Hur man byter ut hårschampo hemma


Vattnet som har försvunnit i kranen eller bristen på tid att tvätta håret är exakt det som gör kvinnor att fatta icke-standardiserade beslut. Några gömmer otvättat hår under en näsduk eller keps, medan andra använder torrt schampo. Vår hemsida, za-mena.ru, föreslår att du använder ekonomiska och användbara hemanaloger istället för fabriksfonder. Du kan till och med ersätta torra hårschampo med vad som finns i varje kök.

Funktioner och handlingsprinciper för torrt schampo

Metoden att rensa hår från smuts och sebum utan att vattnet deltar är inte nytt, för i de gamla tiderna användes naturliga fettabsorbenter, till exempel havremjöl. Moderna torra schampon presenteras i form av en aerosol som innehåller adsorbenter.

Det kan till exempel vara majsstärkelse. Pulverformiga komponenter med adsorberande egenskaper absorberar överflödigt fett, och efter kamningen blir håret fräschare, fluffigare och renare. Du kan använda en hel lista med ingredienser för hår istället för torr schampo.

Skäl att ersätta

Nästan varje företag som är verksamt inom tillverkningen av kosmetika har i sitt sortiment av torr schampo. Endast hans köp gör ont, särskilt om produkten är märkt. Recensioner av kvinnor som använder dessa rengöringsmedel är inte alltid positiva, eftersom man tror att sådana produkter bidrar till utseende av mjäll och håravfall (med frekvent användning).

Dessutom kan ingredienserna i kompositionen orsaka allergier och hosta.

Men allt detta kan inte tjäna som en anledning till fullständigt avslag, för det finns ett värdigt alternativ till torrschampo.

Funktioner vid beredningen av torr schampo

Du behöver knappt köpa ingredienser för att göra torra schampo hemma, eftersom de ligger tyst i köksskåp och väntar i vingarna. Till exempel är det vete, havregryn, majs och rismjöl, flingor "Hercules", kakaopulver, potatisstärkelse, natron, senapspulver. För vissa komponenter måste du gå till apoteket, och det här är: babypulver, talk, kosmetisk lera, vetekli, pulverformiga rötter av medicinska växter.

Att förbereda en hårstädare tar ingen tid eller energi. Och den här konsten kräver inte att du tittar på en träningsvideo. Din huvuduppgift är att slipa komponenterna i ett pulverformigt tillstånd, för vilket du bara behöver använda kvarnen. Vi rekommenderar att du lagrar blandningen i en burk med ett skruvlock på en mörk plats vid rumstemperatur.

För att smaka på hushållsprodukter och öka effektiviteten är det tillåtet att använda eteriska oljor i antal droppar.

Så vad kan ersätta torrt schampo hemma.

Enkla recept för att ersätta torr schampo

 1. Mala havremjöl i mjöl. Blanda det resulterande pulvret med bakpulver i ett 2: 1-förhållande. Applicera blandningen på håret, massage och lämna i några minuter. Efter behöver du bara kamma håret och det rekommenderas att göra det över badet. Ett sådant substitut för torr schampo att laga mat hemma är lätt.
 2. Ta en halv kopp mjöl (vete, majs, ris, havregryn) och tillsätt 1 tsk. fint salt. Upprepa samma steg som i det första receptet. För att kamma blandningen är det bättre att använda en frekvent kam eller kam. Denna metod för rening är mest lämplig för blonda ägare.
 3. Flakorna "Hercules" grundade i damm bör kombineras med babypulver och natron i förhållandet 12: 2: 1. I slutändan får du en bra analog av torr schampo.
 4. Ta ett par matskedar kosmetisk lera och blanda med 1 tsk. baby pulver (analog-talk), lägg till så mycket soda. Applicera blandningen i håret, vänta ett par minuter och kamma.
 5. Köp på apoteket Angelica rotpulver (ersätt det med violett rotpulver), mala mandlarna till ett pulver och efter- och havregryn. Alla komponenter tas i ett förhållande 1: 1: 2. Istället för havregryn får man använda någon annan.
 6. Ta lika delar av vit och blå lera, lägg till en nypa talk till blandningen. Om det här verktyget lämnade mycket positiv feedback.
 7. Matskedformad irisrot kombineras med samma mängd mandelmjöl och 2 msk. l. majsstärkelse. Det är anmärkningsvärt att denna ingrediens har större partiklar, vilket gör att majsstärkelsen bättre absorberar fett och smuts, och förfarandet för att ta bort en hemgjord rengörare från håret är mycket förenklat. Därför, i alla recept, där potatisstärkelsen visas, kan du ersätta den med majs.
 8. Kombinera senapspulver och krossad vetekli i ett förhållande 1: 2.
 9. Kompositionen, som ersätter inte bara torr schampo utan också en hårmask, framställs enligt följande: nässla, käftrot och vetekli maldas till damm och blandas i ett förhållande av 1: 2: 6.

Recept för mörkt hår

Inte alla ovanstående recept är lämpliga för mörkt hår, eftersom det är omöjligt att helt avlägsna partiklarna från hushållsrengöringsmedel från huvudet, och utomstående kan få intryck av att du har mjäll. Byt torr schampo för brunetter kan blanda på basis av kakaopulver. För beredningen krävs lika mycket kakao och senap, och vissa kvinnor lägger fortfarande en nypa ingefärarot, krossad till ett pulver.

Det finns ett annat recept: blanda soda, stärkelse och kakao i ett förhållande av 1: 2: 12. Det är anmärkningsvärt att fint salt och talk får användas istället för läsk, och i frånvaro av talkum kan babypulver eller lös pulver vara ett alternativ till det. Recensioner tyder tydligt på att en sådan komponent som kakaopulver bara är perfekt för brunetter, och efter att ha ansökt hemlagad torr schampo börjar de utsöndra chokladaroma.

Användbara rekommendationer

 1. Innan rengöringen appliceras bör den noggrant kammas.
 2. Det rekommenderas inte att använda sådana produkter till ägare av för fet eller långt hår - endast i nödsituationer.
 3. En gång i veckan - det maximala antalet applikationer (det leder till torkning av hår och hårbotten samt täppning av porer). Två gånger i rad kan sådana medel inte användas.
 4. Överskott av pulver är oacceptabelt: det är bättre att lägga till det efter behov än att fylla hela huvudet med blandningen.

En annan artikel på webbplatsen säger hur man byter ut dyra hårvårdsprodukter med ättika.

Hur man gör torrt schampo hemma

Om du någonsin har använt ett inköpt torrt schampo eller hört talas om det, tänkte du förmodligen på hur man sparar och om möjligheten att göra en liknande produkt själv. Denna möjlighet finns, hemlagad torr schampo är en riktig och enkel sak.

Vad är torr schampo för?

Torka schampo - hårrengöring utan användning av vatten. Han ersätter inte en fullständig huvudtvätt, men kan komma till räddning i nödsituationer när han behöver tvätta huvudet och det finns inga lämpliga förhållanden. Verktyget hjälper till att uppdatera håret när det är för fet, det kommer att komma till räddning om det för tillfället är oönskade att våta huvudet av någon anledning, till exempel på grund av sjukdom.

Funktionsprincipen för torrschampo består i dess absorberande egenskaper - aktiv pulveriserad shampoo komponenten absorberar överflödigt fett från håret efter en tid efter applicering av pulvret kammade håret blir renare och fräschare.

Metoden att använda torra schampon är inte ny, det användes av våra förfäder många århundraden sedan, med hjälp av lera och barkpulver som rengöringsmedel. Under moderna förhållanden är det lätt att förbereda torrt schampo.

Hur man gör torr schampo

ingredienser

Fettvättare som är tillgängliga hemma skiljer sig naturligtvis från de som ingår i torra industriella shampooer: Professionella produkter använder en balanserad komposition, komponenterna genomgår särskild behandling, kompletterar och förstärker varandra. Och ändå kan du få ett bra resultat av torr tvättning med hjälp av dessa ingredienser:

 • talk, baby pulver;
 • bakpulver;
 • potatis eller majsstärkelse;
 • kakao (för brunetter);
 • ris, havre, vete och majsmjöl;
 • vit och blå kosmetisk lera;
 • kli;
 • torr senap;
 • pulveriserade torra medicinska växter: nässla, björkknoppar, burdockrötter, violer och ingefära;
 • krossad havregryn ("Hercules").

Populära Recept

Förbered ett torrt schampo är enkelt: Alla ingredienser blandas helt enkelt i en behållare, komponenterna med stora partiklar är försmordade i en kaffekvarn till ett pulver. Du kan förbereda kompositionen för flera applikationer, den lagras i en välsluten burk på en torr mörk plats. blandade:

 • Flakes Hercules, babypulver och läsk i förhållandet 6: 1: 0,5.
 • Kakaopulver, stärkelse och läsk i förhållandet 6: 1: 0,5.
 • Kosmetisk lera, stärkelse och läsk i andelen 6: 1: 1.
 • Hvedemjöl, kullock, näsblad i ett förhållande av 3: 1: 0,5.
 • Flakes Hercules - 4 msk. l., talk - 1 msk. l. utan diabilder.
 • 3 st. l. senap och kakao med 1 tsk. ingefära rotpulver.
 • Hvetklid och senap 2: 1.
 • Vit och blå lera 1: 1 tillsättes en liten talkum till lerblandningen (ca 1 tsk. För 2 msk. Av blandningen).

För lukt och för kosmetiska ändamål kan en droppe kamille, apelsin, tea, citron eterisk olja sättas till blandningen. Det viktigaste - överdriv inte det, eftersom schampon bör absorbera fett från håret och inte absorbera komponenterna!

Villkor för användning hemlagad torr schampo

 • Pulvret appliceras på torrt hår med en pensel och sprids jämnt över delarna till en längd på 5-7 cm från rötterna.
 • Efter applicering av blandningen måste du massera huvudet så att schamponet är bättre fördelat över hårets yta och absorberar bättre fettet. du bör försöka att inte gnugga pulvret i hårbotten.
 • Efter 3-10 minuter kan du börja kamma shampoo med tjock kammusling.
 • Resultatet kontrolleras framför spegeln - om det finns feta områden på huvudet kan shampooet appliceras igen.
 • Efter högkvalitativ kamning borde inga spår av torrt schampo förbli på håret, håret bör märkbart fräscha.
 • Det sista steget - hår styling.

Viktiga rekommendationer

 • Torrt schampo används inte på för fet hud: effekten kommer inte att märkas.
 • Torrt schampo är obekvämt för användning på långt hår: det tar för lång tid att borsta.
 • Du kan inte använda torra schampo två gånger i rad: efter en användning ska du följa vanliga shampooing med vatten och schampo.
 • Använd inte torr schampo mer än en gång i veckan: Komponenter kan överdriva hår, hårbotten, täppa huden porer.
 • Vid applicering av torr schampo är det viktigt att observera åtgärden: Ett överskott av pulver kommer att förstöra håret, det blir svårt att ta bort håret på ett torrt sätt. Därför är det bättre att applicera en liten blandning först och sedan lägga till om det behövs.

Torr schampo är en bra hjälpare, du behöver bara lära dig hur du använder den korrekt, för att välja det mest lämpliga receptet för ditt hår. Och viktigast av allt, glöm inte att den "torra tvätt" - ett tillfälligt förfarande som inte kan ersätta den vanliga shampooingen.

Hårvård hemma (masker, skal, etc.) - granskning

Torka schampo hemma, öre med ett underbart resultat :) + foto före och efter

Flickor! Jag vill verkligen dela min senaste upptäckt, nämligen torra schampo hemma, "matlagning")

Allt började med det faktum att jag för en tid sedan hade någonting hänt med mitt hår, och nu blir de mycket snabbt feta på rötterna. Till exempel, på morgonen tvättade jag mitt hår och på kvällen verkade mitt hår inte tvätta dem i en vecka. Och det här är trots att jag i genomsnitt tvättar mitt huvud om 2-3 dagar, det vill säga de är 2 eller till och med 3 dagar, jag har blivit ren.

Varje dag vill jag inte tvätta mitt hår och jag är bara för lat för att vänta tills den torkar och jag försöker bara använda hårtorken på grund av stort behov. Jag började tänka på att köpa ett torrt schampo, och en gång, studerade informationen om dem, kom jag över ett recept på hemlagad torr schampo.

Förberedelser är enkla: ett par skedar av kakaopulver (inte lösligt, det här är viktigt!) Och några droppar av någon essentiell olja använder jag grapefrukt. Obeskrivlig doft)

Därefter behöver du bara blanda kakao med essentiell olja, dela håret i partiklar och börja försiktigt gnugga den resulterande blandningen i rötterna. I slutet av proceduren blir frisyren mycket större än vanligt. Därefter måste du kamma håret så att torr schampo fördelas jämnt på håret och försök sedan kamma allt "pulver".

Och här är bilden före och efter))

Jag är inte särskilt ivrig när man kamar shampoo, kakao är inte märkbar på mitt hår, det är det inte skrämmande om det finns något kvar på rötterna. Det här alternativet för torrt schampo är mer lämpligt för tjejer med hår från ljusbrun till mörk kastanje; Kakaopulver kan vara synliga på lätt och mycket mörkt hår.

Smaken av choklad varar i mycket kort tid, bokstavligen 15-20 minuter.

Jag använder denna schampo varannan dag; Om håret inte är fet, måste du vara försiktig med det, för det torkar hårbotten. Och i alla fall borde det tvättas av på natten.

Clever Blog

Smart Beauty and Health Blog

Smutsigt huvud - det spelar ingen roll! Torka schampo fixa det enkelt!

Smutsigt huvud - vad ska man göra?

Det finns situationer när du snabbt behöver springa någonstans, och ditt huvud är inte så varmt och det finns ingen tid alls att tvätta och städa. Oavsett om det är en oväntad inbjudan till ett datum eller en lång väg där du inte har möjlighet att tvätta ditt hår på traditionellt sätt eller om du är sjuk och du har hög temperatur. I sådana situationer, rädda torr schampo, gjord för hand. Det är snabbt, bekvämt och hår styling blir enklare. Det som är trevligt är att alla ingredienserna är närvarande i nästan varje kök. Du kan köpa torra hårschampo och i butiker, men i hans schampo är du säker på dess naturlighet. Det kommer att hjälpa de som måste tvätta håret varje dag och som vill "omskola" sitt hår för en sällsynt tvättning av huvudet, efter att ha justerat arbetet med talgkörtlarna i huvudet. Men det handlar om torrt schampo gjort hemma från naturliga ingredienser. Torrt schampo ersätter inte den vanliga shampooingsprocessen. Det här är en nödförklädnad när du behöver titta snyggt ut.

Alternativ till hemlagad torr schampo mycket. Du kan antingen använda en ingrediens eller blanda flera. Lämplig och kosmetisk lera och eventuell. Eller små havssalt + stärkelse (bättre majs). Allt detta blandas i saltskakan. Du kan helt enkelt använda majsstärkelse + någon effekt. olja för arom.

Sammansättningen av torrt schampo som görs hemma för mörkt hår skiljer sig från torrschampo för lätt hår genom närvaron av kakaopulver (utan tillsatser, inte söt). Men det är viktigt att komma ihåg att kakaopulver inte ska vara större än övriga ingredienser. I annat fall kommer värmen i händerna på kakao att smälta och allt på huvudet kommer att hålla ihop.

Används ofta ingredienser för att göra ett torrt schampo gör-det-själv:

 • natron,
 • majsmjöl,
 • majsstärkelse,
 • någon kosmetisk lera,
 • baby pulver eller talkum,
 • kakaopulver,
 • havremjöl.

Hur man använder torra schampo hemma

Att använda torra schampo hemma är ganska enkelt. Alla ingredienser blandas och en pulverform erhålles. Vårt pulver kan appliceras för hand, med en borste (till exempel för rodnad), från saltskakan eller en burk talk med stora hål. Det är nödvändigt att förvara i en förseglad förpackning med ett tätt passande lock. Och lagra inte i ett vått rum, annars kommer fukt att förstöra din schampo.

Applicera endast på hårbotten och hårrötterna, rör inte längden. Vi tränar ut de feta ställen på avdelningarna och försöker applicera shampooen jämnt. Efter applicering lätt massage. Lämna på i några minuter (kanske längre, om tiden tillåter) och använd en kam med mjuka borstar för att kamma ut resterna. Om vi ​​applicerar torrt schampo med en pensel för rodnad, glöm inte att skaka av överskottet med en pensel. Ta inte mycket torra schampo för applikation, lägg sedan till.

Dry shampoo - effektiva hemlagade recept

Torrt schampo är ett pulver som kan absorbera överflödigt fett på håret som utsöndras av talgkörtlarna. Verktyget blir inte till en gel så att det är mycket lätt att kamma ut det från håret, tillsammans med de feta substanser som det absorberar. Således blir hårbotten ren, håret får en behaglig lukt och strålande glans.

Vem behöver torr schampo?

Den vanligast rekommenderade användningen av pulver för rengöring av hår som är benäget för fett. Detta händer eftersom den frekventa användningen av vanligt schampo stör sebaceous körtlar, vilket gör att de är ännu snabbare förorenade. Men håret är oftast färgat på hårets rötter, ändarna lider av torkning. För att undvika detta är det möjligt att alternera torrt och regelbundet schampo, vilket blir för ägarna av fet hår i de flesta fall frälsning. Pulvret måste emellertid tillverkas hemma.

Vanligtvis för beredning av pulveret vid användning i hemmet, såsom:

 • soda
 • stärkelse
 • talk
 • lera
 • mata korn
 • markerad havregryn
 • senapspulver
 • kakao
 • kanel
 • markerade örter lämpliga för hårtyp

Det betyder naturligtvis inte att det är nödvändigt att använda alla komponenter, hemlagade masker är tillverkade från flera komponenter.

Dessutom är torr schampo nödvändigt för de personer som inte har möjlighet att tvätta håret på vanligt sätt. Det är värt att notera att för ägare av långt eller lockigt hår för att ta bort pulvret blir problematiskt. Därför är det nödvändigt att beakta inte bara strukturen, längden, utan även hårfärgen. Till exempel kommer en långhårig brunett torr schampo från mjöl eller talkum att vara svår att ta bort, vilket kommer att orsaka vissa svårigheter. Även om den blonda kvinnan kommer att göra det mycket lättare.

Effekter av torr schampo missbruk

Man bör komma ihåg att inköp av torra schampo inte är avsett för regelbunden användning, och används som ett uttryckligt verktyg för att återställa hårets renhet i sällsynta fall. Det här verktyget ser ut som en vanlig sprayburk, som hårspray, men den innehåller kemiska element. Sådana sprayer producerar ett stort antal globala kosmetikföretag, såsom: Sephora, Batiste, Ollin, Klorane, Syoss och många andra.

För vissa hjälper en sådan åtgärd att rengöra håret i flera dagar, för vissa håller dess effekt på håret bara några timmar. Verktyget hjälper till att få håret i snyggt utseende och ger dem samtidigt den nödvändiga volymen. Den passar lätt i en handväska och är bekväm att använda, men det är värt att komma ihåg konsekvenserna av långvarig användning av verktyget.

De vanligaste konsekvenserna av missbruk av pulvershampo kan betraktas som en överträdelse av talgkörtlarna, vilket resulterar i håravfall, hårbottenirritation, klåda och mjäll. Dessutom rengör inte det köpta schamponet håret såväl som den traditionella. Plus, långvarig användning av ett sådant verktyg kan leda till missbruk, och det betyder att håret inte längre kommer att se ut nytt, rent och välskött.

Därför är det bäst att förbereda pulvret hemma från naturliga ingredienser och placera det i en bekväm burk som du kan bära med dig. Dessutom kommer du att veta att du använder en miljövänlig produkt som inte kan skada ditt hår.

Använd torrt schampo

Före appliceringen måste håret vara väl kammat och fördela pulveret jämnt på hårroten. Du kan göra det med fingrarna eller en stor borste för rodnad. Efter massering av några minuter, lämna schampon på håret i 10 eller 15 minuter. Använd sedan en handduk för att skaka och gnugga håret, kamma sedan för att kamma över rester av pulveret. Det är viktigt att komma ihåg att du måste applicera torrt schampo enligt din färg och hårtyp. Om resultatet efter det är synligt, passar torr schampo dig.

Hemlagad torr schampo, matlagning recept

Recept för blondiner

 • 1 tesked soda
 • 2 matskedar mjöl
 • 1 tsk talcumpulver (babypulver)

Alla ingredienser ska blandas noggrant i en lämplig behållare och appliceras på hårrötterna. Efter applicering bör effekten av ren, silkeslen hår.

Recept för redheads

 • 0,5 tesked senapspulver
 • 1 matsked kli
 • 2 tsk kanel

Komponenterna blandas i en skål och appliceras på huvudets rötter. Efter att ha använt torr schampo blir håret friskt och friskt, som efter vanlig shampooing.

Recept för brunetter

 • 2 msk kakaopulver
 • 1 tsk stärkelse

Ingredienserna är försiktigt blandade och en bekväm borste eller händer att applicera på hårrötterna. Efter applicering kommer håret att få volym, glans, utstrålning och unikt chokladarom.

Receptet passar alla hårtyper.

 • 1,5 matskedar kosmetisk lera (det kan vara absolut)
 • 1 tsk talk (kan ersättas med vetemjöl)
 • 0,5 tsk bakpulver

Alla komponenter blandas i en liten tallrik och appliceras på hårrötterna. Detta verktyg är lämpligt för alla typer av hår.

Recept för torra schampo hemma: fördelar och nyanser av användning

Vad är torrt hårschampo? Det är ett alternativ till rengöringsmedel med skadliga ingredienser. Beredda kosmetiska produkter eller blandningar av naturliga ingredienser tar snabbt och noggrant bort ackumulerat fett från huden och strängarna.

Torrt schampo skadar inte håret, lätt att applicera, perfekt uppfriskande lockar. Vill du göra ett effektivt, billigt verktyg själv? Spela in recept!

Allmän information

Från medelets namn är det uppenbart att detta är en slags pulver med rengöringsegenskaper. Det underbara shampooet kommer faktiskt att eliminera fettinnehållet i strängarna utan en droppe vatten.

Hur gör en ovanlig kosmetisk produkt? Allt genialt är enkelt.

Torrt schampo är inget undantag:

 • pulver appliceras på torra stala trådar;
 • Efter en ljusmassage absorberas överskott av talg i kombination med blandningen;
 • det sista steget - kamma "smulor" från håret;
 • Efter proceduren blir håret torrare, den obehagliga oljiga glansen försvinner, den föråldrade lukten lämnar.

Nuancer och indikationer för användning

Absorberande spray eller naturligt pulver rekommenderas för vilken typ av hår som helst, med undantag för mycket torkade, tunna, sköra strängar. Oftast använder flickor med överdriven fettighet i hårbotten det ursprungliga botemedlet.

Med normalt och torrt hår, använd inte pulverschampo mindre ofta, håll inte den absorberande föreningen över strängarna. Brott mot reglerna leder till förlust av naturlig sken, mjäll, torra ändar.

nyanser:

 • rakt hår med medelstensdensitet är lättast att hantera med en spray eller pulver;
 • snabbast att ta bort rengöringsmedel med korta trådar;
 • Förbered kompositionen enligt krullarnas färg. För mörka kakor, lägg till huvudkomponenterna i kakao, kanel, blond håruppfriskning med havregryn, mjöl, babypulver, stärkelse;
 • långa krullar, naturliga krullar renar svårare. Det är lättare att applicera pulvret än att ta bort det, notera denna punkt;
 • rulla till behandlingen av krullarnas längd under axelbladen eller elastiska lockar mer tid;
 • Efter applicering av rengöringsmedel, bära en blus eller tröja som matchar färgen på pulverkomponenterna: Eventuella rester av en underbar schampo kommer knappast att märkas på liknande bakgrund.

Fördelar med Original Shampoo

Den första som uppskattar effekten av användningen av wonder-shampoo-ägare av feta trådar. Med ökad smörjighet i håret, är det dagliga tvätten på krullarna tröttsam, alkalier tvättar det skyddande smörjmedlet från hud och hårstänger. Resultatet är en överträdelse av vatten-fettbalansen.

På morgonen är det ibland svårt att skära ut en halvtimme för träningsläger, men här behöver du också tvätta håret! I en sådan svår situation hjälper ett användbart pulver eller spray. Med hjälp av torr schampo blir smutsiga strängar lätt till ganska rena, slutar lysa.

Titta på alternativen för fashionabla bob frisyr på medelhår.

Om fördelarna och användningen av Zincteral hårpiller läs på denna sida.

Det ursprungliga verktyget för att tvätta strängar utan vatten har andra fördelar:

 • lägger till ytterligare hårvolym, förtjockar hår
 • hjälper till under en vandring, affärsresa, under resan, om det är omöjligt att tvätta strängar eller inte med varmt vatten;
 • Du kan köpa en färdig kosmetisk produkt eller göra ett mirakelverktyg med egna händer;
 • Hushållspulver är inte rädd för två eller tre dagars lagring. Förbered en rengöringskomposition: på morgonen behöver du bara lägga det på håret;
 • proceduren tar inte mer än 15 minuter;
 • shampooing med regelbundna schampon reduceras till 2-3 gånger i veckan. Denna punkt är viktig om du fortfarande använder formuleringar med aggressivt natriumlaurylsulfat, som torkar epidermis.

Nackdelar med hemlagad pulver

Observera att en sprutpulver eller hemma eliminerar greasiness av strängarna, och skalorna i överhuden, smuts, damm, rester av stylingprodukter kvar på hårstrån. Uppbyggnaden av oönskade skikt påverkar hudens hälsa, håraxlarna, ger håret ett slarvigt utseende.

Kom ihåg! Endast vanligt schampo och varmt vatten kan ta bort det mesta av smuts. Pulvershampo är ett ojämnt ersättande för en vanlig produkt. Alternera tillämpningen av produkter.

Använd en hemlagad rengöring inte mer än två gånger i rad, annars kommer det att finnas problem:

 • peeling;
 • mjäll;
 • försvagning av hårsäckar;
 • hudirritation;
 • förlust av naturlig glans.

Hemligheter och användarregler

Kom ihåg reglerna för applicering och borttagning av rengöringskompositioner. Du kan hålla håret rent utan att håret skadas.

Hur man använder torr schampo? Steg för steg instruktioner:

 • Förbered en torr mix, blanda ingredienserna noggrant.
 • hitta den gamla penseln för rodnad, häll pulvret i en lämplig behållare;
 • täcka dina axlar med ett onödigt ark eller en gammal handduk;
 • spendera proceduren i badrummet för att inte fläcka golvet med rester av stärkelse, mjöl, kakao;
 • måste vara torr före bearbetning
 • doppa en pensel i pulver, sätt på en del. 5 cm från rötterna;
 • ta lite pengar, särskilt under det första förfarandet;
 • separera nästa parting - bearbeta pulvret igen;
 • Efter applicering av blandningen till hela håret i 3 minuter, massera huden lätt (gnugga inte produkten): fettet absorberas snabbare;
 • sänka ditt huvud ovanför badkaret, kamma pulvret med trådar med en frekvent kam;
 • kolla om det finns feta områden kvar. Om det finns sådana, bearbeta de nödvändiga platserna, ta sedan bort bitarna av ett ovanligt schampo;
 • För en delikat glans, utför aromatisk skrubbning med arganolja (rör inte roten).
 • Om det inte finns olja, spelar det ingen roll, resultatet blir fortfarande bra.

De bästa och effektiva recepten

Torr rengöringsmedel är lätt att förbereda från de tillgängliga ingredienserna. Titta i köket, säkert i en av burkarna är lagrade:

 • majs, havregryn:
 • kakaopulver (mörkt haired);
 • mark kanel;
 • baby pulver;
 • havregryn (slipa till ett tillstånd av pulver i en kaffekvarn);
 • bakpulver;
 • potatis, majsstärkelse.

En annan torkningskomponent är kosmetisk lera. Det naturliga mineralet absorberar aktivt fett, ökar volymen till håret, mättar epidermis med fördelaktiga ämnen. Lera-blandningen berövar strängar av glans, likaledes som andra blandningar. Kom ihåg det här.

Var uppmärksam! Inte alla kan köpa en kvalitetssulfatfri produkt. I denna situation kommer en blandning av naturliga ingredienser att vara vägen. Torrt schampo - den perfekta kombinationen av lägsta pris och aktiv påverkan på strängarna.

Prova alla recept, kolla vilken blandning som rensar håret mer aktivt. Om du är inställd på regelbunden användning av pulverformigt schampo, förbereda två eller tre portioner av hemlagad blandning

Var noga med att överväga krullarnas färg. Blondiner är inte lämpliga kompositioner med en färgningseffekt baserad på kakao, kanel.

Se stilfulla bröllops frisyridéer med en diadem.

Symtom och behandling av hårbottenpsoriasis är skrivna i den här artikeln.

På http://jvolosy.com/sredstva/masla/lnyanoe.html läs instruktionerna för användning av linfröolja för hår.

Kakao produkt

 • majsstärkelse - 1 tsk
 • bakpulver - ½ tsk;
 • kakaopulver - 2 msk. l.

Komponenterna blandar, bearbetar håret på ett vanligt sätt. Blandning för mörkt hår.

Aktiv blandning med talk

 • Cornmeal - 2 msk. l.
 • läsk - en halv tesked;
 • talk eller babypulver - 1 tsk.

Den aktiva blandningen är oumbärlig för hårt hår. Bearbeta inte torra trådar med läsk.

Recept för fet hår

 • malda kanel eller kakao - 1 msk. l.
 • Corn eller potatisstärkelse - en kvart kopp.

Medel absorberar väl fett, lämpar sig för mörka lås. Om så önskas, tillsätt 4 droppar citroneter.

Kosmetisk lerblandning

 • stärkelse - 1 tsk
 • vit, blå, rosa lera - 2 msk. l.
 • vanligt läsk - tesked.

En blandning baserad på rosa eller vit lera är lämplig för rättvisa tjejer, en blå mängd mineralpulver rekommenderas för mörka strängar. Försök inte att experimentera: Efter behandlingen av ljusbruna krullar med blå lera kommer håren att förbli gråaktig plack.

Mild Cleansing Formula

Sammansättningen av rengöringsblandningen:

 • markflingor Hercules eller havregryn - ¼ kopp;
 • talk (pulver) - 1 dess. l.

Ett mildt medel rekommenderas för rengöring av torra trådar. Lägg till en mer användbar komponentbaserad kamilleblommor. Torka läkemedelsråvaror skyddar huden mot irritation.

Det enklaste och mest effektiva receptet

Det enklaste, men ganska effektiva sättet. Om du inte har hittat något hemma utom mjöl, använd det här verktyget. Ju lättare håret, desto mindre märkbart är resterna av det naturliga absorberande materialet på strängarna.

Häll i en skål 2-3 msk. l. mjöl, pensel applicerad på smutsigt hår avskalning. Efter 3-4 minuter, luta huvudet, skaka av trådarna med fingrarna, kamma mjölet med en frekvent kam.

Tips! För en trevlig arom, sätt 3-4 droppar apelsin eller citroneter till rengöringsblandningarna. Malda torra örter hjälper till att aromatisera kompositionen: rosmarin, mint, salvia. För torrt hår, använd kamille.

Ett annat recept på hemlagad torr schampo i följande video:

Gilla den här artikeln? Prenumerera på uppdateringar via RSS, eller håll dig uppdaterad till Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter eller Google Plus.

Prenumerera på uppdateringar via e-post:

Berätta för dina vänner!

2 KOMMENTARER

Jag gjorde torrt schampo från mjöl och kamille hemma. Kamomill tog apoteket, bara gutted två filterpaket, för att inte lida med slipning av hela blommor.
Resultatet, för att vara ärlig, glömde mig inte.
För det första tar det ganska mycket tid. Det är nödvändigt att ansöka, inte sakna en enda sträng, och sedan allt detta noga och mycket lång tid att kamma.
För det andra, efter detta förfarande är håret fortfarande inte ett friskt utseende, det finns ingen glans och volym.
Därför bestämde jag mig för detta sätt ett par gånger, att jag bestämde mig för att torr schampo inte bara är min.

Eftersom jag är en liten modersmor, är det inte alltid möjligt att ägna tid till hårvård: tvätta, torka och ligga. Och du vill se snygg och städad även hemma. På något sätt fångade jag torrschampo i en av onlinebutikerna, jag köpte den. Shampoo gjorde ett bra jobb. Men det finns också nackdelar med det: liten volym och högt pris. Nu vill jag prova recept för torra hemlagad schampo. och billigt och arg. Dessutom har jag en kort hårklippning, det är inte svårt att bearbeta och sedan skaka eller kamma schampot. Dessutom använde jag på en eller annan sätt en blandning av markflingor av råtta havre och talk, och mitt hår var uppdaterat. Visst visste jag inte att den här blandningen skulle få namnet "Dry Shampoo" i framtiden.

lycklig naturliga

Naturligt tillvägagångssätt för hälsa, näring och skönhet

Hur man gör torrt schampo hemma

Dela inlägget "Hur man gör torrt schampo hemma"

Hushålls Dry Shampoo är en effektiv, billig, naturlig produkt för att öka hårets friskhet. Hur man lagar mat Ansökningsmetod

Från tonåren lider jag av överdriven fet huvudbotten. Och ja, jag lider eftersom det ger mig mycket besvär.

Till slut kom det till att du var tvungen att tvätta håret varje dag. Och då undrade jag varför mitt hår inte växer alls?

Som det visade sig var svaret väldigt enkelt. Mitt huvud är ofta, vi tvätta bort de naturliga skyddsoljorna, vilket leder till torrt hår och splittrade ändar. Och med dem växer långt hår är nästan omöjligt.

Jag bytte till schampon och balsam med 100% naturliga ingredienser. Alltid plockade upp dem för oljig hårtyp, vilket jag tycker var ett stort misstag. När de tvättades av, torkade de mitt hår helt. Resultatet: rötterna var feta och spetsarna - torkade.

Min mat är nära ideal, så jag tror att det ökade fettinnehållet i hårbotten är fortfarande sådan min ärftlighet.

Jag försökte träna mitt hår utan att tvätta dem i flera dagar i rad. Men eftersom jag har hår och så tunt, är det lätt att föreställa mig vem jag var, utan att tvätta huvudet i ännu 2 dagar.

Allt detta varade tills jag upptäckte Dry Shampoo! Och nu tror jag att detta är en nödvändig sak för nästan hela den vackra halvan av mänskligheten.

Hushålls Dry Shampoo är ett effektivt, billigt, helt naturligt botemedel som är väldigt lätt att förbereda och applicera på ditt hår hemma.

Vad är torr schampo?

Det är ett ämne som absorberar överskott av talg / olja, när den appliceras på hårrötterna och håret. Resultatet - voluminöst, friskt hår som är lätt att stila och hålla i form.

Majoriteten av torra schampon i sin komposition, som många andra hårvårdsprodukter och inte bara, har inget naturligt.

Home Dry Shampoo kan användas för alla typer av hår.

Hur man gör torr schampo?

Den är förberedd helt enkelt. Ingredienser finns i nästan alla hem eller är lätta att köpa i affären.

Du behöver:

 • Corn / potatisstärkelse / arrowrootpulver - 1/4 kopp
 • Jord kanel / kakaopulver - mängden beror på hårfärgen
 • Eteriska oljor, (valfritt) - 4-6 droppar
 • Borsta för rodnad

Om du är blond, behöver du förmodligen inte lägga till kakao eller kanel (men det beror på skuggan).

Jag lägger till en blandning av kanel och kakao till mitt brunt kopparhår. Även om jag nyligen började använda rena pilotpulver (i Amerika är det svårt att hitta icke-GMO-stärkelse) med orange essentiell olja, helt enkelt för att mina andra hälften inte gillar lukten av kakao eller kanel på mitt hår, men han gillar lukten av apelsin. Men om dessa luktar inte stör dig - använd det gärna.

När du applicerar rent stärkelse eller arrowroot ser håret lite gråaktigt ut, så jag rekommenderar att du ansöker 2 timmar innan du går ut eller på natten.

Jag lagar vanligtvis detta schampo i reserv och förvarar det i en behållare för att inte slösa bort tiden att blanda den nästa gång.

Hur man ansöker:

 1. Applicera torrschampo på partings, precis som du applicerar färg eller henna.
 2. Vi dunk vår rodna borste (jag använder en gammal pensel), borsta lätt av överskottet och applicera det på rötterna och på håret (vanligen 5-7 cm från rötterna).
 3. Efter alla avskiljningar appliceras, massera lätt hårbotten för att förbättra absorptionen av talg.
 4. Kombinera sedan noggrant håret och kamma ut stärkelsen / pilen.
 5. Vi tittar i spegeln och kontrollerar om det fortfarande finns "feta" områden. Och om vi hittar sådan, så använder vi vår torra schampo igen på dessa webbplatser.
 6. Därefter applicerar jag arganolja för hela längden av håret, förutom rötterna. Arganolja ger sken från fuktighet (jag har torra tips).

Det är viktigt:

 • Överdriv inte det. Om du applicerar för mycket Dry Shampoo, kommer håret att förlora sin glans och kommer att se ut som torr och livlös. Så det är bättre att applicera mindre och sedan lägga till, än omedelbart "överpulver" håret.
 • Dry Shampoo är inte en ersättning för att tvätta håret. Det kommer till nytta när du till exempel äter på semester eller på naturen eller till och med som mig, som inte vill tvätta håret varje dag när det gäller hårhälsa.

Nu tvättar jag mitt hår varje 5-6 dagar. Jag applicerar Dry Shampoo 3 dagar efter att ha tvättat håret. Och även efter 6 dagar ser mitt hår fortfarande skrymmande och rent ut.

Och jag bekänner, mitt hår med torrschampo ser mycket mer voluminöst ut än utan det. Det kan skapa ett problem för personer med mycket tjockt hår.

För att normalisera produktionen av talg och hårglans rekommenderar jag att du sköljer håret med äppelcidervinäger.

Dry Shampoo är ett idealiskt alternativ till frekvent ohälsosam hårvård. Gör det själv hemma från naturliga ingredienser är inte svårt och resultatet, tror jag, kommer att glädja alla.

Torka schampo gör det själv för mörkt och blont hår

Hej kära läsare! Förmodligen kommer du att hålla med att varje kvinna står periodvis inför en situation där hon är sen och inte har tid att tvätta håret. Men vill inte gå ut med ett smutsigt huvud! I detta fall kan torr schampo hjälpa till, vilket snabbt kommer att rätta till situationen. Under de senaste åren har torra schampon blivit alltmer populära, särskilt efter att många stylister och dermatologer började stödja shampooets vägrörelse, eftersom frekvent tvättning av huvudet leder till uttorkning av skyddskiktet, naturliga oljor från hårbotten, torr hud, mjäll och håravfall hår. Här erbjuder jag alternativ för hur man gör ett torrt schampo med egna händer.

Torka schampo gör det själv

Handlingsprincipen för torra schampon är att de består av ämnen som absorberar överflödigt fett från håret. I det här fallet börjar håret se bättre ut. Ja, och stylat otvättat hår som behandlas med torrt schampo är lättare än efter tvättning med vanligt schampo.

Butiken torra schampon kan kosta mycket och innehåller kemikalier som isobutan, butan och propan. Så varför inte skapa ditt eget torra schampo? Du kommer att spara pengar (alla nödvändiga ingredienser är sannolikt redan i köket) och du kommer inte att gnugga extra kemikalier i ditt huvud.

ingredienser:

För rättvist hår

 • 1/4 kopp majsstärkelse;
 • 1 tsk kanel;
 • 3-5 droppar eteriska oljor (tillval).

För mörkt hår

 • 1/8 kopp majsstärkelse;
 • 1/8 kopp kakaopulver;
 • 1/8 kopp kanel;
 • 3-5 droppar eteriska oljor (tillval).

instrument:

 • Måttbägare;
 • Blandningstank;
 • Blanda sked;
 • Förseglad behållare med lock;
 • Pensel för smink eller för applicering av hårfärg (tillval);

Basen av torrschampo är majsstärkelse, det absorberar mest fett på huvudet och håret. Kanel har antibakteriella och helande egenskaper, har en fördelaktig effekt på hårbotten. Eteriska oljor ger en behaglig lukt till ditt hår. Torrt schampo för mörkt hår karakteriseras av närvaron av kakaopulver i dess sammansättning. Det döljer vittnets majsstärkelse, så även om schampopartiklarna kvarstår på huvudet, kommer de inte att se ut som mjäll. Dessutom innehåller den vitaminer, mineraler och antioxidanter som är bra för hår.

Vad man ska göra:

Mät ut den önskade kvantiteten bulkbeståndsdelar och häll dem i blandningsbehållaren. Rör om en sked (du kan lägga till eteriska oljor om så önskas) och häll det i behållaren där det kommer att lagras. Använd efter behov.

ansökan

Pensel applicera torrt schampo på oljiga områden av hårrötter. Till exempel, i området med pärlor. Vid behov fördela shampooet längs hårets längd från rötterna till ändarna. Försök inte att gnugga schampo i hårbotten, annars kan det orsaka klåda. Lämna shampoo på håret i 5-7 minuter så att det absorberar det överflödiga fettet, och kamma sedan håret med täta tänder för att avlägsna schamponpartiklar.

Torr schampospray

Detta schampo använder samma koncept som tidigare schampon. Men det använder också vatten och ett flyktigt ämne - vodka eller alkohol.

ingredienser

1 kopp varmt vatten;
1/4 kopp majsstärkelse;
1/4 kopp vodka (eller alkohol);
3-5 droppar eteriska oljor (tillval).

instrument:

Måttbägare;
Förseglad flaska med en spray.

Vad man ska göra:

Blanda alla ingredienser i en liten sprayflaska och skaka väl. Före användning skaka shampoo, spray på rötterna och feta hår. Låt håret torka och stila som vanligt.

Obs!

Användningen av torr schampo kan inte ersätta shampooing. Använd det i fall då det är nödvändigt att uppdatera hårets utseende mellan vanliga shampooing.

I allmänhet började jag nyligen gillar pulverprodukter mycket. Nu, för att städa mitt ansikte och kropp började jag använda den naturliga indiska åtgärden, som är ett pulver och som jag också gör mig själv. I den här artikeln beskrev jag i detalj hur man gör det och hur man använder det.

Vad är ett torrt hårschampo?

En kvinna borde alltid vara helt beväpnad och välskötta hår - en av de viktigaste delarna av bilden. Men vad ska man göra om det är mycket lite tid kvar innan publikationen och håret är smutsigt? Specialister inom kosmetikindustrin har uppfunnit en relativt ny men mycket användbar produkt - torr schampo. Detta verktyg, som har blivit en livräddare för miljontals den vackra halvan. Det har ingenting att göra med vanligt schampo, men det hjälper till att uppdatera håret bokstavligen om några minuter. Kostnaden för en kvalitetssulfatfri produkt är ganska hög, men det finns ett billigare alternativ. Du kan göra torra schampo hemma från enkla och billiga komponenter.

Särskilda funktioner

Absolut alla torra schampon fungerar lika. De innehåller partiklar som absorberar och tar bort talg från håret, vilket eliminerar glans. Det är nödvändigt att hålla blandningen på huvudet i endast 5-7 minuter, varefter de kammas ut tillsammans med svamp. Som du kan se är behandlingen helt annorlunda än den vanliga tvätten, det hjälper inte att avlägsna smuts, damm och rester av stylingprodukter. Av denna anledning kan du inte överdriva det med produkten.

Pulverprodukter är mycket användbara för att ta hand om fet hår. Frekvent tvättning i sådana fall ger ett negativt resultat - arbetet i talgkörtlarna störs, och krullarna håller sig fast ännu snabbare.

Ett alternativ kan vara användning av torr schampo, alternerande det med ett traditionellt rengöringsmedel för att öka intervallet mellan badprocedurer.

fördelar

Nu finns det få kvinnor som kan utan torr schampo. Den kan sitta i en handväska och användas när det behövs.

En sådan produkt hjälper till på affärsresor och vandringar, när det inte finns möjlighet att tvätta mitt hår helt. Han blir en riktig "räddare" av situationen där du behöver snabbt sätta dig i ordning.

Hem rättsmedel är mycket enkla att förbereda, du behöver bara blanda ingredienserna, lägg pulvret i en lämplig behållare. Den är lagrad under ganska lång tid, så det går att lagra upp i butiken.

 • användarvänlighet;
 • Återkomsten av de fräscha strängarna på bara några minuter;
 • möjlighet att applicera i extrema förhållanden när det inte finns tillgång till vatten
 • minska antalet traditionella tvättar upp till 2-3 gånger i veckan.

brister

Också nackdelarna med en kosmetisk produkt framträder de oftast när de används felaktigt. Om du applicerar pulvret i håret för mycket eller ofta, kan talgkörtlarna vara störda.

Dessutom tar shampoo endast överflödigt fett, men döda hudceller, smuts och stylingprodukter kvarstår på huvudet. De skapar ett tätt skikt genom vilket luft inte kan passera.

Som ett resultat blir krullarna slöta, livlösa, deras yttre lager och kärna förstörs. Om du inte byter mellan torra och traditionella produkter kan du uppleva följande problem:

 • överdriven skalning och torrhet i hårbotten
 • utseende av klåda;
 • seborré;
 • hudirritation;
 • förlust av glans
 • försvagning follikel.

Användarvillkor

Att använda torra schampo behöver du på ett ansvarsfullt sätt, för att inte skada dina lås. Bäst av allt verkar det på inte alltför feta strängar - effekten blir mer uttalad. Perfekt om du uppdaterar ditt hår i 2-3 dagar efter tvätt.

Applicera pulvret med en pensel för rodnad, så att du jämnt fördelar massan över hela ytan på rötterna. Du behöver inte ta för mycket pengar, eftersom dess överskott är mycket svårt att ta bort från hårets huvud.

 1. Vi täcker axlarna med en gammal handduk eller en speciell kapp så att pulvret inte kommer på kläderna.
 2. Kamma försiktigt genom helt torra trådar.
 3. Om du vill kan du lägga till ett par droppar aromatisk olja till produkten, så efter proceduren får du inte bara en ny frisyr, men också en lätt trevlig loop.
 4. Vi samlar lite pulver med en borste, applicera den på den delen, bearbetar inte mer än 5 cm längd från rötterna, för att inte överdriva krullarna.
 5. Gör nästa avdelning, upprepa proceduren, fortsätt tills allt håret har bearbetats.
 6. Massage lätt hårbotten med fingrarna, men gnid inte verktyget!
 7. Lämna kompositionen i 5-7 minuter.
 8. Luta huvudet över badkaret och borsta av resten av schamponet med en kam med enstaka tänder.
 9. Vi kontrollerar om det inte finns några feta områden, om några, omprocesser dessa zoner.
 10. För att krullarna ska lysa, bearbeta ändarna med hårolja.

Behandla ditt hår inte före utgången själv, men 15 minuter före det. Utför omedelbart förfarandet och utför sedan alla andra avgiftsnivåer. För återstående tid kommer resterna av pulveret, som inte kammas ut, själva att falla av krullarna.

Vad ersätter torr schampo

Ge krusar ett välskämt utseende på några minuter är det inte bara möjligt med hjälp av köpta schampon. Utbytet av kosmetiska produkter görs med naturliga produkter, som säkert finns i varje värdens hus.

Förbered en användbar produkt från följande komponenter:

 • bakpulver;
 • baby pulver;
 • potatis och majsstärkelse;
 • majs, bovete eller havregryn;
 • majsmjöl;
 • kosmetisk lera;
 • senapspulver;
 • kakaopulver;
 • mark kanel;
 • malda växtbaserade formuleringar, matchade av hårtyp.

Möjligheter att ersätta den inköpta produkten - massan. Använd alla komponenter på en gång är inte nödvändigt, välj den lämpligaste kompositionen för ditt hår.

Blondiner och ljusa blonda tjejer bör föredra färglösa ingredienser, eftersom pigment kan snedvrida tonen i strängarna. Bruna kvinnor och brunetter behöver lägga på kanel eller kakao så att pulvret är mindre märkbart i håret och på sakerna.

Populära Recept

Varje kvinna kan göra ett torrt schampo med egna händer. Förfarandet är ganska enkelt och tar inte mycket tid.

För att få en analog av moderna produkter behöver du bara kombinera pulverna i de angivna proportionerna och blanda dem noggrant. Omedelbart är det nödvändigt att förbereda verktyget för framtida användning, så att det alltid finns material för akut räddning av frisyren till hands.

Vi ska titta på hur man skapar kosmetika hemma för olika typer av krullar.

För starkt hår

För att uppdatera ljuskrullarna måste du välja komponenter som inte ger yellowness eller en annan nyans. Bäst av allt, om de hjälper till att upprätthålla en rik blond och fixa den. I sådana fall används följande recept:

 1. Vi blandar tre matskedar majsstärkelse, en och en halv matskedar av markfiolett rot, en tesked av maldelmjölpulver. Stärkelse kommer att ta bort överflödigt fett, örterna kommer att ta bort obehaglig lukt, muttern kommer att fungera som en mjuk skrubb och rengöra hårbotten, den kan ersättas med fast basmati-ris som dödas i en bländare.
 2. Kombinera två matskedar havregryn (slipa i Hercules blender) och en tesked soda. Mel påverkar försiktigt krullarna och hårbotten, tar bort föroreningar utan att skada strukturen på strängarna. Soda eliminerar obehagliga lukt, det bidrar till att hålla ljusa ljusa nyanser.
 3. Förbered shampoo från tre matskedar av malda kli, en matsked av jordkalmosrot, samma mängd markerade kamomillblommor, ett par droppar citronolja. Kamille och citron lysande hår, kli eliminera fet skinn, lugn lugnar huden och närmar rötterna med användbara ämnen.
 4. Tillsätt en sked stor natron till två matskedar vit lera. Lera ska inte vara blå eller grå, annars kommer det att fläcka hår. Det tar bort oljig glans, reglerar talgkörtlarna, närmar huden med mineraler och vitaminer. Soda deodorizes och upprätthåller en ljus nyans.

För mörkt hår

Mörka lockar måste behandlas med kompositioner med ytterligare färgade pigment.

För att göra håret inte bara renare, utan också hälsosammare, rekommenderas att använda kakao och kanel som ett naturligt färgämne. Kanske kan inte användningen av blå lera, liksom på en mörk bas, sticka ut.

Det finns andra recept:

 • Till två matskedar majsstärkelse, lägg till en matsked kakaopulver, om du vill, tillsätt ett par droppar eter, men du kan inte göra det, eftersom kakao ger en trevlig choklad smak.
 • Vi blandar tre matskedar kli med en matsked jordkalamrot och samma mängden gränd, lägg till några droppar rosmarin eterisk olja för smak. Kli absorberar fett, kalamorrot lugnar och närmar sig, njurar stimulerar hårsäckarna.
 • Vi tar två matskedar majsstärkelse och kakao, kombinera, tillsätt en matsked läsk till pulver. Efter att ha använts kommer krullarna att bli mjuka, smuliga, kommer att få en trevlig arom.
 • Vi kombinerar en matsked med talk med en tesked soda och två matskedar kosmetisk lera. Shampoo absorberar väl talg, det är lämpligt för för snabbt förorenat hår.

I slutet

Torka schampon visade sig på butikshyllor relativt nyligen, men lyckades noggrant utnyttja sin nisch inom kosmetikindustrin.

Recensioner av tjejer som framgångsrikt använder denna produkt bekräftar att det verkligen hjälper på bara 10-15 minuter för att ge krullarna en snygg look och tar bort en ful glans.

Hem motsvarigheter är inte värre än att klara av uppgifterna, dessutom är de mycket billigare och utgör inte en fara för krullningar och hårbotten. Experimentera med komponenterna i formuleringarna för att experimentellt välja ditt idealiska verktyg.Nästa Artikel
Översikt över apotekets hårvårdsprodukter