Hälsa, liv, hobbies, relationer


Vid födelsetiden är huvudet på det nyfödda redan täckt med känsliga hår. Och föräldrar märker inte omedelbart några problem med hårbotten. Den vanligaste av dessa är torr hårbotten i ett barn. Hon skalar, det finns några korpar, fläckar. De kliar, stör normal hårväxt.

Seborrheic skorpor

Den vanligaste orsaken till torr hårbotten är seborré. Det förekommer på barnets huvud ett par veckor efter födseln som ett kluster av gulvittiga vågar. Läkare kan inte tydligt förklara deras utseende. Detta är förmodligen ett av stadierna av anpassning av organismen till extrauterint liv. Seborrheisk korst täcker hårbotten i pannan, störa cirkulationen av fukt och luft. Som ett resultat, torr hårbotten, långsammare hårväxt och obehaglig klåda. Hudproblem kan till och med leda till skallighet. För att undvika dessa problem, följ dessa riktlinjer:

 • Före badning bör babyolja gnidas i hårbotten, mjukar vågen och fuktar huden.
 • Sätt på bomullshatten på ditt barn ett tag.
 • Mjuka flingor tar försiktigt bort kammen med täta tänder.
 • Om det inte finns några kontraindikationer, tvätta barnets huvud.
 • I inget fall får man inte kamma torrskorpa. Du kan allvarligt skada ett barns delikat hårbotten.

3alysiny

Babies på huvudet kan verka balding. De indikerar brott mot de metaboliska processerna i hårbotten. På grund av dessa överträdelser och bristen på skyddshölje torkar huden ut. Att veta orsakerna till bala fläckar kan du effektivt hantera dem:

 • Håret är uppe när barnet ligger i samma position hela tiden (på ena sidan, på baksidan). För att förhindra att detta händer, placera barnet regelbundet i sängen, byta ben och huvud.
 • När en rund skaldig plåstring uppträder på baksidan av huvudet kan det vara ett symptom på rickets initiala steg. För att undvika komplikationer är det nödvändigt att snabbt införa högkvalitativa vitamin D-preparat (om det föreskrivs av en läkare).
 • Komplett skallighet hos barn är extremt sällsynt. Det kan orsakas av svampinfektion, stress, svår dysbios, hormonell obalans.

Tvätthuvud

Hyppig tvättning av huvudet orsakar hårdhetens torrhet även hos vuxna. Vad kan vi säga om barnen! Dermatologer rekommenderar inte barn att tvätta håret med schampo i upp till sex månader. Lipidfilm som skyddar hårbotten och håret, hos barn är mycket tunn. Det är lätt att förstöra med något tvättmedel. Även den mest "skonsamma". Och utan en lipidfilm, evaporerar fukten snabbt från hudens inre skikt. Mikrospår förekommer, i vilka en infektion eller svamp kan tränga in. Därför behöver ett spädbarn tvätta huvudet med enkelt varmt vatten som är skilt från blekmedel. Under badning är det viktigt att massera huvudet med en mitt för att bada. Singel användning av ett barnschampo är endast tillåtet när ett litet barn blir mycket smutsigt.

Barn äldre än ett år kan tvätta huvudet med babysjampo inte mer än 1-2 gånger i veckan. Välj ett schampo som inte innehåller produkter av oljeraffinering, särskilt - natriumlaurylsulfat. Fukt ditt barns hår med varmt vatten innan du använder shampoo. Låt honom njuta av ett litet bad. Under denna tid kommer skalpen att svälla från vatten och tillåter inte kemiska shampoo-föreningar inuti. Kläm sedan ett litet bebisschampo med ett neutralt pH på din handflata och späd det med vatten med ca 2/3. Försök att applicera schampo bara på hårrötterna. Detta hjälper till att använda mindre schampo. Och hårets tips rengörs av skummet som flyter från huvudet under sköljning. Massage din hårbotten och håret försiktigt med fingertopparna i några minuter. Skölj av med mycket vatten i slutet. Från schampo borde inte förbli jämnt en ledtråd! I annat fall kommer hårbotten att kontrakt och torka snabbt.

Många föräldrar är så nöjda med barnets rena glänsande hår att de även kan använda ytterligare vårdprodukter, som balsam. Så det är bättre att inte använda dem. I dem, åtminstone i minsta mängd, men det finns aggressiva kemiska komponenter. För att få håret att kamma och skina bättre kan du använda det gamla verktyget: Skölj bara barnets hår med vatten och citronsaft (per liter vatten en halv citron). Se till att citronvatten inte kommer i dina ögon!

Till hårbotten efter tvättning blir inte torr, de måste torkas ordentligt. Torka hårt håret med en handduk och låt den torka naturligt i luften. Små barn kan inte blåsa torrt hår. När håret är torrt kan de redan kammade. Borsta aldrig barn vått hår. Hår från vatten sväller och blir tyngre. Och de ligger under egen vikt när kammaren dras ut.

Skär barnen sina huvuden

Det är en stark åsikt att ett barn måste vara rakat skalligt ungefär ett år gammalt. Ökat från detta växer håret bättre. Det är faktiskt en myt. Varken kvantiteten eller kvaliteten på håret påverkar inte rakning till noll. Men på hårbotten påverkar mycket - och inte till det bättre. För det första är huden skadad. För det andra blir det torrare, eftersom det inte finns något hår som skyddar mot solens ultravioletta strålning. För det tredje är hårsäckarna skadade. Dessutom är själva förfarandet mycket skrämmande. För att håret ska växa bättre och se vackert ut, räcker det med att klippa det några millimeter en gång i månaden.

Hårbotten och hårvård

Ett utmärkt medel för hud och hårvård är massage. En lätt hårbottenmassage stimulerar blodcirkulationen, förbättrar hudens näring. Det främjar också utvecklingen av hårsäckar och därmed aktiverar hårväxten. Även borsten exfolierar döda celler. Även om barnets hår fortfarande är mycket kort och tunt, rekommenderas det fortfarande att borsta det med en borste med mjuka borstar.

När håret växer upp, bör kammen användas med korta tänder. Bäst av allt, när kryddnejlika slutar i små bollar. För det första trampar bollarna inte huden. Och för det andra fungerar de som en massager. Ju mindre ofta håret, ju oftare borde tänderna vara kam.

Hår börjar kamma från ändarna, untangling dem. Och först då kammade hela strängen. Rusa inte, tryck inte på kammen med kraft. Annars är hårbotten och hårstrukturen skadade. Om barnet bär sitt hår i mitten, är det med jämna mellanrum nödvändigt att byta riktning.

Vad händer om barnet har mjäll, de mest effektiva behandlingarna

Obehagliga snövit flingor i håret, klåda, torr hårbotten - ett problem för vuxna och barn. Många mödrar, när de första symptomen dyker upp, försöker byta vårdprodukterna, men ibland ligger problemet djupare. Anledningarna till utvecklingen av problem inkluderar metaboliska störningar, försvagning av immunsystemet, sjukdomar i interna organ. Hur man förhindrar mjäll i ett barn, metoderna för behandling, svårigheterna att fördröja sjukdomen, behandlar vi i detalj nedan.

Vad är mjäll

Mjölk är döda hudceller som har ackumulerats på ytan av huden. Huvudorsaken till problemet är obalansen i produktionen av sebaceous sekret, accelererad celldelning av epidermis, vilket resulterar i att de ackumuleras, vilket ger barnet mycket besvär.

Experter skiljer två huvudtyper av mjäll:

 • Dry. Vita mjäll flingor, små i storlek, smuler vid den minsta kontakten. Det verkar på grund av sebaceous körtlar långsamt fungerande.
 • Fet. Mjölkvågar har en gulaktig nyans, klibbig, klibbar i stora flingor. Oljig mjäll som om hon sitter fast i håret är det svårare att bli av med det. Problemet uppstår på grund av ökad produktion av talg.

En separat grupp tilldelade gul rörformad mjäll hos spädbarn. Det kommer inga speciella svårigheter att behandla problemet, det kräver lite uppmärksamhet åt barnet, strikt överensstämmelse med de tillhörande läkarnas rekommendationer.

Det är viktigt! När kammade hår lämnar vissa mjällskalor huden, faller på axlarna, golvet. Men för att bli av med mjäll genom kamning är det omöjligt, kräver riktade kombinationsbehandling, en strikt diet.

Symptom på ett problem

Symptom på torr mjäll:

 • håret blir skört, sprött, splittrade ändar;
 • klåda, obehag
 • huden är torr, irritabel;
 • rodnad i huden;
 • bland håret kan man se små vita stänk av damm.

Oljig mjäll framstår som följer:

 • håret växer snabbt snabbt, ser smutsigt ut, scruffy;
 • gulaktiga, stora flingor observeras i basalområdet;
 • kliande huvudet;
 • sår, suppurationer bildas.

Varje typ av mjäll åtföljs av klåda. Moderns uppgift att snabbt reagera på problemet, börja omedelbart behandlingen, så att barnet inte har tid att kamma huden. Det hotar med bildandet av sår, deras suppuration.

Orsaker till barn

Nyfödd bebis

I ett spädbarn ser mjäll ut annorlunda. Dessa är seborrheiskorskor av ljusgul färg, de är vanligtvis placerade i huvudets övre del, bakom öronen, i vårens zon. När kammade deras integritet är sönder, lutar de separerade skalorna i ett nyfödds hår och liknar mjäll.

Om seborrheiska "öar" inte behandlas kommer problemet att spridas vidare, skorporna kommer att uppstå på öronen, i ljumskområdet. Sjukdomens komplexa stadium kallas "seborréisk eksem".

Det finns flera orsaker till utseendet av seborrheiskorskor hos nyfödda:

 • Barnets ömhud är utsatt för yttre faktorer, infektionsattacker;
 • Under graviditeten hade moderen problem med ämnesomsättningen, de påverkade fostrets utveckling.
 • nyfödda sebaceous körtlar är inte fullt utvecklade, det tar tid att stabilisera sitt arbete;
 • kosmetiska produkter (schampon, skum, tvål) är inte lämpliga för barn;
 • reaktion på nya livsmedel i en omvårdnadsmors diet eller med införandet av kompletterande livsmedel;
 • brist på vitaminer, mineraler i barnets kropp, särskilt B-vitaminer;
 • Inomhusklimat är inte lämpligt för barnet (hög luftfuktighet, hett);
 • Barnet har alltid en hatt på, huden andas inte, den svettas.

Kroppen hos ett nyfött barn reagerar noggrant på klimatförändringar, kosmetika för hudvård, förändringar i moderns kost och mat som introduceras som kompletterande livsmedel. Sådana förändringar återspeglas i barnets hud.

Hos barn från ett år till 10 år

Under det andra året har barnet behärskat många smaker, talgkörtlarna är tillräckligt utvecklade och mjäll förekommer? Orsaker till mjäll i ett barn från ett år till 10 år:

 • felaktig vård, schampo, tvål vald med nedsättning
 • obalanserad, dålig näring, samtidig brist på vitaminer i kroppen, störningar i mag-tarmkanalen;
 • Mjölk i ett 7-9 år gammalt barn förekommer på grund av hudsjukdomar. Frekta gärningsmän av flingor i hår är seborisk dermatit, psoriasis;
 • ett barn på 5 år kan ha mjäll efter pedikulos, orminfestation;
 • allergisk mot mat, droger, vårdprodukter kan orsaka en defekt vid vilken ålder som helst, mammor rekommenderas att ta kroppens känslighet mer allvarligt;
 • Tillträde till dagis, skola, åtföljd av nervösa sjukdomar, stress, risken att utveckla sjukdomen ökar. Experter noterar en ökning i utvecklingen av mjäll mot bakgrund av känslomässig stress hos barn i åldrarna 2-3, 6-8 år;
 • sjukdomar i kroppens endokrina, matsmältningssystem och nervsystem orsakar störningar i funktionen av sebaceous, svettkörtlar.

Varning! Missa inte det faktum att barnet kan smittas efter kontakt med patienten, genom en kam, panama, personliga föremål. Svampinfektioner i huden går inte bort på egen hand, därför är det omöjligt att fördröja behandlingen

ungdomar

Mjäll i tonåringar orsakas ofta av:

 • förändringar i hormonella nivåer under puberteten
 • metaboliska störningar;
 • allergisk reaktion på mat, kosmetiska produkter, droger;
 • stress, känslomässiga uppbrott
 • endokrina systemsjukdomar;
 • infektion med svampinfektioner efter kontakt med en sjuk person, djur
 • sår, skott på huden;
 • brist på vitaminer, mineraler i kroppen; i tonåren växer ett barn snabbt och kräver mer näringsämnen;
 • låg immunitet, särskilt efter tidigare sjukdomar.

Vid åldern 11-14 år tänker tjejer på eget utseende, börja använda stylingprodukter, curling strykjärn, strykjärn. Sådana åtgärder påverkar hudens tillstånd, bristen på korrekt vård bidrar till torrhet i huden och utvecklingen av mjäll hos ungdomar.

Flodbehandling i ett barn

Mjölk hos barn ger inte mindre ångest än vuxna. Visar den obehagliga "snö" kommer snabbt att hjälpa de samordnade åtgärderna för föräldrarna, överensstämmelse med kraven hos specialister, förändring av näring, livsstil.

Noterade ett problem i ditt hår - kontakta en specialist. Han kommer att göra en detaljerad undersökning av integumentet, vara beredd på ytterligare diagnostik, några tester. Detta är nödvändigt för att identifiera den exakta orsaken till problemet.

Efter att ha fastställt diagnosen ordinerar läkaren behandlingen. Det handlar om läkemedelsterapi, särskild vård för hår med användning av medicinsk kosmetika och naturläkemedel, en specialdiet. Vi kommer att förstå mer detaljerat hur man tar bort mjäll från ett barn med olika metoder.

Hur man tar bort locket från nyfödda

Det är lätt att behandla mjäll i ett barn upp till ett år (av en skorpa). Applicera lite vegetabilisk olja på de drabbade områdena.

Efter en tid (ca 2 timmar), när skorporna mjukas, använd en mjuk borste för att ta bort dem från barnets huvud. Särskild försiktighet bör visas vid kronan, i vårens område.

Skölj barnets hår noggrant så att ingen olja kvarstår, det kan orsaka att skalen återkommer.

Rådet. Om skorpan är mycket svår, kommer det att ta längre tid att mjuka. För att göra detta behandlas de drabbade områdena med olja och lämnas över natten och tvättas av på morgonen.

Särskild behandling

Att bota mjäll i ett barn kan du använda medicinska salvor, pasta, schampo, tvål. Moderna läkemedel erbjuder ett brett utbud av läkemedel för att eliminera problemet, de lindrar omedelbart klåda, vilket underlättar patientens tillstånd. Oavsett patientens ålder, spendera vid första användning av medel ett allergitest. Tänk på de populära drogerna, anti-mjällschampon.

Shampoo, grädde "Nizoral".

Den aktiva substansen är ketokonazol, det eliminerar effektivt problemet med mjäll hos barn, ungdomar och vuxna. "Nizoral" gäller även för barn, det enda villkoret är att undvika kontakt med ögon, mun, näsa.

Extern applikation. Tvätta håret med Nizoral shampoo 1-2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 2-4 veckor, med hänsyn till organismens individuella egenskaper.

Nizoral kräm

Applicera jämnt på problemområden upp till 2 gånger om dagen. Behandling utförs tills fullständig eliminering av symtomen på sjukdomen. Kostnaden för schampo "Nizoral" 750 rubel, grädde - 500 rubel.

Observera att det finns ett stort urval analoger av Nizoral - Perkhotal, Dermazole, Dermazole Plus, Kenazole, Ebersept. De innehåller också ketokonazol och är billigare.

Tvål, Mask, Klistra in, Sulsen Shampoo

Lämplig för mjäll hos pojkar och flickor. Preparaten innehåller 2,5% sulfendisulfid, det har en tonisk effekt på håret, lindrar klåda, ökar hårlampans säkerhet från yttre aggressiva faktorer.

Den appliceras externt 1 gång per vecka med torr mjäll, 2 gånger - med oljig. Förberedelser "Sulsen" appliceras på ren hud i 15 minuter, så återstoden av fonderna tvättas bort. Förutom en snabb återhämtning gör priset på produkten tillfredsställande (shampoo-pasta 40 ml kostar 80-90 rubel).

Shampoo "Friderm Zinc"

Den aktiva beståndsdelen är zinkpyrition (2%). Läkemedlet har höga antimikrobiella, antifungala egenskaper, det saktar ned skadan av skadliga svampar, mikroorganismer och förhindrar problemets komplikation.

Medel för barn, vuxna och gravida kvinnor. Kontraindikationer inkluderar individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

Ett litet schampo sprids på vått hår, skummade. Efter 5 minuter, tvätta av med mycket vatten. De första 2 veckorna rekommenderas att använda schampo var 3-4 dagar. I framtiden är dess användning tillåten en gång i veckan. Behandlingsförloppet är 1-1,5 månader.

Frederm Zinc Shampoo kostar 690 rubel. Läkemedelsrecensionerna är positiva, det är ett säkert, effektivt schampo för alla åldrar.

Folkmetoder

Kemiska föreningar kan framkalla allergier, hudutslag hos barn, så föräldrar tillgriper behandling med folkmedicinska lösningar. Om det inte finns några allvarliga hälsoproblem som har provocerat utvecklingen av mjäll kan läkemedelsbehandling skjutas upp.

Kom till hjälpen diet, lugn, enkel hemmet förfaranden.

Följande rekommendationer hjälper till att bota mjäll av mjölk utan speciella preparat:

 1. Sköljning med decoctions av örter (calendula, kamille, nässla) kommer att vara användbart.
 2. Lägg till ett vanligt schampo några droppar te, det är väldigt lugnande, toner huden, minskar inflammation, förhindrar utvecklingen av problemet.
 3. Den härdande masken av ricinus, mandelolja, druvfrösextrakt kommer att påskynda barnets återhämtning. Applicera blandningen på problemområden innan du tvätter huvudet.
 4. Skölj håret med bulbous peel extrakt. Blonda skönheter med det här folkmordet bör vara försiktiga, ljuskrullar får en rödaktig rödaktig nyans.

Komplex terapi

Den främsta uppgiften att bekämpa problemet är att eliminera orsaken till mjäll, därför är det i samband med medicinsk behandling särskild uppmärksamhet åt barnens näring.

Experter rekommenderar att man håller fast vid en strikt diet för att förhindra att problem uppstår i framtiden. Grundreglerna för förberedelserna:

 • vägra sött, fet, rökt, produkter med konserveringsmedel, livsmedelsskadliga tillsatser;
 • Glöm fasta matar, chips, kakor, kolsyrade drycker;
 • fokusera på hälsosam, vitaminmat, tillsätt frukt, sallader från färska grönsaker till din kost;
 • svart te, kaffe, ersätt kompotet av torkad frukt, färska juicer;
 • sättet att laga mat är viktigt. Till exempel bör stekning ersättas med ångning, kort stewing;
 • Drick mycket vatten.

Dieten väljs individuellt, med hänsyn till orsaken till sjukdomen, patientens egenskaper. Tillägna beredningen av kosten till en nutritionist.

Rådet. Konsultera en läkare för att utse ett komplex av vitaminer, spårämnen. För mobila ungdomar - detta är ett utmärkt sätt att stärka immunförsvaret, förhindra utvecklingen av olika sjukdomar.

förebyggande

Det händer att behandlingen genomfördes, problemet eliminerades, men de obehagliga flingorna uppträdde igen. Varför förekommer återfall? Svaret är enkelt - orsaken var inte helt eliminerad eller hårvården är fel.

För förebyggande av mjäll hos barn behöver ungdomar 12 år:

 • korrigering av näring, barnets livsstil;
 • använd endast din egen kam, handduk, hatt;
 • vägran att tvätta barnets huvudschampo för vuxna, använd kosmetika av lämplig åldersgrupp
 • låt inte ditt barn övervinna, ta hand om sin känslomässiga lugnhet;
 • På vintern, på hösten, ge barn multivitaminkomplex.

I förebyggande syfte använd medicinsk schampo. Applicera dem 1 gång i 1-2 veckor.

Eventuella komplikationer

Brott mot reglerna för användning av droger, fördröjning av behandling, felaktigt föreskriven behandling bidrar till utvecklingen av obehagliga komplikationer:

 • allergisk utslag, integritets irritabilitet
 • svår håravfall, skallighet
 • utseende av skorskor, scab på huden;
 • Storskaliga lesioner av integumentet genom svampar, bakterier, problemskador kan ses på händer, ansikte och kropp.

Barn kännetecknas av rörlighet, mottaglighet för dermatologiska sjukdomar. Föräldrarnas uppgift är att skydda dem så mycket som möjligt från attacker av skadliga infektioner, för att påbörja behandlingen omedelbart för att förhindra återkommande i framtiden. Kom ihåg att mjäll är en signal om funktionsfel i kroppen, vilket kräver uppmärksamhet, lämplig behandling, annars kommer oskadlig "snö" i håret att resultera i ett komplicerat problem.

Varför ett barn kan ha mycket torr hårbotten, vad ska man göra i detta fall och hur man hjälper barnet?

Huden betraktas som en indikator på hela kroppens hälsa. Torrhet, skalning, klåda kan indikera många patologier som framkallas av externa eller interna faktorer.

Torr hårbotten är inte ovanlig bland barn. Den mycket torra ytan av epidermis leder till mjäll, även i en tidig ålder. Varför är detta tillstånd uppenbart hos spädbarn och äldre barn? Vad ska man göra och hur man behandlar, för att inte skada barnets hälsa?

De främsta orsakerna till torr hårbotten hos barn

De främsta orsakerna till torr hud hos spädbarn (barn under 1 år):

 1. Mycket mjuk och mjuk hud, mottaglig för mekanisk stress och infektioner.
 2. olämpliga kosmetika (schampo, gel, pulver);
 3. negativt klimat i ett bostadsområde (torr eller för fuktig luft, värme);
 4. ständigt bär ett lock - detta leder till blöjautslag;
 5. oformade talgkörtlar (problemet försvinner när de mognar);
 6. reaktion på nya produkter (kompletterande livsmedel eller dieter hos en ammande mamma);
 7. brist på vitaminer och spårämnen;
 8. metaboliska störningar hos moderen under graviditet etc.

Orsaker till mjäll hos barn efter 1 år:

 1. felaktig inställning till personlig hygien eller olämpliga vårdprodukter
 2. dålig näring som orsakar vitaminbrist
 3. passion för skadliga produkter;
 4. matallergier;
 5. psoriasis, dermatit och andra hudsjukdomar;
 6. svampinfektion;
 7. störningar i mag-tarmkanalen;
 8. närvaron av parasiter i kroppen
 9. stress och nervsjukdomar som orsakas av att gå i dagis, skolan och andra viktiga händelser.
 10. abnormaliteter i talgkörtlarna (förekommer i sjukdomar i det endokrina nervsystemet eller matsmältningssystemet).

Symtom på torr hud

Detta tillstånd kännetecknas av bleka och synliga mikrokronor i hårbotten. När överdriven torrhet uppträder små flingor av ljusfärg, som är epidermis döda celler. Barnet upplever klåda och obehag.

Sprickor eller nackdelar förekommer på barnets huvud på grund av felaktig kamning. En infektion (bakterier eller svamp) hamnar i såren, vilket leder till att suppuration kan uppstå. Vid läkning är pustlerna täckta med en tjock gul skorpa.

Den epidermis smärtsamma tillstånd påverkar säkert hårets hälsa. De blir sköra, växer långsamt, faller ut. Sådana barn är mer benägna att lida av skallighet. Hårlampor för full tillväxt kräver vatten, kollagen och andra komponenter, och mycket torr hud är berövad av dessa komponenter.

Hur man behandlar

Behandlingen måste vara korrekt och rimligt. Hjälp beror på orsakerna till problemet och tillhörande symtom. Behandling innehåller allmänna rekommendationer för barn och föräldrar, samt användning av specialverktyg eller folkrecept.

 1. Utsmycka barnskorpor med babyolja 20 minuter före badning. Efter försiktigt kammar huvudet med en mjuk kam eller babyborste.
 2. Till år är det bättre att inte använda schampon. En gång i veckan kan du tvätta håret med tvålvatten.
 3. Barnkosmetik ska vara åldersgodkänd och hypoallergenisk. Valet bör göras till förmån för beprövade varumärken.
 4. Hud utsatt för torrhet bör fuktas. Efter badning ska det behandlas med lämpliga oljor eller babykräm (endast på intakta områden).
 5. Undvik blöjautslag. Använd inte hattar inomhus. Lämna ett bad eller en bastu, det kommer bara att förvärra problemet.
 6. Ta hand om luftfuktigheten och den optimala temperaturen i rummet (20-22 grader). Ett användbart förvärv kommer att vara en luftfuktare.
 7. Låt inte uttorkning, eftersom detta påverkar huden. Barnet ska dricka tillräckligt rent vatten.
 8. Att bara köpa sängkläder från naturmaterial, undvik aggressiva färger. För tvättning av lämpligt allergivänligt barnläkemedel.

Behandling med speciella droger

Nödvändig undersökning av en specialist (dermatolog, trichologist). Läkaren kommer att undersöka barnet, vidta nödvändiga test och tester för att göra en noggrann diagnos och bestämma orsakerna till sjukdomen. Då kommer han att ordinera en behandlingssätt, kommer att ge rekommendationer om livsstil och näring.

 1. Nizoral (schampo, grädde). Den aktiva substansen ketokonazol bekämpar effektivt mjäll hos spädbarn, äldre barn och vuxna. Den appliceras 1-2 gånger i veckan. Användningsförloppet är individuellt, är ungefär 1 månad. Undvik kontakt med ögon, mun och näsa. Nizoral har många analoger med en identisk aktiv komponent, som är mycket billigare - Dermazole, Perkhotal, Kenazole, etc.
 2. Sulsena (schampo, mask, tvål, pasta). Det används för barn. Kompositionen innehåller selendisulfid (2,5%). Avlägsnar klåda, stärker hårrötterna, skyddar huden mot negativa effekter. Den appliceras en gång i veckan. Produkten appliceras i 15 minuter och tvättas sedan av. Sulsena är ganska överkomligt när det gäller prissättning, kostar ca 100 rubel.
 3. Shampoo Friderm zink (FreeDerm). Innehåller 2% zinkpyrithion, som har antimikrobiella och antifungala effekter. Lämplig för barn, vuxna och gravida kvinnor. De första 14 dagarna används 2 gånger i veckan, då 1 gång. Behandlingsförloppet är ca 1,5 månader.

Traditionell medicin

I folkmedicin anses burdockolja vara den första assistenten för att lösa detta problem. Det är nödvändigt att applicera på torrt hår i 1 timme, håll huvudet varmt. Skölj sedan oljan med varmt vatten och schampo.

Lök kan också hjälpa till. Skaka noggrant löken, linda den resulterande massan med saften i gasbind, vikas i flera lager. Gnugga liberalt lökhuvudet, lämna i en timme, skölj sedan. Upprepa två gånger i veckan.

Äggula fyller effektivt torr hud. Det måste blandas med en liten mängd vatten, lägg på huvudet, linda med en film och en handduk, lämna i 30 minuter.

Masken med honung och olivolja används inte bara för ansiktet, men också för hårbotten. Blanda uppvärmd honung och smör i ett förhållande 1: 2, applicera på huvudet. Håll på håret i 20 minuter, skölj med schampo och örttekoko.

Dietmat

Dieten gäller både barn själva och ammande mödrar vars barn har problem. Den består av en riktig och balanserad näring, rik på vitaminer. Allergens, skadliga halvfabrikat, sötsaker är helt undantagna från kosten. Om barnet är på artificiell utfodring, bör du tillfälligt byta till en speciell allergivänlig blandning.

 1. hela ko mjölk;
 2. fisk och skaldjur;
 3. nötter;
 4. choklad och kaffe;
 5. röda bär, citrus;
 6. honung;
 7. några halvfabrikat
 8. godis och godis;
 9. läsk, etc.

Vilka komplikationer kan ett barn ha för mjäll?

Mjölk och torr hud är fylld med riklig håravfall och skallighet. En sådan komplikation är svår att behandla och kräver mycket tid och ansträngning. Komplikation av spädbarnsskorpor är kronisk seborisk eksem.

Förebyggande åtgärder

För profylaxer är det rekommenderat att följa följande regler:

 1. rätt balanserad näring
 2. undantag riklig svettning av huvudet (varma hattar inomhus);
 3. inköp av hygienprodukter som är lämpliga för ålder
 4. på hösten och vintern för att ge barnet vitaminkomplex
 5. luftfuktar luften i huset, behåll en genomsnittlig temperatur på 20-22 grader;
 6. ta hand om barnets känslomässiga tillstånd, skydda mot stress.

Vad ska man göra om ett barn har mjäll: orsaker till hårbotten flakning och behandling

Fläck kan förekomma inte bara hos vuxna, men även hos barn. För vissa föräldrar blir denna upptäckt en obehaglig överraskning. Idag har detta problem studerats tillräckligt, men skälen är inte alltid uppenbara. Tänk på varför mjäll förekommer i ett barn, hur man blir av med det och vad man ska göra för att undvika återfall.

Varför visas mjäll?

Mjölk är inte en sjukdom, men ett symptom på eventuella problem. Man tror att en liten skurning av huden i hårbotten är normen, men den ökade frekvensen att dö av epidermis celler för många utvecklas till ett problem.

Mjäll är en av manifestationerna av seborrheic dermatit. Utvecklingen av denna typ av dermatit främjas av vissa arter av Malassezia-svampar. Ett begränsat antal av dessa mikroorganismer finns alltid på vår hud. Deras okontrollerade tillväxt och reproduktion orsakar flera faktorer:

 • Stress. Forskare noterar att mjäll ofta uppträder hos personer som är benägna att ta nervösa sjukdomar. Det är värt att uppmärksamma ditt barns tillstånd, hans miljö, vänner och försöka ge honom en bekväm psykologisk atmosfär hemma.
 • Hormonella förändringar. Det noteras att flaking i hårbotten förekommer ofta hos nyfödda (när moderns hormoner inte helt har lämnat kroppen) och sedan hos ungdomar. Även detta problem åtnjuter gravida kvinnor och kvinnor under klimakteriet. Sammantaget tyder dessa data på att hormonella förändringar utlöser utvecklingen av seborrheisk dermatit. Ett barn kan uppleva ett sådant fenomen med "tillväxt hopp" - 4-5, 8-9 och 11-12 år.
 • Människor med svag immunitet lider också av ett liknande problem. Om barnet ofta är sjuk och lätt plockar upp någon infektion ökar sannolikheten för mjäll.
 • Genetisk predisposition. Om mjäll är ett problem för en av föräldrarna, kommer barnet förmodligen att vara föremål för det.
 • Anledningen till utvecklingen av seborrheisk dermatit hos barn är överdriven svettning och en signifikant frisättning av talg.
 • En annan extern faktor som orsakar mjäll är det felaktiga valet av schampo.

Flodbehandling hos barn

För att eliminera mjäll bör du identifiera orsaken till händelsen. Om barnet stressas, prata med honom, hitta problemet och lösa det. En smärtsam baby med svag immunitet behöver en ordentligt organiserad daglig rutin, promenader, en balanserad kost och vitaminterapi. Behandling bör dock också vara symptomatisk, så ta hänsyn till de viktigaste behandlingspunkterna.

Restorativ behandling

Immunitet är ett viktigt inslag i ett omfattande tillvägagångssätt för kampen mot seborrheisk dermatit. Det är värt att försöka aktivera kroppens försvar så att han själv kunde klara av problemet. Viktiga stadier för att stärka immuniteten:

 • Gör en regim av barnet och följ det strikt. Dagens plan bör vara en plats för promenader i alla väder, god vila och regelbundna måltider.
 • Se till att barnets diet är balanserad. Menyn ska innehålla spannmål, kött och fisk, mejeriprodukter, grönsaker och frukt.
 • Ett bra sätt att stärka barnets kropp kommer att vara vitaminterapi. Det är emellertid önskvärt att doktorn föreskriver en kurs av piller.

Påverkan på hårbotten genom olika metoder är ett annat inslag i en framgångsrik kamp mot hudflakning. Om det kombineras med förstärkning av immunitet kommer resultatet säkert att vara.

schampon

Det finns skällor med mjäll mjäll. De flesta av dem kan tillämpas årligen. Dessa medel hämmar svampen, rengör hårbotten noggrant och välj sebumsekretion. effektiv:

 • Dermazol plus. Sjampoen innehåller ett svampmedel (ketokonazol), som bekämpar Malassezia-svampen. Också bland verktygets komponenter är zinkperition, som har antimikrobiella och antifungala effekter.
 • Friderm tjära - mjällschampo för barn och vuxna, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är tjära. Verktyget har en antifungal effekt, tar bort det övre lagret av döda celler från huden och bidrar till att eliminera fett från hårrötterna.
 • Friderma zink. Vid basen - zinkperitionen. Det har antipruritiska, antifungala, antibakteriella egenskaper.

Vegetabiliska oljor

Det är inte alltid möjligt att använda medicinsk shampoo. Nyfödda med fläckig hårbotten, liksom äldre barn, kommer att använda vegetabiliska oljor som en del av en omfattande behandling. Denna metod för att hantera mjäll är effektiv och nästan säker. Det är dock ganska svårt att tvätta barnets feta hår - ibland är det nödvändigt att applicera schampo 2-3 gånger.

Utmärkta egenskaper har burdock, havtorn, olivolja. De ska användas enligt ordningen:

 • värm oljan till 35-38 ° C i ett vattenbad;
 • gnugga lätt i hårbotten;
 • kam med tjocka tänder kamma de exfolierade flingorna;
 • Skölj med schampo efter 20 minuter.
Oliverolja skyddar mot mjäll, förhindrar utseende av torrt hår och skalning av hårbotten

Sulsen Shampoo & Shampoo

Sulsen Paste är en effektiv och prisvärd produkt som eliminerar mjäll. Den innehåller selendisulfid. Detta ämne bekämpar mikroorganismer som orsakar mjäll, stärker håret, normaliserar fettsekretion och rensar hårbotten väl.

Det finns en 1% pasta för profylaktiska ändamål och 2% för behandling. Verktyget måste appliceras på hårbotten, jämnt fördelat över hela ytan. Skölj med Sulsen-schampo efter 20 minuter.

Masker och gnugga

Några enkla och effektiva recept som kan användas av barn från 3 år:

 • Med stark mjäll, en effektiv komposition med fruktsyror. För att förbereda masken måste du blanda olivolja och citronsaft i lika stora proportioner, värma den i ett vattenbad.
 • För att stärka håret och eliminera mjäll med en mask baserad på 2 msk. l. honung. Tillsätt 1 msk. l. burdock olja och 1 äggula, blanda noggrant.
 • Mask med björktjära. Detta verktyg kan endast användas med mörkt hår. Tjära innehåller sammansättningen av terapeutiska mjällschampo, så den kan användas i ren form.

hydrolat

Lätt att använda och effektiv hydrolaty. Så kallade ångextrakt från medicinska växter, vilka erhålls genom metoden för deponering av ånga som passerar genom de beredda råmaterialen. Hydrolater innehåller "den mest juice" - eteriska oljor och andra användbara ämnen i växter. Samtidigt finns det inga ballastämnen i vätskekompositionen som är för tunga för att klättra upp med ångan. Hydrolat appliceras på att rengöra hårbotten genom att spruta, sköljs bort efter 15 minuter. Mjölk kan användas:

 • citron malurt
 • salvia;
 • isop;
 • rosmarin;
 • berg lavendel.

Hårbottenmassage

Om hårbotten är fläckig, kommer massage att öka blodcirkulationen, stärka hårrötterna, normalisera sebumsekretionen, som kommer att bli av med mjäll. Massage med varma händer i 3-5 minuter. Det är lämpligt att genomföra sessioner innan du tvättar huvudet och minst 3-4 gånger om 7 dagar. Förfarandet utförs enligt följande:

 1. Starta sessionen från huvudet. Tummen i båda händerna bör placeras på nacken där hårväxten slutar. Pressa med fingrarna på fingrarna på huvudets mittlinje, rör sig uppåt mot kronan.
 2. Öppna dina handflator och gör cirkulära rörelser över hela ytan på huvudet. Det är viktigt att trycket inte var starkt och rörelsen av händerna - sträcker sig.
 3. Sedan massera templen med 8 fingrar i båda händerna från botten uppåt.
 4. Avsluta proceduren med lätta, lugnande rörelser.

Folkmekanismer

Vi presenterar flera populära recept som inte bara kommer att eliminera "vit sand" utan också stärka håret och göra dem hälsosammare:

 • Aloe juice Det är nödvändigt att klippa växtens löv och placera det i kylskåpet i 1-2 dagar, skära sedan i längdriktningen och smörj hårbotten väl med juice. Tvätta av efter 20 minuter. Lämplig för behandling av barn från 3-4 år.
 • Skölj håret efter att ha tvättats med ett avkok av örter - nässla, kamille, kalendula. Efter sköljning behöver du inte tvätta håret.
 • Hårbalsam baserat på vinäger. Denna produkt optimerar syrabasbasen i hårbotten, vilket hjälper till att eliminera mjäll. Efter en sådan sköljning blir håret glänsande, lättare att kamma. Vid 1 liter vatten måste du ta 1 msk. l. ättika och skölj huvudet direkt efter tvätt.

Mjällskydd

Specifikt förebyggande av mjäll finns inte. Men om ett barn har en tendens eller en genetisk predisposition till seborrheisk dermatit, bör dessa regler följas för att minska sannolikheten för hans utveckling:

 1. Dieten bör göras korrekt. Det är nödvändigt att begränsa konsumtionen av söta, feta, kolsyrade drycker, allergener.
 2. Följ dricksregimen. Du måste se till att barnet får tillräckligt med vätskor.
 3. Lär din baby till det faktum att kammar och handdukar - saker för individuell användning.
 4. Välj rätt shampoo för barnet. Det bör vara ett botemedel mot barn, med ett minimum av dofter och dofter. Om barnet har mjäll är det första steget att byta shampoo.

Vad händer om barnet har torr hårbotten?

Torr hårbotten är ett problem som ger mycket problem för både vuxna och småbarn. Torr hud är nästan alltid närvaron av mjäll och ökad sårbarhet. En sådan hud är mycket lättare att skada även med en vanlig kam. Vad ska man göra om ett barn har torr hårbotten, kommer vi att berätta i den här artikeln.

Orsaker till torrhet

Med torr hud är barn inte födda. För alla nyfödda utan undantag har hårbotten ett skyddande lipidskikt, vars uppgift är att skydda barnet från att torka ur huden. Torr hud kan vara en följd av felaktig hygien och en metabolisk störning.

Ofta förstör föräldrarna själva lipidfilmen, alltför ofta med tvål, tvättmedel medan man badar ett barn. Hårbotten, berövad av dess naturliga försvar, blir svag, tunn och livlös. Dess permeabilitet blir högre, och barnet kan smittas när som helst med svamp eller bakteriell infektion.

Särskilda barnomsorgsprodukter, som pulver, kan göra huden mycket torr. Några föräldrar använder den för att pulvera blötsutslag och stötande värme, inte bara i hudveck, men också i nacken, där stänkvärme framträder ganska ofta. Talc, som utgör grunden för pulvret, kan dränera barnets hårbotten.

Orsaken kan ligga i ämnets obalans, om barnet har medfödda problem med sköldkörteln, liksom en följd av problem med andra körtlar på grund av undernäring. Mat eller drog samt kontaktallergier kan provocera dermatit, vilket också leder till att huden torkas på händer, huvud, fötter.

Den vanligaste orsaken till torr hud är brottet av föräldrar till luftfuktighetsnormerna i rummet där barnet lever. Om barnet andas torr luft, om värmare arbetar i lägenheten, är sannolikheten för hudtorkning väldigt hög.

symptom

Torr hud ser blek ut, med subtila sprickor. Hudflingor kan flinga av under repning och är väl skelbara. Ärr och sår kan förekomma på barnets hårbotten, små sår som han själv orsakar genom felaktig skrapning.

Sällan, torr hud kliar och kliar. På ställen bildas skrapa mikroskador som penetrerar patogena bakterier och svampar. Dessa platser ser betent ut, de kan bilda pustulära element som, efter att de bryts eller skadas, blir täckta med en gulaktig torskskorpa.

Hår i ett barn med torr hårbotten växer långsamt, vanligtvis sprött och tunt. På grund av ökad torrhet kan skallighet börja.

Hur hjälper man?

Några enkla tips:

 • Barnet ska tvätta huvudet med varmt vatten, kokt i förväg, så att det inte finns någon antydan av klor i den. Varken tvål eller schampo ska användas tills barnet är 1 år gammal. En gång i veckan kan du tvätta ditt barns huvud med tvålvatten.
 • Efter ett år borde du bara använda allergivänliga barnschampon som innehåller fuktgivande oljor.
 • Ett bra köp skulle vara en luftfuktare med en inbyggd hygrometer. Det kommer att möjliggöra att upprätthålla fuktnivån som är nödvändig för hudens hälsa (normalt bör den ligga i intervallet 50-70%). Om ett sådant köp inte är överkomligt för familjen är det möjligt att fuktiga luften på andra sätt - genom att sätta ett akvarium i barnkammaren och hänga det på batterier under den kalla årstiden med uppvärmning på fuktiga lakan och handdukar.
 • Torr hårbotten kräver speciell och noggrann vård. Efter att ha badat, bör det fuktas ytterligare med användning av vegetabiliska oljor, persika, aprikos och petroleumgel som tillåts i barndomen. Fukter väl epidermis och den vanliga barnkrämen.

Dessa verktyg kan emellertid endast appliceras på intakt hud, som för närvarande inte har några pustler och sår.

 • Torrskorpor bör blötläggas med olja i 20 minuter före badning och kammas med kammusslor med snygga tänder, som inte skadar eller repa den känsliga spädbarnshudden.
 • Lägenheten bör bibehålla en viss temperatur. Ju högre det är desto torrare är luften. Därför är det viktigt att huset inte var mer än 20-21 grader av värme. Det är bättre att värma en frusen bebis än att öka temperaturen i rummet.
 • Ett besök på badet, bastur förstärker bara manifestationerna av torrhet. Barn med ett sådant problem borde inte vara på sådana platser, och när du besöker en offentlig pool där vatten är klorerat, ska du alltid täcka huvudet med en gummikåpa.
 • Sängkläder på barnet ska endast tvättas med allergivänligt pulver, godkänt för användning i barndomen, efter tvättning av lakan och kudden bör dessutom sköljas med rent vatten.
 • En bebis med torr hårbotten bör inte bära lock om den är hemma. Huvudbonader för sådana barn är en nödvändig nödvändighet, de behöver bara bäras på gatan, till kliniken, på besök.
 • Barnet måste äta rätt, ta alla nödvändiga vitaminer och dricka också mycket vätska.
 • Av folkmedicinen kan barnet hjälpas av bad med kamilleavkok, samt aloejuice, som späds i hälften med vatten och appliceras på hårbotten.
 • Det är absolut omöjligt att torka håret med ett barns torra hud. De bör torka naturligt - utomhus.
 • Du bör inte raka ett barn med en torr hud ett skalligt huvud om året. Efter att ha förlorat skyddet i form av hår blir huden ännu mer sårbar.

behandling

Om alla åtgärder som föräldrarna vidtagit för att eliminera torrhet inte lyckades, ska barnet visa sig för hudläkaren. Denna specialist kommer att ordinera nödvändiga test och samråd med en gastroenterolog, nutritionist, barnläkare. Efter att ha fastställt den sanna orsaken börjar den huvudsakliga behandlingen och näring, livsstil och hygienvanor justeras. Användbara förfaranden för ozonbehandling och mesoterapi.

Vid behandlingstillfället måste du kanske helt och hållet överge användningen av schampo, ersätta den med avkok av örter. En sådan tidpunkt om det behövs, gör en läkare.

Alla medel måste harmoniskt kompletteras med en cirkulär ljusmassage i hårbotten. Det kan göras till barn från 2 månader. Förfarandet bidrar till att förbättra blodtillförseln till huden, för att etablera arbetet hos talgkörtlarna, vilka är ansvariga för produktionen av lipider.

På hur man avlägsnar scabs på huvudet av ett barn, se följande video.

Torr hud på barnets huvud

Några nybildade föräldrar är väldigt rädda av utseendet på ett nyfött barn: skrumpade ben och handtag, ojämn hudfärg. Du borde inte oroa dig mycket, barnet har just kommit in i världen och det har fortfarande en svag skyddsfunktion i huden, vilket starkt reagerar på miljön.

Skalning av huden på barnets huvud kan förekomma av olika anledningar: fysiologiska faktorer, näring, vårdprodukter, kläder. Det är värt att veta alla orsaker till desquamation, så ofta signalerar detta fenomen utseendet av avvikelser i de småas hälsa.

Varför visas det?

Som vi vet, i livmodern är barnet omgivet av vätska i 9 månader. Född börjar hans hud att anpassa sig till luftrummet. Hårbotten kommer gradvis att börja producera en skyddande hemlighet som kommer att normalisera metaboliska processer.

Skal huden av ett barn från födsel till ett år anses vara normen. Men inte alltid utseendet på mjäll och skorpor i ett barn beror bara på att han bara föddes. Det finns några faktorer som kan orsaka skelning, inte bara hos ett barn, utan även hos ett ganska vuxet barn. Så, externa faktorer som påverkar barnets hud negativt:

1. Frekvent tvättning med tvål. Glöm inte att någon tvål, även dansk, innehåller i sin komposition kemiska komponenter som kan orsaka torr hud hos barnet. Tvätta barnets huvud med tvål eller schampo inte mer än två gånger i veckan.

2. Klor, som finns i kranvatten, kan allvarligt irritera barnets omogna hud. Därför, när en baby är född, måste du installera ett speciellt filter på kranarna med dricksvatten eller kokande vatten innan du badar.

3. Pulver, för att tvätta barnkläder valde fel. Även efter dubbel sköljning kan det finnas mikroskopiska pulverpartiklar på babyblöjorna eller kläderna, vilket kan orsaka allergier.

4. Interna faktorer genom vilka huden på ett barns huvud kan flinga av:

Allergy. Det kan uppstå om en ammande använder matprodukter som kan orsaka en stark allergisk reaktion hos barnet, från vilken skalning uppträder i hårbotten.

5. Brist på vitaminer. Ofta uppstår detta problem endast hos barnartade, avitaminos kan bli en orsak till hudflimmer på huvudet, och det finns ingen anledning att rådfråga utan barnläkare.

Möjliga orsaker och metoder för behandling

Nyfödda barn

Om det inte finns några främmande faktorer för desquamation, är processen med bildandet av jordskorpor på barnets huvud en absolut normal reaktion av barnets kropp att förändras.

Baby har 2 månader

Om du påbörjade att ge din bebis de första komplementära livsmedel - juice och potatismos och mer skorpor började dyka upp i hårbotten, bör du se om barnet är allergiskt mot detta eller den där juiceen. Observera och utesluta allergenet.

Barnläkare tror att skorporna på ett barns huvud under ett år är normala. Om det inte finns några externa och interna negativa faktorer, behöver moderen inte oroa sig.

Gradvis måste du kamma skorporna så att de inte ger barnet obehag.

Under 5 års ålder

Med de små barnen räknade ut, och fick reda på att det inte är något konstigt att peeling hårbotten i ett spädbarn upp till ett år. Men det finns situationer när barnet växer och huden på huvudet slutar inte att avskalas.

I det här fallet, ingen självbehandling, för innan läkaren bestämmer sig för ett visst läkemedel, bestämmer läkaren vilken av de olika typerna av svamp som orsakat desquamation. Antifungala läkemedel som föreskrivs av läkaren, efter analys av skalor från hårbotten.

Den andra orsaken till mjäll efter barndom är ärftlighet, det vill säga barnet föddes med en diagnos av medfödd ichthyosis. Om så är fallet ska barnet ständigt vara under överinseende av en läkare.

Skalning kan orsakas av barnseborré, vars symptom uttrycks som följer:

-förtorkar stratum corneum;

-konstant glans på ytan av huden;

-Det finns mycket avskalningsfoci och inte bara på huvudet;

-klåda kan inte vara starkt, men kan medföra ett litet barn till en hysterisk stat;

-partiell håravfall

Det är värt att notera att den vanligaste formen av sjukdomen anses vara på huvudet, ögonbrynen, bakom öron av gula, feta, skaliga skorpor.

Det är värt att notera att när det på 3 år finns skorpor på huvudet, är det mycket svårt att förklara för ett barn att det är omöjligt att skrapa hårbotten, särskilt om det är nattligt och svårt. Därför kan en infektion som trängt in i krabba på huvudet gå med i en sådan sjukdom som kutan dermatit.

Behöver jag kontakta en specialist?

Även om sköljningen av huden på huvudet uppträdde i ett spädbarn, bör du inte låta allt gå till chans, det är bättre att rådgöra med en läkare, för inte bara fysiologiska faktorer kan orsaka utseende av korst på barnets huvud. Så varför kan peeling förekomma i ett spädbarn vid 2 års ålder?

Vilka problem indikerar peeling?

Eksem - Allergisk utslag, klåda och svullnad förekommer oftast före desquamation.

Frångå - stark skalning tillsammans med håravfall och partiell skallighet.

Seborrheisk dermatit - svår skalning, medan skalorna är gula och oljiga.

Psoriasis före utseende av scaly plaques hudrödor.

Vilka symptom ska du snabbt gå till doktorn?

Om den lilla mannen började skalla av huden på huvudet, och det plötsligt dykt upp, följt av svår klåda, borde du gå till en läkare, bara han kan göra rätt diagnos.

Första hjälpen - vad kan man göra hemma?

Om orsaken till peeling är en allergi, måste du försöka identifiera och eliminera allergenet. Allvarlig klåda kan minskas med hjälp av kamilleavkok eller salva bepantenol, vilket kommer att lindra klåda, mjukna och lindra rodnad.

Det spelar ingen roll i vilken ålder barnet har skalning och skorpor på huvudet, de måste försiktigt avlägsnas, eftersom det täta skiktet inte tillåter hårbotten att andas helt.

Hur man tar bort peeling hos spädbarn och äldre barn?

Applicera före badning.

Behandla huvudet med uppvärmd olja och sätt på ett lock.

Ta sedan av locket och lösa in barnet.

För förfarandena lämpliga oljor:

När håret torkar lite måste du ta en kammusslor och kamma ut de uppvärmda skorporna.

Denna procedur utförs tills huden är ren och jämn.

Hemma är masker förberedda för hår och hårbotten med oljor, vilket effektivt hjälper till med stark avskalning och skalning av skalor från barnets hårbotten.

Så, du kan förbereda följande föreningar:

Masken av burdockolja, som fuktar torr hårbotten och kommer att ha en terapeutisk effekt på epidermis, appliceras verktyget i 30 minuter, sedan tvättas huvudet.

Blanda 5 matskedar olivolja med 1 msk. med en sked citronsaft, applicera på hårbotten i 20 minuter, bara på problemområden. Produkten tvättas av med schampo och sköljt hår med avkok av nässla.

1 tsk burdockolja blandad med 2 äggulor och 1 msk. Det citronsaft. Sätt på huvudet, linda en handduk och håll i en timme. Denna mask är bra för alla typer av mjäll, men det används en månad varannan dag.

Se även: Vad ska man göra om hårbotten kliar, flingar, täckt med sår? Möjliga orsaker och metoder för behandling

Denna metod används om peelingcentret är liten:

Det räcker att lägga ett tjockt lager av babykräm i ca 10-15 minuter.

När skorporna är mjuka, ta ett bandage och försiktigt ta bort flaskans rester medan bandaget tar bort alla skorporna.

Peeling är ett obehagligt symptom som kan botas med olika droger från ett apotek eller folkmedicin. Tja hjälp schampo, som innehåller följande komponenter:

zinkpyrithion - ett antibakteriellt läkemedel som eliminerar klåda och minskar inflammation

tjära - har antiseptiska egenskaper och kan förbättra de metaboliska processerna i hårbotten;

salicylsyra - bidrar till snabb separation av skalor;

ketokonazol, selensulfid - ett ämne som används i svampsjukdomar.

I ett apotek måste du köpa ett verktyg som hjälper till med ett specifikt problem. Det finns sådana terapeutiska droger:

"Soultz". Presenterad i form av schampo eller pasta. Det klarar sig avskalning, klåda och inflammation. För mer kirurgisk behandling rekommenderas att använda komplex behandling. Som en del av läkemedlet är svavel och selen, som helt klarar av mjäll som orsakats av svamp sjukdom.

"Nizoral". antifungala läkemedel innehållande ketokonazol. Applicera lite shampoo på håret, låt i 5 minuter och skölj med rinnande vatten. För enkel eller seborrheisk mjäll tillräckligt för att använda 2 gånger i veckan i en månad. Det lindrar från att beröva 5 dagar av daglig användning.

"Bifon". Ett verktyg med en uttalad antifungal effekt eliminerar snabbt desquamation och klåda.

Förebyggande åtgärder är ganska enkla:

balansera rätt näring för barnet

avlägsna från användning pulver som orsakar allergisk reaktion hos ett barn;

köp inte syntetiska föremål

köpa vitaminkomplex för barn;

övervaka ditt barns hälsa.

Skalning av barnets hårbotten är oftast normalt och säkert, men för att vara helt övertygad behöver du kontakta en barnläkare. Eftersom det är väldigt enkelt att se en allvarlig sjukdom bakom en enkel skalning.Nästa Artikel
Citronhöjd. Hur man gör?