Sulsen shampoo: hur man använder, effektivitet och pris


Vackert hår är friskt hår. Med ett sådant uttalande är det svårt att argumentera, men ofta torrt huvud, mjäll och överskottsfett tillåter dig inte att skryta med sina naturliga krullar.

För att eliminera alla dessa problem har många sätt uppfunnits, men en av de mest effektiva och beprövade anses vara en speciell serie Sulsena-schampo.
Mer information om produkterna i det här varumärket, användningsförfarandet och användbara rekommendationer beskrivs i vår artikels information.

Beskrivning och driftsprincip

Den aktiva substansen som förklarar effektiviteten hos detta medel är en selen-disulfid av kemisk förening. Denna komponent ingår också i hästkraftsschampot.

Det är tack vare honom att tillväxten av jäst är undertryckt, processen att skapa epitel på hårbotten normaliseras och uppdateras.

Shampoo "Sulsena" hjälper till att eliminera flera problem med håret på en gång, därför kan dess effekt kallas medicinsk snarare än kosmetisk. Det ingår i rankningen av de bästa hårschamponerna.

Effekterna av droger "Sulsen":

 • Sebumproduktionen minskar.
 • Cellarna i epidermis uppdateras snabbare.
 • Inblandar utvecklingen av jästsvampar.
 • Förbättra naturligt hudskydd.
 • Kämpar håravfall.
 • Förbättra hårets övergripande tillstånd.

Sulsen shampoo har en ljus orange färg och en karakteristisk lukt. Det mest effektiva läkemedlet vid det inledande skedet av problemet.

Verktygets aktiva komponenter kan ackumuleras i hårbotten, vilket ökar verktygets effektivitet.

Hur man använder mjällschampo beskrivs nedan. I vissa fall, när problemet har blivit ojämnt, används den speciella pasta "Sulsena" så effektivt som möjligt.

Läkare om Sulsen

Läs här om skillnaderna mellan biovågsändring och laminering.

instruktion

Att få ett stabilt resultat är omöjligt efter en applikation. Effektiviteten hos schampot i kampen mot mjäll blir märkbar efter cirka 3 - 4 schampon. Det är nödvändigt att använda det i stället för det vanliga schampot, men observera några nyanser.

Så här applicerar du schampo:

 • Applicera på vått hår, sprida sig över hela längden och lite skumning med varmt vatten.
 • Massage dina fingrar för att fördela verktyget i huvudets rotszon.
 • Lämna produkten på håret i 3 - 5 minuter.
 • Tvätta av med varmt vatten.
 • Upprepa proceduren om det behövs.

Detta schampo är utformat för alla typer av hår, det är pH-neutralt och ger nästan ingen allergiska reaktioner.

Shampoo har en liten lukt av äng örter och är extremt ekonomiskt att använda. Mest effektivt visade han sig i behandlingen av seborré i kombination med en pasta.

Kontra

Det är också värt att notera att sådan behandling har egna kontraindikationer.
Först och främst är det individuellt intolerans, liksom ökad hudkänslighet, i vilken effekten av läkemedlet kommer att orsaka obehag och bränning.
Den andra kategorin "riskgrupper" är gravid och ammande kvinnor.

På grund av det faktum att effekten av "Sulsen" på barnet ännu inte är fullt förstådd är dess användning opraktisk.

I andra fall kan användningen av schampo eliminera och förhindra bildandet av mjäll, liksom ta bort överflödig fet hårbotten, klåda och skalning.

Verktyget i denna serie har en kumulativ effekt, så efter en månads behandlingsperiod är det nödvändigt att ta en paus så att effektiviteten inte minskar.

Video Recension av Selsen Forte

Produktsortiment "Sulsena"

För att säkerställa maximal effektivitet är det nödvändigt att använda flera tekniker samtidigt. Först och främst är det nödvändigt att fastställa orsaken till mjäll. Efter att ha tagit bort källan kan du gå vidare till en kosmetisk omvandling. För detta kan du använda produkterna av medicinsk kosmetika under varumärket "Sulsena". Prisvärd och utmärkt prestanda har tjänat de mest entusiastiska recensionerna. Den stora fördelen med denna serie produkter är möjligheten att använda vid behandling av mjäll hos barn.

Vad är förberedelserna "Sulseny":

 • Sulsen Shampoo finns i 150 ml plastflaskor. Regelbunden användning bidrar till att eliminera mjäll i början. Kostnaden för flaskan varierar i området mellan 130 och 170 rubel.
 • Shampoo - peeling "Sulsen" rekommenderas för oljig och oförstörbar mjäll. Det rensar försiktigt hårbotten utan att störa hudens integritet. Verktyget har samma volym - 150 ml. Dess kostnad kommer att vara något högre - från 165 rubel per flaska.
 • Sachet med en schamponsond på 8 ml kan köpas för 8 -12 rubel. Så du kan experimentera, om verktyget är rätt för dig.
 • Lim "Sulsen" -koncentrationen på 1% av den aktiva substansen är lämplig för förebyggande åtgärder. Efter eliminering av mjäll kan du använda pastan för att behålla en terapeutisk effekt. Rörets volym är 75 ml, priset är 50 rubel.
 • Till salu finns också en mindre mängd pengar - endast 40 ml. Dess pris kommer att vara cirka 30 rubel och koncentrationen av den aktiva komponenten - 1%.
 • Medicinsk profylaktisk pasta med hög koncentration på 2% anses vara det mest lämpliga sättet att lösa problemet med mjäll. Normaliserar sekret av talgkörtlarna, eliminerar klåda och inflammation i hårbotten. Rörets volym - 75 ml, och priset kommer att vara från 70 rubel.
 • Cream "Stimulin" är avsedd för slutstadiet av terapi - stärker håret från rötterna och längs hela längden. Produkten förpackas i en tillräckligt stor flaska - 200 ml med en bekväm dispenser, som flytande tvål. Används grädde för att stimulera hårväxten, liksom förstärkning och läkning vid rötterna och längs hela längden. Kostnaden för en sådan transformation - från 90 rubel per flaska.

Sulsen klistra in video recension

Det bästa alternativet när du använder två verktyg. Den första "attacken" på seborré börjar med användning av läkemedelspasta, och sedan blir resultatet fast med regelbunden användning av schampo.

Sådan behandling kommer säkert att ge sina resultat, eftersom läkemedlets effektivitet i denna serie är mycket hög.

Liknande droger

Märke "Sulsena" och alla rättigheter till det tillhör det ukrainska bolaget "Almagama Lux", beläget i Nikolaevs stad. Naturligtvis kan sortimentet av sådana produkter inte begränsas endast med ovanstående medel. En liknande effekt har produkter från andra företag.

Översikt över analoger:

 • "Sulsen Mite" ryska tillverkaren "Mirra LLC". Finns i flaskor på 150 ml, vars koncentration kan vara 1 och 2% av den aktiva beståndsdelen. Kostnaden för sådana medel varierar från 160 till 200 rubel per enhet.
 • Cream eller lösning "Exoderil" för extern användning. Används som ett antifungalt läkemedel, är den genomsnittliga kostnaden per 10 ml lösning 330 rosor, 15 ml kräm kostar omkring 290 rubler per rör.
 • Lamikon Dermgel används också för att behandla hudsvamp. Kostnaden för ett rör på 15 gram kommer att vara från 175 rubel.
 • Lotion "Bifon" används vid behandling av seborré. Flaskan i 100 ml volym säljs i genomsnitt från 470 rubel.
 • "Sebozol" finns i tre doser: 5, 100 och 200 ml. Det ungefärliga priset är respektive 140, 365 och 510 rubel. Hemligheten med framgång - innehållet i den antifungala komponenten av ketokonazol.
 • "Nizoral" schampo - den viktigaste "konkurrenten". Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ketokonazol, vars koncentration är ca 2%. Kostnaden för en flaska 60 ml 370 rubel.
 • Algopix innehåller naturlig björktjära och salicylsyra, därför har den en komplex effekt på seborré. Shampoos i denna serie finns i en dos på 200 ml, du kan köpa dem för endast 190 rubel.

Vi rekommenderar att läsa: översyn av bio aqua micellar vatten här, kriterier för att välja en epilator för en bikinizon här.
recensioner:

Natalia:

Jag har problem med håravfall regelbundet, så jag kan säga att jag köper dessa produkter i bulk. Användningen av Sulsen shampoo sammanföll med den period då jag inte hade pengar för dyra kosmetika. Först förväntade jag mig inte att effekten skulle fungera så bra. Förutom mjäll och fet hårbotten (du var tvungen att tvätta håret varannan dag) förbättrades tillståndet helt och hållet. Ständigt använder jag bara detta schampo, jag förväntar mig inte, men som ett alternativ och bra terapi av seborré är ganska lämplig.

Daria:

För eventuella manifestationer av seborré, som ofta stör mig, använder jag detta märke av schampo. Det här är mycket effektivt, plus billigt, så jag tror att ett sådant verktyg är väldigt populärt. Min man använder pasta, men jag har fortfarande tillräckligt med schampo, särskilt eftersom han var perfekt för oljig hårbotten och inte torkar tipsen, som något annat.

Alina:

Jag köpte Sulsen inte bara för mig själv, men också när min tonårsdotter började snabbt växa fett och hår faller ut. God effekt och absolut säkerhet för barns organismer. Bland dessa produkter är det billigaste och mest effektiva schampot. Vid en tid började dottern "rebel" om den förmodligen starka lukten, men ville ändå inte gå med mjäll och för alltid fettigt hår.

Paul:

Jag använder pastan "Sulsena" nästan hela tiden, eftersom håret snabbt växer fett och mjäll förekommer. Nyligen föredrar jag schampo, eftersom det kan tvättas av efter tre minuter. Problemet upphör att störa i någon tid, därför anser jag att effektiviteten är ganska hög.

Shampoo och pasta "Sulsena" - ett utmärkt och mycket effektivt sätt att eliminera mjäll i olika steg. Behandling av seborré sker på grund av aktiv aktiv ingrediens - selendisulfid. I försäljningen finns det flera former av release, så du kan alltid välja verktyg. Trots effektiviteten och effektiviteten av sådan behandling är kostnaden för pasta och schampo mycket prisvärd.
Fördelaktigt påverkar hårbotten och förbättrar hårets tillstånd, sådana läkemedel är inte för ingenting anses vara terapeutiska - kosmetiska. En detaljerad översyn av Sulsen shampoo och andra former av utsläpp av detta verktyg beaktas i vår information.

Vi rekommenderar också att du bekantar med de bästa schamponernas färgämnen för färgat hår.

Sulsen shampoo: vem passar och hur man använder

Lider du av seborré? Är ditt huvud kliar dåligt? Skulder strövas med mjäll? Det finns ett sätt - schampo "Sulsen" som vi beskriver nedan.

Användbara egenskaper hos schampo

Sammansättningen av schampot "Sulsen" innehåller ett speciellt element. Dess aktiva substans är selensulfid. Det fäster vid svampar, den främsta orsaken till mjäll och förhindrar att de multipliceras. Men det är inte allt! Efter att ha tvättat av schamponet, lutar dess komponenter på ytan av huden och tränger in i det övre lagret och hårsäckarna. Detta ger en långvarig effekt.

På grund av deras medicinska egenskaper, Sulsen-schampo:

 • exfoliates döda celler och förnya dem snabbt,
 • förbättrar skyddsfunktionen i hårbotten;
 • stoppar spridningen av jästsvampar;
 • interfererar med aktiv förlust av strängar;
 • normaliserar talgkörtlarna och reducerar talgproduktionen;
 • djupt rengör epidermis;
 • minskar frekvensen av att tvätta huvudet;
 • ger lång eftergift.

Redan efter en vecka med vanlig tvätt försvinner klåda och mjäll och håret blir friskt, glänsande och välskött. För att förbättra effekten av användning av schampo, ta samtidigt pastaen "Sulsen". Självklart måste du börja behandlingen så snart som möjligt.

Har verktyget brister?

Recensioner av detta verktyg tyder på att "Sulsen" har en specifik arom som inte är för allas smak. Observera också att det är hårt tvättat av håret. Om shampooet inte passar, börjar strängarna falla ut och hudirritation och allergier kan uppstå.

Indikationer för användning

Sulsen shampoo rekommenderas att tillämpas i följande fall:

 • pityriasis versicolor;
 • seborré eller mjäll
 • överdriven sebumsekretion;
 • Förekomsten av sjukdomar som påverkar den håriga delens talgkörtlar
 • obehaglig svår klåda.

Shampoo kan också användas för profylaktiska ändamål för att förhindra ytterligare mjäll.

Vem är "Sulsena" inte lämplig för?

Sulsena Forte har flera kontraindikationer:

 • graviditet;
 • amningstid
 • individuell känslighet för komponenter i kompositionen;
 • tendens till förekomsten av allergiska reaktioner.

Läkares råd och återkoppling om Sulsena mjällschampo:

Hur man applicerar schampo?

Detta verktyg finns i 150 ml plastflaskor. Företaget tillverkar också engångspåse - 5 stycken per förpackning, volym - 8 ml. Konsistensen är ganska tjock, färgen är ljus orange, pH-indikatorn är neutral (skyddar epidermis från att torka ut och upprätthåller den naturliga vattenbalansen). Sulsena är lämplig för regelbunden tvättning av huvudet. Den maximala behandlingen är en månad.

Tvätta huvudet "Sulsen" utfört i två tillvägagångssätt. För att göra allt korrekt, använd bruksanvisningen:

 • Steg 1. Fukt håret med vatten.
 • Steg 2. Applicera lite på hårbotten.
 • Steg 3. Kasta armarna noggrant.
 • Steg 4. Gör en ljusmassage av rotzonen.
 • Steg 5. Lämna skummet på strängarna i ca tre minuter.
 • Steg 6. Skölj huvudet väl med rent vatten.
 • Steg 7. Upprepa tvätten igen.

Varning! Se till att shampooet inte kommer in i ögonen eller på ansiktets hud! Skölj omedelbart med rikligt med vatten.

Var att köpa och hur mycket?

Sälj schampo på apotek (recept från läkare behövs inte) eller kosmetikaffärer. Det ungefärliga priset på "Sulsena" - 270 rubel, eller 120 hryvnian för 150 ml.

recensioner

Recensioner av Sulsen shampoo hjälper dig att återskapa en tydligare bild av detta terapeutiska medel.

Natalia: "Sulsen shampoo är bara super! Jag har haft problem med mitt hår länge - de växer mycket snabbt, min hårbotten är kliande, och mjäll är bara torterad. Jag försökte olika sätt, inklusive folk. Effekten av dem var minimal. Jag hörde om Sulsen och bestämde mig för att köpa den. Den första effekten kom efter 2 veckor. Håret blev snyggare och mindre tjockt, jag tvättade mitt huvud mindre ofta. Det tvättas bort, naturligtvis, dåligt, men det handlar om vana. Jag är väldigt nöjd! Jag rekommenderar alla att använda denna underbara schampo. "

Olga: "Shampoo slog mig! Jag köpte den på råd av en vän och ångrade aldrig det! Håret blev mer voluminöst, började växa fett mindre, vitaliteten återvände till honom, även tillväxten accelererades. Valuta för pengarna är bara bra. När det gäller oljig mjäll, som jag kanske hade, sedan ungdomar, hade jag redan glömt det. Nu tillämpar jag Sulsen endast som en förebyggande åtgärd. "

Lina: "Sulsena räddade mig från seborré, som jag kämpade för fjärde året i rad. Jag hade länge lider av klåda och irritation, jag var tvungen att tvätta huvudet bokstavligen på en dag, mitt hår luktade obehagligt, min hud var täckt med en oljig skorpa. Det är obehagligt att komma ihåg! Tack vare Sulsena har allt detta helvete slutat. Redan på dag 10 blev vågorna flera gånger mindre och håret var friskt och rent i flera dagar. Nyss har samma problem ställts inför min flickvän. Jag rådde henne till detta medicinska schampo - det försöker vänta på resultatet. "

Catherine: "Jag skulle vilja berätta om min erfarenhet av behandling av mjäll med Sulsen shampoo. Jag köpte en provtagare i butiken, han låg länge länge. Och då började hon märka att det skrattade på huvudet och mjäll flöt på hennes axlar. Då kom hon ihåg den sonden. Jag gillade den första tvättupplevelsen, inte räknat, naturligtvis den starka lukten. Klåda försvann omedelbart, det är mycket nöjda. Sedan köpte hon en flaska och tvålsträngar i en månad. Mjölk försvann helt, håret började växa snabbare, för nu påverkar de inte vågar på huvudet. Alla är glada, jag råder alla! ".

Tatyana: "Under lång tid, med hjälp av Sulsena, blev jag av med fet seboré. Härdad och bortglömd! Och då började min son svår mjäll. Vad vi bara inte försökte, vilken typ av schampo tvättades bara inte. Effekten var, men bara för en kort tid. Och då mindes jag Sulsen. Hjälpte mig - och hjälp son. Det är precis vad som hände. Visst, den här gången fungerade schampon inte så snabbt, men resultaten finns redan där. Först tvättade sonen Sulsen huvud två gånger i veckan, följt strikt instruktionerna. Sedan ökades gapet till 1 gång på två veckor. Tvätts nu bara för förebyggande. "

Se även: Hur man bryr sig om håret med hjälp av pasta "Sulsena" (video)

Hur man använder schampo Sulsen mjäll

Vita vågar av hud på hår och axlar orsakar mycket olägenheter och gör många vägrar att bära mörka kläder. Sulsen Forte Shampoo hjälper till att lösa problemet med mjäll. Dessutom hjälper detta effektiva botemedel mot seborrheisk dermatit och andra hudpatologier.

struktur

Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i läkemedlet är selendisulfid. Det främjar eliminering av svampen och stabiliserar talgkörtlarna, utrotar orsaken till mykos och förbättrar tillståndet i psoriasis.

Sulsen Forte Shampoo hjälper till att lösa problemet med mjäll.

 • laurylsulfat (tack vare det skapas skum);
 • citronsyra och salicylsyra (krympa hårfolliklarna);
 • klimbazol;
 • bensylalkohol;
 • parfymer.

Farmakologisk aktivitet

Mjölk innebär en omfattande behandling. Drogen verkar i flera olika riktningar på en gång:

 1. Stabiliserar talgkörtlarna. Verktyget hjälper inte bara till att normalisera mängden utsöndrade sekret, men hämmar också utvecklingen av döda celler.
 2. Det har en fungicid effekt, eliminerar svampen (Pitirosporum), vars vitala aktivitet är den vanligaste orsaken till mjäll.
 3. Det har en keratolytisk effekt. Experter lyckades bestämma att när seborrécellerna avspeglar redan innan fuktförlusten är slut. Denna process orsakar hudirritation, som åtföljs av rodnad, brännande och andra problem. Sulsen shampoo accelererar hudregenerering och undertrycker inflammatoriska processer.
 4. Utför sköljning av död hud. Denna effekt av läkemedlet möjliggör på kortast möjliga tid att bli av med mjällrester.

Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i läkemedlet är selendisulfid. Det främjar eliminering av svampen och stabiliserar talgkörtlarna.

Svavelelement som förekommer i sulfater har en gynnsam effekt på follikelns tillstånd, vilket förbättrar hårväxten. Effekten är beständig, eftersom svavel inte tvättas av även i tvättprocessen, inklusive från oljig hårbotten.

Indikationer för användning

Sulsen Shampoo är indikerad för:

 • ringorm;
 • mjäll;
 • fet hår;
 • inflammation i huvudets hud
 • seborré;
 • zoster.

Kontra

Verktyget Sulsen är svagt aggressivt. Det har en minimal effekt på hårets hårbotten. Kontraindikationer för användning av Sulsena är bara en individuell intolerans mot de ämnen som ingår i kompositionen.

Verktyget har en fungicid effekt, eliminerar svampen (Pitirosporum).

Hur man använder Sulsen shampoo

Produkten appliceras i mängden 75 ml eller lite mer på vått hår och noggrant skum. Detta bör göras genom att massera och gnugga kompositionen i huden. Vid behov upprepas proceduren.

Tillverkaren rekommenderar att du kombinerar produkten med en pasta från samma produktlinje. Ett positivt resultat i detta fall kan förväntas redan inom den första veckan av ansökan.

Läkemedlet är endast avsett för extern användning. Vid användningen är det nödvändigt att undvika kontakt med ämnet med ansikts- och slemhinnans hud (inklusive ögonen).

Det är inte önskvärt att använda schampo oftare 2 gånger i veckan.

Efter applicering bör Sulsen lämnas på huvudet i 3-4 minuter, skölj sedan med vatten.

Under graviditet och amning

Frågor i samband med användning av schampo under perioden då du bär eller ammar ett barn ska diskuteras i förväg med din läkare.

Kan barn

Läkemedlet Sulsen ingen åldersram för användning.

Biverkningar av Sulsen Shampoo

Vid användning av ett medicinskt schampo kan följande biverkningar inträffa:

 • byte av hårfärg;
 • allergiska reaktioner (eksem, dermatit, brännande och klåda);
 • inflammation / irritation i huden.

Om negativa reaktioner uppstår, sluta använda Sulsen-produkten och välj ett icke-sulfat-schampo.

Produkten är angiven för mjäll.

tillverkare

Amalgam-Lux Company (Ukraina), Ryska företaget Mirrolla.

Försäljningsvillkor och lagring

Antisvampmedel Sulsen mot mjäll och håravfall säljs på recept.

Sulsen shampoo kostnad

I Ryssland: 250-270 rubel. per 150 ml flaska med antimykotiskt medel.

I Ukraina: från 80 till 97 UAH. för en identisk flaska.

analoger

 • Mirroll Mite;
 • Svavelpasta
 • Bifon (lotion);
 • Aerosol Skin Cap;
 • Mikozoral;
 • Nizoral (läs mer här);
 • Ketozoral;
 • Ketokonazol.

recensioner

Adeline Gorbachev, 30 år gammal, Moskva

Detta hudbehandlingsschampo rekommenderades av min gode vän från Ukraina. Under 2 år försökte jag klara av mjäll, men alla mina åtaganden gav inga resultat. Problemet förvärrades av det faktum att jag har fet hårbotten, så effektiviteten hos många lotioner och schampon reducerades avsevärt efter applicering.

Som ett resultat tog jag ett recept från en dermatolog för inköp av schampo och fann det i närmaste apotek. Mjölk försvann helt inom 2 veckor. Nu kan jag bära mörka saker och inte vara rädd att de kommer att täckas igen med dessa vita vågar. Det är billigt. Inga biverkningar.

Vladimir Konopatov, 35 år gammal, Kazan

Detta schampo övertygade mig om dess effektivitet vid behandling av seborré. Jag försökte många analoger, men jag behöver inte ens jämföra dem med denna komposition. Nöjen och kostnaden för drogen - för en liknande effekt är den extremt liten. Irritation från huden går snabbt bort, och peeling försvinner också gradvis. Tillförlitligt läkemedel som testas i praktiken. Nu råder jag honom till alla mina vänner och bekanta som märker vita vågar på axlarna.

Vlad Plotnikov, 43 år, Kursk

Min fru köpte denna åtgärd när hon märkte att mitt hårförhållande förvärras och mjäll uppträdde. Jag läste anvisningarna, började använda. Inget spår av problemet kvarstod efter 1,5 veckor. Jag är glad att jag nu kan bära min favorit mörkbruna tröja som min mamma stickade på.

Marina Solomatina, 34 år, Lipetsk

Den positiva effekten av användningen av medel observeras från de första dagarna efter starten av behandlingen. Jag är nöjd med resultatet, med tanke på att schampon är billigt jämfört med sina importerade motsvarigheter. Nu kan jag bära svarta garderobsprodukter och inte oroa mig för mitt utseende. Köpte ett par flaskor i lager.

Sulsen: anvisningar för användning av olja, schampo och pasta

Sulsena - en serie terapeutiska och profylaktiska läkemedel för att eliminera mjäll. Produktserien omfattar pasta, schampo, befäst olja, tvål. Till följd av komplex användning elimineras inte bara den dermatologiska defekten utan också förutsättningarna för förekomst. Samtidigt normaliseras talgkörtlarna som producerar talg och de skadliga effekterna av toxiner på hårets rotsystem neutraliseras. Som ett resultat av undertryckandet av svampinfektionen skapar Sulsen-pasta för hårväxt alla gynnsamma förhållanden.

Indikationer för användning

Pasta Sulsen instruktioner för användning föreskriver att använda för att undertrycka svampinfektion och förhindra dess förekomst.

Sulsenschampo rekommenderas för användning med befintlig seborré eller de första tecknen på mjäll. Verktyget används också för samtidig rengöring och behandling före applicering av pasta eller befäst olja.

 • Med aktiv håravfall
 • För att stimulera frysta folliklar, stärka dem
 • Med en kort hårväxtväxtfas
 • För att påskynda tillväxten och återställa hårvolymen.

Regelbunden användning av Sulsenolja mot håravfall hjälper till att förbättra sitt tillstånd avsevärt, stärka stavarna och glödlamporna.

Sammansättning och doseringsformer Sulsena

Hår Sulsen Pasta

Genomsnittlig kostnad: (40 ml) - 75 rubel (75 ml) - 122 rubel.

Det produceras med olika koncentrationer av läkemedel - 1 eller 2 procent. Kompositionen av hjälpämnen är identisk:

 • Vatten-, stearyl- och cetylalkoholer, glycerin, natriumcetearatsulfat, smakämnen, kanelalkohol, citronsyra, konserveringsmedel DMDM ​​Hydantoin etc.

Pastorna är tjocka, med en rik morotfärg, med en speciell doft som liknar lukten av blommor. Efter sköljning kan en del av den svavelhaltiga substansen vara kvar på huden, vilket ger en förebyggande effekt. Förberedelserna appliceras enkelt, sprids inte. Medlen är förpackade i rör på 40 och 75 ml omslutna i kartongförpackning. I ett paket - ett rör, instruktion.

Sulsen Shampoo

  Genomsnittlig kostnad: (150 ml) - 262 rubel.
 • Aktiv beståndsdel: selendisulfid
 • Ytterligare komponenter: vatten, natriumlauret (som sulfat), akrylester, kocamidopropylbetain, glyceryl (som oleat och stearat), PEG-7-glycerylkokoat, mineralolja, citronsyra och salicylsyra, kokoslukosid, TEG, bensylalkohol, E1520, kaustik soda etc.

Shampoo är förpackat i 150 ml PET-flaskor, omslutna i kartongfall. I paketet - en flaska, instruktion. Medicinsk mjällschampo tillverkas också i enstaka 8 ml påsar. I en förpackning - 5 påsar, instruktioner.

Olja befäst

Genomsnittligt pris: 325 rubel.

Läkemedlet, även om det ingår i Sulsen-satsen, innehåller inte selendisulfid. Dess åtgärd tillhandahålls av växtdelar med kraftfulla bioaktiva egenskaper:

 • Aktiva ingredienser: ricinolja, växtekstrakter (havtorn, röd varm peppar (chili), kamomill), eter av lavendel och geraniumoljor
 • Ytterligare ingredienser: olivolja, minkolja, E321, propylparaben.

Förberedelsen för att stärka håret är en oljig vätska med tjock orange färg, orsakad av närvaron av havtornsolja. Trots närvaron av ricinolja är verktyget inte visköst, efter applicering fördelas det lätt över hudytan. Den har en trevlig specifik arom med en touch av pelargon. Sulsen packas i 100 ml ampuller med en droppdispenser. I en kartongförpackning - 1 flaska.

Läkemedelsegenskaper

Den huvudsakliga aktiva komponenten i all mjäll är selendisulfid eller sulsen. Ämnet har en uttalad selektiv effekt på jäst, vilket orsakar mjäll. Dess mekanism är baserad på penetrationen av föreningen i cellmembranet, vilket resulterar i ett brott mot dess struktur och integritet. Destroyed barriär underlättar penetrationen i cellen av ämnen som är främmande för molekylen och bidrar till dess död.

Dessutom motverkar tillsatsen av ett ämne till molekylen sin delning, så tillväxten av svamppopulationen reduceras aktivt. Efter sköljning kvarstår en del av den terapeutiska svaveldioxiden på huden, vilket skyddar den från återutveckling av mjäll. Regelbunden användning av droger Sulsen undertrycker systematiskt aktiviteten hos patogenen och leder gradvis till dämpning av infektionen.

Den aktiva beståndsdelen i Sulsena är en unik komponent som har flera anti-mjäll effekter på en gång:

 • Cytostatisk: normaliserar talgkörtlarna, vilket har en positiv effekt på förnyelsen av hudceller.
 • Svampdödande: neutraliserar tillväxten av jästmikroorganismer och skapar ogynnsamma förhållanden för deras försörjning.
 • Keratolisk: mjukar det horniga lagret av dermis, normaliserar processen för att separera död epidermis, vilket förhindrar förekomst av mjäll.

På grund av sådana egenskaper hos huvudämnet eliminerar Sulsen-pasta och schampo flera fläckar:

 • Sebaceous körtlar misslyckades, vilket resulterade i hyperaktivitet och följaktligen överproduktion av talg
 • Minskning av skyddsbarriären på huden på den håriga delen av huvudet, vilket skapar gynnsamma förutsättningar för tillväxt och reproduktion av patogena mikroorganismer
 • Sönderfallet av talg under påverkan av svampavfall och förekomsten av toxiner
 • Onormal funktion av cellerna i epidermis: för snabb bildning, förkortad livscykel och dö av före tidpunkten
 • Aktiv separation av döda partiklar är en synlig manifestation av mjäll.

Metod för användning

pasta

När man väljer ett läkemedel för mjäll bör man fortsätta från koncentrationen av selendisulfid i beredningen: produkten med ett innehåll av 1% substans är utformad för att förhindra och bibehålla huden i normalt tillstånd och Sulsen pasta 2% är avsett för behandling.

Innan du använder produkten ska du alltid tvätta håret med en vanlig produkt eller använda Sulsen-shampoo för att förbättra effekten. Annars är appliceringsmetoden densamma: Applicera pasta på ren, fuktig hårbotten. Gnugga försiktigt in i rötterna i håret och dermis. Håll därefter i 10-15 minuter på huvudet och skölj. Med regelbunden användning är helande effekten tydlig under hela månaden.

schampo

Det terapeutiska medlet kan användas som vanligt schampo eller appliceras efter förberedande rengöring med ett annat tvättmedel. Applicera i det här fallet på vått hår, skum och låt handla i 5-10 minuter, skölj sedan.

Sulfosolja

Applicera läkemedlet jämnt i hårbotten, utan att påverka håret, massera några minuter så att de fördelaktiga ämnena absorberas bättre i rötterna. Därefter wrap huvudet med plastfolie (matkvalitet), linda med en handduk eller sätt på en stickad hatt. Lämna i denna form i 2 timmar och efter exponeringstiden, tvätta av den återstående oljan med schampo. För att göra oljan lättare att applicera, kan du värma den i ett vattenbad, efter att ha hällt in den önskade mängden.

 • Intensiv behandling av svaga folliklar och hår: 3 gånger i veckan i 3 månader
 • Förebyggande av folliklar: En gång i veckan i en månad. Denna terapeutiska cykel kan utföras 2 gånger per år.

Under graviditet och amning

Användningen av droger är extremt oönskade när barn bär och ammar honom.

Kontraindikationer och försiktighetsåtgärder

Salva mjäll och andra medel tolereras väl av patienter och har nästan inga kontraindikationer för ålder. Den enda anledningen till förbudet mot användning av Sulsena är den höga känsligheten eller fullständiga intoleransen hos dess komponenter.

 • Oljan ska endast användas för hår på huvudet, inte för ögonbryn och ögonfransar.
 • Vid applicering för att skydda ögonen, efter proceduren är det nödvändigt att tvätta händerna noggrant från rester.
 • Hårolja bör inte värmas upp i öppen eld eller i mikrovågsugn.
 • De ämnen som finns i Sulsen (havtorn och rödpeppar-extrakt) har en färgande effekt. Detta bör betraktas som blondiner och rättvisa damer.

Sulsena med anti-mjäll effekt är inte avsedd för ansiktet. Behandling av huden i detta område utförs av en annan läkemedels-Sulsen Anti-acne-mask.

Biverkningar och överdosering

Sulsen mjäll olja och salva tolereras vanligtvis väl och orsakar inte biverkningar. Hos enskilda patienter utesluts emellertid inte enskilda manifestationer av allergi, om man inte beaktar organismens personliga egenskaper under behandling. Reaktioner uppträder som klåda, brännande, rodnad. Kanske utseende av utslag eller urtikaria.

Olja, med tanke på de innehålla färgämnena, kan ge hårets huvud en orange färg. Detta problem är lätt att lösa: det räcker bara för att dessutom tvätta håret med schampo efter avslutad behandling.

Med tanke på att Sulsen används exklusivt för extern applikation är det inte troligt att utvecklingen av berusning uppstår. Överdosering kan inträffa efter oavsiktlig eller avsiktlig intag av Sulsena. Med utveckling av illamående, illamående, huvudvärk, är det nödvändigt att vidta åtgärder för att rensa magen.

analoger

Mjölk är en vanlig defekt som många människor lider av. Tack vare apotekare finns det olika produkter med liknande effekter på apoteksmarknaden. För att hitta andra droger med identisk Sulsena-åtgärd måste du kontakta en erfaren specialist.

Sebozol

Murom PZ (RF)

Kostnad: salva (15 g) - 158 rubel, schampo. (100 ml) - 318 rubler, (200 ml) - 474 rubler.

Ett terapeutiskt medel baserat på ketokonazol - substanser med antimykotisk verkan. Undertrycker produktionen av ergosterol, förändrar cellmembranets struktur, vilket bidrar till förstörelsen av mikroorganismen. Under verkan av ketokonazol faller patogener av candidiasis, flerfärgad lav, dermatomykos.

Beroende på läkemedelsformen används läkemedlet för behandling och förebyggande av svampinfektioner i hårbotten, candidiasis och dermatomykos av den släta dermis, hud- och fotmusklerna.

Läkemedlet är gjord i form av salva och schampo. För att eliminera mjäll och orsakerna till dess förekomst rekommenderas schampo för patienter från ett år gammal.

 • Shampooet appliceras på det förvasket huvudet, skumas och åldras i ca 5-7 minuter, tvättas sedan av. För terapi används den två gånger i veckan i en månad, för förebyggande - 1-2 gånger om 2 veckor.
 • Vid behandling av flerfärgade lavar är det samma: Applicera schampo på de drabbade platserna, tåla upp till 7 minuter. Kurs - 2 veckor.
 • Med seboré eller psoriasis rekommenderas att du aktivt använder shampoo i 3 dagar, varefter den används mindre ofta - varannan dag.

fördelar:

 • Terapeutiskt medel
 • Det hjälper till att bli av med inte bara mjäll.

nackdelar:

 • Biverkningar
 • Använd inte graviditet.

Perhotal

GEPACH INT. (Indien)

Kostnad: salva (15 g) - 259 rubel, schampo. - 190-515 rubel.

Medicinsk schampo och grädde baserad på ketokonazol. Det används för att eliminera mjäll, liksom hudpatologier efter att ha påverkats av mykotiska patogener.

fördelar:

 • Snabb och hjälper verkligen
 • Ekonomiskt.

nackdelar:

 • Dyrt läkemedel
 • Hjälper ett tag.

SULSENA SHAMPOO

 • Indikationer för användning
 • Kontra
 • Förvaringsförhållanden
 • Släpp formulär
 • struktur

Formeln för Sulsen anti-mjällschampo är baserad på den aktiva dermatologiska komponenten - selendisulfid (SeS2), som har en unik förmåga att få en riktningseffekt på huvudorsaken till mjällbildning - jästsvamp Pityrosporum Ovale. Selen disulfid är den enda anti-mjällkomponenten med en trippel effekt:
- Cytostatikum - reglerar processen för cellförnyelse av epidermis genom normalisering av talgkörtlarna.
- Svampdödande - hämmar tillväxten av jästsvampar av släktet Pityrosporum Ovale och förstör miljön som bidrar till deras överdrivna reproduktion.
- Keratolytic - normaliserar exfoliering av döda epidermis celler och förhindrar mjäll.
Därför bekämpar Sulsen anti-mjällschampo samtidigt fem orsaker till mjällbildning:
- Nedsatt funktion hos talgkörtlarna, nämligen förbättrad talgproduktion.
- Minskar skyddsegenskaperna i hårbotten och utvecklingen av gynnsamma förhållanden för överdriven reproduktion av jästsvampar av släktet Pityrosporum Ovale.
- Sönderfallet av talg under inverkan av enzymer som släpptes under svampens vitala aktivitet och bildandet av exogena toxiner.
- Accelererad bildning av epidermis celler, minskning av livscykeln och för tidig död.
- Och som ett resultat, med intensiv exfoliering av döda epidermis celler - mjäll.
Verkningsmekanismen för selendisulfid: en molekyl selendisulfid, som förenar svampcellväggen, förhindrar dess delning och följaktligen reproduktion. Att fixera partiklarna av den aktiva komponenten på hårbotten efter att ha tvättat av schampoten förhindrar återfall av mjäll, normaliserar talgkörtlarna, reglerar processen för förnyelse av epidermala celler.
Sulsen Shampoo är det första steget i att lösa problem med mjäll och dess effekter, djupt rensning av håret med tecken på oljig seboré och närvaron av oljig mjäll, optimal förberedelse av hårbotten för aktiv vård med smutsdryck Sulsen pasta och 2%
Den balanserade formeln av schampo eliminerar irritation och obehaglig klåda, läker håret i hårbotten, ger håret en hälsosam glans och välvårdad utseende.
Shampoo är tillverkad på grundval av teknik som permanent förhindrar återfall av mjäll.
Resultat: Efter den första veckan av användning är det synliga resultatet en minskning av talgproduktionen, friskt och glänsande hår utan mjäll.
För maximala resultat rekommenderas schampo att användas regelbundet i kombination med Sulsen pasta 1% eller Sulsen pasta 2%.

Indikationer för användning

Sulsenschampo rekommenderas för användning för att minska bildandet av talg och fullständig försvinnning av mjäll.
Sjampoen eliminerar hårbotten och irritation i hårbotten, läker det och gör håret mjukt, silkesamt och hälsosamt, välskött utseende. Verktyget i verktyget är att det förhindrar mjäll under lång tid.

Användningsmetod:
Applicera Sulsen shampun på vått hår och skum. Massage shampoo försiktigt i hårbotten i närheten av hårrötterna i 3 minuter, skölj sedan grundligt med varmt rinnande vatten. Upprepa proceduren.
Rekommendationer för användning: lämplig för frekvent regelbunden användning som i kombination med Sulsen pasta, och självständigt.
För rengöring kan hår appliceras oberoende.
För att eliminera seborré och dess effekter rekommenderas det att använda i kombination med Sulsen pasta 1% eller Sulsen pasta 2%.

Kontra

Kontraindikationer för användning av schampo Sulsen inte identifierad. Shampoo ska inte användas med individuell intolerans eller överkänslighet mot enskilda komponenter.

Förvaringsförhållanden

Förvaras oåtkomligt för barn.

Släpp formulär

Sulsen Shampoo finns i 150 ml PET-flaskor placerade i kartongfall.
Och även i 8 ml påsar, i ett kartongväska - 5 stycken vardera.

Bruksanvisning Sulsen shampoo.

Hår är inte bara en vacker och fashionabel frisyr, men också en slags indikator på kroppens allmänna tillstånd. Med den moderna rytmen i livet, konstant stress, brist på sömn och skadliga yttre påverkan av stora städer - krullarna förlorar sin glans, blir tjock och slarvig. Som en följd av detta - det finns en skalning av huvudet, mjäll och klåda. Seborré är ett allvarligt problem som kräver ett tankeväckande beslut, snarare än bara en kosmetisk.

Läkemedelsdefinition

Sulsen Shampoo - ett läkemedel som har en kraftfull effekt mot jästsvampar, saktar tillväxten och bekämpar sjukdomens effekter. Sulsen är en medicinsk form och har flera egenskaper som krävs av denna typ av produkt:

 • justering av talgkörtlar;
 • jästtillväxtundertryckning;
 • förstörelse av deras konsekvenser
 • normalisering av epidermis inte bara på ytan utan även det inre skiktet.

Släpp form, komposition

Sulsen Shampoo finns i flera former och volymer:

 • anti-mjällschampo i en flaska på 150 ml;
 • schampo i form av en pasta i ett rör av 75 ml och 40 ml;
 • schampo med nässlextrakt 150 ml;
 • schampo avsedd för förebyggande av seborré i en 150 ml flaska;
 • schampo peeling i flaskor på 150 ml.

Före första användningen är det nödvändigt att samråda med en hudläkare för att få en bättre förståelse: vilken sortsframställning av Sulsen-shampoo som passar exakt i ditt fall.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i kompositionen av schampo är selendisulfid. På grund av detta kämpar verktyget inte bara med de ytliga manifestationerna av mjäll, men har också kraftfulla helande egenskaper. Selen disulfid arbetar med regelbunden användning på tre sätt:

 • Svampdödande. Sulsena undertrycker helt spårningen av huvudsvamparna Pityrosporum Ovale, samtidigt som de förstör hela sitt livsmiljö på huden.
 • Cytostatika. Verktyget reglerar överdriven produktion av sekret av talgkörtlarna, i samband med vilket håret blir mindre oljigt och hälsosammare.
 • Keratolytiska. Förutom överträdelser i talgkörtlarna, med seborré, förekommer överdriven exfoliering av döda epidermis celler. Shampoo balanserar denna process och förhindrar nya utbrott av mjäll.


Som hjälpkomponenter av läkemedlet Sulsen innehåller:

 • renat vatten;
 • cetylalkohol med en torkande effekt;
 • glycerin, mjukgöring och närande huden;
 • Cetearatnatriumsulfat och cetearettkaliumfosfat, ansvarig för skumning;
 • kanelalkohol;
 • citronsyra, i kombination med alkoholkomponenter torkar huden;
 • aromer;
 • DMDM hydantoin.

tillämpningsområde

Sulsena är ett terapeutiskt läkemedel vars användning regleras huvudsakligen av dermatologer; men i vissa fall kan det köpas utan läkares recept. Användningsområdet är hårbotten, problemhuden i denna del, samt förebyggande av följande sjukdomar i början.

Ofta är huvudsvampen bara en yttre manifestation av sjukdomen. Vid allvarlig störning är det bäst att genomgå en allmän behandling för fullständig återhämtning.

vittnesbörd

Beroende på frisättningsformen är Sulsen-schampo förskrivet i flera fall:

 • för behandling och förebyggande av manifestationer av seborré är inte diagnostiserad typ;
 • en ökning av fettsträngar;
 • håravfall på en generell försvagad bakgrund av huvudets hud, förbättrad avskalning av döda celler;
 • psoriasis.

Kontra

Sulsena har en sparsam komposition som inte innehåller aggressiva komponenter. Därför finns inga direkta kontraindikationer för schampo. Den enda varningen är att individuell intolerans mot den aktiva komponenten av selendisulfid är möjlig.

Oavsett tendensen till allergiska reaktioner, före den första appliceringen av schampo - gör ett litet test i huvudets örondel. Om det inte finns någon irritation, stickningar, klåda och i allmänhet är allt bekvämt - du kan börja behandla problemet med Sulsen-shampoo.

Fördel och skada

Sulsenschampo ska användas, som alla doseringsformer, enligt instruktionerna och med viss regelbundenhet. Beroende på korrekt användning av läkemedlet kan det medföra någon fördel för håret och huden eller skadan.

Fördelarna med produkten är uppenbara: efter de första 5-7 dagarna av appliceringen blir de dödsvågar mycket mindre, håret rensas av överdriven fettighet, skinn och välskött utseende. Mot denna bakgrund är överväxten av sår och skott som uppträder som ett resultat av sjukdomen tydligt synlig; klåda minskar.

Eftersom schampot har en aktiv ingrediens, bör det inte skada sig om det används regelbundet och följer instruktioner. Eventuella allergiska reaktioner av en viss typ med den individuella intoleransen hos komponenten, såväl som oönskade utslag på hjälpkomponenter. Detta undviks enkelt genom att göra ett test innan man börjar på ett litet område av huden.

Effekten av produkten kommer endast att ske med regelbunden användning av medel, eftersom substansen har en långvarig effekt som ökar efter nästa dos av läkemedlet.

analoger

100% analoger i komposition och schampo med aktiv beståndsdel Sulsen har inte; Det finns flera doseringsformer som liknar exponeringen.

 • Hudlock Verktyget finns i form av en aerosol och används inte bara för behandling av seborré, men också för olika former av psoriasis som uppstår med nervösa sjukdomar. Tack vare sprayformen är kompositionen jämnt fördelad över hela ytan och kräver ingen speciell förberedelse.
 • Bifon. Bifon - frisättningsformulär lotion och aktiv beståndsdel bifonazol. Förberedelsen är bekväm att den kan appliceras, både på vått och på torrt hår och kräver inte att man tvättar. Bland nackdelarna är det värt att notera det höga priset i förhållande till priset på Sulsen-schampo.
 • Mykoral schampo. Det är likartat i tillämpning på Sulsen och används för att bota seborré, hugga av lungor och psoriasis.
 • Nizoral, schampo. Multi-use shampoo mot olika typer av jäst: Malassezia spp., Pityrosporum spp. Och andra. Efter utrotningen av sjukdomen krävs ytterligare användning 1-2 gånger i veckan för att konsolidera effekten.
 • Sebosol schampo. Drogen eliminerar manifestationen av seborré och psoriasis inte bara på hårets del av huvudet utan också eliminerar brännvätska på kroppen. Har en förlängande effekt.
 • Perhotal. Sjampoen är väldigt lik substans för Sulsen och behandlar alla former av mjäll, milda former av psoriasis.

Om du efter 5-7 dagars användning inte märkte någon förbättring av huvudets tillstånd. Då kanske det aktiva ämnet inte passar dig och du måste byta basschampo med en analog med en annan aktiv substans.

 • Ketozoral. Läkemedlet behandlar mjäll, seborrheisk dermatit, pityriasis versicolor; skummar mycket bra, så det helande ämnet tränger djupt in i skikten av epidermis.
 • Nezofarm. Det ryska läkemedlet är identiskt och används med Sulsen-shampoo. Det är möjligt att använda det som en analog om allergiska reaktioner av en enskild natur till en annan lösning har inträffat.
 • Ekoderm kämpar med seboré, mjäll, lavmultiplexerade och mildare former av manifestationer av dessa sjukdomar.

Applikationsfunktioner

Sulsen shampoo skummar bra, men för effektivare exponering bör du följa vissa regler:

 • Om håret är tjockt, försök att skölja alla hårets rötter, med en kam för att trycka på trådarna och applicera kompositionen, gnugga lite med cirkulära rörelser.
 • Lämna på huden och håret i några minuter. Detta ger de aktiva ingredienserna en full effekt på jästsvampen.
 • Skölj bättre med varmt vatten vid en behaglig temperatur.

Varmt vatten stimulerar ökade talgssekretioner; kallt, tvärtom, smalnar porerna och tillåter inte den terapeutiska komponenten att tränga in ordentligt.

 • Under behandlingen är det bättre att överge användningen av stylingprodukter: lacker, skum, geler etc.

video

Denna video beskriver funktionerna för användning och effektivitet av läkemedlet Sulsen.

rön

Sulsen Shampoo är en hemmaprodukt med bevisad effektivitet och godkänd av hälsokommittén. Det eliminerar inte bara de yttre tecknen på sjukdomen, utan också botar seborré, berikar epidermis med nödvändiga ämnen och minskar sebaceous körtlar.

På grund av den lätta kompositionen orsakar produkten inte allergiska reaktioner och rekommenderas till ett brett utbud av människor, med nästan inga åldersbegränsningar.Nästa Artikel
Naturlig och allergivänlig ricinolja för håravfall - hjälper det? Metoder och recept för användning