Varför oljor torrt hår


Nyligen har oljebaserade produkter och oljor själva blivit särskilt populära. De används för hud i ansikte, kropp, händer och hår. Men fler och fler personer började märka att oljan inte bara kan återfuktas, utan dess huvudfunktion, men också torr.

Varför torkar oljor torrt hår?

Som regel mottages klagomål på vegetabiliska oljor, nämligen oliv och burk. Dessutom kan dessa klagomål också hittas på recensioner av kokosolja, en av de vanligaste hårvårdoljorna.

Först måste du förstå vad som orsakade den positiva effekten av dessa oljor. Vårt största misstag är att vi ger oljorna de felaktiga egenskaperna. Oljorna fuktar inte håret, det är hela misstaget. De fyller dem med protein och närmar sig. Till exempel är användningen av burdockolja endast avsedd för hårbotten, och vi älskar att applicera den i full längd.

För hela längden är det bättre att använda speciella kosmetiska oljor och elixirer, såsom macadamia, arganolja och liknande produkter.

Oljor innehåller stora mängder vitaminer, till exempel vitamin A, E, C, D osv. Dessutom har flytande oljor som inte tenderar att härda vid låga temperaturer ha en stor mängd omättade fettsyror. Om oljan härdar, är mängden mättade fettsyror stor i det (det här är exakt fallet med kokosnötolja).

En annan användbar egenskap hos oljor är att de innehåller en komponent som liknar hårprotein, vilket hjälper till att återställa hårkutiklet.

På grundval av allt detta kan man bestämma att oljorna är användbara både ute och inne. Men för mycket bra, orsakar ofta en backlash.

Till exempel kan oljor med ett proteininnehåll hjälpa mjukt och tunt hår, öka volymen till dem och göra dem lätta att kombinera. Men regelbunden användning av sådan olja (till exempel kokosnöt) för torrt eller hårt hår, kommer att orsaka onödig ackumulering av protein, vilket gör håret ännu mer styvt och inte elastiskt.

För mycket torrt hår är det bättre att använda fuktgivare, och det här är inte olja. Det kan vara naturligt glycerin, aloe vera, örtteck och infusioner.

Vad mer kan man kalla orsakerna till vilka håret blir hårdare och torrt? Vi måste börja med det faktum att oljan avlägsnar en viss mängd överskottsämnen från håret: färgpigment från färgämnen, stylingmedel, parabener och silikoner. dvs Om du tvättar håret med ett oljeshampo efter oljemaskan, då ska inget dåligt hända.

Det finns dock en sak men. Flera tjejer använder hårprodukter med silikon. Det bör förstås att de själva inte skadar, men de är inte fördelaktiga. De täcker helt enkelt håret med en film på grund av vad det verkar som att de lyser. Det här är bara en kosmetisk effekt, och silikoner läker inte håret från insidan.

Därför, när oljan tvättas av håret, tar alla dessa ämnen med sig, förblir håret som det är i sig: torrt och hårt. dvs Problemet är inte oljan, men själva håret.

Det finns ytterligare en anledning till att håret kan bli torrare efter att ha använt olja. Som regel appliceras oljan på håret ett tag, mätt i timmar. För att tvätta en sådan mask, måste många kvinnor tvätta sina huvuden med schampo inte en eller två gånger, men något mer. Och de kan använda ganska aggressiva tvättmedel. Det här gör håret efter masker från olja mycket torrare. Allt du behöver för att komma ihåg det rättvisa könet är att om oljan är svår att tvätta av håret, då ska den här produkten uteslutas från hårvård.

Således är oljan inte alls skyldig för att håret efter användningen blir torrare. Bara fel vård och otillräcklig uppmärksamhet på ditt hår är att skylla på denna situation. Och naturliga produkter hjälper verkligen, men det kräver regelbundenhet och tålamod.

LiveInternetLiveInternet

-musik

-citat

Fermenterat te från löv av trädgårdar och vilda växter (mästerklass) Kokt sätt.

Kostikova Natalia: "Hur gör jag etiketter!" Länk: http: //igrushki1.blogspot.com/2010/10/blog-post_.

Var får jag mallar för taggar och etiketter Att inte bry sig om bakgrunden själv.

Råvaror. Seminarier Arsen Markaryan. :) Mycket bra praktisk video från Arsen rekommenderas.

Graviditetsplanering och aromaterapi. Få människor tror att dofter kan.

-Tags

-kategorier

 • dofter (10)
 • Ayurveda (24)
 • GUDDESSER (42)
 • vegetarianism (14)
 • Vedarna (130)
 • hår (12)
 • barn (7)
 • kvinnors hemligheter (13)
 • naturljud (6)
 • hälsa (58)
 • läka bilder (3)
 • Kinesisk medicin (9)
 • cremovar (99)
 • mandalas (13)
 • mantraer (210)
 • massage (31)
 • hårmaskor (57)
 • ansiktsmasker (55)
 • oljor (20)
 • meditation (70)
 • böner (50)
 • mudras (13)
 • musik (36)
 • tvål (99)
 • naturlig kosmetika (72)
 • OSHO (18)
 • lameller (14)
 • kryddor (7)
 • råa livsmedel (13)
 • örter (39)
 • formerna av lord narayana (10)
 • läkning (7)
 • Yantras (2)

-appar

 • VykortRegenererade katalog av vykort för alla tillfällen
 • Alltid finns det ingen dialog på plats ^ _ ^ Gör att du kan infoga en panel med godtycklig HTML-kod i din profil. Du kan placera det där banderoller, räknare etc.
 • Jag är en fotograf Plugin för att skicka bilder i en användares dagbok. Minsta systemkrav: Internet Explorer 6, Fire Fox 1.5, Opera 9.5, Safari 3.1.1 med JavaScript aktiverat. Kanske det kommer att fungera
 • Biorhythm calendarThis free biorhythm calculator kan placeras på din blogg eller på din hemsida. Detta gör det möjligt för dig eller dina vänner att inte slösa tid på webben på jakt efter ett biorytmprogram, och
 • Birth NumerologyOnline numerologiska beräkningar av psychomatrix, låter dig ta reda på karaktären baserat på födelsedatum med hjälp av Pythagorean-metoden

-nyheter

-referenser

-

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-intressen

-vänner

-Vanliga läsare

-gemenskap

-sändningar

-statistik

Varför hårstorkar från grönsaker (fet, bas) oljor?

Först och främst noterar jag att jag aldrig har haft en sådan sak själv. Hår från alla vegetabiliska oljor blir alltid mjukare för beröring, mjukare och skinnigare.

Men ibland hör jag feedback från tjejer som, efter oljemaskorna, blev håret torrare och tuffare. Klagar oftast på kuller och olivolja. Jag ska försöka förklara vad det är kopplat till.

Först ska jag förbinda mig för oljorna.

Olive är en erkänd skönhetsolja. Den har använts av kvinnor i årtusenden. Och till och med idag, trots överflöd av alla slags kosmetika, föredrar många ägare av torr hud denna olja som ett medel för att avlägsna smink och närma huden.

Burk är i allmänhet en av de tyngsta oljorna. Det torkade inte bara mitt hår. Bara motsatsen. Även efter två tvål förblev håret oljigt att röra vid. Men när det gäller burdockolja är det mycket viktigt att komma ihåg att mycket beror på kvaliteten på basen. Återigen är burdockolja en infusion. dvs Inflammation av burdocksrot i vegetabilisk olja. Att veta detta är inte svårt att laga hemma. Men när man köper burdockolja i affären är det viktigt att välja högkvalitativt, beprövat märke. Tillverkare som använder bra naturlig vegetabilisk olja för basen.

Så de klagar oftast på kuller och olivolja eftersom de används mycket oftare än andra. Nedan kommer jag att förklara varför torrhet kan kännas efter användning av oljor (även om problemet inte finns i oljorna själva). Nåväl, just nu vill jag bara stanna på enkel statistik. Mest troliga kommer flickor som känner av oljens torra känsla efter olja. Och inte bara oliv eller burk. Och det måste klart erkännas när vi läser negativa recensioner om ett visst verktyg.

För det andra, låt oss hantera lite med växelverkan

Vilka är orsakerna till deras fuktgivande, närande, regenererande funktioner? Vegetabiliska oljor innehåller ett brett utbud av användbara ämnen. Bland dem är vitaminer, så viktiga för skönheten i hår och hud (A, E, B, C, D, F, K) och mineraler. Vegetabiliska proteiner, aminosyror, proteiner, fosfatider, lecitin och andra oljor.

Men det viktigaste är fettsyror. Det är de som främst orsakar de goda egenskaperna hos vegetabiliska oljor. Om oljan är flytande (härdar inte i kylskåpet) innehåller den omättade fettsyror. Om vi ​​pratar om fasta oljor (smörjmedel), innehåller de mättade fettsyror.

Fettsyror är fördelaktiga för vår kropp, både inom och utanför. Men eftersom vi talar om hår beror det på dem att håret är fuktigt och näring. När allt kommer omkring är vegetabiliska oljor relaterade till talg, vars utveckling är i kroppen och är avsedd för att bibehålla frisk hud och hår.

Sådana medel kan i princip inte skada den normala, väl fungerande organismen.

För det tredje, varför är det bara oljetorka hår i sällsynta fall?

Enligt min mening är problemet som följer. Olja frigör hår från många ämnen. I min personliga erfarenhet kan det vara henna, resterna av stylingprodukter, samt silikon som kan förbli på håret. Det är därför som du lägger oljor på håret, skölj sedan med schampo och använd inte något annat, de visar sig vara så lätta och luftiga.

Och här kommer vi till problemet med silikon, vilket så ofta diskuteras idag på Internet. Jag upprepar Silikonerna själva torkar inte eller skadar håret. Men de gömmer problemet. I en situation om flickan använder järnet måste hon samtidigt använda sig av silikon. I annat fall kommer håret att bli mycket svårt och torrt vid beröringen. Men agenter med silikoner skapar bara en kosmetisk effekt som täcker håret med en film som laminat. Tack vare henne är håret efter silikon smidigt och mjukt vid beröringen.

Men när sådana damer slutar använda produkterna, tvättas silikonen ut ur håret, sistnämnda dramatiskt blir torrare. Därför spekulationen som alla skador beror på silikonhaltiga medel.

Det här är allt jag beskriver på exemplet av personlig erfarenhet. Jag utförde experiment på mitt hår. De tvättade dem med helt naturliga medel (rasul och shikakai), använde inte efter detta en mask eller en tvätt. Hår, som de var, förblev så. Den enda märkbara skillnaden är att utan alla dessa medel blir de mer elektrifierade. Men faktum är att välskötta friska hår kommer att vara sådana att med silikon, det utan dem. Och vice versa.

Nu tillbaka till våra oljor. De befriade håret från silikonerna, och håret visade igen torrhet. Men oljor är inte skyldiga. Fel vård som har praktiserats fram till denna punkt är att skylla: blåstorkning, strykning, curling, färgning etc. Eller kanske en naturlig tendens till svåra torrhet, klimatförhållanden eller hälsoproblem, som för närvarande är maskerad av silikon.

Med andra ord måste vi komma ihåg att om en handling direkt följer en annan betyder det inte att den första var orsaken till den andra. Oljor och silikoner är inte skadliga.

Om du använder oljemaskar regelbundet kommer ditt hår definitivt att säga "Tack!" Och blir mycket bättre. Men i en situation när hårets tillstånd är mycket beklagligt, bör du inte förvänta dig en omedelbar effekt från oljorna. Naturläkemedel fungerar inte som kosmetika. De behandlar, men det tar tid.

Fjärde, för mycket tvätt.

När vi tvätta av oljemaskor, kan vi ibland överdriva det. Torka exempelvis huvudet inte 2 gånger, men 3 eller 4. Speciellt om i början oljan tvättades ut dåligt. Och om vi samtidigt använder schampo med hårda aggressiva tensider, håret och sanningen, kan de bli torrare efter tvätt.

I en sådan situation kan jag rekommendera att använda lättare oljor. Om ditt hår är benäget för fett, kardborre, ricinus, kokosnöt dåligt tvättat av dem, prova andra oljor! Till exempel kommer fröolja, avokado, jojoba, macadamia och många andra inte att kräva långvarig schamponering. De tvättar lätt från 1 till 2 gånger.

Jag kommer aldrig tröttna på att rekommendera användningen av naturliga vegetabiliska oljor för hår! De har visat sin effektivitet många gånger. Men de, som alla andra medel, bör användas klokt.

diskussioner

VARFÖR OLJOR TORK HÅR? Vilken olja torkar håret?

7 inlägg

Mycket ofta kan man höra uppfattningen att naturliga oljor torrt hår. Är det så? Låt oss räkna ut det.

Idag styrs världen av vackert långt hår. Ett stort antal populära bloggare i Instagram, YouTube och VKontakte har långt, välskött och vackert hår. De flesta använder naturliga oljor i sin omsorg.

Studier recensioner på olika forum och otzovikah, du kan se ganska blandade recensioner om oljorna. Vissa tjejer beundrar sina egenskaper, medan andra säger att oljor torkar håret hårlöst. Vad är det där?

Genom att genomföra en detaljerad analys kan man se att oljor nästan alltid är lämpliga för tjejer med naturligt hår, men tjejer med färgat och skadat hår har ofta problem med dem. Varför händer det? Det är väldigt enkelt.

Varför har oljetorka håret?

Faktum är att oljan faktiskt inte torkar håret, men tvätta bort rester av vårdprodukterna. Således tvättar hårmaskor baserade på oljor silikon, rester av stylingprodukter etc. från vårt hår.
Effekten av torrt hår beror på att masken tvättar ut silikonerna från vårt hår. Om du följer våra inlägg i gruppen noga, vet du noga allt om silikonernas egenskaper och deras effekt på håret. Låt mig påminna dig om att silikon omsluter vårt hår, fyller i tomrummen som uppstod som ett resultat av olika slags skador, vi påminner dig om att silikoner ger en tillfällig effekt men tenderar att ackumuleras. Silikoner återställer inte skadat hår, men förbättrar deras utseende väsentligt. Det är tack vare silikon, i de flesta fall ser vårt hår bra ut, glänsande och lätt att kamma.

Så det kan finnas en åsikt att oljorna torkar håret på grund av det faktum att efter att de tvättar silikonerna från vårt hår öppnar våra curls verkliga tillstånd framför oss.
Varken oljor eller silikoner gör håret kraftigt torrt. Det är bara att vårt hår "ledde" den felaktiga livsformen, vilket ledde till att de skadades (felaktig vård, färgning, användning av värmeanordningar, exponering för höga och låga temperaturer, vårdslöshet etc.).

Det är anledningen till att vi, när vi byter från konventionell silikonvård, till organiska och pseudoorganiska, upplever torrt hår, glans försvinner och vi skyller på den naturliga sammansättningen och oljorna för allting. Allt som behöver göras i denna situation är att bli av med skadat hår och fortsätta naturvård, eftersom oljor, till skillnad från silikoner, ger vårt hår en kumulativ effekt.

Det är värt att notera att det finns en faktor för individuell intolerans. Som med alla vårdprodukter kan oljor vara lämpliga för vårt hår. Pick up hår olja är nödvändigt för sina egna känslor.

Vilken olja torkar håret?

Enligt statistik, oftast torrt hår, följande oljor:

1. Burdock.
2. Castor.
3. Butters (sheasmör, kakao och kokosnötolja).

Kock- och ricinolja används bäst vid rötterna och smörjmedel ska blandas med andra lättare oljor.

Älska ditt hår och spara ingen tid för det!

Har kokosnöt olje torrt hår?

För noggrann vård av hår används olika oljor. De har egenskapen av balsam, eliminera mjäll, förbättra hårväxten och lägga till glans. Inga andra verktyg har så många användbara egenskaper. Men man tror att etern kan torka håret. Det verkar, men inte alls. Det beror allt på vård och typ av lockar. Därför måste du först bekanta dig med oljans egenskaper och urvalsregler.

Urvalsfunktioner

För att återställa håret måste du välja en lämplig eter för dem. Det är nödvändigt att fokusera på typen av lockar.

 • Med hjälp av torra oljor kommer inte att skapa effekten av viktning. Curls blir ljusa och vackra. Dessa produkter inkluderar kokosnötestrar, druvfrö.
 • Halvfettoljor har en närande effekt. De brukar ta hand om missfärgade och tjocka krullar. Dessa inkluderar mandel- och avokadoestrar.
 • Fettoljor behövs för att återställa försvagade strängar som kräver ytterligare näring. Dessa inkluderar ricin, palmeter.

Funktioner av användning

Innan du lägger medel på hår måste de behandla händer. Det är tillräckligt att sätta 5 droppar och slipa. Om etern är lämplig, fuktas håret. Ett vanligt misstag är att behandla tipsen när resten av locken inte är täckta med olja. Moderna verktyg är gjorda med hjälp av specialteknik, och därför borde du inte vara rädd att krullarna blir feta. Oljor behandla allt hår och väger inte dem.

Vid bearbetning av trådar behöver massor rötterna. Detta är nödvändigt för att förbättra utbytesprocessen och därigenom stärka och växa lockar.

Användbara egenskaper för hår

Olja återställer helt skadat hår. För att göra detta måste du försiktigt gnida verktyget, inklusive tips och rötter. Därefter använder du en pensel till några minuter för att kamma trådarna. Efter 15 minuter tvättas krullarna med vatten och schampo. Efter det ska balsaman inte användas, på grund av att oljebåret blir silkes.

Subtiliteter av ansökan

Även om oljor har en positiv effekt på håret, är de ofta inte värda att använda. På grund av frekvent användning kan den naturliga processen med talgproduktion gå förlorad. Därför för de procedurer som de behöver 3 gånger i månaden.

Välj inte kosmetika okontrollerade märken. Varje eter har sina egna kontraindikationer. Cedar- och jordnötetrar bör inte användas av gravida kvinnor.

 • Om det inte finns någon tid för långa procedurer kan du använda ett enkelt verktyg. Det är nödvändigt att blanda några droppar eter med balsam, schampo eller andra medel. Resultatet blir ett naturligt aromaterapiagent. Med regelbunden användning av ett sådant verktyg visas resultatet efter några månader. Estrar kan alterneras så att hårbotten inte vänjer sig vid samma åtgärd.
 • Effektiva oljeblandningar, eftersom de förbättrar curls tillväxt. För att återställa strängarna kan du använda följande enkla recept. Burreter (150 ml), som blandas med lavendelolja (5 droppar) och salvia (3 droppar), kommer att användas som huvudämne.
 • Ester läggs till maskerna. Till exempel, för att förbättra effekten av den klassiska äggula-honungsmask. För att förbereda masken måste du blanda estrarna med gran (några droppar), rosmarin (3 droppar), burdock (15 ml), samt äggulan, honung (15 g). Komponenterna måste blandas i en homogen massa, processkrullar och lämna i 30 minuter. Det är nödvändigt att använda en sådan komposition för medicinska ändamål 3 gånger i veckan. Om du använder den här sminken i en månad blir strängarna tjocka, skrymmande.
 • Om intensiv utfällning observeras är det nödvändigt att använda talleter. Det läggs till den vanliga kosmetiken i mängden några droppar. Du kan göra en mask baserad på växtbaserad infusion. Den innehåller salvia, rosmarin, basilika (1 msk.), Äppelcidervinäger (300 ml), talleter (5 droppar).
 • Estrar appliceras i ren form. Det är nödvändigt att lägga några droppar av produkten till kammen och bearbeta rötterna för den. En liten summa pengar kan hantera skadade tips.

Fördelar och egenskaper hos kokosolja för hud

Värdet av detta läkemedel ligger i dess sammansättning. Enligt allmänt accepterade standarder innehåller olja av hög kvalitet minst 50% laurinsyra, vilket är av stort värde för att återställa och närma huden, tiamin, cell ungdom, folsyra, skydda mot aggressiva miljöpåverkningar, niacin, främja snabb läkning av sår och inflammation, pantotensyra, utjämning av fina rynkor, vitamin C, som har föryngrande egenskaper och andra värdefulla ämnen.

De många egenskaperna hos kokosolja gör den lämplig för alla hudtyper. Den mjuka, lätta konsistensen absorberas snabbt, utan att lämna fettljus och fett. Efter applicering bildar den på ansiktet och kroppen en film som skyddar mot negativa yttre influenser. Den har antiinflammatorisk effekt. Djupt närmar, fuktar, mjukar, stramar huden, gör den mjuk, mjuk och flätig.

På grund av skummande förmåga hos kokosmassa används olja i kosmetikindustrin för framställning av tvål. Det är också viktigt att denna produkt har en desinficerande, antiinflammatorisk, antimikrobiell verkan.

Applicera kokosnötolja i huden kan vara i ren form, eller i kombination med andra naturliga ingredienser. Många kosmetiska tillverkare lägger till kompositionen av krämer och lotioner för ansiktet, liksom solskyddsmedel för att öka effektiviteten.

I sin rena form ersätter läkemedlet en närande ansiktscreme som skyddar mot strålningen från den brännande solen, eller från frost eller stark vind. Det är nog att applicera det med ett tunt lager på ansikte och nacke. Det är användbart att blanda det med andra oljor vid framställning av hemlagade masker eller lägga till den vanliga kosmetiska kräman. Före användning bör tjock massa värmas upp i ett vattenbad till ett flytande tillstånd och omedelbart därefter blandas med naturliga vegetabiliska oljor, hälls sedan i en glasbehållare och tätt stängs. Vätskeblandningen kan användas som en mask, applicera den i 20-30 minuter, eller som en kräm för ansiktet och runt ögonen.

Applicera det i kombination med kräm, lotion, tonic eller mjölk kan vara på olika sätt. Smält en liten bit olja i din hand och smörj din hud med den, använd sedan en kosmetisk. Alternativt värm till flytande tillstånd och tillsätt 3 droppar till en enda del av något av ovanstående hudvårdspreparat. Det är användbart att smörja dem grova, förvädda, skaliga, sprickor.

Kokosolja torkar huden, men dehydrerar inte

Raffinerad kokosnötolja är lämplig för alla typer av hud. Det normaliserar talgkörtlarna, men dehydrerar inte, fuktar och mättar perfekt med värdefulla mikrodelar. Kokosolja torkar fet hud, absorberas fullständigt, lämnar ingen glans utan att orsaka inflammation och rodnad. Men när man bryr sig om denna typ av hud appliceras den i liten mängd, annars kan den täppa till talgkanalerna, vilket leder till att komedoner uppträder. Det är bättre att använda denna komponent vid tillverkning av terapeutiska masker. För oljig hud är användbar för att framställa en komposition av 10 droppar av det, 1 msk. skedar av mjölk och samma mängd honung. Alla ingredienser blandas grundligt, appliceras på ansiktet i 15-20 minuter. Efter denna procedur blir huden mjuk, smidig och hydratiserad.

För torr, känslig, blekande hud passar följande mask: 1 tsk av denna produkt blandad med 1 msk. med en sked gräddfil och mjukad mjöl av vetebröd. Applicera uppslamningen i 15 minuter, skölj med varmt vatten.

Kokosolja används också för att mjukna, närma, föryngra huden. För att göra detta, gör en mask från hans 2 msk. skedar, 1 msk. matskedar av havregryn, 5 droppar citron eterisk olja. Denna mask ger näring, mättar med C-vitamin, släpper ut små rynkor, gör huden mjuk och flätig.

Kosmetisk olja för hårbotten: hjälper till att bli av med mjäll

Kokosolja är också lämplig för vård av hårbotten, lindrar klåda, irritation, flaking. Hjälper till att bli av med mjäll för alltid. Detta beror på den rika kompositionen, som inkluderar oljesyra, myristiska och laurinsyror användbara för lockningar. I detta fall upphettas detta läkemedel (2 matskedar) i ett vattenbad till ett flytande tillstånd och blandas med rosmarinolja (1 tsk.) Och burdock (1 msk sked). Alla komponenter blandas, gnidas sedan i hårbotten och fördelas jämt på strängarna. Sätt ovanpå en plastlock och täck med en handduk. Låt på i 2 timmar, tvätta noga med schampo. Tack vare den här masken lugnar hårbotten ner och är mättad med värdefulla ämnen.

För att få en jämn, vacker solbränna appliceras denna botten på ansiktet och kroppen och tar sedan luftbad.

Kokosolja kommer att gynna huden mycket längre om den lagras ordentligt. Förvara den i ett glas, tätt sluten behållare på en mörk, torr plats. Under påverkan av solljus börjar det försämras, medan skadliga ämnen i sin sammansättning uppträder. En sådan produkt blir oanvändbar.

Egenskaper och skada

Den främsta anledningen till att denna olja är så användbar är att den är rik på fördelaktiga spårämnen och antioxidanter. Därför ger produkten fullständig vård för vilken hårtyp som helst. I detta fall är effekten märkbar nästan omedelbart.

Det största misstaget som många gör är att använda för mycket olja, vilket leder till effekten av ständigt fet hår. För att förhindra att detta händer bör ägare av fet hud inte gnugga den i rötterna. Vid applicering måste produkten också tvättas väl med schampo.

Urvalsfunktioner

Den högsta kvalitetsproducenten av naturlig kokosnötolja är Indien. Samtidigt säljs medel från indiska märken till ett överkomligt pris. Det är bäst att välja organisk olja utan tillsatser och blommiga dofter.

Hur man använder

Kokosolja kan berika din vanliga smink kosmetika. För att göra detta, värm upp det och häll den varma blandningen i en del av schampo eller balsam som du planerar att använda. I det här fallet kommer verktyget att mildra shampooens verkan och göra håret mer välskött.

Du kan inte ta för mycket olja och gnugga i hårbotten - i det här fallet, även efter noggrann tvättning, ser ditt hår ut oljigt och oförskämt.

recensioner

Huvuduppgiften är att välja den bästa produkten som inte torkar håret, men närmar sig dem och ger dem rätt skötsel. Idag finns det flera populära tillverkare.

Vi bör inte glömma denna produkts förmåga att rengöra hårbotten, lösa problemet med klåda och seborré.

recept

Kokosoljebaserade masker ska inte appliceras på rent hår. Det är bättre om de är lite smutsiga, men inte helt feta. När du har satt blandningen på dina lockar, måste de vikas in, ha på sig en plastlock i förhand så att handduken inte blir smutsig.

För torr

För normal

För fett

För blandad typ

Detta recept hjälper blondiner att ge sitt hår en attraktiv gyllene nyanser. Särskilt om du blandar det med citron, vilket också är känt för dess lysande förmåga. I det här fallet blir det första gråa håret mindre märkbart på ditt hår.

För tillväxt

För hårbotten

Vätskeblandningen ska appliceras på huvudet med en bomullsplatta innan du tvätter huvudet. Ge vätskan tio minuter för att suga in den och skölj sedan håret. Denna procedur bör upprepas en gång i veckan för att produkten ska fungera.

Relaterade inlägg:

De kom igen till sjukhuset med en förvärrad form av papillomviruset! Hur man räddar dig från INGEN GODKVALITETSKJÄNSTER kommer att berätta för doktor A.N. Mahson.

Kan olja (för hårvård) torrt hår?

Om det här är en riktig olja som innehåller fettsyror, kan den inte torka håret i princip. Men om det är fet syra eller alkali, så är allt möjligt. Kontrollera oljans sammansättning med vilken du smeder håret, och om det inte finns någon sådan möjlighet, smörj det inte alls.

Kanske beroende på oljan. Det finns eteriska oljor, till exempel som citron eller peppar, de är mycket torra hår. Tja, om inte nödvändigt, tror jag inte att de kan torka hår. Så det är värt att se oljens sammansättning.

Personligen hade jag inte det här med oljor. Men jag köpte en hårvårdsprodukt från Glyskur, som bara innehåller en lista över användbara oljor. Och som ett resultat fick jag torkade tips. Och de såg så hemskt ut att jag fick klippa mitt hår. Men att döma av recensioner av andra tjejer, då är denna situation möjlig. Till exempel läste jag att oljan från Kerastaz mycket torrt hår.

Om håret torkar efter oljemaskor

Innehållet

Först och främst noterar jag att jag aldrig har haft en sådan sak själv. Hår från alla vegetabiliska oljor blir alltid mjukare för beröring, mjukare och skinnigare.

Men ibland hör jag feedback från tjejer som, efter oljemaskorna, blev håret torrare och tuffare. Klagar oftast på kuller och olivolja. Jag ska försöka förklara vad det är kopplat till.

Först ska jag förbinda mig för oljorna. argan hair oil recensioner

Hemligheter om användningen av arganolja för hår

Arganolja kan användas både i ren form och i kombination med andra användbara komponenter. Arganolja, när den appliceras på håret, behöver inte tvättas, vilket gör processen mycket bekvämare än att lämna med hjälp av ricin- eller burdockoljor. Det, till skillnad från andra oljor, lämnar inte en oljig glans. Det rekommenderas inte att torka håret med en hårtork efter appliceringen, eftersom oljan absorberas bättre genom naturlig torkning. Före användning måste arganolja, som vilken som helst, vara något uppvärmd. Maskeringen med arganolja utförs från 10 till 12 procedurer, 2-3 gånger i veckan.

Arganolja: applicering (bästa användningsområden för hår):

Recept 6 - Essentiell olja av apelsin - mandarin - citron för hårväxt

Eteriska oljor av mandariner, apelsiner och citroner är bland de mest prisvärda. Perfekt för användning i folkmaskar för både torrt och oljigt hår. Men oftast används de för att behandla celluliter. När de används för att behandla hår, kombineras de perfekt med ylang-ylangolja, olivolja och honung.

Recept 7 - Essentiell olja av kanel för håravfall

Urval av essentiella och feta oljor för hår och hårbotten.

Vilka viktiga och feta oljor hjälper dig att eliminera problem med ditt hår... eller brist på det. Innan du väljer väsentliga eller oljiga oljor för ditt hår ska du bestämma:

Många eteriska oljor främjar hårväxt. De närmar, förstärker hårsäckarna och stimulerar dem att växa snabbare än vanligt.Kom ihåg att eteriska oljor är för koncentrerade och ska inte användas i ren form för hår och hårbotten. För att stimulera hårväxten, välj en vegetabilisk olja (till exempel mandel, sesam, burdock, sojabönor) och tillsätt essentiell olja till den. På 4 matskedar varm (uppvärmd på ett vattenbad) tillsättes bas vegetabilisk olja 6 droppar väsentliga (eller en blandning av eteriska oljor). Sedan appliceras denna blandning på håret vid rötterna med massagerörelser. Du måste hålla oljan på håret i ca 20 minuter (kanske mer), och tvätta sedan håret med det schampo du brukar använda. Det rekommenderas också att skölja håret med vatten med tillsats av 5 droppar essentiell olja (den som du använde för blandningen) eller som jag fortfarande gillar ättika (vanlig eller äpple) utspädning. med vatten.

För torrt hår är det bra att använda olivolja i en blandning med eteriska oljor. Olivolja närmar sig torrt hår, gör det smidigt och accelererar tillväxten.

Eteriska oljor som stimulerar hårväxten:

• Jojoba eterisk olja

Denna olja är lämplig för hår av vilken typ som helst. Speciellt rekommenderas för mycket skadat och svagt hår.

• Burdock eterisk olja

Det har en fördelaktig effekt på hårbotten och stimulerar hårväxten. Olja är effektiv för håravfall. Det hjälper till att förnya hårceller och stimulerar blodflödet till hårrötterna.

• En blandning av rosmariniska oljor (SUPER_STIMULATOR) och salvia

Att använda en blandning av dessa två oljor är det bästa sättet att stimulera hårväxten. För bästa resultat, använd ett avkok av nässla, salvia, burdock och rosmarin i lika delar för att skölja håret efter en oljemask. Färskt eller torrt gräs hälls kokande vatten och kokas. Därefter får buljongen svalna något (så att det är varmt).

• Essentiell lavendelolja

Självklart finns det fortfarande många recept för återställande masker och balm, du kan själv komma med produkter med dina favoritredienser, men välj komponenter för din hårtyp, så att du tillsammans med torra tips inte lägger till ytterligare problem för ditt hår.

"Hemlighet"

Dessa är vegetabiliska oljor som jag använde som bas. Mina händer har inte nått min oliv än, trots att jag inte hört en enda negativ kommentar om denna olja, tror jag att jag ska försöka snart. Jag utpekade de bästa, men vi måste komma ihåg att allt detta är väldigt individuellt. Någon passar en olja, någon annan, säg inte att oljan är fruktansvärd, om den inte passade dig(vad jag gjorde) Men det är genom försök och fel att sanningen blir känd - vilken produkt som helhet) Tack så mycket för din uppmärksamhet) Hela det hela)

Om kulläggolja

Burkhårolja kan med rätta kallas en av de mest kända hårvårdsprodukterna. Burkhårolja hjälper till att lösa många problem. Hur exakt applicerar burdockolja för hår hemma beskriver vi i den här artikeln.

Moderna utvecklingar inom kosmetologin erbjuder vårt val ett stort utbud av produkter för vård av lås och hårbotten. Ändå föredrar många människor att använda balsams, masker och schampon, som är förberedda på egen hand, baserade på naturliga ingredienser, istället för professionella kosmetika som presenteras på butikshyllor.

Och du vet att det här sättet att lösa några problem med krullar ofta inte är värre än ett sätt att lösa problem med strängar genom kosmetiska medel för industriell produktion. Denna praxis låter dig spara mycket pengar.

Visst vet alla att det finns många recept för vård av hår. De kan beredas på basis av honung, ägg, avkok av örter, lera och oljor. Allmänt känd vid utövandet av oljor för att stärka håret - kardborre och hjul. Dessa är de mest användbara håroljorna som är kända för mer än en generation.

Sedan vi kom ihåg ricinolja, låt oss ta reda på vilken olja som är bättre för burdock eller ricinhår? Castor används som ett läkemedel som stimulerar tillväxten av lockar. Burdock är ett läkemedel som inte bara stimulerar tillväxten av strängar, men har också ett antal andra fördelar.

Så, överväga effekten av burdockolja på håret och vad det är allt

Kockolja är en vätska som erhålls genom att klämma käftrot. I folket är denna växt känd för alla under namnet "burdock". Denna vätska kan beredas hemma, men ur rationalitetssynpunkt är det lättare att köpa det på apotek eller i en kosmetisk butik. Det här verktyget är ganska billigt, och en hundra milliliter bubbla är tillräckligt för dig under lång tid.

Denna vätska är väldigt rik på vitaminer, mineraler, inulin, syror och proteiner, så användningen av burdockolja för hår som kosmetika blev snabbt populär. Dessutom används det som ett läkemedel för behandling av olika hudsjukdomar.

 • Som hudvård används den i krämer och masker, eller i ren form för behandling av akne och olika inflammationer. Det praktiseras också som ett anti-aging agent.
 • Det används som ett förstärkande läkemedel för naglar. När man dagligen gnuggar några droppar olja i nageln, är det möjligt att återställa dem jämnhet och stärka bräckliga naglar.
 • Kockrotsvätska stimulerar ögonfransväxten. Det är nog att smörja dem vid basen en gång om dagen för att se resultatet om några veckor.
 • I dermatologi används denna ingrediens för accelererad sårläkning, för behandling av psoriasis, eksem och annan dermatit. Och gnidning hjälper till med radikulit och muskelsmärta.

Som du kan se har denna produkt ett brett utbud av applikationer, men vi talar om hur man använder burdockolja för hår.

Användningen av vätska från burka till krullar

Hur går det med burka olja på håret? Så, den mest kända användningen av kardborreolja för oss är fortfarande fortfarande vården av krullar. Med regelbunden användning av det här verktyget kan du bli av med en mängd problem som inte bara hörs med krullar utan också med hårbotten. Detta läkemedel är ett utmärkt förebyggande mot håravfall, liksom mot deras torrhet.

Om någon tvivlar på huruvida börda torkar hår eller inte, då vet du att ingen - torka inte. Problem som klåda och irritation i hårbotten, mjäll (seborrhea), skadad struktur av stratum corneumsträngen, brittleness och tvärsnitt, brist på elasticitet och glans, löser hårmask baserad på burdockolja baserad på olja från burdockrot.

Hårmask med burdockolja hjälper till att stärka rötterna, ger dina låser nödvändig näring, förbättrar blodcirkulationen. Receptet för att göra en sådan mask med honung:

 1. blanda i ett förhållande av 1: 1 honung och flytande burka rot;
 2. gnugga blandningen i rötterna;
 3. Tvätta masken på en timme.

Hur man använder burkolja för hår? Den kan användas både i ren form och i form av masker. Om du ska använda den i sin rena form följer du följande instruktioner på vilket hår som ska appliceras på klyftolja:

 1. skölj först låsningarna i varmt vatten utan att använda schampo;
 2. torra lockar med en handduk;
 3. massage rörelser jämnt gnugga vätskan i trådarnas rötter;
 4. bära en plastlock och linda huvudet med en handduk ovanpå och lämna komprimeringen i två timmar;

Hur tvättar du håret efter kollisionsolja? Som vanligt tvättar du håret med schampo, och det tvättas också ut. Var noga med att använda kosmetisk balsam balsam. Det underlättar kamningen och ger mjukhet till krullarna. Det är önskvärt att torka huvudet utan hårtork, eller genom att ställa in ett icke-hett läge.

 • Hjälper burdockolja håravfall? Om du stöter på ett sådant problem, kommer du säkert att bli av med denna sveda efter en behandlingstid. Det viktigaste är att inte överdriva det, eftersom daglig användning av komprimerar från oljan förvärrar du bara situationen. För behandling av kardborreolja med håravfall rekommenderas inte mer än två gånger i veckan, och minimikursen ska bestå av tio procedurer.
 • För profylakse är det möjligt att utföra oljepåverkan en gång varannan vecka och vid behov.
 • Kockolja för hårets ändar eliminerar torrhet och punktering. Det bör appliceras tre till fyra gånger i veckan på torra strängar. Efter applicering av oljan, linda krullarna i en handduk och lämna i 30 minuter. Då kan du börja den vanliga shampooingen.

Målade lockar

Målar oljemassan av hår? I allmänhet är varje mask som syftar till att återställa strukturen hos den skadade krullen, varje gång appliceringen tvättar ut färgen. De säger att burdockolja lätta håret. Men det är det inte. I sig själv har vätskan ingen effekt på trådens färg, men om den används i kombination med andra naturliga komponenter (till exempel med nässla) kan du här få en ljuseffekt av en eller två toner.

Om du är ägare till mycket lätta trådar, var noga med att vara uppmärksam på graden av rening av produkten. Otillräckligt rengjorda har en grön nyans och kan fläcka dina lockar.

Kockolja för barnhår används endast när ditt barn har hårproblem. Men som du vet, i ett barns kropp kan sådana problem endast inträffa vid en överträdelse av kosten. Om barnet har seboré, så kommer det här läkemedlet säkert att bli av med mjäll och klåda. Det är ingen mening att bara smita barnets huvud med denna vätska.

Sammanfattningsvis vill jag säga från de positiva och negativa aspekterna av användningen av vätska från kullrot.

Den negativa sidan är tid. För att se resultaten av att applicera masker och oljekompressor måste du vänta mycket länge, ibland flera månader.

Den positiva sidan är tillförlitligheten och jämförbar tillgänglighet av verktyget.

Kan olja (för hårvård) torrt hår?

Om det här är en riktig olja som innehåller fettsyror, kan den inte torka håret i princip. Men om det är fet syra eller alkali, så är allt möjligt. Kontrollera oljans sammansättning med vilken du smeder håret, och om det inte finns någon sådan möjlighet, smörj det inte alls.

Personligen hade jag inte det här med oljor. Men jag köpte en hårvårdsprodukt från Glyskur, som bara innehåller en lista över användbara oljor. Och som ett resultat fick jag torkade tips. Och de såg så hemskt ut att jag fick klippa mitt hår.

Men att döma av recensioner av andra tjejer, då är denna situation möjlig. Till exempel läste jag att oljan från Kerastaz mycket torrt hår.

Kokosnötolja

Kokosolja är en naturlig lösning som hjälper till att göra utseendet bättre och mer välskötta och lösa många problem. Dess naturliga komposition gör att den kan användas av nästan alla. Därför lägger tillverkarna ofta till alla slags krämer, schampon och masker. Även denna universella fuktkräm kan användas på hud och hår och i ren form.

Egenskaper och skada

Kokosolja anses vara en verklig panacea för problematiskt hår som behöver fuktas, återställas eller stärkas. Denna naturliga produkt, som är användbar för kropp och hår, är framställd av massan av mogna kokosnötter. Detta verktyg innehåller många fördelaktiga ämnen som hjälper till att behandla ansiktet, hårbotten och håret.

Den främsta anledningen till att denna olja är så användbar är att den är rik på fördelaktiga spårämnen och antioxidanter. Därför ger produkten fullständig vård för vilken hårtyp som helst. I detta fall är effekten märkbar nästan omedelbart.

Klämma kokosmassa hjälper till att återfuktas färgat, missfärgat, skadat eller helt enkelt av naturen för torrt, tunt och sprött hår. Om de i naturen ständigt delas upp och elektrifieras av dig, så är det ganska möjligt att sätta dem i ordning och göra dem mer välskötta med hjälp av denna magiska kula.

Du kan också använda den för att återställa hårets tjocklek. Om de faller ut eller växer för långsamt, försök använda en av maskerna baserat på den här produkten och se hur bra det påverkar ditt hår. För hårdets densitet bör olja appliceras under en fullständig kurs på flera veckor.

Rik kokosolja används också ofta för styling. Detta gäller speciellt för lockigt hår som är svårt att räta ut. Som praktiken visar, kan kokosolja inte bara läka håret utan också ge det ett välvårdat utseende. Använd denna produkt för att genomföra lamineringsförfarandet hemma.

Det eliminerar också problemen i samband med torr hårbotten och sjukdomar som orsakas av olika bakterier. Med rika kokosmaskar i hårbotten kommer du att bli av med mjäll och seborré.

Och med åldern kan denna naturliga botemedel blandad med indisk krusbärolja användas för att sakta gråhårets utseende.

På jakt efter recensioner om denna naturliga botemedel kan du komma över negativa. Men problemet här är inte den negativa effekten av oljan på huden och håret, men det faktum att tjejerna använder det, förstår inte helt hur man gör det.

Det största misstaget som många gör är att använda för mycket olja, vilket leder till effekten av ständigt fet hår. För att förhindra att detta händer bör ägare av fet hud inte gnugga den i rötterna. Vid applicering måste produkten också tvättas väl med schampo.

Urvalsfunktioner

Kokosolja är väldigt populär idag. Detta leder till att det blir mer tillgängligt, och det finns ett val. Men denna möjlighet måste också kunna användas korrekt.

Den högsta kvalitetsproducenten av naturlig kokosnötolja är Indien. Samtidigt säljs medel från indiska märken till ett överkomligt pris. Det är bäst att välja organisk olja utan tillsatser och blommiga dofter.

Hög kvalitet skiljer sig från orefinerad kallpressad olja. Det kan erkännas av den lättaste och mest naturliga kokosnötsluften. Oljan i den första spetsen bryr sig försiktigt mot håret och tvättar inte dem med användbara ämnen. Men det finns en nettoprodukt och nackdelar - ett högre pris än raffinerad olja. Men hans förmåga att ta hand om skadat hår motiverar fortfarande kostnaden.

Oftast säljs detta verktyg i tjock form. Det liknar ljusvax eller härdad olja. Du kan också träffa och olika kosmetika, som inkluderar ett kokosnöt-extrakt - hårspray, balsam eller mask. Det finns till exempel speciella kompositioner som tänder håret, gör livet enklare för blondiner, eller vice versa, tvätta bort färgen så att du snabbt kan säga farväl till en oönskade skugga. Men mycket effektivare, men laga dem hemma. Så du vet säkert att produkten inte kommer att skada dig.

Köpa kokosolja, du kan välja och apotek, och kosmetiska. Det viktigaste är att förpackningen indikerar att den är naturlig och avsedd att vårdas och inte för konsumtion.

Hur man använder

När du har valt en kvalitetsvårdsprodukt måste du också räkna ut hur du använder den ordentligt. Kanske är den viktigaste frågan hur ofta du kan använda den. Det beror helt på hårets typ - om de är fet, då är två eller tre gånger i veckan tillräckligt. Om det är torrt - det är möjligt oftare. Applicera produkten till håret varje dag rekommenderas inte under alla omständigheter.

Nu ska vi gå till vårdförfarandet själv. Det finns flera sätt att använda kokosnötpressning. Den första är för styling lockar. Om du vill göra en snygg frisyr behöver du bara hämta lite torr olja och hålla händerna längs hela längden. Gnid verktyget för att ha torrt och rent hår.

Kokosolja kan berika din vanliga smink kosmetika. För att göra detta, värm upp det och häll den varma blandningen i en del av schampo eller balsam som du planerar att använda. I det här fallet kommer verktyget att mildra shampooens verkan och göra håret mer välskött.

För ytterligare näring kan du applicera agenten blandad med andra oljor (burk eller oliv) till fuktigt hår direkt efter tvätt. Denna åtgärd fungerar bättre om du håller det i håret länge. Helst kan du även lämna masken för natten, förpacka huvudet i en plastpåse och en varm badhandduk.

Spårelementen i den oljeaktiga blandningen tränger in i de porösa låsningarna och mättar dem. Som ett resultat, medan håret torkar, är de mättade med användbara ämnen.

Ett annat bra sätt att göra håret mer välskötta är att använda olja som en balsam för hår. Denna procedur tar också hela natten och gör håret mer friskt och tjockt.

Byt till gamla kläder före proceduren. Sätt två skedar av produkten i skålen (precis som du behöver för krullar medellång) och börja värma det i ett vattenbad. Förhettad produkt ska appliceras på smutsigt hår, fördela över hela längden. För denna procedur är det korrekt att använda enbart organisk olja utan tillsatser.

Varför hårstorkar från grönsaker (fet, bas) oljor?

Varför hårstorkar från grönsaker (fet, bas) oljor?

Först och främst noterar jag att jag aldrig har haft en sådan sak själv. Hår från alla vegetabiliska oljor blir alltid mjukare för beröring, mjukare och skinnigare.

Men ibland hör jag feedback från tjejer som, efter oljemaskorna, blev håret torrare och tuffare. Klagar oftast på kuller och olivolja. Jag ska försöka förklara vad det är kopplat till.

Först ska jag förbinda mig för oljorna.

Olive är en erkänd skönhetsolja. Den har använts av kvinnor i årtusenden. Och till och med idag, trots överflöd av alla slags kosmetika, föredrar många ägare av torr hud denna olja som ett medel för att avlägsna smink och närma huden.

Burk är i allmänhet en av de tyngsta oljorna. Det torkade inte bara mitt hår. Bara motsatsen. Även efter två tvål förblev håret oljigt att röra vid. Men när det gäller burdockolja är det mycket viktigt att komma ihåg att mycket beror på kvaliteten på basen. Återigen är burdockolja en infusion. dvs Inflammation av burdocksrot i vegetabilisk olja. Att veta detta är inte svårt att laga hemma. Men när man köper burdockolja i affären är det viktigt att välja högkvalitativt, beprövat märke. Tillverkare som använder bra naturlig vegetabilisk olja för basen.

Så de klagar oftast på kuller och olivolja eftersom de används mycket oftare än andra. Nedan kommer jag att förklara varför torrhet kan kännas efter användning av oljor (även om problemet inte finns i oljorna själva). Nåväl, just nu vill jag bara stanna på enkel statistik. Mest troliga kommer flickor som känner av oljens torra känsla efter olja. Och inte bara oliv eller burk. Och det måste klart erkännas när vi läser negativa recensioner om ett visst verktyg.

För det andra kommer vi att förstå lite med effekten av vegetabiliska oljor.

Vilka är orsakerna till deras fuktgivande, närande, regenererande funktioner? Vegetabiliska oljor innehåller ett brett utbud av användbara ämnen. Bland dem är vitaminer, så viktiga för skönheten i hår och hud (A, E, B, C, D, F, K) och mineraler. Vegetabiliska proteiner, aminosyror, proteiner, fosfatider, lecitin etc.

Men det viktigaste är fettsyror. Det är de som främst orsakar de goda egenskaperna hos vegetabiliska oljor. Om oljan är flytande (härdar inte i kylskåpet) innehåller den omättade fettsyror. Om vi ​​pratar om fasta oljor (smörjmedel), innehåller de mättade fettsyror.

Fettsyror är fördelaktiga för vår kropp, både inom och utanför. Men eftersom vi talar om hår beror det på dem att håret är fuktigt och näring. När allt kommer omkring är vegetabiliska oljor relaterade till talg, vars utveckling är i kroppen och är avsedd för att bibehålla frisk hud och hår.

Sådana medel kan i princip inte skada den normala, väl fungerande organismen.

För det tredje, varför är det bara oljetorka hår i sällsynta fall?

Enligt min mening är problemet som följer. Olja frigör hår från många ämnen. I min personliga erfarenhet kan det vara henna, resterna av stylingprodukter, samt silikon som kan förbli på håret. Det är därför som du lägger oljor på håret, skölj sedan med schampo och använd inte något annat, de visar sig vara så lätta och luftiga.

Och här kommer vi till problemet med silikon, vilket så ofta diskuteras idag på Internet. Jag upprepar Silikonerna själva torkar inte eller skadar håret. Men de gömmer problemet. I en situation om flickan använder järnet måste hon samtidigt använda sig av silikon. I annat fall kommer håret att bli mycket svårt och torrt vid beröringen. Men agenter med silikoner skapar bara en kosmetisk effekt som täcker håret med en film som laminat. Tack vare henne är håret efter silikon smidigt och mjukt vid beröringen.

Men när sådana damer slutar använda produkterna, tvättas silikonen ut ur håret, sistnämnda dramatiskt blir torrare. Därför spekulationen som alla skador beror på silikonhaltiga medel.

Det här är allt jag beskriver på exemplet av personlig erfarenhet. Jag utförde experiment på mitt hår. De tvättade dem med helt naturliga medel (rasul och shikakai), använde inte efter detta en mask eller en tvätt. Hår, som de var, förblev så. Den enda märkbara skillnaden är att utan alla dessa medel blir de mer elektrifierade. Men faktum är att välskötta friska hår kommer att vara sådana att med silikon, det utan dem. Och vice versa.

Nu tillbaka till våra oljor. De befriade håret från silikonerna, och håret visade igen torrhet. Men oljor är inte skyldiga. Fel vård som har praktiserats fram till denna punkt är att skylla: blåstorkning, rätning, perming, färgning etc. Eller kanske en naturlig tendens till svåra torrhet, klimatförhållanden eller hälsoproblem, som för närvarande är maskerad av silikon.

Med andra ord måste vi komma ihåg att om en handling direkt följer en annan betyder det inte att den första var orsaken till den andra. Oljor och silikoner är inte skadliga.

Om du använder oljemaskar regelbundet kommer ditt hår definitivt att säga "Tack!" Och blir mycket bättre. Men i en situation när hårets tillstånd är mycket beklagligt, bör du inte förvänta dig en omedelbar effekt från oljorna. Naturläkemedel fungerar inte som kosmetika. De behandlar, men det tar tid.

Fjärde, för mycket tvätt.

När vi tvätta av oljemaskor, kan vi ibland överdriva det. Torka exempelvis huvudet inte 2 gånger, men 3 eller 4. Speciellt om i början oljan tvättades ut dåligt. Och om vi samtidigt använder schampo med hårda aggressiva tensider, håret och sanningen, kan de bli torrare efter tvätt.

I en sådan situation kan jag rekommendera att använda lättare oljor. Om ditt hår är benäget för fett, kardborre, ricinus, kokosnöt dåligt tvättat av dem, prova andra oljor! Till exempel kommer fröolja, avokado, jojoba, macadamia och många andra inte att kräva långvarig schamponering. De tvättar lätt från 1 till 2 gånger.

Jag kommer aldrig tröttna på att rekommendera användningen av naturliga vegetabiliska oljor för hår! De har visat sin effektivitet många gånger. Men de, som alla andra medel, bör användas klokt.

Recensioner av www.myhair.su webbplatsläsare om hårets reaktion på oljemaskor

Jag har använt oljor i mer än tre år, mitt hår har blivit märkbart friskare och mjukare. Men sedan, oväntat, sprang jag i problemet med torrhet efter en oljemask (även efter min favoritkokosnöt), även om jag inte kunde tro att det kunde vara så förut.

Samtidigt märkte jag att när jag applicerade olja på natten efter att ha gått till poolen, när mitt hår fortfarande var lite fuktigt var allt bra. Så jag bestämde mig nu om att applicera olja på lite fuktigt hår och inte på torrt, även om jag aldrig hade gjort det i princip tidigare, och argumenterade för det med fysiska lagar om växelverkan mellan oljor med vatten och var säker på att oljan i detta fall inte skulle tränga in i håret.

Men allt visade sig bra - håret är mättat och mjukt vid beröring igen. Ett försök - du bör inte blöta håret och omedelbart applicera olja på dem - så det är svårt att masken är hård att fördela genom håret, som om det är kvar på ytan.

Det är nödvändigt att blötlägga längden väl, klä den med en handduk och låt håret torka naturligt i några timmar - då hårets yta kommer att torka och den nödvändiga små mängden fukt kommer att förbli inuti, dvs. Vid beröring blir håret nästan torrt. I detta fall kommer oljan att appliceras utan problem och ger näring åt håret.Nästa Artikel
Hur man väljer en curler för hår: de 5 bästa modellerna för stora lockar