Hur man gör hårt hår mjukt och lättsamt


I dagens värld har de flesta tjejer problem med hårt hår. För det rättvisa könet uppstår frågan om hur man mjukar håret hemma. Orsaker till hårda krullar kan varieras. Tänk på allt i ordning.

Orsaker till hårt hår

 1. Om du vill på kortast möjliga tid för att utrota problemet med styva trådar måste du först identifiera orsaken till orsaken. Då kan du börja en gradvis operation för att återställa håret. Så du kan återvända till hennes tidigare mjukhet.
 2. Var försiktig, ofta för många representanter för det svagare könet, håret förblir tätt på grund av genetiska faktorer. Det är omöjligt att säga med förtroende att detta fenomen anses vara en nackdel. I detta fall är håret mindre mottagligt för skadliga effekter av yttre faktorer, lamporna är starkare.
 3. I de flesta fall blir strängarna svåra på grund av försumlig vård. Ofta färgning, missbruk av värmeanordningar, kemiska förfaranden har en skadlig effekt på håret. Glöm inte heller yttre påverkan på kroppen.

Vårdregler

 1. Det är ingen hemlighet att en hård chock inte bara är obehaglig för beröringen, men orsakar också många obehagliga stunder under installationen. För att förenkla hanteringen av vård för denna typ av hår, måste du följa enkla riktlinjer.
 2. Du måste välja en shampoo-riktad åtgärd från den professionella linjen. Således är det värt att göra när man köper en balsam eller balsam. Föredragna krämiga blandningar, i detta fall får folliklarna maximal hydratisering.
 3. Man bör komma ihåg att medel med liknande skäl inte är lämpliga för all rättvist sex. Det rekommenderas inte att applicera krämiga formuleringar på tjejer vars hår är benäget för snabb salning. Och tvärtom kommer sådana medel perfekt att närma sig torra och ömtåliga lås.
 4. Var försiktig när du använder professionella luftkonditioneringsapparater, använd verktyget, följt strikt till instruktionerna. Denna komposition bör alterneras med blandningar framställda enligt hembakade recept.
 5. Du kan också köpa färdiga produkter, som är baserade på naturliga ingredienser. Dessa inkluderar fuktgivande oljor av shea, kokosnöt och vetex. Ta vanan och lär ditt hår att bli sällan tvättat. Tillräckligt 2 manipuleringar per vecka.
 6. Under restaureringen av hårstrukturen rekommenderas det starkt att sluta använda olika termometrar. I extrema fall måste särskilda strängar appliceras på strängarna, vilket skyddar strukturen hos högen från effekterna av höga temperaturer.
 7. För att undvika sådana manipuleringar rekommenderas det starkt att köpa en professionell serie hårtork med kallblåsfunktion. Således kommer processen att torka hår inte att utgöra ett hot mot deras struktur. Allt annat under manipuleringen kan du enkelt göra styling för varje smak.
 8. Om du inte har råd med en professionell hårtork med en liknande funktion, ta en serie tvättmedel som riktar sig till hårda och stygga strängar. Liknande produkter kan köpas på vilken kosmetisk butik som helst. För att mildra hård hårhår, ta tillvägagångssättet för medvinkling.
 9. För att göra detta behöver du inte göra någonting övernaturligt, det räcker med att genomföra proceduren för att tvätta håret genom en enda balsam. Användningen av schampo är dock inte tillåten. Konditioneringsmedlet rensar helt och hållet strängar och matar dem med nödvändiga mikroelement. Om du använder schampo, kommer kompositionen åter att torka strukturen på trådarna.
 10. Hårvårdsproceduren med balsam-sköljning är lätt. För att göra detta, ta lite mer luftkonditionering och fördela hela längden på håret. Utför en kort massage, fukt krullarna och upprepa manipuleringen av att gnugga kompositionen i folliklarna.
 11. Efter några minuter tar du bort tvättmedlet från huvudet. Det är lämpligt att använda för sådana ändamål renat vatten eller växtbaserat avkok baserat på det. Glöm inte folkmekanismer. Tvålnötter kan väl ersätta det vanliga schampot. Också lämpliga äggulor med senap eller shishikai.
 12. Om du systematiskt tillämpar dessa produkter på kortast möjliga tid kommer du att bli förvånad över den positiva effekten. Strängar kommer att återställa den tidigare strukturen, håret blir mjukt, silkeslen och felfri. Senap med äggula fungerar som ett rengöringsmedel.
 13. Om du väljer en liknande komposition, tänk på att vattentemperaturen inte ska vara hög. Annars kan äggulan krulla och masken försämras oåterkalleligt. Separera proteinet, ta bort filmen, försiktigt slå av animaliska produkten. Därefter lägger du till 12 gr. torr senap. Sprid kompositionen över de våta strängarna med massörrörelser. Ta bort produkten med varmt vatten.

Folkmedel för att mildra håret

Olivolja och äggula

 1. Ta 1 kycklingägg och separera det vita från äggula. Flytta den senare till en liten behållare, ta till hjälp av visp.
 2. Torka produkten noggrant, tillsätt 35 gram till den. olivolja. Distribuera verktyget i rotområdet.
 3. Wrap hår med en film och en scarf, vänta ca 1 timme. Ta bort masken med varmt vatten.

Gräddfil och citronsaft

 1. Anslut i en gemensam skål 85 gr. sur grädde högsta fettinnehåll från 50 ml. citronsaft och 30 ml. kokosnötolja.
 2. Rör ingredienserna till en homogen uppslamning. Applicera produkten på håret med massagebevegelser.
 3. Wrap hår med plast och en handduk. Vänta ca 1,5 timmar. Skölj huvudet med varmt växtbaserat avkok.

Innan du fokuserar på professionella tvättmedel, prova effektiva recept av traditionell medicin. Således kommer håret att finna sin tidigare skönhet, mjukhet och lydnad. Strukturen hos strängarna kommer också att vara mindre mottaglig för olika kemiska tillsatser som är närvarande i professionell kosmetika.

Hur man gör håret mjukt och lättsamt?

De som har hårt hår, vet hur svårt det är att klara dem när de stylar håret, medan de tvättar och är i färd med andra normala förfaranden. De är tjockare i struktur, men bräckliga och torra. Hår styling är faktiskt ganska komplicerad process, eftersom krullarna kan uppträda mycket oförutsägbart, envis inte vill ta den önskade formen av hår.

Mycket ofta är dessa strängar även vågiga och till och med lockiga, och det gör dem ännu mer lockiga. Men man borde inte panik: även för hårdskrämmande lockar finns det metoder för pacifiering: korrekt, snabb omsorg kan snabbt göra dem till ett föremål för beundran och avund. Till att börja med är det lämpligt att ta reda på orsakerna till en sådan styvhet för att ta reda på om problemet kan lösas genom att eliminera dem.

Orsaker till hårstivhet

Ägare av hård hår bör varnas omedelbart: oftast är detta drag genetiskt lagat, och du måste klara av hela ditt liv.

Å ena sidan gör folliklarna med den tjocka, starka strukturen krullarna hälsosamma, starkare, de är inte lika mottagliga för miljöpåverkan, mindre benägna att falla ut som en följd av stressiga situationer. Men alla dessa fördelar går förlorade i skuggan av brister: torrhet och olydnad. Om orsaken till styvhet är en ärftlig faktor, kommer kompetent vård och hemlagade masker att hjälpa till att mjukna krullarna.

Men ibland kan orsakerna vara helt olika faktorer:

 • allvarlig stress, depression, nervosa kan leda till en ojämn fördelning av talgkänslor genom håret, vilket leder till att krullarna blir torra, hårda och olydiga.
 • missbruk av frisörsförfaranden som perm och färgning
 • ogynnsam ekologisk situation
 • felaktig vård: ofta användning av lacker och mousser, hårtorkar och strykjärn.

Som ett resultat av effekten av alla dessa faktorer blir håret styvt, orubbligt, tråkigt, envis, skört, torrt. Korrekt vård och begränsning av dessa orsaker kan dock rätta till situationen, återställa glans, flexibilitet och underlätta stylingsprocessen.

Viktig rådgivning från förlaget!

En ny studie av hårvårdsprodukter avslöjade en fruktansvärd figur - 98% av de populära schamponerna förstöra vårt hår. Kontrollera sammansättningen av ditt schampo för närvaron av sulfater: natriumlauryl / laurethsulfat, kokosulfat, PEG, DEA, MEA. Dessa aggressiva komponenter förstör hårstrukturen, berövar krullarna av färg och elasticitet, vilket gör dem livlösa. Men det här är inte värst!

Dessa kemikalier tränger igenom blodet genom porerna och sprids till de inre organen, vilket kan orsaka allergier eller till och med cancer. Vi rekommenderar starkt att kassera sådana schampon. Använd bara naturkosmetik. Våra redaktörer genomförde en serie schampontester, bland vilka de identifierade ledaren, Mulsan Cosmetic.

Produkterna uppfyller alla standarder och standarder för säker kosmetika. Mulsan är den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Vi rekommenderar att du besöker den officiella hemsidan mulsan.ru. Vi påminner dig om att naturkosmetik har en hållbarhetstid som inte överstiger ett års lagringsutrymme.

Vårdregler

För att mildra hårt hår, följ de grundläggande reglerna för deras vård - styling problem kommer att vara mycket mindre:

 1. Välj ett kvalitetsschampo för hår av denna typ. Det är bättre att föredra ekologiska produkter med fuktighetsgivande ingredienser (till exempel med oljor som vetex, kokosnöt, shea). De hjälper folliklarna att hålla fukt och skydda dem mot torrhet och brittleness.
 2. Tvätta inte ditt hår för ofta: det kommer bara att skada dem genom att lägga till struktur till dess styvhet och torrhet. Maximalt - ett par gånger i veckan.
 3. Använd balsam, helst - inte tvättbar.
 4. Använd hårtork sämre för både torkning och styling av stel hår. Varmluft skador deras struktur, torkar upp, gör dem ännu mer olydiga, minimerar alla de resultat som uppnåtts före det för rätt hemvård för denna typ av lockar. Om du inte kan föreställa dig livet utan hårtork, använd åtminstone spridningstips eller köp en enhet med funktionen av riktad kallluft. Torkning med denna torka kommer inte att orsaka så mycket skada på hårt hår som varmt.
 5. Välj ansvariga hårvårdsprodukter på ett mer ansvarsfullt sätt: de bör inte innehålla alkohol, vilket kommer att torka ut och förvärra deras tillstånd.
 6. Trots att grova hår passar in i frisyren bara under påverkan av olika geler, lacker, mousser, måste de också överges om du vill göra dina krullar mjuka. Faktum är att strukturen hos ett hårt hår absorberar alla kemiska ingredienser i sådana ämnen otroligt snabbt, vilket orsakar irreparabel skada på dem.

Många förbud - grunden för hemvård för hårt hår. Men om hårtork, geler och styling mousses är förbjudna, hur ska man sätta hårda kroppar i en vacker, jämn frisyr?

Här måste du vara tålmodig och regelbundet tillämpa hemma masker för stel hår, som effektivt och snabbt kan mjuka sin förtjockade struktur.

Recept för hårmaskor

Hemmagjorda masker för hårt hår är bra eftersom de bara innehåller naturliga ingredienser.

Det finns många recept, välj de masker där du hittar bekanta produkter som du tidigare använde som kosmetiska produkter som din hud inte reagerar på med en allergisk reaktion.

Under alla omständigheter måste du prova det på handleden på att du har förberett kompositionen på den nya masken.

Masker för hårt hår kan göras två gånger i veckan innan du tvätter håret:

 1. Kockolja + äggula + honung.
  Smälta i ett vattenbad 2-bord. loger. burdock olja, tillsätt den varm flytande honung i samma mängd, 1 rå äggula. I stället för kardborre kan du använda andra oljor: linfrö, ricinus, olivolja, jämn solros. Åtgärdstid - 40 minuter.
 2. Kockolja + kosmetisk lera + citron.
  2 bord. loger. späd med grön eller blå kosmetisk lera med vatten till ett krämigt tillstånd, lägg till 2 bord. loger. varm burdockolja, 1 tsk. loger. färsk citronsaft. Åtgärdstiden är en halvtimme.
 3. Ricinolja.
  Två gånger i veckan komprimerar läkande fuktgivande medel med ricinolja två gånger i veckan. För beredningen är det tillräckligt att värma ricinoljan i ett vattenbad och applicera det rikligt på rötterna och håret själv. Använd en duschlock och ett ullsjal på toppen.
 4. Gelatin + äggula + honung + äppeläger.
  Torka 20 gram ätlig gelatin med vatten (4 msk), lämna i 40 minuter. Lägg till en rå äggula, 2 bord innan du applicerar på hår. loger. varm honung, 1 cha. loger. äppelcidervinäger.

Efter att ha gjort håret med korrekt vård, gör regelbundet hemlagade masker och tar hand om ditt hår, kan du förbättra sitt tillstånd avsevärt: mjukna och återfuktas så att de lugnt och lugnt passar in i någon frisyr, oavsett vad du väljer. Glöm hårets styvhet - njut av de mirakulösa maskernas verkan.

Hur återställer man torrt hår och hår?

I ditt hår har ditt hår blivit sprött och tråkigt, de saknar fukt och de delar upp? Vi berättar om medel med superfoods som kommer att spara ditt hår i vår.

Vi pratade om fördelarna med superfoods och de som verkligen fungerar. De är användbara inte bara för vår kropp, men också för vårt hår, vilket i offseasonen saknar vitaminer och näringsämnen. "Risken" är försvagat hår, vilket kan bli torrt och sprött. Redken-märket, som släppte den speciella All Soft Mega-linjen för fuktgivande hår, hjälper oss att klara det här problemet.

Produkterna innehåller en "kraftfull" trio gjord av aloe vera gel (fuktar och lugnar), kaktus extrakt (näring) och Sacha-inchi olja - en växt kallad Inca jordnötter - den är känd för sina lugnande egenskaper. BeautyHack-redaktören Daria Sizova testade nyheterna och berättade om de verkligen hjälper till att mjuka sitt hår.

Mask för mycket torrt, hårt hår Mega Mask All Soft Mega

Verktyget har en intressant dubbelformel, som fungerar som luftkonditionering, mjukgörande hår och underlättar kamning, och som en mask - brukar effekten vara längre än vanligt.
Mitt hår är väldigt torrt av naturen, men nu blir det också svårt - en brist på vitaminer. Medhjälpen lät mig inte av problemet, men det hjälpte till stor del "för att lindra lidandet. Jag lägger en mask på vått hår (efter att ha torkat det med en handduk), steg tillbaka från rötterna, höll det i 5 minuter och tvättat det med kallt vatten för att "stänga" vågorna. Efter masken är håret mjukt och lättsamt, lättare att kamma och tipsen ser mer "levande" ut.

Cream för att mata torrt hår ALLT SOFT MEGA HydraMelt

Om du har torrt hår är outplånlig vård din bästa hjälpare. Jag gillade den lätta krämiga konsistensen av produkten - det gör inte håret tyngre. Jag applicerade produkten efter shampooing med balsam och fortsatte med installationen. Håret blev glänsande och mjukt, och ytterligare stylingprodukter är inte nödvändiga. Det här är särskilt coolt - jag ville inte överbelasta de redan skadade strängarna.

Tyg mask-cap Alla mjuk Mega Recovery Tissue Mask Cap

Vid första anblicken inspirerade inte "stjärnan" -medlet för hela sortimentet förtroende för mig - jag är likgiltig mot maskhattar. Det lockade att verktyget lovade att återställa håret på några minuter. Och inte luras - den här masken ger en märkbar "wow-effekt" på håret, som räddade mig före en viktig händelse. Det här är inte bara ett bra alternativ till salongvård - jag använde masken en gång i veckan och märkte att mitt hår blev mindre sprött.

Efter shampoo fixade jag locket på mitt huvud med ett speciellt tejp och masserade mitt huvud för att bättre fördela produkten på håret. Efter 10 minuter tvättade jag av masken och applicerade outplånlig vård - resultatet efter att jag verkligen överraskade mig: mitt hår såg glänsande, mjukt vid beröring och det var inget spår av torrhet - hela dagen var mättad.

Hur man gör hårt hår mjukt - de bästa verktygen och rekommendationerna

Hur man snabbt sätter i ordning styggt och hårdt hår: vård, masker, remedier för att mjukna och återställa hård hår som gör håret mjukt och glänsande.

Varför blir håret tufft?

Hårstyvhet bestäms ofta av genetiska, ärftliga faktorer. Om många av dina nära släktingar har tjockt, tjockt, tjockt och hårdt hår, måste du lägga mycket arbete på att göra det mjukt, smidigt och smidigt med rätt vård.

Problemet med hårstyvhet står ofta inför de som ofta färgar håret, särskilt permanenta färgämnen, eller gör en perm. En av anledningarna - håret har inte tillräckligt med fukt och näring, så de förlorar sin elasticitet, de ljuger inte bra. Brottat hårets inre struktur.

En annan vanlig synder är att håret blir väldigt stelt - hettorkning och styling. Missbruk av hårtork, tänger eller krusningsjärn, riskerar du att bränna håret, beröva dem fukt och skada nagelbandet (hårets yttre mantel) och dess kärna.

"Hår blev styvt som tråd", "sticker som pinnar" - inte bara kvinnor, men män klagar också på detta problem. I vissa fall gör hård hår en brist på vitaminer och spårämnen, liksom protein och aminosyror som är nödvändiga för vårt hår.

Du kan läsa om flera produkter som publiceras i vår tidskrift för att återställa och bota problematiskt hår. Bland dem, "Topp 10 produkter för att stärka håret." Och om valet av vitamin- och mineralkomplex, berättade vi i publikationen "Vitaminer för hårväxt - hur man väljer".

Att skada håret och beröva dem av mjukhet kan för hårt vatten. Det är värt att försöka använda kokt vatten för att tvätta håret och örtdekok för sköljning. Det är mycket bra att tvätta hår som behöver behandling och särskild vård, filtrerat vatten. För detta bör du köpa ett flödesfilter för duschen, som renar vatten från aktivt klor och andra skadliga ämnen som är farliga för huden och håret.
Hår som utmärks av ökad styvhet och olydnad kan vara både rak och lockig. Hård och blankt av glans och jämnhet kan vara torrt, sprött hår och benäget för fett. Därför finns det inget enda sätt att lösa detta problem, och behandling och vård av sådant hår måste väljas individuellt.

Hård hårvård

Stora tillverkare av kosmetika för hår, först och främst professionella, erbjuder speciella medel för att mildra dem. Alla innehåller intensiva fuktgivande och närande ingredienser: vitaminer, aminosyror, naturliga oljor, antioxidanter, fettsyror, växtekstrakter, proteiner och några UV-filter som skyddar håret mot skadlig ultraviolett strålning. Serien innehåller som regel schampo, balsam, mask för intensivvård, och ibland en spray eller kräm.

Speciella linjer för effektiv restaurering och förbättring av hårt hår erbjuds av kända amerikanska varumärken Redken, Sexy Hair och NIOXIN.

Redken AllSoft hårprodukter inkluderar avokadoolja, aminosyror, proteiner, fleromättade fettsyror och silkeproteiner och olivolja i en av produkterna. Alla dessa ingredienser intensifierar och fuktar håret, vilket gör den silkeslen, felfri och mjuk.

NIOXIN erbjuder flera hårda hårprodukter samtidigt, vilket hjälper till att lösa andra hårproblem. Till exempel, för att klara av håravfall, återställer negativa effekter av kemisk behandling - färgning och krökning nagelbandet och läker håret från insidan. Den terapeutiska effekten av dessa fonder ger också vitaminer, antioxidanter och växtekstrakter.

Det populära varumärket Sexy Hair (USA) har erbjudit sin lösning för behandling av hårt och orubbligt hår. Dessa verktyg har en ganska rik formel. Siden av silke, vete och sojabönor samt jojobaolja och avokadoolja bidrar till att mjukna håret och ge det glans och elasticitet. Även i vissa produkter finns växtekstrakter som behandlar håret: kamille, kardborre, arnica, nasturtium, vitlök och rosmarin. Sexuellt hår har också ett medel för hårfärgat hår och grädde för deras styling.

För att mjuka håret med en mask och schampo med rosevatten, erbjuder aminosyror och citronsyra varumärket CHI. Deras produkter är speciellt utformade för hårt tjockt hår.

För dem rekommenderas att använda schampo och andra produkter från DinoAge-serien i det japanska företaget Moltobene. Den härdande effekten av denna japanska hårkosmetik är baserad på vitamin E, extrakt av bruna alger och jojobablad, citronsyra, veteproteiner och glycerin.

I Wella arsenalen finns det ett närande schampo, en balsam och en mask för att fuktar hårt hår. Intensiv fuktighetsgivande effekt har en kombination av panthenol, silkextrakt, vitamin E, glyoxylsyra och speciella ingredienser. Vella har också en mask för färgat hår med en lyxig komposition av orkidé extrakt, diamant pollen, panthenol, vitaminer och polymerer, vars uppgift är att inte bara göra håret mjukt och smidigt, men också för att ge det sken. Och som en del av en reducerande spray är sheasmör, rooibos-extrakt, keratin och panthenol närvarande.

Också medel för hårt hår finns på Dessange, Schwarzkopf och andra tillverkare av kosmetika för hår.

Mjuka håret med naturliga oljor och masker

Den enklaste och samtidigt effektiva åtgärden mot hårets styvhet är en mask av burk eller olivolja. Mandelolja eller jojobaolja kan användas för att behandla hår. Till en matsked olja kan du lägga till en eller två äggulor - den här masken mjukar mycket väl, återställer och återfuktar håret. Håll det i ungefär en timme, skölj sedan noggrant med varmt, men inte varmt vatten.

Trichologists rekommenderar också att man dricker mer rent vatten för att säkerställa håret med tillräckligt fukt från insidan och för att förbättra kroppen.

Mask för att mjuka håret hemma

Kvinnans utseende beror på hårets skönhet. Briljant, friskt, slät, mjukt hår - nyckeln till framgång. Vissa kvinnor av natur har ett jämnt och lätt hår, och några är lite mindre lyckliga. Hårdt hår är svårt att stila, de är stygga och ser ofta slarviga ut. I denna artikel kommer jag att berätta om hur man mjukar håret på huvudet hemma.

Varför hår blir tufft

Om tecken på ökad hårsstivhet eftersträvas sedan barndomen är det troligtvis en genetisk predisposition (speciellt om en av föräldrarna har samma tillstånd). I det här fallet är det fortfarande att acceptera och regelbundet använda professionella eller naturliga mjukgörare, inte glömma om funktionerna i särskild vård. Dessutom finns det fall där hårt hår är resultatet av exponering för en viss fysisk eller psykologisk faktor. Kronisk stress, förlängd depression, långvarig neuros och helt enkelt frånvaron av bra humör är faktorer som leder till en ojämn fördelning av sebaceous utsöndring över hårets yta.

Som följd därav bildas en ojämn struktur som leder till en stavbrott, utseendet på lokala tätningar och torra zoner. Den kemiska sammansättningen av hårbotten och stavarna själva kan förändras med oregelbunden användning av lacker, mousser, aggressiva sera. Inte det bästa sättet på krullarnas kvalitet påverkar den frekventa användningen av en hårtork, strykning, curling.

Hårt hår är ofta en följeslagare för dem som missbrukar perm, färgning, blekning och aggressiv rätning.

Det finns flera anledningar till detta problem:

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

 1. genetik;
 2. hög alkalitet av vatten;
 3. konstant användning av färgämnen;
 4. frekventa termiska effekter - järn, krusjärn, hårtork;
 5. Konstant användning av lacker, mousser och andra stuvprodukter
 6. perm;
 7. ogynnsam miljö situation.

Detta är en lista över alla de främsta anledningarna till att krullarna plötsligt vänder sig från mjuka strängar till stickande torra spines. Vad ska man göra om håret sticker ut som en tråd? Att mjukna hår hemma är ganska realistiskt och för det behöver du inte använda dyra kemiska produkter.

Smidiga krullar, inte "förseningar" - den bästa dekorationen för kvinnor

Långt sedan flickans huvud hade ansetts vara hennes främsta prydnad och värdighet. Dagens modevärld anser att detta uttalande är föråldrat, men statistiken säger att en man först och främst uppmärksammar tjejens frisyr och med ett bekvämt tillfälle driver han gärna händerna över dem. Och det är väldigt bra om de är släta, silkeiga, trevliga att ta på. Tro mig, det här kommer inte att lämna likgiltigt din utvalda.

Därför bör du ta hand om hårets mjukhet. För att göra detta måste du först hantera orsakerna till deras styvhet.

Hur mjuka hårt hår hemma

Börja alltid med rätt vård. Vad ska man göra om håret är hårt? Naturligtvis är det nödvändigt att göra masker, men lämna de grundläggande procedurerna och bryr sig fel, då är det troligt att effekten blir negativ och krullarna blir täta och på.

Därför måste vi börja med de grundläggande reglerna för vård av hårda trådar.

 1. Rätt shampoo. Alla företag som producerar kosmetika har länge börjat skriva direkt på flaskor
  vilken typ av hår gör det här verktyget mål Försum inte dessa inskriptioner för att göra håret mjukare, eftersom sammansättningen av schampon för varje typ är annorlunda. Hårda lockar som kollagen i sammansättningen av schampon. Därför är det värt att använda ett verktyg endast för hårda och torra trådar;
 2. Tvätta inte håret mer än två gånger i veckan. Högst tre. Frekvent tvättning av huvudet kan leda till en allvarlig försämring av hårsäckarna och riklig håravfall.
 3. Lägg i arsenalkonditioneringen för lockar. Det måste vara näringsrikt och outplånligt. Det ska användas med varje schampo för att berika dem med fetter och oljor som gör dem mjukare och mer lätta. Luftkonditionering är också värt att välja speciellt för torr och hård strand;
 4. Försök att inte använda strykning och curling. Om det är absolut omöjligt att överge dem, åtminstone begränsa användningen och tillämpa nödvändigtvis skyddsutrustning.
 5. Hårtork - alla vet att det här är en apparat som torkar hår och det är ofta oumbärligt när du stylar hår. Hårstorken gör emellertid krullarna bräckliga och spröda på grund av flödet av uppvärmd luft. Om det är omöjligt att torka huvudet och göra stylingen utan det, bör du försöka få en modell av en hårtork som använder kall luft;
 6. Begränsa användningen av lack, mousses, geler och andra saker åtminstone under behandlingen av krullar. Och om du väljer vårdprodukterna för strängarna hemma borde du bara köpa dem i vars kompositioner det inte finns några alkohol- och alkoholhaltiga ämnen, såväl som natriumsulfat. Det är alkohol och natrium torkade trådar.

Finns det för många restriktioner? Nej! Trots allt kan bara styvhet och disciplin, liksom några extra vårdprodukter, göra håret mjukt och göra någon tjej till ägare av lydiga krullar. I synnerhet har masker för strängar sådana egenskaper.

Folkmedel för att mildra håret

 • I folkmedicin används alla typer av decoctions av örter och växtextrakt framgångsrikt för att mjukna håret. Huvuddelen av fonderna innehåller avkok av lind, kamille, äppelcidervinäger eller citronsaft.
 • En annan grupp av mjukgörande hemmet innehåller vegetabiliska oljor - linfrö, oliv, burdock, havtorn, etc. Sådana oljemaskor appliceras på hår i uppvärmd form och täcker håret från rot till spets. Under värmen ska badmaskan vara inom en halvtimme. Som ytterligare ingredienser i äggmaskar kan äggulor och honung vara närvarande - sådana kompositioner mjuknar, näring, återställer och återfuktar strängarna effektivt. Även av naturen kan ett hårt hår hårda mjukas genom att applicera dessa masker minst en gång i veckan.
 • Om det finns en riktig möjlighet att hålla masken på ditt hår lite längre, då ska du lämna oljan på håret tills morgonen - efter en så lång procedur kommer även mycket hårdt hår att förändras avsevärt i riktning mot mjukhet och felfri styling;

Om det finns en önskan att göra en örtmask för att mjukna krullarna och samtidigt ge strängar med vitaminer, är det värt att blanda en del av kamomill, lind och nässla och häll 3 msk. En sådan blandning av 1 kopp kokande vatten - du måste justera vätskan i 30 minuter. I den färdiga filtrerade infusionen tillsätt 1 ägg- och oljelösningar av vitaminer - 1-2 droppar. Det resulterande verktyget måste appliceras på håret i 1 timme. Efter åldrandet kan du tvätta håret med schampo.

 • När det gäller rådgivning från trichologists, rekommenderar de professionella att använda en tillräcklig mängd vätska, som dessutom läker kroppen;
 • Mjukgörande mask: blå + svart kosmetisk lera. Efter att ha utspätt lera för att gruel med örttekok, är det nödvändigt att kombinera båda sorterna och applicera blandningen i håret. Det är nödvändigt att ha en massagesession för att noggrant gnugga masken i hårets rötter. Exponeringen för en sådan blandning skiljer sig inte i speciell varaktighet och är bara 5-7 minuter - Tvätta av masken med varmt vatten.
 • Honung + olja i samma proportioner kan också appliceras på håret en halvtimme före shampooing - detta kommer att säkerställa nödvändig näring för låsen och göra dem mjuka.
 • Masker för hårt och torrt hår

  Det är inte nödvändigt att köpa dyra oljor eller utomeuropeiska ingredienser för masker för att mjuka strängarna. Det är mycket lättare och effektivare att använda billiga och enkla produkter. Och att göra en mask är lätt, det viktigaste är att välja ett recept.

  Ett utmärkt sätt att mildra håret är kosmetiska oljor. Maskernas sammansättning för torra strängar innefattar vanligtvis oljor: burdock, linfrö, olivolja, ricinus, druvfröolja och andra. I det mest extrema fallet kan du använda vanlig solrosolja.

  Grundläggande masker och kompressor för mjukning

  ricinolja komprimera. Värm tre matskedar ricinolja och applicera med massörrörelser på huvudet och på alla krullarna, linda och gå och lägg dig. På morgonen tvättar du ditt hår och smörjer trådarna med balsam eller balsam. Gör en mask ett par gånger i veckan;

 • mask av lök och citron. För det måste du hugga två lökar till ett puréstat och blanda den resulterande massan med 2 matskedar citronsaft. En sådan mask appliceras endast på smutsigt hår och högst 15 minuter. Efter proceduren är det nödvändigt att skölja krullarna ordentligt, helst med vatten med citron för sköljning, för att avlägsna lukten. För detta späds saften av en halv citron i en liter vatten;
 • Burdock masker

  • ta i lika stora proportioner smör och smält honung, ca 2 msk. skedar, lägg till en äggula. Blanda och värm upp i ett vattenbad. Applicera på hårbotten och längs hela längden av strängarna. Wrap huvudet och håll masken i 40 minuter;
  • Blanda 2 matskedar oljan med 2 matskedar av någon kosmetisk lera och 1 sked citronsaft. Applicera på håret och håll i en halvtimme;

  Äppel-äggblandning

  Låt dina lås bli mer glänsande och silkeslen. Det kräver ett par ägg och ett par gröna äpplen. Applicera först äggblandningen i strängarna i 15 minuter, skölj sedan med varmt vatten och skölj med grön äppeljuice, utspätt i proportion med vatten 1:10.

  För att få en positiv effekt är det ständigt värt att stärka masker. Förutom den vanliga användningen av sådana föreningar, kan du också smita i hårbotten alla essentiella oljor: lavendel, rosenträ, patchouli, ylang-ylang, etc. 3-5 droppar, utspädd med en basolja, till exempel olivolja, 1-2 matskedar. l. Detta kommer också att göra håret mjukt.

  Löftet av mjukt hår och silkehet består av tre huvudpunkter:

  1. Korrekt urval av schampo, balsam och andra vårdprodukter;
  2. disciplin och begränsningar;
  3. befäst mat och vård.

  Men kom ihåg att skönhet tar tid och uthållighet! Alla hår behöver vård och vård, och torr - speciellt.

  Så tvätta hård hår

  Hårdvatten är den vanligaste orsaken till hårstivhet. Olika salter och klorrester löses i vatten, som används vid vattenintag för att desinficera vatten, vilket dehydrerar håret, vilket gör det torrt och hårt, även klåda är möjligt. Att lösa problemet är ganska enkelt - du kan installera ett vattenfilter eller koka vatten för att tvätta huvudet - effekten är fantastisk. Inte bara det mjuka vattnet minskar avsevärt shampooförbrukningen, håret efter tvättning kräver ofta inte balsam eller balsam. Eftersom hårt vatten är den främsta orsaken till hårstyvhet i hälften av fallen är det för de flesta av de föreslagna åtgärderna tillräckligt.

  Alternativt kan du överväga en sådan anledning som ett felaktigt valt schampo. Oftast är det billiga tvättmedel som innehåller parabener - närvaron av denna komponent kan klargöras på burken själv. Det är värt att ersätta ett sådant schampo med en mjukare, du kan även välja en lämplig produkt i avsnittet av barnens kosmetika. Förberedelserna för barn är alltid strikt kontrollerade.

  Nu finns det många schampon och fuktighetskrämer (masker, sprayer etc.), men att använda sådana ämnen är snyggt, eftersom kemiens överflöd försvagar håret. Det är nödvändigt att välja shampoo på vegetabilisk basis, avkok, medan innehållet i aggressiva ämnen i dem borde vara minimal. När det gäller balsam, balsam, är det nödvändigt att klargöra närvaron i deras sammansättning av ämnen för att mjukna hårt hår - lanolin, naturliga oljor, citronsyra och hyaluronsyror, vitaminer A och E.

  En annan viktig faktor är vattentemperaturen. Det är inte nödvändigt att utveckla vanan att tvätta håret med varmt vatten. Det räcker att justera temperaturen i området 40-45 ° för att tvätta håret. En högre temperatur leder till en mer noggrann avfettning av hud och hår, vilket medför att talgproduktionen aktiveras och håret blir fet snabbare.

  Frekvensen av vattenbehandlingar

  De flesta moderna tillverkare är inriktade på produktion av schampon avsedda för daglig användning. Det är uppenbart att tillverkaren i detta fall tar hand om egna intäkter - mer försäljning av produkten kommer att ge mer vinst för företaget. När det gäller håret spolas ofta tvätt av användbara ämnen ur håret, medan håren själva utsätts för hårt vatten och schampo, så de gradvis förlorar sin mjukhet. Det är normalt att tvätta håret minst en gång var tredje dag, mer frekvent tvättning av hår är oacceptabelt.

  För hårt hår rekommenderar vi:

  schampon

  Equilibra, aloe vera shampoo

 • Phisiogel, hypoallergena schampo
 • Alterra, schampo med aloe och granatäpple
 • Ziaja, aloe vera shampoo för torrt hår
 • Love2mix Organic Moisturizing Laminating Shampoo
 • andra schampon med ingredienser: aloe, glycerin, D-panthenol, royal gelé, urea, hyaluronsyra, xylitol, fuktgivande örter (komfrey, burdock, linden)
 • Fuktgivande balsam

  • NaturVital mask
  • Equilibra luftkonditionering
  • Bioetisk mask
  • Alterra granatäpple och aloe (balsam och mask)
  • Ziaja, intensiv fuktgivande
  • och andra balsam och masker med samma fuktighetsgivande ingredienser som i Shamunya.

  Mjukgörare och mask

  • Garnier, Avokado Karite
  • Gliss kur, oljedrivande mask
  • Varje mask från Fructis
  • Nivea balsam, till exempel Long Repair
  • Masker och balsam från Dove
  • Masker Planeta Organica: Svart Marockansk, Gyllene Ayurvedisk
  • och någon balsam som du lägger till några droppar olja.

  stilisering

  • Vatika, Extreme Moisturizing Styling Hair Cream
  • Artiste, hår styling kräm
  • Nivea, Flexibla Curls Balm
  • Cream Goldwell Style Sign Curl Love

  Bra hårklipp för snäva krullar

  Att lägga snäva krullar är extremt svårt - vilken frisyr som helst är kortlivad, på grundval av vilket valet borde vara väldigt kreativt. De mest framgångsrika alternativen för återfallande hår är följande hårklipp:

  • Cascade: Bangs kammade på sidorna, curls rakt vid rötterna gradvis passera in i lockar. Att skapa en sådan frisyr använde hårkronor medelstorlek.
  • Strands: Bangs straight, hår staplade i flera slarviga lager.

  Några användbara tips

  När du bryr dig om hårt hår, bör du följa följande rekommendationer:

  1. Minimera användningen av elektriska apparater för torkning och styling av hår - hårtork, strykning, krusjärn och elektriska rullar torra krökningar, vilket leder till ännu högre styvhet. Hårtork kan endast användas i kallt luftbesparande läge;
  2. Hårt hår har ofta en grov struktur - för att räta ut och släta sådant hår måste en luftström från en hårtork riktas uppifrån och ner under torkningen.
  3. Hårskydd mot direkt solljus är nödvändigt - du borde köpa en hatt eller hatt för sommaren;
  4. Hårt hår bör inte färgas ofta - de kommer att bli torra och spröda.
  5. När det gäller frisyren för ett sådant hårhår bör du vara uppmärksam på de utskrivna frisyrerna för kort hår och hår av medellängd. När det gäller långt hår måste de vrids på curlers för hela natten - det här har också sitt positiva, eftersom en sådan styling varar länge.

  Om ditt hår är väldigt torrt, vad ska man göra för att få det tillbaka friskt?

  Hår är hudanslutningar och har inte några viktiga funktioner i kroppen. Men deras roll i det estetiska utseendet, särskilt hos kvinnor, är oersättligt.

  Oljigt eller torrt hår och fet hårbotten kan vara resultatet av dermatologiska sjukdomar, nedsatt organ- och systemfunktion, kroppens hälsa som helhet, miljöpåverkan, felaktig vård för dem etc. Vad ska vara behandling och hur man bryr sig om torrt hår?

  Varför håret är torrt

  Friskt och välskött hår kännetecknas av strukturens integritet, briljans, mjukhet och elasticitet, en viss grad av motstånd mot påverkan av termiska och mekaniska effekter.

  Torrt och sprött hår är resultatet av brist på talgummi på dem, vilket kan bero på att det är alltför mycket avlägsnande av yttre faktorer eller nedsatt funktion hos talgkörtlarna. Samtidigt förlorar de sin glans, mjukhet, elasticitet och blir grova vid beröring, blekade, många avbrott i olika höjder eller ändarna är stratifierade ("splittrade"). Även efter tvättning är de tråkiga, och fin mjäll syns på huvudet och det finns en känsla av "åtdragning" och hudklåda.

  Oftast finns det en kombinerad typ, i vilken hårbotten är fet, hårrötterna är överdrivet täckta med fet fett och resten av dem är torra med "splittrade ändar". Hård, avbruten i olika höjder, tråkig och täckt med torr fin mjäll, de är trassliga med varandra, kammade hårt, passa illa, verkar livlösa och ge huvudet ett orubbligt utseende. Vad ska man göra om håret är torrt? De kan bara återupplivas genom att kombinera konstant, korrekt vård och samtidigt eliminera eller minimera påverkan av orsaken som leder till ett sådant tillstånd.

  Torrhet kan vara:

  1. Resultatet av sjukdomar eller störningar i kroppen.
  2. Ett av symptomen på sällsynta genetiska avvikelser.
  3. Resultatet av exponering för negativa miljöfaktorer.
  4. På grund av felaktig vård av hårbotten och håret - den vanligaste och vanligaste orsaken.

  De viktigaste sjukdomarna och störningarna i kroppen är:

  • endokrina störningar - dysfunktion hos endokrina körtlar under menopausala perioden, hypofunktion av paratyroidkörtlarna (hypoparathyroidism) och särskilt allvarlig hypofunktion av sköldkörteln (hypotyroidism), där mycket torrt hår uppträder;
  • järnbristanemi;
  • sjukdomar i matsmältningssystemet, som åtföljs av försämrad absorption och absorption av näringsämnen, särskilt vitaminer och spårämnen;
  • diabetes mellitus, kronisk njur- eller leverfel, autoimmuna sjukdomar i bindväven (sklerodermi, dermatomyosit, etc.);
  • foci av kronisk infektion i kroppen, kroniska sjukdomar i andningssystemet, inklusive tuberkulos;
  • långvarig användning av vissa läkemedel (glukokortikosteroider, immunosuppressiva medel);
  • felaktig diet och dieter som saknar tillräckligt med proteiner, vitaminer, speciellt "A" och "E", makro- och mikroelement, särskilt kalcium, zink och selen, liksom omega-3-fleromättade fettsyror.
  • anorexia nervosa, vars grund är en neuropsykiatrisk störning, uppenbart obsessivt tillstånd i form av en önskan att minska kroppsvikt eller förhindra dess ökning;
  • uttorkning av hela organismen, förknippad med otillräcklig vattenförbrukning eller signifikant förlust av det i heta klimat eller i vissa tarmsjukdomar;
  • hårbotten i hårbotten.

  Genetiska anomalier:

  • spindelformat hår, eller ärftlig distinkt hårplans (moniletrix);
  • bambu hår eller knottig trichoclasia (Netterton syndrom);
  • Trichothiodystrophy;
  • lockig hårsjukdom eller Menkes syndrom.

  Dessa störningar manifesteras av patologiska förändringar i hårsaxelns struktur med ökad brittleness eller utan den. Var och en av dem kombineras med en specifik uppsättning symtom, till exempel med dysfunktion i endokrinet, dystrofiska förändringar i tänder och naglar, hudfollikelkeratos, ichthyosiiform erythroderma, urtikaria, mental retardation etc.

  Externa skadliga faktorer:

  • mycket höga eller omvända låga lufttemperaturer och överdriven exponering för solljus i avsaknad av skyddsutrustning;
  • Ökad lufttorkning, som ofta noteras i lokalerna under vintern.
  • Påverkan av industriella faror - "het" butik, närvaron i luften av aerosoler av syror, alkalier och andra kemiska produkter.

  Fel vård för hårbotten och håret:

  • perming, överdriven användning av lätta och färgning, alkohol styling produkter, som avfettar och förstör strukturen ännu mer; speciellt ofta, torrt hår efter färgning och perm är resultatet av att ignorera användningen av speciella produkter avsedda att vårda i dessa fall;
  • frekvent och otillbörlig användning av uppvärmda hårvalsar, termiska tang eller hårkrullare, hårrätare och hårtorkar i läget för hettorkning;
  • otydlig hårklippning "split ends";
  • Fel val av kammar och verktyg för skärning;
  • urval av vårdprodukter som är olämpliga för typen av hud och hår eller användning av förfalskade produkter som schampon, balsam, masker, balm, emulsioner och spray.

  Hur man återställer torrt och skadat hår

  Innan du väljer medel för torrt hår och att behandla dem är det lämpligt att konsultera en trikolog för att försöka fastställa orsaken. Om detta är en dermatologisk sjukdom, kommer trichologen eller dermatologen att ge rekommendationer om hur man behandlar motsvarande patologi. Ytterligare undersökningar och samråd med andra specialister - terapeuten eller endokrinologen kan också krävas.

  Utan behandling av samtidiga sjukdomar eller eliminering av andra negativa faktorer kommer några, även de mest korrekta och intensiva insatserna för att återställa torrt hår, bara ett korttids positivt resultat eller kommer att vara helt ineffektivt.

  Det är nödvändigt att använda en tillräcklig mängd vätska, att överge dieter som syftar till att minska kroppsvikt om de innehåller en otillräcklig mängd proteiner, vitaminer, makro- och mikroelement. Det är tillrådligt att sluta röka och alkoholhaltiga drycker, frekvent användning av starkt bryggt kaffe och te.

  Dessutom är det nödvändigt att ta komplexa vitaminkomplex och näringstillskott som innehåller vitaminer, särskilt "A", "E" och "B" -grupper, kalcium-, järn-, koppar-, magnesium- och spårelementmikroelement, särskilt zink och selen, omega-3- fleromättade fettsyror.

  Det är också nödvändigt att undvika hypotermi i hårbotten under hösten och vintern och långvarig exponering för solens strålar - under vårsäsongen. Dessutom är det i rum under uppvärmningsperioden önskvärt att använda luftfuktare.

  Vårdregler

  Direkt vård för torrt hår inkluderar:

  • shampooing inte mer än 1 gång på 10-14 dagar med varmt (inte varmt) vatten; med en viss svårighetsgrad av torrhet kan du tvätta håret 1-2 gånger i veckan, och om du använder skinn, hårsprayer, geler, måste du minst 2 gånger i veckan;
  • sköljning med rent kokt vatten med rumstemperatur eller vatten med citronsaft;
  • vägran från kemiska permer, minskning till det minsta antalet förfaranden för lätta och färgning av hår med artificiella färgämnen, speciellt färger med ammoniakinnehåll, vilket det är önskvärt att inte alls använda. När färgning är nödvändigt är det bättre att använda naturliga färgämnen (henna, basma, blandningar).
  • eliminering av användning av massageborstar och användning av kamar av naturmaterial (trä, ebonit, ben, borst), men inte av metall, med absolut släta och sällan åtskilda, icke-skarpa tänder;
  • användningen av termiskskyddsmedel i fallet med användning av termiska tang, stylers och strykjärn, vilka i allmänhet inte är önskvärda att använda; om en hård hårtork som en sista utväg används för att torka håret ska den placeras på minst 25 cm avstånd.

  Hur fuktar torrt hår i en skönhetssalong

  I skönhetssalonger och sjukhus är de tjänster som erbjuds främst avsedda för mycket skadat hår. Därför är behandlingar ofta långa. Specialister använder professionell kosmetika, vilket inte bara bidrar till fukt, utan också till restaureringen av själva strukturen. Huvudschemat för procedurer består i förberedande rengöring, för vilken endast schampo för torrt hår appliceras, applicerar fuktgivande och närande masker eller serum och sedan massage eller värmning med efterföljande användning av en balsam.

  Skönhetssalonger är också mycket använda kurser av mesoterapi i hårbotten med hjälp av drinkar innehållande vitaminer, mikroelement, proteiner, aminosyror, växtekstrakter, läkemedel som förbättrar blodcirkulationen och blodtillförsel till hårsäckarna. Dessutom utförs fysioterapi i form av högfrekventa impulsströmmar, kryo-massage, fuktgivande och intensivt närande masker, serum innehållande en hög koncentration av aktiva ingredienser.

  Användningen av keratinmaskar ("keratinvård") är populär, och i vissa salonger tibetanska innehåller ayurvediska och andra recept blandningar av exotiska naturläkemedel, vars användning kombineras med effekter på biologiskt aktiva punkter eller med en hårbottenmassage.

  Ibland rekommenderas biolaminering med hjälp av speciella biologiskt aktiva blandningar. Med detta förfarande kan du skapa ett "film" som skyddar mot det negativa inflytandet av yttre faktorer, och proteinerna, spårämnena och vitaminerna i lösningen garanterar att dess näring och struktur förbättras med restaureringen av det skyddande skiktet, förhindrar fuktförlust och ger ljusstyrka och skina. Nackdelen med biolamineringsförfarandet är dock att det är ganska dyrt och det är önskvärt att utföra det minst två gånger i veckan.

  Mycket effektiva förfaranden beaktas med användning av nanoemulsioner och nanok Cosmetics. Att vara överens om dem är dock bara i kliniker som har ett gott rykte.

  Hembehandling

  Först måste du raka hårets stratifierade tips: de kommer aldrig att återhämta sig. Schampon avsedda för torrt hår (deras pH bör inte överstiga 7), liksom schampon innehållande extraktet av varmrött peppar (för att förbättra cirkulationen och stimulera talgkörtlarna), kakaosmör, olivolja, jojoba, mandeloljor bör användas för att tvätta huvudet. Du kan använda shampoo varumärken "Schwarzkopf", "Wella Professional", L'Oreal, "Dessange", "John Frieda", "Kanebo" och andra.

  Innan du tvättar hår, speciellt färgat, helst inom 10 minuter för att hålla hårbotten själv med massor, kardborre, linfrö, solros eller hampolja. Massage förbättrar blodcirkulationen och stimulerar funktionen hos talgkörtlarna.

  I fallet när rötterna blir feta och resten av dem torra, uppmärksammas torrhet. Använd inte schampon för fet hår. För att minska fettinnehållet i rötterna kan du gnugga in lämpliga infusioner av sådana växter som - salvia gräs (1 matsked per halv kopp kokande vatten) eller krossad växtblad (1 matsked) med hackad ekbark (1 tesked) - 200 ml kokande vatten.

  För egenvård rekommenderas också länge att tillämpa olika folkmedicin, som är baserade på vegetabiliska oljor, frukter, örter för torrt hår. Efter att ha torkat huvudet kan du använda infusionen (2 matskedar per 1 liter kokande vatten) av gräsuppsamlingen, som inkluderar johannesört, kamomill, yarrow, kalendula, stor växt, poplar knoppar.

  I många recept rekommenderas av traditionell medicin ingår nässla som en integrerad del av samlingen eller som en självständig infusion. Detta beror på det höga innehållet av karotenoider, vitaminer, organiska element och phytoncider i den. Men för sköljning är det nödvändigt att använda inte färska löv (de torkar huden), men torkade. Infusionen av torrbladslöv med grönt te och avkok av kullrot för sköljning har en bra effekt, maskerna av en blandning av ekbark avkok med extraktet av torrbladslöv och med tillsats av olivolja (applicerad på hårsträngar i 1 timme).

  Masker från en blandning eller kombination av vegetabiliska oljor med tillägg av retinol och vitamin "E" kan också användas för att näring och fuktar hår. Oraffinerad ricin, burdock, mandel och olivolja, samt jojoba, kokosnöt, vetex och havtornoljor anses vara de bästa.

  En bra fuktgivande och återställande hårstruktur tillhandahålls av masker i form av "phyto-wrappings":

  • Ett lager av uppvärmd yoghurt appliceras, då huvudet måste täckas med cellofanfilm och på toppen av det med en handduk. Efter 30 minuter upprepas proceduren i ytterligare en halvtimme, varefter masken tvättas av med infusion av grönt eller svart te.
  • Samling av örter i en mängd av 100 gram. (3 matskedar av varje ingrediens), som består av moderkruka ört, johannesört, näsblad och björk, kamomillblommor, nasturtium och vitklöver, måste infunderas i ½ kopp olivolja på en mörk plats och i en noggrant stängd burk i en vecka med jämna mellanrum skakning. Spänn sedan, värm och applicera på håret med uppvärmning i 2 timmar, skölj sedan med schampo.
  • En varm blandning bestående av 2 matskedar ricinolja, en tesked glycerin, en rå äggula och en tesked äpple eller vinäger appliceras med uppvärmning i 40 minuter.

  I folkmedicin finns det fortfarande många olika recept, men för att förhindra eller bota torrt och sprött hår är det bara möjligt att eliminera eller minimera påverkan av faktorer som skadar deras struktur och med rätt konstant vård för dem.  Nästa Artikel
  Iranska henna