkt.

Näringsrik med ricinolja och äggula

Castorolja innehåller vitaminerna A och E, liksom omättade syror. När den tränger djupt in i hårsäckarna, ökar den produktionen av karoten.

Curls börjar växa och stärka snabbare, och omättade syror tenderar att återfuka håret. Castorolja fungerar som en skyddsmekanism mot penetrering av skadliga ämnen i miljön.

Kycklingblomman har värdefulla spårämnen och vitaminer D, E, A, B. Håret blir livligt och blankt, bättre unraveled.

ingredienser:

Det är nödvändigt att separera äggulorna, värma ricinoljan i ett vattenbad, blanda ingredienserna till en homogen massa. Applicera det beredda verktyget, från rötterna och längs hela längden.

För att absorbera de fördelaktiga elementen i hårbotten måste håret vikas med en plastpåse och bomullstyg. Lämna masken i minst 1 timme. Nästa krullar tvättar rikligt med schampo.

Ägg och oljeblandning

Denna blandning kommer att hjälpa på kortast möjliga tid att återställa håret efter lätta, samtidigt som det kommer att fuktas och lindras av alltför mycket fettinnehåll vid rötterna.

Komponenter för äggoljeblandning:

 • 2 stycken äggula;
 • 2 msk. l. tistlar;
 • 2 msk. l. arnica oljor.

Smält blandningen av oljor i ett vattenbad och blanda med äggulorna. Gnid försiktigt djupt in i rötterna och sprid ut längs krullarnas längd. 40 min håll masken under isoleringen. Rengör håret med skummedel.

Glycerinmask

Glycerin är en viktig ingrediens i hårkosmetik. Glycerinmasken stärker snabbt, fuktar krullarna.

Under hårreparationstiden efter ljushet rekommenderar trichologer starkt att använda ett sådant botemedel med försiktighet. Ofta kan du inte använda detta recept. I stället för att väta skadade trådar kan du få motsatt effekt. Håret kan få en ful skugga.

Var uppmärksam! Glycerin är farligt för personer med individuell intolerans och skada på hårbotten.

Inkommande komponenter:

 • 1 msk. l. blandningar av burdock och ricinoljor;
 • 1/2 Art. l. glycerol;
 • 1/2 Art. l. äppelcidervinäger;
 • äggula.

Oljan smälts i ett vattenbad, äggulan piskas och blandas med ättika. Alla produkter hälls i en glasfat, tillsätt glycerin.

Håret bör fuktas med vatten, applicera den beredda blandningen på hela ytan. Wrap på toppen av filmen och en handduk. Håll 45 min Skölj med varmt vatten.

Med mejeriprodukter

Färgat hår kräver inte bara bra fukt, men också djup näring.

Tillsammans kommer sådana förfaranden att ge hundra procent resultat på hår restaurering efter ljussättning hemma.

Fermenterade mjölkmasker måste användas varje vecka för att påskynda önskad effekt.

Det bekvämaste sättet att applicera innan du tvättar huvudet med yoghurt, kefir eller mjölkvassle. För att stärka effekten rekommenderas att tillsätt citronsaft, senap, äggula eller lerpulver.

Masken appliceras i 30 minuter. och lindade huvudet med plastfolie med en handduk. Tvättade av med starkt tryck med varmt vatten med tillräcklig mängd schampo.

Cognac sammansättning

Trichologists rekommenderar att använda masker baserade på brandy för:

 • ger huvudet av hår jämnhet och lydnad;
 • härdningslampor;
 • Återkomsten av naturlig glans till strängarna;
 • minska sken;
 • fuktar hårbotten och krullarna;
 • hår restaurering efter lätta hemma.

ingredienser:

 • 2 tsk. cognac dryck;
 • 1 msk. l. honung;
 • 1 kycklingägg.

Alla komponenter blandas i en homogen substans. Håret är blött i längd, ett cellofantlock sätts på och huvudet värms med en handduk. Vänta 60 minuter. och tvätta av med schampo.

Mask med ricinolja och aloe

Aloe är en oumbärlig naturlig komponent i alla kosmetiska produkter. Denna växt är perfekt för behandling av hår, eftersom det närnar hårsäckarna från insidan. I kombination med ricinolja uppstår djup fuktning och återupplivning av torra ändar av blekt hår.

Aloe juice kan erhållas från en hemväxt, eller du kan köpa aloeolja på ett apotek. Enligt dess helande egenskaper är det inte sämre än nyberedd juice, och hållbarheten är mycket längre.

Masken innehåller:

 • 1/2 Art. l. aloe juice;
 • 1 tsk. ricinolja;
 • 2 tsk. honung.

Blanda saften och ricinoljan, och varför tillsätt honung. Sprid blandningen på torrt hår i 45 minuter. Tvätta av masken med schampo och varmt vatten. Använd verktyget måste vara 1 gång om 7 dagar innan du erhåller önskat resultat.

Mot spetsdelen

Efter hårljusoperation är problemet med splittrade ändar ganska akut. För att bevara hårets längd och bli av med problemet, hjälp gulrotjuice.

Blandas i lika stora proportioner 2 msk. l. färska morotsjuice och kefir. Den resulterande massan ska fördelas jämnt genom håret och efter 20 minuter. Tvätta håret på vanligt sätt.

Kokosmjölkblandning

Kokosmjölk innehåller en stor mängd vitaminer och näringsämnen. Väl tar bort inflammation i hårbotten, eliminerar mjäll, läker sår. Det närmar, fuktar, kämpar sektion.

Kokosbaserade masker är oumbärliga i kampen mot håråterställning efter lätta.

Hemma, för receptets användning:

 • 5 msk. l. kokosmjölk;
 • 1 äggula;
 • 1 msk. l. kokosnötolja.

Smöret upphettas, mjölk tillsätts och färsk kycklingblomma hälls. All blandning måste bringas till en enhetlig konsistens och smörja trådarna. Håll 30 min. och skölj håret.

Kakaosmörsmask

Kakaosmör är en riktig vitaminbomb.

Den innehåller:

 • laurinsyra, stearinsyra, oljesyra;
 • järn, kalium, magnesium, fosfor, koppar, kalcium, zink;
 • Grupp A, E-vitaminer;
 • aminosyror.

För att spara färgat hår bereds masken enligt följande recept: 3 msk. l. kakaosmör smälts i ett vattenbad, tillsätts 1,5 msk. l. kakaopulver, halvkrossad bananmassa och 1 msk. l. honung.

Den resulterande blandningen måste appliceras i längd och efter 30 minuter. tvätta håret med schampo.

Oljor i vård av blekt hår

Upplyst hår har en fin struktur, så deras förstärkning är den viktigaste uppgiften för återkomsten av hårets vackra utseende.

Oljor arbetar både separat när de appliceras på lockar och som en del av masker. Urvalet är gjord enligt huvudets hår och hud.

I sin rena form kan du bara använda naturliga vegetabiliska oljor. De erhålls i processen att pressa frön, nötter, frukter och korn. På grund av dess sammansättning tränger det snabbt in i cellmembranet i huden, ökar metabolism och regenerering.

Eteriska oljor är en hjälpkomponent i hårmask. När det tillsätts till vegetabiliska oljor har viss effekt beroende på effekten.

Kockolja för behandling av utbrända krullar

Kockolja är en riktig folkläkare. Det bidrar till att stärka hårrötterna och tar även bort mjäll och smuts i hårbotten. För att återställa blekt hår rekommenderas att man använder olja 2 gånger i veckan.

Kockolja bör köpas på apoteket. Det kan berikas med näringsämnen och vitaminer. Olja uppvärmd till 40 ° C i ett vattenbad appliceras på hela hårlängden från 40 minuter. upp till 1 timme.

Huvudet ska sköljas ordentligt med en stor mängd schampo, eftersom konsistensen av produkten kan lämna en fet och klibbig effekt.

Eteriska oljor och aromaterapi

Aktiva assistenter i kampen för restaurering av chic krullar. I masker används de som en extra ingrediens tillsammans med basisk vegetabilisk olja. De har en trevlig arom.

Aromaterapi hemma är ett effektivt förfarande för hårregenerering. Det tar inte mycket tid, men resultatet blir utmärkt.

Teknik av aromaterapi

 • Välj en lämplig eterisk olja för hårtyp och individuella preferenser.
 • köpa en kam från naturligt trä med en massageffekt;
 • att distribuera 3 eller 4 droppar av din eteriska eteriska olja och börja kamma ditt hår, något avtagande från hårbotten så att håret inte är fet.
 • procedurens varaktighet från 3 till 12 minuter

Behandlingsperioden för blekt hår är 4-7 dagar för en enda eterisk olja. Efter en 2 veckors paus måste proceduren upprepas.

Var försiktig! Håråterställning efter lättnad hemma med eteriska oljor kan orsaka akuta allergier. Före användning måste du göra ett test för individuell tolerans.

Använd olivolja

Relevant vid förnyelse och återställande av hår efter lätta är användningen av olivolja. Du kan hitta denna olja i livsmedelsbutiker, vilket gör att proceduren för återupplivning av krullar hemma är tillgänglig.

Sammansättningen av olivolja innehåller: järn, kalcium, fosfor, natrium, kalium, betain, omättade och mättade fettsyror, vitaminer i grupp A, E, B, K, fytosteroler.

Att använda olivolja för att ta hand om lockar är nödvändig i oraffinerad form av den första spinnan. Endast i en sådan produkt lagras alla de fördelaktiga spårämnena och vitaminerna.

För applicering på håret ska oljan ångas i ett vattenbad. Smörj hela ytan på huvudet, från rötterna till spetsarna. Lämna i 1 timme, isolerad med folie. Tvätta av med vanligt schampo.

Som ett resultat kommer håravfall att sluta, de splittrade ändarna kommer att se friska ut, glödlamporna kommer att vara mättade och hydratiserade.

Herbal decoctions för blekt hår hemma

För att behålla blond hårfärg kan du använda örtdekok, som är helt säkra och gör dem enkla. Det är möjligt att lätta håret inom 1-2 ton kamilleavkok.

Köpt på apotek eller skördade kamomillblommor kokas enligt följande:

 • hälldes i en lämplig behållare 20-60 gr. kamilleblommor och utspädd med ett glas rent vatten;
 • kompositionen kokar på spisen och simmas på en långsam eld under locket i ca 20 minuter;
 • buljongen ska kylas och filtreras genom en gasduk;
 • För att förbättra effekten av förtydligande kan du klämma citronens saft.

Det resulterande avkoket fördelas i små portioner längs hela längden av håret. Vänster på huvudet under cellofan och en handduk i 1,5 timmar.

Vid slutet av proceduren behöver inte sköljas hår. Frekvensen för appliceringen av ett sådant avkok beror på rotationshastigheten av rötterna och kvaliteten på förtydligandet.

För större effekt kan torrbladslöv läggas till kamilleblomställningar i lika stora proportioner. De kylda infusionskrullarna sköljdes och torkades med en mjuk handduk. Efter proceduren upprepas igen.

Läkemedel för behandling och återställande av hår

Restaurering av hår efter lätta hemma kan göras med billiga läkemedel:

"Repeat" - accelererar hårväxten, förbättrar hårbotten, stärker hårsäckarna.

I sin struktur: cederträ och tea tree olja, kullor rot, nässla, tåg, vitamin komplex, kisel. Apotek pris på ca 70 rubel.

Ett intressant faktum! Läkemedlet är absolut säkert under graviditet och amning.

Tinktur av peppar av rödpeppar - har en antiseptisk egenskap, processen med hårväxt accelereras, håret regenereras på mobilnivån.

Ingredienser inkluderar: capsaicin, alkohol, fettoljor, eteriska oljor, mineraler, vitaminer. Pris tinktur från 10 rubel. för 30 ml.

Kapslar "Aevit" för hår - en snabb lösning för håråterställning. Avlägsnar fett och hårförvirring, accelererar tillväxten.

Läkemedlet består av ett vitaminkomplex A och E, vilket tas oralt. Används också för att lägga till masker och hårvård kosmetika. Pris för 10 kapslar från 35 rubel.

Professionella kosmetiska produkter för att återställa skadat hår

Sådana produkter har mer intensiva ingredienser i kompositionen och låter dig återställa skadat hår på kort tid. Att ta hand om blekt hår måste du välja produkter från en rad av det företag du vill ha.

Deras fördel är att med regelbunden användning förändrar behandlingskomponenterna hårets struktur och förhindrar destruktion av skadade vågar.

Shampoo för hår restaurering och behandling

För blekt hår behövs schampon som innehåller speciella ämnen som hjälper till med behandling. Från den professionella linjen kan du välja följande företag

Schwarzkopf professionell Bonacure Repair Rescue Shampoo Biomimetic-serien

Rengör delikat skadat hår, stärker, håret blir glänsande.

 • Ingredienser: panthenol - fuktighetsgivande komponent; proteinkomplex "cura +" - påverkar hårets struktur och gör det starkt; Återvinningsteknik på cellulär nivå - från insidan återuppbygger hårfollikeln.
 • Användningsmetod: Massage på lite fuktigt hår, efter 2 minuter. skölj med varmt vatten.
 • Pris på marknaden: 550 rubel. för 250 ml.

Tigi Catwalk Series Headshot Shampoo

Eliminerar brittleness, tätar hårvågar, skyddar mot miljöexponering och ger mild håråterställning efter lätta.

 • Ingredienser: veteprotein - ger hårstyrka ginseng och rosenkaps extrakt - regenerering av lock och förebyggande av skador; mjölksyra och glycerin - djupt fuktgivande.
 • Hemanvändningsteknik: Skumschampo och applicera på fuktigt hår. Skölj därefter.
 • Priset är ca 1200 rubel. för 300 ml.

Keune Line Designvårdsschampo

Innehåller naturliga ingredienser, fyller hår med hälsa och styrka.

 • Ingredienser: arganolja - ett förråd av fettsyror, E-vitamin och betakaroten; panthenol är oumbärligt för att fuktar hårsäckarna och underlättar kamningen.
 • Applicering: För att fördela på det fuktiga håret, tvätta av under en ström av varmt vatten.
 • Priskategori: från 650 till 700 rubel. för 250 ml.

Balsam och balsam för skadat hår

De är utvalda med schampo av samma företag. Används efter rengöring av hårbotten och fixa effekten av schampo.

Schwarzkopf professionell luftkonditionering "Rescue Recovery"

Det gör håret mjukt, sälar vågar, ger glans, lockar är lätta att kamma.

 • Ingredienser: panthenol - fuktgivande effekt; återställa aminteknik och komplexa "cura +" - stärka och omstrukturera hår. Det ska appliceras efter användning av schampo. Spridas längs krullarnas längd och återgår från rötterna i 2-5 minuter. och tvättas med vatten.
 • Pris: ca 1960 gnidning. för 1000 ml.

Tigi balsam för att återställa skadat hår

Kämpar mot bräcklighet, uttorkning av lock, håller fukt i cellmembranen, skyddar mot skadlig yttre miljö.

Extrakten av vete, vildrosa och ginseng, som är en del av, näring, glycerin återfuktar hårbotten och lockar över hela ytan.

Prisintervall från 1550 rubel. för 250 ml. upp till 2500 gnidning för 750 ml.

Keune Recovery Conditioner

Frälsning för svagt, splittrat och tråkigt hår. Arganolja ger en naturlig glans, hälsa hos ett långt hår, panthenol tillåter inte fukt att avdunsta från håret och förhindrar fläckning av lock.

Priset är ca 840 rubel. 200 ml.

Håråterställning efter ljussättning hemma är en seriös och lång process. Det som är viktigt är en tydlig följd av förfaranden, omfattande vård och beredskap för monetära kostnader.

Överensstämmelse med alla rekommendationer från trichologer gör att du kan ta ditt hår i ett hälsosamt tillstånd och förvärva önskad färg med minimal förlust.

Håråterställning efter tändning hemma:

Mask för hår restaurering hemma:Nästa Artikel
Recept maskerar av färglös henna mot håravfall och för att stärka håret