Långtids frisyr med snidningsproceduren


Om du är uttråkad med rakt hår är det dags att göra en carving. Det här populära stilalternativet hjälper till att få en känsla av lekfullhet och femininitet i ditt utseende, ditt hår blir krökt och kommer att få extra volym.

Vad är carving

Hårsnideri är översatt från engelska som en långsiktig styling. Denna metod för mild behandling av hår med kemiska föreningar, det har en mer delikat effekt på trådarna och skadar dem inte lika mycket som kemisk lindning. Detta är möjligt på grund av kompositionen, omsluter håret och penetrerar inte djupt in i dem.

Effekten av carvingproceduren varar från 1 till 6 månader. Efter den angivna tiden börjar krullarna falla av eller bara växa tillbaka. Du kan göra denna procedur igen efter 3-4 månader.

Kostnaden för förfarandet beror på hårets längd och på tillverkaren av den kemiska kompositionen. Priset påverkas och där du ligger, i stugan eller hemma. I genomsnitt varierar det från 1000 till kort hår (hårklipp som en böna eller bob) och upp till 5.500 rubel för långt hår.

Vilket hårförfarande visas

Bäst av allt snidning är lämpligt för ägare av tunt och glest hår, som vill lägga till volym och extra styvhet i håret. Men förfarandet är inte alltid lämpligt för ägare av tunga tjocka maner, eftersom krullarna ofta faller under egen vikt.

För torra och hårda trådar är det bättre att inte utsätta locken, eftersom de blir jämnare. Men feta, tvärtom, passar perfekt.

Carving, "kemi" och biowave: hur skiljer de sig från varandra?

Alla dessa tekniker hjälper till att skapa långsiktig styling, men de har ett antal skillnader:

 • Hårskärning, i motsats till kemi, ger den mest skonsamma effekten på håret, eftersom kompositionen inte tränger djupt in i håret.
 • Biowave är en grooming procedure (kompositionen innehåller ett biologiskt protein som liknar en människa), medan andra inte kan vara så kallade.
 • Efter skärningsproceduren hålls krullarna på håret mindre än efter den biologiska och kemiska vinkningen.

Nackdelar och fördelar med carving

godsaker

Vilka bonusar får du:

 • Det är ett sparsamt förfarande.
 • Under krävningsförfarandet är krullen naturligare och naturlig, medan "kemi" innebär snäva krökningar.
 • Curls håller på vanligt hår från en och en halv till tre månader. Om du gör carving på färgat hår kan effekten varar upp till sex månader.
 • Du kan få olika typer av styling: med stora lockar, medelstora eller små krullar.
 • Alla frisyrer varar mycket längre (till exempel styling med stora curlers eller strykning).

cons

Innan du bestämmer dig för en perm, väger alla fördelar och nackdelar, så du ger inte upp resultatet. Tänk på att denna teknik har flera nackdelar:

 • Om du behöver uttalade lockar är det bättre att tillgripa biowave.
 • Den kemiska kompositionen som appliceras på håret har en karakteristisk lukt. Det kvarstår under en tid och är särskilt märkbar efter att ha tvättat huvudet.
 • Håret kan delas upp.
 • Vissa kvinnor har ökat håravfall.
 • Det är omöjligt att säga exakt hur krullarna kommer att uppträda efter slutet av carving-åtgärden: kommer de att bli unraveled eller kommer de bara att växa.
 • Efter carving behöver du fortfarande använda stylingverktyg och ge ditt hår den önskade formen.

Kontra

Det är nödvändigt att avstå från carving under graviditeten. Eftersom kompositionen applicerad på håret inte är ofarlig. Detsamma gäller för laktationsperioden.

Det är oönskade att göra en perm under menstruationen och under en långvarig stress: vid den här tiden är håret svårt att stila.

Rekommendera inte att utföra proceduren direkt efter färgning. Tja, om håret är mycket skadat, är det inte tillåtet att carving.

Personer som är benägna att svåra allergiska reaktioner bör sluta använda denna metod för läggning. Du kan inte heller utföra proceduren när du tar ett antal läkemedel (särskilt hormonellt).

Hårsnideri med recensioner och foton före och efter

Nyligen har carving fått enorm popularitet bland kvinnor, som naturen lurade med lyxigt hår eller krullar. Många människor är rädda för att göra klassisk kemi, och carving gör det möjligt att få vackra lockar, lockar och vågor utan hård skada.

Carving är enligt vår mening ett utmärkt sätt att locka håret av två skäl:

 1. Detta är en enkel version av kemi, som har minst skada på håret jämfört med andra typer av kemiska hårpermer.
 2. Det kan vara ett försöksalternativ före långvarig kemi, eftersom effekten varar upp till tre månader.

Recensioner av curling hair carving

Möt våra charmiga deltagare i experimentet: Veronika, Inna, Tatiana, Alexandra, Lyudmila och Valentina. Alla har olika typer av hår, och i det här avsnittet visar vi hur carving på långt, blekt, medium och blekt hår ser ut.

Feedback på carving för långt hår

Veronica, 25 år gammal

Det var min önskan att ge dem pomp och liten curliness, men för att komma undan de klassiska marionettkrullarna, fick jag göra hårsnivning. Jag föredrar naturlighet i utseende, så den här versionen av permen kom till mig väldigt mycket. För effekten av "våt" kemi använder jag ibland en speciell hårgel. Om de här tre månadernas utseende fortfarande är bekvämt för mig, så kommer jag att upprepa proceduren. Ett av huvudkriterierna för mig är hårets tillstånd.

Feedback om carving för blekt hår

Inna, 33 år gammal

För några månader sedan hade jag en partiell blekning av hår (markering), vilket inte bara kan påverka hårets tillstånd. Jag ville göra carving länge eftersom mitt hår inte har någon volym alls, men var mycket orolig för att den andra kemiska effekten på håret, men inte så aggressiv som med andra typer av kemi, helt kan beröva mig av hår. Lyckligtvis övertygade min herre mig om motsatt, och jag är mycket nöjd med resultatet. Nu har jag frodig hår, vilket är lätt att lägga på curlers och lockar med en lång hållning. Hår utan styling ser också ganska bra och naturligt ut, vilket ger mig möjlighet att spara tid på vardagar före arbetet.

Feedback om carving för mediumhår

Tatiana, 45 år gammal

Jag har nyligen gjort en bob frisyr i hopp om att det kommer att göra mitt hår mer voluminöst. Men tyvärr hade mitt tunna hår fortfarande ingen form. Att lägga på curling räddade nästan inte situationen, för krullarna behöll bara ett par timmar. Jag blev övertygad om att behärska håret genom att övertyga om att efter detta förfarande skulle jag få fler fördelar än minusar. Eftersom små krullar ger mer volym bestämdes det att använda spolar med liten diameter. Det tog mycket tid för perm - ca två timmar, men denna procedur utförs en gång vart tredje månad, så du kan vara tålamod. Förutom en bra volym och en vacker frisyr som framträder kan jag konstatera att håret har blivit mycket kortare (lockar bort längden på grund av att krullarna vrids).

Feedback om carving på blekt hår

Alexandra, 19 år gammal

Som ett experiment bestämde jag mig för att göra en carving på mitt långa blekta hår. Jag läste många åsikter på Internet om denna procedur, men eftersom det bara har en tillfällig effekt och en ganska liten inverkan på håret, bestämde jag mig för att prova det. För att skapa naturliga och ljusa vågor, lindades jag i stora curlers och smorde alla strängar med en speciell förening i 30 minuter. Lukten är bara outhärdlig! När håret tvättades väl och torkades fick jag effekten av stora vågor på håret. På grund av ett sådant krökt hår verkar volymen större och de ser tjockare ut.

Granskning av snidning på tunt hår av medellängd

Lyudmila, 44 år gammal

Jag har tunnt lockigt hår som inte har någon form och struktur, vilket gör att mitt hår ser osjämt ut. Att lägga på curler håller inte mycket länge, och med hög luftfuktighet sparar inte ens det mest kraftfulla sättet att fixera. På carving hår kom jag överens utan att tveka, för det kan inte bli värre. Förvånad av resultatet, för mitt hår har formen och det välskötta utseendet, och stylingen hålls nu hela dagen. För mig var detta bara en frälsning!

Är det värt att göra hårsnideri? Allt om långsiktig styling

Carving är ett nytt, många ännu inte kända ord inom frisörens konst. Mer förståeligt kommer att vara om du säger att carving är en långsiktig styling eller kemikalie. Curling hår, bara mer mild och ljus. Khimka rekommenderas inte att göras mer än en gång om året, och denna procedur kan upprepas efter några månader om så önskas.

Trots det faktum att carving är en ganska "mjuk" process för hår, måste du ge dem en andning, liksom att genomföra rehabiliteringsförfaranden i form av medicinska och vitaminmaskar. Panthenol är väl lämpad för detta ändamål, det har egenskaper att tränga in i sin struktur, eliminerar skador och fuktar strängarna och kan även appliceras i hårbotten om det finns torrhet eller mjäll.

Långsiktiga stylingprodukter

För snidning använd speciella kemikalier som försiktigt verkar på håret utan att skada strukturen. Det här är ett ganska enkelt förfarande som kan utföras hemma, efter att ha köpt allt som behövs för detta, nämligen: en speciell komposition för carving, hårkrullare av önskad storlek, en applikator för applicering av lösningen, ett lock. Allt detta kan köpas på någon frisörsalong.

Förfarandet tar inte mer än en timme, det viktigaste är att handla noggrant och följ alla instruktioner på medlen, och glöm inte att testa för en allergisk reaktion innan du börjar. Det är också viktigt att veta att efter proceduren ska du torka huvudet på ett naturligt sätt, är det inte tillrådligt att använda hårtorken för nästa vecka efter perm. Men det är naturligtvis bättre att gå till en bra salong.

Tänk på fördelar och nackdelar med Carving

Varje tjej vet att daglig styling tar mycket tid och ansträngning. Långsiktig styling är ett utmärkt alternativ för att spara båda. Plussor finns i överflöd.

 • Först är carving gjort på vilken längd och tjocklek hår som helst.
 • För det andra anses denna process, även om den är "kemisk", ansedd mild för hår.
 • Till skillnad från en perm, vars resultat endast behöver avskuras, försvinner effekten av carling själv efter några månader, blir krullarna från de hårdare i naturliga ljusvågor, och de försvinner.
 • För det tredje kan du själv välja bredden på curlers, curls frekvens och hur de kommer att ligga: från rötterna för att ge pomp eller omvänt som romantiska ljusvågor.
 • Och det sista jag vill lägga till är att curls efter carving inte kräver särskild vård. Du kan tvätta håret, torka, kamma, använda olika medel, göra frisyrer och till och med, om du vill, räta ut med en kam och en hårtork.

Vi vänder oss till minuserna. Tyvärr är långsiktig styling inte lämplig för personer som har tunt, svagt och blekt bräckligt hår. Trots allt är förfarandet fortfarande en lätt "kemi", vilket innebär att det torkar håret och kan göra dem ännu mer skadade. Du ska inte göra under graviditet och amning, liksom kvinnor med tungt och tjockt hår: krullarna kan inte träna eller hålla ut i en mycket kort tid. Nackdelarna med carving kan också hänföras till den relativa höga kostnaden.

Kort hårhuggning

Det fanns en missuppfattning att kort hår inte behöver som sådan, vård och daglig styling. Tvärtom är de ofta picky och olydiga. Med hjälp av carving kan du göra volymen vid rötterna, en lätt perm eller roliga lockar. Samtidigt ser korta strängar ut och håller styling längre än långa.

Långsiktig styling av medelhår

Denna procedur är perfekt för ägarna av hår av medellängd, eftersom curlingalternativen kan vara helt annorlunda. Carving hjälper till att ge volymen till locken, en extra ton och kommer att behålla sin form under lång tid. Vackra vågor, små krullar, lockar, volymen vid rötterna, vid tipsen, kan du uppnå någon effekt och för alla tillfällen i livet.

Funktioner carving långt hår

Långa vackra lockar kommer alltid att dekorera en kvinna, men det är det svåraste och mest ansvarsfulla att ta hand om dem. Och här kan du göra ditt liv enklare med hjälp av långsiktig styling. Men eftersom det längre håret är tyngre rekommenderas det inte att krulla håret längs hela längden, det är bättre att begränsa området vid rötterna eller att locka ändarna separat så att stylingen behåller sin form så länge som möjligt.

Om du redan har gjort carving, lämna din feedback i kommentarerna. Många tjejer kommer att vara intresserade av din åsikt!

Är det värt att göra Biowave eller Carving (långsiktig styling)?

God dag!

Jag vill ha lockigt hår, men jag är rädd för att skämma bort, liksom komplexiteten i daglig styling.

Vem gjorde detta förfarande - en stor begäran om att dela en positiv eller negativ, så att det var lättare för mig att fatta ett beslut.

Dessutom är det lite tydligt hur carving (långsiktig styling) skiljer sig från biowave.

Genom vänner hittade jag två frisörer. En gör en biowave (säger att kompositionen är mer mild än med carving). Den andra gör carving (långsiktig styling).
I bilden i albumet av den första mästaren gillar jag i grunden inte resultatet av biowave. Bara 1 fotoalbum anständigt (med en fotografering). Men andra ser mer ut som att dra eller våt, dåligt stylat hår med en perm.
Jag såg resultatet av långsiktig styling från en vän - jag gillar det verkligen. Men hon ställer upp dem varje morgon eller kväll. Om på kvällen sover han med en mjuk krabba på huvudet, vilket knappast gör ont.
Dessutom blev jag rädd av den olyckliga upplevelsen av en tjej som efter en carving hade varit ok i 3 dagar, och hennes hår blev som en släp, av ett otänkbart utseende.
Jag skulle vara tacksam för dina bilder med resultatet och berättelser om kampanjen för ett liknande förfarande och hårets ytterligare villkor.
Jag skulle också vara mycket tacksam för rekommendationerna från mästaren eller salongen - i en personlig.

Carving - långsiktig styling - recension

Under förfarandet var jag redo för det bästa och katastrofen. Det visade sig den gyllene medelvärdet. En nykter titt på carving, alla fördelar och nackdelar, ett foto av resultatet, är det värt att göra och till vem?

God dag till alla!

Vi är alla kvinnor, plötsliga och oförutsägbara, vi alla älskar förändring och är alltid picky om vår bild. Om håret är rakt drömmer vi om chic krullar, och om det är lockigt, strävar vi efter att räta ut det.

Jag var också inget undantag från denna regel. Att vara ägare av rakt och mycket tunt hår, jag drömde alltid om frodigt hår, så jag försökte ständigt vrida mitt hår. Men problemet är att styling på mitt hår varar exakt en sekund. Då mina chic krullar, som jag tillbringade flera timmar, förvandlas till ett gäng trassigt hår, eller helt enkelt räta ut.

Jag var nöjd med hårets tillstånd, slät och glänsande, ganska tjock, men för rak.

Tanken att göra mig en kemi, jag kläckte länge. Jag frågade dem som gjorde, åsikterna var olika - någon berömde, någon var helt emot. I allmänhet kan testet endast upplevas.

Jag hade inte tillräckligt mod att översätta idén till livet tills fallet ingrep.

På dagen för min mans årsdag gick jag till salongen för att göra en manikyr. Tidigt på morgonen, när det inte fanns några kunder i kabinen, bestämde jag mig för att fråga mästarna om förfarandet "Carving" eller "Long-term styling".

Mästarna beskrev förfarandet och resultatet i det bästa ljuset, säger de, alla kunder är nöjda, de gör hela tiden krullarna från carving mjukare än efter kemi och förfarandet är mer mildt.

Innan det drömde om curls, googled jag ofta "kemi för kort hår" och sökmotorn gav mig eleganta fjädrar och vackra lockar. Därför, inspirerade av dessa bilder, kom jag överens och satt mig i mästersstolen.

Förfarandet är nästan detsamma som perm. Tar ca 1,5-2 timmar. Allt beror på ditt hår och på befälhavaren.

Först tvättar du ditt huvud (avfettning), lätt torr och vrid spolen. Detta är den längsta delen och den mest smärtsamma, mästaren brukade vara för hårt lindad ett lås, var tvungen att göra kommentarer.

Sedan behandlas håret med en kemisk lösning, lägger ett lock på huvudet och berättar att vänta. Om du kommer att göra den här proceduren, var noga med att vara uppmärksam - fällde du en trasa / handduk runt hårväxten före proceduren? Detta måste göras för att inte bränna huden på pannan, öronen, etc.

Så, du skickades för att vänta.

Först går allt bra, du ser fram emot ett vackert resultat, men då börjar en äcklig kemisk lukt spridas runt dig, från vilken vattna ögon är yr och yr. Hårbotten börjar brinna något (för mycket känsliga - inte något). I det ögonblicket var jag spänd och bestämde mig ändå för att läsa om denna procedur på Irek.

Och då började roligt.

Recensioner en efter en var helt negativa. Namnen på recensioner såg ut som rubriker för artiklar i de gula tidningarna - HORROR, NIGHTMARE, jag dödade hans hår, etc. I det ögonblicket började jag förbereda mig för det värsta. Det faktum att håret blir oskadligt skadat är inte längre skrämmande för mig, mest av allt var jag rädd för att vakna och se hälften av håret spridda på kudden.

Jag satt i ungefär en halvtimme, befälhavaren regelbundet oöppnade en sträng, kollar den för krökning. Varje gång hängde en sträng med en spegel, skyller på mig för min gärning.

Efter det tredje försöket ledde mästaren mig fortfarande till att skjuta spolar. Jag ville snabbt sluta och gå hem, det var läskigt och lukten körde galen.

Efter att ha tagit bort spolarna hängde mitt hår i vanliga svängar, som om jag hade sårnat hår på fingret och låt det gå. Det såg ut så här. Jo, det tror jag, okej, det har i alla fall inte blivit en ram. Lugnade lite.

Då anlände mästaren ett stylingmedel till mitt hår och fortsatte att torka, helt enkelt klämma fast trådarna i min hand. Som ett resultat fick jag ett magnifikt hårhår på grund av volymen vid rötterna, men mycket svaga krullar. Tydligen tog denna kemi inte mitt stygga hår.

Jag kände mig på något sätt ledsen och ledsen för håret. En fråga snurrade i mitt huvud - varför gjorde jag det? Att vrida mitt tjocka, släta, alltid välhydrerade hår i ett torrt drag...

Jag ringde min man, grät, snubblat hem, försökte göra vacker. Vackert misslyckades, jag var tvungen att gå till restaurangen med en massa. Ville imponera på alla, tyvärr misslyckades.

Jag tror att mitt misstag försökte kamma mitt hår på dagen för förfarandet. Gör inte detta för att tvätta håret och repa håret efter att ha huggats inte 3 dagar! Som ett resultat förblev några strängar raka.

Omedelbart tänkt på vård av torrt hår. Jag ville köpa mina favorit japanska kosmetika, men på vägen kom Natura Syberikis företagsaffär och jag bestämde mig för att shoppa där.

Nu har jag i min arsenal en super-fuktgivande mask med Tuvan Yaks mjölk (jag tänkte inte på superet, det är skrivet så), Rimiola Rose balsam (starkt rekommenderad av konsulten), havtorn (jag tyckte inte om balsam från den här serien) och cedarolja.

Feedbacken är mestadels positiv, en del till och med entusiastisk. Jag hoppas jag kan ta med håret i ordning, jag räknar inte med restaureringen.

Förresten kan jag inte säga att håret har blivit mycket torrt. Faktum är att jag var rädd att det skulle bli värre. Naturligtvis blev de torra, men de bröt inte, de föll i buntar och min hud föll inte av skorpan, som några skrev, så hände inget sådant. Just nu, i stället för 15 minuter, spenderar jag på att torka med en hårtork, högst 5 minuter. Ibland applicerar jag bara olja och torkar naturligt. Ja, håret blev torrt och livlöst, glansen försvann, men det var förutsägbart.

Och ja, ibland finns det tecken på flaking. Jag kan inte säga att det var mjäll. Men hudpartiklarna i håret upptäcker regelbundet. Jag är rädd att mjällschampo inte eliminerar detta problem, men det kommer att krävas ytterligare fukt. För mig själv bestämde jag mig för att prova Ko-vsinging (tvätta huvudet med balsam). Efter en sådan tvätt blev håret mjukare, en sken uppträdde.

En bra bonus för mig var ökningen i perioden mellan tvättning av huvudet. Om jag brukade tvätta mitt huvud varannan dag, nu kan jag tvätta det varje 3-4 dagar.

När det gäller kammen rekommenderar mästarna att glömma massagekammarna och komma ihåg kammen med sällsynta tänder. Jag har ett trä, det gör ont i mitt hår, så jag knäpper knappt mitt hår. Det är viktigt att torka håret väl och det behöver inte kammas längre.

Om du kliar massage, kommer ditt hår helt enkelt att bli en släp. Curls kommer att försvinna och hålla fast med pinnar i alla riktningar. Det är hemskt, gör inte det, även för experimentets skull.

Det vackraste ser håret blir när du zhamkaete dem blöt. Håret blir i fjädrar, som jag drömde före förfarandet. Men så snart håret torkar, försvinner denna effekt. Jag tror att vi måste hitta ett bra stylingverktyg. Befälhavaren rådde mig att använda mousse, men jag köpte en spray för styling Taft. Jag tyckte inte om, för han har bara den tredje graden av fixering och 40% av kompositionen är alkohol (när ska jag lära mig att studera kompositionen före inköp?). I allmänhet använder jag med motvilja, letar efter en annan.

Nu vill jag kombinera allt som skrivs i för och nackdelar med denna procedur.

fördelar:

Kostnaden för förfarandet är acceptabelt.. I salongen uppgick den genomsnittliga nivån på håret av medellängd (på mina axlar) till endast 1 500 rubel. Jag trodde det skulle bli dyrare.

Lång stackningseffekt. Här måste du förstå att "Carving" - det här är inte kemi, från vilket du bara kan bli av med hjälp av en hårklippning. Detta är en långsiktig styling. Omkring sex månader senare (beroende på håret), kommer håret att ta på sig sitt tidigare utseende, bara du behöver ta hand om dem hundra gånger mer flitigt.

Håret blir inte tjockt. Till dess att du växer hår på rötterna, kan du glömma att tvätta huvudet i 3-4 dagar. För de med fet hår kan denna procedur vara en frälsning.

Håret ser tjockare och frodigt ut. Detta plus är lämpligt för tjejer med gles, tunt hår. Mitt hår visuellt var dubbelt så stort.

Mindre läggtid. Även om alla säger att läggning kommer nu att ta mer tid, är jag oense. Det är en sak att stå med en rund kam i en halvtimme och vrid varje sträng, en annan sak är bara att slå ditt hår i fem minuter. Personligen har min tid för läggning minskat betydligt.

Håret blir mer lydigt. Om tidigare styling smuler omedelbart efter att ha gått ut, så kan du nu skruva håret på curlers / curlers och din frisyr kommer att hålla hela dagen.

Inget behov av kam. Jag har torterat mitt hår med en kam, repat dem med en massage, bestämt att det var bättre att inte röra dem alls. Låt dem lockas där för din hälsa. Kreativ röra är på mode nu, så adjö hårborste!

nackdelar:

Jag upprepar än en gång och tröttnar inte på att upprepa - håret efter proceduren blev mycket torr. Detta har endast fördelar för ägarna av fettigt hår. De som har hår och så torra, rekommenderar jag inte proceduren. Förstör inte vad naturen gav dig, håret är ett mycket bräckligt material.

I enlighet med föregående punkt, ökade kostnader för hårvård. Det här är inte massamarknadsschampon och professionell kosmetika, jag skulle inte heller rekommendera, jag litar inte på sådana produkter. Det är bättre att ta den mest naturliga produkten med en stark fuktgivande effekt.

Håret har blivit starkare för att falla ut och bryta.. Som jag redan sa faller håret inte i bunkar, vilket jag var rädd för, men antalet förlorade fighters ökade utan tvekan. Efter tvättning samlar jag en boll av hår runt badrummet om tre gånger förlusten före proceduren.

Hårbotten började klia, det fanns tecken på flaking. Förmodligen, särskilt känsliga, kan verklig mjäll förefalla. Och om ditt huvud och så benäget för sitt utseende, är det bättre att inte riskera det. Att bli av med mjäll är inte så lätt.

När håret börjar växa, kanske märkbar kontrast mellan krökt och regrown hår, som vid färgning. Med den enda skillnaden att när du snider kan du inte vrida rötterna när de växer. Det finns två lösningar - antingen att skära på nytt eller att odla ditt hår.

Hår fräckt elektrifierat. Efter att ha gått i huven börjar håret nå för himlen. Alla vet vad en maskros ser ut? Din frisyr ser likadant ut.

Snarare, inte en minus, men en varning - Carving rekommenderas inte att göra på färgat och särskilt blekt hår, eftersom Det är inte känt hur håret kommer att uppträda. Du kan permanent skada dem.

Som vi kan se är fördelarna och nackdelarna ungefär lika stora. Därför är det tydligt att säga om jag kommer att rekommendera Carving eller inte, jag kan inte...

Resultatet kan vara för oförutsägbart, risken att förstöra håret är för stort. Därför, innan du bestämmer dig för att göra dig själv en Carving, rekommenderar jag dig mycket noggrant att väga för och nackdelar och vara redo för någonting.

Under förfarandet förberedde jag mig för det bättre och det värre, så jag uppskattar resultatet för en genomsnittsklass - jag skulle gärna vilja, men det kunde bli värre.

Definitivt det förfarande som jag INTE rekommenderar till ägare av torrt, färgat, blekt hår, tjejer med känslig hårbotten. Jag skulle inte rekommendera proceduren på vintern, när luften är för torr och innan du går till sjöss, för saltvatten och sol kan torka håret helt.

Om du fortfarande bestämmer dig för att göra proceduren, fyller du upp med vitaminer, betyder det för att ta hand om skadat hår och tålamod, för du kommer att behöva återvända en hälsosam utseende under lång tid

Och slutligen, fotot före och efter proceduren, dra dina egna slutsatser:

Granska uppdateringen 05/18/2017

Efter ett halvt år har min åsikt om förfarandet inte förändrats, men jag tror att förgäves gick jag till ett sådant experiment och jag kommer inte att upprepa det säkert. Men tack vare förbättrad hårvård förbättras deras tillstånd gradvis.

Jag försöker klippa de snittiga ändarna regelbundet, jag är glad att återfå mitt naturliga, orörda hår. I sex månader växte jag omkring 8-9 cm. Naturligtvis, inte så mycket, men bättre än ingenting. Och skillnaden är förstås påtaglig.

Efter rötterna i branschens rynkor började frisyren bli snyggare, lockade över tiden, blev lättare och mer naturlig.

Efter flera trimningar och regelbunden vård började jag till och med tillåta mig att ibland räta ut hår, de ser ju inte längre hur de såg före förfarandet, men det verkar som en oinvigad person att jag har ganska friskt och levande hår:

Under tiden försöker jag njuta av de kukeryashki som jag drömde om tidigare. Tja, som de säger, frukta dina önskningar, de tenderar att bli sanna.

Ja, carving var ett misstag som måste göras för att älska ditt hår.

Här kan du läsa recensioner på hårvårdsprodukter:

Fruktansvärt professionellt schampo från Kensuko orsakade hårfall

Shampoo, sluta hårfall från Eveline

Krasnaya Polyana naturkosmetik - Jag har schampo, och du?

Balmer och masker:

Håroljor:

Hår styling produkter:

Spray styling från Taft. Eller kanske bara häll huvudet med alkohol?

Got2Be curl trap - de lovade att inte limma håret, men vad verkligen?

Det är allt, jag hoppas att översynen kommer att vara användbar och du kommer att fatta rätt beslut!

Tack för att du slutat!

Ska jag carving

Många av tjejerna som först hörde om hårsnideri och såg resultatet i bilderna var angelägna om att prova proceduren på sig själva. På bara ett par timmar var det en unik möjlighet att vända rakt hårdhårigt hår till elastiska vackra lockar av vilken form och volym som helst. Men är allt säkert med detta förfarande och är det värt att göra hårsnivning alls?

Idag har den vackra hälften av mänskligheten bråttom att prova alla nya metoder för att ge skönhet och korrigera externa brister. Så, carving hår, belyser drömmen om miljoner - gör rakt hår till lockigt! Det här är jättebra, särskilt eftersom det inte är en gammal gudglömd "kemi" som helt brinner hårstenglar, berövar dem av sina vitala styrkor. Den oändliga skönheten varar dock inte länge, bara 3-4 månader. Oavsett om det saknas förfarande eller värdighet bestäms endast i varje enskilt fall. Någon vill inte dela med lockor, och någon i samma 3-4 månader vill ha rakt och slät hår igen.

Den unika karaktären av hår är att dess åtgärd försvinna gradvis. Håret brinner inte, men förstås, efter att någon kemisk sammansättning blir svagare. Vi måste göra restaureringsmaskar och oljor. Alla processer som förändrar hårstångarnas struktur tar från dem en viss mängd reserver av styrka och energi.

Är det värt att göra hårsnideri? I det här förfarandet finns det inget riktigt läskigt och farligt, speciellt eftersom krullarna efter att ha tvättat huvudet kan räta ut med en hårtork eller ett jättestrykjärn. När det är tillräckligt att våta huvudet igen, torka håret och de är krusiga igen. Allt händer som om det är magiskt!

GÖR HÅRBARA HARM?

Tänk på att carving är en lätt kemi. Men resultatet är mer naturligt, som om sådana krullar från dig av naturen. Mitt hår är inte för tjockt och förlorar snabbt åtminstone en del styling. Vad jag än gör: tillåt på tangar, curlers, soft curlers som du kan sova - det räddade mig inte. Om du applicerar skummet, då i slutet av dagen är håret som om huvudet inte hade tvättats i en vecka. Kemi vågade inte göra, eftersom håret inte är väldigt friskt, och deras kemi förbättras tydligt inte.

Men för några år sedan fanns det många förfaranden som ersätter kemi och inte är så skadliga för håret. Jag undertecknade dem så bra och jag var så trött på hårkrullarna som jag ville försöka. Även om jag inte vågade länge, för att jag också målar mitt hår periodiskt. Det är sant att de inte är för brända av ammoniak. Min kamp med rakt och tunt hår slutade registrera sig för carving.

Förfarandet liknar en så bekant för många. Du kommer inte att blanda kompositionen för de välskötta krökorna. Trots den sneda naturen av carving skiljer sig inte blandningen i samma egenskaper. Du måste sitta med detta i 20-30 minuter. Om du får en bra frisör, då kommer han då och då att kontrollera om krullarna har bildats. Medan jag satt i stugan och väntade på ett mirakel fick jag reda på att efter 2-3 månader måste du komma igen. Tja, det tror jag, det betyder säkert, jag brinner inte mitt hår, eftersom effekten inte håller så länge.

Efter att blandningen tvättats av appliceras en fixerare som stoppar verkan av den första delen. Den tvättas också av och torkas och läggs som vanligt. Jag tog all glädje 1,5 timmar. Förbered dig på att du inte kan tvätta huvudet i 3 dagar, annars problem och farvälkrullar. Förresten märkte jag genast att mitt hår började bli mindre smutsigt, även när jag redan hade mitt huvud hemma. De blev verkligen mer voluminösa och nu måste de tvättas mindre ofta.

Men kompositionen är inte så mild, efter alla kemiska komponenter där. Så fyll på masker och balm. Jag var emellertid inte särskilt generad.

Efter 2 månader sprang jag för att upprepa proceduren. Och det stoppade inte mig att mitt tunna hår för några månader sedan redan hade lidit detta. Curls visade sig ännu bättre än första gången. Men här har jag redan märkt att jag ändå inte skulle vara så angelägen om carving. Detta är särskilt märkbart vid tipsen.

Jag erkänner att jag fortfarande gillade resultatet, eftersom jag glömde om curlers. Tvätt, applicerat skum för skarpt hår, och du kan kombinera och torka med en hårtork. Och bättre så - i vilket fall håret blir voluminöst och frodigt.

Plussidan:

+ riktigt lång styling

+ håller och ger volym hela dagen

+ du kan tvätta håret mindre ofta

+ verklig frälsning för tunt och rakt hår

Är det värt att carving?

Är det värt att göra carving, hur farligt är detta förfarande och vilken effekt har den på håret? En mild kemisk perm är ett värdigt alternativ till konventionell kemi. Håller upp till 2 månader, du kan göra på någon, även på färgade trådar, skadar inte dem. Är det verkligen säkert?

Vissa tillverkare försöker övertyga en vanlig kund att det är deras curling kompositioner som är säkraste och inte innehåller kemikalier. Hårets säkerhet under carvingproceduren beror inte direkt på de aktiva komponenterna i den använda produkten. Naturligtvis bör du undvika att vinka med traditionella kompositioner för konventionell kemi - de orsakar allvarliga skador på krullarna, och efter frisyren förlorar sitt ursprungliga utseende, är den bästa lösningen att skära av de skadade trådarna, eftersom återhämtningen är omöjlig. Carving är värt att göra eftersom skadan är minimal. Däremot förändras permet hårets konsistens och gör dem mer sårbara.

I processen att leta efter svaret på frågan huruvida det är värt att göra en carving, finns det inte en enda kontraindikation. Det är dock nödvändigt att överge proceduren om det finns allvarliga sjukdomar i hårbotten och håret. Att tänka på om det är värt att krulla, borde vara, och i händelse av att krullarna är dåligt skadade. Trots procedurens säkerhet är detta en onödig effekt på håret, vilket det är vettigt att kasta bort under intensiv återhämtning.

Mycket få hantverkare säger att det är vettigt att göra en perm på väldigt långa strängar. Faktum är att under deras vikt strävar dessa strängar snabbt tillbaka till deras ursprungliga tillstånd. Men om du verkligen vill vända dina långa lockar till lockigt, kontakta salongen för råd. Där kommer de specifikt att berätta om du ska göra carving?

En mild krullning är inte alltid ofarlig för övertorkat skadat hår. Faktum är att den aktiva sammansättningen av flera torra strängar och följaktligen är idealisk för fet hår.

Och ytterligare ett kännetecken av curls tillstånd efter proceduren, vilket gör det möjligt att förstå om det är värt att göra carving - behovet av särskild vård efter. Tänk på om du är redo att överge användningen av en hårtork och bara torka huvudet naturligt? Är det lätt att vänja dig på ditt hår till ett nytt verktyg för tvätt och näring. Efter allt, efter carving hår kräver speciell kosmetika.

Glöm inte att den svaga curling kan passera med negativa konsekvenser och på grund av en individuell reaktion på den använda kompositionen. Om du gör proceduren för första gången - var noga med att berätta för befälhavaren.

Hair Carving: Allt du behöver veta

Den moderna världens mode står inte stilla, och det finns ständiga förändringar i det. Allt förändras, men om du förstår och tänker, så kan du se ett intressant faktum, allting återgår allting till det normala. Nu, med varje dag som går, blir mjuka krullningar, som är helt olika, alltmer intensiva i livet. Från stygg och till och med lite djärv, till mjuk och mild.

Hair carving foto före och efter

Curls kan alltid dekorera någon tjej, tjej, kvinna. Det viktigaste är att välja rätt krullar som passar dig efter typ av ansikte. Och även på formen och längden på håret.

Risk för perm

Tyvärr, utan speciell perm, är det väldigt sällsynt att uppnå långa krullningar på huvudet, därför är det många som ofta använder sig av en sådan procedur som kemisk perm. Men jag måste säga att den här metoden är mycket, mycket osäker, eftersom det avsevärt förstör håret, dessutom när förfarandet utförs av en icke-professionell, kan du helt och hållet förlora ditt hår och återstår bokstavligen skalligt.

Vad är hårsnideri?

Carving jämförs positivt med kemisk vinkling genom att det väsentligt minskar risken för hårförbränning. Medel för snidning tränger inte djupt in i håret medan det återstår på ytan. Således är håret inte skadat. En annan fördel med carving är effektens varaktighet. Curling kan hålla från 3 till 7 veckor, med lämplig vård.

Uttrycket "carving" översättas bokstavligen som "carving". Det bör noteras att förfarandet kan utföras både i en specialiserad salong och hemma. Det viktigaste är att följa ett tydligt förfarande och vet väl hur exakt det här förfarandet är.

Så, carving är en modern manipulation med håret, vilket bidrar till deras curling och gör att krullarna kan stanna på huvudet under lång tid. Det bör noteras att detta förfarande i våra dagar är helt enkelt i stor efterfrågan och popularitet bland kvinnor.

Hur ser utskurningshår ut i videohandledningen

Carving hår hemma kallas helt enkelt en biowave, som kan ge en tjej och kvinna med ihållande och likformiga lockar i upp till tre månader. Det är också viktigt att notera att sammansättningen av de produkter som används för denna procedur anses vara mycket mild jämfört med kemisk perm och orsakar inte håret så mycket skada. Följaktligen kan ett sådant förfarande upprepas mer än en gång utan att oroa dig för ditt hårs tillstånd, eftersom det är praktiskt taget inget hot mot dem.

Hårvård efter carving

Naturligtvis, enligt denna procedur, måste du förstå och vara medveten om att efter att hennes hår behöver specialvård och inte bara vanlig shampooing. Men det anses vara en liten sak jämfört med det faktum att en tjej och kvinnor som har gjort detta förfarande alltid ser välskötta och attraktiva, och om du snider för långt hår kommer curlsna försiktigt att falla ner som ett flytande vattenfall.

Så, jag upprepar denna styling nästan vilken tjej som helst kan utföra hemma, det viktigaste är att håret var friskt och de befintliga delarna är skurna.

Vad behöver du veta om carving?

Du kan utföra denna procedur på färgat eller blekt hår, eller på ditt naturliga hår, kommer resultatet under alla omständigheter att motivera alla åtgärder som utförts.
När det gäller hårvård efter detta förfarande finns det flera nyanser. För det första, efter proceduren kan du inte tvätta håret i tre dagar, annars kommer resultatet inte att behaga dig alls, det kommer helt enkelt inte att vara där.

Hur tvättar du håret efter carving?

Efter tre dagar kan du tvätta håret med schampo. Det enda som efter shampooing är att använda balsam eller balsam avsedd för hårvård.
Att torka detta hår är det bästa naturliga sättet utan att använda en hårtork. En viktig nyans, du bör inte kamma vått hår, eftersom krullarna kan bli mindre uttalade. Om du fortfarande behöver torka huvudet snabbt kan du använda en hårtork, i det här fallet med en kam för att skapa en styling.

Recensioner av förfarandet

Enligt flickor och kvinnor som gjorde carving, kan det bara först tyckas att det är mycket svårt att ta hand om sådant hår. Det finns rädsla för att förstöra resultatet. Men du blir gradvis van vid det, och behandlar så hår som om du hade dina naturliga krullar från födseln.

Om du fortfarande är rädd för att göra något fel, be om hjälp från experter.

Hur mycket är carving?

Snidning i stugan kostar i genomsnitt 2000 rubel. Att göra en sådan perm i kabinen är du säker på resultatet. I en specialiserad salong kommer du att få veta i detalj hur man ska ta hand om ditt hår hemma efter carving.

Hair carving - vad är det, hårfoto efter carving

Vad är gemensamt mellan matlagning, skidåkning och frisör? Åtminstone - begreppet carving. I varje bransch har den sin egen specifika betydelse förknippad med den ursprungliga engelska "tråden, skuren". Stylister och frisörer kallar carving ett mildt alternativ till permanent curling. Initialt var detta koncept utsett långsiktigt styling, gjord av en speciell komposition. Nu kallas den så kallade "lätta kemi" -proceduren, där håret blir vågigt och voluminöst i flera veckor. Naturligtvis är carving inte en klassisk perm, men ändå uppdaterar den effektivt frisyren, så att du kan glömma raka strängar under lång tid.

Procedurbeskrivning

Carving är ofta förvirrad inte bara med kemiska, men också med bioväve. Detta beror på att de använda drogerna skiljer sig åt i inte alltför aggressiv effekt på hårstrukturen. De tränger inte in i håraxlarna, men är fasta på ytan, vilket ger kretsmotstånd. Och ändå är huvudarbetet med ett sådant förfarande att göra håret mer voluminöst och inte lockigt. Därför bör du inte lita på de elastiska lockarna, som erhålls efter traditionell kemi.

Förresten. Historien om carving började med företaget Schwarzkopf, som uppfann en metod för långsiktig styling med vridna curlers och en speciell komposition.

Vad används

För denna teknik behöver du samma sak som för alla typer av curling: curlers, composition, lock (för att fixa resultatet). Papilotki kan vara annorlunda. Huvuddelen är att de är ordentligt fastsatta i håret och inte avlindas under styling, samt ge önskad form och storlek på lockar. Naturligtvis kommer termiska rullar eller kardborreband inte att fungera.

Vanligtvis hår för enkel kemi curl på sådana rullar:

 • spiral - lämplig för att bilda ett stort antal krullar. Curls kommer ut medelstora i storlek, du kan läsa mer om spiral kemi;
 • boomerangs - används för kombinerad styling. Resultatet beror på produktens diameter.

Kompositionen som används för hemlagad carving får inte bara garantera ett långvarigt resultat, men påverkar också håret försiktigt. Tja, om det innehåller keratin, vitaminer. Naturligtvis kommer kostnaden för ett sådant verktyg att vara högre, men du borde inte spara på skönhet och hälsa hos håret. Det är bättre än att helt överge den sparsamma kemi. Populära varumärken inkluderar GOLDWELL Evolution, Londa, Estel, ISO, Wella, Cutrin, Schwarzkopf och andra.

Fixaren måste vara från samma serie som kompositionen. Som regel packar tillverkarna allt som behövs för curling i en uppsättning.

Typer av carving

 • Close. Curls visar sig vara voluminösa, fluffiga och inte elastiska. För detta användes krökare med stor diameter.
 • Average. Håret ser ljust, luftigt ut, men inte fluffigt. Storleken på rullarna för vågan - genomsnittet.
 • Small. För denna typ av långsiktig stapling används små spolar, spiraler. Resultatet är ett mycket voluminöst hårhår.
 • Konsistens. Gör det möjligt att skryta om lockigt hår som verkar vara skapat av naturen, och inte av en skicklig frisörs skickliga händer. Hemligheten är i kombinationen av papillotok av olika former och diametrar.
 • Vertical. Denna snidning görs längs hela längden av strängarna, med hjälp av spiralkrullare.
 • Root. I det här fallet rullar bara håret rötterna för att göra håret mer voluminöst. Denna typ av procedur är optimal inte bara för ägare av tunna strängar, men också för tjejer vars krullar krulla från naturen. Vi kommer att prata om indikationerna och förbuden för ljuskemi, jämföra alla fördelar och nackdelar, samt ge detaljerade instruktioner om självständigt genomförande av basal carving och dela hemligheterna i styling en ny frisyr.

Varning! Ibland gör mästare enbart enbart på hårets tips, kallar det lokalt.

Kostnad för

Detta är ett av fallen när man sparar proceduren, väljer självständiga experiment med ett hårhår istället för en salong, är inte särskilt framgångsrik. Vid frisättning beräknas kostnaden för carving med hänsyn till olika parametrar: den använda kompositionen, typen av styling, klientens längd. Den viktiga rollen som kabinens läge är: en storstad eller en provinsby. I genomsnitt är det möjligt att göra mild kemi till ett pris från 1000 till 5000 rubel.

Kostnaden för droger för proceduren hemma - från ca 1000-1500 rubel. Det finns uppsättningar som kostar upp till 4000-4500 rubel. Oavsett valet av plats för carving, måste du lägga till alla kostnader för kosmetikutgifter för håråterställning.

Fördelar och nackdelar

Till de otvivelaktiga fördelarna med långsiktig styling, som liknar en lätt kemikalie. Perm inkluderar:

 • sparsam effekt på håret;
 • ett resultat som ser ut som en naturlig frisyr;
 • extra volym för tunna, sällsynta strängar. Det är ägarna till sådana krullar och rekommenderade carving;
 • en mängd olika alternativ för curling;
 • möjligheten att utföra proceduren på hår av olika längder;
 • lättare styling på curlers eller curling - effekten i det här fallet varar längre;
 • universalitet - korrekt utvald carving kommer att dekorera ett runda eller rektangulärt ansikte, gömma stora drag och betona yttre värdighet;
 • gradvis avveckling av krullarna, där gränserna mellan det krullade och raka håret inte är lika synliga som i fråga om kemi;
 • lägre kostnad jämfört med biowave, som också använder godartade formuleringar;
 • möjlighet till frekvent korrigering.

Nackdelar med proceduren:

 • svårt att få elastiska lockar;
 • det finns en otrevlig lukt av kemikalier på håret;
 • Strängar är fortfarande stressade: de kan falla ut och splittras vid tipsen;
 • Det är nödvändigt att göra styling och sköta omsorgsfullt för håret så att det inte kommer i ordning.
 • Det finns restriktioner för uppförandet, inklusive - svaga, blekta krullar;
 • Det är omöjligt att förutsäga resultatet av mild kemi på tjocka, tjocka, färgade och randiga strängar.

Varning! Carving något torkar hår. För ägare av fet hårtyp, som snabbt blir smutsigt, är detta ett plus, men för de med krullar torra kan det vara en minus.

Kontra

Du kan inte utföra proceduren i sådana fall:

 • hårfärgning, varefter 14 dagar inte har gått. Om färgen ändras med henna eller basma, kommer mästaren sannolikt att vägra carving;
 • tar läkemedel, särskilt antibiotika och hormoner;
 • Förekomsten av sköra, torra, missfärgade, skadade, försvagade eller hårda krullar;
 • mottaglighet för allergier
 • mjäll, seborré, hårbottenskador.

Graviditet och amningstiden är inte entydiga kontraindikationer, men många kvinnor föredrar att skjuta ut snidningen för en mer förmånlig period. Detta är rimligt med tanke på att hormonella förändringar kan påverka kvaliteten på frisörförfarandena. Krullar kan helt enkelt inte fungera.

Egenskaper med längden på håret

På grund av inte alltför brant curl carving påverkar nästan inte hårets längd. Detta är en annan skillnad än en perm, där elastiska lockar kan bli visuellt kortare med 1-2 centimeter. Ju tjockare håret desto svårare är det att förutsäga resultatet och varaktigheten av effekten. Tjocka hårstänger får inte heller påverkas av kompositionen. I sådana fall hålls stylingen vanligtvis inte så länge som på tunna, sällsynta trådar.

Carving kombineras med många hårklippningar. Om det finns ett knä kan det vara krökt med resten av strängarna eller vänster som det är. Recensioner och bilder med resultaten av mild kemi hjälper till att bättre presentera den slutliga versionen av frisyren. Men kom ihåg att här måste du också ta hänsyn till utseendet: ovala och ansiktsdrag, hårlängd.

lång

Tung, tät massa krullar kan snabbt varva ner. Ägarna av ett sådant hår visas klassisk kemi eller biovävnad. Om strängarna är tillräckligt lätta, kommer vertikal neutral stapling på spiralkretsar att vara ett bra val.

genomsnitt

Den ideala längden för proceduren. Hår som går ner under axlarna kan krullas i spolar. Alla andra typer av mappar kommer också att fungera för att skapa kroppsvågor eller medelstora krullar. Carving ser bra ut med en kaskad.

kort

På grund av denna långa lätthet bidrar kretsar till långsiktigt bevarande av resultatet. För korta strängar kan du välja stora krökare eller samtidigt kombinera rullar av olika storlekar. Den texturerade typen av carving kommer framgångsrikt att falla på en bob haircut eller en långsträckt bob. Vertikal perm är ofta inte mycket attraktiv på grund av den stora volymen.

Innan du utför proceduren, kontakta en frisör. Trollkarlen kommer att berätta om du ska göra carling på dina lockar och vilken typ av curlers som är bättre att ta.

Hur man utför hemma

Oberoende utförande av våg kräver strikt anslutning till tekniken. Om du inte har denna erfarenhet är det bättre att lita på en professionell. Förbered dig noga för enkel kemi. Gör en hårklippning eller trimma ändarna av trådarna, skäm bort dina lås med närande maskor. För hemskärning, särskilt för hår av betydande längd, är det värt att locka en assistent.

Varning! Var noga med att testa för en allergisk reaktion. Lägg en liten mängd av föreningen på ett litet område bakom örat, armbåge eller handled, efter 20-30 minuter, kontrollera. Detta kommer att undvika utveckling av en allergisk reaktion under perm.

För att skapa din egen långsiktiga styling, förbereda följande material och verktyg:

 • komposition och fixativ
 • behållare för avelsdroger. Optimalt, om de är glas;
 • svampar eller applikatorer - 2 stycken;
 • curlers av den valda formen och storleken;
 • kamma;
 • fet kräm eller vaselin;
 • bomullssele;
 • plastlock;
 • en kapp på axlarna eller en gammal badrock
 • handduk;
 • handskar (om du inte går i uppsättningen till kompositionen).

Innan du utför proceduren, prova olika curling-alternativ på curlers, experimentera med diameter och antal rullar. Från papillotok och funktioner i deras läge beror på hårets övergripande utseende.

Steg-för-steg-instruktioner för självhäftning:

 1. Kamma det tvättade och något torkade håret.
 2. Formsträngar. Ju tunnare de är desto mer uttalade kommer krullen att vara.
 3. Rulla krullarna på papilotki.
 4. Behandla huden noggrant med hårväxten med en rik, närande kräm.
 5. Tie en bomullssele eller en speciell bandage över den. Dessa åtgärder skyddar huden och håret mot kompositionens effekter.
 6. Kasta en mantel över axlarna, en handduk runt nacken, bära handskar.
 7. Späd kompositionen.
 8. Svampa det över huvudet med en svamp. Våt lockigt lockar rikligt så att varje hår blötläggs, men överdriver inte det.
 9. Täck huvudet med en plastlock och en handduk. Hur mycket att hålla drogen på håret - berätta för instruktionerna till honom. Öka inte rekommenderad tid - det är skadligt för håret!
 10. Tvätta huvudet med vatten utan att ta bort papilotki.
 11. Applicera på huvudet av hårfixeringskompositionen.
 12. Vänta på den tid som anges av tillverkaren.
 13. Ta försiktigt bort hårkrullarna och skölj håret igen, torka naturligt eller med hårtork med diffusormunstycke. Inget behov av att använda schampo. Du kan skölja håret med vatten med ättika.

Hur lång tid håller effekten?

I genomsnitt ger hantverkare i salonger en garanti på 1-2, mindre i 3 månader. Naturligtvis beror mycket på hårets skick, struktur och längd, på rätt vård och styling, kompositionens kvalitet. Med en lyckad kombination av alla dessa faktorer kan effekten bibehållas upp till 6 månader. Att växa ut, krullarna kommer gradvis att varva ner, ändra formen på den ursprungliga krullen. Om frisyrens utseende har upphört att passa dig, om 3-4 månader kan du göra en korrigering.

Förresten. Det märks att håret, som före kappning utsattes för färgning, bättre behåller permen. Endast det är nödvändigt att ta en tvåveckorsavbrott mellan förfarandena.

Styling och vård

Ett par dagar efter snidning måste du utan att tvätta håret så att locken äntligen tar form. Därefter kan du tvätta dem med schampon för lockigt eller skadat hår, kamning - kam med sällsynta tänder.

Det är bättre att använda hårborstar med naturliga borst och ta bort resten tills bättre tider. För att torka håret, använd munstycksdiffusorn. Hon kommer att bli assistent om du tänker på styling ditt hår, även om det bästa sättet är naturlig torkning.

För att skapa en välskött frisyr, använd en speciell styling för lockiga trådar. Distribuera det över det tvättade huvudet, tryck lite på strängarna från botten upp till rötterna och torka sedan med en diffusor.

För att räta ut snidningen och gör håret lydigt, voluminöst, ta en penselborstning. Du kan använda järnet, men var noga med att sätta på ett termiskt skyddsmedel.

Även en tillfällig perm kan vända håret till halm, om du bryter mot processens teknik eller inte ger rätt hårvård. Välj kosmetika för lösa, skadade, lockiga trådar. Gör masker, använd balm och sköljningar. Gå inte till sängs med ett vått huvud. Blottkrullningar efter tvättning, gör det försiktigt, gnid inte dem med en handduk. Undvik eventuella vårdprodukter som innehåller alkohol och trimma tipsen regelbundet.

Snidning är idealisk för tunna, sällsynta hår. Det har många fördelar gentemot andra metoder för läggning och klassisk kemi, eftersom det ger ett ganska långvarigt resultat och inte skadar strängarna för mycket. Det räcker att ordentligt ta hand om håret så att det alltid ser bra ut. Men försumma inte kontraindikationerna, följ modetrenderna till nackdel för håret.

För experiment kan endast friska krullningar vara lämpliga, annars kan du provocera många problem: tippsektion, förlust, skada på håraxlarna. Vilket som helst, till och med en sparsam effekt av kemi på strukturen av trådarna, är ett test för hår och din uppgift är att hjälpa håret att övervinna det smärtfritt.

Användbara videoklipp

Vad är hårsnivning och hur är det gjort?

Snidning på medelhår. Detaljerad video handledning.Nästa Artikel
Röda fläckar på huvudet