De mest effektiva folkmedicinska lösningarna för torr mjäll


Hårets hälsa och vitalitet är en viktig faktor i ett felfritt utseende.

Om de plötsligt blir torra och spröda uppträder en stor mängd mjäll, då kan detta vara en varningssignalvarning om utvecklingen av torr seborré.

Sjukdomar som leder till betydande komplikationer, vars manifestation i extrema fall kan vara håravfall.

Torr mjäll: orsaker och behandling

Behandlingen av hårbotten i hårbotten är ganska komplicerad, men det är fortfarande möjligt att uppnå ett resultat. Detta kommer att kräva användning av ett komplex av terapi, en del av åtgärden som bör riktas mot behandlingen av huvudorsakerna till irriterande skador.

Det huvudsakliga terapeutiska komplexet innefattar följande metoder:

 • återställande av funktionerna i det autonoma nervsystemet;
 • möjligen hormonbehandling
 • allmän immunitet stöd och behandling av kroniska sjukdomar;
 • tar vitaminkomplex (A, E, B, D, svavel, zink);
 • tar systemiska antimykotika
 • fysioterapi, massage;
 • hälsosam livsstil, regelbunden motion och härdning av kroppen.

Drogbehandling av hård seborré i hårbotten

Det är nödvändigt att starta behandlingsprocessen omedelbart efter det att de första symptomen har upptäckts. Det bör vara under överinseende av en läkare. Först måste du genomgå en omfattande undersökning som ordineras individuellt av läkaren, då behandlas behandlingen.

Läkemedel förskrivs för att stabilisera den hormonella bakgrunden, men effektiviteten hos salvan själv är ganska hög.

Som läkemedel ta 10% svavelsalva. Håret är uppdelat i små trådar, gnidde salva i de avskilda partierna i fem minuter. Detta upprepas i åtta dagar.

På den 9: e dagen finns inga rekommendationer om effekter. Den 10: e tvättas håret med kokande hett vatten, till vilket medicinska schampon läggs till.

På den 11: e dagen med användning av en lösning av borsyra. Den kan förberedas för hand, upplösning för detta ändamål i 150 ml varmt vatten 2 tsk. borsyra. Den resulterande lösningen blandas, gnidas i hårbotten på kvällen, lägger sig och viks runt huvudet med ett uppvärmningsark för hela natten.

Upprepa tre nätter i rad. Exponeringen stoppas i 9 dagar, och endast den 10: e kan tvättas. Hela cykeln ska utföras upp till 3 gånger.

Från mediciner kan läkare också rekommendera kortikosteroider: triamcinopon, hydrokoron, soderm, flumetason, flucinarium. I speciella fall utförs behandling med internt bruk av retasol och yttre retinoal salva.

Läs tips om hur man väljer rätt shampoo för män eller kvinnor, såväl som torr eller fet mjäll.

Vilka verktyg är lämpliga?

Den allmänna behandlingsmetoden är att kompensera för brist på fett som produceras av talgkörtlarna, vars hemlighet kännetecknas av ökad viskositet, vilket ökar hudens känslighet och irritabilitet.

För att lösa detta problem kan du använda specialverktyg: oljor, schampon, masker, pastor, salvor.

I denna sjukdom används oljor av medicinska växter: havtorn, poppel, lin, althea. Uppvärmd ricinolja eller kardolja används också för att minska torrheten.

Det är viktigt! Näringsrika masker är användbara för torr seborré. För att göra detta gnuggar burdockolja och täcker huvudet med en film i flera timmar. Proceduren utförs upp till en månad två gånger i veckan. Kursen upprepas efter sex månader.

På basis av en av de lämpliga basoljorna (jasmin, cypress, söt flagga, mint, rosmarin, sandelträ) bereds också en mask. I en uppvärmd form appliceras den på hårbotten, lätt masseras, insvept i en film och insvept i en varm handduk i 2-3 timmar.

Tvätta sedan av håret. Eteriska oljor kan avsevärt lugna huvudet klåda och mjukna huden. Mjölkfläckor mjukas och lätt avskalas för avlägsnande.

Det är viktigt! Som terapeutiska schampon använder Seborin, Algopix, Nizoral. Metod för applicering - en månad två gånger i veckan, och följaktligen - två gånger i månaden. Skillnaden i terapeutiska schampon är ketokonazol, som har en antifungal effekt, zinkpyrithion som en antibakteriell, svavel- och salicylsyra för exfoliering, liksom tjärinnehållande.

Sebopirox-911 har en hög effektivitet som hjälper till att hantera inte bara själva sjukdomen utan också för att förhindra dess konsekvenser. Det verkar på basis av octopirox, ett ämne som undertrycker patogen mikroflora - källan till torr seborré.

Dessutom har denna schampo en exfolierande effekt som stannar klåda och irritation i huden, försiktigt verkar på det skyddande hårskiktet.

Metod för applicering: en månad två gånger i veckan.

Efter applicering på vått hår, låt lite skum och lämna i 5-10 minuter.

För tvättning använd endast varmt, men inte varmt vatten.

Torr seborré i hårbotten: hembehandling

Hemma borde du följa rekommendationerna från läkaren som ordinerat en omfattande behandling. Du kan göra mest terapi på grundval av naturliga läkemedel som du kan köpa färdiga på apoteket, eller gör det själv.

Herbal gnidning är till hjälp. För detta ändamål, ta gräs tricolor violetterna, häll det med vegetabilisk olja 1: 5, låt smittas i 2 timmar. Värm på ett vattenbad i 30 minuter och filtrera, i en icke-het form, gnidade i håret.

Du kan göra hennapulver genom att omröra det i varmt vatten tillsammans med en närande grädde i förhållandet 1: 2: 7. Hårrötterna gnuggar regelbundet två gånger i veckan. Förfarandet upprepas upp till 10-12 gånger.

Det finns effektiva hemlagade recept för urteinfusioner:

 1. En andel av 1:10 är beredd på avskalning av lök på vattnet. Det gnids två gånger i veckan.
 2. Förhållandet 1:15 tar en infusion av oregano (på vatten), efter filtrering, gnidas varannan dag. För en kurs, tillbringa minst 12 procedurer, rekommenderas efter 3 veckor.

Vilka andra sätt är lämpliga?

Nedan beskriver vi hur man behandlar torr seborré med olika förfaranden.

Förutom mediciner används fysikaliska terapimetoder aktivt:

 • Mesoterapi är subkutan administrering av små doser av läkemedel till centrum för patologiska foci, som väcker hårsäckarna, vilket främjar hårväxten.
 • Darsonval - Hårdvaruffekter av svaga strömmar med hjälp av en svampelektrod genom en steril gasduk.

Effekten ska vara mjuk, med en känsla av bekväm värme.

Behandlingsförloppet är upp till 15 procedurer som utförs dagligen eller varannan dag.

Används ofta för behandling av sjukdomsmassagen, utförd med en frekvens varannan dag enligt ett specifikt schema, inklusive hårväxtområden och nackområdet med mjuka rörelser och gnidning.

Hur mycket tid behövs tills fullständig återhämtning?

Kurser med speciell schampo och fysioterapi kan i regel ta upp till 3 månader. Upprepade kurser av hemmet är rekommenderade att upprepas efter sex månader.

Således kommer hela processen att behandla en sjukdom att vara minst 2-3 månader, och effekten och hållbarheten av effekten kommer att bero på patientens grad av uthållighet.

förebyggande

Dessutom ska du:

 • lämna dåliga vanor
 • ät vitaminer och mineraler;
 • andas frisk luft och temperament;
 • Använd kosmetika i enlighet med den naturliga typen;
 • profylax med antifungala schampon;
 • minska konsumtionen av stekt, kryddig, fet, söt och salt mat.

Den beskrivna sjukdomen är en obehaglig sjukdom, farlig av följderna. För att undvika dem måste du känna till dess tecken och börja behandling i tid, vilket alltid kommer att bidra till att resultatet av hälsosamt hår uppnås snabbt.

Effektiva metoder och lösningar för behandling av mjäll i hemmet

Perfekt utseende är drömmen om många kvinnor. Men daglig stress, dålig kost och passiv livsstil är inte det bästa sättet att påverka utseendet. Dessa manifestationer inkluderar mjäll. Varje dag ser vi många reklamfilmer som är utformade för att hjälpa oss med detta problem. Men innan du börjar vidta åtgärder måste du veta vad som är orsaken till förekomsten och förskriva sedan behandlingen.

Varför mjäll förekommer

Den direkta orsaken till mjäll är bildandet av jästliknande svamp Pityrosparum Ovale (förutom när mjäll orsakas av ett symptom på allvarliga sjukdomar, såsom psoriasis eller ett resultat av en hudskada, såsom brännskada).

I våra svåra tider känns jästsvampar alltmer och har en negativ inverkan på kroppens hälsa. Den obehagliga organismen aktiveras och multipliceras, fyller talgkörtlarna och orsakar sedan epidermala cellers tidiga död.

Det faktum att epidermis dör tidigt innan det torkar ut visar sig vara vita flingor, vilket gör att håret blir täckt med ett lager av fett och gör det svårt för syret att strömma till huden. Detta problem påverkar håravfall och orsakar obehaglig klåda.

Trots det faktum att svampformationer är en konstant följd av vår mikroflora, om hälsan inte är föremål för några sjukdomar, klarar kroppen sin okontrollerade reproduktion och förhindrar bildandet av mjäll.

Den vanligaste och banala orsaken till mjäll hos människor är ett brott mot den normala funktionen hos huvudets huvud och dess talgkörtlar, vilket leder till rodnad och klåda, utseendet på vita flingor. En sådan hudsjukdom i den medicinska miljön kallas seborrheisk dermatit.

Indirekta orsaker till mjäll är missbruk av söt, fet, liksom brist på vitaminer i kroppen.

Stress, nervsystemet överbelastning, rökning och vanliga problem med tarmarna kan också vara orsakerna till mjäll.

Det bör noggrant närma sig de medel som är i kontakt med håret och hårbotten. Således kan felaktigt valda schampo, alkaliska rengöringsmedel och jämn temperatureffekter påverka dermis tillstånd.

Om du har problem med det endokrina eller immunsystemet, såväl som hormonellt misslyckande, bli inte förvånad över att mjäll snart kommer att märkas. Ett sådant problem bör riktas till lämpliga experter för att bestämma den verkliga källan till kroppens störning. Baserat på undersökningen och specifika tester är det nödvändigt att välja rätt behandling.

Det finns också uppfattningen att bildandet av mjäll kan vara orsaken till slaggning av kroppen, genom vilken det blir av med toxiner. Därför noga övervaka ditt livsstils- och näringssystem.

Egenskaper vid behandling av torr och oljig mjäll

Utsläppen av mjäll är inte den mest behagliga reaktionen i kroppen. För att hitta en lösning på detta problem måste du ta reda på vilken seboré (mjäll) du har. De viktigaste typerna av mjäll är torr och oljig seborré.

 • torr mjäll bildas när talgkörtlarna producerar otillräckligt talg. Symptom på denna reaktion är torr hud, hudsprickor och vitt pulver uppträder på hårytorna.
 • oljig mjäll orsakas av alltför aktivt arbete i talgkörtlarna och talg är överskott. I det här fallet uppträder rodnad och irritation i områden i hårbotten utan hår. Med oljig seborré blir håret snabbt, särskilt vid rötterna, och flingorna är stora och rikliga.

Behandling av torr och oljig mjäll varierar också, så innan man fattar beslut om behandling, är det nödvändigt att bestämma sin typ.

 1. Behandling av oljig mjäll. Du måste först bli av med inflammation och lokal rodnad. Vanligtvis föreskrivs droger med högt svavelhalt för detta. Detta hjälper till att ta bort de primära symptomen. Det är också möjligt att bli av med röda infusioner av borsyra.
 2. Behandling av torr mjäll. I detta fall kan samma svavelblandningar vara effektiva som med fet seborré. Effektiv kommer att vara en kräm baserad på växtbaserade blandningar eller furatsilina.

Apotekshampo och salvor

schampon

 • Nizoral. Denna helande mjällschampo kan hjälpa till även de mest avancerade och avancerade stadierna av svampinfektion. Du kommer att se resultatet efter den första applikationen. Behandlingsförloppet måste fortsättas i en månad.
 • Soultz. Detta är botten av de mest effektiva anti-mjällmedel. Ämnet exfolierar döda hudceller från epidermis och botar svampar. Effektiv kommer att vara samtidig användning av schampo och pasta Sulsen. Du kommer att se ett positivt resultat efter den första veckan av ansökan.
 • Sebozol. Shampoo hjälper inte bara att bli av med mjäll, utan också för att återställa hårstrukturen. Verktyget är mycket effektivt, men innehåller aggressiva ingredienser, så ansökan bör begränsas en gång i veckan.
 • Fitoval. Detta verktyg eliminerar effektivt mjäll, och stärker också håret och förbättrar utseendet. Extrakten i schampot, kommer att bidra till att eliminera inflammation.
 • Friderm. Shampoo är uppdelad i behandlingar för torrt och fettigt hår. I det första fallet innehåller kompositionen tjära, i den andra zinken. Friderm behandlar mjäll och har en normaliserande effekt på talgkörtlarna.
 • Sulsenav pasta produceras i olika koncentrationer: 1% - för profylax; 2% för behandling. Den aktiva substansen är selendisulfid. Verkar mest effektivt i ett komplex med schampo av samma märke. Det har en förstärkande effekt på hårsäckarna, minskar produktionen av talg, läker epidermis, minskar antalet döda celler.
 • Salicylsalva. Detta läkemedel är ganska överkomligt pris och har en märkbar antiseptisk och antiinflammatorisk effekt. Salicylsyra är helt enkelt nödvändig vid behandling av svamp-, bakterieinfektioner. För behandling av mjäll rekommenderas åtgärd 1, 2 eller 5%. Om du väljer en komposition av högre koncentrationer riskerar du att irritera epidermis. Salvan hjälper till att bli av med oljig mjäll och normalisera lipidmetabolism. Denna typ av salva rekommenderas speciellt för hår med hög fetthalt.
 • helande salva med svavel. Flera aktiva föreningar för behandling av svampsjukdomar, seborré, psoriasis innehåller svavel. Denna komponent har antiparasitisk, desinfektionsverkan. Förhindra överdriven skalning av stratum corneum hjälper salva koncentrationen på 10%. Drogen påverkar vissa typer av svampar. Analyser för att identifiera orsaksmedlet före förskrivning av ett potentt medel är nödvändiga.

Svavelsalva hämmar svampens aktivitet, men torkar håret. Experter väljer ett starkt medel i ett extremt fall när mer milda salvor eller emulsioner inte hjälper. Många botemedel mot seboré, mjäll, psoriasis innehåller svavel. Åtgärden är mjukare, effekten är märkbar.

Effektiv salva med svavel:

 • Olimetin;
 • Svavel-salicylsyra;
 • Wilkinson salva;
 • Svavel tjära

Hem rättsmedel

När mjäll förekommer är det ganska möjligt att undvika dyra farmaceutiska preparat. Vanliga folkmekanismer som har testats med tiden kan hjälpa till i kampen mot en sådan olägenhet. Och de komponenter som ingår i dessa produkter kommer att lindra inte bara från mjäll, utan även från hårproblem.

 • Aspirin hjälper inte bara effektivt avlätta huvudvärk, det är i sin makt att befria dig i mjäll. Krossa två aspirintabletter i pulver och tillsätt till schamponet, låt blandningen stå på håret i två minuter. Skölj huvudet noggrant;
 • slå 2-3 ägg i en liten mängd vatten, applicera blandningen en stund på håret, skölj sedan. Detta förfarande förhindrar mjäll

Ta 1 matsked linfröolja dagligen. Den är rik på näringsämnen som är mycket användbara vid behandling av mjäll.

 • För tecken på mjäll, tvätta huvudet med äppeläger med en koncentration av 6%;
 • mjäll ricinolja. Blanda en matsked olja med tio skedar av calendula tinktur. Gnid blandningen i hårbotten två gånger om dagen;
 • 2 msk. matskedar av kamomillblommor, häll 1 l vatten och koka i 5 minuter. Används för att gnugga i hårbotten. Blond hårinfusion ger en gyllene nyans;
 • 1 msk. Sked örten St John's wort, häll 10 matskedar vodka och lämna i 7 dagar på en mörk plats. Används för att gnugga i hårbotten 1-2 gånger i veckan;
 • 1 msk. en sked av pulverformiga stammar och löv av skumdryck häll 400 ml kokande vatten. Insistera ca 2 timmar. Används för att tvätta håret varannan dag. Kurs - 10-12 procedurer
 • 3 msk blackhead gräs, häll 1 liter vatten och koka i 10 minuter. Insistera 4 timmar. Efter att ha torkat huvudet, gnugga försiktigt det ansträngda avkoket i hårbotten och lägg sedan en gummikåpa eller plastpåse på huvudet, ta bort det efter 30-40 minuter, du behöver inte tvätta håret. Förfarandet utförs 2-3 gånger i veckan;
 • mjäll salt. 1 matsked havsalt upplöst i en halv liter vatten. Applicera denna lösning på tvättat hår och skölj noggrant efter 5-10 minuter, då kan du applicera balsam eller skölj med en annan lösning - 0,5 liter vatten och 1 matsked citronsaft;
 • timjan är känd som en växt med antiseptiska egenskaper. Tillsätt 4 msk timjan i två koppar vatten och låt dem simma i 10 minuter. Torka den resulterande buljongen, kyla och applicera på fuktigt hår för att fukta dem helt. Lätt massage och tvätta inte. Använd regelbundet efter varje shampooing.

Förebyggande åtgärder

Amber nyans av hår: egenskaper av färgning och urval av ton

Läs mer om fördelarna och användningen av kaffemaskar för hår, läs här.

 1. I arbetet med att tvätta huvudet, försök att göra en ljusmassage, vilket underlättar separation av mjällpartiklar från huden och förbättrar blodcirkulationen signifikant.
 2. Skölj penslarna och kammen du använder dagligen.
 3. Granska din diet. Det är nödvändigt att begränsa mängden fett, salt, kolhydrater, kryddig och rökt, såväl som alkohol. Berika mat med mejeriprodukter, grönsaker och vitaminer.
 4. Torka håret på ett naturligt sätt, undvik användning av hårtork och strykning.
 5. Inkludera i ditt schema användningen av ett komplex av vitaminer A, B, C, E.
 6. Det är nödvändigt att få tillräckligt med sömn så att kroppen har möjlighet att återhämta sig.
 7. Försum inte sporten.

Vid behandlingstillfället är det nödvändigt att överge missbruk av kemikalier på hår och hårbotten, så ge upp färgning från en viss period. Men till ditt förfogande är naturliga färgämnen som kommer att stärka håret och kommer inte att skada huden.

video

För mer information om hemlagad mjällbehandling, se videon nedan.

slutsats

Utsläppen av mjäll är ett obehagligt faktum för en kvinna, eftersom var och en av dem tenderar att få en perfekt bild. För att detta obehagliga problem inte förstör stämningen, ta förebyggande åtgärder mot sitt utseende. Om du vet om detta förstahandsarbete, hjälp kroppen med hjälp av verktyg som finns tillgängliga eller vid försäljningsställen. Om det behövs kan du skapa egna masker för mjäll och håravfall, eller använda färdiga apotekskompositioner.

Torr mjäll Folkmedel för torr mjäll. Mjällbehandling

Torr mjäll är ett ganska vanligt problem som du måste kämpa länge. Som regel verkar det på grund av en liten mängd talg. För att bli av med det, måste du justera arbetet i talgkörtlarna och återställa vattenbalansen i huvudets hud.

Torr mjäll ger mycket obehag, eftersom det senare orsakar klåda, skalning, krullar blir sköra och förlorar sin naturliga glans.

Läkare säger att när torr mjäll förekommer är det nödvändigt att rådgöra med en trikolog för råd. Ibland ligger anledningen i själva kroppen. För att bli av med mjäll måste du justera metabolismen av hela organismen. Ofta ordinerar läkaren läkemedelsbryggerens jäst, som måste tas i en månad. Men det finns populära metoder för att hantera detta problem, vilket bidrar till att återställa hårhälsan.

Folkmedel för torr mjäll

I folkmedicin finns det många verktyg som hjälper till att bli av med torr mjäll. Ingredienserna som används är grönsaker, frukter, örter och oljor. Det är inte svårt att förbereda dem, det viktigaste är att observera andelen komponenter, så att masken eller avkokets sammansättning verkligen visar sig vara helande.

Verktygets nummer 1

ingredienser:

 • äggulor - 2 st.
 • citronsaft - 2 msk.
 • burdock olja - 1 tsk

Kombinera alla komponenter och slå lite. Därefter gnuggar den resulterande kompositionen försiktigt i huvudets hud och använder en kam för att fördela krullarna. Värm sedan huvudet och låt blandningen stå i 1 timme. Efter sköljning med filtrerat vatten. Du måste göra en sådan mask varje annan dag i en månad.

Verktygets nummer 2

ingredienser:

Olja måste hällas i en flaska och läggas i varmt vatten så att det värms till en temperatur av 37 grader. Massage sedan det i huvudets hud med massagerörelser och linda håret med en handduk. Låt oljan vara på krullarna i 40 minuter. Tvätta sedan ditt hår.

Verktygsnummer 3

ingredienser:

 • majonnäs - 1 msk.
 • honung - 2 tsk
 • 1 äggula;
 • solrosolja - 2 tsk
 • aloe juice - 1 tsk

Att blanda komponenter till ett enhetligt tillstånd och att distribuera på hårlinjen och huvudhuden. Värm huvudet i 20 minuter. Ta sedan bort masken från krullarna med ett schampo.

Verktygsnummer 4

ingredienser:

 • ekbark - 0,5 koppar;
 • lökskal - 0,5 koppar;
 • vatten - 1 l.

Bark och skinka måste hälla kokande vatten och laga i en halvtimme. Kyl sedan infusionen och spänningen genom medicinsk gasbindning. Gnid sedan in i hårbotten och håret. Kom ihåg att denna komposition färgar håret lite gyllene. Wrap huvudet i 25 minuter. Ta bort innehållet från håret med schampo.

Verktygets nummer 5

ingredienser:

 • kullarrot - 20 g;
 • vatten - 200 mg.

Kockrot koka kokande vatten och koka över låg värme i 10 minuter. Låt sedan stå i en halvtimme. Efter kylning och spänning genom medicinsk gasbindning. Det resulterande avkoket måste gnidas in i hårrötterna efter schamponering. Denna procedur bör utföras tre gånger i veckan.

Verktygets nummer 6

ingredienser:

Linden blommor häller kokande vatten och låt stå i 40 minuter. Sedan svalna och spänna genom medicinsk gasbindning. Denna buljong används som hårspolning. Efter varje tvättning av huvudet är det tillräckligt att tvätta håret med avkok och skölj inte.

Verktygsnummer 7

ingredienser:

 • färska näsblad - 1 msk.
 • vatten - 100 ml;
 • vodka - 50 ml;
 • olivolja - 50 ml;
 • äggula - 1 st.

Näsbladen lämnar hakan och häll kokande vatten. Insistera buljong 20 minuter. Torka sedan genom medicinsk gasbindning. Sedan tillsätt resten av ingredienserna till avkoket och blanda allt tills en homogen konsistens. Den resulterande kompositionen bör göras väl i huvudets hud. Procedurens varaktighet är 20 minuter. Skölj sedan huvudet med surgjort vatten (1 tsk. Citronsyra i 1,5 liter vatten).

Verktygets nummer 8

ingredienser:

 • toppar av morötter - 3 st.l.
 • Mynt - 1 msk.
 • vatten - 400 ml;
 • Citronsaft - 1 msk.

Morot och mintoppar häller kokande vatten (200 ml) och lämnar i 20 minuter. Efter det, kyla och spänna genom medicinsk gasbindning. Därefter fuktar du en bomullspinne och gnider grundigt huden på huvudet. Därefter tillsätt citronsaft och vatten (200 ml) till återstående buljong. Den resulterande kompositionen vått hår och låt dem torka.

Behandling av mjällmedel för mjällmedel för oral administrering

För att bli av med ett sådant problem som torr mjäll är det nödvändigt att inte bara stärka håret externt utan också för att behålla krullarnas skönhet från insidan.

Buljong nummer 1

ingredienser:

 • majssilke - 1 msk.
 • mynta löv - 1 msk.
 • St John's wort leaves - 1 msk.
 • kullarrot - 1 msk. l.
 • succession - 1 msk. l.;
 • vatten - 500 ml.

Häll alla ingredienser i emaljerade rätter och häll kokande vatten över det. Koka sedan 15 minuter på låg värme. Därefter bör buljongen infuseras 45 minuter. Därefter måste det kylas och filtreras genom cheesecloth. Ta det här verktyget du behöver äta 3 gånger om dagen för 2 matskedar.

Avkod nummer 2

ingredienser:

 • kullarrot - 3 msk.
 • vatten - 500 ml.

Kockrot måste kokas i 45 minuter. Sedan svalna och spänna genom medicinsk gasbindning. Dricka ett avkok är nödvändigt tre gånger om dagen i en timme före måltiderna. För att buljongen ska förbli varm lite längre, är det nödvändigt att brygga det i en termos.

Buljong nummer 3

ingredienser:

 • succession - 1 tsk;
 • aralia rot - 1 tsk;
 • St John's wort - 1 tsk;
 • kamille - 1 tsk;
 • Tansy - 1 tsk;
 • vatten - 300 ml.

Alla örter måste hällas i en behållare och koka i 15 minuter. Då coolt och påfrestande. Ta innan måltider 3 msk.

Behandling av torr mjäll är ganska lång process. Tillsammans kan sekretionen av talg inte justeras omedelbart. Därför behöver vi en hel del procedurer för att stärka håret. Det är önskvärt att stärka krullarna, inte bara externt utan också från insidan. Experter rekommenderar också att ta farmaceutiska preparat för bättre effekt för att förbättra den övergripande hälsan, inklusive återställande av hårstruktur.

Hur man botar torr hårbotten och mjäll, det bästa folkmassan och läkemedlet

Har du mjäll på håret? Rush inte för att omedelbart gå till apoteket eller till närmaste kosmetikbutik, för innan behandlingen måste du ta reda på hennes typ. Faktum är att dermatologer skiljer mellan fet och torr mjäll. Med hänsyn till denna särdrag är det just det rätta sättet att eliminera den sjukdom som utsetts.

Vad är mjäll

Mjölk är ett kornat skikt av hårbottens epidermis, även om det ibland kan förekomma på ögonbrynen eller mellan ögonfransarna.

Dermatologer skiljer två typer av mjäll:

 1. Fett, som uppträder på grund av överdriven frisättning av subkutant fett.
 2. Dry. Förknippad med brist på talg, som kommer från talgkörtlarna.

Observera att det är den första typen som oftast finns, men torr mjäll är lite undersökt, eftersom det är en sällsynt gäst i vårt hår.

Vad utlöser utseendet

För att ordentligt förskriva behandling, bör du förstå orsakerna till mjäll och torr hud.

Torr hud uppträder vanligtvis på grund av:

 • fel schampo;
 • färgning med aggressiva ammoniakfärger eller applicering av en perm;
 • frekvent tvättning av huvudet, eftersom många tjejer för att se attraktiva dagligen tvätta krullarna och göra dem styling;
 • uttorkning av termoelementer (strykning, hårtork, termokrämare) samt exponering av dermis för UV-strålar;
 • Ständig vistelse i ett rum med en torr typ av luft;
 • en obalans av hormoner som uppstår under graviditet, klimakteriet eller under puberteten;
 • brist på personlig hygien, särskilt användningen av andras saker;
 • felaktig näring.

Fläck uppstår också på grund av andra, ganska liknande omständigheter. Vanliga orsaker till denna sjukdom är:

 • olämplig diet, särskilt bristen på vitaminer och metaboliska störningar;
 • problem i det endokrina systemet;
 • ihållande störningar som påverkar vår kropp (stress och långvarig depression);
 • försvagad immunitet.

Alla dessa faktorer leder till störningar i talgkörtlarna och en svag frisättning av talg (subkutant fett). Jästsvamp som bor i hårbotten får alla förutsättningar för aktivering och reproduktion, som bildar hela kolonier. Det är produkterna med sin vitala aktivitet som orsakar överdriven celldelning av de övre skikten i huden, vilket provar en inte så trevlig bild - vit mjäll på hårets huvud.

Symtom på torr mjäll och torr hårbotten

På grund av bristen på särskild kunskap inom medicin och kosmetologi identifierar människor ofta ganska torrt skräp med tillståndet av torr hårbotten. Faktum är att dessa är helt olika saker. Låt oss se vad som är deras skillnader.

Torr mjäll har följande symtom:

 • På håret började du märka vita små vågar;
 • klåda observeras i hårbotten, vilket leder till en önskan att ständigt skrapa toppen av huvudet eller nacken;
 • epidermis blir för torr, som om en film hade bildats vid hårets rötter;
 • Ju mer du försöker kamma mjäll, desto mer finns det nya vågar.
 • mjäll lätt avskalas, även med skakning.

Hur man bestämmer om du har torr eller oljig mjäll? Titta bara visuellt på flingorna. Om de är vita eller gråa, är mjäll klassificerad som torr. Närvaron av en gulaktig kant och rikliga lager av kornade vågar indikerar en djärv typ av mjäll.

Med torr hud är sakerna något annorlunda. Dess skyltar är:

 • täthet;
 • håret blir matt och ständigt elektrifierat
 • dermis på huvudet är för irriterad;
 • det finns alopeci - överdriven håravfall.

Om det, för torr hud, räcker till att återfuktas med speciella masker eller kosmetika, kommer det att bli mycket svårare att ta bort mjäll. Här måste du applicera medicinsk shampoo, gnugga salvor i hårbotten och i vissa akuta fall till och med ta till medicin.

Ett intressant ögonblick. Vill du veta om din hårbotten är torr? Ta sedan den vanliga vita sanitetsbindan och fäst den i hårdans dermis i huvudet. Helst bör du se lite feta fläckar. Annars är sebumproduktionen minimal.

Hur man blir av med

Om du bara har torr hud kan du helt enkelt genomgå behandling baserat på fuktgivande masker. Mjölk är mer komplicerat. Här måste du lära dig en speciell behandling och anpassa din kost.

Var konsekvent i dina handlingar och alltid ta med terapi till slutet, utan att överge olika förfaranden halvvägs. Hur bota torr mjäll?

För behandling måste du besöka ett apotek för att köpa schampo, salvor, svamppasta. I inget fall köpa inte skumdryck kosmetika på hyllorna i stormarknader och kosmetiska butiker, för i kampen mot sjukdomen är de ineffektiva.

Applikationstips:

 1. Oavsett vad du har förvärvat läser du noggrant instruktionerna och kontraindikationerna.
 2. Eventuella helande salvor, schampon, krämer och kosmetiska masker ska alltid gnidas i hårbotten under lång tid. 3-5 minuter kommer att räcka för medicinska preparat och 6-10 minuter för naturliga masker beredda hemma.
 3. Shampoo shampooing bör inte överstiga 2 gånger i en uppsättning.
 4. För att förbättra blodflödet under shampooing och applicera läkningsmaskar i minst 7 minuter, massera med fingertopparna.
 5. Hemmagjorda masker ska lämnas aktiverade på huvudets dermis i minst 30-40 minuter, omslutnings krullar i en plastpåse och bygga en handduksturban för att förhindra att syre kommer in och bättre genomträngning av befuktare.
 6. Använd alla medel som appliceras på huden, var noga med att skicka ett litet test för att identifiera allergiska reaktioner. Gnid några droppar av drogen i huden på armbågens insida. Om rodnad, klåda, nässelfeber eller ödem saknas kan du på ett säkert sätt applicera håret på dermis.
 7. Behandlingsskedet med schampon och salvor är 1-2 månader med procedurer var tredje dag. Om du minskar mängden mjäll, sluta inte använda, annars kan de skadade vågorna visas igen. Om du märker att i början försvann mjällen, och efter ett tag slutade medlen att fungera, sluta använda dem i 2 veckor, eftersom hårbotten och mikroorganismerna som levde på den helt enkelt vände sig vid kompositionen av de använda drogerna.

Om du är i en "intressant" position, är det bättre att inte behandla mjäll. Faktum är att de aktiva substanser som syntetiseras av den kemiska industrin, som finns i schampo och salvor, kan komma in i blodet och absorberas genom moderkakan, vilket kan påverka barnets hälsa.

Mjölk under graviditeten uppstår på grund av hormonavbrott, efter förlossningen kommer det att försvinna i sig.

Det bör noteras att det inte alltid är möjligt för dig att välja din egen kosmetika. Det bästa alternativet för dig skulle vara en resa till en hudläkare eller en specialist trichologist. Efter att ha genomgått några tester får du en särskild behandling som baseras på:

 • typ av svamp
 • typ av mjäll
 • typ av hårbotten;
 • möjliga faktorer som ledde till att sebaceous körtlar misslyckades.

Det är viktigt! Om du inte märker någon förbättring i hårbotten och åtminstone partiell mjällvård under månaden, var noga med att kontakta din hudläkare igen. Mest troligt har du inte eliminerat orsaken till sjukdomen.

Drogbehandling

Det finns olika sätt att eliminera mjäll:

 1. Shampoo baserad på selendisulfid, ketokonazol, klasazol, zinkpyrition. De är ganska enkla att applicera och tvättas också lätt. Förfarandet i sig tar inte mer än en timme. Den enda nackdelen med sådana medel är att de agerar ytligt, så att de bara blir av med problemet efter en månad eller två.
 2. Särskilda salvor, pastor och krämer som gnids i hårbotten och tvättas inte av. Till exempel sulsen pasta, salicyl salva som fungerar som en antiseptisk (5%), svavel salva eller ketokonazol kräm.
 3. Tabletter som blandas med schampo. Till exempel kan du använda nystatin eller aspirin. Verktyget är slipat till pulver, kombinerat med ett schampo för normal användning. Den resulterande massan gnids i hårbotten i 2-4 minuter.
 4. Medicinska läkemedel tagen inuti. De kan snabbt döda svampen och sätta upp arbetet i talgkörtlarna, men tyvärr har de en dålig effekt på våra inre organ, vilket orsakar problem med njurarna, leveren och mag-tarmkanalen.
 5. Fuktgivare och geler. Naturligtvis kommer de inte att lindra mjäll, men helt torr hud. De kommer att ge rätt balans till din dermis, förhindrar dess täthet.

För att välja rätt schampo måste i indikeringsfältet "Lämpligt för torr mjäll". Kraftfulla schampon är Nizoral (700-1000 rubel), Ketokonazol (250 rubel), Mykoral (340 rubel), Hästkrafter (500-540 rubel), Sebosol (330 rubel), och så vidare. Du kan också prova en mer naturlig komposition av suspensionen, som förvärvar Ducre Skanorm-schampo (700-850 rubel). Shampoo baserade på tjära, zinkpyrithion och selendisulfid eliminerar inte alla typer av svampar.

Försök att välja medicinsk kosmetika, som skulle ha fungicida, exfoliating, antiseptiska effekter, samt förbättra arbetet med talgkörtlarna.

Folkmekanismer

Med en stark hudtäthet, förlust av färg och glans av dina lockar, liksom en liten mängd mjäll, kan du behandla huden genom att använda olika masker, tinkturer, avkok, vars komponenter doneras av naturen själv. Plus sådana kosmetiska förfaranden är naturligheten hos ingredienserna applicerade på huvudets dermis och låg kostnad.

Mask med aloejuice och vitlök

Som det är känt är aloe-husplanten en utmärkt fuktkräm. Det är därför, om du har torr hud, är det vanligt att inkludera det i olika masker.

ingredienser:

 • 1 tsk. aloe juice;
 • 1 msk. l. apelsinjuice;
 • äggula
 • 1 vitlöksklyfta.

Förberedelse och användning

 1. Börja med att hugga några löv av en planta till en slam och pressa ut saften.
 2. Blanda apelsinjuice med aloejuice och tillsätt äggulor till dem.
 3. Hacka vitlöket och punda det i en murbruk. Ange i den resulterande massan.
 4. Blanda alla ingredienser väl.
 5. Applicera blandningen i hårbotten. Wrap en cellofan väska och en handduk. Vänta 30-40 minuter.
 6. Tvätta av masken med vanligt varmt vatten.

Tillämpningsförloppet är en månad med regelbundenhet varje 4 dag.

Efter en sådan mask kommer torr hud att lämna, och håret kommer att få en efterlängtad volym och vacker glans.

Castor Oil Mask

Få människor vet, men ricinolja kan bli av med mjäll, eftersom det kan döda mikroorganismer.

ingredienser:

 • 2 tsk. cinchona peel;
 • 1h. l. ricinolja;
 • 2-3 droppar rosolja;
 • 1 msk. l. ringblomma;
 • 100 g vatten.

Förberedelse och användning:

 1. Fyll calendula med ett halvt glas kokande vatten och låt helande blandningen bryta i minst en halvtimme.
 2. Blanda cinchona skorpe med oljor och tillsätt kalendula avkok till dem.
 3. Gnid blandningen i hårbotten. Bygg en turban från en handduk.
 4. Skölj med varmt vatten efter en timme.

Behandlingsförloppet är en vecka, och ansökan ska vara dagligen.

Med hjälp av denna mask för att gnida in, kan du eliminera hårdhetens torrhet samt eliminera de misshandlade vågorna.

Rådet. Om du vill exfoliera de kåtpartiklarna i någon av maskerna, kan du lägga till potash och bättre - havssalt. Det är en utmärkt peeling agent. Men var extremt försiktig, eftersom en sådan ingrediens med frekvent användning kan skada huvudets dermis.

Herbal decoction mask

Enligt användarrecensioner kommer det att hjälpa till att lindra huden från överdriven torrhet, och närmar också krullarna med användbara ämnen, vilket gör dem vackra, smula och elastiska.

Det kommer att ta:

 • St John's wort;
 • calendula;
 • nässlor;
 • rölleka;
 • salvia;
 • 1 liter vatten.

Förberedelse och användning:

 1. Anslut alla komponenter tillsammans (du måste ha samma mängd) och fyll i med vatten.
 2. Koka upp och koka det läkande läkemedlet i några minuter.
 3. Insistera avkok ett par timmar. Spänn lösningen genom gasbind eller sikt.
 4. Applicera produkten i hårbotten och gnugga den lätt.

Behandlingskurs: flera veckor med daglig användning. Det är inte nödvändigt att tvätta en sådan mask.

Burdock Mask

Som du vet är burkolja helt absorberad av huden och locken. Det bidrar till att etablera lipidbalans och ger hår hälsa och glans.

ingredienser:

 • 1 tsk burdock olja;
 • 2 äggulor
 • 10 ml. juice av en halv citron.

Förberedelse och användning:

 1. Alla ovanstående komponenter måste blandas ihop.
 2. Applicera en underbar komposition på huvudets dermis.
 3. Du kan använda handduk-turbanen.
 4. Vänta i 1,5 timmar och skölj sedan med varmt rinnande vatten.

Behandlingsförloppet är två veckor med appliceringen av suspensionen var tredje dag.

Alla dessa masker kan närma hårbotten och håret med användbara komponenter. Även om vissa ingredienser har en antimykotisk effekt (sockerbetor, ricinus eller kokosnötolja, vitlök etc.) är de tyvärr mindre effektiva än kemikalier syntetiserade av kemisk industri, såsom ketokonazol, klasazol, zinkpyrition och selendisulfid.

förebyggande

För att dina krusar alltid ska vara vackra, lysande och inte se oförskämd, bör du följa dessa rekommendationer från hudläkaren:

 • försök att välja ett schampo som bäst passar typen av hårbotten i hårbotten;
 • börja äta rätt, inklusive i din kost grönsaker, frukt och mejeriprodukter och kött (i vilket fall du inte kan diet, eftersom det kan prova utvecklingen av mjäll);
 • försök att desinficera hår tillbehör om du kommer att använda dem inte ensam
 • Skydda alltid krullarna från UV-strålar och skillnader i huvudvaror.
 • Tvättning av huvudet bör inte vara för ofta eller tvärtom ganska sällsynt;
 • observera den dagliga behandlingen
 • Minimera värmebehandlingen av håret (om du använder en hårtork, försök sedan bara slå på kall luft och rikta in enheten från topp till botten).

Med den frekventa formningen av mjäll på våren och hösten rekommenderar kosmetologer att man använder 1% salvor och schampon baserade på ketokonazol, zinkpyrition eller klasazol. Kursen är inte mer än en månad, och rutinerna utförs endast en gång i veckan.

Således, om du har torr mjäll, fortsätt sedan till apoteket för medicinsk kosmetika. Om du bara har hudtäthet kan du använda en fuktkräm (salva) eller applicera en mask som är framställd på basis av oljor, avkok av örter, juice av färska grönsaker och frukter. Var försiktig med kosmetika eftersom vissa av de kemiska komponenterna i produkter som köpts på apotek kan orsaka biverkningar. Om terapeutiska droger inte hjälpte, leta reda på problemet med sjukdomen hos inre organ och system.

Torka mjäll hur man blir av med folkmorskor

Idag, tack vare alla slags kosmetika, kan du bli av med ett litet problem, som mjäll, på extremt kort tid. Bland de innovativa balsamerna, balsamerna och schamponerna förlorar de inte deras relevans och folkmekanismer för behandling av mjäll. Här är bra sätt att eliminera det hemlagade närande masker och örtdekok.

Orsaker till mjäll

Allt detta är de viktigaste orsakerna till varför mjäll förekommer:

 1. effekterna av stress,
 2. brist på näringsämnen i kroppen,
 3. substandard hårfärger, skum och geler,
 4. temperaturfall.

De första tecknen på ett förstoringsglas återspeglas i det faktum att hårbotten ser överdrogen, ger utrymme för flaking och klåda, och håret blir skört och förlorar glans. Orsakerna till mjäll innehåller också en brist på vitaminer i kroppen, så behandlingen glömmer inte överlevnaden av rätt näring, god hälsosam sömn och promenader i frisk luft.

Torr mjäll: hur man blir av med folkmekanismer

För snabb och effektiv avlägsnande av förstoringsglas är det inte nödvändigt att välja 10-20 sätt. Det räcker att föredra en näringsämnesblandning med recept och regelbundet hålla sessioner om förbättring av hårbotten och håret själv.

Anti-mjäll

Mask av honung och majonnäs

För att mjuka håret och bli av med mjäll kan du använda en blandning av 50 gram honung, en matsked linolja och samma mängd majonnäs, en tesked nypressad aloejuice, en äggula. Masken fördelas jämnt över huvudets yta. För en termisk effekt är huvudet viklat i en handduk och masken lämnas för att suga i tjugo minuter. Utför proceduren före varje huvudtvätt för att eliminera mjäll.

Havregrynsmask

Ett annat sätt på vilket du kan bli av med mjäll i hemmet, är en toningmask baserad på havregryn. Näringsämnesblandningen kan effektivt rengöra huvudet från torra skorster och klåda efter tre veckor. Tio gram plantain, nässla, oregano, kamille och salvia bryggas med ett glas kokt vatten. I femton minuter infuseras avkoket och filtreras sedan genom gasväv. Ett hundra gram omedelbart spannmål hälls med varm växtbaserad lösning och lämnas tills spannmålsvullnaden sväller. Applicera en mask i hårbotten och låt suga i två timmar. Det blir lättare att tvätta bort överskottsmasken från håret om citronsyra läggs till sköljvattnet (femton gram citronsyra per liter vatten).

Mask av äggula och citronsaft

För att få en fuktgivande och närande mask i en liten behållare omrörs två separerade äggulor och en ofullständig tesked citron (eller lime) juice tills den är homogen. Över en låg värme, något värmd burdockolja, lägg till en tesked varm oljevätska till masken. Massan blandas igen, och sedan läggs en mask i hårbotten med en gnidningsrörelse. De sätter håret i en cellofantpåse eller simmahatt och på toppen av det en terryhandduk. Masken hålls i femtio minuter, och tvättas sedan flera gånger med vatten. Upprepa proceduren varannan dag i trettio dagar.

Herbal decoctions för att bekämpa mjäll

Lökmjöl och ekbark

För att glömma torr mjäll för alltid kombineras hundra gram lökskal och torkad ekbark i en kastrull. Häll råvaran med en liter kokt vatten och koka sedan över måttlig värme under ytterligare en halvtimme. Massan kyls och filtreras. För att stärka hårstrukturen kan du applicera en mask inte bara på rötterna utan också längs hårets totala längd. I slutet av trettio minuter tvättas håret ut med schampo. Om du använder avkoket två gånger i veckan, sedan efter en månad kan du bli av med en torrförstorare. För behandling av mjäll varje gång en ny avkok tillverkas.

Nettle avkodning

Erkänt folkmedicin för torr mjäll och eliminera klåda i hårbotten är de unga skotten av nässla. För att förbereda buljongen fylls tjugofem gram råmaterial med ett glas kokt vatten. Täck behållaren med ett lock och lämna det för att insistera i en halvtimme. Den resulterande buljongen filtreras, tillsättes, femtio milliliter alkohol (eller vodka) och olivolja, en äggula. Massan omrördes noggrant, gnidde in i hårsäckarna.

Nudlar, äggula och mandelolja

Håret kommer att få ett hälsosamt utseende om du masserar huvudet med hundra milliliter nätdekok och en äggula, två matskedar alkohol och mandelolja. Homogen blandning appliceras jämnt på rötterna med massörrörelser. Lämna masken i en halvtimme, tvätta sedan blandningen med vatten, bearbeta håret med sköljning. Upprepa proceduren för en månad en gång var sjunde dag.

Förhindra torr mjäll

Tym decoction

Naturlig timmespolning gör håret mjuk och hanterbart, förhindrar att mjäll förekommer i ett tidigt skede. För dess beredning späds fyra matskedar torkade och markerade växter i en liter vatten. Massan bringas till en måttlig värme för att koka, och sedan plågas på gas i ytterligare tio minuter. I slutet av tiden, låt buljongen svalna, filtrera och skölja den efter att ha tvättat håret.

Linolja

Linfröolja är ett utmärkt verktyg för att förhindra mjäll och behandla det. För att hålla ditt hår frisk är det nog att ta en tesked oljig vätska på en tom mage varje morgon.

Olivolja

Periodisk gnidning av olivolja eller ricinolja i rötterna är fördelaktig för hårbotten. Före schamponering applicera en liten mängd oljig vätska och lämna i femton minuter. Den här tiden kommer att räcka för att oljan absorberas i hårsäckarna. Oljor accelererar hårväxten, gör rötterna starka och friska. Sådana förfaranden kommer att vara en utmärkt profylaktisk mot mjäll.

Hårvård regler

Förutom folkmedicin, kan du bli av med torr mjäll, om du följer några regler för hårvård.

 • Vid tvätt av håret är det nödvändigt att skumma håret med schampo och inte tvätta det omedelbart, men låt det stå i fem minuter för att shampooet ska fuktas i hårbotten.
 • Applicera balsam för att rengöra håret, låt det torka naturligt.
 • Torrt hår är inte vått och vått hår. Detta minskar torktiden och minskar effekten av varm torr luft på hårstrukturen.

Mjölk är ett problem för många människor. En person ser väldigt slarvig ut när en spridning av vita vågar är tydligt synlig på axlarna. Och det är sant - i de flesta fall uppstår mjäll på grund av felaktig eller otillräcklig hårvård.

Naturligtvis kan det finnas andra orsaker, men i vilket fall sktal kan och måste bekämpas. Används för detta som professionellt eller farmaceutiskt medel och folk. Den senare rekommenderas för dem som är benägen för allergier, letar efter ett budgetalternativ för behandling av mjäll eller tvivlar bara på effektiviteten hos dyra masker och schampon.

Typer av mjäll - vad det är

Denna attack uppträder hos dem som har fet hår och ägare av torr hud. Beroende på detta utmärks torrt och oljärt mjäll. Torra mjäll fläckar är mycket små, de täcker jämnt hela huvudets yta vid hårets rötter. Separata områden med mycket peeling av huden kan detekteras om fallet försummas.

Oljig mjäll bildas med en mycket stark utmatning av talg på huvudet. Det håller fast i håret, för att skilja skalorna är inte så enkelt. Tillvägagångssättet att eliminera olika typer av mjäll är också nödvändigt är annorlunda. Det är viktigt att korrekt identifiera kärnan i problemet och välja de bästa sätten som kommer att hjälpa och inte skada.

Hur man behandlar torr mjäll?

Torr mjäll är en vanlig förekomst med torr hårbotten och hår. För att bli av med det, måste du hitta effektiva fuktgivare och närande medel. Samtidigt ska de tvätta vågorna och mjuka det drabbade håret. Människans erfarenhet rekommenderar att du försöker använda verktygen:

 1. Intensiv närande mask. För att göra det måste du kombinera tre skedar majonnäs med en sked honung, tillsätt en liten piskad äggula av ett ägg, och slutligen klämma en matsked aloejuice. Alla komponenter blandas grundligt och smutsas sedan in i hårbotten och sprids sedan över hela längden av håret. Huvudförpackat paket, täckt med en handduk ovanpå. Det är möjligt att tvätta av strukturen om tjugo minuter.
 2. Olje Wraps. I folkmedicin för denna procedur används burdockolja. Men du kan kombinera den med oliv i lika delar. Blandningen upphettas och appliceras omedelbart till hårbotten. Dessutom är huvudet täckt med polyeten och en handduk som vanligt. Efter en halvtimme tvättas håret med ett fuktgivande schampo.
 3. Mask av äggulor och smör. Detta är också ett mycket effektivt recept för behandling av torr hårbotten och mjäll. Först kläm saften från en halv citron och gnid den sedan med två äggulor. För att förbättra effekten av en matsked av burdock olja läggs till. Denna mask ska hållas i minst en timme och sköljas sedan med schampohår.
 4. Buljong från lökskalvar och ekbark. Medicinska växter hjälper också till att bekämpa torr mjäll. Förbered avkokningen enligt följande: lika delar av komponenterna hälls med vatten och kokas i minst tjugo minuter, avkylningen avkylas något och appliceras på håret. Det här verktyget kan färga färgfärgen. Om denna effekt är oönskade används avkolningen för att skölja håret. Detta bör göras under månaden.
 5. Skölj av kamomill och lindblommor. Det är väldigt enkelt att förbereda ett sådant medel hemma: du behöver bara sätta ihop en handfull örter och häll i en liter kokande vatten. En timme senare filtreras infusionen och används för sköljning.
 6. Havtorn och olivolja. Havtorn innehåller många näringsämnen, vitaminer, organiska syror. Produkterna från den här bären lugnar kliande hårbotten, fuktar det perfekt och förhindrar utseende av mjällfläckor. För detta recept kan du använda färska eller frysta bär. Det tar ett glas havtorn. Den är jordad eller maldad i en mixer, kombinerad med två eller tre matskedar olivolja - proportionerna beror på hårets längd. Den resulterande blandningen smälter hårbotten och håret, lämnar i en timme. För att undvika lukten av olja och oljiga insättningar, efter att ha tvättat av masken sköljs håret med surgjort vatten.
 7. Kefir eller gräddfil. Detta är det enklaste och mest tillgängliga receptet. Det räcker bara att smita hårbotten med mjölkprodukt och lämna den i en halvtimme. Håret kommer att lysa, bli mer elastiskt och hälsosammare.

Med torr mjäll, hårbotten kliar ofta. Du kan bli av med klåda med hjälp av myntdekok och morotoppar. Båda fonderna tas i lika delar och hälls sedan kokande vatten. Efter kylning filtreras medlet och saften av en halv citron tillsätts. Efter tvätt appliceras produkten på hårbotten och håret och tvättas inte av. Det är önskvärt att håret torkas naturligt, utan att använda en hårtork.

Ett annat recept som hjälper till att eliminera klåda och fuktar hårbotten är ett avkok av nässla. Först beredas buljongen från en sked av en medicinskt växt och ett glas kokande vatten, sedan läggs det till en ansträngd avkok med en matsked vodka, burdockolja och en äggula drivs in. En komprimering gjordes av den erhållna blandningen, för att erhålla en god effekt, gnidas den in i rötterna och lämnas i en timme. Det är nödvändigt att göra sådana procedurer en gång i veckan, kliar kommer försvinna omedelbart, och över tiden kommer mjäll att försvinna.

Ofta är torr hårbotten och mjäll åtföljd av håravfall och brådhet. I det här fallet kommer avkok av kullrot att hjälpa till. En handfull krossade rötter hälls med en liter vatten och kokas i ett vattenbad eller en långsam eld i en kvart i timmen. Skölj håret med en kyld och ansträngd produkt efter tvättning. Ett avkok av burdock återfuktar och närmar sig torr hud, tvättar väl bort mjäll, och dessutom stärker hårrötterna och stimulerar tillväxten.

Oljiga mjäll behandlingar

För att bli av med oljig mjäll måste du normalisera arbetet i talgkörtlarna i hårbotten och regelbundet ta bort överskott av talg. Men det är viktigt att du inte torkar huden och håret. Lämpliga masker av citrus, olika frukter och grönsaker. Ägg, vegetabiliska oljor i detta fall rekommenderas inte. I stället kan du lägga till en liten vodka- eller alkohollösning till masker och komprimerar. Här är de mest populära och beprövade recepten:

 1. Ättiksyra. Komprimera. Det här verktyget behöver en avkok av nässla - om ett glas. I en avkok hälla en och en halv matskedar äppelcidervinäger och smörj hårbotten. Då är det inslaget med plast och en handduk. Du kan gå med en sådan kompress i två eller tre timmar. Sedan sköljs håret helt enkelt med rent vatten.
 2. Råmask. Denna rotgrönsak är tillgänglig året runt och det är ganska billigt. Men blondiner måste vara försiktiga: Rötsaft kan färga blont hår i en rödaktig nyans. Brunetter kan säkert pressa saften från grönsaken och gnugga den i hårroten 2-3 gånger i veckan. Det tar fyra veckor att helt bli av med oljig glans och mjäll.
 3. Vitlök. Inte alla gillar det här verktyget av en enkel anledning - en skarp lukt. Men det behandlar effektivt och snabbt oljig mjäll. Behandlingen kan utföras under semestern, när du inte behöver gå till människor ofta. Några vitlöksklyftor måste skalas och passeras genom en press. Den resulterande vasslan gnids i hårbotten och sätts på en plastlock. Du kan tvätta av masken med schampo efter en halvtimme, och för att eliminera den specifika lukten, tvättas håret med citronvatten.
 4. Kockrot och humle. För att förbereda infusionen måste du ansluta fyra stycken hackad kullrot och tre bitar av humlekottar. Du kan också lägga till blandningen två delar av kalendula blommor. Den erhållna blandningen hälles över en liter kokande vatten och kokas i ett vattenbad under kvart i timmen. Sedan appliceras på håret. Spola blandningen är inte nödvändig, och upprepa proceduren varannan dag - sedan efter några veckor kommer oljig mjäll inte stör.
 5. Trädbär. Jordgubbar, hallon eller vinbär på sommarsäsongen kan användas för att behandla oljig mjäll. Det är mycket enkelt att göra sådana masker: det räcker att puréa bären och applicera blandningen på hårbotten och håret. Den oljiga glansen kommer att försvinna, och håret blir blankt och mjukt, dessutom får de en mycket trevlig arom.

I folket används ofta olika naturliga färgämnen för att eliminera oljig mjäll - henna, basma, tebröd eller avkok av en nötskal. Om du inte har något emot att ändra din nyans lite, prova en av dem.

Du måste också göra det en regel att skölja håret med ett avkok av örter efter varje tvätt. Kamille, salvia, Johannesört, timjan eller skräp kommer att göra. Men du behöver bara använda nyberedt avkok, det lagras inte länge även i kylskåpet.

Vad annat rådgör människor om fet mjäll skapar problem? Du kan smörja huden med lökjuice. Applicera lök på samma sätt som vitlök. Var därför förberedd för inte den trevligaste lukten, men utmärkt effekt. Om du absolut inte vill ha ditt hår att lukta dessa grönsaker, bör du försöka smörja hårbotten två gånger i veckan med aloe juice. Använd för att göra juice du behöver de äldsta och köttiga blad. Deras juice har en sammandragande effekt och reglerar sebumsekretion.

Hur man återställer hår

Det finns speciella folkmekanismer som hjälper inte bara att bekämpa mjäll, utan också avsevärt förbättra hårets tillstånd. Till exempel, för att bekämpa torr mjäll, rekommenderas att gnida i hårbotten en blandning av ricinus och burdockoljor med tillsats av nypressad citronsaft. Och för att klara av klåda rekommenderas att man använder en blandning av medicinsk alkohol (4 msk), björktjära (1 tesked) och ricinolja (1 matsked). Denna komposition gnids i huvudets hud i en halvtimme före tvätt.

Du kan också göra en rengörande och fuktgivande mask av havregryn, men de ångas inte i vatten, men i ett avkok av örter som listades ovan. Det är bättre att göra denna procedur på en ledig dag eftersom du behöver hålla masken i minst två timmar. Men resultatet är värt den tid som spenderas.

Senap hjälper till med fet hud. För att inte bränna huden kombineras den med en liten mängd vegetabilisk olja och varmt vatten. Blandningen injiceras snabbt i hårets rötter och lämnas i fem minuter och tvättas sedan av. Om du håller den längre kan du bli bränd.

En mer mild mask, men inte mindre effektiv, är gjord av hasselnötpulver. Friska nötter mals i en kaffekvarn eller mixer och blandas med varmt vatten. Denna våt appliceras på håret i en halvtimme och tvättas sedan väl. Detta verktyg är lämpligt för torr och fet hårbotten.

För sköljning är en infusion av majsblommor med ättika väl lämpad. Koka först ättikan och kombinera den i lika delar med kokande vatten. Kornblommablommor hälls med denna lösning och infunderas i en timme. Denna blandning ska sköljas med hår varje dag i en månad och det kommer inte finnas något spår av mjäll.

Ett annat gammalt recept för att återställa skadat hår som är benäget för mjäll är en blandning av torrt rött vin, naturlig honung och aloe juice. Förbered det i små portioner, och ta matsked innan måltiderna.

Om problemet är väldigt seriöst kan du försöka byta det vanliga schampot med en folkmedicin. Oljig hud kan tvättas med rugbröd som blöts i vatten. Och för torrpassad äggula. Kefir eller yoghurt kommer att vara ett bra ersättare för schampo. Chernogolovka, calamus, coltsfoot, willow bark, mos, vinrör - alla dessa örter kan också användas för att förbereda infusioner, som ska tvätta håret i en månad.

Problemet med mjäll bör lösas i ett komplex - det vill säga att använda inte bara externa men även interna medel. Dricka en kurs av avkok av medicinska örter kommer att vara användbar inte bara för håret, men också för hela kroppen. Brewing bör vara kockrot, sträng, tutsan, calendula, majssilke. Det är lämpligt att bryta terapeutisk infusion i en termos - då blir det varmt fram till slutet av dagen. Och ta det en halvtimme före måltiderna för ett halvt glas tre gånger om dagen.

Inget behov av att försöka använda alla de medel som listas på en gång. En fullständig kurs av mjällbehandling tar minst en månad. Och det är bättre att inte överge folkmedicinska lösningar och använda dem hela tiden för masker och sköljningar - då kommer håret att vara tjockt, glänsande och hälsosamt, utan en skinka av mjäll.

6 955 totalt antal visningar, 1 visningar idag

Har du mjäll på håret? Rush inte för att omedelbart gå till apoteket eller till närmaste kosmetikbutik, för innan behandlingen måste du ta reda på hennes typ. Faktum är att dermatologer skiljer mellan fet och torr mjäll. Med hänsyn till denna särdrag är det just det rätta sättet att eliminera den sjukdom som utsetts.

Vad är mjäll

Mjölk är ett kornat skikt av hårbottens epidermis, även om det ibland kan förekomma på ögonbrynen eller mellan ögonfransarna.

Dermatologer skiljer två typer av mjäll:

 1. Fett, som uppträder på grund av överdriven frisättning av subkutant fett.
 2. Dry. Förknippad med brist på talg, som kommer från talgkörtlarna.

Observera att det är den första typen som oftast finns, men torr mjäll är lite undersökt, eftersom det är en sällsynt gäst i vårt hår.

Vad utlöser utseendet

För att ordentligt förskriva behandling, bör du förstå orsakerna till mjäll och torr hud.

Torr hud uppträder vanligtvis på grund av:

 • fel schampo;
 • färgning med aggressiva ammoniakfärger eller applicering av en perm;
 • frekvent tvättning av huvudet, eftersom många tjejer för att se attraktiva dagligen tvätta krullarna och göra dem styling;
 • uttorkning av termoelementer (strykning, hårtork, termokrämare) samt exponering av dermis för UV-strålar;
 • Ständig vistelse i ett rum med en torr typ av luft;
 • en obalans av hormoner som uppstår under graviditet, klimakteriet eller under puberteten;
 • brist på personlig hygien, särskilt användningen av andras saker;
 • felaktig näring.

Fläck uppstår också på grund av andra, ganska liknande omständigheter. Vanliga orsaker till denna sjukdom är:

 • olämplig diet, särskilt bristen på vitaminer och metaboliska störningar;
 • problem i det endokrina systemet;
 • ihållande störningar som påverkar vår kropp (stress och långvarig depression);
 • försvagad immunitet.

Alla dessa faktorer leder till störningar i talgkörtlarna och en svag frisättning av talg (subkutant fett). Jästsvamp som bor i hårbotten får alla förutsättningar för aktivering och reproduktion, som bildar hela kolonier. Det är produkterna med sin vitala aktivitet som orsakar överdriven celldelning av de övre skikten i huden, vilket provar en inte så trevlig bild - vit mjäll på hårets huvud.

Symtom på torr mjäll och torr hårbotten

På grund av bristen på särskild kunskap inom medicin och kosmetologi identifierar människor ofta ganska torrt skräp med tillståndet av torr hårbotten. Faktum är att dessa är helt olika saker. Låt oss se vad som är deras skillnader.

Torr mjäll har följande symtom:

 • På håret började du märka vita små vågar;
 • klåda observeras i hårbotten, vilket leder till en önskan att ständigt skrapa toppen av huvudet eller nacken;
 • epidermis blir för torr, som om en film hade bildats vid hårets rötter;
 • Ju mer du försöker kamma mjäll, desto mer finns det nya vågar.
 • mjäll lätt avskalas, även med skakning.

Hur man bestämmer om du har torr eller oljig mjäll? Titta bara visuellt på flingorna. Om de är vita eller gråa, är mjäll klassificerad som torr. Närvaron av en gulaktig kant och rikliga lager av kornade vågar indikerar en djärv typ av mjäll.

Med torr hud är sakerna något annorlunda. Dess skyltar är:

 • täthet;
 • håret blir matt och ständigt elektrifierat
 • dermis på huvudet är för irriterad;
 • det finns alopeci - överdriven håravfall.

Om det, för torr hud, räcker till att återfuktas med speciella masker eller kosmetika, kommer det att bli mycket svårare att ta bort mjäll. Här måste du applicera medicinsk shampoo, gnugga salvor i hårbotten och i vissa akuta fall till och med ta till medicin.

Ett intressant ögonblick. Vill du veta om din hårbotten är torr? Ta sedan den vanliga vita sanitetsbindan och fäst den i hårdans dermis i huvudet. Helst bör du se lite feta fläckar. Annars är sebumproduktionen minimal.

Hur man blir av med

Om du bara har torr hud kan du helt enkelt genomgå behandling baserat på fuktgivande masker. Mjölk är mer komplicerat. Här måste du lära dig en speciell behandling och anpassa din kost.

Var konsekvent i dina handlingar och alltid ta med terapi till slutet, utan att överge olika förfaranden halvvägs. Hur bota torr mjäll?

För behandling måste du besöka ett apotek för att köpa schampo, salvor, svamppasta. I inget fall köpa inte skumdryck kosmetika på hyllorna i stormarknader och kosmetiska butiker, för i kampen mot sjukdomen är de ineffektiva.

Applikationstips:

 1. Oavsett vad du har förvärvat läser du noggrant instruktionerna och kontraindikationerna.
 2. Eventuella helande salvor, schampon, krämer och kosmetiska masker ska alltid gnidas i hårbotten under lång tid. 3-5 minuter kommer att räcka för medicinska preparat och 6-10 minuter för naturliga masker beredda hemma.
 3. Shampoo shampooing bör inte överstiga 2 gånger i en uppsättning.
 4. För att förbättra blodflödet under shampooing och applicera läkningsmaskar i minst 7 minuter, massera med fingertopparna.
 5. Hemmagjorda masker ska lämnas aktiverade på huvudets dermis i minst 30-40 minuter, omslutnings krullar i en plastpåse och bygga en handduksturban för att förhindra att syre kommer in och bättre genomträngning av befuktare.
 6. Använd alla medel som appliceras på huden, var noga med att skicka ett litet test för att identifiera allergiska reaktioner. Gnid några droppar av drogen i huden på armbågens insida. Om rodnad, klåda, nässelfeber eller ödem saknas kan du på ett säkert sätt applicera håret på dermis.
 7. Behandlingsskedet med schampon och salvor är 1-2 månader med procedurer var tredje dag. Om du minskar mängden mjäll, sluta inte använda, annars kan de skadade vågorna visas igen. Om du märker att i början försvann mjällen, och efter ett tag slutade medlen att fungera, sluta använda dem i 2 veckor, eftersom hårbotten och mikroorganismerna som levde på den helt enkelt vände sig vid kompositionen av de använda drogerna.

Om du är i en "intressant" position, är det bättre att inte behandla mjäll. Faktum är att de aktiva substanser som syntetiseras av den kemiska industrin, som finns i schampo och salvor, kan komma in i blodet och absorberas genom moderkakan, vilket kan påverka barnets hälsa.

Mjölk under graviditeten uppstår på grund av hormonavbrott, efter förlossningen kommer det att försvinna i sig.

Det bör noteras att det inte alltid är möjligt för dig att välja din egen kosmetika. Det bästa alternativet för dig skulle vara en resa till en hudläkare eller en specialist trichologist. Efter att ha genomgått några tester får du en särskild behandling som baseras på:

 • typ av svamp
 • typ av mjäll
 • typ av hårbotten;
 • möjliga faktorer som ledde till att sebaceous körtlar misslyckades.

Det är viktigt! Om du inte märker någon förbättring i hårbotten och åtminstone partiell mjällvård under månaden, var noga med att kontakta din hudläkare igen. Mest troligt har du inte eliminerat orsaken till sjukdomen.

Drogbehandling

Det finns olika sätt att eliminera mjäll:

 1. Shampoo baserad på selendisulfid, ketokonazol, klasazol, zinkpyrition. De är ganska enkla att applicera och tvättas också lätt. Förfarandet i sig tar inte mer än en timme. Den enda nackdelen med sådana medel är att de agerar ytligt, så att de bara blir av med problemet efter en månad eller två.
 2. Särskilda salvor, pastor och krämer som gnids i hårbotten och tvättas inte av. Till exempel sulsen pasta, salicyl salva som fungerar som en antiseptisk (5%), svavel salva eller ketokonazol kräm.
 3. Tabletter som blandas med schampo. Till exempel kan du använda nystatin eller aspirin. Verktyget är slipat till pulver, kombinerat med ett schampo för normal användning. Den resulterande massan gnids i hårbotten i 2-4 minuter.
 4. Medicinska läkemedel tagen inuti. De kan snabbt döda svampen och sätta upp arbetet i talgkörtlarna, men tyvärr har de en dålig effekt på våra inre organ, vilket orsakar problem med njurarna, leveren och mag-tarmkanalen.
 5. Fuktgivare och geler. Naturligtvis kommer de inte att lindra mjäll, men helt torr hud. De kommer att ge rätt balans till din dermis, förhindrar dess täthet.

För att välja rätt schampo måste i indikeringsfältet "Lämpligt för torr mjäll". Kraftfulla schampon är Nizoral (700-1000 rubel), Ketokonazol (250 rubel), Mykoral (340 rubel), Hästkrafter (500-540 rubel), Sebosol (330 rubel), och så vidare. Du kan också prova en mer naturlig komposition av suspensionen, som förvärvar Ducre Skanorm-schampo (700-850 rubel). Shampoo baserade på tjära, zinkpyrithion och selendisulfid eliminerar inte alla typer av svampar.

Försök att välja medicinsk kosmetika, som skulle ha fungicida, exfoliating, antiseptiska effekter, samt förbättra arbetet med talgkörtlarna.

Folkmekanismer

Med en stark hudtäthet, förlust av färg och glans av dina lockar, liksom en liten mängd mjäll, kan du behandla huden genom att använda olika masker, tinkturer, avkok, vars komponenter doneras av naturen själv. Plus sådana kosmetiska förfaranden är naturligheten hos ingredienserna applicerade på huvudets dermis och låg kostnad.

Mask med aloejuice och vitlök

Som det är känt är aloe-husplanten en utmärkt fuktkräm. Det är därför, om du har torr hud, är det vanligt att inkludera det i olika masker.

ingredienser:

 • 1 tsk. aloe juice;
 • 1 msk. l. apelsinjuice;
 • äggula
 • 1 vitlöksklyfta.

Förberedelse och användning

 1. Börja med att hugga några löv av en planta till en slam och pressa ut saften.
 2. Blanda apelsinjuice med aloejuice och tillsätt äggulor till dem.
 3. Hacka vitlöket och punda det i en murbruk. Ange i den resulterande massan.
 4. Blanda alla ingredienser väl.
 5. Applicera blandningen i hårbotten. Wrap en cellofan väska och en handduk. Vänta 30-40 minuter.
 6. Tvätta av masken med vanligt varmt vatten.

Tillämpningsförloppet är en månad med regelbundenhet varje 4 dag.

Efter en sådan mask kommer torr hud att lämna, och håret kommer att få en efterlängtad volym och vacker glans.

Castor Oil Mask

Få människor vet, men ricinolja kan bli av med mjäll, eftersom det kan döda mikroorganismer.

ingredienser:

 • 2 tsk. cinchona peel;
 • 1h. l. ricinolja;
 • 2-3 droppar rosolja;
 • 1 msk. l. ringblomma;
 • 100 g vatten.

Förberedelse och användning:

 1. Fyll calendula med ett halvt glas kokande vatten och låt helande blandningen bryta i minst en halvtimme.
 2. Blanda cinchona skorpe med oljor och tillsätt kalendula avkok till dem.
 3. Gnid blandningen i hårbotten. Bygg en turban från en handduk.
 4. Skölj med varmt vatten efter en timme.

Behandlingsförloppet är en vecka, och ansökan ska vara dagligen.

Med hjälp av denna mask för att gnida in, kan du eliminera hårdhetens torrhet samt eliminera de misshandlade vågorna.

Rådet. Om du vill exfoliera de kåtpartiklarna i någon av maskerna, kan du lägga till potash och bättre - havssalt. Det är en utmärkt peeling agent. Men var extremt försiktig, eftersom en sådan ingrediens med frekvent användning kan skada huvudets dermis.

Herbal decoction mask

Enligt användarrecensioner kommer det att hjälpa till att lindra huden från överdriven torrhet, och närmar också krullarna med användbara ämnen, vilket gör dem vackra, smula och elastiska.

Det kommer att ta:

 • St John's wort;
 • calendula;
 • nässlor;
 • rölleka;
 • salvia;
 • 1 liter vatten.

Förberedelse och användning:

 1. Anslut alla komponenter tillsammans (du måste ha samma mängd) och fyll i med vatten.
 2. Koka upp och koka det läkande läkemedlet i några minuter.
 3. Insistera avkok ett par timmar. Spänn lösningen genom gasbind eller sikt.
 4. Applicera produkten i hårbotten och gnugga den lätt.

Behandlingskurs: flera veckor med daglig användning. Det är inte nödvändigt att tvätta en sådan mask.

Burdock Mask

Som du vet är burkolja helt absorberad av huden och locken. Det bidrar till att etablera lipidbalans och ger hår hälsa och glans.

ingredienser:

 • 1 tsk burdock olja;
 • 2 äggulor
 • 10 ml. juice av en halv citron.

Förberedelse och användning:

 1. Alla ovanstående komponenter måste blandas ihop.
 2. Applicera en underbar komposition på huvudets dermis.
 3. Du kan använda handduk-turbanen.
 4. Vänta i 1,5 timmar och skölj sedan med varmt rinnande vatten.

Behandlingsförloppet är två veckor med appliceringen av suspensionen var tredje dag.

Alla dessa masker kan närma hårbotten och håret med användbara komponenter. Även om vissa ingredienser har en antimykotisk effekt (sockerbetor, ricinus eller kokosnötolja, vitlök etc.) är de tyvärr mindre effektiva än kemikalier syntetiserade av kemisk industri, såsom ketokonazol, klasazol, zinkpyrition och selendisulfid.

förebyggande

För att dina krusar alltid ska vara vackra, lysande och inte se oförskämd, bör du följa dessa rekommendationer från hudläkaren:

 • försök att välja ett schampo som bäst passar typen av hårbotten i hårbotten;
 • börja äta rätt, inklusive i din kost grönsaker, frukt och mejeriprodukter och kött (i vilket fall du inte kan diet, eftersom det kan prova utvecklingen av mjäll);
 • försök att desinficera hår tillbehör om du kommer att använda dem inte ensam
 • Skydda alltid krullarna från UV-strålar och skillnader i huvudvaror.
 • Tvättning av huvudet bör inte vara för ofta eller tvärtom ganska sällsynt;
 • observera den dagliga behandlingen
 • Minimera värmebehandlingen av håret (om du använder en hårtork, försök sedan bara slå på kall luft och rikta in enheten från topp till botten).

Med den frekventa formningen av mjäll på våren och hösten rekommenderar kosmetologer att man använder 1% salvor och schampon baserade på ketokonazol, zinkpyrition eller klasazol. Kursen är inte mer än en månad, och rutinerna utförs endast en gång i veckan.

Således, om du har torr mjäll, fortsätt sedan till apoteket för medicinsk kosmetika. Om du bara har hudtäthet kan du använda en fuktkräm (salva) eller applicera en mask som är framställd på basis av oljor, avkok av örter, juice av färska grönsaker och frukter. Var försiktig med kosmetika eftersom vissa av de kemiska komponenterna i produkter som köpts på apotek kan orsaka biverkningar. Om terapeutiska droger inte hjälpte, leta reda på problemet med sjukdomen hos inre organ och system.

Användbara videoklipp

Vad är seborré i hårbotten?

Varför syns mjäll på huvudet?

Intrycket av även det vackraste och välskötta håret kan enkelt förstöra ett ganska vanligt problem - mjäll. Om det inte är möjligt att klara det i tid, kan de banala "vita flingorna" utvecklas till mer allvarliga och komplicerade sjukdomar. I synnerhet kan torr mjäll orsaka håravfall och brittleness. Därför erbjuder vi dig flera effektiva recept för att bekämpa torr seborré, som kan förberedas hemma.

Fotogalleri: De mest effektiva folkmedicinska lösningarna för torr mjäll

Torr mjäll: orsaker

Faktum är att de hatade "vita flingorna" helt enkelt är döda hudpartiklar. Vår hud tenderar att uppdateras regelbundet, och hårbotten är inget undantag. Gradvis klibbar keratinerade celler för att bilda flingor. I en frisk person är denna process nästan omärkbar, eftersom de döda partiklarna lätt avlägsnas med shampooing. Men om orsaken till flingorna ligger i sebaceous körtelns felaktiga funktion och brist på talg, blir de en signal om seborré - en sjukdom som åtföljs av klåda och känsla av täthet i huden. För att klara det här problemet måste du först börja med att förstå orsaken till händelsen.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av torr mjäll:

 • frekvent tvättning av huvudet (stör sebumproduktionen)
 • olämpliga vårdprodukter (kan bilda en film på huden och orsaka en allergisk reaktion)
 • ohälsosam kost (missbruk av kryddig, mjöl, otillräcklig mängd vatten förbrukad per dag)
 • brist på vitaminer, metaboliska störningar och försvagad immunitet
 • stress, depression

Behandling av torr mjäll måste vara komplex, annars kommer problemet att återvända. Förutom det faktum att på apotek finns det många sätt att seborré, kan du klara det med traditionella medel.

Hemlagad Anti Skräp Recept

Oljemaskor för torr seborré

Eftersom torr mjäll oftast uppträder med otillräcklig produktion av talg, är det enklaste sättet att eliminera det en oljemask. För att göra detta, 1-2 gånger i veckan bör gnidas i hårbotten naturliga vegetabiliska oljor: kardborre, oliv, ricinus. Förutom att bli av med mjäll hjälper de håret att växa och stärka. Exempelvis måste burdockolja i en flaska uppvärmas i ett vattenbad och appliceras varmt - så att det tränger in huden och håret bättre.

Du kan också göra en honung-oljemask mot torr mjäll. För att göra detta, ta 1 matsked med burdockolja och blanda den med 1 tsk honung och en äggula.

Blanda noggrant, gnugga blandningen i rötterna och linda en handduk i ungefär en timme. Det är nödvändigt att använda denna mask en gång i veckan i minst en månad.

Firande majonnäsmask

Hjälper mot mjäll och vanliga bordsmajonnäs. Hans närvaro i masken kan tyckas ovanlig, men det här receptet gör ett utmärkt jobb med mjäll och gör håret starkt och glänsande.

För att förbereda en majonnäsmask behöver du: majonnäs, honung, burdockolja och aloejuice blandad i proportionerna 2: 1: 1: 1. I den färdiga blandningen tillsätt 1 rå äggula, mixa igen och applicera på hår.

Efter 20 minuter ska masken sköljas ordentligt. För att bli av med eventuell lukt av äggula kan håret sköljas med vatten och citronsaft.

Receptar örtdekok mot torr mjäll

Förutom masker är det effektivt att använda olika decoctions av örter i kampen mot "vita flingor". Till exempel hjälper följande recept. Brew burdock root (20 g. Per 200 ml vatten), insistera i 20 minuter, spänna buljongen. Infusion gnidas i hårbotten i 10-15 minuter, skölj sedan utan schampo. Du kan använda det här verktyget om en dag eller två.

Enligt denna princip kan du brygga och lindblommor, kamomill, mint, kalendula. Även från mjäll och klåda hjälper ett avkok av nässla, blandat med matsked vegetabilisk olja, äggula och 20 ml. vodka. Denna blandning bör gnidas in i huden i 20-30 minuter, sköljdes väl och sköljdes med vatten och citronsaft.Nästa Artikel
De bästa schamponerna för hår: rating 2017