Hårlättnad - är det värt det?


Varje kvinna borde vara minst en gång i mitt liv för att besöka blondinen. Så låter, som i något orimligt skämt - bara en del av humor, och resten är sant. Även naturliga brinnande brunetter från tid till annan vill bli ägare av ljuskrullar.

Lightening hår, tyvärr, är inte ett nöje för alla. Innan du bestämmer dig för färgning, läs den här artikeln noga och lyssna på sinnets röst: kanske blir en blondin inte bara oönskade för dig, men också farlig för din hälsa!

Rekommenderas starkt

1. Om du har känslig, irriterad eller inflammerad hårbotten, kan blekning endast negativt påverka hälsan, även svåra allergiska reaktioner, riklig håravfall och små "glädje" som mjäll, bräcklighet och del av tipsen. Det är naturligtvis bättre att arbeta noga med behandling av huden, som läkaren måste ordinera, och tills fullständig återhämtning glömmer bort färgning i allmänhet och lättnad i synnerhet.

2. Om du har försvagade spröda, splittrade ändar, kommer deras tillstånd efter lätta att förvärras. Tro mig, du kommer inte att kunna njuta av vackert hår: alla bryr och ansträngningar kommer att riktas till fruktlösa, i de flesta fall försöker man rädda oskyldiga men skadade i en drömstrands namn. Mest troligt kommer all plåga att sluta med kardinal hårklippning och besvikelse i lätta hår. Därför, före behandling av krullarna till ett sådant förfarande, utföra behandling och förebyggande, vilket kommer att vara användbart även för relativt friskt hår.

3. Om du nyligen har utsatt din hårfärg kan effekten av självblonding vara oförutsägbar - en obehaglig rödaktig eller smutsig gul nyans, ojämn färg och andra "charms". Dessutom hotar klargörandet av färgat hår att helt förstöra hårets struktur.

4. Om du bara gjort en perm. Jag vill inte skrämma dig, men i detta fall kan lättnad beröva dig av de främsta kvinnliga smycken i allmänhet. Vänta minst 2 veckor före blekning, och helst en månad, och även då fokusera på hårets tillstånd - kanske behöver de intensiv behandling, och inte bara en annan stress.

Om du inte kan, men vill verkligen, då kan du ibland

1. Blekning svart eller mycket mörkt hår. Kom ihåg att du vid en tidpunkt inte kan få effekten, även nära det önskade, troligtvis kommer du att behöva flera procedurer, speciellt om vi pratar om lätta mörkt hår. Om du är fast besluten att bli blond, visa inte amatör och lita på mästaren: det enda sättet du kan hoppas på ett gynnsamt resultat av experimentet.

2. Ljusa rött hår. I det här fallet måste du möta det: du kommer inte att kunna bli en platinskönhet utan en peruk. Rött hår av naturen gör att du lätt kan lätta dig själv med 1-2 toner. Som i föregående fall rekommenderar vi starkt att du kontaktar salongen.

3. Ljusa långt hår. Om du har blivit välskötta håret under axelbladet, vet du redan vilken typ av arbete det kostar. Du vet också att håret efter lätthet kan bli torrt och sprött. Att vara blond är din dröm sedan barndomen? Då råd, inte särskiljad av originalitet, - till salongen, till den professionella...

4. Du går inte ljusfärg. Föreställer du dig själv att vara blond? Var inte lat, hitta en möjlighet att prova på en vit peruk, rådfråga med välrenommerade personer för dig i denna fråga. Det kan vara så att ett oklokt experiment blir det mest olyckliga i ditt liv.

5. Du är inte redo att spendera tid, pengar och energi på att ta hand om blekt hår. En otvättad "scourer", oavsett hur ljus det kan vara, har inte dekorerat någon kvinna än.

Om du inte hittade ditt fall i ovanstående punkter, grattis, kan du skörda lagunen av Marilyn Monroe med ett gott samvete. Torka, gå med i ditt vackra samhälle av vackra blondiner.

Ljusblont hår - det finns ingen gräns för perfektion

Blont hår är standarden för skönhet och femininitet. Ägare av naturliga blonda krullar är väldigt få, och den här trollens magi är obegränsad. Blond är ung, ger håret en speciell charm, showiness. Idag söker många tjejer att hitta det perfekta sättet att lätta håret. Men här uppstår en naturlig fråga. Vad är det perfekta sättet att lätta de blonda krullarna och existerar det verkligen? Vi kommer att försöka svara på det i den här översynen.

rekommendationer

Varje skönhet vill bli blondin utan att skada håret utan att använda de dyra tjänsterna av professionella frisyrer. Denna önskan är möjlig. Använd de välkända folkmaskarna under lång tid. Detta tillvägagångssätt är särskilt relevant för naturliga blonda skönheter. I det här fallet ökar möjligheterna att bli en fantastisk blondin och erövra mäns hjärtan med änglalusta synpunkter.

Lightening blond curls är en enkel uppgift. Här är det viktigt att inte fokusera på valet av den slutgiltiga nyansen, utan på valet av medel som kan orsaka minimal skada.

Ägare av ljusblonda trådar kan bli blondiner bokstavligen efter den första färgen. Förtydligandeförfarandet tar inte mycket tid. Och en utmärkt nyans kan erhållas även med hjälp av folkmaskar. Men det finns vissa subtiliteter och nyanser som bör betraktas som skönhetshåriga skönheter. Försök att noggrant följa rekommendationerna från professionella frisör stylister. Då garanteras det utmärkta resultatet från arbetet.

Här är några tips:

 1. Ljusa naturliga lock har en tunn, ömtålig struktur. Under kemisk färgning blir de torra, livlösa. Bara en väg ut - använd färger som inte innehåller ammoniak. Pre-select masker, balms som gör att du kan behålla det skönhet, friska hårets utseende.
 2. Blont blir inte missfärgat. Färg på denna nyans faller enkelt och enkelt.
 3. Föredrar färgämnen av kända världen märken. Ledande företag bryr sig om rykte genom att noggrant övervaka produktkvaliteten.
 4. Ljusa tjejer behöver inte applicera färg. Använd toniken, vi analyserade frågan i detalj: är det möjligt att lätta håret med tonic? Det kommer inte att skada krullarna, kommer att ge en hälsosam glans, silkiness. Tint shampoos, masker kan användas kontinuerligt. Håret kommer alltid att ha önskad nyans, förbli frisk, lydig, välskött.
 5. Efter appliceringen täcker inte läkemedlet ditt huvud med en plastpåse. Du kan brinna lockar, skada hårbotten.
 6. Passar en annan färgfärg. Välj ask, sandig, gyllene, nutty blond. Någon av dem kommer att se bra ut, perfekt kompletterar utseendet.

Kom ihåg! Vita trådar behöver konstant användning av reparation, skyddsmaskar. Använd helande balm, förbered dig själv hemma. Kompositionerna är näringsrika, naturliga, fullständigt ofarliga.

Hur tänder brunt hår hemma?

De är lätta att måla. Enligt experter är det inte nödvändigt att använda kemikalier för att ge önskad nyans. Var uppmärksam på de populära recepten för förtydligande, tidtestad. Få ett vackert, ljust hårhår, vilket ger tråden en hälsosam utseende, vilket förbättrar situationen avsevärt. För naturlig blond skönhet är detta föremål väldigt viktigt.

Sätt att lätta brunt hår

Nedan följer några populära sätt att uppnå bra resultat:

 1. Lightening daisy. Denna metod anses vara en klassiker. Den används av tjejer över hela världen från antiken till nutiden. Kamille - en växt som kan missfärga trådar av flera toner. För att förbereda ett underbart verktyg behöver du två matskedar av kamomillblommor, ett glas kokande vatten. Fyll gräset med vatten, koka upp det. Lämna lösningen i femton minuter. Kall, stam. Applicera på tvättat vått hår. Efter applicering tvättas den inte av.
 2. Citron Lightening. Kom ihåg att citronsyra torkar lockar, använd den försiktigt. Perfekt för fettigt hår. Strängar lyser några nyanser. Det finns många recept med citron. Det enklaste - skära citronen i skivor, häll kokande vatten över det. Låt buljongen stå i flera timmar. Skölj håret med citronvatten. Förfarandet utförs flera gånger. Du kommer att få lättare krullar. Denna metod för förtydligande bör inte väljas för tjejer med torra, spröda, glesa strängar.

Utöver ovanstående verktyg kan noteras effektiviteten av kefir mask, honung, kanel. Nästan alla ingredienser finns i köket, de är billiga. Alla metoder beskrivs i detalj i avsnittet lättare hår med folkmedicinska lösningar.

Videosalm för kraftig blont hår:

Shampoo för att lätta brunt hår

Du kan uppnå bra resultat utan att använda aggressiva färgämnen. Ett bra alternativ till färger är ett lysande schampo.

Idag erbjuder många kända kosmetiska företag inte bara schampon-tonic, men också en hel rad produkter med färgningseffekt. Det kan vara balm, balsam, masker, emulsioner. Alla produkter missfärga hår i flera nyanser, ge dem glans, silke, hälsosam utseende.

Tack vare ett stort utbud av val kan skönhetshåriga skönhetsmedel få en skön blond för en varm blond. Allt beror på personliga önskemål och preferenser. Ett exempel är Estelle-samlingen för blondiner. Efter färgning kommer strängarna att ha ett oändligt utseende.

Tonics innehåller inte väteperoxid, ammoniak i dess sammansättning. De bryter inte hårets struktur och täcker det. Lätt att applicera hemma. Procedurens varaktighet överstiger inte tjugo minuter. Kombinationen av toning shampoo med en mask - en garanti för utmärkt resultat.

Ljust brunt hår utan yellowness

Trots enkel procedur är det några brister som borde vara kända innan arbetet påbörjas. Den största nackdelen är utseendet på oönskad yellowness på strängarna. En mindre nyans, men det kan helt förstöra resultatet av färgning, liksom utseendet på någon tjej. Blondiner med gula, brinnna lockar ser dåligt ut. Varje tjej vill att den gula färgen inte visas under färgningsprocessen.

Låt oss se hur yellowness kommer från när lätta blonda krullarna. Det finns två pigment som är ansvariga för den naturliga färgen: eumelanin, pheomelanin. Anslutande med varandra bildar de en mängd olika färger. Om du planerar att bli ljusare än din naturliga nyans, måste du bli av med mörka pigment. För att göra detta, blekning eller missfärgning.

Färgämnen kan inte förstöra pigmenten från första gången. Som ett resultat blir ljusskärmen oönskad yellowness. Professionella mästare tar hänsyn till detta faktum när man arbetar med blondiner.

För att undvika en sådan händelseförändring, måste du förstärka krullarna. Därefter kan du måla dem med speciella färgämnen. För ägare av blonda trådar är detta tillvägagångssätt oönskat. De bör utföra flera fläckar med mjuka färger och observera ett visst tidsintervall mellan förfarandena.

Tips! Experter rekommenderar att du avlägsnar de gulnande toningsschamponerna. De kan användas omedelbart efter färgningsproceduren.

Dessutom är schampon inte bara ofarligt för håret, men också att ge krusarna en hälsosam utseende. Toning varaktighet är obegränsat. Shampoo kan användas i flera år utan rädsla för skada på håret. Tillverkare ständigt förbättrar sina produkter, vilket gör dem bättre och säkrare. Detta har en positiv effekt på låsens tillstånd.

Lightening ledde till gulnande och sprött hår? Följande artiklar på vår sida kan vara användbara för dig:

Video workshop hur man målar i en ljus färg utan yellowness:

Om belysning görs i salongen, blandar professionella frisörer flera olika nyanser tillsammans. Denna metod förhindrar bildandet av yellowness. Låt oss få en intressant färg. Du kan lägga till kompositionen av en liten rosa eller aska färgämne. Professionella frisörer stylister observera vissa proportioner. Upprepa inte hemma själv.

Sammanfattningsvis är det värt att notera att blonda flickor noggrant ska följa experternas råd. Detta kommer att få önskad nyans och hålla håret friskt, strålande, slående vackert.

Lightening svartfärgat hår - är det möjligt?

Lysande färgat svart hår är inte en lätt uppgift. Även många professionella frisörer gillar inte att utföra sådant arbete. Det finns dock situationer när vi är redo för mycket, bara för att bli av med svart och bli lättare. Det är möjligt att experimentet med färgning i svart visade sig vara extremt misslyckat, det är möjligt att den enskilda reaktionen inte var densamma som du förväntade dig, och kanske var den permanenta mörka färgen bara tråkig. Det största problemet är att det svarta pigmentet är väldigt stabilt, det suger håret och det är extremt svårt att bli av med det eller att neutralisera det. Och ändå kan du försöka, för det fungerar inte bara för någon som inte gör det.

Sätt att lätta färgat svart hår

Det enklaste sättet är att vända sig till proffs som kommer att lösa lösningen av en så svår uppgift. De kommer noggrant att välja koncentrationen av komponenterna, beräkna exponeringstiden. Om det var bestämt att göra på egen hand och göra förtydligande hemma, måste du vara mycket försiktig, att väga alla risker och möjligheter. Det viktigaste - att försöka att inte skada håret. Naturligtvis kan ett helt ofarligt förfarande för att lätta svart hår inte vara, men det är sannolikt att minska den negativa effekten till ett minimum.

Varning! Var noga med att tänka på två viktiga punkter: Förstärkning av svart hår bör ske i flera steg, detta kommer att bidra till att spara hår, och för det andra, om du nyligen har färgat med henna, kan resultatet av ljussättning med kemiska medel vara oförutsägbart.

Två huvudmetoder används för att förtydliga:

 • kemikalier,
 • folkmekanismer.

I det första fallet kommer processen dock att gå mycket snabbare, och håret kommer att drabbas av mer. Med hjälp av folkmedicin kan du lätta upp med nästan ingen hårskada, men du måste vara tålamod. Om kemiska agens kan klargöras i 2-3 steg, och i vissa fall i 1, då för samma resultat, när du använder folkmedicinska läkemedel kan du behöva 10-12 procedurer.

Upplyst med kemi

Så det viktigaste är den maximala möjliga respekten för håret, så observera att svart hår är bäst neutraliserat i bara tre eller till och med fem steg. Hur mycket specifika förfaranden som behövs beror på hårets tillstånd, använda färgämnen och lätta medel.

Kemiska produkter för lättare färgat hår:

 • remover,
 • etsning,
 • Shampoo djuprengöring.

Tips! Om du först bestämde dig för att lätta ditt färgade hår själv hemma, är det bättre att först konsultera en frisör, vilken metod och vilket innebär att du ska välja. Läs noggrant igenom instruktionerna för alla valda verktyg och följ det exakt.

Hur man använder tvätten

Denna metod är den mest skadliga, men med hjälp av några professionella verktyg kan du till och med bli av med svart färg i ett förfarande, om du kontaktar en skönhetssalong. Hemma är det bättre att använda mer godartade lösningar, eftersom det finns stor risk att bränna håret. Faktum är att tvättkompositionen bryter ner hårstrukturen, vilket gör det möjligt att tvätta ut färgkomponenterna från dem. En sådan åtgärd är i alla fall aggressiv och håret försvagas, blir tråkigt, kan bryta och falla ut.

När ska jag vara uppmärksam på tvätten? Det här alternativet är lämpligt i fall där frågan om neutraliserande svart färg är särskilt akut, när det inte finns någon tid att vänta på naturlig hårväxt, och att titta på dig själv i spegeln är helt enkelt obehagligt. Tyvärr händer det också.

För effektiv avklaring rekommenderas att använda blondonoran. Professional clarifier gör att du snabbt kan ta bort svart färg. När du väljer en tvätt måste du vara uppmärksam på fondernas sammansättning, till nivån för förtydligande, beroende på de ursprungliga tonerna.

För att avlägsna den gamla färgen appliceras agenten på torra trådar, klarar av den tid som rekommenderas i instruktionerna, samtidigt som man klarar av förtydligande. Därefter tvättas huvudet med schampo och appliceras för att neutralisera de aggressiva komponenterna i tvätten. Normalt anges neutraliseringsmetoden i instruktionerna. När behandlingen är klar är det värt att använda en mask för återhämtning, eftersom håret efter proceduren förlorar sitt skyddande skikt och blir sårbart för eventuella effekter. Innan nästa färgning, var noga med att låt ditt hår vila i några veckor.

Tips som hjälper dig att lysa upp svart hår med sex toner:

Vi använder en pickle

Etsning i huvudsak verkar på samma sätt som en tvätt, det vill säga neutraliserar färgpigmentet på grund av oxidation. Som ett resultat avfettas håret, flakorna är öppna, mängden metaboliska processer ökar och håret blir missfärgat. Etsning verkar mer försiktigt än tvättning, därför orsakar det mindre hårskador och är mer lämpligt för hemmavändning.

Oftast används väteperoxid som en pickle. Det här verktyget själv är aggressivt, så du måste behålla sin koncentration och klara av tiden.

Hur man klargör med väteperoxid

Peroxid köper på apoteket. Vanligtvis säljs en 3% lösning där, det är bara vad du behöver. Häll produkten i sprayflaskan så att det är bekvämt att applicera det på håret.

 1. Förberedelse: Använd handskar, gamla kläder, vilket inte är synd att förstöra.
 2. Håret ska tvättas och torka lätt med en handduk.
 3. Var noga med att kamma den noggrant, så att färgen blir enhetlig.
 4. Applicera peroxid i håret med en spray. Du kan göra det genom att dela håret i strängar, så det är lättare att kontrollera om de är helt bearbetade.
 5. Lämna peroxiden på håret och titta på resultatet. Efter ungefär en halvtimme kan du redan kontrollera graden av förtydligande. För att göra detta tvättar vi lösningen från en sträng och ser om färgen passar oss. Håll peroxid på håret bör inte vara mer än en timme.
 6. Skölj huvudet och använd balsam.
 7. Om nödvändigt, upprepa dressingproceduren tills önskat resultat erhålls, men inte tidigare än nästa dag eller varannan dag.

Mer detaljer om fördelarna och förtydligandeförfarandet skrevs i denna artikel.

Varning! Var försiktig, om du, efter applicering av peroxiden på håret, känner obehag, klåda eller bränning, tvätta genast.

Tips! För att påskynda effekten och förbättra effekten, använd värme. För att göra detta kan du wrap huvudet med folie och värma det med en hårtork.

schampon

Med hjälp av schampo kommer det naturligtvis inte att bli helt av med svartfärgat, färgat hår, men du kan inte göra det så radikalt. Användning av schampo med egenskaper för djuprengöring hjälper till att snabbt tvätta färgpigmentet och göra håret känsligare för användningen av naturliga ljusmedel. Detta förklaras av det faktum att djupa rengöringsschampon tränger djupt in i håret, lyfter vågorna och tar bort alla föroreningar. Deras PH är högre än för konventionella produkter, så de hjälper till att minska hårets skyddande fettlager och gör det möjligt att snabbt bli av med den mörka färgen.

Du borde inte förvänta sig ett mirakel från att använda schampo, de kommer inte att göra dig från en brunett till en blondin, och bara hjälpa till att mjuka färgen.

Använd shampoo djuprengöring såväl som vanligt, men proffs rekommenderar inte att använda dessa verktyg på egen hand hemma.

Tips! Om du tar ett vanligt schampo och tillsätt en liten mängd citronsyra eller citronsaft, får du ett mildt medel för djup rengöring. Syra hjälper till att neutralisera färgen, eftersom det förstör färgpigment.

Lightening folk remedies

Om problemet med ljussfärgat hår inte är så allvarligt, behöver du inte radikalt rätta färgen, du kan använda folkmedicinska lösningar. De kommer att hjälpa till att lätta upp till 1-2 toner, men utan att ha på sig frisyren.

Folkmedel för förtydligande:

Dessa enkla lösningar appliceras i form av en mask, i viss utsträckning avfettar håret och neutraliserar det svarta pigmentet. För att förbättra effekten av ljusmedel tillsättes oljor, till exempel oliv eller burk och huvudet värms med en handduk efter applicering.

Om du gör ljussmaskar två gånger i veckan, då efter 3-4 veckor kan du helt bli av med svart färg och utan att skada ditt hår alls.

Så om du har färgat svart hår och du behöver lätta det, välj ett av sätten, men var noga med att notera att ju mer märkbar och snabbare effekten är desto mer aggressiv blir det. Om du har starkt, sunt tjockt hår kan du försöka ta chansen, men om de är tunna och svaga bör du noggrant väga behovet av lätta och det är bättre att göra det på en professionell frisör.

Se även: Hur man självhäftar från en brunett till en blondin (video)

Lätta håret efter 30 - är det värt att experimentera?

Du vill lätta håret, men tvivlar på: "Ska jag bli blond eller inte?"

Jag kommer ihåg en fras i min ungdom om det faktum att om en kvinna inte hittade sig under 25 år bestämde hon sig inte för hennes bild och stil. Tjugofem du har redan vänt ett tag och begäret att försöka och önskan att ändra bilden har inte försvunnit någonstans. Och rätt!

Blondiner har alltid lockat män, det finns fortfarande en åsikt att blonda tjejer ser yngre ut. Kanske. Hur som helst, du har en önskan att lätta ditt hår och bli en blondin. Hur man gör en lång dröm och inte förstör ditt hår, vilken nyanser av blondin att välja en brunett och många andra frågor uppstår i vårt huvud om vi bestämde oss för att ändra hårfärgen så drastiskt.

Om du är en brinnande brunett, då från barndomen drömmer du om att bli blondin, det är ett faktum. Men hårfärgning av sådan intensitet kan förstöra något, även det tjockaste, tjockaste och hälsosammaste håret. Lightening hår folkrättsmedel, särskilt, kommer inte att hjälpa. Dessutom kommer hårrötterna att växa snabbt och bli ännu mörkare än dess naturliga färg. Och det betyder att du måste färga håret minst en gång i månaden och skada dem ännu mer.

Med hjälp av moderna, snabbt spolande färger, från en brunett för att bli blond i några dagar är det också omöjligt. Mörkt hår kan bara lysas med hjälp av oxidationsmedel som "tvättar ut" det naturliga pigmentet för alltid. Men blont hår kan lätt bli lättare med ett snabbt tvättbart färgämne (till exempel schampo). För tunt hår är det bättre att använda 6-8% väteperoxidlösning, för tjockare - 8-12% lösning. Om håret är tjockt men poröst bör procentandelen minskas. Poröst eller skadat hår kan tända ojämnt på grund av det olika antalet skikt av våg längs hårets längd. Därför bör långt hår målas i en skönhetssalong, där en professionell kommer att kunna korrekt bedöma hårets tillstånd.

Om du redan har målat med naturliga färgämnen, som henna eller basma, kan du färga håret när ditt hår är helt vuxet. Annars kommer du istället för blonda krullar att få en orange nyans och skadat hår. Vid användning av naturliga färgämnen ovanpå färgen kan en blå eller grön nyans visa sig.

Om du är en brunett, men du vill bli blond och minimera ditt hår, minimera ditt hår med 1-2 toner och gör sedan en höjdpunkt. Hårbotten och hårets rötter kommer inte att skadas av intensiv färgning, och de tunna trådarna av mörkt hår kommer att blandas med det ljusa och kommer att se ut som en riktig blond.

Rött hår och hår av brunhåriga kvinnor är dåligt mottagliga för färgning i blond och skadas mer genom färgning. Efter lättnad blir de ofta orange och kräver intensiv toning.

Inte alla brunetter är blont hårfärg.

Hur bestämmer jag om jag blir blond eller inte?

Ett idealiskt sätt är att prova på flera parykar med olika nyanser av ljusfärg.

Hur bestämmer du skuggan av hår efter färgtyp?

Om du har en känslig, genomskinliga huden i ansiktet med en ljusbeige nyans och persika rouge utan blueness dina blonda nyanser - varm. Det är lättvete, honung och guld.

Om du har en blek hudfärg och en rodnad, om det finns någon, en blåaktig nyans, då är din blond kall och dämpad. Dessa är alla nyanser av silver - från platina till asfär.

Om din hud är elfenben, utan rodnad, kommer ljusa blonda nyanser att göra dig färglös. Du bör inte lysa håret mycket, eftersom du har färger som ligger nära din naturliga nyans.

Ägare av en mjölkig eller olivig hud utan rodnad behöver lätta håret utan glans. Självklart, om du inte vill bli blondin till varje pris. Även en blondgrå mus.

Ska jag lätta mörkt hår

Forskare har funnit att skratt och gott humör positivt påverkar kvinnornas hälsa.
Ytterligare.

Anti-aging parfym

Det amerikanska företaget Harvey Prince uppfann en doft som skapar illusionen av ungdomar.
Ytterligare.

Silikon säkerhetsbröst

En invånare i Israel, som var involverad i en olycka, räddades av sår av en silikonbröst.

Under en kollision på framsidan slocknade krockkudden runt, slog kvinnan i bröstet och exploderade.

Hur bryr sig om blont hår

Marilyn Monroe introducerade mode för blondiner, och filmen "Gentlemen Prefer Blondes" och stärkte titeln på den mest blonda tjejen. Det är inte förvånande att nästan varje tjej har försökt denna bild på sig själv en gång i hennes liv.

Men för att bli en spektakulär blondin, är en färg inte tillräcklig, du behöver också ordentligt ta hand om ditt ljusa hår.

Så här lyser du svartfärgat hår: tips, tricks

Alla tjejer älskar att förändras och experimenterar med deras utseende. Brunetter undrar hur de ska se ut med blont hår och vice versa. Men svarta färger har en nackdel: efter dem är det ofta omöjligt att måla om i någon färg. Detta ställer frågan om hur man lyser svartfärgat hår. Vad som bara inte kommer upp med det rättvisa könet, att återvända sina lätta strängar och inte förbli helt utan dem.

Sätt att förtydliga

För att lätta håret är det nödvändigt att tvätta bort färgen. För detta ändamål oxideras färgpigmentet, t ex med hjälp av väteperoxid. Denna metod är mycket skadlig för lockar, så det används huvudsakligen i fallet när håret är rent svart.

En mer mild metod är en betning. Det består i att avfetta det övre skiktskiktet med hjälp av speciella ämnen, öppna den centrala delen av håret, påskynda de metaboliska processerna. Effekten av medel på håret i denna metod sker mindre i tid än i föregående.

Ljussmaskar köps i affären eller görs personligen från naturprodukter. I det första fallet förändras krullarnas färg dramatiskt, i andra - endast 1-2 toner. Du kan använda blandningen hemma, enligt anvisningarna. Det är självklart bättre att lätta upp trådarna i salongen, eftersom specialisten är mer erfaren i dessa frågor och känner till alla subtiliteter. Men det kommer att kosta extra pengar.

Det måste komma ihåg att ju mörkare håret desto svårare är det att lätta det. Graden av förtydligande beror också på hur mycket ämne som appliceras på håret, dess temperatur och exponeringsvarighet.

Hur man inte skadar

Vilken blekning som helst påverkar hårstrukturen negativt. Innan du väljer en metod för förtydligande, är det nödvändigt att bedöma deras krullningstillstånd, nämligen deras tjocklek, tjocklek, färg, fettinnehåll, porositet. Efter det är det lämpligt att rådfråga en specialist om hur du ska lätta ditt svarta hår utan skada.

Innan lätta strängarna måste de träna i 3-5 veckor. Under denna tid måste du följa vissa regler:

 • Använd endast schampon på grundval av naturliga ingredienser;
 • se till att det inte finns några sulfater i tvättmedel;
 • Ändra eller behåll inte färgen på strängarna med någon färgämne.
 • försök så mycket som möjligt för att återställa lås av olika närande och fuktgivande masker, det är bra att applicera kokosnötolja för detta ändamål.
 • Använd inte krusjärn, strykjärn och hårtork (du kan använda torktumlaren med kall luft);
 • Avfalla lack, skum, stylinggeler;
 • inte perm
 • gnugga i hårbotten fonder från placenta eller aloe, för att stärka och provocera tillväxten av strängar.

Tips för dem som bestämmer sig för att lysa upp

Om henna någonsin har applicerats på krullarna kan skuggan vara oförutsägbar. Det är därför under de närmaste dagarna efter förfarandet bättre att inte planera allvarliga möten.

Du vet inte hur man ordentligt tänder svart hår och inte misstas med färg? Här är lösningen: Du ska skära av en liten del av strängen, applicera blandningen på den, torka den och utvärdera resultatet. Om färgen visade sig vara äckligt, bör du köpa ett annat verktyg och kontrollera det på samma sätt. Om du gillar resultatet kan du säkert lätta all hår på detta huvud med detta färgämne.

Ljuskrullar med naturliga produkter hemma rekommenderas för tjejer som inte vill orsaka stor skada på deras strängar, eftersom de är säkrare. Denna metod kommer att vara bra i det fallet när det inte finns någon önskan att drastiskt förändra hårets färg. Det är bara för att få reda på hur man ska tända svart hår hemma.

Kamille te

En av de billiga metoderna för att lätta strängarna hemma utan att skada dem är ett avkok av kamomill. Du kan köpa torkade blommor av denna växt i ett apotek eller hälsokostaffär. Koka kamille i vatten med en beräkning av 1 msk. sked (eller en tepåse) blommor per 200 ml vatten, låt dem simma i en halvtimme. Därefter kyles buljongen och filtreras därefter.

Kamille te kan användas på två sätt. Den första är att skölja håret i slutet av tvätten. Den andra är att lägga till ca 2 matskedar te till schampo eller balsam, blanda och tvätta huvudet med denna blandning. Om möjligt, låt trådarna torka ut på gatan under solen - detta kommer att öka effekten.

Kanelmask

Hur annars lättare att lysa svartfärgat hår hemma? Prova kanel. Hon kan curl 1 eller 2 toner ljusare efter varje procedur. Men man måste komma ihåg att trådarna kan få en något kopparfärg på grund av den specifika färgen på kanel.

Innan du använder en mask med kanel i hemmet, bör du vara säker på att du inte är allergisk mot denna produkt. För att göra detta, applicera lite färdiga medel på handens inre yta. Om rodnad, hudutslag, klåda eller andra obehagliga känslor uppträder, är det bättre att vägra detta förfarande och försöka med en annan förtydligande metod.

För att förbereda masken behöver du hugga kanelpinnar eller köpa färdigt pulver. Lägg sedan till det i din hårbalsam (1 matsked. Med kanel för 2 matskedar balsam). Applicera blandningen på rötterna, sedan, med hjälp av en kam, spridda över hela längden av trådarna. En brännande känsla kan kännas på huvudets yta, men efter 2 minuter ska den passera.

Det rekommenderas att montera krullarna och täcka dem med ett duschlock, behåll masken i 4 till 8 timmar, skölj sedan väl med schampo och vatten. Efter applicering kanel hår blir mycket doftande.

Recept hemfärg

Denna färg innehåller inte peroxid, vilket är dess största fördel. Du behöver följande produkter: 1 msk. sked av kamille, honung och kalendula (blommor), 1,5 msk. skedar av välhackad rabarberrot, 50 ml 70% alkohol, en halv liter äppelcidervinäger, 4 små citroner.

Häll ättikan i potten, häll rabarbern där och sätt på elden. Koka och låt sjuda på låg värme i 10 minuter. Häll sedan kamille med kalendula till blandningen, pressa saften från två citroner där, låt den koka i ytterligare 5 minuter. Ställ av pannan, efter att mediet har svalnat, spänna det. Tillsätt honung och juice av de återstående citronerna, blanda.

Färgen appliceras på håret jämnt längs hela längden med en pensel, varar en halvtimme och tvättas av. Men eftersom färgämnet är naturligt kommer det inte att fungera länge och kommer inte att ge en stark effekt. Därför bör du, innan du tvättar håret, regelbundet applicera blandningen (det kan förvaras i kylskåp i upp till tre veckor).

Förtydligande kemikalier

Naturlig färg är bra att använda hemma, det viktigaste är att göra det noggrant och undvika kontakt med slemhinnorna. Men den här metoden kommer bara att gradvis ändra skuggan. Många människor är intresserade av om det är möjligt att omedelbart lätta svart hår på ett sådant sätt att de blir 6-8 tonar lättare. Ja, det är möjligt att göra detta med hjälp av specialsatser för att färga hår hemma. Men det är fortfarande bättre att måla lockar med kemikalier i stugan.

Vilken färg är bättre att lätta svart hår, bara en expert kommer att berätta. När du köper en produkt på egen hand, var uppmärksam på att den var avsedd speciellt för mörka nyanser och inte för blonda.

Förutom färgen i butikerna kan du hitta lysande schampo eller spray. De är huvudsakligen avsedda för lätta trådar, men vissa målade brunetter använder dem istället för masker med citronsaft. Vilken metod att använda beror på hårets tillstånd och hur mycket tjejen skulle vilja lätta sina färgade trådar.

Det finns ett annat kemiskt (men inte godartat) sätt att lätta svart hår - det här är användningen av väteperoxid. Häll vätskan i en mörk glasbehållare med en spray. Varje dag ska produkten sprutas på strängarna, det vill säga användas som en spray. För ett starkare resultat blandas peroxid (2 msk) med flytande tvål (2 msk), appliceras som färg och hålls på huvudet i 15 minuter. Därefter tvättas ämnet av och sköljs slutligen med vatten blandat med äppelcidervinäger.

Att veta de grundläggande sätten på vilka du kan lätta svarta strängar, fortsätt till det lämpligaste för dig, viktigast av allt, skada dem inte på förändringsvägen.

Tips 1: Hur bäst ska ljuset ljusa i 2018

 • hur bäst att lätta mörkt hår

Tips 3: Hur lättar håret med hjälp av naturliga produkter

Ljus hårfärg går inte ur mode, och manliga hjärtan rusa alltid till blondiner. Och flickorna själva har en guldhårig bild som verkar lättare och mer rörande.

Samtidigt har många flickor länge plågats av frågan - hur man lättar håret med naturliga medel?

Lätt hår med kemikalier är skadligt. Och detta är särskilt märkbart på tunt hår, vilket i allmänhet är kontraindicerat kemiska effekter. Det är känt att med hjälp av grönsaksfärger av henna och basma, liksom buljong av lökskal, rabarber och ekbark kan du färga håret röda och mörka toner av varierande intensitet. Men vad kan naturen erbjuda oss att göra hårljusare?

Sådana medel är, även om inte så mycket. Naturligtvis blir det omöjligt att bli en blondin från en brunett med hjälp, men att lätta dina krullar med två eller tre toner är ganska möjligt. Samtidigt kommer hårets struktur inte att lida alls, dessutom kommer sådana förfaranden att spela rollen som en mask och kommer även att kunna stärka håret, lägga till glans och förbättra utseendet. Naturlig hårlättnad kan göras ganska ofta, utan rädsla för att skada dem. Från tid till annan kommer en kumulativ effekt att uppstå, dvs krullarna blir gradvis lite ljusare.

Det mest kända sättet med naturlig hårlättnad är att använda citronsaft. Krama några citroner och applicera jämnt på håret. Ju längre det visar sig att inte tvätta juicen, desto lättare blir håret. För att förbättra effekten är det bra att utföra ett sådant förfarande på en solig dag för att kunna ersätta huvudet mot solen. Du kan kombinera två saker - lätta hår och en resa till stranden, helt enkelt genom att spruta hår från en sprayflaska med citronsaft och sedan gå och sola. Efter 3-4 timmar är det lämpligt att tvätta håret noggrant, annars kan du börja starkt nypa hårbotten och ditt hår torkar ut.

Väl lyser krull kanel blandat med honung. För en ljusande blandning behöver du fyra matskedar kanelpulver, två matskedar olivolja, ett halvt glas honung och varmt vatten för utspädning. Det kommer att vara nödvändigt att smita all denna massa på vått hår, att värma och gå så här i ungefär fyra timmar. Du kan göra en sådan mask även för natten: krullarna kommer att förvärva extraordinär mjukhet och silkiness samtidigt med lättnad för ett par toner.

Också många kända klargörande egenskaper hos kamomill. Du kan använda det ofta, och du behöver bara hålla en halvtimme. 100 gram torkade blommor ska fyllas med två koppar vatten, kokt i fem minuter, stam. Tillsätt 30 g glycerin till avkoket. Om du inte använder hela blandningen - kan du placera rester i kylskåpet för vidare användning

Rabarber receptet med vinäger är ännu effektivare. Rabarber kan köpas på marknaden eller i snabbköpet. Vinäger behövs bara naturlig, druv eller äpple. De behöver hälla rabarber för att täcka toppen och koka 15 minuter. Den resulterande filtrerade kompositionen kan även hållas i kylskåpet, något uppvärmd före användning. Innan varje tvättning av huvudet ska appliceras på huvudet och hålla från en halvtimme till två timmar. För den kumulativa effekten under de första två veckorna måste det hela tiden, och sedan behövs endast vid rötterna.

Tips 4: Hur tänder håret och blir en blondin

Sätt att lätta håret för brunetter

Tjejer älskar att vara showy, och svart hår kommer alltid att skilja dig från mängden. Och om du bara har färgat ditt hår med galen glädje, då efter ett år eller några år, kan den svarta färgen bli uttråkad, och ommålning från denna färg är ganska problematisk.

Det finns olika sätt och metoder för att lätta svart hår. Det är nödvändigt att genast förstå att den naturliga mörka färgen och färgningen behöver lysa på olika sätt.

Vi lyser svarta ommålade lockar hemma

Professionella verktyg ser Estel produkter.

måla

 • färg nummer 8, 9 eller 10 gör naturligt hår 1-2 toner lättare (det vill säga blond, kan ge en röd nyans);
 • färg nummer 12 eller superblond lyser med 4 toner och gör krullarna röda eller ljusbruna;
 • delvis ljusnar det naturliga pigmentet och ersätter det med en kosmetisk;
 • färgen blandas med oxigent 3,6 och 9 procent i ett förhållande av 1: 1;
 • åldrat på hår i 30 minuter;
 • Tvätta av och applicera balsam som går till färgen.

Färg kan vara skadlig på grund av ammoniak, vilket:

 • tränger in i hårstrukturen, bryter mot den;
 • skador och torkar hår, om du överdriver det kan det leda till håravfall;
 • är en giftig substans, så färgningsproceduren rekommenderas att utföras i en mask.

Brightening Powder

 • har den starkaste ljuseffekten, upp till 7 toner;
 • påverkar aktivt locken, delvis eller fullständigt missfärger hårets naturliga nyans;
 • inte omrörd av vatten;
 • pulver blandat med oxigent 3 och 6% i proportionerna 1: 2;
 • hålltid från 20 till 50 minuter;
 • för färgkorrigering lämplig toning färg nummer 8,9 och 10;
 • Ibland, för att få en blond, måste proceduren utföras flera gånger (klyftan mellan rutinerna är minst en vecka) och slutligen tonas.

Skada från pulver:

 • mest av allt brighteners skada hår;
 • gör dem torra och livlösa;
 • Efter proceduren är det nödvändigt att intensivt återställa håret med oljor och masker.

Handskar måste förvärva speciella för att utföra procedurer med professionella medel.

Mer detaljerad om förtydligande av färg och pulver i den här videon:

Alla professionella produkter skadar hår i större eller mindre utsträckning. Om du vill skina ditt hår för 1-2 toner och samtidigt förbättra dem, rekommenderar vi att du trycker på folkmetoderna.

Naturliga Brightening Agents.

Honung och kanel

 • ljusnar krullarna med 1-2 toner;
 • läker.

Användningsmetod:

 • Blanda 3 matskedar honung med 3 matskedar kanel till en enhetlig konsistens (beräknat på den genomsnittliga hårlängden). Honung bör vara flytande (socker ska smälta i vattenbad eller i mikrovågsugn).
 • För torr, porös eller lockig tillsätt 2 matskedar olivolja, eftersom kanel torkar hår.
 • Vi blandar med balsam (det borde vara 2 gånger mer).
 • Applicera blandningen på rent, torrt hår med en pensel längs strängarna, retreating från rötterna (för att undvika hudbrännskador från kanel).
 • Efter appliceringen av masken fixar vi håret på baksidan av huvudet, lindar det i plastfolie eller påsar, lägger på en hatt och / eller en handduk.
 • Tåla 30 minuter (för öppningsvåg).
 • Därefter avlägsna locket och motstå ytterligare 3 till 5 timmar.
 • Tvätta regelbundet strängen och se vilken nyans det visar sig.

Läs mer om metoden i videon:

kamomill

Förbered kamilledekok, häll ett halvt glas kamilleblommor med 2 koppar kokande vatten och låt det brygga.

Du kan antingen skölja håret eller lämna det på håret i 15 minuter och tvätta sedan av det.

citron

Det finns 3 sätt att använda citron som klarare:

 1. Vi torkar hårsträngarna med citronkilor, tvätta av dem efter 20 minuter (kommer att ge en större och snabbare effekt men torka håret).
 2. Skölj regelbundet med citronvatten. För dess förberedelse behöver du juice av 2 citroner och en liter vatten.
 3. Blanda citronsaft med samma mängd olivolja och applicera på håret, håll i 20-30 minuter och tvätta sedan.

Alla naturliga medel för förtydligande görs av kurser (upp till 10 gånger) 2 gånger i veckan.

Hur man lyser färgat svart hår hemma?

Naturläkemedel är svårare att klara av denna uppgift, men på vissa hår blir effekten. Bäst av allt, 2 metoder fungerar - en tvätt och ett tändpulver. För hemmabruk är det bättre att välja en syraavlägsning, det skadar inte håret och är lätt att använda. Vi kommer också att överväga metoder som använder hushållsfärg och djupt rengöringsschampo.

Acid Remover ESTEL Color OFF

 • tar bort endast konstgjort pigment från håret;
 • På långt, ofta färgat hår tvättas färgen ojämnt (någonstans finns det mer artificiellt pigment, någonstans mindre);
 • torr hårtvätt kan torka ut ännu mer:
 • Tvätta ditt hår i gott skick kommer inte att skada och till och med lämna en sken;
 • skada från det är flera gånger mindre än från ljuspulveret.

Kompositionen innehåller 3 flaskor:

 • reduktionsmedel;
 • katalysator;
 • neutraliseringsmedel.

Användarvillkor:

 • vi blandar ett reduktionsmedel och en katalysator i lika stora proportioner;
 • Applicera kompositionen snabbt (återgå från rötterna), eftersom tvätten fungerar bara i 30 minuter;
 • Torka sedan kompositionen med pappershanddukar (skölj inte med vatten) och applicera en neutraliserare (det hjälper dig att se om det artificiella pigmentet har tvättats ut ur håret).
 • om håret har mörknat, tvätta sedan av med schampo, torrt hår och upprepa proceduren (vid behov, gör den tredje tvätten efter en vecka;
 • Om efter neutraliseraren färgen förblir så som du vill, tvätta sedan huvudet med 2-3 gånger djupt rengöringsschampo.

Ytterligare färgning kan göras efter 40 minuter, men vi rekommenderar att du gör det varannan dag. För det första appliceras färgen på smutsigt hår, och för det andra på en dag kommer du att veta exakt vilken färg du fick efter tvätt.

Efter tvättning får du följande nyanser:

 • om du har din egen hårfärg är mörk, så blir den röd efter tvätt
 • Om du är blond, blir du rödhårig:
 • Om du är en naturlig blondin blir den gul.

Varför händer detta? Varje färgämne lyser håret en ton innan du ger önskad nyans. En tvätt avlägsnar bara artificiellt pigment.

Efter tvättning, var noga med att använda en neutraliserare för att kontrollera hur väl det svarta pigmentet tvättas bort. Om håret inte mörknar efter det, tvättas pigmentet ut.

Ljusspulver för färgat hår

Handlingen av pulver, vi har redan behandlat i den här artikeln. På ommålat och färgat hår är effekten densamma. Nu ska vi titta på ett exempel på hur man är den mest säkra på att bli blond med pulver.

Vi kommer att göra reinkarnationen om några dagar:

 • Blanda 30 ml pulver och 60 ml oxygenat 3% + schampo. Applicera i full längd, retreating från rötterna med 3-4 cm. Håll i 15-30 minuter och tvätta sedan 2 gånger med schampo. Fuktar eventuell mask. Färgen kommer att bli rödbrun.
 • En vecka senare, en blandning av pulver, oxygen och ampull Estel HEK, applicerad i full längd, tål vi 30 minuter, Tvätta av och fukt, såväl som på den första dagen. Curls förvärva en brun-röd nyans.
 • Efter ytterligare 2 veckor upprepar vi proceduren för "andra" dagen. Skuggan blir ljusröd.
 • Efter ytterligare 2 veckor upprepar vi. Få en gul nyans.
 • Nästa dag kan du redan tonad färg under numreringen 8,9 eller 10.

Mellan procedurerna måste du aktivt återställa håret med masker och oljor.

Vad är Estel Hack-ampuller för?

 • skydda håret när färgning och blekning
 • ge hårglans, mjukhet och silkiness;
 • anpassa hårstrukturen.

Mer om metoden i videon:

Ljussättning med hushållsfärg från en vanlig butik

 • Vi köper 3 färger: en ljussfärg, den andra enfärgad med en kall nyans med siffror från 8 till 12 och fortfarande mörkt (i naturlig färg), om rötterna är gula,
 • Vi applicerar ljussfärgen från början av öronen till spetsarna i små strängar i 20 minuter, ändarna förseglas i folie;
 • Efter 20 minuter sträcker du färgen till rötterna i fina trådar (principen om markering) och lämnar i ytterligare 10 minuter.
 • tvätta av med schampo och torka på ett naturligt sätt;
 • Vidare (det är möjligt samma dag, men det rekommenderas minst 2 dagar senare) vi applicerar en färgad färg med en kall nyans över hela längden och håller i 30 minuter (det kan appliceras på rötterna 10 minuter före sköljning), sköljas och torkas.
 • Det sista steget är färgning av rötterna med mörk färg, om effekten av gulvita rötter erhålls, applicera på rötterna och sträck något med tunna trådar, håll i 20-30 minuter och tvätta av.

Djuprengöringsschampo

 • delvis och gradvis tvättar bort pigmentet från håret;
 • med frekvent användning kan skada krullar;

Användningsmetod:

 • Byt ut ditt vanliga schampo med den här;
 • skölj håret med citronvatten för att förbättra effekten;
 • Slutligen applicera outplånliga oljor för att återställa krullarna.

Som du har sett finns det många metoder, från mild till aktiv. Resultatet och skadan beror på många faktorer.

Vi rekommenderar att du konsulterar en professionell så att han kan bedöma hårets tillstånd och ge råd om vad du kan för att lätta håret, och proceduren själv kan göras hemma.

Från brunett till blond eller lättare mörkt hår: 2 metoder

Vill du drastiskt ändra din bild? Börja med en frisyr! En ny hårfärg kan förvandla inte bara utseendet, men också världens uppfattning.

Var en varm brunett? Bli en romantisk blondin, väl eller åtminstone blond.

Låt dumma skämt berätta om blonda skönheter, men de lockar mänens utseende med deras ömhet och bräcklighet. Och i den här artikeln lär du dig bara om att ljusa mörkt hår hemma.

Eller kanske du borde försöka?

Vad du behöver veta innan förtydligande

Den största hjälten i filmen "Twilight" Kristen Stewart och hennes byta utseende

Naturligtvis är blekande svart eller brunt hår en ganska komplicerad process, men fortfarande möjligt. Men den primära frågan här är ingenting att lätta upp mörkt hår, men är det lämpligt att du är blondie eller inte?

Ofta börjar brunetter experimentera med hår, tänker inte på konsekvenserna, och letar efter ett sätt att återvända till sin gamla färg och hälsosamma utseende. Därför rekommenderar vi starkt att du söker hjälp från en frisör, som bestämmer hur ditt utseende kommer att förändras efter blekning före kardinalförändringar.

Men kanske ett bra exempel på missfärgning. På bilden - skådespelerskan Scarlett Johansson. Enig, blondie är mer för henne.

Faktum är att blekt hår måste kombineras med ansikte och hudfärg. Och för att inte göra ett misstag, fråga befälhavaren att prova på en blondig peruk eller bäst för att skapa en framtida bild på din dator i ett speciellt program.

Varning! Om med vita krullor blir ditt ansikte en tråkig, sallad nyans, då måste du glömma drömmen om att bli blondin. Kanske kan du då tänka på det mörka blont eller bara blont färghår?

Och en annan viktig punkt - förfarandet för blekning med hjälp av kemikalier är inte den mest oskyldiga, som det kan tyckas i början. Därför utförs det i 2-3 steg, med ett veckointervall mellan dem. Och det är tillrådligt att överlåta detta företag till en professionell frisör.

Och om du vill göra allt med egna händer, var försiktig och följ reglerna (du hittar dem nedan). Eller, bäst av allt, prova oskadliga upplysningar, som vi också kommer att diskutera senare.

I det här fallet "uppfriskade" det vita håret ansiktet, korrigerade sin form och gjorde vissa funktioner mer uttrycksfulla. Visuellt såg tjejen omedelbart yngre ut.

Två metoder för blekning av mörkt hår

Nästa kommer att betraktas som kemiska, milt-kemiska och helt ofarliga sätt att lätta håret. Vilken du väljer är inte för oss att bestämma. Vi varnar dock ännu en gång om att det är bättre att ha säkra recept med minimala eller inga negativa konsekvenser i hemmet.

Specialfärgblekning - metod 1

Först och främst måste du säga, försök inte bli blondin med hjälp av kemikalier, om:

 • Du är en "artificiell" brunett! Ibland kan man till och med specialister inte uppnå ett bra resultat när man bleknar tidigare färgat hår. Speciellt när färgning gjordes med henna. I annat fall kommer den sista färgen på strängarna att göra dig besviken - det kan vara långt ifrån blont, men till exempel smutsig gul, blek orange eller helt grön.
 • Inte så länge sedan gjorde du en kemikalie eller biowave.
 • Ditt hår är hårt skadat på grund av regelbunden torkning, curling med curling hair, rätning med tång, etc. I det här fallet är det bättre att överge färgningen helt och börja med att behandla håret.

Från brunett till blondin - du kan, men bara var försiktig! Blekfärger har en stark, icke-sparsam effekt.

Nu, som för valet av färg.

Hittills finns alla kemiska klargörande medel tillgängliga i tre typer:

 1. Pulverfärg - används oftast för att markera trådar och anses vara den mest aggressiva i sin effekt på hårstrukturen.
 2. Cream - det mest praktiska i applikationsprocessen, eftersom det inte sprids.
 3. Oljemålning för att lätta mörkt hår - det är redan klart att det är mest mild jämfört med ovanstående.

Men flickorna i forumet delar sina erfarenheter med färdiga blekmedel:

För information! Garnier erbjuder följande palett: naturlig blond, sandblond, platina blond.

Ganska frestande förpackning, "pratar" om maximal eventuell harmlöshet av grädfärg Garnier

Denna korta instruktion kommer att berätta hur du utför blekningsproceduren för kemiska färgämnen hemma:

 1. 2-3 dagar före proceduren, tvätta inte håret med tvål eller schampo för att bevara det naturliga skyddet av huden och håret.
 2. Boka i förväg allt du behöver - gamla kläder, en handduk, en kam med glesa tänder, en hatt, inte en metallskål, en pensel etc.
 3. Förbered blandningen strikt enligt receptet på färgpaketet.
 4. Sätt på gamla kläder, täck dina axlar med en handduk.
 5. Kamma strängarna noggrant och applicera en full längd brightener för mörkt hår.

Det är viktigt! Lämna rötterna omedelbart för närvarande, annars påverkas huvudets värme, kemiska reaktionen intensifieras och håret på rötterna blir lättare.

 1. Applicera färg på rötterna åtminstone.
 2. Vänta på angiven tid på förpackningen.
 3. Skölj strängarna väl och skölj dem med balsam. I framtiden måste du använda schampo, balsam och balsam för blekt hår.

Varför lyser det mörka hårschampo och andra liknande produkter som behövs? Faktum är att i vissa fall, när det infödda hårets hår är för djupt, klarar kemikalierna inte bra med borttagandet av "svarta" pigment.

Och om dessa pigment inte är helt borttagna, kan det inte undvikas att gulna på håret. I salonerna för att eliminera förekomsten användes färgstabilisatorer.

Men i vanliga butiker hittas inte sådana verktyg. För att ge den önskade tonen till de klarade krökorna är det därför nödvändigt att använda tonade schampon, hårbalsam, etc. efter färgning.

Ljussmedel presenteras på marknaden i ett brett sortiment - det är lätt att välja för din hårtyp.

För information! Någonstans i en månad måste håret bli missfärgat igen, eftersom de naturliga rötterna kommer att se väldigt ful ut. Och glöm inte att detta förfarande inte är det bästa sättet på hårbotten och hårstrukturen. Därför, även om alla regler följs, är det ofta inte nödvändigt att tillgripa kemisk förtydligande.

Lightening med naturliga produkter - metod 2

Missfärgning av citronsaft

Nästa kommer främst att vara folkrecipes, inklusive naturliga, effektiva och beprövade produkter under åren. De ger inte bara förtydliganden för 2-3 (och ibland 4!) Toner, men också mättar håret med användbara komponenter, vilket gör dem livliga, glänsande, tjocka!Nästa Artikel
Hårförlust Remedies - Male Baldness