Masker för hårets tips hemma - de bästa recepten


Alla hår behöver fuktgivande och näring, särskilt torr, annars får vi en ful livslös chock på mitt huvud. För de flesta handlar hårvård om att ta hand om huvudets rötter och skinn, men ändarna går obehindrade. Denna försummelse leder till en sektion av tipsen, varför vi går till frisören och avskurna barbariskt de vackra krullarna. Lyckligtvis för alla finns det masker för hårets spetsar, uppfunnit speciellt för att ge näring och fuktar spetsarna. Sådana hemlagade recept beredda hemma hjälper till att odla långa strängar genom att lösa problemet.

De största problemen med tipsen

Det finns ett antal anledningar till att vi lider av att skära ändarna, betrakta dem mer i detalj.

Hårlängd Som regel har ägarna av långt hår feta rötter och skadade tips. Faktum är att den naturliga utsöndringen av yttre utsöndring som produceras av körtlarna helt enkelt inte räcker till att täcka hela längden, så att de bryts.

Regelbunden styling. Frekventa effekter på håret med aggressiva färgämnen, kemiska skador på hårsaxelns struktur, kompletterar vi framgångsrikt denna skadliga effekt med heta stylingapparater och mousser med skum. För brända tips kommer det att vara användbart om du dör så aggressiv självvård och inkluderar hemlagade masker för ändarna av håret, det rekommenderas också att överge de snäva frisyrer, elastiska band och hårbrytande hår. Vi rekommenderar dig att regelbundet göra heta masker för att stärka och återställa håret.

Avslag på huvudbonader. Om du inte bär hattar på sommar och vinter, var redo att skära ändarna. Ultraviolett, torr varmluft förstör hårets skyddande skikt, liksom frost, dessutom leder det till intensiv håravfall. För att undvika detta är det värt att köpa en rolig hatt för sommaren, och på vintern att bära en varm hatt, vid ett långt hårhår, göm det under varma kläder på vintern.

Ogiltig vård. Det är värt att uppmärksamma vad du regelbundet rengör ditt huvud, kam, torka.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Det finns flera viktiga regler:

 1. Välj shampoo baserat på hårets typ och byt varumärke var sjätte månad. Köp inte schampo på råd av en vän eller någon annan, om han kom till henne betyder det inte att det passar dig.
 2. Torka ut schampo, mask eller balsam medan du tvättar, senast är det viktigt att skölja huvudet med rent, kallt vatten.
 3. Det är omöjligt att gnugga krullarna med en handduk, det rekommenderas att bara vikla dem i en turban och vänta tills allt överskott av fukt absorberas i handduken, och slutligen torka upp naturligt eller med hårtork. Gnidning leder till en krökningsdel, varför vi får fluffiga rivna ändar;
 4. Kombinering är bättre när strängarna är redan torra, vått hår kommer att sträcka sig, helst med en träkam eller kam av naturliga borst.

Genetics. Många tilldelades sådant hår av sina föräldrar. Genetik är inte bara ansvarig för skuggan, det är möjligt att ärva från föräldrarna ett tidigt skalligt huvud, grått hår, sparsamt hår, brittleness och avsnitt. Det är bara att noggrant ta hand om sitt hår med ett recept mot splittrade ändar.

Sjukdom. Bli orsaken till dåligt hår kan vara alla typer av smittsamma eller kroniska sjukdomar. Ofta är detta problem orsakat av abnormiteter i mag-tarmkanalen, de försämrar absorptionen och absorptionen av vitaminer och spårämnen, vilket resulterar i otillräcklig näring av håret.

Dåliga vanor, obalanserad kost. Missbruk av fett, salt, kryddig, godis är inte det bästa sättet att påverka hårets tillstånd. Dessutom tobaksrök, rökning, alkohol, antibiotika och stress, det förstör allt håret.

Regler för användning av masker

Som vi redan har funnit finns det effektiva närande masker för fuktgivande torra ändar. Men här är det också nyanser, så att dessa effektiva recept verkligen fungerar, är det viktigt att följa vissa regler.

 • Vilken komposition som helst används fräsch, för framtiden att inte förbereda sig, eftersom den förlorar sina egenskaper.
 • Behandling är viktig för att utföra två gånger i veckan. Hela kursen inkluderar 10 applicering av blandningen, efter att en tvåveckorsavbrott tagits och kursen upprepas.
 • Före varje procedur är det viktigt att kamma trådarna med en kam.
 • Vilken terapeutisk komposition som helst appliceras på torra obehandlade strängar, kanske gnidas i hårbotten. Näringshår härstammar från rötterna, men mer uppmärksamhet bör ägnas åt ändarna.
 • Efter applicering av lösningen är strängarna återigen kammade, täckta med polyeten och isolerade.
 • Exponeringstiden är minst en halvtimme.
 • Vilken mask som helst, tvättas av med varmt vatten, om nödvändigt med schampo. I slutändan rekommenderas att skölja med örter eller bara surgjort vatten.

Hemmagjorda masker för hårspetsarna

Många damer hävdar att masker, tillagade med egna händer, köpte mer effektivt åtminstone på grund av den naturliga sammansättningen. Vanligtvis är de beredda med olika oljor, till exempel med linolja, jojoba, sesam, hampa och många andra. Applicera oljan måste vara varm, särskilt djärv i ändarna. Ju tidigare du börjar använda sådana föreningar, desto snabbare kommer dina skadade tips att återfå sin hälsa, även om de är färgade.

Mask för split ends

Effekt: masken är utformad för hårväxten splittrade ändar, återställa dem och lägga till glans.

ingredienser:

 • 30 ml ricinolja;
 • 70 gr. fiskolja.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi blandar den varma grunden med fett, försiktigt rör vi oss. Kompositionen appliceras oljigt på hårets ändar, inslagna i en film och hålls i en timme. Tvätta sedan håret med standardmetoden med schampo. Om så önskas kan du säkert rulla håret och lämna blandningen över natten.

Mask för fettigt hår och torra tips

Effekt: hjälper till att eliminera överdriven fetthet på huvudet och samtidigt sätta ändarna och släta dem.

ingredienser:

 • 100 ml vatten;
 • 15 ml citronsaft;
 • 1 äggula;
 • 20 gr. vegetabiliska oljor.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi blandar alla ingredienser i en enda komposition, vi behandlar dem hela hårets glatta yta. Täck den med polyeten och en handduk i en timme. Tvätta huvudet. I stället för vatten kan du ansöka kefir.

Video recept: Fett vid rötterna och torka på spetsarna

Mask för att återställa tipsen

Effekt: En regenererande mask hjälper till att djupt mätta varje hår med vitaminer och mineraler, släta ut sin struktur, ge en spegelglans.

ingredienser:

 • 2 msk. l. ricinolja;
 • 2 msk. l. glycerol;
 • 2 msk. l. ättiksyra.
Beredning och appliceringsmetod:

Värm oljan i badet, blanda med de andra flytande ingredienserna, bearbeta trådarna. Placera huvudet i duschen och handduken i 45 minuter. Vi tvätta huvudet.

Mask för skadade tips

Effekt: närmar sig med den nödvändiga fukten de försvagade och dränerade ändarna, hjälper till att återställa och släta dem.

ingredienser:

 • 2 msk. l. jojobaolja;
 • 1 msk. l. aloe juice
Beredning och appliceringsmetod:

Deras blad av aloe klämmer ut den nödvändiga mängden gel, blanda den med varm olja. Applicera den resulterande massan från mitten av hårbanan till ändarna. Vi sätter ihop en film, vi värmer, vi bär en blandning av 40 minuter. Mitt huvud är det vanliga sättet.

Video recept: Näringsrik mask för skadade och torra tips hemma

Mask för spröda tips

Effekt: Förhindrar brådhet i lösa ändar, limar vågar och fuktar.

komponenter:

 • 250 ml kefir;
 • 1 äggula.
Beredning och appliceringsmetod:

Ett glas fettfermenterad mjölkprodukt vid rumstemperatur, noggrant ät med äggulan. Den resulterande äggkompositionen fördelas av strängar. Vi rullar upp huvudet med polyeten och en handduk i 35 minuter. Skölj huvudet.

Fuktgivande mask för torra tips

Effekt: djup näring och fuktar även de torraste strängarna, förhindrar dissektering och återställer strukturen.

ingredienser:

 • 50 ml citronsaft;
 • 170 ml kefir;
 • 15 ml ricinolja och havtorn.
Beredning och appliceringsmetod:

Kefir rumstemperatur blandad med varm oljemassa, tillsätt saften. Den resulterande lösningen behandlas strängar, lämna under en varm keps i 30 minuter. Vi tvätta av huvudet med den vanliga metoden.

Video recept: För torra och delade hårändar hemma

Kockolja

Effekt: hjälper till att lösa problemet med splittrade ändar, vilket gör håraxeln tjockare och växer långa lockar.

ingredienser:

 • kokande vatten;
 • 1 påse färglös henna;
 • 1 msk. l. burdock olja.
Recept och metod för användning:

Henna vi spenderar kokande vatten så att vi får en komposition som liknar tjock gräddfil, tillsätt olja där, blanda. Applicera på håret som går tillbaka från rötterna på 3 centimeter. Täck huvudet med ett duschlock och handduk i 40 minuter. Mitt huvud är standard.

Med ricinolja

Effekt: Stoppar även den mest intensiva alopecien, återställer vattenbalansen i håret.

ingredienser:

 • 2 persikor;
 • 1 msk. l. ricinolja;
 • 3 msk. l. mjölk.
Beredning och appliceringsmetod:

Frukt skalade, skära och mosa massan i potatismos, blanda den med smör och mjölk. Applicera på trådar, insvept med en film och en scarf i 40 minuter. Mitt huvud när tiden går.

Med olivolja

Effekt: Olivolja närmar sig håret med alla nödvändiga vitaminer och mineraler, fuktar det, ger en spegelglans.

komponenter:

 • 2 msk. l. ansiktscreme;
 • 2 msk. l. olivolja.
Recept och metod för användning:

Vi blandar komponenter i homogen massa, vi lägger hårt på de skadade tipsen. Efter en halvtimme mitt hår med schampo.

Video recept: Förhindra bitta tips med en mask hemma

Från honung

Effekt: älskling, en biodlingsprodukt rik på alla möjliga vitaminer hjälper till att förbättra den övergripande frisyren och närma den med fukt, hjälper till att odla långa strängar.

ingredienser:

 • 1 äggula;
 • 20 ml kokosnötolja;
 • 1 msk. l. honung;
 • 10 ml konjak.
Beredning och appliceringsmetod:

Slå oljan med äggula, lägg till allt annat, knäda väl. Vi bearbetar lås, täcker med film och handduk i en timme. Mitt huvud är som vanligt.

Från ägg

Effekt: Det bästa sättet att förbättra ditt hår är att tvätta huvudet med ett ägg, eller gör en mask med det som återfuktar och återställer spetsarna.

ingredienser:

 • 1 msk. l. citronsaft;
 • 1 ägg;
 • 1 msk. l. solrosolja;
 • 170 ml vatten.
Förberedelser och hur man ansöker:

Piska alla ingredienser, utspätt med varmt vatten. Applicera på håret under filmen i 40 minuter, tvätta av med kallt vatten.

Video recept: Snabb mask med morötter och solrosolja

Från majonnäs

Effekt: Det bästa sättet att näring och fuktar är majonnäs, det innehåller redan alla nödvändiga produkter. För detta recept behöver du bara majonnäs, helst hemlagad. Vi värmer majonnäs lätt och behandlar den i full längd, väntar en halvtimme och täcker den igen, efter ytterligare 10 minuter går vi för att tvätta vårt hår med schampo.

Från glycerin

Resultat: fuktar, ger glans, släpper ut strängar.

ingredienser:

 • 60 gr. honung;
 • 1 msk. l. glycerol;
 • 2 msk. l. aloe juice
Förberedelse och användningsmetod:

Vi blandar alla komponenter i en enda massa, vi täcker den med varje sträng. Wrap huvudet i plast och en handduk. Mitt huvud är standard på en halvtimme.

Från gelatin

Effekt: täcker varje krull med ett skyddande skikt som lägger till glans och släpper vågorna.

ingredienser:

 • 15 gr. gelatingranuler;
 • 1 msk. l. schampo;
 • 1 äggula.
Recept och metod för användning:

Gnugga äggulan med smält gelatin, tillsätt schampo. Applicera i 30 minuter under duschlocken. Skölj på vanligt sätt.

Video: Hemmagjorda masker för split ends - effektiva recept

Återkoppling om användningen av ändmasker

Jag älskar mycket gelatinmask, det hjälper till att återställa elasticitet, glans och tillåter inte att fukt förloras från håret. Limmar tipsen.

Efter applicering av masken med cognachår ser inte längre ut slö och torr. Blivit mjuk och blank.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Vi gör hemlagade masker för torra hårändar

En av de mest effektiva lösningarna på problemet med torra hårändar är en mask. För att lösa problemet kan du använda en mängd olika masker. Glöm inte bara förebyggande åtgärder i kampen mot torra ändar av håret.

Shaggy, split ends kan förstöra även den vackraste frisyren! När allt kommer omkring kommer all negativ inverkan på dem. Håret vid rötterna matas av talg, vilket skyddar dem från att torka ut.

Spetsarna drabbas också av användning av en hårtork, strykning, och från vädret och färgning. Därför bör vård av dem vara särskilt intensiv. Våra recept hjälper dig att hantera problemet med torra tips och förbättra hårets utseende som helhet.

Hur matar du torra ändar av hår?

Torra ändar är ett vanligt problem för både ägarna av fet hår och torrt hår. Både i det första och det andra fallet kommer dock vård av dem att minskas till samma sätt. Skillnaden kommer att vara på sättet som de appliceras: änden av fettigt hår kommer att behandlas försiktigt med fingertopparna, inte stiga över en längd av flera centimeter. Hårets ändar, som är torra i naturen, behöver fuktas från början av krullarnas längd.

För näring kan du använda både produkter av naturligt ursprung och professionella kosmetiska produkter. Det första alternativet är lämpligt för långsiktig, gradvis behandling, vars resultat varar länge. Om du behöver lösa problemet med torra tips så snart som möjligt, gå sedan till salongen som säljer specialprodukter. Hemma, alla typer av hemlagad olja och masker hjälper dig att behandla ditt hår. Tipptillståndet beror också på valet av tvättmedel, balsam och balsam.

 • Hur man hittar gynnsamma måndagar för hårskärning, läs den här artikeln.
 • Allt om keratin hårrätning, för- och nackdelar med proceduren finns här.

Masker för torra hårändar

Oljemask

För att återställa de torra tipsen är mycket effektiv är en blandning av oljor - oliv och burdock. Blanda två matskedar av var och en av dem (beroende på tjockleken, du kan ta en mindre mängd) och värme. Dela håret i trådar, hantera tipsen på var och en av dem med förberedda medel. Vrid krullarna i stram flagella och linda dem med folie. Som sådan lämnar de inte oljiga oljiga fläckar på kläder och nacker. Tål masken du behöver minst en timme. Idealisk - lämna blandningen över natten. Återhämtning innebär en kurs på tre till fyra behandlingar. Efter - du kan ta en paus och, beroende på hårets tillstånd, fortsätt behandlingen.

Regenererande mask

Ett utmärkt sätt att återfuka och närma torra tips är vetegrodolja. Den rika vitaminkompositionen av denna produkt främjar fullständig håråterställning på kort tid. Olja kan appliceras på vilket hår som helst. Strö bara några droppar på handflatan, gnugga dem i dina händer för att värma upp till kroppstemperaturen och applicera på spetsarna. Spololja är inte nödvändig.

Fruktmask

Avokado frukter är det bästa sättet att hålla locken elastiska och släta, och deras tips fuktas. De innehåller vegetabiliskt fett som närmar och skyddar varje hår, liksom vitamin E. För att förbereda en mask måste du välja en mogen frukt. Ta bort massan och masha den med en gaffel i en färdig maträtt. Behandla vått hår med massa och linda huvudet med en wrap och en handduk. I denna form måste du stå emot masken i 40-50 minuter, skölj sedan med en mild schampo.

Vitaminmask

Köp i ett apotek vitaminer A och E i en koncentrerad form. Dessa är näringsämnen som innehåller många kosmetiska hårvårdsprodukter. Blanda i lika stora proportioner vitaminer och fördela blandningen på huvudet. Twisting flagella från krullarna, linda dem med folie eller film. Masken måste hållas under det isolerade locket i minst en timme. Tvätta håret med schampo efter utgångsdatumet.

Kefir mask

Orientaliska skönheter har använt surmjölk - yoghurt i århundraden för att behålla hårets skönhet. Resultatet är vackra svarta långa flätor som är tjocka som en hand. Om det inte finns möjlighet att få eller laga yoghurt, kan du ta en enkel kefir. Denna produkt har utmärkta fuktighetsgivande och närande egenskaper. Fördela uppvärmd kefir på spetsarna, linda med en film och en handduk. Lämna produkten i 30-40 minuter, skölj sedan med schampo.

Morotmask

För att förbereda masken, blanda två matskedar riven morot och samma mängd olivolja eller solrosolja. Bearbeta tipsen med blandningen. Wrap curls med film eller folie och handduk. Skölj huvudet med en mild schampo efter en halvtimme.

Honungsmask

Honung är känd för sin helande egenskaper, som kan användas för att återställa torra ändar. Honung kombineras med andra komponenter: oljor, äggulor, mejeriprodukter. Du kan också applicera den på håret i sin rena form. Värm honungen på ångbadet och smörj det med många tips. Under det isolerade locket måste du hålla verktyget i minst 40 minuter. Efter proceduren tvätta håret med schampo och skölj med lite försurligt kallt vatten.

Lösa problemet med torra hårändar: tips

Det händer att vi före ett ansvarsfullt tillfälle, en efterlängtad resa eller före det första mötet måste sätta vårt hår snabbt i ordning. Frisyren ska se perfekt ut. Några av våra tips hjälper dig att snabbt lösa problemet med torra tips:

 • Gå först till frisören. Befälhavaren kommer att skära de splittrade ändarna, vilket ger en hälsosam längd av strängar.
 • Tillbringa en kurs av hår restaurering (från tre till sju dagar) med hjälp av fuktgivande masker, örtsköljningar.
 • Smörj spetsarna med en liten mängd näringsolja efter varje shampooing. Behandla dem med fingrarna tills de är helt absorberade.
 • Avbryt tillfälligt från stylingprodukter (lack, skum, gel eller vax). De innehåller kemikalier som påverkar hårets struktur.
 • Vilka produkter ska vara en mask för torrt hår hemma.
 • Hur man väljer de bästa vitaminerna för hår: tips och tricks du hittar här.
 • Eteriska oljor för hårtillväxt: Vad är oljens kraft på sidan. //quclub.ru/uhod-za-volosami/masla/efirnyie-dlya-rosta-volos.html

Förebyggande av hår utsatt för torrhet vid tipsen

Förebyggande av torra och splittrade ändar är en komplett hårvård. Följande rekommendationer hjälper dig att förebygga problemet med torra ändar och behålla sin skönhet och hälsa under lång tid.

 • Minimera användningen av en hårtork. Torka på ett naturligt sätt. För att påskynda processen, ta en badhandduk. Eliminera användningen av elektriska apparater för krökning och rätning. De är din största "skadedjur"!
 • Regelbundet, två eller tre gånger i veckan, skäm bort dina lås med olika fuktgivande masker. Detta är nödvändigt inte bara för att återställa tipsen, men också som ett förebyggande av torrhet.
 • Skydda ditt hår med hattar. På sommaren torkar spetsarna under påverkan av en aggressiv sol, på vintern - på grund av vind och låga temperaturer.
 • En gång i två månader, besök frisören. Spaltiga ändar måste skäras i tid för att inte störa hälsosam hårväxt.
 • Byt ut balsam för enkel kamning med en närande balm för bättre vätning av spetsarna, som du ska använda efter varje tvätt.

För att krullarna ska se friska och glänsande, behöver du inte bara uppmärksamma hårrödorna, utan också deras tips. Följ våra enkla tips och du kan hantera problemet med torra, splittrade ändar i två konton.

Masker för torra hårändar: 17 recept

Många tjejer står inför problemet med torra tips. Speciellt stark kosmetisk defekt återspeglas i färgat och mörkt hår. Hårklippningen ser inte snygg ut, ändarna bristande i olika riktningar, skämma ut hårets utseende. På grund av bristen på näringsämnen och fukt försvagar folliklarna, vilket leder till mer katastrofala konsekvenser. Du kan korrigera situationen med hjälp av riktningsmaskar. Hemmet är beredda från de improviserade produkterna som finns i köket.

Varför tipsen blir torra

 • brist på talgkörtlar i hårbotten;
 • genetisk predisposition;
 • frekvent användning av termometrar för hår;
 • hypotyroidism (sköldkörteln störningar);
 • missbruk av stylers (mousse, gel, skum, vax, fixeringslack, etc.);
 • felaktig kamning, tvättning och torkning;
 • brist på näringsämnen
 • dehydrering;
 • dåliga vanor
 • dålig sömn, konstant stress;
 • brist på motion;
 • perming, färgning, carving;
 • länge stanna i solen, besöka solariumet;
 • exponering för hår klorerat, saltt, hårt vatten;
 • användningen av kosmetika av låg kvalitet;
 • försummelse av grundläggande vård.

Subtiliteter av applicering av masker för torra tips

 1. För att uppnå maximala resultat och inte skada ditt hår, byt recept varje 5 dag. Försök att välja kompositioner med olika ingredienser som inte fanns i de tidigare använda maskerna.

Arnica och burdock olja

 1. Köp i en alkoholhaltig alkoholinfusion av arnica, häll 10 ml. och gnugga med två råoljor. Värm massan till 35 grader, sätt in 30 ml. burdock olja (måttligt hett).
 2. Först kamma ditt hår och strö det med vatten, torka ändarna med en handduk. Applicera ett tjockt lager, linda med folie eller film. Håll föreningen i 35 minuter.

Grädde och vete smör

 1. Välj kräm med högsta fettinnehåll, använd eventuellt en hemlagad komposition. Det är nödvändigt att ansluta 45 gr. produkt med 20 ml. vetegroddaroljor.
 2. Eventuellt, lägg till ett par droppar patchouli eter eller ginseng. Förvärm masken för ett par till 45-55 grader, applicera på håret, från mitten. Håll under polyeten i en halvtimme.

Äggula och havtornsolja

 1. Sprid 3 kallade tjaller med en handfull granulatsocker (brun). Ange 25 ml. havtornsolja. Den sista ingrediensen kan ersättas av grönsaker, om det inte finns några andra alternativ.
 2. Masken ska appliceras på vått hår. Börja från mitten och dra sedan ner. Blöt strängt under folien under 1,5-2 timmar. Efter sköljning, applicera en balsam-balsam.

Gräddfil och aloe vera

 1. Plocka upp 2 stora blad aloe vera, skölj med kallt vatten och vänd till gröt. Kram saften med flera lager ostklaff. Lägg till 45 gr. gräddfil, juice av en tredjedel av citron, 20 ml. olivolja.
 2. Montera en skål med en massa i ett vattenbad, värma upp till 45 grader. Mäta temperaturen med en kötttermometer. Applicera på ändarna, vänta ca 35-40 minuter.

"Aevit" och honung

 1. Anslut 3 ampuller av läkemedlet "Aevit" med 2 ml. nikotinsyra, som också säljs på apoteket. Tillsätt 40 ml. burdock eller ricinolja, 15 gr. älskling, 2 råvaddulaor (det har fler fördelar).
 2. Stänk hårets tips med mjukat vatten, kamma och lätta att torka. Efter applicering av kompositionen, gnid in så att masken tränger djupare in. Håll agenten 40-50 minuter.

Majonnäs och vitlök

 1. Av dessa ingredienser kan du laga inte bara såsen för den andra kursen utan även effektiva masker. Använd hög fet majonnäs (från 65%). Mät ut 25 gr., Gnid med äggula.
 2. Fördjupa 3 vitlökspinnar i en förälskelse, vrid den till en gröt och pressa saften. Häll det till den primära basen, fördela problemområdena av hår. Håll i 25 minuter, skölj med vatten och citrusjuice.

Cognac och solrosolja

 1. Kombinera ingredienserna i lika stora kvantiteter (30 gr. Vardera), värm upp till 50 grader i mikrovågsugnen. Häll en halv tesked gelatin, låt det helt lösas upp.
 2. Värm upp igen för att ta en flytande form, sänk hårets tips i en skål med massa. Blötlägga dem väl, lägg sedan ihop med matfolie. Ta bort efter en timme.

Mjölk och banan

 1. Vrid en halv banan i gruel, blanda sedan med varm fet mjölk. Du måste få mashed. Slå den i skummet med en blender, masken appliceras endast i detta tillstånd. Exponeringstid - 1 timme.
 2. Kompositionen kan eventuellt blandas med vilken oljelösning av vitaminer som helst, till exempel retinol eller tokoferol. Dessa droger säljs i ett apotek i ampuller.

Pepparrot och nässla

 1. Grate 3 cm pepparrot rot med en rivare, blanda med en press av färska näsblad. Pund i en murbruk, häll 80 gr. kokande vatten. Infusera i 1 timme, filtrera sedan och mäta 50 ml. buljong.
 2. Lös upp gelatin så mycket att det efter att svullnaden kommer att göra masken tjock (ca 15-20 gram). Distribuera från basalområdet till ändarna, utan att röra på hårbotten. Håll i 12 minuter, inte längre.

"Dimexid" och nikotinsyra

 1. Dessa droger säljs i ett apotek, mäta en tesked av varje produkt och kombinera till en homogen massa. Häll i 30 ml. mandel eller olivolja.
 2. Smörj hårändarna, gnugga och lämna i en tredjedel av en timme (kanske längre). Skölj med ett mildt schampo utan sulfater, var noga med att använda en balsam.

Jordgubbar och majsolja

 1. Skölj i en kolv 6 jordgubbar, torka på handdukar och låt torka. Vrid sedan frukten i en grötblandare, tillsätt 30 ml. majsolja.
 2. Värm massan till 50 grader, täck den med allt hår eller bara tipsen. Var noga med att hålla produkten under folien / filmen, ta bort efter en halvtimme.

Lök och honung

 1. Skala ett par stora lök, rulla i en mixer eller galler. Sätt i en gasväv, pressa saften. Värm att delvis avlägsna obehaglig lukt.
 2. Ange 30 gr. honung, 40 ml. citronsaft. Efter att ha kammat och sprutat håret sprider du kompositionen över spetsarna. Wrap en film, lämna i en halvtimme. Skölj med vatten och ättika.

Yoghurt och kli

 1. Anslut 60 gr. naturlig yoghurt med en handfull kli, lämna i 20 minuter före svullnad. Efter det tilldelade intervallet häll 15 ml. grönsak eller burdock olja.
 2. Gör en mask, applicera den på håret från mitten av längden på ett tätt skikt. För att förhindra att produkten släcker, linda ändarna med folie (matfilm). Åtgärdstiden är 25 minuter.

Rågbröd och nässla

 1. Kombinera den torra samlingen av kamomill, plantain och nässla. Helande örter ska vara lika stora, den totala vikten blir 60 gram. Fyll produkten med 250 ml. kokande vatten. Insistera buljong 1,5-2 timmar.
 2. Skölj vätskan, sätt en skiva med rågbröd i den. Förlägsna skorpan. Vrid ingredienserna i gruel, sprid på håret. Wrap huvudet med en handduk i 50 minuter. Tvätta av med rent vatten.

Cones och burdock

 • Mala på något sätt 25 gr. hoppkeglar, 20 gr. marsh calamus och 30 gr. burdock rötter. Rör ingredienserna, häll i en liten termos.
 • Värm 250 ml. mörk öl upp till 80 grader, häll i behållaren med innehållet. Insistera på produkten i 1,5 timmar. Stram buljongen, hantera skadade lockar. Inget behov av att spola.
 • Avokado och Ägg

  1. Skär den mogna avokado i två, halv genom en mixer tillsammans med skalen. Separat, slå ägget.
  2. Kombinera produkter i en liten kopp, blanda tills det är smidigt. Applicera i 50 minuter, skölj.

  Senap och vitamin E

  1. Sikt 15 gr. senapspulver, pund den med råa tjaller (1-2 st). Kyla, injicera flera flaskor med tokoferol (vitamin E) eller retinol (vitamin A).
  2. Applicera medel på 5 cm. Tips, gnugga med små fingertoppar. Håll under polyeten i högst en halvtimme. Skölj med sulfatfritt schampo (bättre för barn).

  För att bestämma hur ofta användning av hemmet ska användas, bedöma hårets tillstånd. Om du märker brutna och fallna tips på din tröja, krävs daglig terapi i 2 månader. I alla andra fall, förbereda pengarna 1 gång om 2-3 dagar.

  Receptar hemlagade masker för torra hårändar

  Torra tips är ett allvarligt hinder vid odling av långt hår. Anledningen till detta fenomen kan vara annorlunda: misslyckad schampo, för ofta användning av hårtork, hårfärgning, perm, ätstörningar. I alla dessa fall kokar emellertid problemet huvudsakligen sig till störningen av huvudets talgkörtlar. Normalisera körkärlarnas funktion och ge håret ett friskt utseende som kan göra speciella hemlagade masker för torra hårändar

  Allmänna regler för hårvård

  I motsats till vanlig missuppfattning finns torra tips i hår med något fettinnehåll. Oftast uppstår detta fenomen om håret är långt och tunt. Som ett resultat är hårets utseende väldigt bortskämd: du måste tvätta huvudet ofta, och ändarna är svaga, delade, lätt avbrutna när du kammar, och du kan bara fixa det genom att klippa av dem.

  Hårskärning med het sax är ett bra förebyggande av bildandet av torra tips, och det ger också ett välskött utseende till frisyren. Detta kan göras hemma, varje gång hur man värmer upp saxen. Det finns också specialverktyg som appliceras på tipsen och fyller hårbrott med proteiner. Emellertid har alla dessa metoder en kosmetisk snarare än en terapeutisk effekt.

  För att hjälpa håret från insidan, är det meningsfullt att rätta maten. Det är nödvändigt att minska mängden fett, stekt, kryddig och söt, för att öka andelen grönsaker och frukter, för att ägna särskild uppmärksamhet åt spannmålen. Dessutom bör du dricka minst 2 liter rent vatten per dag. Tillägg av fettsyror och vitaminer A och E hjälper också till att lösa problemet. Annars på hårets tillstånd påverkar användningen av hettorkning. Kombiner och barrettar är företrädesvis trä och bör inte kamma hår i vått tillstånd.

  En samling masker för behandling och förebyggande

  Korrekt vård och speciellt speciella masker för torra tips hjälper till att förhindra bildandet. Sammansättningen av dessa masker är vanligtvis oljor som skyddar håret från uttorkning, liksom avkok av örter och andra komponenter som innehåller ytterligare näringsämnen. Skölj vanligtvis masken med schampon, helst mjuk och innehåller växtekstrakter.

  Oljeblandningar

  • Med ricinolja och ägg

  Ta 1-2 äggulor och blanda dem med ricinolja till en tjock grädde och tillsätt sedan ett litet mjukt schampo. Medlen upprätthåller håret 1 timme.

  • Med smör och burdock rötter

  Ta 75 g färsk kockrot, hacka, tillsätt 200 g vegetabilisk eller olivolja, lämnas för att infusera i 24 timmar. Värm sedan blandningen till koka, koka i 15 minuter. Stam och ansök om 1 timme.

  Oljan bör värmas upp, appliceras och lätt gnidas i håret och hårbotten. Att klara en sådan mask mot torra tips kan vara upp till 2 timmar.

  Blanda i lika delar av havtorn och vegetabiliska oljor. Applicera blandningen med en bomullspinne på hårbotten och håret. Blöt i värme i en timme, skölj med schampo. Denna mask ger den bästa effekten när den används två gånger i veckan.

  • Burdock mask med arnica

  Blanda två äggulor, med tre matskedar arnica-tinktur och två matskedar av burdockolja. Applicera på hår och linda upp en uppvärmd handduk, byt den när den svalnar.

  • Kock med honung och aloe juice

  Sammansättningen av denna mask innehåller en matsked aloe juice, en matsked av burdock olja och en tesked honung. Blanda allt grundligt och ansök om 1 timme.

  Ta en matsked av ricinus och olivolja och en tesked mjuk schampo. Rör, applicera på hår och gnid i hårbotten. Blöt i 2 timmar under en handduk och skölj med varmt vatten utan schampo.

  Rättsmedel för torra tips med ägg

  • Classic Egg Mask

  Ta 1 ägg, en tesked vinäger, en tesked glycerin och två matskedar ricinolja. Rör väl och applicera i 30-40 minuter. Täck håret med en plastlock, ta 2 handdukar och alternerande värma dem, lindra huvudet. Denna mask ger dig möjlighet att lösa problemet med feta rötter och torra tips.

  • Ägg med vitlök och majonnäs

  Grind 2 vitlöksklyftor och tillsätt en matsked mayonnaise till dem, samt äggula och en tesked honung. Blanda och applicera i 30-40 minuter, skaka huvudet med en handduk och byt den när den svalnar.

  Ta 1 äggula och 0,5 matsked hårbalsam. Blanda, lätta visp, använd efter tvätt som vanligt balsam.

  Alkohol maskerar för torrt hår

  • Honung med henna och brandy

  Ta äggula och 1 tsk honung, henna och brandy, blanda och applicera i 30-40 minuter.

  Lägg till ett glas öl en tesked olivolja eller mandelolja, blanda allt. Tåla en sådan mask i bara 20 minuter, men det återställer perfekt hårstrukturen, samtidigt som den stimulerar tillväxten.

  Blanda äggulor och 50 g brandy, ansök om en halvtimme. Denna mask hjälper mot torra ändar och ger hårstyrka och glans.

  Recept från de tillgängliga produkterna

  • Herbal mask med bröd

  Ta i lika delar torrt gräsnål, plantain och kamille. Förbered dig på 2 timmars örtinfusion: 1 matsked av blandningen och en halv kopp vatten. Därefter tillsätt rugbröd utan skorpa. Knead brödet tills bildandet av våtsel och applicera det på håret i en timme. Suga under en handduk, skölj utan att använda schampo.

  Värm kefir eller yoghurt till kroppstemperatur, applicera på hår, täcka med plastlock och linda upp värmen. Blötlägg i en halvtimme, skölj med varmt vatten utan att använda schampo.

  Blanda 6 matskedar yoghurt och 1 ägg, applicera i 15 minuter och linda upp huvudet med en handduk.

  Häll 300g hackade färska eller frysta blåbär med ett glas kokande vatten. Applicera i 30 minuter, insvept med plast och en handduk.

  Hårmaskar är ett effektivt sätt att hantera en rad olika problem. Men för att masker för torra tips för att ge konkreta resultat är det nödvändigt att göra dem 1-2 gånger i veckan, med en kurs på minst 10 procedurer.

  Gör en mask för hårändarna hemma

  Masken för tips av hemlagat hår ger näring till krullarna, fuktar och gör att de kan växa. Den naturliga kompositionen ger strängarna sken, mjukhet och naturlig skönhet.

  Torrt hår, benäget för tvärsnitt av spetsarna, är huvudproblemet hos många tjejer. Anledningen är att talgkörtlarna producerar en otillräcklig mängd fett så att det kan bearbeta håret längs hela sin längd. Detta problem uppstår också med fel omhändertagande av lockar: användning av hårtork, strykning, kemiska färgämnen. Mask, förberedd hemma, hjälper till att rädda håret och förbättra sitt tillstånd.

  Användningen av hårmaskor

  Dessa maskor är lämpliga för torrt och kombinationshår. De har följande effekter:

  • rotstruktur stärks
  • elasticiteten ökar;
  • strängbrott minskas;
  • håret mjukas och stärks
  • fuktnivån stiger;
  • mikroskalor i hårbotten läker;
  • vågar slätas.

  recept

  För delade ändar

  Masken används för ökad hårväxt och eliminerar splittrade ändar. Efter applicering återställs strängarna och får en hälsosam glöd.

  komponenter:

  • castorcum - 30 g;
  • fiskolja - 70 g

  Före användning, kombinera alla komponenter och blanda noggrant.

  För fettigt hår och torra tips

  Hemmagjord komposition som framställs enligt detta recept eliminerar överskottets grepplighet, medan spetsarna är mättade med fukt och slätad.

  ingredienser:

  • vatten - 100 g;
  • citronsaft - 15 ml;
  • 1 äggula;
  • Olja av vegetabiliskt ursprung - 20 g.

  Blanda helt enkelt alla ingredienserna ihop och blanda till en enhetlig konsistens.

  För att återställa tipsen

  Masken återställer håret från rot till spets.

  komponenter:

  • ricinolja - 40 ml;
  • glycerin - 40 g;
  • äppeläger - 40 ml.

  Värm oljan i ett vattenbad, tillsätt de övriga komponenterna och blanda.

  För skadade tips

  Masken mättar de dränerade och försvagade spetsarna med saknad fukt, återställer och släpper dem.

  ingredienser:

  • jojobaolja - 40 g;
  • honung - 20 g;
  • aloe juice - 20 ml.

  Från aloeblad får du juice, kombinera med varm mjölk och honung.

  För spröda tips

  Hemmagjord komposition förhindrar skador på lösa ändar, limar vågar och fuktar hår.

  ingredienser:

  • yoghurt - 250 g;
  • äggula - 1 st.

  Först klumpar du i äggula, lägger till den fermenterade mjölkprodukten vid rumstemperatur och blandar.

  För torra tips

  Masken ger djup näring och hydratisering till även de torraste krökarna. Det skyddar håret från dissektion och reanimerar strukturen hos varje hår.

  ingredienser:

  • citronsaft - 50 ml;
  • yoghurt - 170 ml;
  • Castorolja och havtorn - 15 ml.

  Värmeprodukter till rumstemperatur, kombinera med oljor och tillsätt juice.

  Kockolja

  Hemkomposition baserad på burdockolja eliminerar splittrade ändar, förtjockar håraxeln och accelererar tillväxten.

  ingredienser:

  • kokande vatten;
  • färglös henna - 1 påse
  • burdock olja - 20 ml.

  Henna häll varmt vatten, blanda för att få en homogen komposition av krämig konsistens. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda.

  Med ricinolja

  Masken kan stoppa även den starkaste alopecien, återställa vattenbalansen i locken.

  ingredienser:

  • persika - 2 st.
  • ricinolja - 20 ml;
  • mjölk - 60 ml.

  Skal skalas, hugga och mosa massan för att få en renliknande konsistens. Kombinera med smör och mjölk, blanda noggrant.

  Med olivolja

  Den oljiga produkten närmar sig locken med viktiga vitaminer och mineraler, fuktar och ger håret en spegelglans.

  ingredienser:

  • ansiktscreme - 40 ml;
  • olivolja - 40 ml.

  Värm oljan i en mikrovågsugn och kombinera med en kräm för en jämn konsistens.

  Från honung

  Honung - ett förråd av vitaminer som läker strängar och mättar med fukt.

  ingredienser:

  • 1 äggula;
  • kokosnötolja - 20 ml;
  • honung - 20 ml;
  • Cognac - 10 ml.

  Först klumpar du äggulan, och anger sedan de övriga ingredienserna och blandar noggrant.

  Baserat på ricinolja och oliver

  Hushållets sammansättning förhindrar utseende av splittrade ändar, vilket gör att du kan odla långt hår och inte trimma det. Regelbunden applicering av masken gör håret vackert och friskt.

  ingredienser:

  • castorc - 40 ml;
  • olivolja - 40 ml.

  Efter blandning av ingredienserna värm dem i ett vattenbad. Eventuellt kan du lägga till någon eter.

  Från ägg

  Denna mask är ett bra sätt att läka håret.

  ingredienser:

  • citronsaft - 2 msk.
  • ägg - 1 st.
  • solrosolja - 2 matskedar l.
  • vatten - 170 ml.

  Först slå ägget, fortsätt att gå in i oljan och vattnet vid rumstemperatur och blanda.

  Från glycerin

  Hjemmelagd glycerinbaserad förening ger ditt hår glans, fuktar och släpper det.

  ingredienser:

  • honung - 60 g;
  • glycerin - 1 msk.
  • aloe juice - 2 msk.

  Värm honungen i en mikrovågsugn, tillsätt de övriga ingredienserna och rör om.

  Från gelatin

  Gelatinmaskan täcker varje hår och skapar ett skyddande skikt på den. Det lägger till glans till krullarna och släpper vågorna.

  ingredienser:

  • gelatin - 15 g;
  • schampo - 1 msk. l.
  • äggula - 1 st.

  Smaka på äggula, blanda den med den bakade gelatin och tillsätt schampo.

  Från gräddfil

  Maskan är perfekt för torra tips.

  Det återupplivar håret, närmar sig och ger djup fuktighet till spröda, färgade och skadade lockar.

  ingredienser:

  • 1 äggula;
  • gräddfil - 20 g;
  • olivolja - 20 ml;
  • Mandelolja - 10 ml.

  Smaka på äggula, tillsätt de övriga ingredienserna och blanda noggrant.

  Dosering och kontraindikationer

  Framställd hemlagad komposition applicerad på våta och redan tvättade strängar. Värm alla polyeten och en handduk. Gå 10-15 minuter. Tvätta av med vatten. Applicera fuktgivande mask 1-2 gånger i veckan. Kontraindicerat i allergiska reaktioner på dess beståndsdelar, så att före användning är det önskvärt att göra ett allergitest.

  Fuktgivande mask för spetsarna - detta är ett utmärkt sätt att växa hår, ge det en naturlig glans och strålning. Hemmagjorda föreningar är mycket användbara, som helt naturliga, men har en kumulativ effekt. För att få det önskade resultatet måste du regelbundet applicera en kosmetisk produkt.

  Hur man gör en mask för torra ändar av hår

  Artikelns innehåll:

  1. Varför tipsen är torra
  2. Maskrecept
   • Med ägg
   • Med mejeriprodukter
   • Kockolja
   • Med vitaminer
   • Med örter
   • Med öl

  Torra tips är ganska vanliga bland kvinnor i olika åldrar. De förstör inte bara hårets utseende, utan hela bilden som helhet. För att uppnå effekten av välplexade utan att lösa detta problem är nästan omöjligt. De speciella hemgjorda maskerna hjälper till att snabbt åtgärda situationen, de bästa recepten som vi kommer att dela med i den här artikeln.

  Varför tipsen är torra

  Sämre hårvård, olika sjukdomar, både av en trichologisk natur och absolut inte relaterad till hår (till exempel kolit) bidrar till försämringen av situationen. Dålig näring och de negativa effekterna av många miljöfaktorer kan också ha en dålig effekt på tipsets tillstånd.

  Alla möjliga orsaker diskuteras mer detaljerat nedan:

   Exponering för höga temperaturer. För ofta användning för att skapa en frisyrstrykning, hårtork och curling, skärning med termisk sax, shampooing med varmt vatten - allt detta drar fukt från håret, vilket gör dem torra.

  Effekt av UV-strålar. Detta gäller framförallt på sommaren, i den varma årstiden, när solen är mest aktiv och tjejerna praktiskt taget inte bär hattar.

  Bristen på fukt i kroppen. Vanligtvis uppstår detta problem när en person konsumerar mindre än 1 liter vatten per dag. I det här fallet kommer håret att vara torrt längs hela längden, och deras bräcklighet kan också vara oroande.

  Externa negativa faktorer. Detta hänvisar till havsvatten, låga temperaturer, regn, snö.

 • Passion för vissa frisörsförfaranden. Faren är regelbunden färgning, markering, färgning och perm.

 • Ibland försvagad immunitet, försämrade talgkörtlar och stress kan också skapa en bördig grund för ett sådant problem.

  Dry Tip Mask Recept

  De mest effektiva är produkter baserade på mejeriprodukter, ägg, olika örter. Inte mindre användbart kommer att vara fuktgivande oljor, flytande vitaminer och jämn öl. Från allt detta, om det inte finns några andra rekommendationer, måste du göra masker precis innan du lagar mat, så att de är färska. Det rekommenderas inte att hålla dem i mer än 2-3 dagar i kylskåpet, så måste resultatet vänta länge.

  Mask för torra ändar av hår hemma med ett ägg

  Använd om möjligt hemlagade kycklingägg. Oftast vill du ta äggulan, som har goda fuktighetsegenskaper. I ett verktyg rekommenderas det inte att kombinera för många ingredienser, den optimala mängden är inte mer än 4-5 delar. Det är också viktigt att det är helt nytt. Innan du använder den färdiga kompositionen rekommenderas att värmas upp. Det lämnas på håret i 20-60 minuter, ibland under filmen, och tvättas sedan av med schampo och tvättas med vatten.

  Följande recept bör definitivt inte svika någon:

   Lös honung (10 g) i varm olivolja (15 ml), lökjuice (15 ml) och äggula (1 st.), Slå blandningen väl.

  Skala en avokado, grilla den på en rivare och lägg till ett ägg (1 st.) I puréen.

  Kombinera huvudkomponenten (1 st.) Med varm olivolja (30 ml). Tvätta sedan, torka och blanda jordgubbar (12 bär) med en mixer. Häll sedan den i äggoljeblandningen, som sedan måste skakas väl.

  Häll lite glycerin (1 matsked) och äppelcidervinäger (1 tesked) i ricinolja (10 ml), slå i en äggula.

  Några inte mycket dyra konjak (1 ssk. L.) Blandad med honung (2 tsk.), Olivolja (1 msk. L.) Och en äggula. Det är önskvärt att behålla en sådan mask på tipsen i minst en timme.

  Skal gurka (1 st.) Och rista den. Förbered kiwi (1 stycke) på samma sätt och kombinera dessa två ingredienser. Tillsätt honung till den färdiga mushen (1 tesked) och rör om.

  Lös senapspulver (2 teskedar) i olivolja (2 msk) och slå en äggula i denna massa.

 • Lös upp torr jäst (1,5 tsk) i varm mjölk (15 ml) och tillsätt huvudkomponenten (1 st.) Utan protein. Slå massan, värm och applicera i 30 minuter, och lämna den här gången under locket. Därefter luktar håret obehagligt, så de måste tvättas väl med schampo.

 • Masker för torra tips med mejeriprodukter

  För hårvård kan du använda hemma eller lagra yoghurt, kesost, gräddfil, grädde, yoghurt, kefir eller bara mjölk. Ju djupare de är desto bättre blir den fuktighetsgivande effekten. Allt detta kan appliceras både i ren form och i kombination med andra ingredienser. Det är viktigt att de i slutändan inte är för flytande, annars sprider de sig över ytan. Den önskade konsistensen är ungefär densamma som degen för pannkakor.

  De bästa recepten inkluderar följande:

   Skär från en ung växtaljon på botten av 1-2 blad, dela dem i två delar och pressa ut hela saften. Då behöver du få det från en citron. Därefter kombinerar du dem tillsammans och lägger till honung (1 tsk) och fet gräddfil (60 g) till massan. Slå den med en borste och applicera försiktigt på håret längst ner. Därefter samla dem upptill och linda filmen och sätt sedan på en hatt. Skölj med vatten efter 30 minuter.

  I saft av vetex (1,5 tsk.), Skriv yoghurt (30 ml) och tillsätt en halv bananmassa. Slå blandningen med en mixer och lägg fingrarna på rätt ställen, efter en halvtimma, tvätta håret.

  Sätt eterisk olja av citron och vetex (10 droppar) i tjock grädde (50 ml). Sprid fingrarna jämnt över ytan och håll i 20 minuter.

  Mala osten genom en sikta (80 g) och hugga en kiwi i puré. Gnid blandningen i spetsarna och låt den stå i 20 minuter.

  Värmekokare med 2,5% fett (50 ml) och tillsätt matgelatin (20 g). Vänta tills den torra ingrediensen är helt upplöst i vätskan, smörj den sedan med hår över hela längden eller precis nedanför. Det rekommenderas att tvätta detta verktyg inte tidigare än 20 minuter.

 • Häll finhackad havremjöl (3 msk) i hemlagad yoghurt (40 ml). Gnugga fingrarna i spetsarna med fingrarna och håll i en halvtimme.

 • Mask med burdockolja för torra hårändar

  Kosmetisk burdockolja är den mest användbara för fuktgivande hår. Det innehåller vitaminerna A och E, vilket hjälper till att eliminera torrhet. För att göra det ännu mer effektivt rekommenderas det att värma upp det före användning. Denna ingrediens går bra med samma ägg, citronsaft, dimexid, ricinolja och ett antal andra komponenter.

  Förstå vad som ska göras med torra hårtips, underskatta inte följande recept:

   I en varm olja (2 msk. L.) Häll i en lösning av dimexidum (1 tsk.), Täck sedan med ett lock och låt stå i en halvtimme. Torka sedan tipparna med en pensel och skölj dem med schampo efter 20 minuter och sedan med rent vatten.

  Lös upp två kapslar av läkemedlet "Aevit" i olja (20-30 ml). Doppa fingertopparna och gnugga den i tunna trådar. Det är möjligt att tvätta medel på en halvtimme.

  Kombinera ricinolja (1 msk.) Och två gånger huvudkomponenten droppar i sammansättningen av 10 droppar citronsaft. Därefter värms det upp lite och sprider det över spetsarna och lämnar det i 20 minuter.

  Skala och tak en halv grapefrukt. Lägg sedan till burdockolja (3 msk.) Till de färdiga potatismosorna. Hämta håret i svansen, lyft det till huvudets krona, fixa hårnålarna och bearbeta tipsen. Wrap toppen av håret delen av filmen och sitta i ungefär en halvtimme.

 • Häll kokt vatten (1,5 matskedar) i malet kaffe (3 msk), låt dem stå ett tag. Därefter lägger du till burkolja (1 matsked) och citronsaft (1 tesked). Applicera den färdiga vattnet på håret i form av värme och håll kvar i en kvart i timmen.

 • Mask med vitaminer från torra tips hemma

  Alfa-tokoferol (E), retinol (A) och cyanokobalamin (B12) anses vara de viktigaste assistenterna. En ljusare effekt ges av deras kombination inom ramen för ett botemedel, även om användningen av dessa vitaminer separat är också ganska tillåten. Bäst av allt, torra hårändar eliminerar oljeblandningar, de är avsedda att användas i kosmetiska ändamål. De som finns tillgängliga i ampuller för injektion kan också användas, förresten är det här alternativet bekvämare eftersom drogen inte alls är fet.

  Vi erbjuder att fokusera på följande recept:

   I lika stora proportioner kombinera ricinolja och vitamin E i flytande form. Gnid sedan kompositionen med fingertopparna i vått hår och skölj efter en kvart i timmen.

  Häll i shampooet för torra tips (20-30 ml) cyanokobalamin (15 ml). Häll blandningen i en flaska, skaka och använd som vanligt schampo. Tvätta inte av det direkt, lämna minst 20 minuter.

  Krummor rågbröd (50 g) och fyll det med kokande vatten (20 ml). En timme senare lägger du till vitaminerna B12, E och A i en ampull. Rör om blandningen och applicera den på håret och linda huvudet med en film på toppen. Blötlägg kompositionen i en halvtimme.

 • Blanda i jämn proportioner blanda mandel- och havtornsolja (15 ml vardera). Ange i denna blandning av vitaminerna B12 och B6 i 10 ml. Värm denna massa, sprida fingrarna över ytan och lämna i en timme under filmen.

 • Växtbaserade masker för torra ändar hemma

  Först och främst bör du rekommendera kamomill, plantain, nässla, som inte bara återfuktar väl, men eliminerar också brott med brittleness. Fräscha, nyskördade örter fungerar bäst, så dessa masker görs bäst på sen vår, sommar eller tidig höst. I de mest extrema fallen kommer en torkad analog att göra, även om fördelarna med den är mycket mindre. I genomsnitt bör den färdiga produkten lämnas i 20-30 minuter.

  Här är några enkla recept:

   Koka vatten (250 ml) och fyll den med en blandning av kamomill, växt och näs, tagen i lika stora mängder 1 msk. l. Låt det sedan stå en timme, och spänna allihopa - du behöver bara vätska. Kombinera den i en volym på 40 ml med grönt te (1 msk. L.) och sätt den beredda massan på håret uppsamlat på toppen.

  Blöt rugbröd (150 g) i varmt vatten och blanda med nymalet nässla (2 msk). Häll sedan kokande vatten i denna massa och låt den stå i en timme.

  Skär plantainen så liten som möjligt för att göra det 2 msk. l. Häll vodka in i den (1 msk. L.) och blötlägg dagens komposition. Sprid den på tunna trådar och låt den stå i 20 minuter.

  Krossa blad av björk, nässla, St. John's wort och kamille apotek, var och en av komponenterna behöver 1 msk. l. Fyll blandningen med kokande vatten (200 ml), täck och låt stå för en dag. Nästa dag, spänna på det och fukta tipsen i infusionen. När de torkar, tvätta håret med schampo.

 • Häll varm honung (3 msk. L.) Krossad nässla (1,5 msk. L.). Rör om massan och gnugga den i spetsarna. Skölj bort efter ungefär en kvart i timmen.

 • Det är nödvändigt att göra masker med örter 1-2 gånger i veckan, medan håret måste vara torrt. Att täcka dem med film på toppen är inte nödvändigt.

  Masker för torra tips och rötter med öl

  För deras förberedelse är det nödvändigt att köpa färsk, helst keg eller hantverk öl. Den behöver cirka 50 ml, denna ingrediens kan kombineras med olivolja, ägg, nässla, salvia och andra örter. Huvudregeln är att den ska uppta mer än 50%, annars kommer resultatet att vara otillfredsställande. Det rekommenderas att värma upp drinken innan den läggs till produkten.

  Här är vad och hur du kan laga mat med öl:

   Lägg i det (60 ml) syrodavlenny olivolja (3 matskedar). Skaka sedan blandningen väl och applicera över hela längden av håret. Efter en halvtimme, skölja av kompositionen och använd schampo, eftersom det kan finnas en obehaglig lukt.

  Häll 1 msk. l. salvia och nässla med varm öl (100 ml). Håll sedan blandningen för en dag och spänning. Använd den färdiga infusionen för att tvätta håret och lämna det ett tag.

  Gräva en lök, väll gruel i gasväv och pressa juice från den. Blanda sedan det (2 msk.) Med färsk öl (4 msk. L.) och gnid det i håret med fingrarna. Tvätta av kompositionen om en halvtimme.

 • Häll med öl (200 ml) torkat rågbröd, förkrossat, det får inte vara mer än 70 g. Låt sedan blandningen stå i 2 timmar, vispa sedan och fördela över hela hårets längd. Sätt sedan på en hatt och tvätta huvudet på en halvtimme.

 • Hur man gör en mask för torra ändar av håret - se videon:  Nästa Artikel
  Har sår på huvudet? Upprätta orsakerna och bestämma behandlingen